VISIT LUNDS UPPDRAG. Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund. Följande fokusområde och mål har alla partners i projektet enats om:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VISIT LUNDS UPPDRAG. Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund. Följande fokusområde och mål har alla partners i projektet enats om:"

Transkript

1 Årsrapport 2015

2 VISIT LUNDS UPPDRAG Gemensam satsning på turism- och mötesindustrin i Lund Tillsammans med besöksnäringen i Lund, startade Lunds kommun år 2014 projektet Visit Lund. Huvudtanken bakom projektet var att skapa samverkan mellan de olika aktörerna inom besöksnäringen, samt att stärka Lunds position som en attraktiv besöksdestination genom gemensamma marknadsaktiviteter. Följande fokusområde och mål har alla partners i projektet enats om: Fokusområden Destinationsutveckling Kommunikation Målbild 2025 Lund är en attraktiv stad känd för sin kunskapsturism och sina världsledande kunskapsmöten. Genom engagemang för destinationsutveckling och kommunikation har vi säkerställt en stark tillväxt och lockar en växande ström av nyfikna nationella och internationella besökare. Övergripande mål för Visit Lund Öka förtroendet för Lund och dess partners genom besöksnäringen och mötesindustrin. Öka Lunds attraktivitet genom att skapa mervärden för besökaren. Öka den ekonomiska tillväxten för staden och dess samverkanspartners inom turism och möten.

3 ORGANISATIONSSTRUKTUR I maj 2015 bestämdes det att en ny organisationsstruktur för Visit Lund skulle sättas samman, för att skapa större möjlighet till fortsatt effektivt, målstyrt och resultatinriktat samverkansarbete. Under 2015 bestod gruppen av Thomas Ivarsson Scandic Star Lund, Leif Bryngfors Vattenhallen Science Center, Stina Åkesson Af Borgen AB samt Per Persson, Jenny Larsson och Martina Åkerlund från Lunds kommun. Den nya strukturen ser ut på följande sätt: Arbetsgrupperna: Projektägare: Lunds Kommun Näringsliv och turism är projektägare och ansvarar för partneradministrationen. Vid oenighet i frågor gällande projektets framdrift gäller den uppfattning som kommunen företräder. Visionsgrupp: Visionsgruppen består av tre representanter från besöksnäringen och tre från Lunds kommun. Gruppens uppdrag är att ange den strategiska riktningen för projektetet och leda arbetet framåt. Visionsgruppen har även ansvar för budget och ska finnas som stöd till arbetsgrupperna. Gruppens representanter sitter minst ett år, med möjlighet till förlängning om övriga partners inom Visit Lund godkänner det. Arbetsgruppernas uppdrag är att planera och genomföra aktiviteter på kort och lång sikt inom specifika områden. I varje arbetsgrupper ingår det en ordförande från besöksnäringen samt en samordnare från Lunds kommun. Under 2015 skapades 4 stycken arbetsgrupper med följande inriktningar: Kommunikation Reseanledningar Möten och konferens Värdskap och exportmognad

4 Finansiering För att finansiera valda samverkansaktiviteter och marknadsaktiviteter har upplägget varit baserat på typ och storlek av verksamhet. Lunds kommun har tillfört 50 % av näringens insats (max sek). Insatsnivåer år 2015 var följande: Nivå 1) sek/år Besöksmål, krögare, butiker och mindre företag med 2-3 anställda. Nivå 2) sek/år Hotell <100 rum samt konferensanläggningar och transportföretag. Nivå 3) sek/år Hotell >100 rum PARTNERSKAP Alla aktörer i Lunds kommun som attraherar besökare till Lund är välkomna att medverka i Visit Lund. Tanken är att där ska finnas representanter från hela besöksnäringen både hotell, evenemang, besöksmål, transportföretag, handel, restauranger och mötesanläggningar. För att få framdrift i projektet krävs det engagemang från alla partners. Budget 2015 Under 2015 uppgick intäkterna till kr varav Lunds kommun gick in med kr. Efter avslutat år fanns det kr kvar som överfördes till 2016 års budget. Som partner i Visit Lund får man möjlighet att medverka i projektets kampanjer, samverkansaktiviteter, delta i inspirationsmöten samt möjlighet att engagera sig i arbetsgrupperna. Alla medverkande i Visit Lund får samma synlighet oavsett vilken insatsnivå som man går in med. I december 2015 hade Visit Lund 50 partners. På finns aktuell partnerlista. Alla partners uppdateras kontinuerligt om arbetet i projektet genom visitlund.se, nyhetsbrev och utskick inför kampanjer, partnerträffar eller samverkansaktiviteter.

5 SAMMANFATTNING 2015 Sammanfattning 2014 sågs som ett test år där besöksnäringen tillsammans provade sig fram för att hitta den bästa strukturen och de mest välinvesterade marknadsaktiviteterna. Detta ledde till att det under 2015 implementerades en ny struktur för att fler partners skulle ha möjlighet att aktivt medverka. Aktiviteterna under 2015 blev också färre, men större och hade tydligare mätbara mål. Den tydligare strukturen samt den nya målbilden ledde till att fler partners blev engagerade i aktiviteter och fick en större förståelse för projektet. Positiva effekter med Visit Lund: Att bredda mitt nätverk inom kommun, universitet och näringsliv - leder till korta snabba kontaktvägar och oväntade samverkansmöjligheter. Samlade krafter/resurser ger större muskler/handlingskraft/kreativitet. Blicken har höjts från den egna verksamheten till att vara som en del av Lund, med Lund i fokus. Lärdomar 2016 Hur snabbt Lund kunde samla en grupp med oerhört kompetenta, engagerade och målinriktade människor som utan att begära något tillbaka gav allt för att sätta Lund på kartan. Coolt! Hur öppna och generösa alla är. Verkar inte vara något större problem att hålla isär kollega och konkurrentbegreppen. Viktigt i en framtid att få med hela Samverkan på tåget så att det inte bara blir en mindre grupps ansvar att se till att saker blir gjorda.

6 2016 För 2016 kommer samma upplägg och partnerskap gälla, alla nya partner skriver på ett 1-årsavtal vilket bidrar till att alla avtal löper under samma avtalsperiod års aktiviteter kommer att fokusera på: - Växla upp befintliga evenemang i Lund - Värdskap och exportmognad - Visning och marknadsföring av Lunds möteslokaler - Fortsätta öka Lunds närvaro digitalt - Bearbetning av turoperatörer och bussresearrangörer Budget 2016 Vid 2015 års slut fanns det kr kvar som överfördes till 2016 års budget vilket gör med befintliga partners att den totala budgeten för 2016 blir kr.

7 ALLA AKTIVITETER 2015 Internt värdskap Öka kännedom om varandras verksamheter och skapa en bättre sammanhållning mellan besöksnäringen. Skapa minst 1 tillfälle under året för ha en inspirationsföreläsning där alla medlemmar har möjlighet att träffas och utbytta idéer. Denna aktivitet flyttades till början av januari 2016 som en kickoff för året. Viktigt att hitta balans mellan hur många möten man kan ha under ett år. Turoperatörer och bussresearrangörer Nationella och internationella bussresearrangörer/ turoperatörer ska få bättre kännedom om Lund och erbjuda Lund i sitt utbud. 1. Medverkan tillsammans med Tourism in Skåne på ITB i Berlin den 4-8 mars. Medverkan sker genom förbokade möten. ITB är världens största fack- och konsumentmässa inom turism och det är här den internationella branschen möts. 2. Medverkan på Swedish Workshop tillsammans med Tourism in Skåne. 3. Uppdatering av produktmanual. Framtidsvision för Visit Lund Visit Lund går under 2015 in på sitt andra år och behöver göra upp en tydlig plan för den närmaste tiden med vision och mål för att inte tappa framdrift. Organisera en workshop med en extern konsult som resulterar i ett förslag till en framtidsplan. Fick många bra kontakter genom Swedish Wordshop. Vi behöver bearbeta turoperatörerna mer om vad Lund har att erbjuda så att de inte bra stoppar till för en övernattning och sedan beger sig vidare. Vi behöver hitta fler aktiviteter som passar för grupper och en internationell marknad. Alla i projektet blev inbjudna till workshop där vi fick in många bra synpunkter Vi måste titta på en lösning för att vi ska kunna få fler involverade i de olika aktiviteterna.

8 ALLA AKTIVITETER 2016 Digital närvaro Lund som destination ska synliggöras bättre och med ett gemensamt tydligt budskap i digitala kanaler. Målet med den digitala satsningen är att attrahera fler turister och möten som förläggs till Lund genom bättre marknadsföring & försäljning via digitala kanaler. Det i sin tur ska generera fler besök och gästnätter till Lunds anläggningar. Med hjälp av företaget Resultify ska vi: 1. Ta fram en digital handlingsplan 2. Rådgivning, målmätning och resultatstyrning bla genom att synliggöra värdet av utvalda aktiviter 3. Utbildning i community management Privatresenärer från Köpenhamns området Med endast 45 minuters tågresa ligger Köpenhamn på perfekt avstånd från Lund både för weekend- och dagsbesök. Med invånare (2014) i Köpenhamns storstadsområde finns det även många potentiella besökare. Genom samarbete med Öresundsbron ska vi erbjuda privatresenärer från Köpenhamns området aktiviteter och erbjudande under sommaren. Genom Öresundsbron har det skickats ut både information genom nyhetsbrev och genom tävling på Facebook. Vi fick väldigt bra respons på Facebook tävlingen. 4. Koncept & genomförande - digitala kampanjer 5. Sökmotoroptimering SEO 6. Iterativ optimering och uppföljning 7. Workshop där näringen får möjlighet att förbättra sina egna hemsidor Det var 32 personer anmälda till fyra digital workshops med två olika teman som anordnades under hösten. Alla deltagare var väldigt nöjda med upplägget och föreläsaren. Sommarkampanjen gjorde att visitlund.se ökade antalet besökare under sommaren med 25 % samt att alla anläggningar hade fler besökare än tidigare år. Den digitala satsningen bidrog till att besökarna på visitlund.se ökade med 35% samt att intäkterna ökade med 46% under 2015.

9 ALLA AKTIVITETER 2015 Tyska privatmarknaden Tyskland är det land i världen som gör flest resor och konkurrensen om de tyska turisterna är hård. År 2013 genomfördes det drygt 208 miljoner semesterresor, varav 77 miljoner var semesterresor utomlands. Mest reser personer i åldersgrupperna år och år. Medverkan i Tourism in Skånes & Visit Swedens kampanj 100% Echt på både den tyska och holländska marknaden. Kampanjperioderna kommer att byggas kring tre perioder: april-juni, september-december och januari-mars (2016). Vi får mer för pengarna än om vi i Lund skulle göra egen kampanj på egen hand. Genom Tourism in Skåne och Visit Sweden når vi de rätta kontakterna. Bättre kännedom om Lund i Skåne Det är viktigt att närområdet känner till vad Lund har att erbjuda så att även de kan vara goda ambassadörer för Lund. Visningsresa för danska mötesbokare Öka kännedomen om Lund och visa upp utbudet av mötesanläggningar och hotell. är att få 10 deltagare och nya kontakter att skicka erbjudande till. 12 deltagare som representerade 9 st olika företag, förbund och organisationer. Deltagarna var projektledare, eventkoordinatorer, försäljningsassistenter och chefssekreterare som alla bokar möten. Program: Frukost på Grand Hotel Promenad till Domkyrkan, Universitetshuset och AF Borgen via "gastronomigatan" Klostergatan. Besök I Domkyrkan, Park Inn by Radisson Lund och på Elite Hotel Ideon. Rundtur på Ideon Science Park. Aktiviteten var planerad för 2014 men Tourism in Skåne sköt upp den till Besöka alla större turistbyråer i Skåne för att berätta om vad som är på gång och även lämna broschyrer. Turistbyråerna blev väldigt glada över materialet och partners inom visit Lund uppskattade att vi åkte runt och delade ut deras material.

10 ALLA AKTIVITETER 2015 Visningsresa för företag i Lund Öka kännedomen om Lund och visa upp utbudet av Lunds olika mötesanläggningar, besöksmål och eventlokaler. är att de möten, aktiviteter som inte förläggs internt på företag förläggs i övriga Lund i större utsträckning. 10 personer/visningsresa. 9 st chefs- och VD assistenter på Alfa Laval var med på en visningsdag i Lund (halvdag som avslutades med lunch) den 17 juni då vi bl a visade Gamla Biskopshuset, Universitetsbyggnaden; Magle konserthus, Kulturens möteslokaler, Domkyrkoforum, Hypoteket och AF-Borgen. Den 16 november var 6 st projektledare, chefsassistenter med på en heldagstur i Lund där vi visade upp följande mötesanläggningar och eventplatser: Universitetsbyggnaden och Palestra, Gamla Biskopshuset, AF-Borgen, Kulturen, Magle Konserthus, Domkyrkoforum, Stadshallen, Hypoteket, Sparbanken Skåne Arena och Gaspari Lodge i Flyinge. Aktivitet för mötesbokare inom Lunds Universitet Inom besöksnäringsprojektet Visit Lund vill vi under 2015 vidareutveckla de arrangemang som Lund CVB, Lunds universitet och Event in Skåne tidigare har genomfört tillsammans 2013 och 2014 (kongresseminarium). En aktivitet där medlemmar i Visit Lund ges möjlighet att synas på Lunds universitet och visa upp sina verksamheter i samband med ett seminarium eller inspirationsdag om möten. Uppmärksamma vikten av möten och kongresser med argument som kongresser sammanför kunskap, människor och inspirerar forskningen och näringslivet till utveckling. Målet är att vi har 50 deltagare på denna aktivitet, ett banbrytande mål vore att få 70 deltagare. 61 personer deltog i arrangemanget + 16 utställare

11 För mer information om Visit Lund Lunds Turistbyrå Helena Görtz Lund Convention Bureau Martina Åkerlund

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument Visit Lund Strategidokument 1 DÄRFÖR VISIT LUND Visit Lund har funnits i snart två år och växer så det knakar. Därför behöver vi sätta visioner och strategier för framtiden, bli ännu bättre på att paketera

Läs mer

Kunskapsstaden Lund Heaven to space

Kunskapsstaden Lund Heaven to space Välkomna! 08.00 Frukost och mingel 08.30 Kunskapsstaden Lund Heaven to space 08.40 Visionsgruppens framdrift 08.50 Framdrift i arbetsgrupp Möten & Kongresser 09.00 Genomgång och utfall av aktiviteter 2016

Läs mer

Aktiviteter under 2017

Aktiviteter under 2017 Aktiviteter under 2017 Kommunikation Det är viktigt att de marknadsföringskanaler vi har och det marknadsföringsmaterial som vi producerar är sammanhängande. Genom att ha en enad bild över vår målgrupp

Läs mer

Årsrapport 2014. Leif Johansson, Xrayfoto. Lund Samverkan 2.0 - turism, möten och event

Årsrapport 2014. Leif Johansson, Xrayfoto. Lund Samverkan 2.0 - turism, möten och event Årsrapport 2014 1 Leif Johansson, Xrayfoto AB Lund Samverkan 2.0 - turism, möten och event I januari 2014 stod vi med en tom spelplan, och ett år senare har vi tillsammans med er i näringen utvecklat spelreglerna

Läs mer

Välkomna på Stormöte med Visit Lund

Välkomna på Stormöte med Visit Lund Välkomna på Stormöte med Visit Lund 08.30 Frukost 09.00 - Per Persson hälsar välkommen! 09.05-10.00 - Visions- och arbetsgrupperna presenterar sina tankar/handlingsplaner. 10.05 10.25 - Fredric Lundgren

Läs mer

Aktiviteter under 2016

Aktiviteter under 2016 Aktiviteter under 2016 Excellent service i Lund Beskrivning: Bra service är ett av de bästa sätten att göra en stad attraktiv. Genom att sätta fokus på vikten av att kunna erbjuda bra service genom att

Läs mer

LUND SAMVERKAN 2.0. -turism, event och möten

LUND SAMVERKAN 2.0. -turism, event och möten VISNINGSRESA FÖR KONGRESSKÖPARE Beskrivning: Visningsresor av Lund som mötesdestination för kongressköpare vid två tillfällen under året. Digital inbjudan samt telefonbearbetning. Erbjudande om att sedan

Läs mer

Leif Johansson, Xrayfoto AB. LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event

Leif Johansson, Xrayfoto AB. LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event Leif Johansson, Xrayfoto AB LUND SAMVERKAN 2.0 -Turism, möten och event 1 INNEHÅLL SIDA Sverige - Besöksnäringen i Sverige 3 - Besöksnäringen i Skåne 3 Marknader 3 - Mötesindustrin i Sverige 4 Vad genererar

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM

COLLABORATIVE TOURISM COLLABORATIVE TOURISM SKÅNEMODELLEN Strategisk plan för turism och besöksnäring i Skåne TOURISM IN SKÅNE AB - Ett av Business Region Skånes fyra dotterbolag Näringsliv Skåne och Business Region Skåne Styrelse

Läs mer

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020.

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. 1 Inledning Regionförbundets uppdrag är att på olika sätt medverka till att regionen utvecklas så att fler människor

Läs mer

BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD. [ eskilstunaconvention.se ]

BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD. [ eskilstunaconvention.se ] BJUD IN TILL ETT MÖTE OCH BLI EN VÄRDEFULL AMBASSADÖR FÖR DIN STAD [ eskilstunaconvention.se ] Att delta i nationella och internationella möten och kongresser är ofta berikande och utvecklande. Men har

Läs mer

Besöksnäringens dag 2018

Besöksnäringens dag 2018 1 Besöksnäringens dag 2018 09.00 Inledning och välkommen 09.15 Långsiktig framgång skapar vi tillsammans 09.30 Lalandia 10.00 Kaffe och macka 10.30 På gång i Östergötland 12.00 Lunch 4. Skapa bra beslutsunderlag

Läs mer

Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017

Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017 Att vara InfoPoint! i Bohuslän 2017 Turistrådet Västsverige en del av Västra Götalandsregionen Dagens besöksservice Möten mellan människor uppskattas mest av besökare vid sidan av själva reseanledningen.

Läs mer

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten)

Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) Aktivitetsplan 2015 Besöksnäring och Turistbyrån (Näringslivsenheten) ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR BESÖKSNÄRINGEN Nyköpings mål 2017 är en stark besöksnäring med en turismomsättning på 1,4 miljarder kr. Nyköpings

Läs mer

Turism AB (svb) Affärsplan 2014

Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Övergripande målsättning - fördubbla omsättningen i besöksnäringen i MittSkåne till 1 miljard 2020 Fo k u s b e s ö k s n ä r i n g e n s o m basindustri och samhällsbyggare

Läs mer

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå!

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Ett häfte om VISIT SKELLEFTEÅ - om organisationen, medlemskapet och det gemensamma arbetet mot ett attraktivare Skellefteå. VARFÖR TURISM? Turism är en exportindustri

Läs mer

Välkommen till Norrköping! #inorrköping AFFÄRSPLAN

Välkommen till Norrköping! #inorrköping AFFÄRSPLAN Välkommen till Norrköping! #inorrköping AFFÄRSPLAN 2016-2020 Besöksnäringen i Norrköping har de senaste åren haft en positiv utveckling och näringen har fått den uppmärksamhet som den förtjänar som en

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 Under hösten 2011 inledde Tourism in Skåne ett omfattande arbete med att samla politiker och besöksnäring

Läs mer

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER

MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MARKNADSPLAN 2014 FÖR INTERNATIONELLA MARKNADER MASTERPLAN NU BÖRJAR DET Med avstamp i den Nationella strategin för svensk besöksnäring, har Tourism in Skåne, Malmö Turism och VisitSweden tagit fram en

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Första förslag på Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller

Läs mer

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende 28 RS 2015-09-23 28 DestinationHalland2020 - beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende Projektet syfte är att skapa en attraktiv och innovativ samverkansarena för utveckling av den

Läs mer

Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event

Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event Kommunikationsguide för Samverkan 2.0 - turism, möten och event För nationell och internationell marknadsföring av Lund för ökad tillväxt och lönsamhet. Gemensamma budskap och kampanjer ger bättre affärer!

Läs mer

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN

STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN STOCKHOLMSSTRATEGIN AKTIVITETSPLAN 2013 1 Om detta dokument Detta dokument är en aktivitetsplan för 2013 för projektet Stockholmsstrategin. Stockholmsstrategin bygger på en förstudie som presenterades

Läs mer

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål VisitSweden Kommunikationsbolag för Sverige som resmål Internationell marknadsföring Nation Branding Photo : Nicho Södling Foto Miriam Preis/imagebank.sweden.se Foto : Nicho Södling/imagebank.sweden.se

Läs mer

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi 2017-03-02 2015/KS044872 Gunilla Berg Tyresö kommun / 2017-03-02 2 (6) Innehållsförteckning Inledning Vad är turism och besöksnäring? Varför en lokal strategi?

Läs mer

MANAGEMENTPROGRAM FÖR SHR SÖDRAS MEDLEMSFÖRETAG

MANAGEMENTPROGRAM FÖR SHR SÖDRAS MEDLEMSFÖRETAG SHR Södra och Fernia Consulting AB MANAGEMENTPROGRAM FÖR SHR SÖDRAS MEDLEMSFÖRETAG PROGRAMBESKRIVNING Program 2010/11 Bakgrund/Syfte Södra Sverige blir alltmer konkurrensutsatt, men är också ett tillväxtområde

Läs mer

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16

Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå VERKSAMHETSPLAN DESTINATION PITEÅ 2017/10/16 Destination Piteå a part of Swedish Lapland ekonomisk förening Destination Piteå arbetar för att främja sina medlemmars intressen genom att

Läs mer

COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION

COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION COLLABORATIVE TOURISM 2020 REVIDERING 2015 POPULÄRVERSION MOT 2020 2012 antog Tourism in Skånes ABs styrelse den långsiktiga strategiska planen för tillväxt inom besöksnäringen i Skåne Collaborative Tourism

Läs mer

Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015

Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015 Exportdag för Besöksnäringen 28 april 2015 Nationell strategi för besöksnäringen/turismen år 2020 Målsättning år 2020 Från 252 till 500 miljarder i omsättning Från 160 till 260 tusen arbetstillfällen Från

Läs mer

VISIT ROSLAGEN. Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27

VISIT ROSLAGEN. Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27 VISIT ROSLAGEN Bilaga 1, KHR/KPR 2014-04-28 Sidan 1 av 27 Sidan 2 av 27 DET HÄR ÄR ROSLAGEN Roslagen spännande små destinationer som tillsammans bildar Roslagen som destination! Sidan 3 av 27 Det är varje

Läs mer

Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM

Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM Det här Vi erbjuder vet vad som vi krävs Bjerkne & Co hjälper Idag investerar destinationer, städer, organisationer

Läs mer

VÄSTSVENSKA TURISTRÅDET AB BUDGET 2015. Förslag inför styrelsen 2014-11-27

VÄSTSVENSKA TURISTRÅDET AB BUDGET 2015. Förslag inför styrelsen 2014-11-27 VÄSTSVENSKA TURISTRÅDET AB BUDGET 2015 Förslag inför styrelsen 2014-11-27 Budget för Västsvenska Turistrådet 2015 1. Sammanfattning Vision Vi är den självklara partnern för utveckling och marknadsföring

Läs mer

Årsrapport samarbetsavtal 2013-2014 Lunds kommun och Lunds universitet

Årsrapport samarbetsavtal 2013-2014 Lunds kommun och Lunds universitet Årsrapport samarbetsavtal 2013-2014 Lunds kommun och Lunds universitet Inledning Lunds kommun och Lunds universitet har ingått ett samarbetsavtal gällande destinationsutveckling. Syftet är att stärka Lund

Läs mer

ö Österåker Utvärdering av samarbetet Stockholm Archipelago \ I *i ^ 'I Skärgårdskommunen

ö Österåker Utvärdering av samarbetet Stockholm Archipelago \ I *i ^ 'I Skärgårdskommunen ö Österåker \ I *i ^ 'I Utvärdering av samarbetet Stockholm Archipelago t * Skärgårdskommunen Bakgrund Under hösten 2012 lades, i samverkan mellan aktörer inom offentlig sektor och näringsliv i Stockholms

Läs mer

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen

Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Karlstadsregionen Kopplad till den turismstrategiska planen Handlingsplan 2017 för turismutveckling i Kopplad till den turismstrategiska planen 2017-03-31 Vi vill gå från att samverka till att samproducera och ha en gemensam handlingsplan som innehåller vad vi

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen:

Antagen av kommunstyrelsen: Strategi för besöksnäringen i Nykvarns kommun Antagen av kommunstyrelsen: 2017-01-31 Innehållsförteckning Inledning och bakgrund... 2 Turism och besöksnäring... 2 Sverige som besöksmål... 2 Nykvarn som

Läs mer

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01

Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum DNR: KS2018/417/01 2018-06-18 1 (3) Kommunstyrelsen Besöksnäringsstrategi KS2018/417/01 Förslag till beslut Föreslagen Besöksnäringsstrategi antas Sammanfattning av ärendet I samband

Läs mer

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm

* Aktör= besöksmål, restaurang, hotell, förening, hembygdsgård, butik, café, evenemang, aktivitet mm Vad är Upplev Lundaland? Under Kristi himmelfärd den 13-16 maj arrangeras Upplev Lundaland. Arrangemanget vänder sig till alla besökare och invånare som bor i Lundaland ( Kävlinge, Staffanstorp, Lund,

Läs mer

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %.

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Affärsplan 2018 VISIT GLADA HUDIK AB HUVUDSAMMANFATTNING Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Syfte: Ett tydligt strategiskt arbete med

Läs mer

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre

Tourism in Skåne. Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre Tourism in Skåne Visit Lund, 25 november 2015 Carla Aguirre VÅRT UPPDRAG Som Skånes officiella marknadsbolag för besöksnäringen marknadsför, säljer och utvecklar vi Skåne som destination. Vi ska öka antalet

Läs mer

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY

FAST TRACK GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY ACCELERATE YOUR BUSINESS WITH GERMANY INBJUDAN PROGRAMSTART DEN 9 MAJ 2017 Ser du Tyskland som nästa steg i den internationella satsningen? Eller känner du att befintliga affärer behöver utvecklas ytterligare?

Läs mer

Välkommen till Norrköping! #inorrköping. Affärsplan (revidering 2018)

Välkommen till Norrköping! #inorrköping. Affärsplan (revidering 2018) Välkommen till Norrköping! #inorrköping Affärsplan 2016-2020 (revidering 2018) Besöksnäringen är en av Norrköpings, Sveriges och världens snabbast växande näringar som på senare år har fått den uppmärksamhet

Läs mer

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Söderhamns Besöksnäringsstrategi 2015-2020 Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Världens största och snabbast växande Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den

Läs mer

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också.

Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Östergötland är fantastiskt. Vi som bor här vet det redan. Nu ska vi låta alla andra upptäcka det också. Marknadsföring av ditt utbud genom Visit Östergötland. Visit Östergötland är en del av Region Östergötland

Läs mer

Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv. Marlene Hassel Stockholm

Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv. Marlene Hassel Stockholm Hur skapar vi attraktiva mötesplatser utifrån ett samverkansperspektiv Marlene Hassel Stockholm 2019-04-02 1 Möjligheter & utmaningar Hur möter vi framtiden? Hur kan vi stärka våra platser och skapa tillväxt

Läs mer

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG Vi vill höja kompetensen inom besöksnäringen i regionen och bredda turistutbudet för våra besökare, men också bygga en långsiktig

Läs mer

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Denna plan ska ha som syfte att beskriva de insatser som görs inom BRS AB alternativt som samordnas av BRS AB under verksamhetsåret 2017 och reflekteras i

Läs mer

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015

Visit Hemavan Tärnaby AB. Marknadsplan juli-dec 2015 Visit Hemavan Tärnaby AB Marknadsplan juli-dec 2015 Under 2016 kommer vi att destinationsmarknadsföra Hemavan Tärnaby i olika reklamkampanjer på mässor, säljresor och via vår hemsida www.hemavantarnaby.se

Läs mer

Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på social hållbarhet

Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på social hållbarhet Möjligheten att etablera en återkommande, internationell konferens med fokus på Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2014-11-04 1.0 Marie Holmberg Stadskontoret Näringslivsavdelningen

Läs mer

Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring

Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring Framtagen av Svensk Turism AB i samarbete med aktörer och samarbetsorganisationer i svensk besöksnäring Vad är en nationell strategi för besöksnäringen, vad ska den vara bra för och hur berör den Kalmar

Läs mer

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet

Sverige - Norden - Världen. Företagskategorisering för ökad exportmognad. Västsvenska Turistrådet Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Västsvenska Turistrådet Sverige Norden Världen Västsvenska Turistrådet (VT) arbetar, sedan 1999, med affärsutveckling och marknadsföring

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

2015 PRINT. Uppslag Baksida Helsida Halvsida Kvartsida. 410 x 286 205 x 261 205 x 286 160 x 120

2015 PRINT. Uppslag Baksida Helsida Halvsida Kvartsida. 410 x 286 205 x 261 205 x 286 160 x 120 2015 PRINT Affärsresenären Affärsresenären är Sveriges största och äldsta tidning för affärsresenärer. Magasinet finns där affärsresenärerna finns: på flygplatser, tåg och längs våra vägar. Personer som

Läs mer

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag Turistrådet Västsverige AB Budget 2017 Sammanfattning och förslag I budgetförslaget för 2017, som härmed lämnas till styrelsen för fastställande 2016-11-21, beräknas intäkterna uppgå till 55,5 Mkr. Anslaget

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

ÅRSRAPPORT 2016 samarbetsavtal LU Konferens & Lund Convention Bureau

ÅRSRAPPORT 2016 samarbetsavtal LU Konferens & Lund Convention Bureau Photo: Gustaf Johansson ÅRSRAPPORT 2016 samarbetsavtal LU Konferens & Lund Convention Bureau Photo: Gustaf Johansson Photos: Gustaf Johansson Photo: Lena Birgersson Inledning Lunds kommun och Lunds universitet

Läs mer

NATIONELL STRATEGI FÖR SVENSK BESÖKSNÄRING

NATIONELL STRATEGI FÖR SVENSK BESÖKSNÄRING NATIONELL STRATEGI FÖR SVENSK BESÖKSNÄRING Vem ligger bakom? Den nationella strategin är näringens dokument. Strategin har vuxit fram på initiativ av Svensk Turism i dialog med näringens olika aktörer

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

turism handlingsprogram för örebroregionen 2015-2020

turism handlingsprogram för örebroregionen 2015-2020 The Heart of Sweden logotype PANTONE 382 turism handlingsprogram för örebroregionen 2015-2020 turism handlingsprogram för Örebroregionen 2015 2020 1 2 turism handlingsprogram för Örebroregionen 2015 2020

Läs mer

Samverkansavtal mellan Eslövs, Hörbys och Höörs kommuner avseende partnerskap för utveckling av besöksnäringen under 2015-2017

Samverkansavtal mellan Eslövs, Hörbys och Höörs kommuner avseende partnerskap för utveckling av besöksnäringen under 2015-2017 Samverkansavtal mellan Eslövs, Hörbys och Höörs kommuner avseende partnerskap för utveckling av besöksnäringen under 2015-2017 De tre kommunerna Eslöv, Höör och Hörby har kommit överens att från den 1

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

Lysekil som attraktiv destination Destinationsstrategi Lysekil 18 september 2018

Lysekil som attraktiv destination Destinationsstrategi Lysekil 18 september 2018 Lysekil som attraktiv destination Destinationsstrategi Lysekil 18 september 2018 Workshop i tre delar KLARA 18/9, FÄRDIGA 19/9, GÅ 27/9 Samverkan med Kairos Future Lysekils kommun den 18 september 2018,

Läs mer

Hållbar tillväxt i besöksnäringen

Hållbar tillväxt i besöksnäringen Hållbar tillväxt i besöksnäringen STRATEGI OCH VERKSAMHETSMÅL FÖR REGION VÄSTERBOTTEN TURISM 2018 2019 Kvalitet och upplevelser på hållbar grund ska locka både svenska och internationella besökare från

Läs mer

KAMPANJ 2015 VISIT LUND FREDRIC LUNDGREN, RESULTIFY

KAMPANJ 2015 VISIT LUND FREDRIC LUNDGREN, RESULTIFY KAMPANJ 2015 VISIT LUND FREDRIC LUNDGREN, RESULTIFY BAKGRUND KAMPANJ 2015 Digital Aktivitet 2015 Digital Handlingsplan Organisatoriska mål till digitala mål Löpande utbildning & resultatstyrning PROCESS

Läs mer

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen

VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby. Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen VISION MÅL STRATEGI FÖR BESÖKSNÄRINGEN I Hemavan Tärnaby Hemavan Tärnaby skapar lust att landa i de riktiga fjällen Vi ger varje gäst ett personligt bemötande Turistföretagen i Hemavan Tärnaby har sedan

Läs mer

Flens kommun sätter besöksnäringen på framtidskartan

Flens kommun sätter besöksnäringen på framtidskartan Flens kommun sätter besöksnäringen på framtidskartan Besöksperspektiv i översiktsplanen Med ett tydligt besöksperspektiv i sin nya översiktsplan visar Flens kommun hur man på ett bra sätt kan skapa bättre

Läs mer

Verksamhetsberattelse ~ 2015

Verksamhetsberattelse ~ 2015 Verksamhetsberattelse ~ 2015 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2016-02-11 Verksamhetsberättelse för Turismfunktionen vid VKL 2015 Syftet med verksamheten är att stödja utvecklingen av en hållbar

Läs mer

HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT.

HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT. STRATEGI 2030 HUR BESÖKSNÄRINGEN I DALARNA SKA BLI NORRA EUROPAS LEDANDE OCH MEST ATTRAKTIVA DESTINATION SOM ERBJUDER VÄLKOMNANDE OCH ÄKTA UPPLEVELSER ÅRET RUNT. 1 2 Strategi 2030 är framtaget av branschens

Läs mer

Möteslokaler och övernattning i Lund

Möteslokaler och övernattning i Lund Möteslokaler och övernattning i Lund Möteslokaler Af-borgen & Lunds Universitet 19 750 225 www.afborgen.se I samarbete med Lunds universitets Kongresscentrum kan uppemot 1200 personer tack vara modern

Läs mer

Nya. Skandinaviens ledande destinationsbolag. Visit Dalarna

Nya. Skandinaviens ledande destinationsbolag. Visit Dalarna Nya Skandinaviens ledande destinationsbolag Visit Dalarna Vi konkurrerar med 150 000 kommuner och regioner i Europa om boende, besökare, företag, investeringar och kompetens. Beslutsunderlag Syfte och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Event in Skåne AB Verksamhetsplan 2015 Kontakt +46 (0) 40 675 30 01 event@skane.com eventinskane.com Besöksadress Dockplatsen 26 211 19 Malmö Sweden Postadress 205 25 Malmö Verksamhetsplan 1 Sweden Vision

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Destinationsutveckling Sommenbygd. 1 Projektidé

Destinationsutveckling Sommenbygd. 1 Projektidé Tranås den 20 april 2010 Destinationsutveckling Sommenbygd 1 Projektidé Projektet är ett paraplyprojekt som ska utveckla besöksnäringen av Sommenbygd med de tillhörande sex kommunerna i Sommenbygd. Detta

Läs mer

Plan för utveckling av besöksnäringen

Plan för utveckling av besöksnäringen Plan för utveckling av besöksnäringen 2017 2020 Antagen av: Kommunstyrelsen, 2017-12-12 Senast reviderad: ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Martin Andaloussi, Avdelningschef. 1 (3) Bakgrund och syfte

Läs mer

Övergripande affärsplan för Västsvenska Turistrådet 2012-2015

Övergripande affärsplan för Västsvenska Turistrådet 2012-2015 Övergripande affärsplan för Västsvenska Turistrådet 2012-2015 Inledning Detta dokument är den övergripande affärsplanen för Västsvenska Turistrådet för år 2012-2015. Den är inte ett fristående dokument

Läs mer

Dokumentation av workshop Färdiga 16 oktober 2013 på Campus, Varberg

Dokumentation av workshop Färdiga 16 oktober 2013 på Campus, Varberg 1(6) Dokumentation av workshop Färdiga 16 oktober 2013 på Campus, Varberg Regionstyrelsens ordförande Gösta Bergenheim öppnade det andra dialogmötet i ordningen och hälsade deltagarna välkomna att fortsätta

Läs mer

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag Turistrådet Västsverige AB Budget 2018 Sammanfattning och förslag I budgetförslaget för 2018, som härmed lämnas till styrelsen för fastställande på styrelsemöte 2017-11-09, beräknas intäkterna uppgå till

Läs mer

Delårsrapport augusti 2014 Västsvenska Turistrådet AB 1 (10)

Delårsrapport augusti 2014 Västsvenska Turistrådet AB 1 (10) Delårsrapport augusti 2014 Västsvenska Turistrådet AB 1 (10) 2 (10) Delårsrapport för Västsvenska Turistrådet AB, augusti 2014 Sammanfattning Marknadsutveckling Kommentar: Detaljerad statistik över gästnattsutvecklingen

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 50-72

Regionstyrelsens arbetsutskott 50-72 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 50-72 Tid: 2015-04-13, kl 13:00-16:30 Plats: Regionens hus, sal A Avtal och bidrag till Jönköping Convention Bureau Beslut Regionstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista Under våren 2017 har Gislaveds kommun genom intervjuer och en workshop genomfört en dialog med näringslivet. Syftet har varit att hitta

Läs mer

Välkommen till Outdoor Dalarna

Välkommen till Outdoor Dalarna Välkommen till Outdoor Dalarna Rättvik 11 juni, 2018 2018-06-25 visitdalarna.se Agenda Omvärld, målgrupp & nuläge Nuläge & framtid Dalarnas outdoor-områden - Skating Dalarna - Vandringslyftet - Leisure

Läs mer

ILS 2011: ILS Bolag (Stockholm Business Region)

ILS 2011: ILS Bolag (Stockholm Business Region) ILS 2011: ILS Bolag - 2011 inriktningsmål 1. Stockholm ska vara en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och besök mål för 1.1 Företag ska välja etableringar i Stockholm

Läs mer

Gästnätter Lund 2017

Gästnätter Lund 2017 Gästnätter Lund 217 Sammanfattning Internationella 166 84 Under 217 var antalet gästnätter i Lund 486 89 st vilket är en ökning med 1,9 % eller +8 918 gästnätter jämfört med 216. Nationella Totalt 319

Läs mer

Göteborg - Svenska Mässan - 2015

Göteborg - Svenska Mässan - 2015 Digital Commerce in Change Göteborg - Svenska Mässan - 2015 12 mars 2015 12 mars 2015 12 mars 2015 12 mars 2015 Gothia Towers 12 mars 2015 Gothia Towers 12 mars 2015 Gothia Towers Samarbetet mellan Svensk

Läs mer

Vem är Anders Johansson? Marknadssegmentering. Mer än 30 års erfarenhet i branschen och 25 år inom revenue management

Vem är Anders Johansson? Marknadssegmentering. Mer än 30 års erfarenhet i branschen och 25 år inom revenue management Marknadssegmentering Avsnittets mål: att förstå marknadssegment Vem är Anders Johansson? Civilekonom Handelshögskolan i Stockholm Journalist, controller, venture capital Hard Rock Cafe, Stockholm SAS Service

Läs mer

Hur ska vi tillsammans utveckla turismen på bästa sätt?

Hur ska vi tillsammans utveckla turismen på bästa sätt? VÄLKOMNA! 18:45 19:00 Välkommen 19:00 19:15 Resultat workshop 19:15 19:30 Studieresa Irland en förebild i 19:30 19:45 Påtår 19:45 20:30 Resultat enkäter/intervjuer 20:30 21:15 Vem gör vad bäst? 21:15 21:25

Läs mer

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Hållbar produktutveckling 2016-19 Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Källa: Arena för Tillväxt Besöksnäringen bygger på samverkan mellan aktörer

Läs mer

Ägardirektiv för Nya Destination Uppsala aktiebolag

Ägardirektiv för Nya Destination Uppsala aktiebolag KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Dahlmann Christian Wallin Carl Datum 2016-11-16 Diarienummer KSN-2016-0572 Kommunstyrelsen Ägardirektiv för Nya Destination Uppsala aktiebolag Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Borlänges evenemang ska vara nyskapande, lättillgängliga, trygga, mångkulturella och internationella av hög kvalitet.

Borlänges evenemang ska vara nyskapande, lättillgängliga, trygga, mångkulturella och internationella av hög kvalitet. Bakgrund Evenemangsstrategin är Borlänge Kommuns verktyg för att enhetligt koordinera och hantera evenemangsfrågor i syfte att tillföra kommunens invånare positiva kultur- och idrottsupplevelser samt förstärka

Läs mer

SÖRMLANDS STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR BESÖKSNÄRING 2013-2023

SÖRMLANDS STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR BESÖKSNÄRING 2013-2023 SÖRMLANDS STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR BESÖKSNÄRING 2013-2023 Det välkomnande Sörmland - en attraktiv och tillgänglig destination i närheten av Stockholms storstadsområde Foto: Parken Zoo Vision och mål för

Läs mer

Tillväxtverkets rapport 5 strategiska huvudområden

Tillväxtverkets rapport 5 strategiska huvudområden Järvsö = Cykel Tillväxtverkets rapport 5 strategiska huvudområden O ka kunskapen och förba ttra metoder for uppföljning Utveckla framgångsrika cykelleder utifrån lokala förutsa ttningar Involvera de offentliga

Läs mer

Besöksnäringsstrategi

Besöksnäringsstrategi Besöksnäringsstrategi 2019-2030 Tillväxt, Bergs kommun Ketty Engrund 2019-05-31 Strategi för en hållbar besöksnäring i Bergs kommun till år 2030 Inledning Besöksnäringen har fått en allt större ekonomisk

Läs mer

Sverige - Norden - Världen

Sverige - Norden - Världen Sverige - Norden - Världen Företagskategorisering för ökad exportmognad Foto: Lasse Forsberg Sverige Norden Världen Turistrådet Västsverige arbetar, sedan 1999, med utveckling och marknadsföring av besöksnäringen

Läs mer

version Vision 2030 och strategi

version Vision 2030 och strategi version 2012-01-25 Vision 2030 och strategi Två städer - en vision För att stärka utvecklingen i MalmöLund som gemensam storstadsregion fördjupas samarbetet mellan Malmö stad och Lunds kommun. Under år

Läs mer

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen

Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Strategi för besöksnäringen i Ljungandalen 2015-2020 Framtagen av Ånge kommun och Destination Ljungandalen Innehåll Inledning Idag och framtiden Bakgrund Byggstenar 1. Varumärke och kommunikation 2. Målgrupper

Läs mer

Projektinnehåll Work Packages

Projektinnehåll Work Packages Projektinnehåll Work Packages Matresor - Jämtland Härjedalen ii Jämtlands Matresor Innehållsförteckning Work package I - Analys och FoU - Matresor Marknadsanalyser av reseanledning Mathantverk... 1 Produkt/

Läs mer

Handlingsplan för besöksnäringen

Handlingsplan för besöksnäringen 2016-12-07 15RK2154 Regional utveckling Handlingsplan för besöksnäringen 2017-2020 En strategi för besöksnäringen i södra Småland 2013-2020 har tagits fram genom aktiv samverkan mellan Regionförbundet

Läs mer