Tycker det är synd att man inte tar in "sommarleksakerna" innan vintern kommer!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tycker det är synd att man inte tar in "sommarleksakerna" innan vintern kommer!"

Transkript

1 1. Vill skicka en fråga (motion) till årsmötet. Har TBR gott om pengar? Tycker det är synd att man inte tar in "sommarleksakerna" innan vintern kommer! Poolen och Studsmattan mår inte bra av att stå ute i snö och kyla. Poolen är gjord i plast och tål inte att vara ute NU! Studsmattan är säkert uttöjd med all snö. Blir nog svår att hoppa på till sommaren. Anser att de som har tagit fram dessa, bör också ansvara för att de kommer in under vintern. Borde funnits tid för detta under hela hösten. MVH Annika Åhberg Styrelsen kan bara hålla med att det är beklagligt att detta skett.

2 Motion till Årsmötet TBR Den 20 februari 2010 Begäran om regelbunden fri tid för privatryttare i TBR:s ridhus. Det finns behov av ledig tid i ridhuset för privatryttare. Begäran avser mer tid i form av fasta tider under vardagkvällar. Önskvärt vore ett minimum av 2-3 dagar per vardagkväll och förslagsvis mellan kl Liane Michelsson Kateryd Rotendal Tibro Styrelsen: lektionsscheman ska ses över inför ht 2010 och lektioner med färre än 5 inskrivna elever skall tas bort eller slås ihop med annan grupp för att skapa möjlighet till fri tid. Fri tid då lektioner är inställda eller teori förekommer visas på hemsidan.

3 Motioner till Tibrobygdens Ridklubb Här kommer två motioner från mig som enskild "medlem" och som kioskansvarig. "Kioskmotion" Har önskemål om att styrelsen tar ställning till "kiosk-motionen". Som det är nu så används cafeteria/kiosken mest vid träningar och tävlingar. (ridläger undantagna) Att den ska fungera då är viktigt för det är många utifrån som kommer och den är en inkomstkälla för klubben. Mitt förslag är att ansvaret för cafeterian övergår i sin helhet till TS, som är den "gruppen" på klubben som använder den mest i dess "rätta" syfte dvs. vara en cafeteria och kiosk. Bokningar Rutinerna kring bokningar av ridhus och ridbanor, bör ses över. Bäst vore att ingen på ridskolan är ansvarig, utan att det är en helt oberoende som skulle sköta detta. I dags läget kan man inte veta om ridhuset är bokat eller ledigt. När det är teori framgår inte på hemsidan vilket gör att ridhuset kan stå helt tomt. Det kan faktiskt vara privatryttare som vill/kan nyttja det på den tiden. Det har också hänt att man kommit upp då det tidigare varit "ledigt" men som sedan visar sig blivit bokat. Hälsningar Kristina K Styrelsen: Vi föreslår att det startas en kiosk kommitté / sektion för att ansvara för kiosken. Styrelsen föreslår att bokningssystemet ses över. Och det kommer att uppdateras på hemsidan när fritid förekommer pga. inställd lektion eller teori.

4 Tibrobygdens Ridklubb Årsmötet Motion Ämne: Kiosken som utrymme och verksamhet Vi yrkar på att föreningens kiosk och kök i ridhuset, organisatoriskt och praktiskt skall ligga under TS. Att TS ansvarar för köket, dess inventarier och för att organisera bokningsschema av kiosken för övriga intresserade i föreningen t ex US, Ridskoleaktiviteter. Bakgrund Kiosken är en av våra största inkomstkällor vid Tävlingar, Ridskoleavslutningar och allmänna aktiviteter i TBR. Även en källa för samvaro och trivsel. Tisdagsfiket kan med enkelhet utvecklas även andra kvällar när vi vet att det är mycket besökare på anläggningen. T.ex. söndagar. (US kanske vill ansvara?) För TS är det av yttersta vikt att vi har fräscha caféutrymmen i syfte att kunna sälja fika och mat under tävlingar och aktiviteter samt serva medlemmar och funktionärer. Klubben kan säkert öka försäljningsintäkterna med 30 % om denna verksamhet sköts på ett seriöst sätt och med regelbundenhet. Vi rekommenderar ett studiebesök hos Tidaholmsbygdens Ridklubb. Idag är utrymmet öppet för alla dygnet runt för besökare, anställda, hundar m m med följd av att vi har: - stort slitage på utrymme och maskiner/inventarier (kaffebryggare, husgeråd etc.) en stor brist i hygienen. Blir det inspektion av Miljö- och hälsoskyddsnämnden får vi troligtvis stänga serveringen med omedelbar verkan. det osmakliga köket gör även att det är svårt att få medlemmar att vilja jobba i kiosken. Man vill inte förknippas med bristande hygien. Man vill som funktionär kunna känna att man gör ett sunt jobb - inte känna risken att någon blir magsjuk pga. av att vi inte håller rent omkring oss. (Jönköpings Fältridklubb..de fick stänga sin kiosk dag för stortävling p g a av bristande hygien.)

5 -svinn på förnödenheter och inventarier. Muggar och bestick finns utspridda över hela anläggningen. Detta är onödiga merkostnader i en ideell förening som kämpar för sin existens I dagsläget har ingen huvudansvar i TBR. Kanske just därför som ingen bryr sig utan alla bara använder utan att ge tillbaka? Om en arbetsgrupp i föreningen har totalansvar för denna del är det lättare att få funktionärer att engagera sig för man kan se ett resultat. Idag använder alla men ingen ger tillbaka FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER 1) Köksutrymmet i ridhuset ligger under TS ansvar som tillsätter en arbetsgrupp med totalansvar. Förslag på upplägg: *Köket / kioskens utrymme skall alltid vara låst när aktivitet ej pågår. Ridskolans personal får tillgång till mikro, bryggare, vattenkokare för sina fika- och lunchpauser på annan plats se nedan. E v kan en kaffemaskin automat installeras utanför köket för medlemmar när kiosken är stängd. *Vill man använda klubb- köket för försäljning, matlagning vid läger etc. bokas detta med TS och man får tillgång/nyckel till utrymmet. Rutiner och ansvar medföljer samt en inventarielista som stäms av innan användandet. *EXEMPEL: US lånar kiosken för försäljning vid käpphästhoppning. Intäkten (efter avdragna kostnader för varor) går till deras US kassa. De får dock boka och kvittera ut nyckel av TS representant samt lämna kiosken i det skick det var när de fick nyckeln. Aktiviteten redovisas till klubbkassören så vi kan föra bokföring på hur mycket som totalt kommit in via kiosken under året. US intäkt redovisas som projekt (eller liknande beror på.). Då vet vi hur mycket kioskverksamheten drar in samt vi vet hur mycket varje aktivitetsområde (US, TS, annat) har genererat totalt. * Städschema för köket, hygienregler, rutiner som gäller vid användande av köket mm ansvarar TS för.

6 *TS ansvarar för underhåll av maskiner, utrymmen och inventarier. Investeringar måste dock tas från den totala kioskkontot när behov uppstår. Kiosken skall som kostnadsställe bära sig själv. *Lunch/fika rum för personalen: Exempelvis är vår klubblokal till stor del oanvänd. Denna kan lätt avgränsas några meter och i entrédelen inredas som lunch- och pausrum med mikro, varmvattenkokare och kaffebryggare. Avgränsning görs med halvvägg eller t ex skärmgardiner som tydligt avgränsar mot klubbrummet. Vatten och diskmöjligheter kan anordnas i angränsande dusch- och tvättutrymme. Personalen ansvarar själva för hygien och städ i denna del av lokalen. Denna del ligger lämpligtvis under personalomkostnader i bokföringen. Tävlingssektionen: Katarina Engelmark, Elisabeth Åkesson, Anders Eriksson, Lillemor Gustafsson, Linnea Lagerin, Kristina Karlsson, Katarina Fellbrant Styrelsen: Vi föreslår att det startas en kiosk kommitté / sektion för att ansvara för kiosken.

7 Tibrobygdens Ridklubb Årsmötet Motion Ämne: Ökad tillgänglighet i ridhuset på vardagar för ryttare med egen häst. Fri tid varje dag fullt möjligt. Vi yrkar på Att TBR skall erbjuda minst 1 timma fri tid i ridhuset på vardagar. Må, On, To, Fr Att bokningssystemet på www omgående måste uppdateras när förändringar sker framför allt avbokningar. (bokning av ridhuset ska ju ske med minst en veckas framförhållning) finns ledig tid, t.ex. ridskolan har teori, lektioner som är inställda e t c skall detta framgå. Bakgrund *Många medlemmar med anläggningskort kan inte utnyttja detta p g a av minimalt med tillgänglig tid. *Bokningssystemet är inte tillförlitligt. Medlemmar har påtalat att det vid flertalet tillfällen har varit ledigt i ridhuset även fast bokningssystemet påvisat att ridhuset är uppbokat. Ibland har även det omvända inträffat det skulle ha varit fri tid, men ridhuset är upptaget ändå. *På de få tillfällen som ges i nuläget under vardagar och normala tider tom ca, är ridhuset oftast fyllt med privata ekipage som betalt anläggningskort. Efterfrågan att komma in i ridhuset från medlemmar med egen häst är stor och har så varit det senaste 3-4 åren. * Vi är övertygade om att mer tid finns att tillgå om vi bara ser över ridskolans schema. Det är ej fullt i grupperna ofta endast 4-5 elever på kvällarna kanske kan man effektivisera? Det kan aldrig vara lönsamt att betala en instruktör med timlön och sociala avgifter för så få elever? Om det är små grupper kanske dessa lektioner skall vara lite kortare tid? Privatryttare betyder också pengar i anläggningskort till klubben samt ideella krafter. * Det har de senaste åren inte skett någon som helst förändring i schemat för ridskolan. Varför? Vi anser att det finns utrymme för en översyn och nytänk i planeringen i syfte att göra banorna mer tillgängliga och ridskolan mer effektiv.

8 FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER 1) Se över ridskolans schema inför HT 2010 och frigör en håltimma varje vardagskväll (utom tisdag då hoppträning pågår). Vår grannklubb Mölltorp tillämpar detta system. Som ett exempel skulle det kunna se ut så här. Kl Ridskola Juniorer Kl Fri tid. Ridskolehästarna vilar. Instruktören får paus eller gör annat arbete på anläggningen. Kl Ridskola Seniorgrupp 2) Ridskolan/bokningsansvarig måste uppdatera schemat på när lediga tider uppstår, även samma dag. D v s timmar som plötsligt ej blir av i ridskoleschemat eller planerade teorilektioner skall bokas bort från bokningsschemat så medlemmar utanför ridanläggningen kan se att det finns fri tid. Dag som ovan Tävlingsektionen TBR 2009 Katarina Fellbrant, Madeleine Brewitz, Katarina Engelmark, Elisabeth Åkesson, Anders Eriksson, Lillemor Gustafsson, Linnea Lagerin, Kristina Karlsson. Adjungerad: Malena Lundberg Styrelsen: lektionsscheman ska ses över inför ht 2010 och lektioner med färre än 5 inskrivna elever skall tas bort eller slås ihop med annan grupp för att skapa möjlighet till fri tid. Styrelsen föreslår att bokningssystemet ses över. Fri tid då lektioner är inställda eller teori förekommer visas på hemsidan.

9 Tibrobygdens Ridklubb Årsmötet Motion Ämne: TBR måste ta ställning dags att göra anläggningen rökfri! Vi yrkar på Att TBR tar sitt ansvar som ideell ungdomsförening i Tibro kommun och tydligt tar avstånd till rökning och andra typer av droger inom anläggningens område. Detta kommer att höja statusen hos föreningen bland medlemmar, intressenter, sponsorer och lägerdeltagare (framför allt föräldrar som betalar). Idag är det falsk marknadsföring att påstå i lägerprospekt och på hemsidan att vi har en rökfri anläggning. Dags att bli ärliga! Att den inbyggda rökrutan försvinner, delar av väggen tas ner och vi får istället en trevlig ljus och luftig terrass med tak. Att rökare anvisas till plats utanför anläggningen. Bakgrund *Sedan några år tillbaka är det lag inom EU på att alla offentliga lokaler och platser skall vara rökfria, och rökning skall ske på anvisad plats där det inte stör övriga besökare. Dessutom har Tibro kommun, Fritidsförvaltningen, sedan länge offensivt jobbat med att minska rökning och användandet av droger bland ungdomar på skolor och kommunala anläggningar. Bl.a. har det skickats ut en skrivelse till alla föreningar där Tibro kommun vädjar om att vi som förening skall dela deras målbilder och skapa drogfria miljöer där kommunalt sponsrad ungdomsverksamhet bedrivs (se den skrivelse som vi postat till styrelsen). Trots lagar och Tibro kommuns målbild så stimulerar TBR ändå till rökning genom att ha vår rökruta mitt i centrum av anläggningen. Symboliskt kan man som besökare uppfatta det som att rökrutan i nuläget är den viktigaste samlingspunkten på anläggningen. Dessutom är det rent av snuskigt på ytan med fimpar, skräp och massa prylar.. Är detta ärligt och sunt i en ungdomsverksamhet? Är det en sådan bild av TBR vi vill visa upp framför ridhuset för besökare, föräldrar, sponsorer? Skall ridsport/ridskola i Tibro förknippas med en "sunkig rökplats" i centrum på vår fina ridanläggning som ju till stor del är subventionerad av våra skattepengar? Sporthallen är t.ex. sedan länge en rök, snus- och drogfri anläggning.

10 *Rökningen ökar framför allt bland unga tjejer. Det finns ett otal undersökningar på att man som ung börjar röka för att kompisar och ledare som man ser upp till röker. Tbc:s medlemmar är till största delen just tjejer. Alla samhällets arbetsplatser är rökfria och vi vet också att rökning dödar. Ingen kan påstå något annat. Skall vi stimulera till att statistiken blir sämre, eller skall TBR bidra till att den blir bättre? * Rökning innebär alltid en brandrisk i stallmiljöer. Låt oss minska risken. FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDER 1) Definiera var anläggningen börjar och slutar så alla som besöker Kateryd vet och förstår var rökförbudet råder. Förslagsvis går gränsen där man svänger in på parkeringen. Rökplats kan skapas i hörnet vid infarten till anläggningen. 2) Vi sätter upp många skyltar på ridhus, stall, uthus, runt ridhus, när man kör in på anläggningen med budskapet: Detta är en rökfri anläggning.. Vi kan ordna sponsor till skyltarna bara beslutet fattas. 3) Rökruta byggs om och blir öppen, trevlig terrass med tak. Väggarna kan vitmålas invändigt t.ex. 4) Ställa oss frågan: Kanske finns det ungdomar i föreningen som vill sluta röka? Vad kan vi göra för dessa medlemmar? Kan vi höja medvetenheten om vad rökning innebär? Starta sluta-röka kurs med SISU? Dag som ovan från medlemmarna: Katarina Fellbrant, Madeleine Brewitz, Katarina Engelmark, Kurt Tingdal Styrelsen: Meningen är att rökrutan skall tas bort då de nya boxarna byggs i magasinet, rökrutan kommer då placeras på annan plats där det ej stör.

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Jönköpings fältrittklubb Årsmöte 2019-02-28 2 Vision Få en god ordning på ekonomin, skapa en ridskola med mycket hög kvalitet, en konkurrenskraftig och välskött anläggning och tävlingar

Läs mer

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Inför klubbens årsmöte 2014 så motionerade jag om tillgänglighet till RC:s ridhus och avgifter för anläggningskortet. Hur blev det

Läs mer

Leksands Ridklubb. Att vara medlem i LRK

Leksands Ridklubb. Att vara medlem i LRK Leksands Ridklubb Att vara medlem i LRK Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Förmåner 1 2.1 Medlemstidningen Häst & Ryttare 1 2.2 Olycksfallsförsäkring 1 2.3 Delta i aktiviteter 1 2.4 Nyttja anläggningen

Läs mer

Leksands ridklubb. Att vara medlem i LRK FD Besluts-/Utgivningsdatum Bilagor - Sidor 4. Datum för revisionsändring

Leksands ridklubb. Att vara medlem i LRK FD Besluts-/Utgivningsdatum Bilagor - Sidor 4. Datum för revisionsändring FD 13-04 Utgivare Besluts-/Utgivningsdatum 2013-05-10 Bilagor - Handläggare Revision A Datum för revisionsändring 2015-01-14 Sidor 4 Sändlista Leksands ridklubb Att vara medlem i LRK 2015-01-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

2) Föregående protokoll. Carina gick igenom föregående protokoll från möte 2012-03-11.

2) Föregående protokoll. Carina gick igenom föregående protokoll från möte 2012-03-11. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (7) Datum: 2012-04-15 Plats: Gula Villan, Sörsjö Närvarande: Kurt Sjöberg Felicia Stigsson Viktoria Bergman Gunilla Grimståhl Manestam Angelika Lang Raimo Hänninen

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna.

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (7) Datum: 2012-03-11 Plats: Fryele Närvarande: Kurt Sjöberg Felicia Stigsson Viktoria Bergman Gunilla Grimståhl Carina Manestam Angelika Lang Anna Skärin Marita

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Som tävlingsryttare så kom vi som var på träffen fram till dessa önskemål.

Som tävlingsryttare så kom vi som var på träffen fram till dessa önskemål. Vi hade på dressyrarrangörsträffen på Huseby 17 juni frågeställningar som utgick ifrån två olika perspektiv: Du som tävlingsryttare Du som arrangör En del hade erfarenhet och inblick ifrån båda sidor.

Läs mer

Datum: Anläggningen Behov anmält från personalen om uppfräschning av underlag i ridhuset.

Datum: Anläggningen Behov anmält från personalen om uppfräschning av underlag i ridhuset. 1. Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna 2. Föregående protokoll Inköp container som ska användas som hinder förråd. Johan och Gunilla beslutar om lämplig plats på anläggningen där den ska placeras.

Läs mer

Verksamhetsenkät 2017

Verksamhetsenkät 2017 Verksamhetsenkät 2017 Enkäten öppen i 4 veckor Mailutskick till medlemmar, före detta medlemmar, kursdeltagare, ridlägerdeltagare 137 svar, varav 112 fullständiga. Alla svar anonyma. 15% av de som svarat

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni stötta och synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren

Läs mer

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till Tämta Ridklubb inbjuder till RIDLÄGER 2016 Anmäl dig idag! Fantastisk upplevelse! Ridning i underbar natur! Träna hoppning och dressyr! Träffa nya hästar och kompisar! Rid och bada i sjön! Ridlägerveckor

Läs mer

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar.

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vi hoppas att ni och ert företag vill vara med och sponsra

Läs mer

AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola

AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola 1 AVTAL (MALL) för förening som samverkar med extern ridskola Viktig information Svenska Ridsportförbundet har tagit fram en avtalsmall /typavtal som bygger på LOK-stödsnämndens praxis i liknande ärenden.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VÄNERSBORGS RYTTARFÖRENING

VERKSAMHETSPLAN VÄNERSBORGS RYTTARFÖRENING VERKSAMHETSPLAN VÄNERSBORGS RYTTARFÖRENING 2017-2020 VÄRDEGRUND FÖR VÅR FÖRENING Vi visar respekt för häst och människa Det betyder att Vi är goda förebilder som hälsar på varandra, är hjälpsamma och visar

Läs mer

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 De viktigaste frågorna att ta tag i direkt! Utbilda domare, överdomare och banbyggare inom klubben. Arrangera nationell tävling i någon form: Samverka med andra

Läs mer

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ Först av allt TACK alla ni föräldrar som ställer upp och ger av er dyrbara tid åt att få vår fina klubbstuga att bli en trevlig knytpunkt att träffas och ta en fika! Ni förstår nog inte vilken viktig pusselbit

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb

Jönköpings Fältrittklubb Jönköpings Fältrittklubb -Klubben, verksamheten och arbetet Verksamhetsplan 2015 JFK är som ridskola och förening en förebild för andra föreningar i landet. Vår verksamhet präglas av god kvalitet, god

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Ryttarförening Februari 2013 Hej alla BäRFare! Nu har vårterminen dragit igång för fullt med den vanliga verksamheten men även med en hel del nya inslag! Ett säkert sätt att hålla sig uppdaterad

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Lomma Ridklubb Verksamhetsplan 2014 Lomma Ridklubb Lomma Ridklubb är en aktiv ideell förening som i år firar 40-årsjubileum. Föreningen bedriver en av Svenska Ridsportförbundet certifierad ridskola, för

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte tisdagen den 18 november 2014. Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Petra Nevrén-Lundgren, v. ordf. Denice Rask, suppl. Maria Berndtsson,

Läs mer

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09 Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare - Kaj väljs till justerare. 3. Mötesprotokollet godkändes 4. Senaste mötesprotokollet Häst och husesyn Ansvar

Läs mer

Motion till TRF årsmöte 2015 angående regler för Privatryttare

Motion till TRF årsmöte 2015 angående regler för Privatryttare Tyresö 2015-01-19 Motion till TRF årsmöte 2015 angående regler för Privatryttare Bakgrund Tyresö ryttarförening hyr mark och anläggning av Tyresö kommun. Driftsavtal mellan dessa parter utgör ramverk för

Läs mer

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ Först av allt TACK alla ni föräldrar som ställer upp och ger av er dyrbara tid åt att få vår fina klubbstuga att bli en trevlig knytpunkt att träffas och ta en fika! Ni förstår nog inte vilken viktig pusselbit

Läs mer

Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet.

Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet. Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet. Tack alla medlemmar för hjälpen med att sälja Lindvalls korvlåda, vi sålde totalt 169 lådor

Läs mer

Sandö Sportryttarförening hälsar dig varmt välkommen till våra. Meddelande till ryttare

Sandö Sportryttarförening hälsar dig varmt välkommen till våra. Meddelande till ryttare Sandö Sportryttarförening hälsar dig varmt välkommen till våra Dressyrtävlingar för ponny & häst den 28-29/5 på Stall Sandö Meddelande till ryttare PRELIMINÄRT TIDSPROGRAM LÖRDAGEN (28/5) SÖNDAGEN (29/5)

Läs mer

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag.

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag. Drogpolicy för FC CIMRISHAMN FC Cimrishamn, FCC, bildades 2006 och är en ideell innebandyförening som har som målsättning att vara en förening dit alla skall känna sig välkomna, känna glädje och kamratanda.

Läs mer

Hallstahammar Brukshundklubbs policy

Hallstahammar Brukshundklubbs policy Detta är ett samlat dokument för s policy och gäller de frågor som är speciella för klubben. I övrigt hänvisas till den centrala policyn. s policy är uppdelad i fyra delar, en allmän, en för utbildning

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM LEDARE I STOCKHOLMS SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA!

VÄLKOMMEN SOM LEDARE I STOCKHOLMS SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA! VÄLKOMMEN SOM LEDARE I S SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA! Vad roligt att du vill vara en av oss! Vi erbjuder såväl skidskola som snowboardskola i Hammarbybacken. Vi vill här kortfattat ge dig den information

Läs mer

Matfors Ryttarförening

Matfors Ryttarförening Mål och visionsarbete 2017 Matfors Ryttarförening...den lilla ridklubben med stort hjärta som ger utrymme och utveckling åt alla Vår vision Matfors Ryttarförening skall vara förstahandsvalet för alla ridsportintresserade

Läs mer

Styrelsemöte den 26 augusti 2014

Styrelsemöte den 26 augusti 2014 2014-08-26 2014:8 Styrelsemöte den 26 augusti 2014 Närvarande: Håkan Bergman Kerstin Lindqvist Ulrika Forsgren Magdalena Johansson Marita Bergman Anneli Bystedt Irene Lundberg Gösta Andersson 1. Mötet

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb ridläger 2019 Sveriges trevligaste ridklubb Välkommen på ridläger hos oss! Vår vision är att vara Sveriges trevligaste ridklubb. Vi ordnar ridläger för alla intresserade ryttare på alla nivåer på vår anläggning

Läs mer

Lagan IBK Drogpolicy Version 1:2014

Lagan IBK Drogpolicy Version 1:2014 Sida 1 av 8 INLEDNING är en ideell idrottsförening. Föreningens mål är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning för våra medlemmar. Alla som vill deltaga i våra verksamheter är välkomna och den sociala

Läs mer

Avtal och regler. För besökande av anläggningen

Avtal och regler. För besökande av anläggningen Avtal och regler För besökande av anläggningen AVTAL Mellan undertecknade parter har denna dag träffats avtal av nyttjande av anläggningen enligt följande: ANLÄGGNINGSVÄRD: Qvarnhem Countrylife & Quarters

Läs mer

Salaortens Ryttarförening - Vi tar täten! Se gärna filmen om vår förening:

Salaortens Ryttarförening - Vi tar täten! Se gärna filmen om vår förening: Salaortens Ryttarförening - Vi tar täten! Se gärna filmen om vår förening: https://www.facebook.com/sorf.nu/videos/1995968117353114/ Salaortens Ryttarförening Ridsport Andra största ungdomsidrotten i Sverige

Läs mer

Theleborgs. Ordningsregler för. Theleborgs Ryttarsällskap

Theleborgs. Ordningsregler för. Theleborgs Ryttarsällskap Theleborgs Ryttarsällskap Ordningsregler för Theleborgs Ryttarsällskap För att underlätta samarbetet, förebygga olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott skick, har Theleborgs Ryttarsällskap tagit

Läs mer

Välkomna till Lidköpings Ridklubb

Välkomna till Lidköpings Ridklubb Välkomna till Lidköpings Ridklubb 2015 Välkomna till en av Skandinaviens finaste ridanläggningar! och en ridklubb med stor framtidstro där alla är välkomna och behövs Med stora framgångar genom åren På

Läs mer

Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård

Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård i klasserna V1, F1, V5u, T1, T2 och T7u Tack för din anmälan till vår tävling. Jättekul att intresset varit

Läs mer

Theleborgs. Ordningsregler för. För att underlätta samarbetet, förebygga. olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott

Theleborgs. Ordningsregler för. För att underlätta samarbetet, förebygga. olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott Theleborgs Ryttarsällskap Ordningsregler för Theleborgs Ryttarsällskap För att underlätta samarbetet, förebygga olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott skick, har Theleborgs Ryttarsällskap tagit

Läs mer

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss?

Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Uppvärmande grundfrågor Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? Hur länge har du tränat hos/med oss? Kvinna 25 År Kvinna 35År Man 54 år Kvinna 63 år Kvinna 34 år Mina reflektioner

Läs mer

Sommarlov i Ale 2013

Sommarlov i Ale 2013 Sommarlov i Ale 2013 Utomhusbad i Ale Vi finns på plats för märkestagning >>Hultasjön v 28,32 och 33 >>Vimmersjön v. 33 Personalen i Skepplanda simhall hälsar alla barn välkomna till årets märkestagning.

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Att arbeta med statistik

Att arbeta med statistik Denna manual är en av fyra som arbetats fram under projektet Regionala forum för hästsektorn - Regionala lärprojekt. Manualen ska underlätta arbetet med att stärka sektorn regionalt. Regionala forum för

Läs mer

Beskrivning av Utsikten

Beskrivning av Utsikten Brf. Månberget 2009-12-14 Hyr gästrummet Utsikten Beskrivning av Utsikten Rummet har en magnifik utsikt över Mysingen och hamnområdet genom sina stora fönster på långsidan. Här finns matplats för 20 personer

Läs mer

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag Örebro fältrittklubb Verksamhet och uppdrag Antagen 14 december 2011 Reviderad februari 2013 Örebro fältrittklubb Örebro fältrittklubb bildades 1917 efter ett initiativ från främst militärt håll. Klubben

Läs mer

LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE. 3. Faktainsamling. en hemläxa för varje ridklubb

LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE. 3. Faktainsamling. en hemläxa för varje ridklubb LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE 3. Faktainsamling en hemläxa för varje ridklubb Varje framgångsrikt påverkansarbete startar med en analys av nuläget. En genomgång av fakta om ridklubbens verksamheter,

Läs mer

Manual för privatryttare

Manual för privatryttare MANUAL PRIVATRYTTARE 1 (6) Manual för privatryttare Denna manual är framtagen för att ge information till de privatryttare som använder Tyresö Ryttarförenings ridhus och utebana. Bakomliggande ramar för

Läs mer

Tibrobygdens. Verksamhetsberättelse

Tibrobygdens. Verksamhetsberättelse Tibrobygdens 2010 ridklubb Verksamhetsberättelse Styrelsen Under verksamhetsåret 2010 har styrelsen haft 11 protokollförda möten Styrelsens sammansättning: Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År Önskar Vi alla Bråvikare

God Jul och Gott Nytt År Önskar Vi alla Bråvikare God Jul och Gott Nytt År Önskar Vi alla Bråvikare Månadsbrev november- januari 2013/2014 för Bråvikens GK Nu börjar det lacka mot jul och vår bana har gått i vinteride. Nästa månadsbrev kommer i februari

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Informationsträff 30 augusti 2018

Informationsträff 30 augusti 2018 Välkomna till TRS! Informationsträff 30 augusti 2018 LITE KORT OM FÖRENINGEN Information från TUSS Ordningsregler Den ideella insatsen Vår vision TRS är en välkomnande förening med hög kvalitet på personal,

Läs mer

och mål 2 Syfte 3.2 För Ridsporten 5.3 Driftsbudget 6 Tidsplan Bilagor Ansökan kommunalt Anläggningslån 2010-06-10

och mål 2 Syfte 3.2 För Ridsporten 5.3 Driftsbudget 6 Tidsplan Bilagor Ansökan kommunalt Anläggningslån 2010-06-10 Ansökan om kommunalt Anläggningslån: Nyanläggning av RIDHUS i Kateryd. Tibroo 2011-06-10 Sökande: Tibro Hästsportklubb Ansvarig: Styrelsen 1 Innehåll 1 Bakgrund 2 Syfte och mål 3 Mervärden 3.1 För Tibro

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5 Page 1 of 5 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu Närvarande: Anne Nordgren Thomas Tonndorf Anita Söderqvist Inger Nordström Marie Tholl Claes Karlström Madeleine Westberg, del av mötet

Läs mer

Diskussionspunkt Åtgärd Ansvarig Från 1 Mötets öppnande Ordförande 2 Val av sekreterare Johan 3 Val av justerare Henrik 4 Godkännande av dagordning

Diskussionspunkt Åtgärd Ansvarig Från 1 Mötets öppnande Ordförande 2 Val av sekreterare Johan 3 Val av justerare Henrik 4 Godkännande av dagordning PROTOKOLL Styrelsemöte för Sundsvalls Fältrittklubb 1 Datum: 2018-09-16 Tid: 18.00-20.00 Plats: Kontoret, Färsta ridcenter Kallade: Kristina Malmborg, Mikael Fridlund, Linda Strandfjäll, Johan Ording,

Läs mer

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling.

Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. RYTTARBREV FRAMTIIDS TÖLTTÄVLIING 11 MAJ 20110 Framtid har det stora nöjet att hälsa er alla hjärtligt välkomna till vår numera traditionella Tölttävling. För att alla som ska tävla ska kunna komma redan

Läs mer

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-03- 10

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-03- 10 Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-03- 10 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare - Kaj väljs till justerare. 3. Mötesprotokollet godkändes 4. Senaste mötesprotokollet - Inget gjort ang låset.

Läs mer

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Kurt hälsar alla välkomna.

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Kurt hälsar alla välkomna. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (8) Datum: 2011-10-30 Plats: SCA, Värnamo Närvarande: Kurt Sjöberg Emma Karlsson Viktoria Bergman Gunilla Grimståhl Håkan Andersson Sven Strandh Raimo Hänninen Kerstin

Läs mer

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för Fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Introduktion Vävaren har funnits som fritidsgård sedan starten 1996. Strömsbro IF driver gården som ligger

Läs mer

Verksamhetsplan Ekängens IF. Verksamhetsåret 2014

Verksamhetsplan Ekängens IF. Verksamhetsåret 2014 Verksamhetsplan Ekängens IF Verksamhetsåret 2014 2(6) 1 Innehåll 2 Föreningsutveckling 2014...3 2.1 Administration...3 2.1.1 Ekonomi...3 2.1.2 Byggnader och planer...3 2.1.3 Marknadsföring och varumärke...4

Läs mer

Manual för Hultsfredsbygdens Ridklubb (HBR)

Manual för Hultsfredsbygdens Ridklubb (HBR) Manual för Hultsfredsbygdens Ridklubb (HBR) Innehållsförteckning 1 HBR S VISION OCH VERKSAMHETSIDÉ...1 2 VERKSAMHETSOMRÅDEN...2 2.1 Styrelsearbetet...3 2.2 Anläggning...4 2.3 Trivsel...5 2.4 Tävling...5

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Karlstads ridklubb styrelsemöte

Karlstads ridklubb styrelsemöte Karlstads ridklubb styrelsemöte Tid: Måndagen den 20 april 2009, kl 18.30 Plats: Lektionssalen, Karlstads Ridklubb Närvarande: Frånvarande: Kjell Magnusson Per Holm Lena Persson Pia Ek Bosse Ericsson Gita

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ Först av allt TACK alla ni föräldrar som ställer upp och ger av er dyrbara tid åt att få vår fina klubbstuga att bli en trevlig knytpunkt att träffas och ta en fika! Ni förstår nog inte vilken viktig pusselbit

Läs mer

Till dig som står i kiosken

Till dig som står i kiosken Till dig som står i kiosken När kiosken är öppen drivs den av det lag du representerar och inte föreningen Vallentuna Damfotboll. Kom ihåg att ni står för en service till de besökare som kommer till Vallentuna

Läs mer

Lilla Edets Ridklubb Årsmöte 2015-03-07. Verksamhetsberättelse Lilla Edets Ridklubb 2014

Lilla Edets Ridklubb Årsmöte 2015-03-07. Verksamhetsberättelse Lilla Edets Ridklubb 2014 Verksamhetsberättelse Lilla Edets Ridklubb 2014 1 Styrelse:... Anställda under året:... Ridskola och anläggning:... Hästar:... Investeringar och förbättringar som gjorts under året:... 2 Styrelsen Ordförande:

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 6

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 6 Page 1 of 6 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu PROTOKOLL STYRELSEMÖTE TID PLATS 2015-12-07 17:45 20:00 Nya klubbrummet Närvarande: Åsa Edquist Linnea Taxen Fanny Karlsson Martin

Läs mer

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM SUNDBYS JULLOVSPROGRAM ANMÄLAN TILL JULLOVSKURSERNA För att göra det så rättvist som möjligt: Sön 11.12 kl 14.30 delar vi ut KÖLAPPAR (= lottad ordning) och 14.45 16.00 tar vi emot anmälningar. Därefter

Läs mer

Nyhetsbrev från LARK Nr.1-2013

Nyhetsbrev från LARK Nr.1-2013 Nyhetsbrev från LARK Nr.1-2013 Lammhults Ridklubb Slätthult 360 30 Lammhult Tel:0472-750 44 www.lammhultsridklubb.se lammhultsrk@hotmail.com Ridskolechef Åsa Svensson Tel:0703-47 95 26 Victoria Eriksson

Läs mer

Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål

Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål 1 Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål Från och med 2010 bedrivs Solna Fältrittklubbs verksamhet utifrån en fastslagen värdegrund och vision, och med tydliga och konkreta mål. Värdegrunden, visionen

Läs mer

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK.

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. NKK policy: Föräldraengagemang 2012-11-16 Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. Det är många i NKK som frivilligt lägger ner mycket tid och engagemang

Läs mer

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna.

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna. Styrelsemöte 2015-09-08 Studiefrämjandet, Uppsala Närvarande: Cecilia Birgersson, Rolf Arvidsson, Gunilla Söderberg, Kjell Sjöström, Carola Sahlin, Sanna Arndt Inbjudna: Cecilia Hamilton, Premierings länskommitté

Läs mer

Anteckningar från hästägarmöte

Anteckningar från hästägarmöte Anteckningar från hästägarmöte 130507 Närvarande För kännedom till Henrik Blom, Lotten Blom, Anna Kemi, Eva Tavér, Ulf Kauppila, Carina Kauppila, Moa Kauppila, Pia Brynefall, Inga-Maria Stoor, Elina Lindmark,

Läs mer

1. Inledning/Öppnande a. Ann-Louise väljs till ordförande i frånvaro av ordf och vice ordf

1. Inledning/Öppnande a. Ann-Louise väljs till ordförande i frånvaro av ordf och vice ordf Styrelsemöte Tid: 170924 kl 18:00 Plats: Klubblokalen, stall Nyckelby Kallade: Joakim Ragnar, Ann-Louise Tommydotter Karlsson, Anders Ståhlbom, Åsa Johansson, Katarina Werner, Camilla Birkehorn, Anna Ljungqvist,

Läs mer

Information till föräldrar i SGA

Information till föräldrar i SGA Information till föräldrar i SGA Om föreningen Sandvikens Gymnastikavdelningar (SGA) har idag ca. 1200 aktiva medlemmar och ca. 45 grupper med ca.70 välutbildade ledare. Vi är idag Sandvikens största barn-

Läs mer

Arbetsfördelning Ungdomslag

Arbetsfördelning Ungdomslag Arbetsfördelning Ungdomslag Under 2012 delar vi ut olika föreningsuppdrag som behöver bli utförda av klubbens medlemmar. Har ert lag blivit tilldelad en uppgift, men ni känner att ni hellre tar er an en

Läs mer

DROGPOLICY VERSION 1:2011

DROGPOLICY VERSION 1:2011 DROGPOLICY VERSION 1:2011 INLEDNING Önneköps IF är en ideell idrottsförening bestående av två sektioner, fotboll och innebandy. Föreningens mål är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning för våra

Läs mer

Gösta Andersson, Ragnvald Bäckström, Charlie Lindqvist och Christer Eriksson

Gösta Andersson, Ragnvald Bäckström, Charlie Lindqvist och Christer Eriksson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Allmän information Medlemsantal Kvinnor Män 7-12 år 94 5 13-20 år 95 1 21-40 år 64 8 40 > 49 12 302 26 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter Mikael

Läs mer

Anders Ehrlemark. Huddinge kommun, kartläggning ridskolor, Sundby. Version 2014-02-05

Anders Ehrlemark. Huddinge kommun, kartläggning ridskolor, Sundby. Version 2014-02-05 P R A K T E K Anders Ehrlemark Version 2014-02-05 Huddinge kommun, kartläggning ridskolor, Sundby Detta dokument innehåller en dokumentation av observationer och noteringar angående byggnaderna på anläggningen.

Läs mer

Mitt förslag är därför att föreningen köper in några mätare för utlåning.

Mitt förslag är därför att föreningen köper in några mätare för utlåning. Högdalen 2013-01-20 Elmätning Av någon outgrundlig anledning så har elmätarna placerats nere i ett låst rum i källaren. Ur miljösynpunkt är detta ingen bra placering då vi boende inte kan på ett lätt sätt

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 31/10 MÅNDAG: Tvådagars ponnyhoppkurs 8st kl 08.00-11.30 Pris: 750kr 2 dagar Galoppera-mera-kurs kl 09.30-11.30

Läs mer

VERKSAMHETSRAPPORT BESÖKSGRUPPEN

VERKSAMHETSRAPPORT BESÖKSGRUPPEN VERKSAMHETSRAPPORT BESÖKSGRUPPEN 2004 Foto: Petra Wirtberg BESÖKSANSVARIG: LARS FORSBERG PETRA WIRTBERG VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Lars Forsberg Petra Wirtberg Besöksgruppen skall fungera som en rådgivande

Läs mer

Ung, vild och vacker...

Ung, vild och vacker... Ung, vild och vacker... Tipshäfte och handledning för dig, som vill starta ungdomsverksamhet i Dyslexiförbundet FMLS Ungdom Innehåll Sidan Varför ungdomsverksamhet? 3 Hur hittar man ungdomarna? 3 Vem är

Läs mer

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan 2016 Gnesta-Trosa Brukshundklubb 1 2 Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig

Läs mer

Motion till TRF årsmöte 2015 angående stadgar; Paragraf 1, Ändamål. Förslag på hur stadgar för TRF skulle kunna vara skrivna

Motion till TRF årsmöte 2015 angående stadgar; Paragraf 1, Ändamål. Förslag på hur stadgar för TRF skulle kunna vara skrivna Motion till TRF årsmöte 2015 angående stadgar; Paragraf 1, Ändamål I Tyresö Ryttarförenings stadgar, i paragraf 1 om föreningens ändamål, sägs att föreningen skall främja ridning enligt SvRF:s stadgar

Läs mer

Extra stöd för Ridklubben Uddens verksamhet

Extra stöd för Ridklubben Uddens verksamhet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tina Bågfeldt 2017-04-05 KFN 2017/0046 50608 Kultur- och fritidsnämnden Extra stöd för Ridklubben Uddens verksamhet Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00.

En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00. En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00. AGENDA Inledning Bakgrund Marknadsutveckling Utveckling medlemmar, intäkter och resultat

Läs mer