Strategi för Region Skånes medverkan i evenemang

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Strategi för Region Skånes medverkan i evenemang"

Transkript

1 Datum (9) Strategi för s medverkan i evenemang Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: J A Hedlunds väg Telefon (växel): Internet:

2 Datum (9) Bakgrund Evenemang är en viktig del av s varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med att är en öppen och kompetent verksamhet. För att kunna göra en professionell bedömning om, hur och varför skall initiera och/eller medverka i externa evenemang krävs en tydlig strategi. Detta dokument skall användas som ett hjälpmedel/en ledstång i beslutsprocessen genomförandet av ett evenemang. Det finns ett behov av att analysera beslut kring arrangerande av och medverkan i evenemang samt effekten och genomslaget av de evenemang som genomförs för att bättre stödja s vision Skåne Livskvalitet i världsklass. De evenemang som genomförs, i egen regi eller i samverkan med externa aktörer, ska alltid göras utifrån en långsiktig evenemangstrategi som grundar sig i s vision och varumärkespolicy. Evenemangsdefinition Ett evenemang utgör ett led i intern eller extern marknadsföring och är som regel ett moment i en kommunikationsplan. Evenemanget ska fungera som plattform för överföring av värderingar och idéer i avsikt att påverka deltagarna och öka deras förståelse för s tjänster eller organisationens värderingar och framtidsplaner. Med hjälp av en evenemangstrategi får bättre överblick över de evenemang som görs, och evenemangen kan lättare följa de riktlinjer som dragits upp för att skapa en gemensam grund för alla verksamheter inom. Event in Skåne har till huvuduppgift att värva event till regionen. Region Skåne äger tillsammans med Kommunförbundet Skåne, Business Region Skåne, som i sin tur äger dotterbolaget Event in Skåne AB. Det är i alla lägen viktigt att särskilja uppdrag som är relaterade till och sådana som hör hemma hos Event in Skåne, se under Organisation kring evenemang, sid 9. Evenemangstrategin baseras på kartläggning av behov och nuläge via bl. a. intervjuer av nyckelpersoner i organisationen syftet är att utveckla konkreta riktlinjer och förslag till prioriteringar.

3 Datum (9) Varumärkespolicy för s varumärkespolicy ska ligga till grund för allt kommunikationsarbete och är den naturliga utgångspunkten för evenemangstrategin., beskrivet med mänskliga drag, är välkomnande, professionellt, drivande och ger ett tryggt intryck. Kommunikationen är tydlig, tillgänglig, trovärdig och tilltalande. Ytterst är s löfte livskvalitet och det understöds och summeras av värdena hälsa, hållbarhet och tillväxt. Evenemangsvision Evenemang deltar i ska bidra till den övergripande visionen för : Skåne livskvalitet i världsklass. De evenemang som producerar i egen regi ska stärka de gemensamma värdena hälsa, hållbarhet och tillväxt avseende; innehåll, besökarupplevelse, säkerhet och miljöhänsyn. Besökarna ska dessutom uppleva att evenemangen lever upp till värdeorden, tydlig, tillgänglig, trovärdig och tilltalande. Detta gäller även de evenemang där går in som partner på ett eller annat sätt. Urvalskriterier Evenemang som arrangerar/deltar/finansierar/engagerar sig i ska ses som en del i en större helhet. Evenemangen ska vara en kommunikationskanal av flera, ett verktyg som tillsammans med annonsering, aktivitet i sociala media med mera bygger varumärket Region Skåne. En värdering av evenemang som marknadsföringsaktivitet ska göras utifrån en kommunikationsplan för aktiviteten där behovet utgör grunden för val av marknadsföringskanal. I valet av evenemang som kommunikationskanal ska behovet styra graden av engagemang utifrån fastställda kriterier för att skapa bästa möjligheter att uppnå de mål som sätts upp. För att underlätta beslutsfattande om vilka evenemang som kan/bör engagera sig i finns det ett antal kriterier som bör vara uppfyllda. Egna satsningar måste vara förankrade i verksamhetsplaner och kopplade till s varumärke. Samverkan med externa partners måste utvecklas mot partnerskap snarare än sponsorskap. Att enbart går in med pengar i evenemang ger inte de önskvärda kommunikativa effekterna samt möjlighet till kvalitetssäkring och kan därmed riskera att splittra s profil.

4 Datum (9) Det finns svårigheter i att särskilja från landskapet Skåne som är ett starkt varumärke i sig. Här måste bli tydligare i kommunikationen till allmänheten. Idag är sjukvård och kollektivtrafik i stort sett det som associeras till. Kännedomen om helheten måste breddas och utvecklas, där evenemang kan vara en del av varumärkesarbetet. är också en av de parter som ställt sig bakom en gemensam evenemangstrategi för Öresundsregionen val av medverkan i evenemang skall också ställas i relation till de prioriteringar som finns i denna. Se ska i varje beslutstillfälle överväga om evenemanget istället kan genomföras av kommersiella krafter (d v s inte konkurrera med den öppna evenemangsmarknaden). Handlingsplan När fattat beslut om engagemang i ett evenemang ska en handlingsplan tas fram snarast. Denna ska innehålla mål och syften, aktuella målgrupper samt utmaningar och framgångs-kriterier. Den ska också innehålla information om ansvariga för evenemanget, från såväl Region Skånes sida som evenemanget i sin helhet. En tidplan och även eventuell styrgrupp bör framgå här. Som en del av handlingsplanen ska det även finnas en övergripande kommunikationsplan och budget för evenemanget. Glöm inte att s medverkan i arrangemang som inte helt och hållet är egna alltid ska regleras i avtal. En långsiktig övergripande evenemangsplan ska finnas och uppdateras löpande där kommunikation, budget, planering och resursallokering inkluderas. Aktiviteterna värderas mot s evenemangstrategi och framgångskriterier. Eftersom omvärlden är föränderlig, inte minst med tanke på den politiska aspekten, är det viktigt att den långsiktiga evenemangsplanen också hela tiden anpassas därefter. Mål För att kunna bedöma hur relevant ett evenemang är måste det finnas tydliga mål vad vill uppnå med aktiviteten för direkt utvärdering, men även för att kunna avveckla evenemang som inte uppfyllt uppställda mål. Tydligt definierade mål som uppfylls kan motivera investeringen. De mål som utvecklas ska brytas ner per målgrupp för att kunna fungera som relevanta mätetal på effekten av aktiviteterna.

5 Datum (9) Checklista mål: Sätt upp relevanta och mätbara mål Sätt upp struktur för att kunna mäta och följa upp både internt och externt Utvärdera vilken form av samarbete som ska ingås med aktörer/evenemang Sätt mål i förhållande till grad av engagemang: helfinansiär/delfinansiär/i samarbete med/på uppdrag av utifrån tidigare nämnda behov under urvalskriterier Definiera vilken form av aktiviteter som gynnar de mål som sätts upp för evenemanget Ta fram definition och möjligheter och rättigheter av samarbetet från aktören/evenemanget och säkerställ dessa genom avtal. Möjligheter och rättigheter ska tydligt kopplas till de mål som sätts upp internt. Sätt upp mål för vad målgruppen ska känna, göra och tycka efter evenemanget. Målgrupper Det är många olika målgrupper som s verksamheter har att anpassa sina budskap och aktiviteter till. Det är allt ifrån näringsliv till beslutsfattare, medier, invånare, ungdomar, affärsrese-närer, turister med flera. För att kunna göra en bedömning av vilka evenemang som passar mot vilka målgrupper måste man inför varje beslut och förfrågan fundera över vilken/vilka målgrupper man vill nå. Ställ relevanta frågor inför ett eventuellt engagemang i ett evenemang. Exempel på frågor att ställa vid identifiering av målgrupp: Vad vill vi kommunicera? Vilken/vilka är vår primära målgrupp? Vilken/vilka är vår sekundära målgrupp? Beskriv målgruppen. Bryt ner i mindre delar; demografi, intressen o s v. Hur många kommer vi att nå ut till genom vårt engagemang? Hur stor andel av den utvalda målgruppen nås? Vid återkommande evenemang, ställ frågan om relevans vid aktuell tidpunkt Det viktiga när man ställer dessa frågor är att man kan ge svar på vem, var, när, hur och framför allt varför.

6 Datum (9) Framgångskriterier För att säkerställa att s engagemang i ett evenemang blir framgångsrikt är det viktigt att fundera över vilka framgångskriterierna är utifrån s perspektiv. Checklista framgångskriterier: Definiera behovet Kontrollera att analys av mål och syfte är gjord Kontrollera att analys av målgrupper är gjord Det måste kunna ges ett positivt svar på frågan varför ska arrangera/medverka med detta evenemang Säkerställ att resurser (såväl ekonomiska som personella) finns för att kunna tillvarata alla möjligheter som ges genom evenemanget Se över möjligheterna och säkerställ intern samverkan inom Region Skåne för att förstärka arrangemangen och skapa ett enat Region Skåne. Beakta att evenemanget stämmer överens med värdeorden tydlig, tillgänglig, trovärdig och tilltalande utifrån s medverkandeperspektiv. Kvalitet går alltid före kvantitet Principer vid medverkan i evenemang Synlighet. s logotyp och/eller förklarande text skall alltid finnas med. Om andra parter väljer att inte ha med sin logotyp, gäller detta även. I sådant fall ska dock alltid en förklarande text återges som nedan vid finansiering, t ex Officiell partner, Finansieras av Region Skåne, På uppdrag av eller I samarbete med. Hållbarhet. Alla evenemang vi investerar i måste hålla en viss hållbarhetsnivå. Hållbarhet handlar om såväl ekonomiska och ekologiska som sociala aspekter. har som mål att vara fossilfritt år 2020, det ska alla evenemang investerar i bidra till att uppfylla. Enklast är att uppmana arrangören att bli Miljödiplomerat arrangemang. Finansiering. Vid hel- och delfinansiering används Finansieras av Region Skåne. Här förutsätts att man går in med finansiering utan att aktivt arbeta i verksamheten. I de fall där ansvarar för uppdrag och finansiering men där annan part utför, används På uppdrag av Region Skåne. I verk-samhet där är en av flera aktiva parter med delat ansvar används I samarbete med.

7 Datum (9) Möjligheter och rättigheter. Begreppet "sponsor" ska aldrig användas för att beskriva s insats, då det inte på ett rättvisande sätt återspeglar s uppdrag och funktion. Förutom synlighet i form av logotyp och text bör avtalet omfatta andra möjligheter och rättigheter som kan användas för att ta med sekundära målgrupper till arrangemanget. Det kan t ex vara biljetter, tillgång till kringarrangemang eller liknande. Detta skall regleras i avtal. Exempel möjligheter och rättigheter: Banner och/eller klickbar länk på webbsida där benämns som officiell partner eller liknande Banner/kokplatta i botten på webbsidan där benämns som officiell partner eller liknande. Plats för skylt eller banderoll Plats i programblad för annons eller redaktionellt material Inbjudningar/tillgång till av arrangören ordnade kringarrangemang, möten, middagar och andra liknande aktiviteter som är av intresse för. Representationsmöjligheter Biljetter till evenemanget i fråga Ovan nämnda möjligheter och rättigheter ska användas i syfte att bidra till att uppnå de mål som sätts upp för evenemanget och inte internt. Uppföljning och mätning Ett evenemang ska alltid följas upp och utvärderas utifrån tidigare definierade mål. Saknas en plan och en struktur för hur evenemangen ska följas upp och vem som ansvarar för detta ska inte något evenemang genomföras. Utifrån de mål som preciseras ska en plan för uppföljning utvecklas för varje projekt. Tid och resurser avsätts för detta. Beroende på evenemangets storlek och karaktär definieras redan vid beslutstillfället formen för utvärdering om den ska göras helt internt och/eller med extern konsulthjälp. Det ska också göras en skriftlig uppföljning av evenemanget från projektgruppen. Denna uppföljning ligger sedan till grund för utvärdering av vilka evenemang som ska arrangera eller medverka i kommande år. Det är aldrig självklart att fortsätta att medverka i aktiviteter/evenemang eftersom omvärlden är konstant föränderlig och mål, prioriteringar och målgrupper kan förändras.

8 Datum (9) Mätning och uppföljning ska ske internt likaväl som externt. I samarbete med andra aktörer/ evenemang kan ett krav på motprestation vara uppföljning och mätning av tidigare uppsatta mål från. Uppföljning ska även innefatta generella omdömen från s medverkan för att ge en helhetssyn på evenemanget och dess värde för. Aspekter som tidplan, nerlagd tid och storlek på investering ska sättas i relation till målen och hur väl de uppfylldes. Efter utvärderingen ska det i de fall där evenemanget bedöms relevant och framgångsrikt skapas en plan för hur evenemanget ska utvecklas för att, om möjligt, nå större framgång följande år. Medverkan från ska alltid bidra till att vidareutveckla både evenemanget och s medverkan. Checklista uppföljning och mätning: Vem utvärderar evenemanget? Intern och/eller extern part? Hur väl uppnåddes målen? Gav evenemanget önskad effekt i relation till s varumärke? Var målen tydligt definierade utifrån målgrupp och gjordes utvärdering utifrån varje målgrupp? Är det relevant för att fortsätta sitt engagemang i detta evenemang? Fanns målgruppen på plats? Hur väl nådde s budskap ut till målgruppen på plats? Svara på de frågor som ställdes vid målsättning Är investeringen berättigad eller kan andra kommunikationskanaler användas för att nå målen? Handläggning av förfrågningar När en förfrågan om medverkan vid ett evenemang kommer in till någon i eller någon angränsande enhet, ska den hanteras enligt följande: Förfrågan skickas för kännedom till evenemangsansvarig på Region Skåne som lägger in den i systemet Förfrågan skickas till person som är ansvarig för det verksamhetsområde som kan kopplas till temat för aktiviteten för beslut om medverkan eller ej Ansvarig person tar beslut om medverkan baserat på mål, målgrupper och kriterier enligt evenemangstrategin Beslut om medverkan eller ej diarieförs i systemet för kännedom och framtida bruk

9 Datum (9) Förfrågan som inkommer till den politiska ledningen bedöms och överlämnas som ett upp-drag till tjänstemannaorganisationen. Organisation kring evenemang Koncernstab kansli/enheten för Möten och internationella relationer arbetar med varumärket på uppdrag av Gemensamma presidiet för internationella frågor och representation (GRIP) och regionstyrelsen samordnar och sammanställer koncernövergripande och varumärkesbyggande evenemang i dialog med andra förvaltningar fungerar som internt stöd för andra förvaltningar vid planering och genomförande av evenemang Event in Skåne AB arbetar med varumärket Skåne på uppdrag av styrelsen för Event in Skåne/Business marknadsför Skåne som eventregion identifierar, värderar och värvar större event som är intressanta för Skåne fungerar som kompetenscentrum för eventnäringen i Skåne samt bidrar till produkt- och destinationsutveckling

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Event in Skåne AB Verksamhetsplan 2015 Kontakt +46 (0) 40 675 30 01 event@skane.com eventinskane.com Besöksadress Dockplatsen 26 211 19 Malmö Sweden Postadress 205 25 Malmö Verksamhetsplan 1 Sweden Vision

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Kommunikationspolicy Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2019-01-28 Innehållsförteckning Kommunikationspolicy... 3 Inledning... 3 Grundläggande värderingar... 3 Övergripande mål...

Läs mer

Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN

Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN Logotyphierarki FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN INLEDNING En region, ett varumärke, många möjligheter Region Jönköpings läns logotyp är vårt varumärkes viktigaste visuella symbol. Logotypen är en kvalitetsstämpel

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Bilaga 1 Beslutsförslag Policy för Region Skånes varumärken

Bilaga 1 Beslutsförslag Policy för Region Skånes varumärken Bilaga 1 Beslutsförslag 2012-09-06 Policy för Region Skånes varumärken 1 1. Region Skåne som modermärke I dokumentets första del presenteras resultatet av arbetet att definiera Region Skånes identitet

Läs mer

Kommunikationspolicy för Region Skåne

Kommunikationspolicy för Region Skåne Kommunikationspolicy för Region Skåne Arbetsmetod En avgörande del av framställningen av kommunikationspolicy och övergripande strategiskt varumärkesarbete har varit den interna förankrings-, påverkans-

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikation är en av ledningsprocesserna i landstinget. Landstinget ska vara en organisation med ett aktivt kommunikationsarbete och en

Läs mer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Chris Marschall Enhetschef 040-675 33 01 SMS 0721-998171 Christina.marschall@skane.se INFORMATION Datum 2015-08-12 Version Dnr 1501279 1 (5) Handledning

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

Datum 2014-01-08 Dnr 1400043. Hong Kong Business of Design Week 2014

Datum 2014-01-08 Dnr 1400043. Hong Kong Business of Design Week 2014 Gemensamma presidiet för internationella frågor och representation Koncernstab kansli Per-Olof Persson Strateg internationella relationer 040-675 32 26, 0768-87 07 43 per-olof.persson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG

Läs mer

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Denna plan ska ha som syfte att beskriva de insatser som görs inom BRS AB alternativt som samordnas av BRS AB under verksamhetsåret 2017 och reflekteras i

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Carina Wirth 040-675 30 64 carina.wirth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1202189 1 (2) Personal- och arbetsgivarutskottet Personalidén - personalpolitisk

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Bakgrund och syfte 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Kännetecken 7. Strategier 8. Kanaler 9. Tidplan 1 1.

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer

Datum 2010-05-07 Dnr 0900843. Handlingsplan för att stärka Region Skånes varumärke

Datum 2010-05-07 Dnr 0900843. Handlingsplan för att stärka Region Skånes varumärke Carina Wirth Personalstrateg 044-309 3058, 0768-87 06 59 carina.wirth@skane.se PM Datum 2010-05-07 Dnr 0900843 1 (5) Handlingsplan för att stärka s varumärke Vad är ett arbetsgivarvarumärke? Förstärkning

Läs mer

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Innehållsförteckning Inledning... 3 Grundläggande principer... 3 Målgruppsanpassning... 3 Grafisk profil... 3 Planering

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier

Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier WEBBSTRATEGI Datum 2015-05-29 Dnr Strategi och riktlinjer för Regionförbundet Sörmlands hemsida och sociala medier Detta är den strategi/riktlinjer som styr Regionförbundet Sörmlands verksamhet och närvaro

Läs mer

Planeringsförutsättning för budget och verksamhetsplan 2015 med plan för åren 2016 till 2017

Planeringsförutsättning för budget och verksamhetsplan 2015 med plan för åren 2016 till 2017 Koncernkontoret Koncernstaben för ekonomistyrning Enheten för budget, redovisning och finansiering Datum 2014-09-16 Anna Benemark Planeringsförutsättning för budget och verksamhetsplan 2015 med plan för

Läs mer

Kommunikationsstrategi för samverkan och externa relationer vid GIH

Kommunikationsstrategi för samverkan och externa relationer vid GIH STRATEGI Datum: 2017-01-30 Diarienummer: GIH 2016/600 Författare: Louise Ekström Karin Larsén Beslutat av: Högskolestyrelsen Beslutsdatum: 2017-02-17 Giltighetstid: februari 2017 - juni 2018 1(6) Kommunikationsstrategi

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll STYRDOKUMENT RIKTLINJE 2018-03-28 DNR: 2018-000063 Antagen av kommunstyrelsen den 13 mars 2018. Gäller från och med den 14 mars 2018 tills vidare. Riktlinjer för strategisk kommunikation Innehåll Inledning...

Läs mer

Älmhults kommuns kommunikationspolicy

Älmhults kommuns kommunikationspolicy Älmhults kommuns kommunikationspolicy Beslutad av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Diarienummer: Dnr 2014/170-534 Gäller från 2014-12-15 Innehållsförteckning Inledning... 3 Koppling till andra interna styrdokument

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun 2(8) Innehåll 1 Syfte... 3 2 Målsättning... 3 3 Informations- och kommunikationsansvar... 4 3.1 Ledningsansvar... 4 3.2 Individens ansvar...

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2011-12-15 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Borlänges evenemang ska vara nyskapande, lättillgängliga, trygga, mångkulturella och internationella av hög kvalitet.

Borlänges evenemang ska vara nyskapande, lättillgängliga, trygga, mångkulturella och internationella av hög kvalitet. Bakgrund Evenemangsstrategin är Borlänge Kommuns verktyg för att enhetligt koordinera och hantera evenemangsfrågor i syfte att tillföra kommunens invånare positiva kultur- och idrottsupplevelser samt förstärka

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning

Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 0 Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning Förbundsstyrelsen föreslår

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-25 Diarienummer 1415/16 Kommunikationsavdelningen Maria Norberg Telefon 031-368 02 61 E-post: maria.norberg@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads medverkan i Almedalen

Läs mer

Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012

Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012 KOMMUNIKATIONSPOLICY Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012 KOMMUNENS MÅL, AKTIVITETER OCH BESLUT STRÄVAR MOT ATT NÅ DEN GEMENSAMMA ÖVERGRIPANDE VISIONEN FÖR ÅR 2020 DET GRÖNA OCKELBO VI

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Riktlinjer Information och kommunikation Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Datum: 2012-02-02 Dnr: Sida: 2 (8) Riktlinjer för information och kommunikation Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista Under våren 2017 har Gislaveds kommun genom intervjuer och en workshop genomfört en dialog med näringslivet. Syftet har varit att hitta

Läs mer

Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017

Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017 Styrelsehandling 15 Dnr 0079/17 2017-02-10 Lena Andersson Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017 Förslag till beslut Styrelsen godkänner att Älvstranden Utveckling AB deltar i Göteborgs Stads medverkan

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi

Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Huvudbudskapen genomsyrar all kommunikation... 2 Primära målgrupper...

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Policy för Sponsring

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Policy för Sponsring FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 5.26.1 Policy för Sponsring Dokumenttyp Policy Dokumentnamn Policy för sponsring Fastställd 2014-03-17, 51 Beslutande Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Processägare

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun

Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun 1 Innehåll Kommunikationsstrategi för Stenungsunds kommun... 1 Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Intressenter/målgrupper... 4 Kanaler... 5 Stenungsunds kommuns

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen ( 255) POLICY

KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen ( 255) POLICY KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN Antagen av kommunstyrelsen 2012-11-26 ( 255) POLICY Kommunikationspolicy för Haninge kommun Syftet med en kommunikationspolicy för kommunen är att skapa effektivitet

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun Riktlinjer Kommunikationsplattform Luleå kommun 1 2 Kommunikationsplattform Kommunikationsplattformen sammanfattar de huvudsakliga kanaler som vi använder i vår kommunikation. Det är viktigt att vi ser

Läs mer

\zfu I jlj:k.. Akt. aga

\zfu I jlj:k.. Akt. aga Bilaga KS 2011/134/1 Sala 2011-06-15 SALA KOMMUN 1\0,'"', S Kommunstyrelsens förvaltning \zfu I jlj:k.. Akt. aga Liv och rörelse i centrum - Evenemangsstöd till "Mässvecka i centrumhandeln" Kommunfullmäktige

Läs mer

I d e n ti te ts - o ch va r u m ä r k e s p o l i cy

I d e n ti te ts - o ch va r u m ä r k e s p o l i cy Beslutad av: Regionfullmäktige 2019-04-19 62 Diarienummer: RS 2016 07455 Giltighet: från 2019-04-09 till 2024-05-01 I d e n ti te ts - o ch va r u m ä r k e s p o l i cy 2 01 9-2 02 4 Styrdokumentet gäller

Läs mer

Stockholms stads program för evenemang

Stockholms stads program för evenemang Stadsledningskontoret Kommunikation och omvärld Bilaga 2 PM Dnr 171-1710/2015 Sida 1 (7) 2016-05-06 Stockholms stads program för evenemang Bakgrund 2012-06-11 fastställde kommunfullmäktige en evenemangsstrategi

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning

Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning 2017-10-31 1 (8) Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning Riktlinjer för Energimyndigheten, funktionerna kommunal energi- och klimatrådgivning samt regional utvecklingsledning.

Läs mer

Kommunikationspolicy 2015

Kommunikationspolicy 2015 Kommunikationspolicy 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Syfte 3. Kännetecken 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Riktlinjer och förhållningssätt 7. Ansvar Värmdö kommuns kommunikationspolicy

Läs mer

Affärsplan Leanlink

Affärsplan Leanlink 1 (6) Leanlink Per Petersén Dnr US 2016-21 Utförarstyrelsen Affärsplan Leanlink 2016-2017 Organisationens namn Leanlink bygger på våra kärnvärden. Dessa kärnvärden är Leanlinks gemensamma plattform och

Läs mer

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting HR, Service & Kommunikation HR- och kommunikationsdirektör Christina Hallberg 2017-11-23 ÄRENDE 12 Bilaga 1 YTTRANDE 1(2) Diarienummer 2017-10-26 LOC 1710-0978 LS 2016-0567 Informationssäkerhetsklass Öppen

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2023 2 MALMÖLUNDREGIONEN VERKSAMHETSPLAN 2019 2023 Inledning MalmöLundregionen är tillväxtmotorn i Skåne och en dynamisk del av Öresundsregionen och Europa. Vi har många styrkor att

Läs mer

Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-11-30 kl. 08.30-11.30 Plats: Regionens hus, Sal B 3 Kultursponsring Diarienummer: RJL 2016/3367 Vid protokollet

Läs mer

Katja Kamila 2012-03-30

Katja Kamila 2012-03-30 VÄSTMANLANDS KOMMUNER OCH LANDSTING Barn och unga i fokus Katja Kamila 2012-03-30 Checklista kommunikation Har du kontaktat informatörerna för att diskutera informationsbehoven? Finns det personalresurser

Läs mer

Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering

Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering 1(5) Möte med människor Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering KSAU den 12 december 2013, 254 Syfte och mål Allt kommunikationsarbete inom Mullsjö kommun ska präglas av eftertanke,

Läs mer

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Kommunikationsprogram för Karlskrona kommuns samlade verksamhet... 1 Relaterade dokument Grafisk profil KS2011.204.103... 3 Kriskommunikationsplan Riktlinjer för

Läs mer

Riktlinjer för sponsring

Riktlinjer för sponsring Riktlinjer för sponsring Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Riktlinjer för sponsring Riktlinjer 2018-01-22, 22 Kommunstyrelsen Dokumentansvarig/processägare Version Senast reviderad

Läs mer

Business Region Skåne

Business Region Skåne Business Region Skåne SKRIVELSE RS AU Datum 190401 Version 1.0 Dnr BRS190014 1 (5) Framställan rekvirering finansiellt stöd 2019 Regionstyrelsen beslutade 2018-05-31 om att bevilja finansiellt stöd till

Läs mer

Projektplan med kommunikationsplan för. Taltidningar och tillgängliga medier på folkbiblioteken i Värmland

Projektplan med kommunikationsplan för. Taltidningar och tillgängliga medier på folkbiblioteken i Värmland Projektplan med kommunikationsplan för Taltidningar och tillgängliga medier på folkbiblioteken i Värmland Projektägare Genomförs i Projektets syfte Region Värmland/Kulturcentrum, Biblioteksutveckling i

Läs mer

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013 Loredana Jelmini loredana@ljk.se Utbildning Strategi Coachning Vad är ett varumärke? http://www.youtube.com/watch?v=ki6blg567i4

Läs mer

Kommunikationsplan för Översiktsplan

Kommunikationsplan för Översiktsplan Kommunikationsplan för Översiktsplan Projektbeställare Kommunstyrelsen, genom Kent Gullberg (SBF-chef) Projektledare Charlotte Hedlund Datum 2015-12-01 Version 1.0 Projekt-, ärendenr. Dnr KS 2014/0321-212

Läs mer

Syfte och målsättning med en kommunikationsplan

Syfte och målsättning med en kommunikationsplan Kommunikationsplan 2014-2016 Innehållsförteckning Syfte och målsättning med en kommunikationsplan... 2 Målgrupper... 2 Kommunikationskanaler... 2 Mallar och listor... 2 Utgående information från Miljösamverkan...

Läs mer

Regler för kommunikation

Regler för kommunikation Vår ref: Tobias Edoff Kommunikatör Datum: 2018-11-06 Regler för kommunikation 1. Inledning Reglerna tar sin utgångspunkt i Tranemo kommuns kommunikationspolicy KS/2018:629. 2. Syfte Syftet med reglerna

Läs mer

Kommunikationsprogram. för Stockholms stad

Kommunikationsprogram. för Stockholms stad Stadsledningskontoret Kommunikationsenheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-06 Handläggare Ia Johansson Telefon: 08-508 29 365 Till Kommunstyrelsen Kommunikationsprogram Stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen Kommunikationsstrategi år 2014 2016 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 juli 2014 Kommunikationsstrategi för samhällsbyggnadsförvaltningen Gäller till 31 december 2016 Inledning Med kommunikation kan vi styra

Läs mer

Evenemangsstrategi för Stockholms stad

Evenemangsstrategi för Stockholms stad STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 053-1394/2011 SID 1 (6) 2011-06-23 Handläggare: Hanna Brogren Telefon: 08 508 29 436 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala

Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Florell Kristian Näsström Yvonne Palmquist Teresa Datum 2016-03-23 Diarienummer KSN-2016-0374 Kommunstyrelsen Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala Förslag

Läs mer

Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun

Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun Gabriella Signäs 1(5) 2013-04-25 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun 1. Inledning Information och kommunikation är ett strategiskt verktyg för alla

Läs mer

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige Program för medborgardialog Mandatperioden 2014 2018 Fastställt av kommunfullmäktige 2016-01-28 Tyresö kommun / 2015-12-14 2 (14) Tyresö kommun / 2015-08-12 3 (14) Innehållsförteckning 1 Medborgarnas delaktighet

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-03-30 Kommunstyrelsen Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut 2011-2015 KS-2010/303 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring Kommunikationspolicy Eskilstuna Marknadsföring Kommunikation är allt vi gör, från hur vi svarar i telefon till vilka kanaler vi väljer. Personliga möten, trycksaker, PR-arbete och snabba sociala medier

Läs mer

Sociala medier. Riktlinje. Fastställt av. Kommunikationsdirektör. Datum för fastställande Giltighetstid

Sociala medier. Riktlinje. Fastställt av. Kommunikationsdirektör. Datum för fastställande Giltighetstid Sociala medier Riktlinje Fastställt av Kommunikationsdirektör Datum för fastställande 2018-10-09 Giltighetstid 2019-12-31. Riktlinjen ses över en gång per år och uppdateras vid behov. Ansvarig funktion

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Kommunikationens förhållningssätt... 2 Framgångsrik kommunikation...

Läs mer

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi Publicerad: Beslutsfattare: Anders Fällström, rektor Handläggare: Kicki Strandh, kommunikationschef Beslutsdatum: Giltighetstid: 2019-2023 Sammanfattning:

Läs mer

Beredningar för medborgardialog Referensgrupp för sociala medier

Beredningar för medborgardialog Referensgrupp för sociala medier Beredningar för medborgardialog Referensgrupp för sociala medier Thomas Nilsson Sekreterare SLUTRAPPORT Datum 2011-11-14 1 (6) Sociala medier och medborgardialog Uppdrag I december 2010 beslutade regionfullmäktige

Läs mer

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung Vi vill verka för att bra kommunikation, med ett omvärldsperspektiv, samordnas och integreras i organisationen för Trosa kommun. Genom

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Beslutad av kommunfullmäktige: 2016-11-28 Dokumentet gäller för Hallsbergs kommun Dokumentsansvarig: Kommundirektör D.nr: 16/KS/181 Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

Kommunikationsplan 1(8)

Kommunikationsplan 1(8) Datum 2014-09-19 1(8) Kommunikationsplan Syfte Syftet med kommunikationsplanen är att öka kännedomen och kunskapen om Samordningsförbundets verksamhet, resultat och kommunikationskanaler. Samordningsförbundet

Läs mer

KONCEPTET VI ÄR VARBERG

KONCEPTET VI ÄR VARBERG KONCEPTET VI ÄR VARBERG DET BÖRJADE MED EN SIFFRA När mätningar av företagsklimatet gav Varberg en låg siffra 2016, började representanter från kommunen och näringslivet ses regelbundet i så kallade näringslivsdialoger.

Läs mer

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument Visit Lund Strategidokument 1 DÄRFÖR VISIT LUND Visit Lund har funnits i snart två år och växer så det knakar. Därför behöver vi sätta visioner och strategier för framtiden, bli ännu bättre på att paketera

Läs mer

Skid-VM 2015 innebär:

Skid-VM 2015 innebär: vision Den 18 februari 2015 invigs skid-vm 2015 i Falun, Dalarna. Då inleds en idrotts- och folkfest som under några veckor kommer att sätta hela vår region i fokus för världens intresse. Under ansökningskampanjen

Läs mer

Sociala medier. Riktlinje. Kommunikationsdirektör. Fastställt av. Datum för fastställande

Sociala medier. Riktlinje. Kommunikationsdirektör. Fastställt av. Datum för fastställande Sociala medier Riktlinje Fastställt av Kommunikationsdirektör Datum för fastställande 2017-05-02 Giltighetstid Ansvarig funktion 2019-12-31. Riktlinjen ses över en gång per år och uppdateras vid behov.

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB PLAN BESLUTAD AV STYRELSEN KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR LERUMS KONSTÅKNINGSKLUBB Publicerad lerumskk.se/verksamhet Beslutsdatum 2018-05-27 Giltighetstid Tillsvidare BAKGRUND Lerums Konståkningsklubb har de senaste

Läs mer

Kommunikationsplan 1(5)

Kommunikationsplan 1(5) Datum 2014-09-19 1(5) Kommunikationsplan Syfte Syftet med kommunikationsplanen är att öka kännedomen och kunskapen om Samordningsförbundets verksamhet, resultat och kommunikationskanaler. Samordningsförbundet

Läs mer

K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy

K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy Beslutad av: Regionfullmäktige, 2019-01-29 Diarienummer: RS 2017 04450 Giltighet: från 2019-03-01 till 2023-12-31 K om m u n i k a ti on s- och p å ve r k a n sp ol i cy 2 01 9 2 02 3 Policyn gäller för:

Läs mer

Vilka är era produkter/tjänster? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Hur kommunicerar ni ert varumärke?

Vilka är era produkter/tjänster? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Hur kommunicerar ni ert varumärke? kulturstrategi 1 arbetsmaterial eget arbete för företag Att samarbeta med kulturlivet kräver förarbete. Detta förarbete startar alltid med ett internt arbete för att tydliggöra det egna företagets syften

Läs mer

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 1. Organisation RFSU Stockholms verksamhet har vuxit och utvecklats snabbt de senaste åren. Av den anledningen har fokus under det verksamhetsår som

Läs mer

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Vad är varumärket Trelleborg? Enkelt uttryckt så är varumärket inget annat än de föreställningar, känslor, tankar, associationer, erfarenheter

Läs mer