Anteckningar. Ärenden: 1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar. Ärenden: 1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna."

Transkript

1 Anteckningar Handikapprådet Tid: kl Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger, ordf Göran Edström (S) Gerti Stenberg, Reumatikerföreningen Annette Borgstedt, Sv Diabetesföreningen Kristina Nord ers f. M Nord, Synskadades riksförbund Inga Markfjärd, Afasi föreningen Ann-Christine Magnusson, tf socialchef Agneta Johansson, samhällsplanerare från Anne-Sofi Söderholm, sekr Jan-Åke Andersson (S) Irene Westlund HSO Kristina Nielsen, FUB Ulla Nyberg, Hörselskadades förbund till Ann-Britt Mattiasson, Hörselskadades riksförb ers f Ulla Nyberg Lars Segerström, Hjärtlungsjukas förening Marie Palm, informatör st skriv-tecken tolkar Ärenden: 1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. 2. Information från verksamheterna Ann-Christine Magnusson, tf socialchef Ann-Christine presenterade sig och sin arbetsbakgrund. Man kan nå henne på telefon Ann-Christine är tillförordnad året ut sen ska tjänsten utlysas. Anna Nurmiletho är äldreomsorgschef och Carina Johansson är förvaltningschef för hela omsorgsförvaltningen, både socialtjänst och vård och omsorg. Ann-Christine informerade bla om att tack vare att man anlitat bemanningsföretag så har man klarat sjuksköterskesituationen i sommar.

2 Sida 2 Träffpunkten för personer med psykisk ohälsa lades ner men vi tittar på att kunna öppna det igen på Industrigatan. Ev uppstart i oktober 2-3 förmiddagar /vecka, en person är anställd. Jan-Åke Andersson, omsorgen Omändring av organisationen till socialchef, äldreomsorgschef samt förvaltningschef är gjord för att det ska se ut lika som i övriga landet, då är det lättare att rekrytera när det behövs. Jan-åke pratade även om utbildning för personalen inom äldreomsorgen och demensvården. Klagomål framkom på ett boende. Vi beslutade att bjuda in Anna Nurmiletho till nästa möte för att prata om äldre- och demensvården i kommunen. En fundering kring kalgomålshantering via nätet kom upp, kommer klagomålet fram till rätt personer? Det är viktigt att känna förtroende att man kan göra klagomål på nätet. En person bekräftade att hon hade fått skriftligt svar på sitt klagomål.. Det projekteras för utbyggnad av Nybyvägens gruppbostad med 2 platser. Föreningsbidraget. HSO har flyttats till en annan lista och hanteras lika som tex kvinnojouren. Det fungerar redan så men nu är det formella beslutet taget. Den valbara hemtjänsttiden på max 2 tim/mån som man kan välja något annat än städning tex promenad har utnyttjats av 44 personer. Med nystartsjobben så har försörjningsstödet minskat med 1,8 miljoner vilket är fantastiskt men det skulle behöva vara det dubbla. Förstärkningen av hemtjänsten övertiger 10 årsarbetare och ska fortsätta att förstärkas. Ang lokalerna vid Skogsgläntan så ska sjuksköterskorna som nu sitter i Koppardalen flytta in i en del av dem. Info om äldreutredningen, inventering av framtida behov inom vård och omsorg ska vara klar före årsskiftet. Marie Palm, informatör Marie informerade om tillgänglighet på vår webbplats alltså kommunens hemsida. Hon förklarade lite kring den tekniska biten samt innehållsmässigt tex att det finns möjlighet till lättläst, vi erbjuder även talande webb. Vår webbplats följer den tekniska standard som finns. Språkanvändning arbetas det med, vi använder svenska språklagen samt svarta listan med ord som inte får användas. Det framfördes synpunkter på texten i Kommun info som är för liten för synskadade, Marie tar det med sig. Agneta Johansson, samhällsplanerare Kollektivtrafiken. 17/8 började det nya trafiksystemet. Linje 5 försvann men nu kommer den tillbaka.

3 Sida 3 Hållplatsen på Parkgatan samt Ponsbachsväg tas bort och det blir en ny mitt emellan med kur och bättre tillgänglighet. Flera befintliga hållplatser ska rättas till så man slipper gropar m.m. Dalatrafik arbetat hårt med det som man fått kritik för. Flex-trafiken kan man ringa och boka plats på. Hk-organisationerna efterfrågar en mycket enkel broschyr för hur man gör för att beställa flex och anropsresa. Agneta tar det med sig. Vi bjuder in Agneta även till nästa möte den 21/11. Ibland är det väldigt fullt på bussen och det ska gå med automatik att chauffören larmar om detta och då ska det komma en buss till men det fungerar tydligen inte alltid. I Falun har man digitala skärmar som visar var och när bussen går den visa även alternativa bussar. Förslag finns om tekniska lösningar inne på järnvägsstationen i Krylbo. Bo Eriksson, utredare omsorgskansliet Kommunstyrelsen beslutade 2012, efter en hemställan från omsorgsstyrelsen att göra en äldreutredning med ett kommunövergripande perspektiv. Befolkningspyramiden, behovet av äldreomsorg, tillgänglighetsaspekter, bostadsförsörjning, ekonomi samt resursfördelningsmodell är de områden som behöver belysas i den här utredningen. Omsorgsstyrelsen är tillsammans med Gamla Byn och v-dala miljö och bygg huvudansvariga för utredningen. Saker som ska belysas är t.ex. tillgänglighet, service och trygghet i bostadsområdet, tillgänglighet i flerbostads-hus, möjlighet med elektroniska hjälpmedel (E-hälsa) samt en personalstrategi för äldreomsorgen. Utredningen jobbar tillsammans med utredaren som tar fram kommunens bostadsförsörjningsprogram. Befolkningsprognos har tagits fram för Av dem som arbetar i omsorgen går nästan 200 personer i pension de närmaste 10 åren. Det är bestämt att det ska finnas 102 trygghetsboenden varav 28 fortfarande inte är omvandlade än - de är fortfarande service-boenden. (tom ). Vi ska ha 36 serviceboenden (Kornknarren och Balders) Dessa är biståndsprövade liksom 211 vård- och omsorgsboenden. Dessutom finns 20 korttidsplatser på Lindhagen samt 1 korttidsplats på Framnäs. 400 tkr finns avsatta för inventeringen av flerbostadshusen men pengar är också sökta från Boverket för denna inventering. Olika organisationer skall inbjudas att vara med i detta arbete som ska vara slutfört i slutet på januari Ett viktigt skäl till inventeringen är att ge möjlighet att förmedla lättillgängliga bostäder till de som behöver dessa bäst. Referensgrupper är bl.a. Kommunala handikapprådet som kommer att informeras löpande. Bo inbjuds igen när arbetet är klart. Göran Edström, V Dala miljö o Bygg Ang den nya avfallsstationen, arbetsgruppen kommer med förslag i höst om var den ska placeras.

4 Sida 4 Det arbetas med ett program för att utveckla Krylbo. Lite information om naturreservatet vid Salomonsån. Tre villor ska byggas i kommunen två i Månsbo och en i Brogård. Påpekande från länsstyrelsen att vi har för dålig tillsyn av rökning vid kommunens skolor. Färgämnen kan ge negativ påverkan på barn och det ska finnas skyltar som varnar för detta vid dessa varor. Man kan kontakta miljö och bygg om något inte fungerar på ex.vis restauranger. Kontroll av att det vatten som rinner ut i sjöarna är rent pågår. Planen för utbyggnad av Östbergs fläkt är tagen. En bit av trottoaren är tagen, gång och cykeltrafiken flyttas ut en bit. Vägen är nu bred där så förhoppningsvis kommer farten att bli lägre när vägen blir smalare vilket är en fördel. Ett förslag kom upp ang återvinningsstationen på Torsgatan. Förslag att tomten i korsningen Torsgatan Dalavägen (där ett hus brann ner) ska asfalteras och att återvinningskärlen som finns på parkeringen snett mitt emot denna tomt flyttas dit istället. Kart- och mätavdelningen är väldigt efterfrågade av privata företag vilket ger inkomster till kommunen. Susanne Berger, Gamla Byn Första spadtaget till förskolan i Horndal med 60 platser och med inflytt i mars 2015 är taget. Det ska även bli en ny förskola i Krylbo, det blir den största i kommunen med 100 platser. Även centrala Avesta behöver en ny förskola inom en snar framtid. Kontorshotell färdigställs i Koppardalen. Klart i månadsskiftet september/ oktober, några hyresgäster finns redan. Malmgården i ABF.huset fungerar bra hittills, fem personer bor där och idag är det en plats ledig. Susanne Berger, kommunstyrelsen Ang storbranden i Västmanland. Krisledningsnämnden var snabbt igång och arbetade med evakueringsplaner för bla kommunens äldreboenden. Detta skarpa läge gav mycket erfarenhet och det fungerade bra. Avesta kommun var snabbast ut med information på engelska. Räddningstjänsten gjorde ett fantastiskt arbete. Valet är över nu men mycket arbete återstår med rösträkning och mandatfördelning till styrelser osv. Den 19 november blir det en Trä- och skogskonferens i Koppardalen. K-G Bergström medverkar även i år han tyckte att det var den mest fantastiska byggnaden han hade sett. Ekonomin: + 18 miljoner i budgetprognosen för året. Mål och budget i november för nästa år.

5 Sida 5 3. Dalatrafik, handläggningstider samt reglementet för färdtjänst. Peter Holmberg, Dalatrafik Peter Holmberg hade tyvärr inte möjlighet att komma idag så Peter inbjuds till nästa möte igen. Vi vill gärna ha reglementet för färdtjänst då. De anställer fler på Dalatrafik nu för att snabba upp handläggningstiden. 4. Rapport från Landstinget Agneta Bäck-Andreasson, landstinget hade inte möjlighet att närvara idag men har skickat över en rapport som lästes upp. Det har varit hårt tryck på vårdcentral Avesta/mottagning Horndal i sommar. Telefontillgängligheten har därför varit svår att hålla vilket resulterat i att fler har sökt akut. Den 1 september öppnade en asylmottagning för södra Dalarna i Hedemora. Den ska bemannas med läkare, psykolog, sköterskor och det ska finnas mödravårdscentral och barnavårdspersonal så alla hälsosamtal ska kunna göras där. From 1 september har mottagningen i Horndal öppet 2 dagar/vecka ett beslut som kommer att följas upp. Listningen hos de olika vårdcentralerna redovisades. 945 västmanlänningar är listade i Dalarna och 112 från Dalarna är listade i Västmanland. Avesta Lasarett har fungerat väl under sommaren. Lasarettet sattes på prov när ett allvarligt krisläge uppstod i samband med den stora branden i Västmanland. Man kunde snabbt få fram vårdplatser, det känns tryggt för befolkningen i södra Dalarna med ett välfungerande lasarett. Enl AT-läkarna ligger Avesta Lasarett i topp. 5. SESAM-priset SESAM-priset: Styrelsen för HSO föreslog att apoteket i gallerian ska få priset för att de är väldigt serviceinriktade och det lätt att ta sig fram där, de är även snabba på att komma fram och hjälpa till. Beslutades att Apoteket Kronan inne i Avesta galleria får årets SESAM-pris. 6. Övriga frågor HSO har haft kontakt med tekniske chefen ang vilken tid som gäller för de olika parkeringarna i kommunen. KHR skulle gärna vilja ha skriftlig information om var och hur länge man får parkera på de olika parkeringsplatserna och vad märkningarna betyder. Till tekniska: Lågt sittande vassa skyltar vid biblioteket måste åtgärdas fortast möjligt innan någon skadas av dem.

6 Trottoaren vid Örnen sluttar ut mot gatan. Jobbigt att gå där nu och det blir värre i vinter. Karlbergsparken: Buskarna växer in på gångstråket mot järnstaketet, behöver åtgärdas. Torsgatan Åsgatan: sly behöver tas bort. Kurvan vid MT, Bryggaregatan: lyktstolpe mitt i refugen som skulle behöva tas bort. Sida 6

Anteckningar. 1. Mötet öppnas av Lars Isacsson. 2. Föregående protokoll

Anteckningar. 1. Mötet öppnas av Lars Isacsson. 2. Föregående protokoll Sida 1 Anteckningar Handikapprådet Tid: 2012-03-09 kl 09.00-12.00 Plats: Omsorgsstyrelsen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordförande 09.00-11.30 Susanne Berger (S) vice ordförande Wojciech Nedzewicz (MP)

Läs mer

Omsorgsförvaltningen. Anne-Sofi Söderholm Socialtjänsten, sekr

Omsorgsförvaltningen. Anne-Sofi Söderholm Socialtjänsten, sekr Anteckningar Kommunala Handikapprådet Tid: 2013-05-17 kl 13.00-15.05 Plats: Omsorgsförvaltningen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordf, till 14.30 Wojciech Nedzewicz (MP) Patrik Engström (S) Göran Edström

Läs mer

Anteckningar. Ärenden:

Anteckningar. Ärenden: Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-03-11 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Patrik Sundin (S) Laila Borgrer, (S) till 10.45 Kristina Nielsen, FUB Ulla

Läs mer

Irene Westlund, HSO Göran Edström (S) Kristina Nielsen, FUB Gerti Stenberg, Anneli Andersson, enhetsch sskenheten

Irene Westlund, HSO Göran Edström (S) Kristina Nielsen, FUB Gerti Stenberg, Anneli Andersson, enhetsch sskenheten Anteckningar Kommunala handikapprådet Tid: 2012-11-30 kl 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordf Lars Isacsson (S) 10-12 Johan Thomasson (M) till 10.45 Mikael Westberg

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2018-02-23 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande Laila Borger (S) Irene Westlund HSO Kristina Nielsen, FUB Margareta Nord,

Läs mer

Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Kommunala Handikapprådet Tid: 2013-09-20 kl 9.00-11.45 Plats: Omsorgsförvaltningen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordf till 11.00 Johan Thomasson (M) Mikael Jansson (S) till 9.45 Gerti Stenberg

Läs mer

Helge Eriksson, Hörselskadades förbund Elisabeth Falk, socialtjänsten Yngve Mattiasson, säkerhetssamordnare

Helge Eriksson, Hörselskadades förbund Elisabeth Falk, socialtjänsten Yngve Mattiasson, säkerhetssamordnare Anteckningar Kommunala handikapprådet Tid: 2012-10-05 kl 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordf Mikael Westberg (S) till 11.40 Irene Westlund HSO, till 11.00 Kristina

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna.

Anteckningar. Ärenden: Pensionärsrådet. 1. Föregående anteckningar Anteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-09-11 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Leif Karlsson PRO Kry Maj-Britt Birath SKPF Natanel

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-12-18

Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-12-18 Kommunala Handikapprådet Protokoll it. HEDEMORA 1(9) Plats och lid Tjädernhuset. sammanträdesrum Björnen, kl. 13.00-16.00 Beslutande Ledamöter Lars Westlund (S), omsorgsnämnden, ordförande Laila Axelsson,

Läs mer

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-05-20 kl 9.00-11.40 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Laila Borgrer, (S) till 10.45 Blerta Krenzi (S) till 10.00 Kristina Nielsen,

Läs mer

Johan Thomasson (M) Mathias Högberg, Tillväxt Avesta. 2 st skrivtolkar

Johan Thomasson (M) Mathias Högberg, Tillväxt Avesta. 2 st skrivtolkar Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-03-10 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Mikael Westberg (S) 9.45-11.40 Laila

Läs mer

En önskan framfördes om att lägga mötet tidigare nästa år ev i maj så att flera har möjlighet att delta. Vi tar med det till beredningen.

En önskan framfördes om att lägga mötet tidigare nästa år ev i maj så att flera har möjlighet att delta. Vi tar med det till beredningen. Sida 1 Anteckningar Handikapprådet Tid: 2012-06-01 kl 9.00-11.50 Plats: Omsorgsstyrelsen Närvarande: Lars Isacsson (S) ordförande till 11.15 Susanne Berger (S) vice ordförande till 11.15 Johan Thomasson

Läs mer

Ordförande hälsade välkommen. Eftersom vi hade en del nya med på mötet så blev det en presentationsrunda.

Ordförande hälsade välkommen. Eftersom vi hade en del nya med på mötet så blev det en presentationsrunda. Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2019-05-03 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Susanne Berger (S) ordförande Johan Thomasson (M) Anna Perman (S) Irene Westlund Afasiföreningen

Läs mer

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-09-16 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Laila Borgrer, (S) till 10.45 Kristina Nielsen, FUB Ulla Nyberg, Hörselskadades

Läs mer

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo

Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG Helena Roininen Finska PRO Maj-Britt Birath SKPF Rolf Thörn PRo Skogsbo Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2018-11-16 kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Ärenden: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd Svedberg, s. Lillebil Grass.

Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd Svedberg, s. Lillebil Grass. Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 17,45 Beslutande Calle Sjungargård, mp Rune Berg, c Susanne Berger, s Ordförande Ruth Johansson, s Bo Brännström, fp Leif Eriksson, s Gerd

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2016-11-18 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Johan Thomasson (M) Laila Borgrer, (S) Kristina Nielsen, FUB Ulla Nyberg,

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Raija Mäkinen (Synskadades Riksförbund, SRF Klarälvdalen) Barbro Johansson

Läs mer

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF

Närvarande, ej kallade: Börje Jervered SPF, Göran Bengtsson PRO ave och Barbro Krigh SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-11-23 kl. 9.00-12.15 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum bv Ulla Bäckström PRO kry Lea Vulli Pro fin Inger Ljungman PRO gry Lars Enghed RPG Susanne

Läs mer

Minnesanteckningar 12 februari 2014

Minnesanteckningar 12 februari 2014 1 (5) KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Anteckningarna anmäles i kommunstyrelsens ledningsutskott. Minnesanteckningar 12 februari 2014 Närvarande: Ulrika Spårebo Lars Alderfors Kristina Eriksson Annika Magnusson

Läs mer

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar

Britt-Marie Färje, kommunkansliet Sören Aspgren, landstinget till skrivtolkar Anteckningar Funktionshinderrådet i Avesta Tid: 2018-05-25 kl 9.00-11.30 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson (S) ordförande till 11.20 Mikael Westberg (S) till 11.00 Kurt Kvarnström (S)

Läs mer

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna.

1. Föregående mötes anteckningar Föregående mötes anteckningar genomgicks och lades till handlingarna. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-09-22 kl 9.00-11.30 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Kurt Kvarnström, (S) Irene Westlund HSO Margareta Nord, Synskadads riksförbund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-16:30 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Maria Seger (S) Tom Andersson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 2 juni 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 15 september kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Johan Thomasson (M) Patrik Sundin (S) Ulla Bäckström

Läs mer

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen.

Anteckningar. Ärenden: Ordförande hälsade välkommen. Anteckningar Handikapprådet Tid: 2017-05-19 kl 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Lars Isacsson, (S) ordförande Kirsti Andersson, (S) Kurt Kvarnström, (S) Ulla Nyberg, Hörselskadades förbund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-02-25 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 25 februari 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-15:30 Beslutande Övriga deltagande Susanne Berger (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Fredrik Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl 14:00-15:55 Beslutande Wojciech Nedzewicz (MP), ordförande 12-20, 22-26 Jan-Åke Andersson (S) Jan-Åke Andersson (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-09-03 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2014, klockan 10.00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Minnesanteckningar samrådsgruppen för finskt förvaltningsområde 22 maj 2014

Minnesanteckningar samrådsgruppen för finskt förvaltningsområde 22 maj 2014 Minnesanteckningar samrådsgruppen för finskt förvaltningsområde 22 maj 2014 Närvarande Markku Välilä, sverigefinländare Johanna Hongisto-Grundström, Finska föräldragruppen Pehr-Erik Sundell, Enköpings

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet 1(5) Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), ordförande Allan Myrtenkvist, ÖLL Sylvia Persson, Reumatikerföreningen Ingrid

Läs mer

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S)

Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2013-02-14 kl. 13.15-15.30 Plats: Närvarande: Fridolinsalen Bildningsförvaltningen Ulf Holmberg SPF Ing-Marie Larsson PROave Maj-Britt Birath SKPF Heikki Kaskikallio PROfin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-15:05 Beslutande Övriga deltagande Susanne Berger (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Marianne Lövgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 14:00-15:40 Beslutande Övriga deltagande Susanne Berger (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Maria Seger

Läs mer

Stöd & service. För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning

Stöd & service. För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning Stöd & service För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning 1 INNEHÅLL HEMTJÄNST HEMTJÄNST...3 Ansökan, beslut Eget val av utförare... 4 Kontaktperson Avgift DAGVERKSAMHET...5 Ansökan, beslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-09-02 17 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 2 september 2014, klockan 17.00 19.10 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 15,05 17,25 Beslutande Anders Eriksson Rune Berg Martti Hopponen Rut Johansson Kurt Kvarnström, Ordförande Kalle Hedin Leif Eriksson Gerd Svedberg

Läs mer

53 Mötets öppnande Ordförande Lena Palmén öppnar mötet.

53 Mötets öppnande Ordförande Lena Palmén öppnar mötet. 1 Tid och plats Kl 14.00-16.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal Omfattning 53-70 Närvarande Övriga: Lena Palmén, kommunstyrelsen, ordförande Anette Carlson, kommunstyrelsen Mathias Duell, kommunstyrelsen

Läs mer

Hemstöd. För dig med en psykisk funktionsnedsättning

Hemstöd. För dig med en psykisk funktionsnedsättning Hemstöd För dig med en psykisk funktionsnedsättning 1 INNEHÅLL HEMSTÖD...3 Ansökan Beslut Kontaktman Avgift SYSSELSÄTTNING...5 Avgift TRYGGHETSLARM... 6 Ansökan, beslut och avgift SÄRSKILT BOENDE... 7

Läs mer

Till dig som bor i Norberg Vart ska jag vända mej?

Till dig som bor i Norberg Vart ska jag vända mej? NORBERGSORBERGS KOMMUNS SOCIALFÖRVALTNING OCH LANDSTINGET VÄSTMANLAND INFORMERAR Till dig som bor i Norberg Vart ska jag vända mej? Man måste inte alltid veta lösningen för att be om hjälp. Det räcker

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 Paragrafer 14-18 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Åsa Bergkvist Justerare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Stöd & service. För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning

Stöd & service. För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning Stöd & service För dig som är äldre eller har en funktionsnedsättning 1 INNEHÅLL HEMTJÄNST...3 Ansökan, beslut Eget val av utförare... 4 Kontaktperson Avgift DAGVERKSAMHET...5 Ansökan, beslut och avgift

Läs mer

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) + Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Tanumshede Klockan 9.30-12.00 Närvarande Mona Svegås Omsorgsnämnden Bertil Gedda Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2013-09-03 15 (24) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2013, klockan 17.00-19.30 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl 14:00-16:00 Beslutande Jan-Åke Andersson (S), ordförande Kirsti Andersson (S) Anders Westman (S) Rune Berglund (S), ersättare

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Handikapprådet. 26 februari 2013 Plats och tid Guldsmeden plan 4, tisdag den 26 februari, kl: 13.15 16.30 Birgitta Medin ordf Karin Eriksson FUB Ulf Nilsson SRF Åsa Nordkvist AAF Birgit L Sundström AFASI

Läs mer

Handikapprådet. Övriga deltagare Jenny Norén, WSP Samhällsbyggnad Rutger Brodd, sekreterare

Handikapprådet. Övriga deltagare Jenny Norén, WSP Samhällsbyggnad Rutger Brodd, sekreterare Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 3/12 2012 sida 1-11 Plats och tid Beslutande KS - salen Anna Hed, KS/ordförande sjuk, inte närvarande Ingvar Niilimaa, Mora kommun t.f.

Läs mer

Andréa Hellsberg, sekreterare

Andréa Hellsberg, sekreterare 1 (5) Plats Sammanträdesrum Tekniska förvaltningens sammanträdesrum, Torggatan 10B, Tingsryd Tid Onsdagen den 6 oktober 2010, kl. 13.30 15.35 Närvarande Göran Andersson, ordförande Rune Hammargren, SPF

Läs mer

Carlsson SPF, Ulla Nilsson SKPF

Carlsson SPF, Ulla Nilsson SKPF Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2015-03-13 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Stadshuset sammanträdesrum mv Ulf Holmberg SPF Ulla Bäckström PRO Ave Göran Bengtsson PRO Ave Heikki Kaskikallio PRO Fin Maj-Britt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15:00 16:15 Paragrafer 7-14 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Britt Marinder Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 16.30 17.55 ande Emma Magnusson (C) ordf Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Anita Holmberg (RA) Åsa Ottosson (M) tjg. ers. Bo Gillisson (DHR) Siv Nilsson (RA)

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33 Mötets öppnande och presentationsrunda 34 Föregående protokoll och val av justeringsman 35 Vision Stora torget,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Delårsbokslut 1 per 2005-04. Bilaga kommer senare. 3. Begäran om investeringsmedel för Pelletskonvertering, MÅRD.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Delårsbokslut 1 per 2005-04. Bilaga kommer senare. 3. Begäran om investeringsmedel för Pelletskonvertering, MÅRD. NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdagen den 18 maj 2005 kl. 09:30 1. Val av justerare 2.

Läs mer

Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna.

Föregående mötesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: 2012-05-25 kl. 9.00-12.00 Plats: Närvarande: Omsorgsförvaltningen Ulla Bäckström PRO Krylbo Ing-Mari Larsson PRO Avesta Inger Ljungman PRO Grytnäs Sid Sandström PRO Horndal

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Samanträdesrummet, stadshuset, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Göran Eriksson (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde 2013-11-20 Plats och tid för sammanträde: Ungdomens hus tidigare Kyrkbyns röda skola Kl. 08.30-11.

Protokoll fört vid sammanträde 2013-11-20 Plats och tid för sammanträde: Ungdomens hus tidigare Kyrkbyns röda skola Kl. 08.30-11. Protokoll fört vid sammanträde 2013-11-20 Plats och tid för sammanträde: Ungdomens hus tidigare Kyrkbyns röda skola Kl. 08.30-11.30 Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Socialnämnden Ann-Marie Fröjd,

Läs mer

Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00

Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00 Styrelsen för Gamla Byn AB 1(13) Plats och tid Konferensrum Axel Johnsons väg 73, tisdagen den 8 maj 2018 kl 15:00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Kurt Kvarnström, Vice ordförande Bo Brännström Leif

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Konferensrum, Corneliusgatan 15, kl 16,15 18,00 Beslutande Laila Borger, Ordförande Rune Berg Roy Uppgård, gick klockan 17,00 Kalle Hedin Kurt Kvarnström Ruth Johansson Leif Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2015-08-27 1 (8) Plats och tid Stadshuset, sammanträdeslokal Ovalen, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inga-Britt Hällström, PRO

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 15 september 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 24 november kl. 09.00-12.00 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Ulla Bäckström PRO

Läs mer

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Stöd i Sundbyberg För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Vem kan få stöd? Det finns en lag som kallas LSS. Det står för Lagen om stöd och service till

Läs mer

Bostäder för äldre. En planeringsmodell från Luleå

Bostäder för äldre. En planeringsmodell från Luleå Bostäder för äldre En planeringsmodell från Luleå Jag kommer att ta upp Vikten av att se utanför boxen Vem i kommunen som äger frågan Att tillgängliga bostäder minskar behovet av särskilt boende Hur inventering

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2013-09-30 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-17:00 Beslutande Politiker Åke Morin (KV), SBN ordförande Dorothea Nilsson (M), BUN Krister Mattson

Läs mer

Lättläst program för landstingsvalet 2018

Lättläst program för landstingsvalet 2018 Lättläst program för landstingsvalet 2018 Kristdemokraternas förslag för ett bättre Västra Götaland Facebook: facebook.com/kdvastragotalandsregionen Twitter: @KD_VGR Webbplats: wp.kristdemokraterna.se/vg/

Läs mer

Protokoll Kommunala handikapprådet

Protokoll Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-05-13 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 16.00-17:45 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden Göran Ericsson (S), socialnämnden Marianne

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Arvidsjaurs kvalitet i korthet på webben 2010

Arvidsjaurs kvalitet i korthet på webben 2010 Arvidsjaurs kvalitet i korthet på webben 2010 SKLs webinformationsfrågor Öppenhet och påverkan Kommunens hela budget finns presenterad. Kommunens budget presenteras i en förenklad form anpassad för medborgare

Läs mer

Vansbro 2 kommun. Kommunala handikapprådet Protokoll 201 3-06-10. Innehålisförteckning

Vansbro 2 kommun. Kommunala handikapprådet Protokoll 201 3-06-10. Innehålisförteckning Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, Medborgarhuset, Vansbro, Måndagen den 10juni 2013 kl 15:00 15:45 Per-Anders Westhed, C, ordförande Nall Lasse Andersson, S Sven Solborg, HRF Anna-Lisa Rossäng, RMR

Läs mer

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna.

1. Föregående anteckningar Föregående anteckningar från mötet 24 november 2017 godkänns och läggs till handlingarna. Anteckningar Pensionärsrådet Tid: Fredagen 16 februari kl. 09.00-12.15 Plats: Omsorgsförvaltningens sammanträdesrum 1 Närvarande: Lars Isacsson (S) Mikael Westberg (S) Laila Borger (S) Natanel Lönn RPG

Läs mer

Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!) Godkännande av dagordning. Verksamhetscheferna informerar. Ekonomirapport 2014-04.

Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!) Godkännande av dagordning. Verksamhetscheferna informerar. Ekonomirapport 2014-04. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 maj 2014 kl. 10:00 (OBS DAG och KLOCKSLAG!)

Läs mer

Introduktion. Personkretsen. Paragraf 1. LSS har bestämmelser om hjälp till dessa personer:

Introduktion. Personkretsen. Paragraf 1. LSS har bestämmelser om hjälp till dessa personer: Introduktion LSS betyder lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade och ger rätt till särskild hjälp. LSS är en lag som ger särskilda rättigheter till personer med funktionshinder. Socialtjänstlagen,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Kommunala Handikapprådet. 14 februari 2008

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Kommunala Handikapprådet. 14 februari 2008 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen Tanumshede 14 februari 2008 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans Bjerklinger Tekniska nämnden Alf Jonasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37.

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37. Hemtjänst i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden erbjuder stöd, omsorg och omvårdnad i livets olika skeden. I vård-

Läs mer

Dialogforum Alby- äldrefrågor

Dialogforum Alby- äldrefrågor MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Dialogforum Alby- äldrefrågor Dag och tid 17 oktober 2011 kl. 17-19 Plats Närvarande Ej närvarande Alby äng Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S), ordförande i dialogforum

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Kornknarren serviceboende (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Kornknarren serviceboende (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Kornknarren serviceboende (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Bengt-Ola Olsson,

Läs mer

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög...

Weine Bäck (KD), socialnämnden Eino Liljegren (Reumatikerföreningen) Gun Nilsson. Kommunkontoret, Ödeshög... 2013-12-10 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög Tisdagen den 10 december 2013, klockan 10:00-12:00 Maria Gustafsson (S), ordförande, socialnämnden Inga Molin

Läs mer

Bra vård och omsorg hela livet. Frågor om miljö det handlar om dig. Därför vill Centerpartiet i Avesta...

Bra vård och omsorg hela livet. Frågor om miljö det handlar om dig. Därför vill Centerpartiet i Avesta... Framåt för ETT nytt ledarskap i AVESTA Ett grönare Avesta Engagerade medborgare med inflytande över sin vardag Höjd kvalitet på äldreomsorgen Bättre integration AVESTA Bra vård och omsorg hela livet Kvaliteten

Läs mer

Vård och omsorg. Välkommen till HEMTJÄNSTEN

Vård och omsorg. Välkommen till HEMTJÄNSTEN Vård och omsorg Välkommen till HEMTJÄNSTEN Hemtjänst Hemtjänsten i Vansbro kommun omfattar hjälp i hemmet med de insatser i ditt dagliga liv som Du behöver stöd eller hjälp med, på grund av sjukdom eller

Läs mer

PLAN. Stadskontoret. Plan för vård- och omsorgsverksamheten i Malmö stad. Lättläst

PLAN. Stadskontoret. Plan för vård- och omsorgsverksamheten i Malmö stad. Lättläst PLAN Stadskontoret Plan för vård- och omsorgsverksamheten i Malmö stad Lättläst Innehåll Inledning... 3 1. Du ska kunna leva ett aktivt liv och ha inflytande i samhället och över din vardag... 5 2. Du

Läs mer

38 Uppföljning av ekonomin för hälso- och sjukvårdsberedningen

38 Uppföljning av ekonomin för hälso- och sjukvårdsberedningen Lokala Hälso- och sjukvårdsberedningen 2 Avesta/Hedemora/Säter Protokoll Sammanträdesdatum 2011-11-02 Ärenden 36 Val av justerare 37 Godkännande av dagordning 38 Uppföljning av ekonomin för hälso- och

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer