HGK Huvudstyrelseprotokoll 3/ 2013 sida 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HGK Huvudstyrelseprotokoll 3/ 2013 sida 1"

Transkript

1 sida 1 Protokoll: Styrelsemöte HGK styrelse Plats: Torpet Lindö Tidpunkt: Kallade: Stefan Thorberg (ST), Patrik Stålemark (PS), Per Liedstrand (PL), Berndt Lundberg (BL), Wolfgang Erbe(WE), Louise Lindell (LL), Jan Rosing (JR), Hans Gustavsson (HG), Åke Pilhanen (ÅP). Frånvaro: Adolf Franzén (AF) 1. Mötets öppnande ST hälsade alla välkomna till mötet i vårt egna klubbtorp på höjden ovanför Lindöanläggningen med smörgås och kaffe. AF anmäldes sjuk. 2. Godkännande av dagordning Årsmötesprotokollet höst 2012, Styrelseprotokoll 1 och Styrelseprotokoll 2 justerades. Beslut: Att lägga protokollen till handlingarna. Att godkänna dagordningen med tillägg av 12.1 Banplanering 12.2 Externa tävlingar och 12.3 Nordea Masters 3. Val av sekreterare Sittande PS 4. Val av justerare Ordförande ST 5. Styrelsens arbetsformer 5.1 Styrelseschema ST har uppdaterat schemat på nytt. Beslut Att godkänna det uppdaterade styrelseschemat och lägga det till handlingarna. 5.2 Styrelsens roll och fördelning Information: Ordförandena för våra anläggningar presenterade sina vice ordförande med följande namn. Harriet Edsbrand Riksten, Catarina Ceder Lövsättra samt Håkan Strömbom Lindö. Beslut: Att notera dessa till protokollet samt lägga upp på webben.

2 sida Genomgång samarbete Capital Golf AB (CGAB) och planerade möten Styrelsen hade en avstämning av förra styrelsemötet och första träffen med Tony Trigell som ny huvudägare i CGAB, samt de fortsatta träffarna med CGAB representanter. Vi upplever samarbetet som positivt och inväntar nu resultat av de diskussioner som förts. Kommande möten genomförs enligt plan. 5.4 Programförklaring och V-planer 2013 HGK Elit Herr JR rapporterade att säsongen är planerad med en satsning på tävlingar både för bredd- och spets elit. Det har tagits fram en manual för tävlingsspel i som alla tävlande i HGK regi förväntas följa. HGK Elit Dam En rapport från My Rydin via ST berättade om full fart på verksamheten med både vinterträning och rekrytering. HGK Senior Rapporten från Rein Sule via ST sade också den att verksamheten är följer plan och följer tidigare års framgångsrecept. Närspel ST rapporterade att här behövs ett omtag och nytt fokus på frågan vid mötet 5-6 april. Beslut: HG fick i uppdrag att med hjälp av BL och JR ta fram en ny plan så vi verkligen kommer igång. Presenteras på nästa möte och till Kick-off. HGK Junior ÅP meddelade att sektionen följer sin plan så här långt och att det planeras tre deltävlingar i HGK Junior tour med fokus på deltagande. Supporterklubben LL och ÅP redogjorde för arbetet med supporterklubben och planeringen av mötet på Riksten i samband med årsmötet. Styrelsen diskuterade behovet av att utöka finansieringen via supporterklubben. Fokus för året är att utöka antalet supportrar. Inbjudningar till Inspirationsträffarna för elitgruppen kommer också att skickas till Supporterklubben. En presentationstext på webben av alla elitspelare ska tas fram. Det kommer att genomföras en supportertävling där fokus ligger på att delta. Beslut: Att de centrala tävlingarna Kick-off och fyrklövern ska bidra med 10 % av tävlingsavgiften till supporterklubben. HGK Tävling HG rapporterade att en funktionärsutbildning har genomförts med 20 deltagare och att ett funktionärsschema för hela säsongen har sammanställts. I fyrklövern har två nya klasser tillkommit för att göra tävlingen attraktivare för både hög- och låghandikappare. Särskilt fokus ligger på den nya C-klassen Hcp som är den grupp golfare som enligt SGF har störts avhoppsfrekvens. Medlemsenkäten talar också om ett önskemål om fler lättsamma tävlingar. Beslut: HG fick i uppdrag med hälp av PL och BL att ta fram ett nyhetsmail för Fyrklövern med betoning på den nya klassen så höghandicappare känner sig extra välkomna. Lövsättra WE kunde meddela att fokus på banan även detta år är trivsel, familjevänligt och klubbkänsla. Snabbare spel genom uppklippta ruffar och andra förslag genom banteamet kommer också att prioriteras. Första steget blir ett möte med CGAB och greenkeeper i april. En aktivitet för närboende skolbarn kommer att genomföras.

3 sida 3 Riksten LL rapporterade att teamet ska ha ett helgmöte i april för att genomföra uppdateringarna på webben gemensamt. Fokus för året blir färre tävlingar än ifjol men med bättre kringarrangemang. Ett annat fokus är att fånga upp nybörjare för att med hjälp av en fadder och en nybörjarscramble värva fler. Målet är 18 nya deltagare. Lindö rapporten har mailats styrelsen innan mötet. HGK Junior ÅP sammanfattade gruppens möten så här långt med följande. Ett antal resurspersoner är utbildade Han upplever att CGAB är med på banan vad gäller äventyrslandet. Den 28 april kommer en rekryteringsdag att hållas I maj genomförs ett vårläger för de bästa juniorerna. En ny lokal junioransvarig på Lindö har utsett i Fredrik Neumann och ÅP lämnar. Tävlingsansvarig för HGK Junior centralt är vakant HGK Junior söker också en ansvarig för kringarrangemang på juniortävlingarna. 6 Projekt HGK Webb PL lämnade en statusrapport kring webbprojektet enligt följande. Den 25 februari genomfördes en utbildningsdag med 22 engagerade och entusiastiska personer närvarande. Tidsplanen har spruckit då CGAB inte genomfört sina delar av den i tid. Det saknas ett antal centrala tekniska lösningar för att vi ska kunna lägga in den information som behövs. CGAB har nu tillsatta mer resurser för projektet i Mikael Lindo som är IT ansvarig på bolaget. PL tar ett möte med honom i närtid för att hantera de utestående frågorna och revidera tidsplanen. Bland punkterna märks en ny portalsida, bildbank och att löpsedeln centralt hanteras av PL för eventuell publicering av lokala nyheter. På grund av förseningen krävs ett antal uppdateringar på den gamla hemsidan då trafiken under mars brukar vara hög. Den 29 mars släpps tävlingsanmälningarna. Beslut: Att uppdra till BL att fungera som kontaktperson för projektdeltagare under perioden 20 mars-5 april då PL inte kan delta. Att uppdra till PS att fungera som kontaktperson mot CGAB under PL frånvaro. Att uppdra till respektive ansvarig för de olika ansvarsområdena att uppdatera välkomsttexten på den gamla hemsidan och rapportera av detta senast den 27 mars. 7 Ekonomi BL rapporterade kort att ekonomin följer budget. Styrelsens kostnad sjunker i och med att vi har nästa möte lokalt på Lindö. 7.1 Sponsring ÅP tog upp det förslag till sponsoravtal som han presenterat för styrelsen och hans bolag XLNT Search. Det innehåller en grundersättning om 10 tkr samt 20 % i rekryteringsarvode som tillfaller klubben ifall något tips från klubbens kontaktnät leder till konkreta rekryteringsuppdrag. ÅP redogjorde också för behovet av medlemskap i en branschorganisation inom sponsring, Sponsor & Eventföreningen (

4 sida 4 ST klargjorde styrelsens och respektive verksamhetsområdes mandat i denna fråga och lyfte också behovet att ändra de befintliga riktlinjerna kring resepartners med hänsyn till CGAB. Efter diskussion togs följande beslut. Beslut: Att upphäva de befintliga riktlinjerna kring externa resepartners. Att uppdra till ST att ta fram ett förslag inför nästa möte till riktlinjer för både resepartners och sponsorer för andra delar av verksamheten med utgångspunkt i de nyss upphävda riktlinjerna. Att godkänna avtalet med XLNT Search men skjuta på detaljerna kring motprestation från HGK sida till nästa möte. Att uppdra till ÅP att komma med förslag på motprestation för HGK för detta avtal. Att uppdra till ÅP att söka medlemskap i Sefs och bevilja medel för detta, kr. Att uppdra till PS att anmäla de styrelsemedlemmar som inte har en prenumeration av Golf & Affärer till SGF. Att bordlägga avstämning av subventioner på årsavgifter. 8 Verksamhetsberättelser, årsredovisning 2012 samt kommande årsmöte Det utkast till verksamhetsberättelse som PS sammanställt behöver kompletteras med ett antal texter. Berörda ser till att skicka underlag respektive korta ner sina bidrag till PS. En färdig verksamhetsberättelse ska vara klar till den 6 april då kallelse till vårmötet enligt stadgarna ska sändas ut. Vid årsmötet kommer en röstlängd med namn och golf-id att upprättas. Beslut: Att kompletteringar av verksamhetsberättelsen sänds till PS senast den 27 mars. Att uppdra till PS att ta fram ett underlag för röstlängd. 9 SGF Introduktionskort och SGF Distriktskort. Information: Styrelsen lottade vem som jämte klubbordförande tilldelas Svenska Golfförbundets (SGF) Introduktionskort 2013 samt motsvarande turordning för Stockholms Golfdistriktsförbund (SGDF) kort för spel inom Stockholmsdistriktet. Beslut: Att utse förutom ST (automatiskt) även JR som innehavare av SGF introduktionskort i GIT Att uppdra till BL att rapportera in dessa. Att använda SGDF korten inom styrelsen vid behov med samma rutiner som förra året. 10 SGDF Vårmöte/ordförande möte. ST och BL deltog som HGK representanter och rapporterade följande. På mötet representerades 25 av distriktens 60 klubbar. SGDF har 7 mandat på SGF årsmötet. SGDF ekonomi är mycket god med 1,5 mkr i fonderade medel. Därför beslöts en sänkning av medlemsavgifterna för junior från 22 kr till 10 kronor samt från 22 kr till 20 kr för övriga medlemmar. Budgeten fastställdes med ett underskott på ca 250 tkr.

5 sida 5 SGF däremot har en dålig ekonomi med ett underskott på 4 mkr. Detta underskott ska täckas genom interna kostnadsbesparningar på 2 mkr och 2 mkr i höjning av medlemsavgifter som motsvarar 5 kr per medlem. Det beslöts att SGDF stödjer förslaget. Mötet var i övrigt eniga om samtliga motioner och stödjer naturligtvis SGDF: s motioner. Strax innan diskussionen om ordförandevalet för SGF skulle inledas hoppade valberednings kandidat av och endast sittande ordförandes kandidatur återstår för tillfället. Enligt utsago är dörren fortfarande öppen för andra kandidater. Motionerna till SGF diskuterades och SGDF beslöt att avslå motionen från Skåne i 27 att-satser kring golfens utveckling trots att vissa delar var bra. Mötet gav mandat till ombuden att agera för att om möjligt stödja de bra delarna. Motionen från Åsele GK kring en ny finansieringsmodell beslöts att röstas mot då detta behandlasdes för 2 års sedan med stort motstånd från samtliga distrikt. 11 Uppstartsmöte och Kick-off ST, BL och JR ansvarar för planeringen kring uppstartsmötet 5-6 april och agendan Uppstartsmötet 5-6 april på Lindö har fokus på innevarande säsong för att säkra säsongplaneringen och hantera möjliga felkällor. Vi gör också en avstämning av programförklaringen och tittar på de punkter inom respektive områden som inte är avklarade eller bedöms inte går att genomföra. De utestående punkterna från strategikonferensen i Berlin 2012 ska också diskuteras på nästa möte. Beslut: Att uppdra till hela styrelsen att se över sina respektive punkter i programförklaringen och maila de punkter som ska genomföras detta år senast 27 mars. Att uppdra till BL att bjuda in Stefan Brikell som CGAB representant samt greenkeeper på Lindö som inledande punkt på fredagen Att uppdra till BL och JR att sammanställa de frågeställningar vi vill ha svar på angående ban- och anläggningsskötsel under detta år. Att uppdra till ST att sammanställa utestående punkter från Berlinmötet Kick-off och Olympiagolf HG och BL redogjorde för planeringen så långt och berättade om målsättningen att tävlingen ska slå rekord och vara landets största i sitt slag med två banor samtidigt. Vi ska ha flest antal deltagare i Olympiagolfen av alla klubbar. Spelformen är poängbogey som kan kompletteras med en lagtävling. Det kommer att gå ut nyhetsbrev, inbjudan och blänkare på hemsidan för detta evenemang senast den 22 mars. Planeringen är färdig i stora drag. HG meddelade också att det finns en vakans att tillsammans med honom fungera som ambassadör för Olympiagolfen på klubben. Önskekandidaten vore en kvinna från Riksten. Rekryteringsarbetet fortsätter. Beslut: Att HG och BL rapporterar av arrangemanget på styrelsemöte den 5-6 april. HG med hjälp av BL och ST finslipar nyhetsmail som ska gå ut!

6 sida 6 12 Övriga frågor 12.1 Banplanering JR efterlyste en uppdatering av de åtgärdsplaner som har tagits fram för respektive anläggning till Dessa diskuteras i samband med nästa möte och den anläggningspunkt som vi tillsammans med CGAB kommer att hålla då. Beslut: Att uppdra till respektive ordförande att uppdatera dessa åtgärdsplaner till nästa möte 5-6 april Externa tävlingar JR kunde rapportera följande kring de externa tävlingarna under året. JMI Huvudstadens Junior Open som riktar sig till duktiga spelare mellan år kommer att genomföras den juni, hål. Vi räknar med god uppslutning och tävlingen spelas med caddie. "Skandia Riks omgång 3 kommer att spelas hål på Riksten juni. Antalet deltagare är 78 st i åldern år. Deltagarna tillhör de bättre i Mälardalen. " Huvudstaden Open Mini touren ställs in detta år då den inte gick att passa in i spelprogrammet Nordea Masters BL redogjorde för planeringen och kunde konstatera at det i dagsläget är 55 anmälda funktionärer. Det kommer ut ett nytt nyhetsbrev den 15 mars. Beroende på uppslutning kan HGK ta hand om två hål och eventuellt entrén. 13 Nästa möte Genomförs på Lindö golfanläggning inklusive obligatorisk övernattning den 5-6 april med start fredag och avslutning lördag Vid protokollet Patrik Stålemark Klubbsekreterare Stefan Thorberg Klubbordförande

HGK Styrelseprotokoll 1/ 2015

HGK Styrelseprotokoll 1/ 2015 Protokoll: Styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 1/2015 Plats: Lindö golfanläggning Mötestid: 8 dec 2013 klockan 20.30-21.30 Deltagare: Hans Gustavsson (HG), Per Liedstrand (PL), Louise Lindell (LL),

Läs mer

Huvudstadens GK Protokoll höstmöte Sida 1

Huvudstadens GK Protokoll höstmöte Sida 1 Sida 1 Protokoll: HGK årsmöte höst 2014 Plats: Lindö golfanläggning Tidpunkt: 2014-12-08 19.00 21.25 Deltagare: 46 röstberättande medlemmar inklusive styrelsen. Ordförande Stefan Thorberg hälsade alla

Läs mer

HGK styrelse, styrelsemöte

HGK styrelse, styrelsemöte Protokoll: HGK styrelse, styrelsemöte Möte nr: 5/2012 Plats: Lindö styrelserummet Mötestid: 2012-05-15, kl.18.30.30-21.00 Kallade: Stefan Thorberg (ST), Patrik Stålemark (PS), Per Liedstrand (PL), Berndt

Läs mer

Vidare uppvaktades Per Liedstrand med ett fyrfaldigt leve med anledning av sin 60-årsdag. BL fick i uppdrag att ordna

Vidare uppvaktades Per Liedstrand med ett fyrfaldigt leve med anledning av sin 60-årsdag. BL fick i uppdrag att ordna Agenda: HGK styrelse styrelsemöte Möte nr: 7/2012 Plats: Lindö Mötestid:, kl.19.00-21.30 Deltagare: Stefan Thorberg (ST), Patrik Stålemark (PS), Louise Lindell (LL), Berndt Lundberg (BL), Wolfgang Erbe

Läs mer

Huvudstadens GK Klubbstyrelse

Huvudstadens GK Klubbstyrelse Huvudstadens GK Klubbstyrelse Protokoll: HGK styrelse, styrelsemöte Möte nr: 3/2012 Plats: Lindö, konferensrummet Mötesdatum: 2012-03-13 Närvarande: Stefan Thorberg (ST), Per Liedstrand (PL), Berndt Lundberg

Läs mer

HGK Styrelseprotokoll 8/2014

HGK Styrelseprotokoll 8/2014 Agenda: Styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 8/2014 Plats: Lindö Mötestid: 11 november 2014 18-21 Kallade: Wolfgang Erbe (WE), Adolf Franzén (AF), Hans Gustavsson (HG), Per Liedstrand (PL), Louise Lindell

Läs mer

HGK Strategikonferens 2015

HGK Strategikonferens 2015 Protokoll: Strategikonferens och styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 7/2015 Mötestid: 9-12 oktober 2015 enligt program Närvarande: Stefan Thorberg (ST), Hans Gustavsson (HG), Berndt Lundberg (BL),

Läs mer

HGK Styrelseprotokoll 7/2014

HGK Styrelseprotokoll 7/2014 Protokoll: Styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 7/2014 Plats: Hotel Onyria, Quinta da Marinha, Portugal Mötestid: 10-12 oktober 2014 Närvarande: Wolfgang Erbe (WE), Adolf Franzén (AF), Hans Gustavsson

Läs mer

HG:s verksamhet bereds och planeras av en Arbetsgrupp och beslutas av en Styrgrupp vid ett årsmöte.

HG:s verksamhet bereds och planeras av en Arbetsgrupp och beslutas av en Styrgrupp vid ett årsmöte. 2018-04-25 Beskrivning av Hallands Gentlemän Hallands Gentlemän (HG) är en kombinerad lag- och individuell tävling som spelas årligen och riktar sig till herrar som fyller eller fyllt 55 år under året

Läs mer

STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB

STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G * ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål 2 Beslutande organ 3 Verksamhet 4 Tävlingsform 5 Arrangemanget Liberian Open 6 Vandringspris

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring 2014-2016

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring 2014-2016 Huvudstadens Golfklubb Revidering fastställd på årsmötet 141208 Programförklaring 2014-2016 Värderingar Vision Verksamhetsidé Övergripande mål Värderingar Huvudstadens Golfklubb står för följande fem värderingar

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Lindö

Huvudstadens Golfklubb Lindö Verksamhetsplan 2013 Teamet kommer att arbeta enligt en förenklad organisation som fastställts av huvudstyrelsen. Vi kommer att bestå av följande ledamöter: Ordförande Sekreterare + resursperson Juniorer

Läs mer

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet ARASLÖVS GOLFKLUBB 2013-12-01 Sida 1 (5) Tid: 2013-12-10 kl 18.00 Plats Araslövs GK Deltagare: Styrelsen Initialer Närvarande Åsa Melkersson ÅM X Tore Bergman TB X Camilla Breitenfellner CB X Markus Brånemo

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Gästrike-Hälsinge. Gästrike- Hälsinge golfdistrikt. Protokoll från ordinarie styrelsemöte Tönnebro Kopiemottagare: Deltagare:

Gästrike-Hälsinge. Gästrike- Hälsinge golfdistrikt. Protokoll från ordinarie styrelsemöte Tönnebro Kopiemottagare: Deltagare: Gästrike- Hälsinge golfdistrikt 2018-11-10 STYRELSEPROTOKOLL Protokoll från ordinarie styrelsemöte Tönnebro 2018-11-10 Deltagare: Kopiemottagare: Pär Lindfors, ordf Birgitta Adermark, Kajsa Sjölander,

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 5/2018 Datum: Tisdag 1 maj 2018 Tid: Kl. 12.30-14.30 Plats: Klubbhuset ÅGK Närvarande: Styrelsen ÅGK Björn Pettersson Tf ordförande Susanne Lundberg Kassör Lotta Gylling Sekreterare

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016

Västergötlands Golfförbund Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016 Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016 Sida 2(7) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2016-11-19 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32. Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32. Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2014 131117 Sida 2 av 32 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2013 Denna inledande del är en sammanfattning av övriga verksamhetsplaner.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32. Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32. Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2014 Sida 1 av 32 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2014 131209 Sida 2 av 32 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2014 Denna inledande del är en sammanfattning av övriga verksamhetsplaner.

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 2(10) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2018-11-17 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Svensk Senior Golf Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Protokoll 1 Årsmötets öppnande Tf ordföranden Per Ljungberg hälsade medlemmarna hjärtligt välkomna och förklarade årsmöte

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten

VIKSJÖ GOLFKLUBB Elitverksamheten Verksamhetsplan Elitsektionen 2019 Ansvarsområde Elitsektionen (ES) inom Viksjö golfklubb (Vi GK) ansvarar för att bevaka all elitverksamhet på Vi GK. Elitsektionen består av ideella ledamöter. Elitsektionen

Läs mer

Forsgårdens Golfklubb 2012

Forsgårdens Golfklubb 2012 Forsgårdens Golfklubb 2012 Styrelsemöte 2012-04-16 Närvarande Pigge Lindén (PL) Arthur Andersson (AA) Lennart Löfberg (LL) Elisabeth Schumacher (ES) Annika Harrysson (AH) Torleif Thomsen (TT) Pierre Reinler

Läs mer

Agenda Informationsmöte

Agenda Informationsmöte JSM GULD 2014 Agenda Informationsmöte Presentation JEK och tränare 2014 bra och mindre bra Vad händer för nytt 2015? Information om träningen (när, var, hur, vem) Information om träningsavgift Golfskola

Läs mer

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand HaningeStrand GK Höstmöte 2018 Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand Innehållsförteckning Kallelse... 2 Föredragningslista... 2 Förslag till HaningeStrand Golfklubbs

Läs mer

TEMAKONFERENS/ORDFÖRANDEMÖTE 2016

TEMAKONFERENS/ORDFÖRANDEMÖTE 2016 TEMAKONFERENS/ORDFÖRANDEMÖTE 2016 TEMA: GOLF I STOCKHOLM 2027 Program Inledning - Jens Zander, Ordförande SGDF Gunnar Håkansson, Generalsekreterare SGF - "Vill vi verkligen utveckla golfen för framtiden?"

Läs mer

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet ARASLÖVS GOLFKLUBB 2013-01-08 Sida 1 (5) Tid: 2013-01-08 kl 18.00 Plats Araslövs GK Deltagare: Styrelsen Initialer Närvarande Åsa Melkersson ÅM X Tore Bergman TB X Camilla Breitenfellner CB X Markus Brånemo

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. HGK Programförklaring 2010-2013 (4 års plan)

Huvudstadens Golfklubb. HGK Programförklaring 2010-2013 (4 års plan) Huvudstadens Golfklubb HGK Programförklaring 2010-2013 (4 års plan) Värderingar Vision Verksamhetsidé Övergripande mål Värdegrund Junior och elitverksamhet Uppdatering 100830 Värderingar Huvudstadens Golfklubb

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet ARASLÖVS GOLFKLUBB 2014-04-01 Sida 1 (5) Tid: 2014-04-01 kl 18.00 Plats Araslövs GK Deltagare: Styrelsen Initialer Närvarande Åsa Melkersson ÅM X Tore Bergman TB X Camilla Breitenfellner CB X Markus Brånemo

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

HGK Styrelseprotokoll 2/2015

HGK Styrelseprotokoll 2/2015 Agenda: Styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 2/2014 Plats: Unipeg/Riviera, Sveavägen 54 Mötestid: 20 januari 2015 18-21 Närvarande: Stefan Thorberg (ST), Hans Gustavsson (HG), Per Liedstrand (PL), Louise

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer Hofgårds Golfklubb Verksamhetsplan Juniorer Vision Att ha en klubb med många juniorer där man tillsammans har kul och tränar och tävlar med stöd av tränare och med föräldrar som aktiva ledare. Idrotten

Läs mer

Hofgårds Gk. Verksamhetsplan Juniorer 2016

Hofgårds Gk. Verksamhetsplan Juniorer 2016 Hofgårds Gk Verksamhetsplan Juniorer VERKSAMHETSPLAN FÖR JUNIORER - HOFGÅRDS GK Innehåll 1. Vision 2. Målsättning strategi aktiviteter Träning Tävling Socialt Kommunikation Ledare Rekrytering Utbildning

Läs mer

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-09-20, Tid: kl.18.00 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Page 1 of 9. Datum Tour Omgång

Page 1 of 9. Datum Tour Omgång Page 1 of 9 Datum Tour Omgång Skandia Tour Elite 017-09-08--10 (3 dgr) Skandia Tour Elite (Skandia Junior Open) Omgång 6 Skandia Tour Future 017-05-13(1dgr) Skandia Tour Future Omg 1 P/F 017-06-10(1dgr)

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet

3 Val av justerare som utöver ordföranden justerar protokollet ARASLÖVS GOLFKLUBB 2013-02-12 Sida 1 (5) Tid: 2013-02-12 kl 18.00 Plats Araslövs GK Deltagare: Styrelsen Initialer Närvarande Åsa Melkersson ÅM X Tore Bergman TB X Camilla Breitenfellner CB X Markus Brånemo

Läs mer

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar Protokoll Nr 10 Datum: -01-12 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Kassör Catharina Hårsmar Ledamot Karin Nyström Ledamot Ingela Bach Suppleant Lena

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 29 mars 2015 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 29 mars 2015 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 29 mars 2015 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Eva Thörngren

Läs mer

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Kort tillbakablick och inledning Inför säsongen 2012 ansökte HGK Junior och genomförde ett utvecklingsprojekt "Idrottslyftet". Projektet finansierades och genomfördes

Läs mer

Välkommen till ordförandemöte. Scandic Anglais 5 februari 2019

Välkommen till ordförandemöte. Scandic Anglais 5 februari 2019 Välkommen till ordförandemöte Scandic Anglais 5 februari 2019 Agenda SGDF verksamhet Resultat 2018 Budget 2019 Distriktets roll och uppdrag Aktuellt från Tävlingssektion och Idrottssektion Valberedningen

Läs mer

1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var närvarande samt fyra genom fullmakt.

1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var närvarande samt fyra genom fullmakt. PROTOKOLL från Upsala Golfklubbs årsmöte 2012-10-22. Plats: Katedralsskolans aula, Uppsala. 1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var

Läs mer

Gästrike-Hälsinge. Gästrike- Hälsinge golfdistrikt. Ordförande förklarade mötet öppnat. Protokoll från ordinarie styrelsemöte Gävle

Gästrike-Hälsinge. Gästrike- Hälsinge golfdistrikt. Ordförande förklarade mötet öppnat. Protokoll från ordinarie styrelsemöte Gävle Gästrike- Hälsinge golfdistrikt 2018-09-15 STYRELSEPROTOKOLL Protokoll från ordinarie styrelsemöte Gävle 2018-09-15 Deltagare: Kopiemottagare: Pär Lindfors, ordf Tomas Fröjd, ledamot Birgitta Adermark,

Läs mer

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1(5) Tomelilla Golfklubb Höstmöte Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla Närvarande: personer Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 1. Fastställande

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Agenda Informationsmöte

Agenda Informationsmöte Agenda Informationsmöte Presentation JEK och tränare Information om träningen (när, var, hur, vem) Information om träningsavgift Golfskola Tävlingsinfo Hemsidan Övrig info och frågor Tröjprovning Träning

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring

Huvudstadens Golfklubb. Programförklaring Huvudstadens Golfklubb Programförklaring 2014-2016 Värderingar Vision Verksamhetsidé Övergripande mål Värderingar Huvudstadens Golfklubb står för följande fem värderingar som samverkar och tydliggör vad

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Alla hälsades välkomna utanför klubbhuset. Pierre delade in samtliga juniorer i respektive träningsgrupp. Jacob och Jacob tog hand om Golfkul Spel och lek Eva och Håkan

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt, Bo Eliasson Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 19 juni 2017 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtson, Claes Carlstedt,

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 13 april 2015. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Martin Engström, Peter Ljungkvist,

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-01-30 0.1 Styrelsemöte 14:01 Datum 2014-01-30 18.00-19.00 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Johan Niemi-Tjäder Delges Medlemmarna

Läs mer

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23

Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte. Vallda G&CC 2011-01-23 Juniorverksamheten 2011 Föräldramöte Vallda G&CC 2011-01-23 Agenda 1. Pågående aktiviteter 2. Vallda Golf Junior- och Elitklubb 3. Juniorverksamheten 2011 4. Tävling 5. Vägen mot officiellt hcp 6. Samarbete

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010 Hammarö GK Junior Verksamhetsplan 2010 Inledning Under 2009 hade vi på Hammarö GK 120 juniorer i träning med 27 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 4 gånger per vecka. Vi hade serielag för

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014.

Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014. Protokoll årsmöte Svenska Poledanceförbundet 2 mars 2014. Dag och tid: Söndag den 2 mars klockan 15.30. Plats: Fältöverstens samlingslokaler, Stockholm. Närvarande Camilla Roa Cortés Daniel Häggqvist Hanse

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-06-14 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand.

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. ÅRSMÖTE Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. Välkomna! 1 Innehåll Höstårsmöte 2017 Kallelse och föredragningslista Sid 3 Förslag till verksamhetsplan för 2018

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 av 19

Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 av 19 Sida 1 av 19 Sammanfattning Under 2014 fortsatte glädjande antalet medlemmar att öka. På samma sätt ökade också antalet banor genom Unipeg. Det som framkom redan i vår undersökning 2013 är att vi har överlägset

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 2 februari 2011 kl 19.45 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson (BA) IT-ansvarig

Läs mer

Riktlinjer 2015 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet. Allmänt. Lidingös lilla gröna. Allmänt uppförande före och under träning

Riktlinjer 2015 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet. Allmänt. Lidingös lilla gröna. Allmänt uppförande före och under träning Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Protokoll nr 3 Upsala Golfklubb Styrelsemöte Sidan 1 av 4

Protokoll nr 3 Upsala Golfklubb Styrelsemöte Sidan 1 av 4 Sidan 1 av 4 Närvarande: Erik Winell, EW, Arne Lindquist, AL, Anders Gustafsson, AG Lars Carlsson, LC, Roger Ohlsson, RO, Lars Sundberg,LS Bengt Simonsson, BS, Ove Hedberg, OH Adjungerade: Mats Hagberg,

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2013-01-24 0.1 Styrelsemöte 13:01 Datum 2013-01-24 18.00-19.25 Plats Närvarande Kiruna, Softcenter Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Anna Wester Pia Kyrö Peder

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 november 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Martin Engström. Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 augusti 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

Föräldramöte P05. Gävle Golfklubb

Föräldramöte P05. Gävle Golfklubb Föräldramöte P05 Gävle Golfklubb 20180508 Värdegrund Gävle GK Utvecklas - Lära nya saker - Känna spänning - Gemenskap/Träffa kompisar - Ha kul, genomsyrar all verksamhet som vi gör tillsammans. Spelare

Läs mer

Protokoll 18:01 fört vid styrelsemöte måndagen den 15:e Januari 2018 På Irsta bygdegård skjutbana, Västerås

Protokoll 18:01 fört vid styrelsemöte måndagen den 15:e Januari 2018 På Irsta bygdegård skjutbana, Västerås 1/10 Protokoll 18:01 fört vid styrelsemöte måndagen den 15:e Januari 2018 På Irsta bygdegård skjutbana, Västerås Närvarande ledamöter: Närvarande suppleanter: 1. Mötets öppnande CA öppnar mötet och hälsar

Läs mer

Årsstämma Protokoll från årsstämma den 17 april 2016 kl på Skogsgläntans odlingslott.

Årsstämma Protokoll från årsstämma den 17 april 2016 kl på Skogsgläntans odlingslott. Årsstämma 2016 Protokoll från årsstämma den 17 april 2016 kl. 11.00 på Skogsgläntans odlingslott. 1.Val av ordförande för mötet Jan Sylvan väljs till ordförande för mötet. 2. Val av sekreterare för mötet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 Led motiv 3G klubben Golf, Glädje och Gemenskap. Detta är ledmotivet i verksamheten för ledare och juniorer. Golfen skall alltid stå i fokus vi skall premiera

Läs mer

Bangolfklubben Linjen

Bangolfklubben Linjen Närvarande: Enligt bifogad närvarolista och röstlängd för mötet Tid / Plats 7 mars 2016, kl 18.30 / Badkolonin i Lill-Olas 1. Årsmötets öppnande Vice ordföranden Andreas Feuk hälsade alla välkomna och

Läs mer

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid.

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid. PROTOKOLL nr 2015-04, fört vid möte med styrelsen för FORSBACKA GOLFKLUBB Torsdagen den 9 april 2015 kl. 18.30 Lokal: Forsbacka Golfklubb Närvarande: Ordinarie: Sten G Svenhage Sven-Åke Runelid Rolf G

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Protokoll nr 1 Upsala Golfklubb Styrelsemöte Sidan 1 av 5

Protokoll nr 1 Upsala Golfklubb Styrelsemöte Sidan 1 av 5 Närvarande: Karl Grönlund, KG Ordförande Carina Hillerström, CH Britt Marie Norelius, BMN Håkan Rudström, HR Urban Sand, US Lars Skarke, LS Kent Wiberg, KW Gunilla Ramsell, GR Suppleant Hans Jarlekrantz,

Läs mer

FS 2/2003. PROTOKOLL Från möte med förbundsstyrelsen. Tid Torsdag 13 februari Fredag 14 februari 2003. Scandic Star Hotell, Sollentuna

FS 2/2003. PROTOKOLL Från möte med förbundsstyrelsen. Tid Torsdag 13 februari Fredag 14 februari 2003. Scandic Star Hotell, Sollentuna 2003-02-19 ANY FS 2/2003 PROTOKOLL Från möte med förbundsstyrelsen Tid Torsdag 13 februari Fredag 14 februari 2003 Plats Närvarande Scandic Star Hotell, Sollentuna Christer Örning Håkan Edvardsson Birgitta

Läs mer

Distrikt 2015. DELTAGARE Riktar sig till dig som är mellan 13-21 år och som har ambitionen att ta sig vidare till Skandia Tour Regional och högre.

Distrikt 2015. DELTAGARE Riktar sig till dig som är mellan 13-21 år och som har ambitionen att ta sig vidare till Skandia Tour Regional och högre. Distrikt 2015 SKANDIA TOUR Skandia Tour är ett toursystem där juniorer upp till och med 21 år kan tävla i golf på olika nivåer. Skandia Tour genomförs som individuella tävlingar på fyra nivåer, Elit, Riks,

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB Skriven av: Styrelsen ARLANDASTAD GK den 22 januari 2019 Verksamhetsplan 2019 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. 2019 kommer att bli ett intensivt

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2015 2014-12-08

Huvudstadens Golfklubb. Verksamhetsplan 2015 2014-12-08 Sida 1 av 27 Huvudstadens Golfklubb Verksamhetsplan 2015 2014-12-08 Sida 2 av 27 Huvudstadens Golfklubb övergripande verksamhetsplan 2015 Denna inledande del är en sammanfattning av övriga verksamhetsplaner.

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2016-01-11 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Lars

Läs mer

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Närvarande: Dynamicus PA Gefle PAX i Växjö Pegasus Pelikan Personalvetare i Lund Pub Puls Förbundsstyrelsen Internrevisor 1 Mötets öppnande

Läs mer

Stadgar för AHN Nerja

Stadgar för AHN Nerja Stadgar för AHN Nerja Antagna G92302595 1. Namn Föreningens namn är Asociación Hispano-Nórdica de Nerja (här kallad föreningen). Föreningen bildades år 2001 och styrs av nedanstående stadgar, bestämmelser

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 5 maj 2013 mellan kl 13.00-16.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Eva Thörngren

Läs mer

4 GEMENSAMMA TÄVLINGSBESTÄMMELSER

4 GEMENSAMMA TÄVLINGSBESTÄMMELSER 1 ÖVERGRIPANDE Förutom de särskilda bestämmelserna i denna manual genomförs tävlingarna enligt: Regler för Golfspel Spel- och Tävlingshandboken SGFs regelkort Kompletterande lokala regler för aktuell tävling

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Stadgar

Huvudstadens Golfklubb Stadgar För Huvudstadens Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad den 12 september 1997 och med hemort i Vallentuna kommun. na fastställdes den 13 oktober 1997. Reviderad på årsmöte den 20 februari 2000 Reviderad

Läs mer