ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige"

Transkript

1 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Kenneth Axelsson Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga Ej tjänstgörande Övriga deltagande Anita Sjösvärd, kommunsekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Åsa Merving och Anders Byström Kommunledningsförvaltningen Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Anita Sjösvärd Hans Andersson Åsa Merving Anders Byström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Åtvidabergs kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagning Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Underskrift

2 Informationsärenden Lägesrapport i regionfrågan Regionförbundet ÖSTSAM Styrelseordförande Jan Owe-Larsson Förste vice ordförande Lars Laban Bengtsson Regiondirektör Peder Rehnström

3 Kf 100 Ks 79 Dnr 2007-KS Kvarstående mellanhavanden från försäljningen av Åtvidabergs Bostads AB till Bo Bra 40 AB Ärendebeskrivning Från Åtvidabergs Bostads AB har synpunkter framförts att ventilationsanläggningarna inom bolagets fastigheter inte var i det skick som utlovats i samband med försäljningen. Ventilationen för bostäderna har i stort sett varit i fullgott skick, merparten av synpunkterna har rört ventilationsanläggningarna i bolagets relativt omfattande lokalbestånd, bland annat lokaler på Torggatan, Bibliotekshuset och förskola vid Söderleden. Åtvidabergs kommun har, genom kultur- och samhällsbyggnadschef Kent Rosén och ekonomichef Stefan Nilsson tillsammans med Åtvidabergs Bostads AB och en ventilationskonsult, utrett förhållandena och kunnat konstatera att ventilationsanläggningarna i bolagets fastigheter inte var OVK-besiktigade och åtgärdade i den omfattning som garanterades i aktieöverlåtelseavtalet vid kommunens försäljning av bostadsbolaget till Bo Bra 40 AB. Kostnaden för att iordningställa återstående brister i bostadsbolagets ventilationsanläggningar så att de blir i det skick som anges i aktieöverlåtelseavtalet uppgår till kronor. Kommunen som säljare av bostadsbolaget bör således ersätta köparen, Bo Bra 40 AB, med detta belopp. Förutsättning för utbetalning av ersättning enligt ovanstående är att Bo Bra 40 AB undertecknar en bekräftelse att köparen inte har några ytterligare anspråk mot kommunen. Samtliga mellanhavanden som berör försäljningen av Åtvidabergs Bostads AB är därmed avslutade. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i april 2011 behandlat ärendet.

4 forts kf 100 forts Ks 79 Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att tillställa Bo Bra 40 AB som köpare av Åtvidabergs Bostads AB en ersättning om kronor inklusive mervärdesskatt avsende återstående brister i bostadsbolagets ventilationsanläggningar. Regleringen är en del i kommunkoncernens strukturförändring och ska således behandlas som jämförelsestörande kostnad i kommunens räkenskaper. Finansiering sker via rörelsekapitalet. Utbetalning av ersättningen förutsätter att Bo Bra 40 AB undertecknar en bekräftelse att köparen inte har några ytterligare anspråk mot kommunen och att samtliga mellanhavanden därmed som berör försäljningen av Åtvidabergs Bostads AB är avslutade. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att tillställa Bo Bra 40 AB som köpare av Åtvidabergs Bostads AB en ersättning om kronor inklusive mervärdesskatt avsende återstående brister i bostadsbolagets ventilationsanläggningar. Regleringen är en del i kommunkoncernens strukturförändring och ska således behandlas som jämförelsestörande kostnad i kommunens räkenskaper. Finansiering sker via rörelsekapitalet. Utbetalning av ersättningen förutsätter att Bo Bra 40 AB undertecknar en bekräftelse att köparen inte har några ytterligare anspråk mot kommunen och att samtliga mellanhavanden därmed som berör försäljningen av Åtvidabergs Bostads AB är avslutade. Kommunfullmäktiges handläggning Sverre Moum yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

5 Kf 101 Ks 80 Dnr 2007-KS Fastigheten Skolköket 1 försäljning överenskommelse Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige har vid sammanträde den 30 maj 2007 beslutat försälja fastigheten Skolköket 1, Åtvidabergs kommun till Arve F Eid för en köpeskilling av kronor och på de villkor i övrigt som framgick av upprättat köpekontrakt. Inför kommunfullmäktiges sammanträde i augusti 2009 förelåg överenskommelse om att villkoren i köpekontraktets 4 förlängs till att gälla fyra år från kontraktsdagen, till Kommunen har nu att ta ställning till ett återköp av fastigheten Skolköket 1. Kommunstyrelsens handläggning Lennart Haraldsson föreslår ett återköp av fastigheten Skolköket 1 till ett pris av kronor. Lennart Haraldsson föreslår vidare att kommunstyrelsen uppdrar till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen att förbereda vidare försäljning av fastigheten för flerbostadsändamål på öppna marknaden och där tid för byggstart skall framgå av kravspecifikationen. Sören Söderström meddelar att centerpartiet återkommer vid ärendets behandling i kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att återköpa fastigheten Skolköket 1 till en köpeskilling om kronor. Medel för ändamålet anvisas från rörelsekapitalet. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar uppdra till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen att förbereda för vidare försäljning av fastigheten Skolköket 1

6 forts Kf 101 forts Ks 80 för flerbostadsändamål på öppna marknaden och där tid för byggstart skall framgå av kravspecifikationen. Kommunfullmäktiges handläggning Lennart Haraldsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Johan Knutsson bifaller kommunstyrelsens förslag om återköp av fastigheten Skolköket 1 men framför den synpunkten att kommunen bör behålla tomten i sin ägo till dess frågan om ny gymnastiksal har lösts. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar att återköpa fastigheten Skolköket 1 till en köpeskilling om kronor. Medel för ändamålet anvisas från rörelsekapitalet.

7 Kf 102 Ks 81 Dnr 2011-KS Motion Avskaffad avgift för trygghetslarm - besvarande Ärendebeskrivning Bertil Jonsson har vid kommunfullmäktiges sammanträde i februari 2011 väckt ett ärende genom motion angående avskaffande av avgift för trygghetslarm. Motionären anför att för närvarande betalar brukarna av trygghetslarm en avgift på 200 kronor i månaden. Kostnaden landar alltså på kronor per år. För en normalinkomsttagare går det ganska bra att betala en sådan summa, men för en fattig pensionär är detta mycket pengar. Idag finns det en behovsprövning av den som ansöker om att få ett trygghetslarm. Det är bra och behovsprövningen bör finnas kvar. Vid ett avskaffande av avgiften kommer antalet ansökningar om trygghetslarm antagligen öka något, men då behovsprövningen kvarstår kommer antagligen andelen beviljade ansökningar att vara måttlig. Därmed kan det sammanlagda antalet trygghetslarm motsvara det verkliga behovet. De fattigpensionärer som tvingas skaffa trygghetslarm ska inte behöva betala för att känna sig trygga. Det ska inte vara ett straff att bli gammal. Med hänvisning till ovanstående föreslår Sverigedemokraterna att månadskostnaden för trygghetslarm i Åtvidaberg ska avskaffas. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige har vid nämnda sammanträde beslutat remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i mars 2011 beslutat överlämna motion gällande avskaffande av avgift för trygghetslarm till vård- och omsorgsutskottet för beredning.

8 forts Kf 102 forts Ks 81 Vård- och omsorgsutskottets handläggning Vård- och omsorgsutskottet har vid sitt sammanträde den 12 april 2011 behandlat motionen och förvaltningens förslag till motionssvar. Vård- och omsorgsutskottets beslut Kommunfullmäktige föreslås avslå motionen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar avslå motion avseende avskaffande av avgift för trygghetslarm med motivering som framgår av redovisat motionssvar från vård- och omsorgsutskottet. Motionen får därmed anses besvarad. Kommunfullmäktiges handläggning Bertil Jonsson yrkar i enlighet med motionens intentioner och avslag till föreliggande motionssvar. Astrid-Marie Jonsson tillstyrker motionen och dess intentioner. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag jämte Bertil Jonssons och Astrid-Marie Jonssons bifall till motionens intentioner, varvid han finner att kommunfullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar avslå motion avseende avskaffande av avgift för trygghetslarm med motivering som framgår av redovisat motionssvar från vård- och omsorgsutskottet. Motionen får därmed anses besvarad.

9 forts Kf 102 forts Ks 81 Reservation Bertil Jonsson och Astrid-Marie Jonsson anmäler reservation mot kommunfullmäktiges beslut till förmån för sina yrkanden.

10 Kf 103 Ks 83 Dnr 2010-KS Motion kollektivtrafik - besvarande Ärendebeskrivning Lillies Rydberg har vid kommunfullmäktiges sammanträde i augusti 2010 väckt ett ärende genom motion angående kollektivtrafik. Motionären anför att det har från resenärer och andra framkommit en hel del synpunkter på att den nya sträckningen av linje 530 och 30 medfört betydande försämringar för resenärerna. För att förbättra kollektivtrafiken för resenärerna föreslår Folkpartiet liberalerna att ny hållplats för linje 30 anläggs i anslutning till cirkulationsplatsen Järnvägsgatan Stenhusgatan samt att linjesträckning linje 530 omprövas för att bättre tillgodose västra delen av samhällets tillgänglighet till kollektivtrafik. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige har vid nämnda sammanträde beslutat remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i september 2010 beslutat överlämna motionen angående kollektivtrafik till kulturoch samhällsbyggnadsförvaltningen för handläggning. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets handläggning I länstransportplanen är riksväg 35 omnämnt som ett av de värnade pendlings- och godsstråken inom regionen. För Åtvidaberg, som är beroende av arbetspendling, är tidseffektiva förbindelser med Linköping avgörande. En målsättning, som gemensamt uttalats av Östgötatrafiken, Trafikverket, ÖSTSAM och kommunen, är att kollektivtrafiken skall vara så konkurrenskraftig som möjligt gentemot bilen. För att

11 forts Kf 103 forts Ks 83 bättre uppfylla det målet har Östgötatrafiken som inriktning att en större del av den landsvägsburna kollektivtrafiken skall fungera enligt pendeltågsmodellen, dvs att fordonen går på huvudstråken mellan destinationerna och samlar upp resenärerna vid stationer längs sträckorna. För Åtvidabergs del har det inneburit att de busslinjer som gått längs lokalgator på vägen ut/in från centralorten lagts om så att de går direkt från Resecentrum ut på riksväg 35. I och med det finns det ett behov av en hållplats på riksväg 35 längs den norra utfarten, för att samla upp resenärer från nordvästra delen av tätorten. I avvaktan på att det nya hållplatsläget kan börja trafikeras har anslutningsbussar satts in till/från hållplats Krutkällaren. Angående motionens första förslag: En hållplats i anslutning till cirkulationen Järnvägsgatan-Stenhusgatan skulle hamna cirka 400 meter från Resecentrum. Det kan inte anses motiverat att anlägga en ny hållplats så nära en stor på- och avstigningsplats. Det skulle också innebära svårigheter att få en tillfredsställande trafiksäkerhet vid den nya hållplatsen. Angående motionens andra förslag: Inriktningen mot pendeltågsmodellen, som gäller inom hela regionen, innebär att vissa resenärer, jämfört med tidigare, får längre avstånd till på/avstigningsplatser. Med den nuvarande hållplatsen vid Krutkällaren, och den kommande längs riksväg 35, bör resande som är bosatta i tätortens nordvästra delar kunna anses ha rimliga avstånd till på/avstigningsplats. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets beslut Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att motionen avslås. Kommunstyrelsens handläggning Anders Byström meddelar att folkpartiet avser att återkomma vid ärendets behandling i kommunfullmäktige.

12 forts Kf 103 forts Ks 83 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar avslå motion avseende kollektivtrafik. med motivering som framgår av kultur- och samhällsbyggnadsutskottets ovan redovisade motionssvar. Motionen får därmed anses besvarad. Kommunfullmäktiges handläggning Anders Byström yrkar bifall till intentionerna i motionen. Elisabeth Edlund yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag att avslå motionen. Bertil Jonsson och Rune Tessin tillstyrker motionen och dess intentioner. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag jämte Anders Byströms m fl yrkande om bifall till motionens intentioner, varvid han finner att kommunfullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar avslå motion avseende kollektivtrafik. med motivering som framgår av kultur- och samhällsbyggnadsutskottets ovan redovisade motionssvar. Motionen får därmed anses besvarad. Reservation Anders Byström, Bertil Jonsson och Rune Tessin anmäler reservation mot kommunfullmäktiges beslut till förmån för sina yrkanden.

13 Kf 104 Ks 82 Dnr 2010-KS Motion buss 530:s framtid på Stenhusgatan - besvarande Ärendebeskrivning Rune Tessin har vid kommunfullmäktiges sammanträde den 26 maj 2010 väckt ett ärende genom motion avseende buss 530 från Stenhusgatan. I och med ny tidtabell för busstrafiken som börjar gälla den 14 juni 2010 kommer hållplatserna på Stenhusgatan att tas bort. Motionären framför i motionen flera skäl mot att buss 530 försvinner från Stenhusgatan och föreslår bland annat att bussens hastighet sänks till 30 km mellan Klints och järnvägen samt därefter ansluter till rv 35 via Lillsvängen. Motionären lämnar som förslag till åtgärder att dels låta 530-bussarna passera Resecentrum, Stenhusgatan och Lillsvängen till väg 35, dels sänka bussens hastighet sänks till 30 km mellan polishuset och järnvägen. Motionären föreslår vidare att en utredning genomförs med ett klart förslag busslinje 530 på Stenhusgatan jämförd med en alternativ sträckning, att utredningen sänds på remiss till allmänheten innan beslut tas i frågan. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige har vid nämnda sammanträde beslutat remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i juni 2010 beslutat överlämna motionen angående buss 530:s framtid på Sten-

14 forts Kf 104 forts Ks 82 husgatan till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen för handläggning. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets handläggning De intentioner som finns hos Östgötatrafiken, Trafikverket och Regionförbundet ÖSTSAM om att de viktiga pendelstråken i regionen skall vara snabba punkt-till-punkt-förbindelser mellan resecentra, med konkurrenskraft mot bilen, stämmer väl in på Åtvidabergs behov som en ort om är beroende av bra och snabba förbindelser, framförallt med Linköping. För Åtvidabergs del har det inneburit att de busslinjer som gått längs lokalgator på vägen ut/in från centralorten lagts om så att de går direkt från Resecentrum ut på riksväg 35. En ny hållplats längs riksväg 35 vid Fågelsången kommer att anläggas som ersättning för den nu trafikerade hållplatsen vid Krutkällaren. Angående motionens första och andra förslag: Att låta vissa turer gå via Stenhusgatan skulle inte vara i linje med inriktningen att få de snabba punkt-till-punkt-förbindelser som eftersträvas. Ändring av hastighetsgräns på Stenhusgatan med utgångspunkt från busstrafik behöver inte aktualiseras så länge nuvarande förhållanden får råda. Angående motionens tredje och fjärde förslag: Vad en utredning av busslinje 530 på Stenhusgatan, med den sträckning som motionären föreslår, i detalj skulle resultera i kan givetvis inte förutsägas. Men av hållplatserna på Stenhusgatan, före omläggningen, var den vid Slaggboet i särklass mest trafikerad. Den hållplatsen ligger endast cirka 400 meter från Resecentrum, ett avstånd som inte borde vara avgörande. Motionären föreslår att endast linje 530 skulle gå via Stenhusgatan. Den övervägande delen av pendlingstrafiken ombesörjs av linje 30. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets beslut Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att motionen avslås.

15 forts Kf 104 forts Ks 82 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar avslå motion avseende buss 530 från Stenhusgatan med motivering som framgår av kultur- och samhällsutskottets ovan redovisade motionssvar. Motionen får därmed anses besvarad. Kommunfullmäktiges handläggning Elisabeth Edlund yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag att avslå motionen. Rune Tessin yrkar i enlighet med intentionerna i motionen. Astrid-Marie Jonsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag att avslå motionen. Bertil Jonsson tillstyrker motionen och dess intentioner. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag jämte Rune Tessins och Bertil Jonssons yrkande om bifall till motionens intentioner, varvid han finner att kommunfullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige beslutar avslå motion avseende buss 530 från Stenhusgatan med motivering som framgår av kultur- och samhällsutskottets ovan redovisade motionssvar. Motionen får därmed anses besvarad. Reservation Rune Tessin och Bertil Jonsson anmäler reservation mot kommunfullmäktiges beslut till förmån för sina yrkanden.

16 Kf 105 Ks 84 Dnr 2010-KS Medborgarförslag Utrustning för vägunderhållspersonal - besvarande Ärendebeskrivning Sven-Olof Haraldsson har väckt ett ärende genom medborgarförslag angående utrustning för vägunderhållspersonal. Sven-Olof Haraldsson anför att han ofta iakttar förhållanden utmed gator och vägar som personal i fordon inte hinner upptäcka. Sven-Olof Haraldssons förslag innebär att anskaffa bärbar inspelningsapparatur som kan användas av bland annat förare av sopmaskiner. Genom att läsa in iakttagelser som avser väsentliga brister i underhåll på de vägar som passeras kan gatukontoret snabbt få upplysningar som är till nytta vid planering av åtgärder. Det kan gälla håligheter, skymmande buskage, trasiga skyltar och kantstenar, nedskräpning och andra olägenheter för trafikanter. Sven-Olof Haraldsson anser vidare att om man kan samordna gatusopningen så att den sker efter gräsklippning, förbättras framkomligheten och uppsnyggningen väsentligt. Idag ligger gräsklippet länge kvar på gång- och cykelbanor, till olägenhet och risker för gångare och trafikanter. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i oktober 2010 beslutat överlämna medborgarförslag avseende utrustning för vägunderhållspersonal till kultur- och samhällsbyggnadsutskottet för beredning. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets handläggning Åtvidabergs kommun har idag inskrivet i upphandlingsföreskrifter med sina entreprenörer hanteringen av yttre miljön, avseende tillsyn, åtgärder och samordning. Det dagliga systemet för bland annat insamlande av information, rapportering och vidtagande av åtgärder är något som entreprenören hanterar inom sin egen verksamhet.

17 forts Kf 105 forts Ks 84 Förslagsställaren har pekat på behovet av ökad samordning mellan entreprenörens aktiviteter, i detta fall gräsklippning och gatusopning. Kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen kommer inom kort att genomföra en ny upphandling gällande drift och skötsel på kommunens mark, och vid behov kommer där entreprenörens samordningsansvar förtydligas. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets beslut Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att genom kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningens ovanstående beskrivning anse medborgarförslaget besvarat. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att ovan redovisade svar från kultur- och samhällsbyggnadsutskottet får utgöra svar på medborgarförslag avseende utrustning för vägunderhållspersonal. Medborgarförslaget får därmed anses besvarat. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

18 Kf 106 Ks 85 Dnr 2010-KS Medborgarförslag Jordstrålning - besvarande Ärendebeskrivning Sven-Olof Haraldsson har väckt ett ärende genom medborgarförslag angående jordstrålning vid trädplantering. Sven-Olof Haraldsson anför som förslag att före dyrbar trädplanering bör platsen kontrolleras för störningsfri jordstrålning. Som motivering till förslaget anför Sven-Olof Haraldsson att i syfte att försköna vårt samhälle planteras dyrbara träd dels som ersättning för gamla, dels längs med nya gatu- och vägsträckningar. Detta är mycket lovvärt men synd att man inte i förväg har kontrollerat att platsen är fri från s k jordstrålning. Inom några år har träden vissnat och dött om de stått i curry-kryss. Här finns besparingar att hämta. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i december 2010 beslutat överlämna medborgarförslag avseende jordstrålning vid trädplantering till kultur- och samhällsbyggnadsutskottet för beredning. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets handläggning Vad menas med jordstrålning? Jordstrålning är enligt vissa en form av energi som kan mätas både i naturen och inne i hus. För att mäta energierna används olika former av slagrutor. Teorin har spridits över Europa av lärarna Manfred Curry och Ernst Hartmann, som båda har gett namn till var sin typ av så kallade linjer: Currylinjer och Hartmannlinjer. Dessa linjer skall enligt teorin bilda ett regelbundet nätverk över jordytan där strålningen skall finnas extra koncentrerad. Currylinjer skall finnas med cirka fyra meters mellanrum och gå i diagonal riktning jämfört med väderstrecken. Ett currykryss definieras som en punkt där två currylinjer korsas. Jordstrålning studeras inom området parapsykologi, som är studier av påstådda paranormala fenomen. Studieobjekten inom parapsykologi inkluderar extrasensorisk perception (telepati m m), psykokinesi (till exempel att flytta saker med tankekraft) och medvetandets överlevande efter döden.

19 forts Kf 106 forts Ks 85 Ej vetenskapligt belagt Inget av de experiment som försökt påvisa Currylinjer har erkänts vetenskapligt. Inga belägg för existensen av paranormala fenomen har eller accepterats av den etablerade vetenskapen. Istället anses teorierna om jordstrålning höra till pseudovetenskap. Med detta menas en lära som hävdar sig vara vetenskaplig men som inte uppfyller alla de kriterier som krävs av en vetenskap. Exempelvis skall resultat av en experimentell vetenskap kunnas testas och vara upprepbara dvs att samma resultat kan återskapas med samma utgångspunkt vid en annan tidpunkt eller plats. Teorin får inte heller innehålla inre motsägelser och resultaten får inte stå i konflikt med etablerad vetenskap och kända experimentella resultat. Detta är alltså inte uppfyllt vad gäller studier kring jordstrålning. Förvaltningens slutsatser Kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen bedömer att det inte är möjligt att ta hänsyn till teorier om jordstrålning i förvaltningens skötsel och planering av till exempel trädplanteringar. Förvaltningen anser att den planering och skötsel som utförs bör vara grundad på vetenskapligt accepterad kunskap. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets beslut Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att avslå förslaget att före trädplantering kontrollera platsen för jordstrålning. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar avslå medborgarförslag avseende jordstrålning vid trädplantering med motivering som framgår av ovan redovisat svar från kultur- och samhällsbyggnadsutskottet Medborgarförslaget får därmed anses besvarat.

20 forts Kf 106 forts Ks 85 Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

21 Kf 107 Dnr 2011-KS Medborgarförslag gång- och cykelbana vid Slevringevägen Ärendebeskrivning Vid dagens sammanträde med kommunfullmäktige väcker Nils Persson ett ärende genom medborgarförslag angående gång- och cykelbana vid Slevringevägen. Av medborgarförslaget framgår att boende på Garpavägen med utsikt åt Slevringevägen har noterat att många vistas på denna väg, gående, springande och cyklister. Risken för olyckor är stor då mycket biltrafik, både lätta och tunga fordon, passerar på vägen. I medborgarförslaget föreslås därför att det byggs en gång- och cykelbana på vänstra sidan av Slevringevägen bort mot Mandelblomsvägen. Kommunfullmäktiges handläggning Enligt nu gällande arbetsordning för kommunfullmäktige beslutar fullmäktige på förslag från presidiet om medborgarförslaget får ställas. Fullmäktige har vidare att godkänna av presidiet föreslagen remissinstans. Kommunfullmäktiges beslut Kommunfullmäktige godkänner kommunstyrelsens kultur- och samhällsbyggnadsutskott som remissinstans för medborgarförslag angående gång- och cykelbana vid Slevringevägen.

22

23

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga. Anita Sjösvärd, kommunsekreterare

Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga. Anita Sjösvärd, kommunsekreterare Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg kl 18.00-19.55 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge. Kerstin Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga.

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga. Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, Åtvidaberg, onsdagen den 27 februari, kl. 13.30-15.05. Mötet ajournerades kl. 14.55-15.00 Beslutande ledamöter Kommunfullmäktiges

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, Onsdagen den 29 oktober 2008 kl 18.00 20.50 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren,

Läs mer

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Datum 2018-01-02 Ärendenr 2017-348.000 Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26, 8 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel:

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2010-08-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2010-08-25 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg Onsdagen den 25 augusti 2010, kl 18.00 19.10 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Lennart Pettersson,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

Riktlinjer för beredning av motioner

Riktlinjer för beredning av motioner Riktlinjer för beredning av motioner Dokumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Riktlinjer för beredning av motioner Beslutsdatum: 2015-11-17, 182 Dokumentansvarig

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27 Kf 144 Ks 208 Dnr 2007-269 269 Medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening Ärendebeskrivning Åtvidabergs kommuns intresseanmälan om medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening har behandlats av föreningens

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag

REGLER. Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag REGLER Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för handläggning av motioner och medborgarförslag Diarienummer: KS/2014:158 Beslutas av: kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson (L)

Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson (L) 1(2) Plats och tid Kommunhusets flygelbyggnad 08:30-10:15 Beslutande Hans Furn (C) Lars-Erik Liss (S), ersättare för Markus Gavatin (M) Kjell Wikström (S) Britt-Marie Essell (S) Susanne Säbb-Danielsson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-09-17, kl. 13.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Gertrud Ekman (S), 32

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Anläggningsregister nedskrivning av poster

Anläggningsregister nedskrivning av poster Kf 108 Ks 160 Dnr 2007-248 043 Anläggningsregister nedskrivning av poster Under år 2006 upprättades ett nytt anläggningsregister. För de poster i det gamla registret där verklig tillgång inte kunde verifieras

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-12.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(18)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(18) Sammanträdesprotokoll Sida 1(18) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, Åtvidaberg, onsdag den 29 augusti kl. 14.00-16.50 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 februari 2012, kl. 13.15 13.50 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesdatum 2015-02-25. Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare se bilaga.

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesdatum 2015-02-25. Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare se bilaga. Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Borken, Yxnerum Hotel & Conference, Yxnerum, 25 februari 2015, kl 13.30 15.15 Beslutande ledamöter s samtliga ledamöter med undantag av Erica åhdin (S), Beryl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(8) Plats och tid Bysjön, kommunhuset, kl 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), Ordförande Carl Donnér (M), 1:e vice ordförande Kenneth Hallberg (S) Lotta

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(24) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, bilaga

Sammanträdesprotokoll Sida 1(24) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, bilaga Sammanträdesprotokoll Sida 1(24) Plats och tid Matsalen, Grebo skola, Grebo, den 31 oktober, kl. 14.00-16.00 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Kenneth Axelsson (M), Odet

Läs mer

Ledningsutskottets sammanträde

Ledningsutskottets sammanträde 2016-06-14 Sida 1 (6) Ledningsutskottets sammanträde 2016-06-14 Innehåll Eksjö Mariannelund 9:1, del av - försäljning... 4 Eksjö Nannylund 4, del av - försäljning... 5 Ledningsutskottet 2016-06-14 2 (6)

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-15.20 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Sivert

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor måndagen den 15 januari 14:00 16.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Simon Walfridsson (c) v ordf Marie Larsson (m) Jan O Eriksson (s) tjg ers Margareta Ragnarsson (s)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Tekniska nämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Tekniska nämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Måndag 2017-11-06, Kommunledningskontoret, Torsås kl 18.00-19.30 Beslutande Roland Swedestam, S, ordförande Björn Ekelund, M, tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Tekniskt utskott

PROTOKOLL Tekniskt utskott 1 (5) Paragrafer 12-14 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30 15:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kerstin

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Martin Kalén. Albin Karlsson (S) Lars Dekan (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (15) Plats och tid Kommunhuset - Mårten, 2018-09-11, kl. 17.30-18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Ann-Charlotte Oredsson, Kultursamordnare Justerade paragrafer 52-60 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 147 Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. (AU 137) KS 2015-22 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, kl 14.00 15.05 ande Elwe Nilsson (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Ulf Nordlinder (S) ersätter

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

2013-06-04. Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51

2013-06-04. Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51 kommunstyrelsen i Falkenberg FALKENBERG 2013-06-04 131 Medborgarförslag - Hundbad på Pannaboudden i Glommen. (AU 157) Dnr KS 2013-51 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Svar på motion Bättre kapacitet i rondeller

Svar på motion Bättre kapacitet i rondeller Kommunstyrelsen 2019-05-03 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF 2018:103 Eva Lehto 016-710 54 51 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion Bättre kapacitet i rondeller Förslag till beslut Förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2011-11-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2011-11-15 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 november 2011 kl. 13 30 14 50. Peder Griph, s ordförande Kenneth Axelsson, m Arne Holmgren, s Astrid-Marie Jonsson, c Anna-Thuresson,

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Susanne Säbb-Danielsson (L), ersättare för Jonny Jones (C) Joanna Stridh (C) Henrieta Verdberg (M), ersättare för Per Segerstén (V)

Susanne Säbb-Danielsson (L), ersättare för Jonny Jones (C) Joanna Stridh (C) Henrieta Verdberg (M), ersättare för Per Segerstén (V) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-11:20 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M), vice ordförande Hans Furn (C) Camilla Ollas Hampus (C) Susanne Säbb-Danielsson (L),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 15.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C) Ej tjänstgörande ersättare Annie Carlsson (S) Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-17.20 ande Rolf Eriksson, Socialdemokraterna, ordf Susanna Johansson, Socialdemokraterna, ersätter Daniel Blomqvist (S) Améle Jaiem, Socialdemokraterna

Läs mer

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22

Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-12 137 Medborgarförslag om hundrastgård mellan Fajansvägen och gamla E6. KS 2015-22 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Sammanträdesdatum Beslutande Enligt särslild förteckning Plats och tid Sammanträdesdatum 2017-08-30 Kommunhuset i Gislaved onsdagen den 30 augusti 2017, kl 18.30-19. 17 KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6)

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.30 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse, (M), ordförande Lennart Haraldsson, (S), vice ordförande Ulf Dahl,

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2012-04-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2012-04-25 Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg Onsdagen den 25 april 2012 kl 14.00-16.25 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för: Johan Knutsson, Lars Rasch, Siw

Läs mer

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm.

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 Halmstad Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer