Marknadsuppdatering publicerad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marknadsuppdatering publicerad"

Transkript

1 Marknadsuppdatering publicerad Elektronikindustrin Den globala elektronikindustrin har under de senaste åren utvecklats positivt och växte med 4 procent under 214, till ett värde av miljarder USD. I början av 215 bedömdes marknaden växa med 3 procent under 215. Under fjärde kvartalet 215 justerades den prognosen ned till en svagt negativ utveckling och visade vid årets slut en nedgång om,1 procent, vilket motsvarar en omsättning om miljarder USD. Under 216 förväntas marknadsutvecklingen för elektronikindustrin vara fortsatt svagt negativ med en nedgång om,4 procent för helåret. Vissa industrisegment förväntas dock se en positiv utveckling under 216. Den största tillväxten förväntas ske inom tillämpningsområden som servrar och datalagring, elektronik till fordonsindustrin, automation och styrelektronik samt solceller. För ledande kontraktstillverkare (EMS) innebar 214 en tillväxt om 4 procent, en positiv trend som fortsatte under första halvåret 215 med en tillväxt om 5 procent. Även tredje kvartalet fortsatte i positiv riktning med en tillväxt om 7 procent jämfört med tredje kvartalet 214. Summerat på helåret 215 växte marknaden för EMS med knappt 2 procent. Ledande systemtillverkare av elektronik (OEM) såg under 214 en tillväxt om 1 procent, en utveckling som under 215 försvagades till en nedgång om 4 procent jämfört med 214. Huawei och Apple är två exempel på systemtillverkare som gick mot strömmen under 215 och visade en tvåsiffrig tillväxt om 35 respektive 18 procent. Elektronikindustrin - systemtillverkare Miljarder USD 2 +2,7% e 216f 22f Datorer Kommunikation Konsument Fordon Industriell utrustning Medicinsk utrustning Försvar/Rymd Figur 1: Elektronikindustrin har under de senaste åren utvecklats positivt. 214 växte marknaden med 4 procent och omsatte miljarder USD. Under 215 försvagades marknaden och visade för helåret en nedgång om,1 procent. Under 216 förväntas en svagt negativ utveckling med en nedgång m,4 procent. Långsiktigt bedöms elektronikindustrin växa med 2,7 procent årligen under perioden Ledande tillverkare av elektronik såg en negativ utveckling under inledningen av 216. Under första kvartalet 216 uppvisade EMS en nedgång om 9, procent och OEM en nedgång om 5, procent jämfört med samma period föregående år. Prognosen för första halvåret 216 pekar på en fortsatt negativ utveckling med en uppskattad nedgång om 7,1 procent respektive 4,7 procent för EMS och OEM.

2 Den långsiktiga tillväxttakten för elektronikindustrin har justerats ned och är prognostiserad till knappt 2,7 procent årligen för perioden Det är framförallt en vikande marknad för persondatorer och mobiltelefoner som inte till fullo uppvägs av en förväntat stark tillväxt av mer avancerad elektronik inom applikationer för automation, hälsa, transport, kraft samt Internet of Things (IoT). (Prismark, juni 216. Systemmarknaden för elektronik (OEM) och hur den segmenteras har under 216 uppdaterats. De siffror som redovisas för systemmarknaden i denna rapport skiljer sig därför åt från tidigare rapporter.) Halvledarindustrin Marknaden för halvledarkretsar växte med 1 procent under 214. Under andra halvåret 215 vände utvecklingen till svagt negativ om,2 procent på helåret 215 med en omsättning på 335 miljarder USD. Under första halvåret 216 bedöms halvledarmarknaden ha en fortsatt svag utveckling med lägre omsättning under första och andra kvartalet 216 jämfört med samma period 215. Den utvecklingen förväntas vända under andra halvåret och ge en tillväxt om 1 procent över helåret 216. I nuläget bedöms marknaden för halvledare vara relativt svag utan tydliga tecken i närtid på områden med stark tillväxt, även om områden som IoT och bärbar elektronik skulle kunna ändra den bilden till det positiva på lite längre sikt. Den långsiktiga utvecklingen av halvledarmarknaden förväntas fortsätta i positiv riktning med en prognostiserad årlig tillväxt om 4,3 procent under perioden Miljarder USD ,9% -,3% +1,% Halvledarindustrin +4,3% e 216f 22f Figur 2: Utvecklingen av marknaden för halvledarelektronik: en relativt stark utveckling under 214 med en tillväxt på cirka 1 procent byttes till en negativ tillväxt under 215, med en nedgång på,3 procent. På längre sikt förväntas halvledarmarknaden växa med i genomsnitt 4,3 procent per år under perioden (Prismark, juni 216) Marknaden för ytmonteringsutrustning Världsmarknaden för ytmonteringsutrustning såg en positiv utveckling med en tillväxt om 22 procent under 214 till 2,3 miljarder USD. Under 215 upplevde marknaden en nedgång med 19 procent jämfört med 214 till 1,9 miljarder USD. Nedgången började under andra kvartalet och kan kopplas till en försvagning på i huvudsak marknaderna i Asien, förutom Japan som visade tillväxt men från en låg nivå.

3 SMT ytmonteringsutrustning, rullande 4 kvartal MUSD /-% % -25% +22% -19% Figur 3: Världsmarknaden för ytmonteringsutrustning (rullande 4 kvartal) visade under 214 en tillväxt om 22 procent. Under 215 försvagades sedan marknaden med 19 procent. Nedgången kunde i huvudsak kopplas till en nedgång på flertalet marknader i Asien. Under första kvartalet 216 hade världsmarknaden för ytmonteringsutrustning en fortsatt negativ utveckling och uppvisade en nedgång med 5 procent jämfört med första kvartalet 215. Marknaderna i Europa, Nord- och Sydamerika och Japan har under första kvartalet haft en negativ utveckling medan marknaderna i Kina och övriga Asien vänt från en negativ utveckling 215 till en svagt positiv tillväxt. (PROTEC MDC, april 216) Marknaden för bildskärmar Bildskärmsmarknaden bedöms minska med 9 procent under 216 till 13 miljarder USD. Det är en större minskning än den initiala bedömningen på minus 6 procent som gjordes i början av innevarande år. Några av orsakerna till den svaga utvecklingen och nedjusteringen av tidigare prognos är lägre priser på TV-skärmar samt en svag efterfrågan på LCD-monitorer och surfplattor. Marknaden är samtidigt fortsatt positiv för flera av de mer avancerade segmenten, som AMOLED-bildskärmar och högupplösta bildskärmar. Antalet producerade bildskärmar beräknas ligga kvar på cirka 3,7 miljarder enheter. Samtidigt bedöms producerad bildskärmsyta växa med 4 procent då trenden är att bildskärmarna blir allt större samt att fler produkter innehåller bildskärmar AMOLED, tillverkning miljoner kvadratmeter % Figur 4: Utvecklingen av ytan bildskärmar tillverkade med AMOLED-teknik. Mellan 215 och 219 beräknas ytan öka med 49 procent per år. Allt fler bildskärmar till smarta telefoner görs med AMOLED.

4 (IHS, maj 216. IHS har i samband med den senaste uppdateringen förändrat sin definition av bildskärmsmarknaden. Den största skillnaden mot tidigare är att värdet av bakgrundsbelysningen som används för LCDskärmar, cirka 13 miljarder USD, inte längre inkluderas i värdet av bildskärmsmarknaden. Även jämförelsesiffror har räknats om.) Marknaden för fotomasker Marknaden för fotomasker för bildskärmar fortsätter att utvecklas positivt. Bedömningen är att det såldes cirka 17 fotomasker under 215, vilket innebär en tillväxt på 5 procent jämfört med 214. Värdet av dessa fotomasker var cirka 61 MUSD, motsvarande en tillväxt på 6 procent. Under perioden uppskattas antalet fotomasker för bildskärmstillverkning visa en årlig tillväxt om 3 procent. Omsättningen förväntas under perioden öka med 5 procent årligen för att nå 75 MUSD Antal sålda fotomasker 2 +3% Figur 5: Utvecklingen av antalet sålda fotomasker för bildskärmstillverkning. Antalet ökade under 215 till cirka 17 stycken, en ökning med 5 procent under året. (IHS, april 216) Utnyttjandegraden av Mycronics maskritare ligger kvar på höga nivåer. Bedömningen är att produktionen ligger nära kundernas maximala produktionskapacitet. Efterfrågan på fotomasker är god både för små och stora bildskärmar. En större jordbävning drabbade under andra kvartalet ett område i Japan där det sker produktion av fotomasker för bildskärmar, vilket medför viss reduktion av den totala tillverkningskapaciteten under en tid. Detta driver ytterligare upp utnyttjandegraden av den installerade basen. Trenden mot bildskärmar med högre upplösning och med mer avancerade bildskärmsteknologier, som t ex AMOLED, driver teknikutveckling och därmed efterfrågan av komplexa fotomasker. Denna utveckling förväntas fortsätta. I en AMOLED-skärm utgör varje pixel en egen ljuskälla till skillnad mot LCD. AMOLED har vissa fördelar, bland annat kan man göra böjbara bildskärmar. Samsung och LG är de dominerande tillverkarna av AMOLED. Initialt så tillverkade Samsung AMOLED-bildskärmar endast till sina egna telefoner men säljer nu även till andra tillverkare, vilket ger fler modeller och ökade volymer. Från ett fotomaskperspektiv är detta positivt då högupplösta AMOLED bildskärmar generellt kräver en högre andel komplexa fotomasker. Efterfrågan på komplexa fotomasker driver efterfrågan på Prexision-8 kapacitet men också på Mycronics mätsystem, Prexision-MMS, för att kunna säkerställa fotomaskernas kvalitet. För att kunna producera de riktigt högupplösta avancerade bildskärmarna framöver kommer det att krävas en ny generation maskritare. Mycronic har i april 216 presenterat Prexision-8 som erbjuder högre optiskt upplösning och kan rita cirka 25 procent mindre strukturer jämfört med Prexision-8.

5 Bildskärmarna för TV blir också större för varje år. För att producera stora bildskärmar effektivt funderar flera tillverkare på att bygga nya tillverkningsanläggningar för den största generationen, G1. Mycronic erbjuder den avancerade maskritaren Prexision-1 för produktion av fotomasker för stora bildskärmar. Ytterligare orsaker till en ökad efterfrågan på fotomasker är en växande mängd varianter av bildskärmar med speciell formfaktor. Några exempel är böjbara bildskärmar samt sådana som används i bilar eller smarta klockor. Det positiva marknadsläget för fotomasktillverkarna, i kombination med en åldrande bas av maskritare, medför att Mycronics ersättningserbjudande, med möjlighet att byta in en äldre maskritare mot ett skalbart system byggt på Prexision-plattformen, är en attraktiv investering.

Marknadsuppdatering publicerad

Marknadsuppdatering publicerad Marknadsuppdatering publicerad 216-1-1 Marknadsdata som presenteras nedan är en sammanställning av tillgänglig extern data från Prismark mars, augusti och september 216, PROTEC MDC januari och juli 216

Läs mer

Årsstämma 5 maj 2015. Anförande av VD Lena Olving

Årsstämma 5 maj 2015. Anförande av VD Lena Olving Årsstämma 5 maj 2015 Anförande av VD Lena Olving Det här är Mycronic 40 års erfarenhet Från högteknologisk innovation >2,200 kunder Inom två affärsområden, SMT och PG SMT - montering av komponenter på

Läs mer

Micronic Mydata Årsstämma Lena Olving, VD och koncernchef 6 maj 2014

Micronic Mydata Årsstämma Lena Olving, VD och koncernchef 6 maj 2014 Micronic Mydata Årsstämma 2014 Lena Olving, VD och koncernchef 6 maj 2014 VDs anförande Micronic Mydata för produktion av elektronik Verksamhetsåret 2013 Finansiella mål Produktlivscykel en del av strategin

Läs mer

Mycronic Årsstämma maj 2016

Mycronic Årsstämma maj 2016 Mycronic Årsstämma 2016 3 maj 2016 Enabling the future of electronics Lena Olving, VD och koncernchef Det här är Mycronic års erfarenhet av innovation Mycronic är representerade i mer än 50 länder kunder

Läs mer

Micronic Mydata Årsstämma Lars Josefsson, VD och koncernchef 6 maj 2013

Micronic Mydata Årsstämma Lars Josefsson, VD och koncernchef 6 maj 2013 Micronic Mydata Årsstämma 2013 Lars Josefsson, VD och koncernchef 6 maj 2013 Agenda Micronic Mydata för produktion av elektronik Verksamhetsåret 2012 Micronic Mydatas erbjudande Summering 2 Micronic Mydata

Läs mer

Micronic Mydata Årsstämma Peter Uddfors, VD och koncernchef 14 april 2011

Micronic Mydata Årsstämma Peter Uddfors, VD och koncernchef 14 april 2011 Micronic Mydata Årsstämma 2011 Peter Uddfors, VD och koncernchef 14 april 2011 Agenda Micronic Mydata - introduktion Summering av 2010 Strategisk inriktning Marknadsbeskrivningar Maskritare Ytmontering

Läs mer

Delårsrapport oktober-december samt helåret 2012 Micronic Mydata AB (publ) Pressinformation 294S

Delårsrapport oktober-december samt helåret 2012 Micronic Mydata AB (publ) Pressinformation 294S Micronic Mydata utvecklar innovativa och flexibla produktionslösningar som möjliggör för elektronikindustrin att leverera produkter som förenklar vår vardag och till och med låter oss utforska rymden.

Läs mer

Mycronic AB (publ), halvårsrapport

Mycronic AB (publ), halvårsrapport Q2 PRESSINFORMATION 342S Mycronic AB (publ), halvårsrapport januari-juni 2015 Om Mycronic Mycronic AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning till

Läs mer

Mycronic AB (publ), Fjärde kvartalet och. helåret 2015 PRESSINFORMATION 358S. Om Mycronic

Mycronic AB (publ), Fjärde kvartalet och. helåret 2015 PRESSINFORMATION 358S. Om Mycronic Q4 PRESSINFORMATION 358S Mycronic AB (publ), Fjärde kvartalet och helåret 2015 Om Mycronic Mycronic AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionslösningar till

Läs mer

Micronic Mydata Årsstämma 2012. Peter Uddfors, VD och koncernchef 23 april 2012

Micronic Mydata Årsstämma 2012. Peter Uddfors, VD och koncernchef 23 april 2012 Micronic Mydata Årsstämma 2012 Peter Uddfors, VD och koncernchef 23 april 2012 Agenda Micronic Mydata för framtidens elektronik Verksamhetsåret 2011 Strategin håller Starka underliggande affärer Summering

Läs mer

Mycronic AB (publ), delårsrapport januari-september 2016

Mycronic AB (publ), delårsrapport januari-september 2016 Q3 PRESSINFORMATION 384S Mycronic AB (publ), delårsrapport januari-september 2016 9 månader med stark orderingång - exekvering av strategin för tillväxt Mycronic uppvisar en stark utveckling under årets

Läs mer

Mycronic AB (publ), Delårsrapport Januari-mars 2015

Mycronic AB (publ), Delårsrapport Januari-mars 2015 Q1 PRESSINFORMATION 339S Mycronic AB (publ), Delårsrapport Januari-mars 2015 Om Mycronic Mycronic AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning till

Läs mer

Mycronic AB (publ), halvårsrapport januari-juni 2016

Mycronic AB (publ), halvårsrapport januari-juni 2016 Q2 PRESSINFORMATION 377S Mycronic AB (publ), halvårsrapport januari-juni 2016 Stark efterfrågan ger rekordhög orderbok och fortsatt gott resultat Mycronic rapporterar ett starkt första halvår avseende

Läs mer

Mycronic AB (publ), Delårsrapport första kvartalet januari-mars 2016

Mycronic AB (publ), Delårsrapport första kvartalet januari-mars 2016 Q1 PRESSINFORMATION 370S Mycronic AB (publ), Delårsrapport första kvartalet januari-mars 2016 Första kvartalet god efterfrågan på maskritare men svagare start för ytmonteringsutrustning Mycronic rapporterar

Läs mer

Mycronic AB (publ), delårsrapport

Mycronic AB (publ), delårsrapport Q3 PRESSINFORMATION 348S Mycronic AB (publ), delårsrapport januari-september 2015 Om Mycronic Mycronic AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionslösningar till

Läs mer

Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2014

Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2014 Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2014 Pressinformation 316S Första kvartalet 2014 Nettoomsättningen uppgick till 242 (226) MSEK. Rörelseresultatet uppgick till 3 (-11) MSEK. Resultatet

Läs mer

Mycronic AB (publ), Halvårsrapport januari-juni 2014

Mycronic AB (publ), Halvårsrapport januari-juni 2014 PRESSINFORMATION 321S Mycronic AB (publ), Halvårsrapport januari-juni 2014 Andra kvartalet april-juni 2014 Nettoomsättningen uppgick till 238 (226) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 6 (-8) MSEK Resultatet

Läs mer

Försäljningen 2011 uppgick till MSEK. Styrelsens bedömning är att försäljningen under 2012 kommer att något överstiga försäljningen 2011.

Försäljningen 2011 uppgick till MSEK. Styrelsens bedömning är att försäljningen under 2012 kommer att något överstiga försäljningen 2011. Nettoomsättningen uppgick till 295 (255) MSEK. Rörelseresultatet uppgick till 2 (-19) MSEK. Justerat rörelseresultat uppgick till 7 (-11) MSEK. Resultatet per aktie uppgick till -0,08 (-0,26) SEK Försäljningen

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2018

Delårsrapport januari-juni 2018 Q2 Delårsrapport januari-juni 2018 Stark ordertillväxt Mycronic utvecklas väl samtidigt som vi investerar i fortsatt tillväxt. Vi levererar en särskilt stark ordertillväxt under årets andra kvartal och

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2011

Delårsrapport januari-september 2011 PRESSINFORMATION 277S Delårsrapport januari-september 2011 Täby, 19 oktober 2011 - Micronic Mydata AB (publ) är noterade på NASDAQ OMX Stockholm, Small Cap, MICR. Informationen i denna rapport är sådan

Läs mer

Mycronic, kvartalsrapport januari-mars 2017

Mycronic, kvartalsrapport januari-mars 2017 Q1 Mycronic, kvartalsrapport januari-mars 2017 PRESSINFORMATION 396S Mycronic visar tillväxt inom samtliga marknadssegment under första kvartalet Mycronics nettoomsättning ökade 97 procent jämfört med

Läs mer

Micronic Mydatas teknologi gör pacemakers som hjälper 3 miljoner hjärtan att hålla takten

Micronic Mydatas teknologi gör pacemakers som hjälper 3 miljoner hjärtan att hålla takten Micronic Mydatas teknologi gör pacemakers som hjälper 3 miljoner hjärtan att hålla takten Nettoomsättningen uppgick till 301 (244) MSEK Rörelseresultatet uppgick till -10 (-36) MSEK Justerat rörelseresultat

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2018

Delårsrapport januari-mars 2018 Q1 PRESSINFORMATION 431S Delårsrapport januari-mars 2018 Fortsatt god tillväxt i nettoomsättning och rörelseresultat Jag är nöjd med inledningen av året. Nettoomsättningen fortsatte att öka, främst genom

Läs mer

Innovativa produktionslösningar. möjliggör framtidens elektronik

Innovativa produktionslösningar. möjliggör framtidens elektronik Innovativa produktionslösningar möjliggör framtidens elektronik Årsredovisning 2014 Koncernens verksamhet 1 2014 i korthet 2 VD summerar 4 Strategi marknadstrender 6 Strategi övergripande mål 7 Strategi

Läs mer

Mycronic, fjärde kvartalet och helåret 2016

Mycronic, fjärde kvartalet och helåret 2016 Q4 Mycronic, fjärde kvartalet och helåret 2016 PRESSINFORMATION 390S Rekordår 2016 och beslut om nya finansiella mål Mycronic redovisar ett rekordår 2016 där förvärven av Axxon och AEi ingår från fjärde

Läs mer

Mycronic AB (publ), Bokslutskommuniké och helåret 2014

Mycronic AB (publ), Bokslutskommuniké och helåret 2014 Q4 PRESSINFORMATION 331S Mycronic AB (publ), Bokslutskommuniké och helåret 2014 Om Mycronic Mycronic AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning till

Läs mer

Lastbilsleveranser oktober 2012

Lastbilsleveranser oktober 2012 AB Volvo Pressrelease Lastbilsleveranser oktober 2012 Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter uppgick i oktober till 20 254 fordon. Detta var en minskning med 8% jämfört

Läs mer

Vår vision. The business partner of choice, enabling the future of electronics

Vår vision. The business partner of choice, enabling the future of electronics Vår vision The business partner of choice, enabling the future of electronics 1 Mycronic i korthet Mycronic dotterbolag Mycronic representation Mer än 40 års erfarenhet av innovation Fler än 1 050 anställda

Läs mer

Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2013

Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2013 Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-juni 2013 Pressinformation 300S Andra kvartalet, april-juni 2013 Nettoomsättningen uppgick till 226 (301) MSEK. Rörelseresultatet uppgick till -8 (-10) MSEK.

Läs mer

Mycronic, halvårsrapport januari-juni 2017

Mycronic, halvårsrapport januari-juni 2017 Q2 Mycronic, halvårsrapport januari-juni 2017 Dubblerad nettoomsättning med god rörelsemarginal PRESSINFORMATION 404S Mycronics nettoomsättning första halvåret 2017 ökade 97 procent jämfört med föregående

Läs mer

Micronic Mydata AB (publ) Bokslutskommuniké och helåret 2013

Micronic Mydata AB (publ) Bokslutskommuniké och helåret 2013 Micronic Mydata AB (publ) Bokslutskommuniké och helåret 2013 Pressinformation 308S Fjärde kvartalet 2013 Nettoomsättningen uppgick till 325 (481) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 42 (119) MSEK Resultatet

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2019

Delårsrapport januari-juni 2019 Delårsrapport januari-juni 2019 Positiv utveckling inom Mycronics båda affärsområden Det är glädjande att konstatera att omsättningen under kvartalet växte med 27 procent och att det därmed blev Mycronics

Läs mer

Mycronic AB (publ), delårsrapport

Mycronic AB (publ), delårsrapport Q3 PRESSINFORMATION 328S Mycronic AB (publ), delårsrapport januari-september 2014 Om Mycronic Mycronic AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2011

Delårsrapport januari-mars 2011 PRESSINFORMATION 272S Delårsrapport januari-mars 2011 Täby, 28 april 2011 - Micronic Mydata AB (publ) är noterade på NASDAQ OMX Stockholm, Small Cap, MICR. Informationen i denna rapport är sådan som Micronic

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2012 Micronic Mydata AB (publ)

Delårsrapport januari-september 2012 Micronic Mydata AB (publ) År 2015 beräknas det säljas 225 miljoner läsplattor. Micronic Mydatas teknologi möjliggör mindre och lättare elektronikprodukter. Delårsrapport januari-september 2012 Micronic Mydata AB (publ) Pressinformation

Läs mer

FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV. Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017

FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV. Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017 FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017 INTEGRERAD I 21 MOBILA ENHETER 21 mobila enheter med Precise BioMatch Mobile lanserades under fjärde kvartalet

Läs mer

OSÄKER INLEDNING 2013 VÄNDNING UNDER HÖSTEN?

OSÄKER INLEDNING 2013 VÄNDNING UNDER HÖSTEN? OSÄKER INLEDNING 2013 VÄNDNING UNDER HÖSTEN? 2012 blev ytterligare ett tufft år inom Elektronikbranschen, då den hårda konkurrensen medförde ytterligare utslagningar och omstruktureringar inom olika handelsled.

Läs mer

Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2013

Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2013 Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2013 Pressinformation 298S Första kvartalet 2013 Nettoomsättningen uppgick till 226 (295) MSEK Rörelseresultatet uppgick till -11 (2) MSEK Resultatet

Läs mer

NYA KUNDAVTAL OCH FORTSATTA INVESTERINGAR. Delårsrapport januari mars 2017 Publicerad 16 maj 2017

NYA KUNDAVTAL OCH FORTSATTA INVESTERINGAR. Delårsrapport januari mars 2017 Publicerad 16 maj 2017 NYA KUNDAVTAL OCH FORTSATTA INVESTERINGAR Delårsrapport januari mars 2017 Publicerad 16 maj 2017 INTEGRERAD I SEX MOBILTELEFONER Under första kvartalet lanserades sex mobiltelefoner med Precise BioMatch

Läs mer

Pressrelease. Fallande priser dämpar tillväxten. Resultat från GfK TEMAX Sweden för det första kvartalet 2011

Pressrelease. Fallande priser dämpar tillväxten. Resultat från GfK TEMAX Sweden för det första kvartalet 2011 GfK Retail and Technology Pressrelease Datum 13 maj, 2011 Kontakt Ingemar Erlandsson Direktnummer Tel. +46 46 18 16 90 Fax +46 46 18 06 26 E-mail Ingemar.erlandsson@gfk.com Fallande priser dämpar tillväxten

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2018

Delårsrapport januari-september 2018 Q3 Delårsrapport januari-september 2018 Stark tillväxt och ökande lönsamhet Mycronic levererar ett starkt tredje kvartal samtidigt som vi ser en stabil marknadsutveckling inom de segment vi verkar i. Vi

Läs mer

Delårsrapport januari-mars 2019

Delårsrapport januari-mars 2019 Delårsrapport januari-mars 2019 Kraftig tillväxt i nettoomsättning och stärkt rörelsemarginal Det är med stor tillfredsställelse jag kan konstatera att första kvartalet 2019 är starkt. Nettoomsättningen

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2011

Delårsrapport januari-juni 2011 PRESSINFORMATION 275S Delårsrapport januari-juni 2011 Täby, 12 juli 2011 - Micronic Mydata AB (publ) är noterade på NASDAQ OMX Stockholm, Small Cap, MICR. Informationen i denna rapport är sådan som Micronic

Läs mer

Mycronic, delårsrapport januari-september 2017

Mycronic, delårsrapport januari-september 2017 Q3 PRESSINFORMATION 411S Mycronic, delårsrapport januari-september 2017 Rekordhög orderingång Mycronic redovisar en rekordhög orderingång, både för det tredje kvartalet och för de första nio månaderna,

Läs mer

Delårsrapport oktober-december 2010 samt helåret 2010

Delårsrapport oktober-december 2010 samt helåret 2010 PRESSINFORMATION 266S Delårsrapport oktober-december 2010 samt helåret 2010 Täby, 1 februari 2011 - Micronic Mydata AB (publ) är noterade på NASDAQ OMX Nordic, Stockholm, Small Cap, MICR. Informationen

Läs mer

FORTSATT MYCKET STARK TV-FÖRSÄLJNING

FORTSATT MYCKET STARK TV-FÖRSÄLJNING FORTSATT MYCKET STARK TV-FÖRSÄLJNING Även om vi för ett år sedan förutspådde all time high för TV-försäljningen, blev ändå resultatet på 995 apparater överraskande högt. Resultatet för stillbildskameror

Läs mer

Nordisk hotellmarknad - 2:a kvartalet 2009

Nordisk hotellmarknad - 2:a kvartalet 2009 Nordisk hotellmarknad - :a kvartalet 9 Sammanfattning Den ekonomiska konjunkturen fortsatte att vara mycket svag i samtliga nordiska länder under andra kvartalet. Samtliga fyra länders ekonomier beräknas

Läs mer

Q1 2014: Svag nedgång under kvartal 1

Q1 2014: Svag nedgång under kvartal 1 Pressrelease Fredag, 16:e maj, 2014 Q1 2014: Svag nedgång under kvartal 1 16:e maj 2014 Daniel Grass T +46 455 36 57 daniel.grass@gfk.com Resultatet från GfK TEMAX Sweden för det första kvartalet 2014

Läs mer

Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-september 2013

Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-september 2013 Micronic Mydata AB (publ) Delårsrapport januari-september 2013 Pressinformation 304S Tredje kvartalet 2013 Nettoomsättningen uppgick till 220 (277) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 9 (-12*) MSEK Resultatet

Läs mer

NYA LICENSAVTAL SKAPAR YTTERLIGARE TILLVÄXTMÖJLIGHETER. Delårsrapport för perioden januari-juni 2016 Publicerad 16 augusti 2016

NYA LICENSAVTAL SKAPAR YTTERLIGARE TILLVÄXTMÖJLIGHETER. Delårsrapport för perioden januari-juni 2016 Publicerad 16 augusti 2016 NYA LICENSAVTAL SKAPAR YTTERLIGARE TILLVÄXTMÖJLIGHETER Delårsrapport för perioden januari-juni 2016 Publicerad 16 augusti 2016 INTEGRERAD I 40 MOBILA ENHETER Precise BioMatch Mobile var med i totalt 40

Läs mer

Hotellmarknadens konjunkturbarometer Augusti Stark hotellmarknad trots svagare konjunktur

Hotellmarknadens konjunkturbarometer Augusti Stark hotellmarknad trots svagare konjunktur Hotellmarknadens konjunkturbarometer Augusti 19 Stark hotellmarknad trots svagare konjunktur 1 INNEHÅLL Sammanfattning / 3 Hotellföretagens förväntningar på efterfrågan / 4 De positiva förväntningarna

Läs mer

Micronic Mydata (MICR.ST) Nytt intäktsmönster i sikte

Micronic Mydata (MICR.ST) Nytt intäktsmönster i sikte BOLAGSANALYS 14 juni 2012 Sammanfattning Micronic Mydata (MICR.ST) Nytt intäktsmönster i sikte Micronic Mydata utvecklar laserbaserade maskritare för bildskärmar som används vid tillverkning av i princip

Läs mer

Delårsrapport oktober-december 2011 samt helåret 2011

Delårsrapport oktober-december 2011 samt helåret 2011 PRESSINFORMATION 279S Delårsrapport oktober-december 2011 samt helåret 2011 Täby, 31 januari 2012 - Micronic Mydata AB (publ) är noterade på NASDAQ OMX Stockholm, Small Cap, MICR. Informationen i denna

Läs mer

Lastbilsleveranser februari 2011

Lastbilsleveranser februari 2011 AB Volvo Pressrelease Lastbilsleveranser februari 2011 Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter uppgick under februari till 17 862 fordon. Detta var en ökning med 49% jämfört

Läs mer

FKG oktober 2013 Fredrik Sidahl

FKG oktober 2013 Fredrik Sidahl FKG oktober 2013 Fredrik Sidahl 1 Återindustrialisera Sverige 1 2013-10-23 Kort om fordonsleverantörerna vilka är vi. Över 80 procent av leverantörerna är tillverkande företag (andel leverantörer per bransch,

Läs mer

Servicehandelns utveckling tredje kvartalet 2011

Servicehandelns utveckling tredje kvartalet 2011 Servicehandelns utveckling tredje kvartalet 2011 Servicehandeln trampar på i höstmörkret Under det tredje kvartalet år 2011 ökade servicehandeln med 1,2 procent jämfört med samma kvartal förra året. Det

Läs mer

Q4 2006. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower. Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.

Q4 2006. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower. Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower. Q4 26 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige En undersökningsrapport från Manpower Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.se 26, Manpower Inc. All rights reserved. Innehåll Q4/6 Sverige 4

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

Småföretagsbarometern

Småföretagsbarometern Småföretagsbarometern Sveriges äldsta och största undersökning av småföretagarnas uppfattningar och förväntningar om konjunkturen Hösten 2012 VÄRMLANDS LÄN Swedbank och sparbankerna i samarbete med Företagarna

Läs mer

FKG Kortfattat maj 2013

FKG Kortfattat maj 2013 FKG Kortfattat maj 2013 Fakta & personligt Gjuteriföreingens Årsmöte 2013-05-07 1 1 Läget nu framtiden vad behöver vi göra = Branschens genomsnitt (n = 1000) 2 Kort om fordonsleverantörerna Över 80 procent

Läs mer

Byggbranschen i Stockholm - en specialstudie

Byggbranschen i Stockholm - en specialstudie 2009 : 2 ISSN 1654-1758 Stockholms Handelskammares analys Byggbranschen i Stockholm - en specialstudie Byggindustrin är en konjunkturkänslig bransch som i högkonjunktur ofta drabbas av kapacitetsbegränsningar

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q #5

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q #5 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT 1#5 NULÄGE totalt försäljning ökade med 3,9 miljarder kronor under det fjärde kvartalet 2015, vilket motsvarar en försäljningstillväxt på 4,9 procent. Den goda

Läs mer

Tredje kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström

Tredje kvartalet CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström Tredje kvartalet 211 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-1-27 Sammanfattning av Q3 Koncernen Positiv utveckling för Nolato Medical och Nolato Industrial Fortsatt svaga volymer inom Nolato Telecom

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1 2016 Med temabilaga Hälsa God tillväxt under första kvartalet 2016 Dagligvaruhandeln inledde 2016 med en stark försäljningsökning. Tillväxten under det första

Läs mer

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02

Fjärde kvartalet 2010. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2011-02-02 Fjärde kvartalet 21 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 211-2-2 Sammanfattning av Q4 Koncernen Omsättningen ökade med 1 procent till 864 MSEK (786) - Hög komponentandel har bidragit med 8 MSEK inom Nolato

Läs mer

Begagnatbarometern Kvartal 4 2012

Begagnatbarometern Kvartal 4 2012 Begagnatbarometern Kvartal 4 2012 Kontakt: Blocket: Linnéa Aguero, 072-503 32 31, linnea.aguero@blocket.se HUI Research: Jonas Arnberg, 08-762 72 90, jonas.arnberg@hui.se Andrahandsknaden på nätet går

Läs mer

2016H1. M&A summary and outlook. En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis

2016H1. M&A summary and outlook. En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis 2016H1 M&A summary and outlook En del av Valentums rapportserie Business Insider som publiceras kvartalsvis Inledande ord Business Insider första halvåret 2016 Fortsatt hög aktivitet på transaktionsmarknaden

Läs mer

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26

Första kvartalet 2013. CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 2013-04-26 Första kvartalet 213 CEO Hans Porat CFO Per-Ola Holmström 213-4-26 Sammanfattning av Q1 Koncernen! Mycket stark utveckling för samtliga affärsområden! Omsättningen ökade med 5 procent till 1 254 MSEK (837)

Läs mer

På väg mot ett rekordår på den svenska hotellmarknaden

På väg mot ett rekordår på den svenska hotellmarknaden På väg mot ett rekordår på den svenska hotellmarknaden Utveckling 1-2:a tertialet 2015 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö T +46

Läs mer

PRESS INFORMATION 175S Micronics starka marknad för bildskärmar består

PRESS INFORMATION 175S Micronics starka marknad för bildskärmar består PRESS INFORMATION 175S Micronics starka marknad för bildskärmar består Täby, 8 juli 2005 - Micronic Laser Systems AB (Stockholmsbörsens Attract 40 lista: MICR) avger idag koncernens delårsrapport för perioden

Läs mer

Årsstämma Area for big and left picture. Area for right picture. Area for red header box (8,09x1,26)

Årsstämma Area for big and left picture. Area for right picture. Area for red header box (8,09x1,26) Årsstämma 2011 Area for red header box (8,09x1,26) Area for big and left picture Area for right picture Position from top left corner: Horizontal 0,5 cm Vertical 0,5 cm Position from top right corner:

Läs mer

Stark avslutning på e-handelsåret 2010

Stark avslutning på e-handelsåret 2010 + 16 % e-barometern Stark avslutning på e-handelsåret 2010 Postens och HUI:s e-barometer visar att e-handelns försäljning steg med 15,6 procent under 2010 års sista kvartal. Det är den starkaste tillväxten

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Q4 PRESSINFORMATION 419S Bokslutskommuniké 2017 2017 - orderingång, nettoomsättning och resultat på rekordnivå Mycronic redovisar ett rekordår 2017 med en orderingång på 3 567 MSEK, en nettoomsättning

Läs mer

VD Fredrik Jönsson Börshuset i Malmö den 27 april, 2011

VD Fredrik Jönsson Börshuset i Malmö den 27 april, 2011 Årsstämma 2011 Area for red header box (8,09x1,26) Area for big and left picture Area for right picture Position from top left corner: Horizontal 0,5 cm Vertical 0,5 cm Position from top right corner:

Läs mer

Politik, valutor, krig

Politik, valutor, krig Weekly Market Briefing nr. 4-2013 Politik, valutor, krig Japans valutaförsvagning väcker ont blod...... och pressar våra investeringar i Korea Rapportfloden i USA bjuder på ljusglimtar 1 Alla fonder Skarp

Läs mer

Konjunkturutsikterna 2011

Konjunkturutsikterna 2011 1 Konjunkturutsikterna 2011 Det går bra i vår omgivning. Hänger Åland med? Richard Palmer, ÅSUB Fortsatt återhämtning i världsekonomin men med inslag av starka orosmoment Världsekonomin växer men lider

Läs mer

Fortsatt tillväxt och positiv marknadsutveckling. Delårsrapport för perioden jan-sep 2016 Publicerad 15 november 2016

Fortsatt tillväxt och positiv marknadsutveckling. Delårsrapport för perioden jan-sep 2016 Publicerad 15 november 2016 Fortsatt tillväxt och positiv marknadsutveckling Delårsrapport för perioden jan-sep 216 Publicerad 15 november 216 INTEGRERAD I 24 MOBILA ENHETER I kvartal tre lanserades 24 mobila enheter med Precise

Läs mer

E-handel i Norden Q3 2014

E-handel i Norden Q3 2014 E-handel i Norden Q3 2014 TEMA: E-JULHANDELN Nordisk e-handel till ett värde av 34,5 miljarder SEK FÖRORD De nordiska konsumenterna uppskattar att de under det tredje kvartalet har e-handlat till ett värde

Läs mer

Andra kvartalet 2006

Andra kvartalet 2006 Välkommen till telefonkonferens den 20/7 kl 14.00 Andra kvartalet 2006 CEO Georg Brunstam CFO Per-Ola Holmström 2006-07-20 1 Affärskoncept Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera

Läs mer

Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO

Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO Ventilation World Wide 47 länder 280 000 m 2 produktion 63 bolag 4 700 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange 5,9 mdr kr 2014/15

Läs mer

Sveriges utrikeshandel och internationella handelsmönster i skuggan av den ekonomiska krisen. 2 september 2010

Sveriges utrikeshandel och internationella handelsmönster i skuggan av den ekonomiska krisen. 2 september 2010 Sveriges utrikeshandel och internationella handelsmönster i skuggan av den ekonomiska krisen 2 september 2010 Den globala ekonomiska krisens inverkan på Sveriges utrikeshandel Här kan du löpande följa

Läs mer

PRESS INFORMATION 216S Micronic redovisar det tredje kvartalet 2007

PRESS INFORMATION 216S Micronic redovisar det tredje kvartalet 2007 PRESS INFORMATION 216S Micronic redovisar det tredje kvartalet 2007 Täby, 18 oktober 2007 - Micronic Laser Systems AB (Noterade på OMX Nordic Exchange Stockholm, nordiska listan, Mid Cap, Information technology:

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1 2017 Med temabilaga Självscanning Svag inledning på året Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel Enligt Detaljhandelsindex var det en svag inled ning på året.

Läs mer

LRF Konsults LÖNSAMHETSBAROMETER JUNI 2017

LRF Konsults LÖNSAMHETSBAROMETER JUNI 2017 LRF Konsults LÖNSAMHETSBAROMETER JUNI 17 Positiv start på 17 för de svenska småföretagen I denna upplaga av LRF Konsults Lönsamhetsbarometer analyseras lönsamheten för svenska småföretagare inom fem olika

Läs mer

Micronic Mydata ÅRSREDOVISNING 2011

Micronic Mydata ÅRSREDOVISNING 2011 Micronic Mydata ÅRSREDOVISNING 2011 Innehåll Koncernens verksamhet 1 2011 i korthet 2 VD summerar 4 Strategisk inriktning 8 Micronic Mydata bidrar till att förenkla vardag 10 Affärsområde ytmontering 14

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014

PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014 PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014 Efter ännu ett utmanande år för pappersindustrin redovisar Arctic Paper små men viktiga förbättringar. För 2014 gäller fortsatt starkt fokus på ekonomi och marknadsaktiviteter.

Läs mer

WÄRTSILÄ OYJ ABP DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2008 OLE JOHANSSON, KONCERNCHEF

WÄRTSILÄ OYJ ABP DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2008 OLE JOHANSSON, KONCERNCHEF WÄRTSILÄ OYJ ABP DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 28 OLE JOHANSSON, KONCERNCHEF 25.4.28 1 Wärtsilä Detta är Wärtsilä SHIP POWER POWER PLANTS SERVICES 2 Wärtsilä Centralt under rapportperioden Efterfrågan fortsatt

Läs mer

Georg Brunstam VD och koncernchef

Georg Brunstam VD och koncernchef Georg Brunstam VD och koncernchef Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera komponenter och produktsystem till ledande kunder inom telekom, fordon, vitvaror, medicinteknik, hygien

Läs mer

Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter

Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter e-survey Q3-2010 Jetshop gör handel på nätet enkelt och lönsamt för butiker och konsumenter FÖRORD OCH KOMMENTAR Socala medier har nu på bred front slagit igenom som en naturlig del i kommunikation och

Läs mer

NYTT FÖRSÄLJNINGSREKORD FÖR TV UNDER 2010

NYTT FÖRSÄLJNINGSREKORD FÖR TV UNDER 2010 CE-FÖRSÄLJNINGEN 27-21 Totalmarknad, konsumentvärde MSEK inkl moms 16 14 14 735 12 99 13 2 12 545 12 1 8 6 4 849 65 2845 744 55 282 7275 445 3265 711 4 34 TV Videokameror DSC DVD/BLURAY Lätt audio Tung

Läs mer

E-handeln tror på stark julhandel

E-handeln tror på stark julhandel + 6 % e-barometern Q3 2009 E-handeln tror på stark julhandel Efter en svag ökning under andra kvartalet steg tillväxten under det tredje kvartalet till 5,8 jämfört med samma period föregående år, en tillväxttakt

Läs mer

Rekordbeläggning på den svenska hotellmarknaden. Helåret 2015 och prognos för 2016

Rekordbeläggning på den svenska hotellmarknaden. Helåret 2015 och prognos för 2016 Rekordbeläggning på den svenska hotellmarknaden Helåret 2015 och prognos för 2016 Innehåll Sammanfattning... 3 Bättre konjunktur ökar efterfrågan från affärs- och konferenssegmenten... 4 Högsta beläggningsgraden

Läs mer

Q3 2006. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower

Q3 2006. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower Q3 26 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige En undersökningsrapport från Manpower Innehåll Q3/6 Sverige 4 Regionala jämförelser Branschjämförelser Globalt 1 Internationella jämförelser Nord- och Sydamerika

Läs mer

ReadSoft delårsrapport januari-juni 2009

ReadSoft delårsrapport januari-juni 2009 ReadSoft delårsrapport januari-juni 2009 Jan Andersson VD och koncernchef Fakta Startades 1991 Börsnoterades 1999 Ca 450 anställda i 16 länder Cirka 6 000 kunder i 70 länder ReadSofts aktie, 30 juni 2009

Läs mer

Konjunkturöversikt för landskapet Österbotten, april 2015

Konjunkturöversikt för landskapet Österbotten, april 2015 Konjunkturöversikt för landskapet Österbotten, april 215 Nedan granskas konjunkturerna i landskapet Österbotten utgående från information om omsättning per näringsgren. Informationen är beställd från Statistikcentralen

Läs mer

Bokslutsmeddelande 2008 (sammandrag)

Bokslutsmeddelande 2008 (sammandrag) Bokslutsmeddelande 2008 (sammandrag) Ahlstrom Abp BÖRSMEDDELANDE DEN 5 FEBRUARI 2009 08.00 Det här är en sammanfattning av det fullständiga dokumentet. Bokslutet för 2008 är tillgängligt i sin helhet på

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Småföretagsbarometern

Småföretagsbarometern 1 Innehåll Småföretagsbarometern... 3 Örebros näringslivsstruktur... 4 Sammanfattning av konjunkturläget i Örebro län... 4 Småföretagsbarometern Örebro län... 6 1. Sysselsättning... 6 2. Orderingång...

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer