Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Enligt bilagd förteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-12-21 1. Enligt bilagd förteckning"

Transkript

1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Plats och tid Onsdag 21 december 2005 kl Beslutande Enligt bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Ordförande Håkan Paulsson (kd) och Olle Johansson (s) Måndag 9 januari 2006 Paragrafer Kjell Sjundemark Olle Glimvik Justerande Håkan Paulsson Olle Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslagets nedtagande Kommunstyrelsens stab Underskrift Anki Blademo

2 Kommunfullmäktige Kf 81 Detaljplanuppdrag för del av Björkstranden, Björkstranden 4-15 m fl BJÖRKSTRANDEN Bygg- och miljönämnden beslöt , att sända ett av planoch exploateringsenheten i september 2005 upprättad detaljplan, på remiss och samråd enligt PBL 5:23. Detaljplanen har varit utställd under perioden Inkomna synpunkter föranleder ingen förändring av planförslaget. Se kommunstyrelsens protokoll 127/2005 Kommunfullmäktige beslutar anta en av plan- och exploateringsenheten i november upprättad detaljplan för del av kv Björkstranden, Björkstranden 4-15 m fl.

3 Kommunfullmäktige Kf 82 Borgensåtagande för Sydvästra Stockholmsregionens VA-verksamhet - SYVAB BORGEN - SYVAB Styrelsens för SYVAB beslutade den 13 september 2005 att begära ökat borgensåtagande från ägarna med sammanlagt 200 mkr avseende upptagande av lån för investeringar i SYVABs verksamhet. Ansvaret för borgen står i proportion till respektive ägares del av avgifterna till SYVAB som i sin tur är en reflektion av utnyttjande av anläggningarna. Skälen till att SYVAB begär ett ökat borgensåtagande är planeringen för en fortsatt säker drift och att anläggningarna långsiktigt bibehåller hög kvalitet. Ägarkommunernas nuvarande borgensåtagande är på totalt 195 mkr och Salems kommuns borgensåtagande är på tkr, dvs 5 %. Den av SYVAB föreslagna fördelningen utgör för Salems kommun 4 % av 200 mkr, dvs tkr. Det totala borgensåtagandet för Salems kommun kommer då att uppgå till tkr. Som ett alternativ till borgen finns aktieägartillskott. Ett tillräckligt stort aktieägartillskott skulle göra borgen överflödigt. Alternativet bedöms ej vara aktuellt då det skulle belasta Salems kommuns likviditet för mycket. Med tanke på den svaga finansiella styrkan i bolaget föreslås dock att en övre gräns på tkr sätts för Salems kommuns borgensåtagande, och att det tydliggörs i avtalet att detta är maximalt borgensåtagande, dvs inget solidariskt ansvar därutöver. Vidare ska det tydligt framgå att borgensformen är enkel borgen. Ett ägarmöte hölls den 2 december Beslutande organs förslag Se kommunstyrelsens protokoll 131/2005.

4 Kommunfullmäktige Forts Kf 82 Yrkande Lennart Kalderén (m): Bifall till sitt ändringsyrkande, bilaga 68. Lars Morberg (s): Bifall till Lennart Kalderéns ändringsyrkande. Ordförande ställer under proposition kommunstyrelsens förslag mot Lennart Kalderéns och Lars Morbergs yrkande. Kommunfullmäktige beslutar i enlighet med yrkandet. Kommunfullmäktige beslutar 1. Kommunfullmäktige utökar borgensåtagande för Sydvästra stockholmsregionens va-verk ab SYVAB med tkr. 2. Kommunfullmäktige föreslås kräva av bolaget att: - egendom som ska anskaffas för lån hålls försäkrad i relevant omfattning. - en övre gräns på tkr sätts för Salems kommuns borgensåtagande, och att det tydliggörs i avtalet att inget solidariskt ansvar därutöver gäller. - bolagets pensionsutfästelser ska anses ingå i Salems kommuns ovannämnda maximala borgensåtagande. - Salems kommun kompenseras i form av en årlig borgensavgift på 0,25% av maximalt borgensbelopp, d v s kronor.

5 Kommunfullmäktige Kf 83 Utveckling av musik- och dansskolan till kulturskola KULTURSKOLA Utifrån det kommunövergripande målet att erbjuda ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter för barn och ungdomar i kommunen föreslår Barn- och utbildningsnämnden att vidga inriktningen på Musik- och dansskolan till en Kulturskola. När Kulturskolan är fullt utbyggd skall den, förutom den verksamhet som redan idag drivs, kompletteras med kurser i drama, ljus och ljud och bild. Kurserna föreslås starta ht 2006 med drama, ht 2007 med ljus och ljud och ht 2010 med bild. Den totala nettodriftkostnadsökningen uppgår till 848 tkr och investeringskostnaden bedöms uppgå till 100 tkr. Den sistnämnda kostnaden finansieras dock inom två år pga bortfallande hyra av utrustning och köpta tjänster. Barn- och utbildningsnämnden fattade den 18 oktober 2005, 85, att anhålla hos kommunfullmäktige att vidga musik- och dansskolans inriktning till kulturskola i enlighet med utbildningskontorets förslag. Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid samma tillfälle att avsätta medel inom ram för budget för att finansiera denna utveckling. Se kommunstyrelsens protokoll 133/2005. Kommunfullmäktige beslutar att vidga Musik- och dansskolan till Kulturskola enligt barn- och utbildningsnämndens förslag.

6 Kommunfullmäktige Kf 84 Salemsmodellen Ung i Salem UNG I SALEM Ung i Salem har drivits som projekt under fyra år för att stärka och utveckla samverkan kring barn och ungdomar, både internt i kommunen och externt. Genom en bättre samverkan ska både det förebyggande arbetet och det lokala stödet till barn och ungdomar i riskzonen för droger, kriminalitet och ohälsa utvecklas och bli starkare. Från år 2006 ska det 4-åriga projektet landa i den ordinarie kommunala verksamhetens budget och organisation. Ung i Salems uppdrag är att i kommunövergripande samverkan utveckla det förebyggande arbetet samt stödet till barn och ungdomar i riskzonen för droger, kriminalitet och ohälsa. I det breda förebyggande arbetet är samtliga barn och ungdomar mellan 5 och 20 år samt deras föräldrar målgruppen. I det mer riktade arbetet är det barn och ungdomar i riskzonen för droger, kriminalitet och ohälsa samt deras föräldrar som är målgruppen. Det finns tre grupper: ungdomsledningsgruppen, kommunledningsgruppen och ungdomsgruppen, som på olika nivåer som ansvarar för samverkan och att arbetet utförs enligt den kommungemensamma modellen Ung i Salem. Kommunens har redan idag flera mål och indikatorer som rör barn och ungdomar. Mål och indikatorer för Ung i Salem med inriktning mot samverkan och utveckling av arbetsformerna för att möta barn och ungdomar ska tas fram. En uppföljning av Ung i Salem ska göras i december Se kommunstyrelsens protokoll 134/2005. Kommunfullmäktige godkänner Ung i Salems uppdrag och organisation enligt kommunstyrelsestabens tjänsteskrivelse och med bifall till kommunstyrelseordförandes tilläggsyrkanden.

7 Kommunfullmäktige Kf 85 Utökning av förskoleverksamheten UTÖKNING AV FÖR- SKOLEVERKSAMHET Efterfrågan på förskoleplatser t.o.m. februari 2006 uppgår i dagsläget till 58, varav 27 inte kan tillgodoses i befintliga förskolor. Förskolornas marginaler har minskat då ett flertal av barn med tretimmarsplaceringar övergått till heltidsplatser pga att föräldrarna arbetar eller studerar. Detta har inneburit att flexibiliteten i organisationen minskat. Överlag har antalet tretimmarsbarn minskat, medan efterfrågan på heltidsplatser för januari/februari ökat i förhållande till tidigare. Något som tyder på en ökad förvärvs- och studerandefrekvens. Enligt den tidigare planeringen för förskoleutbyggnaden i Söderby Park ska paviljonger sättas upp i augusti Barn- och utbildningskontoret förordar att det nu uppkomna behovet av förskoleplatser löses genom tidigareläggning av uppförandet av paviljonger i Söderby Park. Paviljonger för barn bör uppföras till 1 februari 2006 dels för att lösa behovet inom området under 2006 och våren 2007 och dels ett tillfälligt behov av platser i Salemsdelen under våren Den kostnad som uppstår för drift av verksamheten, såsom personal, mat mm kommer att rymmas inom barn- och utbildningsnämndens ram. Någon merkostnad för etablering av paviljonger uppstår inte då det enbart handlar om tidigareläggning. Den merkostnad som uppstår är hyreskostnaden cirka 400 tkr för knappt ett halvt år. Finansieringen av merkostnaden om 400 tkr föreslås ske genom medel ur kommunfullmäktiges anslag till förfogande. Barn- och utbildningsnämnden fattade vid sitt sammanträde den 23 november 2005, 96, beslut att hos kommunstyrelsen anhålla om uppförande av paviljonger i Söderby Park till för förskoleverksamhet dels för att lösa behovet inom området under 2006 och våren 2007 och dels ett tillfälligt behov av platser i Salemsdelen under våren Se kommunstyrelsens protokoll 139/2005.

8 Kommunfullmäktige Forts Kf 85 Yrkanden Tommy Eklund (s): yrkar att tidigareläggning av etablering av förskolepaviljonger görs centralt i Salemsdelen i stället för i Söderby Park. Christian Öhlin (m): Bifall till kommunstyrelsens förslag. Ankie Bosander (c): Bifall till kommunstyrelsens förslag. Sanna Jansson Wiberg (v): Bifall till Tommy Eklunds förslag. Ordförande ställer under proposition kommunstyrelsens förslag mot Tommy Eklunds och Sanna Jansson Wibergs yrkande. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. 1 Kommunfullmäktige beslutar bevilja kommunstyrelsen/miljö- och samhällsbyggandsförvaltningen 400 tkr i tilläggsanslag år 2006 för merkostnaden av hyra av paviljong. 2 Kommunfullmäktige finansierar tilläggsanslaget ur kommunfullmäktiges anslag till förfogande. 3 De nya förskolorna skall uppföras där sanatoriets sommarpaviljonger tidigare låg.

9 Kommunfullmäktige Kf 86 Svar på motion ang Cafeteria i Murgrönans entré SVAR PÅ MOTION Valentina Papastavrou (-) föreslår i en motion - att en förfrågan skickas ut till samtliga föreningar i Salem, för att höra efter om någon/några av dessa vill åta sig att bedriva en enkel cafeteria i entrén till Murgrönan. - att den eventuella vinsten ska tillfalla den förening ifråga som intjänat den. - att denna vinst ska användas till föreningens egen verksamhet - att kommunen iordningställer entrén med det som behövs; t ex en kyl för dricka, mackor osv. Samt en liten enkel kassadisk, stolar och bord. Biblioteket och kultur- och fritidsenheten har svarat i gemensam tjänsteskrivelse och föreslagit att motionens avslås. Kultur- och fritidsnämnden har vid sitt sammanträde föreslagit kommunfullmäktige att avslå motionen. Se kommunstyrelsens protokoll 118/2005. Kommunfullmäktige bordlägger ärendet.

10 Kommunfullmäktige Kf 87 Svar på motion Allmänna anslagstavlor SVAR PÅ MOTION Valentina Papastavrou (-) yrkar i en motion att - Fullmäktige uppdrar åt MSB-kontoret att sätta upp fem nya anslagstavlor, företrädesvis i området kring Salems centrum. - Inventera om så behövs, och se över de anslagstavlor som kommunen har satt upp tidigare, och där behov föreligger, byta ut dessa mot nya, fräscha, gärna större tavlor. - Kontakten kommunmedborgare emellan och annonsering av ideella föreningar bör ha företräde (framför alla kommersiella intressen) på kommunens anslagstavlor. Miljö- och samhällsbyggnadskontoret har i en tjänsteskrivelse redovisat fem platser där det både är möjligt och kan föreligga behov av att placera nya tavlor. Tekniska utskottet har ställt sig bakom fyra av de fem redovisade platserna; 1 Salems centrum, vid busshållplatsen, 3 Säbyhallsvägen, vid återvinningskulorna, 4 GC-vägskorsningen parkväg 1 GC-väg mot Snickarstigen 5 Bakom Bergsgårsvägen-Skogsängsgården där GC-väg går upp mot Bergsvägen dock ej 2 Fredriksbergsvägens vändplan Se kommunstyrelsens protokoll 87/2005. Kommunfullmäktige bordlägger ärendet.

11 Kommunfullmäktige Kf 88 Svar på motion Gratis skolfrukost SVAR PÅ MOTION Valentina Papastavrou (-) yrkar i motion på att Salems kommun bjuder alla skolbarn på gratis skolfrukost under en försöksperiod på tre månader. Om en utvärdering av försöket pekar på att eleverna får bättre ork och skolprestationerna förbättras skall kommunen fortsättningsvis tillhandahålla frukost för alla elever. Kostnaden beräknas uppgå till ca tkr/år beroende på portionspris och tidsåtgång för förberedelser och efterarbete. En utökning av kommunens åtagande måste alltid prövas utifrån ett helhetsperspektiv och ställas mot andra angelägna behov. Se kommunstyrelsens protokoll 120/2005. Kommunfullmäktige bordlägger ärendet.

12 Kommunfullmäktige Kf 89 Svar på motion Förebyggande insatser för att minska sjukfrånvaron i Salems kommun SVAR PÅ MOTION Lars Morberg (s) förslår i en motion att kommunfullmäktige beslutar att ge personalkontoret i uppdrag att utreda och planera för att inrätta Hälsoombud i de kommunala förvaltningarnas verksamhetsgrenar. Detta som en åtgärd för att förebygga ohälsa hos kommunens anställda. Hälsoombuden skulle kunna fungera som kontaktpersoner dels mot kommunledningen och dels mot företagshälsovården. Vidare kan de mobilisera intresse hos arbetskamrater genom att fungera som ledare i studiecirklar där de anställda ges möjligheter att förkovra sig för att förbättra sin hälsa. Motionären tycker även att hälsoombuden bör erbjudas cirkelledarutbildning.i budgeten för 2006 föreslås att medel motsvarande 350 tkr för kompetensutveckling tillförs personalkontorets budget. Inom denna ram föreslår personalkontoret att utreda om Hälsoombud kan vara en lämplig insats för att öka livsstilskompetensen och få personal att ta ett större aktivt engagemang för sin egen hälsa. Utredningsuppdraget föreslås vara klart senast under april månad Se kommunstyrelsens protokoll 135/2005. Yrkande Lars Morberg (s) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige bifaller motionen med hänvisning till personalkontorets tjänsteskrivelse

13 Kommunfullmäktige Kf 90 Svar på motion Öka de anställdas valfrihet - avseende pensionsavgång och sysselsättningsgrad SVAR PÅ MOTION Lars-Gunnar Geijer och Thorbjörn Svensson (kd) har i motion yrkat på att anvisningar utarbetas som på ett bättre sätt möjliggör för kommunens förvaltningar att tillmötesgå de anställdas egna önskemål om pensionsavgång och sysselsättningsgrad. Det finns flera arbetstagare som väljer att arbeta efter 67 års ålder men detta sker efter arbetsgivarens medgivande. De exempel som personalkontoret kan se är arbetstagare där chefen bedömer att kompetensen kommer väl till pass i verksamheten. Det finns även arbetstagare som inte är lämpliga att arbeta efter 67 års ålder och där måste arbetsgivaren kunna avslå en sådan begäran. Personalkontoret tycker att nuvarande pensionsregler är tillräckligt flexibla och att övergripande anvisningar inte behövs i denna fråga. Se kommunstyrelsens protokoll 136/2005. Kommunfullmäktige beslutar avslå motionen.

14 Kommunfullmäktige Kf 91 Svar på motion Användarvänliga rubriker i kommunala protokoll SVAR PÅ MOTION Valentina Papastavrou (-) föreslår i en motion att alla rubriker på ärenden i kommunfullmäktige och nämnder tydligt ska beskriva vad ärendet innebär ur medborgarnas synpunkt. I förvaltningslagen står det att myndigheten skall eftersträva att uttrycka sig lättbegripligt. Det är också förvaltningens strävan att göra det både i rubriker och i övrig text därför att alla, förtroendevalda, invånare och anställda, ska kunna ta del av de kommunala handlingarna. I vissa ärenden och beslut är det dock ibland nödvändigt att använda sig av ord som kan uppfattas som byråkratiska för att det ska bli korrekt uttryckt. Se kommunstyrelsens protokoll 137/2005. Kommunfullmäktige bordlägger ärendet.

15 Kommunfullmäktige Kf 92a Fråga Kommer alla elever på IV-programmet att erbjudas studier på heltid nästa termin? FRÅGA I ärendet föreligger skrivelse från Valentina Papastavrou (-), bilaga 69. Kommunfullmäktige bordlägger ärendet.

16 Kommunfullmäktige Kf 92b Fråga Hur många Plusjobb kan bli aktuella i Salems kommun? FRÅGA I ärendet föreligger en fråga från Berith Grönqvist (s), bilaga 70. Berith Grönqvist har inkommit med en fråga till kommunstyrelsens ordförande angående plusjobb i Salems kommun. Fullmäktige beslutar att frågan får ställas. Kommunstyrelsens ordförande svarar att för kommunens del kan det röra sig om platser. Fullmäktige förklarar frågan besvarad.

17 Kommunfullmäktige Kf 93 Bordlagda fyllnadsval FYLLNADSVAL I ärendet föreligger memorial 16 Fullmäktige beslutar förrätta följande fyllnadsval: UNGDOMSRÅDET INTILL 2006 ÅRS UTGÅNG Ledamot (s) Andreas Kempe Linnéastigen Rönninge ARBETSMARKNADSNÄMNDEN INTILL 2006 ÅRS UTGÅNG Ledamot (m) Ersättare (m) Anders Forsberg Westerdalsvägen Rönninge Bo Selander Blåbärsstigen Rönninge

18 Kommunfullmäktige Kf 94 Information om 10 december 2005 RAPPORTER Lennart Kalderén (m) redogör för händelsen den 10 december. Två skriftliga rapporter delas ut, dels från Krisledningsnämndens sammanträde och dels kommunstyrelsestabens rapport, bilaga 71 och bilaga 72. Kommunfullmäktige noterar att de tagit del av rapporterna.

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2006-03-23 1 Plats och tid Torsdag 23 mars 2006 kl. 19.00-20.25 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2005-11-28 1 Plats och tid Måndag 28 november 2005 kl 19.00-19.55 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-12-18 1 Plats och tid Torsdag 18 december 2008 kl 19.00-20.10 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-09-29 1. Enligt bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-09-29 1. Enligt bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2005-09-29 1 Plats och tid Torsdag 29 september 2005 kl 19.00-21.35 Beslutande Enligt bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bilagd voteringslista

Se bilagd voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-04-24 1 Plats och tid Torsdag 24 april 2008 kl 19.00-21.20 Beslutande Se bilagd voteringslista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1 Plats och tid Torsdag 23 april 2009 19.00-20.55 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-06-04 1 Plats och tid Måndag 4 juni 2007 kl 19.30-20.05 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-02-22 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-02-22 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-02-22 1 Plats och tid Torsdag 22 februari 2007 kl 19.00-20.25 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Se bilagd närvaro- och voteringslista

Se bilagd närvaro- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2010-04-12 1 Plats och tid Måndag 12 april 2010 kl 19.00-19.20 Beslutande Se bilagd närvaro- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30 1(10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Sida 1 (11) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 12:15 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Lars-Anders Espert(sd) Övriga närvarande Anders

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-10-23 1 Plats och tid Torsdag 23 oktober 2008 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-01-08 1 Plats och tid Måndag 8 januari 2007 kl 18.00-18.20 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2006-09-28 1 Plats och tid Torsdag 28 september 2006 kl 19.00-20.07 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2008-09-25 1 Plats och tid Torsdag 25 september 2008 kl 19.00-19.40 Murgrönan, Salems centrum Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Plats och tid Beslutande 18 feb kl 19.00 20.00 Kommunalhuset rum Bergaholm Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Tj ej vid

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-04-14 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-04-14, kl 13.00-16.10 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-06-14 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-06-14 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-06-14 1 Plats och tid Torsdag 14 juni 2007 kl 19.00-21.00 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Ove Ivarsen (S) Karin Schmidt (L) Johan Hjertén (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

Ove Ivarsen (S) Karin Schmidt (L) Johan Hjertén (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 1(6) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 09:00 09:30 Beslutande Ledamöter Sebastian Clausson (S), Ordförande Gunnar Sporrong (MP), 1:e vice ordförande Suzanne Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-12-20 1 Plats och tid Torsdag 20 december 2007 kl 19.00-20.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-09-24 2 Allmänhetens frågestund Ingen fråga ställs under allmänhetens frågestund. Information om Kalmar kommuns Kina-satsning Näringslivschef Thomas Davidsson, Kalmar kommun, informerar

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 10:

Kommunkontoret Djurås , kl. 10: Tekniska nämnden 2018-09-18 1 (6) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 08:00-09:30 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordförande Sven-Inge Persson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Fredrik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) Osby, onsdagen den 12 oktober 2011 kl

Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) Osby, onsdagen den 12 oktober 2011 kl arbetsutskott 2011-10-12 1 (14) Plats och tid Osby, onsdagen den 12 oktober 2011 kl 08.30-12.15 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (m) Marika Bjerstedt Hansen

Läs mer

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl 13.00-14.40 Ajournering: 13.55-14.05 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) 27-29 Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 7 september 2016 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-02-26 1 Plats och tid Torsdag 26 februari 2009 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.35 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers Kommunchef Åsa Ratcovich Ekonomichef

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Bidragsbelopp 2017... 4 3 Ansökan om verksamhetsbidrag 2017 Habo Mullsjö Musikkår... 5 4 om investeringsbidrag 2017... 6 5 Åldersgräns vid fritidsgården...

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 14 mars 2014 kl 14.00 16.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel

Läs mer

PROTOKOLL 1(17) Revisionen Sammanträdesdatum: 2013-11-13. Plats och tid Hövdingasalen, kl 8:30: - 12:00

PROTOKOLL 1(17) Revisionen Sammanträdesdatum: 2013-11-13. Plats och tid Hövdingasalen, kl 8:30: - 12:00 PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Hövdingasalen, kl 8:30: - 12:00 Närvarande ledamöter Övriga Irene Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno

Läs mer