November 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "November 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna"

Transkript

1 1 November 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna I detta Föreningsnytt följer information om när cafékvällarna är under våren, när det blir badkväll och om den föreläsning som arrangeras i mars med Susanne Jessen. Dessutom finns det några första annonseringar om vad som kommer längre fram. Innan det kommande verksamhetsåret presenteras, så långt det nu är planerat, passar styrelsen på att tacka för engagerat stöd under år 2014, och önskar samtliga medlemmar fina helger i samband med jul och nyår. För att följa det som planeras kan man hålla sig uppdaterad via hemsidan på autism.se/dalarna. Det som redan har hänt kan man också följa via hemsidan under Bilder. Där finns som en dagbok med bilder och korta texter. I detta Föreningsnytt går det som nämnts att läsa om vad som planeras för nästa verksamhetsår. Några notiser om vad som hänt under hösten finns också med.

2 2 Viktiga datum att notera AquaNova lördagen den 7 februari Ta med hela familjen/gruppboendet och kom och ha kul! Aqua Nova i Borlänge är abonnerat den 7 februari kl. 18:00-21:00. Föreningen står för hyran. Inträde tillkommer på 35 kronor per person och betalas i kassan. Omklädningsskåpen låses med hänglås, finns att köpa om man inte själv har. OBS! För er som vill undvika köande samt trängsel i omklädningsrum går det bra att komma 18:20, men inte senare. Caféet ska enligt uppgift vara öppet till kl Det finns möjlighet att äta egen matsäck. För mer information, googla på Aqua Nova, eller gå in på Det finns begränsad möjlighet till avskilt omklädningsrum för de som har ledsagare/assistent av motsatt kön, tag i så fall kontakt med Aqua Nova Anmäl deltagande på autism.dalarna@gmail.com, eller på telefon (sms och telefonsvarare) eller med brev till Pia Johansson, Dalgården 4, Säter. Barn och unga som inte förmår att vara i skolan Den 26 mars kommer Susanne Jessen, först till Mora, sedan till Borlänge och ger en föreläsning om barn och unga som inte förmår att vara i skolan. Se inbjudan i slutet av Föreningsnytt. Sprid gärna denna inbjudan då den är öppen för alla intresserade. Cafékvällar Vårens cafékvällar Första torsdagen i månaden (med undantag för helgdagar och terminsuppehåll) träffas vi mellan 18:30 20:30 på Träffpunkten längst upp i CTH-lokalerna, Vattugatan 3 i Borlänge. Programinnehållet för våren är ännu inte fastställt, så håll koll på hemsidan eller annons i Annonsbladet.

3 3 Datum för vårens cafékvällar är 5 februari, 5 mars, 7 maj (det blir ingen cafékväll i april då det är skärtorsdag den första torsdagen). Cafékvällarna välkomnar alla intresserade. Där kan man samtala och diskutera det som känns angeläget. Bokbord finns, med möjlighet för medlemmar att låna böcker. Föreningen bjuder på fika. Gå gärna in på hemsidan för mer information inför kvällarna och tipsa oss också om förslag till innehåll. Vid flera cafékvällar medverkar en inbjuden talare under den första timmen. För mer information kontakta Maria Ljungberg. Mammagruppen i Falun Kom och träffa andra med liknande erfarenheter. Kontakta gärna Karin Thoring för mer information. Första annonsering Helgen den mars är det medlemshelg i Siljansnäs stugby. Då finns möjlighet till vintriga aktiviteter bland annat vid Granbergets skidområde. Inbjudan kommer på det nya året. Bo Hejlskov Elvén kommer till Borlänge den september. Den första dagen är öppen för alla och titeln på föreläsningen är Fördjupning i låg-affektivt bemötande. Den andra dagen kommer att ha ett specialutformat program med inriktning på socialtjänstens personal. Inbjudan följer i nästa Föreningsnytt. Någon gång under vårterminen kommer det att ordnas en helg med övernattning för medlemmar som är 18 år och äldre med egen diagnos inom autismspektrum. Mer information följer i nästa Föreningsnytt. Hör av dig till föreningen om du har synpunkter och förslag rörande denna aktivitet, e-post autism.dalarna@gmail.com eller mobil (telefonsvarare och SMS).

4 4 Hänt under hösten Föreläsning Den 16 oktober kom Anna Sjölund till Borlänge och föreläste om vardagsstöd. Närmare 150 personer kom och lyssnade till detta. Cafékvällar I skrivande stund har tre av höstens fyra cafékvällar klarats av. Vid två av dessa har det funnits programinnehåll. I september hölls visning av Elisabeth Svenssons klädkollektion SFAA. I oktober kom förbundsordförande Eva Nordin Olson och delade med sig av sin gedigna kunskap om autism till en stor skara åhörare. Sammankomster endast för medlemmar Till stughelgen i Siljansnäs den augusti kom drygt 70 medlemmar från Dalarna och Västmanland och bodde i stugorna, paddlade, fiskade, cyklade och orienterade. Höstens bad på Aqua Nova i Borlänge den 18 oktober samlade 140 medlemmar. Det kom till och med några som är medlemmar i andra distrikt, men det gick fint för badet är stort.

5 5 FÖRELÄSNING MED SUSANNE JESSEN i MORA den 26 mars 2015 kl i BORLÄNGE den 26 mars 2015 kl HUR KAN OÖNSKAD SKOLFRÅNVARO FÖREBYGGAS? Om arbetssätt i förhållande till barn och unga som inte förmår att vara i skolan (så kallade hemmasittare) Föreläsare: Susanne Jessen, från Kalmar, är handledare och utbildare på autismområdet, bland annat vid Utbildningscenter Autism. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med frågor som rör elever vilka, av olika anledningar, inte har en fungerande skolgång; så kallade hemmasittare. Jessen tar upp vilka tidiga tecken som kan finnas på en framtida skolfrånvaro. Huvudvikten läggs vid vad som krävs för att upptäcka och förstå, men framför allt agera för att förhindra att sådan skolfrånvaro uppkommer. Hon kommer också att ta upp kartläggning, samverkan och handledning; sättet att kartlägga och ge stöd passar de flesta barn och unga oavsett orsak till den oönskade frånvaron. Målgrupp: Föreläsningen vänder sig till skolpersonal på alla nivåer och områden, skolbarnsföräldrar samt till andra intresserade. Anmälan: Senast den 12 mars, begränsat antal platser. Anmälan är bindande, ersättare får sättas in vid förhinder. Anmäl helst genom denna länk I andra hand via e-post, autism.dalarna@gmail.com eller per brev till Pia Johansson, Dalgården 4, Säter, mobil ( SMS och telefonsvarare). Bekräftelse och faktura skickas i första hand med e-post. Privatpersoner betalar kontant eller med kort, på plats. Mora 26 mars, kl , Centrumkyrkan, Vasagatan 24, bakom Vasaloppsmålet. Avgift: I yrkesroll 500:-, medlemmar i föreningen; kom 4 betala för 3. Privatperson 200:-, medlem i föreningen får 100:- i rabatt. Dryck och smörgås ingår. Borlänge 26 mars kl , Hörsalen, Teknikdalen, Forskargatan 3. Avgift: I yrkesroll 500:-, medlemmar i föreningen; kom 4 betala för 3. Privatperson 200:-, medlem i föreningen får 100:- i rabatt. Dryck och smörgås ingår.

6 6 FÖRELÄSNING MED SUSANNE JESSEN ORT (ringa in): Mora Borlänge ÄR MEDLEM (ringa in) Ja Nej FÖR VERKSAMHETER Verksamheten.. anmäler..personer Kontaktperson: E-post och telefonnummer:.. Fakturaadress:.. Referens:.. Postnummer och postort: Anmälan är bindande, men annan person kan sättas in. Begränsat antal platser. FÖR PRIVATPERSONER Följande personer anmäls:.. Avgift för föreläsning (fika ingår) person från verksamhet 500:-, privatperson 200:- Medlemskap i arrangerande förening ger rabatt. Medlem privatperson: Vill ha medlemsrabatt för. personer Medlem verksamhet: Gå 4 betala för 3. Med reservation för förändringar.

7 7 Information från styrelsen Stipendium för medlemmar Medlemmar i föreningen kan söka stipendium för utbildning/kurs vid Utbildningscenter Autism. Ta del av mer information via länken eller kontakta Pia Johansson. Adoptera föreningens informationstavlor Du som medlem kan göra en viktig insats genom att adoptera en eller flera av föreningens informationstavlor Kan du tänka dig att ha en sådan uppgift, kontakta Pia Johansson. Efterlysning Har din familj erfarenhet av fastspänning i särskolan? Förbundssekreterare Nicklas Mårtensson fördjupar sig i frågan för ett inslag i radio. Kontakta Maria Ljungberg för mer information. Söka vänner Medlemmar har möjlighet att söka vänner här via Föreningsnytt, kontakta Pia Johansson. Böcker i referensbibliotek En lista över föreningens bokinnehav finns på hemsidan. Om du har lånat någon bok och inte har möjlighet att komma till en cafékväll och lämna tillbaka den så går det också att skicka boken med post till Maria Ljungberg.

8 8 Maria Ljungberg ordförande Maria Aronson vice ordförande Pia Johansson sekreterare Linda Kvalöy- Johansson kassör Anette Partelow ledamot Pia Lennström ledamot Ingalil Johansson ledamot Britta Nygren suppleant Annika Johansson suppleant Anna-Lena Jahncke suppleant Karin Thoring valberedning Bobo Eriksson valberedning Borlänge, Brukarråd BUP Mora Borlänge Falun, Brukarråd BUP Samverkan med läns habiliteringen samt NPU LSS-ombud Facebook grupp Hemsida Facebook grupp Ledamot av förbundsstyrelsen Gagnef Informationsspridning Mammagrupp Falun Autism- och Aspergerföreningen Dalarna, hemsida: e-post:

Februari 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna

Februari 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna 1 Februari 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna I vårt distrikt finns många medlemmar och fler får det gärna bli! Under de senaste fem åren har antalet medlemmar mer än fördubblats. Detta

Läs mer

Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna

Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna 1 Juni 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna Ett mål har varit att bli 500 medlemmar, och så blev det i mars månad. Detta firades med tårta vid cafékvällen i april. Ju fler medlemmar vi är,

Läs mer

Vinter 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna. Alla medlemmar tillönskas en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Vinter 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna. Alla medlemmar tillönskas en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR 1 Vinter 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna I vårt distrikt finns många medlemmar och fler får det gärna bli! Ska vi våga tro att gränsen 500 medlemmar sprängs innan årsskiftet? Du kan

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Nr 1, 2016

FÖRENINGSNYTT Nr 1, 2016 FÖRENINGSNYTT Nr 1, 2016 Ett nytt år, med många inplanerade aktiviteter, har börjat. Här i årets första Föreningsnytt, finns detaljerad information om kommande händelser i föreningens regi under vårterminen.

Läs mer

Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera!

Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera! 1 Februari 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera! Vårens cafékvällar Första torsdagen i månaden med undantag för april träffas vi mellan 18:30

Läs mer

Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna

Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna 1 Juni 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna Det finns så många härligt engagerade medlemmar i vårt distrikt! Vid årsskiftet hade vi 440 medlemmar och vi ökar stadigt. Det är glädjande att

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för AUTISM- OCH ASPERGERFÖRENINGEN DALARNA 883800-5539

Verksamhetsberättelse. för AUTISM- OCH ASPERGERFÖRENINGEN DALARNA 883800-5539 Verksamhetsberättelse för AUTISM- OCH ASPERGERFÖRENINGEN DALARNA 883800-5539 2014 1 883800-5539 Sida 2 av 9 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 AUTISM- OCH ASPERGERFÖRENINGEN DALARNA Det allra viktigaste i en

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Nr 3, november 2016

FÖRENINGSNYTT Nr 3, november 2016 FÖRENINGSNYTT Nr 3, november 2016 I detta Föreningsnytt, som är årets sista, finns information om vad som än så länge är planerat för nästa år. Det innebär att fler händelser kan tillkomma och att inte

Läs mer

FÖRENINGSNYTT. Nr 2, juni 2019

FÖRENINGSNYTT. Nr 2, juni 2019 Nr 2, juni 2019 FÖRENINGSNYTT Det finns så många härligt engagerade medlemmar i vårt distrikt! Vid årsskiftet hade vi 812 medlemmar och vi ökar stadigt. Daladistriktet stod för den största procentuella

Läs mer

Uppdragsföreläsningar

Uppdragsföreläsningar Barn som väcker funderingar i förskolan Målgrupp Personal och föräldrar till barn i förskoleåldern. Rektorer för förskoleverksamhet. Personal inom BVC. Föreläsare Ulrika Aspeflo, leg. logoped Pris/Information

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november!

UNGA LEDARE. Vill du bli ledare inom idrotten? UNGA LEDARE. OBS! Anmäl Dig innan 22 november! Vill du bli ledare inom idrotten? Är du mellan 14-20 år och intresserad av att bli ledare eller organisationsledare* och tycker det är kul att träffa andra ungdomar! I höst kör vi igång med en ny omgång

Läs mer

GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna

GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna Reviderad 2019-03-07 2 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar inom BUP Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

FUB-Bladet. Borlänge. Nr 2 våren 2017

FUB-Bladet. Borlänge. Nr 2 våren 2017 FUB-Bladet Borlänge Nr 2 våren 2017 FUB BORLÄNGES STYRELSE 2017 Ordförande Anette Nilsson 0243-23 88 13; 070-588 13 76 flintanette@telia.com Vice ordförande Gunilla Wikblad 0243-603 06; 073-613 79 79 curt.wikblad@telia.com

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna

Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna GRUPP- KATALOG Hösten 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna 2 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar inom BUP Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar som finns

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.nu 1(18) Grupper för person som har en

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Hörselverksamheten, FyrBoDal Hösten 2014

Hörselverksamheten, FyrBoDal Hösten 2014 Kurskatalog för, FyrBoDal Hösten 2014 Välkommen Välkommen till till Teckenspråksutbildning i FyrBoDal Teckenspråkslärare kommer att undervisa dig/er i grupp. Introduktionskurs i teckenspråk ges till dig

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

Föreningens program - Våren 2019

Föreningens program - Våren 2019 Föreningens program - Våren 2019 Februari Anhörigträff 4 februari Bowling 23 februari Mars Bad 23 mars April Världsautismdagen, Föreläsning med Lulu Andersen 2 april Anhörigträff 8 april Konstnär för en

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag

Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag 2013-02-08 13/23 Socialnämnden (motsv) Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag OBS! Två viktiga ämnen på en dag Förmiddag Eftermiddag BAKGRUND/ SYFTE Det svåra samtalet

Läs mer

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari 2019 FÖRENINGSNYTT Här kommer medlemsutskick från Autism- och Asperger föreningen Värmland med hittills planerade aktiviteter för våren. Vi planerar aktiviteter

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på Aktiviteter För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen TRÄFFPUNKTEN TÄBY Linbastuvägen 1, måndagar kl 18 21 Träffpunkten erbjuder en

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Vi bjuder på Gourmet och italiensk buffé, dryck, kaffe/the

Vi bjuder på Gourmet och italiensk buffé, dryck, kaffe/the Välkomnar till årsmöte för Autism & Asperger föreningen Västerbotten Den 29 mars 2014 kl. 11.00 Storgatan 76, HSO Umeå Under mötet ska vi gå igenom Årsmötesförhandlingar Föreläsning av Anders Bäckström/

Läs mer

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE VÄLKOMMEN TILL Föreningen LET S MOVE För dig som tävlingsdansar på Eskilstuna Dansstudio! E-post: foreningenlm@foreninglm.se Hemsidan: foreninglm.se Föreningens bankgironummer:

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Att tolka smärta hos personer med kognitiva funktionsnedsättningar

Att tolka smärta hos personer med kognitiva funktionsnedsättningar 2014-12-01 15/24 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Socialnämnden (motsv) Landstinget Att tolka smärta hos personer med kognitiva funktionsnedsättningar BAKGRUND

Läs mer

Barn som väcker funderingar i förskolan

Barn som väcker funderingar i förskolan Föreläsningar 21 februari,kl.13.00 17.00 Barn som väcker funderingar i förskolan Målgrupp Personal och föräldrar till barn i förskoleåldern. Rektorer för förskoleverksamhet. Personal inom BVC. Föreläsare

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Nyhetsbrev 2 2014 2014-03-12 CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV NYA LOKALER PA KANSLIET

Nyhetsbrev 2 2014 2014-03-12 CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV NYA LOKALER PA KANSLIET CURA INDIVIDUTVECKLINGS NYHETSBREV I februari skickade vi ut Curas första interna nyhetsbrev. Vi insåg dock att det mesta i nyhetsbrevet kan vara av intresse även för våra samarbetspartners utanför vår

Läs mer

Kommunbladet november 2013

Kommunbladet november 2013 Kommunbladet november 2013 Information från Norsjö kommun Nyheter om bredbands-nätet i Norsjö Det kommer att vara störningar i bredbands-nätet i Norsjö kommun på natten mellan onsdag och torsdag den 20

Läs mer

Lördagsateljén. Anmäl dig på vår hemsida:

Lördagsateljén. Anmäl dig på vår hemsida: Anmäl dig på vår hemsida: www.krita.nu Lördagsateljén Öppen konstateljé där du självständigt kan skapa konst och vara kreativ. Erfarna ledare kan vid behov assistera dig. Välj om du vill måla, teckna,

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Länsgemensamma Gruppverksamheter och Informationstillfällen för personer med funktionsnedsättning samt för närstående, personal och nätverk 2019 Se även Habiliteringens hemsida

Läs mer

Inbjudan till utställare

Inbjudan till utställare Inbjudan till utställare 1-3 november Cupolen i Birsta, Sundsvall Mässan arrangeras i ett av Sveriges hetaste handelsområden! Arrangör: Vi ses på Hälsa & Skönhetsmässan Hälsa och Skönhetsmässan kommer

Läs mer

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra Att utveckla styrelsens kompetens löpande är en investering för hela bostadsrättsföreningen VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA ER TILL VÅRA KURSER Att engagera sig i styrelsearbetet ger möjlighet

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

MEDLEMSAKTIVITETER. Våren 2017

MEDLEMSAKTIVITETER. Våren 2017 MEDLEMSAKTIVITETER Våren 2017 Först av allt vill vi från Styrelsen önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!! Vi hoppas att vi har någon aktivitet i vårt program kan locka dig och att vi träffas någon av

Läs mer

BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018

BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018 BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar i BUP Dalarna - hösten 2018 Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar som finns

Läs mer

Bedriver utbildningar och sprider kunskap om autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd.

Bedriver utbildningar och sprider kunskap om autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Utbildningscenter Autism Bedriver utbildningar och sprider kunskap om autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Huvudsakligen bedrivs veckolånga utbildningar i Ett pedagogiskt arbetssätt

Läs mer

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se Ett häfte samlat med aktiviteter från studieförbund, föreningar och organisationer i Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo, Skurup och Ystad kommuner. Alternativet riktar sig till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autismspektrumtillstånd. Är du anhörig till någon med autismspektrumtillstånd eller har du egen diagnos och vill

Läs mer

Att dra grisen i svansen

Att dra grisen i svansen Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN 13-16 augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Tema: Kontrafinalitet Vad

Läs mer

Hur kan torra fakta och svårbegripliga begrepp förvandlas till en spännande berättelse?

Hur kan torra fakta och svårbegripliga begrepp förvandlas till en spännande berättelse? K a l m a r Tid: 16,00-19,30 KALMAR 1 Målgrupp: Lärare och elevassistenter i skolår F-3 samt särskolan Plats: Kalmar Datum: Måndagen den 2:a april Lokal: Teatercafét på Kalmar teater K a l m a r KALMAR

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

! anordnat av Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem och Fritidshemmen vid Martinskolan, Stockholm Söders waldorfskola

! anordnat av Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem och Fritidshemmen vid Martinskolan, Stockholm Söders waldorfskola Vårseminarium 2014 25-27 april anordnat av Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem och Fritidshemmen vid Martinskolan, Stockholm Söders waldorfskola Nu är det dags igen Vårt stora och brokiga

Läs mer

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna.

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna. Öppethållande Måndagar Fredagar 8.00-17.00 Kvällsöppet Tisdagar-Torsdagar 17.00-20.00. Lördagar STÄNGT Söndagar 9.00-16.00 Vinterfoder åt kaninerna. Tfn: 040-19 00 00 Mail: almviks4h@gmail.com Hemsida:

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

Tolka och förstå små barn

Tolka och förstå små barn 2013-06-24 13/59 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Skolstyrelsen (motsv) Socialnämnden (motsv) Tolka och förstå små barn BAKGRUND/ SYFTE Den här kursen vänder

Läs mer

Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd

Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd Sensommaren är här! Det är alltid blandade känslor vid denna tid på året. En del tycker det är skönt att saker och ting blir mer som vanligt

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 1 2018 Reeli Bendiksen, ledamot i lokalföreningens styrelse, gick bort 14 januari i år. Reeli blev medlem i föreningen 2006 och valdes in som ersättare i styrelsen 2010. Reeli blev 83

Läs mer

Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor

Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor 2014-11-21 15/22 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Gilla kommunen En dag om sociala medier i offentlig sektor BAKGRUND/ SYFTE De sociala

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun Vimmerby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015 Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen Stjärnevik 2015 För alla barn i Vimmerby

Läs mer

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde.

Skövde Fågelklubb. Skövde Fågelklubbs styrelse Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Skövde Fågelklubb Klubbens lokal ligger på Norra Bergvägen 21 i Skövde. Medlem i klubben blir man genom att för enskilt medlemskap sätta i 150 kr på bankgiro: 489-7930, för familjemedlemskap 200 kr och

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2015 Rapport från SSRs årsmöte Skånes spelmansförbund stod som värdar för årets årsmöte inom SSR. Mötet hölls på Sundsgården i Helsingborg. Det enda som var utöver

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan

Scanna in dokomenten och maila dem till medlem@svea.org eller posta medlemskapsansökan Medlemskapsansökan till Sveriges elevråd - SVEA För en bättre och mer demokratisk skola Vad erbjuder vi: En röst i skolpolitiken Ett fullspäckat medlemspaket Rabatterade priser på våra nationella träffar

Läs mer

Barnmässan. 25-27 oktober 2013. Missa inte årets barn & ungdomsmässa Kom och delta på Barnmässan 2013. Inbjudan till utställare

Barnmässan. 25-27 oktober 2013. Missa inte årets barn & ungdomsmässa Kom och delta på Barnmässan 2013. Inbjudan till utställare Barnmässan 25-27 oktober 2013 Missa inte årets barn & ungdomsmässa Kom och delta på Barnmässan 2013 Inbjudan till utställare Mässan arrangeras i ett av Sveriges hetaste handelsområden, Begränsat antal

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Nytt från Civilförsvarsförbundet Sverige #5 (utgivningsdag tisdag 17 november 2015)

Nytt från Civilförsvarsförbundet Sverige #5 (utgivningsdag tisdag 17 november 2015) Nytt från Civilförsvarsförbundet Sverige #5 (utgivningsdag tisdag 17 november 2015) Om nyhetsbrevet Kontaktuppgifter: E-post red@civil.se eller Box 2034, 169 02 Solna Materialet i detta nyhetsbrev är skyddat

Läs mer

Chef för personliga assistenter 2013

Chef för personliga assistenter 2013 Chef för personliga assistenter 2013 utvecklas i ditt ledarskap! Att leda på distans konkreta verktyg! Samtalsmetodik, konfliktlösning och professionellt förhållningssätt i olika situationer Uppdatering

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Rekrytering och urval av personal

Rekrytering och urval av personal 2012-04-18 12/49 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget BAKGRUND De flesta av oss har egentligen

Läs mer

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2012-04-10 12/47 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget

Läs mer

Aktiviteter och annan information

Aktiviteter och annan information Medlemsinfo 17 januari 2017 Aktiviteter och annan information Kamratföreningens Disco i Täby Finns enstaka plats på Temadag om LSS 21/1, se nedan 28/1, se nedan Innehållsförteckning Vi behöver hjälp i

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

Utbildningsprogram 2012

Utbildningsprogram 2012 Utbildningsprogram 2012 - KUNSKAP ÄR ALDRIG TUNGT ATT BÄRA - A-Assistans anordnar varje år utbildningar i syfte att stärka de anställda i sina yrkesroller. Förutom de kurser som finns beskrivna i denna

Läs mer

GRUPPER OCH FÖRELÄSNINGAR FÖR VUXNA PÅ ASPERGERCENTER. www.habilitering.se/aspergercentersvuxenteam

GRUPPER OCH FÖRELÄSNINGAR FÖR VUXNA PÅ ASPERGERCENTER. www.habilitering.se/aspergercentersvuxenteam GRUPPER OCH FÖRELÄSNINGAR FÖR VUXNA PÅ ASPERGERCENTER www.habilitering.se/aspergercentersvuxenteam Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sid 2 Personal i Aspergercenters vuxenteam Sid 3 Anmälan till

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Våren 2011 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-KURS OM AUTISM 2. PÅ SPÅRET - FÖRDJUPAD BAS-KURS 3. KOMMUNIKATION I

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, äntligen är hösten här. Vi väntar nu på svampen och hoppas på ett super år. Hoppas alla haft en underbar sommar, i år har det varit mycket sol och värme. Vad händer

Läs mer

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Hej! Nu, när vi har mött barnen igen och allt börjar få form och fason i arbetsrutinerna, är det dags att planera framåt. En mötesplats för inspiration:

Läs mer

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun Anhörigstöd 2013 i Lessebo kommun Vem anhörigstödet finns till för Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som stödjer

Läs mer

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015 Axplocket NR 1/2015 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att ni alla haft en bra jul och nyår med massor med god mat! Nu är det snart dags för alla föreningar att ha årsmöten. Titta under respektive

Läs mer

Hederskultur. Metoder och samverkan för kvalitet och säkerhet i arbetet med unga utsatta. Hur ska vi se och agera?

Hederskultur. Metoder och samverkan för kvalitet och säkerhet i arbetet med unga utsatta. Hur ska vi se och agera? Hederskultur Inbjudan till konferens i Stockholm den 14-15 oktober 2009 TALARE FRÅN Stockholms stad Ulf Kristersson Stockholms Universitet Astrid Schlytter Uppsala kommun Birgitta Lindquist Lundellska

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Protokoll från årsmötet, Stranden den 19 maj 2013

Protokoll från årsmötet, Stranden den 19 maj 2013 Protokoll från årsmötet, Stranden den 19 maj 2013 1. Mötet öppnades av ordförande Kicki. 2. Mötet ansågs vara behörigt utlyst. 3. Val av mötesordförande: Kicki 4. Val av mötessekreterare: Petra 5. Val

Läs mer

Rutiner för ÖKAD SKOLNÄRVARO HUR VI FÖREBYGGER OCH SÄTTER IN INSATSER TIDIGT FÖR ATT MOTVERKA SKOLFRÅNVARO PÅ LIDINGÖ

Rutiner för ÖKAD SKOLNÄRVARO HUR VI FÖREBYGGER OCH SÄTTER IN INSATSER TIDIGT FÖR ATT MOTVERKA SKOLFRÅNVARO PÅ LIDINGÖ Rutiner för ÖKAD SKOLNÄRVARO HUR VI FÖREBYGGER OCH SÄTTER IN INSATSER TIDIGT FÖR ATT MOTVERKA SKOLFRÅNVARO PÅ LIDINGÖ Rutiner för ökad skolnärvaro Syftet med rutinerna är att förebygga, upptäcka och tidigt

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 på Kvarnsvedens vårdcentral Närv: Per-Olof Rosendahl, socialpsykiatrin, Claudia Engman, BVC-psykolog Domnarvets vc, Gerd Edström, socialtjänsten,

Läs mer