Vinter 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna. Alla medlemmar tillönskas en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vinter 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna. Alla medlemmar tillönskas en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR"

Transkript

1 1 Vinter 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna I vårt distrikt finns många medlemmar och fler får det gärna bli! Ska vi våga tro att gränsen 500 medlemmar sprängs innan årsskiftet? Du kan hjälpa till att utöka medlemsantalet genom att exempelvis anmäla alla familjemedlemmar (det kostar bara 50 kronor extra per person för familjemedlemskap). Ytterligare sätt går att läsa om längre fram i Föreningsnytt. Under nästa år kommer det att erbjudas ännu fler arrangemang och aktiviteter. En helg med vinteraktiviteter i Siljansnäs är ett nytt inslag. Det är glädjande att fler och fler hittar till föreningen och dess olika aktiviteter, trots att det för många medlemmar kan vara nog så tungt bara att få ihop vardagslivet. Det är när vi möts och tar hjälp av varandras erfarenheter och förståelse som det händer något, det uppstår en bärande kraft! Alla medlemmar tillönskas en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Tips inför julen Julklappsalternativ Ett alternativ inför julhelgen är att ge bort ett medlemskap i föreningen som julklapp till far- och morföräldrar eller till någon annan som uppskattar en sådan gåva, där fyra nummer av förbundstidningen Ögonblick ingår. För medlemskap som gåva, anmäl via hemsidan eller kontakta Pia Johansson. Ett annat bra julklappstips är att ge bort föreningens tygkasse, den är snygg, av god kvalitet och fungerar bra att bära även tyngre saker i. Kontakta Linda Kvalöy Johansson, kassen kostar 60:-.

2 2 Vinter och vårvinter, viktiga datum att notera! Seminarium med Nicklas Mårtensson Autismspektrumtillstånd hur får vi skolan att fungera bra? Nicklas Mårtensson är ombudsman på Autism och Aspergerförbundet, med ansvar för skolområdet. Inbjudan skickas senare när lokal och tidpunkt bestämts. Föreläsning med Bo Hejlskov Elvén den 18 februari i Falun Bo Hejlskov Elvén kommer nu äntligen tillbaka till oss. Han är den bästa tänkbara föreläsare. Sedan vi såg honom sist har han blivit utsedd till en av tre finalister till Stora Psykologpriset. Den här gången har vi bokat en riktigt stor lokal så att alla som vill komma ska få plats. Se särskild inbjudan i slutet av Föreningsnytt. Bad på Aqua Nova i Borlänge den 22 februari Vid badet i november var 100 medlemmar anmälda. Hur många blir vi denna gång? Inbjudan kommer i nästa Föreningsnytt. Årsmöte den 6 mars Årsmötet hålls den 6 mars 2014 i samband med cafékvällen. Särskild inbjudan/kallelse kommer att skickas ut. Vinterkul i Siljansnäs den mars För första gången arrangerar föreningen en helg i vinterlekens tecken. Vi bor i Siljansnäs stugby. Föreningen står för en del av stughyran och hela kostnaden för skid- och aktivitetsledare. Utrustning finns att hyra. Kostnaden för liftkort är 150:- för ungdom. En av kvällarna finns möjlighet att äta taco-buffé till reducerat pris. I övrigt är det självhushåll vilket innebär att man själv står för sängkläder, matlagning och städning. Se särskild inbjudan i slutet av Föreningsnytt.

3 3 Vårens cafékvällar Första torsdagen i månaden (med undantag för helgdagar och terminsuppehåll) träffas vi mellan 18:30 20:30 på Träffpunkten längst upp i CTH lokalerna, Vattugatan 3 i Borlänge. Programinnehållet för våren har ännu inte fastställts, så håll koll på hemsidan eller annons i Annonsbladet. Datum för vårens cafékvällar är 6 februari, 6 mars, 3 april samt 8 maj Cafékvällarna vänder sig till alla medlemmar i distriktet och andra intresserade. Kom och ventilera dina frågor med oss i styrelsen och ta del av vad som är aktuellt i föreningen. Bokbord med möjlighet att låna böcker finns. Föreningen bjuder på fika. Gå gärna in på hemsidan för mer information inför kvällarna och tipsa oss också om förslag till innehåll. För mer information kontakta Maria Ljungberg. Första annonsering vårhelg i Orsa björnpark I fjol var besöket och övernattningen i Orsa björnpark ett uppskattat inslag, så uppskattat att det förtjänar att upprepas. Datum är ännu inte bestämt. Inbjudan kommer i nästa Föreningsnytt. Första annonsering - familjeläger augusti En tradition inom föreningen börjar det bli att vistas i Siljansnäs stugby helgen innan skolstart. Så kommer att ske även nästa år. Datumet är satt till augusti. Och kom ihåg en familj kan vara så mycket mer än en traditionell kärnfamilj, alla medlemmar är alltså välkomna. Inbjudan kommer i nästa Föreningsnytt. Mammagruppen i Falun Kom och träffa andra med liknande erfarenheter. Kontakta gärna Karin Thoring för mer information. Håll utkik på hemsidan då det kan tillkomma föreläsningar eller andra arrangemang under våren.

4 4 Information från styrelsen Projekt Informationsspridning I april månad drogs projektet igång med syfte att sprida information om autism i Dalarna. Nu är alla stegen i det första skedet klara vilket innebär att tavlan finns på alla barn-, ungdoms- och vuxenhabiliteringar, barn och ungdomspsykiatriska mottagningar och på alla vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningar i länet. En fortsättning sker och tavlor sätts upp vid vårdcentraler och kommunernas socialförvaltningar och LSSkontor. I nästa steg väntar länets elevhälsoenheter. Du som medlem kan göra en viktig insats genom att anmäla ditt intresse för att övervaka en eller flera tavlor i din kommun och se till om det behöver fyllas på med broschyrer, gärna en till två gånger per år. Kan du tänka dig att ha en sådan uppgift, kontakta Pia Johansson. Böcker i referensbibliotek Då de flesta av föreningens nyare böcker ofta är utlånade har styrelsen beslutat att köpa in dubbla exemplar av de mest populära böckerna att ha som referensexemplar som inte lånas ut. Om du har lånat någon bok och inte har möjlighet att komma till cafékväll och lämna tillbaka den så går det också att skicka boken med post till Maria Ljungberg.

5 5 Stipendium Autism & Aspergerföreningen Dalarna Föreningen har inrättat ett stipendium för att underlätta för medlemmar att ta del av kurser vid Utbildningscenter Autism. Ekonomiska förutsättningar Med utgångspunkt från föreningens ekonomiska läge infördes stipendiet verksamhetsåret 2012 men omprövas av styrelsen inför varje kommande verksamhetsår. Fastställanden Ett stipendium delas ut per år på 75 procent av kurskostnaden, dock högst :-. Föreningen betalar direkt till Utbildningscenter. Styrelsen beslutar om vem som får stipendiet vid sitt sista möte för verksamhetsåret. Kriterier Stipendium kan sökas av den som är medlem i Dalarnas distrikt som privatperson för kurs som arrangeras av Utbildningscenter Autism både före och efter avslutad kurs, av samma person flera gånger. Efter avslutad kurs lämnas några rader om kursens innehåll för publicering i Föreningsnytt. Ansökan görs lättast via mail till autism.dalarna@gmail.com, för mer information kontakta Pia Johansson. Välkommen med din ansökan!

6 6 Kontaktuppgifter Namn tfn & e-post, Uppdrag Maria Ljungberg ordf Kontaktombud Borlänge, Brukarråd Maria Aronsson Vice ordförande Pia Johansson sekreterare Linda Kvalöy- Johansson kassör Anette Partelow ledamot Pia Lennström ledamot Ingalil Johansson ledamot Britta Nygren suppleant Annika Johansson suppleant Anna-Lena Jahncke suppleant Annelie Hällström suppleant Bobo Eriksson Karin Thoring BUP Kontaktombud Mora Kontaktombud Borlänge Kontaktombud Falun, Brukarråd BUP Samverkan med läns habiliteringen samt NPU LSS-ombud Valberedning Valberedning Autism- och Aspergerföreningen Dalarna, hemsida: e-post: Facebook grupp Hemsida Facebook grupp Ledamot av förbundsstyrelsen Kontaktombud Gagnef Informationsspridning Mammagrupp Falun

7 7 Autism- och Aspergerföreningen Dalarna bjuder in till vinterkul i Siljansnäs Den mars 2014 ordnar vi ett vinterläger i egen regi, så kom och var med i det vackra Siljansnäs. Boendet består av stugor med självhushåll i Siljansnäs stugby, det vill säga eget boende med städning och mathållning, egna sängkläder och handdukar. Stugorna är utrustade med kök för egen matlagning. Stugor finns från 4 till 6 bäddar. I vissa stugor går det att sätta in extra säng. Vintersport står på programmet utifrån vars och ens förutsättningar. Utför åks det i Leksand Ski Granberget. Utrustning finns att hyra. Föreningen står för en del av boendekostnaden och en del av kostnaden för taco-buffén på lördagskvällen samt hela kostnaden för skid- och aktivitetsledare. Det finns också en hel del andra prova-på-aktiviteter att välja mellan (till exempel snöskor, skridskor och spark). Längdskidspår finns av varierande svårighetsgrad. I närheten av stugbyn ligger Siljansnäs hotell med möjlighet till besök på restaurang och spa. Restaurangbesök och spa behöver bokas i förväg, kontakta då hotellet när ni anländer. Uppe på toppen av berget finns Naturum Dalarna med tillhörande utkikstorn. Gå gärna in på hemsidorna för mer information och bilder Avgift: 600 kronor per stuga för båda nätterna, föreningen subventionerar boendet. Varje familj ordnar måltider själv, utom lördag kväll då man kan äta taco-buffé för 50 kronor per person (exklusive dryck). Några preliminära hålltider: Fredag: kl Ankomst, incheckning. Längdskidor på stugbyns område, platt spår 500 meter (längre och mer avancerade skidspår finns också, alldeles i närheten). Prova på snöskor, skridskor, spark-skattjakt. På kvällen pulkaåking. Lördag kl Heldag i utförsåkningsbacken, rabatterat pris på liftkort, cirka 150:-/ungdom för dagkort (ledsagare betalar inte för liftkort). Här kan man hyra

8 8 alla typer av skidor, pulkor, skicar med skidlärare. På kvällen taco-buffé för dem som önskar. Söndag förmiddag: Gemensam promenad till Naturum eventuellt med naturguide som berättar om hur djuren klarar vintern. Städning av stugan och avresa under söndagen. Anmälan ska vara föreningen tillhanda senast den 1 mars. Anmälan är bindande. Ett begränsat antal stugor finns till vårt förfogande. Bokning sker i den ordning anmälningarna kommer in, här gäller alltså först till kvarn. Anmälan kan också göras via e-post, kom då ihåg att skicka alla efterfrågde uppgifter. Bekräftelse och faktura skickas ut fortlöpande. Anmälan kan göras på internet via denna länk Anmälan kan också skickas per post till: Pia Lennström, Grevbo Borlänge. Telefon eller via mejl autism.dalarna@gmail.com Varmt välkomna! Namn: Antal personer: Antal anmälda yngre än 18 år Storlek på stuga, antal bäddar: Önskas extra madrass på golvet? Ja Nej Önskas mikrovågsugn? Ja Nej Är någon av de anmälda rörelsehindrad och behöver skicar? Ja Nej Kan någon av de medföljande fungera som hjälpledare i backen? Ja Nej Vi vill följa med på taco-buffé på lördag kväll (50:-/person exkl dryck)? Ja Nej Antal personer: Kostallergi: Faktura skickas till följande adress: Gata: Postnummer /Ort E-postadress Telefonnummer

9 9 Föreläsning med Bo Hejlskov Elvén i Falun den 18 februari 2014 UTVECKLINGSRELATERADE FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR om barn, ungdomar och vuxna, i skolan och i andra pedagogiska sammanhang och situationer Tisdagen den 18 februari 2014 kl och (välj eftermiddag eller kväll) Bo Hejlskov Elvén är legitimerad psykolog, föreläsare, handledare och författare med låg-affektiva metoder som utgångspunkt. Den låg-affektiva pedagogiken handlar om hur man kan skapa en miljö präglad av lugn och positiva förväntningar i syfte att minska stress och problemskapande beteende. Hejlskov Elvén har uppmärksammats för den respektfulla människosyn han förmedlar. Han var en av tre slutfinalister till Stora Psykologpriset Föreläsningen är intressant för pedagogisk personal och för vårdpersonal som jobbar med barn, ungdomar och vuxna med autism, ADHD, utvecklingsstörning, missbruk eller psykiatrisk problematik, samt för vuxna med egen diagnos, deras anhöriga och andra intresserade. Anmälan Senast 4 februari. Begränsat antal platser. Anmälan är bindande, ersättare får sättas in vid förhinder. Välj föreläsningstid och anmäl helst via e-post. Bekräftelse och faktura skickas tillsammans och i första hand via e-post. Avgift: Lokal Yrkesverksamma: 500 kr. Privatpersoner: 200 kr. Fika ingår. Lugnetkyrkan, Lugnetvägen 1, Falun Anmälan kan göras via internet under denna länk

10 10 Anmälan till föreläsningen den 18 februari, sista anmälan 4 februari kl 13-16:30 kl Privatperson Är medlem Professionell Vill bli medlem Namn på deltagare E-post Namn på ev verksamhet: Faktura till (inkl. ref) Kontaktperson med telefonnummer/ e-post (viktigt vid t ex ofullständig adress, byte av lokal eller annat) Anmälan är bindande och kan med fördel göras via länken eller skickas med e-post. Om anmälan görs via e-post eller brev kom då ihåg att skicka alla önskade uppgifter till autism.dalarna@gmail.com eller per brev till: Maria Aronson, Lievägen 48, Mora.

Februari 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna

Februari 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna 1 Februari 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna I vårt distrikt finns många medlemmar och fler får det gärna bli! Under de senaste fem åren har antalet medlemmar mer än fördubblats. Detta

Läs mer

November 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna

November 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna 1 November 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna I detta Föreningsnytt följer information om när cafékvällarna är under våren, när det blir badkväll och om den föreläsning som arrangeras i

Läs mer

Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna

Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna 1 Juni 2014 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna Ett mål har varit att bli 500 medlemmar, och så blev det i mars månad. Detta firades med tårta vid cafékvällen i april. Ju fler medlemmar vi är,

Läs mer

Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera!

Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera! 1 Februari 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna Våren och sommaren 2013, viktiga datum att notera! Vårens cafékvällar Första torsdagen i månaden med undantag för april träffas vi mellan 18:30

Läs mer

Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna

Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna 1 Juni 2013 Föreningsnytt medlemsinformation från Dalarna Det finns så många härligt engagerade medlemmar i vårt distrikt! Vid årsskiftet hade vi 440 medlemmar och vi ökar stadigt. Det är glädjande att

Läs mer

Redaktion och föreningsstyrelse

Redaktion och föreningsstyrelse Redaktion och föreningsstyrelse Autism & Aspergerföreningen Västmanland Ansvarig utgivare: Christer Nygren chnygren@telia.com Redaktion: Monica Turner monica.ejelid@gmail.com Carola Brännlund cst1 @spray.se

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Nr 1, 2016

FÖRENINGSNYTT Nr 1, 2016 FÖRENINGSNYTT Nr 1, 2016 Ett nytt år, med många inplanerade aktiviteter, har börjat. Här i årets första Föreningsnytt, finns detaljerad information om kommande händelser i föreningens regi under vårterminen.

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Nr 3, november 2016

FÖRENINGSNYTT Nr 3, november 2016 FÖRENINGSNYTT Nr 3, november 2016 I detta Föreningsnytt, som är årets sista, finns information om vad som än så länge är planerat för nästa år. Det innebär att fler händelser kan tillkomma och att inte

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för AUTISM- OCH ASPERGERFÖRENINGEN DALARNA 883800-5539

Verksamhetsberättelse. för AUTISM- OCH ASPERGERFÖRENINGEN DALARNA 883800-5539 Verksamhetsberättelse för AUTISM- OCH ASPERGERFÖRENINGEN DALARNA 883800-5539 2014 1 883800-5539 Sida 2 av 9 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2014 AUTISM- OCH ASPERGERFÖRENINGEN DALARNA Det allra viktigaste i en

Läs mer

FÖRENINGSNYTT. Nr 2, juni 2019

FÖRENINGSNYTT. Nr 2, juni 2019 Nr 2, juni 2019 FÖRENINGSNYTT Det finns så många härligt engagerade medlemmar i vårt distrikt! Vid årsskiftet hade vi 812 medlemmar och vi ökar stadigt. Daladistriktet stod för den största procentuella

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Länsgemensamma Gruppverksamheter och Informationstillfällen för personer med funktionsnedsättning samt för närstående, personal och nätverk 2019 Se även Habiliteringens hemsida

Läs mer

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autismspektrumtillstånd. Är du anhörig till någon med autismspektrumtillstånd eller har du egen diagnos och vill

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

KORPEN Saab inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd

KORPEN Saab inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd KORPEN Saab inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd Tid: Fredag den 31 januari till lördag den 1 februari 2014 Plats: Ramundberget www.ramundberget.se Rätt att deltaga: Alla anställda

Läs mer

Jubileum 2015 Dalabridgen 70 år

Jubileum 2015 Dalabridgen 70 år Jubileum 2015 Dalabridgen 70 år Inbjudan Det är i år 70 år sen Dalabridgen, eller Dalarnas Bridgeförbund som det då hette, bildades. Detta vill vi fira tillsammans med alla bridgespelare i Dalarna. Den

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN

NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN NYHETSBREV REGION MÄLARDALEN Nr 9 November 2015 HEJ! Vintern närmar sig och vi har fått en liten försmak på kylan. Detta nyhetsbrev innehåller mycket matnyttig information och jag vill framförallt tacka

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Föreningens program - Våren 2019

Föreningens program - Våren 2019 Föreningens program - Våren 2019 Februari Anhörigträff 4 februari Bowling 23 februari Mars Bad 23 mars April Världsautismdagen, Föreläsning med Lulu Andersen 2 april Anhörigträff 8 april Konstnär för en

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Bekräftelse nr 1 2015

Bekräftelse nr 1 2015 Bekräftelse nr 1 2015 Det är en glädje för oss att bekräfta att vi har tagit emot er anmälan och att ni har kommit med till den 26:e upplagan av Piteå Summer Games. Mångfalden av turneringens deltagare

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Klipp ur sidan, tejpa och sänd den till REV (portot betalt) eller faxa hela sidan till 08-20 74 78. Till REV, Riksförbundet Enskilda Vägar Riddargatan 35-37

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Hösten 2010 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-kurs om autism 2. På Spåret fördjupad BAS-kurs 3. Föräldraträningsprogram

Läs mer

Kallelse till Förbundsmöte 2013

Kallelse till Förbundsmöte 2013 Till: Samtliga medlemsföreningar och SDF Skövde 2013-01-31 Kallelse till Förbundsmöte 2013 Härmed kallas medlemsföreningar och SDF till Förbundsmöte på Clarion Collection Hotel Kompaniet och Nyköpingshus

Läs mer

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev Maj 2014 årgång 15 nr 2 Ny styrelse nya tag! Årsmöte valde ny styrelse i februari. Det innebär att Johan Ascard är ny ordförande och efterträder Anders Olsson, som avgick

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Kurser. Hösten 2015. Autismcenter för barn & ungdom, Stadshagsvägen 7, 1 tr, 112 50 Stockholm www.habiltering.se

Kurser. Hösten 2015. Autismcenter för barn & ungdom, Stadshagsvägen 7, 1 tr, 112 50 Stockholm www.habiltering.se Kurser Hösten 2015 Autismcenter för barn & ungdom,, 112 50 Stockholm www.habiltering.se Autismcenter för barn & ungdom,, 112 50 Stockholm www.habilitering.nu ANMÄLAN TILL VÅRA KURSER Våra kurser riktar

Läs mer

Inbjudan till utställare

Inbjudan till utställare Inbjudan till utställare 1-3 november Cupolen i Birsta, Sundsvall Mässan arrangeras i ett av Sveriges hetaste handelsområden! Arrangör: Vi ses på Hälsa & Skönhetsmässan Hälsa och Skönhetsmässan kommer

Läs mer

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Hej! Nu, när vi har mött barnen igen och allt börjar få form och fason i arbetsrutinerna, är det dags att planera framåt. En mötesplats för inspiration:

Läs mer

Saab Aktiv och Bofors Fritid inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd

Saab Aktiv och Bofors Fritid inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd Saab Aktiv och Bofors Fritid inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd Tid: Fredag den 30 januari till lördag den 31 januari 2015 Plats: Idre www.idrefjall.se Lössnö - Idre Fjäll Längdåkning

Läs mer

Gästbok. Information till dig som är boende på Patienthotellet

Gästbok. Information till dig som är boende på Patienthotellet Gästbok Information till dig som är boende på Patienthotellet Innehåll 4 Receptionen 5 Hotellrummet 5 Egen medicin 6 In/Utcheckning 6 Hjälpmedel 6 Böcker och tidskrifter 6-7 Telefoni/Trådlöst Internet

Läs mer

VÄLKOMMEN TÅRTKALAS! Tisdag 22 oktober Drop in mellan kl. 17.00-20.00. Nordengården, Stockholmsgatan 16, Göteborg Spårvagnshållplats: Stockholmsgatan

VÄLKOMMEN TÅRTKALAS! Tisdag 22 oktober Drop in mellan kl. 17.00-20.00. Nordengården, Stockholmsgatan 16, Göteborg Spårvagnshållplats: Stockholmsgatan VÄLKOMMEN på TÅRTKALAS! I oktober flyttar distriktsexpeditionerna för IOGT-NTO, UNF och Junis in på Nordengården. Detta vill vi självklart fira med ett hejdundrade tårtkalas för hela familjen! Det kommer

Läs mer

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari 2019 FÖRENINGSNYTT Här kommer medlemsutskick från Autism- och Asperger föreningen Värmland med hittills planerade aktiviteter för våren. Vi planerar aktiviteter

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Nu är det vinter men tyvärr ovanligt varmt och dåligt med snö. Men som tur är verkar isarna hålla och det är många som är ute och provar på långfärdsskridskor samt att det är

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Våren 2011 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-KURS OM AUTISM 2. PÅ SPÅRET - FÖRDJUPAD BAS-KURS 3. KOMMUNIKATION I

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2015 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Reportage från

Läs mer

BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018

BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018 BUP Dalarna Katalog gruppinsatser Hösten 2018 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar i BUP Dalarna - hösten 2018 Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar som finns

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

VARBERGS BORDTENNISKLUBB hälsar Er hjärtligt välkomna till Varberg och årets upplaga av Ungdoms-SM.

VARBERGS BORDTENNISKLUBB hälsar Er hjärtligt välkomna till Varberg och årets upplaga av Ungdoms-SM. VARBERGS BORDTENNISKLUBB hälsar Er hjärtligt välkomna till Varberg och årets upplaga av Ungdoms-SM. VBTK grundades 1962. Föreningen har genom åren haft många framgångar både på herr- och damsidan. Damlaget

Läs mer

VUXENHABILITERINGENS UTBILDNINGSDAGAR. till

VUXENHABILITERINGENS UTBILDNINGSDAGAR. till VUXENHABILITERINGENS UTBILDNINGSDAGAR till Personal inom kommunernas LSS-verksamheter och särskola som arbetar med vuxna personer med utvecklingsstörning och vissa andra funktionsnedsättningar 2017 UTBILDNING

Läs mer

20-22 oktober i Norrköping

20-22 oktober i Norrköping 1 Riksombudsmöte 2017 20-22 oktober i Norrköping Inbjudan till Riksombudsmöte 2017 KFUM Sverige och KFUM Norrköping hälsar er välkomna till Riksombudsmötet i Norrköping 20-22 oktober 2017. Tillsammans

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret

Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret Program För Naturskyddsföreningen i Karlshamn Vinterhalvåret 2018-2019 Att tänka på inför utflykter: Medtag fika om inget annat anges. Ha kläder och skor som passar årstiden och vädret och eventuellt något

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

Medlemsinformation Våren 2017

Medlemsinformation Våren 2017 Medlemsinformation Våren 2017 God fortsättning och Gott Nytt År! Nu är det dags att skaka av sig helgstressen. Varmt välkommen till årets första silvertävling Vikingaträffen, fredag 6 januari. Anmälning

Läs mer

Nationellt snöskoterforum

Nationellt snöskoterforum Inbjudan 17-18 november 2011, Falun Foto: Conny Olofsson 17-18 november 2011 i Falun Datum: 17-18 november Plats: Dalarnas högskola, Lugnet, Falun. Vid anmälan uppge: Namn, organisation, adress, ort, telefonnummer

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Som framgått av annons i SFF-Filatelisten och vårt nyhetsbrev är det förbundskongress i Borås 21 och 22 april 2012 plus att den föregås av en filatelidag. Det är

Läs mer

Info Blad / Kommande aktiviteter 2017/2018. Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 18 år (först till kvarn)

Info Blad / Kommande aktiviteter 2017/2018. Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 18 år (först till kvarn) Info Blad / 2-2017 Kommande aktiviteter 2017/2018 20 augusti Vi rider Islandshäst Emmas Islandshästar Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 15 år (först till kvarn) 2 september Minigolf Spetsamossen,

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna

GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna GRUPP- KATALOG 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna Reviderad 2019-03-07 2 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar inom BUP Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar

Läs mer

KORPEN Saab inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd

KORPEN Saab inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd KORPEN Saab inbjuder till Saab AKTIV Mästerskap i Slalom/Snowboard/Längd Tid: Fredag den 1 februari till söndag den 3 februari 2013 Bofors Fritid åker med buss onsdagen den 30/1 2013, ca. klockan 13.00

Läs mer

Inbjudan till ungdomsutbildning 4-6 Oktober -13

Inbjudan till ungdomsutbildning 4-6 Oktober -13 Flygvapenfrivilliga 2013-09-08 Sida 1 av 6 Inbjudan till ungdomsutbildning 4-6 Oktober -13 Hej ungdom! Härmed inbjuds du som är elev och medlem i FVRM eller FBU Stockholm att delta i ungdomsutbildning

Läs mer

Mer information i kommande SVEFO-INFO.

Mer information i kommande SVEFO-INFO. Aktuell information för Östra Svealands Fotoklubbar Maj 2000 Extranummer EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER EXTRA NUMMER Påminnelse om höstutflykten se bilaga! Aktuell information från Enskede FK angående

Läs mer

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra

UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra UTBILDNINGAR 2015 HSB Östra Att utveckla styrelsens kompetens löpande är en investering för hela bostadsrättsföreningen VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA ER TILL VÅRA KURSER Att engagera sig i styrelsearbetet ger möjlighet

Läs mer

Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr Sundbyberg. Välkommen till Ungdomsklubbskonferens 2017!

Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr Sundbyberg. Välkommen till Ungdomsklubbskonferens 2017! Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr 174 57 Sundbyberg E-post: kansli@sduf.se Telefon (sms): 0735 287 971 Hemsida: www.sduf.se Organisationsnr: 88 32 02-1342 Bankgironr: 5759-5647 Inbjudan

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd.

Läs mer

Familjehemsdagar VÄLKOMMEN TILL 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL

Familjehemsdagar VÄLKOMMEN TILL 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL VÄLKOMMEN TILL Familjehemsdagar 6-7 OKTOBER I SUNDSVALL Under Familjehemsdagarna tar vi del av varandras erfarenheter och berikar oss med ny kunskap från intressanta föreläsningar. Du är varmt välkommen!

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS. Foto: Fredrik Petersson

SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS. Foto: Fredrik Petersson SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG 14-15 NOVEMBER 2015 ELITE PARK HOTEL & VÄXJÖ KONSERTHUS Foto: Fredrik Petersson VÄLKOMMEN TILL SMÅLANDSIDROTTENS UTBILDNINGSHELG! Utbildningshelgen är en ny och stor satsning

Läs mer

FUB-Bladet. Borlänge. Nr 2 våren 2017

FUB-Bladet. Borlänge. Nr 2 våren 2017 FUB-Bladet Borlänge Nr 2 våren 2017 FUB BORLÄNGES STYRELSE 2017 Ordförande Anette Nilsson 0243-23 88 13; 070-588 13 76 flintanette@telia.com Vice ordförande Gunilla Wikblad 0243-603 06; 073-613 79 79 curt.wikblad@telia.com

Läs mer

Kallelse till regionens årsmöte!

Kallelse till regionens årsmöte! Medlemsföreningarna Kallelse till regionens årsmöte! Södra Norrlands Folkets hus och parkregion kallar alla medlemsföreningar till ordinarie årsmöte. Datum 13 14 april 2019 Plats Program Ombord på M/S

Läs mer

Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk störning

Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk störning POMS Handikappsykologernas Yrkesförening inbjuder i samarbete med Barn- och Ungdomshabiliteringen samt Vuxenhabiliteringen i Örebro län till konferensen Anknytning Funktionshinder Psykisk hälsa /Psykisk

Läs mer

Hitta ditt nya arbete genom oss. Lättläst

Hitta ditt nya arbete genom oss. Lättläst Hitta ditt nya arbete genom oss Lättläst Anmäl att du söker jobb När du anmäler dig till Arbetsförmedlingen för att söka jobb kallas det för att du skriver in dig på Arbetsförmedlingen. Du kan få service

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Nordiskt Hemslöjdsläger

Nordiskt Hemslöjdsläger Nordiskt Hemslöjdsläger 30 juni 5 juli 2013 Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund hälsar välkommen till sommarens Nordiska hemslöjdsläger vid Visjön i Östergötland. Missa inte chansen att slöjda tillsammans

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna

Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna GRUPP- KATALOG Hösten 2019 Barn- och ungdomspsykiatrin Dalarna 2 Föräldrainformation, kurser och gruppbehandlingar inom BUP Här finns information om kurser, gruppverksamhet och gruppbehandlingar som finns

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna.

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna. Öppethållande Måndagar Fredagar 8.00-17.00 Kvällsöppet Tisdagar-Torsdagar 17.00-20.00. Lördagar STÄNGT Söndagar 9.00-16.00 Vinterfoder åt kaninerna. Tfn: 040-19 00 00 Mail: almviks4h@gmail.com Hemsida:

Läs mer

program synapsen ledarskapsdagar i Halland

program synapsen ledarskapsdagar i Halland program synapsen ledarskapsdagar i Halland 16-17 april 2015 HoTel TYlÖsaNd Målgrupp: Chefer, ledare och politiker samt specialister inom Hr. Välkommen till 2015 års upplaga av synapsen, som är en etablerad

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01

Riktlinjer Golfens. välkommen till. utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens LEDAR välkommen till SVENSKA GOLFFÖRBUNDET OCH golfens hus UTBILDNING 2 utgåva 2. uppdaterad 2010 06 01 Riktlinjer Golfens ledarutbildning 2 Syfte Säkert är att ungdomar framför allt

Läs mer

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på Aktiviteter För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen TRÄFFPUNKTEN TÄBY Linbastuvägen 1, måndagar kl 18 21 Träffpunkten erbjuder en

Läs mer

TÄNK JAKT 2015. www.studieframjandet.se

TÄNK JAKT 2015. www.studieframjandet.se TÄNK JAKT 2015 www.studieframjandet.se Studiefrämjandet Svenska Jägareförbundets studieförbund! Studiefrämjandet värdesätter samarbetet med våra medlemsorganisationer, där Svenska Jägareförbundet är ett

Läs mer

WILLIAMS SYNDROMFÖRENING. Bjuder in till sommarträffen maj

WILLIAMS SYNDROMFÖRENING. Bjuder in till sommarträffen maj SOMMARTRÄFFEN WILLIAMS SYNDROMFÖRENING Bjuder in till sommarträffen 2017 26-28 maj Träffen är för dig som medlem och din familj. Vi brukar vara runt 150 deltagare som umgås, leker och lyssnar på föreläsningar.

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer