Motioner till årsstämma 2014 i Tranholmens fastighetsägares intresseförening UPA. 1. Bebygg 86:an för uthyrning till företrädesvis förskola.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Motioner till årsstämma 2014 i Tranholmens fastighetsägares intresseförening UPA. 1. Bebygg 86:an för uthyrning till företrädesvis förskola."

Transkript

1 Motioner till årsstämma 2014 i Tranholmens fastighetsägares intresseförening UPA 1. Bebygg 86:an för uthyrning till företrädesvis förskola. Vi föreslår att tomt 86 bebyggs med ett vanligt hus inom gällande detaljplan för att sedan hyras ut till förskoleverksamhet så fort detta är möjligt, både ur ett praktiskt och juridiskt perspektiv. För att detta skall ske vill vi att stämman först röstar om att detta är vår gemensamma ambition med tomten och ger styrelsen i uppdrag att ta fram projektunderlag (ritningar, offerter etc.) Därefter kan vi fokusera på specifika lösningar och inleda arbete för detaljplaneändringar mm. Bakgrund Vi vet genom tidigare stämmor att en betydande majoritet är för en förskola på ön, vi vet också att det inte heller finns något principiellt motstånd hos politikerna mot förskola på ön, däremot hur kommunen investerar skattebetalarnas pengar eller förhåller sig till gällande detaljplaner. Det är idag politiskt uteslutet att kommunen uppför en förskola på Tranholmen. Just nu är enligt oss 86:an en kapitalförstöring för föreningen, eller rättare sagt en dåligt utnyttjad resurs. Vi ser att vår gemensamma tillgång i denna tomt skulle kunna utnyttjas på ett för föreningen ekonomiskt väldigt positivt sätt. Dessutom är 86:an, i det skick den är nu, inte en trevligt välkomnande sida till vår fina ö under vinterhalvåret. Huset på tomten är fallfärdigt och behöver rivas (vilket redan är beslutat). Pråmens liggtid går ut sommaren 2015 och en lösning på förskolefrågan blir mer och mer akut. För att få till stånd en långsiktig lösning är det flera bitar som behöver falla på plats, bland annat en detaljplaneändring inför sommaren Vi behöver därför kunna visa för nuvarande entreprenör som driver förskolan, att ön verkar för en långsiktig lösning av förskola på Tranholmen. Vi vill också kunna visa för politiker och tjänstemän att detta är öns önskan, för att lättare motivera ett planändringsbeslut som möjliggör att permanent driva förskola på denna fastighet. Motivering Detta innebär inte bara en attraktiv intäkt till föreningen, tillgången till förskola på ön gynnar samtliga fastigheters värde på ön och en 10 år gammal fråga kring långsiktig lösning av förskola får ett slut. Vi menar att detta förslag bär med sig en rad fördelar för föreningen i synnerhet, och för ön i allmänhet. 1. Föreningen får en bruttointäkt om ca kronor (se uträknad, uppskattad vinst i bilaga 1.) 2. Tillgången till förskola ger fler hus-spekulanter. Målgruppen som de senaste 5-10 åren köpt en fastighet på ön är med klar majoritet barnfamiljer. Utan förskola på ön kommer antalet potentiella köpare att minska drastiskt för den som nu går i tankar om att sälja.

2 3. En näringsverksamhet som hyresgäst möjliggör högre hyresintäkter. 4. Näringsverksamheter skyddas ej av besittningsrätt. 5. Vi ska bygga ett hus och anpassa detta för förskoleverksamhet INTE bygga en förskola. Byggnadsförslaget vi har för avsikt att presentera om denna motion röstas igenom är flexibelt och investeringen är inte beroende av en förskola som hyresgäst. I händelse av att underlaget för förskola skulle minska eller detaljplaneändring inte blir möjlig, är efterfrågan att hyra ett hus på Tranholmen stor och föreningen kommer inte att stå utan intäkter. 6. Vi får en förskola i harmoni med öns övriga bebyggelse som inte påverkar öns karaktär negativt. 7. Fastighetsägarföreningen fortsätter att äga tomten och placeringen av huset gör att framtida frågor kring t ex permanent bro inte påverkas av en eventuell byggnation. Utmaningar: Detaljplanen? Dagens detaljplan tillåter inte att med permanent bygglov bedriva förskoleverksamhet på ön. Vår plan är att ansöka om en ändring av detaljplanen som tillåter förskoleverksamhet på 86 an i framtiden. Vi kommer även arbeta för att en detaljplaneändring också kommer tillåta övrig idag otillåten näringsverksamhet, t ex. restaurang, för att inte möjligheterna med fastighetens användning i framtiden blir för låsta. Det finns inga principiella hinder för att en sådan ändring kan ske. Ett tydligt ja bakom denna motion kommer också underlätta att få till stånd ett sådant planändringsbeslut. Ny detaljplan kan träda i kraft tidigast sommaren Varför rösta om detta på denna årsstämma? För vi behöver en lösning från och med sommaren 2015 då pråmens tillfälliga bygglov löper ut, vilket innebär att ett beslut på nästa stämma skulle vara för sent. Om stadsbyggnadskontoret inleder ett planärende (detta kan ske tidigast slutet 2014/början 2015) kan tillfälligt bygglov beviljas för förskola då ett planärende skulle vara att betrakta som en långsiktig lösning. Tillfälligt bygglov kan då sökas för 86:an om denna är bebyggd och förskoleverksamheten på ön skulle kunna fortsätta relativt obehindrat. Vid ett planärende skulle även en förlängning av befintligt tillfälligt bygglov kunna sökas för pråmen. Vi ser att 86:an är en bättre lösning för att slippa ytterligare omröstningar och beslut gällande pråmen. Då behöver dock byggnaden vara på plats och färdig att tas i bruk senast juni Ingen ändring av detaljplanen som tillåter förskola? Vi anser att kalkylen för privat uthyrning håller bra, om än till en lägre men dock positiv årlig intäkt. Huset ska ritas och byggas med en omställning från förskola till privat boende i åtanke så att detta kan ske så lätt som möjligt vid behov.

3 Mindre byggnad än pråmen? Huset vi vill bygga kommer att följa detaljplanens regler gällande storlek, dvs 180 kvm. En optimerad planlösning samt flexibel och bra planering av komplementbyggnad och utemiljöer kan förskoleverksamhet bedrivas på denna fastighet på ett mycket bra sätt om än på klassiskt Tranholmsmanér; lite pusslande och med mycket aktivitet utomhus och utanför själva förskolan. Vi hyser även stora förhoppningar till de regeländringar gällande komplementbyggnader och tillbyggnader som regeringen nyligen presenterat. De skulle förenkla ytterligare men är inte avgörande. Bedömning Vår ambition med denna motion är att få fastighetsägareföreningen att enas om vad vi skall göra med 86:an dvs att vi ska bygga ett hus för uthyrning till förskola. Hur detta skall ske exakt vill vi presentera för röstning till sommarstämman eller eventuell extrastämma före dess. Till denna motion bifogar vi en kalkyl utifrån tidigare erfarenheter av att bygga hus på Tranholmen och efter muntlig förfrågan till byggentreprenör som har stor erfarenhet av att bygga hus på ön vi vill visa på att detta är ett rimligt och attraktivt förslag. Vi har även varit i kontakt med låneinstitut som ger lån till föreningar. Lån till föreningar beviljas på ett något mer omständligt sätt och till en ränta som kan vara något högre (0,1-0,3 procentenheter) än för privatpersoner. Det är inte några dramatiska skillnader, SBABs föreningslån på 3 månader ligger idag faktiskt 0,2 procentenheter lägre motsvarande privatlån. Förslag till beslut och yrkande Vi vill att stämman röstar om förslaget att: Stämman röstar för att fastighetsägarföreningen skall verka för en förskola på 86:an och ger styrelsen i uppdrag att ta fram konkreta förslag och offerter för en byggnation som är lämplig för detta ändamål. Förslagen skall presenteras och röstas om på sommarstämman eller extrainkallad stämma Med hopp om era sympatier och positiva syn på framtiden. Föräldraföreningen genom: Fredrick Tallroth Petra Johansson Markus Eklund Jenny Gustavsson

4 Bilaga 1 ekonomi Bygge och räntekostnader Pris/kvm Ränta (1) % 4% 5% 6% Bygge av hus 180 kvm Komplementbyggnader Projektering Bygglovsarvode Vattenavgift Total kostnad Kontantinsats 0 Lån Årlig räntekostnad Kostnad per månad och fastighet vid 0 kronor i hyresintäkt Intäktskalkyl Månadshyra Årlig intäkt Kallhyra daghem Årlig räntekostnad Hyresintäkt efter räntekostnader Kallhyra, två hushåll (2) Årlig räntekostnad Hyresintäkt efter räntekostnader (3) (1) Idag kan ett lån bindas i 10 år till 4,29% (2) Huset ställs om till två bostäder, hyra per bostad (3) Detta skulle innebära en årlig kostnad per fastighet om 205 kronor Styrelsens svar och förslag till beslut motion 1 På 2013 års stämma utsågs en arbetsgrupp med uppdraget att ta fram förslag för 86:ans framtid. Styrelsens svar till motionärerna är att fortsätta arbetet med att ta fram beslutsunderlag till nästa stämma som föreslaget, men i samarbete med den redan utsedda arbetsgruppen.

5 Motion 2 angående beskattning Som skriven i Danderyds kommun betalar man på skatten för samma sak som man sedan betalar på medlemsavgiften till samfälligheten. Det är en god affär för Danderyds kommun sett över tid. Detta räkneexempel från förenklat bokslut Tranholmens samfällighet 2012 förtydligar detta. El vattenavlopp fasta avgifter sophämtning 2204 gräsklippning vinterunderhåll reparation stigar reparationer VA underhåll belysning 1797 belysning 4850 dränering Summa delat på 190 st fastigheter är 3333 kr per fastighet gånger åretruntboende ca är 29 % av vår medlemsavgift till samfälligheten Förslag till åtgärd. Stämman 2014 ger styrelsen i uppdrag att förhandla med Danderyds kommun att ta fram en debiteringsmodell där samfälligheten årligen från och med 2014 kan fakturera kommunen för de samfällighetsmedlemmar som är skrivna i kommunen och betalar via skattsedeln. Intäkter från denna kommundebitering kan den första tiden betala renovering och bevarande av logen, i en framtid kan de satsas på andra gemensamt beslutna projekt, eller sänka medlemsavgiften för alla medlemmar i samfälligheten. Anna Hamilton Tranholmen 1:126 Styrelsens svar motion 2 Styrelsen uppmuntrar intitiativ av enskild eller grupp medlemmar : i detta fall är styrelsens förslag till beslut att tillsätta en arbetsgrupp som undersöker de juridiska och ekonomiska möjligheterna till "skatterabatt" eller debitering tillbaka till kommunen och redovisar på nästa stämma. Ställer sig stämman bakom förslaget framförs det det i nästa steg av styrelsen till kommunen å medlemmarnas vägnar. Styrelsen förelsår att arbetet leds av motionären.

6 Motion 3 Legalt skydd för isvägarna till och från Tranholmen Bakgrund När isen lagt sig runt Tranholmen är det en fantastisk transportväg. Vi som jobbar inne i stan tjänar långt mer än en timme per dag på att promenera till Lappis och ta buss 40 istället för att ta sig till Tunnelbanan via vinterbron och åka runt med buss 601 som går ytterst sällan. Tyvärr finns det inget legalt skydd för isvägen mellan Tranholmen och Norra Djurgården och de senaste åren har det hänt vid några tillfällen att isen brutits upp. Motivering Isen runt Tranholmen kan grovt sett delas in i tre områden. 1. Området mellan Tranholmen och Norra Djurgården. Normalt sett den bästa isen och en oerhört värdefull transportväg för att ta sig in till stan. 2. Tranholmssundet, området mellan Tranholmen och Stocksund. Något lurigare is, men väldigt praktisk när isen lagt sig för den som ska till Stocksund och vill slippa Mördarbacken. Vinterbron finns som ett alternativ. 3. Området mellan Tranholmen och Lidingö. Strömt och mycket lurig is. För den som vill kunna köra båt till Ropsten även under isperioden är detta bästa stället att upprätthålla en ränna. En sådan ränna förstör inga viktiga transportvägar över isen som ändå oftast är dålig i detta område. Så här skrev Joakim Ahlberg i brev till tekniska nämndens ordförande i Danderyd tidigare i vinter: Denna transportväg (avser 1 ovan, min kommentar) för oss Tranholmare är ju både miljövänlig och en utmärkt fraktväg när vi behöver olika sorters material till våra hushåll. Man kan nog sträcka sig till och säga att vi är beroende av isen under vintertid, på samma sätt som vi är beroende av sjön under vår, sommar och höst. Inte minst för att parkering i Stocksund är full och alla infartsparkeringarna också, om man kommer lite för sent. Buss 40 från Lappis är ju även vår närmsta busslinje, det går fortare att komma dit än det gör att komma till en busslinje i Danderyd för många av oss Tranholmare. Bedömning Isvägen mellan Storholmen och Mor Annas brygga på Lidingö har ett legalt skydd i och med ett beslut taget av Länstyrelsen. Det skulle kunna vara möjligt att få ett liknande skydd för isvägen mellan Tranholmen och Norra Djurgården. Det är sannolikt inte helt enkelt att lyckas med detta och en förutsättning är nog att vi lyckas få Danderyds kommun att driva frågan. För att få Danderyds kommun att driva frågan är det nästintill en nödvändighet att de upplever ett starkt tryck från oss Tranholmare även om isen även har ett stort rekreationsvärde också för övriga danderydsbor. Ett ställningstagande från våra respektive föreningsstämmor är det tydligaste sättet vi har för att visa kommunen och länsstyrelsen frågans vikt. Yrkande Att Tranholmens samfällighetsförening och Tranholmens fastighetsägares intresseförening UPA uttalar att man önskar ett legalt skydd för isvägen mellan Tranholmen och Norra Djurgården. Att Styrelsen för Tranholmens samfällighetsförening och Tranholmens fastighetsägares intresseförening UPA gör detta ställningstagande känt för Danderyds kommun med uppmaningen att verka för detta gentemot länsstyrelsen. Jan Wogel Tomt 20 Styrelsens svar motion 7 och förslag till beslut Styrelsen känner till flertalet aktiviteter som medlemmar gjort i ärendet liksom företrädare för styrelsen utan att nå önskat resultat. Styrelsen håller med om att ett marjoritetsbeslut som motionären föreslår kan ge ytterligare kraft och föreslår omröstning. Vid en majoritet för yrkandet önskar styrelsen att motionären Jan Wogel forstätter driva ärendet tillsammans med utsedd repesentant i styrelsen.

7

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 I ÖSTRA KVARTERSLOKALEN DAGORDNING VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Mötet äger rum kl 19:00 den 23 Mars 2010 i östra kvarterslokalen. 1 Mötets

Läs mer

Skrivelsen inkl svar från styrelsen Sidan 1 av 5

Skrivelsen inkl svar från styrelsen Sidan 1 av 5 Skrivelsen inkl svar från styrelsen Sidan 1 av 5 På årsstämman presenterades de två offerter som styrelsen tagit in. Dessa presenterades muntligt. Namnen på företagen, hur mycket toppning som blivit offererat

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i HSB:s Bostadsrättsförening Pålsundet kallas till extrastämma söndagen den 21 september 2014 kl 18:00 för att besluta om nya balkonger ska tillåtas Lokal:

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017 PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017 Segersängs samfällighetsförening Org. nr. 717908-8088 Datum: 2017-05-23 Tid: 19.00 Plats: Fritidshemmet, Inägan 8. Närvarande: Styrelsen: Agne Lagercrantz, Katarina Hall,

Läs mer

Årsstämma 28 november 2013

Årsstämma 28 november 2013 Handlingar för årsstämma 28:e november 2013 sida 1 av 14 Årsstämma 28 november 2013 Observera att varje fastighet har 1 röst. Om ni är 2 som äger huset gemensamt och bara en närvarar på årsstämman, måste

Läs mer

Kallelse extra årsstämma

Kallelse extra årsstämma Kallelse extra årsstämma Extra årsstämma 2017 i Sörskogens samfällighetsförening Tid: Måndagen den 9 oktober kl. 19:00 Plats: Huddingegymnasiets Aula, Gymnasietorget 1 Årsstämman är beslutande organ för

Läs mer

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING

GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Sida 1 av 5 Hemsida: www.gise.se E-post: foreningen@gise.se GISEKVARNS TOMTÄGAREFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-18 Protokoll

Läs mer

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Till boende i Styrelsens kommentarer och förslag inför extra stämma onsdagen den 12 mars 2008. Gruppen som vill ha en ny typ av finansiering har begärt att få en ny extra stämma. Styrelsen har en mycket

Läs mer

12 Augusti Nu ligger skolans framtid i dina händer. Välkommen! Sponsorer

12 Augusti Nu ligger skolans framtid i dina händer. Välkommen! Sponsorer 12 Augusti 2013 Nu ligger skolans framtid i dina händer. Sponsorer Välkommen! Dagordning 12 Augusti 2013 Michael Hansson (Ordförande) välkomnar. Summering av vad som pågått under året som gått fram tills

Läs mer

Bilaga D:2. Motion Tolkning av avtalsvillkor

Bilaga D:2. Motion Tolkning av avtalsvillkor Bilaga D:2 Motion Tolkning av avtalsvillkor Mot bakgrund av styrelsens bilaga 4 i kallelsen till extra stämma 2013 redovisade problem med tolkningen av Sjöbodsavtalets villkor 6.2 gällande debiteringsgrunden

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

Majoritetsbeslut kommer sedan fattas om denna första del av investeringen utifrån antal inlämnade röster.

Majoritetsbeslut kommer sedan fattas om denna första del av investeringen utifrån antal inlämnade röster. Information från Styrelsen i Samfälligheten Askträdet Förslag till beslut av medlemmarna i Samfälligheten Askträdet : Införande av ny energisnål och miljövänlig belysning i området. Vid ett flertal tillfällen

Läs mer

EMBLA 8 (EMBLAVÄGEN 4) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus samt rivningslov för två komplementbyggnader

EMBLA 8 (EMBLAVÄGEN 4) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus samt rivningslov för två komplementbyggnader DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1(5) Anna Modin Dnr BN 2018-001223 08-568 91 294 miljo.stadsbyggnad@danderyd.se Byggnadsnämnden EMBLA 8 (EMBLAVÄGEN 4) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Tillsammans För Bagaregården

Verksamhetsberättelse 2016 Tillsammans För Bagaregården Verksamhetsberättelse 2016 Tillsammans För Bagaregården Styrelsen för Tillsammans För Bagaregården avger härmed följande berättelse över föreningens verksamhet under tiden 12 mars 2016 till 31 december

Läs mer

Tranholmen, kommunikationsutredning

Tranholmen, kommunikationsutredning Stadsbyggnadskontoret Jamal Esfahani Stadsarkitekt Tjänsteutlåtande 2009-01-20 Dnr 2006-BN0870 Tranholmen, kommunikationsutredning Förslag till beslut Stadsbyggnadskontoret föreslår att byggnadsnämnden

Läs mer

Inför Vårdkasens extrastämma 1 december 2009 Björn Mathlein

Inför Vårdkasens extrastämma 1 december 2009 Björn Mathlein Inför Vårdkasens extrastämma 1 december 2009 Björn Mathlein 1. Jag har blivit ombedd att kolla upp en del detaljer när det gäller våra vägar och vad kommunen och Lantmäteriet säger. Det ska jag försöka

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4

INFORMATIONSMÖTE 100224. Brf Svavlet 4 INFORMATIONSMÖTE 100224 Brf Svavlet 4 Rikard Johansson Bjurfors & Thörner AB Vi hjälper föreningen. Kontakta oss för alla typer av frågor om ombildningen Syfte med dagens möte Informera om ombildningen

Läs mer

Intresseanmälan för gemensamt avlopp på Holmen

Intresseanmälan för gemensamt avlopp på Holmen Intresseanmälan för gemensamt avlopp på Holmen Bakgrund Holmen är ett område i förändring. Fler bygger nytt eller planerar att göra det och många väljer att bo här permanent eller bygga fritidshus som

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

För att inte synpunkter gällande förskolorna, som faktiskt ingår i materialet, ska komma bort i hanteringen vill vi framföra följande:

För att inte synpunkter gällande förskolorna, som faktiskt ingår i materialet, ska komma bort i hanteringen vill vi framföra följande: 1 Luleå 2015-11-20 Till/ Framtidens skola Luleå kommun 971 85 Luleå Synpunkter på del av materialet Framtidens skola i Luleå avseende förskolor på Hertsön I Underlag för fortsatt utredning av skolstruktur

Läs mer

Motioner till årsstämma 14 juni år 2012

Motioner till årsstämma 14 juni år 2012 Motioner till årsstämma 14 juni år 2012 Styrelsen har mottagit 8 stycken motioner inom utsatt tid. Motion nr 5 och 6 kommer från olika medlemmar och innefattar samma förslag. Motion nr 1 (Margot Lönnback,

Läs mer

Budget Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018.

Budget Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018. November 2018 Budget 2019 Denna budget för 2019 fastställdes av föreningens styrelse vid sitt möte den 29 oktober 2018. Budgeten för 2019 presenteras här i form av resultaträkning där intäkter och kostnader

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Bra att tänka på vid ombildning Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker

Läs mer

SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken

SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-07-15 B 2015-000987 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014

MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014 MOTIONER TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2014 Motion nr 1 Motion om fortsatta medel för initiering av stambyte i Kritklippans samfällighetsförening Föregående årsstämma avsattes 30 000kr för initiering/behovsanalys

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2017/0448 Cecilia von Sydow

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2017/0448 Cecilia von Sydow Tjänsteutlåtande 1 (8) Ansökan om kommunal borgen för förskola på Tranholmen Ärende Den Ekonomiska Föreningen TF Skolbyggnad ansöker om kommunal borgen för upptagande av lån i bank om 10,1 mnkr. Lånet

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Extra stämma för bostadsrättsföreningen Tinget, 24 februari 2011.

Extra stämma för bostadsrättsföreningen Tinget, 24 februari 2011. Välkomna till Extra stämma för bostadsrättsföreningen Tinget, 24 februari 2011. I detta utskick hittar du information om utköp av brf Rådets del i parkeringsgaraget. Bilägges: Dagordning Underlag för beslut

Läs mer

INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02

INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02 INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02 INLEDNING Följande dokument är framtaget av balkonggruppen i Brf. Slottsskogen och syftar

Läs mer

MOTIONER HÖSTMÖTET 2015

MOTIONER HÖSTMÖTET 2015 Styrelsens svar på motionen: En medlemsmatrikel är idag, jämfört med år 2006 en färskvara. Uppgifter ändras i allt högre utsträckning och frekvens vilket gör det svårt att hålla en papperskopia uppdaterad,

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm

Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm Kallelse till ordinarie föreningsstämma för Brf Skönstaholm Tid: Tisdag 2 juni 2015, kl 18.30 Plats: Skönstaholmsskolans matsal Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordningen

Läs mer

Kopparåsen 21B. Götaland Kommun Göteborg Storlek 0 m² Område Billdal Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse. Kopparåsen 21B

Kopparåsen 21B. Götaland Kommun Göteborg Storlek 0 m² Område Billdal Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse. Kopparåsen 21B Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 0 m² Område Billdal Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 5 Beskrivning Unikt tillfälle att förvärva en tomt i attraktiva

Läs mer

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015.

Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Kallelse till årsstämma Styrelsen för Storön-Vänerns Samfällighetsförening kallar härmed medlemmarna till ordinarie årsstämma för år 2015. Tid: Lördagen den 18 juli kl.15.00. Plats: Nämndehuset, Storön

Läs mer

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl 1(5) Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl Ärendet Arcona har kontaktat kommunen med förfrågan om att upprätta ny detaljplan för att utreda förutsättningarna för att omvandla även östra sidan

Läs mer

VÄLKOMNA. Brf Staren 1 Informationsmöte 2008-01-15

VÄLKOMNA. Brf Staren 1 Informationsmöte 2008-01-15 VÄLKOMNA Brf Staren 1 Informationsmöte 2008-01-15 Dagordning Genomgång av Ekonomisk plan för registrering hos Boverket Att amortera eller inte Köpestämma regler och förfarande Inkomna frågor Hur är intresset?

Läs mer

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning Till samtliga medlemmar i vår förening! KALLELSE till årsmöte i Motala Vätterfiskeklubb Du hälsas härmed välkommen till vårt årsmöte: Tid: onsdagen den 18 mars, klockan 19:00 Plats: Motala Södra Båtklubb

Läs mer

1. Stämmans öppnande Stämman öppnades av Anders Pihl som hälsade alla välkomna.

1. Stämmans öppnande Stämman öppnades av Anders Pihl som hälsade alla välkomna. Protokoll årsstämma 2010-03-27 Tranholmens Samfällighetsförening (nedan Samfällighetsföreningen) och Tranholmens Fastighetsägares Intresseförening UPA (nedan Fastighetsägareföreningen) Tid: Lördagen den

Läs mer

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a.

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Förslag till förnyelse av stadgarna 2018 Uppkommet behov av stadgeändringar Bostadrättsföreningar inom området Bostadsrättsinnehavare vill kunna ta del i föreningens

Läs mer

Sammanhållen bebyggelse Arvika kommun

Sammanhållen bebyggelse Arvika kommun Sammanhållen bebyggelse Arvika kommun Bakgrund Plan- och bygglagen (PBL) har i uppgift att dels se till den enskildes rätt till största möjliga frihet och initiativmöjlighet, dels grannars rätt till skydd

Läs mer

Ekonomisk redogörelse och Budgetförslag 2009-2010 eller Två bokslut på ett kassörsarvode!

Ekonomisk redogörelse och Budgetförslag 2009-2010 eller Två bokslut på ett kassörsarvode! Grönslätts Intresseförening Hällevik Ekonomisk redogörelse och Budgetförslag 2009-2010 eller Två bokslut på ett kassörsarvode! Ekonomi under det gångna verksamhetsåret 2008-2009 handlar mycket om att köpa

Läs mer

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter...

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 2 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2 3. Processgång... 3 4. Ekonomi... 3 5. Kontaktuppgifter... 4 6. Kallelse till informationsmöte samt extra föreningsstämma...5

Läs mer

Motion om att ge berörda organ i uppdrag att bygga två äldreboenden och ett korttidsboende på kommunens mark, Kabbelekan och Ginnungagap.

Motion om att ge berörda organ i uppdrag att bygga två äldreboenden och ett korttidsboende på kommunens mark, Kabbelekan och Ginnungagap. Till kommunfullmäktige i Danderyd Motion om att ge berörda organ i uppdrag att bygga två äldreboenden och ett korttidsboende på kommunens mark, Kabbelekan och Ginnungagap. Det finns i Danderyd ett stort

Läs mer

Kopparåsen. Götaland Kommun Göteborg Storlek 0 m2 Område Billdal Tillträde tidigast. enligt överenskommelse 21B

Kopparåsen. Götaland Kommun Göteborg Storlek 0 m2 Område Billdal Tillträde tidigast. enligt överenskommelse 21B Kopparåsen 21B Län Västra Götaland Typ Tomt Kommun Göteborg Storlek 0 m2 Område Billdal Tillträde tidigast Gatuadress Kopparåsen 21B enligt överenskommelse Unikt tillfälle att förvärva en tomt i attraktiva

Läs mer

Ombildningsguiden – Ombildning till bostadsrätt

Ombildningsguiden – Ombildning till bostadsrätt Ombildning till bostadsrätt så funkar det Introduktion En ombildning är när hyresrätter blir bostadsrätter. De boende bildar en bostadsrättsförening som köper själva huset av fastighetsägaren och varje

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening.

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Gåsö Samfällighetsförening Protokoll sidan 1 717903-4512 2010-07-18 Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Plats: Gåsö Kapell, Gåsö, Lysekil Tid: Söndagen den 18 juli 2010

Läs mer

Fastigheten Klippan Skölden 3

Fastigheten Klippan Skölden 3 Fastigheten Klippan Skölden 3 Copyright Detta dokument är till idé, text & layoutskyddat enligt lagen om upphovsrätt Vitec Mäklarsystem AB För mer information, kontakta: Bo Nilsson Tel: : Fax: E-post:

Läs mer

Åtgärder för en enklare byggprocess

Åtgärder för en enklare byggprocess Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:2413 av Markus Wiechel (SD) Åtgärder för en enklare byggprocess Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att

Läs mer

BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018

BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018 BUDGET OCH PROGNOS 2014-2018 Konjunkturinstitutet och andra officiella bedömare anser att konjunkturen kommer att stiga men har en skakig väg framför sig. Med konjunktur stiger även inflation, räntor och

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

Brf Vikingen. Extra stämma Beslutsunderlag

Brf Vikingen. Extra stämma Beslutsunderlag Brf Vikingen Extra stämma 2018-05-03 Beslutsunderlag 2 Kallelse till extra årsstämma Medlemmarna i HSB:s Brf Vikingen kallas härmed till extra årsstämma Tid: Torsdagen den 3 maj klockan 18:00 Plats: Vikingen,

Läs mer

Att sälja fastigheterna Sockenmagasinet 12 samt del av Degerfors 31:1 till Vindelnbostäder AB för 1 kr.

Att sälja fastigheterna Sockenmagasinet 12 samt del av Degerfors 31:1 till Vindelnbostäder AB för 1 kr. Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2013-04-29 14(30) Kommunfullmäktige Dnr 13.K0121 294 Produktion av nytt hyreshus i Vindeln Sammanfattning En utredning har gjorts av Vindelnbostäder för att genomlysa förutsättningarna

Läs mer

Kvarteret Myggans Samfällighetsförening

Kvarteret Myggans Samfällighetsförening Kallelse Kvarteret Myggans Samfällighet håller ordinarie föreningsstämma Söndagen den 26 februari 2012 kl. 18.00 i Blå lokalen. Välkomna 1. Öppnande. 2. Mötets behöriga utlysande. 3. Förslag till dagordning.

Läs mer

Tidsbegränsade bygglov för flyttbara bostäder Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den 31 december 2016

Tidsbegränsade bygglov för flyttbara bostäder Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den 31 december 2016 PM 2016:213 RII (Dnr 110-1697/2016) Tidsbegränsade bygglov för flyttbara bostäder Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den 31 december 2016 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 2013-12-31 Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 Underhållsplan 2014 Budget (tkr) Fogning av murar och krön 250 Mossbekämpning av betongkanter på loftgångar och balkonger 50 Nya plåtdörrar i garaget

Läs mer

Säldebråten Gamla Skolan. Län Värmland Gatuadress Säldebråten Gamla Skolan Kommun Kil Storlek 8.0 rum (4 sovrum) / 390 m² Område. Tillträde tidigast

Säldebråten Gamla Skolan. Län Värmland Gatuadress Säldebråten Gamla Skolan Kommun Kil Storlek 8.0 rum (4 sovrum) / 390 m² Område. Tillträde tidigast Län Värmland Gatuadress Säldebråten Gamla Skolan Kommun Kil Storlek 8.0 rum (4 sovrum) / 390 m² Område Södra delen av Säldebråten. Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Bygglov nekas med stöd av 9 kap. 30 plan- och bygglagen (2010:900).

TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Bygglov nekas med stöd av 9 kap. 30 plan- och bygglagen (2010:900). TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-12-08 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2015BNS0598/231 Byggnadsnämnden Tillbyggnad av fritidshus Förslag till beslut Bygglov nekas med stöd av 9 kap. 30 plan-

Läs mer

Budgetförslag 1 2011-10-01-2012-09-30

Budgetförslag 1 2011-10-01-2012-09-30 Gulsippan 2011-11-03 Budgetförslag 1 2011-10-01-2012-09-30 Medlemsavgifter Uträkning av intäkter 1600x91 (kv 4/11) 145 600 kr Vatten 192 920 kr 1600 1 91 145 600 kr 1600x91x3 (kv 1-3/12) 436 800 kr El

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Båtsmansvägen 32B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Båtsmansvägen 32B Län Stockholm Gatuadress Kommun Sollentuna Storlek 701 m² Område Törnskogen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Högt belägen skogstomt med fin utsikt i attraktivt och naturskönt område. Här finns

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018

SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 1 SANDUDDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING ÅRSMÖTE 2018 2 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av dagordning 3. Upprättande av röstlängd 4. Val av ordförande för stämman 5. Val av sekreterare för stämman

Läs mer

Försäljning av samfälld mark. Informationsmöte den 26 september 2017

Försäljning av samfälld mark. Informationsmöte den 26 september 2017 Försäljning av samfälld mark Informationsmöte den 26 september 2017 Disposition Arbetsutskott berättar om det arbetet som hittills bedrivits samt bakgrunden till arbetet. Daniel Winge redogör för Sagas

Läs mer

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 328 Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49

Läs mer

PM 2011-03-03. DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Christer Mörk. Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden

PM 2011-03-03. DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Christer Mörk. Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden 1(5) KS 2011/0056 Utredning gällande behov av fastigheter för särskilda boenden och gruppboenden Kommunstyrelsens arbetsutskott har 2011-02-14 uppdragit åt kommunledningskontoret att, i samråd med socialförvaltningen,

Läs mer

Brf Fältöversten. Kallelse till fortsatt årsstämma. Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28. Bilaga

Brf Fältöversten. Kallelse till fortsatt årsstämma. Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28. Bilaga Brf Fältöversten Kallelse till fortsatt årsstämma Ordinarie årsstämma fortsättning 2011-09-28 Bilaga Bilaga till fortsatt ordinarie årsstämma 2011 Sida 1 Innehållsförteckning Sidan 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Stockholm den 12 november 2015

Stockholm den 12 november 2015 1 Stockholm den 12 november 2015 Informationsmaterial från balkonggruppen och styrelsen inför kommande informationsmöte och extra föreningsstämma gällande förslag om balkongbyggnation. 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Brunskog i april 2009. Gullesbyns Södra vägsamfällighetsförening Lillängens vägsamfällighetsförening Flytmossens vägsamfällighetsförening.......... Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Överenskommelse

Läs mer

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar.

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar. TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-02-01 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2012BNS0136 Byggnadsnämnden Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring,

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

Gamla Lyckebyvägen 25

Gamla Lyckebyvägen 25 Län Stockholm Gatuadress Kommun Haninge Storlek 0.0 rum / 0 m² Område Vendelsö Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Stor naturtomt på 1123 kvm i Vendelsö.

Läs mer

Beställning av förskolepaviljonger Stafsinge och Kristineslätt. KS

Beställning av förskolepaviljonger Stafsinge och Kristineslätt. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-28 323 Beställning av förskolepaviljonger Stafsinge och Kristineslätt. KS 2014-402 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN. Torsby kommun, Värmlands län

Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN. Torsby kommun, Värmlands län Ändring av detaljplan för BRANÄSBERGET VARGEN OCH BJÖRNEN Torsby kommun, Värmlands län 1 1 Tillägg till PLANBESKRIVNING 1.1 HANDLINGAR Plan- och genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Län Stockholm Gatuadress Skogsbacksstigen 9 Kommun Värmdö Storlek 4484.0 m² Område Ingarö - Evlinge Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Stockholm Gatuadress Skogsbacksstigen 9 Kommun Värmdö Storlek 4484.0 m² Område Ingarö - Evlinge Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Stockholm Gatuadress Kommun Värmdö Storlek 4484.0 m² Område Ingarö - Evlinge Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Fin skogstomt mitt i naturen och ändå närheten till Stockholm. Kort promenad

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren. Material inför extra årsmöte den 20 september

Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren. Material inför extra årsmöte den 20 september Uppgradering av central antennanläggning för Samfälligheten Ollonborren Material inför extra årsmöte den 20 september Vårt analoga nät behöver uppgraderas Det analoga TV-nätet minskar i betydelse hos kabel-tv

Läs mer

Förenklad bygglovshantering

Förenklad bygglovshantering Enskild motion SD167 Motion till riksdagen 2018/19:336 av Markus Wiechel och Mikael Strandman (båda SD) Förenklad bygglovshantering Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs

Läs mer

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-26 Diarienummer 0760/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av

Läs mer

Bygglovbefriade åtgärder

Bygglovbefriade åtgärder Bygglovbefriade åtgärder Informationskväll på SBK Mari von Sivers och Beatrice Udén Bygglovbefriad tillbyggnad En tillbyggnad max 15 kvm bruttoarea, inte över taknockshöjd och inte närmare tomtgräns än

Läs mer

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 22 Samhällsbyggande Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad Piteå kommun har påbörjat arbetet med en ny Översiktsplan. En översiktsplans syfte är att ge vägledning

Läs mer

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 Medlemmar i Blåsippans samfällighetsförening kallas härmed till årsmöte. Onsdagen den 18 mars kl 19:00 i Furubergsskolans matsal. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Godkännande av

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Samfälligheten Porfyren Kallelse till årsstämma Styrelsen hälsar medlemmarna Välkomna till ordinarie årsstämma Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 19.00 i Lillsjöskolans matsal Verksamhetsberättelse och övriga

Läs mer

BRF HÄGERN 1 I LULEÅ 2013-03-12. Informationsträff Kulturens Hus

BRF HÄGERN 1 I LULEÅ 2013-03-12. Informationsträff Kulturens Hus I LULEÅ 2013-03-12 Informationsträff Kulturens Hus ÄNTLIGEN! SÄPO tystnadsplikt Steg 2 - omröstningen Idag Information Processen Marknadsvärdet Ekonomi Mål och resultat Inga frågor idag styrelsen på plats

Läs mer

2015-01-21. Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand

2015-01-21. Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) 2015-01-21 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2014/154 Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand Förslag till beslut 1 Barn- och ungdomsnämnden överlämnar barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Offragrytsvägen 10

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Offragrytsvägen 10 Län Stockholm Gatuadress Kommun Haninge Storlek 8.0 rum (6 sovrum) / 125 m² Område Dalarö Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Unik sjötomt med stor potential

Läs mer

Ombyggnad av vind för bostäder

Ombyggnad av vind för bostäder Motion till BRF Morkullan Ombyggnad av vind för bostäder Bakgrund Flertalet lägenheter i den byggnad som ägs av BRF Morkullan ( Föreningen ) är möjliga att bygga ihop med byggnadens vind ( Vindsutrymmet

Läs mer

Reviderat uppdrag, LSS-boende Stationsvägen

Reviderat uppdrag, LSS-boende Stationsvägen DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) Fastighetsnämnden Reviderat uppdrag, LSS-boende Stationsvägen Ärende I mars 2015 beslutade kommunstyrelsen att ge fastighetsnämnden i uppdrag att påbörja projektering

Läs mer

Promemorian Ökad privatuthyrning av bostäder

Promemorian Ökad privatuthyrning av bostäder US1000, v 1.0, 2010-02-04 REMISSYTTRANDE 1 (5) Dnr 2012-05-14 17-0604/12 Promemorian Ökad privatuthyrning av bostäder (Ju2012/3159/L1) Detta remissyttrande avser förslagen i den inom Regeringskansliet

Läs mer

Förstudie. Förutsättningar för balkongbyggnation

Förstudie. Förutsättningar för balkongbyggnation Förstudie Förutsättningar för balkongbyggnation 2018-05-24 Inledning Det här är en genomgång om vad som har hänt i ärendet som det fattades beslut om på stämman 18 maj 2017 rörande förutsättningarna för

Läs mer

Kallelse till extra föreningsstämma med Läppe Fiber ek. förening.

Kallelse till extra föreningsstämma med Läppe Fiber ek. förening. Kallelse till extra föreningsstämma med Läppe Fiber ek. förening. Extra föreningsstämma för Läppe Fiber ekonomisk förening hålls lördagen den 7 mars 2015 klockan 11.00 på Hjälmargården i Läppe. Mötet sker

Läs mer

Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare

Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare 1 Stadgar för föreningen LEADER Terra et Mare 1 Föreningens firma Föreningens firma är LEADER Terra et Mare. 2 Föreningens ändamål Föreningen har som mål att genomföra EU-programmet LEADER Terra et Mare

Läs mer

Viktig information från styrelsen

Viktig information från styrelsen Viktig information från styrelsen Informationsmöte Styrelsen ordnar 12 februari kl. 19.00 ett informationsmöte för föreningens boende med Johan Bengtsson från Balco och Carita Schönbaum från HSB Sydost

Läs mer

Alsike - Dalbogatan 1l. Telefon: Org.nr:

Alsike - Dalbogatan 1l. Telefon: Org.nr: Alsike - Dalbogatan 1l 1 (8) Snabbfakta Pris 3 790 000 kr, eller bud Boarea 138 m² + biarea 6 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen) Tomtarea 190 m², friköpt. Antal rum 5 varav 3-4 sovrum Byggår

Läs mer

Vad är på gång i Norsborg centrum?

Vad är på gång i Norsborg centrum? 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Vad är på gång i Norsborg centrum? Dag och tid Tisdag 7 november kl. 18-19.30 Plats Arameiska-Syrianska föreningens lokal, Mimers väg 3 Närvarande Jean-Pierre Zune (S),

Läs mer

Utredning Alternativa lösningar för hyresavtal och ägande av Monteliusgården Ansvariga: Torstein Tysklind och Petter Börjesson

Utredning Alternativa lösningar för hyresavtal och ägande av Monteliusgården Ansvariga: Torstein Tysklind och Petter Börjesson Utredning Alternativa lösningar för hyresavtal och ägande av Monteliusgården Ansvariga: Torstein Tysklind och Petter Börjesson Bakgrund o syfte. Gagnefsbostäder AB (GBAB) har köpt fastigheten Monteliusgården

Läs mer

Vision centrumutveckling

Vision centrumutveckling Vision centrumutveckling Habo kommun Antagandehandling 2013-11-28 1. Bakgrund Bostadsförsörjningsplan blir en centrumutvecklingsplan År 2010 beslutade kommunstyrelsen i Habo att kommunen skulle ta fram

Läs mer

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad.

Sturebyskolan. Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Sturebyskolan Riva Vitan och bygga nytt på kort tid och till låg kostnad. Ersätta befintlig tillfällig Paviljong Vitan med permanent byggnad. Att bygga nytt kostar pengar och tar tid det kan vi alla vara

Läs mer

Vårviks Backa Bräcke By

Vårviks Backa Bräcke By Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Bengtsfors Storlek 3.0 rum (2 sovrum) / 64 m² Område Bräcke By Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning 15 naturtomter

Läs mer

Behöver jag söka bygglov, rivningslov eller marklov? Bygglov så fungerar det

Behöver jag söka bygglov, rivningslov eller marklov? Bygglov så fungerar det Behöver jag söka bygglov, rivningslov eller marklov? Bygglov så fungerar det När du vill bygga en ny byggnad eller bygga till måste du söka bygglov hos stadsbyggnadskontoret. Vid vissa andra ändringar

Läs mer