PRESS RELEASE. (ELUX) Anförande av Michael Treschow på bolagsstämma. Ärade aktieägare och gäster,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRESS RELEASE. (ELUX) Anförande av Michael Treschow på bolagsstämma. Ärade aktieägare och gäster,"

Transkript

1 PRESS RELEASE Stockholm, torsdag den 18 april 2002 Sida 1 av 7 (ELUX) Anförande av Michael Treschow på bolagsstämma Ärade aktieägare och gäster, Efter fem år på Electrolux är det nu sista gången jag står här inför stämman och berättar om verksamheten. Det har varit mycket händelserika år. När jag började på Electrolux visste jag att det var ett mycket stort företag. Jag visste att det hade starka varumärken, bra produkter och fanns i många länder. Med min bakgrund i andra storföretag kunde jag förstå ungefär vad det betydde. Men gradvis, allteftersom jag kom att lära känna företaget bättre, blev jag imponerad över företagets storlek och position. Vi säljer nästan två produkter per sekund, dygnet runt, året runt. För att få en förståelse för vad det innebär tycker jag att det är spännande att fundera på vad som händer precis just idag i Electroluxvärlden. Våra produkter finns i c:a 400 miljoner hem. Bara under den tid jag talar här öppnar 40 miljoner människor världen över sina kylskåp som tillverkats av Electrolux. Medarbetarna på vår stora kylskåpsfabrik i Changsha i Kina har gått hem sedan ett par timmar. Det har sålts fler kylskåp i Kina idag än i USA så mycket som vart tionde kommer från Electrolux. Åtskilliga tusen kineser har idag valt ett kylskåp från oss. De har packat upp det, med en fin Electroluxlogga, och ställt det i vardagsrummet. I Kina ses kylskåp som en möbel och de får sällan plats i de små köken. I Indien har våra medarbetare också gått hem, medan de Electroluxare som jobbar i Sverige, Italien eller Tyskland just nu planerar att gå hem för dagen. Bara idag har det sålts c:a Electroluxprodukter till konsumenter i Europa. De har gått in i olika butiker, valt mellan oss och våra konkurrenter och sedan beslutat att köpa en produkt från oss. Var tredje skogshuggare i världen använder produkter från oss. På ungefär hälften av alla topprestauranger i Europa lagas det i dag mat på utrustning från oss och i en fjärdedel av alla tvättstugor tvättas det med hjälp av vår utrustning. Idag besöker ungefär konsumenter i världen våra hemsidor på Internet för att lära sig mer om våra produkter och vårt företag. (PUBL)

2 2 Just nu har handeln på USAs östkust satt igång. Om några timmar kan konsumenterna i San Francisco välja att köpa en Eurekadammsugare, en Frigidairespis eller en motorsåg från Poulan/WeedEater. Var femte hushållsprodukt som köps i USA kommer från Electrolux. I Brasilien är det också förmiddag och just nu plockar många förmodligen fram sin städutrustning från Electrolux. Mer än två tredjedelar av de brasilianare som har dammsugare, har köpt en från oss. För att kunna tillverka alla dessa produkter förbrukar vi mycket material. Bara under en dag förbrukar vi drygt 4000 ton stål och c:a 1200 ton plast i våra 109 fabriker runt om i världen. Så kan man hålla på att berätta om vad som händer en dag i Electrolux. Att ha en så stark global position som vi har är en enorm tillgång. Det är ett imponerande företag ni äger. Electrolux är samtidigt ett annorlunda företag idag jämfört med för fem år sedan. Om jag ska sammanfatta det, så betyder det att vi är mer fokuserade mer effektiva och mer lönsamma Vi har avyttrat de delar av koncernen där vi inte kunnat bli lönsamt ledande och som inte passat in i vårt affärskoncept. Vi har valt att fokusera på konsumentprodukter som vi säljer via återförsäljare. Dessutom har vi ett antal professionella applikationer som säljs via helt andra distributionskanaler. En av de största utförsäljningarna har varit av Fritidsprodukter som slutfördes i början av Under dessa fem år har vi sålt verksamheter med en total omsättning på 26 miljarder kronor. För de områden där vi inte har förutsättningar att bli världsledande och som inte passar in i vårt affärskoncept, finns det bättre ägare än vi. I och med avyttringarna har drygt personer fått nya arbetsgivare. Många arbetar nu i företag som har bättre positioner inom sina områden eller som fokuserar på den specifika branschen. Detta gör att de har en större förutsättning att utvecklas och vara lönsamma där. Samtidigt som vi har avyttrat verksamheter har våra kärnområden vuxit med nästan 50 miljarder kronor. Vi har vuxit både inom Professionella produkter och Konsumentprodukter. Genom att fler konsumenter har valt att köpa våra varor har vi vuxit av egen kraft.

3 3 Vi har också vuxit genom att vi förvärvat en hel del bolag. Det största förvärvet är i Australien, som vi köpte i februari förra året. Det gav oss en marknadsandel i Australien på c:a 50% för hushållsprodukter. Inom utomhusprodukter för konsumenter har viktiga uppköp varit McCulloch 1999 och Marazzini under förra året. Efter att ha förvärvat ett antal bolag inom professionella utomhusprodukter är vi nu inte bara världsledande inom motorsågar och trimmare. Vi är även en betydande leverantör inom betongkapare, diamantverktyg och utrustning för skötsel av större grönområden. Vi har under de här åren arbetat mycket med att förbättra koncernens kostnadsstruktur och produktivitet. Sammanslagningar har lett till att vi har stängt drygt en femtedel av våra fabriker, 33 stycken. Genom att skapa bättre produktflöden har vi dessutom kunnat avveckla mer än 50 lagerställen. Allt detta har kostat c:a 6 miljarder kronor. Tyvärr har detta fått som följd att drygt jobb har försvunnit. Ofta har det varit en smärtsam process, men det har varit nödvändigt för oss att minska kostnadskostymen för att skapa en bra bas att bygga vidare på. Genom omstruktureringarna har vi dock sparat nästan 8 miljarder kronor hittills, dvs ungefär en årsvinst. Ett bra mått för att titta på hur det har ökat produktiviteten är försäljning per anställd. Vi har sett en imponerande utveckling från c:a 1 miljon kronor till nästan 1,6 miljoner kronor i försäljning per anställd under fem år. Flera företag i branschen har utvecklats på motsvarande sätt. Som en effekt av denna fokusering och renodling har vi blivit mer lönsamma. Vi har gått från en rörelsemarginal på 4% under 1996 till att nå vårt mål på 6,5-7% under Samtidigt har avkastningen på eget kapital gått från 8% till 18,5% under samma period. Men vad hände då 2001? Vårt försämrade resultat förra året visar hur svårt det är att ständigt göra förbättringar. Bröts trenden förra året eller är det bara ett hack i kurvan? Jag tror att det kommer visa sig vara tillfälligt. Som ni ser på bilden, så ser trenden just nu positiv ut var ett tufft år för Electrolux. Vinsten per aktie minskade med 16% till 11,10 kronor per aktie. Vår balansräkning har dock aldrig varit starkare än vad den är nu. Mot denna bakgrund föreslår styrelsen därför stämman att höja utdelningen med 50 öre per aktie. Totalavkastningen, dvs aktieutvecklingen adderat med utdelningen, har varit i genomsnitt 18% per år. Intressant är att Stockholmsbörsen under motsvarande period i snitt endast gett en totalavkastning på dryga 13%. Kassaflödet har utvecklats mycket bra. Detta i kombination med den starka balansräkningen har bidragit till att styrelsen även föreslagit att vi ska fortsätta vårt återköp av aktier. Enligt svensk lag får vi endast inneha 10% av aktierna, vilket betyder att en hel del aktier måste makuleras. Detta får som följd att de aktier som finns kvar blir mer värda, vilket är positivt för er aktieägare.

4 4 Värdeskapande är, som ni vet, vårt sätt att mäta framgång i koncernen. För att räkna ut detta tar vi rörelseresultatet exklusive jämförelsestörande poster minus kostnaden för våra nettotillgångar. Då ser man att vi skapade 262 miljoner kronor i värde under förra året, vilket dock är en kraftig nedgång från året dessförinnan. En avgörande händelse förra året var de stora kostnaderna för att fasa in en ny generation kylskåp i våra amerikanska fabriker. Det kostade oss så mycket som 1 miljard kronor mer än planerat. Nu fungerar det, men det var en smärtsam erfarenhet. Dessutom bidrog återförsäljarnas strategi, att dra ner på sina lager väsentligt, till vår resultatnedgång där. Utöver detta har vi haft stora problem med Komponenter. Prispressen inom komponenter är mycket stor och det är en tuff bransch att verka inom. Vi gör allt vad vi kan för att stoppa denna tråkiga trend. Den ekonomiska utvecklingen i Latinamerika har lämnat en del övrigt att önska. Men mycket positivt har också kommit därifrån. I Brasilien har vi ett exempel på en lyckad produktlansering, nämligen den av våra nya ELSA-kylskåp. De finns att beskåda här utanför. Målgruppen är framförallt kvinnor eftersom de står för 75% av besluten vid inköp av den här typen av produkter. Genom att kreativt använda resultaten av konsumentundersökningar och styrkan av en global koncern, the world s No.1 choice, lyckades vi öka marknadsandelen från 4 till 49% inom frostfria kylskåp! Tvättmaskinen som ni såg på sista filmen är en av många intressanta produkter som börjat säljas i Europa, där vårt resultat för hushållsprodukter har ökat. Den är mycket ergonomisk med sin lutande front och trumma. Den har dessutom blivit prisbelönt för sin design. Den kanske mest omtalade lanseringen har varit av världens första sladdlösa och självgående dammsugare, som vi kallar Trilobite. Vi är mycket stolta över den här dammsugaren eftersom den kombinerar att vara oberoende och högteknologisk med en modern design. Visst är det fantastiskt att ha en dammsugare som kan göra jobbet åt en, helt automatiskt! Om ni inte redan sett den hos någon av våra återförsäljare, så passa på att titta på den här idag. Inom Storköksutrustning ökade försäljningen också och rörelseresultatet förbättrades. En spännande produkt som tagits fram inom denna sektor är en prototyp av Cyber Fridge, vilket är ett kylskåp för professionella användare som öppnas med röststyrning. Vi sålde även mer inom Kommersiell Tvättutrustning. Rörelseresultatet och marginalen förbättrades väsentligt. Bidragande till detta var de nya tvättmaskinerna Wascator Generation 3000, som ni kan se här idag. Med dessa tvättmaskiner minskar

5 5 energiförbrukningen med 20% jämfört med tidigare modeller. Antalet delar har minskats med så mycket som 40%, vilket innebär en högre pålitlighet och enklare reparationer. Utomhusprodukterna för professionella användare, som är mest kända genom varumärket Husqvarna, uppnådde en fortsatt god tillväxt i både försäljning och resultat. Vi är världsledande inom motorsågar och trimmare. I filmen, som vi kommer att visa nu, får ni se ett exempel på vad vi kan åstadkomma med dessa produkter. Vi gör även intressanta utomhusprodukter för konsumenter. Ett exempel är den nya Flymo Turbo Compact Vision som ni just såg i den sista filmen. Denna gräsklippare komprimerar det klippta gräset, vilket gör att den behöver tömmas mer sällan. Dessutom har den ett speciellt fönster där man kan se när det är dags för tömning. Vi ser även spännande möjligheter inom utomhusprodukter för konsumenter och för att fokusera på detta skapades en ny affärssektor förra året: Electrolux Outdoor Products. Vi är världsledande inom gräsklippare, trädgårdstraktorer, trimmare och motorsågar för konsumenter och vi ser goda möjligheter för ökad tillväxt här framöver. Vi har haft glädjen att välkomna fyra nya medlemmar i koncernledningen under förra året och i år. Fredrik Rystedt tillträdde som ekonomichef i april förra året. I september tillträdde Nina Linander rollen som finanschef och affärschefen för våra internationella hushållsprodukter, Andrew Bentley, är nu adjungerad till koncernledningen. Allra nyast i ledningsgruppen är Magnus Yngen, som bara sedan ett par veckor tillbaka är ny affärschef för dammsugare eftersom Hans Stråberg nu ska ta över rollen som VD och koncernchef. Det är många som har frågat mig hur man leder ett stort företag när det krävs stora förändringar. När jag blickar tillbaka på mina år här på Electrolux, så är det framförallt några begrepp som är speciellt viktiga. Det första är att ha ett tydligt uppdrag. När jag började på Electrolux såg jag att vi behövde få upp lönsamheten. Jag uppfattade då som vårt uppdrag att sänka kostnaderna och öka effektiviteten. I allt man gör är det viktigt att tidigt få en förståelse för exakt vad man har för uppdrag och vad som är huvudproblemet. Det är lätt att hoppa över den här biten, men man måste verkligen se till att ha omfattande diskussioner kring vad som ska åstadkommas, vilka förväntningar som finns, hur man blir bedömd och när uppdraget är slutfört. Det ska vara tydligt för att slippa spekulation och slöseri med energi.

6 6 För det andra behövs det tydliga och mätbara mål. Dessa mål ska vara enkla att följa upp. I vårt fall bestämde vi oss för att behålla de finansiella mål som sedan länge satts upp. Det ska inte vara någon tvekan om man har nått sina mål eller inte. Målen behöver inte bara vara finansiella utan kan även vara kvalitetsmål. Inom Electrolux mäter vi exempelvis mångfalden. Vi tittar på hur många kvinnor, ungdomar vi har osv. Detta är viktigt för ett konsumentföretag. För varje kundsegment där vi inte har en representant i företaget, så är risken att vi gör något fel. Man måste vara kunnig om verksamheten så att man kan sätta rätt mål och kan utnyttja organisationen på bästa sätt. Om det finns möjlighet ska man utnyttja att organisationen deltar i målsättandet då kommer de att arbeta desto mer hängivet för att uppnå dem. Det gäller att inte vara rädd för att sätta tuffa mål. Genom att göra det anstränger man sig det där lilla extra som kan vara avgörande för om man lyckas. Ett bra exempel på hur detta kan gå till är vårt första koncernledningsmöte Vi behövde komma fram till hur vi skulle uppnå de ekonomiska mål som redan kommunicerats. Efter att vi enats om att 5 miljarder behövdes tas bort i kostnader gick det sedan väldigt snabbt att identifiera hur. Exakt hur målen ska uppnås ska man låta sina medarbetare lösa. Istället för att berätta för dem hur de ska göra är det bättre att fråga dem hur de har tänkt sig att lösa en viss uppgift. Man hjälper dock till genom att ha en bra dialog och kommunikation genom vilken man hjälper dem att förstå vad som ska göras. Det handlar mycket om, att som ledare, skapa förutsättningar och undanröja hinder. Det tredje är att man måste ha en tydlig fördelning av ansvar. När tydliga mål har satts är det också viktigt att veta vem som kommer att göra jobbet. Vem känner för målen? Delat ansvar är inget ansvar. Det mest förödande i en organisation är allt koordinerande. Ordet koordination borde egentligen förbjudas. Om man har för mycket koordination i ett företag tror jag att man får för lite gjort. Våra affärschefer har ett mycket tydligt ansvar. De får, givet sina förutsättningar, sätta upp sina utfästelser som vi följer upp varje månad. Det är mycket väl definierade mål och de har alla medel för att uppnå dem. Det ska alltså inte finnas något att skylla på. Risken för suboptimering finns givetvis, men fördelarna har varit klart övervägande. De tydliga ansvaren har varit bidragande till vår resultatutveckling. Genom att tydligt fördela ansvaret känner människor trygghet i sin roll, vilket är grundläggande eftersom de är företagets viktigaste resurs. Detta säger jag inte bara för att det ska låta bra. Nej, det är rent affärsmässigt eftersom det är den enda tillgången som är aktiv. Det behövs människor för att aktivera alla andra tillgångar.

7 7 För att människor ska känna sig motiverade är det också viktigt att de känner sig sedda. Sedd blir man genom uppföljning. Det är sålunda även mycket viktigt med återkoppling och att ge erkännande för bra prestationer. Jag tror att starkt och bra ledarskap är det som gör skillnaden i alla organisationer, dvs inte bara på Electrolux. Det gäller inte bara höga chefer utan på alla nivåer i en organisation och i stora såväl som små projekt. Det är nu dags för mig att lämna över till Hans Stråberg. Även om det är spännande att gå vidare till nya utmaningar så känns det just nu ledsamt att lämna Electrolux. Ett företag är som en bok som aldrig blir färdigskriven. Boken har olika kapitel och vi har nu senast haft ett femårskapitel, som har följt alla andra fantastiska kapitel i berättelsen om Electrolux. Det är ett imponerande företag ni är ägare till. Electrolux är idag ett företag som har goda förutsättningar för lönsam tillväxt. Som aktieägare i Electrolux känns det bra att veta att jag lämnar företaget i mycket goda händer. Jag är övertygad om att Hans, med sin bakgrund och erfarenhet, kommer att kunna se på Electrolux på nya sätt och ha nya idéer kring hur man kan utveckla koncernen. Stort tack för dessa innehållsrika år. Det har varit hisnande, spännande och givande att arbeta för Electrolux! Hans, välkommen upp på scen. Electrolux-koncernen är världens största tillverkare av hushållsmaskiner och utrustning för kök, rengöring samt skogs- och trädgårdsskötsel. Mer än 55 miljoner produkter - som kylskåp, spisar, tvättmaskiner, dammsugare, motorsågar och gräsklippare - säljs varje år till konsumenter och professionella användare i över 150 länder till ett värde av 135,8 miljarder kronor. Electrolux-koncernen har medarbetare och arbetar med ledande varumärken som AEG, Electrolux, Zanussi, Frigidaire, Eureka, Husqvarna, Volta och ElektroHelios. Mer information Electrolux Pressjour har. För att ändra eller säga upp denna faxtjänst, vänligen sänd hela detta dokument, med uppgift om ditt namn, företag och faxnummer, till faxnummer, med uppgift om vad som ska ändras.

Ärade aktieägare och gäster!

Ärade aktieägare och gäster! Ärade aktieägare och gäster! Som inledning till stämman såg vi en kavalkad av produktskisser från en utställning om Electrolux designhistoria, som visades förra året på Forum för Form i Stockholm. Som

Läs mer

PRESS RELEASE. Anförande av verkställande direktören Michael Treschow vid Electrolux bolagsstämma den 24 april 2001. Ärade aktieägare och gäster,

PRESS RELEASE. Anförande av verkställande direktören Michael Treschow vid Electrolux bolagsstämma den 24 april 2001. Ärade aktieägare och gäster, PRESS RELEASE Stockholm, den 24 april 2001 Sida 1 av 6 Anförande av verkställande direktören Michael Treschow vid Electrolux bolagsstämma den 24 april 2001 Ärade aktieägare och gäster, Det här är min fjärde

Läs mer

The Electrolux Group. The world s No.1 choice.

The Electrolux Group. The world s No.1 choice. The Electrolux Group. The world s No.1 choice. Electrolux-koncernen är världens största tillverkare av hushållsmaskiner och utrustning för kök, rengöring samt skogs- och trädgårdsskötsel. AB Electrolux

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

2006-05-01. Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare!

2006-05-01. Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare! x 2006-05-01 Rolf Eriksen, VD Årsstämma 3 maj 2006 Kära aktieägare! 2005 ett starkt år 2005 blev ett starkt år för H&M med en god försäljningsutveckling, många nya kunder och en fortsatt ökad lönsamhet.

Läs mer

Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010

Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010 Koncernchef Lars G. Nordströms anförande Posten Nordens årsstämma 14 april 2010 Bästa stämmodeltagare! 2009 var ett år då våra kunder var mer nöjda än någonsin det vet vi genom våra mätningar. Det var

Läs mer

Bolagen har ordet. Atlas Copco

Bolagen har ordet. Atlas Copco Bolagen har ordet Hållbart värdeskapandes enkätundersökning är ett viktigt verktyg för att ta tempen på nivån och omfattningen på svenska bolags hållbarhetsarbete. Men i kvantitativa resultat är det ofta

Läs mer

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv

7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv 7 steg från lagom till världsklass - 7 tips som berikar Ditt liv Lagom är bäst, eller? Om vi säger något tillräckligt ofta tenderar det ju att bli sant, eller hur? Jag gissar att Du, mer eller mindre medvetet,

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Så väljer svenska studenter utbildning och så påverkas studenter i hela Norden av den ekonomiska krisen

Så väljer svenska studenter utbildning och så påverkas studenter i hela Norden av den ekonomiska krisen Så väljer svenska studenter utbildning och så påverkas studenter i hela Norden av den ekonomiska krisen En undersökning av Studentum om val till högskola och Kvalificerad Yrkesutbildning Studentum AB Torstenssonsgatan

Läs mer

Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt.

Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt. Ordföranden, aktieägare, gäster, Jag är glad att se så många här idag. En årsstämma är ett tillfälle både att summera det gångna året och förstås att blicka framåt. Jag vill ta detta tillfälle i akt att

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

Anförande av Hans Stråberg på bolagsstämma

Anförande av Hans Stråberg på bolagsstämma PRESSMEDDELANDE Stockholm, tisdagen den 22 april, 2003 Sida 1 av 7 Anförande av Hans Stråberg på bolagsstämma Ärade aktieägare, ärade gäster, Det har nu gått ett år sedan jag tog över som VD och koncernchef

Läs mer

Ledande på världsmarknaden

Ledande på världsmarknaden MARKNADSPOSITION 1 Ledande på världsmarknaden Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som bland annat trimmare och lövblåsare.

Läs mer

Vad är Strategisk Planering

Vad är Strategisk Planering Vad är Strategisk Planering Varför behöver man strategisk planering? Vem eller vilka skall vara involverade? Hur gör man? i Strategisk Planering är sjökortet Ett företag i tillväxt behöver en karta att

Läs mer

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility

Addtechkoncernens. Corporate Social Responsibility Addtechkoncernens CSR-arbete Corporate Social Responsibility Kort om Addtechkoncernen Teknikhandel under många varumärken Addtech är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde

Läs mer

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på?

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Tips från Mora Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Involvera ungdomarna ännu mer än vad vi redan gör. Vad är viktig att tänka på i Lupparbetet? Förankring, bland lärare, tjänstemän,

Läs mer

MARS 2015. Företagsamheten 2015. Eva-Märet Nordenberg, Böle Byskola. Vinnare av tävlingen Jämtlands mest företagsamma människa 2014.

MARS 2015. Företagsamheten 2015. Eva-Märet Nordenberg, Böle Byskola. Vinnare av tävlingen Jämtlands mest företagsamma människa 2014. MARS 2015 Företagsamheten 2015 Eva-Märet Nordenberg, Böle Byskola. Vinnare av tävlingen s mest företagsamma människa 2014. s län Innehåll 1. Inledning...2 Så genomförs undersökningen... 2 Vem är företagsam?...

Läs mer

Barn i Syd producerar de kläder vuxna bär i Nord - Fatta modet och säg ifrån! Copyright: Expressen

Barn i Syd producerar de kläder vuxna bär i Nord - Fatta modet och säg ifrån! Copyright: Expressen Barn i Syd producerar de kläder vuxna bär i Nord - Fatta modet och säg ifrån! Copyright: Expressen INTRODUKTION: TEMA TEXTIL För 40 50 år sedan producerades det kläder i Sverige. Klädindustrin har varit

Läs mer

Lönesamtalet. 19 oktober 2005 Lars Karlsson

Lönesamtalet. 19 oktober 2005 Lars Karlsson Lönesamtalet 19 oktober 2005 Lars Karlsson Lönen förr och nu Från lön för det man är (befattning) till lön efter det man gör (bidrag till verksamheten) Vad bestämmer löneutvecklingen? 1. Marknadskrafterna

Läs mer

Familj och arbetsliv på 2000-talet. Till dig som är med för första gången

Familj och arbetsliv på 2000-talet. Till dig som är med för första gången Familj och arbetsliv på 2000-talet Till dig som är med för första gången 1 Fråga 1. När är du född? Skriv januari som 01, februari som 02 etc Födelseår Födelsemånad Är du 19 Man Kvinna Fråga 2. Inledningsvis

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

Rapport om läget i Stockholms skolor

Rapport om läget i Stockholms skolor Rapport om läget i Stockholms skolor Enkätstudie om skolans utveckling och lärarnas situation Socialdemokraterna i Stockholms stad 2013:1 Ge lärare förutsättning att vara lärare De senaste åren har svensk

Läs mer

Småföretagare i Västra Sverige tycker om skatter

Småföretagare i Västra Sverige tycker om skatter Småföretagare i Västra Sverige tycker om skatter En undersökning om effekterna av regeringens skatteförslag för småföretagarna Öhrlings PricewaterhouseCoopers Stockholm, november 2006 www.pwc.com/se 2

Läs mer

Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004.

Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004. Alfa Laval AB:s verkställande direktör och koncernchef Sigge Haraldsson vid bolagsstämman den 27 april 2004. Jag hälsar er hjärtligt välkomna till Alfa Lavals bolagsstämma nummer två! I dag kommer jag

Läs mer

Högre rörelseresultat och marginal för både Konsumentprodukter och Professionella produkter

Högre rörelseresultat och marginal för både Konsumentprodukter och Professionella produkter HALVÅRSRAPPORT 2000 11 augusti 2000 Sid 1 (18) -Nettoresultatet per aktie ökade med 28%, värdeskapandet fördubblades- Belopp i Mkr, om Första halvåret Föränd- Andra kvartalet Förändej annat angivits 2000

Läs mer

Information juni 2004

Information juni 2004 2004-06-08 Östgöta Kräftprojekt Information juni 2004 701 45 Örebro, Sweden 1 Information från Östgöta Kräftprojekt Östgöta Kräftprojekt har under våren fortsatt enligt plan. Vi har svarat på frågor inför

Läs mer

Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet

Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet 2010 fyllde LKAB 120 år. Det är i sig fantastiskt. Nästan svårt att förstå... 120 år. Man måste stanna upp lite

Läs mer

Trivsel på jobbet en åldersfråga? Jobbhälsobarometern, Delrapport 2012:2, Sveriges Företagshälsor 2013-02-27

Trivsel på jobbet en åldersfråga? Jobbhälsobarometern, Delrapport 2012:2, Sveriges Företagshälsor 2013-02-27 Trivsel på jobbet en åldersfråga? 2 Om Jobbhälsobarometern Jobbhälsobarometern bygger på telefonintervjuer med ett representativt urval av svenskar i åldern 20 65 år som arbetar minst halvtid. Jobbhälsobarometern

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Vd Rolf Eriksens anförande vid Årsstämman den 8 maj 2008

Vd Rolf Eriksens anförande vid Årsstämman den 8 maj 2008 x Vd Rolf Eriksens anförande vid Årsstämman den 8 maj 2008 Kära aktieägare, 2007 var året då H&M fyllde 60 år och ett rekordår med hög aktivitet. Vi ökade försäljningen kraftigt, vi fortsatte stärka vår

Läs mer

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre

Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Företagskompassen, 10 mars 2010: Svenskt företagsklimat behöver bli bättre Jobs and Society NyföretagarCentrum och SEB har låtit 3 000 personer svara på frågor om hur de ser på det svenska företagsklimatet.

Läs mer

Att ge feedback. Detta är ett verktyg för dig som:

Att ge feedback. Detta är ett verktyg för dig som: Att ge feedback Detta är ett verktyg för dig som: Vill skapa ett målinriktat lärande hos dina medarbetare Vill bli tydligare i din kommunikation som chef Vill skapa tydlighet i dina förväntningar på dina

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

Den moderna lärlingen. larlingibutik.se

Den moderna lärlingen. larlingibutik.se Den moderna lärlingen Ett försprång mot andra företag när det gäller att få de bästa medarbetarna Gymnasieutbildning med stöd av branschen för ambitiösa framtidsinriktade elever som vill lära sig ett yrke

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Nolato redovisar ett väsentligt förbättrat resultat jämfört med samma period förra året.

Nolato redovisar ett väsentligt förbättrat resultat jämfört med samma period förra året. N O L ATO D E L Å R S R A P P O R T N I O M Å N A D E R 1 J A N U A R I 3 S E P T E M B E R 2 2, S I D 1 AV 7 NOLATO AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT NIO MÅNADER JANUARI SEPTEMBER Nolato redovisar ett väsentligt

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat.

I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat. Bilaga 1 I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat. Ange: Hur många år har du känt till att din anhörige

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Om du skulle bli uppsagd på grund av arbetsbrist har du rätt att få aktiv och professionell hjälp av Omställningsfonden för att hitta ett nytt jobb.

Om du skulle bli uppsagd på grund av arbetsbrist har du rätt att få aktiv och professionell hjälp av Omställningsfonden för att hitta ett nytt jobb. Om du skulle bli uppsagd på grund av arbetsbrist har du rätt att få aktiv och professionell hjälp av Omställningsfonden för att hitta ett nytt jobb. Läs mer Förmånen och tryggheten som Omställningsfonden

Läs mer

1 juli 30 september 2011 Traveas AB (publ) Bookings Enriched

1 juli 30 september 2011 Traveas AB (publ) Bookings Enriched 1 juli 30 september 2011 Bookings Enriched org. nr 556739-8143 / Adress Ringen 16 182 73 Stocksund Phone08-51 80 10 00 / Fax 08-51 80 10 10 www.traveas.com Juli till September, 2 2011 TRAVEAS AB (Publ)

Läs mer

Nyckeltalsinstitutets. årsrapport 2013

Nyckeltalsinstitutets. årsrapport 2013 Nyckeltalsinstitutets årsrapport 2013 För 18:e året i rad sammanställer Nyckeltalsinstitutet en rad olika personalnyckeltal. För tolfte året presenteras Attraktiv Arbetsgivarindex AVI och för nionde året

Läs mer

Penningpolitiken och Riksbankens kommunikation

Penningpolitiken och Riksbankens kommunikation ANFÖRANDE DATUM: 2007-10-08 TALARE: PLATS: Förste vice riksbankschef Irma Rosenberg Swedbank, Stockholm SVERIGES RIKSBANK SE-103 37 Stockholm (Brunkebergstorg 11) Tel +46 8 787 00 00 Fax +46 8 21 05 31

Läs mer

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats.

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats. DAGS ATT TYCKA TILL OM DITT JOBB! Göteborgs Stad vill vara en attraktiv arbetsgivare, både för dig som redan arbetar här och för blivande arbetare. För att kunna vara det behöver

Läs mer

Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare

Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare Ny roll för chefer och för medarbetare Vår omvärld förändras i snabb takt och vår verksamhet berörs på många sätt. Det handlar om allt från digitalisering

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

Struktur Marknad Individuell

Struktur Marknad Individuell ATT TÄNKA PÅ INFÖR LÖNESAMTALET LÖN ÄR NÅGOT DU FÅR FÖR UTFÖRT ARBETE - MEN FUNDERA OCKSÅ PÅ: - Hur vill du att det ska gå till när din lön bestäms? - Vad kännetecknar ett bra lönesamtal? - Vilka faktorer

Läs mer

EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014.

EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014. 6 maj 2014, Bräcke EasyFill AB (publ) 556653-2924 Kvartalsrapport 1 2014. Omsättningen i EasyFill AB (publ), org nr 556653-2924, uppgick till 6 149 TKR (4 965 TKR) under kvartal 1 2014. Omsättningen har

Läs mer

Media styr alla dina intressenter

Media styr alla dina intressenter Media styr alla dina intressenter Isabella Engblom, VD, Tillit Kommunikation: Varför heter ditt företag Tillit Kommunikation? Namnet Tillit kom av att det är vad som krävs för att få till stånd bra kommunikation.

Läs mer

Take. Mikado. Sushi. Projektbeskrivning. Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström

Take. Mikado. Sushi. Projektbeskrivning. Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström Take Mikado Sushi Projektbeskrivning Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström KREATÖRER Melissa Nordström Förutom att nörda mig i grafisk design gillar jag japansk populärkultur. Att då få jobba med

Läs mer

Årsstämma 2008. Mina damer och herrar, aktieägare och anställda,

Årsstämma 2008. Mina damer och herrar, aktieägare och anställda, Årsstämma 2008 Mina damer och herrar, aktieägare och anställda, Fjärde året i rad med förbättrat rörelseresultat Under 2007 höjde styrelsen för Alfa Laval målet för rörelsemarginalen (EBITA) till 15 procent

Läs mer

Sammanställning 1 100215

Sammanställning 1 100215 Sammanställning 1 100215 Bakgrund Nationellt Kompetenscentrum Anhöriga, NKA, har sedan starten 2008 arbetat inom fyra olika prioriterade områden. Ett av dessa är Individualisering, utveckling och utvärdering

Läs mer

FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA

FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA FRASER FÖR FÖRETAGSPRESENTATION PÅ SVENSKA Allmänna fraser Inledning Om kunden är hos dig: Välkomna (hit) till XXY (företagets/avdelningens/enhetens namn). Jag önskar er välkomna hit till XXY. Ni är hjärtligt

Läs mer

Föräldrajuryn om Halloween

Föräldrajuryn om Halloween Föräldrajuryn om Halloween November 2007 Konsumentföreningen Stockholm Sammanfattning Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har genomfört en undersökning i KfS Föräldrajury om Halloween. 715 föräldrar deltog

Läs mer

ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN

ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN PRESSMEDDELANDE, Stockholm, 24 november 2010 ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN Eniro AB (publ) ( Eniro eller Bolaget ) offentliggjorde den 28 oktober 2010 en företrädesemission på cirka

Läs mer

Kvalitet före driftsform

Kvalitet före driftsform Kvalitet före driftsform - Ett program för valmöjligheter med ansvar för framtiden Socialdemokraterna i Haninge, Handenterminalen 3 plan 8 136 40 Haninge. Tel 745 40 74 socialdemokraterna.haninge@telia.com

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar:

Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar: Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar: Heimir tillträde sin befattning som anställd på halvtid 1. januari

Läs mer

Bokslutskommuniké för 2002

Bokslutskommuniké för 2002 1 (8) PRESSMEDDELANDE Stockholm 2003-02-13 Bokslutskommuniké för 2002 VD och koncernchef Alf Johansson kommenterar Proffices bokslutskommuniké - Proffice fortsätter att ta marknadsandelar i samtliga nordiska

Läs mer

Kärnvärden handlar om att sammanfatta ett varumärke och personifiera det att skilja ett bolag från ett annat.

Kärnvärden handlar om att sammanfatta ett varumärke och personifiera det att skilja ett bolag från ett annat. Platzers kärnvärden ? Vad är kärnvärden? Kärnvärden handlar om att sammanfatta ett varumärke och personifiera det att skilja ett bolag från ett annat. Våra kärnvärden beskriver vad Platzer står för och

Läs mer

Email: david@davidhallstrom.se

Email: david@davidhallstrom.se David is the founder of 2 companies: Getfound and Pacific Fencing. Through his entrepreneurial career David has helped large corporations like Plan, ANZ Bank, Goodman and RipCurl make more money from the

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Bakgrund Syftet med lärande nätverk är att samla in och sprida kunskap och ta del av aktuell forskning. Samtliga lokala lärande nätverk består av personer

Läs mer

Med OmniSound ut i världen

Med OmniSound ut i världen Med OmniSound ut i världen Ericsson Screenphone med ljudteknik från Konftel. Den snabba digitala utvecklingen, ytmonteringstekniken och de ständigt krympande IC-kretsarna skapade under 1990-talet en boom

Läs mer

Vad händer med vårt klimat?

Vad händer med vårt klimat? Min gröna bok. Vad händer med vårt klimat? Googlar du på ordet klimat får du drygt 22 miljoner träffar. Sökningen tar bara 0,05 sekunder och det är nästan kusligt hur blixtsnabbt sökmotorn reagerar. Precis

Läs mer

ScandiDos AB (publ) (556613-0927)

ScandiDos AB (publ) (556613-0927) ScandiDos AB (publ) (556613-0927) Bokslutskommuniké för perioden 1 maj 2014 30 april 2015 Perioden 1 maj 2014 30 april 2015 Ny försäljningschef på plats i juni 2014 Första order på Delta 4 Discover från

Läs mer

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare!

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! White Paper #6 Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! Malin Trossing för Kontentan, augusti 2013 Kontentan Förlags AB www.kontentan.se För att bli programmerare krävs flera års programmeringsutbildning

Läs mer

VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009

VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009 VD Meta Persdotters anförande på Svenska Spels bolagsstämma 15/4 2009 Jag heter Meta Persdotter och tog över ansvaret för Svenska Spel den 1 februari i år. Jag kommer att berätta om de viktigaste händelserna

Läs mer

VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013

VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013 VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013 Observera: Det talade ordet gäller. Ärade stämmodeltagare, mina damer och herrar. Det har nu gått fyra år sedan fusionen mellan

Läs mer

Din tjänstepension KAP-KL

Din tjänstepension KAP-KL Din tjänstepension KAP-KL Hur stor blir din tjänstepension? Storleken på din tjänstepension beror bland annat på hur länge du arbetar, hur mycket du tjänar, när du tar ut din pension, och hur värdet har

Läs mer

INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare

INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare 1 INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare Nästan alla ägare av aktiebolag betalar privat mera skatter och avgifter än vad de egentligen är skyldiga att göra. Pensionsförsäkring är det

Läs mer

En beskrivning av det professionella rådgivningssamtalet 2006-11- 30

En beskrivning av det professionella rådgivningssamtalet 2006-11- 30 Samtalsprocessen En beskrivning av det professionella rådgivningssamtalet 2006-11- 30 Samtalsprocessens fem faser Öppna Lyssna Analysera Bedöma Motivation Åtgärd Avsluta Öppningsfasen Genom rösten, god

Läs mer

Hitta kunder som frilansare

Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare 4 Att livnära sig som frilansare, genom att ta långa- eller kortsiktiga uppdrag, är en allt vanligare arbetsform. På Billogram träffar vi många frilansare,

Läs mer

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun 2014-2016 2014-05-19 1. Syftet med planen Syftet med denna kommunikationsplan är att tydliggöra hur vi ska arbeta med miljökommunikation. Planen

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

År 2016 är ett högst händelserikt år för vårt företag, med många fina projekt på gång för att ta ytterligare ett steg i vår miljöprofilering.

År 2016 är ett högst händelserikt år för vårt företag, med många fina projekt på gång för att ta ytterligare ett steg i vår miljöprofilering. 2016-05-18 Om Delsbo Candle I Delsbo i Hälsingland har vi gjort ljus i många år. År 1944 startade Joel Öhrn ljusproduktion under namnet Norrländska Ljusstöperiet. År 1959 köptes företaget av Liljeholmens,

Läs mer

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Ett arbetsmarknadsprogram för personer med funktionsnedsättning, i samarbete mellan Göteborgs Stad, Arbetsförmedlingen och HSO Göteborg. Programmet

Läs mer

AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014

AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014 Västerås 201 4-10- 2 2 AQ Group AB (publ) Delårsrapport januari september 2014 Tredje kvartalet, juli - september 2014, i sammandrag Nettoomsättning 605 MSEK (614) Rörelseresultat 44 MSEK (57) Resultat

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

Beteende, miljömärkning, pris och ansvar

Beteende, miljömärkning, pris och ansvar Beteende, miljömärkning, pris och ansvar Resultat från en undersökning i Sverige 2013 Yttra Rapport 2013:1 Beteende, miljömärkning, pris och ansvar Resultat från en undersökning i Sverige 2013 Yttra Rapport

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Parkens förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater

STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING. Karriär på lika villkor för advokater STATISTIK MEDLEMS UNDER SÖKNING Karriär på lika villkor för advokater Några citat från svaren GÅR DET AT T KOMBINERA KARRIÄR OCH FAMILJ? Karriär på lika villkor? UNDERSÖKNING BLAND ADVOKATSEKTIONENS MEDLEMMAR

Läs mer

SI-deltagarnas syn på SI-möten - Resultat på utvärderingsenkät

SI-deltagarnas syn på SI-möten - Resultat på utvärderingsenkät [Skriv text] Utvärdering av SI (09/10) SI-deltagarnas syn på SI-möten - Resultat på utvärderingsenkät För att få en uppfattning om hur deltagarna sett på SI-mötena gjordes en enkätutvärdering i slutet

Läs mer

Inlämningsuppgift. Allmän kommentar: Hej Peter, Strålande! Nu är din inlämningsuppgift godkänd.

Inlämningsuppgift. Allmän kommentar: Hej Peter, Strålande! Nu är din inlämningsuppgift godkänd. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Peter, Strålande! Nu är din inlämningsuppgift godkänd. Lycka till med ditt fortsatta fackliga uppdrag och glöm inte att anmäla dig till steg 2 - du hittar tid och

Läs mer

Arbetsliv. Rapport: Lyckliga arbetsplatser. Maj 2007, Markör Marknad och Kommunikation AB. Rapport Lyckliga arbetsplatser 2007

Arbetsliv. Rapport: Lyckliga arbetsplatser. Maj 2007, Markör Marknad och Kommunikation AB. Rapport Lyckliga arbetsplatser 2007 Arbetsliv Rapport: Lyckliga arbetsplatser Maj 27, Markör Marknad och Kommunikation AB Rapport Lyckliga arbetsplatser 27 Markör Marknad och Kommunikation AB, Box 396, 71 47 Örebro Telefon: 19-16 16 16.

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2015

Delårsrapport januari - mars 2015 Första kvartalet - 2015 Delårsrapport januari - mars 2015 Orderingång 976,1 (983,3) Mkr, en minskning med 6 % justerat för valutaeffekter och förvärvade enheter Nettoomsättning 905,5 (885,5) Mkr, en minskning

Läs mer

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet.

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets försäljning ökade 3 procent i fast valuta jämfört med föregående år. Försäljningen för delårsperioden var 2 935 MSEK (3 042). Resultat efter

Läs mer

IT-chefen 2011 Rapport om IT-chefens vardag på svenska företag

IT-chefen 2011 Rapport om IT-chefens vardag på svenska företag IT-chefen 211 Rapport om IT-chefens vardag på svenska företag J2246 Sofia Christiansson November 211 Sammanfattning Nästan tre fjärdedelar av IT-cheferna i undersökningen uppger att de lägger största delen

Läs mer

Julklappspengarna 2015

Julklappspengarna 2015 Julklappspengarna 2015 Ur rapporten: 2015 ökar vi återigen julklappsköpen. I snitt köper vi fem julklappar. De allra flesta planerar att köpa mellan tre och sex julklappar. En av tio köper dock minst tio

Läs mer

Nyhet! Upplaga 1. Vision utbildningar. Mentorskapsprogram. för avdelningar och klubbar. *Förslag på utbildningsmaterial*

Nyhet! Upplaga 1. Vision utbildningar. Mentorskapsprogram. för avdelningar och klubbar. *Förslag på utbildningsmaterial* Nyhet! Upplaga 1 Vision utbildningar Mentorskapsprogram för avdelningar och klubbar *Förslag på utbildningsmaterial* Ett arbetsliv där alla får plats och behövs och som ger möjlighet till gemenskap och

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

RAPPORT Bemötandets betydelse i kollektivtrafiken 2010-10-19. Analys & Strategi

RAPPORT Bemötandets betydelse i kollektivtrafiken 2010-10-19. Analys & Strategi RAPPORT Bemötandets betydelse i kollektivtrafiken 2010-10-19 Analys & Strategi Innehåll/Sammanfattning BAKGRUND... 4 Undersökning om bemötandets betydelse i kollektivtrafiken... 4 Undersökningsmetodik...

Läs mer

Handelsbanken säljer SPP till Storebrand

Handelsbanken säljer SPP till Storebrand Handelsbanken Pressmeddelande Stockholm den 2007-09-03 Handelsbanken säljer SPP till Storebrand Handelsbanken säljer SPP till Storebrand för 18 miljarder kronor. Realisationsvinsten blir cirka 4 miljarder

Läs mer