Sida 1 av 8. Sammanträdesdatum Plats och tid Gruvsalen, kl Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sida 1 av 8. Sammanträdesdatum 2010-09-06. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden"

Transkript

1 Sida 1 av 8 Plats och tid Gruvsalen, kl Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Leif Andersson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Gustaf Wingårdh, byggnadsnämnden, gick Anki Nilsson, Astma- och allergiföreningen Ingrid Rystam, Kullabygdens Diabetesförening Ricky Christell, DHR Bengt Silfverstrand, DHR Inge Karnehall, Hjärnkraft NV Skåne Britta Liljeblad, Hjärt- och Lungsjukas förening Siv Haraldsson, Psoriasisföreningen i Höganäs, gick Christer Svensson, Schizofreniförbundet Skåne Inge Bodelsson, Riksförbundet Trafik- och Polioskadade Barbara Struglics, Attention NV Skåne Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden Annika Bech, Reumatikerförbundet socialchef Göran Jönsson handikappombud Sylvia Månsson Sekreterare förvaltningssekreterare Sofia Sandberg Justering Utsedd justera Inge Bodelsson

2 Sida 2 av 8 21 Godkännande av föregående protokoll Föregående protokoll från gicks igenom. Under 20c HSO Skåne en sammanställning över kommunens tillgänglighetsarbete tyckte Bengt Silfverstrand det är mycket allvarligt problem man är så långt ifrån nå målet med enkelt avhjälpta hinder (EAH). Ulf Molin fyller i kommunen inte har redovisat allt som gjorts inom EAH, man har helt enkelt redovisat fel. Gustaf Wingårdh inflikar det viktigaste nu är jobba framåt. Det finns till exempel en Sammanställning av handikappombudets inventering av enkelt avhjälpta hinder i Höganäs kommun som byggnadsnämnden kommer ta del av och ha som underlag i framtida arbete. godkänna protokollet. Uppföljningsärenden från KHR Allaktivitetslokal ( 13) Handikapporganisationerna är rädda kommunen inte har förstått önskemålet om en allaktivitetslokal. Möjligheten finns kanske inte i något befintligt hus idag men möjligheten kan finnas vid en nybyggnation, till exempel av ett äldreboende. Grundtanken är föreningarna ska kunna få ha små kanslin och det ska finnas tillgång till en större samlingslokal. Sedan kanske även handikappombudet och äldreombudet ska finnas där för finnas tillgängliga för de som behöver dem. Ytterligare ett önskemål är någon caféverksamhet, kanske LSS kan ha sin dagliga verksamhet i en sådan lokal. Ulf Molin svarar i dagens fastighetsbestånd finns där ingen lämplig lokal. Två eventuellt kommande projekt är ett äldreboende bakom Stationshuset och ombyggnation av Folkparken som skulle kunna vara lämpliga för ändamålet. Riksbyggen har skissat på Folkparken där de har med ett mini folketshus för föreningsverksamhet. Det finns dock en viss skillnad mellan ett kommunalt bygge och en privat aktör i vad kommunen kan vara med och bestämma om. fortsätta bevaka frågan.

3 Sida 3 av 8 23 Tillgänglighetsfrågor ( 14) a) Avsaknaden av övergångsställe på Köpmansgatan taktila plor Ulf Molin informerade om taktila plor på Köpmansgatan är på plats. Samtidigt förtydligar han det aldrig har varit tal om ett övergångsställe utan en övergång. Ulf Molin har även ett förslag på en trafikskylt med påbudet biltrafik på de gåendes villkor som skulle kunna vara lämplig på gatan. b) Avsaknaden av markering av trapport vid höghuset Ulf Molin informerade om han även vid detta tillfälle har försökt få kontakt med Jefast i frågan utan lyckas. Slutligen har han genomfört en felanmälan till deras jour. Kommunala Handikapprådets protokoll ska skickas till Jefast efter justering. c) Avgränsning vid uteservering på Sundstorget Ulf Molin föreslår Sylvia Månsson, ägaren av kaféet på Sundstorget och han själv ska mötas för komma fram till en bra lösning gällande avgränsningen av uteserveringen vid Sundstorget. Samtidigt tycker Ulf Molin det är dags plocka fram en policy från kommunens sida vad som gäller vid uteserveringar. d) Åtgärd för tillgänglighet till Familjens Hus på Polhemsgatan Ulf Molin har varit i kontakt med Jarmo Nieminen och Ingmar Roslund gällande Familjens Hus på Polhemsgatan. Det kommer vidtas åtgärder på bottenvåningen med bland annat en ramp in i huset. För ovanvåningen ska bli tillgänglig krävs det en hiss och det är man inte för närvarande beredda investera i. e) Avsaknaden av handikapptoalett i fastigheten 35 C HSO Höganäs har i en tillsynsanmälan till Socialstyrelsen påtalat problematiken till följd av det saknas en handikapptoalett i anslutning till handikappombudets lokaler på Storgatan 35 C. Socialstyrelsen har begärt ett skriftligt yttrande av socialnämnden med redogörelse av vidtagna åtgärder i ärendet. Socialstyrelsen emotser yttrandet senast den 23 september. Vare sig socialförvaltningen eller socialnämnden har deltagit i överläggningarna som har ägt rum mellan HSO och kommunen i frågan om handikapptoaletten men kommer ombesörja så de begärda uppgifterna skickas till Socialstyrelsen i tid. Ulf Molin tycker HSO Höganäs får ett kommunalt bidrag som ska täcka lokalkostnader, handikappombudets lön samt andra omkostnader. HSO har själva hyrt denna lokal och de var medvetna från början det inte fanns någon handikappanpassad toalett. Vill de fastighetsförvaltningen ska ordna med en sådan toalett kommer kostnaden föras på hyran. Sylvia Månsson replikerar det har skett förändringar i huset sedan hon fick sin arbetsplats där. Numera sitter kommunens företagshälsovård samt ett projekt som delvis drivs av kommunen i samma hus vilket gör det är brister i tillgänglighet för de kommunalt anställda.

4 Sida 4 av 8 Det finns ett önskemål om det svar som socialförvaltningen skickar till Socialstyrelsen ska redovisas och läggas som bilaga till nästa KHR-möte. f) Skyltning och information om var badstolen finns tillgå vid Kvickbadet Badstolen är upphittad och har varit på plats nere vid Kvickbadet under sommaren. Problemet har varit skyltning och tillgänglighet. Det har inte funnits någon skylt om var badstolen finns. Sedan finns det även ett problem med kioskens öppettider, både de stänger tidigt på kvällen och de inte har öppet så länge på säsongen. Ulf Molin förklarade han tog för givet det skulle finnas en skylt vid bryggan om var man skulle kunna hitta badstolen. Tyvärr har detta inte fungerat fullt ut. Nästa sommar ska det finnas skyltning. godkänna informationen gällande tillgänglighetsfrågor. 24 Sportcentrat/Handikappbadet ( 12) Sofia Sandberg har varit i kontakt med Per-Åke Lang som i sin tur informerar om nu finns det tre olika duschstolar för vuxna och en för barn. Det finns takliftar i handikappduscharna både på dam- och herravdelningen samt det ska installeras klädskåp. Halkskydd är beställt till de mest utsa ytorna, cirka 100 m 2. Per-Åke Lang håller på undersöka möjligheten till könsneutrala omklädningsrum och har funnit två-tre möjliga lösningar. En av dessa kan han troligtvis få till stånd med hjälp av fastighetsförvaltningen eller på egen hand. Han håller på räkna på kostnaderna. Sen finns det andra större och dyrare projekt som när de är färdigritade ska presenteras för våra politiker, sannolikt i september. Sylvia Månsson tycker det låter bra. Dock kvarstår det vissa brister, främst handlar det om städning och om personalens tekniska kunskap. Det har kommit till hennes kännedom det är väldigt smutsigt, främst i omklädningsrummen. Sedan kan personalen inte heller alltid hantera tekniken, till exempel gällande den höj- och sänkbara botten i bassängen. uppmana Per-Åke Lang återkomma i ärendet med kompletterande information.

5 Sida 5 av 8 25 Allergisanerad taxi ( 15) Vid föregående möte informerade Anna-Karin Hansson om det inte finns någon taxi i Höganäs som är klassificerad som allergitaxi. Det har inte heller funnits något behov. Kommunen har gjort en upphandling av färdtjänsten och Höganäs Taxi ansvarar för färdtjänsten i kommunen idag. Sylvia Månsson framhåller man inte kan lägga allt ansvar på Höganäs Taxi utan påtala det finns invånare med dessa behov. I till exempel Skåne borde det finnas fler personer med detta behov och man borde kunna samarbeta, kommunerna emellan för lösa frågan. Socialnämnden beslutade , 173, vid behov av färdtjänst eller vårdboende för en person med allvarlig allergi bör en individuell bedömning beträffande anpassning övervägas. betrakta frågan som väckt och hoppas socialnämnden/socialförvaltningen har allergisanering på agendan inför framtiden. 26 Allergisanerat äldreboende ( 16) I dagsläget har det inte funnits något behov av allergisanerat äldreboende, efterfrågan finns helt enkelt inte. Barbara Struglics framförde man vid nybyggnation av äldreboende och trygghetsboende borde ordna med en eller två lägenheter med egen ingång som kan bli möjligt allergisanerat boende. Socialnämnden beslutade , 173, vid behov av färdtjänst eller vårdboende för en person med allvarlig allergi bör en individuell bedömning beträffande anpassning övervägas. betrakta frågan som väckt och hoppas socialnämnden/socialförvaltningen har allergisanering på agendan inför framtiden.

6 Sida 6 av 8 27 Avstängning av gångstigen Centralgatan- Torggatan i Höganäs ( 17) Bengt Silfverstrand informerade vid förra mötet om HSO Höganäs har skrivit till kommunstyrelsen och utbildningsnämnden gällande avstängningen av gångstigen mellan Centralgatan och Torggatan. HSO emotser ett svar på detta brev med en motivering. Ulf Molin finner det lämpligt man genomför en utvärdering av avstängningen och sedan tar upp frågan igen längre fram. återkomma till frågan efter genomförd utvärdering. 28 Regelverk för Kommunala handikapprådet ( 18) HSO Höganäs har översänt till socialnämnden ett förslag till förtydligande av kommunala handikapprådets regler och arbetsordning. Socialnämnden beslutade , 80, lämna skrivelsen utan åtgärd med hänvisning till nuvarande regelverk. Sylvia Månsson med flera förklarade man inte var nöjd med svaret. avsluta ärendet. 29 Tjänstgörande ersättare i KHR ( 19) Vid förra mötet konstaterades det det inte finns någon dokumentation hos kommunen när det gäller vem som ersätter vem och HSO ombads sammanställa en ersättarlista. På grund av missförstånd finns det ingen sammans lista ännu. Arvode till ledarmöter och tjänstgörande ersättare i KHR, såväl som socialnämnden och andra kommunala nämnder, är 0,9 % av det fasta arvodet som utgår per månad till kommunstyrelsens ordförande. Detta är föruts mötet understiger fyra timmar. För närvarande är summan 492 kronor.

7 Sida 7 av 8 uppdra åt HSO sammanställa en ersättarlista avseende representanter i KHR. 30 Handikappdagen ( 20) Kommunstyrelsens tekniska utskott/arbetsutskott har, , 187, tagit ett beslut om tillfråga kultur- och fritidsförvaltningen om de har möjlighet anordna ett evenemang under hösten där handikappfrågor belyses och där kostnaderna får interndebiteras. Dock max kronor. Bilaga 7 Ulf Molin förtydligar det som så formellt finns det ett beslut om kultur- och fritidsförvaltningen ska stå för arrangemanget men handikappföreningarna kan stå bakom arrangemanget om de vill. Pengarna till arrangemanget kommer debiteras kommunstyrelsen. Ulf Molin vidhåller arrangemanget inte ska kosta handikappföreningarna någonting så länge det håller sig inom uppsa ramar. Ulf Molin föreslår han, Anneli Sjöborg, Sylvia Månsson samt HSO:s ledning ska träffas för reda ut situationen. Ulf Molin bjuder in till detta möte. Ulf Molin, Anneli Sjöborg, Sylvia Månsson samt HSO:s ledning bör träffas för reda ut situationen. Nya ärenden 31 Tillgänglighet till badplatser och strandnära gångstigar Enligt HSO har Lennart Andersson, gatuingenjör, hört av sig och meddelat man kommer arbeta vidare på tillgänglighet av kommunens fem prioriterade badplatser. I frågan rörande gångstigen är det Helsingborgs Golfklubb som har mots sig en bra, framkomlig stig mellan Lerberget och Viken. Klubben äger 25 % av marken. Nu har det dock skett vissa förändringar i deras organisation. Ulf Molin säger efter valet kommer arbetet med stigen påbörjas. Ulf Molin fortsätter bevaka frågan. godkänna informationen om tillgänglighet till badplatser och strandnära gångstigar.

8 Sida 8 av 8 32 Övriga frågor a) Kommunens hemsida Sylvia Månsson informerade om hon hade träffat Maria Linde, kommunens informatör. Arbetet med hemsidan ser jättebra ut. Maria Linde har gedigen kunskap i ämnet och sidan är genomtänkt och väl planerad. Sidan är uppbyggd efter de rekommendationer för tillgänglighet som Funkaboda föreslår. Det kommer bland annat finnas en lyssna funktion och förvaltningarna kommer få välja ut den mest övergripande informationen som sedan översätts till lättläst svenska. Lanseringen kommer ske i mitten av december Är man nyfiken och vill få en uppfning om hur det kan komma se ut så kan man gå till Ängelholm kommuns hemsida, som har en snarlik hemsida. b) Trafikkommitténs anteckningar Sylvia Månsson informerar om det sker många viltolyckor på väg 111 vid Kristinelund. Denna vägsträcka ligger i Helsingborgs kommun men det är många som pendlar in och ut till Höganäs på just denna väg. Därför bör det vara av gemensamt intresse. Arbete pågår för sätta samman en skrivelse till trafiksäkerhetsverket för få till stånd viltstängsel. tacka för informationen. Underskrifter Vid protokollet... Sofia Sandberg Ordförande... Anna Hedbrant Justerande... Inge Bodelsson

9

avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson

avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson Sida 1 av 10 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.00 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth

Läs mer

Sida 1 av 9. Sammanträdesdatum 2011-05-30. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden

Sida 1 av 9. Sammanträdesdatum 2011-05-30. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 9 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth

Läs mer

Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs

Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs Sida 1 av 13 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden

Läs mer

Barbara Struglics, Attention NV Skåne Annika Bech, Reumatikerförbundet. Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden

Barbara Struglics, Attention NV Skåne Annika Bech, Reumatikerförbundet. Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden Sida 1 av 8 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00-19.25 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Leif Andersson,

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Schultz, byggnadsnämnden, lämnade kl. 18.45 Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL

Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Schultz, byggnadsnämnden, lämnade kl. 18.45 Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL Sida 1 av 12 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.30 NÄRVARANDE Ordförande Anna Hedbrant, socialnämnden Ledamöter Ann-Margreth Larsson, socialnämnden, lämnade kl. 18.45 Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 19 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 9 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 18.50 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG

Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG Sida 1 av 6 Plats och tid Gruvsalen, kl 14.00-15.30 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Jan-Olof

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.10 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 18 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET Sida 1 av 22 NÄRVARANDE Ordförande Ordinarie ledamöter Adjungerade ledamöter Frånvarande ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Monica Fallesen, avdelningschef LSS Margareta Engkvist Björkenhall, Teknik-

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 Beslutande Bengt Ingvarsson, ordförande Kjell Carlström, RMA Ann-Christin Jarl, SN Lars Svensson, KS Nils-Börje Jönsson,

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16 Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Lars-Anders Ottosson, socialnämnden

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16.

Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16. Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16.45 Närvarande Marie-Louise Bäckman, SN, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 18 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-02-19 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 18.00 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden till 17.17 Benny Wall,

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen, lämnade

Läs mer

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Linnea Svensson, nämndsekreterare Hans Hedlund, larmansvarig. Ordförande... Ivan Czitrom

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Linnea Svensson, nämndsekreterare Hans Hedlund, larmansvarig. Ordförande... Ivan Czitrom Handikapprådet Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 16.00 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) ande Ivan Czitrom (FP), kommunstyrelsen Agneta Sellholm (M), miljö- och byggnadsnämnden Viveca Sandberg

Läs mer

avdelningschef Arne Nilsson Swedbank Sven Persson

avdelningschef Arne Nilsson Swedbank Sven Persson Sida 1 av 10 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.00 Närvarande Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8)

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.15 ande Övriga deltagande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans

Läs mer

Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp)

Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp) 1(10) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 14.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp)

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

Järfälla kommuns tillgänglighetsråd

Järfälla kommuns tillgänglighetsråd KALLELSE 2016-04-21 1 (2) Järfälla kommuns tillgänglighetsråd Tid Tisdagen den 3 maj 2016, kl. 18.00-20.00 Lokalen är upplåst fr.o.m. 17.30 Plats Kvarnen konferens, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Ärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-07 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson,

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer

Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016

Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016 Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016 Plats: Höstvädersgatan 1 Lokal: Våning 4, Östan Tid: Klockan 18-20, förmöte kl 17:00-18:00 Kallade: Ledamöter: Ulla Adolfsson, HSO/ Autism & Aspergerföreningen

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 18 35 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare

Läs mer

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT 2016-04-05 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Margareta Ölwe (M) Göran Bengtsson (M) Emilie Nilsson (L) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Gertrud Green

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 Handikapprådet 2006-05-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2012-09-11 10 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 11 september 2012, klockan 17.00 19.05. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18. Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet

PROTOKOLL Pensionärsrådet 1 (8) Paragrafer 22-27 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl. 09.00-10.10 ande Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Boris Svensson (s), v. ordförande Bengt Svensson (m), Kommunstyrelsen Torsten Johansson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Beslutare Plats och sammanträdestid Samverkets lokal Oslovägen 13F kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Birgitta Laugmo, Barn- och utbildningsnämnden Allan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:2, kl 17:00-20:00 ande Ebba Östlin (s), ordförande Urban Eriksson (SRF) Anna-Maria Engqvist (s) Eva-Britt Olsson (Astma och Allergi)

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2016-04-21 4/2016 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016 Sid nr 40 Sammanträdets öppnande och justering... 2 41 Godkännande av dagordning... 2 42 Föregående

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Tid: 15.00 16.15 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Juno Lindberg Inga-Lill Röhr Monica Marker Lennart Nyqvist Ingegerd Karlsson Krister Nyström

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) 2013-10-15. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 15 oktober, kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) 2013-10-15. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 15 oktober, kl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (14) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 15 oktober, kl. 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Laila Furskog, ordförande,

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-09 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 35-50 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte nr 2, 2016 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun.

Protokoll. Styrelsemöte nr 2, 2016 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun. Protokoll Styrelsemöte nr 2, 2016 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun. Datum: 8 mars 2016 Plats: Knivsta kommunhus, sal Haknäs Närvarande: DHR: Barbro Gregorson Autism &

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Länets Handikappråd Plats och tid Folkets Hus, Östersund Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Elisabeth Yngström Eva Holmbom Jan Emtehed Ann-Christin Nordling

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008. Datum: 2008-10-06 Tid: 19.00 21.00 Plats: Allhuset Deltagare: 44 personer. Kommunalrådet Anders Ljung hälsar välkommen till kvällens

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 73 Information om lokaler... 86 74 Redovisning av flyktingmottagningen... 87 75 Månadsuppföljning Maj... 88 76 Mångkulturellt bokslut... 89 77 Information om uppdraget för MAS... 90

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 13.00-15.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Bo Simonsson, DHR Gunnar Särnbratt, HSO (Hörsel) Irene Hansson, HSO (Astma/allergi) Bojan Karlsson, HSO (FUB)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

2015-10-27, kl.19:00-22.00. Skepplanda bygdegård, Skepplanda

2015-10-27, kl.19:00-22.00. Skepplanda bygdegård, Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(6) Ortsutvecklingsmöte: Skepplanda Höst 2015 Datum och tid Plats 2015-10-27, kl.19:00-22.00 Skepplanda bygdegård, Skepplanda Presidium Carlos Trischler, ordförande Carina Zito Averstedt,

Läs mer

Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Jan-Åke Lennartsson Mats-Erik Nilsson Jörgen Svensson

Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Jan-Åke Lennartsson Mats-Erik Nilsson Jörgen Svensson Sida 1 av 5 Tid och plats 24 november 2015 kl. 15.30 17.15 Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Jan-Åke Lennartsson Mats-Erik

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 37 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind (M) Mufida Dizdar (FP) Clas-Jörgen Trohammar (M) Lars-Anders

Läs mer

Sven Lundgren Yasmine Kristiansen, service- och teknikförvaltningen,

Sven Lundgren Yasmine Kristiansen, service- och teknikförvaltningen, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 18 februari 2014, KL 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Laila Furskog, ordförande Gunnel Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 21 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Gunilla Tengvall (M)

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Tid: 14.00-15.20 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Bosse Pettersson Ordförande Dan Andersson Handikappsamv Lars Bäckström Ulla Lindström Isa Halvarsson

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

HANDIKAPPROGRAM FÖR HÖÖRS KOMMUN

HANDIKAPPROGRAM FÖR HÖÖRS KOMMUN HANDIKAPPROGRAM FÖR HÖÖRS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-20, 127 BAKGRUND I alla delar av världen, i varje land och på alla samhällsnivåer finns människor med funktionsnedsättningar. Handikappolitik

Läs mer

Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00. Övriga deltagande: Ulla-Britt Ljung Förvaltningschef

Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00. Övriga deltagande: Ulla-Britt Ljung Förvaltningschef Sammanträdesdatum Sidan 1(13) Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00 Närvarande: Eva Pålsson (S) Ordförande Elizabeth Pettersson (S) Ola Jonsson (S) Åke Andersson (V) Stefan

Läs mer

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen

Vivi Sjöström, PRO Arvo Väisäuen, Finska Föreningen Bernt Sahlberg (C), socialnämnden Carina Lund (M), kommunstyrelsen SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Datum Kommunala pensionärsrådet, KPR Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän, klockan 09.00, Kahnamunmet, kommunhnset, Bålsta Maj Angman, PRO Monica

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Lathund. Att bilda ett kommun-hso

Lathund. Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Innehåll Inledning... 5 Syftet med lathunden... 5 Viktigt med ett Kommun-HSO... 5 Koppling mellan Kommun-HSO och KHR... 5 Grundläggande

Läs mer

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11 Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Styrelsemöte den 2 april 2010

Styrelsemöte den 2 april 2010 Mölle Tennisklubb Protokoll den 7 april 2010 sidan 1 av 3 Styrelsemöte den 2 april 2010 Närvarande Björn Gudmundson, Carl-Johan Nordblom (ordförande), Gustaf Rodhe, Leif Wahlund, Maud Wahlund och Christer

Läs mer

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset.

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. PROTOKOLL 2009-11-24 1(5) HANDIKAPPRÅDET 24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. Närvarande: Carina Larsson, ordförande Kristina Fredin, Christina Skörvald, kommunstyrelsen Marie-Louise Bergman, miljö-

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21 Mötets öppnande och presentationsrunda 22 Föregående protokoll och val av justeringsman 23 Livet rullar på om

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige

Arbetsordning för kommunfullmäktige Arbetsordning för kommunfullmäktige Antaget av fullmäktige den 20 januari 1992, 2 Ändrat av fullmäktige den 22 mars 2004, 16 Ändrat av fullmäktige den 26 januari 2010, 9 Arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13

PROTOKOLL Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2012-12-13 1 (15) Paragrafer 39-49 Plats och tid Vita Villan, kl 09.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande

Läs mer

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134

Landstingsfullmäktiges arbetsordning. Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 Landstingsfullmäktiges arbetsordning Fastställt av landstingsfullmäktige den 29 30 oktober 2014, 134 2014-10-29--30 14LS2977 2(14) ARBETSORDNING FÖR LANDSTINGSFULLMÄKTIGE I LANDSTINGET VÄSTERNORRLAND Utöver

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-04-12 11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Vård och

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Cecilia Hurtig, 0554-191 01 cecilia.hurtig@kil.se MINNESANTECKNINGAR 2012-05-14 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Måndagen

Läs mer

Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson, Medicingruppen

Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson, Medicingruppen 2011-02-28 1 (10) Plats och tid Sal Lövsalen kommunhuset, 2011-02-28 kl 13,00-16,00 Beslutande Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 20 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 20 2013-05-27 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar Cognell,

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer