PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET"

Transkript

1 Sida 1 av 18 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt Silfverstrand, DHR Höganäs Barbara Struglics, Attention NV Skåne Britta Liljeblad, Hjärt- och Lungsjukas förening Siv Haraldsson, Psoriasisföreningen i Höganäs Rolf Hansson, Riksförbundet social och mental hälsa Christer Svensson, Schizofreniförbundet Skåne Leif Andersson, Riksförbundet Trafik- och Polioskadade Sverker Tingdal, samhällsbyggnadsförvaltningen Margareta Engkvist Björkenhall, teknik- & fastighetsförvaltningen Sylvia Månsson, handikappombud Bengt Nilsson, handikappsamordnare Ej tjänstgörande ersättare Mats Beinert, Synskadades förening i Höganäs Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv COOL Övriga närvarande Sekreterare Herman Crespin, kommunchef Eina Linder, EIA utbildning Roger Lilja, bygglovsavdelningen Tim Jensen, bygglovsavdelningen avd chef Arne Nilsson Sammanträdestid kl Paragrafer JUSTERING Utsedd justera Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund UNDERSKRIFTER Sekreterare Ordförande Justerande Arne Nilsson Ulf Molin Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund

2 Sida 2 av 18 ÄRENDEN 1 Godkännande av föregående protokoll 2 KHR s framtid 3 Rutiner för lönebesked i Höganäs kommun 4 Örestrand 5 Övergångsställe för personer i rullstol på Köpmansgatan 6 Allaktivitetslokal 7 Bogrens tobak 8 Handikappdagen 9 Tillgänglighetsguide 10 Kommunens offentliga toaletter samt skyltning därav 11 Tillgänglighet till kommunens badstränder 12 Personligt ombud 13 Badvakter på Kvickbadet 14 Markbeläggning vid Oden & Balder 15 Bostäder med särskild service enligt LSS 16 Övrigt

3 Sida 3 av 18 1 GODKÄNNANDE AV FÖREGÅENDE PROTOKOLL Föregående protokoll , gicks igenom. notera ovanstående justering avseende sammanträdestider för 2014, samt godkänna föregående protokoll.

4 Sida 4 av 18 2 KHR S FRAMTID Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett kommunledningskontoret i uppdrag lämna förslag på hur arbetet med tillgänglighetsfrågorna kan förbättras avseende organisation, handikappombudets fortsa verksamhet och anställningsform samt kommunens handikapplan och tillgänglighetsguide. Herman informerar med anledning av detta om följande: Avtalet med EIA-utbildning om handikappombud förlängs med två år. Det skrivs ett tilläggsavtal med EIA-utbildning om ansvara för sekreterarfunktionen i KHR. EIA-utbildning ska också arbeta med ta fram förslag till en ny handikapplan samt i samarbete med handikappsamordnare Bengt Nilsson färdigställa tillgänglighetsguiden. I arbetet med handikapplanen ska EIA bland annat redovisa goda exempel på en handikapplan till kommunledningen. En koppling måste göras till hur det ser ut i Höganäs för handikapplanen ska få en tydlig Höganäsmodell. Eina Linder understryker betydelsen av ett bra samarbete med föreningarna i arbetet med handikapplanen. Bengt ställer sig positiv till avtalet med handikappombudet förlängs och håller med om det är viktigt med delaktighet i arbetet med handikapplanen. Han undrar om det finns en tidsplan för när planen ska vara framtagen och framhåller föreningarna ställer krav på en oförändrad representation i KHR även framöver. Herman förklarar avtalet med EIA blev klart nyligen. Arbetet med planen ska påbörjas så snart som möjligt men det är för tidigt ange en tidsplan. Det är en fråga för fullmäktige om hur representationen i KHR ska se ut. Leif Andersson med flera framhåller vikten av de olika nämnderna tillförs resurser för kunna arbeta framgångsrikt med tillgänglighetsarbetet. Föreningarna har önskemål om ett nytt namn på rådet och förslaget är Kommunala funktionshinderrådet KFR. Samtliga ledamöter i rådet tillstyrker förslaget till namnbyte. föreslå kommunstyrelsen handikapprådet ska byta namn till Kommunala funktionshinderrådet KFR, samt överlämna synpunkterna på delaktighet i arbetet med handikapplan och representation i rådet till kommunstyrelsen. et ska skickas till Kommunstyrelsen

5 Sida 5 av 18 3 RUTINER FÖR LÖNEBESKED I HÖGANÄS KOMMUN Sylvia informerar om hon till personalavdelningen överlämnat en lista över de personer som även fortsättningsvis önskar papperskopia på sitt lönebesked.

6 Sida 6 av 18 4 ÖRESTRAND Konferensanläggningen Örestrand har under en period inte varit tillgänglig för personer i rullstol då befintlig hiss inte fungerat. Ulf informerar om hissen åter fungerar. Bengt påpekar det är positivt problemet är åtgärdat, men det är viktigt med uppföljning av hissens tillgänglighet.

7 Sida 7 av 18 5 ÖVERGÅNGSSTÄLLE FÖR PERSONER I RULLSTOL PÅ KÖPMANSGATAN Vid förra sammanträdet beslutades om föreningsrepresentanter skulle föreslå lämplig placering på ytterligare ställen för rännor /övergångsställen. Margareta berättar hon fått in önskemål och arbetet beräknas vara klart under våren. Alf informerar om problem med handikapparkering på Köpmansgatan. Passageraren måste öppna dörren ut mot trafiken och Alf menar en lösning är flytta handikapparkeringen till motsa sidan på gatan. Margareta lovar se över den här möjligheten och beakta behovet i forts planering av handikapplatser.

8 Sida 8 av 18 6 ALLAKTIVITETSLOKAL Från tidigare protokoll kan noteras kommunstyrelsens arbetsutskott har gett i uppdrag till kommunledningskontoret tillsammans med teknik- & fastighetsförvaltningen inventera uthyrningsbara lokaler i syfte öka uthyrningsgraden. Mats undrar vilka möjligheter som finns komma in i kommunens lokaler. Ulf menar tomma lokaler måste användas, men fortfarande saknas en redovisning av hur det ser ut inom socialförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Margareta vill se en koppling till arbetet med tillgänglighetsguiden för få en bild av vilka lokaler som är tillgängliga och lediga. Leif anser det är ett viktigt led i arbetet med handikapplanen det finns möjlighet samlas i en lämplig lokal. Ulf ser möjligheter till bra framtida lokaler i planeringen av Folkparksområdet.

9 Sida 9 av 18 7 BOGRENS TOBAK Vid förra sammanträdet beslutades skicka en skrivelse till Region Skåne gällande avtalet om utlämning av dosdispenserade läkemedel där tillgänglighetsaspekten inte beaktats. Bengt informerar om svar inkommit från regiondirektören om man försökt, men inte kunnat hitta andra lokaler som är tillfredsställande även ur tillgänglighetssynpunkt. Regiondirektören svarade vidare personer som inte kan komma in på utlämningsstället kan får varorna hemskickade. Bengt berättar det från föreningarna finns en positiv inställning till hitta en lösning tillsammans med Bogrens tobak för uppnå tillgänglighet. Kommunen är villig bidra med del av finansiering för tillsammans med Christer Bogren göra utlämningsstället tillgängligt. Det är rimligt Svensk Dos också bidrar och brev, undertecknat av Bengt, Ulf och Christer Bogren, kommer skickas till Svensk Dos. Bengt informerar vidare den tekniska lösningen är klar avseende hur personer med neds rörlighet ska kunna komma in till utlämningsstället. Mats undrar om Bogrens tobak ingår i tillgänglighetsguiden, vilket bekräftas av Bengt Nilsson. uppdra åt Bengt Silfverstrand och Ulf Molin arbeta vidare i ärendet. et ska skickas till Bengt Silfverstrand Ulf Molin

10 Sida 10 av 18 8 HANDIKAPPDAGEN Vid föregående sammanträde lyftes frågan om utse en arbetsgrupp för handikappdagen Sylvia informerar om den tidigare arbetsgruppen vill träda tillbaka och det har inte gått bilda en ny. HSO s styrelse har nu beslutat det inte blir något arrangemang i Höganäs på handikappdagen HSO kommer satsa på ett annat stort arrangemang i slutet av sommaren och det är Jumbo Run. Föreningarna har inte möjlighet engagera sig under samma år i två stora arrangemang och man har alltså prioriterat Jumbo Run.

11 Sida 11 av 18 9 TILLGÄNGLIGHETSGUIDE Bengt Nilsson informerar om tillgänglighetsguiden ska vara klar under Det skickades ut en enkät till kommunala verksamheter/arbetsplatser för inventera tillgängligheten av de lokaler som allmänheten kan tänkas besöka. Bengt arbetar nu med sammanställa svaren och diskuterar tillsammans med Sylvia om det fortsa arbetet.

12 Sida 12 av KOMMUNENS OFFENTLIGA TOALETTER SAMT SKYLTNING DÄRAV Handikappföreningarna har gett Bengt och Leif i uppdrag inventera de offentliga toaletterna avseende tillgänglighet. Bengt har tagit del av pappersinformation om de kommunala toaletterna och det framgår 9 av 32 toaletter har någon form av handikappanpassning. Bengt återkommer med en mer fullständig redovisning till nästa KHR. Sylvia ska också ha möte med teknik- & fastighetsförvaltningen i frågan.

13 Sida 13 av TILLGÄNGLIGHET TILL KOMMUNENS BADSTRÄNDER Margareta informerar om det nu är klart med var en ramp ska finnas på Kvickbadet och det innan sommaren kommer finnas badstolar på plats. Sylvia återkommer med ytterligare information på nästa KHR efter möte med Margareta samt Magnus Svederberg på parkavdelningen.

14 Sida 14 av PERSONLIGT OMBUD Handikapporganisationerna har vid flera tillfällen lyft frågan om behov av ett personligt ombud. Arne informerar om beslutade socialnämnden införskaffa personligt ombud med motsvarande 25 % med start under våren Rådet önskar besked om hur långt socialförvaltningen kommit i rekryteringsarbetet. Enligt avd chef Anita Bengtsson har kontakt tagits med inköpschefen i kommunen för bedömning av om det måste bli upphandling enligt LOU. Socialförvaltningen återkommer med information till nästa sammanträde (uppgiften inhämtad efter KHR-sammanträdet).

15 Sida 15 av BADVAKTER PÅ KVICKBADET HSO undrar om kommunen är intresserad av erbjuda personer med funktionsnedsättning sysselsättning som badvakt på Kvickbadet. Handikapprådet har tidigare fått information om sådan hjälp finns tillgå på Vikingstrands handikappbad i Helsingborg. Sylvia menar det är angeläget personer med funktionsnedsättningar ska komma ut i arbete och det är en bra möjlighet göra en liknande satsning som i Helsingborg. Ulf hänvisar till det finns en särskild grupp i kommunen funktionshindergruppen som arbetar med frågan om öka möjligheterna till arbete för personer med funktionsnedsättningar. Ulf föreslår frågan tas upp där på kommande sammanträde Enhetschef för Daglig verksamhet inom LSS och Sylvia kommer då delta för diskutera möjligheterna till badvakt.

16 Sida 16 av MARKBELÄGGNING VID ODEN & BALDER Det har vid tidigare KHR-sammanträde framkommit det finns ställen vid Oden & Balder där nivåskillnaden efter markbeläggning är större än 14 centimeter. Mats informerar om erfarenheter som synskadad det är problem när nivåskillnaden är över 12 centimeter och vid 14 centimeter blir det stora svårigheter. Mats menar på några sällen är nivåskillnaden fortfarande centimeter. Sylvia berättar nivåskillnader som kan innebära fallrisk ska markeras tydligt. Enligt Boverket ska markbeläggning utformas utan nivåskillnad där det är möjligt. Bengt hänvisar till bland annat vid Café Bistro på Bruksgatan finns nivåskillnad som är en uppenbar fallrisk. Margareta önskar uppgifter på var problemen finns för sedan försöka hitta praktiska lösningar. Mats och Bengt kommer hjälpa till med lämna underlag.

17 Sida 17 av BOSTÄDER MED SÄRSKILD SERVICE ENLIGT LSS Arne informerar om socialförvaltningen har påbörjat en kartläggning av behovet av bostäder enligt LSS för de kommande tre åren. Det kan redan nu förutses det under 3- årsperioden kommer behövas ytterligare en gruppbostad för personer som behöver stöd av personal dygnet runt samt servicebostad för personer som klarar sig med till exempel trappuppgångsboende. Resultatet av inventeringen kommer redovisas till socialnämnden för den fortsa planeringen.

18 Sida 18 av ÖVRIGT TRAFIKSÄKERHETSKOMMITTÉN Sylvia berättar från möte med Trafiksäkerhetskommittén föreningarna kan erbjudas informationsträffar om hjärt- och lungräddning samt hjärtstartare. Kontaktperson är Soini Hartikainen. Sylvia informerar vidare från Trafiksäkerhetskommittén om Erik Jonéus på Ingeborgs resor bjuder in till grillkväll den 30 mars för då informera om verksamheten. INFORMATIONSCAFÉ Sylvia delar ut program för vårens aktiviteter på Träffpunkt Brorsbacke programmet bifogas protokollet. EIA - UTBILDNING Eina Linder berättar Mats Tene kommer anlitas från företaget i det kommande arbetet med Höganäs kommun. Mats har bland annat arbetat som speciallärare och är väl ins i frågor som avser funktionsnedsättningar. Mats kommer vara sekreterare i handikapprådet i fortsättningen. KULLALEDEN Bengt informerar om arbetet med tillgänglighetsanpassa Kullaleden. Det är ett ledarprojekt inom EU med inriktning på såväl integration som tillgänglighet. Inom ramen för tillgänglighetsanpassning av Kullaleden startas vandringar med början Den första vandringen börjar i Mölle med riktning mot Strandbaden. Det är särskilt viktigt personer med funktionsnedsättningar deltar för få in synpunkter på vad som bör göras för få en god tillgänglighetsanpassning. Intresserade anmäler sig till Ann-Margret Larsson som organiserar med bilar o.s.v. för alla ska kunna delta. ENTRÉDÖRR TILL GRUV- OCH SESSIONSSALEN Alf Wallin påpekar personer som är rullstolsburna fortfarande måste få hjälp för komma in till Gruv- och Sessionssalen i Stadshuset. Det är anmärkningsvärt entrén inte tillgänglighetsanpassats eftersom till exempel kommunala handikapprådet har sina sammanträden där. Margareta lovar titta på frågan och återkommer med information.

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson,

Läs mer

Barbara Struglics, Attention NV Skåne Annika Bech, Reumatikerförbundet. Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden

Barbara Struglics, Attention NV Skåne Annika Bech, Reumatikerförbundet. Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden Sida 1 av 8 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00-19.25 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Leif Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 19 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 18 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 9 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 18.50 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 20 2013-05-27 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar Cognell,

Läs mer

avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson

avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson Sida 1 av 10 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.00 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth

Läs mer

avdelningschef Arne Nilsson Swedbank Sven Persson

avdelningschef Arne Nilsson Swedbank Sven Persson Sida 1 av 10 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.00 Närvarande Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden

Läs mer

Sida 1 av 8. Sammanträdesdatum 2010-09-06. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden

Sida 1 av 8. Sammanträdesdatum 2010-09-06. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 8 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Leif Andersson, socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET Sida 1 av 22 NÄRVARANDE Ordförande Ordinarie ledamöter Adjungerade ledamöter Frånvarande ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Monica Fallesen, avdelningschef LSS Margareta Engkvist Björkenhall, Teknik-

Läs mer

Sida 1 av 9. Sammanträdesdatum 2011-05-30. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden

Sida 1 av 9. Sammanträdesdatum 2011-05-30. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 9 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth

Läs mer

Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs

Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs Sida 1 av 13 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden

Läs mer

l SIGNATURER ~,//J PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET HÖGANÄS KOMMUN 2014-05-05 l UTDRAGSBESTYRKANDE NÄRVARANDE JUSTERING UNDERSKRIFTER Ordförande

l SIGNATURER ~,//J PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET HÖGANÄS KOMMUN 2014-05-05 l UTDRAGSBESTYRKANDE NÄRVARANDE JUSTERING UNDERSKRIFTER Ordförande Sida l av 19 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Bengt Silfverstrand, DHR Höganäs Britta Liljeblad,

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Schultz, byggnadsnämnden, lämnade kl. 18.45 Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL

Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Schultz, byggnadsnämnden, lämnade kl. 18.45 Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL Sida 1 av 12 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.30 NÄRVARANDE Ordförande Anna Hedbrant, socialnämnden Ledamöter Ann-Margreth Larsson, socialnämnden, lämnade kl. 18.45 Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 11 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin,

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET Sida 1 av 24 NÄRVARANDE Ordförande Ordinarie ledamöter Adjungerade ledamöter Frånvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Margareta Engkvist Björkenhall, Teknik- & fastighetsförvaltningen

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Krusrummet, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Adjungerad ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-11-14 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd PROTOKOLL Handikappråd Sammanträdesdatum 2016-03-23 Sida 1 (12) Paragrafer 1-8 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.10 Beslutande Gunilla Svensson (S), ordförande Roger Sjunner

Läs mer

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet

Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie. Se bifogad närvaroförteckning. Leif Bjurström Lomma kommunhus, Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunala Handikapprådet 2013-10-15 Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 15 oktober 2013, kl. 18.00-19.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

... ~(( ::-: o PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET HÖGANÄS (L? l UTDRAGSBESTYRKANDE NÄRVARANDE JUSTERING UNDERSKRIFTER

... ~(( ::-: o PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET HÖGANÄS (L? l UTDRAGSBESTYRKANDE NÄRVARANDE JUSTERING UNDERSKRIFTER Sida l av 21 HÖGANÄs KOMMUN KOMMUNKANSLIET l / 2014-12- 1 o /' NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter lf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen, lämnade

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 26 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (FP) Gunilla Tengvall

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN NÄRVARANDE Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Péter Kovács (M) (ordförande) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Lars-Ivar Kahl (M) Ulf Molin (C) (vice

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 2014-12-16 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 19 30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S)

Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl Irja Gustavsson, ordförande (S) Kommunalt råd för personer med funktionsnedsättning 2019-02-05 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-15.15 Irja Gustavsson, ordförande (S) Bodil Larsson, RBU Margaretha

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2015-05-25 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Péter Kovács (M) Ledamöter Ulf Molin (C), 76 Anders Ståhl (M) Tjänstgörande ersättare Gertrud Green (C), 75 Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Ej

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 17 50 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00

Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00 Plats och tid Koordinaten Fritidsgården kl 13.00-15.00 Närvarande Mattias Pettersson Kommunstvrelsen Birgitta Gustafsson Lola Karlsson Anna-Lisa Pärsson Sinikka Famme Britt-Inger Ahlbom Åke Thunholm Rolf

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (FP) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall (M) Leif Örtendahl (M) Ingemar Narheim (M) Roger Nilsson (S) Ann-Margreth Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll RFF 2017-12-07 Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 15:00-17:00 Beslutande Övriga närvarande Solweig Gard (S), ordförande Alexander Johansson Pettersson (S) Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset rum 291, 15.00-16.40 Närvarande Mattias Petterson Leif Thor Birgitta Gustafsson Ann-Kristine Landberg Monica Thalén Anna-Lisa Pärsson Rolf Zetterström Sinikka Famme Lola Karlsson

Läs mer

Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet

Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet 1(5) Marianne Vestin Leffler marianne.vestin.leffler@harnosand.se Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet 2018-10-02 Måndagen den 2 oktober 2018 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Sambiblioteket. Deltagare Agneta

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Tranås, kl 13:00-15:00

Tranås, kl 13:00-15:00 TRANÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Sammanträdesdalum 2010 10 07 Plats och tid Beslutat Tranås, kl 13:00-15:00 Bengt E Carlsson, (s) ordförande Arne Agardsson, HLF Solveig Dittmer, HLF Inger

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare

Övriga deltagande Sirene Johansson Avd.chef handikappomsorg Marianne Sandsten Sekreterare TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) + Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Tanumshede Klockan 9.30-12.00 Närvarande Mona Svegås Omsorgsnämnden Bertil Gedda Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09 Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Viveka Dahlqvist, vice ordförande Bengt Grönwall, SN Kjell Carlström, RMA Robert Lövdahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 24 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Bo Brantmark (M) Mufida Dizdar (FP) Charlotta Bermhagen (M) Peter Schölander (M), lämnade mötet innan något beslut fats Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 19 20, ajournering kl 18 10 18 20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer 2(7) Plats och tid Torup, Svedala kommunhus 2017-11-23, kl 16:30-17:30 Paragrafer 1-4 ande Se sid 2 Övriga deltagande Se sid 2 Underskrift sekreterare Moa Blom Underskrift ordförande Per Mattsson Utses

Läs mer

Sara Larsson (s), ersättare

Sara Larsson (s), ersättare 1(11) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Anneli Kuosmanen

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16) 2011-05-26 1 (16) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Kl 13.10 ande Förtroendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Lena Wallentheim (s) KS Susanna Kennethsdotter

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 18:00 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Inger Jensen (Kicken) Marie-Louise Askbom (RA) Håkan Jonsson (SRF) Siv Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tillgänglighetsrådet 2014-05-19 Blad 1 (8) Plats och tid Almen, kommunkontoret i Strömsund, kl. 09.00 11.35 Beslutande Susanne Hansson (s), ordförande Björn Bloom (s) Jan-Olof Olofsson (m) Inez Krånglin

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Ledamöter Berit Lundström, Vård- och omsorgsnämnden Agneta Sifverson, RMR, Reumatikerföreningen Sven Göthe, DHR, De handikappades Riksförbund Owe

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 2015-09-08 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Ulf Molin (C), 1:e vice ordförande Ros-Mari Paulsson (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 1 mars 2018, kl. 15:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), 1-4,15:00-16:00 Alexander Johansson-Pettersson (S) Lena Brodin, DHR Boel Hallebäck, Hjärt-

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin,

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S) Anne-Marie Andersson (HSO) Bertil Nilsson (HSO) Agneta Wiss Carlsson (HSO) Curt Edenholm

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer