Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32"

Transkript

1 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21-32

2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21 Mötets öppnande och presentationsrunda 22 Föregående protokoll och val av justeringsman 23 Livet rullar på om att leva med ett rörelsehinder i Alingsås, Mattias Andreasson 24 Presentation av kommundirektör Magnus Haggren 25 Föreningsmässa i Gymnastikens Hus 26 Slutseminarium för projekt Motverka onödig ohälsa 27 Tillgänglighetsdatabasen 28 Internationella Handikappdagen 29 Studieresa till Borås med KRF 30 Information från kommunstyrelsen 31 Föreningarna punkter a. Föreningsmässa i Gymnastikens Hus b. VG regionens riktlinjer, utbildningsdagen 17 maj c. Kullersten i innerstan d. Åkantens restaurang e. Busshållplatser vid torgen, en fråga för brukarrådet? f. Kontroll av uteserveringarnas mått, en fråga för brukarrådet? g. Utrop på bussar och sänkning vid avstigning h. Rullstolsplatser på Estrad i. Broschyr om tillgänglighet till företag j. Trottoaren vid Christine kyrka k. Ritningar på Kabomhuset l. Tillgänglighet hos jourhavande tandläkare 32 Övriga frågor

3 Plats och tid Rådhuset, kl 16:30-19:30 Paragrafer Närvarande: Kommunstyrelsen: Stefan Svensson, (KD) ordf Joakim Järrebring, (S) Per Palm (FP) ers Irene Jonsson (S) ers Funktionshinderföreningar: Valfrid Ljung, vice ordf Christer Svensson Astrid Svensson Josef Weiss Jan Orrefelt Leif Östberg, ers Kerstin Ängberg, ers Lilian Örtengren, ers Göran Wirtberg, ers Övriga deltagare Utses att justera Kristina Avaheden, Christina Falk, Magnus Haggren Leif Östberg Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Christina Falk Stefan Svensson Leif Östberg Anslag / Bevis et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Underskrift

4 KRF 21 Mötets öppnande och presentationsrunda Stefan Svensson hälsar alla välkomna och särskilt välkommen till Mattias Andreasson.

5 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 5 KRF 22 Föregående protokoll och val av justeringsman KRF 20, Kristina Avaheden har varit i kontakt med stadsarkitekt Ola Ljungman på stadsbyggnadskontoret med anledning av att entrén till Korpens Lustgård inte handikappanpassats. Svaret från Ola Ljungman är att fastigheten har ett stort kulturvärde och det finns därför inte möjlighet att anpassa med en ramp ut mot gatan. Föregående mötesprotokoll godkänns och läggs till handlingarna. Leif Östberg utses att justera dagens protokoll.

6 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 6 KRF 23 Livet rullar på om att leva med ett rörelsehinder i Alingsås Mattias Andreasson föreläser om sin funktionsnedsättning och livet i Alingsås. Mattias efterlyser fler föreningar och mer aktiviteter. Många övergångsställen saknar nedfasade trottoarkanter och för Mattias del är det fördel att köra med sin permobil där det finns cykelbanor. Det är första gången som Mattias ger en föreläsning och rådet ger honom de bästa rekommendationerna. För att boka Mattias till föreläsning, ring honom på telefon Just nu är föreläsningen gratis.

7 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 7 KRF 24 Presentation av kommundirektör Magnus Haggren Magnus Haggren berättar om sig själv och det nya jobbet som kommundirektör som han tycker både är roligt, spännande och utmanande. Rådet önskar Magnus lycka till.

8 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 8 KRF 25 Föreningsmässa i Gymnastikens Hus Torsdag den 26 september kl 13:00-20:00 arrangeras föreningsmässan Kom Loss 2013 i Gymnastikens Hus. Då finns tillfälle att prova på fotboll, handboll, gymnastik, bågskytte, elektronskytte, bordtennis m m. Av KRF:s föreningar deltar: FUB, NHR, Reumatikerföreningen och Hjärt- och lungsjukas förening.

9 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 9 KRF 26 Slutseminarium för projektet Motverka onödig ohälsa Den 24 oktober är det slutseminarium för projektet. En extern utvärderare kommer att redovisa sin rapport tillsammans med Kristina Avahedens rapport. Representanter från Handisam och FOU Väst deltar. Rådets medlemmar inbjuds att delta. Seminariet är gratis men det utgår inget arvode. Anmälan om deltagande görs till Kristina Avaheden. Projektet är nu avslutat, men tack vare nya folkhälsopengar kommer Peter att vara i Alingsås en dag i veckan året ut och finns då på Event Ungdomscenter.

10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 10 KRF 27 Tillgänglighetsdatabasen Den 30 september börjar Igor Tabac en praktiktjänst på kommunledningskontoret med uppgift att uppdatera och nyinventera tillgänglighetsdatabasen (TD).

11 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 11 KRF 28 Internationella handikappdagen 3 december Rådet beslutar att tillsätta en arbetsgrupp som planerar aktiviteter för dagen. Gruppen består av Lilian Örtengren, Göran Wirtberg, Janne Orrefelt och Kristina Avaheden. Kristina är sammankallande.

12 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 12 KRF 29 Studieresa till Borås med KRF Den 1 oktober går studieresan till Borås för att titta på tillgängligheten i både inne- och utemiljö. Vi besöker bland annat Vänga Mosse, en tillgänglighetsanpassad vandringsled och Kulturhuset.

13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 13 KRF 30 Information från kommunstyrelsen Den 14 oktober beslutar kommunstyrelsen om budgetförslag till kommunfullmäktige. Den 30 oktober fattar kommunfullmäktige beslut.

14 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 14 KRF 31 Föreningarnas punkter a. Föreningsmässan i Gymnastikens Hus Torsdag den 26 september kl 13:00 20:00 b. VG regionens riktlinjer, utbildningsdagen 17 maj Ca 60 politiker och tjänstemän deltog. c. Kullersten i innerstan Föreningarna vill att kommunen river upp det beslut som finns om kullersten i innerstan. Det skall vara fritt från kullerstenar på torget. Kristina Avaheden meddelar att det nu finns en projektgrupp i kommunen som arbetar med det framtida torget. Rådet kommer att informeras om arbetet. d. Åkantens restaurang uteservering Uteserveringen gör att det är för liten plats att gå på trottoaren. Kristina Avaheden har haft kontakt med Tekniska kontoret och Åke Aronsson som säger att man är medveten om problemet, men eftersom det är en relativt nybyggd gata är det andra objekt som prioriteras före och man avvaktar dessutom beslut om busshållplatsernas framtida placering. Rådets uppfattning är att man breddar trottoaren och lägger släta plattor. e. Busshållplatser vid torgen, en fråga för brukarrådet? Föreningarna ställer frågan om detta inte är en fråga för brukargruppen. Stefan Svensson redogör för att det är Tekniska kontoret som kontaktar och sammankallar gruppen för praktiska frågor. När det gäller busshållplatsen utanför Hallengrens och Ljungblads gör kommunen ett omtag i frågan och utreder på nytt. f. Kontroll av uteserveringarnas mått, en fråga för brukarrådet? Det sker ingen kontroll av detta. Det är polisen som har tillsynsansvar och man vänder sig till dem om man har frågor och synpunkter. g. Utrop på bussar och sänkning vid avstigning Kristina Avaheden har varit i kontakt med Västtrafik som ber att man anmäler till kundtjänst om inte utropen fungerar eller om busschauffören inte sänker bussen vid avstigning.

15 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 15 Tala om vilken tid, linje och datum det gäller så kan de ta direktkontkat med chauffören. Telefonnummer till Buss i Väst AB: Telefonnummer till Västtrafik: h. Rullstolsplatser på Estrad Rullstolsläktaren har flyttats till kortsidan. Leif Östberg meddelar att det är en bra placering och arbetet är klart. i. Broschyr om tillgänglighet till företag Föreningarna föreslår att man ger ut en broschyr om tillgänglighet till företagen enligt halmstadmodellen. Kristina Avaheden meddelar att det finns planer att under nästa år göra en satsning för handeln och då kan det passa att ha någon liknande information. En arbetsgrupp bestående av tillgänglighetsgruppen utsågs. j. Trottoar vid Christinae kyrka Trottoaren är inte åtgärdad än. Kristina har varit i kontakt med fastighetschefen och det skall åtgärdas inom kort. k. Ritningar på Kabomhuset Susanna Andersson, kommunledningskontoret kommer att kalla till möte med berörda föreningar för att presentera ritningar när dessa är klara. l. Tillgänglighet hos jourhavande tandläkare Kristina Avaheden har varit i kontakt med Folktandvården som meddelar att både de och de privata tandläkarna har schema på vem som är jourhavande. Man uppmanas att i första hand vända sig till sin ordinarie tandläkare för att ev bli hänvisad till annan tandläkare. Om inte jourhavande tandläkare är tillgänglighetsanpassad är alltid Folktandvården behjälplig.

16 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 16 KRF 32 Övriga frågor Josef Weiss informerar om en utbildningsdag Arbete en rättighet på Vara Folkhögskola den 8 oktober. Anmäl deltagande till Madele Ross, telefon Föreningarna efterlyser en orienteringstavla på torget frågan tas upp på nästa möte. Badplatsen vid Linnevi behöver rustas upp. Frågan vidarebefordras till kultur och fritidsförvaltningen. Rådet påpekar att trottoarkanterna vid Rådhuset behöver fasas av. I dagsläget måste man gå ut i gatan med rullator/rullstol. Frågan skickas till Tekniska kontoret. Stefan Svensson avslutar dagens möte. Nästa förberedande möte Måndag den 4 november kl 18:00 i Hjärt- och lungsjukasföreningslokal på Sidenvägen 7. Nästa möte i KRF Måndag den 18 november kl 16:30 19:30 i Rådhuset

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande och presentationsrunda 2. Föregående protokoll och val av justeringsman 3. Stadsförnyelse Noltorp

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33 Mötets öppnande och presentationsrunda 34 Föregående protokoll och val av justeringsman 35 Vision Stora torget,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14. Mötets öppnande 15. Presentation av ledamöter, ersättare och dagens gäster 16. Dialog med SBN, TN och MN a.

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30. Mötets öppnande och presentationsrunda 31. Föregående protokoll och val av justeringsman 32. Susanne Åhman,

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-10-06 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20-29 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20. Mötets öppnande och presentationsrunda 21. Föregående protokoll och val av justeringsman 22. Hälsonavet nytt

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-05-12 11-19

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-05-12 11-19 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 11-19 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 11. Mötets öppnande och presentationsrunda 12. Föregående protokoll och val av justeringsman 13. Tillgänglighet

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-11-18 38-45

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-11-18 38-45 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 38-45 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 38. Föregående protokoll och av val av justeringsman 39. Vändspår

Läs mer

Kommunalal R. Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-09-24 20 -- 28

Kommunalal R. Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-09-24 20 -- 28 Kommunalal R Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 20 -- 28 Kommunala rådet för Funktionshinderfrågor sammanträde 2011-02-24 20. Mötets öppnande och presentationsrunda 21. Föregående protokoll och

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-11-19 29-3

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-11-19 29-3 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 29-3 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 29. Mötets öppnande och presentationsrunda 30. Föregående protokoll och val av justeringsman 31. Västra Götalandsregionens

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 17-22 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 17. Föregående protokoll och av val av justeringsman 18. Kom Loss

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 11 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 09 00-11.50 Beslutande Tommy Andersson, s, ordf. Ann-Margret Olofsson, s Per Lundin, s Carina Nilsson,

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 8-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 8. Föregående protokoll 2018-02-26 och val av justeringsman 9.

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Ale rummet, kl 08:30 11.15 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Bengt Englund (c) Daniel Höglund (fp) Victoria

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-09-28 32-37

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-09-28 32-37 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 32-37 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor Sida 2 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 32. Uppföljning av Kom Loss-mässan 33. Dialogdag den 3 december

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 18 35 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) ärvaro/frånvaro

Läs mer

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG TIERPS 2016-03-03 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Gunilla Wisell Justeringens plats

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2013-01-22 4-8

Protokoll. Socialnämnden 2013-01-22 4-8 Socialnämnden 4-8 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om arbetsmarknadsfrågor 5 Redovisning av verksamhet för personligt ombud 6 Samverkansavtal med Arken 7 Återrapportering till

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande

Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande 2011-09-27 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, Mariestad, kl. 17.00 19.40 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Staffan Starringer (S) 1:e vice ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23 Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23 Sammanträdesdag Innehåll 1 Tillkommande ärenden... 2 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 3 3 Trafiksituationen runt kommunhuset och vårdcentralen...

Läs mer

Björn Mårtensson (S)

Björn Mårtensson (S) PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Sunnanåsrummet, plan 2, Förvaltningshuset Ljusdal 2012-12-19, kl.08.30 15.00 Rolf Paulson (SRD), ordförande Klas Eliasson (M), vice ordförande Björn Mårtensson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, onsdagen den 30 maj 2012, Kl 09.00 11.45 Beslutande Bo Åberg, ordförande Pernilla Lestander, kommunstyrelsens representant

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Bolmens sammanträdesrum, Kommunhuset i Gislaved, kl 14.00-16.45 Beslutande Solveig Davidsson (M) ordf. Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-03-24 1 (7) Plats och tid KF-salen, Stadshuset kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf Martina

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-31 1 [5] Plats och tid: Hemma hos Gunnemar, Tångeröd 17.30 Beslutande: Gunnemar Olsson FP Thomas Jakobsson

Läs mer

Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00. Övriga deltagande: Ulla-Britt Ljung Förvaltningschef

Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00. Övriga deltagande: Ulla-Britt Ljung Förvaltningschef Sammanträdesdatum Sidan 1(13) Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00 Närvarande: Eva Pålsson (S) Ordförande Elizabeth Pettersson (S) Ola Jonsson (S) Åke Andersson (V) Stefan

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2014-03-19 Sida 1 (av 12) Tid 2014-03-19, kl 18:30-19:30 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-01-18

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-01-18 MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrummet på ANK kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande) Christer

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Lizzi Willmarsson, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN

Läs mer

Peter Göthblad (FP) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad (FP) Ordförande... Benny Augustsson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-10-08 1 (10) Plats Konf.rum 522, 4:e vån Kommunhuset, Sundsgatan 29 Tid Torsdagen den 8 oktober, 2015 kl: 08:30-09:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid

Läs mer

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 VALLENTUNA KOMMUN Kommunalt pensionärsråd 1 (6) 19 mars 2015 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Margareta Svanström FN (M),

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 14-17

Protokoll. Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-05-02 14-17 Utbildningsnämndens 14-17 2 Programutbud 2014/2015...5 Riktlinjer integrationsarbetet...6 Nationell idrottsutbildning - Gymnastik...7 Ekonomisk uppföljning per månad 2013...9 3 Plats och tid Utbildningens

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Styrelsemöte nr 5 2009-12-07 1 [9] Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Beslutande Lars Thorsson (M), ordf Rosita Runegrund (KD) Mona-Lisa Dahlberg (S), v ordf Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-09-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Bygdegården, Kulltorp kl 19.00-20.15 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2015-02-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.00 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - 1:e vice ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Blagoveska Poulsen

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kållekärrs fritidsgård, kl 18.00-20.30 Blad Beslutande Övriga deltagande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) George

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2008-02-19 1 (13) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2008-02-19, kl. 15.00 17.40. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-02-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Biblioteket Månsidan Gnosjö, kl 19.00-20.30 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 20 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-09-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love almqvists torg 1. Lokal: Lundström Onsdagen den 16 september 2015, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V),

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-05-24 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Gert Hovbratt (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 23 oktober 2013 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

a,1 ÄOIPAIMUL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2015-12-16 Skansberget, 14:30-16.30

a,1 ÄOIPAIMUL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2015-12-16 Skansberget, 14:30-16.30 a,1 ÄOIPAIMUL Plats och tid: Skansberget, 14:30-16.30 Ledamöter: Rickard Malmström (MP), ordf. Loa Mothata (S), 1:e vice ordf. Markus Lagerquist (M), 2:e vice ordf Leif Wahlström (S) Lars Madej (S) Helena

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-01-22 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sammanträdesrum 1, biblioteket, Vetlanda Klas Håkanson (M), Börje Wilsborn (C), Annika Nicklasson (S), Lola Frödeberg (VF) och

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9) Nr 5 Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9) Plats och tid Ungdomshuset Stinsen, måndagen den 12 december 2012, klockan 18.00 19.30 Beslutande Anton Ek Agnes Palm Julia Nordling Övriga deltagande Karolina

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 TEKNISKA NÄMNDEN 2007-02-14

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 TEKNISKA NÄMNDEN 2007-02-14 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 Plats och tid Hoby-salen Stadshuset kl 13 30 13 50. Beslutande Bengt-Christer Nilsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Christer Svantesson S Lindis Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden 2013-05-14 20-25

Protokoll. Utbildningsnämnden 2013-05-14 20-25 Utbildningsnämnden 20-25 2 Ekonomisk uppföljning per månad 2013...7 Programutbud 2014/2015...8 Riktlinjer integrationsarbetet...9 Nationell idrottsutbildning - Gymnastik...10 Meddelanden 2013...12 Delegationsbeslut

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-10-10 46 (52) Plats och tid Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Beslutande Se sidan 47 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Barbro Jurell (FP) Justeringens

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2012-11-20 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Carina Hjertonsson, sekreterare ... ... /Carina Hjertonsson/

Carina Hjertonsson, sekreterare ... ... /Carina Hjertonsson/ Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 23 februari 2012 klockan 13.15 14.45 Beslutande Närvarande Per Thörnqvist, kommunchef, tillförordnad ordförande Anders Åberg, socialchef Elin Ståhl

Läs mer

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Beslutare Plats och sammanträdestid Samverkets lokal Oslovägen 13F kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Birgitta Laugmo, Barn- och utbildningsnämnden Allan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Skolan, Åsenhöga, kl 19.00-20.10 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20 Omedelbar justering 1 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 2012-02-20 1. Årsredovisning för år 2011 kommunversion 2. Årsredovisning för år 2011 nämndversion

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17 Överförmyndarnämnden 15-17 2 15 Information från presidiedialog med kommunstyrelsens arbetsutskott...4 16 Månadsuppföljning för överförmyndarnämnden 2015...5 17 Kostnadsersättning för utbildning av gode

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5) Valnämnd Sammanträdesdatum 2014-04-24 Sida 1 (5) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 18:00-18:30 Beslutande Gun-Britt Penderos (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Britt Sonesson (M) Sven-Åke Persson

Läs mer

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30.

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30. Sida 1/7 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats ersättare Övriga deltagare Claes Hallberg (S), ordförande

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg 2011-04-18 1 (16) Plats AME, Regementsgatan 35, Vänersborg Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 13.00-16.45. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Bankeryds församling Kyrkofullmäktige Sammanträdesprotokoll 2013-10-28

Bankeryds församling Kyrkofullmäktige Sammanträdesprotokoll 2013-10-28 sida 1 Plats och tid Församlingsgården kl 18.00 18.30. Beslutande: Arbetarepartiet Socialdemokraterna BoEnar Karlsson Anne Beerman Christer Gustafsson Birgitta Karlsson Övriga beslutande redovisas på nästa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23...

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23... 1 Ks-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:00 Plats och tid 65-80 Pia Karlsson (FP) Susanne Arvidsson (S) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Greta

Läs mer

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den Utskottet Vård och omsorg 2008-11-20 113 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) 100-104 Kerstin Svensson, ordförande 97-99 Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-06-13 1 Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kommunkontoret, Charlottenberg, kl 13.00 16 30 Beslutande Ola Dahlström (FP) ordförande Johnny Lundgren (M) ersättare

Läs mer

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg Plats och tid Komvux 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Nina Berggård (v), ordförande Tanya Nilsson (s) vice ordförande Anne-Gärd Näckstam (s) Lilian Garmager (m) Kjell Sandström (fp) Nihad Hodzic

Läs mer

Lars-Erik Björklund (V) Vård och Omsorg den 20 februari 2012. Lena Melin. Tony Hansson. Monica Eberyd. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11)

Lars-Erik Björklund (V) Vård och Omsorg den 20 februari 2012. Lena Melin. Tony Hansson. Monica Eberyd. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Möller, klockan 16.00-19.20 ande Tony Hansson (S) ordförande Agneta Nilsson (S) ledamot Gabriel Barjosef (S) ledamot Lena Wöhlecke (M) 1:e

Läs mer

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 april 2012 kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren,

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Peter Wiklund (M) Anneli Lyckeborn (FP)

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Peter Wiklund (M) Anneli Lyckeborn (FP) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande Måndagen den 27 januari 2014 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 13:00-15:10 Sammanträdet ajournerades klockan 14:30-14:45 Sven-Olov Axelsson (S),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-05-21 11 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.10 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer