Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012"

Transkript

1 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet Mats Lundgren, vice ordförande, diagnosgrupp Kognitiv Robert Larsson, diagnosgrupp Rörelse Solveig Fredriksson, diagnosgrupp Syn Katarina Karlsson, diagnosgrupp Syn Per-Olof Westöö, diagnosgrupp Medicin Anna-Karin Karlsson, diagnosgrupp Hörsel Erik Bjelmrot, samhällsbyggnadsförvaltningen Håkan Stenström, samhällsbyggnadsförvaltningen Bertil Claesson, diagnosgrupp Kognitiv Anna Arvidsson, kommunledningsförvaltningen Lars Ramstedt, samhällsbyggnadsförvaltningen Roland Elfving, diagnosgrupp Hörsel Tobias Lundqvist, Katrinholms Fastighets AB 1. Mötets öppnande Vice ordförande Mats Lundgren förklarar mötet öppnat och hälsar alla välkomna. Ordförande Gunilla Magnusson tillkommer och tar över ordföranderollen under punkt uppföljningar, delpunkt taltidning. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes utan tillägg. 3. Genomgång av minnesanteckningar från senaste sammanträdet Minnesanteckningar från föregående möte den 23 februari 2012 var bifogat kallelsen. Rådet lyfter frågan om Kvarnen och gradängerna och diskuterar dessa lite extra. Håkan Stenström informerar om att han knutit kontakt med fastighetsägare för Kvarnen och att han kommer att träffa dem om cirka två veckor för en dialog. 4. Checklista för ökad tillgänglighet vid evenemang Föreningsrepresentanterna i handikapprådet har på förmötet gått igenom tidigare utsänt underlag. Den checklista som hade bäst grund var Halmstad. Den behöver dock kompletteras med vissa uppgifter. Mats återkommer med kompletterande punkter efter möte med handikappföreningarna i Katrineholm. Anna Arvidsson tar kontakt med Halmstads kommun.

2 2 (5) 5. Samråd över detaljplan för kvarteret Lästen 4 Samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram en detaljplan för kvarteret Lästen 4. Detaljplanen som är översänd på samråd diskuteras gemensamt av rådets representanter. Handikapprådet önskar framföra följande synpunkter på detaljplanen: Handikapprådet har inget att invända mot detaljplanen. Handikapprådet översänder ovanstående skrivning som yttrande till samhällsbyggnadsförvaltningen. 6. Uppföljningar Reseersättning Tillgänglighetsutskottet beslutade på sitt senaste sammanträde att uppdra åt kommunledningsförvaltningen att ta fram underlag för ställningstagande om reseersättning. Anna informerar kort om förutsättningarna och om det underlag som kommer gå ut till utskottets möte i juni. Prioritering av utmaningar i styrdokumentet En god hälsa för alla i Katrineholms kommun utmaningar Tillgänglighetsutskottet och folkhälsoutskottet fattade beslut om följande tre utmaningar skulle prioriteras för år 2013: Barn och unga ska ges möjlighet till en meningsfull och rik fritid. Lokaler, utemiljöer och information ska bli tillgängligt. Ett samhälle fritt från våld och kränkningar, som är tryggt och där kunskap finns om det stöd som finns att tillgå. De tre prioriterade utmaningarna skrivs in i kommunens övergripande planeringsdirektiv. Utskotten fattade samtidigt beslut om vilka utmaningar som ska prioriteras för år 2014 och 2015 också. Taltidning för personer med synnedsättning På tillgänglighetsutskottets senaste sammanträde beslutade man att det är positivt att samhällsinformation tillgängliggörs för alla medborgare. Taltidning eller andra alternativa lösningar skulle kunna vara en möjlig väg för detta. Men då det innebär ekonomiska konsekvenser översände utskottet ärendet till kommunstyrelsen för vidare hantering. Rådet diskuterade alternativa lösningar för en taltidning och i det sammanhanget vill rådet poängtera att oavsett lösning så ska denna typ av samhällsinformation vara kostnadsfri. Hörmiljön i KTS-salen Tobias meddelar via e-post att teknikservice har installerat en permanent hörslinga i tak armaturen i KTS-salen. Hörslingan är testad och fungerar enligt uppgift till fullo.

3 3 (5) För övrigt är alla anläggningar i kommunen genomgångna och det finns inga brister kvar att åtgärda. Teknikservice vill ha kontaktpersoner på alla anläggningar för att kunna gå igenom och visa anläggningen. Skyltar kommer även sättas upp där det saknas kompletterat med KFABs telefonnummer för felanmälan. Tillgänglighetsinventering av centrummiljöer Arbetet fortsätter. Håkan har haft möte med Mats och Roland Elfving där de har gått igenom olika ritningar och handlingar som är på gång. Åtgärder vid gradängerna Åtgärderna vi gradängerna har av rådet inte setts som tillräckliga. Håkan informerar om att man avvaktar en utredning om stortorget och kommer inte utföra något arbete innan dess. Ombyggnad av Folktandvården Tobias meddelar via e-post att KIAB har tagit hänsyn till bland annat tillgängligheten när bygglov söktes. Robert Larsson hade varit i kontakt med klinikchefen på folktandvården. Robert kommer att ta kontakt med Tobias. Utrymningsväg på Coffee Lounch Frågan har undersökts av Håkan och Marcus Asplund, på Västra Sörmlands Räddningstjänst. Som det ser ut idag går den dagliga dörren innåt och nödutrymningsdörren inåt. Detta är helt i sin ordning och skapar minst hinder i vardagen, men är samtidigt säkert vid utrymning. Lägesrapport kring ramp vid SEB Håkan informerar om att parterna har kommit fram till en lösning som alla är överens om. Ärendet är på gång till byggnadsnämnden för bygglov. 7. Nya frågor Revidering av uppdragsbeskrivning för handikapprådet Tillgänglighetsutskottet beslutade på det senaste mötet att uppdra åt kommunledningsförvaltningen att se över och revidera nuvarande uppdragsbeskrivning för handikapprådet. Underlag kommer att skickas ut i förväg och frågan diskuteras på nästkommande möte i september. Med den tidsplanen skulle beslut kunna tas i tillgänglighetsutskottet i oktober. Vad är viktigt vid granskande av detaljplaner med mera? Robert lyfte frågan och undrade om vi kunde få en utbildning i hur man går tillväga vid granskning av detaljplaner. Erik Bjelmrot kommer att ha en kort utbildning på rådets nästa möte. Bilda arbetsgrupp för att besvara kommande samråd och remisser? Hantering av ärenden som inkommer mellan mötena har diskuterats tidigare. Robert lyfter att det idag inte finns någon fastställd ordning för detta. Rådet bestämmer att ärenden framöver skrivas till Mats och Roland som tar upp ärendet med föreningarna.

4 4 (5) Otillgängligt vid lilla utgången på Kupoolen Mats informerar om att problemet är att det vid dörrtröskeln ligger en extra rad med stenar ovanpå beläggningen för att komma upp i nivå med tröskeln. Kanten på stenarna är nästan fyra centimeter. Det medför problem för den som ska ta sig in med en manuell rullstol med små framhjul. Även för den som ska ta sig ut då tippskydden kan ta i kanten. Anna tar fram en skrivelse som Gunilla skriver under som ordförande för rådet. Krav på friskolor avseende tillgänglighet och särskilt stöd för de barn som behöver det? Anna tar kontakt med representant från bildningsförvaltningen som bjuds in till nästa möte för dialog. Tillgänglighet vid vårdcentralen Linden Bertil Claesson rapporterar att han nyligen besökt vårdcentralen Lindén och att disken i receptionen finns i två höjder. Receptionen anses tillgänglighetsanpassad och frågan avklarad. 8. Information från länshandikapprådet Per-Olof Westöö informerar från länshandikapprådet om bland annat nytt regelverk för sjukresor, Pulsen, frågor om hjälpmedel och om att säkerställa vårdgarantin mellan Eskilstuna och Katrineholm. Fullständigt protokoll finns på landstingets Sörmlands hemsida. 9. Information från vård- och omsorgsnämnden Gunilla informerar kort från vård- och omsorgsnämndens sammanträde om att vårdoch omsorgsförvaltningen har anställt en person som i en del av sin tjänst ska arbeta med tillgänglighetsfrågor. 10. Lägesrapport från verksamheterna Erik berättar om att förvaltningen arbetar med den översiktsplan som ska tas fram. Det finns en karta som man kan markera bra och/eller dåliga platser på, vad man vill utveckla och så vidare. Kartan finns på webben och på biblioteket fram till slutet av juni. Håkan berättar att samhällsbyggnadsförvaltningen framöver ska sitta gemensamt i AVA-huset. Anpassningar med ramp in kommer att göras och receptionsområdet ska ses över. 11. Genomgång av protokoll från tillgänglighetsutskottets sammanträde Protokoll från tillgänglighetsutskottets sammanträde den 19 april och från tillgänglighetsutskottets och folkhälsoutskottets gemensamma sammanträde den 9 februari var bifogat kallelsen. Frågan om inriktningsdokumentet lyftes och diskuterades.

5 5 (5) 12. Övrigt samt önskemål inför kommande sammanträde Hälsans stig Per-Olof lyfter nuvarande problem med hälsans stig. Skyltningen stämmer inte, det är svårt att kunna se vart den mer tillgängliga vägen går. Slingan är i dagen mått mätt för lång och det ska dessutom gå att ta sig fram med rullstol och rullator på den. Håkan tar med sig frågan och återkommer. Motionslopp Östra Förbifarten Solveig Fredriksson informerar om ett motionslopp i samband med att man färdigställt väg 55/56, Östra Förbifarten. Evenemanget arrangeras lördagen den 22 september 2012, rådet diskuterar om att det är viktigt att tillgänglighetsaspekterna beaktas. Solveig tar med sig grunden till checklista för utomhusevenemang (Halmstads) och ge den till arrangören Valla IF. 13. Mötets avslutande Ordförande Gunilla Magnusson förklarar mötet för avslutat. Handikapprådets nästa möte är torsdagen den 13 september 2012, klockan Beroende på dagordningens omfattning kan mötet komma att förlängas maximalt en halvtimme. Mer information om detta kommer i samband med samverkan kring nästkommande kallelse. Anna Arvidsson Tillgänglighetsstrateg

Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-04-08

Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-04-08 Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-04-08 Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-19:30 Närvarande: Karin Frisk

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 13 september 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 13 september 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 13 september 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 20.00 Närvarande: Frånvarande: Karin Frisk (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3.

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3. Katrineholms kommun 1 (6) Vår handläggare Anna Arvidsson Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012 Plats: Pensionärernas Hus Tid: 09.00-11.45 Närvarande: Ordinarie Ersättare Övriga Marie-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet

Minnesanteckningar från Handikapprådet Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet 09-05 Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-19:30 Närvarande: Politiker: Tjänstemän:

Läs mer

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNIGEN 05-07 Vår handläggare Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet 05-07 Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-19:30 Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

KALLELSE. Datum 2012-11-30. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare

KALLELSE. Datum 2012-11-30. Nr Ärenden Föredragande/ handläggare SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN KALLELSE Datum 2012-11-30 Sammanträdande organ Service- och tekniknämnden Tid Torsdag den 13 december 2012 kl 13.15 Plats Jakobsdal, Vingåkersvägen 18 Nr Ärenden Föredragande/

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet

Minnesanteckningar från Handikapprådet SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNIGEN Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-20:00 Närvarande:

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (17) Tid Onsdagen den 30 mars 2016 klockan 15:00 Plats Ärenden Pilevallskolan, 33 Upprop 34 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 35 Uppföljning om antalet barn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-09-04 18 Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 4 september 2013, klockan 09.00 12.00 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Säv hämmar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information om aktuella ärenden i regionen. 5. Internkontrollplan 2013 för kommunstyrelsen.

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information om aktuella ärenden i regionen. 5. Internkontrollplan 2013 för kommunstyrelsen. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 21 februari 2013 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2.

Läs mer

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation Handbok för politiker i Ängelholms politiska organisation Innehåll Inledning Organisation Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Välfärdsnämnden Myndighetsnämnden Överförmyndarnämnden Valnämnden Krisledningsnämnden

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Närvarande: Marie Sjögren, RSMH-Österlen, ordförande i Tillgänglighetsrådet Arvid Persson, DHR Siv Lindskog Hjärt- och Lungförening Ystad-Sjöbo-Skurup

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11 Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF Protokoll 1(5) s pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, dr Prag, plan 2, den 17 februari 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Bodil Sihm (MP)

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats 090310 Minnesanteckningar från nätverksmöte för Lärande på arbetsplats Datum: 18 februari 2009 Tid: tid: 13-16 Plats: GR, Göteborg Deltagare: Börje Molin Alingsås, Linda Wennerholm Hylte, Irma Polgary

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08 Sammanträdesdag Innehåll 96 Godkännande av ärendelista... 113 97 Bidrag till Valborgsmässofirande... 114 98 Ytterligare beslut om fördelning av investeringsbidrag...

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2013 Datum: 2013-06-10 Tid: 19:00-21:15 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl LET Andersson Christer Lundberg Monica Eriksson,

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

.~- ~...~Y-- ... C,... 11-15. Anneli Hedberg (S) ordförande, Pat Werner (S) Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M), Inger Fredriksson (C)

.~- ~...~Y-- ... C,... 11-15. Anneli Hedberg (S) ordförande, Pat Werner (S) Ulrica Truedsson (S), Bo Sivars (M), Inger Fredriksson (C) ~` ~J 1\atrineholms kommun ~ FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2012-05-31 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-12 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Pat Werner (S) Beslutande ersättare Ulrica Truedsson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, 2015-02-18 klockan 9.00 10.30. Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström (S), ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-03-01 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, k1 15.00-16.45 Beslutande Arne Ottosson (M) ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordf Markus Kauppinen (S) 2:e

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-09-04 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. 16:00 18:30 Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 34-45 Beslutande Anette

Läs mer

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 1 REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 Kommundelsstämman i Mölnlycke var välbesökt med drygt 50 engagerade medborgare. Stämman kom att handla mycket om Götalandsbanan och utvecklingen av centrum

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (6) Möte Styrelsemöte 6/2014 (549) Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16 ! 1 (! 5) Datum 2013-04-16 Minnesanteckningar Medskapandegruppen i Gråbo Närvarande Christer Santesson, Jan Kuuse och Hans Hellberg, Mattias Algotsson, Frida Vikström, Mikael Tilly, Irene Johansson, Solvig

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-11-26 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Närvarande Alma Basic (s) Anita Jernberger (fp) Anna-Lena Sörenson

Läs mer

PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) 2006-06-12. Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping

PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) 2006-06-12. Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) PROTOKOLL STY 5/2006 Sammanträdesdata Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-09-18

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 2012-09-18 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Fäladstorget 1 i Lund Tisdagen den 18 september 2012 kl. 15.00 15.50 Ledamöter Lars Bergwall (c) Kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30 14 december 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 5 december 2012 GR, Göteborg 13.00-15.30 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind,

Läs mer

Programnämnd barn och utbildning

Programnämnd barn och utbildning Protokoll Bou 1232/2014 Programnämnd barn och utbildning Datum: 2015-02-04 Klockan: 13:15-16:30 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Anders Östman (KD) Ersättare för Kenneth

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-11-11

Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-11-11 (3) Datum SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNIGEN 2014-11-11 Näringsliv och samhällsutveckling Vår beteckning Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet 2014-11-11

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson Birgitta Ringshagen Lennart Wall

Läs mer

Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan

Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan Datum Dnr 2012-05-10 2012-T0111-5 1(6) Miljö-, byggnadsoch teknikförvaltningen Samtliga berörda på Västergatan Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan Bakgrund Tekniska nämnden har fått i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-06-21 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Utlåtande 2003:39 RI (Dnr 667-2627/2002) Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016 Pensionärsrådet Protokoll nr 3 2016 Sida 1 (7) 2016-04-05 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016 Förvaltningen, Besöksrum 1. Kl. 10.00 12.00 Närvarande Rolf Lindquist ordförande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(22)

Sammanträdesprotokoll 1(22) Sammanträdesprotokoll 1(22) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 28 november 2012, 9.00-11.40 ande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), ordförande, Gunnar Tiger (S), Arne Pettersson (S),

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 18 september 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Roland Isaksson

Läs mer

Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet

Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet Plats: Metaplan, Skol- och barnomsorgsförv., Växjö kommun Datum och tid: 2010-03-17, kl. 13.00-16.00 Beslutande: Övriga tjänstemän: Gunilla

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Personalföreträdare Tid och plats för justering Måndagen den 25 februari 2008 klockan 16.00

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8)

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Tid: Klockan 18.00 21.00 Plats: HSO: s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 1-11 Närvarande: Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Baharan Raoufi Barn- och skolnämnd Lunds stad

Läs mer

Stefan Sternemar Marianne Lindblom Kajs-Marie Rikko Maria Werme Anita Östling-Beventorp Ewy Falk Anita Bergqvist-Persson

Stefan Sternemar Marianne Lindblom Kajs-Marie Rikko Maria Werme Anita Östling-Beventorp Ewy Falk Anita Bergqvist-Persson MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Division Diagnostik 2010-09-28 Ert datum Mötesrubrik Hjälpmedelsråd Plats Hjälpmedelscentrum Signalistgatan 2, konferensrum Gripen 2 Tidpunkt Närvarande Anna-Karin Andersson Cecilia

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2015-06-02 1(14) Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2015-06-02 1(14) Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande Folkhälsorådet 2015-06-02 1(14) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. 1 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 6 november 2013 klockan 18.00 21.30 på Sperlingsgatan 5, Halmstad. Närvarande: Ingvar Nilsson (mötesordförande), Bertil

Läs mer

Motion om säkrare gång- och cykelvägar

Motion om säkrare gång- och cykelvägar 2007-09-24 202 442 Kommunstyrelsen 2008-01-14 6 14 Arbets- och personalutskottet 2007-12-17 276 580 Dnr 07.541-008 septkf23 Motion om säkrare gång- och cykelvägar Ärendebeskrivning Erika Josbrandt, för

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Handlingsplan för HIN i. Mariestad Töreboda och Gullspång

Handlingsplan för HIN i. Mariestad Töreboda och Gullspång Handlingsplan för HIN i Mariestad Töreboda och Gullspång Åtgärdande av enkelt avhjälpta hinder i publika lokaler Tekniska förvaltningen Mariestad Töreboda och Gullspång Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Handikappomsorgsförvaltningen, Säterdalen, torsdagen den 16 juni 2011 kl 14.00-15.30 Marie Frestadius HO ordförande Kerstin Alm, Hjärt/lung Eva

Läs mer

Rapport och plan för Viadidakts tillgänglighetsarbete

Rapport och plan för Viadidakts tillgänglighetsarbete Vår handläggare RAPPORT OCH ÅTGÄRDSPLAN 1 (7) Upprättad datum Vår beteckning Robert Davidsson, kommunikationsstrateg 2016-01-11 Dnr VIAN/2016:7 PA Holmqvist, utvecklingsstrateg Senast uppdaterad Er beteckning

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00 Plats: Expeditionen, Önskehemsgatan 40, Högdalen Tid 2015-09-15 kl 18:30-21:30 Närvarande ledamöter: Frånvaro: Janåke Skoog Rita Lundin (anmält) Karl-Roger Johansson, Katarina Kalavainen (anmält) Ola Janfjäll,

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2016-04-21 4/2016 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016 Sid nr 40 Sammanträdets öppnande och justering... 2 41 Godkännande av dagordning... 2 42 Föregående

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2013-11-14

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2013-11-14 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 3 oktober 2013, klockan 9:00-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Lennart Larson

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Byastämmor 2011 Skribent: Caroline Alvesson Byastämma i Olseröd Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 Närvarande Kristianstads kommun representeras av Kalle Heise (mp), Anders

Läs mer

Reglemente för Bygg- och Miljönämnden

Reglemente för Bygg- och Miljönämnden REGLEMENTE 1 (6) Reglemente för Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11 92 Dnr 2006.195 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden skall fullgöra

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

Handlingsplan utifrån rapporten En jämförelse av kommunens Handikappomsorg ur ett medborgarperspektiv, LSS - Mellannyckeln

Handlingsplan utifrån rapporten En jämförelse av kommunens Handikappomsorg ur ett medborgarperspektiv, LSS - Mellannyckeln VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Vård- och omsorgsnämndens handling nr 7/2010 HANDLINGSPLAN 1 (5) Vår handläggare Ert datum Er beteckning Johanna Wennerth, utredare Godkänd av vård- och omsorgsnämnden 2010-04-15,

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(12) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) Övriga närvarande

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(3) Samverkansråd 2015-12-08 Teknikenheten LOC 1503-0528 Samverkansråd Tillgänglighet AB Tid och plats: 2015-12-08, kl. 09.00 12.00, s huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 29 september 2011

Minnesanteckningar från Handikapprådet 29 september 2011 1 (6) Minnesanteckningar från Handikapprådet 29 september 2011 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet 2014-02-19 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.00 18.00 Beslutande: Arnold Carlzon, Omsorgsnämnden, ordförande Kent Blixt, Omsorgsnämnden till 17.17 Benny Wall,

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 10/2015 Styrelsesammanträde Tid Kl 10.00 17.20 Plats Närvarande Strömma Naturbruksgymnasium, Sätila Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet Vår handläggare Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet 2019-09-23 Plats: Perrongen, Lokstallarna, Östermalmsgatan 2 Tid: 17:30-19:30 Närvarande: Politiker: Tjänstemän: Representant

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

Att samråda med funktionshindersrörelsen. en vägledning för din myndighet

Att samråda med funktionshindersrörelsen. en vägledning för din myndighet Att samråda med funktionshindersrörelsen en vägledning för din myndighet Handisam, Myndigheten för handikappolitisk samordning, 2013 Titel: Att samråda med funktionshindersrörelsen en vägledning för din

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2005-02-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2005-02-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Yttrande över förslag till gemensam beräkningsmodell för interkommunala ersättningar inom gymnasieskolan Kommunförbundet Skåne har för yttrande översänt ett förslag

Läs mer

EFS Västerbottens styrelse 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm

EFS Västerbottens styrelse 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm 1 EFS Västerbottens styrelse Protokoll ST 2012-06-11 Videosammanträde Umeå/Skellefteå/Stockholm Närvarande: Astrid Sjöström, ordförande Johan Andersson Ulf Andersson Marianne Berglund Cathrine Eiderhäll

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Sid 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 7 år 2015 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Närvarande: Ulf Westerberg

Läs mer

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot 1 Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot Andreas Olsson (C), ledamot Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Andra styrdokument KS/ 2014:567-003

Andra styrdokument KS/ 2014:567-003 Gällivare Kommun Dokumentnamn UPPDRAGSBESKRIVNING FÖR SAMRÅDSGRUPP MINORITETSSPRÅK Dokumenttyp Diarienummer Andra styrdokument KS/ 2014:567-003 Beslutad av Framtagen av Kommunstyrelsen Beslutad KF 2015-05-25

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-11-06 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 37-48 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Ingvar

Läs mer

Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag

Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag Revisionsrapport Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag Katrineholms kommun Februari 2010 Christina Norrgård Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning och

Läs mer

Socialnämndens alkoholhandläggning

Socialnämndens alkoholhandläggning Revisionsrapport Socialnämndens alkoholhandläggning Mora kommun Oktober 2009 Författare Ove Axelsson Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund och revisionsfråga.... 3 1.2 Metod... 3 2 Organisation...

Läs mer

1 Val av justerare. Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat

1 Val av justerare. Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden PROTOKOLL 1/2016 PROTOKOLL 1/2016 Tid Måndagen den 15 februari 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset

Läs mer

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Laholm ska bli en av

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet. Att avslå första att-satsen. Att bifalla andra att-satsen. Att anse tredje att-satsen besvarad.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet. Att avslå första att-satsen. Att bifalla andra att-satsen. Att anse tredje att-satsen besvarad. Förbundsmötet 2012 Utskott nummer 8 Sekreterare: Charlie Magnusson Sida 1 Motion med förslag Motion nr 87: Motionär: Anna Nilsson, Visions Lundaavdelning att förbundet uppdrar åt centret att tillsätta

Läs mer

Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala län

Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala län Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala län Till Anita Hjelmstedt, Johan Örjes, Centern Pernilla Bergqvist, Lina Nordquist, Folkpartiet Petra Karlå, Anna-Karin Klomp, Kristdemokraterna Robert Damberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-09-09 kl 18:00-20:10 29-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Tjänstgörande ersättare Maria Campbell (SRF), Anna Nordh Svensson

Läs mer

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003. Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson (fp) Ina Lindström Skandevall (fp)

Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003. Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson (fp) Ina Lindström Skandevall (fp) Birgitta Larson 2003-02-28 Minnesanteckningar från möte för Barn- och Ungdomsrådet (BUR) den 6 februari 2003 Närvarande: Förhindrade: Michael Cornell (c) Lisbeth Forsberg (kd) Ylva Forsberg (v) Inger Nilsson

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01 Reglemente 1(8) Omsorgs- och socialförvaltningen Fastställt av kommunfullmäktige: 2008-05-20 62 Reviderat: 2009-12-15 142 2014-12-16 142 Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Läs mer

Vingåkers kommun. Kommunfullmäktige den 31 augusti 2015

Vingåkers kommun. Kommunfullmäktige den 31 augusti 2015 Vingåkers kommun Kommunfullmäktige den 31 augusti 2015 Närvaro Godkännande av dagordning Val av justerare Frågor från allmänheten Medborgare erbjuds tillfälle att ställa frågor till kommunfullmäktige Frågor

Läs mer