PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan Sven-Åke Svensson (KD), ordförande, samt 54, 55 och 63 Charlotte Barvestad (ÖP) Jimmy Odenäng (M) Ingrid Johansson, SPF Solvändan, ordförande, 52, 53, 56 62, Inger Andersson, SPF Sydöland Helen Karlsson, PRO Färjestaden Rolf Hansson, PRO Degerhamn Sonia Karlsson, PRO Mörbylånga Övriga närvarande: Ann-Katrin Ståhl, Verksamhetschef LSS, IFO och AME 51, 54, 55 och 63 Anna Lindquist, Verksamhetschef Vård och Omsorg, 54, 56, 58, 60, 61 samt Elisabeth Wahlström, Ekonomichef, 52 Tommy Carlsson, Tillgänglighetssamordnare, 59 Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga Ritva Persson, sekreterare Sven-Åke Svensson/ Ingrid Johansson, ordförande Helen Karlsson, justerare. Ritva Persson, sekreterare

2 2 (22) 48 Val av justerare Att justera dagens protokoll valdes Helen Karlsson.

3 3 (22) 49 Godkännande av dagordning Till kommunala pensionärsrådet utsänd kallelse godkändes med följande tillägg: 16. Vem har jour i socialnämndsärenden? 17. Personalens fortbildning 18. BPSD-register 19. Levnadsberättelser 20. Akustiken i Kärnhuset

4 4 (22) 50 Föregående mötesprotokoll Föregående protokoll godkändes.

5 5 (22) 51 Ann-Katrin Ståhl har ordet Ann-Katrin Ståhl började i Mörbylånga kommun den 2 april i år som verksamhetschef för IFO, LSS och AME. Fr o m augusti har hon även ansvaret för handläggarna. Hon berättade om sina erfarenheter och tidigare arbetsplatser. Hon har t ex arbetat 12 år i Borgholms kommun bl a som verksamhetschef för äldreomsorg, LSS och psykiatri.

6 6 (22) 52 Budget 2013 Ekonomichef Elisabeth Wahlström informerade om 2013 års budgetarbete. Under september diskuteras budgeten i de olika utskotten. Tidplan för budgeten 2013 se bilaga. Vård- och omsorgsutskottet och Barn- och ungdomsutskottet håller sin budget för Däremot är det underskott i samhällsutskottet bl a beroende på högre kostnader än väntat för fjärrvärme, snöröjning och för skötsel av grönområden. KPR hade önskemål om att få ta del av budgetberedningens förslag. Detta är arbetsmaterial och får därför inte lämnas ut. Efter samtal med Elisabeth Wahlström bedömdes att det tidsmässigt inte fanns möjlighet och det poängterades att KPR har bättre möjlighet att påverka budgeten i ett tidigare skede; efter det att Vård- och Omsorgsutskottet beslutat om sina prioriteringar (Se 53). KPR framförde önskemål om att få bjuda in ordföranden i Ekonomiberedningen, Christer G Rosén till ett KPR-möte för att få ta del av den mera långsiktiga ekonomiska planeringen.

7 7 (22) 53 Vård- och omsorgsutskottets prioriteringar inför 2013 Vård- och omsorgsutskottet diskuterar sina prioriteringar under september. Eva folkesdotter Paradis, som är ordförande i vård- och omsorgsutskottet, är inte beredd att lämna ut de prioriteringar som utskottet kommer fram till eftersom arbetsmaterial inte får skickas ut. Eva hade inte heller möjlighet att närvara vid dagens möte. Hon uppmanar KPR att komma in med sina önskemål om vad som skall prioriteras under 2013.

8 8 (22) 54 Anhörigstöd för äldre, kommunens förslag Ann-Katrin Ståhl och Anna Lindquist redogjorde för den nya lagen om anhörigstöd, som kom för 1½ år sedan och som innebär att kommunen numera skall ge stöd till alla inom alla områden i alla åldrar. Alla har ett ansvar. Man har anhörigträffar och råd. Det finns flera, som kommer att fungera som samtalsstöd De anhöriga är inte kopplade till någon viss person. Lotsar skall finnas. Det blir Lillemor Bernsäter och Anita Rosell. Både Ingrid Johansson och Charlotte Barvestad påpekade att anhörigstödet för de äldre kommer att minska. Charlotte Barvestad föreslog att antingen en anhörigvårdare eller någon från KPR borde bjudas in till ledningsgruppen om anhörigstöd Charlotte Barvestad påpekade att det idag inte finns det kundtänkande som borde finnas. Hon uttryckte vidare att personal inom anhörigvården känner sig hunsad. Ordföranden gav uttryck för att KPR inte kan ställa sig bakom en sådan kritik, varvid Charlotte Barvestad begärde omröstning i frågan. Ordföranden frågar om KPR ställer sig bakom den formulerade kritiken. Majoriteten av KPR önskar en omformulering; hunsad är för starkt ord, istället bör det formuleras så: att man i förslaget inte tagit tillräcklig hänsyn till anhörigvårdarnas framförda önskemål om delaktighet i arbetet med att framta en ny organisation och att majoriteten i KPR ställer sig negativa till nuvarande organisationsförslag. Denna kritiska formulering ställer sig majoriteten i KPR bakom, varvid ordföranden lämnar över ordförandeskapet till Ingrid Johansson. Mötet ajournerades efter denna punkt och Ingrid Johansson tog över som ordförande

9 9 (22) 55 Biståndshandläggares informationsmaterial till brukare och anhöriga Ann-Katrin Ståhl skickade runt det material som delas ut av biståndshandläggaren. Helen Karlsson framförde att broschyr om anhörigstöd inte finns med. Möjligheten till anhörigstöd borde annonseras i Kommunbladet som kommer ut 1 gång i kvartalet.

10 10 (22) 56 LOV Anna Lindquist informerade om att styrgruppen för LOV har haft 2 möten under hösten. Två studiebesök är planerade under hösten ett till Västervik och ett till Kungsbacka för att se hur de har gjort när de införde LOV. Styrgruppen arbetar utifrån 8 olika områden som anger hur LOV skall fungera. De olika områdena är: Mat och tvätt, Delegerade arbetsuppgifter, Övergripande organisation, Effektivitet, Planering, Kringtid, Bistånd samt Uppföljning och kvalitetssäkring. Denna styrgrupp jobbar fram till starten. LOV kommer att införas i september Planeringsarbetet ligger i fas.

11 11 (22) 57 Trygghetsboende, något på gång Kent Ingvarsson informerade om att olika tomter i Färjestaden har diskuterats som lämpliga för trygghetsboende men att något byggande för närvarande inte är aktuellt.

12 12 (22) 58 Policy gällande privat mobilanvändning i tjänsten för vårdpersonal, finns det? Anna Lindquist informerade om att det inte finns någon policy för användning av privat mobiltelefon i tjänsten. Någon tyckte att privata telefoner på arbetstid borde begränsas. Det framfördes också klagomål om att personalen luktar rök. På det svarade Anna att det finns en rökpolicy i kommunen men personalen luktar även rök efter besök hos brukare som röker. Någon framförde klagomål om att namnbrickor används dåligt. Anna lovade att påminna igen.

13 13 (22) 59 Färdtjänst, info gällande gratis bussresor Tommy Carlsson tillsammans med representanter från KLT informerade om några av de nyheter som gäller från 1 april. - All kollektivtrafik i länet är gratis för färdtjänstberättigade. Även ledsagaren åker gratis. Det gäller både tåg och bussar. Kommunen har möjlighet att köpa till tjänster som för närvarande inte finns i avtalet med KLT. Deltagarna fick möjlighet att ställa frågor till KLT. Lars Lindahl svarade på frågorna och uppmanade samtidigt alla att alltid ringa och lämna synpunkter när något inte fungerar antingen direkt till KLT ( ) eller till Lars Lindahl ( ).

14 14 (22) 60 Beläggning/Köer till särskilda boenden Anna Lindquist informerade om de köer som finns: Omvårdnad har 4 personer i kö och demens har ingen i kö. När det gäller önskemål till Äppelvägen så finns det 11 personer i kö varav 8 personer finns på annat boende.

15 15 (22) 61 Avvikelserapportering Anna Lindquist informerade om avvikelser t o m juni. Se bilagor Ett nytt avvikelsesystem LISA kommer att införas. Det gör att avvikelserna sker elektroniskt vilket ger bättre statistik.

16 16 (22) 62 KPR:s sammanträdesplats; även annan än Mörbylånga Det diskuterades om KPR kan hålla sina möten på någon annan plats än i kommunhuset. Rådet kom fram till att av praktiska skäl bör de flesta möten äga rum i kommunhuset

17 17 (22) 63 Vem har jour i socialnämndsärenden? Ann-Katrin Ståhl informerade om att fr o m sommaren 2012 kommer man till sociala utskottets ordförande Eva Folkesdotter Paradis. Hennes ersättare är Sven Stensson. De meddelar antingen Ann Willsund, Ann-Katrin Ståhl eller Jonas Jansson. Önskemål finns i budgeten om att det skall vara utbildad personal som svarar när man ringer. POSOM-grupp som innefattar hela Öland kommer att bildas. (Psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer). Anna Lindquist representerar södra Öland i den grupp som finns nu. Sedan kommer det att bli Ann-Katrin Ståhl.

18 18 (22) 64 Personalens fortbildning Vi har en liten pott i budgeten för personalens utbildning. Det gäller att hitta rätt utbildning. Mycket utbildning kan genomföras tack vare stimulansmedel.

19 19 (22) 65 BPSD-register Medlemmarna i Rådet undrade hur långt vi hade kommit med BPSD-register. BPSD = Beteendemässiga och psykiska symptom vid demens. Några personer är på utbildning för att kunna komma igång med den speciella arbetsmetoden.

20 20 (22) 66 Levnadsberättelser Levnadsberättelser finns redan nu.

21 21 (22) 67 Akustiken Kärnhuset Medlemmarna i rådet framförde att det är dålig akustik i Kärnhuset på Äppelvägen. Det är svårt att höra vad som sägs. Ett förslag är att mera textil behövs. Anna Lindquist lovade att föra det vidare till enhetschefen, som kan ta upp problemet vid de skyddsronder som genomförs regelbundet.

22 22 (22) 68 Övriga frågor Fixartjänst finns numera för dig som är över 70 år. Se bilaga. Information om denna tjänst finns även på kommunens hemsida.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11. PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.30 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Kennert Johansson, PRO Färjestaden. Ritva Persson, sekreterare

PROTOKOLL 1 (22) Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Kennert Johansson, PRO Färjestaden. Ritva Persson, sekreterare PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Kommunhuset, St sammanträdesrummet 2012-04-25 09.00 12.15 Närvarande: Sven-Åke Svensson (KD), ordförande Charlotte Barvestad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-11-20 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, C-salen i Folkets Hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Fägerås, PRO

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE TISDAGEN DEN 18 MAJ 2010 I SPFs LOKALER PÅ PARKVÄGEN 41

MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE TISDAGEN DEN 18 MAJ 2010 I SPFs LOKALER PÅ PARKVÄGEN 41 19 maj 2010 MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE TISDAGEN DEN 18 MAJ 2010 I s LOKALER PÅ PARKVÄGEN 41 Närvarande: Kjell Bjerrehorn (FP) Kerstin Hedin Lindholm (S) Lars-Olof Malm (S) Sedat

Läs mer

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 3 maj 2010, klockan 13:00 16:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 3 maj 2010, klockan 13:00 16:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Måndagen den 3 maj 2010, klockan 13:00 16:00 Plats: Närvarande: Övr. medverkande: Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Eric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-02-07 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

Minnesanteckningar från Pensionärsrådets sammanträde onsdagen den 17 december 2015, Tallhöjden

Minnesanteckningar från Pensionärsrådets sammanträde onsdagen den 17 december 2015, Tallhöjden Dnr: ÄN 2015/18.3 1 Minnesanteckningar från Pensionärsrådets sammanträde onsdagen den 17 december 2015, Tallhöjden Närvarande: Annett Haaf (S) Suzanne Kickan Enman (KD) Ulla-Britt Öhman (C) Ove Andersson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Närvarande: Marie Sjögren, RSMH-Österlen, ordförande i Tillgänglighetsrådet Arvid Persson, DHR Siv Lindskog Hjärt- och Lungförening Ystad-Sjöbo-Skurup

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015 Pensionärsrådet Protokoll nr 11 2015 Sida 1 (8) 2015-12-08 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 8 december 2015 Förvaltningen, plan 9, Besöksrum 1. Kl. 10.00 12.00 Närvarande Rolf Lindquist

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Socialnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Socialnämnden Protokoll 1 (15) Innehåll 95 Ändring av dagordning 96 Anmälningsärenden 97 Delegationsbeslut 98 Ansökan om medel till insatser för barn i familjer med missbruk, psykisk ohälsa eller där våld förekommer.

Läs mer

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-04-13 Plats och tid Beslutande Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 Monica Samuelsson Isabell Korn Björn Norberg Rolf Gustavsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Pensionärsrådet. ANSLAG/BEVIS Pensionärsrådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-03-12. Sida 1 av 13

Pensionärsrådet. ANSLAG/BEVIS Pensionärsrådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-03-12. Sida 1 av 13 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Skurup kl. 13.30-16.00 Beslutande Ordförande Kerstin Löfström (PRO) Lilli-Ann Qvillberg (PRO) Ulla Olsson (PRO) Maj-Britt Hansson (PRO) Eva Sandberg (PRO) Gerd Ohlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 10:00-12:00 1/5 Paragrafer 1-6 Innehållsförteckning Ärende 1 Inledning av Monica Lindell Rylén 2 Genomgång av dagordning och möjlighet att lägga till

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-05-26 Tjustsalen, kl. 09.00-11.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Långängen 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Cecilia Sylten (m) ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Birgit Ljung SPF,

Läs mer

2014-04-08. Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00

2014-04-08. Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00 Sida 1 Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdagen den 8 april 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Eric Davidsson S Ordf. Inger Lorentzson FP Kjell-Arne Karlsson S Hans

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 10-19

Underskrifter Paragrafer 10-19 Protokoll - Kommunala handikapprådet Sida 1 av 5 Tid och plats 20 maj 2014 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Patric Åberg (M) ordförande Tommy Aspegren (FP), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00-10.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Elisabet Olsson, kvalitetsutvecklare Monika Ericsson, samhällsbyggnadschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

Elisabet Olsson, kvalitetsutvecklare Monika Ericsson, samhällsbyggnadschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 15 september 2015 kl. 15.30 17.15 Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Erling Emsfors (M) Jan-Åke Lennartsson

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Tallåsenrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (C) Ordförande Ove Schönning (S) Vice ordförande Ingegerd Pettersson, PRO Sune Öster, SPF Jan Nilsson, PRO Anna-Maria Winblad, PRO Ingrid

Läs mer

Avtals- och verksamhetsuppföljning (2016)

Avtals- och verksamhetsuppföljning (2016) Kvalitet och utvärderingskontoret 2016-04-20 Dnr Än 2016-314 Malin Robertsson Maria Svensson Jonas Arnoldsson s- och verksamhetsuppföljning (2016) Verksamhet Datum för besök 2016-04-20 Deltagare/metod

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet (9) Vård- och omsorgsutskottet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika Olsson

Läs mer

ltil NORDMALINGS KOMMUN

ltil NORDMALINGS KOMMUN ltil NORDMALINGS KOMMUN ~ Kommunala Pensionärsrådet 2014-04- 11 1(17) Plats och tid: Beslutande: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00-16.00 Anna Beccau (s), ordförande 22-24, 27-28 Vera Jonzon (c), vice

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 13 Plats och tid Nya Kommunhuset, Torsås, kl. 15.00 17.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, SN, ordf. Roland Swedestam, KS Ove Hagstrand Bernt Magnusson Eva

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2012-04-04 1 (9)

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2012-04-04 1 (9) Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2012-04-04 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Björken, kommunhuset, den 4 april 2012, kl. 13.30-15.30. Beslutande För pensionärsföreningarna Åke Gustavsson, PRO Samorganisation

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2015-09-03 22 (26) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 26 februari 2014, klockan 10.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Robert Skoglund, ordf. socialnämnden

Läs mer

Byastämma i Skånes värsjö

Byastämma i Skånes värsjö Byastämma i Skånes värsjö Tid: 10 april 2012, kl 19.00 21.10 Plats: Medborgarhuset i Skånes Värsjö Närvaro: 29 personer totalt Från kommunstyrelsens arbetsutskott: Carina Zachau, Tomas Nilsson, Gunnar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 KPR Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF KHR Maisie Almergren, Stala Inger Eriksson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-02 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Ros-Marie Johansson (KS) Ola Burström (TN) Evelina Fahlesson (BMN)

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-05 Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Skånes Fagerhult rummet, Örkelljunga kommunhus. tisdagen den 5 juni 2012,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Ekliden, samlingssalen Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55 Jan-Åke Nordin Peter Johansson Per-Inge Gustavsson Carl Lignell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden 1(23) Tid och plats 2015-10-06 - Kommunhuset klockan 13.30-17.10 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Christer Unosson (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson (S) - andre

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Närvarande ledamöter: Sigvard Sundkvist (KD) ordförande Ulf Södersten (M) 1:e vice ordförande Ylva Wessman

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-11

Länspensionärsrådet 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-12 Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S)

Läs mer

Christin Johansson redogör för strukturen i det nya avtalet och visar en power point presentation, se bilaga 1.

Christin Johansson redogör för strukturen i det nya avtalet och visar en power point presentation, se bilaga 1. Protokoll Kommunala pensionärsrådet Datum 2016-03-15 Närvarande Pia Almström (Ks ordförande), Catrin Tufvesson (Ks 3:e vice ordförande) Christin Johansson (socialchef) Ann-Louise Christensen (hemvårdschef)

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Sven Olsson (M) Anders Larsson (S) Jan-Evert Nilsson (C) Roland Thord (MP)

Sven Olsson (M) Anders Larsson (S) Jan-Evert Nilsson (C) Roland Thord (MP) 2010-06-30 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, onsdagen den 30 juni 2010 kl. 9.00 13.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl. 08:15 ca 12:00. 3. Verksamhetscheferna informerar. 4. Ekonomi- och budgetinformation kl. 10:00

Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl. 08:15 ca 12:00. 3. Verksamhetscheferna informerar. 4. Ekonomi- och budgetinformation kl. 10:00 NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Tisdag 27 januari 2015 kl.

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45

Utskottet för omsorg 2015-06-09. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Hälsön 2015-06-09 08:30-12.45 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S)tjänstgör. ers. Ulf Sjölinder (FP) Leif Appelgren (M) Anders Tenghede

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås

För kommunen Roland Åkesson, kommunstyrelsen, ordförande Robert Rapakko, kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Mönsterås Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2014-12-08 1 (8) Plats och tid PRO-huset, Mönsterås, den 8 december 2014, kl. 09.30-12.00. Beslutande För pensionärsföreningarna Inger Danielsson, PRO Mönsterås Gunnar

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16 2010-09-23 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, torsdagen den 23 september 2010 kl. 9.00 11.45 Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Alfven Måndag den 26 mars 2012, klockan 18:00-19.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena Kanström

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Lizzi Willmarsson, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN

Läs mer

Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 8-19

Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 8-19 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer och attraktivitet 8-19 Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: ande: Malin Wengholm (M), Torbjörn Eriksson (KD), Maria Hörnsten (S), Jonas Magnusson (S), Martina Jansson, (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2011-11-23 9 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 23 november 2011, klockan 10.00 11.30 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Kjell Rosén,

Läs mer

Föregående mötes protokoll

Föregående mötes protokoll 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 11.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN Sonja Andersson, PRO Kurt Jonsson, PRO Rosa

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16 Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Lars-Anders Ottosson, socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05 Närvarande: Berit Norén, Charlotta Carlstedt, Christina Kvarnström, Christina Lundström, Erika Hansson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Peder Hansson, Sture

Läs mer

2009-03-06 RÖDSLE FÖRSKOLEOMRÅDE

2009-03-06 RÖDSLE FÖRSKOLEOMRÅDE 2009-03-06 RÖDSLE FÖRSKOLEOMRÅDE 2009 ARBETSMILJÖPLAN RÖDSLE BARNOMSORGSOMRÅDE Detta dokument är Rödsle Barnomsorgs internkontrollhandling. Handlingen är en sammanfattning av de handlingar som har inkommit

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande. Förälder och pers. assistent

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande. Förälder och pers. assistent KALMAR KOMMUN LSS-rådet PROTOKOLL 2006-09-20 Tid kl 18.00 20.00 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 9 18 Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande David Westin (fp) Kalmarsunds Gymnasieförbund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.35 Bengt Petersson, ordförande 16-18 Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Magdalena Forsbäck, socialnämnden

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3.

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3. Katrineholms kommun 1 (6) Vår handläggare Anna Arvidsson Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012 Plats: Pensionärernas Hus Tid: 09.00-11.45 Närvarande: Ordinarie Ersättare Övriga Marie-Louise

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal. 51 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns.

Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal. 51 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns. fl\ij BORÅS STAD Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal Omfattning 51-65 Närvarande Lena Palmen, kommunstyrelsen, ordförande Rune Johansson, PRO Marja Lindstedt, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 november 2009, klockan 16.00 17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Mikael Peterson

Läs mer

Förbundsfullmäktige 2015-11-24

Förbundsfullmäktige 2015-11-24 1 (15) Tid och plats Tisdagen den 24 november 2015 kl 18.00 18.32, Gårda brandstation. ande Ledamöter Göteborg Tord Karlsson (S), ordförande Hampus Magnusson (M) Mats Arnsmar (S) Maria Rydén (M) Mölndal

Läs mer

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(14) Plats och tid sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-12.00 ande ledamöter Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 14.00 15.45 ande Claes Hallberg (S), ordförande Krister Olsson (S) Christer Laurell (C), tjänstgörande ersättare för Charlotte Wachtmeister (M) Lars-Göran

Läs mer

Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson, Medicingruppen

Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson, Medicingruppen 2011-02-28 1 (10) Plats och tid Sal Lövsalen kommunhuset, 2011-02-28 kl 13,00-16,00 Beslutande Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson,

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten PROTOKOLL 1(7) Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), ordf Per Hansson (FP) Jarl Karlsson (S) Lena Ahnstedt (C) Charlotte Aschan ersätter Malin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.25 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Arne Andersson,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2012-09-06

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2012-09-06 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15-15.30 Patrik Ströbeck, KS, ordförande Lars Svensson, KS Elisabeth Holmer, SN Ann-Christin Strandqvist, SN Jan Lindberg, PRO Valter

Läs mer

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef Plats och tid Lokal Gripen Gislaved, kl. 08.30-11.20 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Gunnel Augustsson, kommunstyrelsen Ulla Petersson, SKPF Lennart Häger, SKPF Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-12-04 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Konsthallen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Stig Hallstensson (S) erästtare för Carina Sätterman (S) Bernt Fägerås,

Läs mer

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar

Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 28 februari, kl. 16:30 18:40 Plats Sammanträdeslokal Magistern, Storgatan 35 B, Kalmar Omfattning 1-11 ande Steve Sjögren (S) Dzenita Abaza (S) Magnus Jernetz Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Kommunala pensionärsrådet 2013-02-18. Plats och tid Biblioteket, Kajutan, Henån, 2913.92.18 kl. 15.00-17.

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Kommunala pensionärsrådet 2013-02-18. Plats och tid Biblioteket, Kajutan, Henån, 2913.92.18 kl. 15.00-17. 1 KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Biblioteket, Kajutan, Henån, 2913.92.18 kl. 15.00-17.00 Beslutande Allan Andersson, Stala PRO Jan Hansson, Morl. PRO Ulla Damberg, Henåns PRO ers. Eva Wenäll,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016 Pensionärsrådet Protokoll nr 3 2016 Sida 1 (7) 2016-04-05 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 5 april 2016 Förvaltningen, Besöksrum 1. Kl. 10.00 12.00 Närvarande Rolf Lindquist ordförande

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00 Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 18 33 ande Anette Lingmerth (S) Dzenita Abaza (S) Steve Sjögren (S) Curre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Barn och Familj FÖSAM 2011-11-01

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Barn och Familj FÖSAM 2011-11-01 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Närvarande Sekreterare Eva Flensburg, Lärarförbundet Jan Hansson, Lärarförbundet Birgitta Håkansson, Kommunal Stefan Karlsson, Vision Anne Zimmermann, DIK Ann-Marie Mattsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer