PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden"

Transkript

1 Sida 1 av 9 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Gustaf Wingårdh, byggnadsnämnden Anki Nilsson, Astma- och allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt Silfverstrand, DHR Höganäs Barbara Struglics, Attention NV Skåne Britta Liljeblad, Hjärt- och lungsjukas förening Siv Haraldsson, Psoriasisföreningen i Höganäs Rolf Hansson, RSMH Christer Svensson, Schizofreniförbundet Skåne Inge Bodelsson, Riksförbundet Trafik- och Polioskadade Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL socialchef Göran Jönsson handikappombud Sylvia Månsson förvaltningssekreterare Sofia Sandberg JUSTERING Utsedd justera Britta Liljeblad

2 Sida 2 av 9 39 GENOMGÅNG AV FÖREGÅENDE PROTOKOLL Protokollet från gicks igenom. godkänna föregående protokoll. 40 KOMMUNENS OFFENTLIGA TOALETTER SAMT SKYLTNING DÄRAV Jarmo Nieminen har tidigare närvarat och informerade om befintliga tillgängliga offentliga toaletter samt för kommande toaletter som finns budgeterade för Samhällsbyggnadsförvaltningen har fått i uppdrag se över skyltningen i och till hela centrum. Sverker Tingdal, stadsarkitekt, har låtit meddela de inte uppfat skyltningen till toaletter har ingått i detta uppdrag men de naturligtvis lyssnar på synpunkter från KHR för göra toalettskyltningen bättre. Ulf Molin tycker det vore lämpligt föreningarna skriver och preciserar exakt vad man vill ha åtgärdat gällande skyltning av toaletter, till exempel om det ska vara en skylt som visar toaletten är handikappanpassad. skicka över protokollet till samhällsbyggnadsförvaltningen. 41 ALLAKTIVITETSLOKAL HSO Höganäs lokalbehov är fortfarande akut. Föreningarna har varit och tittat på lokaler både på Tivolihuset och på biblioteket. Ingen av lokalerna lever upp till de minimumkrav som ställs vad gäller tillgänglighet och bokningsbarhet. Ulf Molin föreslår ett nytt möte med företrädare för kultur- & fritidsförvaltningen. I framtiden är det tänkt när det byggs vid Folkparken och Julivallen ska det finnas möteslokaler och förvaringsmöjligheter för föreningar där. Arbetet pågår men det kommer förmodligen dröja minst två år innan något står klart.

3 Sida 3 av 9 representanter för handikappföreningarna tillsammans med Ulf Molin återigen ska träffa representanter för kultur- & fritidsförvaltningen, samt bjuda in representanter från samhällsbyggnadsförvaltningen och informera om Folkparken/Julivallen. 42 TILLGÄNGLIGHETSFRÅGOR a) Markering av trappan vid höghuset. Befintlig markeringen eliminerar inte fallrisken då den saknar kontrast. Ulf Molin och Sylvia Månsson har båda varit i kontakt med Jefast som har uttryckt de inte är intresserade av åtgärda problemet. När det har visat sig Jefast inte är intresserade av åtgärda problemet kvarstår det anmäla bristen på tillgänglighet hos byggnadsnämnden. Anses det allvarligt nog kan vite utdömas. b) Samhällsbyggnadsförvaltningens policy för uteserveringar i kommunen. Policyn är antagen av kommunfullmäktige och finns tillgänglig på kommunens hemsida. Förvaltningen ska se över om den kan göras mer tillgängligt på hemsidan. Sylvia Månsson lämnar in en anmälan till byggnadsnämnden avseende markering av trappan vid höghuset, samt lägga informationen till handlingarna. 43 HANDIKAPPDAGEN Den internationella handikappdagen kommer 2012 fira 20-årsjubileum. Kommunstyrelsen har beslutat avsätta kronor till ett firande i Höganäs kommun och arrangemanget kommer gå av stapeln lördagen den 1 december klockan i Stadshuset. Arbetsgruppens arbete går framåt, programmet är nästan färdigt. Lions i Höganäs har gett Daglig verksamhet kronor köpa material för så de kan tillverka priser till ett lotteri. De pengarna som kommer in från lotteriet kommer tillfalla de personer som medverkat och de kommer själv få bestämma vad de vill göra med pengarna. Lions kommer även medverka på själva handikappdagen och sälja lotterna och kaffe.

4 Sida 4 av 9 Sylvia Månsson kommer även skicka ut inbjudan till handikappdagen till andra kommuner. 44 ENKELT AVHJÄLPTA HINDER - TILLGÄNGLIGHETSGUIDE Handikappombudet har tillsammans med sin arbetsgivare tillskrivit kommunstyrelsen för få besked om hur arbetet med en tillgänglighetsguide ska fortgå. Enligt arbetsbeskrivningen för handikappombudet ska en tillgänglighetsguide vara klar under hösten Herman Crespin, kommunchef, har svarat för närvarande pågår ett arbete med tydliggöra organisationen kring handikapp- och tillgänglighetsfrågor. Någon form av beslut ska fas i september/oktober och han har bett få återkomma därefter. Sverker Tingdal, stadsarkitekt, har låtit meddela arbetet med en tillgänglighetsguide har påbörjats med honom som samordnare. Sylvia Månsson är förvånad över ingen har informerat henne om denna utveckling och ser gärna hon framöver får information om hur man kommer arbeta med frågan, speciellt med tanke på det ingår i hennes kontrakt upprätta denna guide. lägga informationen till handlingarna. 45 BOGRENS TOBAK Bogrens Tobak som är en spelbutik, kemtvätt, café samt ombud för utlämning av paket har genomgått en ombyggnad. För tillgänglighetsanpassa lokalen involveras tre aktörer butiksägaren, fastighetsägaren samt kommunen. Gustaf Wingård informerar om Sverker Tingdal, stadsarkitekt, har uppdrag se hur man kan tillgänglighetsanpassa Storgatan vid framtida ombyggnad. Byggnadsnämnden strävar efter Höganäs ska bli en handikappvänlig kommun. Gustaf Wingård tycker det vore lämpligt bjuda in Sverker Tingdal.

5 Sida 5 av 9 lägga informationen till handlingarna. 46 TILLGÄNGLIGHET TILL KOMMUNENS BADSTRÄNDER Bengt Silfverstrand, DHR Höganäs, har i mars 2012 tillskrivit samhällsbyggnadsförvaltningen med önskemål om ett möte för diskutera tillgänglighet till kommunens badstränder. Han har inte fått något svar från förvaltningen. Sverker Tingdal har meddelat samhällsbyggnadsförvaltningen har rustat upp Kvickbadet de senaste fem åren. Nästa bad är Viken 2013 och Margreteberg I samband med upprustning kommer tillgänglighetsfrågor beaktas. Bland annat kommer helt nya toaletter, som är anpassade efter de nya handikappnormerna. På tur därefter står Farhult. Solviken fick en ny anpassad toalett i år. Diskussioner förs också om anpassa Gräsa brygga, så funktionshindrade ska kunna komma ner i vnet. Bengt Silfverstrand vill ha ett svar från samhällsbyggnadsförvaltningen med anledning sitt brev. 47 HJÄRTSTARTARE Önskemål framkom vid föregående möte det vore lämpligt genomföra en kartläggning av befintliga hjärtstartare i kommunen samt informera om det på kommunens hemsida. Jonna Ahlberg, beredskaps- och säkerhetssamordnare, har i uppdrag inventera hjärtstartarna i kommunen samt göra informationen tillgänglig på hemsidan. Alla personer har inte internet så det kanske vore lämpligt göra ett informationsblad som skulle kunna delas ut till föreningarna och/eller skriva om det i kommunens tidning Bilagan. vid ett kommande möte bjuda in någon som kan redovisa kartläggning och dessutom förevisa en hjärtstartare.

6 Sida 6 av 9 48 INFORMATION KHR S FRAMTIDA PLACERING OCH SAMMANSÄTTNING Frågan kring var KHR ska höra hemma rent organisatoriskt har väckts i koncernledningen. Idag är det socialförvaltningen som ansvarar för rådet och socialnämnden representeras med två ledamöter och vanligtvis är det tre tjänstemän från förvaltningen. Majoriteten av ärendena som behandlas handlar om tillgänglighet, lokaler och fastigheter. För få större resultat och ett effektivare råd är det lämpligt se över placering och sammansättning av KHR. För närvarande verkar alla inblandade överens om rådet ska flyttas och få kommunstyrelsen som huvudman. Vidare arbete med justerad arbetsordning kommer troligtvis ske längre fram. Så fort arbetsgruppen får mer information från kommunen kommer den vidareförmedlas till alla medlemsföreningar inom HSO så de ges möjlighet tycka till. 49 ROLLATORER FÖR INOMHUSBRUK Bengt Silfverstrand, DHR Höganäs, tillskrev socialnämnden i juni 2012 angående kommunen endast tillhandahåller en typ av rollatorer vars huvudsyfte är användas utomhus. Camilla Lindgren, enhetschef på rehabenheten, har svarat på skrivelsen med en beskrivning av en gemensam upphandling och policy. Policyn säger generellt rekommenderas ingen dubbelutrustning, men om synnerliga skäl finns kan dubblett föreskrivas. Avslutningsvis är Camillas uppfning det inte är ett stort problem då det är ytterst sällan som enheten får klagomål på brukarna måste köpa en extra rollator själv. Bilaga 3 Bengt Silfverstrand tycker det är viktigt man gör en individuell prövning i de fall där brukaren önskar två rollatorer och man kan vara lite generösa i bedömningen. Det är ett hjälpmedel som förebygger många olyckor och på det sättet blir det billigt.

7 Sida 7 av 9 50 BÄNKAR VID HÄLSANS STIG Behovet av bänkar mellan Sportcentrat och ICA Kvantum har diskuterats tidigare och då utlovats. Ulf Molin informerar om de har varit ute och mätt och bänkarna kommer komma upp vilken dag som. Sverker Tingdal har också låtit informera bänkar kommer upp senast nästa vecka. 51 HANDIKAPPLAN Nuvarande handikapplan gäller till och med Nu när man talar om rent organisatoriskt flytta KHR är det lämpligt kommunstyrelsen även ansvarar för planen. I avvaktan på beslut vad gäller den organisatoriska tillhörigheten är det lämpligt nuvarande plan förlängs till och med Nuvarande handikapplan kommer föreslås förlängas till och med KOMMUNENS POLICY FÖR HANTERING AV SKRIVELSER Ett flertal skrivelser har skickats till kommunen, till olika förvaltningar och nämnden, utan vare sig få svar eller bekräftelse på skrivelsen är mottagen. Det finns en kommunikationspolicy i kommunen som är antagen Enligt policyn ska kommunen svara på e-post inom två arbetsdagar, detsamma bör gälla för fysisk post. Kommunen har en intention införa ett tack för ditt brev som ska användas kommunövergripande. I avvaktan på det har socialförvaltningen beslutat använda ett sådant brev som blir en bekräftelse på brevet är mottaget. Det ska innehålla ett diarienummer (i de fall det förekommer), en kontaktperson samt dennes kontaktuppgifter.

8 Sida 8 av 9 53 ÖVRIGT JUMBO RUN. Sylvia Månsson har blivit kontaktad av de killar som arrangerade en mini-jumbo run i Höganäs Nu vill de arrangera en nästa år också och den kommer gå av stapeln den 11 maj De planerar även för en internationell Jumbo Run under Väldigt roligt men det kräver mycket resurser och Sylvia hoppas kommunen kan vara med på ett hörn. Ulf Molin råder henne kontakta näringslivschefen, Anneli Sjöborg, så fort det är bestämt ett datum för arrangemanget. Jumbo Run är en träff som arrangeras av Svenska Sidvagnsklubben SVEA för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning. Arrangemanget bygger helt och hållet på ideella arbetsinsatser. HD uppmärksammade årets evenemang, se länk: HANDIKAPPFÖRSTÅELSEDAG. Den 5 september arrangerade samhällsbyggnadsförvaltningen en handikappförståelsedag. Susanne Borg från Trafiksäkerhetsverket och Mias Simonsson från FIFH berättade om deras vardag som gravt synskadad samt rullstolsburen. Därefter fick åhörarna prova på gå med bindel för ögonen och vit käpp samt åka rullstol. En mycket lärorik dag. GÅNGVÄG MELLAN VIKEN OCH LERBERGET. Bengt Silfverstrand undrar över gångvägen mellan Viken och Lerberget som blåste bort i adventsstormen Kommunen har inväntat tillstånd från Länsstyrelsen. Ulf Molin berättar tillståndet från Länsstyrelsen finns idag men troligtvis avvaktar man återbygga stigen till våren för bland annat slippa höststormarna. BANKKONTOR I VIKEN. Handelsbanken har öppnat ett kontor i Viken i en källarlokal som inte är tillgänglig för alla. Bengt Silfverstrand tycker banken bör uppmärksammas på detta.

9 Sida 9 av 9 UNDERSKRIFTER Vid protokollet... Sofia Sandberg Ordförande... Anna Hedbrant Justerande... Britta Liljeblad

avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson

avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson Sida 1 av 10 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.00 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson,

Läs mer

Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs

Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs Sida 1 av 13 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Schultz, byggnadsnämnden, lämnade kl. 18.45 Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL

Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Schultz, byggnadsnämnden, lämnade kl. 18.45 Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL Sida 1 av 12 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.30 NÄRVARANDE Ordförande Anna Hedbrant, socialnämnden Ledamöter Ann-Margreth Larsson, socialnämnden, lämnade kl. 18.45 Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 18 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

Sida 1 av 8. Sammanträdesdatum 2010-09-06. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden

Sida 1 av 8. Sammanträdesdatum 2010-09-06. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 8 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Leif Andersson, socialnämnden

Läs mer

Barbara Struglics, Attention NV Skåne Annika Bech, Reumatikerförbundet. Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden

Barbara Struglics, Attention NV Skåne Annika Bech, Reumatikerförbundet. Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden Sida 1 av 8 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00-19.25 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Leif Andersson,

Läs mer

Sida 1 av 9. Sammanträdesdatum 2011-05-30. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden

Sida 1 av 9. Sammanträdesdatum 2011-05-30. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 9 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth

Läs mer

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 11 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin,

Läs mer

avdelningschef Arne Nilsson Swedbank Sven Persson

avdelningschef Arne Nilsson Swedbank Sven Persson Sida 1 av 10 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.00 Närvarande Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 19 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 20 2013-05-27 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar Cognell,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 18 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen, lämnade

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET Sida 1 av 22 NÄRVARANDE Ordförande Ordinarie ledamöter Adjungerade ledamöter Frånvarande ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Monica Fallesen, avdelningschef LSS Margareta Engkvist Björkenhall, Teknik-

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16 Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Lars-Anders Ottosson, socialnämnden

Läs mer

1. Val av justerare Till justerare utsågs Ann-Sofie Höij. Tid för justering: 15/11 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HR-avdelningen, 1 tr.

1. Val av justerare Till justerare utsågs Ann-Sofie Höij. Tid för justering: 15/11 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HR-avdelningen, 1 tr. Agneta Jonsson, ordförande TR(S) Ingvar Rodin - DHR Önne Norberg Diabetesföreningen Ingrid Nordin Synskadades riksförbund Margreta Thelin Härnösands/Kramfors Strokeförening Louise Sohlin Gå och bada Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

l SIGNATURER ~,//J PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET HÖGANÄS KOMMUN 2014-05-05 l UTDRAGSBESTYRKANDE NÄRVARANDE JUSTERING UNDERSKRIFTER Ordförande

l SIGNATURER ~,//J PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET HÖGANÄS KOMMUN 2014-05-05 l UTDRAGSBESTYRKANDE NÄRVARANDE JUSTERING UNDERSKRIFTER Ordförande Sida l av 19 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Bengt Silfverstrand, DHR Höganäs Britta Liljeblad,

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Konferensrummet sportcenter, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet

Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet 1(5) Marianne Vestin Leffler marianne.vestin.leffler@harnosand.se Protokoll kommunala tillgänglighetsrådet 2018-10-02 Måndagen den 2 oktober 2018 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Sambiblioteket. Deltagare Agneta

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2014-02-26 Närvarande: Arvid Persson, DHR ordförande i Tillgänglighetsrådet Siv Lindskog Hjärt- och Lungförening Ystad-Sjöbo-Skurup Anne-Liese Nielsen, Reumatikerförbundet

Läs mer

1. Val av justerare Till justerare utsågs Pia Niklasson. Tid för justering: 16/2 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HRavdelningen,

1. Val av justerare Till justerare utsågs Pia Niklasson. Tid för justering: 16/2 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HRavdelningen, Agneta Jonsson, ordförande TR(S) Malgorzata Håkanssontillgänglighetssamordnare Önne Norberg Diabetesföreningen Ingrid Nordin Synskadades riksförbund Margreta Thelin Härnösands/Kramfors Strokeförening Mikael

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Margareta Westerberg

Margareta Westerberg Sammanträdesprotokoll 2016-12-13 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg, Ordförande Bo Berg, Hörselskadades Riksförbund Päivi Sulin,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2014-12-09 Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE. Bo Brantmark, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin,

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Ledamöter Berit Lundström, Vård- och omsorgsnämnden Agneta Sifverson, RMR, Reumatikerföreningen Sven Göthe, DHR, De handikappades Riksförbund Owe

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Krusrummet, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Adjungerad ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET Sida 1 av 24 NÄRVARANDE Ordförande Ordinarie ledamöter Adjungerade ledamöter Frånvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Margareta Engkvist Björkenhall, Teknik- & fastighetsförvaltningen

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 19 30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet. Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tillgänglighetsrådet. Ärenden: 2018-05-14 Tillgänglighetsrådet Ärenden: 6 Val av justeringsperson... 2 7 Genomgång av föregående protokoll... 3 8 Tio-i-topp listan... 4 9 Skönviks varmbad... 6 10 Enkelt avhjälpta hinder... 7 11 Information

Läs mer

Sessionssalen

Sessionssalen 2010-06-02 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Kurt Johansson, vice ordförande, NHR Åsbobygden Boris Svensson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 17 50 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 40 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Gert

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (FP) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall (M) Leif Örtendahl (M) Ingemar Narheim (M) Roger Nilsson (S) Ann-Margreth Larsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

2. Fastställning av dagordningen Dagordningen godkänndes med justering beträffande informationsärenden, som kompletterades med information från

2. Fastställning av dagordningen Dagordningen godkänndes med justering beträffande informationsärenden, som kompletterades med information från Agneta Jonsson, ordförande TR(S) Eva-Clara Viklund oppositionsföreträdare(m) Malgorzata Håkanssontillgänglighetssamordnare Önne Norberg och Ulf Nordström Diabetesföreningen Margreta Thelin Härnösands/Kramfors

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Anneli Karlsson, sekreterare. Anneli Karlsson. Sten Fransson

Anneli Karlsson, sekreterare. Anneli Karlsson. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Biblioteket, Arvika, kl. 13.30 15.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Börje Wahlund (M), ersättare för Lena Kandergård (S) Bertil Nilsson (HSO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 19 juni 2012, kl 9:00.12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 12 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder, information

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 12 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder, information 2018-05-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 11 Föregående mötes protokoll 12 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder, information 13 Fråga om nytt medborgarförslag

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 8 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Ingemar Narheim (M) Anna Hedbrant (C) Roger Nilsson (S) Ann-Margreth Larsson (S) Peter

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Organ: Kommunala funktionshinderrådet AU. Tid: Tisdagen den 22 augusti 2017, kl. 13:30-15:50. Plats: Mötesrummet i biblioteket, Kinna

Organ: Kommunala funktionshinderrådet AU. Tid: Tisdagen den 22 augusti 2017, kl. 13:30-15:50. Plats: Mötesrummet i biblioteket, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala funktionshinderrådet AU Tid: Tisdagen den 22 augusti 2017, kl. 13:30-15:50 Plats: Mötesrummet i biblioteket, Kinna Närvarande: Lis-Britt Arvidsson, FUB, ledamot Janåke Sjöquist,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 19 20, ajournering kl 18 10 18 20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Sara Larsson (s), ersättare

Sara Larsson (s), ersättare 1(11) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Anneli Kuosmanen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 7 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.30 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen, lämnade

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-05-07 Kl 13.00 15.30

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-05-07 Kl 13.00 15.30 1 (5) Kommunala handikapprådet i Tranås kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2009-05-07 Plats och tid Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-05-07 Kl 13.00 15.30 Beslutande: Bengt E Carlsson, (s) ordförande

Läs mer

Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla kl. 09:00-11:30. Onslunda pensionärsförening (PRO) Onslunda pensionärsförening (PRO)

Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla kl. 09:00-11:30. Onslunda pensionärsförening (PRO) Onslunda pensionärsförening (PRO) Plats och tid: Närvarande: Kent Eklund Siv Nilsson Philip Ohlsson Lars Andersson Lars Carlstedt Hanna Karin Persson Anita Larsson Leif Norlin Agneta Arvidsson Övriga Svea Hund, Kommunhuset i Tomelilla

Läs mer

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30

Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Kommunala handikapprådet i Tranås kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2009-02-05 Plats och tid Sammanträdesrum Ks-salen, Stadshuset 2009-02-05 Kl 13.00 15.30 Beslutande: Bengt E Carlsson, (s) ordförande

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.45 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen (fr.o.m.

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.50 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf

Läs mer

Sessionssalen Stadshuset, kl 15:00-16: 30

Sessionssalen Stadshuset, kl 15:00-16: 30 Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, kl 15:00-16: 30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård- och omsorg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12) 2008-09-25 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1. Kl 13.30 16.00 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Sammanträdesprotokoll 2017-09-19 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Gunilla Sundberg Bo Berg Margareta Westerberg Leif Jönsson Mats

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG

Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG Sida 1 av 6 Plats och tid Gruvsalen, kl 14.00-15.30 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Jan-Olof

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16) 2011-05-26 1 (16) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Kl 13.10 ande Förtroendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Lena Wallentheim (s) KS Susanna Kennethsdotter

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer