avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson"

Transkript

1 Sida 1 av 10 Plats och tid Gruvsalen, kl Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar Cognell, utbildningsnämnden Gustaf Wingårdh, byggnadsnämnden Lennart Nilsson, kultur- och fritidsutskottet Anki Nilsson, Astma- och allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt Silfverstrand, DHR Höganäs Barbara Struglics, Attention NV Skåne Britta Liljeblad, Hjärt- och Lungsjukas förening Siv Haraldsson, Psoriasisföreningen i Höganäs Christer Svensson, Schizofreniförbundet Skåne Inge Bodelsson, Riksförbundet Trafik- och Polioskadade Margareta Werner, Elöverkänsligas förening Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL socialchef Göran Jönsson avdelningschef Arne Nilsson receptionist Bea Rasmusson förvaltningssekreterare Sofia Sandberg Justering Utsedd justera Alf Wallin

2 Sida 2 av GENOMGÅNG AV FÖREGÅENDE PROTOKOLL Protokollet från gicks igenom. godkänna föregående protokoll. 45 ALLAKTIVEITETSLOKAL En grupp från HSO Höganäs, handikappombudet Sylvia Månsson och Ulf Molin från kommunstyrelsen har varit på studiebesök på ett allaktivitetshus, Annegården i Lund. Annegården ligger en bit utanför Lund och är tillgänglig via bra kommunikation. Det är en byggnad i ett plan på totalt 680 m 2 med tillgänglighetsanpassade lokaler. De olika föreningarna har sina föreningslokaler där samtidigt som det finns möjlighet för utomstående hyra lokalerna till cirkelverksamhet, kurser och konferenser. Kommunen bistår föreningarna med hyran men varje förening betalar en serviceavgift för städning och dylikt. Det tog cirka 5 år från beslutet var taget till Annegården stod färdig. Bengt Silfverstrand tycker det är viktigt komma vidare i frågan kring ett allaktivitetshus i Höganäs och undrar över tidsperspektivet, vilka är de politiska ambitionerna i frågan. Ulf Molin svarar ambitionen är hitta en bra lösning för föreningarna i Höganäs och Annegården i Lund är en bra förebild. Tidsperspektivet är det svårare uttala sig om då det inte finns några konkreta förslag idag. Kommunen har under hösten ingått ett samverkansavtal med Folkparken gällande Julivallen och Folkparken. Planavdelningen ska ta fram riktlinjer för den fortsa processen och förhoppningsvis ska intressenter kunna lämna förslag på området innan sommaren Ambitionen är ny detaljplan för området antas En grupp med bred parlamentarisk sammansättning kommer jobba med frågan och förhoppningen är få fram föreningslokaler en allaktivitetslokal i området.

3 Sida 3 av 10 Kvarstår gör dock HSO Höganäs akuta situation då de står utan lokal. HSO Höganäs har tills en grupp som aktivt ska jobba med lokalfrågan. Ulf Molin säger han ska ta upp frågan med Jarmo Nieminen, fastighetsförvaltningen, ännu en gång. 46 TILLGÄNGLIGHETSFRÅGOR a) Markering av trappan vid höghuset. Markeringen eliminerar inte fallrisken då den saknar kontrast. Ulf Molin lovar kontakta Jefast igen. b) Samhällsbyggnadsförvaltningens policy för uteserveringar i kommunen. Handikappombudet Sylvia Månsson har fått ta del av ett utkast till policyn och lämnat sina kommentarer på den. Ulf Molin har varit i kontakt med Margareta Engkvist Björkenhall och enligt henne är det inte tänkt policyn ska ut på remiss utan det ska ske via dialog med handikappombudet så en återkoppling till Sylvia Månsson bör ske. lägga informationen till handlingarna. 47 HANDIKAPPDAGEN Den internationella handikappdagen kommer arrangeras på Stadshuset den 3 december. En arbetsgrupp har hela hösten jobbat med arrangemanget för få en så trevlig och innehållsrik dag som möjligt. Målet har varit föreläsarna ska informera och förmedla relevant kunskap till alla oberoende funktionshinder. Det är redan bestämt det kommer genomföras en utvärdering efteråt där det finns möjlighet uttrycka vad som har varit bra och vad som har varit mindre bra. Barbara Struglics kommer sätta samman en utvärderingsblankett som kommer skickas/mailas till alla.

4 Sida 4 av ENKELT AVHJÄLPTA HINDER - TILLGÄNGLIGHETSGUIDE Som tidigare meddelats har byggnadsnämnden tills en myndighetsgrupp i frågan enkelt avhjälpta hinder, EAH som består av både tjänstemän och politiker. Gruppen och Sylvia Månsson har träffats och målet är de ska ha kontinuerliga möten för kunna avlyssna och återrapportera hur arbetet framskrider. Enligt Sylvia Månsson råder det brist på engagemang och uppslutning från vissa personer i gruppen, gruppen fungerar otillfredsställande. Gustaf Wingårdh utrycker det som tråkigt gruppen fungerar otillfredsställande och tänker ta med sig frågan vidare till högsta chefen inom samhällsbyggnadsförvaltningen, Kerstin Nilermark. Ulf Molin hänvisar till den befintliga inventering som visserligen kan behöva uppdateras och revideras något. Det är utifrån den tillgänglighetsguiden ska byggas. Det finns många olika versioner på tillgänglighetsguider, det handlar om bestämma utformning. Därefter kommer det behövas någon som kan föra in all information som arbetas fram. Sylvia Månsson och Ulf Molin bokar in ett möte med kanslichefen Torsten Rosin. 49 POSTEN I ARILD Kommunen har sagt upp kontraktet med Posten gällande posthuset i Arild. Enligt rapportering i media kommer nu posten delas ut hushållsnära till alla hushåll i Arild från och med 1 januari 2012.

5 Sida 5 av ALLERGIROND Vid KHR beslutades det bjuda in miljöchef Richard Åkesson eller annan lämplig person till mötet. Tyvärr hade ingen möjlighet närvara idag. bjuda in Richard Åkesson eller annan lämplig person till kommande KHR. 51 SKYLTNING AV GÅNGVÄG MELLAN VIKEN OCH LERBERGET På gångvägen mellan Viken och Lerberget är det skyltat cykling förbjuden. Enligt gällande trafikregler får man framföra handikappfordon även om det råder cykelförbud. Trots detta finns det personer som känner obehag och blivit hindrade framföra sina handikappfordon på vägen. Ulf Molin säger om det är ett stort problem får man tala med tekniska förvaltningen och se om det går sätta upp en kompletterande skylt trots gällande trafikregler. Gustaf Wingårdh fyller i en ganska enkel åtgärd borde vara informera om de rådande trafikreglerna på golfklubben, alla kanske inte känner till trafikreglerna. be Ulf Molin informera golfklubben och/eller få till stånd en kompletterande skylt. 52 KOMMUNENS OFFENTLIGA TOALETTER Handikappanpassning av kommunens offentliga toaletter saknas samt de är dåligt skyltade. Ulf Molin informerar om handikappanpassning av toaletten i hamnen i Viken kommer färdigställas i december. Arbetet med handikappanpassa de resterande toaletterna får tas upp i budgetarbetet. Ulf Molin sa han skulle ta med sig frågan kring den bristfälliga skyltningen. lägga informationen till handlingarn.

6 Sida 6 av OTILLGÄNGLIGA SKYDDSRUM Befintliga skyddsrum i kommunen är inte tillgängliga för personer i rullstol. Sylvia Månsson och Sofia Sandberg fick på förra KHR i uppdrag skriva ett brev till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Därefter har MSB svarat. Bilaga 4 Det råder dock fortfarande oklarheter kring hur frågan ska hanteras. bjuda in Jarmo Nieminen, fastighetsförvaltningen, till kommande möte. 54 KLAGOMÅLSHANTERING Vid förra mötet beslutades bjuda in ansvarig för Dialogen, kommunens synpunktshanteringssystem till kommande möte. Bea Rasmusson, systemansvarig, närvarade och informerade. Kommunen har som sagt ett system för hantering av inkomna synpunkter och klagomål Dialogen. Medborgare, företagare och andra kan lämna sina synpunkter på flera olika sätt; via webbformulär på kommunens hemsida, via brev, via Dialogen-vykort, muntligen till personal samt via telefon. För lämna synpunkter via hemsidan gå man längst ner till sidan och klickar på Lämna synpunkter och därefter kan man klicka i vad och vilken verksamhet det berör. Om den som lämnat synpunkter önskar återkoppling ska det ske inom 10 arbetsdagar. Det finns även en påminnelsefunktion i systemet. Systemansvariga kan se om vederbörande har svarat på den inkomna synpunkten och är frågan inte besvarad så kommer det påminnelser om det är ett visst antal dagar kvar. Sylvia Månsson tycker det är en brist kommunen inte har någon person som personligen har som uppgift svara i telefon och tar emot synpunkter från medborgarna. Helsingborgs stad har det och denna funktion och det inger förtroende direkt få prata med någon personligen. bjuda in kommunikationschef Charlotte Vathera till kommande möte.

7 Sida 7 av KVICKBADET En inventering av tillgängligheten på Kvickbadet genomfördes den 19 april. Vilken uppföljning och vilka åtgärder har genomförts sedan dess? Ulf Molin har varit i kontakt med Ingmar Roslund som redovisar vad som åtgärdats på handikapptoaletten på Kvickbadet. Ramp monterad Skylt på dörr monterad Tvättställsblandare utbytt Tvålautomat omplacerad Sanitetsbehållare beställd Dörrautomatik fungerar Nödsignal fungerar, dock ej vidarekopplad Toapappershållare ej åtgärdad, befintlig hållare placerad nära handtag Tvättställ bytes ej Duschutrymme åtgärdas ej Skylt monteras ej på gavel Det finns beslut på det ska byggas en restaurang nere vid Kvickbadet och där ska det finnas en handikapptoalett som är öppen året runt. Det ska även byggas ett omklädningsrum med dusch och ombytesmöjligheter för funktionshindrade. Förhoppningsvis står det klart till våren BOGRENS TOBAK Bogrens Tobak som är en spelbutik, kemtvätt, café samt ombud för utlämning av paket har genomgått en ombyggnad och är inte tillgänglig för vissa funktionshindrade idag. Kerstin Schultz från byggnadsnämnden och från gruppen med EAH har aktivt jobbat med denna fråga, tyvärr kunde hon inte närvara vid dagens möte. be Kerstin Schultz återkomma i frågan.

8 Sida 8 av RÄCKET VID SUNDSTORGET Befintligt räcke är uppspänt men det är beställt ett nytt räcke som ska komma på plats. 58 POSTEN För personer med funktionsnedsättning har ICA Kvantums flytt inneburit en försämring av postens tillgänglighet. Ytterligare en försämring är postens brevlådor utanför affären inte är tillgängliga för personer i rullstol. Bengt Silfverstrand föreslår det bästa vore kontakta Posten direkt, vilket har gjorts tidigare gällande brevlådorna utanför Apoteket med ett gott reslutat. Sylvia Månsson undrade om det finns planer för en ny butik etablera sig i centrala Höganäs i framtiden, så eventuell paketutlämning kan se där. Gustaf Wingårdh informerar om det kommer ske mycket med det kvarteret, som det ser ut nu så ska Hemköp in i Flora-fastigheten så visst finns det möjligheter till framtida utdelning av postpaket inne i centralorten. Efter mötet har Sylvia Månsson kontaktat postens distriktschef, Anders Hansson per telefon och han lovade ta sig an problemet. Bengt Silfverstrand har också förfat ett brev till posten, som är skickat.

9 Sida 9 av SAMMANTRÄDESTIDER 2012 Förslag på nya sammanträdestider för 2012 är den 19 mars, 14 maj, 11 september (obs! en tisdag) och 26 november. godkänna ovanstående sammanträdestider för ÖVRIGT FÖRENINGSBIDRAG. Socialnämnden beslutade , 141, för närvarande inte ändra regelverket gällande föreningsbidrag till handikapporganisationerna. HSO Höganäs vill ha en motivering till beslutet beslutade socialnämnden uppdra åt Anna Hedbrant, ordförande i kommunala handikapprådet lämna en motivering till HSO Höganäs. Socialnämnden tycker det är ett bra sätt fördela föreningsbidragspengarna på antalet medlemmar som föreningen har. Nämnden utgår ifrån för framstå som en raktiv förening och locka till sig många medlemmar behöver man vara aktiv och arrangera olika aktiviteter. PROJEKT RESTRÄNING. Sylvia Månsson informerade om Projekt Resträning. Den som känner sig osäker inför bussresan är välkommen träffa en restränare som kan hjälpa till med information, tidtabell, biljettköp och praktisk resträning. Restränarens roll är hjälpa personer som bussresenär utifrån deras behov så de känner sig trygga och säkra när de ska åka buss. Restränaren ska kunna hjälpa till med: Besöka/hämta personen i bostaden Informera om vilken hjälp det går få Planera resan tillsammans med vederbörande Genomföra resan tillsammans med personen Upprepa resan till dess personen är trygg resa på egen hand Ge tips om hur man lättast kommer på och av bussen om man sitter i rullstol eller har rullator samt var man placerar hjälpmedlen under resan.

10 Sida 10 av 10 UNDERSKRIFTER Vid protokollet... Sofia Sandberg Ordförande... Anna Hedbrant Justerande... Alf Wallin

Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Schultz, byggnadsnämnden, lämnade kl. 18.45 Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL

Ej tjänstgörande ersättare Kerstin Schultz, byggnadsnämnden, lämnade kl. 18.45 Ann-Mari Andersson, Cooperativet Oberoende Liv - COOL Sida 1 av 12 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.30 NÄRVARANDE Ordförande Anna Hedbrant, socialnämnden Ledamöter Ann-Margreth Larsson, socialnämnden, lämnade kl. 18.45 Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar

Läs mer

Sida 1 av 9. Sammanträdesdatum 2011-05-30. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden

Sida 1 av 9. Sammanträdesdatum 2011-05-30. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 9 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth

Läs mer

Sida 1 av 8. Sammanträdesdatum 2010-09-06. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden

Sida 1 av 8. Sammanträdesdatum 2010-09-06. Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20. Närvarande. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 8 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.20 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Leif Andersson, socialnämnden

Läs mer

Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs

Mats Beinert, Synskadades Förening i Höganäs Sida 1 av 13 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 19 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 9 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 18.50 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen

Läs mer

avdelningschef Arne Nilsson Swedbank Sven Persson

avdelningschef Arne Nilsson Swedbank Sven Persson Sida 1 av 10 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00 19.00 Närvarande Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden

Läs mer

Barbara Struglics, Attention NV Skåne Annika Bech, Reumatikerförbundet. Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden

Barbara Struglics, Attention NV Skåne Annika Bech, Reumatikerförbundet. Anita Bäck, kultur- och fritidsnämnden Sida 1 av 8 Plats och tid Gruvsalen, kl 17.00-19.25 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anna Hedbrant, socialnämnden Leif Andersson,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 18 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2016-02-16 Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Lars-Anders Ottosson, socialnämnden

Läs mer

Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG

Bernhard Agardh, Kullabygdens RPG Sida 1 av 6 Plats och tid Gruvsalen, kl 14.00-15.30 Närvarande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Jan-Olof

Läs mer

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11 Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA FUNKTIONSHINDERRÅDET Sida 1 av 22 NÄRVARANDE Ordförande Ordinarie ledamöter Adjungerade ledamöter Frånvarande ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Monica Fallesen, avdelningschef LSS Margareta Engkvist Björkenhall, Teknik-

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-03-01. Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 18.00 19.45 Beslutande Bengt Ingvarsson, ordförande Kjell Carlström, RMA Ann-Christin Jarl, SN Lars Svensson, KS Nils-Börje Jönsson,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson,

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 18 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ulf Molin, kommunstyrelsen Anki Nilsson, Astma- och Allergiföreningen Leif Olsson, Kullabygdens Diabetesförening Alf Wallin, Strokeföreningen Öresund Bengt

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Järfälla kommuns tillgänglighetsråd

Järfälla kommuns tillgänglighetsråd KALLELSE 2016-04-21 1 (2) Järfälla kommuns tillgänglighetsråd Tid Tisdagen den 3 maj 2016, kl. 18.00-20.00 Lokalen är upplåst fr.o.m. 17.30 Plats Kvarnen konferens, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Ärenden

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50

Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(7) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 50 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET. PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE. Anita Söderlind, socialnämnden Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 15.10 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Anita Söderlind, socialnämnden Peter Graff, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen, lämnade

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 18 35 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16.

Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16. Kommunala Handikapprådet 2008-04-18 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Plan I, Sal 119, Sundsgatan 29, Vänersborg Måndagen den 10 mars 2008, Kl. 13.30 16.45 Närvarande Marie-Louise Bäckman, SN, ordförande

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

Sammanträde med funktionshinderrådet Västra Hisingen

Sammanträde med funktionshinderrådet Västra Hisingen Protokoll 2013-01-30 Sammanträde med funktionshinderrådet Västra Hisingen Plats: Vingen Amhult Lokal: Knipan Datum: 2013-01-30 Tid: Klockan 18:00-20:00, 17:00-18:00 Intresseorganisationernas förmöte. Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET PROTOKOLL KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Sida 1 av 20 2013-05-27 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ersättare Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin, kommunstyrelsen Ivar Cognell,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(9) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 30 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén ()

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl.16-17.40 ande Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Tjänstgörande ersättare:

Läs mer

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT 2014-11-24 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Ulf Molin (C) Lennart Nilsson (S) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Ros-Mari Paulsson (FP) kommunchefen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab

Marie-Louise Lagerberg, HSO Ulla Åsberg, HSO Stefan Hansson, HSO Anita Hansson, HSO Monica Hassling, Rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Beslutare Plats och sammanträdestid Samverkets lokal Oslovägen 13F kl. 09.00 12.00 Leif Andersson, Ordförande Birgitta Laugmo, Barn- och utbildningsnämnden Allan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 6 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.10 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark, socialnämnden Peter Graff,

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12) 2008-09-25 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1. Kl 13.30 16.00 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8)

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.15 ande Övriga deltagande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Länshandikapprådet Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Länshandikapprådet Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Sören Bertilsson, ordf, landstinget Kjell Persson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-06-13. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall,

Läs mer

HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN

HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN Förslag antaget av kommunstyrelsens handikappråd 2009-05-28 Rev. KS-AU 2009-10-05 211 Rev. Kommunfullmäktige 2009-11-26 100 Revidering av HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN 1 Bakgrund Kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (14) Paragrafer 1-8 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-21.10 Beslutande Gunilla Svensson (S), ordförande Roger Sjunner (S), Kommunstyrelsen Robert Larsson (KD), Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 13 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark (M) Mufida Dizdar (FP) Charlotta Bermhagen (M) Peter Schölander (M) Lars-Anders Ottosson

Läs mer

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT

PROTOKOLL KS MILJÖUTSKOTT 2016-04-05 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Margareta Ölwe (M) Göran Bengtsson (M) Emilie Nilsson (L) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Gertrud Green

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl.

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-09-04 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 4 september 2014, kl. 16:00 18:30 Plats KS-salen, Stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 34-45 Beslutande Anette

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala Rådet för funktionshinder Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 17 00 19 20 Närvarande Ledamöter: Kristina Valtersson, (C) ordförande Birgitta

Läs mer

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Närvarande Västerviks sjukhus Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Håkan Eriksson av SN utsedd expert

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Rådet för funktionshinderfrågor 2011-12-01 1 [5] Plats och tid: Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen 17.30 19.30 Beslutande: Thomas Jakobsson M (SBN) Inger Bergstam M

Läs mer

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Kommunala handikapprådet 2014-09-26 PROTOKOLL 1(13) Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden Ari

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00

Tillgänglighetsrådet. Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00 Tillgänglighetsrådet Tid Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 16:00 Plats KS-salen, stadshuset, Östra Sjögatan 18, Kalmar Omfattning 18 33 ande Anette Lingmerth (S) Dzenita Abaza (S) Steve Sjögren (S) Curre

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern Kommunala Rådet för 2012-05-24 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.00, Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp) Marianne Eriksson (s) Henry

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.25

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.25 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.25 Paragrafer 9-13 Underskrifter Sekreterare Cecilia Vestergaard Ordförande Åsa Bergkvist Justerare Kerstin

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden

PLATS OCH TID Gruvsalen, kl NÄRVARANDE. Anna Hedbrant, socialnämnden Sida 1 av 11 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 17.00 19.15 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Hedbrant, socialnämnden Ann-Margreth Larsson, socialnämnden Ulf Molin,

Läs mer

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S)

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S) 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Stadshuset, Ängelholms kommun, Rum: Grön 2013-09-30, kl 16:15-18:05 Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S),

Läs mer

Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016

Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016 Protokoll Funktionshinderrådet Västra Hisingen 131016 Plats: Höstvädersgatan 1 Lokal: Våning 4, Östan Tid: Klockan 18-20, förmöte kl 17:00-18:00 Kallade: Ledamöter: Ulla Adolfsson, HSO/ Autism & Aspergerföreningen

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-31 1 [5] Plats och tid: Hemma hos Gunnemar, Tångeröd 17.30 Beslutande: Gunnemar Olsson FP Thomas Jakobsson

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2016-02-10 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Péter Kovács (M) Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Lennart Nilsson (S) Louise Stjernquist (L) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30.

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30. Sida 1/7 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats ersättare Övriga deltagare Claes Hallberg (S), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län

Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län Delaktighet tillgänglighet och bemötande i Stockholms län Ett handlingsprogram för HSO i Stockholms län LättLäst Innehåll Förord... 5 Varför ett handlingsprogram?... 7 Tillgänglighet... 8 Bemötande...

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl. 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lena Hållinder Berglund (S) Åke Karlsson (S)) Mikael Swahn (S) Kjell Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-06-01 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14-31 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 14. Mötets öppnande 15. Presentation av ledamöter, ersättare och dagens gäster 16. Dialog med SBN, TN och MN a.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshinderfrågor

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum 2015-05-26 Sida 1 (5) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 15.00 17.20 Beslutande Cecilia Wollmér (S), ordförande Kjell Olofsson, Personskadeförbundet RTF Carl-Olof

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01 Reglemente 1(8) Omsorgs- och socialförvaltningen Fastställt av kommunfullmäktige: 2008-05-20 62 Reviderat: 2009-12-15 142 2014-12-16 142 Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 Handikapprådet 2006-05-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Har du som fastighetsägare satt dig in i frågan om enkelt avhjälpta hinder? Om inte så är det hög tid nu! Varför denna broschyr?

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:2, kl 17:00-20:00 ande Ebba Östlin (s), ordförande Urban Eriksson (SRF) Anna-Maria Engqvist (s) Eva-Britt Olsson (Astma och Allergi)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-06-21 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-02-03 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-10 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande och presentationsrunda 2. Föregående protokoll och val av justeringsman 3. Stadsförnyelse Noltorp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.35 Bengt Petersson, ordförande 16-18 Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Magdalena Forsbäck, socialnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset.

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. PROTOKOLL 2009-11-24 1(5) HANDIKAPPRÅDET 24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. Närvarande: Carina Larsson, ordförande Kristina Fredin, Christina Skörvald, kommunstyrelsen Marie-Louise Bergman, miljö-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-09-09 kl 18:00-20:10 29-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Tjänstgörande ersättare Maria Campbell (SRF), Anna Nordh Svensson

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 21 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Gunilla Tengvall (M)

Läs mer

Johan Åkerman. Sten Fransson. Seija Söderberg

Johan Åkerman. Sten Fransson. Seija Söderberg Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.30 Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Curt Edenholm (FP)

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer