RAPPORT. VA-förutsättningar Östra Tyresö Upprättad av: Anders Rydberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RAPPORT. VA-förutsättningar Östra Tyresö 2011-09-22. Upprättad av: Anders Rydberg"

Transkript

1 RAPPORT Upprättad av: Anders Rydberg

2 RAPPORT Kund Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret TYRESÖ Konsult WSP Samhällsbyggnad Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: Fax: WSP Sverige AB Org nr: Styrelsens säte: Stockholm Kontaktpersoner Anders Rydberg Tel Sven Celander Tel (23)

3 Innehåll 1 Sammanfattning 4 2 Bakgrund 6 3 Befolkningsutveckling 7 4 Vattenuttag 10 5 Tillgängligt grundvatten Tidigare bedömningar Kompletterande underlag Nya beräkningar Kommentarer Resultat av nya beräkningar Grundvattenbildning Grundvatten i berg Grundvatten i jord Magasinsstorlek Vattenbalansberäkningar Antaganden och osäkerheter Jämförelse av vattenbalansberäkningar med GWBal 21 6 Konsekvenser av påbörjad och planerad VA-utbyggnad 21 7 Slutsatser Referenser 23 Bilagor Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Bilaga 4 Bilaga 5 Bilaga 6 Bilaga 7 Bilaga 8 Bilaga 9 Grundvatten i berg inom Tyresö kommun, Sprickanalys och balansberäkningar. KTH 2011 Sammanställning beräkningar Karta med bedömda avrinningsområden Karta med grundvattenbildning Karta med grundvattenmagasin i jord samt brunnar Karta med magasinsstorlek i jord och berg Karta med beräknad vattenbalans för grundvatten i jord och berg Karta med vattenbalans samt strandzoner med bedömd ökad risk för saltvatteninträngning Karta med etappindelning samt vattenbalans 3 (23)

4 1 Sammanfattning WSP har utfört en översyn av tidigare utredningar avseende vattenförsörjning för bebyggelsen inom Östra Tyresö. Tidigare resonemang och antaganden samt slutsatser redovisas kortfattat i rapporten. Synpunkter på tidigare arbete redovisas, och nya beräkningar har utförts med aktuella underlag. Tidigare arbete har baserats på en indelning i avrinningsområden som bedöms vara alltför detaljerad för att utförda vattenbalansberäkningar ska kunna anses vara representativa. Dataunderlaget tyder även på att man tidigare underskattat betydelsen av grundvatten i lösa jordlager, samt underskattat storleken på grundvattenmagasinet i berg. Vidare har antalet fastigheter överskattats och därmed också vattenuttaget. Vattenbalansberäkningarna har därför utvecklats, justerats och kompletterats med hänsyn till detta. Slutsatserna från arbetet visar i likhet med tidigare resultat att det förekommer områden med uppenbar risk för vattenbrist inom Östra Tyresö. Utredningen pekar dock mot att problemen tidigare kan ha överskattats i vissa delområden. Resonemang redovisas kring hur genomförd och planerad VA-utbyggnad kan komma att påverka förutsättningarna för lokal VA-försörjning i angränsande områden. Figur 1 Översiktligt bedömd vattenbalans. Rött = negativ vattenbalans det vill säga uttaget överskrider beräknad vattentillgång. Grönt = positiv vattenbalans det vill säga beräknad vattentillgång är större än uttaget. Gul/orange = uttaget är i riskzon och kan inte rekommenderas utan att närmare undersökningar visar att tillgången är säkerställd på sikt. 4 (23)

5 De nya beräkningsresultaten visar således en något annorlunda situation än tidigare. Figur 1 redovisar bedömd vattenbalans räknat på tillgängligt grundvatten i jord- och bergmagasin under sommarmånaderna för en situation med en avsänkning av grundvattnet till nivån -5 m. Gröna områden innebär att vattenbalansen är tillräcklig för att möjliggöra fortsatt försörjning med enskilt vatten. Gula områden innebär att vattentillgången är osäker och ju rödare färg desto större är risken för vattenbrist. Ytmässigt dominerar de områden som bedöms ha en positiv vattenbalans. Jämförande beräkningar av vattenbalans har utförts med modellverktyget GWBal i fem av delområdena. Slutsatsen är att resultaten av de två metodikerna följer varandra väl, men att GWBal generellt resulterar i en mindre beräknad grundvattentillgång. Skillnaden bedöms inte vara så stor att den resulterar i en annan slutsats vid tolkning av resultatet. Kommunens arbete med att lösa VA-försörjningen inom Östra Tyresö innebär att allmän VA har byggts ut eller planeras att byggas ut i flera av de områden där beräkningarna visar på risk för vattenunderskott. Förutom att VA-utbyggnad löser problemen för direkt berörda fastigheter kan åtgärderna även ge en positiv effekt på vattenbalansen i angränsande områden. Bedömningen som är gjord är översiktlig och baseras på antaganden som generellt sett bedöms som rimliga, men som kan variera lokalt och därför kan också lokala avvikelser förekomma. I strandnära läge längs kusten finns det en generellt sett förhöjd risk för saltvattenpåverkan på enskilda brunnar som bör uppmärksammas vid tolkning av resultatet från vattenbalansberäkningarna. 5 (23)

6 2 Bakgrund Tyresö kommun har genomfört omfattande utredningar avseende den framtida bebyggelseutvecklingen i Östra Tyresö, inklusive förutsättningarna för enskild respektive allmän VA-försörjning. Som resultat av detta har beslut fattats att succesivt bygga ut VA-försörjning och detaljplanelägga bebyggelsen i Östra Tyresö, undantaget Yttre Brevik, under en tidsperiod på ca 20 år. Eftersom planläggning och utbyggnad är tidskrävande och majoriteten av fastigheterna i dag bebos permanent finns det ett stort intresse hos de fastighetsägare som ännu inte fått nya detaljplaner, att bygga ut sina hus utöver vad de gamla planerna medger. Sedan lång tid tillbaka innan beslutet om succesiv detaljplaneläggning fattades, har generösa avvikelser i strid mot gällande planer medgivits, vilket har lett till att en majoritet av bebyggelsen i området redan är betydligt större än vad gällande byggrätt medger. Kommunstyrelsen gav därför den 14 juni 2011 samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att ändra planbestämmelserna för att möjliggöra en ökad byggrätt för de fastigheter på Östra Tyresö som ligger inom etappindelningen, men som inte beräknas få nya detaljplaner inom den närmaste femårsperioden. På så sätt kan de boende inom berörda delar få en rimlig bostadsstandard, samtidigt som arbetet med att ta fram de nya planerna med fullstora byggrätter, kommunalt VA och vägar, fortskrider i så hög takt som möjligt. En ändring förutsätter att tillkommande vattenuttag blir begränsat och att ytterligare utredningar kan visa att grundvattenförekomsten är tillräckligt god för enskilda brunnar. Stora krav kommer också att ställas på de enskilda avloppsanläggningarna, så att Kalvfjärden och Erstaviken inte får en ökad belastning. Denna utredning syftar till att revidera och uppdatera tidigare vattenbalansberäkningar samt tydliggöra förutsättningarna för enskild vattenförsörjning i de berörda bebyggelseområdena. Sedan tidigare utredningar genomförts har VA-utbyggnad skett eller kommit långt i planeringen, varför förutsättningarna för denna utredning inte är identiska med föregående utredningar. De områden som berörs av genomförd eller planerad VAutbyggnad redovisas i Figur 2. 6 (23)

7 Figur 2 Utredningsområde och tidigare avrinningsområden. Markerade områden med utbyggd VA, pågående detaljplanearbete, samt planerade etapper på längre sikt. 3 Befolkningsutveckling Befolkningsutvecklingen under de senaste 30 åren kan följas i de olika utredningarna som summeras i Tabell 1 och Figur 3 nedan. Det totala antalet fastigheter följer inte en tydlig uppåtgående trend vilket kan bero på att de olika utredningarna haft olika sorts underlag eller använt olika metoder för att uppskatta parametrarna. Till den här studien har Tyresö kommun tillhandahållit shape-filer i GIS och utifrån det materialet har antalet fastigheter beräknats för de olika delområdena. 70,0 60,0 50,0 40,0 30,0 20,0 10,0 0, Figur 3 Permanentboende, % Raksta-Solberga- Bergholm Inre Brevik Yttre Brevik Totalt Diagram som visar Permanentboendegrad genom åren, enligt utredningar: VIAK (1983), LTU (1999), Fördjupad översiktsplan (siffror gäller 2001) samt denna utredning WSP (2011). 7 (23)

8 Tabell 1 Tabellen visar fastighetsuppgifter som använts i tidigare utredningar för de olika större delområdena. Viak 1983 LTU 1999 MKB FÖP 2003* WSP 2011 Område Totalt antal fastigheter Antal permanentbebodda fastigheter % permanentbebodda fastigheter Totalt antal fastigheter Antal permanentbebodda fastigheter % permanentbebodda fastigheter Totalt antal fastigheter Antal permanentbebodda fastigheter % permanentbebodda fastigheter Totalt antal fastigheter Antal permanentbebodda fastigheter % permanentbebodda fastigheter Inre Brevik Yttre Brevik Summa Brevikshalvön Raksta Solberga Bergholm Summa Raksta- Solberga Bergholm Totalt alla områden * Siffror avser 2001 Läget för områden som namnges i Tabell 1 och Figur 3 framgår av Figur 4 nedan. Figur 4 Karta som visar de områden som nämns i sammanställning av befolkningsdata. 8 (23)

9 Enligt uppgifter från kommunen är fastighetsantalet fördelat enligt Figur 4-5. Figur 5 Antal fastigheter (både permanent och fritidsboende) i respektive delavrinningsområde. Figur 6 Antal permanentbebodda fastigheter per delavrinningsområde. 9 (23)

10 4 Vattenuttag Enligt uppgift från kommunen är den genomsnittliga vattenförbrukningen för ett enbostadshus inom verksamhetsområdet för allmän va 145 m 3 /år, vilket innebär en snittförbrukning per dygn och enbostadshus på 397 l/dygn. Det har bedömts vara rimligt att anta ett motsvarande genomsnittligt uttag för de permanentbebodda fastigheterna i Östra Tyresö. För de övriga fastigheterna som är obebyggda eller fritidshus uppstår en svårighet att förutse ett uttag. Enligt uppgift i tidigare undersökning (Konsekvensutredning Östra Tyresö, LTU 1999) så uppskattade fritidsboende själva att de nyttjade sina fastigheter 12 veckor om året. Vid en sådan situation (sommarperiod) kan ett antagande göras att dessa har samma snittförbrukning som övriga enbostadshus. Hur en situation med en sådan förbrukning skulle kunna se ut redovisas i Figur 7. Figur 7. Beräknat snittuttag (sommartid) för samtliga fastigheter, dvs både fritidshus och permanentbebodda fastigheter (l/dygn) i respektive område. 10 (23)

11 5 Tillgängligt grundvatten Grundvatten finns tillgängligt i området dels i jordmagasin där sådana förekommer, dels i berg genom djupborrade brunnar. Området har en skärgårdskaraktär som på sina ställen innebär branta sluttningar och en stor andel berg i dagen med ingen eller tunn jordlagertäckning. Det finns flera höjdpunkter på ön som gör att det delvis avrinner direkt ut i havet, och delvis avrinner via sjöar lokalt på ön. Det förekommer även flacka partier på ön med grundvattenmagasin i jord, som ger förutsättningar för grundvattenbildning. Under sommarhalvåret när avdunstningen är stor och nybildningen liten samtidigt som efterfrågan på vattenuttag kan förväntas vara större kan det uppstå brist på tillgängligt grundvatten i jord och berg. 5.1 Tidigare bedömningar Mängden tillgängligt grundvatten för uttag har beräknats i tidigare utredningar, baserat på olika antaganden och förutsättningar: 1) Viak ,Tyresöhalvön, Solberga-Raksta-Bergholm Vatten ur berggrunden med tillhörande kartor 2) SGU Utredning av vattensituationen på Brevikshalvön, samt i områdena Raksta och solberga-bergholm 3) LTU november 1999, Konsekvensutredning Östra Tyresö och framförallt bilaga 3: Nettovattentillförsel- och grundvattenmagasinberäkningar Sammanfattningsvis har beräkningarna i de tidigare utredningarna antagit och konstaterat följande: Antaganden - Beräkningarna har gjorts baserat på en grundvattenbildning mellan mm/år (tabell 2). - Vattenförbrukningen har antagits till l/pe,d och 2,3 2,8 personer/fastighet (tabell 3). - Grundvatten i jord SGU förutsätter att grundvattenförekomsterna i jordlager har mycket liten betydelse i området, och SGU:s beräkningar gäller därför enbart grundvatten i berg. LTU har klassificerat för varje avrinningsområde hur troligt det är att det finns ett jordmagasin, baserat på kartmaterial. - Magasinens storlek i berg har beräknats utifrån en antagen porositet i berg på 0,01%. SGU antar ett medeldjup på 30 m; LTU varierar magasinens djup efter avrinningsområdenas topografi. SGU skriver att marknivån i området i genomsnitt ligger på +30 och att den opåverkade grundvattennivån i genomsnitt ligger 5 m under markytan det vill säga på nivån +25. En genomsnittlig avsänkning på 30 m innebär alltså en avsänkning till 5 m under havsnivån vilket SGU kommenterar kan vara i mesta laget (SGU 1989). 11 (23)

12 - Säsongsvariationer Viak har beräknat säker vattenförsörjning vid torrår, hur beräkningen av torrår har gjorts framgår inte. SGU antar att magasinen är fyllda innan sommaren och förbrukas helt under sommarens tre månader. LTU har beräknat grundvattenbildning och förbrukning per månadsbasis. Konstateranden för vattenuttagsmöjligheten - Det är (berg)magasinets storlek och inte grundvattenbildningen som är dimensionerande för vattenuttaget för samtliga områden, enligt SGU. - Om ett avrinningsområde täcks av ett tillfredsställande marklager (> 1m och flackt) så kommer grundvattenbildningen och inte magasinsvolymen att vara dimensionerande för vattenuttaget, enligt LTU. Tabell 2 Beräkningar grundvattenbildning i tidigare utredningar Parameter VIAK 1983 SGU 1989 LTU 1999 Nederbörd 500 mm/år 500 mm/år (torrår) Månadsdata från SMHI Avdunstning 310 mm/år 300 mm/år Månadsdata från SMHI Avrinning 190 mm/år 200 mm/år Nederbörd avdunstning Infiltration (potentiell grundvattenbildning) 1/6 av avrinningen = 33 mm/år Fall 1: 200 mm/år Fall 2: 10 % av nederbörden = 50 mm/år Fall 1: 17% av avrinningen (= ca 47 mm/år) Fall 2: 33 mm/år Tabell 3 Antagen vattenförbrukning i tidigare utredningar Antagande VIAK 1983 SGU 1989 LTU 1999 Förbrukning (l/pe,d) Antal personer per fastighet Förbrukning vid permanentboende / fritidsboende Yttre Brevik 150 l/pe,d Inre Brevik 180 l/pe,d Bergholm 170 l/pe,d Solberga 170 l/pe,d Raksta 170 l/pe,d 2,8-2,3 Permanentboende förbrukar enligt ovan; fritidsboende förbrukar ¼ av ovanstående. 5.2 Kompletterande underlag - Hänsyn taget till hur fritidsboendet säsongsvis varierar under året.. I tidigare bedömningar har antaganden gjorts som baseras på ett mycket översiktligt kunskapsunderlag men som får stor betydelse för resultatet. En viktig parameter är bergets funktion som grundvattenmagasin. I denna utredning har KTH gjort en särskild studie (Bilaga 1) för att bättre bedöma bergets kinematiska porositet, dvs den hålrumsvolym som kan utgöra ett grundvattenmagasin och som kan utnyttjas för vattenuttag. 12 (23)

13 Tidigare mycket översiktliga bedömningar av berggrundens porositet har utförts av SGU. Dessa utgörs av regionala bedömningar kopplade till olika bergarter. I KTH:s arbete har spricktäthet och sprickstorlek karterats, både inom östra Tyresö och övriga Tyresö. Statistisk analys av data från brunnsregistret har också utförts. Resultatet pekar på att det är ett mycket tätt berg i kommunens västra delar, medan berggrunden i Östra Tyresö har en avsevärt högre porositet. I de reviderade beräkningarna har en kinematisk porositet på 0,03% använts att jämföra med tidigare 0,01%. I de nya beräkningarna har även en tolkning av geologiska kartor gjorts för att uppskatta förekomsten av ett ytligare grundvattenmagasin i lösa jordlager. 5.3 Nya beräkningar Reviderade vattenbalansberäkningar har utförts med följande antaganden: - Tidigare använda avrinningsområden har bedömts vara alltför små för att ge en korrekt bild av grundvattenförhållandena. Grundvatten följer inte topgrafiska vattendelare på samma sätt som ytvattenavrinning. Reviderade avrinningsområden framgår av figur 7. Nya avrinningsområden utgörs av sammanslagning av tidigare identifierade avrinningsområden. - För grundvattenbildningen har beräkningar gjorts med en antagen nybildning på 100 mm/år. Den antagna grundvattenbildningen är större än den grundvattenbildning som använts i tidigare beräkningar. Detta motiveras av att det dels lokalt finns marklager som tillåter högre infiltration. Markvatten i jordsvackor kan binda perkolerande vatten, vilket sedan kan infiltrera och bilda grundvatten. Det främsta motivet till att ansätta en grundvattenbildning på 100 mm/år är att pumpning i borrade brunnar sänker av trycknivån i berget vilket gör att gradienten kan bidra till att öka infiltrationen. Man erhåller så kallad inducerad grundvattenbildning. - Magasinens storlek i berg har beräknats utifrån en kinematisk porositet på 0,03 %. Denna justerade bedömning baseras på fältobservationer och statistisk analys av brunnsdata som utförts av KTH 2011, se Bilaga 1. Magasinets djup har beräknats individuellt för respektive avrinningsområde, utifrån genomsnittlig marknivå och att den opåverkade grundvattennivån ligger 5 m under markytan. En avsänkning av grundvattnet till nivån -5 har bedömts kunna ske utan risk för saltvatteninträngning. - Grundvattenmagasin i jord har uppskattats för respektive delområde utifrån topografi och jordartskarta. Ett undre grundvattenmagasin i jord har bedömts finnas i svackor med lera eller organisk jord vilka underlagras av morän. Mäktigheten på den mättade zonen i moränen har antagits vara 0,5 m. Moränen har i beräkningarna givits en kinematisk porositet på 3 % - Säsongsvariationer Samma antaganden som SGU tidigare använt har nyttjats även i de nya beräkningarna, det vill säga att magasinen är fyllda innan sommaren och förbrukas helt under sommarens tre månader. Beräkningar 13 (23)

14 har utförts med utgångspunkt från torrårsförhållanden (årsnederbörd 500 mm). En period med negativ vattenbalans, dvs liten grundvattenbildning som understiger vattenuttaget så att grundvattennivåerna sjunker, kan pågå längre än tre månader. En sådan period med liten grundvattenbildning kan pågå upp till fem-sex månader (april/ maj september). Det är däremot inte rimligt att grundvattenbildningen är obefintlig under en så lång period som fem-sex månader. I våra beräkningar har vi ansatt noll grundvattenbildning de tre sommarmånaderna juni augusti, vilket är ett rimligt antagande för att bedöma vattenbalansen under sommarmånaderna. - Vattenförbrukningen har antagits vara 145 m3/år och fastighet, enligt data från Tyresö kommun. Figur 8. Ny indelning i avrinningsområden. Större karta i bilaga (23)

15 5.4 Kommentarer Magasinens storlek (i berg) har beräknats per avrinningsområde. Lokala förutsättningar kan dock göra att magasineringsmöjligheten är större eller mindre, beroende på hur spricksystemet ser ut (sprickornas riktningar, huruvida sprickorna hänger samman, om de är fyllda med lera osv). Saltvatteninträngning har tidigare konstaterats vara ett problem i ett förhållandevis stort antal brunnar (SGU 1989). Orsaken kan vara relikt saltvatten eller inträngande havsvatten. Inga ytterligare undersökningar har genomförts för att bättre kunna bedöma dessa risker. I vattenbalansberäkningarna betraktas uttaget vatten som försvunnet. Detta är korrekt exempelvis vid uttag från en central vattentäkt, och där renat avlopp leds ut till annan recipient. I denna typ av bebyggelse (med enskilda avlopp inom egen fastighet) kommer dock en del av uttaget vatten att återföras till grundvattnet efter rening. Mängden motsvarar dock inte uttagen mängd. Följande aspekter bedöms ha betydelse för återförselns storlek: o Avloppsvatten som transporteras bort från området (slutna tankar) innebär en nettoförlust. o Eftersom förutsättningarna för infiltration i mark är begränsade i området kommer renat avlopp i stor utsträckning att avledas via ytliga dikessystem, med begränsad återinfiltration som följd. o Återinfiltrationen som sker i berg kan antas vara mycket liten. o Genom att bebyggelsen i stor utsträckning är belägen i närheten av kusten kommer återinfiltrationen som sker att få liten betydelse ur vattenförsörjningssynpunkt. 5.5 Resultat av nya beräkningar Grundvattenbildning Figur 9 visar beräknad grundvattenbildning per avrinningsområde, baserat på en nybildning på 100 mm/år. Den sammanlagda grundvattenbildningen för Östra Tyresö framgår av tabell 4. Tabell 4 Beräknad grundvattenbildning (l/d) Område Baserat på nybildning 100 mm/år Inre Brevik Yttre Brevik Summa Brevikshalvön Raksta Solberga Bergholm Summa Raksta-Solberga-Bergholm Totalt alla områden (23)

16 Figur 9. Grundvattenbildning (l/d) för varje avrinningsområde, baserat på en nybildning av 100 mm/år. Större karta i bilaga Grundvatten i berg Stora delar av Östra Tyresö är höglänt med tunna jordlagren vilket gör att grundvattenmagasinet i berggrunden är av avgörande betydelse för vattenförsörjningen i området. Bergets funktion som grundvattenmagasin styrs i sin tur av dess sprickighet och sprickornas karaktär. KTH har utfört sprickmätningar i Tyresö och utifrån dessa resultat bedömt bergets s.k. kinematiska porositet (strömningsporositet). Resultaten visar på en kinematisk porositet i intervallet 0,03-0,14% med de högre värdena i Östra Tyresö. KTH har också utfört en statistisk studie av data för ca 1300 brunnar i kommunen, vilken visar att brunnar i kommunens västra delar generellt är djupare och har lägre kapacitet. Skillnaden är signifikant och styrker resultat från sprickstudien som pekar på en högre porositet i Östra Tyresö, jämfört med kommunen i övrigt. En porositet på 0,03% bedöms vara ett konservativt, men rimligt, antagande i reviderade vattenbalansberäkningar för Östra Tyresö. I tidigare utredningar har värdet 0,01% använts. KTH:s rapport återfinns som Bilaga (23)

17 5.5.3 Grundvatten i jord Då bergmagasinens storlek inte alltid är tillräckliga för att svara mot efterfrågad vattenförbrukning inom vissa delområden, ges här en översikt över tillgången på grundvattenmagasin i jord. LTU gjorde en klassificering av hur troligt det är att ett jordmagasin förekommer för samtliga delavrinningsområden. Det framgår inte hur bedömningen är gjord. Utifrån geologiska data kan förekomsten av jordlager som sannolikt utgör undre grundvattenmagasin i jord uppskattas. Områden med lera eller organisk jord är vanligen underlagrade av morän. Bedömning har skett utifrån SGU:s jordartskarta samt topografi. Om moränstråk finns redovisade i kantzonen till områden med lera/organisk jord har bedömning gjorts att morän förekommer under hela området. Jordförekomster som inte bedöms vara realistiska som grundvattenmagasin har uteslutits. Kartan i figur 10 visar utbredningen av områden som bedöms ha förutsättningar för undre grundvattenmagasin i jord. För flertalet av brunnarna i underlaget finns uppgifter om jorddjup som är en förhållandevis säker uppgift. Uppgifter om jorddjup framgår också av figur 10. Jorddjupet i sig säger dock inget om det finns ett markmagasin med kapacitet för vattenutvinning då det beror på hur jordlagerföljden ser ut. Figur 10. Bedömning av förekomst av jordmagasin och rapporterat jorddjup vid brunnar från SGU:s brunnsarkiv. Brunnarnas lägesangivelse är inte exakt. Större karta i bilaga (23)

18 5.5.4 Magasinsstorlek Magasinsstorlek har beräknats för grundvattenmagasinen i jord och i berg. Jordmagasinens utbredning redovisas ovan i figur 10. Moränlagret har generellt antagits vara 0,5 tjockt och ha en kinematisk porositet på 3 % vid beräkning av jordmagasinens storlek. Magasinsstorlek i berg har beräknats med antagande om en kinematisk porositet på 0,03 % samt en avsänkning till nivå -5. Figur 11 visar beräknad sammanlagd magasinsstorlek i jord och berg inom respektive avrinningsområde. Figur11. Magasinsstorlek i jord- och bergmagasin (l/d) inom respektive avrinningsområde. Ju mörkare blå färg, desto mer vatten finns magasinerat inom avrinningsområdet. Större karta i bilaga Vattenbalansberäkningar Beräknad vattentillgång i jord- och bergmagasin har jämförts med beräknat vattenuttag under sommarperioden. Som resultat erhålls en vattenbalans som kan vara positiv eller negativ. En negativ vattenbalans visar att vattenuttaget överstiger den beräknade vattentillgången i berg och jord. Figur 12 visar beräknad vattenbalans, figuren redovisas även i bilaga 3 med bättre upplösning. 18 (23)

19 Figur 12. Översiktligt bedömd vattenbalans. Rött = negativ vattenbalans det vill säga uttaget överskrider beräknad vattentillgång. Grönt = positiv vattenbalans det vill säga beräknad vattentillgång är större än uttaget. Gul/orange = uttaget är förknippat med risker. Större karta i bilaga 7. Inom områdena varierar förhållandena och det finns alltid risk att vissa enskilda fastigheter kan ha problem att lösa VA inom egen tomt, även om vattentillgången i området är tillfredsställande. Även om den bedömda vattentillgången är god i ett avrinningsområde finns det en förhöjd risk för salt grundvatten för fastigheter i strandnära läge. Risken är generellt sett högre inom en flack strandzon än längs en brant kuststräcka. I Figur 13 redovisas områden där ökad risk för saltvattenpåverkan bedöms kunna föreligga. 19 (23)

20 Figur 13. Vattenbalanskarta med strandzoner markerade, där ökad risk för saltvatteninträngning bedöms föreligga. Större karta i bilaga Antaganden och osäkerheter Genomförda beräkningar bygger på schablonmässiga antaganden, vilket i sig medför en viss osäkerhet i resultatet. Vår bedömning är dock att man genomgående varit försiktig, och undvikit att göra överoptimistiska antaganden. Nedan redovisas en sammanställning över de viktigaste antagandena som analysen bygger på. Grundvattenbildning har bedömts med utgångspunkt från torrårsförhållanden Grundvattenmagasin i berggrund har bedömts generellt utifrån topografi (marknivå i området) och antagande om vattennivå i berg i förhållande till markytan; samma förhållanden har antagits inom hela Östra Tyresö. Grundvattennivån vid fyllt magasin har antagits vara 5 m under markyta, avsänkning sker maximalt ner till 5 m under havsnivå. Bergets antas ha en kinematisk porositet på 0,03 %. Grundvattenmagasin i jordlager har antagits förekomma i moränlager under lerjordar eller organiska jordar. Förekomst har bedömts utifrån jordartskartor. Moränlagret har generellt antagits ha en mäktighet på 0,5 m. Morän antas ha en kinematisk porositet på 3 %. Grundvattenmagasin i jord och berggrund har antagits vara fyllda inför sommarperioden. 20 (23)

21 Vattenuttag o Permanentboendes förbrukning antas lika den som enbostadsfastigheter i övriga Tyresö. Hänsyn ej tagen till demografiska skillnader eller beteenden. Inte heller hänsyn till minskad vattenförbrukning på grund av WC-tankslösningar, eller en högre grad av modernare vattensnål utrustning till följd av ett yngre fastighetsbestånd. o Permanentbebodda fastigheter 397 liter per fastighet och dygn (året om). o Fritidsfastigheter 397 liter per fastighet och dygn under 12 veckors vistelse per år (3 sommarmånader). 5.7 Jämförelse av vattenbalansberäkningar med GWBal Kompletterande grundvattenbalansberäkningar med modellverktyget GWBal har utförts av KTH. Syftet är att testa verktyget och för några delområden jämföra resultatet med de översiktliga vattenbalansberäkningar som utförts för hela Östra Tyresö. Till skillnad från WSP:s beräkningar tar GWBal hänsyn till reducerad grundvattenbildning i strandzonsområden liksom markens heterogenitet vilken kan vara begränsande för möjligheten att tillgodogöra sig hela grundvattenmagasinet. Modellen analyserar även torrårsförhållanden på ett annat sätt än i WSP:s beräkningar. Slutsatsen är att resultaten följer varandra väl, men att GWBal generellt resulterar i en mindre beräknad grundvattentillgång. KTH:s rapport återfinns som Bilaga 1. 6 Konsekvenser av påbörjad och planerad VAutbyggnad För delar av Östra Tyresö har redan VA-utbyggnad skett, och för ytterligare delar finns långtgående planer för en kommunal VA-lösning. När VA-anläggningen tas i drift så innebär det att förbrukningen av lokala grundvattenresurser i princip upphör. Det löser eventuella problem med vattentillgång i direkt berörda områden men kan också innebära positiva effekter för vattentillgången i intilliggande områden. När det gäller vatten i jordmagasin så uppkommer positiva effekter framförallt inom de avrinningsområden som helt eller delvis omfattas av planerad VA-utbyggnad. En minskad belastning på magasinet som helhet innebär att vattentillgången ökar för de fastigheter inom samma avrinningsområde där inte någon VA-utbyggnad sker. Det gäller även i viss mån om dessa fastigheter befinner sig uppströms inom avrinningsområdet. När det gäller vatten i bergmagasin så innebär ett minskat uttag att magasineringsmöjligheterna ökar i motsvarande grad. Bergmagasin avgränsas egentligen inte av topografiska avrinningsområdesgränser utan grundvattnets rörelser beror i hög grad på spricksystemets utformning (beskrivs i separat kommentar ovan). Det är därför troligt att det finns en positiv effekt även för övriga områden, i synnerhet de närmast angränsande. 21 (23)

22 VA-utbyggnad har skett inom ett område som i princip motsvarar avrinningsområde 3, större delen av 6 och del av 9. Planeringsarbete pågår för bebyggelse inom avrinningsområde 1, 2, 29, 32 och resterande del av 9. Fullföljs denna VA-utbyggnad så bedöms förhållandena inom avrinningsområdena 4, 5 och 7 gynnas positivt. Figur 14 Vattenbalanskartan med områden markerade: 1) VA-utbyggnad klar, 2) planering pågår, 3) planering inleds i senare skede. Större karta i bilaga 9. 7 Slutsatser I likhet med tidigare utredningar visar även denna utredning att förutsättningarna för enskild vattenförsörjning varierar i Östra Tyresö, och att det finns områden där risken för negativ vattenbalans är påtaglig. Erhållna resultat visar dock att risken för vattenbrist tidigare har överskattats inom vissa delområden. Genom att utveckla och uppdatera tidigare bedömningar samt komplettera kunskapsunderlaget med fältobservationer avseende sprickförhållanden i berg får de nya bedömningarna anses ha en högre grad av tillförlitlighet. I redovisad karta innebär gröna områden att vattenbalansen är tillräcklig för att möjliggöra fortsatt försörjning med enskilt vatten. Gula områden innebär att vattentillgången är osäker och ju rödare färg desto större är risken för vattenbrist. Kommunens arbete med att lösa VA-försörjningen inom Östra Tyresö innebär att allmän VA planeras att byggas ut i flera av de områden där beräkningarna visar på risk för vattenunderskott. Förutom att VA-utbyggnad löser problemen för direkt berörda fastigheter kan åtgärderna även ge en positiv effekt på vattenbalansen i angränsande områden. 22 (23)

23 Bedömningen som är gjord är översiktlig och baseras på antaganden som generellt sett bedöms som rimliga, men som kan variera lokalt och därför kan också lokala avvikelser inom respektive delavrinningsområde förekomma. I strandnära läge längs kusten finns det en generellt sett förhöjd risk för saltvattenpåverkan på enskilda brunnar som bör uppmärksammas vid tolkning av resultatet från vattenbalansberäkningarna. 7.1 Referenser SGU Utredning av vattensituationen på Brevikshalvön, samt i områdena Raksta och Solberga Bergholm. Dnr /89. MKB till FÖP 2003 LTU 1999 Konsekvensutredning Scandiaconsult, , Alternativa VA-system på Brevikshalvön, Tyresö VIAK Vatten ur berggrunden Tyresöhalvön, Solberga-Raksta- Bergholm. SGU brunnsarkiv 23 (23)

Översiktlig VA och dagvattenutredning för Bjärnö 1:2 2013-03-28. Upprättad av: Johanna Persson och Emma Sjögren

Översiktlig VA och dagvattenutredning för Bjärnö 1:2 2013-03-28. Upprättad av: Johanna Persson och Emma Sjögren PM Översiktlig VA och dagvattenutredning för Bjärnö 1:2 2013-03-28 Upprättad av: Johanna Persson och Emma Sjögren PM Översiktlig VA och dagvattenutredning för Bjärnö 1:2 Kund Karlshamns Kommun Stadsmiljöavdelningen

Läs mer

Sweco Environment AB. Org.nr 556346-0327 säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen

Sweco Environment AB. Org.nr 556346-0327 säte Stockholm Ingår i Sweco-koncernen Tyresö Kommun Hantering av BDT-vatten i Östra Tyresö Uppdragsnummer 1141230000 Leverans Stockholm 2011-08-15 Sweco Environment AB Denis van Moeffaert 1 (15) Sweco Vatten & Miljö Gjörwellsgatan 22 Box 34044,

Läs mer

Södra Trinntorp BEHOVSBEDÖMNING TILLHÖRANDE DETALJPLANEBESTÄMMELSER FÖR

Södra Trinntorp BEHOVSBEDÖMNING TILLHÖRANDE DETALJPLANEBESTÄMMELSER FÖR Samhällsbyggnadsförvaltningen Granskningshandling Sara Kopparberg, planchef Göran Bardun, kommunekolog Bertil Eriksson, enhetschef VA och renhållning BEHOVSBEDÖMNING TILLHÖRANDE DETALJPLANEBESTÄMMELSER

Läs mer

Vattnets betydelse i samhället

Vattnets betydelse i samhället 9 Vattnets betydelse i samhället Vatten är vårt viktigaste livsmedel och är grundläggande för allt liv, men vatten utnyttjas samtidigt för olika ändamål. Det fungerar t.ex. som mottagare av utsläpp från

Läs mer

HYDROLOGISKA FÖRHÅLLANDEN Bakgrund

HYDROLOGISKA FÖRHÅLLANDEN Bakgrund 2009-06-09 Täby kommun Gripsvall HYROLOGISKA FÖRHÅLLANEN Bakgrund Täby kommun arbetar med en fördjupad översiktsplan gällande bebyggelse i Gripsvallsområdet (Figur 1). Inom ramen för detta arbete tar Conec

Läs mer

Upplands-Bro kommun Örnäs 1:1, Kungsängen Golf och Rekreation

Upplands-Bro kommun Örnäs 1:1, Kungsängen Golf och Rekreation Upplands-Bro kommun Örnäs 1:1, Kungsängen Golf och Rekreation PM Geoteknik PROJEKTERINGSUNDERLAG Upprättad 2010-05-28, reviderad 2010-05-31 Upprättad av: Mats Tidlund PM Geoteknik Kund Kungsängen Golf

Läs mer

Behovsbedömning för Detaljplan för Solberga, etapp 7, inom Tyresö kommun

Behovsbedömning för Detaljplan för Solberga, etapp 7, inom Tyresö kommun Upprättad dec 2008 Behovsbedömning för Detaljplan för Solberga, etapp 7, inom Tyresö kommun Slutsats av behovsbedömningen / Motivering Omvandlingen från fritidshusbebyggelse till ett villaområde med kommunalt

Läs mer

Revidering av Grundförutsättningar Torneträsk Riksgränsen 2013-05-28

Revidering av Grundförutsättningar Torneträsk Riksgränsen 2013-05-28 Revidering av Grundförutsättningar Torneträsk Riksgränsen 2013-05-28 Följande avsnitt är reviderade. I grunddokumentet är de markerade avsnitten markerade med rött kryss. Kapitel 2.7 har reviderats med

Läs mer

Enskilda brunnar och saltvatteninträngning på Ornö. Eva Lotta Thunqvist. Rapport TRITA CHB Rapport 2011:1 Stockholm 2011

Enskilda brunnar och saltvatteninträngning på Ornö. Eva Lotta Thunqvist. Rapport TRITA CHB Rapport 2011:1 Stockholm 2011 Enskilda brunnar och saltvatteninträngning på Ornö Eva Lotta Thunqvist Rapport TRITA CHB Rapport 2011:1 Stockholm 2011 KTH Centrum för Hälsa och Byggande Marinens väg 30, 136 40 Handen www.chb.kth.se Sammanfattning

Läs mer

UPPLANDS VÄSBY KOMMUN, BREDDEN Infra City Öst. PM Geoteknik Underlag för detaljplan 2009-07-01

UPPLANDS VÄSBY KOMMUN, BREDDEN Infra City Öst. PM Geoteknik Underlag för detaljplan 2009-07-01 UPPLANDS VÄSBY KOMMUN, BREDDEN Infra City Öst PM Geoteknik Underlag för detaljplan 2009-07-01 Upprättat av: Michael Lindberg/Göran Bard Granskad av: Michael Lindberg Godkänd av: Michael Lindberg UPPLANDS

Läs mer

Översvämningsanalys Sollentuna

Översvämningsanalys Sollentuna Beställare Sollentuna kommun och Sollentuna Energi AB Översvämningsanalys Sollentuna Konsekvenser av extrema regn över Sollentuna kommun Uppdragsnummer Malmö 2015-04-21 12802674 DHI Sverige AB GÖTEBORG

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef Samhällsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef Antagandehandling Dnr:2011KSM0404 Augusti 2014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 tillhörande ändring av detaljplanebestämmelser för Ällmora (fd yttre

Läs mer

SLÅNBÄRSVÄGEN PM. Översiktlig geoteknisk utredning PLANERINGSUNDERLAG

SLÅNBÄRSVÄGEN PM. Översiktlig geoteknisk utredning PLANERINGSUNDERLAG UPPLANDS VÄSBY KOMMUN SLÅNBÄRSVÄGEN PM. Översiktlig geoteknisk utredning PLANERINGSUNDERLAG 2009-12-11 Upprättad av: Göran Bard WSP Uppdrag 10129907 UPPLANDS VÄSBY KOMMUN SLÅNBÄRSVÄGEN PM. Översiktlig

Läs mer

Förslag till planläggning av Dalarö

Förslag till planläggning av Dalarö Förslag till planläggning av Dalarö Uppdrag: Föreslå hur ett planläggningsarbete bör initieras och prioriteras för fler bostäder, infrastruktur, service mm i syfte att skapa ett långsiktigt hållbart Dalarö

Läs mer

Dammkärr-Vattubrinken

Dammkärr-Vattubrinken Samhällsbyggnadskontoret Startpromemoria Dnr 2009-00010 (P09009) Detaljplan för inom Enhörna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-09-15 Sammanfattning Samhällsbyggnadskontoret föreslår att ny detaljplan

Läs mer

Dagvattenutredning, Borås Stad

Dagvattenutredning, Borås Stad Dagvattenutredning, Borås Stad Detaljplan för Brämhults Kärra 1:3 Koncept 081103 2008-11-03 Beställare Borås Stad, Stadsbyggnadskontoret Kristine Bayard Konsult Vägverket Konsult Affärsområde Syd Avdelning

Läs mer

Makarna M yrkade förpliktande för kommunen att till dem betala 42 165 kr.

Makarna M yrkade förpliktande för kommunen att till dem betala 42 165 kr. 19 Ersättning har inte medgivits för avloppspump på villatomt eftersom kommunens avloppsnät inte var trycksatt (s.k. LTA-system) och avloppsnätet inte kunde anses vara olämpligt utfört Makarna M äger sedan

Läs mer

Sammanfattning åtgärdsförslag enskilda avlopp

Sammanfattning åtgärdsförslag enskilda avlopp Sammanfattning åtgärdsförslag enskilda avlopp Äskestocks samfällighetsförening och Västerviks kommun LOVA-projektet Starthjälp -0- Upprättad av: Emma Sjögren Granskad av: Marie Ekvall Mall: Rapport Advanced.dot

Läs mer

RAPPORT VA-utredning Tillhörande detaljplan för Tjörnudden, Brommösund 2013-02-18. Upprättad av: Kristina Wilén

RAPPORT VA-utredning Tillhörande detaljplan för Tjörnudden, Brommösund 2013-02-18. Upprättad av: Kristina Wilén RAPPORT Tillhörande detaljplan för Tjörnudden, Brommösund 2013-02-18 Upprättad av: Kristina Wilén Uppdragsnr: 10171536 Detaljplan Tjörnudden, Brommösund 2 (8) RAPPORT tillhörande detaljplan för Tjörnudden,

Läs mer

VATTEN- OCH AVLOPPS- PLAN

VATTEN- OCH AVLOPPS- PLAN Littranr. 700:368 Titel VAplan.doc Datum 2005-12-14 Rev VATTEN- OCH AVLOPPS- PLAN För,, Göteborg 2005-12-14 Slutrapport Härryda kommun Littranr. 700:368 Titel VAplan.doc Datum 2005-12-14 Rev INNEHÅLL Sammanfattning

Läs mer

2.14 Grundvatten, grus och berg

2.14 Grundvatten, grus och berg 2.14 Grundvatten, grus och berg Allmänt Grundvattenresurser Sveriges riksdag har formulerat 16 miljökvalitetsmål med tillhörande delmål. Däri sägs att grundvattenförande geologiska formationer av vikt

Läs mer

Geoteknisk besiktning 1 Rossö 1:69, 3:15 m fl, Rossö, Strömstad kommun. Geoteknisk besiktning som underlag för detaljplan 2007-11-26 10076309

Geoteknisk besiktning 1 Rossö 1:69, 3:15 m fl, Rossö, Strömstad kommun. Geoteknisk besiktning som underlag för detaljplan 2007-11-26 10076309 Geoteknisk besiktning 1 Rossö 1:69, 3:15 m fl, Rossö, Strömstad kommun Geoteknisk besiktning som underlag för detaljplan 2007-11-26 10076309 Upprättad av: Sven-Åke Öhman Granskad av: Ulf Possfelt Godkänd

Läs mer

Information om vatten och avlopp i samband med pågående planarbete för Årsta havsbad

Information om vatten och avlopp i samband med pågående planarbete för Årsta havsbad 23 maj 2005 Dnr Plan 15/2004 Planavdelningen Emelie Grind Information om vatten och avlopp i samband med pågående planarbete för Årsta havsbad Med anledning av pågående planarbete för Årsta havsbad har

Läs mer

Figur 1 Översiktskarta. Undersökningsområdet markerat med rött raster.

Figur 1 Översiktskarta. Undersökningsområdet markerat med rött raster. Bilaga 4 Uppdragsnr: 10140247 1 (7) PM Geofysisk undersökning för ny deponi vid Kistinge, Halmstads kommun Bakgrund I samband med undersökningar för en ny deponi vid Kistinge (se Figur 1), Halmstads kommun,

Läs mer

Svenska Kraftnät. PM Markundersökning och massbalans, del av Misterhult 4:5, Oskarshamn. Göteborg, 2011-11-23 Uppdragsnummer: 231431

Svenska Kraftnät. PM Markundersökning och massbalans, del av Misterhult 4:5, Oskarshamn. Göteborg, 2011-11-23 Uppdragsnummer: 231431 Svenska Kraftnät PM Markundersökning och massbalans, del av Misterhult 4:5, Oskarshamn Göteborg, 2011-11-23 Uppdragsnummer: 231431 2(7) Organisation Uppdrag Markundersökning och massbalans, del av Misterhult

Läs mer

Detaljplan till Bogesund 1:235, Granhagen i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län. Geoteknisk besiktning PM Planeringsunderlag

Detaljplan till Bogesund 1:235, Granhagen i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län. Geoteknisk besiktning PM Planeringsunderlag i 2012-11-15 1 017 Upprättad av: Kund Standtec Ringblomsvägen 2523 33 Ulricehamn Lennart Standoft Tfn: 0321 137 88 Konsult WSP Samhällsbyggnad Box 13033 402 51 Göteborg Besök: Rullagergatan 4 Tel: +46

Läs mer

Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Eksjö kommun

Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Eksjö kommun Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Eksjö kommun Antagna av tillstånds- och myndighetsnämnden 2013-01-23 Innehållsförteckning Inledning.. 3 Funktionskrav......3 Säker funktion och användarvänlighet.........3

Läs mer

Yt- och grundvattenförhållanden inom fastigheten Frötuna- Nodsta 11:1, Norrtälje kommun

Yt- och grundvattenförhållanden inom fastigheten Frötuna- Nodsta 11:1, Norrtälje kommun Yt- och grundvattenförhållanden inom fastigheten Frötuna- Nodsta 11:1, Norrtälje kommun SAMMANFATTNING Utredningsområdet omfattar både befintligt och planerat deponiområde och kan hydrologiskt indelas

Läs mer

STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa 77 2015-07-30 Va 288/13 Stockholm

STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa 77 2015-07-30 Va 288/13 Stockholm Bilagor uteslutna STATENS VA-NÄMND BESLUT BVa 77 2015-07-30 Va 288/13 Stockholm KLAGANDE Ludvika kommun Ombud 1: Förvaltningschefen Li N Ombud 2: Ordföranden för samhällsbyggnadsnämnden S F Adress som

Läs mer

Riktlinjer för dagvattenhantering i Trollhättans kommun. Antagen av Kommunfullmäktige 2010-03-01

Riktlinjer för dagvattenhantering i Trollhättans kommun. Antagen av Kommunfullmäktige 2010-03-01 Riktlinjer för dagvattenhantering i Trollhättans kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2010-03-01 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Syfte... 2 3. Riktlinjer... 3 4. Trestegsprincipen... 4 4.1 Lokalt

Läs mer

PM, dagvattenhantering

PM, dagvattenhantering , dagvattenhantering Tillhörande detaljplan för Isgärde 4:74, Mörbylånga kommun 2015-12-02 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND... 5 2 PLANERAD MARKANVÄNDNING... 5 3 BEFINTLIGA FÖRHÅLLANDEN... 6 4 DAGVATTEN...

Läs mer

PM GEOTEKNIK STRÖMSTADS KOMMUN DETALJPLAN FÖR DEL AV BASTEKÄRR 1:18 VÄTTLANDS VERKSAMHETSOMRÅDE ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING

PM GEOTEKNIK STRÖMSTADS KOMMUN DETALJPLAN FÖR DEL AV BASTEKÄRR 1:18 VÄTTLANDS VERKSAMHETSOMRÅDE ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UTREDNING BASTEKÄRR 1:18 Göteborg 2008-05-23 Reviderad och kompletterad 2009-05-29 FB ENGINEERING AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon: 031-775 10 00 Telefax: 031-775 11 33

Läs mer

Utredningar och underlag Nacka stad, 9230.

Utredningar och underlag Nacka stad, 9230. Denna utredning är ett underlag till den utvecklade strukturplanen för Nacka stad. Det sammanvägda resultatet kan läsas i dokumentet Utvecklad strukturplan för Nacka stad. Utredningar och underlag Nacka

Läs mer

Yttrande angående den fördjupande översiktsplanen

Yttrande angående den fördjupande översiktsplanen 1 (6) Ripvägen 17 139 41 VÄRMDÖ Tel. 08-571 401 80 Fax. 08-571 401 84 Mobil 0703-325 215 http://hem.passagen.se/radberg arne@arim.nu http://bevara_stromma.tripod.com Värmdö kommun planavdelningen 134 81

Läs mer

PM Geoteknik. Planerad anläggning av flerbostadshus. Södergården, Näsby 4:311 mfl. Tyresö kommun. Upprättad av: Maykel Birhane

PM Geoteknik. Planerad anläggning av flerbostadshus. Södergården, Näsby 4:311 mfl. Tyresö kommun. Upprättad av: Maykel Birhane Planerad anläggning av flerbostadshus AB Abacus Bostad Tyresö kommun Uppdragsnummer: 10220819 Upprättad av: Maykel Birhane Granskad av: Joakim Alström Kund AB Acabus Bostad Konsult WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

UTÖKNING NORRA INDUSTRIOMRÅDET DAGVATTENUTREDNING

UTÖKNING NORRA INDUSTRIOMRÅDET DAGVATTENUTREDNING UTÖKNING NORRA INDUSTRIOMRÅDET DAGVATTENUTREDNING SLUTRAPPORT (REV. 2013-09-12) Uppdrag: 246365, Översiktlig geoteknik, dagvatten Norra Industriområdet, Storuman Titel på rapport: Norra Industriområdet,

Läs mer

Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Nässjö kommun. Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden 2008-06-11

Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Nässjö kommun. Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden 2008-06-11 Bedömningsgrunder för små avloppsanordningar i Nässjö kommun Antagen av Miljö- och byggnadsnämnden 2008-06-11 Innehållsförteckning Inledning...... 3 Funktionskrav.. 3 Säker funktion och användarvänlighet.......

Läs mer

PM DAGVATTEN AGATEN 32, TYRESÖ. Rev A 2015-08-26 UPPDRAGSLEDARE: TOBIAS RENLUND UPPRÄTTAD AV: TOBIAS RENLUND GRANSKAD OCH KVALITETSSÄKRAD: HENRIK ALM

PM DAGVATTEN AGATEN 32, TYRESÖ. Rev A 2015-08-26 UPPDRAGSLEDARE: TOBIAS RENLUND UPPRÄTTAD AV: TOBIAS RENLUND GRANSKAD OCH KVALITETSSÄKRAD: HENRIK ALM repo001.docx 2012-03-2914 AGATEN 32, TYRESÖ Rev A SWECO ENVIRONMENT AB UPPDRAGSLEDARE: TOBIAS RENLUND UPPRÄTTAD AV: TOBIAS RENLUND GRANSKAD OCH KVALITETSSÄKRAD: HENRIK ALM Innehållsförteckning 1 Inledning

Läs mer

Grundvattenbortledning från Värtaverket, AB Fortum Värme

Grundvattenbortledning från Värtaverket, AB Fortum Värme Grundvattenbortledning från Värtaverket, AB Fortum Värme Samrådsunderlag inför prövning enligt miljöbalken Innehållsförteckning 1 Administrativa uppgifter... 3 2 Bakgrund... 3 3 Hur går tillståndsprocessen

Läs mer

Dagvattenutredning Södra Gröna Dalen

Dagvattenutredning Södra Gröna Dalen Uppdragsnr: 10144353 1 (11) PM Dagvattenutredning Södra Gröna Dalen Komplettering 2011-04-07 Bakgrund PEAB Bostad AB och Skanska Nya Hem AB i samarbete med Upplands-Bro kommun har beslutat att ta fram

Läs mer

Tekniskt underlag för vattenskyddsområde vid Strandskogens och Röhälla kommunala vattentäkt. Mörbylånga kommun 2015-09-28

Tekniskt underlag för vattenskyddsområde vid Strandskogens och Röhälla kommunala vattentäkt. Mörbylånga kommun 2015-09-28 Tekniskt underlag för vattenskyddsområde vid Strandskogens och Röhälla kommunala vattentäkt Mörbylånga kommun 2015-09-28 Tekniskt underlag för vattenskyddsområde vid Strandskogens och Röhälla kommunala

Läs mer

UMEVA:s vattenanläggning på Holmön består av ett antal råvattenbrunnar, ett vattenverk samt omkring 4,5 km ledningsnät.

UMEVA:s vattenanläggning på Holmön består av ett antal råvattenbrunnar, ett vattenverk samt omkring 4,5 km ledningsnät. 5.3 Holmön Bakgrund Holmön saknar verksamhetsområde för vatten och avlopp. Umeå kommun och sedermera UMEVA har ändå tagit en central roll i dricksvattenförsörjningen på ön. Engagemanget har motiverats

Läs mer

Trafikutredning Kyrkerud- Strand

Trafikutredning Kyrkerud- Strand ÅRJÄNGS KOMMUN Trafikutredning Kyrkerud- Strand UPPDRAGSNUMMER 2337007000 SWECO CIVIL AB, KARLSTAD OLA ROSENQVIST SOFIA WEDIN MAGNUS WACKERFELDT Sweco Innehållsförteckning 1 Inledning 1 1.1 Bakgrund och

Läs mer

Grundvattenbildning. Teoretisk, praktisk, lämplig? Peter Dahlqvist och Mattias Gustafsson, SGU

Grundvattenbildning. Teoretisk, praktisk, lämplig? Peter Dahlqvist och Mattias Gustafsson, SGU Grundvattenbildning Teoretisk, praktisk, lämplig? Peter Dahlqvist och Mattias Gustafsson, SGU Hydrologiska cykeln kondensation nederbörd grundvattenbildning Inströmningsområde Källa transpiration avdunstning

Läs mer

INFORMATION FRÅN MILJÖAVDELNINGEN. AVLOPP PÅ RÄTT SÄTT Information till dig som skall anlägga enskild avloppsanläggning

INFORMATION FRÅN MILJÖAVDELNINGEN. AVLOPP PÅ RÄTT SÄTT Information till dig som skall anlägga enskild avloppsanläggning INFORMATION FRÅN MILJÖAVDELNINGEN AVLOPP PÅ RÄTT SÄTT Information till dig som skall anlägga enskild avloppsanläggning INNEHÅLLSFÖRTECKNING VILKA RIKTLINJER STYR?... 3 OLIKA RENINGSMETODER... 3 ALLMÄNT...

Läs mer

13. Omvandlingsområden

13. Omvandlingsområden 13:1 13. Omvandlingsområden 13.1 Långsiktigt hållbar utveckling Använda mark och vatten så att en ekologiskt god hushållning främjas Säkerställa dricksvattenförsörjning för omvandlingsområden som helhet

Läs mer

Vilka är hoten mot de svenska dricks- vattentäkterna?

Vilka är hoten mot de svenska dricks- vattentäkterna? Vilka är hoten mot de svenska dricks- vattentäkterna? SGUs huvuduppgifter Stödja utvecklingen av gruv-, berg- och mineralindustrin Främja användningen av geologisk information i samhällsplaneringen Samla

Läs mer

Oxundaåns vattenvårdsprojekt. Dagvattenpolicy. Gemensamma riktlinjer för hantering av. Dagvatten. I tätort. september 2001

Oxundaåns vattenvårdsprojekt. Dagvattenpolicy. Gemensamma riktlinjer för hantering av. Dagvatten. I tätort. september 2001 Dagvattenpolicy Gemensamma riktlinjer för hantering av Dagvatten I tätort september 2001 Upplands Väsby kommun Sigtuna kommun Vallentuna kommun Täby kommun Sollentuna kommun Tätortens Dagvatten Förslag

Läs mer

Hänger grundvatten och ytvatten ihop?

Hänger grundvatten och ytvatten ihop? Hänger grundvatten och ytvatten ihop? Mattias Gustafsson SGU Enheten för Hållbar vattenförsörjning Vattnets kretslopp Nederbörd Transpiration och avdunstning Kondensation Nederbörd Grundvattenbildning

Läs mer

Befolkningsutveckling Knivsta 2012-11-21. Snabbast växande kommuner 2003-2011(Knivsta 6:e snabbast)

Befolkningsutveckling Knivsta 2012-11-21. Snabbast växande kommuner 2003-2011(Knivsta 6:e snabbast) Lärdomar från fallet Västersjö hur gör vi rätt från början? Tyra Wikström, Knivsta kommun & Anna Tengelin Skoog, Roslagsvatten Befolkningsutveckling Knivsta Ackumulerad procentuell befolkningstillväxt

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 1:16 M FL VID VASSARATRÄSKET, INOM GÄLLIVARE KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN, AKT 25-P78/52

Läs mer

Uppdragsnr: 10214630. Källa: www.eniro.se VA-UTREDNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR ÄSKEKÄRR 1:7, 1:8 M.FL. (Askeviks camping och stugby)

Uppdragsnr: 10214630. Källa: www.eniro.se VA-UTREDNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR ÄSKEKÄRR 1:7, 1:8 M.FL. (Askeviks camping och stugby) Uppdragsnr: 10214630 Källa: www.eniro.se VA-UTREDNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR ÄSKEKÄRR 1:7, 1:8 M.FL. (Askeviks camping och stugby) Uppdragsnr: 10214630 2(5) Konsult WSP Samhällsbyggnad Box 8094 700

Läs mer

BESLUT. Sida 1/4. Delgivningskvitto Överklagande av beslut om vattenskyddsområde med föreskrifter för Visbys grundvattentäkter

BESLUT. Sida 1/4. Delgivningskvitto Överklagande av beslut om vattenskyddsområde med föreskrifter för Visbys grundvattentäkter Länsstyrelsen GOTLANDS LÄN BESLUT Sida 1/4 Datum 2015-06-23 Diarienummer 505-1539-2015 Emilie Vejlens Miljö- och vattenenheten 010-2239302 Björn Pettersson Träkumla Gottskalks 117 A 621 94 Visby Delgivningskvitto

Läs mer

Miljö- och byggkontoret

Miljö- och byggkontoret Miljö- och byggkontoret Handläggare Göran Jacobson Ortofoto med fastighetsgränser över del av Märrgård m.m. Detaljpn för fyra fritidshustomter i Märrgård del av fastigheten Märrgård 1:19 samt Märrgård

Läs mer

Grundvatten i Stockholms län

Grundvatten i Stockholms län Grundvatten i Stockholms län Allmänt om vattenförsörjning Mer än en femtedel av landets befolkning bor i Stockholms län, vilket utgör endast två procent av Sveriges totala yta. Denna befolkningstäthet

Läs mer

PM ÖVERSVÄMNINGSUTREDNING Översiktlig utredning av möjliga skyddsåtgärder för att förhindra översvämningar vid Katthavsviken

PM ÖVERSVÄMNINGSUTREDNING Översiktlig utredning av möjliga skyddsåtgärder för att förhindra översvämningar vid Katthavsviken PM ÖVERSVÄMNINGSUTREDNING Översiktlig utredning av möjliga skyddsåtgärder för att förhindra översvämningar vid Katthavsviken 2015-06-09 Upprättad av: Anna Karin Wingskog PM ÖVERSVÄMNINGSUTREDNING Översiktlig

Läs mer

Riktlinje. Riktlinjer för enskilt avlopp 2014-11-19. Bmk Mh 2014/4358. Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden 2014-11-19 256.

Riktlinje. Riktlinjer för enskilt avlopp 2014-11-19. Bmk Mh 2014/4358. Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden 2014-11-19 256. Riktlinje 2014-11-19 Riktlinjer för enskilt avlopp Bmk Mh 2014/4358 Antagna av byggnads- och miljöskyddsnämnden 2014-11-19 256. Ersätter Riktlinjer för enskilt avlopp 17, 2011-01-26 Riktlinjerna ska vägleda

Läs mer

Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com

Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com Härryda kommun Bostäder vid Vällkullevägen inom Kullbäckstorp 2:2 mfl. Teknisk PM Geoteknik Underlag för detaljplan 2012-06-29 Handläggare: i samråd med: Bahatin Gündüz 010 505 47 81 bahatin.gunduz@afconsult.com

Läs mer

1. VARFÖR BEHÖVS EN AVLOPPSANLÄGGNING?... 3 2. BESTÄMMELSER OM ENSKILDA AVLOPP... 3 2.1 Hög eller Normal skyddsnivå... 3 3.

1. VARFÖR BEHÖVS EN AVLOPPSANLÄGGNING?... 3 2. BESTÄMMELSER OM ENSKILDA AVLOPP... 3 2.1 Hög eller Normal skyddsnivå... 3 3. Att planera för enskilt avlopp Informationsmaterial från Miljö- och hälsoskyddsavdelningen Januari 2009 Innehållsförteckning 1. VARFÖR BEHÖVS EN AVLOPPSANLÄGGNING?... 3 2. BESTÄMMELSER OM ENSKILDA AVLOPP...

Läs mer

Vattenskyddsområde för VA SYDs vattentäkt vid Grevie

Vattenskyddsområde för VA SYDs vattentäkt vid Grevie Vattenskyddsområde för VA SYDs vattentäkt vid Grevie Varför vattenskyddsområde? Vattenskyddsområden inrättas för att skydda vattentillgångar som är viktiga för den allmänna vattenförsörjningen. Målet är

Läs mer

Sida 0 av 7 TEMA: FRISKT VATTEN

Sida 0 av 7 TEMA: FRISKT VATTEN Sida 0 av 7 TEMA: FRISKT VATTEN Levande sjöar och vattendrag Ingen övergödning Grundvatten av god kvalitet God bebyggd miljö Hav i balans samt levande kust och skärgård Sida 1 av 7 Grundvattnet ska vara

Läs mer

1. VA-översikt 2. VA-policy 3. VA-plan

1. VA-översikt 2. VA-policy 3. VA-plan Samrådsversion 2015-12-18 1. VA-översikt 2. VA-policy 3. VA-plan Kommunfullmäktige 2015-xx-xx Fastställd av Kommunfullmäktige 2016-xx-xx xxx Diarienummer KS 2013/181 och 2015/475M. BAKRUND Vatten- och

Läs mer

Omholmens reningsverk

Omholmens reningsverk Sotenäs kommun Göteborg 2010-03-25 Datum 2010-03-25 Uppdragsnummer 61461038379 Tomas Trapp Tomas Trapp Jimmy Aradi Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Box 5343, Vädursgatan 6 402 27

Läs mer

Hydrologiska och hydrokemiska förändringar i Gripsvallsområdet 2010-03-09

Hydrologiska och hydrokemiska förändringar i Gripsvallsområdet 2010-03-09 Hydrologiska och hydrokemiska förändringar i Gripsvallsområdet 2010-03-09 1 2 Figur 1. Gripsvall, planområde. Från kommunens FÖP. BAKGRUND I samband med utarbetandet av FÖP Gripsvall undersöktes också

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning, Slumnäs udde, Tyresö kommun

Miljökonsekvensbeskrivning, Slumnäs udde, Tyresö kommun Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Bertil Eriksson, 1:e miljöingenjör Miljökonsekvensbeskrivning, Slumnäs udde, Tyresö kommun INLEDNING Detaljplanesamrådet för området Slumnäs udde vid Öringesjön har

Läs mer

Inventeringsplan för enskilda avlopp

Inventeringsplan för enskilda avlopp SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE Inventeringsplan för enskilda avlopp Gävle Kommun Handlingsplan För inventering av enskilda avlopp Författare Citera gärna ur skriften men ange källa Gävle kommun 2014-11-17 Grafisk

Läs mer

NATURVÄRDEN VID SÖDRA TÖRNSKOGEN, SOLLENTUNA KOMMUN

NATURVÄRDEN VID SÖDRA TÖRNSKOGEN, SOLLENTUNA KOMMUN NATURVÄRDEN VID SÖDRA TÖRNSKOGEN, SOLLENTUNA KOMMUN Inledning Inför en planerad exploatering vid södra Törnskogen i Sollentuna kommun har Ekologigruppen AB genomfört en bedömning av områdets naturvärden.

Läs mer

Dnr: 2008-311-76. Statliga pensioner trender och tendenser

Dnr: 2008-311-76. Statliga pensioner trender och tendenser Dnr: 2008-311-76 Statliga pensioner trender och tendenser Framtida pensionsavgångar 2008-2017 Innehållsförteckning Förord 2 Sammanfattning av trender & tendenser 3 1. Pensionsavgångar inom statsförvaltningen

Läs mer

Lagring av vatten för att möta vattenbrist i kustnära områden

Lagring av vatten för att möta vattenbrist i kustnära områden Bosse Olofsson Vatten och miljöteknik, KTH Lagring av vatten för att möta vattenbrist i kustnära områden 2017-11-29 200 m Så såg det ut när det var som värst 1961-2014 Mycket över normalt: >p85 Över normalt:

Läs mer

Teknik och täkter. Mål och riktlinjer. Kommunens grundvattentäkter ska skyddas så att de inte påverkas av miljöstörande verksamheter eller utsläpp.

Teknik och täkter. Mål och riktlinjer. Kommunens grundvattentäkter ska skyddas så att de inte påverkas av miljöstörande verksamheter eller utsläpp. Teknik och täkter Mål och riktlinjer Kommunens grundvattentäkter ska skyddas så att de inte påverkas av miljöstörande verksamheter eller utsläpp. Ett framtida hållbart avloppssystem bör vara utformat så

Läs mer

Geotekniskt PM 1. Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan. Gullbranna 1:13 mfl, Halmstads kommun 2014-04-04

Geotekniskt PM 1. Översiktlig geoteknisk undersökning för detaljplan. Gullbranna 1:13 mfl, Halmstads kommun 2014-04-04 Geotekniskt PM 1 2014-04-04 Upprättad av: Sayle Shamun Granskad av: Sven-Åke Öhman Godkänd av: Fredrik Stenfeldt GEOTEKNISKT PM 1 Kund Sindeman Byggnads AB Att: Jon E Sindeman Propellervägen 4 B 183 62

Läs mer

VA-policy. Oskarshamns kommun

VA-policy. Oskarshamns kommun VA-policy VA-policy Antagen av KF 2013-04-08, 59 Upprättad som ett samarbetsprojekt mellan samhällsbyggnadsnämnden och tekniska nämnden. Arbetet med planen utförs med stöd av Länsstyrelsen (LOVA). Postadress

Läs mer

Yttrande över Förslag till tillämpade riktvärden för Silverdal, Sollentuna kommun

Yttrande över Förslag till tillämpade riktvärden för Silverdal, Sollentuna kommun NATURVÅRDSVERKET 1(6) 2003-03-14 Dnr: 642-1880-03-Rf Enheten för förorenade områden Fredrika Östlund Sollentuna kommun Miljö och hälsoskyddskontoret Att: Ann-Christin Granfors 191 86 Sollentuna Yttrande

Läs mer

Inventering av enskilda avlopp i Gisekvarns fritidsområde

Inventering av enskilda avlopp i Gisekvarns fritidsområde Inventering av enskilda avlopp i Gisekvarns fritidsområde 2011 En samlad bedömning och beskrivning av de enskilda avloppens funktion i Gisekvarns fritidsområde Bakgrund Miljökontoret i Trosa kommun arbetar

Läs mer

Inom fastigheten Lillhällom planeras för utbyggnad av det befintliga äldreboendet som finns inom fastigheten idag.

Inom fastigheten Lillhällom planeras för utbyggnad av det befintliga äldreboendet som finns inom fastigheten idag. REV 2014-04-22 Bakgrund Inom fastigheten Lillhällom planeras för utbyggnad av det befintliga äldreboendet som finns inom fastigheten idag. I dag är ca 35 % av fastighetens area hårdgjord, d.v.s. består

Läs mer

Utvärdering av enskilda avlopps påverkan på grundvattenbudgeten och förslag till beslut

Utvärdering av enskilda avlopps påverkan på grundvattenbudgeten och förslag till beslut Datum Dnr 2015-03-09 BMK.2014.3915 5 Staffan Stafström staffan.stafstrom@varmdo.se 08-570 474 29 Enhetschef Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden Tjänsteskrivelse Utvärdering av enskilda avlopps påverkan

Läs mer

Tänker du inrätta ny avloppsanläggning eller rusta upp din gamla?

Tänker du inrätta ny avloppsanläggning eller rusta upp din gamla? Tänker du inrätta ny avloppsanläggning eller rusta upp din gamla? När du ska inrätta en avloppsanläggning behöver du ha ett tillstånd. Tillståndet söker du hos Miljöförvaltningen. Även om du inte ska göra

Läs mer

Hydrogeologisk bedömning Torpa-Dala deponi Kungsbacka kommun

Hydrogeologisk bedömning Torpa-Dala deponi Kungsbacka kommun Hydrogeologisk bedömning Torpa-Dala deponi Beställare: Kungsbacka Kommun 434 81 Kungsbacka Beställarens representant: Lennart Torgesson Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Storgatan 42 352

Läs mer

PM 1 GEOTEKNIK Kv Gråmunken, Halmstad Nybyggnad flerbostadshus

PM 1 GEOTEKNIK Kv Gråmunken, Halmstad Nybyggnad flerbostadshus PM 1 GEOTEKNIK Kv Gråmunken, Halmstad Nybyggnad flerbostadshus 2008-05-26 uppdr nr 10105575 Upprättad av: Sven-Åke Öhman Granskad av: Ulf Possfelt Godkänd av: Sven-Åke Öhman PM 1 GEOTEKNIK Kv Gråmunken,

Läs mer

Hur är skyddet för våra (grund)vattentäkter idag?

Hur är skyddet för våra (grund)vattentäkter idag? Hur är skyddet för våra (grund)vattentäkter idag? Lena Blad lena.blad@sgu.se Föreningen Vattens Hydrologisektion Seminarium Uppsala, 4 nov 2009 Vattenskyddsområden SGUs roll och arbete underlag för vår

Läs mer

PM Dagvattenföroreningar

PM Dagvattenföroreningar o:\sto2\svg\2014\1320008697\3_tnik\r\dagvatten\pm dagvattenföroreningar_rev.docx Tomteboda bussdepå Datum 2015-01-29 Ramböll Sverige AB Box 17009 104 62 Stockholm T: 010-615 60 000 www.ramboll.se Handläggare:

Läs mer

ATRIUM LJUNGBERG AB SICKLAÖN 346:1, NACKA

ATRIUM LJUNGBERG AB SICKLAÖN 346:1, NACKA OKTOBER 2013 ATRIUM LJUNGBERG AB SICKLAÖN 346:1, NACKA ADRESS COWI AB Solna Strandväg 78 171 54 Solna Sverige TEL 010 850 23 00 FAX 010 850 23 10 WWW cowi.se PM GEOTEKNIK PLANERINGSUNDERLAG PROJEKTNR.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

VARA MARKKONSULT AB 2010-11-04

VARA MARKKONSULT AB 2010-11-04 LERUMS KOMMUN SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Översiktlig gatu- och VA-utredning för detaljplan Götebo 1:5 m.fl Lilla bråta VARA MARKKONSULT AB 2010-11-04 På uppdrag åt Lerums Kommun, sektor samhällsbyggnad, planarkitekt

Läs mer

Skyddsområde och skyddsföreskrifter för Näsinge grundvattentäkt i Strömstad kommun

Skyddsområde och skyddsföreskrifter för Näsinge grundvattentäkt i Strömstad kommun 1(10) Vattenvårdsenheten Susanna Hogdin Länsmiljöingenjör 031-60 50 00 Strömstad kommun Tekniska förvaltningen 452 80 Strömstad Skyddsområde och skyddsföreskrifter för Näsinge grundvattentäkt i Strömstad

Läs mer

G-PM MILJÖTEKNISK PROVTAGNING. Tingstorget, Botkyrka kommun

G-PM MILJÖTEKNISK PROVTAGNING. Tingstorget, Botkyrka kommun G-PM MILJÖTEKNISK PROVTAGNING Tingstorget, Botkyrka kommun 2015-04-29 Upprättad av: Sanna Uimonen Granskad av: Inger Johansson Godkänd av: Maria Lindberg G-PM MILJÖTEKNISK PROVTAGNING, TINGSTORGET, BOTKYRKA

Läs mer

DOM 2014-12-05 Stockholm

DOM 2014-12-05 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060110 2014-12-05 Stockholm Mål nr M 10121-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom i mål nr, se bilaga A KLAGANDE Sölvesborgs

Läs mer

Riktlinjer för enskilda avlopp

Riktlinjer för enskilda avlopp Riktlinjer för enskilda avlopp 2016-03-01 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/upprättad Beslutsinstans Giltighetstid Riktlinjer Enskilda avlopp 2016-02-23, 18 Miljö- och byggnämnden Tills vidare Dokumentansvarig

Läs mer

K 463. Grundvattenmagasinet. Trosa Sörtuna. Sune Rurling. Sund Vagnhärad. Sille. Hillesta. Västerljung. Tuna Sörtuna. Trosaby

K 463. Grundvattenmagasinet. Trosa Sörtuna. Sune Rurling. Sund Vagnhärad. Sille. Hillesta. Västerljung. Tuna Sörtuna. Trosaby K 463 Grundvattenmagasinet Trosa Sörtuna Sune Rurling Sund Vagnhärad Sille Hillesta Västerljung Tuna Sörtuna Trosaby ISSN 1652-8336 ISBN 978-91-7403-257-4 Närmare upplysningar erhålls genom Sveriges geologiska

Läs mer

Analys av trafiken i Oskarshamn vid ankomst Gotlandsfärja

Analys av trafiken i Oskarshamn vid ankomst Gotlandsfärja 1 (11) PM Analys av trafiken i Oskarshamn vid ankomst Gotlandsfärja Ansvarig mikrosimulering/trafikanalys: Handläggare mikrosimulering: Författare detta PM: Granskning detta PM: Sebastian Hasselblom Felicia

Läs mer

1. Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att upphäva beslut Mhn 148/2013, Reviderade anvisningar för enskilda avlopp i Halmstads kommun.

1. Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutar att upphäva beslut Mhn 148/2013, Reviderade anvisningar för enskilda avlopp i Halmstads kommun. 1(6) Tjänsteskrivelse 2015-05-13 Diarienummer: 2015-2493 Version: 1,0 Beslutsorgan: Miljö- och hälsoskyddsnämnden Enhet: Hälsoskyddsavdelningen Handläggare: Ingela Caswell E-post: ingela.caswell@halmstad.se

Läs mer

En hög med sprängsten i Brunna

En hög med sprängsten i Brunna Stiftelsen Kulturmiljövård Rapport 2011:61 En hög med sprängsten i Brunna Arkeologisk förundersökning Fornlämning Västra Ryd 98:1 Viby 19:1 Västra Ryd socken Upplands-Bro kommun Uppland Jan Ählström En

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.214 PLANBESKRIVNING Bild som visar planområdet

Läs mer

Ärende 551-7157-1998 Sabemas ansökan den 22 februari 1995 om tillstånd till grustäktsverksamhet

Ärende 551-7157-1998 Sabemas ansökan den 22 februari 1995 om tillstånd till grustäktsverksamhet Länsstyrelsen för Västra Götalands län Miljöprövningsdelegationen 403 40 GÖTEBORG YTTRANDE Ärende 551-7157-1998 Sabemas ansökan den 22 februari 1995 om tillstånd till grustäktsverksamhet 2 Miljöprövningsdelegation

Läs mer

Vattenmyndigheten i Södra Östersjöns vattendistrikt Länsstyrelsen i Kalmar län 391 86 Kalmar

Vattenmyndigheten i Södra Östersjöns vattendistrikt Länsstyrelsen i Kalmar län 391 86 Kalmar Björn Hjernquist 0498485248@telia.com 26 augusti 2009 Vattenmyndigheten i Södra Östersjöns vattendistrikt Länsstyrelsen i Kalmar län 391 86 Kalmar Samrådsyttrande över förslag till förvaltningsplan, miljökvalitetsnormer,

Läs mer

2007-01-04 10083754. Rev. A 2007-06-20. Stugsund, fd impregnering Söderhamns kommun. Geoteknisk undersökning. PM. Handläggare: Mats Granström

2007-01-04 10083754. Rev. A 2007-06-20. Stugsund, fd impregnering Söderhamns kommun. Geoteknisk undersökning. PM. Handläggare: Mats Granström Stugsund, fd impregnering Söderhamns kommun Geoteknisk undersökning. PM Handläggare: Mats Granström WSP Samhällsbyggnad Norra Skeppargatan 11 803 20 Gävle Tel: 026-66 35 50 Fax: 026-66 35 60 WSP Sverige

Läs mer

Planläggning och VA-utredning inom fritidshusområden

Planläggning och VA-utredning inom fritidshusområden Kommunledningsförvaltningen Kalle Alexandersson,0550-88002 kalle.alexandersson@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Datum 2015-10-07 Ks/2012:210 011 Planfrågor Sida 1(4) Planläggning och VA-utredning inom

Läs mer

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM

ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM Uppdr. nr. 10171536 MARIESTADS KOMMUN TJÖRNUDDEN, BROMMÖSUND DETALJPLAN ÖVERSIKTLIG GEOTEKNISK UNDERSÖKNING PM Örebro 2013-01-11 WSP Samhällsbyggnad Box 8094 700 08 Örebro Lars O Johansson Uppdr. nr. 10171536

Läs mer

RAPPORT. Riskanalys översvämning fördelningsstation F3 E.ON Osmundgatan, Örebro 2014-11-28. Upprättad av: Hans Björn Granskad av: Johan Lundin

RAPPORT. Riskanalys översvämning fördelningsstation F3 E.ON Osmundgatan, Örebro 2014-11-28. Upprättad av: Hans Björn Granskad av: Johan Lundin RAPPORT F3 E.ON Osmundgatan, Örebro 2014-11-28 Upprättad av: Hans Björn Granskad av: Johan Lundin RAPPORT F3 E.ON Osmundgatan, Örebro Kund E.ON Elnät Sverige AB Östra Promenaden 5 601 71 Norrköping Konsult

Läs mer

Figur 1: Översiktskarta över planområdet, berört område framgår av rektanglarna.

Figur 1: Översiktskarta över planområdet, berört område framgår av rektanglarna. 2014-09-09 Bakgrund Inom kvarteret Rätten, fastigheten Skönsberg 1:25, planerar kommunen uppföra ett nytt äldreboende. Genomförandet av planen kommer att innebära att befintliga byggnader rivs och att

Läs mer