Förslag till föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till föredragningslista"

Transkript

1 Förslag till föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande och mötessekreterare. 3. Justering av röstlängd och fråga om mötet är beslutsmässigt samt blivit behörigt utlyst. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare, att jämte mötesordförande justera protokollet. 6. Styrelsens verksamhets och förvaltningsberättelse samt årsmötets fastställande av dessa 7. Revisionsberättelse. 8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsemedlemmarna. 9. Styrelsens förslag till verksamhetsplan med tillhörande budget för innevarande år samt medlemsavgift för innevarande verksamhetsår. ( Nuvarande avgift 2013: 150 kr ) 10. Val av föreningsstyrelse. 11. Val av två revisorer jämte en suppleant. 12. Val av valberedning. 13. Propositioner från styrelsen. 14. Motioner från medlemmar. 15. Övrig information. 16. Mötets avslutande. Kaffe och smörgåstårta s nye VD presenterar sig själv och funderingar kring sitt nya jobb 1 (8)

2 Styrelsens förslag till verksamhetsberättelse för 2014 I. INLEDNING Militärmuseiföreningen i Jämtlands län, (Z) ska genom militärmuséet Garnisonen vara ett attraktivt besöksmål för såväl ung som gammal och genom utställningar och evenemang ge positiva upplevelser som bidrar till kunskap och kännedom om en långvarig och traditionsrik militär verksamhet i länet. Detta är maktpåliggande och kräver ett både engagerat och konstruktiv arbete. Det är därför glädjande att konstatera att vi med stöd av våra grundarföreningar och dess medlemmar fortsatt imponerar på våra besökare. I år har vi utvecklat vårt spiontema med en mer koncentrerad inriktning på kurir och agentverksamhet inom vårt eget län under och efter andra världskriget. Vi har också kunnat bjuda på en ny utställning med blankvapen tack vare den materiel vi disponerar från övlt S Behms samlingar. Ett bildspel med minor och dess verkan är också nytt för året och under sommaren introducerades ett helt nytt interaktivt bildspel - signerat Anders Hansson - som redovisar förberedelser för, genomförande och konsekvenser av Karolinernas norska fälttåg II. MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 62 medlemmar ( ). Av dessa var 6 stycken organisationsmedlemmar, nämligen: Kamratföreningen Försvarets tekniska officerare, Kamratföreningen Norrlandsartillerister, Kf NA, Kungl. Jämtlands Flygflottiljs kamratförening, Fältjägarföreningen, FjF, Jämtlands Fältartilleri, JFA, Flottans män. lll. ÅRSMÖTE 2014 Föreningens årsmöte genomfördes tisdagen den 18 februari 2014 kl.18:30 i Café Kronan på. IV. STYRELSEN Ordförande Göran Jonsson. Vald till årsmötet Ledamöter: Sten Bredberg (Kf NA) Vald till årsmötet Vice ordförande Bernth Ohlson (KJFKf) Vald till årsmötet 2016 Sekreterare Sven-Owe Abrahamsson Vald till årsmötet Kassör Kaj Sandström (KamrAtoff) Vald till årsmötet Stig-Björn Sundell Vald till årsmötet (8)

3 Jan-Anders Jacobsson (FjF) Vald till årsmötet Webbmaster Suppleanter: Bo Johansson (KamrAtoff) Vald till årsmötet Bo Olsson (KfNA) Vald till årsmötet Tord Andersson(KJFKf) Vald till årsmötet 2016 Mikael Johansson (FjF) Vald till årsmötet 2015 V. VERKSAMHETEN Målet med föreningens arbete det gångna året har i huvudsak varit att fortsatt utveckla museet och den verksamhet som ankommer på Z som delägare i Jämtland AB. Övergripande skall militärmuseet Garnisonen vara ett attraktivt besöksmål för såväl ung som gammal och genom utställningar och evenemang ge positiva upplevelser som bidrar till kunskap och kännedom om en långvarig och traditionsrik militärverksamhet i länet. Nytt i Garnisonen inför den gångna säsongen var utställningen av gamla blank- och kulvapen ur överstelöjtnant Sigfrid Behms samlingar. Även vapenrummet har utvecklats genom att en del av stridsfältets olika vapensystem, bl.a. den indirekta elden och minor åskådliggjorts med ett bildspel och ljudillustrationer. Spiontemat har också till del förändrats, för att ges ett mer lokalt innehåll kring kurir- och agentverksamheten i vårt län under andra världskriget. För de yngre besökarna har ytterligare en lekmiljö iordningställts. Under sommaren kompletterades karolinerutställningen med ett interaktivt bildspel utarbetat av Anders Hansson, vilket på ett pedagogiskt sätt ger en fördjupad kunskap om Armfelts fälttåg i Tröndelagen Säsongens husvärdskap i Garnisonen har i huvudsak fungerat och detta tack vare ett stort engagemang från grundarföreningarnas medlemmar, dock har ett färre antal ställt upp än tidigare och de som engagerat sig har tagit på sig flera dagar. Under den gångna hösten har ett långsiktigt och grannlaga projekt inletts i syfte att på ett bättre sätt omhänderta all den materiel som överlåtits av Statens Försvarshistoriska Museer. Arbetet består i stort av att identifiera, dokumentera i databasen PRIMUS, eventuellt ställningstagande om att avyttra samt att organisera och systematisera förrådsställningen. Inom ramen för föremålsprojektet har underhållsåtgärder iståndsatts på pansarbandvagn 401/ MTLB genom ett samarbete med fordonsprogrammet vid Jämtlands Gymnasium. Fordonet kommer sedan att placeras under ett väderskydd där det också ges möjliggör att se innanmätet av vagnen. Parallellt med föremålsprojektet har foto- och biblioteksprojekten framskridit ytterligare med bl.a. arbete med dokumentation i en ny specifik databas. Utvärderingen och resultatet av den gångna säsongen tyder på att med ett militärt innehåll fortfarande fyller en plats som ett intressant och lockande besöksmål. Antalet besökare 2014 har ökat med nästan 1000 personer till nära 3 (8)

4 14000 i jämförelse med fjolåret. Det som imponerar mest på besökarna är det stora ideella engagemanget i verksamheten som möjliggör en fortsatt utveckling av en besöksanläggning som bl.a. ger ökad kännedom om en långvarig och traditionsrik militärverksamhet i länet. VI. EKONOMI Föreningens medel finns på Länsförsäkringar bank, placerade på rörelse- och placeringskonto. VII. SLUTORD När vi nu lägger år 2014 till handlingarna kan vi konstatera att vi fått mycket beröm och kommentarer som: fantastiskt imponerande, jag visste inte att detta fanns, hit kommer vi tillbaka, fanns det verkligen så mycket i Östersund, m.m. m.m. gör att det är stimulerande att fortsätta. Det som utan jämförelse är mest imponerande ar det ideella arbete som läggs ner och möjliggör alla positiva upplevelser. Utan våra eldsjälar skulle verksamheten sakta tyna bort. Även de ekonomiska utvecklingsbidrag som våra grundare bidrar med är en viktig förutsättning. Detta har gjort att vi i år mer påtagligt kunnat ersätta många som avdelat ett stort antal timmar i Garnisonen och förhoppningen är att vi kan fortsätta göra detta kommande år. Den historiska tillbakablick som vår verksamhet ger möjlighet till är viktig för att ge sin del av kunskap och erfarenheter inför kommande tider. Med detta i åtanke och stolthet för de traditioner vi förvaltar ser vi fram mot att fortsätta ge våra besökare upplevelser som etsar sig fast i minnet.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Göran Jonsson Sten Bredberg,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Bernth Ohlson Sven-Owe Abrahamsson,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Kaj Sandström Jan-Anders Jacobsson,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Stig-Björn Sundell 4 (8)

5 Styrelsens förslag till ekonomiberättelse (BR och RR) för 2014 BALANSRÄKNING Anläggningstillgångar Finansiella (aktier) Ingående Utgående Omsättningstillgångar Placeringskonto 56498: :04 Rörelsekonto 3114: :81 SUMMA: 59612: :85 Skulder och eget kapital Kortfristiga skulder 0:- 0 Årets resultat : :31 Eget kapital 80434: :54 SUMMA: 59612: :85 RESULTATRÄKNING Inkomster Medlemsavgifter 9500: -- Gåvor, försäljning 1680: -- Bidrag 45000: -- Ränta 111:56 SUMMA: 56291:56 Utgifter Bank o försäkavg 2413: -- Fordon 1389: -- Adm 3345: 25 Dataprogram 5000: -- Kostnadsersättningar o rekrytering volontärer 17331: -- Uppvaktningar, böcker, dvd 1289: -- Medlemsavg 568: -- SUMMA 31335: 25 Årets resultat 24956: 31 Summa summarum 56291: 56 5 (8)

6 Styrelsens förslag till verksamhetsplan och budget för 2015 Styrelsen föreslår följande plan för föreningens verksamhet 2015: Verksamhet Budget Som delägare bidra till utveckling av Jämtland AB Medverka i arbetsgrupper avseende: Marknadsföring och evenemang Utställningar Lokaler och utemiljö Teknik och pedagogik Föremål och dokumentation Fordon och verkstad Vidareutveckling av vissa utställningsteman i Garnisonen. (Agenter och kurirer samt Soldatliv) Delta i Föremålsprojektet (registrering, uppläggning, dokumentation och utgallring av museimateriel och rekvisita) Fortsätta Fotoprojektet (registrering och identifiering av grundarföreningarnas bildarkiv) Fortsätta Biblioteksprojektet (registrering, strukturering och utgallring av grundarföreningarnas bokbestånd mm) Fullfölja MTLB-projektet (underhåll och reparation samt åtg för att öka tillgängligheten till vagnen ur ett utställningsperspektiv) Påbörja Dokumentationsprojektet (dokumentera händelser, företeelser, kunskaper och färdigheter etc bland fd FM-anställda) Utveckling av publikt forskarutrymme bestående av Wigurska och Bernadottska databaserna Åtgärder i Garnisonens reception för att öka välkomnandet Rekrytera till och stimulera ideella arbetsinsatser Delta i SFHM/SMHA aktiviteter. Kostnadsersättningar och utbildning Materielunderhåll samt övrigt (adm och inköp, marknadsföring, möten, försäkringar) 6 (8)

7 Förslag till budget för verksamhetsåret 2015: Inkomster Not Utgifter Not Från ) Projektkostnader ) Medlemsavgifter 9500 Utvarbete ) Bidrag Kf NA Materielunderhåll ) Bidrag KJFKf Rekryt. och stimul ideella arbetsins Övriga rörelseintäkter ) Kostnadsersättningar ) och bidrag Föreningsstöd ) Medlemsavgifter 500 Övriga kostnader ) Resultat (eget kapital) Summa Summa ) Eget kapital 2) Bidrag från Region JH och enskilda bidrag från medlemmar i FjF 3) Stöd och tjänster från Fältjägargruppen 4) Foto-, Biblioteks- och Dokumentationsprojekten 5) Utveckling forskarutrymme 6) Överförd materiel och truckar 7) Måltids- och milersättningar 8) Administration, inköp, marknadsföring, möten, försäkringar 7 (8)

8 Valberedningens förslag till styrelsefunktionärer 2015 Funktion Namn Förening Förslag Styrelsen Jan-Anders Jacobsson FjF Omval Sven-Ove Abrahamsson Omval Kaj Sandström KamraToff Omval Suppleanter Bo Johansson KamraToff Omval Mikael Johansson FjF Omval Revisorer Henric Tungström Omval Gunilla Nilsson Edler Omval Suppleant Gro Olsen Omval Valberedning Bo Östlund KfNA Tillgänglig för omval Ulrika Kempe FjF Tillgänglig för omval Jan Ågren KamraToff Tillgänglig för omval Urban Bengtsson KJFKf Tillgänglig för omval 8 (8)

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte Plats: Jämtlands AB Optand, Kafé Kronan Mötet inleddes med att ordförande Göran Jonsson gjorde en återkoppling till de passerade 10 åren och konstaterade att verksamheten inte bara inneburit förvaltning

Läs mer

Förslag till Dagordning

Förslag till Dagordning 1. Mötets öppnande. Förslag till Dagordning 2. Val av mötesordförande och mötessekreterare. 3. Justering av röstlängd och fråga om mötet är beslutsmässigt samt blivit behörigt utlyst. 4. Godkännande av

Läs mer

Årsmöteshandlingar verksamhetsåret Justering av röstlängd och fråga om mötet är beslutsmässigt samt blivit behörigt utlyst.

Årsmöteshandlingar verksamhetsåret Justering av röstlängd och fråga om mötet är beslutsmässigt samt blivit behörigt utlyst. 1. Mötets öppnande. fföörrsslag till ddagorrddning 2. Val av mötesordförande och mötessekreterare. 3. Justering av röstlängd och fråga om mötet är beslutsmässigt samt blivit behörigt utlyst. 4. Godkännande

Läs mer

Förslag till Dagordning vid ordinarie Årsmöte

Förslag till Dagordning vid ordinarie Årsmöte Årsmöteshandlingar verksamhetsåret 2015 sida 1 (8) 1. Mötets öppnande. Förslag till Dagordning vid ordinarie Årsmöte 2. Val av mötesordförande och mötessekreterare. 3. Justering av röstlängd och fråga

Läs mer

Förslag till Dagordning

Förslag till Dagordning 1. Mötets öppnande. Förslag till Dagordning 2. Val av mötesordförande och mötessekreterare. 3. Justering av röstlängd och fråga om mötet är beslutsmässigt samt blivit behörigt utlyst. 4. Godkännande av

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening

Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening Förslag till stadgeändring för Nässjö Naturskyddsförening Ursprunget antagna den 20 feb. 1992 vid ordinarie kretsstämma. Förslag till ändringar markerat i rött skall antas definitivt på årsmöte 25/2 2016

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE

SKANKEFÖRENINGEN SVERIGE SKANKEFÖRENINGEN 1(5) SVERIGE STADGAR SKANKEFÖRENINGEN Instiftad den 21 juli 1974 Organisationsnummer 893201-8735 1 ÄNDAMÅL Skankeföreningen är en ideell förening, som har till ändamål: att verka för sammanhållning

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 22 mars 2011 kl 12.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID KONSTITUERANDE ÅRSMÖTE i ordersalen, f.d. I 5:s kanslihus torsdagen den 9 februari 2006

PROTOKOLL FÖRT VID KONSTITUERANDE ÅRSMÖTE i ordersalen, f.d. I 5:s kanslihus torsdagen den 9 februari 2006 Millitärmuseiföreningen i Jämtlands län, Milmus Z PROTOKOLL FÖRT VID KONSTITUERANDE ÅRSMÖTE i ordersalen, f.d. I 5:s kanslihus torsdagen den 9 februari 2006 1 Mötets öppnande Sten Bredberg hälsade såsom

Läs mer

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE Årsstämma 2016 Söndagen den 24 april Plats: idrottshuset, Vänersborg Protokoll årsstämma 2016 1. Stämmans öppnande Ordförande Bo Johansson hälsade alla välkomna

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 6 mars 2012 kl 10.00 i SPF:s lokal Engelbrektsvägen 24 (ingång från

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan.

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan. Pixbo Vägförening ga:2, organisationsnummer 852000-3123 Föreningsstämma 2014-03-17, Montesoriskolan, Pixbo Närvarolista/röstlängd upprättades (se bilaga). Innan den formella delen av årsstämman berättade

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Dreverklubbens stämma i Sätra Brunn, Sala den 19 juni 2010

Protokoll fört vid Svenska Dreverklubbens stämma i Sätra Brunn, Sala den 19 juni 2010 Protokoll fört vid Svenska Dreverklubbens stämma i Sätra Brunn, Sala den 19 juni 2010 1 Stämmans öppnande Klubbens ordförande Christoffer Schildt hälsar delegater och övriga deltagare välkomna och förklarar

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm

Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Munskänkarnas sektion Birger Jarl, Stockholm Rapport för verksamhetsperioden 1 januari 2014 31 december 2014 Innehåll Verksamhetsberättelse..2 Resultat- och balansräkning.4 Revisionsberättelse.5 Stadgar..6

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014.

Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Stadgar för FAMNA Riksorganisationen för idéburen vård och social omsorg Reviderade och antagna vid årsmötet 2007, 2010, 2013 och 2014. 1 Organisationsform och firma Famna är en ideell förening för organisationer

Läs mer

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsmöte 2015 24 mars Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014 Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsta Scenfolk FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA ÅRSMÖTE 2015 1. Öppnande 2. Fastställande av

Läs mer

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013 Årsredovisning Verksamhetsår 2013 Innehåll Verksamhetsberättelse 2013... 4 Styrelse och förtroendevalda... 4 Relationer och representationer... 4 Information och rekrytering... 4 Avgifter... 4 Medlemmar...

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

DIS-Bergslagen. Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Verksamhetsberättelse 2012

DIS-Bergslagen. Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Verksamhetsberättelse 2012 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2012 Årsmöte DIS-Bergslagen Söndagen den 24 februari 2013 kl. 15.00 Culturen, Västerås. Förslag

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma Kallelse Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 1:e ordinarie årsstämma Tid: 2/4-215 Klockan 18.3 Plats: BRF Brunnsängens gårdshus Innehåll: Dagordning Resultat jämfört

Läs mer

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201

KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 KALLELSE och ÅRSMÖTESHANDLINGAR TILL ÅRSMÖTET 201 Riddartorps Koloniträdgårdsförening Dåntorpsvägen Jordbro Dagordning Kallelse till Årsmöte 201 LÖRDAG DEN APRIL KL. 13.00 i Skogsstjärnan 1. Mötets öppnande

Läs mer

TORS FISKE BRF KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

TORS FISKE BRF KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA ÅRSMÖTE 2013 KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: kl.19.00 tisdagen den 7 maj 2013 Plats: Titti Nylander Förslag till Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2013. Tid: den 24 mars 2013 kl. 12-14. Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund

Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund Stadgar för Sveriges Dövas Riksförbund 2014 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte... 3 2 Ändamål... 3 3 Organisationer... 3 4 Medlemmar... 4 5 Medlemsavgift... 4 6 Kongress... 4 7 Förbundsmöte... 7 8 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen -

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen - 11 Datum: 20 mars 2010 Plats: Hotell Laponia, Arvidsjaur PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2010 Beslutande: Anders Andersson, Piteå BK Jan Bergdahl, Piteå BK Per Berglund, Piteå BK Daniel Bergman, Piteå BK Hans Eriksson,

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

Årsredovisning. Lekebergs Kommunala Holding AB

Årsredovisning. Lekebergs Kommunala Holding AB Årsredovisning för Lekebergs Kommunala Holding AB Räkenskapsåret 2010 1 (8) Lekebergs Kommunala Holding AB Styrelsen och verkställande direktören för Lekebergs Kommunala Holding AB får härmed avge årsredovisning

Läs mer

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte tisdagen den 18 mars 2014 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal innanför datasalen.

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992.

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. 1 (6) Reviderade mars 1996, november 1998, november 2000, november 2001. HYC syfte. HYC är en ideell förening vars syfte är

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse Årsredovisning och Verksamhetsberättelse för Västra Husby Fiber Ekonomisk Förening (769626-0996) Räkenskapsåret 140101-141231 Västra Husby Fiber Ek.Förening Årsredovisning Sida 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning

Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning Nr 1 2016 MCV Arvika klubbtidning MOTORCYKELVETERANERS STYRELSE 2015 Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Ledamot: Styrelsesuppleant: Styrelsesuppleant: Arrangörsgrupp: Revisiorer:

Läs mer

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater.

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater. SVENSKA TERRIERKLUBBEN Specialklubb inom Svenska Kennelklubben PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Terrierklubbens fullmäktige (TF) den 22 april 2012 på Scandic, Järva krog, Solna 1 Mötets öppnande

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Styrelsen. Tisdag den 20 april 2010 kl 19.00. Träffpunkt Enebyberg, Alvägen 20B, Eneby Torg. Årsmötesförhandlingar

Styrelsen. Tisdag den 20 april 2010 kl 19.00. Träffpunkt Enebyberg, Alvägen 20B, Eneby Torg. Årsmötesförhandlingar KALLELSE TILL DANDERYDS VILLAÄGAREFÖRENINGS ÅRSMÖTE Tisdag den 20 april 2010 kl 19.00 Träffpunkt Enebyberg, Alvägen 20B, Eneby Torg Årsmötesförhandlingar Dagordning 1. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Själevads 1 (6) Socialdemokratiska förening 9 februari 2009

Själevads 1 (6) Socialdemokratiska förening 9 februari 2009 Själevads 1 (6) Själevads 2 (6) Dagordning för årsmöte måndag 9 februari 2009 18:30 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av dagordningen 3 Godkännande av kallelse 4 Parentation 5 Val av Presidium: A. Ordförande

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS)

Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) Stadgar för den ideella föreningen SWEDEN BALBOA SOCIETY (SBS) med hemort i Stockholms, Uppsalas, Göteborgs och Lunds kommuner. Bildad den 13 november 2008. Stadgarna fastställdes av årsmötet den 20 maj

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Playstars årsmöte 2012-03-31

Playstars årsmöte 2012-03-31 Playstars årsmöte 2012-03-31 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

PROTOKOLL 2011-05-15 Årsmöte

PROTOKOLL 2011-05-15 Årsmöte Närvarande: Se bilaga 1. Dagordning Bilagor 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängden 3 Fastställande av dagordning 4 Val av mötets ordförande 5 Val av mötets sekreterare 6 Val av två personer att

Läs mer

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma KALLELSE Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma Söndag den 19 juni 2016 kl. 9.00 i Vätö Folkets Hus i Harg 2016-04-02 Lars Lundman Lars Lundman ordförande FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2009. Tid: den 29 mars 2009 kl. 12 00-14 00 Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Plats: Hensbacka Herrgård, Munkedal Datum: 2013-02-09 Program: 09.30 10.00 Kaffe och smörgås serveras 10:00 12.00 Årsmötesförhandlingar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Mora jordägares samfällighetsförening håller stämma måndag 28 maj!

Mora jordägares samfällighetsförening håller stämma måndag 28 maj! Årsmöteshandlingar Mora jordägares samfällighetsförenings ordinarie stämma Samt Bälter Sven Erssons jordbruksfonds ordinarie stämma Datum 2012-05-28 Plats Mora Parken kl: 19.00 Mora jordägares samfällighetsförening

Läs mer

Stadgar för Lövsta Båtklubb

Stadgar för Lövsta Båtklubb Stadgar för Lövsta Båtklubb Klubben bildades 1969 och har sin hemort / verksamhetsområde i Enhörna i Södertälje kommun. Stadgarna antagna 1969. Reviderade 2010-05-16. 1 Ändamål Klubben är en allmännyttig

Läs mer

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Närvarolista bifogas protokollet. 144 Ordförande Anders Björfeldt hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016

DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016 2015 DAGORDNING FÖR FLISERYDS SPORTFISKEKLUBBS ÅRSMÖTE DEN 11 mars 2016 1 Mötets öppnande. 2 Fastställande av dagordning. 3 Val av protokollsjusterare tillika rösträknare. 4 Frågan om mötets behöriga utlysande.

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2013 Årsstämman äger rum tisdagen den 11 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna

Stadgar v 2.0. Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10. Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna Stadgar v 2.0 Antagna av Årsmötena 2014-05- 03 och 2015-05- 10 Stadgegruppen av Föreningen Munskänkarna STADGEGRUPPEN Lena Ståhl, ordförande Stadgegruppen Ylva Sundkvist, föreningens ordförande Esbjörn

Läs mer

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset

Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Kallelse ÅRSMÖTE 2016 i Söder-Marums vägförening Lördagen den 18 juni kl. 10.00, Medborgarhuset Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande för årsmötet

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Handlingar inför föreningsstämman 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen ordinarie stämma onsdagen den 15 April i skogsängskyrkan med början

Läs mer

Välkommen till Årsmöte för Högerud Fiber Ekonomiska Förening 2016-04-03

Välkommen till Årsmöte för Högerud Fiber Ekonomiska Förening 2016-04-03 Välkommen till Årsmöte för Högerud Fiber Ekonomiska Förening 2016-04-03 Viktigt beslut skall tas Efter tusentals timmar av förarbete (ca 5000-6000) är det nu äntligen dags att bestämma oss för att bygga

Läs mer

FÖRENINGEN KVICKBADHUSET PROTOKOLL

FÖRENINGEN KVICKBADHUSET PROTOKOLL FÖRENINGEN KVICKBADHUSET PROTOKOLL PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE DEN 9 APRIL 2014 PÅ CAFÉ AMANDA, BILBLIOTEKET I HÖGANÄS. Närvarande: ca 35 av föreningens medlemmar samt från styrelsen: Björn Österberg, Claes

Läs mer

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014 Kallelse till Extra Årsmöte i Sävedalens AIK 2014-11-27 kl 19.00 Mötet hålls i SAIK-stugan Kåsjön där kaffe och bulle serverades innan öppnandet. Extra möte är utlyst för att behandla de motioner som inkom

Läs mer

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Årsmötet inleder MiniVinmässan med start 1830. Insläpp med fördrink före 1830. Se särskild kallelse

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning :

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : 1. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE Årsredovisning för Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE 829501-5161 Räkenskapsåret 2011 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 (7) Resultaträkning 2 (7) Balansräkning 3 (7) Tilläggsupplysningar

Läs mer

STADGAR för. Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK

STADGAR för. Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK STADGAR för Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK 1. Firma Föreningens firma är Dag- och Fritidshemmet Bonk, ideell förening. 2. Ändamål Föreningens ändamål är att med personella insatser av (om än inte

Läs mer

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011

Stenkumla bygdegårdsförening. Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla bygdegårdsförening Årsmöteshandlingar 2011 Stenkumla Bygdegårdsförening Årsmöte onsdagen den 9 februari 2011, kl 19:00 Föredragningslista. 1. Årsmötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer: ordförande

Läs mer

STIFTELSEN KUNGLIGA SVEA ARTILLERIREGEMENTES OFFICERSKÅRS SAMLINGAR OCH FONDER. Org nr 822000-2169 ÅRSREDOVISNING. för räkenskapsåret 2008

STIFTELSEN KUNGLIGA SVEA ARTILLERIREGEMENTES OFFICERSKÅRS SAMLINGAR OCH FONDER. Org nr 822000-2169 ÅRSREDOVISNING. för räkenskapsåret 2008 Stiftelsen Kungliga Svea Artilleriregementes officerskårs samlingar och fonder 1 (6) STIFTELSEN KUNGLIGA SVEA ARTILLERIREGEMENTES OFFICERSKÅRS SAMLINGAR OCH FONDER Org nr ÅRSREDOVISNING för räkenskapsåret

Läs mer

Sändlista. PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE. Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2011-02-10.

Sändlista. PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE. Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2011-02-10. Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2011-02-10. Börje Kavhed Sekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant

Läs mer

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet.

Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SAINT LOUIS FRITIDSVERKSAMHET IDEELL FÖRENING ORG NR 802422-1999 1 Föreningens firma Föreningens firma är Saint Louis Fritidsverksamhet. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26

ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26 ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013-11-26 Närvarolista: nostrad, Mattias Jernberg danlii, Daniel Liikamaa farsan, Tobias Lundquist firetech, Joakim Andersson glyph, Fredrik Andersson kongo, Fredrik Ahlberg ao, Andreas

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15

Årsmöte Trollhättesektionen 2016-01-15 Årsmöte 2016-01-15 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 15 januari 2016 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av två justeringsmän att

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen

Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008, 2010 och 2012 Stadgar för Svenska Naturskyddsföreningen Antagna vid riksstämman 1998 reviderade 2002, 2004, 2008,

Läs mer