Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna."

Transkript

1 DAGORDNING Datum (23) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: RS-rummet, Rådhus Skåne, Kristianstad Information Jobbpaket Skåne - Maria Ingvarsson, handläggare, Koncernstab HR Uppföljning laglighetsprövningar - Camilla Ziegler, chefsjurist Information från Brysselkontoret - Filippa Arvas Olsson, VD Skåne European Office AB 1. Justering 2. Anmälan av delegationsbeslut Diarienummer lägger rapporten till handlingarna. 1. Rapport Anmälan av informationshandlingar Diarienummer lägger sammanställningen till handlingarna. 1. Sammanställning Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (23) 4. Redovisning av ej avgjorda motioner Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. Redovisning föreligger från Koncernstab kansli avseende ej avgjorda motioner i enlighet med 37 i arbetsordningen för regionfullmäktige. 1. Redovisning Årsredovisning 2013 för stiftelser förvaltade av Diarienummer fastställer föreliggande förslag till årsredovisningar för anknutna avkastningsstiftelser, förvaltade av under Förslag föreligger till årsredovisningar för anknutna avkastningsstiftelser som förvaltas av. Årsredovisningarna som ska fastställas är sammanställda i två årsredovisningar, stiftelser som har ett kapital som överstiger respektive understiger 10 basbelopp. 1. Beslutsförslag Årsredovisning för stiftelser med ett kapital överstigande 10 prisbasbelopp 3. Årsredovisning för stiftelser med ett kapital understigande 10 prisbasbelopp 4. Revisionsrapport från Deloitte

3 Datum (23) Ärenden från nämnder 6. Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige fastställer föreliggande förslag till Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionala tillväxtnämnden ska senast i april 2015 återkomma till regionfullmäktige med förslag till uppdatering av planen. Regionala tillväxtnämnden ska därefter årligen följa upp planens genomförande och vid behov återkomma till regionfullmäktige med förslag till revidering. s beslut 1. ger regiondirektören i uppdrag dels att medverka i utredning om eventuell offentlig-privat samverkan vid införande och drift av spårvagnstrafik i Lund, dels att utreda frågan från Lunds kommun kopplad till de objekt i planen för regional transportinfrastruktur i Skåne som kommunen har pekat ut med hänsyn tagen till vad som är bäst ur ett regionalt perspektiv. Uppdraget ska redovisas till regionstyrelsen senast i april har 2013 upprättat förslag till Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne efter dialog med kommunerna i Skåne och andra intressenter. Regeringen har därefter fastställt definitiv ekonomisk ram för planen. Planen fastställs nu efter mindre justering och kommer att ligga till grund för kommande satsningar i den regionala infrastrukturen i Skåne. kommer årligen att följa upp planens genomförande och pröva om planen behöver uppdateras. En uppdatering ska ske under Regionala tillväxtnämndens beslut , Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne , Miljökonsekvensbeskrivning Regeringens beslut med bilaga 4 om definitiva ekonomiska ramar.

4 Datum (23) 7. Jämställdhetsstrategi för Skåne Diarienummer antar Jämställdhetsstrategi för Skåne Strategin processas fram gemensamt i likhet med den regionala utvecklingsstrategin Länsstyrelsen i Skåne har fått i uppdrag av regeringen att ta fram en strategi för jämställdhetsintegrering för Skåne. Samverkansparter för Jämställdhetsstrategi för Skåne är Länsstyrelsen i Skåne, Kommunförbundet Skåne och. 1. Regionala tillväxtnämndens beslut , 36 inkl Jämställdhetsstrategi i Skåne Modellavtal Färdtjänsten - fortsatt finansiering Diarienummer godkänner modellavtal för fortsatt finansiering av övertagen färdtjänst och riksfärdtjänst. Sedan 2008 har 23 av Skånes 33 kommuner överlåtit ansvaret för färdtjänst och riksfärdtjänst till. Den överlåtna verksamheten finansieras genom att kommunen utger ett bidrag till. Finansieringen är säkerställd till och med Därefter återgår ansvaret för färdtjänsten till kommunerna om inte parterna kommer överens om en annan lösning. 1. Beslutsförslag Kollektivtrafiknämndens beslut , Rekvisition hörapparat, ersättningsnivå Diarienummer Ersättningsnivån för de hörapparater brukarna väljer ur annat sortiment, än det upphandlat, höjs till 2100 kr per hörapparat inklusive hörselgångsinsats.

5 Datum (23) 2. Ersättningen för momskostnader som tidigare utbetalats till de auktoriserade audionommottagningarna tas bort. 3. Ovanstående träder i kraft senast 2 månader efter beslutet. Införandet av registrering av vilka hörapparater de privata audionommottagningarna säljer till brukarna, genom Rekvisition hörapparat, och till vilket pris detta sker kommer att förbättra uppföljningen av systemet med det fria valet av hörhjälpmedel. Föreslagen rekvisitionsnivå är anpassad till nya hörapparatavtal och grundar sig på ett snittpris av de mest frekventa hörapparaterna inkl. hörselgångsinsats. 1. Habilitering- och hjälpmedelsnämndens beslut , Försäljning byggnad 17 sjukhusområdet i Trelleborg Diarienummer uppdrar åt regiondirektören att stycka av och försälja byggnad 17, sjukhusområdet i Trelleborg. Förutsättningen är att köpeskillingen på försäljningsobjektet uppgår till högst 300 prisbasbelopp. 2. uppdrar åt regiondirektören att förbereda avstyckning och försäljning av byggnad 17 inom nuvarande fastigheten Lasarettet 13, sjukhusområdet i Trelleborg genom att upprätta förslag på köpekontrakt såvida köpeskillingen på försäljningsobjektet överstiger 300 prisbasbelopp. Gula villan är byggd 1963 och har ett ombyggnadsår Adress: Frans Malmrosgatan 30, sjukhusområdet i Trelleborg. Då byggnad 17 kommer att bli tomställd och ingen användning från Region Skånes verksamheter är sannolik inom överskådlig framtid föreslås att nuvarande större fastighet avstyckas för att frigöra byggnad 17 ( ) inom nuvarande fastigheten Lasarettet 13, sjukhusområdet i Trelleborg för försäljning. Närmaste granne öster om byggnad 17 är Ljunggrenska skolan, Trelleborgs kommun, Lasarettet 14. De önskar utöka sin verksamhet och har visat intresse för att förvärva byggnad 17. Ombildning av fastigheterna innebär en utökning av nuvarande fastighet Lasarettet 14. Byggnaden är på 354 kvm BRA, bruttoarea, lokalyta.

6 Datum (23) 1. Fastighets- och servicenämndens beslut , Investeringsmedel för bårhus, byggnad 52 sjukhusområdet i Lund Diarienummer avdelar 14,8 miljoner kronor ur regionstyrelsens investeringsutrymme 2014 för finansiering av om- och nybyggnation av nytt bårhus i Lund. Sedan 2009 har översyn av lokaler för obduktion och bårhus genomförts på sjukhusområdet i Lund. I december 2010 blev lokaler för riskobduktioner underkända för fortsatt sådan verksamhet. Från den 1 januari 2014 har Regionservice ansvaret för bårhusverksamheten i. I Lund har lokaler för samlad obduktionsverksamhet identifierats. Investeringsmedel för obduktionsverksamheten är beslutade. I beslutet finns dock inte medel för ett nytt bårhus, i samma byggnad som obduktionslokalerna, avdelat. Det innebär att finansiering för om- och nybyggnation av bårhuset för närvarande saknas. Det nya bårhuset Lund kommer att omfatta 100 platser och kommer att klara aviserat utökat behov av bårhusplatser. Behov av investeringsmedel - ombyggnation samt utrustning - uppgår till 14,8 miljoner kronor ((bygg 7,8 miljoner kronor och utrustning 7 miljoner kronor), vilket framgår av bifogad projektkalkyl. 1. Fastighets- och servicenämndens beslut , Fysisk tillgänglighet Diarienummer avdelar tre miljoner kronor ur regionstyrelsens anslag till förfogande 2014, för fullföljande av plan för fysisk tillgänglighet bland annat genom att ett projekt över två år genomförs.

7 Datum (23) s lokaler ska vara lokaliserade och utformade så att de är tillgängliga för nyttjare oavsett funktionsnedsättning. Inom Regionservice olika verksamhetsområden bedrivs tillgänglighetsarbetet i enlighet med det handikappolitiska programmet och med särskilt fokus på fysisk tillgänglighet. Plan för fysisk tillgänglighet är beslutad i fastighets- och servicenämnden Planen beskriver förslag på åtgärder för att förbättra tillgänglighetsarbetet och behovet av en samordnad resurs som strukturerat kan stödja implementeringen inom olika kompetensområden bör övervägas. 1. Fastighets- och servicenämndens beslut , Investering för mätare Diarienummer avdelar 15 miljoner kronor ur ramen för utrustningsinvesteringar 2014, för installation av mätare för mätvärdesuppföljning av media i s fastighetsbestånd. Ett regionövergripande stabilt system för automatisk mätvärdesinsamling av media per byggnad och med upplösningen en timma (1-h) på mätvärdena behöver införas. Det bör vara en öppen, fabrikatsoberoende systemlösning vilken även skickar vidare data till Landlord samt andra gränssnitt. I detta börläge ingår även mjukvara för presentation av insamlad data på byggnadsnivå i form av absolut energianvändning och som vedertagna KPI:er för uppföljning av energiprestanda. 1. Fastighets- och servicenämndens beslut , Plan för energieffektiviseringar år Diarienummer avdelar 70 miljoner kronor ur regionstyrelsens investeringsutrymme 2014 och 2015 för energieffektiviseringsåtgärder i s ägda fastighetsbestånd.

8 Datum (23) Fastighets- och servicenämnden fastställde 2012 en handlingsplan för att nå s energimål inom lokalförsörjning. Handlingsplanen innebär både en övergång till förnybara energikällor och att minska energianvändningen. En plan är framtagen för att genomföra energieffektiviseringar i det av ägda fastighetsbeståndet som innebär investeringar om 70 miljoner kronor för 2014 och 2015, fördelat med 30 miljoner kronor första året och 40 miljoner kronor för andra året. 1. Fastighets- och servicenämndens beslut , 30 Ärenden från regionstyrelsens beredningar och utskott 15. Investeringar 2014 Diarienummer godkänner föreslagen hantering avseende externa förhyrningar i samband med utvecklingsplanerna. 2. beslutar om åtgärder enligt tabell 1 a avseende Malmö sjukhusområde innebärande 170 miljoner kronor fördelat med 40 miljoner kronor 2014 och 130 miljoner kronor beslutar om åtgärder enligt tabell 1 b avseende Lunds sjukhusområde innebärande 18 mkr i investeringsmedel för beslutar om utrustningsinvesteringsmedel om 10 miljoner kronor 2014 för Helsingborgs sjukhusområde. 5. ger i tilläggsuppdrag när det gäller sjukhusområdet i Lund att särskilt analysera och beakta sjukhusområdets roll i det östvästliga kunskapsstråk som är under uppbyggnad i Lund. 6. lägger i övrigt informationen i ärendet till handlingarna. Ärendet är den första återrapporteringen av genomförandet av utvecklingen av sjukhusområdena i Malmö, Lund och Helsingborg. I ärendet föreslås medelstilldelning för bygginvesteringsobjekt om sammanlagt 188 miljoner kronor fördelade med 58 miljoner kronor 2014 och 130 miljoner kronor 2015 samt utrustningsinvesteringar om 10 miljoner kronor Vårdproduktionsberedningens förslag , 57

9 Datum (23) 16. Granskning av Vård i rimlig tid/tillgänglighet (rapport nr ) Diarienummer avger yttrande till s revisorer enligt föreliggande förslag. Granskningen övergripande frågeställning är om arbetet organiseras, planeras och genomförs på ett sätt som kan ge det resultat som förväntas och är önskvärt utifrån ett patientperspektiv, samt om patienten ges tillräckligt med hjälp, stöd och vägledning för aktiva val och därmed effektivare resursutnyttjande. 1. Förslag till yttrande 2. Vårdproduktionsberedningens förslag , Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut , (för kännedom) 4. Skrivelse från s revisorer inkl. granskningsrapport nr Motion. Fungerande mödravårds- och förlossningsjournal Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige anser att motionen är besvarad genom regionstyrelsens yttrande. Mats Erlandsson (SD) och Lars-Johan Hallgren (SD) har i motion föreslagit att regionfullmäktige ger regionstyrelsen i uppdrag at genomföra förbättringar för en förenkling av möjligheterna till informationsdelning mellan privata och regionala vårdgivare inom ramen för mödravård och förlossningsvård. 1. Förslag till yttrande 2. Beredningen för integritetsfrågors förslag , Motion från Mats Erlandsson (SD) och Lars-Johan Hallgren (SD)

10 Datum (23) 18. Omställningsstöd och pensionsbestämmelser för förtroendevalda Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige beslutar att Sveriges Kommuner och Landsting modell för omställningsstöd och pensionsbestämmelser för förtroendevalda (OPF-KL) ska gälla i från och med den mandatperiod som börjar Till följd av detta upphör tidigare beslut ( ) om avsättning till pensionsförsärkingen att gälla. Sveriges Kommuner och Landsting fastställde hösten 2013 ett förslag till nya bestämmelser om omställningsstöd och pension till förtroendevalda. Den nya modellen innebär ett förändrat fokus från pension till omställning för förtroendevalda. Modellen är ett förslag som kan användas i oförändrad eller modifierad form av kommuner och landsting/regioner. 1. Arvodesberedningens förslag , 6 inkl. bilagor 19. Uppföljning av s tillämpning av pensionsbestämmelser för förtroendevalda Diarienummer uppdrar åt regiondirektören att inför mandatperiodsskiftet ta fram mer omfattande skriftlig information rörande omställningsvederlag, omställningsstöd och pensioner till förtroendevalda. 2. uppdrar åt regiondirektören att förtydliga uppdraget till KPA beträffande information till de förtroendevalda och hanteringen av visstidspensioner. 3. konstaterar att hanteringen av visstidspensioner har skett i enlighet med KPA:s anvisningar. 4. uppdrar åt regiondirektören att återkomma med förslag beträffande hur den interna kontrollen beträffande omställningsvederlag och visstidspensioner ska utformas. s ordförande har uppdragit åt arvodesberedning att följa upp och utvärdera hur information och hantering sker beträffande omställningsvederlag och pensioner till förtroendevalda.

11 Datum (23) 1. Arvodesberedningens förslag , Särskild satsning på jobb för ungdomar i Diarienummer lägger lägesrapporten till handlingarna. En av s utmaningar under de kommande åren är att komma tillrätta med den höga ungdomsarbetslösheten i Skåne. Samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen möjliggör att vi kan erbjuda uppemot 400 ungdomar praktik med lön under 3-6 månader. Målgruppen är långtidsarbetslösa ungdomar, innefattande nyanlända och ungdomar med funktionsnedsättning. Enligt beslut i regionstyrelsen sker redovisning vid regionstyrelsens sammanträde i juni Personal- och arbetsgivarutskottets beslut , års uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Diarienummer lägger 2013 års uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet till handlingarna. För att säkerställa det systematiska arbetsmiljöarbetets effektivitet, funktion och utveckling måste det regelbundet följas upp och utvärderas. Fr. o m 2013 gör, i enlighet med Arbetsmiljölagen och föreskrift om systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1), årligen en uppföljning av SAM som involverar hela organisationen. Uppföljningen ingår i budget och uppföljningsprocessen enligt beslut i regionstyrelsen mot bakgrund av inspektionsmeddelande från Arbetsmiljöverket. Rapporten års uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) visar att det systematiska arbetsmiljöarbetet regionövergripande fungerar bra. Det finns förbättringsmöjligheter, ett exempel är att tydliggöra s policy för hälsofrämjande arbetsmiljö så att den blir mer känd på arbetsplatserna. Såväl regionövergripande som förvaltningsspecifika åtgärder är framtagna.

12 Datum (23) 1. Personal- och arbetsgivarutskottets beslut , Rapport års uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) 22. Regional utvecklingsstrategi för Skåne Diarienummer s föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige fastställer föreliggande förslag till Skånes regionala utvecklingsstrategi. 2. Regionfullmäktige beslutar att Skånes regionala utvecklingsstrategi ska ligga till grund för s budget och efterföljande verksamhetsplaner. 3. Regionfullmäktige uppmanar de skånska utvecklingsaktörerna att ställa sig bakom föreliggande förslag till Skånes regionala utvecklingsstrategi och att aktivt delta för att genomföra strategins intentioner. 4. Regionfullmäktige uppmanar till samhandling kring strategins intentioner inom olika gemensamma arenor och samverkanskonstellationer. s beslut 1. uppdrar åt regiondirektören att säkerställa utvecklingsstrategins intentioner inom s verksamhet och det långsiktiga åtagandet avseende att leda arbetet kring genomförande. 2. beslutar att samtliga förvaltningar inom Region Skåne ska arbeta med strategins intentioner och ta fram nödvändiga handlingsplaner kring genomförande. har enligt lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län (2010:630) ansvaret för det regionala utvecklingsarbetet i Skåne vilket bl.a. innebär att ska ta fram en strategi för länets utveckling. har sedan våren 2012 i bred samverkan och dialog arbetet fram ett förslag till ny regional utvecklingsstrategi som ska ersätta nuvarande regionala utvecklingsprogram. Skånes regionala utvecklingsstrategi har målbilden om Det öppna Skåne 2030.

13 Datum (23) 1. Beslutsförslag Förslag Det öppna Skåne Skånes regionala utvecklingsstrategi 23. Organisationsberedningen - Delrapport Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige fastställer det så kallade minoritetsskyddet i enlighet med det förslag som har överlämnats av organisationsberedningen i Delrapport I att gälla från och med nästa mandatperiod. Organisationsberedningen har överlämnat ett förslag om så kallat minoritetsskydd att gälla från och med nästa mandatperiod. Att göra detta ingick i det direktiv som regionstyrelsen lämnade till beredningen vid dess inrättande hösten Beslutsförslag Delrapport I från organisationsberedningen 24. Ekonomirapport januari-april 2014 Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisad ekonomirapport till handlingarna. Redovisning av ekonomirapport för perioden januari - april Beslutsförslag Ekonomirapport efter första tertialet 2014

14 Datum (23) 25. Finansrapport januari - april 2014 Diarienummer lägger finansrapporten med godkännande till handlingarna. Redovisning av finansrapport för perioden januari - april 2013 föreligger. 1. Finansrapport januari - april 2. Intyg från KPMG 26. Tilläggsbudget 2014 Diarienummer föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige tillskjuter medel till regionstyrelsen under 2014 enligt följande: 10 miljoner kronor för insatser i kompetensutveckling för sjuksköterskor. 30 miljoner kronor för finansiering av sommarsatsning i sjukvården samt lönesatsning förlösande barnmorskor. 50 miljoner kronor avseende ett omstruktureringanslag för Skånevård Sund. 10 miljoner avseende ett omstruktureringanslag för Skånevård Kryh. 2. Regionfullmäktige finansierar tillskjutna medel, totalt 100 miljoner kronor, genom omdisponering av 40 miljoner kronor från kollektivtrafikens regionbidrag 2014 samt 60 miljoner kronor utifrån ökade intäkter från skatt och kommunalekonomisk utjämning. 3. Regionfullmäktige tillskjuter 70,5 miljoner kronor under 2014 i regionbidrag till hälso- och sjukvårdsnämnden avseende sjukvård för papperslösa och patientrörlighetsdirektivet, vilket motsvarar det statsbidrag erhåller Regionfullmäktige fastställer reviderad resultatbudget 2014 samt regionbidrag 2014 enligt bilaga 1.

15 Datum (23) Under förutsättning av regionfullmäktiges beslut enligt ovan föreslås regionstyrelsen besluta följande 1. uppdrar åt regiondirektören att återkomma till styrelsen senast oktober 2014 med förslag avseende: insatser i kompentensutveckling för sjuksköterskor. fördelning av medel för sommarsatsning i sjukvården. fördelning av medel för lönesatsning barnmorskor. 2. tillskjuter 50 miljoner kronor under 2014 till Skånevård Sund som ett omstruktureringanslag. 3. tillskjuter 10 miljoner kronor under 2014 till Skånevård Kryh som ett omstruktureringanslag. 4. avsätter under 2014, 100 procent av statliga medel från kömiljarden till den del som överstiger redan budgeterade medel vid Hälso- och sjukvårdsnämnden, 81 miljoner kronor, som grund för fördelning till berörd verksamheten. 5. uppdrar åt regiondirektören att besluta om incitamentsmodell för kömiljard och tillse att ersättning utgår enligt denna modell. Periodresultatet för januari till april 2014 uppgår till 263 miljoner kronor, vilket är 270 miljoner kronor bättre än det budgeterade resultatet för perioden. Resultatet för helår 2014 prognostiseras till 548 miljoner kronor vilket innebär ett underskott i förhållande till budget med 77 miljoner kronor. Nuvarande prognoser indikerar att de tre finansiella målen för 2014 kommer att uppnås. Prognostiserat helårsresultat för 2014 efter april inbegriper dels ett underskott inom hälso- och sjukvård, dels ett överskott inom såväl finansiering som för Skånetrafiken. Mot denna bakgrund samt utifrån ett behov av förstärkning inom utbildningsinsatser för sjuksköterskor och sommarverksamheten föreslås en tilläggsbudget samt förslag till hantering av statliga medel från kömiljarden. Vidare fastställs att en utökning av hälso- och sjukvårdsnämndens regionbidrag motsvarande statsbidrag för finansiering avseende kostnader för sjukvård till papperslösa och kostnader utifrån patientrörlighetsdirektivet. 1. Beslutsförslag inkl. reviderad resultatbudget och regionbidrag (bilaga 1)

16 Datum (23) 27. Investering i lokala datorhallar Diarienummer godkänner en investering om 16 miljoner kronor för att modernisera lokala datorhallar i. Investeringen finansieras via regionstyrelsens utrustningsbudget för Behovet av datalagring ökar. För att hantera denna tillväxt finns behov av att bygga ut kapaciteten. I ett beslut i april 2013 fick regiondirektören i uppdrag att vidare utreda om utbyggnaden ska ske i egen regi eller genom tjänsteköp. I ärendet föreslås att investeringar görs avseende en lokal struktur i egen regi medan övrig datalagring görs via tjänsteköp. 1. Beslutsförslag s uppsiktsplikt avseende aktiebolagens verksamhet Diarienummer gör bedömning, att med utgångspunkt i den information som de majoritetsägda bolagen och deras dotterbolags styrelser och lekmannarevisorer har lämnat, så har de verksamheter som bolagen bedrivit under föregående kalenderår varit förenliga med det för respektive bolag fastställda kommunala ändamålet och har utförts inom ramen för de kommunala befogenheterna. beslutade om att uppdra till regiondirektören att till styrelsens sammanträde i juni återkomma med en redovisning som underlag för styrelsens ställningstagande över huruvida de aktiebolag som avses i 3 kap, 17 och 18 kommunallagen under 2013 bedrivit en verksamhet som varit förenlig med det fastställda kommunala ändamålet och utförts inom ramen för de kommunala befogenheterna. 1. Beslutsförslag Beslut från regiondirektören

17 Datum (23) 29. Regional katastrofmedicinsk plan Diarienummer fastställer föreliggande förslag till Regional katastrofmedicinsk plan för inklusive bilaga Stabsmall s kris-och katastrofledning. 2. uppdrar åt regiondirektören att implementera planen i berörda verksamheter. I Hälso- och sjukvårdslagen (1982:763 7 tredje stycket) framgår det att landstingen ska planera sin hälso- och sjukvård så att en katastrofmedicinsk beredskap upprätthålls. Enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOFS 2013:22) ska varje landsting ta fram en katastrofmedicinsk plan. 1. Beslutsförslag Regional katastrofmedicinsk plan för inklusive bilaga Stabsmall s kris-och katastrofledning 30. Revidering av "Riktlinjer för leverantörers medverkan i Region Skånes krisberedskap" Diarienummer fastställer föreliggande förslag till Riktlinjer för leverantörers medverkan vid s krisberedskap att gälla fr.o.m för all verksamhet inom samt verksamhet som helt eller delvis finansieras av regionen. Det övergripande målet för s kontinuitetsplanering samt krishantering är att trygga människors liv, hälsa och personliga säkerhet samt hindra eller begränsa skador på s egendom, information och miljö under allvarliga eller extraordinära händelser och kriser. Region Skåne ansvarar för samhällsviktig verksamhet, dvs. verksamhet, som är av betydelse för såväl människors liv och hälsa som samhällets funktionalitet. Sådan verksamhet ska kunna bedrivas oavsett situation. är kritiskt beroende av leverenser. Leverantörer har att leverera enligt avtal/ackreditering, detta gäller generellt och regleras genom

18 Datum (23) avtal. I en omvärld och miljö som kännetecknas av globala relationer med flera aktörer och för viktiga leverantörer, måste krav ställas på att leverantörer aktivt säkerställer kontinuitet och en reell förmåga till krishantering samt kan medverka i s krisberedskap. För att leverantören skall kunna genomföra avtalade leveranser kan detta i sin tur ställa krav på att denne genom avtal/överenskommelse med underleverantörer av skilda slag tillförsäkrar sig leveranser av olika tjänster och produkter. Att beställaren genomför analys av kritiska beroenden är en förutsättning för att uppnå en reell förmåga till kontinuitet. En annan förutsättning är att upphandlande enheter tillser att tillräckliga krav ställs på leverantörens produktionsförmåga med tillhörande logistik. 1. Beslutsförslag inkl. leverantörers medverkan vid Region Skånes krisberedskap 31. Hållbar resursanvändning - Riktlinjer för avfallsförebyggande arbete i Diarienummer fastställer Riktlinjer för avfallsförebyggande arbete i I s miljöprogram finns miljömålet Hållbar resursanvändning som innebär att avfall ska tas tillvara och förebyggande arbete för att minska avfallsmängderna prioriteras. Riktlinjer för avfallsförebyggande arbete är ett övergripande dokument med fokus på att förebygga avfall genom en effektiv materialanvändning och verksamhet. Riktlinjerna bygger på erfarenheter från avfallsprojekt i vår organisation och är en utveckling av s avfallsminimeringsplan Beslutsförslag Riktlinjer för avfallsförebyggande arbete i

19 Datum (23) 32. Sammanträdesplanering för 2015 Diarienummer fastställer följande sammanträdesdagar för styrelsen för år 2015: 5 februari 9 april 7 maj 4 juni 3 september 8 oktober 5 november 10 december 2. fastställer följande sammanträdesdagar för sitt arbetsutskott för år 2015: 28 januari 18 mars 29 april 27 maj 26 augusti 30 september 21 oktober 25 november Förslag föreligger till sammanträdesdagar för regionstyrelsen och dess arbetsutskott för år Förslag beträffande övriga politiska organ fastställes till hösten efter valet när ny politisk organisation föreligger. 1. Beslutsförslag Remiss. Detaljplaner för spårväg i Lunds kommun Diarienummer avger yttrande till Lunds kommun enligt föreliggande förslag.

20 Datum (23) har beretts möjlighet att lämna synpunkter på samrådshandlingarna till sex detaljplaner omfattande spårvägsutbyggnaden mellan Lund C-Science Village Scandinavia/ESS. 1. Beslutsförslag Förslag till yttrande 3. Lunds kommuns förslag till detaljplaner för spårvägen: DP Clemenstorget, DP Getingevägen, DP Motorvägen, DP Solbjersvägen, DP Odarslösvägen, Tornavägen 4. Samrådsredogörelse från Lunds kommun 5. PM avseende Kioskgatans anslutning till Getingevägen efter spårvägsgenomförande 34. Apportavtal - Holding AB Diarienummer verkställer överföringen av de helägda bolagen Folktandvården Skåne AB och ClinTrials Skåne AB, till den nybildade bolagskoncernen genom att teckna, med i huvudsaklig lydelse Apport avtal med Holding AB som motpart. 2. beslutar att godkänna reviderad bolagsordning för Holding AB. Regionfullmäktige beslutade , 61, att bilda en ny bolags- och koncernstruktur för med Holding AB som moderbolag. Regionfullmäktige har uppdragit till regionstyrelsen att genomföra försäljnigen av aktier i enlighet med fullmäktiges beslut. Försäljningen sker genom att Holding AB lämnar aktier i Folktandvården Skåne AB och ClinTrials Skåne AB som apporttillskott till Holding AB, vilket regleras i Apportavtal. 1. Beslutsförslag Förslag till Apportavtal 3. Reviderad bolagsordning för Holding AB

21 Datum (23) 35. Uppdragsersättning till ClinTrials AB Diarienummer Regionstyrelse anslår 1,5 miljoner för uppdragersättning till ClinTrials Skåne AB. 2. Finansiering sker ur medel som finns till regionstyrelsens förfogande. ClinTrials Skåne AB ska bedriva verksamhet genom att främja, utveckla och tillhandahålla tjänster till Life Science sektorn som ska underlätta deras produktutveckling och forskning inom hälso- och sjukvården i Region ClinTrials ska på uppdrag av ingå alla ekonomiska avtal för s räkning och ska se till att de regler som har för avtal om klinisk prövning/forskning efterlevs. Bolaget har hitintills inte erhållit någon ersättning för detta uppdrag. 1. Beslutsförslag Innovationsupphandlingar Diarienummer avsätter 6 miljoner kronor för genomförande av minst två innovationsupphandlingar under 2014 med finansiering ur regionstyrelsens anslag till förfogande. För 2015 genomförs minst fyra innovationsupphandlingar, kostnaden om 12 miljoner kronor beaktas i samband med budgetarbetet för ger regiondirektören i uppdrag att under 2014 ta fram en finansieringsmodell för en långsiktig satsning på innovationsupphandling. har under flera år arbetat intensivt med att utveckla den interna förmågan att genomföra innovationsupphandlingar. Ny kunskap och nya arbetsprocesser har tagits fram. Trots detta har inte antalet innovationsupphandling ökat i den takt som förväntats. En orsak bedöms vara att bristen på goda exempel leder till att förvaltningarna upplever den inledande kostnaden som hög. Regionsstyrelsen vill genom beslutet stimulera genomförandet samt bidra till att minska den upplevda risken.

22 Datum (23) 1. Beslutsförslag Extra 1. Donation riktad mot forskning, klinisk prövning och behandling av neurodegenerativa sjukdomar - samverkan för mottagande Diarienummer ställer sig positiv till föreslagen verksamhet och uppdrar åt regiondirektören att tillsammans med BrainGene AB och Lunds universitet förbereda genomförandet, bl a innebärande bildande av aktiebolag samt återkomma till regionstyrelsen i september med förslag. En donation med det specifika syftet att användas till forskning, utveckling av kliniska metoder samt behandling av patienter med neurodegenerativa sjukdomar med särskilt fokus på Parkinson är aktuell. För att vidareutveckla forskningen till att nå den kliniska verksamheten måste ny välfungerande infrastruktur för forsknings- och klinisk prövningar riktat mot genterapi upparbetas. Förslag föreligger till samverkan för att få till stånd sådan verksamhet. 1. Beslutsförslag Extra 2. s fortsatta insatser och engagemang i kommande större evenemang och filmproduktioner Diarienummer beslutar om ett finansiellt stöd om 5 miljoner kronor till Business AB, för kommande marknadsföringsinsatser under åren Kostnad inom ramen för det finansiella stödet ska utbetalas efter redovisad motprestation. Finansiering sker med medel som finns till regionstyrelsens förfogande. Dotterbolagen i s marknadsföringskoncern Business Region Skåne, Event in Skåne och Film i Skåne fortsätter arbetet med att värva ny

23 Datum (23) stora evenemang och filmproduktioner till Skåne. För att bolagen ska kunna gå in i nya aktiviter krävs ett finansiellt stöd från om totalt 5 miljoner kronor. 1. Beslutsförslag Skrivelse från Business AB Pia Kinhult Ordförande Enligt uppdrag Cecilia Eklund Sekreterare

Nyheter i korthet: För ytterligare information kontakta: Region Skånes presstjänst 044-309 39 77

Nyheter i korthet: För ytterligare information kontakta: Region Skånes presstjänst 044-309 39 77 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 5 juni 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se/rs140605 finns handlingarna

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-05-12 1 (6) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-05-21

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl RS-rummet, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl RS-rummet, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 79 118 Datum 2014-06-05 1 (26) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2014-06-05 kl. 13.00 14.30 Plats: RS-rummet, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Pia Kinhult (M), ordförande

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott DAGORDNING Datum 2014-05-21 1 (13) Sammanträde i regionstyrelsens arbetsutskott Ledamöter och ersättare i regionstyrelsens arbetsutskott kallas till sammanträde. Tid: Plats:

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden PROTOKOLL 33 42 Datum 2014-05-21 1 (6) Protokoll från fastighets- och servicenämndens sammanträde Tid: 2014-05-21 kl. 09.00-15.00 Plats: Rum Vipö, Restaurang Blekedamm, sjukhusområdet

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

Datum Dnr

Datum Dnr Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-06-05 Dnr 1401296 1 (7) Regionstyrelsen Tilläggsbudget 2014 Ordförandens förslag

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 44 59 Datum 2014-06-17 1 (13) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2014-06-17 kl. 10.00-18.30 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Malin Kihlman Fastighetsdivisionschef 046-17 78 94 Malin.Kihlman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-11-19 Dnr 1301306 1 (1) Motion. Investera Skåne ur krisen Ordförandens

Läs mer

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014

Dagordningen på regionstyrelsens möte 18 december 2014 Denna information redogör kortfattat för regionstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid regionstyrelsens sammanträde 18 december 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se finns handlingarna

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna.

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-29 1 (14) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-12-11 1 (15) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-18 kl. 13.00 (lunch serveras fr o m 12.00) Plats: Rum 114,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget BESLUTSFÖRSLAG Karl Gustav Andersson Datum 2012-11-08 Dnr 1200810 1 (5) Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i 2013 Ordförandens förslag 1. fastställer föreliggande förslag till detaljbudget om

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Datum Dnr Revidering av "Riktlinjer för leverantörers medverkan i Region Skånes krisberedskap"

Datum Dnr Revidering av Riktlinjer för leverantörers medverkan i Region Skånes krisberedskap Regionstyrelsen Eva Leth Strateg 0766-48 65 27 eva.leth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-05-08 Dnr 1400190 1 (8) Regionstyrelsen Revidering av "Riktlinjer för leverantörers medverkan i s krisberedskap"

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2014-10-22 1 (5) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-03, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-09-08 1 (8) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-09-18

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Ingemar Nilsson Servicedirektör 0702-37 57 61 ingemar.a.nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-08-29 Dnr 99190000 0070 1999-0027 / 485C Dnr 1100227 1 (2) Fastighets-

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2014-10-30 1 (5) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-12-03 1 (10) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-10, kl. 09.30 - c:a 17.30 2018-12-11, kl. 08.30 Plats:

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö DAGORDNING Datum 2015-03-03 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-03-12 kl. 10.15 Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö 1. Justering

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-10-16 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-10-23 kl. 14.00 Plats: Logerna 347-348 plan C, Malmö Arena,

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-06-11 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-11 kl. 09.00 Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-17 Dnr 1700225 1 (5) Regionstyrelsens arbetsutskott Ombudsinstruktion inför årsstämmor

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 46 55 Datum 2014-10-09 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-10-09 kl. 10.30 11.20 Plats: Rum Öresund, Regionhuset Malmö Beslutande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-05-21 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-05-21 kl.09.30- Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag DAGORDNING Datum 2017-02-01 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-10 kl. 09.50 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-01-31

Läs mer

Datum 2014-11-20. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum 2014-11-20. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-20 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-27 kl. 13.00 Plats: RS-rummet 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 7 13 Datum 2016-03-15 1 (6) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2016-03-15, kl 09.00-11.30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2016/165 Fastställd: 2016-05-30 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-15 09.00-12.00 Plats: Fulltofta, Medicon Village,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-09-11 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 23 36 Datum 2014-05-26 1 (8) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-05-26 kl. 10.00 11.55 Plats: RS-rummet 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-01-16 1 (12) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-01-22 09.30 Plats: Skånehuset, Kristianstad,

Läs mer

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden

Datum Åtgärder med anledning av det ekonomiska läget - sevicenämnden DAGORDNING PUBLIK Datum 2016-05-19 1 (6) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-26 kl.09.00-16.00 Plats: Rum Öresund, plan 6, Dockplatsen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-11-05 1 (6) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2018-11-05

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-04-14 1 (7) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-04-16 kl.09.30-ca.13.00 (inkl. lunch) Plats:

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-02 1 (9) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-02

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-09-28 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2016-09-28 kl.09.00-16.00 (ca.) Styrbord/Babord, Dockplatsen

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Anna-Karin Ekman Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 Anna-Karin.Ekman@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-10-14 Dnr 1702381 1 (7) Beredningen för

Läs mer

Regionala tillväxtnämnden

Regionala tillväxtnämnden DAGORDNING Datum 2013-03-15 1 (9) Sammanträde i regionala tillväxtnämnden Ledamöter och ersättare i regionala tillväxtnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2013-03-22 9- Plats: Eslöv, Stadshuset 09.00-10.00

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-11-23 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-30, kl. 09:30 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Nyheter i korthet: Bättre tillgänglighet till dyslexi-utredningar Framgångsrikt cancerrehabiliteringsprojekt blir permanent Region Skåne

Nyheter i korthet: Bättre tillgänglighet till dyslexi-utredningar Framgångsrikt cancerrehabiliteringsprojekt blir permanent Region Skåne Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 22 maj 2014. Vårdproduktionsutskottet- /beredningen bereder och

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Offentlighet och sekretess Camilla Ziegler. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Offentlighet och sekretess Camilla Ziegler. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2019-03-14 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2019-03-21, kl 10.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2017-02-03 1 (9) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-03

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2018-12-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-06 09.00-13.00 (inkl. lunch) Plats: St Gertrud konferenscenter,

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-01-29 1 (7) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-01-29

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-01-28 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-02-05 kl. 09.00 Plats: Arkitektskolan, Sölvegatan 24, Lund 1. Val

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB

Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/11 Fastställd: 2018-03-26 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Energi AB 2/8 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

DAGORDNING. Datum Information av ledningen för Musik i Syd kl

DAGORDNING. Datum Information av ledningen för Musik i Syd kl Revisorskollegiet Åsa Nilsson Bitr Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2014-08-28 1 (6) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2015-04-20 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2015-04-28, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB

Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/11 Fastställd: 2018-03-26 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Bostad AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsberättelse januari-augusti 2017

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Kulturnämndens verksamhetsberättelse januari-augusti 2017 DAGORDNING Datum 2017-09-08 1 (7) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-09-13 kl. 09.00 Plats: Studio, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö 1. Val

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-07-05 Dnr 1701368 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Ett jämställt Skåne, Jämställdhetsstrategi

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 60 65 Datum 2014-06-17 1 (5) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-06-17, kl. 12.45-13.00 Plats: Rum 208, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Datum I ärendet finns följande dokument 1. Regionala utvecklingsnämndens beslut , 79

Datum I ärendet finns följande dokument 1. Regionala utvecklingsnämndens beslut , 79 DAGORDNING Datum 2016-06-17 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2016-06-20 kl. 09.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad 1.

Läs mer

Ägardirektiv för Tidaholms Elnät AB

Ägardirektiv för Tidaholms Elnät AB Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/11 Fastställd: 2018-03-26 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Ägardirektiv för Tidaholms Elnät AB 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Ägardirektiv för Tidaholms

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 14 21 Datum 2019-04-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-04-26 10:00-11:40 Plats: IVÖ, Blekedamm, CSK Beslutande Patrik Holmberg (C), ordförande Dan Ishaq

Läs mer

Projekt för arbetslösa ungdomar

Projekt för arbetslösa ungdomar Denna information redogör kortfattat för fastighets- och servicenämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 16 februari 2012. Fastighets- och servicenämnden ansvarar för Region Skånes

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Godkännande av årsredovisning 2016 för Stiftelsen Jur Dr H Cavallis donationsfond och Stiftelsen Emil Bondessons skogsvårdsfond

Datum Godkännande av årsredovisning 2016 för Stiftelsen Jur Dr H Cavallis donationsfond och Stiftelsen Emil Bondessons skogsvårdsfond DAGORDNING Datum 2017-04-20 1 (10) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2017-04-27 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1-9 Datum 2014-02-03 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2014-02-03 kl. 09.30-12.50 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Mats Persson (FP), ordf Lars Johansson (M), 1:e vice ordf, Stefan

Läs mer

Riktlinje för regionstyrelsens uppsiktsplikt i nämnder, bolag, stiftelser och föreningar

Riktlinje för regionstyrelsens uppsiktsplikt i nämnder, bolag, stiftelser och föreningar , Riktlinje för regionstyrelsens uppsiktsplikt i bolag, stiftelser och föreningar Diarienr: 14LTK1257 Datum: 2015-05-18. Riktlinje för regionstyrelsens uppsiktsplikt i nämnder, bolag, stiftelser och föreningar

Läs mer

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling

Nyheter i korthet: Fler Parkinsonpatienter får möjlighet till DBS-behandling Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 27 november 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2018-09-26 1 (5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren

Datum Handlingar kommer i början på nästa vecka (48). Presentation av revisionen/revisorsgrupp väst/fredrik Ljunggren DAGORDNING PUBLIK Datum 2017-11-24 1 (8) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-11-30 09.15 - Plats: Malmö, Dockplatsen 26, Öresundsvåningen

Läs mer

Regionala tillväxtnämnden

Regionala tillväxtnämnden DAGORDNING Datum 2014-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala tillväxtnämnden Ledamöter och ersättare i regionala tillväxtnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-02-07 08.30-- Plats: Köpenhamns lufthamn,

Läs mer

Sjukhusstyrelse Trelleborg

Sjukhusstyrelse Trelleborg PROTOKOLL 5 11 Datum 2019-02-21 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Trelleborgs sammanträde Tid: 2019-02-21 kl. 9-12 Plats: direktionsrummet / stora konferensrummet, Lasarettet Trelleborg Beslutande Gunilla

Läs mer