Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 1 Verksamhetsberättelse Svenska Migränförbundet (SMIF) Verksamhetsåret 2009 Styrelsen för Svenska Migränförbundet (SMIF) lämnar följande berättelse över verksamheten under tiden Styrelse Svenska Migränförbundets styrelse tiden till och med , se Verksamhetsberättelse för Vid Svenska Migränförbundets representantskapsmöte valdes ny förbundskassör Anne Svensson och Ulla Linder valdes till ordinarie ledamot. Ställföreträdande kassör/ekonomiskt ansvarig under tiden till har ordförande Leif Stålhammar varit. Under 2009 har nedan angivna ändringar i förbundsstyrelsens sammansättning skett. Ordförande Leif Stålhammar t.o.m Vice ordförande Suzanne Brostedt Lind t.o.m därefter t.f. ordförande Kassör Gunnar Samuelsson t.o.m Kassör nyvald Anne Svensson fr.o.m Ordinarie ledamot och ambassadör Eva Ermenz Ordinarie ledamöter Swea Olofsdotter t.o.m Ulf Frejvall t.o.m Gunnel Mikaelsson Ulla Linder fr.o.m Suppleanter Ulla Linder t.o.m Angela Glad Ingegerd Ricknell Birgitta Tenstam Christina Sandh Camilla Andersson Revisor Revisorssuppleant Valberedning Parsells Revisionsbyrå AB Magnus Hamberg Parsells Revisionsbyrå AB Jan Hamberg Utsågs enligt stämmobeslut vid Representantskapsmötet : Maj Martinsson Göteborg, Swea Olofsdotter Tännäs och Anette Falk Stockholm.

2 2 Förbundsstyrelsen har under året haft 10 protokollförda styrelsemöten, varav 5 telefonmöten. Förbundsstyrelsen sammanträder på kansliet i Stockholm alternativt genom telefonmöten och i samband med de tillfällen vi ordnar föreläsningar ute i landet. Redaktionskommitté Redaktionskommitté från till har utgjorts av redaktör Eva Ermenz i samarbete med Swea Olofsdotter och Lennart Järnebrant. Representantskapsmöte Representantskapsmöte hölls den 9 maj 2009 på Scandic St Jörgen Hotell i Malmö. Stadgeenliga förhandlingar ägde rum. 1 riksförening, 10 länsföreningar och 2 lokalföreningar deltog. Totalt deltog 31 personer. Medlemmar och föreningar Förbundet har under året haft 1 riksförening, 13 länsföreningar och 4 lokalföreningar. Den 31 december hade förbundet 2479 medlemmar varav 104 familjemedlemmar. Antalet prenumeranter har varit 486 stycken. Administrationen och förbundskansliet Förbundsstyrelsen har efter ingående analys, genomfört organisationsförändringar. Organisationen är nu anpassad till våra behov. Förbundsstyrelsen har gjort bedömningen att med externt upphandlade tjänster fungerar förbundets basfunktioner på ett kontinuerligt sätt. Vi ser med tillfredsställelse att de externa tjänster vi valt, fungerar till vår belåtenhet. Vi har härigenom frigjort ekonomiska resurser att satsa på föreningsutveckling. Att ordna föreläsningar ute i landet och då inspirera till medlemskap och föreningsbildning ser förbundsstyrelsen som en av våra mest prioriterade arbetsuppgifter. Förbundsstyrelsens ledamöter har under året påtagit sig arbetsuppgifter på ideell bas och därmed nedbringat de administrativa kostnaderna. Förbundsstyrelsen har också i högre grad ägnat sig åt föreningsutveckling. Helena Elliott har under året bemannat vårt kansli på Banérgatan 55 i Stockholm och på ett utmärkt sätt skött kansliets löpande ärenden. Helena arbetar 50%. På vårt kansli på Banérgatan 55 i Stockholm är nu fyra kontorsrum uthyrda till fyra mindre företag. Hyreskontrakten är andrahandskontrakt med löptiden ett år. Hyresgästerna är godkända av vår hyresvärd Aberdeen Property Investors AB.

3 3 Ekonomiredovisningen har skötts externt av Lars-Åke Karlsson LÅK Förenings- och företagsservice. Ersättning till eget företag med avtal på årsbasis. Betalningsrutinerna har Swea Olofsdotter haft hand om mot timersättning med avtalstid Medlemsregistret är webbaserat och har skötts med avtal på årsbasis av Bizsys AB (f.d. Membiz AB) Svenska Migränförbundets telefonrådgivning har skötts av sjuksköterska Ingela Strigell Hådell 2 timmar per vecka. Ingela Strigell Hådell erhåller avtalad timersättning. Medlemsförmån En medlemsförmån har inrättats. Medlemmar kan nu kostnadsfritt ringa sjuksköterska Ingela Strigell Hådell för kvalificerad rådgivning om migrän och annan svår huvudvärk under 2 timmar varje vecka. E-postnätverket för personer med Hortons huvudvärk. Yvonne Bladsjö har utvecklat Horton-nätverket på ett mycket förtjänstfullt sätt. ITnätverket, som nu går in på sitt nionde år, fyller en viktig funktion. Hortonföreningen i Sverige ser med tillfredsställelse att medlemsantalet har ökat under året. Årsmöte hölls i april i Stockholm. Då hölls också en föreläsning av neurolog dr Ingela Remahl Nilsson och två huvudvärkssjuksköterskor från Huvudvärkscentrum, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Under sommaren hölls en Hortonträff i Skärhamn på Tjörn. Hortonföreningen sände under hösten ut Eva Ermenz bok Maskerad till sina medlemmar. Hjärnfonden Svenska Migränförbundet Insamlingen av medel till migränforskningsstipendium i Hjärnfonden fortsätter. Insamlingen är framgångsrik. Förbundets åtagande framgent består enligt avtal med Hjärnfonden av, att vid varje årsskifte, överföra 1 krona per medlem till Hjärnfonden med adress: Migrän. Förbundsstyrelsen har uppmuntrat sina föreningar, att de, vid sina arrangemang och medlemskontakter, informerar om insamlingen som pågår och som kommer att leda till att ett migränforskningsstipendium kommer att utlysas av Hjärnfonden. World Headache Alliance WHA Svenska Migränförbundet är medlem sedan år September proklamerad av WHA som den månad då migrän, Hortons huvudvärk och annan svår huvudvärk skall uppmärksammas.

4 4 European Headache Alliance EHA SMIF är aktiv medlem i EHA sedan år 2006 när EHA officiellt lanserade i Valencia. Eva Ermenz representerar Sverige som invald ledamot i EHA:s styrelse på årsmötet i Madrid april Samarbetsprojekt i syfte att öka förståelsen för migrän och påverka politiker i Europa pågår. Antal medlemsländer är 17. Nya organisationer och samarbetspartner välkomnas. EHA strävar efter att patienter i Europa ska få snabba diagnoser och en bättre tillgänglighet i vården, vilket på sikt kommer att ge resultat. EHA har proklamerat den 12 september varje år som europeisk migrändag EMDA, European Migraine Day of Action. SMIF:s ambassadör Eva Ermenz deltog i EHA:s styrelsemöte 16-18/1 i Bryssel /5 deltog Eva Ermenz i en migränkonferens anordnad av EHA och Eva höll där ett anförande om Sveriges aktiviteter när det gäller barn med migrän. I maj 2009 startade en enkät på nätet om tillgängligheten i vården Access to care. Undersökningen genomfördes i 12 länder i Europa och resultatet presenterades i Bryssel under migränmånaden september. EU-delegater och press inbjöds att närvara vid detta möte. Resultatet av den svenska undersökningen finns att tillgå på förbundets hemsida Sammanfattning av resultatet publicerades även i Migränbladet nr 77/09. Ansvarig för projektet - Eva Ermenz har även stått för översättningar engelska/svenska. Nordiskt samarbete Informationsutbytet sker via e-post och utväxling av varandras medlemstidningar samt genom gemensamma projekt via våra internationella nätverk. Uppvaktningar Förbundsstyrelsen har genom flertalet skrivelser och appeller till politiker och tjänstemän i landsting, påtalat det stora behovet av huvudvärksspecialister. Ambassadör Eva Ermenz och förbundsstyrelserepresentant Gunnel Mikaelsson avlade den 31 mars, ett inbokat personligt besök hos Västra Götalandsregionens hälso- och sjukvårdschef Ralph Harlid med hans fyra närmaste tjänstemän samt en politiker, då vi fick möjlighet att tydligt förklara våra synpunkter och framföra vår kritik. Ärendet gällde nedläggning av Migränklinik - Göteborg och migränkliniken Cephalea Huvudvärkscentrum, även den i Göteborg. Den 7 december sände Eva Ermenz en appell med en vädjan till socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson att se över sjukförsäkringen så att den bättre gynnar personer med migrän, svår huvudvärk och Hortons huvudvärk. Appellen finns på förbundets hemsida Socialstyrelsen Svenska Migränförbundet erhåller årligen statligt organisationsstöd.

5 5 Allmänna Arvsfonden Pågående projektet Ungdomar och huvudvärk Huvudboken, författad av dr Ulf Frejvall, finns nu utgiven. Andra året av det 2-åriga projektet Ungdomar och huvudvärk påbörjades 1 september Till projektledare utsågs Swea Olofsdotter att i samarbete med förbundsstyrelsens representant Gunnel Mikaelsson genomföra år 2. Som en del av andra projektåret kommer en informationsskrift speciellt riktad till ungdomar och unga vuxna med huvudvärksproblem att tas fram. Informationsskriften kommer att finnas till försäljning från mitten av april Den kommer att kostnadsfritt kunna läsas och/eller hämtas från vår hemsida Huvudvärksmånaden september September månad har av förbundets föreningar uppmärksammats som migränmånad genom deltagande i hälsomässor och anordnande av föreläsningar om migrän och svår huvudvärk. Samtliga aktiviteter har varit mycket uppskattade med stora deltagar- och åhörarantal. Som septemberaktivitet har en del föreningar valt att, som present, sända ut boken Maskerad av Eva Ermenz till alla sina medlemmar. Medlemsmöten 2 november anordnade förbundsstyrelsen en föreläsningskväll i Jönköping. Medlemmarna i området och allmänheten var inbjudna. Föreläsare var kåsör Eva Ermenz och dr Mats Karlsson. Föreläsningskvällen var både välbesökt och mycket uppskattad av åhörarna. Anne Svensson, Migränförbundets kassör, inbjöd den närvarande publiken till en studiecirkel på temat migrän i Jönköping, med start den 23 november. Detta hörsammades av ett 10-tal personer och studiecirkeln är nu igång. Skolsköterskornas studiedagar 5-6 maj anordnades studiedagarna på Malmömässan i Malmö. Migränföreningen i Skåne bemannade materialbordet och informerade besökarna. De båda böckerna Huvudboken av Ulf Frejvall och Vardagshjältar av Inger och Kjell Isaksson delades ut till deltagarna. Skolsköterskornas höstseminarium i Göteborgsområdet 27 augusti anordnades ett höstseminarium på Hotel Radisson SAS i Göteborg. Migränföreningen i Västra Götalands län bemannade materialbordet och informerade besökarna. Migränskolan Hjelmslund Förbundet samarbetar med Migränskolan Hjelmslund. Eva Ermenz har under året ingått i Migränskolan Hjelmslunds styrelse.

6 6 Material Förbundet tillhandahåller utan kostnad 6 olika informationsfoldrar om migrän och annan svår huvudvärk. Övrigt material: Informationsfilmer, avspänningsband, faktaböcker och kåserier om migrän tillhandahålles och tillsändes dem som beställer. Migränbladet Förbundets medlemstidning Migränbladet har under året utkommit med fyra nummer. Förbundsstyrelsen har initierat en förnyelse av Migränbladet. Förnyelsen är genomförd av medlemstidningens redaktör Eva Ermenz i samarbete med Swea Olofsdotter och Lennart Järnebrant som utgjort redaktionskommitté. För nummer 74 och 75 har Leif Stålhammar varit ansvarig utgivare. För nummer 76 och 77 har Suzanne Brostedt Lind varit ansvarig utgivare. Producent har Per Forsman, Grafisk Design och Illustration varit. Migränbladet har, förutom till medlemmar och prenumeranter, distribuerats till föreningarna för att av dem läggas ut på vårdcentraler, bibliotek och liknande. Förbundets hemsida Vår hemsida har under året skötts på ett mycket tillfredsställande sätt av webbmaster Anders Glad. Regelbunden uppdatering av hemsidan har skett. Ekonomi Förbundet erhöll statligt organisationsstöd med kronor. En översyn av förbundets driftskostnader har genomförts. Under året har förbundet erhållit en testamenterad gåva på kronor. Det medför att årets redovisade resultat är ett överskott med kronor :20. I övrigt hänvisas till bifogade bokslut för 2009 med notanteckningar. Lokaler Under året har kansliet haft sina lokaler på Banérgatan 55 i Stockholm. Hyresgästen föreningen Gröna Draken hyr som tidigare ett kontorsrum. Förbundet hyr sedan september månad ut ytterligare tre av våra kontorsrum till tre mindre företag. Hyreskontrakten är andrahandskontrakt med löptiden 1 år. Hyresgästerna är godkända av vår hyresvärd Aberdeen Property Investors AB. Personal Förbundets tillsvidareanställda är: Kanslist Helena Elliott, tillsvidareanställd med 50% arbetstid. Webbmaster för hemsidan Anders Glad, tillsvidareanställd med symbolisk lön/ideellt arbete. Ansvarig för Horton-nätverket Yvonne Bladsjö, tillsvidareanställd med symbolisk lön/ideellt arbete.

7 7 Framtid Svenska Migränförbundet kan inför verksamhetsåret 2010, se framåt med tillförsikt och fortsätta det viktiga arbetet med att, på alla plan i samhället, förbättra villkoren för personer med migrän och annan svår huvudvärk. Förbundsstyrelsen noterar med stor tillfredsställelse att medlemsantalet ökat under verksamhetsåret.. Svenska Migränförbundet avslutar härmed verksamhetsåret 2009 med att konstatera att vi kommer att fortsätta arbetet med att sprida information i samhället om migrän, Hortons huvudvärk och annan svår huvudvärk. Vårt mål är att alla som är drabbade och deras närstående ska få ökad kunskap och därmed bättre kunna hantera sin situation. Förbundsstyrelsen ser det som prioriterade uppgifter att stödja alla huvudvärksdrabbade och att öka medlemsantalet och antalet föreningar. Detta för att stärka förbundets ekonomi och öka genomslagskraften när vi informerar myndigheter, organisationer och allmänheten. Förbundsstyrelsen riktar ett varmt tack till alla dem som på olika sätt arbetat och visat intresse för förbundets angelägna uppdrag. Stockholm i mars... Suzanne Brostedt Lind Eva Ermenz Anne Svensson. Ulla Linder.. Gunnel Mikaelsson Ledamöter i Svenska Migränförbundets styrelse har under del av verksamhetsåret 2009 också varit: Leif Stålhammar ordförande Gunnar Samuelsson kassör Swea Olofsdotter ordinarie ledamot Ulf Frejvall ordinarie ledamot Aktuella tidsperioder se sidan 1.

8 8

Verksamhetsberättelse för Svenska Migränförbundet 2010

Verksamhetsberättelse för Svenska Migränförbundet 2010 1 Svenska Migränförbundet för Svenska Migränförbundet 2010 Styrelsens berättelse över verksamheten är uppdelad i tre huvuddelar. Först kommer en kort hänvisning till att förbundet 2010 firade sin 20-åriga

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 7 2012-11-26-27

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 7 2012-11-26-27 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 7 2012-11-26-27 Tid och plats: Närvarande, beslutande Förhinder Sensus lokaler, Norrgatan 15, Växjö Måndag den 26 november kl 13.00-16.30 och

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 9 2011-11-26 27

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 9 2011-11-26 27 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 9 2011-11-26 27 Tid och plats: Närvarande, beslutande Anmält förhinder Övriga Hotell Park Inn, Hotellgatan 11, Solna Lördag den 26 november

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 8 2011-09-03 04

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 8 2011-09-03 04 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET, SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 8 2011-09-03 04 Tid och plats: Närvarande, beslutande Anmält förhinder Övriga Hotell Park Inn, Hotellgatan 11, Solna Lördag den 3 september

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 3 2011-03-19--20. Lördagen den 19 mars 2011 kl 13 till söndagen den 20 mars kl. 12.00.

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 3 2011-03-19--20. Lördagen den 19 mars 2011 kl 13 till söndagen den 20 mars kl. 12.00. SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 3 2011-03-19--20 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Migränskolan Hjelmslund Lördagen den 19 mars 2011 kl 13 till

Läs mer

Länsföreningen Jönköping HjärtLung

Länsföreningen Jönköping HjärtLung Länsföreningen Jönköping HjärtLung ÅRSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Länsföreningen Jönköping HjärtLung lämnar här berättelse för verksamhetsåret 2016 Styrelsen Ordförande Yvonne Johansson Värnamo Vice

Läs mer

VERKSAMHETSOMRÅDE 0 GEMENSAMT FÖR FÖRBUNDET

VERKSAMHETSOMRÅDE 0 GEMENSAMT FÖR FÖRBUNDET 1 Svenska Migränförbundet, -04-08 Förslag till VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET - Verksamhetsplan och budget presenteras i ett sammanhållet dokument. Under varje resultatenhet presenteras verksamheter (projekt)

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011 Verksamhetsberättelse Västra Regionen 2011 Västra Regionen omfattar Hallands län, Jönköpings kommun samt hela Västra Götaland utom Göteborg och Mölndal Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Västra

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism. SOM MEDLEM FÅR DU tillgång till kunskapsutbyte, gemenskap

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Föreningen Norden Örebroavdelningen VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Övriga ledamöter: Suppleanter: Eva Bellsund Torgny Larson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Inledning Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka arbetar för att förbättra villkoren för människor med mag- och tarmsjukdomar. Vi har genom utåtriktat arbete försökt öka förståelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2016 PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE PROTOKOLL från ÅRSMÖTE 2016 i PATIENTFÖRENINGEN FH SVERIGE Tid: Lördagen den 12 mars 2016, klockan 12.00 15.00 Plats: Närvarande: Föreläsningssalen, R64, Karolinska sjukhuset, Huddinge Enligt närvarolista

Läs mer

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3.

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3. 1 Februari 2012 Föreningen hade den 31/12 2011, 92 huvudmedlemmar och 27 familjemedlemmar=totalt 119 medlemmar. Den 31/12 2010 var antalet huvudmedlemmar 104 och antalet familjemedlemmar 30. STYRELSE 2011

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg 1 Firma Stadgar för Utrikespolitiska Föreningen Göteborg Så som de antogs vid extra årsmöte 25 maj 2010 1.1. Utrikespolitiska föreningen Göteborg är en ideell, politiskt och religiöst obunden förening

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar

Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar Senast reviderade av förbundsstämman 2016-05-28. 1. Förbundets namn Förbundets namn är: Huvudvärksförbundet,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte

Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Svensk Förening för Röntgensekreterare (ו) 1 HANDLÄGGARE Röntgenkliniken, LL 2004 09 09 Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 9 september 2004. Plats Svenska Mässan Göteborg,

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

RHC Årsmöte RHC Styrelse Riksföreningen Hepatit C Org.nr/Säte: Stockholm. Revisorer. Ledamöter och suppleanter

RHC Årsmöte RHC Styrelse Riksföreningen Hepatit C Org.nr/Säte: Stockholm. Revisorer. Ledamöter och suppleanter 2019-03-30 Riksföreningen Hepatit C Org.nr/Säte: 802406-8507 Stockholm RHC Årsmöte 2019 RHC Styrelse 2018 Ledamöter och suppleanter Revisorer Ordförande Suzanne Borén- Andersson Revisor Roland Lundbäck

Läs mer

Svensk Förening för Röntgensekreterare Årsmöte

Svensk Förening för Röntgensekreterare Årsmöte Svensk Förening för Röntgensekreterare (ו) 1 HANDLÄGGARE Röntgenkliniken, LL 2005-09-23 Svensk Förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 22 september 2005 kl 8.00-9.00. Plats Malmömässan

Läs mer

Förslag till VERKSAMHETSPLAN FÖR MIGRÄNFÖRBUNDET 2011-2013

Förslag till VERKSAMHETSPLAN FÖR MIGRÄNFÖRBUNDET 2011-2013 Svenska Migränförbundet Förslag till VERKSAMHETSPLAN FÖR MIGRÄNFÖRBUNDET 2011-2013 Migränförbundets stämma har varje år antagit verksamhetsplan och budget, som gällt det innevarande året. Eftersom en stor

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Stadgar för Svensk Biblioteksförening

Stadgar för Svensk Biblioteksförening Stadgar för Svensk Biblioteksförening Box 70380, 107 24 Stockholm Tel: 08-545 132 30 www.biblioteksforeningen.org 1. Ändamål Svensk Biblioteksförening är en ideell förening med uppgift att: Verka för ett

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING RFSL REGNBÅGEN Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING Organisationen bildades den 8 augusti 1982 som Föreningen Regnbågen Skandinavien, fram till liknande föreningar bildades i Danmark och Norge. År 2000

Läs mer

STADGAR. För. Spädbarnsfonden

STADGAR. För. Spädbarnsfonden STADGAR För Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 80 20 12-1193 Stigbergsliden 18 031-387 57 57 www.spadbarnsfonden.se 90 02 12 2 1. Namn Föreningens namn är Spädbarnsfonden. 2. Säte Föreningen har sitt

Läs mer

Sid. 1. 2 Val av mötesordförande Att leda dagens förhandlingar valdes Krister Sörhede.

Sid. 1. 2 Val av mötesordförande Att leda dagens förhandlingar valdes Krister Sörhede. Sid. 1 PROTOKOLL FÖRT VID SKÅNSKA SÅNGARFÖRBUNDETS REPRESENTANTSKAPSMÖTE SÖNDAGEN DEN 8 MARS 2009 PÅ "DEGEBERGA-WITTSKÖFLE GOLFKLUBB" I DEGEBERGA. 25 MEDLEMMAR NÄRVARANDE 1 Mötets öppnande Ordförande Kjell

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster.

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster. Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2008 Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare * * Suppleant Suppleant Revisor Revisor Revisorssuppleant Valberedning: Özge Özen Zink Catarina

Läs mer

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling:

2 Val av justerare till dagens protokoll. Till justerare för dagens protokoll valdes Thomas Olofsson. Informationsärende och återkoppling: PROTOKOLL Nr 2/2010 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid Plats Petter Helénsgata 2. Närvarande Linnéa Hultmark Västra Götalandsregionen ordförande Torgny Andersson Försäkringskassan vice

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013

Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013 Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013 1 Svenska utvärderingsföreningen (SVUF) bildades i januari 2003 och det senaste verksamhetsåret var det elfte. Styrelsen tillträdde den 1 januari

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Antagna av ordinarie förbundsårsmöte 1 mars 2008 och extra förbundsårsmöte 16 november 2008 Stadgarna trädde i kraft den 1 december 2008 1. Namn Organisationens

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman. 4 Fastställande

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet

Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet www.koloni-vastreg.se Till Västra Regionens medlemsföreningar, regionstyrelsen, revisorerna och valberedning samt styrelsen för värdföreningen Eklundshovs Koloniträdgårdsförening

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd.

Läs mer

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet 1. Namn Stadgar Föreningens namn är Träpatronerna, patientförening för prostatacancer med registrerat säte i Sundsvalls kommun. Föreningen bedriver sin verksamhet i Västernorrlands län. Patientföreningen

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: Verksamhetsberättelse 2010 Styrelsen för Barnlängtan patientföreningen för ofrivilligt barnlösa lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte.

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2015 Mötesdatum: Måndagen den 18 maj 2015 Tid: Kl. 19:00 20:00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Bringsalen, Ersta hotell & konferens Kenneth

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Svenska Marathonsällskapet, i fortsättningen kallat Sällskapet, bildades den 22 mars 1952 i Stockholm. Nya stadgar godkändes av årsmötet den 23 mars 1972. Därefter

Läs mer

Extra årsmöte för Sverigedemokraterna Klippan-Perstorp kl Kommunhuset i Klippan.

Extra årsmöte för Sverigedemokraterna Klippan-Perstorp kl Kommunhuset i Klippan. Extra årsmöte för Sverigedemokraterna Klippan-Perstorp 2014-04-12 kl. 12.00 Kommunhuset i Klippan. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande att leda förhandlingarna. att välja Ola Svensson

Läs mer

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009 BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009 1. Inledning...3 2. BRIS Syd...3 3. BRIS Kärnverksamhet...4 3.1. Stödverksamheten... 4 3.1.1. Barnens Hjälptelefon (BHT)... 4 3.1.2. BRIS-mejlen (BM)... 4 3.1.3. BRIS

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2012

Verksamhetsberättelse för 2012 FÖRENINGEN NORDEN SKÅNEDISTRIKTET Verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsen för Föreningen Norden, lämnar följande redogörelse för verksamheten år 2012. Styrelse Ulla Stenow ordförande Ängelholm Sonja Svensson

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

Förslag KD 2012-06-02 Rev 2012-06-07. Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012

Förslag KD 2012-06-02 Rev 2012-06-07. Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 Förslag KD 2012-06-02 Rev 2012-06-07 Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 1 Verksamhetsberättelse Föregående årsmöte hölls den 26 oktober 2011 på Pilängskolan i Lomma. Årsmötet öppnades av ordföranden

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 3-dagarsvandring, Kungshamn 2012 VANDRARKLUBBEN LUNDSBRUNN Styrelsens sammansättning 2012 Ordförande Håkan Hermansson N Härene Kassör Rolf Larsson Broby Sekreterare Bo Hellqvist

Läs mer

STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2016

STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2016 STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Stockholms Bleck- och Plåtslagaremästareförening får härmed avlämna berättelse över föreningens verksamhet under

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 FÖR SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET

STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 FÖR SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET Svenska Migränförbundet STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 FÖR SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET Verksamhetsberättelsen är uppdelad i två delar. Del 1 redovisar förbundets organisation, personal, avtal mm. Del

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening 2014-05- 17 Kallelse till årsstämma med Iglatjärns Samfällighetsförening Tid och plats: Tisdag den 3 juni 2014 kl 1900 i församlingshemmet Olofstorp Dagordning, styrelsens förslag och verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 Styrelsen för Vit Herdehundklubb SBKs rasklubb för vit herdehund lämnar härmed följande berättelse över verksamhets- och räkenskapsåret 1 januari 2011 31

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

Verksamhetsberättelse Falkenberg

Verksamhetsberättelse Falkenberg Verksamhetsberättelse 2015 Falkenberg 2 (6) Villaägarna i Falkenberg Villaägarna Falkenberg är en obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Föreningen hade 1139 medlemmar 2015-12-31. Medlemsantalet

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

MUNKA LJUNGBY & TÅSTARPS FÖRELÄSNINGSFÖRENING

MUNKA LJUNGBY & TÅSTARPS FÖRELÄSNINGSFÖRENING MUNKA LJUNGBY & TÅSTARPS FÖRELÄSNINGSFÖRENING DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET TORSDAGEN DEN 15 mars 2018 1. Årsmötet öppnas 2. Beslut om dagordningen 3. Val av mötesfunktionärer Ordförande: Sekreterare: Justerare:

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M.

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. : 2015-03-28 Tid: 1700 Plats: Luftstridsskolan Uppsala Hej medlem i Flygvapenregion Mitt! Härmed kallas du till ordinarie årsstämma vilken genomförs

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Landskapsingenjörernas Riksorganisation Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Dagordning årsmöte 2013-11-05 Stockholm!... 3 Styrelsekandidater 2013!... 4 Verksamhetsberättelse för LIR

Läs mer

Nästan i alla Europeiska länder finns krigsbarnsorganisationer från andra världskriget.

Nästan i alla Europeiska länder finns krigsbarnsorganisationer från andra världskriget. Riksförbundet Finska Krigsbarn (RFK) är ett ideellt, religiöst och partipolitiskt obundet förbund för finska krigsbarn, deras familjer och andra intresserade. RFK samordnar och stöder lokalföreningarna,

Läs mer