SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Tid och plats Galaxen, Växjö stadsbibliotek, kl. 14:00 15:50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Övriga Jon Malmqvist (KD), Ordförande Lena Wibroe (M), 1:e vice ordförande Otto Lindlöf (S), 2:e vice ordförande Stina Smedberg (M) Agneta Skoglund (M) Hans-Erik Fransson (M) Annika Nilsson (C) Magnus Stenbenke (L) Remus Wilson (MP) Cecilia Lundin Danielsson (S) Maria Alvarez Serrano (S) José-Miguel Guzman Soriano (S) Håkan Frizén (V) Christer Svensson (SD) Stefan Lindstig (S) Carola Bengtsson (V) Lennart Johnsson (KD) Mari Hrdina Friberg (C) Carola Bengtsson (V) Alexander Harréns (SD) Michael Färdig (L) Ludvig Malmquist (S) Hanna Gripenstål Petersson (M) Marcus Karlén, nämnds- och förvaltningssekreterare Tomas Ekelius, förvaltningschef Jessica Råhlin, fritidschef Anna-Karin Axelsson, kulturchef Ann-Sofie Nylander, administrativ chef Mark Andersson, kultursekreterare Daniel Erikson, nämnds- och förvaltningssekreterare 1 (18)

2 Justering Justerare Otto Lindlöf Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 den 2 maj 15:00-15:30. Justerade paragrafer Ajournering Mötet ajourneras 15:20-15:40 för fika. Underskrifter Sekreterare Marcus Karlén Ordförande Jon Malmqvist Justerare Otto Lindlöf 2 (18)

3 Bevis om anslag av protokoll s protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 Växjö Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Marcus Karlén 3 (18)

4 Förteckning över kultur- och fritidsnämnden ärenden Dnr 60 Val av justeringsperson Dnr 65 Allmänhetens frågestund Dnr Informationsärenden Dnr Projektstöd för år Dnr Redovisning av delegeringsbeslut Dnr Tillägg till delegationsordningen Dnr Kulturpris och kulturstipendier år Dnr Stipendium till ideellt arbetande föreningsledare Dnr 17 Övrigt (18)

5 36 Dnr 60 Val av justeringsperson s beslut Otto Lindlöf (S) utses att justera dagens protokoll. 5 (18)

6 37 Dnr 65 Allmänhetens frågestund Allmänheten ställer inga frågor. anser frågestunden vara genomförd. 6 (18)

7 38 Dnr Informationsärenden 2019 Regionteaterns VD Therese Willstedt informerar om verksamheten och dess mål. Detta består bland annat i att öka intresset för kulturen och samarbeta med andra kulturaktörer samt att verka för nytänkande och förnyelse. Regionteatern måste förhålla sig till befintliga nationella och regionala politiska kulturmål. I dagsläget är det primärt i skolbyggnader på Ringsberg där verksamheten bedrivs men dessa lokaler saknar anpassning till musikverksamheten. Lokalerna är inte ändamålsenliga, arbetsmiljön bristande och salarna inte tillgängliga för personer med funktionsvariation. Förvaltningschef Tomas Ekelius redogör om temperaturmätaren, ett mätverktyg för Växjö kommuns medarbetare kring arbetsmiljö. Förvaltningschefen informerar om kommande förvaltningsdag som vid detta tillfälle kommer fokusera kring att göra verksamheten mera tillgänglig för personer med funktionsvariation. Förvaltningschefen gör en kort redogörelse för Musik i Syds ansökan av bidrag, Åby/Tjuredas besked från Växjö kommun gällande bidrag för en ny arena, situationen med Växjö United inklusive förvaltningens krav för att fortsätta diskutera det framtida samarbetet, processen gällande den nya simhallen samt avancemanget till Allsvenskan för innebandylaget Växjö Vipers. Kulturchef Anna-Karin Axelsson informerar trygghets- och säkerhetssituationen gällande säkerhetsfunktioner i kultur- och fritidsförvaltningens lokaler. Åtgärder har vidtagits för att utbilda förvaltningens personal. Kulturchefen berättar om världsboksdagen som berör biblioteksverksamheten. Även Växjö Pride är ett kommande event som biblioteksverksamheten kommer vara delaktiga i. Kulturchefen informerar att den 11 maj kommer det fria ordets hus att arrangera en poesikväll. Kulturchefen informerar nämnden om satsningen digitalt först som har till syfte att kompetensutveckla bibliotekarier gällande den tekniska aspekten i verksamheten. I konsthallen kommer det vara elevutställningar i maj samt en sommarutställning med start den 6 juni. Slutligen informerar kulturchefen om kommande valborgsfirande. Administrativ chef Ann-Sofie Nylander informerar om förvaltningens genomförda sammanställning av årets första tre månader gällande ekonomin. Utgifterna för nämnden är något högre än budgeteringen och orsaken är främst de extra utbildningsdagarna som är en naturlig orsak vid en ny 7 (18)

8 mandatperiod. Både kultur- och fritidsverksamheten presenterar siffror som är högre än vad som är budgeterat och den administrativa chefen förklarar att den främsta orsaken är att utbetalningar av bidrag till föreningar sker senare i år samt att sommarens kulturverksamhet kommer bidra negativt till budgeten. Den administrativa chefen förklarar att förvaltningen har olika tidsperioder med högre utgifter och perioder med lägre utgifter och att detta är den främsta anledningen till att utfallet de tre första månaderna är högre än den beslutade budgeten. Administrativa chefen berättar också om utgifter gällande personalutgifter, semesterlöner och sjukfrånvaro. 8 (18)

9 39 Dnr Projektstöd för år 2018 s beslut godkänner slutrapporten för projekt Samordning Arenastaden ger förvaltningen i uppdrag att låta projektet övergå i ordinarie verksamhet och införa samordnarrollen för Arenastaden inom Föreningsservice kärnuppdrag. Nämnden menar att detta är ett viktigt nästa steg för att fortsätta utvecklingen av området för att nå dess fulla potential. Bakgrund Arenastaden har utvecklats till ett område anpassat för idrott med moderna och funktionella arenor. I den övergripande visionen framgår att Arenastaden skall vara möjligheternas prestationscentrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang samt som skapar framgång i möten mellan människor med olika erfarenhet, kunskap och idéer. I dagsläget finns ett antal nätverk upprättade för olika typer av samverkan som exempelvis utbildning och logistik för aktörer på området. Det saknas däremot ett övergripande perspektiv hur detta arbete skall verka strategiskt och långsiktigt för att uppnå området verkliga potential. För Arenastadens utveckling är utgångspunkten att gemensam framgång bygger på samverkan mellan intressenterna i gemensamma utrymmen och aktiviteter. Växjö kommun har genom att bevilja lån hjälpt föreningarna och deras fastighetsbolag att bygga arenorna, för att sen klara driften får bolagen nu driftsbidrag enligt avtal för respektive arena. Tanken har sedan varit att det är upp till föreningarna att fortsätta utveckla Arenastaden och dess verksamheter. Detta har visat sig innebära större utmaningar än vad man kanske räknade men från början. Föreningarna har fullt fokus på den egna verksamheten och har väldigt svårt att mäkta med att också jobba med utvecklingen av Arenastaden som sådan och då i samverkan med övriga föreningar och arenaägare. Syftet med detta projekt har varit att skapa en tydlig och samlad bild av nuläget och önskat läge kring samverkan inom Arenastaden. Samt kartlägga de förväntningar och behov som finns för att konkretisera vad samordningen bör omfatta. Utifrån nuläge, önskat läge, behov och förväntningar har sedan 9 (18)

10 förslag på hur detta ska utformas vad gäller roller och ansvar kring de delar som samverkan föreslås omfatta. Sammanfattning Intervjuer har genomförts med aktörerna på Arenastaden och studiebesök har genomförts i Malmö och Nyköping för att ta del av erfarenheter från andra idrottsområden. Resultatet av projektet visar att för att ta nästa steg i utvecklingen krävs en neutral, samordnarroll som håller samman och driver de gemensamma frågorna på området tillsammans med övriga aktörer föreningar, Växjö & co, Smålandsidrotten, Linnéuniversitetet och High Performance Center. Samordnaren ska leda arbetet och tillsammans med övriga aktörer ta fram en handlingsplan för att efterleva överenskommelsen som är gjord genom samverkansavtalen. Föreningarna ska fortsatt ta ansvar och driva utveckling i området men genom tillsättandet av en samordnare kan vi tillsammans uppnå större effekt och bättre service genom att alla strävar mot samma mål under ledning av en neutral samordnare. Linnéuniversitetet och Smålandsidrotten kommer att avsätta motsvarande 25 procent av en heltidstjänst vardera i personella resurser kopplat till framförallt kompetensutveckling inom idrotten. Växjö & co har också personella resurser kopplat till idrottsevenemang och Arenastaden. Det finns dock luckor att fylla kring de behov som lyfts och framförallt handlar det om att samordna samtliga parter och driva den gemensamma utvecklingen framåt och praktiska servicefunktioner i den dagliga verksamheten på området. Bedömning Intervjuer som genomfördes landade slutligen i fem behov som lyftes som avgörande för att uppnå Arenastadens fulla potential: Neutral, samordnande funktion Värde och kompetensutvecklande mötesformer Koppling med/mellan universitet Gemensam samlingsplats Naturlig kontakt/informatör Genom att tillsätta en samordnare för Arenastaden kan fler av övriga behov också uppfyllas. Mötesformerna kan formaliseras och riktas till olika funktioner inom området. Kopplingen till universitetet kan bli än starkare 10 (18)

11 och det finns tankar om en gemensam satsning på Centrum för idrottsutveckling (CIU). Genom en trepartsamverkan mellan Linnéuniversitetet, Smålandsidrotten och Växjö kommun kan vi tillsammans utifrån idrottens behov arbeta strategisk med kompetensutveckling inom idrotten. Spridning av forskning, dialog kring framtida forskning, utbildningsinsatser och fortsatt utveckling av Säker & trygg förening är några av de möjligheter vi ser genom denna samverkan. Samordnaren blir den naturliga kontaktvägen för såväl det lokala föreningslivet som för våra externa nyttjare som temporärt besöker området. Denna servicefunktion finns ett stort behov av men är något som saknas idag. Konsekvensanalys Ekonomiska konsekvenser Total kostnad (tkr) 450 Finansiering inom ram (ja/nej), ange det som saknar finansiering Ja Påverkar följande nämnder/bolags kostnader Kultur & fritid Konsekvenser för ett hållbart samhälle Påverkan på miljön (ja/nej) Nej Påverkan på mångfald (ja/nej) Nej Påverkan på folkhälsa (ja/nej) Nej Påverkan på tillgänglighet (ja/nej) Nej Kostnaden förknippat med denna verksamhet utgörs av personalkostnader och finns redan idag. Inga ytterligare kostnader tillkommer. 11 (18)

12 Implementering och uppföljning Samordnarrollen införs från och med 1 maj. Information sprids till aktörerna som varit delaktiga i projektet och till föreningarnas officiella mailadresser. Utifrån de tankar som finns kring utformning av uppdraget kommer samordnaren starta igång i dialog med övriga samverkansaktörer och efterhand forma uppdraget. Riktning är de avtal och beslut som finns undertecknat och beslutade med fokus på samverkan och vision för området, tillsammans med övriga styrande dokument kopplat till huvudprocessen Möjliggöra en aktiv fritid. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Slutrapport samverkan arenastaden daterad (18)

13 40 Dnr Redovisning av delegeringsbeslut 2019 s beslut godkänner redovisningen av följande delegeringsbeslut: KFV KFN KFN KFN KFN KFN (fritid) KFN (fritid) KFN (fritid) KFN (fritid) KFN (fritid) KFN KFN (fritid) KFN (fritid) KFN KFN (fritid) KFN KFN KFN KFN KFN KFN KFN KFN KFN KFN (fritid) KFN KFN KFN KFN (fritid) KFN KFN KFN KFN (18)

14 KFN KFN KFN KFN KFN KFN KFN KFN KF HF HF KFO KFO KFO KFO KFO KFO KFH KFH LB LB LB LB Bakgrund har överlåtit sin beslutanderätt i vissa ärenden till ordföranden, vice ordföranden och tjänstepersoner enligt en av kultur- och fritidsnämnden antagen delegationsordning. Beslut som fattas av en delegat ska redovisas på kultur- och fritidsnämnden närmaste efterföljande sammanträde Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Delegationsbeslut april 2019 daterad 14 (18)

15 41 Dnr Tillägg till delegationsordningen s beslut godkänner tillägg till delegationsordningen. En höjning för respektive budgetansvarig chef från prisbasbeloppets högre gräns 5 till 10, och därmed en höjning från prisbasbelopp 5 till 10 lägre gräns för förvaltningschef, har tillkommit för E1. Bakgrund Vid beslut om upphandling och anskaffning av tjänster och varor samt slutande av avtal för desamma så underlättar vi förfarandet genom att höja beloppet från 5 till 10 prisbasbelopp. Detta innebär att vi kan sluta avtal vid träff med leverantör istället för att som idag skicka avtal fram och tillbaka. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Ny delegationsordning daterad Arbetsutskottets protokollsutdrag 37 daterad (18)

16 42 Dnr Kulturpris och kulturstipendier år 2019 s beslut John Martin Bengtsson tilldelas Växjö kommuns kulturpris år Kulturpriset består av en glaspjäs framställd av glaskonstnären Lena Bergström. Jacob Danielsson och Isabelle Nilsson tilldelas Växjö kommuns kulturstipendium år 2018 på vardera kr. Bakgrund Kommunfullmäktige har i 40/2006 antagit bestämmelser för Växjö kommuns kulturpris och kulturstipendier. beslutar om vilka som tilldelas kulturpris och kulturstipendier efter samråd med kommunfullmäktiges presidium. Kulturnämnden har i 25/2006 beslutat att förslag till kulturpristagare och ansökningar om kulturstipendier ska lämnas in till kultur- och fritidsförvaltningen senaste den 1 mars varje år. Kulturnämnden har i 99/2008 beslutat att tillsätta en tjänstemannagrupp som ska bereda inlämnade förslag. Samråd om förslag till kulturpris och kulturstipendiater har ägt rum mellan kultur- och fritidsnämndens presidium och kommunfullmäktiges presidium. Beslutet skickas till För kännedom Kommunstyrelsen Kulturpristagare Kulturstipendiater Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets protokollsutdrag 38 daterad Kompendium med alla inkomna nomineringar 16 (18)

17 43 Dnr Stipendium till ideellt arbetande föreningsledare 2019 s beslut beslutar tilldela stipendier till ideellt arbetande föreningsledare 2019 till Cecilia Lindblom - Linneateatern Tobias Foss - Dackegymnasterna Klas Hedin Sandsbro AIK Bakgrund Årligen delas stipendium till ideellt arbetande föreningsledare ut. Stipendiet avser att uppmuntra och stimulera ideellt arbetande föreningsledare till fortsatt föreningsarbete. Stipendiet ska i första hand tilldelas föreningsledare som är engagerade i ungdomsarbete. Stipendiet kan erhållas av en föreningsledare bosatt i Växjö kommun och verksam inom en hos Växjö kommun registrerad, lokal förening som huvudsakligen bedriver idrotts-, kultur- eller annan ungdomsverksamhet. Stipendiet består av ett belopp på kronor. Högst tre stipendier delas ut årligen. Förslag på stipendiater lämnas av kultur- och fritidsnämndens presidium i samråd med kommunfullmäktiges presidium och tjänstemän på kultur- och fritidsförvaltningen. Beslutet skickas till För kännedom Kommunstyrelsen Stipendiater Förslagsställare Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse daterad Arbetsutskottets protokollsutdrag 39 daterad Kompendium med alla inkomna nomineringar 17 (18)

18 44 Dnr 17 Övrigt Inga övriga frågor inkommer. 18 (18)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S)

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:00 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:00 16.23 Beslutande Ledamöter Jon Malmqvist (KD), Ordförande Lena Wibroe (M), 1:e vice ordförande Ludvig Malmquist (S) ersatte Otto Lindlöf Glenn Nilsson (M) Ove Löfqvist

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Araby Park Arena, Blackboxen, Höstvägen 5A, klockan 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Det fria ordets hus, Kungsgatan 29 C, klockan 14:00 15:41 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Växjö Boule Arena, Bollgatan, Växjö, klockan 14:00 15:07 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Sammanträdesdatum Karin Sjunnesson, personalombud

Sammanträdesdatum Karin Sjunnesson, personalombud 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30 16.07 Ajournering kl. 15.10 15.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Martin Rosdahl (C) Kim Hellström (SD) Jan Berglund (S) tjg ers

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(7) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18: 10 Ajournering Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (8) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 18 mars 2019 kl 15:00-18:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Stefan Grad (C) Torbjörn Andersson (L) Hans Dahm (S) Mathias Kyller (M) Annika Singleton

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 14.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:20 Jon Malmqvist (KD), Ordförande Lena Wibroe (M), 1:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), 2:e vice

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30 Plats Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (L) Carl Geijer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:10 Beslutande Ledamöter Anders Landin (L), Ordförande Arijeta Reci (S), 1:e vice ordförande Christoffer Nordmark (M) Karl-Erik Rosén (M) Cecilia Birgersson (C) Annika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 15:00 Beslutande Ledamöter Tobias Adersjö (MP), Ordförande Ann-Kristin Lindquist (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Rosén (M) Mikael Virdelo (M) Jure Bogatic (M) Hans Falk (C)

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S)

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 15:36 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD)

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD) Tid och plats Beslutande Ledamöter Storskogen, Vida Arena, Storgatan 86, Växjö klockan 14:26 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), 1:e vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.30 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Christer Laurell (C), vice ordförande Torsten Vigre (M) Olof Röstin (M) Kerstin Lingebrant,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Gunnel Söderberg (M) Mora, ej tjänstgörande ersättare Sonja Viklund, kulturchef Mikael Jäderlund, kulturskolechef, 44 Jenny Nises, sekreterare

Gunnel Söderberg (M) Mora, ej tjänstgörande ersättare Sonja Viklund, kulturchef Mikael Jäderlund, kulturskolechef, 44 Jenny Nises, sekreterare 1(8) Kulturnämnden Plats och tid: Kulturhuset, 2016-10-14 kl. 09:00 Beslutande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora Gunnar Nilsson (S) Mora Jan Rova (L) Mora Margit Hielle (V) Mora Kjell Hansson (C) Mora Karin

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2019-04-02 Munkedals Kommuns värdegrund All kommunal verksamhet i Munkedals kommun skall utgå ifrån alla människors lika värde Vårt uppdrag är att möta alla med respekt och eftertanke

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-20 2018-12-20 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 16:50 Paragrafer 85 92 Utses att justera Predrag Jankovic Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-12-21 Underskrifter

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm PROTOKOLL 28 36 Datum 2018-06-13 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-06-13 kl. 09.50-12.45 Plats: Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

Övriga närvarande Annika Magnerot (Verksamhetschef Folkhälsa och social utveckling)

Övriga närvarande Annika Magnerot (Verksamhetschef Folkhälsa och social utveckling) Folkhälsoberedningen Datum: 2019-10-02 Tid: 09:00-12:30 Plats: Ekhagen kurs och konferens, Grimslövs folkhögskola Ledamöter Eva R Ericsson (L) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Magnus Carlberg

Läs mer

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kulturförvaltningen, 24 oktober 0212 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth

Läs mer

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kulturhuset 2015-10-09, kl. 11:30. Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande 1(9) Kulturnämnden Plats och tid: Kulturhuset, 2015-10-09 kl. 09:00 Beslutande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora, ordförande Jaakko Mattila (C) Mora Karin Lübeck (S) Mora Hans Stolpe (MOP) Mora, tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Sammanträde Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S) 2:e vice ordförande jäv under

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11 Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11 Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden (16) Nr 11 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-12-19 1(16) Tid och plats Onsdagen den 19 december 2018, klockan 08.30 12.00, i Tingshuset. Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget, Ängelholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget, Ängelholm PROTOKOLL 28 34 Datum 2017-06-15 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2017-06-15 kl. 09.40-12.30 Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget, Ängelholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/ 1(8) Kommunstyrelsen Plats och tid: Tingssalen, 2019-03-04 kl. 08:30 16.10. Ajournering kl 12:00 13:00. Beslutande: Mikael Thalin (C), ordförande tillika ordförande i utskottet för samhälle Susann Lindblad

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 23 februari 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:00 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M) 1(9) Plats och tid Konferensrum Gottröra, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, måndagen den 28 augusti 2017 kl 09:00-09:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 5 december 2016 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-06-08 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S)

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av års priser och stipendier inom Kultur och Fritid

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av års priser och stipendier inom Kultur och Fritid Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 9 Ärendeförteckning 7 2017-års priser och stipendier inom Kultur och Fritid 8 Samverkansöverenskommelse med Sibbhults IF 9 Patientsäkerhetsberättelse

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid: Stadsbiblioteket, sammanträdesrummet, vån 2, 2014-05-20, kl. 18:00-19:15

Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid: Stadsbiblioteket, sammanträdesrummet, vån 2, 2014-05-20, kl. 18:00-19:15 Plats och tid: Stadsbiblioteket, sammanträdesrummet, vån 2, 2014-05-20, kl. 18:00-19:15 ande: Tomas Fjellner (M) Charlotte Engblom-Carlsson (FP) Eva-Lena Lindell (S) Paul Hanstål (M) Viviann Nilsson (M)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritids- och kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritids- och kulturnämnden 2015-03-17 0 Innehållsförteckning Ärende 17 Information och visning av fritidsgården... 21 18 Budgetramar 2016-2018... 22 19 Mål och satsningar 2011-2014 - avstämning... 23 20 Mål och satsningar 2015-2018...

Läs mer

Kultur-, demokrati- och fritidsförvaltningen. Birgittasalen, Kommunhuset, kl

Kultur-, demokrati- och fritidsförvaltningen. Birgittasalen, Kommunhuset, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 2019-01-22 Nämnd e. dyl. Kultur-, demokrati- och fritidsförvaltningen Plats och tid Birgittasalen, Kommunhuset, kl. 17.00-17.45 Beslutande Ordförande Torsten Friberg (C), 1:e

Läs mer

Sammanträdesrummet, Kulturhuset, kl

Sammanträdesrummet, Kulturhuset, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) ) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrummet, Kulturhuset, kl. 17.00-18.20 Margreth Segerstein (M) Helena Malje (S) Ann-Kristin Johnsson (C)

Läs mer