Minnesanteckningar byavandring i Osbyholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar byavandring i Osbyholm"

Transkript

1 Dnr 2016/275 Samhällsbyggnadsförvaltningen Minnesanteckningar byavandring i Osbyholm Byavandring med Osbyholms byförening, politiker och tjänstemän. Datum: , kl Plats: Bykupan i Osbyholm Deltagare: Osbyholms Byförening Hörby kommun politiker: Byggnadsnämnden Gunnar Bergqvist (S), Jörgen Leufstedt (MP), Ruben Ström (KD), Göte Nilsson (SPI), Louise Hedlund (SD) och Birger Torkildsen (M) Miljönämnden Anette Börjesson (MP) och Bengt Bengtsson (SPI). Tekniska nämnden Anders Larsson (C), Jan-Åke Boulkizz (SD) och Marita Westerström (L) Kommunstyrelsens arbetsutskott Susanne Meijer (S). Hörby kommun tjänstemän Åsa Ratcovich samhällsbyggnadschef, Anders Jönsson verksamhetschef gata/park, Ida Persson bygg- och miljöchef, Ann-Margret Andersson, administrativt ansvarig, Mikael Wallberg, planering- o utvecklingschef, Caroline Kroeker, planarkitekt, Kajsa Blomberg, bygglovshandläggare och Irené Nyquist, utvecklingsstrateg. Teleservice i Sjöbo Johan Breisel Översiktsplanen Planarkitekt Caroline Kroeker och planering- och utvecklingschef Mikael Wallberg informerar om Hörby kommuns Översiktsplan I Översiktsplanen finns utbyggnadsområden utlagda i Osbyholm, Hörby Ringsjöstrand, Ludvigborg och Hörby tätort. Hörby kommun Hörby Besöksadress: Ringsjövägen 4 Tel: Fax: kommunen@horby.se

2 Frågor från byborna: Fiber i Osbyholm, när blir det klart för inkoppling? Svar: Johan Breisel informerade att alla fastigheter som har anmält intresse kommer att anslutas till fiber inom kort. Kanalisation grävs ner till alla fastigheter, fastän det inte anmält intresse, men har möjlighet att ansluta senare. Översiktsplan: Var finns Osbyholm?????? Ska inget hända här fram till 2030??? Svar: I översiktsplanen, under kapitlet 1.5 Byarna och omlandet, beskrivs Osbyholms utvecklingsområden. Som nämnt ovan föreslås två utvecklingsområden för bostäder utöver de redan detaljplanelagda och avstyckade tomterna. Enligt den gällande översiktsplanen värnar kommunen om den kollektivtrafik som går genom orten idag då detta är en viktig del i ortens framtida utveckling. Cykelvägen Hörby-Osbyholm-Ringsjön (gamla järnvägslinjen): Belysning Svar: Att förse de sträckor som som saknar gatubelysning skulle kosta ca 3 mnkr och det är något som får arbetas in i belysningsplanen. Gamla bron och ån: Belysning, önskemål om ytterligare 1 stolpe vid bron och även ur trafiksäkerhet? Underhåll av broräcken, broräcket är i mycket dåligt skick Rensning och underhåll av markbeläggningen Upprensning av buskar, sly, björnloka mm längs ån (lämpligen under den torra årstiden). Svar: Idag finns belysning i båda ändar vid bron ca 83 m mellan stolparna. Rensning och underhåll av kullerstensyta är en mycket kostsam åtgärd och försvårar för rörelsehindrade att ta sig över bron (kullersten). Idag klipps ytan som gräsmatta. Räcket är i behov av blästring och målning (kanske något för delta-gänget). Stora delar av ån är privatägt, kommunen har rensat en del av ån. Belysning: Varför har belysningsstolpar tagits bort vid f d busshållplatsen? Svar: Busshållplatsen är borttagen, gatubelysningen var trästolpar och kvicksilverarmaturer som inte uppfyller dagens krav för gatubelysning. Hagadal: Vad kommer att hända med Hagadal? Viktigt för Osbyholm att någon servicefunktion/arbetsplats finns kvar. Svar: Antingen behöver Hagadal moderniseras eller bygga nytt äldreboende. Ett nytt äldreboende kommer att omfatta 60 platser för både demens och specialområden. Förstudie kommer att göras under hösten för ett nytt äldreboende. Ska ett nytt äldreboende byggas kommer en medborgardialog att göras. Nybyggnation: Var, när, vad. Fortsättning på stationsområdet av hyreslägenheter? Svar: I kommunens gällande översiktsplan, Översiktsplan 2030, finns förslag på två utvecklingsområden för bostäder i Osbyholm, dels ett område längs Klövervägen och dels det område som ProSwede ligger på idag (när de är villiga att flytta). Därutöver finns det avstyckade tomter i Osbyholm, söder om Banvallsvägen, vilka kommunen ser positivt på om dessa bebyggs.

3 I dagsläget har det inte förts några diskussioner på att fortsätta utvecklingen av hyreslägenheter på stationsområdet. Busshållplatsen: Finns det någon plan om Skånetrafiken tycker det blir för knökigt att passera? Svar: Både Skånetrafiken och Trafikverket har varit delaktiga i planering och projektering. E22: Kommer E22, på sträckan Fogdarp Hörby norra, att breddas till riktig motorväg? Hur kommer detta i så fall att påverka Osbyholm och när beräknas det ske? Närheten till E22 är en styrka för Osbyholm men utgör samtidigt ett hot genom de ökade bullerproblem som kan befaras. Svar: E22 Motorvägsutbyggnad Fogdarp Hörby N I dag är det mötesfri väg, så kallad 2+1-väg, på E22 mellan Fogdarp och Hörby N. Trafikverket föreslår att vägen på sikt byggs ut till motorväg. Osäker byggstart: Tidpunkten för utbyggnaden av vägen till motorväg är osäker eftersom sträckan inte finns med i en nationell investeringsplan. Trafikverkets nationella investeringsplan gäller åren Uppehåll i projekteringen: Projekteringen är påbörjad men eftersom finansiering saknas är arbetet vilande. När sträckan är finansierad återupptas arbetet med vägplan. - Vägen byggs om längs med den befintliga sträckningen. - Vid Osbyholm byggs trafikplatsen om. Den trånga passagen vid godset kan vi bredda utan att påverka stenmuren och bullerskyddet. - Alla utfarter stängs. - Sidovägar och gång- och cykelvägar kompletteras vid behov. Vad: Vägen byggs om till en motorväg på befintlig sträckning. Varför: Vi ökar framkomligheten och vägen blir säkrare. Nuläge: Planprocessen är vilande. När sträckan är finansierad återupptas arbetet. Byggstart: Tidigast ESS och Maxlab: Dessa forskningsanläggningar i östra Lund med tusentals anställda och gästforskare kommer att ställa krav på boende, fritidsaktiviteter, skolor, kommunikationer m.m. Kommer detta att spilla över på Hörby kommun och Osbyholm? Här har Osbyholm med fantastiska kommunikationer till just östra Lund en möjlighet. Svar: Hörby kommun hoppas på att utvecklingen i Lund kommer att spilla över på utvecklingen i Hörby kommun. Huruvida detta kommer att ske är i dagsläget svårt att säga. Hörby kommun ser att Osbyholm är en by med stora utvecklingspotentialer i framtiden. Fulltoftakorset: Markområdet, som begränsas av banvallen gamla E22 Fulltoftavägen infart till Malmstorp, behöver rensas upp. Vi vill att besökare skall få ett positivt intryck när man kör in i byn österifrån. Detta hänger också samman med Gamla bron. Svar: I behov av upprensning, speciellt vid bro. Arbetet kommer att utföras under höst/vinter 2016.

4 Information från kommunen: Måste förbättras. Dialog ska föras med de boende kontinuerligt och när förändringar är på gång ska informationsmöte hållas. Vid större förändringar ska boende ha rätt att komma med synpunkter. Svar: Kommunen försöker att bli bättre på att informera till berörda och ha medborgardialog vid olika projekt. När det gäller busshållplatsen i Osbyholm informerade kommunen närboende. mötet Asfaltering Åbergs gränd: När kommer asfaltering göras av Åbergs gränd i Osbyholm. Svar: Asfaltering kommer att utföras i höst. Belysning som satts upp nyligen i Åbergs gränd är uppskattat av byborna. Asfaltering gc-väg: När kommer asfaltering av gång- och cykelväg mellan Osbyholm- Ringsjöstrand att göras? Svar: Gång- och cykelväg Osbyholm-Ringsjöstrand är asfalterad. Cykelställ vid busshållplatsen. Varför finns bara cykelställ på norra sidan om Banvallsvägen? Önskar cykelställ även på södra sidan om Banvallsvägen? Svar: Det finns bara cykelväg på den norra sidan, det är av ren trafiksäkerhetssynpunkt. Kommunen ska kolla upp om det finns möjlighet att ha cykelställ på båda sidor. Hastigheten Banvallsvägen Önskemål om att lägga vägbulor eller tunnor med växter på Banvallsvägen, så att bilisterna inte små som stora fordon kör mellan km/h. Svar: Att övervaka hastigheter är en polisiär sak, att anlägga farthinder var med i den första projekteringen men blev inte godkänt av Trafikverket som är väghållare på sträckan. Hastighetskameror kommer Hörby kommun att köpa in och ansöka om tillstånd hos Trafikverket för uppsättning på Banvallsvägen eftersom vägen ägs av Trafikverket. Lastbilar och bilar kör fort igenom byn? Svar: Kommunalrådet tar frågan med sig till Trygghetsrådet, där polisen är en av deltagarna. Hastighet o fartdämpande åtgärder: Vem bestämmer om vilken hastighet och fartdämpande åtgärder som ska gälla genom Osbyholm? Svar: Kommunen har rätt att besluta hastighet inom tättbebyggt område i samråd med Trafikverket. När det gäller trafikhinder är det Trafikverket som ska besluta och bekosta dessa åtgärder. Väderskydd: Endast väderskydd för skolbussen på en sida? Svar: Frågan kommer att överlämnas till barn- och utbildningsförvaltningen. Övergångsställe: Ingen bra placering av övergångsstället vid busshållplatsen. Svar: Trafikverket har godkänt projekteringen. Skånetrafiken: Varför kommer bussarna med bara några minuters mellanrum? Svar: Det är Skånetrafiken som lägger tidtabellen.

5 Gång- o cykelväg: Har Trafikverket planer på bygga gång- och cykelväg parallellt med väg Svar: För närvarande har Trafikverket inga planer på detta. Kommunen kommer att kontakta Trafikverket i frågan. Alikor/Råkor i dungen: Något måste göras åt alikor/råkor i dungen vid gamla bron. Svar: Det finns rättsfall som säger att fåglar i närheten av bebyggelse inte är en olägenhet för människors hälsa. Utifrån detta vidtar kommunen inga åtgärder. Som fastighetsägare kan man t ex sätta ut skrämmor som låter och skrämmer bort fåglarna. Att skjuta efter fåglarna har bara en begränsad verkan och får endast göras när det är jakttid samt av person som har tillstånd att avlossa skott inom tättbebyggt område om det är inom ett sådant område, detta är inget som de kommunala skyttarna gör inom sitt uppdrag för kommunen idag. Lekplatsen ska svarta hjulet på stolpen inte snurra? Svar: Kommunservice gata/park har undersökt detta och enligt tillverkaren ska svarta hjulet inte snurra. Staket vid lekplatsen: Varför finns inte staket runt lekplatsen? Svar: Finns en lekplats i Hörby med staket och en lekplats i Önneköp. Kommunen kollar om det finns möjlighet att sätta upp staket vid lekplatsen. Affären: Vad kommer att hända med affären? Svar: Inget intresse för affären finns anmält till byggnadsnämnden. Vid Möllarens: Ska där byggas på Osbyholm 1:137 vid möllarens? Svar: Det är parkområde enligt detaljplanen. Fråga: Anlägga en gång (genom rabatten) från pendlarparkeringen till busshållplatsen. Svar: Skälet att gången inte är förlagd genom rabatten, beror på att gångtrafikanterna ska ledas till övergångsstället.

Agenda för mötet och uppkomna frågor kopplat till respektive avsnitt

Agenda för mötet och uppkomna frågor kopplat till respektive avsnitt Minnesanteckningar informationsmöte Översiktsplan 2030 2015-10-15 Deltagande tjänstemän: Åsa Ratcovich - Samhällsbyggnadschef, Caroline Kroeker Planarkitekt, Lotta Berséus Kommunikatör Deltagande politiker:

Läs mer

Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen

Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen GATU- OCH TRAFIKAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 3 mars 2015 KS-2015/375.351 1 (2) HANDLÄGGARE Annika Löfmark 08-535 365 52 annika.lofmark@huddinge.se Kommunstyrelsen Avsiktsförklaring

Läs mer

Trygghetsvandring. Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013

Trygghetsvandring. Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 Trygghetsvandring Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 1 Anteckningar från vandringen i Gislövs läge den 24 oktober 2013 Arrangör Trelleborgs kommun, hälso- och trygghetsrådet

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 augusti 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15 Ledamöter

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Redovisning av gång- och cykelväg Furuhillsvägen etapp 1

Redovisning av gång- och cykelväg Furuhillsvägen etapp 1 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-04-11 Dnr: TN 2017/6 Tekniska nämnden Redovisning av gång- och cykelväg Furuhillsvägen etapp 1 Förslag till beslut Tekniska nämndens beslut Tekniska nämnden har tagit del av

Läs mer

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (4) 2017-10-04 Fredrik Lager Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem 2017-10-04 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun 2017-12-18 MINNESANTECKNINGAR Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsskolan i Svedala kl.18:30-20:30 den 23 nov. NÄRVARANDE: Medborgare: Ca 80 st (MB) Förtroendevald:

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun 2017-12-18 MINNESANTECKNINGAR Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun Plats och tid: Tejarpsgården i Klågerup kl.18:30-20:30 den 28 nov. NÄRVARANDE: Medborgare: Ca 35 st (MB) Förtroendevald:

Läs mer

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket 1 Deltagarna från kommunen var: Carina Zachau, Kommunråd och ordförande i BRÅ Johanna Häggberg, Folkhälsostrateg Kenth Svensson, Säkerhetssamordnare Madeléne Ekelund, Utvecklingssekreterare Johanna Perlau,

Läs mer

Medborgardialog i Örkelljunga 2013-03-11

Medborgardialog i Örkelljunga 2013-03-11 MÖTESANTECKNINGAR Datum 2013-03-12 Sida 1(3) Kommunledningsförvaltningen Kenth Svensson, 0435-550 07 kenth.svensson@orkelljunga.se Medborgardialog i Örkelljunga 2013-03-11 Plats: Utbildningscentrum klockan

Läs mer

Länk till presentationen som hölls: content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp:

Länk till presentationen som hölls:  content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp: Väg 798 genom Esarp Denna rapport är framtagen av Esarps Bygdelags väggrupp baserat på det bymöte som hölls 2010-12- 14 i Esarps Skola med anledning av samrådshandlingen från Trafikverket daterad 2010-11-

Läs mer

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Byastämmor 2011 Skribent: Caroline Alvesson Byastämma i Olseröd Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 Närvarande Kristianstads kommun representeras av Kalle Heise (mp), Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-27 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt dag och tid för

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8) ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA 100831 1(8) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Utfört April 2010 Arbetas för en kontinuerlig lösning på problemet.

Läs mer

Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem

Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-09-27 Fredrik Lager Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem 2017-09-27 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Peter Johansson

Läs mer

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C)

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C) 1(14) 2010-02-24 Tekniska förvaltningen nämndsekreterare Kemvik.Ann-Margarethe Tfn 040-42 5189 Sammanträdesdatum Plats Kommunhuset, rum 1 Tid 18:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Tommy Larsson (M) (ordföranden)

Läs mer

Styrelse och aktivitetsgrupp för Östraby Bygdeförening tisdagen den 12 juni 2018 i Bygdegården, Östraby

Styrelse och aktivitetsgrupp för Östraby Bygdeförening tisdagen den 12 juni 2018 i Bygdegården, Östraby Protokoll från möte med Styrelse och aktivitetsgrupp för Östraby Bygdeförening tisdagen den 12 juni 2018 i Bygdegården, Östraby Närvarande: Ingrid Persson (ordförande), Lena Bergström, Marie Malmqvist,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Dialogmöte inför detaljplanearbete för Busterud minnesanteckningar

Dialogmöte inför detaljplanearbete för Busterud minnesanteckningar Dnr SBN-2016-106 sid 1 (5) STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Dialogmöte inför detaljplanearbete för Busterud minnesanteckningar Samhällsbyggnadshuset den 22 mars 2017 Dnr SBN-2016-106 Närvarande Tjänstemän Emelie

Läs mer

Trafikplats Ideon i Lund. förstudie

Trafikplats Ideon i Lund. förstudie Trafikplats Ideon i Lund förstudie Inledning Lunds stad med drygt 112 000 invånare (2011) är en viktig och växande ort inom regionen dels som bostads- och utbildningsort men även som arbetsplats för ett

Läs mer

Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun. Upprättat i augusti Nya vägsträckningen

Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun. Upprättat i augusti Nya vägsträckningen Nya vägsträckningen Nya vägsträckningen I den slutliga utformningen av Nordkroksvägen flyttas plankorsningen närmare stationshuset Program för detaljplan för NYA NORDKROKSVÄGEN i Vargön, Vänersborgs kommun

Läs mer

Tullinge dialogforum Rikstens utveckling

Tullinge dialogforum Rikstens utveckling 1 [5] Referens Alexander Szögi Tullinge dialogforum Rikstens utveckling Dag och tid Måndag 19 september kl. 18.30 Plats Närvarande Ej närvarande Rikstenskolans matsal Hans Richardsson (S) Embla Kolenda

Läs mer

Protokoll för tekniska nämnden

Protokoll för tekniska nämnden 1(11) Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset, Harrie-salen, 14 april 2015 ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Sofia Lindblom (M) Justeringens plats och

Läs mer

Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017

Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017 Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017 Tid och plats: Onsdagen den 4 oktober 2017, klockan 18.00-20.00 Närvarande: Tjörns Kommun: Tjörns Bostads AB: Polisen Södra Fyrbodal: Kållekärrs

Läs mer

Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås. Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018

Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås. Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018 TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018 Presentation TRAFIKVERKET Åsa Bergqvist,

Läs mer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Mötesanteckningar: Vinningarådet Tid och plats Deltagare 2019-06-18 Vinninga Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Välkomna Ordförande

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Motion (M) om busstrafiken i södra Kalmar

Motion (M) om busstrafiken i södra Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Datum Ärendebeteckning 2014-04-08 KS 2013/0658 Kommunfullmäktige Motion (M) om busstrafiken i södra Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att kommunledningskontorets yttrande

Läs mer

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte E14, Hålland Åre kommun Samrådsmöte 2016-11-22 Presentation av medverkande Trafikverket: Majid Nasrollah Jörgen Näslund Stjärne Therese Svedberg Projektledare Projektingenjör Markförhandlare Sweco: Peter

Läs mer

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg PM TRAFIK OCH VÄGUTFORMNING Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg Vadstena och Motala kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-01-29 GRANSKNINGSHANDLING Innehåll Beslutsunderlag för val av övergripande

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte

Protokoll från samrådsmöte PROTOKOLL 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version Lindhult Sara, IVsy4 2016-11-30 0.4 Ev. dokumentid Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [DokumentID] TRV 2016/103723 150879 Fastställt

Läs mer

Vindelns kommun, Västerbottens län. Samrådshandling/

Vindelns kommun, Västerbottens län. Samrådshandling/ GSPROGRAM VÄGPLAN rbetsplan Väg E12, väg ny gc-väg E12, ny Tegsnäset gc-väg - Granö Vindelns Tegsnäset kommun, Västerbottens - Granölän Samrådshandling/2014-04-26 Vindelns kommun, Västerbottens län Trafikverket

Läs mer

MÅL, STRATEGIER OCH FRAMTIDSVISIONER

MÅL, STRATEGIER OCH FRAMTIDSVISIONER 1. MÅL, STRATEGIER OCH FRAMTIDSVISIONER ÖVERSIKTSPLAN 2030 VÅRT HÖRBY - EN NÄRA OCH NATURSKÖN KOMMUN MED UNIKA LIVSMILJÖER DRIVEN AV KREATIVITET, GEMENSKAP OCH FRAMTIDSTRO ÖVERSIKTSPLANENS HANDLINGAR Läsanvisning

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 8.30 Beslutande Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Åke Bergh, M Jonny Bengtsson, S, tj. ers. Övriga deltagande Jens Karlsson,

Läs mer

Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014

Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014 Antagandehandling Planbeskrivning för Detaljplan för infart till Laxå centrum del av Bjursnäs 1:251 m.fl. December 2014 VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan

Läs mer

Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö

Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö BYASTÄMMA NORRA STRÖ 1(6) 2013-10-24 Linda Bengtsson 044-137682 linda.bengtsson@kristianstad.se Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö Kommunens representanter: Politiker: Sven Nilsson (C) och Anders

Läs mer

Väg 174 Dingle-Kungshamn delen Norra Bovallstrand, ny gång- och cykelväg

Väg 174 Dingle-Kungshamn delen Norra Bovallstrand, ny gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 174 Dingle-Kungshamn delen Norra Bovallstrand, ny gång- och cykelväg Sotenäs kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2015-12-17 Projektnummer: 144291 Dokumenttitel: SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Vägutredning samt fortsatt planeringsarbete för en södra infart till Västervik

Vägutredning samt fortsatt planeringsarbete för en södra infart till Västervik Planarkitekt Daniel Niklasson 0490-254063 daniel.niklasson@vastervik.se 2015-06-22 Kommunstyrelsen Vägutredning samt fortsatt planeringsarbete för en södra infart till Västervik Bakgrund År 2010 träffades

Läs mer

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-06-03 DNR: 13BMN3 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av

Läs mer

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 MEDVERKANDE Kungsbacka kommun Charlotta Ljungkull, Projektledare Roland Nyman, Byggledare Christer Adlerborn,

Läs mer

Kommundelsträff i Gråbo

Kommundelsträff i Gråbo LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Per-Arne Larsson Sektorchef 0302-52 15 59 Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Lekstorps IF Tid: 17 maj 2011, kl. 19.00-21.00 Förkortningar:

Läs mer

HÄRADSBÄCK. Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN. Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan. Sammanfattning rev 2014-08-29

HÄRADSBÄCK. Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN. Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan. Sammanfattning rev 2014-08-29 HÄRADSBÄCK Medborgardialog ÖVERSIKTSPLAN Sammanfattning rev 2014-08-29 Mer information hittar du på hemsidan: www.almhult.se/oversiktsplan Samrådsredogörelse, Version Familjefestivalen 2014-08-29 Kontakt:

Läs mer

Nr Beskriv vilken åtgärd som ska vidtas. Vidtas ingen åtgärd ska detta motiveras. Ansvarig förvaltning/ avdelning/ namn

Nr Beskriv vilken åtgärd som ska vidtas. Vidtas ingen åtgärd ska detta motiveras. Ansvarig förvaltning/ avdelning/ namn Gångstråket används frekvent av fotgängare mellan parkeringsplatsen och centrumhandeln. Rådhuset har flera gången fått fönstren krossade.gångstråket upplevs som mörkt och otryggt. Platsen nyttjas som toalett.

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 16 januari 2017 kl 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Åsa Ahlström

Läs mer

Kommunförvaltningen, Ringsjövägen 4, Hörby

Kommunförvaltningen, Ringsjövägen 4, Hörby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid ande Hörbysalen Måndagen den 29 januari 2018 kl 18:00 18:55 Tommy Hall (S) Ordförande Yvonne Kulstad (L) 1:e vice ordförande Gerty Holst (-) 2:e vice ordförande

Läs mer

Trygghetsvandring, Örtoftabygden

Trygghetsvandring, Örtoftabygden Trygghetsvandring, Örtoftabygden Datum för genomförande: 19 mars 2014 Tid: 17:00-19:00 Medverkande: Henrik Wöhlecke, kommunstyrelsen Eslövs kommun ArneStåhl, Service och Teknik Eslövs kommun Julia Håkansson,

Läs mer

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign

Lundagatan. PM Trafik Uppdragsnummer: Författare: Pär Båge Datum: 9 november Historik Rev Datum Beskrivning Sign Iterio AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08 410 363 00 info@iterio.se www.iterio.se Lundagatan PM Trafik Uppdragsnummer: 4753 Författare: Pär Båge Datum: 9 november 2017 Historik Rev Datum Beskrivning

Läs mer

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman MÖTESANTECKNINGAR Datum 2013-10-23 Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Peter Andreasson, 0435-55350 peter.andreasson@orkelljunga.se Byastämma Eket Plats Eket Datum 2013-10-23, kl 19.00 21.10 Politiker

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Borrby

Protokoll från trygghetsvandring i Borrby Protokoll från trygghetsvandring i Borrby 2017-11-07 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare, polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten och planheten i Simrishamns kommun den 7

Läs mer

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Tekniska nämnden 2008 12 11 147 376 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 11 27 218 495 Dnr 2008/457.30 Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Bilagor: Yttrande, Polismyndigheten Yttrande,

Läs mer

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning)

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 2016-12-08 1 (6) PM, dnr 2016.741 Enligt fastighetsförteckning Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 1. Kommunens förslag

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Byastämma Skånes Fagerhult

Byastämma Skånes Fagerhult MÖTESANTECKNINGAR Datum 2013-09-16 Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Peter Andreasson, 0435-55350 peter.andreasson@orkelljunga.se Byastämma Skånes Fagerhult Plats Skånes Fagerhult Datum 2013-09-16,

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: Onsdagen den 4 april 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Karin Berg Genarp Tommy

Läs mer

E45/70 Genom Mora. Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

E45/70 Genom Mora. Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE E45/70 Genom Mora Kråkberg Bonäs, Gång- och cykelväg Mora kommun, Dalarnas Län Granskningshandling: 2015-12-01 Projektnummer: 144779 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket

Läs mer

Ekenäsvägen (vägnr 22410) i riktning mot Västernäs/Ekenäs.

Ekenäsvägen (vägnr 22410) i riktning mot Västernäs/Ekenäs. SAMRÅDSHANDLING Standardförfarande Dnr: KSF 2017/2 Ekenäsvägen (vägnr 22410) i riktning mot Västernäs/Ekenäs. PLANBESKRIVNING Detaljplan för upphävande av del av Stadsplan för västra delen av Höörs köping

Läs mer

Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande

Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum 2014-09-30 Dnr TN 2013/65 Dnr KS 2013/7 Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande Bakgrund I motion till kommunfullmäktige

Läs mer

Nyborgsvägen, Stenungsund

Nyborgsvägen, Stenungsund Stenungsund Nyborgsvägen, Stenungsund Trafikutredning 2015-12-16 ÅF Infrastructure AB/Trafikutredning ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00. Fax +46

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof 2018-03-06 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (11 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 3 mars

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad

Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad GRANSKNINGSUTLÅTANDE SBN 2017.0285 Ekebykorset, del av Bregården 2:90 m.fl. Granskningsutlåtande upprättad 2018-02-02 Granskningen syftar till att samla in information, önskemål och synpunkter som berör

Läs mer

Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011

Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Byastämmor 2011 Skribent:Caroline Alvesson Byastämma i Ovesholm Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011 Närvarande Kristianstads kommun representerades

Läs mer

OMFATTNINGSBESKRIVNING BILAGA 1

OMFATTNINGSBESKRIVNING BILAGA 1 KFKS 2014/40-258 OMFATTNINGSBESKRIVNING Omfattningsbeskrivning för gator, park och natur m.m. inom detaljplan för Åbroddsvägen/Bågvägen, norra. Allmänt Detaljplanen omfattar gatorna Bågvägen, Rudsjökroken

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN. Trygghetsvandring. Anteckningar. Fagerängen H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET

TRELLEBORGS KOMMUN. Trygghetsvandring. Anteckningar. Fagerängen H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET TRELLEBORGS KOMMUN Trygghetsvandring Anteckningar Fagerängen 2012 H ÄLSO- OCH TRYGGHETSRÅDET 1 Innehåll Arrangör... 2 Deltagare... 2 Sammanfattning... 2 Sträckan som vandrades... 3 Synpunkter som kom fram

Läs mer

Medborgarförslag - Cykelväg från Torslunda skola till ICAAimers

Medborgarförslag - Cykelväg från Torslunda skola till ICAAimers ~ Mörbylånga W kommun Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2019-06-04 17(39) 142 Dnr KS 2019/000057 Medborgarförslag - Cykelväg från Torslunda skola till ICAAimers Sammanfattning av

Läs mer

281 Dnr 2018/ Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid Torslunda skola

281 Dnr 2018/ Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid Torslunda skola /??l Mörbylånga WJ kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 38(52) Kommunstyrelsen 2018-12-04 281 Dnr 2018/000698 512 Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid

Läs mer

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 Utbyggnad av E22 mellan Linderöd och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 2 2010-11-08 3 2010-11-08 Vägen föreslås gå söder om Linderöd och norr

Läs mer

NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens

NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens Detta är ett informationsmaterial inför den omförrättning som Närlunda vägförening står inför. Ett

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Hösten 2017 Datum och tid 2017-10-05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande Thomas Olesen, 1:e

Läs mer

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS

Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 UNITED BY OUR DIFFERENCE BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS BEF. VÄG NY GC-VÄG RIDHUS GODA GRANNAR MÖJLIG TILLB. UNITED BY OUR DIFFERENCE PM Över Trafikverkets yttrande över förslag till detaljplan för MAXI ICA m.fl. vid Ubbarp 2013-11-07 Medverkande MAXI ICA:

Läs mer

2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010)

2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010) 2010 TRYGGHETSVANDRING (23 maj och 14 oktober 2010) PLATS PROBLEM MÖJLIGHET ANSVAR GJORD Övergång Jon Jespersgatan/ Dålig belysning Undergång vid skolan Dålig belysning (23/3-10). Undergången- stora farliga

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG , rev

ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-05-25, rev. 2016-01-12 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Upphävande av del av byggnadsplan för Håtö 2:4 berörande Håtö 2:1, 2:4, 2:79, 2:80, 2:81, 2:85 och 2:86

Läs mer

Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside

Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-11-18 Fredrik Lager Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside 2017-11-18 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Anders Tell, Peter Johansson och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Uppföljning av trygghetsrond Lextorp genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Lextorp den 6 mars 2018.

Uppföljning av trygghetsrond Lextorp genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Lextorp den 6 mars 2018. 2018-09-11 genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Lextorp den 6 mars 2018. Bakgrund: 6 mars 2018 genomfördes en trygghetsrond i Lextorp. Man gick längs tre förutbestämda slingor,

Läs mer

Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning

Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning Dnr Sida 1 (7) 2016-09-26 Handläggare Pernilla Johnni 08-508 276 50 Till Trafiknämnden 2016-10-20 Cykelåtgärder på Ormkärrsvägen i Hagsätra. Slutredovisning Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Remissvar från Sveriges MotorCyklister avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet N2017/05430/TIF Region Nord

Remissvar från Sveriges MotorCyklister avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet N2017/05430/TIF Region Nord Till n.registrator@regeringskansliet.se n.nationellplan@regeringskansliet.se Remissvar från avseende Förslag till nationell plan för transportsystemet 2018 2029 N2017/05430/TIF Region Nord SMC har gått

Läs mer

Gäller även dig med högt staket eller mur KLIPP HÄCKEN DU KAN RÄDDA LIV

Gäller även dig med högt staket eller mur KLIPP HÄCKEN DU KAN RÄDDA LIV Gäller även dig med högt staket eller mur KLIPP HÄCKEN DU KAN RÄDDA LIV SÄKER TRAFIK PÅ BOSTADSGATOR KRÄVER FRI SIKT I KORSNINGAR DU SOM HAR UTFART MOT GATA Vid utfarten ska du se till att mur, plank,

Läs mer

Ekeby Översiktsplan Kumla kommun 2040

Ekeby Översiktsplan Kumla kommun 2040 Ekeby Tätortsutveckling Ekeby Ortens karaktär Ekeby ligger cirka 1 mil nordöst om Kumla tätort och har cirka 460 invånare. Orten har utvecklats ur Ekeby socken där kyrkan har varit ett viktigt centrum.

Läs mer

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping Söderköpings kommun, Östergötlands län Vägplan, 2017-08-14 Projektnummer: 155209 Yta för bild TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket

Läs mer

Tätortsupprustning Pajala

Tätortsupprustning Pajala SAMRÅDSREDOGÖRELSE Tätortsupprustning Pajala Pajala, Norrbottens län projektnummer 881028 Yta för bild eller mönster Trafikverket Postadress: Bo 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Dnr 2015/ Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag , 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 42 (42) 2016-04-25 18. Anmälningar Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktiges i Kalmar län protokollsutdrag 2016-02-24, 6, Regionala utvecklingsansvaret i Kalmar län.

Läs mer

KALLELSE 2013-12-02. Trafiknämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum:Grön, 2013-12-02, kl 16:00. Sekreterare

KALLELSE 2013-12-02. Trafiknämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum:Grön, 2013-12-02, kl 16:00. Sekreterare KALLELSE 2013-12-02 1 (1) Trafiknämnden Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum:Grön, 2013-12-02, kl 16:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Christer Örning Ordförande Annike Åkesson Sekreterare

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Kivik

Protokoll från trygghetsvandring i Kivik Protokoll från trygghetsvandring i Kivik 2018-01-30 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (9 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 30 januari

Läs mer

Väg 77. Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie

Väg 77. Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie Väg 77 Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie 1 Kort om väg 77 Vägen har ett körfält i vardera riktningen utan mitträcke. Vägbredden är ca 6,5m, respektive körfält 3m, vägrenar 0,25m.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bytespunkt Svanhagen. Ekerö kommun, Stockholms län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Bytespunkt Svanhagen. Ekerö kommun, Stockholms län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Bytespunkt Svanhagen Ekerö kommun, Stockholms län Vägplan, 2017-06-16 Projektnummer: 10218769 Trafikverket 172 90 Solna Besöksadress: Solna strandväg 98, Solna E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Vägplan E4 Trafikplats Hortlax

Vägplan E4 Trafikplats Hortlax SAMRÅDSREDOGÖRELSE Vägplan E4 Trafikplats Hortlax Piteå Kommun, Norrbottens län Objekt: 880954 TRV 2015/31547 Datum: 2016-01-25 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Dokumenttitel: Samrådsredogörelse

Läs mer

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping Söderköpings kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-02-09 Projektnummer: 155209 Yta för bild TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket

Läs mer

E45 genom Dorotea. - gång- och cykelväg - upprustning av E45. - Förslag på utformning av torget i Dorotea. Informationsmöte

E45 genom Dorotea. - gång- och cykelväg - upprustning av E45. - Förslag på utformning av torget i Dorotea. Informationsmöte E45 genom Dorotea - gång- och cykelväg - upprustning av E45 - Förslag på utformning av torget i Dorotea TMALL 0141 Presentation v 1.0 Informationsmöte Informationsmöte 2016-02-11 1. Inledning 2. Allmänt

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Sammanställning av inkomna synpunkter kring vägar i Södermöre kommundel.

Sammanställning av inkomna synpunkter kring vägar i Södermöre kommundel. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Hanna Ivarsson 2018-03-09 SKDN 2018/0032 0480-45 29 00 Södermöre kommundelsnämnd Sammanställning av inkomna synpunkter kring vägar i Södermöre kommundel.

Läs mer

Kommunhuset, Hörby, Hörbysalen Måndagen den 21 mars 2016 kl

Kommunhuset, Hörby, Hörbysalen Måndagen den 21 mars 2016 kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Hörby, Hörbysalen Måndagen den 21 mars 2016 kl 18.00-19.30. Tommy Hall (S), Ordförande Yvonne Kulstad (L), 1:e vice ordförande Susanne

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 13:00 ande Anders Svensson, M Magnus Gabrielsson, S Gunilla Schollin Borg, MP Övriga deltagande Jens Karlsson, avdelningschef

Läs mer

Social konsekvensanalys

Social konsekvensanalys Dnr: PLAN.215.4145 216-9-13 Social konsekvensanalys Detaljplan för Barken 1 Pantarholmen, Karlskrona kommun Vad är en social konsekvensanalys? Enligt plan- och bygglagen ska planläggning av mark och vatten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) 2010-02-10 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset Esarp torsdagen den 10 februari 2011 kl 13.00-15.30 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren

Läs mer