SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 Kyrkorådet Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum kl Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Ann-Kristin Lindquist, Maria Karlsson, Jonas Ek, Olof Sandahl, Ewa Johansson, Henrik Johansson, Britt-Marie Linné, Anders Franzén, Björn W Stålne, Jan-Olof Johansson samt tjänstgörande ersättarna Brith-Marie Påhlman, Lena Johansson vilka inträdde för frånvarande Gullvi Strååt och Kjell Gustafsson. Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättarna Yngve Rehnström, Bengt Arvidsson, Bertil Olsson, Caroline Hulting och Carina Åstrand. Camilla Carlsson ekonomichef Karolina Lerman personalchef Mats Lindblad kyrkogårds- och fastighetschef Åsa Ingvert pastoralchef Lars Gunnar Selinder pastoralchef Daniel Sjöö pastoralchef Camilla Johansson protokollssekreterare Björn W Stålne Justeringens plats och tid Kyrkogårds- och fastighetsförvaltningens kansli, tisdagen den 18/ kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kyrkorådet Sammanträdesdatum Datum då Datum då anslaget sätts upp anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Växjö pastorats kansli, Domkyrkocentrum, Gymnasiegränd 1 B, Växjö Underskrift.

2 1 Kyrkorådet Dnr P , P Delegeringsbeslut AU BGU Delgivningar - Diakonicentrums brev

3 2 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr P Delårsbokslut Ekonomichef Camilla Carlsson föredrar delårsbokslut per Sammanfattning - Resultat första halvåret +10,0 mkr. Helårsbudgeten uppgår till 4,5 mkr. - Avvikelsen mot budget för första halvåret beror i huvudsak på mindre driftskostnader (personal och övriga kostnader), tillsammans med bättre avkastning på de finansiella tillgångarna. - Begravningsverksamhetens halvårsresultat uppgår till 4,3 mkr. - Dagens prognos om helårsresultat för begravningsverksamheten är ca 1,0 mkr, d.v.s. 1,0 mkr bättre än budget. - Investeringar uppgår för första halvåret till 1,4 mkr (20 % av investeringsbudget 7,2 mkr) - Helårsresultatet med dagens bedömning är att resultatet bör bli bättre än det budgeterade resultatet för 2018 på +4,5 mkr. Arbetsutskottets förslag till Kyrkorådet att godkänna upprättat delårsbokslut per I kyrkorådet föredras ärendet av ekonomichef Camilla Carlsson. att bifalla arbetsutskottets förslag.

4 3 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr P Kostnader rekrytering domprost samt avtackning Kanslichef Jörgen Waldén föredrar ärendet. Kostnaderna för avtackningen av Thomas Petersson uppgick till 42 tkr och har belastat kyrkorådets budget. I samband med rekryteringsarbetet av ny domprost anlitades Högström & Co för ledarskapstester av tre slutkandidater till en kostnad av 92 tkr och annonsering i kyrkans tidning om 43 tkr. Redovisade kostnader är obudgeterade varför kyrkorådet föreslås att omfördela medel från Kyrkorådets förfogandemedel till A1210 V tkr samt till A1212 V tkr där kostnaderna har redovisats. Arbetsutskottets förslag till Kyrkorådet att omfördela 177 tkr från Kyrkorådets förfogandemedel till A1210 V531 (42 tkr) samt till A1212 V6320 (135 tkr). att bifalla arbetsutskottets förslag.

5 4 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Firmatecknare för Växjö pastorat, org.nr Christopher Meakin är utsedd till domprost i Växjö pastorat, han tillträder tjänsten Till firmatecknare för Växjö pastorat, org.nr , från föreslås att kyrkorådets ordförande Åke Eriksson och domprost Christopher Meakin i förening tecknar Växjö pastorats firma. Vid förhinder för ordföranden utses vice ordföranden Olof Sandahl och vid förhinder för domprosten utses kanslichef Jörgen Waldén. I ärenden av administrativ verkställighetskaraktär föreslås kanslichef Jörgen Waldén och ekonomichef Camilla Carlsson i förening få teckna Växjö pastorats firma. Arbetsutskottets förslag till Kyrkorådet att utse kyrkorådets ordförande Åke Eriksson och domprost Christopher Meakin att i förening teckna Växjö pastorats firma från att som firmatecknare vid förhinder för ordföranden utse vice ordföranden Olof Sandahl och vid förhinder för domprosten utse kanslichef Jörgen Waldén att teckna Växjö pastorats firma för perioden att utse kanslichef Jörgen Waldén och ekonomichef Camilla Carlsson att i förening teckna Växjö pastorats firma i ärenden av administrativ verkställighetskaraktär för perioden att bifalla arbetsutskottets förslag.

6 5 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr P Fördelning av arbetsmiljöuppgifter från Kyrkorådet till domprost Kyrkorådet har det övergripande arbetsmiljöansvaret inom Växjö pastorat. Arbetsmiljölagen med tillhörande förordning och Arbetsmiljöverkets regler om systematiskt arbetsmiljöarbete innebär att en fördelning av arbetsmiljöuppgifterna ska göras. För att arbetsmiljöarbetet skall fungera väl måste uppgifterna fördelas. I första ledet till chefen för pastoratet d.v.s. domprosten och därefter kan denne fördela vidare uppgifter till underställda. Arbetsmiljöuppgifter måste för att fungera ligga så nära verksamheten som det är möjligt. Rätt till vidare fördelning av uppgifter föreligger alltså. Överenskommelse om vad som ingår i uppgifterna och vad som krävs för att arbetsmiljöarbetet ska fungera väl i enlighet med denna fördelning redovisas i bilagan, Förutsättningar och innehåll för fördelning av arbetsmiljöuppgifter. Arbetsutskottets förslag till Kyrkorådet att fördela Växjö pastorats arbetsmiljöuppgifter till domprost Christopher Meakin som i sin befattning som chef för Växjö pastorat har uppgiften att fatta verksamhetsbeslut som i stor utsträckning påverkar arbetet och arbetsmiljön inom verksamheten. I den mån befogenheterna inte räcker till ska domprosten tydligt hänskjuta frågorna till kyrkorådet som då återtar uppgiften för de aktuella frågorna. att delegera uppgiften att vara ordförande i pastoratets skyddskommitté till domprost Christopher Meakin. Handlingar Förutsättningar och innehåll för fördelning av arbetsmiljöuppgifter, Fördelning av arbetsmiljöuppgifter i Växjö pastorat, blankettmall

7 6 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet forts forts. Dnr P Personalchef Karolina Lerman föredrar ärendet i kyrkorådet. att bifalla arbetsutskottets förslag.

8 7 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Förslag nya stadgar Växjö diakoniförening Växjö pastorat är en av medlemmarna i Växjö diakoniförening. Kyrkorådet föreslog till diakonistämman att en översyn av stadgarna borde göras. Översynen har genomförts av en mindre arbetsgrupp bestående av ordföranden i Diakonirådet, chefen för diakonicentrum, pastoralchefen för centrumområdet samt kanslichefen. Målsättningen med förslaget är att stadgarna ska tydliggöra rollfördelning och uppgifter. Några formuleringar ( 4 pkt g-i) av Diakonirådets uppgifter har hämtats från uppgiftsformuleringarna för församlingsråden inom Växjö pastorat. Stadgarna kommer att antas vid föreningens kommande diakonistämmor. Arbetsutskottets förslag till Kyrkorådet att ställa sig bakom formuleringarna till nya stadgar för Växjö diakoniförening, org.nr Pastoralchef Åsa Ingvert föredrar ärendet i kyrkorådet. att bifalla arbetsutskottets förslag.

9 8 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr P GAS Avsiktsförklaring Kanslichef Jörgen Waldén föredrar ärendet och personalchef Karolina Lerman redogör för samtal med de fackliga företrädarna vid MBL-information Växjö stift uppmanar i skrivelse de enheter som har för avsikt att börja jobba enligt GAS-konceptet för GAS Ekonomi och GAS Personal att besluta om och skicka in avsiktsförklaring senast Målet med Gemensamt Administrativt Stöd (GAS) är att frigöra resurser för Svenska kyrkans grundläggande uppgift. Detta sker genom att effektivisera de administrativa arbetsuppgifterna. Genom att arbeta på ett strukturerat och enhetligt sätt med likformade verktyg och likformat ITstöd är ambitionen att minska mängden resurser som förbrukas på administration och förvaltning. Växjö pastorat ser i likhet med övriga större pastorat inom Svenska kyrkan ett flertal aspekter och behov att lyfta in i fortsatt utveckling av konceptet GAS för att det ska vara relevant utifrån behoven. GAS uppfattas idag inte vara anpassat för de större enheter vi representerar. Bland samtliga större pastorat finns därför en tveksamhet mot att gå in i GAS. Det är angeläget att de större pastoratens kompetens och erfarenhet tas tillvara och att representanter erbjuds att vara med i det nationella utvecklingsarbetet. I ett långsiktigt perspektiv skulle vi önska att det fortsatta arbetet med utvecklingen av GASkonceptet utgår ifrån frågeställningarna: - Vilka är vi till för? - Hur kan våra system underlätta för våra chefer och arbetsledare? - Hur anpassar vi vårt digitala landskap utifrån medarbetares och chefers behov? Förhoppningen är att förändringar i GAS-projektet kommer att ske och Kyrkorådet föreslås därför uttrycka avsikten att Växjö pastorat ska gå in i GAS eller efter. Om möjlighet öppnas för ett stegvis införande kan ett tidigare införande av GAS Personal vara intressant. Arbetsutskottets förslag till Kyrkorådet att till Växjö stift meddela att Växjö pastorat har en seriös viljeinriktning att anslutas till GAS Ekonomi och GAS Personal sannolikt Vid ett delat införande kan GAS Personal möjligen införas tidigare.

10 9 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet forts forts. Dnr P I kyrkorådet föredras ärendet av ekonomichef Camilla Carlsson. att till Växjö stift meddela att Växjö pastorat har en seriös viljeinriktning att anslutas till GAS Ekonomi och GAS Personal sannolikt Vid ett delat införande kan GAS Personal möjligen införas tidigare. att MBL-förhandling ska föregå insändandet av denna viljeinriktning.

11 10 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr P Fullmakt lantmäteriansökningar Kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad begär fullmakt gällande lantmäteriförrättningar och inskrivningsärenden m.m. för Växjö pastorats räkning. Förslaget är att Växjö pastorat, org.nr , ger kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad fullmakt att handlägga och ansöka i ärenden gällande lantmäteriförrättningar och inskrivningsärenden för Växjö pastorats räkning fram till och med Arbetsutskottets förslag till Kyrkorådet att Växjö pastorat, org.nr , ger kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad fullmakt att handlägga och ansöka i ärenden gällande lantmäteriförrättningar och inskrivningsärenden för Växjö pastorats räkning. Fullmakten gäller fram till och med I kyrkorådet föredras ärendet av kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad. att bifalla arbetsutskottets förslag.

12 11 Kyrkorådet Domprosten informerar Vik domprost Jan-Olof Johansson informerar om - huvudgudstjänsterna i Växjö pastorats församlingar är sammanlysta till Växjö domkyrka söndagen den 7 oktober kl med anledning av mottagande av domprost Christopher Meakin. Pastoralchef Carina Åstrand informerar om - personalläget i Södra området - fullmäktiges resa till Ingelstad och Vederslöv den 23 september. Pastoralchef Åsa Ingvert informerar om - församlingsrådet i Växjö stads- och domkyrkoförsamling har haft en utbildningsdag på temat Att vara församling. En uppföljning tillsammans med verksamhetsråden är planerad. - Diakonins dag har firats på Diakonicentrum den 26/8 med bl a Öppet hus och föreläsning med AnnSofi Signér på temat Äldre och psykisk ohälsa. - personalläget i Centrumområdet. Pastoralchef Lars Gunnar Selinder informerar om - många besökare på Kvar i stan -arrangemangen under sommaren. - musikgudstjänster i Bergs kyrka under Bergveckan. - avtackning av komminister Harald Gustafsson den 2/9. - personalläget i Nordöstra området. Pastoralchef Daniel Sjöö informerar om - genomförda introduktionssamtal med de anställda i Nordvästra området. - träff med församlingsråden. - personalläget i Nordvästra området. Kyrkorådet tackar för informationen.

13 12 Kyrkorådet Rapport från begravningsutskottet Begravningsutskottets ordförande Henrik Johansson rapporterar från sammanträdet Ärenden som behandlades var bl a - Skyltprogram (nya, enhetliga skyltar) på Tegnérkyrkogården. - Nyanläggning av urnkvarter och askgravplatser vid Öjaby kyrkogård. - Utställning och information till allmänheten gällande begravningsplats Teleborg i Teleborgskyrkan den 11 oktober och i Domkyrkocentrum den 13 oktober. Kyrkorådet tackar för informationen.

14 13 Kyrkorådet Rapport från diakonirådet Ordförande i diakonirådet Maria Karlsson lämnar en rapport från Diakonicentrum. Ledamoten Björn W Stålne ställer fråga om hur det har gått med renoveringen på Diakonicentrum efter branden. Ledamoten Maria Karlsson svarar att rummet som förstördes snart är färdigrenoverat. Kyrkogårds- och fastighetschef meddelar att polisen har avskrivit ärendet. Kyrkorådet tackar för informationen.

15 14 Kyrkorådet Ledamöternas frågestund På fråga från ledamoten Bengt Arvidsson gällande avgift vid minnesstunder svarar pastoralcheferna Carina Åstrand och Åsa Ingvert. Om de anhöriga möblerar och städar själva utgår ingen avgift. Eventuell cateringfirma som anlitas betalar för hyra av kök och porslin. Kyrkofullmäktiges ordförande Yngve Rehnström bjuder in till fullmäktiges gemensamma resa till Ingelstad och Vederslöv den 23 september.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkorådet Datum:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkorådet Datum: Kyrkorådet 2018-12-12 Plats och tid Sessionssalen, Östrabo kl. 17.30-19.00 Beslutande Vice ordförande Olof Sandahl. Ordinarie ledamöterna Ann-Kristin Lindquist, Maria Karlsson, Jonas Ek, Ewa Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Kyrkorådet Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum kl. 18.30 19.45. Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Ann-Kristin Lindquist, Gullvi Strååt, Maria Karlsson, Jonas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum, kl Växjö Pastorat Kyrkorådet 2015-12-09 Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 19.45 Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Olof Sandahl, Patrik Sassersson 76-84, Ewa Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum, kl Växjö Pastorat Kyrkorådet 2016-10-26 Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 20.00 Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Olof Sandahl, Ewa Johansson, Britt-Marie Linné,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: 2015-10-21. Plats och tid Tegnérsalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 20.55

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: 2015-10-21. Plats och tid Tegnérsalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 20.55 Växjö Pastorat 2015-10-21 Plats och tid Tegnérsalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 20.55 Beslutande Ordförande Åke Eriksson 43-48, 51-66. Ordförande Olof Sandahl 49-50 Ordinarie ledamöterna Olof Sandahl 43-48,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2019-03-20 Kyrkorådet Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum kl. 18.30 19.30 Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Ann-Kristin Lindquist, Gullvi Strååt, Maria Karlsson, Jonas

Läs mer

Ledamot som är förhindrad att närvara anmäler detta till pastoratets kansli e-post:

Ledamot som är förhindrad att närvara anmäler detta till pastoratets kansli e-post: 2018-10-26 Kallelse/underrättelse KYRKOFULLMÄKTIGE Måndagen den 5:e november 2018 kl. 18.30 Sigfridsalen, Domkyrkocentrum. Ledamot som är förhindrad att närvara anmäler detta till pastoratets kansli e-post:

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat Sammanträdesdatum: 2017-04-27 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.30 20.35 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 9 19 Utses

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.00

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.00 2012-10-30 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Kärstin Brattgård Kerstin Wettergren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Plats och tid Pastoratsgården Örslösa kl. 19.00 21.15 ande Kerstin Hennersten, ordförande Sture Eliasson Göran Kjörk Christina Fredriksson Inger Nyqvist Urban Sand Lennart

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKOFULLMÄKTIGE 2013-11-07 1 (7) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdag den 7 november kl. 19.30 20.20 Ledamöter enligt bilaga 313 Tjänstgörande ers enligt bilaga 313 Ersättare enligt bilaga

Läs mer

2015-11-30. Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, Kommunchef Magnus Heimdahl, Kommunsekreterare Johnny Lövgren, Administrativ chef

2015-11-30. Sten-Inge Olsson (S) Jan Lilja, Kommunchef Magnus Heimdahl, Kommunsekreterare Johnny Lövgren, Administrativ chef Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 10:15 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Sten-Inge

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2014-10-27 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 27 oktober 2014 klockan 19.00-20.50 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESgPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat. Plats och tid: Vara församlingshem kl

SAMMANTRÄDESgPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat. Plats och tid: Vara församlingshem kl SAMMANTRÄDESgPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat Sammanträdesdatum: 2016-04-28 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.30 21.15 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 1 9 Utses

Läs mer

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Tidpunkt 2017-11-14 klockan 18.00 19.00 Närvarande ledamöter BA Arne Samuelsson Bertil Jönsson Yngva Nolkrantz Kerstin Nydqvist Britt Hallgren Dan Fogelberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kyrkoråd 2012-05-03 1.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kyrkoråd 2012-05-03 1. Kyrkoråd 2012-05-03 1. Plats och tid Gamla Domprostgården kl. 18.45-21.00 Beslutande Övriga deltagare Kärstin Brattgård, ordförande Maria Rahm Ulf Andersson Madelaine Erlandsson Inger Persson Ulla-Britta

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-02-02 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 2 februari 2015 klockan 19.00 20.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

Kyrkorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 1 (15) Kyrkorådet 2013-02-12. Sjöliden tisdagen den 19 februari 2013 kl 1630 2013-02-20. /Britt-Marie Rasmussen/

Kyrkorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 1 (15) Kyrkorådet 2013-02-12. Sjöliden tisdagen den 19 februari 2013 kl 1630 2013-02-20. /Britt-Marie Rasmussen/ 1 (15) Plats och Tid Sjöliden 2013-02-12 kl 1830 Beslutande Lars Bryntesson Ordförande Birgitta Schöllin V ordförande Christoffer Nathanson Jenny Danielsson Gustaf Nordquist Britt-Marie Skoglund Kjell

Läs mer

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare 1(7) Plats och tid Kommunkontoret Silen, kl 16.00-16.20 Beslutande Ledamöter Katarina Johannesson (C) ordförande Anna-Lena Knutsson (FP) Lars Gustafsson (FP) Esbjörn Andersson (M) Kjell-Anders Dahlström

Läs mer

2011-09-20 Plats och tid Mikaelsgården kl 17.30 19.00 Beslutande Martin Linné, ordförande Olle Beng Lilly Källbom Iréne Regnér, istället för Britt-Marie Seidlitz Violet Strömfors Per-Erik Johansson, istället

Läs mer

1. Upprop. Val av två justeringspersoner att jämte ordföranden justera protokollet. Tid för justering.

1. Upprop. Val av två justeringspersoner att jämte ordföranden justera protokollet. Tid för justering. 2016-10-28 Kallelse/underrättelse Kyrkofullmäktige i Växjö pastorat kallas att sammanträda måndagen den 7/11 2016 kl. 18.30 i Sigfridssalen, Domkyrkocentrum, Växjö. Ledamöterna erinras om skyldigheten

Läs mer

Peter Åhlén, kyrkogårdschef Maria Ter-Borch, kamrer Ingegärd Lundahl, assistent

Peter Åhlén, kyrkogårdschef Maria Ter-Borch, kamrer Ingegärd Lundahl, assistent 1 (7) Kyrkorådet Plats och tid Beslutande Perstorps församlingshem, Tisdagen 8 oktober 2013, kl. 17.30-20.00 Martin Nilsson, ordförande Håkan Engström Marianne Zackrisson Bengt Jarring Berit Petersson,

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 2012-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Anita Jonasson Kroon Anna Lundblad Mårtensson

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

PROTOKOLL 1 /

PROTOKOLL 1 / PROTOKOLL 1 / 5 Plats Kyrkans Hus Tidpunkt 17.00-19.20 Beslutande Bernt Berggren, ordf, S Arne Samuelsson, vice ordf KA Hilkka Andersson, S Märta Tofeldt, S Leif Hellström, S Britt Hallgren, KA Bertil

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.30

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.30 2011-06-14 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.30 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Kärstin Brattgård Berith Örngren

Läs mer

Härnösands pastorat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Indelningsdelegerade

Härnösands pastorat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Indelningsdelegerade 1 Domkyrkoförsamlingens församlingsgård kl 18.30 19.30 Ord. Ledamöter Ersättare Beslutande markeras med X. Icke tjänstgörande ersättare, som är närvarande anges med N. Frånvaro markeras med 0. X Lars Zetterlund,

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte

Konstituerande styrelsemöte 2013-05-29 39 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset kl 13.15 15.40 Konstituerande styrelsemöte Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

~;s... ~;(~;~;. ~...~~:~~... U~~~uu.~.uuu. - ~:bi~:~vm.~ MARKARYDS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. ordförande vice ordf. kyrkoherde ersättare

~;s... ~;(~;~;. ~...~~:~~... U~~~uu.~.uuu. - ~:bi~:~vm.~ MARKARYDS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. ordförande vice ordf. kyrkoherde ersättare SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Kyrkorådets arbetsutskott 2007-06-07 107(14) Plats och tid Gennundsgården, kl. 18.30-20.20 ande Göran Giselsson Else-Gerd Andersson Sonja Schmidt ordförande vice ordf. kyrkoherde

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl

Plats och tid: Vara församlingshem kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkofullmäktige Sammanträdesdatum: 2011-05-12 Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-22.15 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 1-11 Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden IT-nämnden 2018-10-18 1 Plats och tid Kommunhuset i Töreboda, Blå rummet, torsdagen den 18 oktober 2018. Klockan 8.30 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare Lena Johansson, kamrer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare Lena Johansson, kamrer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kyrkans gård-lockörn. kl 19.00 21.00 Beslutande Kjell Hjalmarsson Monica Rundqvist Lars-Olof Bårström Gertrud Ulleryd Lars Apelberg Anders Wellner

Läs mer

Arkivet, Klockargården, Huddinge

Arkivet, Klockargården, Huddinge Plats och tid Tisdag 20 april kl 09.00-16.00 i Klockargården, Huddinge, 26-28 Onsdag 21 april kl 09.00-17.00 på Lida konferensanläggning, Tullinge, 29-36 Beslutande Jaan Ruusa i st f Gunilla Helmerson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-04-28 1 (7) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 28 april 2015 klockan 19.00 20.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S)

Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund (M) Leif Johansson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, tisdagen den 30 augusti 2016 kl 08:30-11:45 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande May-Brith Jansson (C) Björn Fagerlund

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKOFULLMÄKTIGE 2013-12-12 1 (10) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdagen den 12 december kl 19.30-21.40 Ledamöter enligt bilaga 1/14 Tjänstgörande ers enligt bilaga 1/14 Ersättare enligt

Läs mer

Malin Brown, sekreterare

Malin Brown, sekreterare Kyrkoråd 2011-11-10 1. Plats och tid Tomaskyrkan kl. 19.30-22.00 Beslutande Kärstin Brattgård, ordförande Maria Rahm Ulla-Britta Alm ersätter Madelaine Erlandsson Inger Persson Esther Surjan ersätter Nils

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-21.30

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-21.30 2010-10-27 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-21.30 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Kärstin Brattgård Berit Örngren

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2016-09-12 1 (5) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 12 september 2016 klockan 19.00 20.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Jan Winberg, Birgitta

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande...

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets Kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2009-10-14 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00 Beslutande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 78-95

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 1-4 kl. 10:00-11:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Johan Karlsson (C) (ordförande) Bo Olsson

Läs mer

Lars Jonehög, ordförande, FP Erik Ulriksson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson, S Björn Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, ordförande, FP Erik Ulriksson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson, S Björn Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, den 7 oktober i Foxen, kl 16.30-18.15 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordförande, FP Erik Ulriksson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson, S Björn Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2008-02-27 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-09.15 Beslutande Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Kommunchef Johan Eriksson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 Miljöskyddsnämnden 2 Miljöskyddsnämnden Plats och tid Skräddaren, Sveagatan 12 Paragrafer 10-16 kl. 08:30-11:35 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Justeringens tid och plats: 2014-10- Övertorneå Församlingsexp. 70-82 BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Justeringens tid och plats: 2014-10- Övertorneå Församlingsexp. 70-82 BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(5) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Församlingsgården, Övertorneå torsdagen den 9 oktober 2014 kl: 09.00-11.00 Kent Alanentalo (t) Helena Haapaniemi (t) Lars Enbuske (t)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/ 1(8) Kommunstyrelsen Plats och tid: Tingssalen, 2019-03-04 kl. 08:30 16.10. Ajournering kl 12:00 13:00. Beslutande: Mikael Thalin (C), ordförande tillika ordförande i utskottet för samhälle Susann Lindblad

Läs mer

Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande ej 62 Henrik Karlsson (M) Se nästa sida. Janne Jansson (S) Kommunledningskontoret enligt överenskommelse

Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande ej 62 Henrik Karlsson (M) Se nästa sida. Janne Jansson (S) Kommunledningskontoret enligt överenskommelse Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Vänersalen, Stadshuset kl 8:00 11.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare)

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare) 1(16) Plats och tid Nordiska Travmuseet, Biblioteket, kl 14.15-17.30 Beslutande Ledamöter Marita Arvidsson, C, vice ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Agneta Nilsson, Kd Maurice Leroy, S Anne

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet Olivier Guillard /Kanslichef Sofia Rehn/ Kyrkogårdsföreståndare. Eva Ekenberger och Camilla Lien

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet Olivier Guillard /Kanslichef Sofia Rehn/ Kyrkogårdsföreståndare. Eva Ekenberger och Camilla Lien Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och Tid Sjöliden 18.00 20.00 Beslutande Christoffer Nathanson, ordf Birgitta Schöllin Britt-Marie Rasmussen Jenny Danielsson Gunilla Arbrink Andreas Ekeberg Eva Ekenberger

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Mats Karlsson (MP) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 15.00 16.25 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Nils-Erik Thorell Gerd Wahlström Britta Nilsson. Margareta Edholm

Nils-Erik Thorell Gerd Wahlström Britta Nilsson. Margareta Edholm Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.30 Beslutande: Nils-Erik Thorell Gerd Wahlström Britta Nilsson Birgitta Rolöf Margareta Edholm Kerstin Klumpp Kyrkoherde Tjänstg. ers. Tjänstg.

Läs mer

Styrelsen 2000-06-19 1 (13)

Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Styrelsen 2000-06-19 1 (13) Plats och tid Ronnebyhus konferenslokal måndagen den 19 juni 2000 kl 13.30-15.50 Beslutande Karl-Erik Karlsson, ordf Heli Berg, v ordf Roger Svensson Monica Ingvarson Gunnar

Läs mer

KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5)

KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5) KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5) Plats och tid Garvargården kl 18.30 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Kristina Söder, ordförande Anna Eriksson Thomas Linder Beatrice Söder Sven-Evert

Läs mer

Sidan 1 av 6. Kyrkoråd

Sidan 1 av 6. Kyrkoråd Sidan 1 av 6 Kyrkoråd Datum 2014-01-28 Plats Vadstena församlingshem kl 17.00-19.05 Beslutande Ingemar Falk ordförande Inga Björklund ledamot Eva Malmberg Gudrun Bramstorp Hovnert Christer Casell tom 16

Läs mer

... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plats och tid Församlingslokalen, Ågatan 25 Beslutande Monica Jonsson, ordförande Ally-Gun Petersson Chrestina Pålsson Hallman Birgit Törngård Edgar Almén Gunvor Wäreborn Peter Lundborg, kyrkoherde Anders

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 2016-10-18 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Gunnar

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

KYRKOFULLMÄKTIGE

KYRKOFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn. kl 19.00 20.30. Beslutande Övriga närvarande Holger Gustavsson Lars-Olof Bårström Greger Ulleryd Marianne Stensdotter-Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-30 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.20 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Nils Erik Falk (C) Isa Wallmyr (KD)

Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Nils Erik Falk (C) Isa Wallmyr (KD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Nils Erik Falk (C) Isa Wallmyr (KD) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 19 april 2007 kl.

Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 19 april 2007 kl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2007-04-17 Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 44-56 Utses

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Plats och tid S:t Mikaelsgården, Lycksele kl 18.30 21.00 2017-05-31 26 ande Holmgren Christina Åkesson Stig Persson Thyra, ersättare för Norlander Karin Lindahl Anders Jonsson

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 2012-01-24 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 ande Bengt Nilsson, ordförande Anita Jonasson Kroon Anna Lundblad Mårtensson Lars Jagerfelt from 5 Peter Lundborg, domprost from 6

Läs mer

Ärendelista personal- och organisationsutskottet

Ärendelista personal- och organisationsutskottet Ärendelista personal- och organisationsutskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 mars 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

LIDINGÖ FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NR 5/2013 Sammanträdesdatum Kyrkorådet 2013-09-12

LIDINGÖ FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NR 5/2013 Sammanträdesdatum Kyrkorådet 2013-09-12 (1/5) Plats och tid S:ta Annagården, tisdagen den 12 september 2013, kl. 19.00 21.00 för sammanträde Beslutande Övriga deltagare Håkan Johanson, ordförande Carina Nilsson, kyrkoherde Anette Palmstjärna

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-09-17. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-09-17. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 17 september 2015 klockan 13:30-14:20 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Torbjörn Nyholm

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M) 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.30 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf Christer Laurell (C), vice ordf Leif Hägg (M) Ej tjänstgörande ersättare Gunnar Bengtsson (S) Rolf Svensson (C) Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 60 Godkännande av ärendelista... 82 61 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 83 62 Mullsjö kommuns ANDT-arbete strategiplan 2016 2020; synpunkter.. 84 63 Lärarlönelyftet...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Protokollet är justerat 2014-04-16

Protokollet är justerat 2014-04-16 Plats och tid Närvarande Ej närvarande Övriga deltagande: Sammanträdesrummet i Aneby kyrka tisdagen den 08 april kl 16.00 20.30 Caroline von Wachenfelt, ordförande Göran Tranell Marianne Gustafsson Tjitte

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Leif Palevik, Bo Hallström, Barbro Schneeberger, Louise Nilsson, Inga-Lill Andvallen

Leif Palevik, Bo Hallström, Barbro Schneeberger, Louise Nilsson, Inga-Lill Andvallen Kyrkofullmäktige 2017-04-18 _ Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rudbeckiussalen, Kyrkbacksgården, kl.19.00 20.05 Maria Thorgren, Britt Sandström, Karin Tilly, Jörgen

Läs mer