SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum, kl"

Transkript

1 Växjö Pastorat Kyrkorådet Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum, kl Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Olof Sandahl, Ewa Johansson, Britt-Marie Linné, Yngve Rehnström, Håkan Källberg, Ann-Kristin Lindquist, Gullvi Strååt, Bengt Arvidsson, Björn W Stålne, Stanley Ståhl, Roland Johansson samt tjänstgörande ersättarna Monica Carlsson Blomster, Camilla Dahlström, Anders Franzén, Bertil Olsson och Carina Åstrand vilka inträdde för frånvarande Henrik Johansson, Patrik Sassersson, Rut Thor, Kjell Gustafsson och Thomas Petersson. Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättarna Jonas Danielsson och Brith-Marie Påhlman. Jörgen Waldén kanslichef Camilla Carlsson ekonomichef Mats Lindblad kyrkogårds- och fastighetschef Åsa Ingvert pastoralchef Camilla Johansson - protokollssekreterare Britt-Marie Linné Justeringens plats och tid Växjö pastorats kansli, torsdagen den 27/10-16 kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kyrkorådet Sammanträdesdatum Datum då Datum då anslaget sätts upp anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Växjö pastorats kansli, Domkyrkocentrum, Gymnasiegränd 1 B, Växjö Underskrift

2 1 Kyrkorådet Dnr Delegeringsbeslut AU (se protokoll i Arbetsutskottets pärm) BGU (se protokoll i Begravningsutskottets pärm)

3 2 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Budget 2017 Domprost Thomas Petersson och ekonomichef Camilla Carlsson föredrar ärendet. Växjö pastorats budget år 2017 visar ett svagt positivt resultat. För planåret 2018 visar dagens prognoser på ett positivt resultat på 3,3 mkr och för 2019 ett resultat på ca 0,3 mkr. Endast en svag utveckling av kyrkoavgiftsintäkterna väntas de kommande åren. Det är därför av stor vikt att Växjö pastorat fortsätter med sitt effektiviserings- och prioriteringarbete. Nyckelfrågor för pastoratets utveckling framåt är: - Tillhörigheten. Utvecklingen av antalet och andelen tillhöriga är till stor del avgörande för hur stora resurser vi kommer att ha för att bedriva vår verksamhet i framtiden. De medlemsprognoser som finns för Svenska kyrkan pekar på att medlemsandelen år 2030 kommer att vara strax under 50 procent. - Verksamhetsresultat. Verksamheten har under de senaste 10 åren i många delar haft en negativ utveckling eller åtminstone inte gått framåt under denna tidsperiod: minskningar noteras bl.a. för tillhörighet, dopfrekvens, konfirmationsfrekvens, gudstjänstbesök och valdeltagande. - Omprioriteringar i verksamheten. Små framtida möjligheter till utökning av verksamheten under kommande år innebär fortsatt behov av att slimma organisationen för att klara kärnverksamheten.

4 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet forts forts. 3 Dnr Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet Kyrkofullmäktige beslutar att fastställa drifts och investeringsbudget 2017 enligt förslaget. att fastställa budget 2017 och plan i enlighet med underlag daterat med tillhörande resultat-, finansierings- och balansbudget, (bilaga). att fastställa principer för anslagsnivåer i enlighet med sidan 70. att fastställa budget, inklusive nettokostnadsunderlag om tkr, för begravningsverksamheten för 2017 i enlighet med sidan 14. att fastställa kyrkoavgiften till 1:00 kr (oförändrad). att förändra tjänster i enlighet med s. 16.

5 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet forts forts. 4 Dnr I kyrkorådet föredras ärendet av pastoralchef Carina Åstrand, kanslichef Jörgen Waldén och ekonomichef Camilla Carlsson. Kanslichef Jörgen Waldén föredrar barnkonsekvensanalys av budget I analysen görs bedömningen att utbildning och kompetensutvecklingsfrågor inom området är fortsatt viktiga. Det noteras vidare att pastoratet har en stor bredd och varierat utbud i det som görs för barn och unga, vilket är mycket glädjande. Många åtgärder är planerade för att ytterligare utveckla verksamheter och miljöer för barn och unga. Uppföljning av församlingsinstruktionens mål samt förnyad utvärdering av konfirmandverksamhet bör genomföras under Kyrkorådets förslag till kyrkofullmäktige att fastställa drifts- och investeringsbudget 2017 enligt förslaget. att fastställa budget 2017 och plan i enlighet med underlag daterat med tillhörande resultat-, finansierings- och balansbudget, (bilaga). att fastställa principer för anslagsnivåer i enlighet med sidan 70. att fastställa budget, inklusive nettokostnadsunderlag om tkr, för begravningsverksamheten för 2017 i enlighet med sidan 14. att fastställa kyrkoavgiften till 1:00 kr (oförändrad). att förändra tjänster i enlighet med s. 16. att godkänna genomförd barnkonsekvensanalys av Budget 2017.

6 5 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Tillämpning av K3 regelverk för pastoratets tidigare ändamålsbestämda medel Ekonomichef Camilla Carlsson föredrar ärendet. Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet att fastställa bifogad tillämpning av det nya regelverket för Växjö pastorats tidigare ändamålsbestämda gåvor. att bifalla arbetsutskottets förslag. Handlingar: Förberedelse K3-Genomgång ändamålsbestämda medel

7 6 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Nyttjande av erhållet tillfälligt församlingsbidrag, Östra Torsås I samband med sammanslagningen av de fyra samfälligheterna fanns en post i Östra Torsås redovisning avseende tillfälligt församlingsbidrag. Pastoratets revisorer har i samband med bokslutsarbetet påtalat detta, varför ovanstående förslag lämnas. Församlingslokalerna i Ingelstads församling är idag inte ändamålsenliga och är av bristande kvalitet ur flera perspektiv. Att därför nyttja en större del av ovanstående medel för att bekosta en förstudie som, i samverkan med församlingen, får i uppdrag att redovisa möjliga vägar känns angeläget. Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet att avsätta kr till förstudieprojekt Kyrkcentrum Ingelstad, att resterande del, ca kr, tillförs till budgeten för konfirmandverksamhet, samt att uppdra till kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad att till arbetsutskottet återkomma med ett förslag till genomförandeplan för förstudien. att bifalla arbetsutskottets förslag.

8 7 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Nyttjande av kyrkorådets förfogandemedel Under oktober 2016 har Riksbanken börjat ge ut nya 1-, 2- och 5-kronors mynt. 10- kronan byts inte ut. De nuvarande mynten kommer att finnas ute samtidigt som de nya under en period. Pastoratet behöver därför införskaffa två nya mynträknare, en till kansliet och en till domkyrkan. Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet att från kyrkorådets förfogandemedel tillföra 40 tkr till kansliets budget för inköp av 2 st mynträknare. att bifalla arbetsutskottets förslag.

9 8 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Möjlighet att erbjuda kollekt via Swish Växjö pastorats församlingar kommer att erbjudas möjlighet att ta upp kollekter via Swish. Rutinbeskrivning får kollekter via Swish finns i bilaga. Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet att brytpunkt för kollekter via Swish-nummer är per dygn att inbetalningar som eventuellt görs på dagar utan kollektändamål blir till gåvor från respektive församling till Svenska kyrkans internationella arbete. att bifalla arbetsutskottets förslag. Handlingar: Rutiner för Swish-kollekt

10 9 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Ansökan om kyrkoantikvarisk ersättning (KAE) för år 2018 Kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad föredrar ärendet. Kyrkogårds-och fastighetsförvaltningen har upprättat ansökningar för åtgärder vid ovan redovisade kyrkobyggnader, åtgärderna är i enlighet med upprättade vård- och underhållsplaner samt genomförda besiktningar. Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet att ansöka om kyrkoantikvarisk ersättning 2018 för följande objekt - Hemmesjö gamla kyrka, tjärning av spåntak inkl vädertätning, kor + korabsid - Öjaby kyrka, lagning och tjärning av spåntak - Ormesberga kyrka, lagning och tjärning av spåntak - Lammhults kyrka, lagning och tjärning av spåntak - Aneboda kyrka, lagning och tjärning av spån på torn och väggar - Asa kyrka, lagning och tjärning av spåntak - Sjösås gamla kyrka, fasadrenovering/kalkning - Sjösås gamla kyrka, målning av fönster och snickerier - Drev-Hornaryd kyrka, fasadrenovering/kalkning - Drev-Hornaryd kyrka, målning av fönster och snickerier - Drevs gamla kyrka, fasadrenovering/kalkning - Drevs gamla kyrka, målning av fönster och snickerier

11 10 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet forts forts. I kyrkorådet föredras ärendet av kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad. att bifalla arbetsutskottets förslag.

12 11 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Överlämnande av den så kallade kyrkbryggan i norra delen av Helgasjön Kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad föredrar ärendet. Örs församling initierade vid bildandet av Öjaby pastorat tanken på en kyrkbrygga i norra Helgasjön. Tanken var att genomföra kyrkfärder med ångaren Thor m.m. Fastighetsägaren upplät mark för anläggandet av en brygga och Växjö Kyrkogårds-och fastighetsförvaltning genomförde projektet i samverkan med Växjö kommun. Projektet med kontinuerliga turer med ångaren Thor blev dock inte verklighet och den kyrkliga verksamheten på platsen har varit sparsam. Utifrån att pastoratet inte nyttjar bryggan i verksamheten och för att begränsa pastoratets ansvar och ekonomiska skyldigheter i framtiden har diskussioner förts med fastighetsägaren om ett avslut på projektet. Fastighetsägaren ser en möjlighet i att överta ansvaret för kommande underhålls- och säkerhetsåtgärder på bryggan och/eller att i samverkan med pastoratet demontera den. Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet att äganderätten av den så kallade kyrkbryggan i Helgasjön övergår till fastighetsägaren. att bifalla arbetsutskottets förslag.

13 12 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Försäljning av Öjaby prästbostad Kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad föredrar ärendet. Öjaby prästbostad är sedan församlingsherden avslutade sin tjänst inom pastoratet utan funktion. Enligt tidigare diskussioner och inriktningsbeslut skall prästbostaden avyttras när detta sker. Öjaby kyrka, kyrkogård, församlingshem och prästbostad är en fastighet och kräver dels en fastighetsutredning och dels en styckning av fastigheten till lämpliga delar. Växjö kyrkogårds- och fastighetsförvaltning har vid 2 tillfällen (2003 och 2009) begärt att Lantmäterimyndigheten genomför detta. Lantmäteriförrättningen påbörjades 2004 men av olika skäl har inte Lantmäterimyndigheten avslutat de begärda åtgärderna. Lantmäterimyndigheten har nu utfäst ett skyndsamt och kostnadsfritt slutförande av sitt uppdrag. Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet Kyrkofullmäktige beslutar att uppdra till Kyrkorådet att verkställa försäljningen av Öjaby prästbostad när vederbörlig lantmäteriförrättning är genomförd. Kyrkorådets förslag till kyrkofullmäktige enligt arbetsutskottets förslag.

14 13 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Antal ledamöter i kyrkofullmäktige Vid bildandet av nuvarande Växjö pastorat uttalades i utredningsgruppen att antalet ledamöter inledningsvis skulle vara ganska högt (61) och att det därefter skulle kunna sänkas. Röster finns som lyfter risken att fler nomineringsgrupper än idag kan få svårt att fylla sina platser om nuvarande antal bibehålls. Enligt kyrkoordningen är 35 ledamöter minsta antal för kyrkofullmäktige pastorat med fler än röstberättigade. Några exempel från andra pastorat: Namn antal ledamöter antal medlemmar Kalmar pastorat 35 ca Jönköping pastorat 35 ca Gävle pastorat 35 ca Lunds pastorat 35 ca Linköpings domkyrkopastorat 35 ca Örebro pastorat 45 ca Norrköpings pastorat 45 ca Enligt kyrkoordningen fastställer kyrkofullmäktige antalet ledamöter och ersättare i fullmäktige. Beslut om ändring av antalet ledamöter ska vara stiftstyrelsen tillhanda före 1 mars Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet Kyrkofullmäktige beslutar att antalet ledamöter i kyrkofullmäktige i Växjö pastorat för mandatperioden skall vara 41 ledamöter samt, att antalet ersättare skall vara högst hälften av det antal ledamöter som varje nomineringsgrupp får genom valet.

15 14 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Kyrkorådets förslag till kyrkofullmäktige enligt arbetsutskottets förslag.

16 15 Kyrkorådets arbetsutskott Kyrkorådet Dnr Sammanträdestider 2017 Förslag enligt bilaga. Arbetsutskottets förslag till kyrkorådet att fastställa sammanträdestider för 2017 enligt bilaga. att bifalla arbetsutskottets förslag.

17 16 Kyrkorådet Dnr Bidrag till valsedlar Enligt kyrkoordningen 38 kap, 33, skall en nomineringsgrupp som vill beställa valsedlar hos kyrkostyrelsen betala dessa i förskott, i den mån inte beslut om bidrag har fattats. Bidrag ska utgå efter viss enhetlig grund till nomineringsgrupp som är eller blir företrädd i det organ som valet avser. Kyrkorådets förslag till kyrkofullmäktige att nomineringsgrupp som är eller genom valet blir representerad i kyrkofullmäktige skall erhålla bidrag till nomineringsgruppens valsedelskostnader. Ersättning skall dock begränsas till högst kostnaden för det antal valsedlar som motsvarar en (1) gång de röstberättigades antal i pastoratet samt att anvisa pengar för ändamålet från kontot valnämnd i 2017 års budget.

18 17 Begravningsutskottet Kyrkorådet Kyrkoantikvarisk ersättning 2018 Dnr 1000/BV Förvaltningen har upprättat förslag till åtgärder för vilka Kyrkoantikvarisk ersättning kan sökas. Objekten är enligt följande: - Öjaby kyrkogård, klockstapel lagning och tjärning av takspån och stomme. - Tolgs gamla kyrkogård, renovering av kyrkogårdsmurar. - Hornaryds kyrkogård, renovering av kyrkogårdsmurar. - Drevs gamla kyrkogård, renovering av kyrkogårdsmurar. Begravningsutskottets förslag till kyrkorådet att anta föreliggande förslag till åtgärder vilka skall ansökas om kyrkoantikvarisk ersättning Kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad föredrar ärendet i kyrkorådet. att bifalla begravningsutskottets förslag.

19 18 Begravningsutskottet Kyrkorådet Maskinprislista2017 Dnr 260/BV Kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad redogjorde för maskinprislistan Maskinprislistan är uppdaterad så att gjorda maskininvesteringar är inarbetade. Bilaga A. Begravningsutskottets förslag till kyrkorådet Kyrkofullmäktige beslutar att anta föreliggande maskinprislista för Kyrkorådets förslag till kyrkofullmäktige enligt begravningsutskottets förslag.

20 19 Begravningsutskottet Kyrkorådet Taxor och inomkyrklig begravningsclearing 2017 Dnr 260/BV Kyrkogårds- och fastighetschefen Mats Lindblad har i skrivelse redovisat/föreslagit nya taxor samt gällande inomkyrklig clearing Bilaga B. Begravningsutskottets förslag till kyrkorådet Kyrkofullmäktige beslutar att anta redovisade taxor för att uppdraga till kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad att uppdatera priserna gällande clearingsbeloppen för begravningsgudstjänst när dessa är beslutade av Kyrkostyrelsen. Kyrkorådets förslag till kyrkofullmäktige enligt begravningsutskottets förslag.

21 20 Kyrkorådet Rapport från Begravningsutskottet Kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad informerar från begravningsutskottets sammanträde Kyrkoantikvariska ersättningar för Maskinprislista Taxor och inomkyrklig begravningsclearing Reviderade befattningsbeskrivningar. - Samråd med Växjö kommun om Växjö 10:41m fl, Stationsområdet, Växjö. Kyrkorådet tackar för informationen.

22 21 Kyrkorådet Domprosten informerar Pastoralchef Carina Åstrand informerar om planerade gudstjänster och arrangemang under reformationsåret Kanslichef Jörgen Waldén informerar om Workshops den 13/11 och 1/12. Kyrkorådet tackar för informationen.

23 22 Kyrkorådet Ledamöternas frågestund Ledamoten Stanley Ståhl informerar om att Lammhults kyrka kommer att vara öppen kl och tackar kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen för deras tekniska lösning av detta.

1. Upprop. Val av två justeringspersoner att jämte ordföranden justera protokollet. Tid för justering.

1. Upprop. Val av två justeringspersoner att jämte ordföranden justera protokollet. Tid för justering. 2016-10-28 Kallelse/underrättelse Kyrkofullmäktige i Växjö pastorat kallas att sammanträda måndagen den 7/11 2016 kl. 18.30 i Sigfridssalen, Domkyrkocentrum, Växjö. Ledamöterna erinras om skyldigheten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum, kl Växjö Pastorat Kyrkorådet 2015-12-09 Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 19.45 Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Olof Sandahl, Patrik Sassersson 76-84, Ewa Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkorådet Datum:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkorådet Datum: Kyrkorådet 2018-12-12 Plats och tid Sessionssalen, Östrabo kl. 17.30-19.00 Beslutande Vice ordförande Olof Sandahl. Ordinarie ledamöterna Ann-Kristin Lindquist, Maria Karlsson, Jonas Ek, Ewa Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-12 Kyrkorådet Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum kl. 18.30 19.40 Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Ann-Kristin Lindquist, Maria Karlsson, Jonas Ek, Olof Sandahl,

Läs mer

Ledamot som är förhindrad att närvara anmäler detta till pastoratets kansli e-post:

Ledamot som är förhindrad att närvara anmäler detta till pastoratets kansli e-post: 2018-10-26 Kallelse/underrättelse KYRKOFULLMÄKTIGE Måndagen den 5:e november 2018 kl. 18.30 Sigfridsalen, Domkyrkocentrum. Ledamot som är förhindrad att närvara anmäler detta till pastoratets kansli e-post:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: 2015-10-21. Plats och tid Tegnérsalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 20.55

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: 2015-10-21. Plats och tid Tegnérsalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 20.55 Växjö Pastorat 2015-10-21 Plats och tid Tegnérsalen, Domkyrkocentrum, kl. 18.30 20.55 Beslutande Ordförande Åke Eriksson 43-48, 51-66. Ordförande Olof Sandahl 49-50 Ordinarie ledamöterna Olof Sandahl 43-48,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Kyrkorådet Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum kl. 18.30 19.45. Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Ann-Kristin Lindquist, Gullvi Strååt, Maria Karlsson, Jonas

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.00

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.00 2012-10-30 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Kärstin Brattgård Kerstin Wettergren

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson

Plats och tid: Vara församlingshem kl Justeringens plats och tid: Vara kansliet kl Anita Skall-Hardyson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat Sammanträdesdatum: 2017-04-27 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.30 20.35 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 9 19 Utses

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 2012-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Anita Jonasson Kroon Anna Lundblad Mårtensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESgPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat. Plats och tid: Vara församlingshem kl

SAMMANTRÄDESgPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat. Plats och tid: Vara församlingshem kl SAMMANTRÄDESgPROTOKOLL Kyrkofullmäktige i Vara pastorat Sammanträdesdatum: 2016-04-28 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.30 21.15 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 1 9 Utses

Läs mer

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkoråd Sida 1 (3) Plats och tid Beslutande Bollmoradalens församlingscentrum, sammanträdesrummet. onsdagen den 23 oktober 2013, kl 18.00 20.30 Iréne Pierazzi,

Läs mer

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet Olivier Guillard /Kanslichef Sofia Rehn/ Kyrkogårdsföreståndare. Eva Ekenberger och Camilla Lien

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet Olivier Guillard /Kanslichef Sofia Rehn/ Kyrkogårdsföreståndare. Eva Ekenberger och Camilla Lien Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och Tid Sjöliden 18.00 20.00 Beslutande Christoffer Nathanson, ordf Birgitta Schöllin Britt-Marie Rasmussen Jenny Danielsson Gunilla Arbrink Andreas Ekeberg Eva Ekenberger

Läs mer

Beslutande: Carina Kemppainen (s) Kent Alanentalo (m) Justeringens tid och plats: Övertorneå paragraf Helena Haapaniemi.

Beslutande: Carina Kemppainen (s) Kent Alanentalo (m) Justeringens tid och plats: Övertorneå paragraf Helena Haapaniemi. 2012-11-08 1(5) Plats och tid: Församlingsgården, Övertorneå 2012-11-08 Kl 18.00 19.30 Beslutande: Carina Kemppainen (s) Kent Alanentalo (m) Roland Hedlund (s) Monika Alanentalo (m) Sture Larsson (s) Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2019-03-20 Kyrkorådet Plats och tid Sigfridssalen, Domkyrkocentrum kl. 18.30 19.30 Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Ann-Kristin Lindquist, Gullvi Strååt, Maria Karlsson, Jonas

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2014-10-27 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 27 oktober 2014 klockan 19.00-20.50 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Tidpunkt 2017-11-14 klockan 18.00 19.00 Närvarande ledamöter BA Arne Samuelsson Bertil Jönsson Yngva Nolkrantz Kerstin Nydqvist Britt Hallgren Dan Fogelberg

Läs mer

KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5)

KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5) KYRKORÅDET 2010-2013 2010-05-18 Sida 1 (5) Plats och tid Garvargården kl 18.30 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Kristina Söder, ordförande Anna Eriksson Thomas Linder Beatrice Söder Sven-Evert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKOFULLMÄKTIGE 2013-05-23 1 (7) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdag den 23 maj kl 19.30-20.30 Ledamöter enligt bilaga 213 Tjänstgörande ers enligt bilaga 213 Ersättare enligt bilaga 213

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag INDELNINGSDELEGERADE 2017-02-23 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdagen den 23 februari 2017 kl. 19.00 19.35 Ledamöter enligt bilaga 1/17 Tjänstgörande ers enligt bilaga 1/17 Ersättare

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande...

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets Kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2009-10-14 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00 Beslutande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 78-95

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl

Plats och tid: Vara församlingshem kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkofullmäktige Sammanträdesdatum: 2011-05-12 Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-22.15 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 1-11 Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Växjö Pastorat. Datum: Kyrkorådet. Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum kl Växjö Pastorat Kyrkorådet 2016-03-09 Plats och tid Sigfridsalen, Domkyrkocentrum kl. 18.30 21.20 Beslutande Ordförande Åke Eriksson. Ordinarie ledamöterna Olof Sandahl, Henrik Johansson, Patrik Sassersson,

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 10 maj kl 16.30

Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 10 maj kl 16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkofullmäktige Sammanträdesdatum: 2010-05-06 Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 1-9 Utses

Läs mer

~;s... ~;(~;~;. ~...~~:~~... U~~~uu.~.uuu. - ~:bi~:~vm.~ MARKARYDS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. ordförande vice ordf. kyrkoherde ersättare

~;s... ~;(~;~;. ~...~~:~~... U~~~uu.~.uuu. - ~:bi~:~vm.~ MARKARYDS FÖRSAMLING SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. ordförande vice ordf. kyrkoherde ersättare SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Kyrkorådets arbetsutskott 2007-06-07 107(14) Plats och tid Gennundsgården, kl. 18.30-20.20 ande Göran Giselsson Else-Gerd Andersson Sonja Schmidt ordförande vice ordf. kyrkoherde

Läs mer

Sammanträdesdatum Kyrkorådet

Sammanträdesdatum Kyrkorådet Tid Torsdag 13 oktober 2016, kl.17.00-19.50, med ajournering kl. 17.55-18.15 1 Plats Caroli församlingshem, Gillesalen Ledamöter Jan G Nilsson, ordförande BorgA Roger Olsson, vice ordförande S Andreas

Läs mer

Sammanträdesdatum 1 (5) KYRKOFULLMÄKTIGE

Sammanträdesdatum 1 (5) KYRKOFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum 1 (5) Plats och Tid Sjölidens kapell 18.30 19.50 Beslutande Gunilla Arbrink/Ordf Fritz Mannich/ v Ordf Christoffer Nathanson Lotta Danielsson Johan Broms Jenny Danielsson Jan Dolk Eva

Läs mer

Knut Omark (ns), vice ordf

Knut Omark (ns), vice ordf 1(7) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Övertorneå församlingsgård Kl 09.00 12.00 Knut Omark (ns), vice ordf Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Josefina Simu (s)

Läs mer

Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Josefina Simu (s)

Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Josefina Simu (s) 1(8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Övertorneå församlingsgård Kl 09.00 11.00 Kent Alanentalo, ordf. Knut Omark (ns) Stig Lampinen (m) Helena Haapaniemi (.kr) Anneli Hedlund (.kr) Josefina

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKOFULLMÄKTIGE 2013-12-12 1 (10) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdagen den 12 december kl 19.30-21.40 Ledamöter enligt bilaga 1/14 Tjänstgörande ers enligt bilaga 1/14 Ersättare enligt

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2014-04-28 1 (8) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 28 april 2014 klockan 19.30 21.05 Ledamöter Gerhard Nuss, Josephine Emtevik, Birgitta Karlsson, Lars Starkerud, Leif Lanner,

Läs mer

Kyrkofullmäktige 23-31 1(7) Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-10-28 kl. 19.00-20.40

Kyrkofullmäktige 23-31 1(7) Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-10-28 kl. 19.00-20.40 PROTOKOLL PARAGRAF NR SIDA Kyrkofullmäktige 23-31 1(7) PLATS DATUM OCH TID FÖR MÖTET Sofiagården, Kapellgatan 8 2014-10-28 kl. 19.00-20.40 BESLUTANDE Rolf Eknefelt (Sfk), ordförande Eva Stråth (Kr), 1:e

Läs mer

Kyrkorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kyrkorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Kyrkorådet Plats och tid Beslutande Artur Lundkvist gården i Hagstad tisdagen den 28 juni 2011 kl. 18.45-20.45 Martin Nilsson, ordförande Kerstin Andersson, vice ordförande Jenny Delén Lars-Inge

Läs mer

Sammanträdesdatum 1 (6) KYRKOFULLMÄKTIGE

Sammanträdesdatum 1 (6) KYRKOFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum 1 (6) Plats och Tid Sjöliden 19.45 20.45 Beslutande Ersättare Gunilla Arbrink/Ordf Fritz Mannich/ v Ordf Christoffer Nathanson Lotta Danielsson Johan Broms Jenny Danielsson Birgitta Schöllin

Läs mer

Carola Norén (s) ordförande Isa Aybar (Ba) vice ordförande Ewonne Ekmyr Göransson (kr) Ann-Mari Lindmark (s)

Carola Norén (s) ordförande Isa Aybar (Ba) vice ordförande Ewonne Ekmyr Göransson (kr) Ann-Mari Lindmark (s) Sida 1 av 8 Plats och tid Församlingsexpeditionen, Grödingevägen 4 Torsdagen 2 februari kl. 17.00 Beslutande Carola Norén (s) ordförande Isa Aybar (Ba) vice ordförande Ewonne Ekmyr Göransson (kr) Ann-Mari

Läs mer

Kyrkofullmäktige för mandatperioden

Kyrkofullmäktige för mandatperioden 1 (11) Kyrkofullmäktige för mandatperioden 2010-2013 Plats och tid Perstorp församlingshem, tisdagen den 3 december 2013, kl. 19.15-19.30 samt 20.00-20.45. Beslutande Bengt Jarring, ålderspresident 16-17

Läs mer

KYRKOFULLMÄKTIGE KF Simrishamn Närvaro enligt protokollsbilaga KF 2016:6 Kl 18-20

KYRKOFULLMÄKTIGE KF Simrishamn Närvaro enligt protokollsbilaga KF 2016:6 Kl 18-20 11 Sammanträdets Ordförande Peter Burman hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. öppnande 12 Upprop Upprop förrättas och det konstateras att 16 tjänstgörande ledamöter är Röstlängd närvarande.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kyrkoråd 2012-05-03 1.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kyrkoråd 2012-05-03 1. Kyrkoråd 2012-05-03 1. Plats och tid Gamla Domprostgården kl. 18.45-21.00 Beslutande Övriga deltagare Kärstin Brattgård, ordförande Maria Rahm Ulf Andersson Madelaine Erlandsson Inger Persson Ulla-Britta

Läs mer

Bollmoradalens församlingscentrum, sammanträdesrummet, onsdagen den 22 oktober 2014, kl

Bollmoradalens församlingscentrum, sammanträdesrummet, onsdagen den 22 oktober 2014, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkoråd Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Bollmoradalens församlingscentrum, sammanträdesrummet, onsdagen den 22 oktober 2014, kl 18.00 20.15 Iréne Pierazzi,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2016-09-12 1 (5) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 12 september 2016 klockan 19.00 20.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Jan Winberg, Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Plats och tid S:t Mikaelsgården, Lycksele kl 18.30 21.00 2017-05-31 26 ande Holmgren Christina Åkesson Stig Persson Thyra, ersättare för Norlander Karin Lindahl Anders Jonsson

Läs mer

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum Kyrkorådet.

Gerd Wahlström ANSLAG/BEVIS. Silleruds församling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kyrkorådet 0 Sammanträdesdatum Kyrkorådet. Kyrkorådet 0 Plats och tid: Sockenstugan, Sillerud kl. 18.30 Beslutande: Nils-Erik Thorell Ordförande Gerd Wahlström Britta Nilsson Peter Ring Birgitta Rolöf Kyrkoherde Ulla-Britt Svensson Tjänstg. ers.

Läs mer

Härnösands pastorat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Indelningsdelegerade

Härnösands pastorat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Indelningsdelegerade 1 Domkyrkoförsamlingens församlingsgård kl 18.30 19.30 Ord. Ledamöter Ersättare Beslutande markeras med X. Icke tjänstgörande ersättare, som är närvarande anges med N. Frånvaro markeras med 0. X Lars Zetterlund,

Läs mer

Bollmoradalens kyrka, församlingssalen onsdag 8 november 2017 kl

Bollmoradalens kyrka, församlingssalen onsdag 8 november 2017 kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Bollmoradalens kyrka, församlingssalen onsdag 8 november 2017 kl 19.30-20.30 Kristjan Vaigur, ordförande Iréne

Läs mer

Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 19 april 2007 kl.

Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 19 april 2007 kl. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2007-04-17 Plats och tid: Vara pastorsexpedition kl 18:00 20:00 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 44-56 Utses

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKOFULLMÄKTIGE 2013-11-07 1 (7) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdag den 7 november kl. 19.30 20.20 Ledamöter enligt bilaga 313 Tjänstgörande ers enligt bilaga 313 Ersättare enligt bilaga

Läs mer

Protokollet är justerat 2014-04-16

Protokollet är justerat 2014-04-16 Plats och tid Närvarande Ej närvarande Övriga deltagande: Sammanträdesrummet i Aneby kyrka tisdagen den 08 april kl 16.00 20.30 Caroline von Wachenfelt, ordförande Göran Tranell Marianne Gustafsson Tjitte

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-02-02 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 2 februari 2015 klockan 19.00 20.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Per-Åke Olofsson, Ingrid Högsberg, Björn Bünger. Greta Johansson BEVIS. Kyrkorådets fastighetsutskott. Pastoratets stabskansli

Per-Åke Olofsson, Ingrid Högsberg, Björn Bünger. Greta Johansson BEVIS. Kyrkorådets fastighetsutskott. Pastoratets stabskansli s fastighetsutskott 2017-11-16 Plats och tid Kyrkbacksgården kl. 13.30 15.10 Beslutande Ordförande Britt Sandström, Yngve Anderberg, Rolf Falkland Wivi Johansson, Greta Johansson Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

som ersätter Ann-Margaret Stenholm Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare

som ersätter Ann-Margaret Stenholm Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kyrkans gård, Lockörn, kl 19.00 20.00 Beslutande Övriga närvarande Justering Kjell Hjalmarsson Holger Gustavsson Hanna Hjalmarsson Bohrén Greger

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plats och tid Församlingslokalen, Ågatan 25, 2012-03-06, 18.30 21.30 Beslutande Monica Jonsson, ordförande Birgitta Hamrer Gustavsson Edgar Almén Gunvor Wäreborn Chrestina Pålsson Hallman Ally-Gun Petersson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-04-28 1 (7) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 28 april 2015 klockan 19.00 20.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

som ersätter Lars-Olof Bårström som ersätter Ann-Margaret Stenholm

som ersätter Lars-Olof Bårström som ersätter Ann-Margaret Stenholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kyrkans gård-lockörn. kl 19.00 20.00 Beslutande Kjell Hjalmarsson Holger Gustavsson Gertrud Ulleryd Greger Ulleryd Mari Ann Stensdotter-Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

PROTOKOLL 1 /

PROTOKOLL 1 / PROTOKOLL 1 / 5 Plats Kyrkans Hus Tidpunkt 17.00-19.20 Beslutande Bernt Berggren, ordf, S Arne Samuelsson, vice ordf KA Hilkka Andersson, S Märta Tofeldt, S Leif Hellström, S Britt Hallgren, KA Bertil

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd. Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd. Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vedums församlings kyrkoråd Sammanträdesdatum: 2012-10-16 Plats och tid: Församlingshemmet, Vedum kl. 19.00-21.25 ande: Stig Johansson, ordf. Inger Gustafsson Ann-Marie Boman Svenåke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Barkåkra församlingshem 18.30-21.00 Tjänstgörande ledamöter Ersättare Närvarande Kyrkans Väl Lisbeth Andersson Marianne Lannerberth Charlotta Greiff Therese Johansson Ingrid Thorell Ekstrand

Läs mer

Kyrkogårdsutskottet (5)

Kyrkogårdsutskottet (5) PROTOKOLL PARAGRAF NR SIDA Kyrkogårdsutskottet 40-49 1(5) PLATS DATUM OCH TID FÖR MÖTET Sofiagården, Viktor Rydbergsrummet, Kapellgatan 8, Jönköping 2014-09-04 kl. 17.30-20.25 BESLUTANDE Eva Logan Jansson

Läs mer

... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plats och tid Församlingslokalen, Ågatan 25 Beslutande Monica Jonsson, ordförande Ally-Gun Petersson Chrestina Pålsson Hallman Birgit Törngård Edgar Almén Gunvor Wäreborn Peter Lundborg, kyrkoherde Anders

Läs mer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare Lena Johansson, kamrer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare Lena Johansson, kamrer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kyrkans gård-lockörn. kl 19.00 21.00 Beslutande Kjell Hjalmarsson Monica Rundqvist Lars-Olof Bårström Gertrud Ulleryd Lars Apelberg Anders Wellner

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

3 kap. Kyrkofullmäktige

3 kap. Kyrkofullmäktige 3 kap. Kyrkofullmäktige 1 Kyrkofullmäktige är högsta beslutande organ i en församling som inte ingår i ett pastorat. Om flera församlingar samverkar i ett pastorat är kyrkofullmäktige pastoratets högsta

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-21.30

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-21.30 2010-10-27 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-21.30 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Kärstin Brattgård Berit Örngren

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

Carina Wångdahl och Karl-Gustav Karlsson.

Carina Wångdahl och Karl-Gustav Karlsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkskolan Sunnersberg, Kl 19.00-21.30 Beslutande Ann-Margaret Stenholm Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström

Läs mer

Kyrkorådet i S:t Lars församling

Kyrkorådet i S:t Lars församling LINKÖPINGS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Församlingslokalen, Ågatan 25, 2011-05-03, kl. 18.30- Beslutande Monica Jonsson, ordförande Birgitta Hamrer Gustavsson Edgar Almén Gunvor

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Plats och tid: Vara pastorsexpedition. kl Justering: Vara pastorsexpedition den kl Ordförande...

Plats och tid: Vara pastorsexpedition. kl Justering: Vara pastorsexpedition den kl Ordförande... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets Kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2010-10-13 Plats och tid: Vara pastorsexpedition. kl. 18.00 21.00 Beslutande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 72-87

Läs mer

Församlingsgården, Övertorneå Torsdagen den 21 maj 2015 kl Beslutande: Kent Alanentalo (t) Bengt Larsson (s)

Församlingsgården, Övertorneå Torsdagen den 21 maj 2015 kl Beslutande: Kent Alanentalo (t) Bengt Larsson (s) Plats och tid: 1(5) Församlingsgården, Övertorneå Torsdagen den 21 maj 2015 kl. 18.00 19.30 Beslutande: Kent Alanentalo (t) Bengt Larsson (s) Helena Haapaniemi (t) Kurt Lampinen (s) Stig Lampinen (t) Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Margareta Rodin, Annika Nilsson, Karin Brunsberg, Ann-Margret Holmberg, Karin Karlsson

Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Margareta Rodin, Annika Nilsson, Karin Brunsberg, Ann-Margret Holmberg, Karin Karlsson Kyrkorådet 2014-10-28 1 (5) Plats och tid Mariagården, kl 18.30-19.30 Beslutande Evy Pettersson, ordförande Madeleine Zetterqvist, Birgitta Gamelius, Jan-Ingemar Berthilsson, Håkan Claesson, Ulla Olsson,

Läs mer

LIDINGÖ FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NR 5/2013 Sammanträdesdatum Kyrkorådet 2013-09-12

LIDINGÖ FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NR 5/2013 Sammanträdesdatum Kyrkorådet 2013-09-12 (1/5) Plats och tid S:ta Annagården, tisdagen den 12 september 2013, kl. 19.00 21.00 för sammanträde Beslutande Övriga deltagare Håkan Johanson, ordförande Carina Nilsson, kyrkoherde Anette Palmstjärna

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30 arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Plats och tid Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (tjänstgör t.o.m. kl. 10.40)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

KYRKOFULLMÄKTIGE

KYRKOFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn. kl 19.00 20.30. Beslutande Övriga närvarande Holger Gustavsson Lars-Olof Bårström Greger Ulleryd Marianne Stensdotter-Pettersson

Läs mer

Ordförande... Johannes Lundén. Justerande... Kyrkonämnden i Vara kyrkliga samfällighet

Ordförande... Johannes Lundén. Justerande... Kyrkonämnden i Vara kyrkliga samfällighet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets Kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2013-10-16 Plats och tid: Vara Kansliet kl. 18.00 20.30 Beslutande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 84-97 Paragraf

Läs mer

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet

Sammanträdesdatum 1 (7) Kyrkorådet Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och Tid Sjöliden 18.00 20.00 Beslutande Christoffer Nathanson, ordf Birgitta Schöllin Johan Broms Jenny Danielsson Gunilla Arbrink Andreas Ekeberg Eva Ekenberger Camilla Lien

Läs mer

37 kap. Ändringar i indelningen, m.m.

37 kap. Ändringar i indelningen, m.m. 37 kap. Ändringar i indelningen, m.m. (SvKB ÄNDRINGAR I DEN LOKALA STRUKTUREN 1 Upphört att gälla. (SvKB Grunderna för den lokala strukturen 2 En församling som inte ingår i ett pastorat ska, utöver det

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 2011-08-29 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 13.15 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Anita Jonasson Kroon Monica Bergdahl

Läs mer

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö

Kansliet, Kyrkogränd 14, Tyresö SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkoråd Sida 1 (5) Plats och tid Bollmoradalens församlingscentrum, sammanträdesrummet, torsdagen den 29 januari 2015, kl 18.00 20.45 Beslutande Iréne Pierazzi,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare 1(7) Plats och tid Kommunkontoret Silen, kl 16.00-16.20 Beslutande Ledamöter Katarina Johannesson (C) ordförande Anna-Lena Knutsson (FP) Lars Gustafsson (FP) Esbjörn Andersson (M) Kjell-Anders Dahlström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2013-11-18 1 (6) Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ers Ersättare Övriga Åkersberga Kyrkliga Centrum 18 november kl.19.30-20.20 Leif Törnquist, Mia Hinndal Bellander, Lars Starkerud, Marianne

Läs mer

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.30

Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.30 2011-06-14 Plats och tid Förvaltningshuset, Fridtunagatan 2, kl 18.00-20.30 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Bengt Nilsson, ordförande Kärstin Brattgård Berith Örngren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Justeringens tid och plats: 2014-10- Övertorneå Församlingsexp. 70-82 BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Justeringens tid och plats: 2014-10- Övertorneå Församlingsexp. 70-82 BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(5) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Församlingsgården, Övertorneå torsdagen den 9 oktober 2014 kl: 09.00-11.00 Kent Alanentalo (t) Helena Haapaniemi (t) Lars Enbuske (t)

Läs mer