INLEDNING. Vi människor är tillräckligt smarta för att lista ut vad vi är i behov av. Men vad är det som får oss att köpa produkter/tjänster online?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INLEDNING. Vi människor är tillräckligt smarta för att lista ut vad vi är i behov av. Men vad är det som får oss att köpa produkter/tjänster online?"

Transkript

1

2 INLEDNING Vi människor är tillräckligt smarta för att lista ut vad vi är i behov av. Men vad är det som får oss att köpa produkter/tjänster online? Exempel: Du upptäcker att du behöver nya skor, vad gör du? Förmodligen kommer du göra en sökning för att hitta de rätta skorna online, för att beställa hem dem, till det bästa priset. Men vad är det som gör att du väljer just den hemsidan och varumärket bakom den? I denna guide kommer vi att lista några punkter som gör att vi människor omedvetet väljer som vi gör

3 LAYOUT Det är grunden till en varm, välkomnande hemsida. Det är här du lägger upp ditt innehåll i rätt ordning tillsammans med bild & video. En smart layout kommer guida dina besökare mot vad designern vill att de ska fokusera på.

4 LAYOUT THE Z En bra designer har grundläggande vetenskap bakom sig. Forskning visar att flesta besökare läser av (skannar av) en sida som ett Z. Här lånar vi en bild som demonstrerar en väldesignad hemsida. Här har designen bestämt vad du ska fokusera på. Led dem till vad du vill att de ska göra.

5 LAYOUT SPACE Ge designen utrymme. Det är alltför många som försöker förmedla mycket information på en gång. Där kan det bli fel. Använd space (utrymme) där du kan dela upp hemsidans olika fokusområden. En väldesignad hemsida har ett bra flöde och den ska hjälpa besökarna att slappna av, kunna skanna av hemsidan enkelt och framförallt hitta relevant innehåll, snabbt och enkelt.

6 FÄRG

7 FÄRG Färger är underskattad egenskap. Med rätt färg på rätt plats kan du få besökarna att känna rätt känsla som kan vara den avgörande faktorn till jag ska köpa. Färg är oerhört viktigt och ska användas på rätt sätt, använd färg av rätt anledning. Olika färger har olika uttryck som får olika känslig att bildas hos besökarna. Nästa sida listar vi några färger med olika förklaringar och känslor. Ta en titt.

8 FÄRG

9 TYPOGRAFI

10 TYPOGRAFI Typografi, eller ett enklare ord: font, är hur dina bokstäver ska se ut och vilken design de ska ha. Fonten hjälper dig som designer att sätta TONEN i det du skriver. Font kan användas på många olika sätt. Dels så kan man skriva med stora, tjocka bokstäver KÖP! för att tydliggöra för besökarna vad de skall göra. Att använda font på rätt sätt är en konst i sig. De som kan font, kan med enkla knep leda dig vart de än vill. Förmodligen sitter du där och tänker äh det är skitsnack... Tror du oss inte? Ta en titt nedan.

11 TILLIT I DESIGN

12 TILLIT I DESIGN När du som designer har skapat en hemsida där målet är att få besökarna att lämna efter sig bankuppgifter eller personnummer inför ett köp är det otroligt viktigt att du etablerat en tillit hos besökarna som i slutändan kan känna sig säkra med att handla ifrån dig. Mestadels gäller detta för dig som har en webshop. En besökare som känner sig osäker på din hemsida kommer aldrig slutföra ett köp. Därför är det otroligt viktigt att man har koll på tre viktiga element för att nå tillit hos kunderna:

13 TILLIT I DESIGN SYFTE MED SIDAN Varje landningssida på din hemsida ska ha ett syfte. Vad är syftet med just denna landningssidan. Det kan handla allt från om oss till kontakta oss. Där är det otroligt viktigt att man har ett klart och tydligt syfte, så att besökarna inte blir förvirrade, irriterade eller tappar förtroendet. SÄKERHET Denna faktor är absolut den viktigaste. Det är viktigt att man kan uppvisa rätt säkerhet åt kunderna så att de med ro, kan lämna efter sig personlig information. Du vinner mycket om du under en landningssida, bevisar olika certifierade dokument, betalningsmetoder m.m. om just säkerhet, där kunden kan gå in och läsa om den fantastiska säkerhet du valt att skryta om.

14 VI ÄR NARCISSISTER TILLGÄNGLIGHET Kontaktinformation ska vara enkel att hitta om ditt företag, samt dina medarbetare. En kontaktsida med Frågor och Svar är också något som kan få dina användare att vilja läsa för snabbare svar och beslut. kom ihåg, ju större organisation desto större ansvar är det för er att uppge kontaktinformation. Hur når jag ekonomiavdelningen? Hur når jag returavdelning, m.m.

15 VI ÄR NARCISSISTER Man behöver inte vara en forskare eller USAs president för att förstå att vi alla människor älskar oss själva. Att prata om oss själva eller att höra om oss av andra är något människor strävar efter. Det ligger i människans natur! Och så gäller det även när det kommer till design!

16 VI ÄR NARCISSISTER RELATION För när det kommer till design på din hemsida är det bra om du talat till din besökare som DIN, och inte er. Detta hjälper dig att etablera en relation med din besökare. Han/hon kommer känna sig mer personligt utvald : det kommer alltså kännas som att du pratar till just henne/honom. Använd absolut inte slangord, det är långt ifrån professionellt. Det har aldrig och kommer aldrig fungera i den digitala världen när vi försöker bygga förtroende med text & bild.

17 VI ÄR NARCISSISTER PERSONLIG Använd besökarnas tidigare data och frigör innehåll som användaren inte är intresserad av. Vad menar vi med det? Genom att samla data och information av vad din besökare har sökt, läst, öppnat, laddat ner sedan tidigare kan du ta vara på detta. Vad är det som får din besökare att slutföra en affär snabbare? Trigga igång kundens beteende genom att ta bort innehåll som kunden inte är intresserad av! T.ex.: Har användare X sökt efter mobilskal och hamnat på din hemsida, anpassa innehållet till honom direkt så han kan köpa mobilskal på en gång. Led honom direkt dit.

18 VI ÄR NARCISSISTER UPPKOPPLINGEN Koppla upp din hemsida till de olika sociala nätverken, skapa även en landningssida med referenser. Och om det finns recensioner om dina produkter/tjänster: koppla upp den mot hemsidan också. Det är naturligt att vi människor strävar efter tillhörighet inom den sociala aspekten. Vi vill köpa samma skor som Hollywoodstjärnorna. Vi vill köra samma bil som rocklegenderna. Detta beteende börjar i tidig ålder, du ser det även hos barn. De vill alltid ha den senaste mobilen, så fort kompisen har det. Just för att passa in! Använd detta på din hemsida. Visa upp vilka som köpt, lämnat recension eller helt enkelt visa vilka som gillar din site på Facebook via din hemsida. Folk kommer dra sig dit, omedvetet, bara för att passa in som deras vänner på Facebook gör.

19 TRIGGERS Människor är känsliga varelser, om du kan skapa innehåll som berör olika känslor kommer du kunna trigga igång något av deras köpbeteenden.

20 TRIGGERS SE EFFEKTEN Att visa upp bilder/video som är relevanta till innehållet är bevis på sanning. Vi vill alltid först och främst SE om saker och ting stämmer för att besluta om det är sant. T.ex.: Mitt i natten hör du ett ljud och somnar inte om igen, utan bestämmer dig för att gå upp och se ifall det var något. När du väl har SETT att ingenting är där och rädslan för fara är bortom räckhåll, ja då kan du äntligen få lägga dig med ro. Att se är som sagt ett sätt att få det BEVISAT. Att ha bilder/ video som visar eller förklarar hur dina produkter/tjänster fungerar, kommer trigga igång besökarnas SE-EFFEKT.

21 TRIGGERS BERÖRING Emotionella material och texter som är relevant till ditt innehåll väcker besökares emotionella sida. Att använda dig av text, bild eller video med rörande berättelser får inte bara dina besökare att känna något, utan får dem att vilja handla av dig, rent emotionellt! Exempel: Företag A driver ett brandskyddsföretag som utbildar kring frågor om säkerhet vid brand och olycka. De löper större chans att konvertera sina besökare online om de har en video som visar en story om att vårda det som är viktigaste i livet: våra barn utbilda dig inom säkerhet för livet än sina konkurrenter som driver samma verksamhet men bara visar lite bilder från sina utbildningar Tråkigt! Du ser, det är en viss skillnad att beröra på ett sätt som får oss människor att känna: Wow, du har förstått mig.resten är enkelt, säljet sköter sig själv då!

22 TRIGGERS FÖRSTA KLASS Exklusivitet, vad är det och varför påverkar det oss människor så otroligt mycket när vi handlar? Jo, vi människor drivs av status. Det är ingen hemlighet att alfan i flocken har en högre status än följarna och det är just för att han/hon har förtjänat denna roll som alfa i flocken, han är störst och starkast, smartast och helt enkelt bäst! Sedan människans utveckling från stenåldern har en hel del hänt men status kvarstår. I dagens värld konsumerar vi mer än gärna onödiga saker, så länge vi känner oss exklusiva till varan. Som tidigare nämnt under UPPKOPPLING strävar vi människor efter att likna hollywoodstjärnor, just för att känna oss EXKLUSIVA! Om en viss produkt presenteras på ett internationellt event där skaparen går ut och meddelar: Detta är framtidens bil inom el, men det finns en begränsning. Priset är högt. Men vi kommer bara tillverka 3000 exemplar av denna modell, FÖRST TILL KVARN! Detta är en riktig bomb, en smart bomb! Oavsett hur mycket bilen kostar kommer alla vilja ha den, just för att den är exklusiv och vi vet att bara de bästa kommer att köpa den. Bara alfahannar kommer att köpa den, därför måste jag ha en sådan! Ännu en gång visar människans naturliga beteende något som styr våra köpbeslut och handlingar. Använd det till din fördel online.

23 KONSISTENS PÅ STRUKTUREN Att vidhålla en konsistens på en struktur hjälper dig som designer att hjälpa dina besökare att säkert kunna navigera sig fram genom din hemsida, för att med ro kunna leda dem vart du än vill

24 KONSISTENS PÅ STRUKTUREN MÖNSTER Våra hjärnor fungerar på ett speciellt sätt. Det är svår att förklara. Men en studie från USA visar att våra hjärnor belönar oss när vi plockar upp olika typer av mönster. Att använda sig av upprepade färger, former, design, ljud m.m. vid olika tillfällen, med samma mönster, skapar ett hållbart varumärke. Det är därför stora företag lägger enormt mycket med resurser på Grafisk Profil. Det är de dokument som visar hur deras varumärke samt logotyp ska användas vid olika tillfällen vid presentation: som tex print på bilen, papper, radion eller tv. Att vidhålla en konsistens på upprepade mönster skapar vi människor en koppling till det. Du kanske skapar en ljudslinga när ditt varumärke presenteras på radion. Fortsätt använd samma ljudslingan på event, hemsida, presentationer Ja, helt enkelt överallt. Människan kommer efter x antal gånger känna igen den och komma ihåg att det är från ditt varumärke. Tror du inte det fungerar? Blunda och tänk på ett stort gult M och en hamburgare. Visst kan du höra det från McDonalds?

25 KONSISTENS PÅ STRUKTUREN NAVIGERING Vi vet, det låter tråkigt och det låter som att det inte är så viktigt. Faktum är att en väldesignad navigering kommer underlätta för dina besökare att enklare kunna navigera sig fram genom din hemsida. En väldesignad navigering kommer även hjälpa dina besökare att känna sig lugna och komma till ro när de besöker din site. En hamburgare-meny hjälper din design att hitta mer space. Det är stilrent och modernt! Dock som allt i livet, har den också en nackdel. Men en nackdel som går att gå runt med.

26 KONSISTENS PÅ STRUKTUREN En sådan meny kan förvirra besökarna efter att de har navigerat sig fram. Om du inte hjälper dina besökare att förklara var dem har landat efter klickat önskemål: då kan de bli förvirrade och lämna sidan. Om du bestämmer dig för att använda en hamburgare-meny ska du hjälpa dina besökare genom att förklara med tex. Landningssidan titel eller brödsmulor: förklara var de befinner sig T.ex: En besökare har klickat sig fram från startsidan till produktsortiment, verktyg, och senare fram till handverktyg och sedan nycklar. En tydlig brödsmula kan se ut såhär: Hem -> produktsortiment -> verktyg -> handverktyg -> nycklar Besökaren vet då, hur hans navigering har sett ut och var han har hamnat. Han/hon kan då med enkla klick navigera sig både fram, och tillbaka Utan förvirring

27 KONSISTENS PÅ STRUKTUREN DIGITAL INNOVATION Ibland stöter vi på hemsidor som har en så innovativ funktion eller design att vi som besökare blir helt förbluffade. En sådan design/funktion kan hjälpa dig att stärka en känsla. Den kan hjälpa dig att förmedla en nyhet, lyfta fram olika fördelar med en produkt eller tjänst. Eller helt enkelt försöka fånga besökarna. När man skapar en sådan innovation design eller funktion är det viktigt att veta vad den ska tillföra. Vad är syftet med den? Det svåra är att komma på, vad den innovativa designen/funktion ska vara

28 PRIVAT INFORMATION Information är kraften till framgång! Därför vill vi som designer, marknadsförare eller företagare ta del av våra besökares data och information. Det hjälper oss att anpassa vårt innehåll till just den besökarens önskemål.

29 PRIVAT INFORMATION Det finns olika lagar och regler som förbjuder detta, ta t.ex.gdpr-lagen. Dock är det inte olagligt att spara och använda besökarnas data om de medvetet har accepterat det. Detta är vad INBOUND MARKETING mestadels handlar om: att kunna hjälpa sina besökare genom köpprocessen. Så hur gör man då? DELA MED DIG Att dela med sig av kunskap till besökaren, om just din produkt/tjänst, hjälper dina besökare att förstå produkten/tjänsten på ett annat djup. Det låter galet men det fungerar, och vi ska förklara varför När du delar med dig av kunskap så kommer du inte bara öka i sälj, du kommer framstå som expert i besökarens ögon! Exempel: Du arbetar som fotograf. Dela med dig av tips och trix om hur du arbetar. Dela med av Photoshop-tips samt användningen av olika objektiv. Ha gärna även en behind the scenes som fotograf. Besökarna kommer vilja lära sig mer av dig och då kommer du skapa ett beteende som hjälper besökarna i deras köpprocess. I utbyte mot kunskap ska du sträva efter deras privata information, genom att ni delar med varandra. Besökaren får inblick i din verksamhet i utbyte av t.ex.sin mejladress.

30 PRIVAT INFORMATION LIKES Genom att analysera besökarnas data via sociala kanaler har forskarna dragit slutsatsen: Genom att analysera deras data kan vi till 95% pricka deras kön, deras sexualitet till 88% och deras politiska intresse till 85%. Så vad säger detta? Jo genom den nya AI-teknologin kan vi analysera våra besökares data och på loppet av nån sekund få tillräckligt mycket information från sociala kanaler om vilka våra besökare är. Då kan vi på bästa sätt anpassa innehåll, erbjudanden och information till besökarna. Dock fungerar allt detta enbart om de lämnar sin privata information efter sig från början.

31 PRIVAT INFORMATION REGISTRERA Denna punkt gäller mestadels verksamhet med webshop. Det kan även förekomma på hemsidor som säljer olika tjänster eller plattformar där en registrering krävs. Detta har en stor fördel! Precis som ovan nämnt vill man ha besökarnas privata information genom att de lämnar den i utbyte mot kunskap. Men när man driver en verksamhet med webshop krävs det oftast en registrering för att du som besökare ska få en bättre service när du handlar online. Som t.ex. klädesplagg. Där kan du samla på dig olika produkter i din varukorg för att sen kunna köpa hem det med trygghet. För att företagen ska kunna leverera produkterna till rätt adress behöver de, som sagt, en registrering med namn, adress m.m. och då har du lämnat efter dig privat information som de senare kan använda till att anpassa bättre innehåll mot dig som kund.

32 AVSLUTNING

33 AVSLUTNING Som ni läst har design påverkan på vårt beteende och kan skapa olika triggers till beslut. Som du kan förstå handlar webdesign inte bara om att lägga in en bild eller två eller att skapa text på en platt landningssida. En bra webbdesigner arbetar med olika termer för att förstå vilka dina besökare är och hur man tillsammans kan nå det uppsatta målet med hemsidan. Webbdesign tar tid och kräver tålamod. För vi brukar säga att det inte går att lära sig design helt och hållet, design är en erfarenhet med olika tester i historien. Vi hoppas att du lärt dig något med denna guide och kan ta del av detta nästa gång du designar din nya hemsida. Behöver du hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss på Kapten Reklambyrå Tack för läsningen!

34

INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång!

INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång! INBOUND MARKETING En guide med steg för steg mot framgång! Vad är Inbound marketing och hur funkar det? För att fullt förstå vad inbound marketing är och hur det funkar måste vi först förstå vad Outbound

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det.

Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det. Nyfiken på influencer marketing? Inte konstigt alla pratar om det. VAR 3 FÖR Viral spridning behöver inte ske av slump. Någon fundering? Hör av dig till info@interlaced.in. Vad är influencer marketing?

Läs mer

Bestäm vilket av, eller vilken kombination av övertygande tillvägagångssätt (känsla, logik, förtroende) som du avser att använda i din presentation.

Bestäm vilket av, eller vilken kombination av övertygande tillvägagångssätt (känsla, logik, förtroende) som du avser att använda i din presentation. Mål Få en enkel överblick över vad du behöver tänka på före och under din presentation. Fungera som praktiska verktyg. Fungera som en tydlig sammanfattning av de absolut viktigaste punkterna. Före presentationen

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Instagram Stories en guide

Instagram Stories en guide Instagram Stories en guide Här är din gudie som gör det enkelt att komma igång med Instagram Stories och dessutom får du 10 stycken anledningar till varför du skall använda Instagram Stories i din marknadsföringsstrategi..

Läs mer

Lathund för webbshop

Lathund för webbshop Lathund för webbshop Ocay.se version 2014-12 Nu har vi lanserat nya ocay.se och därför släpper vi en ny guide för hur sidan används. Även om mycket uppdaterats layoutmässigt och under skalet kommer mycket

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL

11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL 11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL 1 2 Mitt namn är Christoffer och jag är grundare och VD på LinkedKurs och jag har lång

Läs mer

I alla tider har affärer gjorts genom kontakter, personliga referenser och rekommendationer.

I alla tider har affärer gjorts genom kontakter, personliga referenser och rekommendationer. LI expert, Selling Socially and LI Sverige inte är en del av LinkedIn Corporation. Vi samarbetar med LinkedIn i Sverige och internationellt och bidrar till att individer och organisationer kan använda

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

Insiktsförsäljning och säljprocessen

Insiktsförsäljning och säljprocessen Insiktsförsäljning och säljprocessen Invändningshantering Vi som jobbar med försäljning som yrke har hela tiden hört att det är viktigt med aktivitet. Att kunna ha flera avslutstekniker i bakfickan är

Läs mer

Konverteringsskola Del 3: Vad är användbarhet?

Konverteringsskola Del 3: Vad är användbarhet? Konverteringsskolans andra del behandlade vikten av att lära känna sina besökare. Vi kommer nu att arbeta vidare med besökarna i åtanke och fokusera på hur pass väl de kan använda webbplatsen. Om webbplatsen

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Dags att prata om

Dags att prata om 2016-10-28 Dags att prata om De flesta övergrepp kommer aldrig till myndigheternas kännedom! Knappt en av tio har anmält övergreppen De flesta berättar för någon Tonåringar berättar oftast för en kompis

Läs mer

3-Steg till din Virala LinkedIn uppdatering. Guide

3-Steg till din Virala LinkedIn uppdatering. Guide 3-Steg till din Virala LinkedIn uppdatering Guide Om mig: Hej! Mitt namn är Christoffer även känd som Mr. LinkedIn och jag har lång erfarenhet med att hjälpa professionella att utnyttja digitala plattformar

Läs mer

Hur viktigt är ditt varumärke?

Hur viktigt är ditt varumärke? Hur viktigt är ditt varumärke? Bygger du ditt varumärke för att du ska få göra fler och bättre affärer? Då är ett varumärkesskydd en klok investering. Skyddar dina idéer Ditt varumärke är inte vad du säger

Läs mer

Delprov 1 rapport över sociala webben

Delprov 1 rapport över sociala webben Delprov 1 rapport över sociala webben I denna uppgift ska jag försöka att förklara grundligt hur 5 principer som ska beskriver webbens spelregler, det vill säga karaktäristiska egenskaper som är centrala

Läs mer

DESIGNDOKUMENT 1(8) 1. Idé & koncept. Grundidé, syfte & innehåll. Målgrupp, koncept & sammanhang

DESIGNDOKUMENT 1(8) 1. Idé & koncept. Grundidé, syfte & innehåll. Målgrupp, koncept & sammanhang DESIGNDOKUMENT 1. Idé & koncept Grundidé, syfte & innehåll Vad önskar du att du gjort mer av, när du var 20? Finns det böcker som påverkat ditt liv på något sätt? Vilka låtar ska jag lyssna på för att

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L. 9 stora misstag du antagligen gör. med din marknadsföring. (Och hur du fixar dem) All rights reserved

C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L. 9 stora misstag du antagligen gör. med din marknadsföring. (Och hur du fixar dem) All rights reserved C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L 9 stora misstag du antagligen gör med din marknadsföring (Och hur du fixar dem) All rights reserved 02 av 16 B O N U S C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 9 s t o

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Kan jag bara nå min bild av framtiden kommer allt blir bra.

Kan jag bara nå min bild av framtiden kommer allt blir bra. Guide: De vanligaste besluts- och tankefällorna Du är inte så rationell som du tror När vi till exempel ska göra ett viktigt vägval i yrkeslivet, agera på börsen eller bara är allmänt osäkra inför ett

Läs mer

Sammanfattning. Om dig. Lyssnar du på En podd om teknik? Hur gammal är du? Kön. Vilket mobilt ekosystem kör du i huvudsak? Ja % Nej 1 0.

Sammanfattning. Om dig. Lyssnar du på En podd om teknik? Hur gammal är du? Kön. Vilket mobilt ekosystem kör du i huvudsak? Ja % Nej 1 0. Sammanfattning Lyssnar du på En podd om teknik? Ja 807 99.9 % Nej 1 0.1 % 99,9% Om dig Hur gammal är du? % 17,1% 1,% 1% 1 9 0 0 % 10 15 5 0.6 % 16 0 1.8 % 1 5 11 1 % 6 0 171 1. % 1 5 19 % 6 0 18 17.1 %

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM? Sida 1/5 BESTÄLLARSKOLAN #4: VEM SKA GÖRA MIN FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du bäst väljer produktionsbolag Hur du bedömer ett bolags kompetens Hur du undviker att bli lurad

Läs mer

Såhär använder vi ShsWeb

Såhär använder vi ShsWeb Såhär använder vi ShsWeb Denna manual är till som en slags guide, riktlinje för hur man använder ShsWeb i praktiken, den tekniska adminmanualen finns skilt. I denna manual kommer korta att definieras vad

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

Välkommen till WeOptimize

Välkommen till WeOptimize Välkommen till WeOptimize Här kommer en introduktion till hur WeOptimize fungerar och vad vi har att erbjuda dig som är ute efter en framgångsrik hemsida. ! 2 Utveckling av ny hemsida Digitala närvaro

Läs mer

Viktigt att tänka på vad gäller formen är - vill man stärka sitt varumärke Sälja sina produkter eller informera... som vi nämnt tidigare.

Viktigt att tänka på vad gäller formen är - vill man stärka sitt varumärke Sälja sina produkter eller informera... som vi nämnt tidigare. Föreläsning 080408 eller 080410 eller inför förpackninsdesign GRAFISK DESIGN 2 Uttrycket grafisk design skapades när industrialismen bröt igenom med en typ av produkter som skulle säljas, likaså då utvecklades

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Better storytelling through better insight. Jonna Ekman, Marketing Manager

Better storytelling through better insight. Jonna Ekman, Marketing Manager Better storytelling through better insight Jonna Ekman, Marketing Manager LÅT OSS BÖRJA MED DEN HÄR Varför sociala medier? Idag är svaret: varför inte? 90 % % SVENSKA INTERNETANVÄNDARE SOM ANVÄNDER SOCIALA

Läs mer

Intressetrappan i sociala medier. En mall från That Social Media Guy

Intressetrappan i sociala medier. En mall från That Social Media Guy Intressetrappan i sociala medier En mall från That Social Media Guy Vad är intressetrappan? En intressetrappa är en förteckning över de mentala steg som dina kunder tar, från att de upptäcker ditt företag

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Boksammanfattning. Konsten att få andra att prestera

Boksammanfattning. Konsten att få andra att prestera Boksammanfattning Konsten att få andra att prestera Konsten att få andra att prestera är framför allt ett användbart verktyg för dig som vill utveckla dig själv och dem du leder. Med hjälp av både skisser

Läs mer

Marketing Automation bortom Inbound Marketing

Marketing Automation bortom Inbound Marketing Marketing Automation bortom Inbound Marketing Malin Sjöman malin@hagvallsjoman.se linkedin.com/in/malinsjoman @MalinSjoman slideshare.net/malinsjoman hagvallsjoman.se/blog Malin Sjöman Grundare och partner

Läs mer

Nå dina mål. Fredrik Alm

Nå dina mål. Fredrik Alm Nå dina mål Fredrik Alm Fredrik Alm är skribent, coach, föreläsare och utbildare. Fredrik driver moveforward, ett företag med spetskompetens inom personlig och professionell utveckling för unga karriärkvinnor.

Läs mer

Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare. Tourism in Skåne 2018

Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare. Tourism in Skåne 2018 Att tänka på inför ett besök av en journalist eller bloggare 2018 Du gör Skåne fantastiskt Vi vet att andras ord om Skåne väger tyngst. Vi som arbetar med att marknadsföra Skåne som resmål väljer därför

Läs mer

Manual för diskrimineringstester. En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden.

Manual för diskrimineringstester. En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden. Manual för diskrimineringstester En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden. Vill du testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden? I den

Läs mer

FEM TIPS FÖR ATT BLI EN BÄTTRE FÖRHANDLARE!

FEM TIPS FÖR ATT BLI EN BÄTTRE FÖRHANDLARE! FEM TIPS FÖR ATT BLI EN BÄTTRE FÖRHANDLARE! Vår framgång som personer och organisationer påverkas i stor utsträckning av om vi kan hitta en gemensam väg framåt även med de som tycker annorlunda. Det kallas

Läs mer

BARN PÅ NÄTET EN GUIDE FÖR FÖRÄLDRAR

BARN PÅ NÄTET EN GUIDE FÖR FÖRÄLDRAR BARN PÅ NÄTET EN GUIDE FÖR FÖRÄLDRAR INGEN ÄR FÖDD DIGITAL Barn är snabba på att ta till sig ny teknik. Nuförtiden föds barn omgivna av digital kultur och teknik och kallas därför ofta för digitalt infödda.

Läs mer

Rapport över sociala webben

Rapport över sociala webben Rapport över sociala webben Rebecca Andersson WD201I Webbdesign för social interaktion Högskolan Kristianstad 2015-02-15 Crowdsourcing Crowdsourcing är ett sätt för företag att engagera sin omvärld och

Läs mer

DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN

DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN DET ÄR MÄNNISKOR SOM SKAPAR SÄKERHETEN VÄLKOMMEN! ADI är den marknadsledande distributören av brand- och säkerhetsprodukter och har bedrivit verksamhet i över 30 år. Vi säljer allt från video- till brandsäkerhetslösningar

Läs mer

Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. A. Lägg grunden: Prioritera Strukturera - Fokusera

Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. A. Lägg grunden: Prioritera Strukturera - Fokusera Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. Bra konverteringsgrad är det superlim som binder ihop alla parter i en lönsam affär. Annonsörer som kan räkna hem sina kampanjer, återförsäljare

Läs mer

Kom igång Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå LinkedInexpert.se 1

Kom igång Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå LinkedInexpert.se 1 Kom igång Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå LinkedInexpert.se 1 11 Bra sätt att använda LinkedIn Många möjligheter med LinkedIn Historiskt sätt är LinkedIn känt för rekrytering och jobbsökning.

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

#Killmiddag. För högstadiet och gymnasiet. Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång.

#Killmiddag. För högstadiet och gymnasiet. Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång. För högstadiet och gymnasiet Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång. Konceptet är framtaget av Make Equal och frågorna är en del avsatsningen Allt vi inte pratar om. Läs

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Betala Aldrig För Kabel-TV Eller Abonnemang Igen? Denna Enhet Låter Dig Kolla På Dina Favoritkanaler Gratis

Betala Aldrig För Kabel-TV Eller Abonnemang Igen? Denna Enhet Låter Dig Kolla På Dina Favoritkanaler Gratis NYHETER PRYLAR FOTO DESIGN RECENSIONER Betala Aldrig För Kabel-TV Eller Abonnemang Igen? Denna Enhet Låter Dig Kolla På Dina Favoritkanaler Gratis By Mattias Hägg 2 okt., 2017 PRESENTERAD I: PC TECH MAGAZINE

Läs mer

"Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen

Magiska tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen Guidad barnmeditation för harmoni och inre styrka "Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen www.helenespjut.se Du är unik och värdefull känn det!... 4 Varför guidad meditation?...

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Ta kommando över dina tankar

Ta kommando över dina tankar Ta kommando över dina tankar Vår hjärna vän eller fiende! Har du någon gång hört uttrycket det är bara ord, eller, det var bara en oskyldig tanke. Min vän, det finns ingenting så förödande som ord och

Läs mer

** Mestadels om Marknadsföring **

** Mestadels om Marknadsföring ** Hur du skaffar fler kunder... en beprövad online-strategi I förra numret av nyhetsbrevet (http://www.webbutveckling.com/mestadels1238.php) pratade vi om kundanskaffning och kundvärde och hur du använder

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan.

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan. WorkShop II Checklistor 1.2 Överordnad Struktur Balance: Gränssnittet har just nu viss balans i innehållet, men menyn behöver justeras i förhållande med innehållet samt en fast container för innehållet

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem En rapport från PersonligEffektivitet.com Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag

Läs mer

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag.

Nätverka med hjärtat. och gör bättre affärer. Helene Engström. Smakprov fra n boken Nätverka med hjärtat, utgiven pa www.egetforlag. Nätverka med hjärtat och gör bättre affärer Helene Engström Innehåll Om nätverk...7 Nätverka med vem?...10 Nätverka lagom...12 Var hittar jag nätverk?... 15 Professionella affärsnätverk...16 Nätverka internationellt...22

Läs mer

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Oliver Lopez har jobbat med försäljning i 15 år. Sedan ett par år driver han företaget Structsales där han hjälper sälj och marknadsorganisationer

Läs mer

Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier

Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier Sid 1 (5) Försvarsutbildarnas riktlinjer för digitala medier Försvarsutbildarna har en positiv inställning till och uppmuntrar ingående förbund och föreningar att använda sig av digitala medier och att

Läs mer

Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten?

Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten? Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten? Vårt utmaningsområde Hur kan vi öka den digitala delaktigheten hos datorovana? Vi Teknik Besökare Bilder: CC0 Affischer Annonser Olika nätverk Personliga

Läs mer

Jämförelserapport. För Christina Jonsson som samarbetar med Lars Andersson Denna rapport tillhandahålls av:

Jämförelserapport. För Christina Jonsson som samarbetar med Lars Andersson Denna rapport tillhandahålls av: Jämförelserapport För Christina Jonsson som samarbetar med Andersson 07.09.2018 Denna rapport tillhandahålls av: Lambertson Consulting Riddarvägen 42 184 51 Österskär E-mail: urban@u-lab.se Mobil: +46

Läs mer

Välkommen till Studiekanalen.se

Välkommen till Studiekanalen.se Välkommen till Studiekanalen.se Det här produktbladet beskriver besökarens (elevens) väg till utbildningen, hur de matchas mot rätt skola och utbildning. Det beskriver även hur utbildningsanordnaren kan

Läs mer

Egentligen låter det ju ologiskt, en faktureringstjänst som pratar med marknadsföraren. Men vi ska förklara i den här guiden. Därefter ska vi visa

Egentligen låter det ju ologiskt, en faktureringstjänst som pratar med marknadsföraren. Men vi ska förklara i den här guiden. Därefter ska vi visa FÖR MARKNADSFÖRARE Egentligen låter det ju ologiskt, en faktureringstjänst som pratar med marknadsföraren. Men vi ska förklara i den här guiden. Därefter ska vi visa hur du som marknadsförare kan använda

Läs mer

Tips & Trix. Under konstant arbete, senaste utkast NÖDVÄNDIGT:

Tips & Trix. Under konstant arbete, senaste utkast NÖDVÄNDIGT: Tips & Trix Hej! Kul att du hittat till Tips & Trix-dokumentet. Det betyder förhoppningsvis att du bryr dig om sociala medier och kommunikation. Inget gör oss på marknads- och kommunikationsavdelningen

Läs mer

Bra hemsidor, trender och Google sökmotor

Bra hemsidor, trender och Google sökmotor Bra hemsidor, trender och Google sökmotor Sökmotoroptimering = SEO, Search Engine Optimization Sökmotormarknadsföring = SEM, Search Engine Marketing Internet användare 06/2012 ca.2,4 miljarder Internetanvändare

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing ebok Guide till framgångsrik influencer marketing Hej, Den här checklistan är en vägledning för dig som funderar på att inleda ett influencer-samarbete som en del i din kommunikationsstrategi. Ett influencersamarbete

Läs mer

Inget slår väntan på att få öppna paketet. Förutom att få välja gåvan själv.

Inget slår väntan på att få öppna paketet. Förutom att få välja gåvan själv. Inget slår väntan på att få öppna paketet. Förutom att få välja gåvan själv. Det enklaste sättet att göra någon glad. Tänk dig en julklappssäck som alltid är fylld till bredden med allt du kan tänka dig.

Läs mer

Peter Hellström. PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi

Peter Hellström. PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi Peter Hellström PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi Internet, trender och Google sökmotor Sökmotoroptimering = SEO, Search Engine Optimization Sökmotormarknadsföring

Läs mer

Full koll på kostnader för en hemsida

Full koll på kostnader för en hemsida Sofie Sjöstrand STEG FÖR STEG 1 Syfte Funktion Image Produktion Innehåll Drift 2a 2b 2c Egentillverkad Specialgjord Sociala medier STEG 1 Syfte, funktion, image Syfte Varför ska jag ha en hemsida? Sälja

Läs mer

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga:

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga: Studieteknik Sätt upp mål och ha något roligt som morot Sätt upp några få, större mål för terminen. Det kan till exempel vara att höja betyget i något eller några ämnen. För att målen inte ska verka avlägsna

Läs mer

Matematik med QR-koder

Matematik med QR-koder Matematik med QR-koder PML18 2018-09-26 Carina Bognäs Matematikutvecklare Pedagogisk Inspiration Malmö Dagens workshop Vad är en QR-kod? Varför QR-koder? QR-koder som pedagogiskt verktyg Att upptäcka matematik

Läs mer

E-handel. Beställ dina byggvaror online

E-handel. Beställ dina byggvaror online E-handel Beställ dina byggvaror online Handla byggvaror online från både mobil, surfplatta och dator Öppet 05-24 alla dagar Prislista med ditt unika pris Se aktuellt lagersaldo Se inneliggande order Se

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

5 TIPS FÖR ATT HEMSIDAN SKA ÖKA DIN FÖRSÄLJNING

5 TIPS FÖR ATT HEMSIDAN SKA ÖKA DIN FÖRSÄLJNING Camido Webbyrå Konverterande hemsidor till fast pris 5 TIPS FÖR ATT HEMSIDAN SKA ÖKA DIN FÖRSÄLJNING Att visa upp en snygg hemsida räcker inte långt i dagens marknad. På 3-7 sekunder måste du fånga besökarens

Läs mer

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE Tips för att ta din affärsidé till nya nivåer FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK... OCH FEEDBACK! Feedback är guld värt. Skaffa feedback på din affärsidé. Ta steget och våga

Läs mer

SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS)

SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS) SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS) Missnöjda kunder är en av de svåraste och mest jobbiga uppdragen att hantera. Men att kunna hantera sina missnöjda kunder på rätt sätt är otroligt viktigt och kan ofta

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Störst, b äst och vack rast? Ett av tr e räcker.

Störst, b äst och vack rast? Ett av tr e räcker. Störst, b äst och vack rast? Ett av tr e räcker. På pappret är Hökerum Bygg inget mer än ett vanligt byggföretag ute på vischan. Ändå är det oss alla pratar om. Vi som vinner viktiga uppdrag runt om i

Läs mer

Stick ut på LinkedIn!

Stick ut på LinkedIn! Charlotte Hågård Stick ut på LinkedIn! Bygg ditt nätverk, personliga varumärke, en framgångsrik profil och bli aktiv på LinkedIn. Bokförlaget Langenskiöld Charlotte Hågårds tidigare utgivning CV-boken,

Läs mer

Slutrapport: Design av Hemsida för PolyPlast+

Slutrapport: Design av Hemsida för PolyPlast+ Slutrapport: Design av Hemsida för PolyPlast+ Av: Behzad Charoose, Johan Magnuson, Mikael Onsjö och Sofie Persson Datum och Plats: 03-09-19 Göteborg, Chalmers/GU Anledning: Uppgiften ingick som en obligatorisk

Läs mer

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION Innehåll Inledning Inledning... 3 Nulägesanalys... 4 Syfte... 4 Mål... 4 Målgruppp... 5 Val av kanal... 6 Facebook... 7 Linkedin... 7 Publiceringschema... 8 Exempel...

Läs mer

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat.

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat. Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat www.kompissverige.se Vi öppnar upp Sverige genom möten mellan människor Kompis Sverige skapar möten mellan nya och etablerade svenskar, och ökar därmed deltagarnas

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

En grafisk guide till vår identitet

En grafisk guide till vår identitet En grafisk guide till vår identitet Välkommen till vår grafiska manual Ett grafiskt profilprogram har ingenting att göra med vad du eller jag tycker är snyggt. Ett tydligt grafiskt program är en konkurrensfaktor.

Läs mer