INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång!"

Transkript

1 INBOUND MARKETING En guide med steg för steg mot framgång!

2 Vad är Inbound marketing och hur funkar det? För att fullt förstå vad inbound marketing är och hur det funkar måste vi först förstå vad Outbound Marketing är. Det är den så kallade traditionella marknadsföringen : allt från print, tv, radio, tidning, kalla samtal m.m. Det är vad flesta kan tycka är påträngande marknadsföring/sälj. Men dagens köpare har blivit allt smartare och de vet hur de kan nå ut till flera leverantörer med en enkel sökning. De söker efter produkt/tjänst, gör research och köper utifrån det bästa resultat som uppfyller deras behov. Därför är det viktigt att tänka nytt, lyssna på kunderna och uppfyll behovet de har. Det är då inbound marketing kommer in! Det handlar om att möta kunden på dennes villkor

3 Inbound Marketing Inbound marketing handlar om att attrahera besökarna till din hemsida, samt att stötta dem långt sin köpprocess från att vara anonym besökare till en återkommande kund. Alla köpare går igenom tre steg i köpprocessen: * Medvetenhet * Övervägande * Beslut Ett exempel: Du upptäcker att din hund börjar få konstiga utslag på ryggen och något måste göras åt det (medvetenhet) Du söker på internet om utslag på hund och finner flertal artiklar om just liknande utslag. Du jämför olika hemsidor med olika resultat för behandling (övervägande) Till slut bestämmer du dig för att köpa en speciell salva just för den typen av utslag (efter att du stött på samma resultat på olika sidor) Du har bestämt dig och du köper! (Beslut)

4 Jag förstår, du sitter förmodligen och tänker: wow, det här är svårt! Det är faktiskt motsatsen. Vi på Kapten Reklambyrå har kommit fram till en ganska idiotsäker process för att skapa sig en stabil marknadsstrategi inom just Inbound marketing. Det är rätt enkelt. Det krävs arbete, men i helhet är det löjligt enkelt! Låt oss gräva djupare!

5 STEG 1: SÄTTA MÅL

6 Steg 1: Sätt mål! Mål: Det första steget för att skapa en marknadsstrategi för Inbound marketing är att definiera dina mål. Det skall vara baserat på var du är i dagsläget, och vart du vill komma. Det är viktigt att man under resan mäter dessa kampanjer för att slutligen få en ROI (return of investment) Ideella kunden: Inbound handlar om att kvalificera sina leads till färdiga kunder som köper dina produkter/tjänster. Men för att kunna få dem att komma dit, måste du identifiera dina kunder. Då vill man gärna ha trafik som är i behov av dina produkter/tjänster. Att identifiera sina ideella kunder gör att du kan sortera kunder efter hur-redo-är-de-för-köp. Exempel: Ett företag bedriver konferensverksamhet. Deras ideella kunder är B2B (företag) som är redo att boka konferens för kick-off, event m.m., där privatpersoner inte riktigt är deras core-kunder.

7 Steg 1: Sätt mål! Research: Du vet din industri bäst! Men att förstå dina konkurrenters val och beslut kan vara bra. Gör en konkurrentanalys: Vad är deras primära tjänst/produkt? Hur marknadsför dem sig? Vad binder deras lojala kunder? Se över deras sortiment & erbjudanden Innan internet fanns var television #1 inom marknadsföring. Då kunde vi se ett flertal företag inom samma bransch göra reklam samtidigt, under samma period. Dessa företag kände sig hotade av konkurrentens reklam och flera började göra reklam när någon hade börjat. Just för att inte tappa marknadsandelar. Nu med internet här, finns det ännu fler möjligheter för utveckling.

8 STEG 2: BLI HITTAD

9 Steg 2: Bli hittad SEO Analys: När du har satt mål och har förstått våra ideella kunder, måste du fråga hur hittar de mig? Den viktiga frågan är VAD SÖKER DE PÅ? Med en SEO-analys får du veta hur, och vad dina kunder söker. Du får även veta hur stor sökvolymen är inom olika sökord & termer för det de söker efter. Det är här du kan lägga upp en strategi på vilka sökord/termer du skall synas för att dra till dig kunder. SEO Optimering /hemsida: För att kunna få en hög placering på Google så dina kunder kan hitta dig måste du se över din hemsida. Det gäller att optimera den och underhålla den kontinuerligt för att få, samt behålla, en hög placering på Google. Det är oerhört viktigt att optimera varenda sida och nyckelord du vill synas på. Allt från innehållet, till bilder, video, design m.m. ska vara optimerat för att allt ska vara ett relevant innehåll när kunden söker.

10 Steg 2: Bli hittad Blogg / Vlogg: Att blogga eller Vlogga (videoblogg) är väldigt populärt och nästan ett måste. När dina kunder väl har sökt efter din tjänst, kommit in på sidan, men inte riktigt bestämt sig för att köpa/beställa är det viktigt att kunna erbjuda någon typ av kunskap som får din kund att gräva ner sig i det ämnet. Det är större sannolikhet att du får en kund som du lär mer om dig och dina tjänster, om den har sökt efter din tjänst, samt väljer att följa din blogg Exempel: Städfirman A kan t.ex. blogga om olika tips & trix inom städ. Det kan vara allt från olika produkter som de kan använda hemma till olika knep för ett renare hem. Detta gör att besökare på hemsidan som har sökt efter städtips blir mer än bara besökare, de börjar följa din blogg för tips & trix varje vecka/månad.

11 Se till att kontinuerligt uppdatera bloggen med nya inlägg

12 Steg 2: Bli hittad Google Ads: Få en ordentlig kick/boost till din hemsida genom Google Ads. Med smart research kan du, tillsammans med strategiskt utvalda nyckelord och budning på Google Ads, få riktigt bra med trafik till hemsidan. Google är världens största bibliotek, och Ads funkar som en budgivning. ADS SEO Det företag som betalar mest för ett specifikt sökord hamnar högst upp på sidan. Notera att Google Ads och SEO (sökoptimering) funkar på två olika sätt

13 Steg 2: Bli hittad Sociala medier: Det är här du skall dela allt ditt innehåll/artiklar/blogg/video m.m. Allt du skapar och känner att du vill dela med dig, det ska upp på Facebook, Instagram, Twitter m.m. Det är här du kan få en spridning bland nära & kära, vänner samt okända som finner ditt innehåll intressant. Så go sociala medier om du vill dela med dig!

14 STEG 3: FÅ LEADS

15 Steg 3: Få leads Landningssidan/www: När besökarna hittar det du delat på sociala medier, eller sökt efter din tjänst på Google, kommer de sedan till din hemsida där designen är: mindre bra. Detta ökar din förlust kraftigt! Därför är det viktigt att ha en attraktiv hemsida och landningssidor som är ögongodis. Det ska kännas trevligt att vara inne på din hemsida. Dessutom ska den vara optimerad för besökarnas data, mindre klick för rätt resultat, rätt information på rätt plats. När allt stämmer, då kommer nästa steg:konvertera! Konvertera: Du vill självklart att besökarna ska lämna namn & mejladress på din hemsida, detta kallas konvertering. För att få besökarna att konvertera på din hemsida krävs det något värdefullt i utbyte. Undersökningar visar att fler människor väljer att konvertera på olika sidor när de får något värde i utbyte mot namn & mejladress. Det kan vara allt från att ladda ner en pdf, material eller e-böcker. Eller boka sig på webinars, events. Eller helt enkelt: någon typ av erbjudande. Då de har konverterat, är det bara att lämna över dem till säljteamet Eller?

16 Det finns bara två sätt att påverka människors beteende: du kan manipulera det eller så kan du inspirera det

17 STEG 4: FÅ KUNDER

18 Steg 4: Få kunder Lead Nurturing: När besökarna har konverterat gäller det självklart inte att skicka dem direkt till säljteamet. Det är då du blir en jobbig säljare/ett jobbigt företag. Vad sägs om att behålla denna lead, och dela med dig av information, uppdateringar, nyheter, utbilda dem m.m. med hjälp av nyhetsbrev? Där kunden kan läsa och lära sig mer om vem du är och dina tjänster. Detta hjälper dig att samla på mer information om vem dina besökare är med tiden. När han/hon har visat tillräckligt mycket intresse för dina produkter/tjänster, det är då man kan börja få dem att köpa. T.Ex.: En besökare har konverterat på din landningssida om högtalare. Låt denna lead få ny information om just högtalare några dagar senare i sin mejlbox. Du får kanske in nytt sortiment med högtalare. Skicka iväg ett mejl till honom med erbjudanden och se ifall han konverterar även där, gör han/hon det har du en varmare lead än tidigare.

19 Om du känner och förstår dina kunder fullt ut, så behöver du inte sälja din produkt / tjänst, den passar bara in.

20 Steg 4: Få kunder Rätt CRM: Genom att använda ett fullutrustad CRM-system som tex Hubspot kan du samla på dig information, både för dig och dina säljare, om vilka dina besökare är efter konvertering. Det blir enklare för säljteamet att veta vem denna lead är när vi på marknadsavdelningen kan gå ihop med säljteamet. Använd annars ett CRM-system som har full kapacitet med integration där du kan koppla samman olika system. Automatisering: Nu tänker du förmodligen: Hur ska jag kunna hålla koll på alla leads och hålla dem uppdaterade en efter en varje vecka? Enkelt Låt datorn sköta det administrativa jobbet med utskick. Med rätt system kan du få in information om vem din lead är. Utifrån det kan du skapa färdiga mallar om vad den personen skall få för utskick varje vecka, schemalagt helt automatiskt! Detta kan kräva tid att skapa, låt en inbound-byrå göra detta!

21 STEG 5: BEHÅLL KUNDEN

22 Steg 5: Behåll kunden Avsluta aldrig: Många säljare är duktiga på att avsluta en affär. Här tänker vi annorlunda! Varför avsluta en relation som ni byggt med tiden? Varför inte låta den växa och bygga på något större? En kund är aldrig en kund om den bara köper en gång. När han/hon köper flertal gånger därefter, alltså en återkommande kund, då kan du klappa dig på axeln. Dela med dig av kunskap: När kunden har betalat och fått din produkt/tjänst skulle du som tidigare nämnt: aldrig avsluta en affär. Utan fortsätt som steget inom Lead Nurturing. Låt kunden fortsatt få tips och trix inom ditt område, industri, tjänster/produkter. För oavsett om kunden har avlutat en affär kan den mycket väl vara intresserad av mer av dina tjänster/produkter framöver.

23 STEG 6: ANALYS

24 Steg 6: Analys Analys av hemsidan: Efter ett tag kan det vara bra att dra en analys på din hemsida. Hur rör sig trafiken på din site? Vad klickar trafiken mest på och varför? Finns det några förbättringsmöjligheter för design, funktion, text, bild, video m.m.? Vi brukar säga att en hemsida är som ett köpt hus. Det kan aldrig riktigt bli färdigt, varje år finns det nya renoveringsmöjligheter. Likadant är det med hemsidor. Ta alltid en rapport, per kvartal om hur din hemsida lever & andas. Detta är oerhört viktigt för ett stabilt flöde genom hemsidan. Analys av kampanj: Efter en avslutad kampanj kan många tycka äh, nu kör vi på nästa. Men ha inte alltför bråttom! En utförd analys om kampanjen kan vara kritisk faktor framöver. Vad gick bra? Vad gick mindre bra? Vad kan du förbättra och vad ska du behålla? En Inbound-byrå hjälper dig från start till slut, allt från installation till analys. Det är här resultatet kommer att visa sig. För allt vi gör digitalt är MÄTBART!

25 Folk köper inte vad du gör, de köper varför du gör det

26 AVSLUTNING

27 Avslutning Inplantera inbound Att inplantera Inbound-tänk och arbeta utifrån det, kommer inte bara hjälpa dig som företag att öka en pricksäker marknadsföring som är mätbar, med säkrare försäljning mot varma kunder. Det kommer även att gynna dina följare/besökare som kommer öka förtroendet för dig! Hjälp dina potentiella kunder att hitta dig, inte bara för att du ska sälja mer. Utan för att du ska erbjuda dina kunskaper inom ditt område framöver. Låt dem se dig som deras expert inom ditt område! Med rätt strategi kommer inbound marketing att hjälpa dig med: Få mer leads (varma kunder) En effektiv säljprocess. Det blir mindre kall-kundbearbetning och mer med varma kunder Bättre SEO ranking då SEO är kärnan i att dra till sig kunder Fler anhängare och en starkare relation till era mest trogna kunder Om du är intresserade av Inbound marketing och vill veta mer hur ditt företag kan implantera denna strategi är du alltid välkomna att boka en kostnadsfri konsultation hos oss. Vi hjälper dig att skräddarsy ett upplägg för dig, efter dina behov. Tack för visat intresse!

28

2014-10- 16 RÄCK UPP HANDEN OM DU INBOUND MARKETING OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE

2014-10- 16 RÄCK UPP HANDEN OM DU INBOUND MARKETING OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE INBOUND OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE Annica Thorberg 14 OKT #inboundmarketing #nyab2bmafö #linkedinforforetag RÄCK UPP HANDEN OM DU Vill ha MER TRAFIK till företagets

Läs mer

Grunderna i inboundmarknadsföring

Grunderna i inboundmarknadsföring Grunderna i inboundmarknadsföring Attrahera Konvertera Avsluta Tillfredsställ Webb- användare Besökare Leads Kunder Förespråkare Blogg Sökord Webbsidor Calls-to-Action Landningssidor Formulär Kontaktdata

Läs mer

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna 14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna Alinder Design www.alinderdesign.se 1 Vad gör att en marknadschef lyckas skapa bra resultat? Efter mer än 15 års arbete med många bra marknadschefer

Läs mer

** Mestadels om Marknadsföring **

** Mestadels om Marknadsföring ** Hur du skaffar fler kunder... en beprövad online-strategi I förra numret av nyhetsbrevet (http://www.webbutveckling.com/mestadels1238.php) pratade vi om kundanskaffning och kundvärde och hur du använder

Läs mer

Intressetrappan i sociala medier. En mall från That Social Media Guy

Intressetrappan i sociala medier. En mall från That Social Media Guy Intressetrappan i sociala medier En mall från That Social Media Guy Vad är intressetrappan? En intressetrappa är en förteckning över de mentala steg som dina kunder tar, från att de upptäcker ditt företag

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Guide. Kundvärde Optimering

Guide. Kundvärde Optimering Guide Kundvärde Optimering Syftet med denna guide är att på ett enkelt sätt förklara samma system som de mest framgångsrika företagen använder i sin marknadsföring. Den bygger på gamla principer inom marknadsföring

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

INLEDNING. Vi människor är tillräckligt smarta för att lista ut vad vi är i behov av. Men vad är det som får oss att köpa produkter/tjänster online?

INLEDNING. Vi människor är tillräckligt smarta för att lista ut vad vi är i behov av. Men vad är det som får oss att köpa produkter/tjänster online? INLEDNING Vi människor är tillräckligt smarta för att lista ut vad vi är i behov av. Men vad är det som får oss att köpa produkter/tjänster online? Exempel: Du upptäcker att du behöver nya skor, vad gör

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN. Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound

2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN. Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound 2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound DIGITALA STRAT EGIER FÖRORD CONTENT MARKETING Folk vill göra affärer

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Interntmarknadsföring i praktiken + tips och taktik Fördelar - Internetmarknadsföring Distributionen Billigt Flexibiliteten Lätt att uppdatera eller byta budskap Räckvidden Kan nå hela världen Mätbarheten

Läs mer

CASE: Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Utmaningen boka en demo av verktyget

CASE: Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Utmaningen boka en demo av verktyget CASE YOBBER Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Yobber tillhandahåller en webbaserad rekryteringstjänst med så kallad strukturerad videointervju. Ett modernt och effektiv verktyg för rekrytering

Läs mer

Get the Click. Richard Swenman, Head of Sales - Viva Media

Get the Click. Richard Swenman, Head of Sales - Viva Media Get the Click Richard Swenman, Head of Sales - Viva Media Anders Berglund - fd VD Google Sverige Det har aldrig gått så snabbt som idag, men det kommer heller aldrig gå så långsamt som idag. 2005 2013

Läs mer

Marketing Automation! En lathund!

Marketing Automation! En lathund! Marketing Automation! En lathund! Inledning Kampen om kunder är idag tuffare än någonsin. Tack vare internet har kundens möjligheter a6 skaffa sig kunskap och beslutsunderlag fly6as mer och mer -ll kundens

Läs mer

Sökoptimering - Innehåll

Sökoptimering - Innehåll Sökoptimering - Innehåll Introduktion Del 1 - Lokal Sökoptimering Del 2 - Onsite Optimering Del 3 - Offsite Optimering Sökoptimering (SEO): Sökoptimering är grunden för din synlighet på nätet. Ca 97% av

Läs mer

Annica Thorberg VD Marketinghouse sen 2009 Inbound Marketing & Sales Certifierad Linkedin-konsult B2B Social Media Certifierad Certifierad Hubspot

Annica Thorberg VD Marketinghouse sen 2009 Inbound Marketing & Sales Certifierad Linkedin-konsult B2B Social Media Certifierad Certifierad Hubspot Digitala Affärer Annica Thorberg VD Marketinghouse sen 2009 Inbound Marketing & Sales Certifierad Linkedin-konsult B2B Social Media Certifierad Certifierad Hubspot Partner sedan 2012 www.marketinghouse.se

Läs mer

PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL

PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL SOM MATCHAR INKÖPSPROCESSEN Det får inte bara vara innehåll. Det måste vara relevant, anmärkningsvärt Vill du verkligen marknadsföra dig på Internet måste du idag producera

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

Smart synbarhet på Google fler lönsamma besök

Smart synbarhet på Google fler lönsamma besök Smart synbarhet på Google fler lönsamma besök GARANTERAT 20% ÖKAD TRAFIK Utan Jajja SEO Din hemsida besöks inte av potentiella kunder De som hittar din hemsida tillhör inte din målgrupp Dina besökare lämnar

Läs mer

Vad är SEO? Topp 10 SEO handlar om att förenkla för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om

Vad är SEO? Topp 10 SEO handlar om att förenkla för sökmotorerna att förstå vad din webbplats handlar om SEO en stilguide Vad är SEO? Har du sprungit på begreppet SEO? Kanske har någon försökt förklara vad det är utan att lyckas fullt ut. Du har förstått att din webbplats behöver SEO för att bli bra, men

Läs mer

Marketing Automation bortom Inbound Marketing

Marketing Automation bortom Inbound Marketing Marketing Automation bortom Inbound Marketing Malin Sjöman malin@hagvallsjoman.se linkedin.com/in/malinsjoman @MalinSjoman slideshare.net/malinsjoman hagvallsjoman.se/blog Malin Sjöman Grundare och partner

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

SEMSEO sökmotoroptimering SEO

SEMSEO sökmotoroptimering SEO SEMSEO sökmotoroptimering SEO Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2010 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring - SEO Begrepp - Grunder Planering Analys Exempel SEO verktyg - Tips Målsättning:

Läs mer

Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125

Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125 Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125 Webbplats: www.marketinghouse Företaget är godkänt för

Läs mer

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt.

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. DIGITAL PRESENCE Innehållsförteckning Detta dokument är till för att ge dig en förståelse i vilka vi är, vad vi erbjuder & hur vi arbetar för att gör din digitala

Läs mer

Digital Marknadsföring

Digital Marknadsföring Digital Marknadsföring Wasabi Web - Digital Marknadsföring SEO SEO-Sitemap SEO-Analys Content Marketing Redaktionell plan SEO-anpassad till red. plan Mediestrategi Styrdokument sociala kanaler Delning

Läs mer

Sökmotormarknadsföring

Sökmotormarknadsföring Sökmotormarknadsföring Kenth Johansson kejo@tomegroup.se Bakgrund Sökmotorer Sökmotoroptimering Hitta rätt nyckelord Hur får jag fler klick på min sida i sökresultatet? Genomgång av några verktyg Sökmotorannonsering

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Peter Hellström. PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi

Peter Hellström. PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi Peter Hellström PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi Internet, trender och Google sökmotor Sökmotoroptimering = SEO, Search Engine Optimization Sökmotormarknadsföring

Läs mer

SEMSEO sökmotoroptimering SEO "Google Top 10. Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011

SEMSEO sökmotoroptimering SEO Google Top 10. Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011 SEMSEO sökmotoroptimering SEO "Google Top 10 Google SEO sökmotoroptimering Seminarier 2011 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring - SEO Begrepp - Grunder Planering Analys Exempel SEO verktyg

Läs mer

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier MY LABEL ONLINE Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier Hur presenterar du dig och ditt varumärke? Vad vill du framhäva som din expertis och nisch? Vet du vad du vill att ditt Label ska stå

Läs mer

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se Max Wimnell Handelshögskolan Be Better Online Digital strateg på More Data Digital strategi och beslutsstöd Undervisar på IHM Business School Bokia, Intersport, Castellum, Veidekke, Jollyroom Ställ gärna

Läs mer

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent Här är en lista på 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent för att ge dig mer utrymme att skapa ännu mer framgång.

Läs mer

Inboundmarknadsföring för stora företag

Inboundmarknadsföring för stora företag Inboundmarknadsföring för stora företag Attrahera Konvertera Avsluta Tillfredsställ Webb- användare Besökare Leads Kunder Förespråkare Blogg Sociala medier Sökord Webbsidor Calls-to-Action Landningssidor

Läs mer

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget.

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget. 7 steg för att skapa en företagssida på LinkedIn LinkedIn lanserar ständigt nya förbättringar i applikationen för företagssidor på LinkedIn. Nu senast bl. a s.k showcase- sidor. Detta e- blad fungerar

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

Så vinner du fajten på Google

Så vinner du fajten på Google Så vinner du fajten på Google Så vinner du fajten på Google Sökmotoroptimeringens grunder Kunskapen som gör att ni kan börja arbeta med er synlighet redan idag. Innehållet viktigare än någonsin SEO = Content

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Nu ännu mer utvecklat och effektivt. Mindre jobb, fler kunder och bättre betalt! Kroppsterapeuternas unika marknadspaket är här!

Nu ännu mer utvecklat och effektivt. Mindre jobb, fler kunder och bättre betalt! Kroppsterapeuternas unika marknadspaket är här! Nu ännu mer utvecklat och effektivt. Mindre jobb, fler kunder och bättre betalt! Kroppsterapeuternas unika marknadspaket är här! Behandla dina kunder väl! Tycker du att det är svårt med marknadsföring?

Läs mer

Checklista. 10 saker du behöver ha på plats för SEO 2019

Checklista. 10 saker du behöver ha på plats för SEO 2019 Checklista 10 saker du behöver ha på plats för SEO 2019 2/9 Rom byggdes inte på en dag, och det gör heller inte din hemsidas synlighet i sökmotorer. För detta krävs det sökmotoroptimering (Search Engine

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

Plugins som får er Wordpress att sticka ut

Plugins som får er Wordpress att sticka ut Plugins som får er Wordpress att sticka ut 01. Inledning Vad är plugins? Plugin på en Wordpress sida är ett tillägg som man installerar för att driva vissa funktioner. Det kan till exempel vara en plugin

Läs mer

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Oliver Lopez har jobbat med försäljning i 15 år. Sedan ett par år driver han företaget Structsales där han hjälper sälj och marknadsorganisationer

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning Digital tillgänglighet inom svensk besöksnäring Digital närvaro Hjälp vad ska jag prioritera?! Josefine Schön,

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

Guide. 10 steg till en lyckad dwords annonsering

Guide. 10 steg till en lyckad dwords annonsering Guide 10 steg till en lyckad dwords annonsering HUR HAMNAR MAN HÖGT PÅ GOOGLE? Det är en vanlig fråga bland många företag idag. Med tanke på att 96% av svenskar använder sig av Google i första hand när

Läs mer

2015, Visit Technology Group. All rights reserved.

2015, Visit Technology Group. All rights reserved. Carl- Johan Sjöqvist Affärsutvecklare, affärsområdeschef webbteam och kundansvarig VISIT GROUP carljohan@visit.com Webbtrender & beteenden online 2016 Laddningstid är viktigt! Optimering och speed Mobilanpassad

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

MARKETING HOUSE. Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man?

MARKETING HOUSE. Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man? MARKETING HOUSE Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man? JA, OM MAN SER DET SOM EN DEL I EN ÖVERGRIPANDE INBOUND MARKETING STRATEGI Ja, med en

Läs mer

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Youtube vad är det? Youtube är en videodelningstjänst, som ägs av Google. På deras hemsida kan du titta

Läs mer

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn kunskaps tisdagar Peter Tilling 2011 Sociala medier B2B KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011 Peter Tilling konsult i SEMSEO SEMSEO hjälper SME företag hitta nya affärer Utbildar i e-handel, SEO, SEM, sociala medier Fd. rådgivare/konsult

Läs mer

Utbildningar i Sökmotormarknadsföring 7:e, 8:e och 9:e Juni 2011

Utbildningar i Sökmotormarknadsföring 7:e, 8:e och 9:e Juni 2011 Utbildningar i Sökmotormarknadsföring 7:e, 8:e och 9:e Juni 2011 Lär dig synas på Google! Google växer snabbt och är den främsta sökkanalen i Sverige med mer än 30 miljoner sökningar per dag. Med denna

Läs mer

Välkommen till WeOptimize

Välkommen till WeOptimize Välkommen till WeOptimize Här kommer en introduktion till hur WeOptimize fungerar och vad vi har att erbjuda dig som är ute efter en framgångsrik hemsida. ! 2 Utveckling av ny hemsida Digitala närvaro

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi

SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi Internetmarknadsföring, strategi Seminarier 2010 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring, möjligheter Webbstrategi, hur använda möjligheter Verktygen

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Med en social HotSpot från Idékonsulten får ni möjligheten att bygga en egen unik marknadsföringskanal till personer

Läs mer

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper.

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper. En virtuell webbyrå Vi skapar kostnadseffektiva digitala lösningar åt medelstora och stora företag. Er webbplats blir sökvänlig, responsiv och modern. Vårt koncept bygger på låga kostnader med god kvalité.

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

5 TIPS FÖR ATT HEMSIDAN SKA ÖKA DIN FÖRSÄLJNING

5 TIPS FÖR ATT HEMSIDAN SKA ÖKA DIN FÖRSÄLJNING Camido Webbyrå Konverterande hemsidor till fast pris 5 TIPS FÖR ATT HEMSIDAN SKA ÖKA DIN FÖRSÄLJNING Att visa upp en snygg hemsida räcker inte långt i dagens marknad. På 3-7 sekunder måste du fånga besökarens

Läs mer

5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING. www.webbstrategerna.se. 2010 Webbstrategerna Sverige AB

5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING. www.webbstrategerna.se. 2010 Webbstrategerna Sverige AB 5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING www.webbstrategerna.se 2010 Webbstrategerna Sverige AB 5 webbstrategier som ökar ditt företags försäljning Idag är ett företags webbnärvaro ordentligt

Läs mer

Så skapar du fler affärer på nätet

Så skapar du fler affärer på nätet Så skapar du fler affärer på nätet Så skapar du fler affärer på nätet Sökmotoroptimeringens grunder Kunskapen som gör att ni kan börja arbeta med er synlighet redan idag. Det mobila söket växer Faktorer

Läs mer

Email: david@davidhallstrom.se

Email: david@davidhallstrom.se David is the founder of 2 companies: Getfound and Pacific Fencing. Through his entrepreneurial career David has helped large corporations like Plan, ANZ Bank, Goodman and RipCurl make more money from the

Läs mer

Så ökade Go Nature sin onlineförsäljning med 20%

Så ökade Go Nature sin onlineförsäljning med 20% Kundcase: Go Nature Så ökade Go Nature sin onlineförsäljning med 20% Go Nature med Jajja Topp-10 placeringar på de viktigaste sökfraserna. Ökad konvertering från fler relevanta besökare Fler återkommande

Läs mer

FUNGERAR DIN PR-STRATEGI?

FUNGERAR DIN PR-STRATEGI? FUNGERAR DIN PR-STRATEGI? Så kan du använda data för att mäta effekten av din PR Mynewsdesk PR Academy Studieguide 4 av 5 Del 1 Ett ramverk för mätning AMEC-modellen är ett ramverk som är framtaget av

Läs mer

J E R R Y S I L F W E R @doktorspinn

J E R R Y S I L F W E R @doktorspinn J E R R Y S I L F W E R @doktorspinn KOMPETENS FÖR ATT KOMMUNICERA DIGITALT FÖR JUSEK DEN 17 MARS, 2015 MAD SCIENCE DIGITAL Vilken kompetens behöver jag skaffa mig för att kunna göra ett relevant jobb

Läs mer

Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram

Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram helen@salgado.se Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram Information om alla aktuella event & kurser: www.wednesdayrelations.org Upp 9% Kampanjstruktur Kampanj

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Insiktsförsäljning och säljprocessen

Insiktsförsäljning och säljprocessen Insiktsförsäljning och säljprocessen Invändningshantering Vi som jobbar med försäljning som yrke har hela tiden hört att det är viktigt med aktivitet. Att kunna ha flera avslutstekniker i bakfickan är

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

Optimism bland svenska marknadschefer

Optimism bland svenska marknadschefer Netigates Marknadsbarometer 2012 Optimism bland svenska marknadschefer Marknadsundersökning för Business Research & Marketing Professionals Lars Lindberg, Netigate AB 2 mars, 2012 Sammanfattning Trots

Läs mer

Jajja Advertising PayPerClick. Digital annonsering där det ger bäst resultat

Jajja Advertising PayPerClick. Digital annonsering där det ger bäst resultat Jajja Advertising PayPerClick Digital annonsering där det ger bäst resultat 01 Kanaloberoende digital annonsering Nå kunder via sökords-, display-, & filmannonsering där det ger bäst resultat Facebook

Läs mer

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar.

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar. Slutprojekt Social Media Koordinator 2014 Företag: Barntotal.se Input Affärsmål och visioner Dubbla trafiken inom ett år. Att sidan ska betala sig självt i form av annonser. Utöka det redaktionella innehållet.

Läs mer

Sökmotoroptimering. Per Svanström SMM. Online Communication Manager. Web Intelligence. /persvanstrom /in/persvanstrom /profiles/per.

Sökmotoroptimering. Per Svanström SMM. Online Communication Manager. Web Intelligence. /persvanstrom /in/persvanstrom /profiles/per. Sökmotoroptimering SEO SEM Per Svanström Online Communication Manager SMM Web Intelligence /persvanstrom /in/persvanstrom /profiles/per.svanstrom www.knowit.se Copyright 2011 294 miljarder epost skickas

Läs mer

Checklista med Tips & råd för din webbplats

Checklista med Tips & råd för din webbplats Checklista med Tips & råd för din webbplats Din hemsida är navet i din marknadsföring. Den ska visa vem du är, vad du erbjuder och hur just du kan lösa dina kunders problem och den ska hjälpa dig sälja

Läs mer

4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING

4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING 4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING IHM DIGITAL MARKETING IHM Digital Marketing är ett program skapat av ledande branschaktörer. Utbildningen syftar till att hjälpa företagen

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09)

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) DOKUMENTATIONER IDÈSKISS ÄMNESOMRÅDE: Webbdesign och marknadsföring HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) Min idéskiss: Jag ska skapa en hemsida vars syfte är att tjäna pengar.

Läs mer

Sociala medier marknadsföring b2b

Sociala medier marknadsföring b2b Sociala medier marknadsföring b2b Göteborgs Uppfinnarförening Seminarium 2013 Presentation Peter Tilling, linkedin.com/in/ptilling förbättrar marknadskommunikation sälj resultat digitala medier som verktyg

Läs mer

Guide. Den Nya Säljprocessen -En Guide i 5 steg som kommer att förändra din försäljning och marknadsföring

Guide. Den Nya Säljprocessen -En Guide i 5 steg som kommer att förändra din försäljning och marknadsföring Guide Den Nya Säljprocessen -En Guide i 5 steg som kommer att förändra din försäljning och marknadsföring February 2012 Introduktion: Möt Den Nya Säljprocessen Internet har förändrat marknadsföringen i

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga

Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga Projektbevakning = ökad försäljning & nya kunder Bevakning av byggprojekt, upphandlingar och företag kopplade till projekten Som kund hos Byggfakta

Läs mer

Hemsideskolan - Cheklistor

Hemsideskolan - Cheklistor Hemsideskolan - Cheklistor Den här PDF filen innehåller de checklistor som ingår i Hemsideskolan på www.hemsida24.se. Ladda ned hemsideskolan Hemsideskolan är en guide för dig som vill lära dig mer om

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Var finns ungdomarna? Hur når vi dem? Kompetensutveckling marknadsföring naturbruk 2015-09-24. www.bizcare.se

Var finns ungdomarna? Hur når vi dem? Kompetensutveckling marknadsföring naturbruk 2015-09-24. www.bizcare.se Var finns ungdomarna? Hur når vi dem? Kompetensutveckling marknadsföring naturbruk 2015-09-24 www.bizcare.se Vad gör vi på BizCare? Sökbildsanalyser Varumärkesanalyser Kursverksamhet (marknadsföring) Individuell

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

Unionens #twitterskola

Unionens #twitterskola Unionens #twitterskola Inledning Det finns framförallt två anledningar till att Twitters korta meddelanden på 140 tecken blivit en sådan succé. Den ena är att människor formulerar sig klart och tydligt

Läs mer

Bra hemsidor, trender och Google sökmotor

Bra hemsidor, trender och Google sökmotor Bra hemsidor, trender och Google sökmotor Sökmotoroptimering = SEO, Search Engine Optimization Sökmotormarknadsföring = SEM, Search Engine Marketing Internet användare 06/2012 ca.2,4 miljarder Internetanvändare

Läs mer

Syns ni på sökmotorerna?

Syns ni på sökmotorerna? Syns ni på sökmotorerna? Internet är en av de snabbast växande reklamkanalerna just nu och allt fler företag riktar nu en allt större del av sin marknadsföring mot detta medie. Detta innebär att konkurrensen

Läs mer

Synlighet och en dröm. Karl Norrbom, 2013

Synlighet och en dröm. Karl Norrbom, 2013 Synlighet och en dröm Karl Norrbom, 2013 Att synas på Internet kodord - innehåll 40 minuter tips och råd för att komma igång med att sprida ditt budskap. återkommer till drömmen Att synas gratis på Internet

Läs mer