Instagram Stories en guide

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Instagram Stories en guide"

Transkript

1 Instagram Stories en guide Här är din gudie som gör det enkelt att komma igång med Instagram Stories och dessutom får du 10 stycken anledningar till varför du skall använda Instagram Stories i din marknadsföringsstrategi.. Att tänka på: En Instagram Storie finns bara kvar i 24 timmar. Du kan välja att spara bild för bild eller film för film i din mobil för att komma ihåg hur du gjorde eller för att användas på ett annat sätt eller ställe. Tyvärr kan du inte spara hela din Stories gå en gång. Gör inte din story för lång. Testa dig fram och se hur många bilder/filmer i rad som dina följare klickar sig igenom. Vanligast är att 4 6 bilder/filmer orkar hålla intresset vid liv. Instagram Stories är fortfarande nytt och flera av dina följare kanske inte tänker på att titta igenom sitt flöde av Stories. Gör en bild i ditt flöde och visa tydligt att de skall titta på din Instagram Stories.

2 Alla med en röd ring kring sin profilbild har en Instagram Stories att visa dig! Så här lätt kommer du igång: 1. Klicka på hemikonen, den som ser ut som ett hus. 2. Klicka därefter på din profilbild som har ett +-tecken på sig eller på kamera-symbolen längst upp till höger. 3. Men FÖRST bör du gå till dina inställningar!

3 Inställningar för händelser Bilden överst till vänster: Gå till ikon nummer 5, den med din profilbild. Klicka på de tre punkterna (Android) kugghjulet (Iphone) Bilden där under: Klicka på Händelseinställning. Bilden överst längst till höger: Gör dina inställningar. Du kan välja bort vissa människor som du inte vill skall se dina Instagram Stories. Du kan även välja vem som får svara på dina Stories eller om du inte vill ha några som svarar alls.

4 När du gjort dina inställningar och klickat dig in till Stories kan du göra 4 olika val. Live, du sänder live och kan prata direkt med de som väljer att titta på din sändning. I samma stund som du avslutar sändningen försvinner den ur flödet. Du kan (eller kommer att kunna) spara den för att visas någon annanstans. (10 sek). Normalt, precis som vanligt när du väljer att ta en bild eller filma inne i appen, Ett klick = en bild, håll inne knappen och den filmar tills du släpper Boomerang. Instagrams populäraste? Håll inne knappen och du får en kul rörelse som upprepas i all oändlighet. Handsfree. Välj denna om du vill slippa att ha tummen på knappen när du filmar. Perfekt för alla oss som gärna gör fler saker på samma gång.

5 Skapa din Instagram Storie När du valt att antingen ta en bild, en boomerang eller en film så börjar det roliga! Du har flera möjligheter att få din bild eller film att sticka ut lite extra mycket genom att skriva direkt på den eller att lägga till olika stickers. Bäst blir det när du använder stickers eller färger som hör till din profil. Känner dina följare igen dina bilder på grund av en viss färg eller emoij så använd gärna den även i dina Instagram Stories. När du tagit den bild, film eller boomerang så har du tre olika val om du vill göra något kreativt med den. Längst upp till höger väljer du Stickers Pennan Bokstäver. Exempel på stickers Test dig fram och pröva vad du och dina följare gillar mest.

6 Vill du ta ändra något? Du kan alltid ångra dig och ta bort en bild eller film i din Instagram Storie. Klicka på de tre punkterna längst ned till höger på bilden så får du följande alternativ att välja på. Ta bort foto Spara foto Dela inlägg Händelseinställningar Exempel på Dela som inlägg Bra sätt att visa i ditt flöde att du just nu har en Instagram Storie som du vill att dina följare uppmärksammar.

7 Se statistik för din Instagram Stories Längst ned på bilden ser du hur många som hittills har sett din bild. Om du scrollar upp från den siffran kan du se vem det är som har sett din bild. Du ser även de statistiken för de andra bilderna i din serie. Varför bra med statistik? Du ser om någon bild får betydligt fler eller färre som tittar. Du ser om det är någon som återkommer och kanske bör bli kontaktad via ett direktmeddelande.

8 Tips för att ladda upp bilder till din Stories. Instagram vill att vi skall ta bilderna och lägga upp dem direkt (instant) och helst inifrån appen. Det gör att det inte är så lätt för oss företagare som behöver planera vårt innehåll. Detta gäller även Instagram stories även om Instagram nu gett oss 24 timmar att ladda upp en bild. I stället för att du väljer live, normal, boomerang eller handsfree så sätt ditt finger högst upp på skärmen och dra nedåt. De bilder du tagit de senaste 24 timmarna syns då i en lång rad. Du kan klicka på en av dessa bilder och ladda upp dem till den till din Instagram Stories. Lura Instagram och screenshot äldre bilder. Om du screenshottar (svengelska) så syns dessa bilder bland de som tagits de senaste 24 timmarna. Nackdelen är att bilden tappar lite i sin skärpa men är du företagare och behöver planera dina Instagram Stories i förväg är detta en av få möjligheter du har.

9 Fler färger Är det viktigt för dig att du använder ditt företags färger när du skriver på dina bilder så har Instagram gett dig ett alldeles fantastiskt verktyg. Du har dels 27 stycken olika färger att välja mellan om du klickar på penn-ikonen längst upp till höger efter du har laddat upp en bild eller film. Swipa till höger och du hittar sammanlagt 27 färger att välja på. Behöver du någon annan nyans av färgen så håll din finger på den lilla färgcirkeln och du får fler färger!

10 10 anledningar till varför du skall använda Instagram Stories i ditt företag: # 1 Du kan posta fler filmer och bilder per dag utan att ditt flöde spammas vilket kan vara irriterande för dina följare. # 2 Du kan vara mycket mer kreativ och ta ut svängarna med både dekaler och de 3 olika pennorna samt färgerna som finns att tillgå. # 3 Använd Instagram Stories till att bli mer personlig och skapa djupare relationer med dina följare. Ditt flöde kan fortsätta att hålla samma professionella standard som dina följare är vana vid. # 4 I och med att bilderna bara syns i 24 timmar kan du utnyttja detta för korta unika erbjudanden och rabatter. # 5 Det går inte att kommentera på en Instagram Storie bild men det går att skicka ett direkt meddelande och det är fantastiskt. Visa med pilar eller bild att möjligheten till direkt kontakt finns och få mer engagemang.

11 # 6 Använd Instagram Stories för sk. Take overs. Du ber antingen en trogen kund att visa hur han eller hon har nytta av dina produkter eller tjänster i en serie av bilder och filmer. Eller så byter du konto med en annan företagare med samma idealkund/ idealföljare och ni får en chans att visa er hos varandras följare. För att det skall fungera behöver ni ha ungefär samma antal följare så att det blir en win-win för bägge företagen. # 7 Du kan också tagga andra konton som du vill lyfta genom att på din bild. Klickar någon på bilden får de en direktlänk till dennes Instagram konto. Smart om du har samarbetspartners eller bara vill sprida lite Instakärlek. # 8 Du kan geotagga dina Instagram Stories bilder och de kommer på så sätt hittas av alla som söker på den platsen. Viktigt för dig som arbetar lokalt och vill få kontakt med följare och kunder via din stad eller ort. # 9 Genom att regelbundet använda Instagram Stories så hjälper det dig i att öka din synlighet. Instagrams algoritmer känner av att du är aktiv och skapar engagemang och då kommer även bilderna i ditt vanliga flöde att synas för fler.

12 # 10 I dag testas (april 2017) testas möjligheten att ge en direkt länk till din webshop, websida eller event för visa särskilt utvalda konton runt om i världen. Du har säkert sett see more i underkant hos de stora konton som finns på Instagram. Förmodligen kommer vi alla att få denna möjlighet så småningom och DET har vi ju längtat efter. Då kan kunderna köpa direkt av dig! Jag hoppas att denna guide är till nytta för dig och ditt företag. Jag skulle bli väldigt glad om du hör av dig och berättar om du blivit hjälpt av denna guide eller om du har några frågor. Berätta gärna på Instagram om du tycker att denna guide har hjälpt dig och Hänvisa de som också vill ha guiden till - tack. PS. På Facebook finns en sluten grupp för oss företagare som finns på Instagram Leta reda på Företagare på Instagram och kom med i gruppen. DS. Lindome april 2017 Annika Elgeskog

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

En guide till Instagram för riksvävare

En guide till Instagram för riksvävare En guide till Instagram för riksvävare Vad är Instagram? Instagram är ett socialt media som blivit mycket populärt på senare år. Det är ett bra forum att hitta inspiration för här kan du enkelt hitta vävare

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp

Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp 1. Logga in på Facebook För att skapa en sida behöver du en egen personlig Facebook-profil. Har du inte det behöver du skapa en först. 2. Skapa sida Gå till

Läs mer

Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com

Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com 1 2 3 Manual gjord av Liv Zetterling 2010 Har du gjort 1-3 så har du också gjort

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

På Instagram kan man publicera bilder, kommentera bilder, följa andra personer och organisationer samt utforska deras bilder.

På Instagram kan man publicera bilder, kommentera bilder, följa andra personer och organisationer samt utforska deras bilder. 2015-09-14 Bästa närstående, Vi har börjat använda något som kallas Instagram. Instagram är en så kallad app som man laddar ned till sin mobiltelefon. Till alla mobiltelefoner med internetuppkoppling,

Läs mer

Koppla samtal. 3Växel. Koppla samtal till 3Växel-kontakt. Koppla samtal app

Koppla samtal. 3Växel. Koppla samtal till 3Växel-kontakt. Koppla samtal app Koppla samtal Koppla samtal till -kontakt... 1 Koppla samtal i Android kompletterande info... 4 Koppla samtal till mobilkontakt... 5 Koppla samtal till nummer som skrivs in... 6 Inställningar för kopplingstyp

Läs mer

ä 1 Bruksanvisning till PictureMyLifes Dagbok ett kognitivt kommunikationsstöd för personer med behov av särskilt stöd Prova Dagboken gratis 1 månad!

ä 1 Bruksanvisning till PictureMyLifes Dagbok ett kognitivt kommunikationsstöd för personer med behov av särskilt stöd Prova Dagboken gratis 1 månad! Bruksanvisning till PictureMyLifes Dagbok ett kognitivt kommunikationsstöd för personer med behov av särskilt stöd Prova Dagboken gratis månad! https://hello.picturemylife.se PictureMyLifes bildbaserade,

Läs mer

Hitta de bästa nyheterna med Zite

Hitta de bästa nyheterna med Zite Hitta de bästa nyheterna med 7 Blir smartare med tiden 7 Nyheter efter dina intressen 7 Bygg en egen löpsedel. Nyhetsläsare med smart minne väljer ut nyheter dina intresseområden och lär sig med tiden

Läs mer

Wilhelms mamma Rosa kommer in och säger att det finns kaffe och tårta. Tårtan är från dagen innan då Wilhelm hade födelsedagsfest.

Wilhelms mamma Rosa kommer in och säger att det finns kaffe och tårta. Tårtan är från dagen innan då Wilhelm hade födelsedagsfest. 1 Hålla kontakt - Grundläggande om sociala medier Sammanfattning av filmen 1. Vid datorn i Wilhelms rum Wilhelm och hans kusin Simon spelar ett onlinespel. De tar kort på varandra med Wilhelms nya mobiltelefon.

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto 1 Skapa ett Youtube-konto Det är dags att skaffa ett användarkonto på Youtube! Youtube är den största internetsajten i världen när det gäller videodelning, och Youtube

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CIRCUS

ANVÄNDARMANUAL CIRCUS ANVÄNDARMANUAL CIRCUS Introduktion CIRCUS är en webbsida som stödjer det sociala samspelet mellan en person som har svårt att kommunicera och hens omgivning. På webbsidan kan du ladda upp personligt material

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

Så här funkar det i mobilen!

Så här funkar det i mobilen! Så här funkar det i mobilen! Hur köper jag Idrottsrabatten i mobilen? För att köpa ett häfte i mobilen så skickar du ett sms med koden (ex. IRGBG för Göteborg) för den ort som du vill ha till nummer 72270.

Läs mer

Guide till veckans instagrammare

Guide till veckans instagrammare 1(5) Datum 2016-05-16 Kommunikationsavdelningen Guide till veckans instagrammare Vad roligt att du vill dela med dig av din vardag i Hässleholms kommun! Att vara veckans instagrammare är ett spännande

Läs mer

Ställa in aktivitet ( hänvisning)

Ställa in aktivitet ( hänvisning) Ställa in aktivitet (hänvisning) Genom att ställa in en Aktivitet för ditt nummer kan du vidarekoppla dina samtal under till exempel ett möte så att du slipper bli störd. Den som ringer till dig får som

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Facebook-guide för SPF Seniorernas representationskampanj

Facebook-guide för SPF Seniorernas representationskampanj Facebook-guide för SPF Seniorernas representationskampanj 1 Innehållsförteckning 1. Hjälp i arbetet med Facebook... 3 2. Kampanjklä din Facebook: att byta profilbild och omslagsbild... 4 a. Kampanjbilder

Läs mer

Lär dig grunderna om Picasa

Lär dig grunderna om Picasa Lär dig grunderna om Picasa Välkommen till Picasa. I den här guiden får du lära dig att använda Picasa för att organisera och redigera dina foton. Picasa Programvara När du börjar, finns det 2 saker du

Läs mer

PRAKTISK HANDLEDNING NYCKELPIGEFÖRSÖKET INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ...

PRAKTISK HANDLEDNING NYCKELPIGEFÖRSÖKET INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ... NYCKELPIGEFÖRSÖKET PRAKTISK HANDLEDNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING GÖR SÅ HÄR!... 2 INSTALLERA APPEN... 2 RAPPORTERA EN NYCKELPIGA... 4 ATT TÄNKA PÅ... 5 ARTBESTÄMNING... 5 OM NI FÅR PROBLEM... 6 GÖR SÅ HÄR!

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

Så här funkar det i mobilen!

Så här funkar det i mobilen! Så här funkar det i mobilen! Hur köper jag Idrottsrabatten i mobilen? Du kan ladda ner Idrottsrabatten i din mobil på följande vis: 1. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play. Sök appen med namnet

Läs mer

Innehållsförteckning 1. Om SFF TV Material och Program... 3 a. Vinjett... 3 b. Program Inspelning... 4 a. Förbereda inspelning...

Innehållsförteckning 1. Om SFF TV Material och Program... 3 a. Vinjett... 3 b. Program Inspelning... 4 a. Förbereda inspelning... Innehållsförteckning 1. Om SFF TV... 3 2. Material och Program... 3 a. Vinjett... 3 b. Program... 3 3. Inspelning... 4 a. Förbereda inspelning... 4 b. Filma... 4 4. Redigering... 4 a. Starta ett nytt projekt...

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Youtube vad är det? Youtube är en videodelningstjänst, som ägs av Google. På deras hemsida kan du titta

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Google Suite For Education

Google Suite For Education G Suite Google Suite For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING G Suite for Education (G Suite) 2 Mobil eller surfplatta 2 Logga in med ditt gapp-konto första gången

Läs mer

E-post i webbläsaren Edge

E-post i webbläsaren Edge E-post i webbläsaren Edge Logga in och ut Omedelbart efter att du har skapat ditt konto och fått det godkänt öppnas förmodligen en informationssida där du kan välja att gå till Inkorgen i e-postlådan.

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Nu har vi pratat en del om hur du kan tänka när du lägger upp en strategi för er kommunikation i sociala medier. Så låt oss gå över till det

Läs mer

Kom igång på Twitter. Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare

Kom igång på Twitter. Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare Kom igång på Twitter Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare Kom igång på Twitter Twitter är en plattform där du kan knyta kontakter, marknadsföra något, omvärldsbevaka, uttrycka dina åsikter

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Låt datorn prata med mobilen

Låt datorn prata med mobilen DET BÄSTA FRÅN BÅDA VÄRLDARNA Låt datorn prata med mobilen Skicka sms från datorn Med Pushbullet kan du skriva dina sms med datorns tangentbord. Hej Jörgen! Du får ursäkta att det här meddelandet är långt,

Läs mer

Tips & Trix. Under konstant arbete, senaste utkast NÖDVÄNDIGT:

Tips & Trix. Under konstant arbete, senaste utkast NÖDVÄNDIGT: Tips & Trix Hej! Kul att du hittat till Tips & Trix-dokumentet. Det betyder förhoppningsvis att du bryr dig om sociala medier och kommunikation. Inget gör oss på marknads- och kommunikationsavdelningen

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Resledaren Användarguide iphone Innehåll

Resledaren Användarguide iphone Innehåll Resledaren Användarguide iphone Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 15 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa... 20

Läs mer

Användarhandbok Mealman

Användarhandbok Mealman Användarhandbok Mealman Mars 2015 Innehåll 1 Idén bakom Mealman... 2 2 Varför och hur ska Mealman användas?... 3 3 Installation... 4 3.1 Spara Mealman som en app-ikon.... 4 3.1.1 Jag använder Internet

Läs mer

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC MOBIL APP Varje användare kan ladda ner en mobil app C 365 UC Communicator som kan installeras på iphone eller Android. Klienten används för att hantera samtal, profiler, röstbrevlådan, kunna

Läs mer

3. Nu är du inloggad. Den första sidan du kommer till är din profilsida.

3. Nu är du inloggad. Den första sidan du kommer till är din profilsida. Välkommen till din portfolio! Vad roligt att du bestämt dig för att visa vad du gör här på skolan på vår hemsida. Ju oftare du uppdaterar din portfolio, desto bättre översikt får du på det du har gjort/gör

Läs mer

Delta i undervisning online via Zoom

Delta i undervisning online via Zoom Delta i undervisning online via Zoom 2 Innehåll Välkommen till undervisning i Zoom!... 3 Innan du börjar använda Zoom... 3 Använd headset med mikrofon!... 3 Aktivera Zoom... 3 Installera klient... 4 Ladda

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor Manual Att skapa lokala Facebooksidor Skapa en Facebooksida 1. Logga in på Facebook med din vanliga, privata inloggning. När du har skapat sidan kommer du alltid att publicera på sidan som just sida, och

Läs mer

Koppla samtal. 3FrontOffice. Koppla samtal till 3FrontOffice-kontakt. Koppla samtal i appen Koppla samtal

Koppla samtal. 3FrontOffice. Koppla samtal till 3FrontOffice-kontakt. Koppla samtal i appen Koppla samtal i appen till 3FrontOffice-kontakt... 1 i Android kompletterande info... 4 till mobilkontakt... 5 Inställningar för kopplingstyp i iphone... 6 Inställningar för kopplingstyp i Android... 6 till 3FrontOffice-kontakt

Läs mer

En introduktion till Community i Mediakatalogen

En introduktion till Community i Mediakatalogen En introduktion till Community i Mediakatalogen Välkommen till Community! Om Community Community är ett verktyg i Mediakatalogen som kan liknas vid ett Facebook för skolan. Det som skrivs och skapas i

Läs mer

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG?

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? BLI PROFFS PÅ VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? 75% använder sociala medier eller google för att undersöka leverantöter och företag innan de betsämmer sig för vem de ska använda sig av. 57% av

Läs mer

Spara dokument och bilder i molnet

Spara dokument och bilder i molnet Spara dokument och bilder i molnet Ett moln är en samling pyttesmå vattendroppar på 1 000 meters höjd eller till och med högre. Molnen är diffusa och ändrar hela tiden form. Det finns faktiskt en hel del

Läs mer

Snabbguide. Secur box och GDPR e-fax

Snabbguide. Secur box och GDPR e-fax Snabbguide SecureMailbox och GDPR e-fax Skapa konto Det är enkelt att skapa ett konto i SecureMailbox. Antingen skapar ni ett konto direkt på my.securemailbox.com eller så svarar ni på en länk när någon

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING KOM IGÅNG MED SMARTPHONE-APPEN Så här använder du appen Telia Touchpoint. Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Välj appen

Läs mer

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s.

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s. Innehållsförteckning Frivillig Det här är Frivillig s. 3 Hur behandlas personuppgifter i Frivillig... s. 4 Hur respektive roll får behörighet och loggar in. s. 5 Vad respektive roll kan göra i Frivillig..

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Förberedelser inför webbkursen!

Förberedelser inför webbkursen! Förberedelser inför webbkursen! För att du ska få en så bra kurs som möjligt är det viktigt att du läser igenom nedanstående instruktioner och förberedelser noga INNAN kursen. Vi kommer inte ha möjlighet

Läs mer

Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att

Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att Instruktioner Lösenordet för Säkert Läge är edit. Välkommen till Prata! Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att locka till kommunikation genom färg, form och lekfullhet.

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Inställningar för Google foto i datorn

Inställningar för Google foto i datorn Google Foto Tjänsten Google Foto är tillgänglig på datorer,telefoner och pekplattor. Kravet är att man har ett Google konto.på datorn kan man skriva in https://photos.google.com eller starta den via appen

Läs mer

Att flippa ett klassrum

Att flippa ett klassrum Att flippa ett klassrum i grundskolan Del 1. Att ladda upp videoklipp på Youtube. Material 1. Kamera - ipad 2. IMovie. 3. Nätbaserad sida- Facebook, blogg. 4. Youtubekanal 5. Användbara appar i ditt flippande.

Läs mer

Aastra 6737i fast IP-telefon

Aastra 6737i fast IP-telefon Växel Aastra 677i fast IP-telefon i Växel. Aastra 677i fast IP-telefon i Växel. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du

Läs mer

1

1 www.itpedagogeek.se 1 Innehåll INNAN DU KÖR IGÅNG... 3 DET HÄR ÄR KLASSANTECKNINGSBOKEN... 3 ATT SPARA I ONENOTE... 3 MENYERNA... 3 ANTECKNINGSBOK FÖR KLASSEN... 4 STRUKTUR... 4 BYGG UPP DIN KLASSANTECKNINGSBOK...

Läs mer

Snabbguide. Version

Snabbguide. Version Snabbguide Version 0-0-0 Skapa konto Det är enkelt att skapa ett konto i SecureMailbox. Antingen skapar ni ett konto direkt på my.securemailbox.com eller så svarar ni på en länk när någon skickat ett meddelande

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 9 mars 2016 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net ios-appen Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net 1 Fokus på tillgänglighet Med ios-appen kan alla som använder en iphone eller ipad med ios operativsystem få enkel tillgång

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Manual gjord av Liv Zetterling 2010

Manual gjord av Liv Zetterling 2010 när man filmar på bambuser är det smidigt att länka från bambuser till andra sociala media. Med några enkla inställningar kan du få ett automatiskt flöde till din facebook, din twitter, din hemsida mm.

Läs mer

GoTalk NOW. Lathund för redigering i appen. Senast redigerad av Henrik Hasselqvist

GoTalk NOW. Lathund för redigering i appen. Senast redigerad av Henrik Hasselqvist GoTalk NOW Lathund för redigering i appen Senast redigerad 2017-04-28 av Henrik Hasselqvist Innehållsförteckning Startsidan 3 Skapa ny bok 4 Säkerhetskopiera-/återskapa bok från Dropbox 5 Redigera rutor

Läs mer

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Varför Facebook? Facebook är ett socialt forum där det är enkelt att hålla kontakt, uppdatera medlemmar om aktuella händelser och så vidare.

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Kom igång med din ipad

Kom igång med din ipad Kom igång med din ipad 12 mars 2012 Gunilla Celen 1 Lathund för ipad Lathund för ipad Lite tips så du kommer igång Starta upp: Håll inne den långsmala svarta knappen som sitter på kortsidan. Efter några

Läs mer

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren KAPITEL 6 Umgås på nätet Internet håller alltmer på att utvecklas till en parallellvärld med vår vanliga tillvaro. Man spelar spel över nätet, bygger upp virtuella världar med virtuella prylar och virtuella

Läs mer

Restaurang Example. (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida. Av Kharma Concept

Restaurang Example. (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida. Av Kharma Concept Restaurang Example (http://www.example.se) Analys av nuvarande hemsida Av Kharma Concept 1.Översikt: Restaurang XXX har en kreativ hemsida med modern design. Navigering till de olika delarna av hemsidan

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Sociala medier några tips

Sociala medier några tips Stockholm 2015-02-11 Charlotta Ulvenlöv Victor Svedberg Partistyrelsens expedition Sociala medier några tips Om vi skall uppfattas som framtidsinriktade är sociala medier en viktig del i vår kommunikation

Läs mer

Guide för Tele P iphone app INLEDNING

Guide för Tele P iphone app INLEDNING INLEDNING Ladda ner appen från App Store Först måste man ladda ner appen. Detta gör du på App Store. (Se bild nere till vänster). Sök sedan efter Tele P och ladda ner appen. Skriv in dina inloggningsuppgifter

Läs mer

Kontakter. 3Växel. Kontakter app

Kontakter. 3Växel. Kontakter app Kontakter I kontaktlistan kan du söka efter alla företagets -kontakter, externa kontakter som har lagts till i samt alla kontakter i mobilens telefonbok. Du kan till exempel ringa, koppla samtal och skicka

Läs mer

Innehållsförteckning Om Akila Inloggning och konto Prova appen Logga in Logga ut Glömt lösenord

Innehållsförteckning Om Akila Inloggning och konto Prova appen Logga in Logga ut Glömt lösenord 1 Innehållsförteckning Om Akila... 3 1. Inloggning och konto... 4 1.1 Prova appen... 4 1.2 Logga in... 4 1.3 Logga ut... 4 1.4 Glömt lösenord... 4 1.5 Få tillgång till din tidning... 4 2. Använda appen...

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Lathund för EveryonePrint på ipad

Lathund för EveryonePrint på ipad 1(10) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för EveryonePrint på ipad 2(10) 1. Inledning EveryonePrint är en app för ipads och iphones som underlättar utskrifter till http://utskrift.molndal.se

Läs mer

Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad)

Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad) Sidan 1 av 7 App-release: 1.0 Manual - Inläsningstjänsts App (ios för iphone och ipad) Innehållsförteckning 1 Kort om appen... 2 Funktionaliteten i grova drag... 2 Kända begränsningar i denna version...

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

IntoWords elevdata.se

IntoWords elevdata.se Snabbhjälp till IntoWords Innehåll Snabbhjälp till IntoWords 4 Läs/Stopp 4 Rösthastighet 4 Dela 5 Pdf-uppläsning 5 Uppläsning av markerad text 6 Ordlistan 6 Profiler 7 Dokument 8 Hjälp 9 Inställningar

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Innehållsförteckning WEBBTJÄNSTEN Registrera ny användare 4 Logga in 5 Boka resa 6 Boka resa Bekräftelse 7 Mina resor 8 Mina ombud 9 Favoritresor

Läs mer

Lägg till konto i rapport PromikBook

Lägg till konto i rapport PromikBook Lägg till konto i rapport PromikBook Ibland händer det att man vill bokföra på konton som ligger utanför standardkontoplanen vilket också innebär att dessa konton kanske inte dyker upp i rapporter automatiskt.

Läs mer

Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto.

Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto. Uppstart av ipad och konfigurering av itunes konto. När det gäller konto och appar på kommunens ipads så gäller ett konto per ipad. Detta innebär att man inte får dela appar mellan verksamhetens ipads.

Läs mer

Part of Vitec Software Group. Kom igång med IntoWords för ipad

Part of Vitec Software Group. Kom igång med IntoWords för ipad Part of Vitec Software Group Kom igång med IntoWords för ipad Kom igång med IntoWords för ipad I det här dokumentet så får du en kort genomgång om hur IntoWords för ipad fungerar. Innehållsförteckning

Läs mer

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E.

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. Word Grunderna 1 Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. A Starta programmet Word. Titta på skärmen efter en bild som det finns ett W på. Tryck med musknappen snabbt två gånger

Läs mer

En introduktion till SLI.SE

En introduktion till SLI.SE En introduktion till SLI.SE Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola,

Läs mer

KOM IGÅNG MED DIN E-HANDEL! LATHUND 1.2

KOM IGÅNG MED DIN E-HANDEL! LATHUND 1.2 KOM IGÅNG MED DIN E-HANDEL! LATHUND 1.2 Innehåll 1, 2,3 och du är igång med din egen e-handel: Steg 1 Logga in din butiksadministration Steg 2 Lägg in dina första varor Steg 3 Butiksinställningar Kontakta

Läs mer

cellip MANUAL CELLIP 365 MOBILAPP INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Manual Cellip 365 mobilapp Startsida Hänvisning...

cellip MANUAL CELLIP 365 MOBILAPP INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Manual Cellip 365 mobilapp Startsida Hänvisning... INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Manual Cellip 365 mobilapp... 2 1. Startsida... 2 2. Hänvisning... 3 3. Svarsgrupper... 5 4. Ring med app... 6 5. Vidarekoppla pågående samtal... 7 6. Kontakter...

Läs mer

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator BASIC Android Ver. 8- Snabbguide Om tjänsten icentrex är ett samarbetsverktyg för hela ert företag. Tjänsten finns tillgänglig för alla användare i din organisation. Applikationen är kompatibel med iphone

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer