HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION AUGUSTI 2015 PH IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION AUGUSTI 2015 PH128284. IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V."

Transkript

1 PH IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION AUGUSTI 2015

2 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 2 PH PH TILLSÄTT LITE KREATIVITET Visst ligger det något tillfredsställande i att skapa själv? Och det gäller både matlagning som andra saker. Vi är många som älskar att sylta, safta och göra inläggningar. Så här säger Sigga Heimis, kreativ ledare för HEMSMAK kollektion: Vi blir allt mer medvetna om hur vi använder våra resurser. Det märks på olika sätt till exempel på att många odlar i fönstret, gör sin egen sylt eller tar vara på äpplena som blivit lite gamla istället för att slänga dem. HEMSMAK är vårt sätt att hylla denna kreativitet och samtidigt göra processen lättare och roligare. HEMSMAK kollektion består av dekorativa burkar och flaskor redo att fyllas med allehanda godsaker. Även etiketter, påsar, snören och pappersdekorationer för allt från frysta blåbär till hemlagade presenter ingår i kollektionen som säljs i begränsad upplaga. PH PH Säljstart: fredagen 31 juli, 2015 Sigga Heimis, kreativ ledare för HEMSMAK kollektion

3 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 3 PH LYCKAN ATT LYCKAS MED EN INLÄGGNING Syrade grönsaker i burk, inlagd sill, hemkokt saft, tomater i kryddig olivolja Uppräkningen kan fortsätta i det oändliga. Det finns så mycket gott man kan göra av allt från hemodlade grönsaker till gårdagens rester. Många tycker om att vara kreativa i köket och att sätta en personlig prägel på det som kokas ihop. Och det är absolut inget fel på blommor och choklad, men få saker slår en hemlagad present. Det behöver inte vara särskilt svårt. Gör en superenkel jordgubbssylt eller en egen kimchi och knyt ett fint snöre runt så är det klart.

4 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 4 PH EN BRA MIX MED HEMSMAK Produkterna i HEMSMAK är lätta att använda och lika lätta att göra personliga. Som hinkarna med lock till exempel, de är perfekta för torrvaror men fungerar lika bra som fina presenter. Att skapa en mångsidig kollektion har varit ett av huvudsyftena berättar Sigga Heimis, kreativ ledare för HEMSMAK kollektion: Blanda burkar, hinkar och påsar, och fyll dem med dina favoriter. Sätt på en etikett eller tio. Eller leta fram en gammal burk och ge den nytt liv med ett fint snöre och en färgstark etikett.

5 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 5 PH PH VI HOPPAS KUNNA GÖRA DET ROLIGARE ATT MÄRKA UPP BURKARNA OCH FLASKORNA NÄR DU ÄR KLAR, OCH ATT GÖRA DET LÄTTARE FÖR ALLA ATT SKAPA DEKORATIVA PRESENTER AV SINA HEMGJORDA GODSAKER PASSION FÖR PAPPER Varför stanna vid burkar och flaskor? HEMSMAK kollektion är skapad för att göra det enkelt att organisera i skafferiet men också för att göra något alldeles extra av flaskor och burkar med hemlagat innehåll. Därför ingår även etiketter och dekorationer, designade av de begåvade formgivarna Hildur Sigurdardottir och Olof Birna Gardarsdottir på Reykjavík Letterpress, i kollektionen. Förutom sin kärlek till mat och hemlagat delar de en genuin passion för papper. Hildur Sigurdardottir om HEMSMAK: Etiketterna visar inte bara innehållet i varje burk, de talar också om vilket datum det tillagades. Om man vill kan man sätta etiketter i olika storlek på varje burk en med innehållet, en annan med receptet och en tredje med en personlig hälsning. Etiketterna är dessutom väldigt praktiska. På de självhäftande är det lätt att markera tillagningsdatum bara genom att ringa in siffrorna för månad och datum. Men självklart finns också plats för egen kreativitet. Några kanske inspireras av mormors skafferihyllor medan andra vill ha en mer modern och lekfull stil på burkar och flaskor. Olof Birna Gardarsdottir är nöjd med resultatet: Vi hoppas kunna göra det roligare att märka upp burkarna och flaskorna när du är klar, och att göra det lättare för alla att göra dekorativa presenter av sina hemlagade godsaker. HEMSMAK papperspåsar, även de designade av Reykjavík Letterpress, har ett uttryck som förstärker det lekfulla. Det gäller också cellofanpåsarna och de vita och svarta filtpennorna som också ingår i HEMSMAK kollektion.

6 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 6 HEMSMAK TILLFÄLLIG KOLLEKTION, SÄLJSTART: 31 JULI 2015 PH128286

7 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 7 PH BEVARA DET GODA Oavsett om du drömmer om marmelad gjord av egen rabarber eller pesto gjord på vildväxande ramslök, så är en sak säker: du är inte ensam. Det finns massor av entusiaster där ute som älskar att plocka, hacka, blanda och bevara allt från kryddiga inläggningar till söt sylt som ger en smak av sommar på burk. Vi som inte har någon trädgård kan ändå ge utlopp för odlingsglädje. Testa att plantera bladrens från grönsakerna på fönsterbrädan eller att grodda egna groddar i en burk. Det är enklare än du tror. När ingredienserna i varje burk hanteras med kärlek och omsorg blir det också mindre mat som slängs och det är ju väldigt smart.

8 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 8 PH PH FYLL HEMMET MED GRÖNT SOM GÅR ATT ÄTA HEMSMAK kollektion. Burk med lock 15:-/st 0.5l. Blandade färger Karaff med kork 19:-/st 0.5l. Blandade färger Groddar i en burk. Det kan vara det enklaste som finns att odla. Eller varför inte låta pelargonsticklingar eller bladrens från grönsaker rota sig i vatten eller jord.

9 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 9 PH PH GOTT PÅ BURK HEMSMAK kollektion. Burk med lock 29:-/2st 0.5l Burk med lock 19:-/2st 25cl Tratt 49:- 15 cm Apelsin, citron och morot (och lite vanilj) blir en ljuvlig marmelad. För mindre kladd rekommenderas en vid tratt som gör det enklare att fylla burkar i olika storlekar.

10 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 10 PH BEVARA SMAKERNA Kimchi är en fermenterad grönsaksblandning som förekommer i många olika varianter. Den är lätt att göra och har lång hållbarhet se bara till att förvara den kallt. HEMSMAK burkar har lock med aromtäta packningar som hjälper till att bevara smaken längre. HEMSMAK burk med lock 19:- 1l. Blandade färger

11 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 11 PH PH JUICA MATEN Har du tröttnat på att tugga på broccolibuketter och morotsbitar kan du alltid välja göra dryck av dem i stället. Grönsaksjuice är inte bara nyttigt, det är också väldigt fint att titta på. HEMSMAK KOLLEKTION. Karaff med kork 19:-/st 0.5l Karaff med kork 39:-/st 1.4l

12 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 12 PH PH ÖRTAGOTT HEMSMAK burk med lock 3 våningar 19: Använd torkade blad av kamomill, ringblomma och äppelros till te och förvara blandningen mörkt, svalt och torrt. En metallburk är ett bra val som bevarar smak och doft.

13 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 13 PH MED EN NYPA SALT Blanda dina torkade favoritörter med salt av god kvalitet så får du en helt egen saltvariant. HEMSMAK burk med lock 19:-/2st L8 B8, H6cm

14 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 14 PH SMAKSATT HONUNG Honung är ett naturligt sötningsmedel med en uppsjö av välgörande egenskaper. Sätt extra smak med lite citronskal, eller som här, med lavendel. HEMSMAK burk med lock 15:- 0.5l

15 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 15 PH SENSATIONELL CITRUS En skiva lime och några myntablad kan göra ditt vanliga kranvatten till något utöver det vanliga. HEMSMAK flaskor har tättslutande korkar så att inte en droppe behöver gå till spillo. HEMSMAK flaska med kork 12:-/st 0.5l

16 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 16 PH KÄRLEK I EN BURK Det är inte bara insidan som räknas. När du vill få någon att känna sig speciell kan det vara viktigt att anstränga sig lite även när det gäller utsidan. På barnkalaset kan du låta alla barn göra sin egen genomskinliga godispåse. Eller fyll en hink med makroner så har du en idealisk avtackningspresent till kollegan. Det mesta ser fint ut i rätt burk eller påse och med en färgstark hängetikett eller två som du fäster med lite fint snöre. Så det behöver faktiskt inte vara så svårt att förvandla godsaker till fina presenter som gör någon riktigt glad.

17 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 17 PH FESTLIGT PÅ FLASKA Vispa hallon och mjölk till en kulinarisk kalasdryck för unga finsmakare. Skriv gästens namn i choklad så blir det lättare att hålla ordning på de olika flaskorna. HEMSMAK flaska md lock 12:-/st 0.5l

18 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 18 PH PH GOTT ATT TITTA PÅ HEMSMAK KOLLEKTION Burk med lock 79:-/st 1l Burk med lock 129:-/st 4.7l En munblåst och därmed unik glasburk är det perfekta stället för dina tjusiga cakepops.

19 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 19 PH PH PRASSLIGT VÄRRE HEMSMAK påse 15:-/25st Godispåsar som avslöjar innehållet höjer garanterat energinivån på alla barnkalas.

20 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 20 PH PH BURKAR FÖR EFTERRÄTTEN HEMSMAK burk med lock 29:-/2st 0.5l Lägg favoritdesserten i en burk. Sätt dig sedan och avnjut den på din favoritplats. Om du behåller locket på tills det är dags för första skeden kan du vara säker på att ingen annan har tjuvsmakat.

21 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 21 PH STRÖSSEL PÅ BURK Det finns bättre sätt att förvara strössel än i förpackningar som slitits sönder av ivriga små fingrar. Som till exempel i de här burkarna i olika storlek. HEMSMAK burk med lock, set om 5, 19:

22 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 22 PH PH GOTT MED SÖT SKED HEMSMAK burk med lock 19:-/2st 25cl Krämig chokladmousse i burk med ätbar sked. En efterrätt blir knappast bättre än så här.

23 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 23 PH MARKERA MED EN RING Kommer du ihåg när du bakade sist? Med de här smarta klisteretiketterna av Hildur Sigurdardottir och Olof Gardarsdottir ringar du bara in månad och datum sedan är problemet löst. HEMSMAK självhäftande etiketter 19:-/90st L5.4 B7.5cm. Blandade mönster

24 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 24 PH PH HEMSMAK hängetikett, set om 32, 19:- Assorted sizes HEMSMAK hink med lock, set of 3, 49: AVSLUTA MED EN ETIKETT En fin hängetikett i ett snöre gör en burk till en perfekt present eller till ett fint tillskott till kökshyllan.

25 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 25 PH PH PRESENT PÅ BURK HEMSMAK burk med lock 29:-/st 1.8l Letar du efter en kul och smakfull present? Lägg alla ingredienser till Chocolate Chip Cookies i en burk så får du en festlig present.

26 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 26 PH FÖR DINA FINASTE FÖREMÅL En burk kan vara så mycket mer än bara en burk. Den kan vara ett konstverk. Den kan vara den perfekta förvaringen för dina målarpenslar eller din snäckskalssamling. Och fem burkar i rad kan vara det bästa sättet av alla att skapa ordning bland spikar, skruvar och muttrar. Det spelar ingen roll om du är den ordningsamma typen eller inte. Testa att stoppa ner röran i en burk. Det ser säkert fantastiskt ut.

27 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 27 PH PH SOUVENIRER SOM SYNS HEMSMAK kollektion Burk med lock 15:-/st 0.5l Burk med lock 19:-/st 1l Burk med lock 29:-/st 1.8l En burk full med snäckskal väcker sommarminnen till liv. Så göm inte undan dina strandfynd gör dem till intressanta blickfång i stället.

28 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 28 PH PH MIXA OCH MATCHA HEMSMAK burk med lock 19:-/2st. 25cl Hitta bland färger och målarprylar. Använd så många burkar som behövs.

29 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 29 PH SKIMRANDE FÖRVARING Håll ordning på nål, tråd och snöre i små, skimrande burkar av plåt. HEMSMAK burk med lock 19:-/2st L8 B8, H6cm

30 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 30 PH PH HEMSMAK burk med lock, set om 5, 19: HEMSMAK burk med lock, set om 3, 49: SORTERA MERA Längtar du efter att få sortera alla spikar efter storlek? Eller att få gömma undan kletiga färgtuber? Då kan HEMSMAK burkar och hinkar vara till god hjälp.

31 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 31 PH KONSTEN ATT FÖRVARA I PÅSAR Vore det inte underbart om alla viktiga smågrejer fick en egen plats? Så att de slipper hamna i den stökiga skräplådan. HEMSMAK plastpåse 15:-/25st

32 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 32 PH PH VÄRLDEN I EN BURK HEMSMAK burk med lock 129:- 4.7l Dags att uppgradera flaskskeppskonceptet? I HEMSMAK glasburk får du plats med betydligt mer än du tror. Som en konstnärsateljé till exempel.

33 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 33 PE HEMSMAK burk med lock 19:-/2st Burken har ett aromtätt lock, perfekt för konservering av din hemgjorda sylt och gelé. Glas och rostfritt stål. 25cl PE HEMSMAK burk med lock 29:-/2st Burken har ett aromtätt lock, perfekt för konservering av din hemgjorda sylt och gelé. Glas och rostfritt stål. 0.5l PE HEMSMAK burk med lock 15:-/st Det aromtäta locket behåller matens smak och doft längre. Målat glas. 0.5l PE HEMSMAK burk med lock 19:-/st Det aromtäta locket behåller matens smak och doft längre. Målat glas. 1l PE HEMSMAK burk med lock 29:-/st Det aromtäta locket behåller matens smak och doft längre. Målat glas. 1.8l PE PE PE PE PE HEMSMAK karaff med kork 19:-/st Målat glas. Designer: C Halskov/H Dalsgaard. 0.5l HEMSMAK karaff med kork 39:-/st Målat glas. Designer: C Halskov/H Dalsgaard. 1.4l HEMSMAK flaska med kork 12:-/st Tättslutande kork som förhindrar läckage. Målat glas. 0.5l HEMSMAK flaska med kork 12:- Tättslutande kork som förhindrar läckage. Målat glas. 0,5l. Klarglas HEMSMAK burk med lock 129:- 4.7l. Klarglas

34 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 34 PE PE PE PE PE HEMSMAK burk med lock 79:- Klarglas 1l HEMSMAK hink med lock, set om 3, 49:- Förtennad stål. Storlekar: 1st 2.6l (Ø16, H16cm), 1st 1.2l (Ø12, H12.5cm) 1st 0.4l (Ø8.5, H9cm). Silverfärgad HEMSMAK burk med lock 19:-/st Det aromtäta locket behåller matens smak och doft längre. Förtennad stål. Ø9, H16cm HEMSMAK burk med lock 29:-/st Förtennad stål. Ø14, H32cm HEMSMAK burk med lock 19:-/2st Förtennad stål L8 B8, H6cm PE PE PE PE PE HEMSMAK burk med lock, set om 3, 59:- Förtennad stål. Storlekar: 1st cm (1.7l), 1st cm (4l) 1st cm (7l) HEMSMAK burk med lock, set om 5, 49:- Hinkarna är perfekta för torrvaror som müsli, ris och kakor. Förtennad stål. Storlekar: Ø4, H3cm (0.03l), Ø5, H3.5cm (0.06l), Ø6, H4.5cm (0.13l), Ø8, H5.4cm (0.27l) and Ø9.5, H6.6cm (0.46l) HEMSMAK 3burk med lock, 3 våningar, 49:- Förtennad stål. Ø8.4, H26.5cm. Silverfärgad HEMSMAK tratt 49:- Rostfritt stål Ø15, H7cm HEMSMAK papperspåse 39:-/15st Papper. Designer: H Sigurdardottir/Ó Gardarsdottir. L30 B15cm. Blandade mönster

35 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 35 PE HEMSMAK syltetikett, set om 14, 19:- Innehåller: Papperssnöre (L4m), 6 hängetiketter (Ø5cm), 1 ark med 6 självhäftande etiketter (Ø5.3cm) 6 ark dekorationspapper (B15 H15cm). Designer: H Sigurdardottir/Ó Gardarsdottir PE HEMSMAK jar label, set om 14, 19:- Innehåller: Papperssnöre (L4m), 6 hängetiketter (Ø5cm), 1 ark med 6 självhäftande etiketter (Ø5.3cm) 6 ark dekorationspapper (B15 H15cm). Designer: H Sigurdardottir/Ó Gardarsdottir PE HEMSMAK självhäftande etiketter, set om 4, 15:- Innehåller: 32 självhäftande etiketter att skriva på. Papper. Designer: H Sigurdardottir/Ó Gardarsdottir. 25 B21cm. Blandade färger PE HEMSMAK självhäftande etiketter 19:-/st Papper. Designer: H Sigurdardottir/Ó Gardarsdottir. L5.4 B7.5cm. Blandade mönster PE HEMSMAK hängetikett 15:-/6st. Du kan välja mellan runda (diam. 8,5 cm) och rektangulära (8,5x9,5 cm). Papper. Designer: H Sigurdardottir/Ó Gardarsdottir. Blandader färger PE PE PE PE PE HEMSMAK hängetikett set om 32, 19:- Papper. Designer: H Sigurdardottir/Ó Gardarsdottir. Blandade storlekar HEMSMAK presentsnöre, set om 3, 39:- Papper. L20m HEMSMAK tejprulle 39:-/2st Papper. B3cm. Vit/svart HEMSMAK tuschpenna 9:-/2st Du kan använda pennorna på alla typer av material. Den vita färgen framträder efter några sekunder. L13cm. Vit/Svart HEMSMAK plastpåse 15:-/25 pack. 100% polypropen. Transparent

HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION JULI/AUGUSTI 2015 PH128284. IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V.

HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION JULI/AUGUSTI 2015 PH128284. IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V. PH128284 IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015 HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION JULI/AUGUSTI 2015 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 2 PH128252 PH128282

Läs mer

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015 ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016 Inter IKEA Systems B.V. 2015 KONTAKT: press.sto@ikea.com PH132885 En grönare livsstil är en vänligare livsstil ANVÄNDBAR är en kollektion som vill uppmuntra

Läs mer

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015 ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016 Inter IKEA Systems B.V. 2015 KONTAKT: press.sto@ikea.com PH132885 För en vänligare livsstil ANVÄNDBAR är en kollektion som vill uppmuntra till ett mer hållbart

Läs mer

Konservering. Bärkompott... 5 Fruktkompott... 5 Grönsaker... 5

Konservering. Bärkompott... 5 Fruktkompott... 5 Grönsaker... 5 Utrustning vid konservering....................................................... 2 Steriliseringsapparat............................................................. 2 Hela och rena...................................................................

Läs mer

Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker. Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt

Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker. Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt Vecka 1: Måndag: Frukost: (kl 6-8.00) Äggröra med grönsaker Lunch: (kl 11-13.00) Nötshake med frukt Middag: (efter kl 17.00) Grekiskbiff med medelhavsallad Tisdag: Frukost: (kl 6.00-8.00) Äggröra med grönsaker

Läs mer

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två!

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Vilda bär för barn Den nordliga naturen är en riktig skattkista: vilda bär som växer i skogar, på myrar och i fjällen innehåller rikligt med

Läs mer

IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015. SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea.

IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015. SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea. IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015 SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 2 Sommaren på

Läs mer

Recept - vegetariska drycker ett urval.

Recept - vegetariska drycker ett urval. Recept - vegetariska drycker ett urval. Detta är endast ett axplock av alla drycker du kan göra. Se det som en start för dig då det kan vara bra att följa recept till en början innan man får en känsla

Läs mer

v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL

v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL Hemmagjord glögg 3-5 msk råsocker 1 liter vin (gärna kraftigt) 6 cl rom eller cognac 3 st svartpepparkorn 4 st kardemumma kapslar 8 st nejlikor 1-2 st kanelstänger 2 st pomeransskal

Läs mer

KUMMIN PÅ SKÅNSKA TRÄDGÅRDSLIV VÅREN 07

KUMMIN PÅ SKÅNSKA TRÄDGÅRDSLIV VÅREN 07 KUMMIN PÅ SKÅNSKA AV A N N A W E N D T KUMMIN RUVAR PÅ FANTASTISKA SMAKER. INTE BARA SOM SNAPS- ELLER KRÄFTKRYDDA. MEN DEN HAR TYVÄRR BLIVIT LITE BORTGLÖMD. SLÄPP FRAM DEN UR SKAFFERIET & NJUT AV DE SMAKPOTENTA

Läs mer

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09 glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. 64 ELLE mat & vin 2/09 för en Istället personligt påskblomma Bortbjuden? Baka ett gäng krispiga grissini och ta med i stället för en bukett

Läs mer

ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com

ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com PH133385 Inter IKEA Systems B.V. 2016 ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com Från maj hittar du hela sortimentet här: IKEA.se/ODLAINOMHUS

Läs mer

Sallat. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro.

Sallat. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Sallat Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Krispiga och smakrika blad Skillnaden mellan sallat och sallad är att sallat är de gröna växande bladen och sallad är själva maträtten. Sallat

Läs mer

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept!

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept! Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter 10 ljuvliga recept! Påskdessert 4 portioner Luftig njutning i portionsformat. 3 dl crème fraiche 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker 2 citroner ½ dl citronsaft,

Läs mer

Enkel sommarbuffé till festen (8 sidor) Smarta bufférätter med mycket smak och vackra färger.

Enkel sommarbuffé till festen (8 sidor) Smarta bufférätter med mycket smak och vackra färger. 1 Enkel sommarbuffé till festen (8 sidor) Smarta bufférätter med mycket smak och vackra färger. Foto: Holger Edström Hannas välkomstdrink Ingredienser 20 personer 1 l granatäppeljuice, (Del Monte) 4 st

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 40 Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta Hej! Vi inleder denna höstvecka med en riktigt snabb pastarätt med milda goda edamamebönor, även kallat sojabönor. Edamamebönan härstammar från

Läs mer

Ta vara på ögonblicken

Ta vara på ögonblicken Pressmaterial IKEA katalogen 2016 kontakt: press.sto@ikea.com Ta vara på ögonblicken Ta vara på ögonblicken Årets IKEA katalog är tillägnad ett tema som skapar mänsklig gemenskap på ett naturligt sätt.

Läs mer

Inskrivna bak-recept

Inskrivna bak-recept Inskrivna bak-recept a. Småkakor... 2 a.1. Maryland cookies...2 b. Mjuka kakor... 3 b.1. Morotskaka...3 b.2. Socker kaka...3 b.3. Socker kaka, för större tårta...4 b.4. Nötchocklad rutor/kakor...4 b.5.

Läs mer

IKEA. mörgåsbord. Kalasbra förvaring! 245:- BILLY bokhylla i folie. B40 D28, H106cm. Max belastning/hyllplan 15kg. Vit. 800.857.07 BILLY 30! IKEA.

IKEA. mörgåsbord. Kalasbra förvaring! 245:- BILLY bokhylla i folie. B40 D28, H106cm. Max belastning/hyllplan 15kg. Vit. 800.857.07 BILLY 30! IKEA. IKEA mörgåsbord Kalasbra förvaring! BILLY 0! 45:- BILLY bokhylla i folie. B40 D8, H106cm. Max belastning/hyllplan 15kg. Vit. 800.857.07 IKEA.se 95:- BILLY bokhylla i folie. B80 D8, H0cm. Max belastning

Läs mer

Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories

Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories Nyttiga våfflor pepparkakskrydda med Eftersom det är våffeldagen imorgon hade jag som mål att denna vecka hitta ett bra recept på nyttiga våfflor. Av en händelse

Läs mer

GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK. SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle.

GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK. SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle. GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION Inter IKEA Systems B.V. 2016 IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle. #FURNISHWITHFASHION #IKEACOLLECTIONS

Läs mer

Enchilada med tomatsalsa. Vecka 12

Enchilada med tomatsalsa. Vecka 12 Enchilada med tomatsalsa A Vecka 12 Enchilada med tomatsalsa Enchilada med tomatsalsa är ett smarrigt och mättande texmex-recept där du fyller färska tortillabröd med rivig köttfärssås, kokta svarta bönor

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Bra barnmat Del 3 Middag

Bra barnmat Del 3 Middag Bra barnmat Del 3 Middag I sista och tredje delen om näringsrik barnmat tänkte jag delge er några tips som anpassar klassiska barnrätter till mer häslosamma alternativ. Har du missat barnmat frukost eller

Läs mer

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser Vecka 3,4 port MatHems Familjematkasse! Hej! I årets sista augustikasse hittar du pestofrikadeller i tomatsås och pasta pesto med kyckling. Två väldigt barnvänliga och enkla rätter från det italienska

Läs mer

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein Fröbröd med GOJIBÄR Ett alldeles ljuvligt bröd som är fullproppat med nyttigheter. Perfekt som frukostbröd, på ostbrickan,

Läs mer

Vecka 48-51. Monika Ahlbergs julfestkasse. Ingredienser

Vecka 48-51. Monika Ahlbergs julfestkasse. Ingredienser Vecka 48-51 Ingredienser Kött/fisk ca 1 1/2 kg revbensspjäll 1 burk räkor i lake 1 pkt rökt lax, 200g 1 burk rom 2 burkar 5-minuterssill, 420 g Potatis/ris/pasta mm 750 g kokt risgrynsgröt 1 pkt bake off

Läs mer

Uppskattade måltidsdrycker med enkel hantering

Uppskattade måltidsdrycker med enkel hantering Uppskattade måltidsdrycker med enkel hantering God mat och dryck, men också god ekonomi. Självklart ska dina matgäster få vällagad och god mat med passande måltidsdrycker. Det är grunden. Men att servera

Läs mer

Recept. Ingredienser v.39. Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.39. Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.39 Kött/fisk Ca 600 gram rödspättafilé Ca 500 gram nötfärs Ca 000 gram kycklingben Ca 800 gram falukorv Ca 500 gram lövbiff Recept 2 5 3 Potatis/ris/pasta mm kg mjölig potatis 3 bakpotatisar pkt pasta

Läs mer

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ)

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) namn:... klass:... ålder:... familj:... mina intressen:... mina favoriträtter:... dagens datum:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) JA NEJ tycker om att vara tillsammans med andra tycker

Läs mer

NYHETER SOVRUM. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com FEBRUARI 2015 NYHETER SOVRUM FEBRUARI. Inter IKEA Systems B.V. 2014

NYHETER SOVRUM. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com FEBRUARI 2015 NYHETER SOVRUM FEBRUARI. Inter IKEA Systems B.V. 2014 IKEA PRESSMATERIAL / 2015 / 1 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2014 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / 2015 / 2 OPPLAND. STOMMEN I ETT VILSAMT PH123223 Sovrummet är en plats för avkoppling,

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 25-32 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 25. FITNESS FRUKTIGA GRANOLAMUFFINS Ingredienser till muffinsmet: 2½ dl siktat vetemjöl 1¾ dl fullkornsmjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt ½ tsk kanel 2 stora ägg 1¾ dl

Läs mer

Paolos heta räkor med vitlök, saffran och tomat. vecka 12

Paolos heta räkor med vitlök, saffran och tomat. vecka 12 Paolos heta räkor med vitlök, saffran och tomat vecka 12 inspiration Paolos heta räkor med vitlök, saffran och tomat Räkor och tomat med nykokt tonnarelli är en enkel och förträfflig rätt. Såsen med saffran,

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.39 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 40-00 gram fläskfilé 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2

Läs mer

. NOV 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

. NOV 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker . NOV 2015 Har inte hänt så mycket sedan förra månaden så vi tar oss vidare med våra härliga höst o vinter primörer. Vi är noga med att tänka efter och låter oss inspireras av det som är säsong JUST NU!

Läs mer

FULLT TRYCK PÅ SMAKEN

FULLT TRYCK PÅ SMAKEN FULLT TRYCK PÅ SMAKEN Inspiration för din tryckkokare Inspiration för din tryckkokare Spara upp till 2/3 av tillagningstiden Bevara upp till 95% av vitaminerna i maten Spara upp till 70% energi Näringsrik

Läs mer

Krämig räkpasta med körvel. Vecka 7

Krämig räkpasta med körvel. Vecka 7 Krämig räkpasta med körvel A Vecka 7 Krämig räkpasta med körvel Här är ett läckert och enkelt recept på krämig räkpasta med körvel. Den snabblagade såsen innehåller tomat, lök och grädde och blandas tillsammans

Läs mer

Tomatgulasch med kolbázs

Tomatgulasch med kolbázs Tomatgulasch med kolbázs Varje år åker jag, min fru Marie och en hel del andra underbara familjemedlemmar norrut i vårt avlånga land för en helg fylld med skidåkning, utsökt mat, vin, pilsner och sällskapsspel.

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé 500 gram nötfärs 500 gram hönsfärs Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis förp risnudlar Hej! Välkomna till en ny vintervecka med flera goda smaker

Läs mer

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V 2014 ÄNTLIGEN ORDNING i garderoben KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014 Kontakt: press.sto@ikea.com ÄNTLIGEN ORDNING I GARDEROBEN KOMPLEMENT: ny garderobsinredning

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.3 Recept Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 800 gram fläskkarre 2 pkt bacon 400 gram torskfilé 400 gram lax 2 3 4 Potatis/ris/pasta mm 2 kg potatis pkt pasta 3, Hej! Vi har en

Läs mer

MÅNGA GODA SKÄL ATT FIRA. Gör någon glad med en ROS i MARSIPAN! Hurra för dig! 10 LÄTTA OCH LÄCKRA RECEPT

MÅNGA GODA SKÄL ATT FIRA. Gör någon glad med en ROS i MARSIPAN! Hurra för dig! 10 LÄTTA OCH LÄCKRA RECEPT Gör någon glad med en ROS i MARSIPAN! MÅNGA GODA SKÄL ATT FIRA Hurra för dig! 10 LÄTTA OCH LÄCKRA RECEPT HIPP, HIPP, HURRA! Världens bästa grannar, en sambo som gör dig lycklig eller en lång, ledig helg

Läs mer

t m Vegomat till restaurang och storkök!

t m Vegomat till restaurang och storkök! , l i t s s v i l s n e d i t m a r f ramtidens f Vegomat till restaurang och storkök! mat! Vego är fantastiskt för smaklökarna, hälsan och miljön. Vego är helt enkelt framtidens mat! Vi på Anamma är stolta

Läs mer

BRAXENRIBS BRAXENFRESTELSE KNAPRIG BRAXEN

BRAXENRIBS BRAXENFRESTELSE KNAPRIG BRAXEN Recept på Smartfisk BRAXENRIBS 2 BRAXENFRESTELSE 2 KNAPRIG BRAXEN 2 CEVICHE 3 CITRONMARINERAD GÄDDA 4 GÄDDA 4 FÄRSBIFFAR 4 GRAVAD MÖRT/ID/BRAXEN 5 LINGONGRAVAD ID 6 INLAGD MÖRT 6 STEKT NORS ELLER FRITERAD

Läs mer

ÄPPELSTRUDEL INGREDIENSER:

ÄPPELSTRUDEL INGREDIENSER: ÄPPELSTRUDEL Deg: Fyllning: 5 dl mjöl 0,5 dl skorpmjöl 1,5 dl ljummet vatten lite olja 5 droppar vinäger 6 st äpple 1 st ägg 1 dl socker 2 msk olja 2 msk kanel 1 kram salt Arbeta ihop en blank deg och

Läs mer

Vildmarkskocken 2007

Vildmarkskocken 2007 Vildmarkskocken 2007 Tävlingsmoment 1 Lunch för 4 hungriga vandrare. Renlig & mustig Dinkel Torkat Renkött Cirka 40-50 g 4 dl Dinkel 100 g hackad lök 5 st Soltorkade tomater 1 msk olja 3 tsk paprikapulver

Läs mer

marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott!

marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott! Mmm marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott! Granatäppleapelsinmarmelad C-vitaminfylld och vackert röd! Passar perfekt till en vällagrad ost. 3 dl granatäpplejuice 600 g apelsinkött i bitar

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Grönsaker gula lökar vitlök avokado chilipeppar gurka paprikor 5 tomater salladshuvud kruka koriander kruka persilja,,,,,,,,, Mejeri dl grädde 5 dl soyayoghurt 50 gram brieost Hej! Välkomna

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! Trevlig matlagning!

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! Trevlig matlagning! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Vi har en riktigt härlig vecka framför oss med flera goda rätter på menyn. Vi inleder med en sann vardagsräddare i form av en krämig och god pasta med

Läs mer

Vårbuffé. Rucolaröra. Kycklingfilé med tomat & oliv. Portioner: 10 personer (buffé)2 dl rucolasallad (ca 35 g) 1 vitlöksklyfta

Vårbuffé. Rucolaröra. Kycklingfilé med tomat & oliv. Portioner: 10 personer (buffé)2 dl rucolasallad (ca 35 g) 1 vitlöksklyfta Vårbuffé Rucolaröra Portioner: 10 personer (buffé)2 dl rucolasallad (ca 35 g) 1 vitlöksklyfta 1 burk kesella/kvarg (2 1/2 dl, 10%) 1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%) svartpeppar Tillagningstid: Max 20

Läs mer

7 enkla pastasallader

7 enkla pastasallader 1 7 enkla pastasallader Pastasallad som går snabbt att göra och är lätt att ta med sig. Här hittar du sju goda varianter. 7 Recept Foto: Ingvar Eriksson Marias pasta med pesto och halloumi 300 g pasta

Läs mer

Ingredienser v.38. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.38. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.38. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.38. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.38 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé 1 fläskfilé, ca 00 gram 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2 Grönsaker

Läs mer

Världens första stavmixer som håller generation efter generation.

Världens första stavmixer som håller generation efter generation. PROFESSIONAL Världens första stavmixer som håller generation efter generation. Varför köpa en? tillverkade världens första stavmixer redan 1954. Tillverkningen sker fortfarande i samma fabrik i Mettlen,

Läs mer

Paul Svensson driver bland annat Fotografiskas restaurang i Stockholm. Päroncarpaccio med grönmögelost, honungskrutonger, olivolja och smält honung

Paul Svensson driver bland annat Fotografiskas restaurang i Stockholm. Päroncarpaccio med grönmögelost, honungskrutonger, olivolja och smält honung Paul Svensson driver bland annat Fotografiskas restaurang i Stockholm Päroncarpaccio med grönmögelost, honungskrutonger, olivolja och smält honung till 4 portioner 80 g ädelost (i Fotografiska museets

Läs mer

Elevportfölj 11 ÅRSKURS 6. Matens kemi. Elevens svar:

Elevportfölj 11 ÅRSKURS 6. Matens kemi. Elevens svar: Du ska tillbringa två veckor i en fjällstuga 1a som saknar elektricitet (men det finns en gasspis att laga maten på). Hur kan du göra för att förlänga matens hållbarhet så att du har mat att äta under

Läs mer

Populära företagsgåvor

Populära företagsgåvor Dags att beställa dina Vackra julblommor & härliga godsaker! Vi i tackar för ditt stöd! Glada minnen för livet En skolresa eller cup är ofta ett äventyr man minns resten av livet, som både utvecklar deltagarna

Läs mer

Hemma hos Philip. En festmåltid till Mamma och Pappa

Hemma hos Philip. En festmåltid till Mamma och Pappa Hemma hos Philip En festmåltid till Mamma och Pappa Hemma hos Philip Jag har fått i uppdrag att skapa en festmåltid för Mamma och Pappa. Den här boken visar mina bilder och recept. Min festmåltid Jag ville

Läs mer

Glögg med incabär Testa att enkelt göra en egen glögg, Superfruits mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs. ca.

Glögg med incabär Testa att enkelt göra en egen glögg, Superfruits mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs. ca. 12 julklassiker med Innehåll Glögg med incabär 5 Urtekrams glögg 6 Varm choklad med Chili 7 Cocosa knäck 9 Aromatiska julkonfektkulor 10 Renée Voltaires Kokoskola 11 Cocosa Pepparkakor 13 Lussekatter 14

Läs mer

Safta Sylta Baka. Canderel presenterar 13 recept i samarbete med Rent a Chef

Safta Sylta Baka. Canderel presenterar 13 recept i samarbete med Rent a Chef Safta Sylta Baka Canderel presenterar 13 recept i samarbete med Rent a Chef Lätt på rätt sätt Canderel gör det möjligt för oss att leva sundare, men samtidigt unna oss det goda. Canderel ersätter socker

Läs mer

Sött slut på påskbuffén! 8 äggstra goda recept

Sött slut på påskbuffén! 8 äggstra goda recept Sött slut på påskbuffén! 8 äggstra goda recept Varmare, sötare tider! Följ upp påskmiddagen med ett härligt bakverk, en festlig kaka eller en läcker dessert. Smaskens för både stora och små. Citrondessert

Läs mer

Mars 2016. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

Mars 2016. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker Mars 2016 Hej på er! Nu börjar det hända saker vad gäller våra kära grönsaker. Fortfarande har vi fantastiska kålsorter och rotfrukter! Även på den svenska marknaden börjar det så smått att komma in produkter

Läs mer

. DEC 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

. DEC 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker . DEC 2015 Fattar inte vart detta år har tagit vägen. Vi är nu framme i december, en månad då mycket av våra grönsaker befinner sig utomlands och har en lång väg att resa innan de når oss. Glöm inte bort

Läs mer

Drycker med alkohol och en del utan

Drycker med alkohol och en del utan Drycker med alkohol och en del utan Apelsinlikör... 2 Baileys... 3 Bilglögg(Alkoholfri)... 4 Dansk julglögg... 5 Dunderglögg... 6 Fryst äggtoddy... 7 Glögg anno 1840... 8 Hallonlikör... 9 Jullikör... 10

Läs mer

Avokadosmörgås Avokado och tomat på fullkornsbröd är gott och nyttigt.

Avokadosmörgås Avokado och tomat på fullkornsbröd är gott och nyttigt. SOMMAR S ommaren kan vara härlig med sol, bad och semester. Men den kan även vara både blåsig och kall, som vi väl alla känner till. Ofta är det väl så att vi inte får den varma sommar som vi längtat efter

Läs mer

Inspirerande recept med ekologisk kyckling

Inspirerande recept med ekologisk kyckling Inspirerande recept med ekologisk kyckling SVENSK EKOLOGISK KYCKLING Kronfågel Bosarpkyckling Svensk KRAV-märkt & EU-ekologisk kyckling En utomhuskyckling från våra svenska, ekologiska gårdar. Den äter

Läs mer

ALGOT Förvaring för hela hemmet

ALGOT Förvaring för hela hemmet Bygg hela vägen upp till taket för att utnyttja varenda kvadratcentimeter, utan att använda så mycket golvyta. Välj metallhyllplan vid förvaring av tunga saker. Metallhyllplan med måtten 80x38 tål belastning

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 47. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 47. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 47 Kött/fisk Ca 500 gram laxfilé 600 gram kycklingfilé Recept Hej! Först ut på menyn denna vecka hittar du en god och lättlagad lax med blomkålscouscous och basilikakräm signerat

Läs mer

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej och välkomna tillbaka till vardagen efter några härliga julveckor. Vi fortsätter på temat med lätta och fräscha rätter så här i början av det nya året. Först ut på menyn har vi klassikern

Läs mer

Från Naturen Ät 2 dl bär Dig till varje dag! Lätta mellanmål med bär Havtorn (Hippophaë rhamnoides) MÅNDAG Rönn (Sorbus aucuparia) TISDAG Blåbär (Vaccinium myrtillus) ONSDAG Lingon (Vaccinium vitis-idaea)

Läs mer

Våra produkter innehåller enbart EU-certifierade ekologiska råvaror. Kontakta oss gärna: info@ewalie.se, tel 08 500 02 895, www.ewalie.

Våra produkter innehåller enbart EU-certifierade ekologiska råvaror. Kontakta oss gärna: info@ewalie.se, tel 08 500 02 895, www.ewalie. NYTTIGT, ÄKTA OCH HIMMELSKT GOTT Älskar du som vi att äta och bjuda på hemlagat men får inte alltid tiden att räcka till? Gör livet enklare genom att blanda ihop våra ekologiska råvarumixar. Inga konserveringsmedel

Läs mer

Nyhetsbrev V.20. Färsk vitlök med blast. Art nr 3471

Nyhetsbrev V.20. Färsk vitlök med blast. Art nr 3471 Nyhetsbrev V.20 Färsk vitlök med blast Nu börjar det växa till sig med godsaker från våra grönsaksodlingar. Från Gotland kommer denna härliga primör. Art nr 3471 Vi har många krassesorter... Krasse Motti

Läs mer

Att marinera är inte alltid så lätt men här är några tips som kan användas till kött, fågel och fisk. 6 sidor om marinader.

Att marinera är inte alltid så lätt men här är några tips som kan användas till kött, fågel och fisk. 6 sidor om marinader. Att marinera är inte alltid så lätt men här är några tips som kan användas till kött, fågel och fisk. 6 sidor om marinader. 1 Foto: Ulrika Pousette Marinad till lamm Ingredienser 1 sats 0,5 dl olivolja

Läs mer

10 goda tapas på svenska Gör läckra smårätter på svenska smaker. Perfekt till festen!

10 goda tapas på svenska Gör läckra smårätter på svenska smaker. Perfekt till festen! 1 10 goda tapas på svenska Gör läckra smårätter på svenska smaker. Perfekt till festen! IDÉ Tapas är perfekt som buffé på festen - alla kan plocka vad de gillar. Många av rätterna passar också bra som

Läs mer

Matupplevelser metod och idéer

Matupplevelser metod och idéer Matupplevelser metod och idéer Hela kroppen behövs Ögon kan se och öron kan höra Men händer vet bäst hur det känns att röra. Huden vet bäst när någon är nära. Hela kroppen behövs för att lära. Hjärnan

Läs mer

3 dagar. Recept. Ingredienser v 1. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 1. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Recept. Ingredienser v 1. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 1. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Kött/fisk Ca 600 gram spättafilé 500 gram nötfärs Ca 400 gram frysta räkor Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta 900 gram potatis Hej! Välkomna till 06 med Tastelines Matkasse. Hoppas

Läs mer

Gelato Gelatissimo. Svensk bruksanvisning

Gelato Gelatissimo. Svensk bruksanvisning Gelato Gelatissimo Svensk bruksanvisning GELATO GELATISSIMO A. B. C. D. E. F. G. H. I. L. M. Huvudenhet med fast skål kylkompressor Omrörare för fast skål Skruv till omrörare Transparent lock Glasslev

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 3. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 3. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök rödlök citron avokado tomater romansallad 500 gram morötter förp salladslök aubergine kruka koriander,,, Hej! Välkomna

Läs mer

REKLAMKONFEKTYR 2015

REKLAMKONFEKTYR 2015 REKLAMKONFEKTYR 2015 - Håll kontakten med en smakrik budskapsbärare - I katalogen finner ni ett brett urval av mycket goda reklamprodukter. För att ge er extra krydda i marknadsföringen förstärker vi ert

Läs mer

Drin barak ar Michael Krantz foto: Håkan Aspnäs

Drin barak ar Michael Krantz foto: Håkan Aspnäs bara Drinkar Michael Krantz foto: Håkan Aspnäs bara Drinkar Copyright 2011, Michael Krantz Mångfaldigande av text och bilder i detta verk genom tryckning, kopiering, skanning eller på annat sätt är förbjudet

Läs mer

VECKA 50 3 DAGAR VECKANS MENY

VECKA 50 3 DAGAR VECKANS MENY 3 DAGAR INGREDIENSER VECKA 50 RECEPT Hej och välkomna till sista veckan med vår härliga gästkock Plura Jonsson. I över 40 år har Plura varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först

Läs mer

VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med

VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med VÄXTFÄRGNING FÖR NYBÖRJARE med teljé dda FÖRORD: Jag kommer beskriva denna växtfärgningsprocess som om jag växtfärgade endast en garnhärva. Varför då? Jo, för texten är främst för den som aldrig växtfärgat

Läs mer

Recept 3 rätters meny - Ladies Event 2016-05-11

Recept 3 rätters meny - Ladies Event 2016-05-11 Recept 3 rätters meny - Ladies Event 2016-05-11 Majbrasa med vit sparris 10 portioner Majbrasa 8 AAA Sparrisar 5 Blad ramslök 5 Vårlök 2 msk Socker 1 msk Salt ½ Citron Skala sparrisen och skär bort 3 cm

Läs mer

Recept och tips. med Fresubin Protein Powder

Recept och tips. med Fresubin Protein Powder Recept och tips med Fresubin Protein Powder Proteinberika den vanliga maten eller inspireras av nya recept! Fresubin Protein Powder är ett proteinpulver som är enkelt att tillsätta i vanlig mat, det löser

Läs mer

Krämig papardelle med portabello. vecka 43

Krämig papardelle med portabello. vecka 43 Krämig papardelle med portabello vecka 43 inspiration Krämig papardelle med portabello Avnjut en krämig papardelle med portabello. Svampen ansas, skivas och steks tillsammans med lök. Koka upp grädden,

Läs mer

jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar...

jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... lill s godbitar ca 30 stycken 1/2 dl vispgrädde 100 g choklad i bitar 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 msk Dansukker Råsocker Flor 50 g rumsvarmt osaltat

Läs mer

recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel

recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel 1 recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel Spenatpannkakor med bacon och fetaoströra Spenatpannkakor 3 dl vetemjöl 200 g hackad spenat 0,5 tsk salt 4 dl mjölk 4 ägg smör till stekning

Läs mer

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Recept. Ingredienser v.19. Veckans meny: Bra att ha hemma v.19. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.19 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 1000 gram kycklingfilé 1 pkt bratwurst Ca 400 gram lövbiff 1 2 3,4 4 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1,2,4 3 Grönsaker

Läs mer

Sony NEX-5N Utomhusträning

Sony NEX-5N Utomhusträning Sony NEX-5N Utomhusträning Igår var det så fint väder att Peter lyckades övertala mig till utomhusträning istället för gym. Joggade bort till utomhusgymmet i Skatås och körde cirkelträning med både pulshöjande

Läs mer

Het lövbiff med ingefära och ananas. Vecka 50

Het lövbiff med ingefära och ananas. Vecka 50 Het lövbiff med ingefära och ananas A Vecka 50 Het lövbiff med ingefära och ananas Strimlade lövbiffar med ingefära och ananas ger en spännande och sötstark maträtt med sting! Blanda i lite färsk koriander

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 11. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 11. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 11. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 11. Köp gärna med fler matvaror! dagar v Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 800 gram torskfilé pkt bacon Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Ulrika Brydling är kocken som brinner för ekologiskt och närproducerat med hållbar mat

Läs mer

EN SMAKSAK. Det About här these inlägget ads (http://en.wordpress.com/about these ads/) görs i samarbete med Ålandsmejeriet. (http://www.aca.

EN SMAKSAK. Det About här these inlägget ads (http://en.wordpress.com/about these ads/) görs i samarbete med Ålandsmejeriet. (http://www.aca. 1 von 7 24.05.2013 17:45 EN SMAKSAK AJ Det About här these inlägget ads (http://en.wordpress.com/about these ads/) görs i samarbete med Ålandsmejeriet. (http://www.aca.ax/) Scones är det perfekta brödet

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 6. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 6. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad pasta

Läs mer

Församlingens godaste kyrkkaffekaka

Församlingens godaste kyrkkaffekaka Vinnare av tävlingen Församlingens godaste kyrkkaffekaka i Kyrktuppen nr 4-2010 Dubbla marsankakor 175 g margarin 1 dl socker 70 g marsanpulver för kokning 3 dl vetemjöl Chokladsmörkräm: 75 g margarin

Läs mer

Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser.

Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser. Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser. Magiska marinader Fördjupa och förhöj smaken på både kött och fisk snabbt och enkelt med läckra marinader. Marinad till fläskkött Till cirka 1 ½ kg

Läs mer

Honungnsbakverk. Från Konditormästare och Bagarmästare Jan Hedh

Honungnsbakverk. Från Konditormästare och Bagarmästare Jan Hedh Honungnsbakverk Från Konditormästare och Bagarmästare Jan Hedh Firma Konditorkonsult Tel 0703972480 Citronkaka med honung Fantastisk kaka som bara blir godare för var gång man äter den. 4 st 1 ½ liters

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 41 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé 700 gram tunnskivad kycklingfilé 1 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis 1 Hej! Vi inleder denna oktobervecka med vår gästkock Fredrik Jonssons

Läs mer

4-6 4-6 4-6 36 4-6 Dela ut antingen färska frukter, blommor, grönsaker och sädeslag eller bilder på detta till eleverna. Vilka känner de igen, vad heter de? Skriv eller berätta

Läs mer

ÖRJAN ÅSTRAND MALOU HOLM ÅSA SWANBERG. Drinkar för gravida RIKTIGA DRINKAR INGEN ALKOHOL

ÖRJAN ÅSTRAND MALOU HOLM ÅSA SWANBERG. Drinkar för gravida RIKTIGA DRINKAR INGEN ALKOHOL ÖRJAN ÅSTRAND MALOU HOLM ÅSA SWANBERG Drinkar för gravida RIKTIGA DRINKAR INGEN ALKOHOL Skål och välkommen! Är du gravid? Grattis! Det måste du fira. Gör en god drink! Bara ordet drink andas glamour, fest,

Läs mer

produktinformation 2014 vår

produktinformation 2014 vår produktinformation 2014 vår SINK-CADDY förvaring Du vet inte att du behöver den men det gör du. Håll ordning vid diskhon med SINK-CADDY från RIG-TIG by Stelton. Med hållaren får du praktisk samlingsplats

Läs mer