GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK. SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK. SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle."

Transkript

1 GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION Inter IKEA Systems B.V IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle. #FURNISHWITHFASHION #IKEACOLLECTIONS

2 IKEA I SAMARBETE MED WALTER VAN BEIRENDONCK IKEA fortsätter att utforska gränserna för design i samarbete med några av världens ledande och mest innovativa modedesigners. Den här gången med tillfälliga GLÖDANDE kollektion som skapats i nära samarbete med framstående Walter Van Beirendonck, en belgisk designer med rötter i 1980-talets modeavantgarde Antwerp Six med bland andra modeskaparen Dries van Noten. För IKEA har Walter baserat sin kollektion på en berättelse om Wondermooi fem varelser som lever bland molnen, och vars starka karaktärer löper som en röd tråd genom hela GLÖDANDE kollektion. Produkterna är lekfulla, färgstarka och grafiska, och gör det möjligt att addera en liten del av Walters unika universum till hemmet. Man vet aldrig vad Walter ska hitta på härnäst. Det tycker jag om och vill få in mer av i IKEA. Hans sätt att blanda oförutsägbarhet med färger, mönster och prints gör honom till en mästare på sitt område. Det är vad IKEA har lärt sig av detta fantastiskt underbara, udda samarbete, säger Henrik Most, kreativ ledare på IKEA of Sweden.

3 Film: Walter om processen bakom GLÖDANDE kollektion, från hans studio i Antwerpen. I GLÖDANDE kollektion ingår också WONDERMOOI T-shirts. WALTER VAN BEIRENDONCK 35 ÅR AV ATT SKAPA OCH OMDEFINIERA MODE Walter Van Beirendonck var en av medlemmarna i Antwerp Six, en välkänd grupp av sex modedesigners som tog examen från Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen De stod för en distinkt och radikal vision av mode under 80-talet och gjorde den belgiska staden Antwerpen till en intressant destination för modeintresserade. I dag är Walter en framgångsrik designer vars arbete har beskrivits som starkt och egenartat, men samtidigt intimt. Walter inkluderar gärna både historiska och personliga referenser i sitt arbete som ofta tolkar livet och tiden vi lever i på ett unikt sätt. Berättelsen har en mycket central roll i hans designprocess. När jag inledde projektet för IKEA ville jag göra på samma sätt som när jag skapar en modekollektion. Jag hämtade inspiration från många olika håll, funderade på berättelser och på idéer som kunde utvecklas till något annat. Jag ville berätta en historia, säger Walter Van Beirendonck. I arbetet med GLÖDANDE har bredden på Walters influenser, allt från konsthistoria till modern masskultur, varit källa till inspiration. Även hans eget hem utanför Antwerpen har lämnat sina spår. I sin ateljé har Walter en stor samling av små figurer och leksaker från olika delar av världen, alla med sin egen, distinkta karaktär. Det är alltid underhållande att betrakta Walters modekollektioner. Hans designbudskap ger en mycket att tänka på, ofta med glimten i ögat och i lite rebellisk anda. Jag tror att de som kommer att tycka mest om GLÖDANDE kollektion har ett intresse för mode, tycker om att uttrycka sig och bryta konventioner. Lite som vuxna tonåringar, säger Henrik Most.

4 STEFAN NILSSON OM WALTER VAN BEIRENDONCK Lär känna modeskaparen Walter Van Beirendonck genom Stefan Nilsson, trendexpert och designkännare som har följt Walters arbete med stort intresse sedan Hej Stefan, vem är Walter Van Beirendonck? Walter Van Beirendonck är en av världens mest inflytelserika modeskapare, men ändå okänd för många. Det beror helt enkelt på att han nästan uteslutande skapar herrmode, vilket gör att han inte är så omtalad som han borde vara. Herrmode får långt ifrån samma uppmärksamhet som dammode. Vad gillar du mest i Walters arbete? Dubbeltydigheten i hans verk. Symbolerna han använder är alltid tvåsidiga. Den gulliga björnen på ett plagg kan lika gärna vara en gullig nallebjörn som ett aggressivt djur. Ett annat exempel är en av Walters kostymer som är välskräddad på framsidan men med bara transparent plast på baksidan, vilket är en känga till modejournalister som enligt Walter ändå bara skriver om framsidan. Walter Van Beirendonck är en fascinerande person, extremt engagerad i vår samtid, och som arbetar i gränslandet mellan konst och mode. En fascinerande person som rör sig i gränslandet mellan konst och mode. Stefan Nilsson, trendexpert Hur skulle du beskriva hans arbete? Walter skapar konceptuella plagg som inte är särskilt användbara utan istället handlar om konst, identitet och att ta ställning i aktuella samhällsfrågor. I sina senaste kollektioner har han adresserat krig och uppmanat människor att enas och istället hitta fredliga lösningar. Det tycker jag också syns i hans kollektion för IKEA. Vad är unikt för Walters formspråk? Han har en palett som skiljer sig mycket från det andra herrmodeskapare som ägnar sig mycket åt, strama, svarta kläder. Walters plagg är färgsprakande med starka grafiska mönster och stilinfluenser från bland annat afrikansk folkkonst och historiska symboler. Walters mode består av lager av information som handlar om identitet, status och aktuella samhällsfrågor.

5 BERÄTTELSEN OM WONDERMOOI Walter Van Beirendonck har skapat världen Wondermooi som baseras på fem magiska figurer med starka personligheter. GLÖDANDE kollektion är deras berättelse. Film: Om WONDERMOOI och deras magi. Berättad av Walter. BERÄTTELSEN OM WONDERMOOI En dag upptäcker de ett märkligt hål i ett av sina moln. Nästa dag dyker ett till hål upp. Sedan fler och fler. KWADE TIJGER, SPIEGEL, VLIEGMACHIEN, 1000G och ROOD är chockade. Vad är det som händer? De hör snyftningar från ovan. Och under dem stormar det. Blixtar, åska och regn. Regn och åter regn. Nyfikna VLIEGMACHIEN bestämmer sig för att flyga högt över molnen och hälsa på sol och måne. Han ska försöka ta reda på vad som står på. WONDERMOOI är molnens barn. De har bott där uppe i århundraden. De är vackra, knasiga varelser som lever tillsammans i harmoni. En fantastisk blandning av former, färger, päls och fjädrar.

6 IKEA PRESSMATERIAL / JUNI 2016 Sol och måne är ledsna och gråter stora guld- och silvertårar. Varför är ni ledsna? frågar VLIEGMACHIEN. För att det finns krig och ondska på vår vackra jord svarar sol och måne. WONDERMOOI försöker att hitta en lösning så att glädjen återvänder, både över och under molnen. ROOD har en idé. Magiskt molndamm! WONDERMOOI använder magiskt molndamm för att göra saker vackra. Sol och måne gråter två stora guld- och silvertårar till. Det blir fler hål i molnen, och stormar och översvämningar på jorden. ROOD skickar det magiska dammet till jorden gömt i dimmoln. Hon vet att människorna kommer att bli glada och att krig och ondska tar slut. VAR VACKER VAR WONDERMOOI En storm av nysningar sveper över världen. Sol och måne är glada eftersom världen snart blir vacker igen. Varje gång du nyser kan det vara magiskt molndamm från WONDERMOOI som kittlar i näsan.

7 LÄR KÄNNA KARAKTÄRERNA KWADE TIJGER är Wondermoois egna superhjälte. Hans tigerränder och stora muskler är avskräckande för skurkar, och hans huvudlåda hjälper honom att hålla koll. KWADE TIJGER ser till att molnvärlden är en trygg och glad plats. VLIEGMACHIEN är en Wondermooi som ibland är modig och ibland bara är lite blyg. När en svår uppgift ska lösas viftar VLIEGMACHIEN med fjädrarna och flyger dit han behövs. Han är också den enda Wondermooi som inte behöver en säng han älskar att sova upp och ner. ROOD är solens och månens gudinna. Hon är ledaren över Wondermooi smart, listig och försöker alltid hitta en fredlig lösning. ROOD är diplomatisk och andlig alltid bra egenskaper i molnvärlden. SPIEGEL är liten och söt, vilket gör honom till den sötaste Wondermooien av dem alla. Hans stora fötter till trots går han runt på molnen utan att ge ifrån sig ett ljud. Med ögon över hela kroppen är 1000G vår mest observanta Wondermooi. Ända sedan han föddes har han hållit koll på sina kära molnkamrater. Han är hjälpsam och visar omtanke.

8 ...SOM UTGÖR KOLLEKTIONEN IKEA PRESSMATERIAL / JUNI 2016 GLÖDANDE bygger på de fem Wondermooi-figurerna och består av hemtextilier, porslin, kontorsmaterial, shoppingkassar och även T-shirts. Kollektionen är ett bevis på att något magiskt händer när mode och inredning möts. PH134162

9 KWADE TIJGER Känn dig lika bekväm som på det vitaste av Wondermooi-moln. GLÖDANDE kuddfodral finns med åtta olika mönster KWADE TIJGER har lämnat sina spår på dessa. GLÖDANDE matta, kuddfodral kort L50 B50cm lugg, tiger 59:-/st 000 kr L65 B65cm 79:-/st

10 GLÖDANDE matta kort lugg, tiger 599:- L115xB200cm Wondermoois beskyddare, KWADE TIJGER, är alltid redo för action. Mattan har en tät lugg som är mjuk för fötterna, och kanske hjälper den till att hålla skurkarna borta.

11 1000G Den här mattans täta lugg är perfekt för ljudisolering, och det grafiska ögonmönstret ger vilket rum som helst mycket karaktär. GLÖDANDE matta kort lugg, röd 599:- L140xB200cm

12 PH GLÖDANDE låda med lock 79:-/st B43 D55, H21cm. Blandade mönster GLÖDANDE låda tar verkligen för sig i bokhyllan. De finns i åtta olika mönster med karaktärsdrag från de olika Wondermooi-figurerna.

13 GLÖDANDE kollektion. Anteckningsbok 29:-/st Blandade mönster Anteckningsblock 39:-/st Blandade färger Presentapppersrulle 49:-/4st Blandade mönster GLÖDANDE pappersartiklar myllrar av Wondermooifigurer. Låt dig inspereras av deras kreativa och glada anda.

14 GLÖDANDE matta kort lugg, röd 000:- L140xB200cm GLÖDANDE påslakanset 199:- 150x200/50x60cm. Blandade mönster Sväva iväg på mjuka moln med Wondermooi påslakanset.

15 GLÖDANDE påslakanset 199:- 150x200/50x60cm. Blandade mönster GLÖDANDE skål 49:-/st Fältspatsporslin. Ø14cm. Blandade färger GLÖDANDE skålar är små allseende konstverk som livar upp vilken dukning som helst.

16 GLÖDANDE mugg 39:-/st Fältspatsporslin. Blandade färger

17 PH VLIEGMACHIEN Låt VLIEGMACHIENS vackra fjädrar hjälpa dig att flyga iväg till drömmarnas land. GLÖDANDE påslakanset 199:- 100% bomull. B150 L200cm. L50 B60cm. Blå

18 GLÖDANDE kuddfodral L50 B50cm 59:-/st L65 B65cm 79:-/st VLIEGMACHIEN sover upp och ner. Men så länge du inte gör det fungerar de här kuddfodralen fint. Det finns med åtta olika mönster.

19 PH GLÖDANDE bild 39:-/st Papper. B50 H70cm. Blandade motiv Wondermooi hjälper dig att göra hemmet lite personligare. I GLÖDANDE ingår fem fantastiska affischer.

20 ROOD En nypa magisk inspiration genomsyrar GLÖDANDE kollektion. Med dessa textilier kan du låta solens och månens uråldriga andar vaka över ditt hem. GLÖDANDE avpassad tyglängd 199:-/st 100% bomull. B150 L300cm. Blandade färger

21 GLÖDANDE avpassad tyglängd 199:-/st 100% bomull. B150 L300cm. Blandade färger GLÖDANDE tyglängder kommer med fem olika mönster inspirerade av de olika karaktärerna. Textilkanterna har också vackra motiv.

22 GLÖDANDE serie. Assiett 39:-/st Fältspatporslin. Ø21cm. Blandade mönster Tallrik 59:-/st Fältspatporslin. Ø28cm. Blandade mönster

23 GLÖDANDE kollektion. Låda med lock 79:-/st Papper. B43 D55, H21cm. Blandade mönster Presentpåse 49:-/set om 3 1 presentpåse (H31 L26cm. 10L), 1 presentpåse (H31 L10cm. 2.5L) och 1 presentpåse (H17.5 L 11cm. 1.5L). Papper. Blandade mönster PH SPIEGEL Söta SPIEGEL syns överallt på GLÖDANDE lådor, påsar och etiketter, tillsammans med de andra Wondermooi-figurerna. Passar jättebra till förvaring eller när du ska ge bort den perfekta presenten.

24 GLÖDANDE t-shirt 79:-/st Medium Large Vilken Wondermooi-figur identifirerar du dig med? Självklart ingår också T-shirts i GLÖDANDE kollektion.

25 NEDLADDNINGAR FÖR 3D-SKRIVARE TA MED WONDERMOOI HEM GLÖDANDE är mer än vackra inredningsdetaljer. Alla fem Wondermooi-figurerna kan laddas ned för 3D-utskrift på IKEA.se, tillsammans med instruktioner för hur du målar dem. GLÖDANDE 3D-utskrifter är inte avsedda att användas av barn. IKEA tar inget ansvar för sakskador/personskador som uppstår till följd av kundens val av material, montering (utskrift), ändringar i ritningen, defekt utrustning etc. Kunden beviljas rätten (en licens) att skriva ut modellerna för privat bruk och får inte använda dem i kommersiellt syfte.

26 PE PE PPE PE PE GLÖDANDE kuddfodral 79:- Lin/bomull. Design: Walter Van Beirendonck. L65 B65cm. Mörkgul GLÖDANDE kuddfodral 59:- Lin/bomull. Design: Walter Van Beirendonck. L50 B50cm. Mörkgul GLÖDANDE kuddfodral 79:-/st Polyester. Design: Walter Van Beirendonck. L50 B50cm. Gul/blå, blandade mönster GLÖDANDE kuddfodral 79:-/st Plyester. Design: Walter Van Beirendonck. L65 B65cm. Gul/blå, blandade mönster GLÖDANDE kuddfodral 59:- 100 % bomull. Design: Walter Van Beirendonck. L50 B50cm. Röd PE PE PE PE PE GLÖDANDE kuddfodral 79:-/st 100 % bomull. Design: Walter Van Beirendonck. L65 B65cm. Blandade mönster GLÖDANDE kuddfodral 59:-/st 100 % bomull. Designer: Walter Van Beirendonck. L50 B50cm. Blandade mönster GLÖDANDE påslakanset 199:- 100 % bomull. Design: Walter Van Beirendonck. B150 L200cm. L50 B60cm. Blandade mönster GLÖDANDE påslakanset 199:- 100 % bomull. Design: Walter Van Beirendonck. B150 L200cm. L50 B60cm. Gul GLÖDANDE påslakanset 199:- 100% bomull. Design: Walter Van Beirendonck. B150 L200cm. L50 B60cm. Blå

27 PE GLÖDANDE låda med lock 79:- Papper. Design: Walter Van Beirendonck. B43 D55, H21cm PE GLÖDANDE låda med lock 59:- Papper. Design: Walter Van Beirendonck. B27 D38, H18cm PE GLÖDANDE låda med lock 79:-/st Papper. Design: Walter Van Beirendonck. B43 D55, H21cm. Blandade mönster PE GLÖDANDE låda med lock 59:-/st. Papper. Design: Walter Van Beirendonck. B27 D38, H18cm. Blandade mönster PE GLÖDANDE presentpåse 29:-/set om 3 1 presentpåse (H31 L26cm. 10L), 1 presentpåse (H31 L10cm. 2.5L) och 1 presentpåse (H17.5 L 11cm. 1.5L). Papper. Design: Walter Van Beirendonck. Blandade mönster PE PE PE PE GLÖDANDE anteckningsblock 39:-/st Papper. Design: Walter Van Beirendonck. L10 B10, H10cm. Blandade färger GLÖDANDE bild 39:-/st Papper. Design: Walter Van Beirendonck. B50 H70cm. Blandade mönster GLÖDANDE anteckningsbok 29:-/st Papper. Design: Walter Van Beirendonck. L24 B20cm. Blandade mönster GLÖDANDE tejprulle, 49:-/st Innehåller: 3 rullar (B15mm, L5m) och 1 rulle (B20mm, L5m). Papper. Design: Walter Van Beirendonck. Blandade mönster

28 PE PE PE PE PE GLÖDANDE matta, kort lugg 599:- Design: Walter Van Beirendonck. B140 L200cm. Röd GLÖDANDE matta, kort lugg, tiger 599:- Design: Walter Van Beirendonck. B115 L200cm GLÖDANDE tapet 79:- Papper. Design: Walter Van Beirendonck. B0.5 L10m. Blå GLÖDANDE avpassad tyglängd 199:-/st 100% bomull. Design: Walter Van Beirendonck. B150 L300cm. Blandade färger GLÖDANDE t-shirt, M/L 79:-/st 100 % bomull. Design: Walter Van Beirendonck. Blandade mönster. Medium Large PE PE PE50000 PE PE GLÖDANDE väska 49:-/st 100 % bomull. Design: Walter Van Beirendonck. L40 H44cm. Blandade mönster GLÖDANDE väska 79:- 100% bomull. Design: Walter Van Beirendonck.L30 H36cm. Blå GLÖDANDE presentpapperrulle 49:-/4st Papper. Design: Walter Van Beirendonck. L3 B0.69m. Blandade mönster GLÖDANDE självhäftande etiketter 9:-/ set om 2 Innehåller: 2 blad med självhäftande dekaler. Papper. Design: Walter Van Beirendonck. B13 H18cm. Blandade mönster GLÖDANDE hängetiketter 9:-/10st Papper. Design: Walter Van Beirendonck. L8.5 B4.5cm. Blandade mönster

29 PE PE PE PE PE GLÖDANDE mugg 39:-/st Fältspatsporslin. Design: Walter Van Beirendonck. 40cl. Blandade färger GLÖDANDE assiett 39:-/st Fältspatsporslin. Design: Walter Van Beirendonck. Ø21cm. Blandade färger GLÖDANDE tallrik 59:-/st Fältspatsporslin. Designer: Walter Van Beirendonck. Ø28cm. Blandade färger GLÖDANDE skål 49:-/st Fältspatsporslin. Design: Walter Van Beirendonck. Ø14cm. Blandade färger GLÖDANDE grytunderlägg 99:-/2st Fältspatsporslin. Design: Walter Van Beirendonck. L20 B15cm. Blandade färger

30 KONTAKT

IKEA PRESSMATERIAL / APRIL 2016 / 1 FURNISHWITHFASHION: LIVE LOUDER GILTIG TILLFÄLLIG KOLLEKTION

IKEA PRESSMATERIAL / APRIL 2016 / 1 FURNISHWITHFASHION: LIVE LOUDER GILTIG TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA PRESSMATERIAL / APRIL 2016 / 1 FURNISHWITHFASHION: LIVE LOUDER IKEA PRESSMATERIAL / APRIL 2016 / 2 IKEA i samarbete med Katie Eary Låt oss presentera GILTIG, en högljudd kollektion som ställer till

Läs mer

NYHETER SOVRUM. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com FEBRUARI 2015 NYHETER SOVRUM FEBRUARI. Inter IKEA Systems B.V. 2014

NYHETER SOVRUM. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com FEBRUARI 2015 NYHETER SOVRUM FEBRUARI. Inter IKEA Systems B.V. 2014 IKEA PRESSMATERIAL / 2015 / 1 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2014 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / 2015 / 2 OPPLAND. STOMMEN I ETT VILSAMT PH123223 Sovrummet är en plats för avkoppling,

Läs mer

IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015. SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea.

IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015. SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea. IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015 SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 2 Sommaren på

Läs mer

IKEA. mörgåsbord. Kalasbra förvaring! 245:- BILLY bokhylla i folie. B40 D28, H106cm. Max belastning/hyllplan 15kg. Vit. 800.857.07 BILLY 30! IKEA.

IKEA. mörgåsbord. Kalasbra förvaring! 245:- BILLY bokhylla i folie. B40 D28, H106cm. Max belastning/hyllplan 15kg. Vit. 800.857.07 BILLY 30! IKEA. IKEA mörgåsbord Kalasbra förvaring! BILLY 0! 45:- BILLY bokhylla i folie. B40 D8, H106cm. Max belastning/hyllplan 15kg. Vit. 800.857.07 IKEA.se 95:- BILLY bokhylla i folie. B80 D8, H0cm. Max belastning

Läs mer

KOLLEKTION SPRUTT 2015

KOLLEKTION SPRUTT 2015 PH123578 IKEA PRESSMATERIAL /FEBRUARI 2015 / 1 SÄLJSTART FEBRUARI 2015. KONTAKT PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V. 2014 IKEA PRESSMATERIAL /FEBRUARI 2015 / 2 FÖR FART- FYLLDA MORNAR

Läs mer

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015 ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016 Inter IKEA Systems B.V. 2015 KONTAKT: press.sto@ikea.com PH132885 En grönare livsstil är en vänligare livsstil ANVÄNDBAR är en kollektion som vill uppmuntra

Läs mer

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com

ÄNTLIGEN. ORDNING i garderoben. KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014. Kontakt: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V 2014 ÄNTLIGEN ORDNING i garderoben KOMPLEMENT Ny garderobsinredning Säljstart februari-april 2014 Kontakt: press.sto@ikea.com ÄNTLIGEN ORDNING I GARDEROBEN KOMPLEMENT: ny garderobsinredning

Läs mer

ÖNSKEDRÖM KOLLEKTION MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ÖNSKEDRÖM KOLLEKTION MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015. Inter IKEA Systems B.V. 2015 MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2015 PH124641 Gör din vardag lite gladare! På IKEA tycker vi att vardagen är veckans viktigaste dag, och vi skapar produkter för att göra den bättre.

Läs mer

Ta vara på ögonblicken

Ta vara på ögonblicken Pressmaterial IKEA katalogen 2016 kontakt: press.sto@ikea.com Ta vara på ögonblicken Ta vara på ögonblicken Årets IKEA katalog är tillägnad ett tema som skapar mänsklig gemenskap på ett naturligt sätt.

Läs mer

PH131295. Inter IKEA Systems B.V. 2015. TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com

PH131295. Inter IKEA Systems B.V. 2015. TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com PH131295 Inter IKEA Systems B.V. 2015 TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 2 PH131484 EN FLIRT MED BRASILIEN Djärva

Läs mer

ETT LITE MJUKARE HASTA

ETT LITE MJUKARE HASTA HOME SWEDEN ETT LITE MJUKARE HASTA På Hasta har vi alltid tyckt att design är viktigt. För oss förtjänar även något så funktionellt som en gardinsskena en vacker formgivning. Så för ett tag sedan ställde

Läs mer

HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION AUGUSTI 2015 PH128284. IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V.

HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION AUGUSTI 2015 PH128284. IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V. PH128284 IKEA IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI / JULI 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015 HEMSMAK kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION AUGUSTI 2015 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 2 PH128252 PH128282 TILLSÄTT

Läs mer

SLADDA serie. cykel med tillbehör SÄLJSTART: AUGUSTI 2016 KONTAKT: PRESS.STO@IKEA.COM SLADDA CYKEL PH138229 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2016 / 1

SLADDA serie. cykel med tillbehör SÄLJSTART: AUGUSTI 2016 KONTAKT: PRESS.STO@IKEA.COM SLADDA CYKEL PH138229 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2016 / 1 PH138229 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2016 / 1 SLADDA serie cykel med tillbehör Inter IKEA Systems B.V. 2016 SÄLJSTART: AUGUSTI 2016 KONTAKT: PRESS.STO@IKEA.COM IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2016 / 2 PH138259

Läs mer

SÄLLSKAP Tillfällig kollektion (så länge lagret räcker) Säljstart: 7 OKT0BER 2016

SÄLLSKAP Tillfällig kollektion (så länge lagret räcker) Säljstart: 7 OKT0BER 2016 PH137616 SÄLLSKAP Tillfällig kollektion (så länge lagret räcker) Säljstart: 7 OKT0BER 2016 PRESSMATERIAL press.sto@ikea.com SÄLLSKAP / IKEA PRESSMATERIAL / OKT 2016 / 1 PH137449 SÄLLSKAP serie. Ryggdyna

Läs mer

STADIGT kollektion. ett samarbete mellan IKEA. och sociala entreprenörer i Indien

STADIGT kollektion. ett samarbete mellan IKEA. och sociala entreprenörer i Indien STADIGT kollektion ett samarbete mellan IKEA och sociala entreprenörer i Indien STADIGT stödjer social utveckling STADIGT är den tredje i raden av handgjorda kollektioner som är resultatet av ett unikt

Läs mer

I begränsad upplaga: Kollektion. Blå. Inter IKEA Systems B.V. 2012

I begränsad upplaga: Kollektion. Blå. Inter IKEA Systems B.V. 2012 I begränsad upplaga: Kollektion Blå Inter IKEA Systems B.V. 2012 Längtan efter blått Vi reste till Indien för att skapa en designkollektion direkt på fabriksgolven. Kollektionen bygger på den efterlängtade

Läs mer

ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com

ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com PH133385 Inter IKEA Systems B.V. 2016 ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com Från maj hittar du hela sortimentet här: IKEA.se/ODLAINOMHUS

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014. Inter IKEA Systems B.V. 2014

NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014. Inter IKEA Systems B.V. 2014 NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014 Inter IKEA Systems B.V. 2014 PH028807 Made in Lappland by IKEA Den 1 april presenterar IKEA kollektionen NORNÄS, en möbelserie tillverkad i Sverige av virke från svenska skogar

Läs mer

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna.

Lära känna varandra. För äldre barn kan man ställa sig upp och passa bollen med fötterna. Tips Lära känna varandra Vid första träffen är det viktigt att man lär känna varandra. Det ger trygghet för hela gruppen och individen. Alla kommer också att lära sig namnen fortare vilket är bra för både

Läs mer

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015 ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016 Inter IKEA Systems B.V. 2015 KONTAKT: press.sto@ikea.com PH132885 För en vänligare livsstil ANVÄNDBAR är en kollektion som vill uppmuntra till ett mer hållbart

Läs mer

JULKLAPPSTIPS by Vinga of Sweden

JULKLAPPSTIPS by Vinga of Sweden JULKLAPPSTIPS by Vinga of Sweden Att öppna sin julklapp är förknippat med nyfikenhet, spänning och glädje men att bestämma vad man ska ge bort behöver inte alltid vara lika behagligt. Vi har satt ihop

Läs mer

EN HISTORISK KOLLEKTION. Begränsad upplaga på utvalda varuhus Säljstart 4/7 2014 ÅRGÅNG

EN HISTORISK KOLLEKTION. Begränsad upplaga på utvalda varuhus Säljstart 4/7 2014 ÅRGÅNG EN HISTORISK KOLLEKTION Begränsad upplaga på utvalda varuhus Säljstart 4/7 2014 ÅRGÅNG Senaste nytt från IKEA! ÅRGÅNG: en historisk designkollektion IKEA museet i Älmhult är en skattkista fylld av fantastisk

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Mjukdjur för utbildning 2015

Mjukdjur för utbildning 2015 PRESSMATERIAL OKTOBER 2015 PRESSFRÅGOR: PRESS.STO@IKEA.COM Mjukdjur för utbildning 2015 23 oktober - 27 december 2015 Barn som designar för ett gott syfte IKEA har drivit välgörenhetskampanjen Mjukdjur

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

VÅREN 2015 SNÖVIT 3-8 år lörd 17/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 21-22/1 kl:9:30 lörd 24/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 28-29/1 kl:9:30

VÅREN 2015 SNÖVIT 3-8 år lörd 17/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 21-22/1 kl:9:30 lörd 24/1 kl:13:00 & 15:00 ons-tors 28-29/1 kl:9:30 Veckans kulturtipps! Tant klavers föreställningar var några av de mest uppskattade under alla år som jag var iväg med barngrupper, så när jag såg den här inbjudan så tänkte jag att jag gärna ville dela

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

En bra start i livet. fantasi som kommer att utveckla vår värld. Låt oss ge dem en bra start! www.brio.net. www.brio.net

En bra start i livet. fantasi som kommer att utveckla vår värld. Låt oss ge dem en bra start! www.brio.net. www.brio.net BRIO nyheter för de yngsta 2015 För barn i åldern 0-3 år En bra start i livet Sedan 1884 har vi tillverkat leksaker för att inspirera unga sinnen och låta barn få upptäcka världen på ett säkert och lekfullt

Läs mer

ALL WE NEED IS LOVE 2016

ALL WE NEED IS LOVE 2016 ALL WE NEED IS LOVE 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING We hate cancer Porslinsfabriken Köksfabriken Trollfabriken 3 4 8 16 HELP US FIGHT IT... Livet far förbi. Vi människor jäktar och stannar sällan upp och utvärderar

Läs mer

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014 FOTA BAR N KONV EN TIONEN 25 ÅR! 20 november 2014 FÖR DINA RÄTTIGHETER! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen Tävling åk. 4-7 HEJ! FOTOTÄVLING FÖR ÅK. 4-7 I höst fyller Barnkonventionen 25 år och vi

Läs mer

HEMTRAKT, TILLFÄLLIG KOLLEKTION / s.2 - s.8. OM SOCIALA ENTREPRENÖRER / s.9 - s.12. STÖDJER MÄNNISKOR OCH SAMHÄLLEN / s.17 - s.18

HEMTRAKT, TILLFÄLLIG KOLLEKTION / s.2 - s.8. OM SOCIALA ENTREPRENÖRER / s.9 - s.12. STÖDJER MÄNNISKOR OCH SAMHÄLLEN / s.17 - s.18 HEMTRAKT HANDGJORD KOLLEKTION FRÅN IKEA I SAMARBETE MED SOCIALA ENTREPRENÖRER I INDIEN SÄLJSTART: 19 FEBRUARI 2016 HEMTRAKT, TILLFÄLLIG KOLLEKTION / s.2 - s.8 OM SOCIALA ENTREPRENÖRER / s.9 - s.12 HUR

Läs mer

Självbestämmande och delaktighet

Självbestämmande och delaktighet NATIONELL VÄRDEGRUND Utbildning med Egon Rommedahl Självbestämmande och delaktighet November 2014 Instruktioner till träff 1, Hösten 2014. Värdighetsgarantierna i Mölndal Stad Instruktioner för samtalet

Läs mer

a c c e s s o r i e s www.slipsar.se 2012

a c c e s s o r i e s www.slipsar.se 2012 accessories 2012 Fredrikssons är en av marknadens ledande leverantörer av slipsar, scarfs, halsdukar, bälten och plånböcker. Här presenteras årets kollektion av det senaste inom accessoarer. Ni kan även

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

www.hattenforlag.se u (nedtill på sidan) - Bobbo bo booooobbo! Bi bibbi bibb! - - Di di di diddi di di didd! - Dooo...

www.hattenforlag.se u (nedtill på sidan) - Bobbo bo booooobbo! Bi bibbi bibb! - - Di di di diddi di di didd! - Dooo... Babblarna är ett härligt gäng färgglada figurer som gör språkträningen till ett spännande och lekfullt äventyr. Alla älskar dem och varken barn eller vuxna tänker på att det är just språkträning det handlar

Läs mer

Flanosaga -Kalle träffar Fnork

Flanosaga -Kalle träffar Fnork Flanosaga -Kalle träffar Fnork Gör så här Skriv ut sagan och bilderna. Laminera gärna för bättre hållbarhet. Bilderna kan därefter få en baksida av flanokartong eller så kan de användas med exempelvis

Läs mer

PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014

PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014 PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014 Hej! Det är en ära att få bidra till en skönare värld. Med tradition och kunskap tar vi oss fram säsong efter säsong tillsammans med

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Lilla förskolepaketet

Lilla förskolepaketet Lilla förskolepaketet Böckerna i lilla förskolepaketet har stor igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar lekar, fantasier och erfarenheter som många barn delar. Flera av böckerna visar

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

PH IKEA PRESSMATERIAL / SEPTEMBER 2015 / 1 SITTNING TILLFÄLLIG KOLLEKTION 11 SEPTEMBER Inter IKEA Systems B.V. 2015

PH IKEA PRESSMATERIAL / SEPTEMBER 2015 / 1 SITTNING TILLFÄLLIG KOLLEKTION 11 SEPTEMBER Inter IKEA Systems B.V. 2015 PH128141 IKEA PRESSMATERIAL / SEPTEMBER 2015 / 1 SITTNING TILLFÄLLIG KOLLEKTION 11 SEPTEMBER 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2015 IKEA PRESSMATERIAL / SEPTEMBER 2015 / 2 PH128085 PH128086 PH128087 PH128088

Läs mer

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar.

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. V 3 När jag tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga bilder upp, flera av dem har pedagogera

Läs mer

Fixa till ditt sommarhus med Bemz!

Fixa till ditt sommarhus med Bemz! Fixa till ditt sommarhus med Bemz! Fantastiska överdrag för IKEA-soffor och fåtöljer, kuddar m.m. Använd gärna bifogade bilder, eller välj bland fler högupplösta bilder samt produktinformation här Med

Läs mer

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet?

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet? POJKPAKETET Böckerna i pojkpaketet är fokuserade på pojkrollen. Det går idag att hitta bredare roller för flickor inom barnböcker. Flickor som går i Pippis fotspår. Men böcker som gestaltar pojkar på ett

Läs mer

Lev utan Stress & Oro

Lev utan Stress & Oro Tillåt dig att skapa ditt liv! Att skapa med din tanke och känsla Egentligen borde det heta Hjärtats Kraft att skapa med ditt Hjärta för det är just det som allt handlar om Först och främst, ja! Du kan

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Copyright 2007 Human Excellence, all rights reserved

Copyright 2007 Human Excellence, all rights reserved Copyright 2007 Human Excellence, all rights reserved Personligt Mästerskap - Träningsjournal. Samtliga åtta program som ingår i Personligt Mästerskap är cirka 20 minuter långa. De innehåller alla samma

Läs mer

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte Namn Klass Lärare atum ntal rätt Övningsuppgift Vad tror du Sam önskar sig? Ett djur. Nya skridskor. En cykel. En TV. irgitta Järpsten, Karin Taube och Hogrefe Psykologiförlaget,

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor:

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Kerstin Lundberg Hahn Vad handlar boken om? Boken handlar om Ebba och Ivar, som är tvillingar. En dag, när de kommer till skolan, är fröken sjuk. Deras vikare, Fröken

Läs mer

Personlig funktionalism

Personlig funktionalism Personlig funktionalism Solens strålar kastas runt i den ljusa lägenheten på Mälarhöjden. Här bor den skånska familjen som består av Julia Nilsson, Magnus Bengtsson och deras 1,5 åriga dotter Polly Nilsson

Läs mer

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Vetlanda kommun Kvarnens förskola Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Barnen på Ugglan är sugna på Äventyr igen. Genom vår egen Uggla Hedvig har vi fått kontakt med en god Sagofe som heter Miranda. Hon

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

a c c e s s o r i e s 2013-2014

a c c e s s o r i e s 2013-2014 accessories 2013-2014 Fredrikssons är en av marknadens ledande leverantörer av slipsar, scarfs, halsdukar, bälten och plånböcker. Här presenteras årets kollektion av det senaste inom accessoarer. Ni kan

Läs mer

Barnkammaren och Barnkammarböckerna

Barnkammaren och Barnkammarböckerna Välkommen till ett av världens mysigaste hörn Barnkammaren och Barnkammarböckerna Barnkammaren är ett varumärke som har utvecklats av Bonnier Group Agency i samråd med bokförlaget Bonnier Carlsen. Barnkammaren

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

IKEA nyheter. FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA FEBRUARINYHETER PH131817 IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 1

IKEA nyheter. FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA FEBRUARINYHETER PH131817 IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 1 PH131817 IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2016 IKEA nyheter FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 2 PH131637 FEBRUARI PÅ IKEA I februari

Läs mer

PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER

PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER 1 INNEHÅLL HISTORIEN OM MORMOR LIISA HANTVERK OCH TRADITION PRODUKTER Kuddar Servetter Tavlor LINNETYG BRODYRFÄRGER TYPOGRAFI PRISLISTA 2 3 HISTORIEN OM MORMOR LIISA HANTVERK

Läs mer

Frågor och svar Läraren

Frågor och svar Läraren Frågor och svar Läraren side 1 TIPS! Låt eleverna skriva sina svar och göra uppgifterna på lösblad. Dessa samlar de sedan i en plastmapp. När boken är färdigläst och alla frågorna och uppgifterna är lösta

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Avdelning Sporrens utvärdering 2014-2015

Avdelning Sporrens utvärdering 2014-2015 Avdelning Sporrens utvärdering 2014-2015 Fokus under året På Sporren har vi fortsatt att lyfta det naturvetenskapliga lärandet och dess olika aspekter. Detta läsår har barnen utforskat luft på olika sätt.

Läs mer

Att lära sig läsa. Tips för en mjukstart på läsresan FRONT COVER

Att lära sig läsa. Tips för en mjukstart på läsresan FRONT COVER Att lära sig läsa Tips för en mjukstart på läsresan FRONT COVER 1 Det börjar hemma Text: Liv Engen Förut brukade man säga: Vi försöker hålla igen så gott det går; läsinlärningen får vara skolans jobb.

Läs mer

OMTÄNKSAM. PRESSMATERIAL: OMTÄNKSAM sortiment SÄLJSTART: 17 november 2017 PRESSKONTAKT: Tina Björeman. Tel.

OMTÄNKSAM. PRESSMATERIAL: OMTÄNKSAM sortiment SÄLJSTART: 17 november 2017 PRESSKONTAKT: Tina Björeman. Tel. Inter IKEA Systems B.V. 2015 OMTÄNKSAM PRESSMATERIAL: OMTÄNKSAM sortiment SÄLJSTART: 17 november 2017 PRESSKONTAKT: press.sto@ikea.com Tina Björeman. Tel. 0733-47 11 70 OMTÄNKSAM / IKEA PRESSMATERIAL /

Läs mer

Plisségardiner. Unika uttryck för en personlig stil

Plisségardiner. Unika uttryck för en personlig stil Plisségardiner Unika uttryck för en personlig stil Förnya och förändra med vackra veck En plisségardin kombinerar på ett skönt sätt strama, raka linjer med mjuka och vackra tyger. Därför passar gardinen

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin

Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin 1 2014 Tid är en råvara. Kvalitet är vad vi gör av den. Daniel Berlin 2 3 DANIEL BERLIN Trots att en liten skylt nyss försökt skvallra om var vi befinner oss, är vi inte helt säkra på om vi verkligen har

Läs mer

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet!

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN SOM Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! Kapitel 1 1. Jim och Amir studerar på en folkhögskola. Vet du vad en folkhögskola är? Vad är

Läs mer

INTERVJUN. Han är klädd i gymnastik skor, jeans och en skjorta som strävar efter nån sorts prydlighet.

INTERVJUN. Han är klädd i gymnastik skor, jeans och en skjorta som strävar efter nån sorts prydlighet. INTERVJUN PERSONER, medelålders. Han är klädd i kostym., tjugoårsåldern. Han är klädd i gymnastik skor, jeans och en skjorta som strävar efter nån sorts prydlighet. RUMMET Scenen föreställer ett kontor.

Läs mer

Fröken spöke och den svarta katten

Fröken spöke och den svarta katten SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om tvillingarna Ebba och Ivar, som en morgon får se en katt som mystiskt förvinner när Fröken Sparre

Läs mer

KURSPROGRAM VÅREN 2016

KURSPROGRAM VÅREN 2016 KURSPROGRAM VÅREN 2016 VI VÄXER! Nytt kursutbud, ny påbyggnadsutbildning och helt nya makeup-utbildningar. Vi växer och utökar, både vårt utbud och våra lokaler. Därför känns det extra spännande att presentera

Läs mer

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls.

- 1 - 3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv av Seif Fendukly 2012. Alla rättigheter förbehålls. - 1 - - 2-3 Ovanliga Tips till ett Smalare Liv Av Seif Fendukly Användarvillkor I den här guiden presenterar författaren information om muskler, fysiologi och kostråd. All information presenteras enbart

Läs mer

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 LÅT OSS INSPIRERA DIG Varmt välkommen till en ny säsong tillsammans med oss på Björn Axén Academy! Vi erbjuder kurstillfällen med bara demo eller längre kurser där du själv arbetar

Läs mer

Har du något på huvudet lyfter du på det med handen som är bakom spegeln det svävar också!

Har du något på huvudet lyfter du på det med handen som är bakom spegeln det svävar också! TROLLA BORT BENET 1. Håll en handduk framför benen. Sänk ner duken mot golvet. 2. Böj upp ena benet bakom duken. 3. Höj duken för att visa att benet är borta. För att trolla tillbaka benet gör du bara

Läs mer

BRA DAG. I DIN BUTIK.

BRA DAG. I DIN BUTIK. NYHETER, MÖJLIGHETER OCH DESIGNUTTRYCK 2016 A N L E D N I N G A R T I L L E N BRA DAG. I DIN BUTIK. Nästa års nyheter handlar om förbättringar, möjligheter och utvecklade designuttryck. Vi kan också presentera

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR

BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR UPP I TRÄDKRONORNA, KÄNNER VÄRMEN FRÅN SOLENS STRÅLAR

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

Sagor och berättelser

Sagor och berättelser Projekt Sagor och berättelser Hösten 2013 Våren 2014 1 Det kompetenta barnet Jag kan du kan tillsammans kan vi mer- i en tillgänglig, tillåtande och undersökande miljö där vi ser förmågor och olikheter

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

INRED SOM DU VILL LEVA

INRED SOM DU VILL LEVA Inter IKEA Systems B.V. 2008 IKEA Katalogtema 2009 INRED SOM DU VILL LEVA PE228269 IKEA.se katalog TEMA Ett hem som passar för vardagsliv PE228270 Välkommen till ett hem som är planerat för vardagsliv!

Läs mer

Hej, Dock eller ovanligt att arbeta med Earth Hour för det gör vi. och går djupare in i varför vi släcker osv.

Hej, Dock eller ovanligt att arbeta med Earth Hour för det gör vi. och går djupare in i varför vi släcker osv. EARTH HOUR EARTH HOUR 2015 2015 LEKTIONSPLANERING INSKICKAD TILL WWF I SAMBAND MED EARTH HOUR 2015 Förskola: Kåsan, Enköping Kontakt: Sara Vennström, sara.vennstrom@enkoping.se Sammanfattning: Kåsan både

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Jag har kommit som sändebud från änglarna. Jag har levt tidigare på Jorden. Jag är en av mediets guider.

Jag har kommit som sändebud från änglarna. Jag har levt tidigare på Jorden. Jag är en av mediets guider. Aniara Jag har kommit som sändebud från änglarna. Jag har levt tidigare på Jorden. Jag är en av mediets guider. Vi änglar finns här runt omkring er. Var och en av er har en specialare, en liten extra ängel,

Läs mer

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Karen Sato Innehållsförteckning Inledning... 1 Inspiration... 2 En skiss till mitt täcke... 3 En skiss till baksidan av täcket... 4 Färgning till mitt täcke...

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Fjäderns Bokslut 2015

Fjäderns Bokslut 2015 Fjäderns Bokslut 2015 Utforska vär(l)den genom böcker. Fokus under året På Fjädern har vi i år lyft det språkliga, det etiska och det demokratiska lärandet i förskolan. Förskolan ska sträva efter att varje

Läs mer

SPRIDD TILLFÄLLIG KOLLEKTION

SPRIDD TILLFÄLLIG KOLLEKTION PH140076 SPRIDD TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA I SAMARBETE MED KIT NEALE Säljstart 10 februari 2017. Så långt lagret räcker. PRESSKONTAKT: PRESS.STO@IKEA.COM. PH139880 DON T THINK DANCE! IKEA fortsätter att

Läs mer

Alla får ligga. strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan

Alla får ligga. strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan Alla får ligga strategier i förförelsekonst för den moderna gentlemannen och kvinnan 001 FÖRSPEL IN 168 KAPITEL ETT N o 001 013 Rätt inställning KAPITEL TVÅ N o 014 022 Utsidan KAPITEL TRE N o 023 051

Läs mer

Porträtt. Om du undrar något, hör av dig till Karolina, konstpedagog på Falsterbo konsthall. karolina.rashwane@vellinge.se, eller 040-42 55 02

Porträtt. Om du undrar något, hör av dig till Karolina, konstpedagog på Falsterbo konsthall. karolina.rashwane@vellinge.se, eller 040-42 55 02 Porträtt Detta är ett utlåningsmaterial från Falsterbo konsthall på tema porträtt. Syftet med mappen är inspirera till att betrakta, upptäcka, prata och skapa. Det finns inget rätt eller fel, bara oändliga

Läs mer

elevuppgifter Likt Unikt FRÅGESTÄLLNINGAR FÖR SKOLAN

elevuppgifter Likt Unikt FRÅGESTÄLLNINGAR FÖR SKOLAN FRÅGESTÄLLNINGAR FÖR SKOLAN Likt Unikt Innovationsprocessen Vad är en uppfinning? Vem kan bli en uppfinnare? Hur tänker du dig en uppfinnare? Varför uppfinner man? Hur får man en idé? Hur går det till

Läs mer

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att ställa er en fråga idag som du kan fundera en liten stund på med den som sitter bredvid dig. Och frågan är; vad innebär det att vara ödmjuk?

Läs mer