Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4"

Transkript

1 Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4 Fredag 31 Juli Fri träning Efter 1,5 månad var det äntligen dags för andra halvan av Largescale säsongen och denna gången var det SC 4 av 6 i Trollhättan som stod på kalendern! En bana vi körde på även förra säsongen. Vädret såg högst osäkert ut inför helgen då det lovades regn mer eller mindre varje dag. Fredagen bjöd till största delen av dagen dock på strålande solsken, var inte förens vid 20 tiden regnet drog in, och då rejält! På fredagen var det som vanligen en hel del körning då den fria träningen på fredagen är en möjlighet att skaffa sig ett litet försprång till lördagens kval. Banan i Trollhättan har ett härligt flyt, ganska få hårda inbromsningar, de 180 graders kurvor som finns på banan är inte speciellt tvära och drar inte heller ner flytet i körningen, samt 2 små böjar med full gas där man får upp en bra fart om man lyckas och det går åt skogen annars, fråga Johan Blomqvist vad som händer om man missar ut på rakan! Totalt var det 35 anmälda till helgen tävling, 8 bike, 11 Touring vilket är det högsta antalet för denna säsongen och vi hade 3 förare som gjorde sin första tävling för året, Jimmy Tranberg från Väst 8, som senast körde i cupen i just Trollhättan förra året, Rune Duccé som körde full säsong förra året och nu sin första tävling för denna säsongen samt Melvin Gotthardsson från SHS som på plats bestämde sig för att även köra Touring. I GT blev det till slut 16 startande, varav 4 som ej kört tidigare i år, 3 stycken nygamla i Robin Lindgren MHF Skarpnäck som blev 2a i förra årets cup, Kim Lindgren MHF Skarpnäck som blev 4a förra säsongen och Rune Duccé från Väst 8, vi hade även en förare som gjorde sin premiär i Largescale sammanhang, Mikael Larsson från SMK Trollhättan, hoppas du uppskattade din första tävling! Efter dom 4 första tävlingarna så har vi nu haft 42 startande i Largescale denna säsongen mot 48 förra året. GT går från 22 till 28 och Touring tappat från 26 till 14. Ryktet säger dock att detta kan vända till nästa säsong och positivt att antalet faktiskt ökade i Trollhättan mot tidigare körda tävlingar!

2 Lördag 13 Juni Kvaldag! Så äntligen dags för andra halvan av säsongen och lördagens Kval. Regnet som SMHI lovat oss höll sig desto bättre borta hela dagen så vi fick en kvaldag med strålande väder och mycket körning Vyn från depån KL 05:00! Jag har lärt mig att man kan Lämna bilen hos Micke och Johan! Bike Kval Snabbast till att börja med i dagens första bike kval var Raymond Oskarsson som gjorde sin första tävling för säsongen, dock fick han bara ha TQ tiden i 4 varv innan Kalle Helgen tog över den och var ca 3 sekunder snabbare än Raymond på 3 varv! Bakom Raymond klämde sig Joel Karlsson in på e 3e plats i det första kvalet drygt 0,8 efter. Touring Kvalomgång 1 Först ut var kvalgrupp 1 och det var Henrik Pettersson som var den som hade bäst ordning på prylarna och satte 33 varv på 10:12 följd av Per Widlund ca 5 sekunder bakom. Var dock inte en TQ tid som skulle stå sig speciellt länge utan togs omgående över av ledaren i cupen Micael Fredriksson som slog till med 36 varv på 10:03 ganska exakt 1 varv före Samuel Hermans som tog över 2a platsen. Thomas Lillieqvist var dock den som var snabbast över 1 varv på 16,397, 0, 025 sekunder snabbare än Fredriksson! GT Kvalomgång 1 Eftersom kvalgrupperna delas in efter cupställningen och ingen omseedning görs så var det ganska blandade kvalgrupper i GT då flertalet snabba förare ej kört hela säsongen. Snabbast i inledningen av kval 1 i GT var Kim Lindgren som dock var av efter 6 varv och tappade 16 sekunder vilket betydde att det kvalet var kört och han slutade på 34 varv. Robin

3 Lindgren visade att farten fortfarande satt i och tog ledningen på 35 varv på 10:16. Han fick dock bara behålla TQ tiden i 10 minuter innan Melvin Gotthardsson visade varför han leder cupen och körde 36 varv på 10:12 följd av Stefan Hellberg på 35 varv med tiden 10:10 så även han klämde sig in framför Robin! Var 8 startande i kvalet och blandad fart på dom startande vilket gjorde det första kvalheatet för grupp 2 ganska kaosartat då man inte riktigt visste var man hade varandra och det smällde mer eller mindre överallt! Krusse enda Röhjen på plats i Trollhättan! Bike Final 1 Kalle Helgen tog hem kvalet och var den som startade först, en ledning som han höll från start till varv 30 i mål efter väldigt stabil körning, 2a startade Raymond och han höll 2a platsen till den 7e varvet då han tappade ca 30 sekunder och var nere på 4e! Han började sedan köra upp sig igen och på det 17e varvet var han åter på 2 plats och lyckades även gå i mål som 2a. Efter honom på 3e hittade vi Mattias Elmerfors som nu börjar få upp bra fart på hojjen! Joel Karlsson hade ingen rolig första final och tog sig endast 17 varv, 5 varv upp till näst sista plats! Touring Kvalomgång 2 I kvalgrupp 1 förbättrade sig Rune 2 varv från 25 till 27 och Per Widlund hittade 1 varv till och var nu uppe på 34 varv på 10:11 vilket betydde en 3e plats innan kvalgrupp 2 skulle ut. Fredriksson som hade TQ efter första rundan lyckades inte förbättra sig men det var inte heller någon annan som klarade slå hans 36 varv på 10:03, Thomas Lillieqvist som hade lite problem i första kvalet stod för bra körning och gjorde sitt bästa för att ta honom men var ungefär 5 sekunder efter Fredrikssons tid i första kvalet!

4 GT Kvalomgång 2 Robin som låg på en 3e plats inför andra rundan lyckades inte förbättra sig utan var nu ett varv långsammare i andra kvalet, han tog dock hem kvalrundan i gruppen 9 sekunder före Adam Westlin som förbättrade sig med ett varv och visade återigen att han har potential att bli riktigt snabb, ytterligare 4 sekunder efter kom betydligt mer rutinerade Bill Andersson som troligen körde RC bil innan dessa 2 ens var födda! I andra kvalgruppen valde Melvin att inte köra pga att han körde touring också och han satte ett bra kval i första rundan. Istället var det Stefan Krusse Hellberg som gick ut snabbast men åkte av efter 17 varv och jag tog över ledningen och lyckades få till 35 varv på 10:08 vilket betydde en 2a plats efter 2 kval, drygt 1 varv efter Melvins tid och ca 2 sekunder före Krusses! Per Fosselius som brukar förbättra sig ju längre tävlingen går lyckades inte göra en bättre tid i 2a kvalet. Bike Final 2 Full fokus i depån! Kalle Helgen tog hem första finalen med 2 varv och det gjorde han även i den andra finalen, denna gången före Joel Karlsson istället för Raymond som hade en del problem och slutade på en 8e plats. På en 3e plats hade Hans Dellenfalk fått upp farten och var ett varv snabbare än i första finalen. Att Kalle tog hem 2a finalen betydde därmed att han redan var klar segrare på lördagen inför den sista finalen. Touring Kvalomgång 3 Per Widlund fortsatte i att förbättra sig i den första gruppen och var nu bara 3 sek ifrån att göra 35 varv istället för 34, bäst förbättring stod Rune Duccé för då han varv 5 varv snabbare än han var i andra rundan och låg nu på 32 varv på 10 min! I Topp 3 förbättrade Fredriksson sin TQ tid med dryga sekunden och vi fick även en ny 2a i Samuel Hermans som nu körde 36 varv på 10:05 och var endast 3 sekunder efter Fredriksson, då Thomas Lillieqvist inte lyckades förbättra sig så betydde det att han var ner petad till en 3e plats.

5 GT Kvalomgång 3 Första kvalgruppen ändrade inte om ställningen i Topp 3 efter sina 10 minuter men Kim Lindgren hade fått upp farten rejält och var bara 0,01 sekunder ifrån att göra 35 varv! Patrik Nilssons började också få upp bra tempo och förbättrade sig med ett helt varv i den 3e rundan och låg nu på 34 varv på tiden 10:11 vilket var klart konkurrenskraftigt! Någon som verkligen hade fått fart på prylarna i den 3e rundan var Stefan Hellberg som gjorde 36 varv på 10:10, av dom 36 varven så var 24 under 17 sekunder vilket betydde att vi hade en ny TQ tid och Melvin nedputtad till en 2a plats (för första gången denna säsongen). Bike Final 3 Kalle var redan klar segrare i lördagens tävling men passade ändå på att vinna även den 3e Finalen återigen 2 varv före Joel Karlsson som med sina 2 andra platser även blev 2a i den första deltävlingen för helgen. På en 3e plats bakom Joel 1 varv efter kom Mattias Elmerfors på sin andra 3e plats vilket betydde en pallplacering på lördagen! Touring Kvalomgång 4 1a Kalle Helgen, 2a Joel Karlsson, 3a Mattias Elmerfors Nu var det dags för kvalen att avgöras och Fredriksson lyckades förbättra sin bästa tid med 2 sekunder, men vad hjälpte det när Samuel Hermans slog till med sitt överlägset bästa kval för dagen och gjorde 37 varv på 10:12 efter både stabil och grymt snabb körning! Även Thomas lyckades förbättra sig med 3 sekunder och slutade 5 sekunder efter Fredriksson. Per Widlund och Jimmy Tranberg gjorde också sina bästa kval för dagen, blått det andra kvalet Jimmy lyckades slutföra efter upprepade problem slutade han på 35 varv på 10:11, dvs endast 4 sekunder utanför Topp 5.

6 Topp 5 efter Touring kvalet: 1a Samuel Hermans 37 varv 10:12 2a Micael Fredriksson 36 varv 10:00 3a Thomas Lillieqvist 36 varv 10:05 4a Jonas Nilsson 35 varv 10:05 5a Erling Olsson 35 varv 10:07 GT Kvalomgång 4 Dags för avgörande även i GT! Robin Lindgren slog till med sin bästa tid för dagen då han sänkte sin 35 varvs tid med nästan en sekund, räckte dock inte för att slå sig in i Topp 3 men väl en 4e plats! Eftersom Krusse lyckades slå Melvins TQ tid från första kvalet så bestämde sig Melvin för att köra sista kvalet, han lyckades dock inte rå på Krusse denna helgen utan Krusse tog hem TQ med sin tid från 3e kval rundan! 2 andra som hittade bra fart i sista och avgörande kvalet var Adam Westlin som gick in på en 6e plats i sina andra tävling och Anders Lindberg på en 7e plats! Alla på 6-9 plats gjorde 34 varv på tiden 10:07:063 10:07:827, kul med tight racing! Topp 5 efter Kvalet 1a Stefan Hellberg 36 varv 10:10 2a Melvin Gotthardsson 36 varv 10:12 3a Peter Hägg 35 varv 10:08 4a Robin Lindgren 35 varv 10:15 5a Kim Lindgren 34 varv 10:00

7 Söndag 2 Aug Finaldag! Toasts i depån, ny morgon rutin? Bike Kval I helgens andra kval fick Kalle se sig slagen av Raymond med drygt 0,5 sekunder över 2 varv! 2 sekunder bakom Kalle fanns Joel Karlsson. På lördags kvällen fick jag själv, Melvin och Robin prova på att köra bike och man fick plötsligt lite mer respekt för hur otroligt duktiga dom är på att köra sin motorcyklar! Vi var glada när vi lyckades ta oss mer än 1 kurva, eller att faktiskt lyckas köra rakt fram var nästan lika svårt det! GT Semi B Dagens första semifinal i GT blev ganska odramatiskt! Melvin Gotthardsson som för första gången denna säsongen fick se sig slagen i kvalet fick en flygande start på semin, efter 2 varv hade han skaffat en ledning på över 2 sekunder, en ledning som han utökade till 4 varv innan semin var slut, hans bästa varvtid var 0,5 sekunder snabbare än den som hade näst snabbaste varvtid! Bakom Melvin på andra plats drog Robin Lindgren iväg och hade den placeringen i 43 varav innan han gjorde ett misstag och varvtiden blev 32 sekunder! Blev då passerad av Adam Westlin som fortsatte visa bra fart! Adam fick dock bara ha 2a platsen i drygt 5 varv innan Robin tryckte sig förbi igen! Adam höll sedan 3e platsen hela vägen i mål 1 varv efter Robin! Patrik Nilsson startade 5a där han började jaga Bill Andersson som startade 4a, Patrik gjorde snäppet vassare varvtider än Bill och när Bill sedan gjorde ett litet misstag på det 23e varvet så passade Patrik på att köra om och höll sedan 4e och sista direktplatsen till final hela vägen i mål! Bakom dom var det inte speciellt mycket positionsbyte, fick dock se en rejäl smäll på rakan när Rune tappade soppaslangen och bilen dog på rakan med följd att Micke Blomdahl kom i full fart in i bakvagnen! Till Final från Semi B: 1a. Melvin Gotthardsson, 2a. Robin Lindgren, 3a. Adam Westlin, 4a. Patrik Nilsson, 5a.Bill Andersson (på tid)

8 Däckvärmare ett måste inför finalerna! Jag kan Själv! GT Semi A I dagens andra semi fullständigt flög Stefan Hellberg iväg, han hade varvat nästan hela fältet efter 44 varv när en skruv lossnade i styrspindeln och han blev stående i depån i ca 4 minuter innan han var ute på banan igen! Därmed rök hans finalchanser för första gången denna säsongen! Bakom Stefan hände en del i starten, Jag startade 2a med Kim Lindgren på 3e, Kim hade dock innerspåret in i första kurvan från startplats 3 och fick en bra start och tog mig direkt i kurvan, bakom honom kom Per Fosselius och missbedömde avståndet till min bil och brakade in i bakvagnen med följd att jag blev påkörd av 2 bilar till och föll ner till 6e! Per blev belönad med en Stop n go för det tilltaget! Var dock uppe på 4e ganska omgående och började stressa Mikael Larsson och efter 15 varv kom han med för hög fart i kurvan ut på rakan och grepp välte upp i staketet och jag var uppe på 3e! Nu var det istället dags att börja jaga Kim Lindgren, från varv 16 tills varv 90 (!) låg vi mer eller mindre inom en sekund! På varv 90 såg jag en liten lucka, men den var just liten och istället för att komma om blev jag stående på gräset i dryga 15 sekunder och ner en placering igen! Under tiden jag och Kim hade slagits om placering så hade Krusse stått i depån i 4 min och tappat ner till 8e och när jag stod i gräset så passade även Per Fosselius på att köra om mig, han hade kört stabilt efter sin bestraffning smugit sig upp på en 2a plast, när Kim sedan fick slut på soppa efter 32:51 så hade Fosse helt plötsligt tagit sig från 7e plats på 2a varvet till en 1a plats på varv 113, en placering han tog målflaggan på, imponerande! Ska inte heller glömma bort Anders Lindbergs insats, då han visat bra fart hela helgen och i semin höll ihop det väldigt bra och gjorde mer eller mindre inga misstag vilket ledde till en fin 3e plats i Semin! Micke Larsson som gjorde sin första Largescale tävling stod också för en bra insats med både snabb och stabil körning och tog sig i mål som 4a, dessvärre blev han diskad med för stor tank och tappade finalplatsen till Johan Sjögren som därmed tog sin 3e finalplats på 4 tävlingar, bra för att vara första säsongen! Även bra insats av Kim Lindgren som bara behövde 32:51 av 35 minuter för att ta sig till final! Till final från Semi A: Per Fosselius, Peter Hägg, Anders Lindberg, Kim Lindgren, Johan Sjögren (på tid)

9 Bike Final 1 Kalle fick för första gången denna helgen inte starta först, däremot behövde han bara 1 varv på sig innan han var uppe på 1a platsen igen! Efter drygt 5 varv utnyttjade Raymond en liten miss från Kalle och då var Raymond tillbaka på som 1a! Efter en avåkning av Raymond 1 varv senare så var dock ordningen återställd och Kalle gick i mål som 1a efter 29 varv! Mattias Elmerfors fortsatte visa att han vill vara med och slåss om det och gick i mål som 2a! Raymond fick nöja sig med en 3e plats i dagens första Bike final. GT B Final 5 bilar kom till start i B finalen, Stefan Hellberg valde att avstå då dom extra poängen det kunde ge honom enda inte hade spelat någon roll efter att man räknat bort en tävling (med förutsättningar att han gör ett bättre resultat i Växjö). Blev en rafflande start på finalen och det var 3 bilar som drog iväg direkt, Johan Blomqvist, Thomas Larsson och Mikael Larsson. Både Mikael Blomdahl och Rune Duccé tappade en del tid på första varvet och var 5-6 sekunder efter dom övriga 3! Johan var den som kom iväg bäst i starten och stod för stabil körning första 4 varven innan tävlingsnerverna började göra sig påminda och Thomas tog sig förbi! Kim fråga mig i depån innan Thomas tog sig om Hägg vem fan kör Johans bil?!? Johan försökte dock få tillbaka 1a platsen ett par gången men lyckades inte och backade av lite, Thomas fick dock inte ha ledningen mer än 2 varv innan Mikael Larsson stod för en omkörning och tog över ledningen i B Finalen, en ledning som han sedan höll hela vägen in i mål och tog hem det med 4 varvs marginal! Micke Blomdahl som hade ett tufft första varv bet ihop och efter missen på första varvet så gjorde han så gott som inga misstag resterande 34 minuter och tog sig upp från en 5e plats till en 2a vid målgång! Var även ett par härliga bataljer mellan Thomas Larsson och Rune Duccé, men Rune fortsatte ha problem med en soppaslang som lossnade vid ytterligare 2 tillfällen i denna finalen och efter 29 minuter var det slut på det roliga. Sett till snabbaste varvtider så skulle Rune kunnat utmana Mikael Larsson om segern om han gjort lite mindre misstag och inte haft problem med bilen! Mikael Larsson segrare i B Finalen i GT!

10 Bike Final 2 Andra finalen i Bike blev inte riktigt lite enkel för Kalle som övriga, tog honom denna gången 3 varv innan han var uppe på sin 1a plats, denna gången lyckades han bara behålla den tills det 11e varvet innan Joel Karlsson som äntligen börjat få upp lite fart passerade honom när han låg i gräset! Efter 16 varv var det sedan Joels tur att köra av och då drog Kalle om igen och höll sedan ledningen hela vägen! Joel gick till slut i mål som 2a efter varit nere en runda på 3e platsen också! 3a blev återigen Mattias Elmerfors! Kalle hade nu vunnit 5 av 5 finaler denna helgen och var klar segrare även i Söndagens tävling! GT Final Robin, det hade varit schysst om du inte förnedrade mig i finalen Med Krusse utanför final och Melvin startande längst fram så hade jag själv, Robin Lindgren och Kim Lindgren alla 3 siktet inställt på 2a platsen och det skulle visa sig bli ganska spännande om just den 2a platsen, dock så startade Per Fosselius på just den placeringen och han har som känt bra fart och är inte lätt att ta sig om! Starten gick och Melvin gjorde som han brukar göra, tog en ledning med över 1 sekund på första varvet! Startade själv 3a med innerspåret mot första svängen (där Kim Lindgren passerade mig i semin), inspirerad av hans omkörning av mig så hade jag bestämt mig redan innan finalen att jag skulle om Fosse på samma ställe, full gas i starten, sen bromsning och lyckades precis undvika Melvins bakvagn så var jag om Fosse!! Fick en liten lucka ner men efter drygt 17 varv blev jag ifatt körd av Robin (3a), Kim (4a) och Patrik Nilsson på 5e, Patrik hade riktigt bra fart och höll samma tempo som Kim och Robin i drygt varv innan han fick börja ge sig! Efter att haft Robin inom 1 sekund bakom mig i 21 varv (Kim sedan 1 sek bakom Robin) så fick jag en dålig utgång på rakan och Robin hade

11 högre fart ut och passerade mig på insidan vid inbromsningen i första svängen, grym omkörning! På nästa varv var det omvända förhållande och Robin fick sämre utgång, tänkte kan han så kan jag och körde om honom på samma ställe som han kört om mig! Var då bara att börja gasa igen och var tok jagad av både Robin och Kim! Höll bara i ett varv innan farten var för hög vid ingången i en lång vänster och bilen bara lyfte och landade på taket i gräset, nere på 4! Robin och Kim drog iväg och efter 48 varv fick Robin se sig passerade av Kim och han var uppe på 2a! Höll i 19 varv innan han var av och gav tillbaka 2a platsen till Robin, Kim föll själv ner till 5e och jag var tillbaka på pallen på en 3e plats! När Robin sedan fick en stop n Go för gening så var avståndet endast sekunder till honom! Efter att legat och stressat honom i 10 varv så fick han sladd, jag körde in i sidan på honom så han snurrade runt (hans eget fel!:) så var jag uppe på 2a igen! Robin kämpade i ungefär 10 varv innan däcken gav upp helt och jag hörde Kim skrika till honom Försvara 3e istället vilket betydde att jag själv kunde lugna ner mig och höjde varvtiderna med 2-3 sekunder för att spara soppa och tog mig i mål som 2a drygt 3 sekunder före Robin på en 3e plats! Melvin stod för fantastiskt körning återigen och vann med 5 varvs marginal ner till mig och Robin. Han har nu tagit 4 segrar av 4 möjliga i cupen! Kim Lindgren lyckades till slut knipa 4e platsen efter att inte kunnat fullfölja finalen heller pga soppatorsk efter 33:53 denna gången! Unge Adam Westlin var uppe ett tag på en bra 3e plats men lyckades inte riktigt hålla nerverna under kontroll och föll ner till 8e men bet sen ihop och tog sig upp på en bra 5e plats! På 6e hittade vi Patrik Nilsson som gjorde ett bra resultat efter att visat fin fart hela helgen! Bröt gjorde tyvärr Per Fosselius från en 4e plats efter 21 minuter och hans helg var förstörd! Även Anders Lindberg som varit snabb både under kvalen och semin fick bryta efter 22 min, först blev han påkörd efter 6 varv och fick tillbringa 3 minuter i depån och nere på 10 plats för att sedan tvingas bryta med en koppling som inte ville vara med längre! Slutresultat GT Finalen 1a Melvin Gotthardsson 123 varv 35:11 2a Peter Hägg 118 varv 35:14 3a Robin Lindgren 118 varv 35:17 4a Kim Lindgren 113 varv 33:53 5a Adam Westlin 112 varv 35:03 6a Patrik Nilsson 108 varv 33:37 7a Bill Andersson 108 varv 35:04 8a Johan Sjögren 105 varv 35:02 9a Per Fosselius 71 varv 21:08 10a Anders Lindberg 64 varv 22:53 1a Melvin Gotthardsson, 2a Peter Hägg, 3a Robin Lindgren

12 Bjuder på en GT Pallen Selfie! Bike Final 3 Inför 3e finalen var frågan om Kalle skulle lyckas vinna samtliga 6 finaler denna helgen och svaret blev ja! Tog honom dock 12 varv att komma upp på 1a platsen men när han väl var där var det ingen tvekan om vem som skulle plocka hem även denna finalen! Riktigt bra körning hela helgen (och jag vet nu hur svårt det är att köra bike, även om jag faktiskt fullständigt krossade Melvin Gotthardsson) Joel hade länge 2a platsen med gjorde ett misstag på det 27e varvet och tappade placeringen till Mattias Elmerfors som därmed tog hand om 2 platsen i helgens andra tävling och Joel fick nöja sig med 3e! 1a Kalle Helgen, 2a Mattias Elmerfors, 3a Joel Karlsson Touring Final Frågan i Touring finalen var om Micael Fredriksson skulle kunna utmana Samuel Hermans som var grymt snabb i kvalet och även hade satt nytt banrekord i Trollhättan! När starten gick så såg man ganska omgående att Samuel skulle bli otroligt svår att stoppa, så länge han inte gjorde några större misstag så skulle han ganska enkelt kunna plocka hem denna

13 finalen, redan efter 5 varv var hans ledning ca 2 sekunder! Fredriksson blev påkörd på dom inledande varven och efter det såg man att han inte riktigt trivdes och kunde lita på bilen så troligtvis fick han någon skada på den, Fredriksson kör annars mer eller mindre felfritt utan misstag! Vid sidan av Samuel Hermans grymma körningen som ledde till en ganska komfortabel seger med över 1 varvs marginal så var finalens prestation Thomas Lillieqvist körning, han tappade närmre 30 sekunder på det första varvet när han inte fick iväg bilen i starten och var nere på 10e plats! Efter 3 varv uppe på 9e för att varvet senare ta sig förbi upp på en 8e, 3 varv behövde han där innan en bil till fick se sig omkörd och upp på 7e, där behövde han dock 11 varv innan han lyckades passera även Henrik Pettersson och ta sig upp på en 6e! 9 varv senare var det dags att ta sig upp på 5e och efter 32 körda varv var även 4e platsen fixad, väl där behövde han bara ett varv innan han var uppe på pallen! Nu var det full gas som gällde och efter 45 varv hade vi fått ett nytt varvrekord på 16,001 och Samuel fick bara ha rekordet i drygt 20 timmar. Nu hade han tagit upp jakten rejält på Fredriksson, 63 varv senare på det 95e varvet tog han sig förbi även Fredriksson och hade gått från 10e till 2a plats och höll placeringen i mål resterande 10 varv! Grymt! Fredriksson lyckades hålla ihop bilen och tog en 3e plats i Trollhättan! Slutresultat Touring Finalen: 1a Samuel Hermans 106 varv 30:14 2a Thomas Lillieqvist 105 varv 30:08 3a Micael Fredriksson 105 varv 30:12 4a Per Widlund 98 varv 30:10 5a Henrik Pettersson 96 varv 30:00 6a Jonas Nilsson 94 varv 30:14 7a Jan Edvallius 92 varv 30:14 8a Rune Duccé 83 varv 30:02 9a Erling Olsson 27 varv 8:50 10a Jimmy Tranberg 20 varv 10:53 1a Samuel Hermans, 2a Thomas Lillieqvist, 3a Micael Fredriksson

14 Adam Westlin försöker få kontroll på tävlingsnerverna! När han väl lyckas med det får vi se upp! Med detta tackar vi SMK Trollhättan för en väldigt väl arrangerad tävling på en kanon bana och anläggning! Ett extra plus till helgens racecontroller som jag tycker skötte sig exemplariskt, både gällande dela ut bestraffningar men även övrig information under kval och finaler såsom bilar som kört av och uppmaningar till bilar som skulle varvas! Även besiktningen skötte sig bra och var noggranna i sina kontroller av bilar, sammantaget ett väldigt proffsigt arrangemang! Naturligtvis även tack till alla deltagare och övriga tillresta som gjorde helgen till vad den blev! Nedan följer status i Cupen: Efter deltävling 4 i Sverige Cupen är Topp 5 följande i våra 2 klasser GT Touring 1a. Melvin Gotthardsson 203p (1a) 1a.Micael Fredriksson 192p (1a) 2a. Peter Hägg 177p (3a) 2a.Samuel Hermans 183p (2a) 3a. Stefan Hellberg 172p (2a) 3a.Thomas Lillieqvist 173p (3a) 4a.Johan Sjögren 155p (5a) 4a.Erling Olsson 134p (4a) 5a.Tomas Larsson 144p (6a) 5a.Jan Edvallius 125p (6a) Kompletta tabeller finns på largescale.radiostyrdbilsport.nu Blev några förändringar i topp 5 i både klasserna (tidigare placering inom parantes). Förutsättningarna nu är följande, efter Växjö som är nästa tävlings så får man räkna bort det sämsta resultatet av dom 5 körda tävlingarna, vilket betyder att en del förare kommer att ta sig betydligt högre upp då dom bara kört 3 tävlingar såhär långt (Krusse tar även med 100% säkerhet tillbaka 2a platsen) och sedan är finalen obligatorisk att köra, dvs man kan ej få maxpoäng i cupen om man inte kör finalen så finns fortfarande möjlighet för en hel del förändringar!! Ses i Växjö!

15

Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1

Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1 Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1 Fredag 8 Maj Fri träning Under fredagen ankom stora delar av helgens startfält och depån fylldes på fort! Uppskattningsvis 15-20 förare fanns på plats redan

Läs mer

Largescale i Wäxjö 29-30 Aug SC5

Largescale i Wäxjö 29-30 Aug SC5 Largescale i Wäxjö 29-30 Aug SC5 Fredag 29 Aug Fri träning Då var det dags för årets näst sista tävling i årets upplaga av Sverige Cupen och denna gången var det Wäxjö som stod för arrangemanget! Vi var

Läs mer

Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2

Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2 Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2 Fredag 29 Maj Fri träning Eskilstunas helt nybyggda anläggning! Denna racerapporten kan inte börja med något annat än en bild på Eskilstunas anläggning! Banan mäter

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

Largescale i Örkelljunga Sep SC6/RM

Largescale i Örkelljunga Sep SC6/RM Largescale i Örkelljunga 12-13 Sep SC6/RM Fredag 11 Sep Fri träning Då var det dags för tävlingen man både längtar till men samtidigt inte vill att den ska komma! Finalen och avgörandet i Sverige Cupen,

Läs mer

Largescale i Lidköping Sep RM6

Largescale i Lidköping Sep RM6 Largescale i Lidköping 10-11 Sep RM6 Fredag 9 Sep Fri träning Dags för final i årets RM serie i Largescale! Precis som tidigare år så känns det som säsongen precis har startat! Fredagen i Lidköping bjöd

Läs mer

Largescale i Trollhättan Maj RM2

Largescale i Trollhättan Maj RM2 Largescale i Trollhättan 21-22 Maj RM2 Fredag 20 Maj Fri träning Trollhättan stod som värd för årets andra deltävling i RM serien. Precis som i Staffanstorp så var det dessvärre väldigt ostadiga väderprognoser

Läs mer

Largescale i Eskilstuna Juni SC3

Largescale i Eskilstuna Juni SC3 Largescale i Eskilstuna 13-14 Juni SC3 Fredag 12 Juni Fri träning Sista racet i Sverige Cupen innan sommaruppehållet och Lidköping bjöd på strålande väder direkt från start! En del dök upp på campingen

Läs mer

Largescale i Staffanstorp April RM1

Largescale i Staffanstorp April RM1 Largescale i Staffanstorp 23-24 April RM1 Fredag 22 Sep Fri träning Fantastisk anläggning i Staffanstorp! Då var det äntligen dags! Årets första tävling i Staffanstorp! Liten chansning att ha den så tidigt

Läs mer

Dubbelseger i Sturup

Dubbelseger i Sturup Dubbelseger i Sturup I helgen så lossnade det ordentligt för Joakim och teamet. Det var dags för den 3:e deltävlingen i det Danska mästerskapet och den andra deltävlingen i Sverige. Platsen var Sturup,

Läs mer

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015 Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015 1 Mötets öppnade Peter H hälsade alla välkomna 2 Val av mötesordförande Till mötesordförande valdes Peter Hägg 3 Val av sekreterare för mötet Till sekreterare

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

- Min helg som racerförare -

- Min helg som racerförare - - Min helg som racerförare - Prolog Efter 7 år i kartingstolen började vi se oss omkring efter en utveckling, helt enkelt något nytt. Formelbil eller standardbil? Möjligheterna att få testa på något kändes

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen avklarad

Första Formel Ford tävlingen avklarad Första Formel Ford tävlingen avklarad Hej på er, Nu har vi äntligen kommit igång med vår race säsong och vi valde att ställa upp i premiär racet i det Danska mästerskapet för att få så mycket rutin och

Läs mer

Formula Dice Regelverk

Formula Dice Regelverk Formula Dice Regelverk Innehållsförteckning Sida Grunder Principer för ett bra spel 1 Förkortningar 1 Inför loppet Före loppet Under loppet Efter loppet Startordning 2 Väder 2 Spelarkortet 3 Däck 3 Vinginställning

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg Kalle Anka längd Cup 2013 Upplands äventyr i Sveg Resan mot Sveg 2013 började ett år tidigare när finalen 2012 avslutades med Upplands fina framgångar i Ski-cross stafetten. Många timmars träning hade

Läs mer

Några små tips om att träna på utsatt fågel

Några små tips om att träna på utsatt fågel Några små tips om att träna på utsatt fågel Att träna sin fågelhund på utsatt fågel, vanligen rapphöns eller fasan, har blivit rätt populärt. Gör man rätt kan det vara en effektiv och förhållandevis enkel

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012 AUGUSTI 2012 Fin helg den 27 augusti 2012 Nu är det slut på vilan och det blir lite hårdare körning en dryg vecka innan vi packar väskorna och åker till Österrike på läger igen. Ser fram emot att få åka

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 September, en månad med stora arrangemang Som alla förhoppningsvis vet så genomförs de två största arrangemangen de kommande helgerna. Vi inleder med Kyrkhamnsdagen och därefter Hobbymässan. Utöver detta

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

BMX tränings- kompendium

BMX tränings- kompendium 2014 BMX tränings- kompendium Skapat av: Mikael Johnsson, Filip Svanberg och Robin Mattsson Innehåll 1. Uppvärmningar... 4 1.1 Uppvärmning på bana variant 1... 4 1.2 Uppvärmning på bana variant 2.... 4

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 NORRBOTTEN Poliser grep utpressare Många maskerade poliser stoppade en bil i centrala Piteå i lördags. Poliserna hade vapen i händerna när dom drog ut två

Läs mer

Bokslut 2011 Så var då årets säsong till ända och jag ska här försöka ge en lite samlad bild av säsongen 2010/2011. Innan dess vill jag skicka ett JÄTTETACK till er alla för all hjälp med material, skruvning,

Läs mer

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Huvudpartner Racehelgpartner Race rapport # 6 Porsche Sports Cup Scandinavia Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Inledning Lördagen på Mantorp delades

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Bygge mitt i semestern, idag Inför Sommarcupen behöver vi fixa till en del grejer. Vi kör därför ett byggrace idag onsdag den 25 juli från kl 17, kom gärna dit och hjälp till. Vi hoppas bland annat på

Läs mer

Hur kommer man igång?

Hur kommer man igång? Hur kommer man igång? Alla har någon gång varit nybörjare. Här ger Per Alexanderson, lovsångsledare från Örebro, många enkla och praktiska råd för dig som vill komma igång som lovsångsledare och som mer

Läs mer

Sverigecupen & Nitrorace 2016

Sverigecupen & Nitrorace 2016 Sverigecupen & Nitrorace 2016 Hej och välkomna till årets upplaga av Sverige Cupen med Nitrorace. Nitrorace är en fristående tävling som kan köras samma helg som Sverige Cupen. Tävlingsupplägget för Sverigecupen

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Fr v Andreas Wallner, Lotta Olsson, Peter Jalsing och Rigmor Grahn

Fr v Andreas Wallner, Lotta Olsson, Peter Jalsing och Rigmor Grahn Vinnare Startslaget Fr v Andreas Wallner, Lotta Olsson, Peter Jalsing och Rigmor Grahn Tre klubbor Resultat Klass A B C 1 Charlie Cavonius 1 Tommy Jern 1 Suzanne Hederén 2 Albin Hellström 2 Bror Bergqvist

Läs mer

Domaranvisningar Träningsklass 2016

Domaranvisningar Träningsklass 2016 Domaranvisningar Träningsklass 2016 Struken skylt utgår, -18 införs -18 poäng ersätter struken skylt. Det ska tydligt anges i protokollet, så att den tävlande förstår att något blivit rejält tokigt och

Läs mer

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering UPPLYSANDE» för säkrare hantering Första-hjälpen modiga till hästar Hur vi hanterar hästars rädslor kan variera väldigt och resultaten blir inte alltid som vi önskat. Svante Andersson, erkänd hästtränare,

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

Veteranerna på Spången

Veteranerna på Spången Veteranerna på Spången Helgen 11 13 november hade Veteranerna sitt årliga årsmöte och i år var det dags att besöka Skåne. Lars Jacobsson hade på ett förtjänstfullt sätt lagt upp programmet och det blev

Läs mer

Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong?

Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong? Vad har varit särskilt bra med våra läger denna säsong? Under punkt 2 ovan angav jag "att få mycket och kvalitativ träning" som det primärt viktigaste med lägren och det känns som att det i en skidklubb

Läs mer

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara?

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? Av Marie Hansson Ju mer man börjar tänka på vad en slalomingång innebär, desto mer komplicerat blir det! Det är inte lite vi begär att hundarna ska lära sig och hålla

Läs mer

Tävlingsrapport 16 juni 2012

Tävlingsrapport 16 juni 2012 Tävlingsrapport 16 juni 2012 Efter två cuptävlingar i rad i Trollhättan med hårda vindar och mycket tuff paddling fick vi äntligen ett år med perfekt väder för tävling! Relativt svaga vindar och solen

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp?

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10. Du ställer väl upp? Träningsrace lördagen den 3 juli Du ställer väl upp? Klubben genomför träningsrace med varvräkning för klasserna 1:8 och 1:10, för klubbens alla medlemmar. Hålltider - 1:8 Senaste registreringstid 11.30,

Läs mer

Din skattade profil inför 2012

Din skattade profil inför 2012 Jag som orienterare Din skattade profil inför 2012 Motivationsmål Målsättning inför 2012 Tekniska mål Mentala mål Din skattade profil efter 2012 Motivationsmål Uppnådda mål 2012 Tekniska mål Mentala mål

Läs mer

LUFFARSCHACKETS GRUNDER

LUFFARSCHACKETS GRUNDER LUFFARSCHACKETS GRUNDER Många har frågat mig: Kan man träna luffarschack? Jodå, svarar jag. Det går alldeles utmärkt och det ger bevisligen resultat. Men lika väl som man inte blir fotbollsproffs efter

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Carlstads Ungdomsallians Karlstads fotbollsframtid

Carlstads Ungdomsallians Karlstads fotbollsframtid Reserapport från Tipshallen Futsal Cup 2006. Jönköping Visst var det ett förväntansfullt gäng som samlades på Klasmossen fredagen den 24:e mars för att åka iväg och för första gången få spela en tävlingsmatch

Läs mer

Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5

Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5 Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5 Ett lopp över sprinterdistans inleder V86 och vi ger förstatipset till

Läs mer

eugeotnew Äntligen seger för Stureson! Marcus Grönholm Kungen av Finland! JTCC: JOGE KVALSNABB MANGS TOPPAR Jens Edman bara två poäng från ledning

eugeotnew Äntligen seger för Stureson! Marcus Grönholm Kungen av Finland! JTCC: JOGE KVALSNABB MANGS TOPPAR Jens Edman bara två poäng från ledning PEUGEOT NEW MOTORSPORT DISTRIBUERAS AV: K W Bruun Autoimport AB Box 90154 120 22 Stockholm ANSVARIG UTGIVARE: Per Brinkenberg TEL: 08-555 433 00 FAX: 08-555 433 34 E-POST: info@peugeot.se WEB: www.peugeot.se

Läs mer

Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012

Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012 Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012 Vi hade klarat av att kvala in 2 singelspelare, via ranking 1/1 2011, och ett lag, via OS-kval i april 2012 där Jens tog en plats och genom vår 6:e plats

Läs mer

Dags att börja tävla?

Dags att börja tävla? Dags att börja tävla? Det är både roligt och nyttigt att tävla i tennis, man lär känna jämnåriga från andra klubbar och får chansen att spela mot andra än de man vanligtvis tränar med. Hur gör man om man

Läs mer

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005)

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005) Åmål 2006-11-06 Till Anna Göras Gabriella Lörnbring Gunilla Kjellstedt Jessica Fredriksson Martina? Sarah Johansson Sofie Jansson Hej! Några av er har jag träffat och andra inte sedan vi spelade vår avslutningstävling

Läs mer

Sverigecupen & Nitrorace 2012

Sverigecupen & Nitrorace 2012 Sverigecupen & Nitrorace 2012 Hej och välkomna till årets upplaga av Sverige Cupen med Nitrorace. Nitrorace är en fristående tävling som kan köras samma helg som Sverige Cupen. Tävlingsupplägget för Sverigecupen

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Du hittar alla resultat här: http://www.primesite.se/tentour/public/startsida_result.asp?step=2&action=step2&klu bbid=15042&id=2284

Du hittar alla resultat här: http://www.primesite.se/tentour/public/startsida_result.asp?step=2&action=step2&klu bbid=15042&id=2284 Hej VIP - medlem! Det är söndag kväll, söndagen den 1december 2013. Tennistävlingen Sundbyberg Veteran Cup 2013 är avslutad. Du hittar alla resultat här: http://www.primesite.se/tentour/public/startsida_result.asp?step=2&action=step2&klu

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Laboration i Maskinelement

Laboration i Maskinelement Laboration i Maskinelement Bilväxellådan Namn: Personnummer: Assistents signatur: Datum: Inledning I den här laborationen ska vi gå lite djupare i ämnet maskinelement och ge oss in på något som förmodligen

Läs mer

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE 10MILA 2009 Äktaboden, SKÅNE När kaveln så fjärran från fädernet hamnat, i marker runt Klippan och Perstorp den landat. Att trehundrafemtio årsvarv har förflutit, sen Skåne med danskarna banden brutit,

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop.

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop. Självkänsla Självkänsla är lika med att bottna i sitt innerst. Självkänslan finns i varje människa och söker plats att få fäste i och växa ur. Vissa ger den utrymme medan vissa inte låter den gro. Det

Läs mer

Lajf Racing F1 Norrlandsträffen 2012

Lajf Racing F1 Norrlandsträffen 2012 Lajf Racing F1 Norrlandträffen 2012 Tekniska regler Chassie Alla på marknaden förekommande F1 chassin i skala 1:10, det måste vara F1 chassi och INTE sticka ut utanför karossen. Utväxling ** Total utväxling

Läs mer

COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014

COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014 COYOTE LATESUMMER MEET MED KRANTZ CHALLENGE VÄNNÄS 2014 För andra året i rad kör vi i Coyote Cruisers Umeå ett Krantz Challenge i egen regi. Vi är först med att nominera en bil till Superfinalen i Rättvik

Läs mer

I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15

I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15 I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15 TEAM-95 Matchreferat 2007-2008 080315-16 Cupspel i Mariestad Mariestad - SIS 4-1 SIS - Fagersta 1-5 SIS - Vaxholm 6-2 En mycket bra första dag på

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

Kulturama Teater Ta plats på scen

Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater 1 Sveriges största center för estetiska utbildningar Drömmer du om en framtid som skådespelare? Då måste du lära dig att förstå och kunna gestalta varför

Läs mer

Då var vårt kvalspel tidsatt det blir på Baltiska Bowlinghallen söndagen den 10 maj kl. 09,00 mot T-nabben från Trelleborg.

Då var vårt kvalspel tidsatt det blir på Baltiska Bowlinghallen söndagen den 10 maj kl. 09,00 mot T-nabben från Trelleborg. 2015-05-13 Idag höll BK GS sitt årsmöte på Glorias i Lund. Till ordförande för ytterliggare ett år omvaldes Åke Lindelöf och övriga avgående styrelseledamöter omvaldes. Prisutdelning för de interna tävlingar

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

En dag i seglarskolan av Thomas Belius

En dag i seglarskolan av Thomas Belius Artikel i GMSS-tidningen 2012 En dag i seglarskolan av Thomas Belius En av GMSS huvudsakliga aktiviteter är den Seglarskola som klubben driver framgångsrikt sedan ett 20-tal år i Grisslehamn. Den utgör

Läs mer

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb

Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Schloss Teschow Golfresa med Lundsbrunns golfklubb Många av de 45 glada deltagarna startade med lunch på Lundsbrunns GK på lördagen den 12 april. Roger vår chaufför packade bussen och visade upp stor skicklighet

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

Svenska Skidförbundets längdverksamhet

Svenska Skidförbundets längdverksamhet Svenska Skidförbundets längdverksamhet 1(6) Svenska Skidförbundets längdverksamhet Vi vill! Du aktive skidåkare tjej eller kille, junior eller senior. Du som vill satsa och satsar hårt, du som vill försöka

Läs mer

Tuff final väntar i Haninge

Tuff final väntar i Haninge Tuff final väntar i Haninge Finalen i Haninge måste alla räkna. Alltså är ingenting klart i crosskart-sm förrän målflaggan faller i de tre klasserna. Några har dock bättre utgångsläge än andra. 650cc.

Läs mer

sommaraktiviteter för DiG som GÅr i Årskurs 6 9

sommaraktiviteter för DiG som GÅr i Årskurs 6 9 sommaraktiviteter för DIG SOM GÅR i årskurs 6 9 Äventyr under hela sommaren Drama / TEATER Vecka 27 Tänk dig att stå på en riktig scen med kostym, rekvisita, ljud, ljus och scenografi. På 4 dagar läser

Läs mer

Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014.

Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014. Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014. Året 2014 var det året då vi växte så att det knakade och då vi bytte klubblokal hela tiden men vi tar det väl från början.. Träningarna startade

Läs mer

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott.

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Lucialoppet 8 december 2007 Det var inte med någon större entusiasm man gav sig iväg till

Läs mer

Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar:

Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar: Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar: Heimir tillträde sin befattning som anställd på halvtid 1. januari

Läs mer

Sheriff Joel. Down. under. på fotboll i Australien. Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall

Sheriff Joel. Down. under. på fotboll i Australien. Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall Sheriff Joel Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall under Down på fotboll i Australien Dessutom: Giffare är vi allihopa, bildextra från den allsvenska premiären och Lunkans krönika! Foto:

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut.

Om skaparen. Tomas Öberg är idag entreprenör, föreläsare och på gång med sin första självbiografi Ilska, kärlek och framgång från insidan och ut. Om skaparen Tomas vet exakt vad han pratar om eftersom allt han förmedlar är självupplevt. Å ena sidan Mr Destruktiv med droger, slagsmål, mobbing och självhat i bagaget. Å andra sidan en stark vilja att

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Förlossningsberättelse Torsdag 17 oktober På kvällen börjar jag känna av mensvärkslika smärtor i nedre delen av magen. Jag antar att det är helt normalt och reflekterar inte mer över det. Jag sover oroligt

Läs mer

Lekar. Namnlekar. Lekens namn Stå i en ring

Lekar. Namnlekar. Lekens namn Stå i en ring Lekar Lek har stor betydelse för barns utveckling och är därför en viktig del av friidrottsskolan. Genom att leka olika typer av rörelselekar utvecklar barn och ungdomar sin rörlighet, balans, koordination

Läs mer

RS DM 2014 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2013-11-15

RS DM 2014 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2013-11-15 RS DM 2014 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2013-11-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNNA REGLER 2. VARVLOPP 3. TÄVLINGAR 4. DELTAGARE 5. KLASSINDELNING 6. ANMÄLAN och GALLRING 7. POÄNGBERÄKNING 8. PRISER

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 2: Toppa formen till din snabbaste mil För dig som är van att springa milen och som nu vill förbättra din tid. Start vecka

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Morgongolf 2012 Söndag den 25 november Lördag den 24 november Söndag den 18 november Lördag den 17 november Lördag den 10 november

Morgongolf 2012 Söndag den 25 november Lördag den 24 november Söndag den 18 november Lördag den 17 november Lördag den 10 november Morgongolf 2012 Söndag den 25 november Återigen 4 startande, Per-Erik, Lasse Casino, Lowe Westlund och Richard Fjellgren. 2kr Kanin blev valet av dagens spelform. Lasse Casino tog 8 hål och efter det blev

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2016

SOMMARLOVSPROGRAM 2016 SOMMARLOVSPROGRAM 2016 Woodlands klubb är platsen om du vill spela golf i sommar, oavsett om du spelat tidigare eller om du är nybörjare. Passen som heter träning är drop-in, medan passen som heter spel

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute:

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute: Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2016 Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra. Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan.

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

Våren är här - nu rör det på sig

Våren är här - nu rör det på sig STALL Magnus Jakobsson Nytorp nytt Våren är här - nu rör det på sig SAMMANFATTNING ANTAL 1 2 3 SEGER% PLATS % INKÖRT 8 3 1 0 38% 50% 57.229:- MAGNUS HAR ORDET... Det blev inte så många starter under februari

Läs mer

Du är kär! Du är kär! Du är kär! (i nån som går i din skola)

Du är kär! Du är kär! Du är kär! (i nån som går i din skola) Hur vet man att man är kär? Vilken fråga, det fattar väl vem som helst. Jo, en del är väl så smarta och erfarna och allting, men för mej och några andra (som vill vara anonyma) är det inte alltid så självklart.

Läs mer