Largescale i Wäxjö Aug SC5

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Largescale i Wäxjö 29-30 Aug SC5"

Transkript

1 Largescale i Wäxjö Aug SC5 Fredag 29 Aug Fri träning Då var det dags för årets näst sista tävling i årets upplaga av Sverige Cupen och denna gången var det Wäxjö som stod för arrangemanget! Vi var nu tillbaka i Wäxjö efter att ej kört denna banan under förra årets säsong. Vädret såg lovande ut inför helgen och det blev även en helt regnfri tävling! Minns jag helt rätt så har vi faktiskt inte kört någon final på vått underlag på hela säsongen! Fredagens träning bjöd tyvärr på ganska dåligt fäste i banan och det gjorde att träningen egentligen inte sa så mycket om bilen fungerade eller inte. Detta blev dock bättre ju längre helgen gick, dels pga. att det läggs ner extremt mycket gummi i banan med även att tävlingsledningen preppade banan med sockerlösning på fredags kvällen. Vi fick även se årets största startfält i cupen under helgen då det startande antalet förare var 40 st! 20 GT, 13 Touring och 7 bike! I GT klassen var det 5 förare som ej kört tidigare under säsongen varav 3 gjorde debut i Largescale! Henrik Hilleborg från Danmark gjorde premiär i Sverige cupen för året tillsammans med Roland Nilsson från Staffanstorps HS, tävlingspremiär i Largescale gjorde Jörgen Andersson Tomelilla MK, Massimo Salvini MHF Skarpnäck och Eric Fosselius från Karlskrona MRK. Hoppas ni hade en kanon helg och att vi får se er köra igen! I Touring fick vi 6 nya deltagare i årets cup, Daniel Bjerg från Danmark, Simon Bruce, Magnus Olsson, Torsten Nilsson, Anders Olsson och Alf Åberg, samtliga från Staffanstorps HS, härligt att ha er tillbaka i cupen! Extremt kul att se att vi faktiskt har haft nya förare på varje tävling under hela året och vi är nu uppe i 53 startande i båda klasserna under säsongen! GT har haft 33 olika förare, vid samma tid på förra säsongen var antalet 23, dvs. en ökning med 10 förare! I Touring har vi nu haft 20 unika startande mot förra årets 26. Full aktivitet i depån!

2 Lördag 29 Aug Kvaldag! GT Kvalomgång 1 Först ut av kvala var heat 1 i GT där vi hade inte mindre än 4 Cup debutanter och en förare som gjorde sin första Largescale Tävling någonsin, Massimo Salvini! Roland Nilsson fick ses som favorit i denna gruppen men lyckades inte fullfölja mer än 4 minuter. De 2 som visade bäst fart var Mikael Olsson och Henrik Hilleborg som båda gjorde 29 varv på 10:15! Farten såg bra ut för dom och utan misstag så hade dom snuddat på 30 varv istället för 29. Båda 2 blev dock nedputtade till 3e och 4e plats efter att heat 2 hade kört och Niklas Andersson drog till med 29 varv på 10:07 och Bill Andersson 29 på 10:09! I heat 3 ökade tempot ännu mer och Melvin Gotthardsson visade att han inte tänkte missade TQ denna helgen och körde mer eller mindre helt felfritt i 10 minuter vilket resulterade i 31 varv på 10:16, Kim Lindgren som gjorde sin andra tävling för året gick in som 2a på 30 varv med tiden 10:07 följd av Stefan Hellberg på 10:18. Detta betydde att Melvin, Kim och Stefans tider blev topp 3 efter första kvalomgången. Touring Kvalomgång 1 Med undantag för Jonas Nilsson så var heat 1 i Touring fyllt av förare som gjorde sin första cup tävling för året så alltid intressant att se var alla står! Visade sig att Torsten Nilsson var den som hade bäst fart i heat 1 och gjorde 30 varv på 10:01 följd av Magnus Olsson på 10:07 och Simon Bruce på 10:09. Den enda som lyckades slå sig in på topp 3 i heat 2 skulle visa sig vara vår danska vän Daniel Bjerg som var näsan ett varv snabbare än Torsten då han gick i mål med 31 varv på tiden 10:09 vilket betydde att Simon blev nedputtad till en 4e plats. Dock en del förare som hade problem i heat 2, Henrik Lindström spenderade dryga 3 minuter i depån, Thomas Lillieqvist körde endast 6 minuter och Samuel Hermans kom ut på banan när 4 minuter hade gått. Topp 3 efter första omgången, Daniel Bjerg, Torsten Nilsson, Magnus Olsson.

3 Bike Kval Helgens första Bike tävling inleddes med ett kval som Kalle Helgen plockade hem 0,3 sekunder föra Raymond Oskarsson! Satt dock ganska hårt inne och han fick inte in sina 3 snabbaste varv förrän 5 varv före målgång! Själv gjorde jag också debut i Bike och det var minst sagt intressant! Mina kvaltider skall inte diskuteras men 2 varv var på ungefär samma tid som Raymond gjorde 1! Tack till Robert Manitta som vågade låna ut sin hoj till en total nybörjare! Roberts stackars hoj som han lånade ut till mig GT Kvalomgång 2 Henrik Hilleborg fick upp bra fart i den andra rundan och gjorde en så gott som felfri runda vilket betydde 30 varv på 10:13 och tog över 3e platsen! Roland Nilsson hade nu fått ordning på prylarna och lyckades slutföra denna rundan med 29 varv! Mikael Olsson som visade fin fart i den första omgången klarade inte att förbättra sig nu utan var 1 varv långsammare än i första. Eric Fosselius, son till Per Fosselius (som kört Largescale i ca 150 år) fick nu till 27 varv istället för 25, bra förbättring! I heat 2 fortsatte Niklas Andersson och Bill Andersson köra väldigt jämt och båda förbättrade sig och slutade på 29 varv på 10:01! Rune Duccé som fortsätter köra både GT och Touring var mer på det svarta denna rundan och förbättrade sig med 3 varv! Dock var det ingen i heat 2 som lyckades slå sig in på topp 3. I heat 3 förbättrade sig favoriten Melvin Gotthardsson med 8 sekunder och gjorde nu 31 varv på 10:08! I övrigt var det små förbättringar i heat 3 och inte heller här någon som lyckades röra runt i toppen! Topp 3 efter 2 omgångar, Melvin Gotthardsson, Kim Lindgren, Henrik Hilleborg. Glad stämning i depån!

4 Touring Kvalomgång 2 I första Touring kvalet slog Daniel Bjerg till med 31 varv och det var ingen i andra omgången som kunde matcha det även om Simon Bruce var väldigt nära med 30 varv på 10:00.686! Förutom Simon så var det bara Anders Olsson som lyckades förbättra sig i heat 1 och gjorde nu 28 varv på 10:14, drygt 1,5 varv bättre än tidigare! I heat 2 kapade Erling Olsson drygt 10 sekunder men var fortfarande 4 sekunder ifrån att göra en 30 varvare! Samuel Hermans hade bättre ordning på prylarna i denna rundan och gjorde 29 varv på 10:15, Samuel som tog både TQ och segern i Trollhättan behövde ett bra resultat även i Wäxjö för att hålla undan för Erling och Thomas som jagar hans 2a plats i cupen! Bike Final 1 Frågan var om Raymond skulle kunna utmana Kalle Helgen som visat bra fart på hojen hela säsongen! Visade sig ganska snabbt att han inte kunde göra det och Kalle tog kommandot direkt! Han hade ledningen från det första till sista varvet och det blev aldrig riktigt spännande! Raymond fick istället inrikta sig på att försvara sin 2a plats när Hans Dellenfalk var riktigt på hugget och jagade honom! Hans stod för stabil körning och hade faktiskt 2a platsen i 7 varv innan Raymond tog tillbaka den 6 varv före målgång och Hans fick nöja sig med en 3e placering i dagens första final! Själv stod jag för 18 varv vilket endast var 9 varv bakom Kalle GT Kvalomgång 3 Melvin laddar för att köra! Henrik Hilleborg som bara kört fortare och fortare under dagen förbättrade sig även i det 3e kvalet och gjorde nu 30 varv på 10:04 vilket betydde en 2a plats bakom Melvin! Förbättringar fick vi även se från Mikael Olsson som putsade till sina 29 varv på 7 sek, Massimo Salvini drog till med ytterligare 2 varv, grymt! Roland Nilsson fick dessvärre problem igen och lyckades inte förbättra sig kval från andra rundan utan bröt efter 3 minuter. I heat 2 var det inte någon som lyckades komma upp mot 30 varv och vara med och utmana, Richard Nordblad förbättra sig med ytterligare 2 sekunder under sina 29 varv, Mikael Blomdahl såg ut att trivas lite bättre med bilen och gjorde 26 varv mot tidigare bästa

5 på 25 och Johan Blomqvist fick för första gången under dagen köra ett kval utan strul vilket ledde 25 varv på 10:03. Både Bill Andersson och Niklas Andersson som visat bäst fart i heat 2 i dom 2 första omgångarna fick båda problem och bröt efter 2 respektive 7 minuter. I heat 3 lyckades inte Melvin förbättra sig utan blåste in i staketet i doseringen efter 5 minuter och valde att avbryta det kvalet. Däremot hade Kim Lindgren fått upp farten rejält och visade att han ville vara med i toppen, han slog till med 31 varv på 10:17 vilket betydde att han tog tillbaka 2a platsen från Henrik Hilleborg igen! Stefan Hellberg som varit den under säsongen som varit närmst att kunna utmana Melvin hade inte riktigt fått till det på Wäxjö banan och inte heller i den 3e rundan lyckades han vara med och utmana, dock gjorde han sitt bästa kval för dagen och slutade på 30 varv på 10:10. Topp 3 efter 3e rundan: 1a Melvin Gotthardsson, 2a Kim Lindgren, 3a Henrik Hilleborg (oförändrat) Touring Kvalomgång 3 När 3e kvalrundan i Touring drog igång så syntes det ganska snabbt att bilarna mådde bättre av mer gummi och grepp i asfalten (helt andra krafter som en Touring bil ska få ner i asfalten mot en GT bil) Magnus Olsson som tappade 3e platsen i andra rundan efter att Simon Bruce klämt till med en kanon tid visade direkt att han ville tillbaka till topp 3 och satte full fart från start, bilen fungerar riktigt bra nu och han gjorde 31 varv på 10:14, även Torsten hade dragit upp tempot och slutade på 31 varv på 10:15, var dock fortfarande en bit upp till Daniel Bjergs 10:09! Simon Bruce lyckades inte kontra på detta utan fick bryta efter dryga 5 minuter. Jonas Nilsson lyckades putsa till sig 27 varvare med 0,4 sek men var fortsatt 0,4 ifrån att göra 28 varv! Även om vi fick se flertalet förare i heat 2 förbättra sina tider så var det ingen mer som lyckades ta sig 31 varv! Micael Fredriksson som leder cupen såhär långt lyckades inte riktigt få till det i detta kvalet heller utan slutade på 29 varv mot hans bästa kval för dagen på 30. Thomas Lillieqvist lyckades för första gången under dagen fullfölja ett kval och fick till 30 varv på 10:13. Hade han fått upp farten nu och skulle vara med och utmana om topp positionerna? Topp 3 efter 3e kvalrundan: 1a Daniel Bjerg, 2a Magnus Olsson, 3a Torsten Nilsson. Alla sätt är ju bra. Bike Final 2 Jag lyckades inte utmana om segern i final 2 heller!! Dock förbättring till 19 varv istället för 18 Längst fram lite mer spännande mellan Kalle och Raymond än i första finalen men det

6 var fortfarande Kalle som drog det längsta strået och gick in som 1a efter att återigen haft ledningen från start till mål! Detta betydde att Kalle redan efter 2 final taget hem helgen första deltävling i Bike. Raymond startade 2a och höll även han sin position från start till mål, drygt 9 sekunder efter Kalle! Hans Dellenfalk som visar bättre och bättre körning tog återigen en 3e position! Stackars Robert Manitta som lånat ut sin hoj till mig för att köra med sin nya fick bryta efter 1:28! GT Kvalomgång 4 Dags för avgörande i GT och Touring kvalen! Henrik Hilleborg som förbättrat sig i varje kval såhär långt lyckades inte hitta mer fart utan var 6 sekunder långsammare än i kval 3 och klarade inte att passera Kim Lindgren! Eric Fosselius fortsatte göra framsteg och gjorde nu 28 varv på 10:03, drygt 1 varv bättre än tidigare! I övrigt blev det inga förbättringar i heat 1. Roland Nilsson bröt dessvärre igen! Den enda som förbättrade sig i heat 2 var Mikael Blomdahl som gått från, 22, 25, 26 till 27 varv i den 4e omgången! Melvin visade att han inte tänkte släppa TQ denna helgen och putsade sin 31 varv från 10:08 till 10:02! Per Fosselius körde för första gången under kvalen 30 varv, på tiden 10:15, vilket var drygt 11 sek efter Henrik Hilleborg på 3e platsen. Topp 5 efter GT Kvalet: 1a Melvin Gotthardsson 31 varv 10:02 2a Kim Lindgren 31 varv 10:17 3a Henrik Hilleborg 30 varv 10:04 4a Robin Lindgren 30 varv 10:06 5a Stefan Hellberg 30 varv 10:10 Touring Kvalomgång 4 I heat 1 hade verkligen Magnus, Torsten och Simon bestämt sig för att utmana Daniel Bjerg! Bäst fart hade Magnus och Torsten, trots varsitt rejält misstag på varv 27 respektive varv 24 där dom tappade 3-5 sekunder så lyckades båda 2 gå om Daniel Bjerg. I mål skiljde det

7 endast 0,2 sekunder till fördel för Magnus och vi hade en ny TQ tid i den 4e kvalrundan! Även Simon (eller Richard Simons pappa) hade fått bra ordning på bilen och Simon kunde även han passera Daniel Bjergs tid med drygt 1 sekund! Anders Olsson lyckades förbättra sig med 11 sekunder medan Jonas Nilsson tappade 1 varv och Alf Affe Åberg tyvär fick bryta för 3e kvalet i rad! I heat 2 körde ju både topp 3 i cupen och Daniel Bjerg som stått för bra insatser hela dagen, frågan var vad dom skulle göra åt farten som heat 1 visat? Micael Fredriksson lyckades förbättra sig med 11 sekunder men det räckte dessvärre inte för att vara med och utmana om TQ! Även Erling Olsson förbättrade sin bästa tid men inte tillräckligt för att vara med och slåss om topp positionerna! Även Henrik Lindström som gör sin första säsong i Largescale och visat fina framsteg under säsongen förbättrade sig i den 4e omgången! Stora frågan var om Daniel Bjerg som haft TQ hela dagen skulle lyckas svara upp mot Magnus, Torsten och Simon och svaret blev, väldigt nära! Hans 31 varv i sista omgången på 10:06:8 blev 1,2 sekunder före Simon, 0,3 efter Torsten och 0,5 efter Magnus, små små marginaler! Topp 5 efter Touring Kvalet: 1a Magnus Olsson 31 varv 10: a Torsten Nilsson 31 varv 10: a Daniel Bjerg 31 varv 10: a Simon Bruce 31 varv 10: a Micael Fredriksson 30 varv 10: Bike Final 3 Kalle Helgen var ju redan klar segrare i Lördagens tävling vilket var tur då han placerade sig på en 6e plats i dagens sista final. Istället var det Raymond Oskarsson som tog hem finalen på 26 varv följd av Hans Dellenfalk på 24 varv! Lyckades själv klämma till med 22 varv vilket jag tyckte var godkänt och en 4e plats i sista finalen! För Robert Manitta fortsatte problemen och eftersom han lånat ut sin hoj, hans nya inte fungerade så fick han låna en annan, som han inte heller fick rätt på och gjorde bara ett varv i sista finalen, han var nog glad att få tillbaka sin egna till söndagen! 1a Kalle Helgen, 2a Raymond Oskarsson, 3a Hans Dellenfalk

8 Rune funderar på hur han ska dra ner på antalet Stop n Go Totalt 11 st under 2 dagar! Måste vara rekord! Söndag 30 Aug Finaldag! Bike Kval Först ut på söndagen var Bike som kvalade till Söndagens deltävling! Precis som under Lördagen så såg det ut som det skulle fortsätta handla om Kalle och Raymond och Kalle knep TQ med en marginal på 0,2 sekunder! Hans Dellenfalk hade fått mersmak av Lördagens pallplacering och körde in på en 3e plats i detta kvalet ca 4 sekunder efter Kalle och Raymond över 3 varv. Timeout inför Semi B vilket ledde till diskussion vad man får och inte får göra med bilen under timeout. Se RB

9 GT Semi B I dagens första semi final startade Kim Lindgren före sonen Robin Lindgren, det var dock inte länge Kim lyckades stå emot utan fick se sig passerad av Robin redan på det andra varvet! Niklas Andersson som fick en tuff start och ganska omgående tappade en placering ner till 4e började också få upp farten och efter 10 varv var han uppe på en 2a plats och började jaga Robin! På det 17e varvet gjorde Robin ett misstag och Niklas kunde ta sig förbi, Robin gav dock inte upp för det utan tog tillbaka första platsen redan på varvet efter genom en snygg omkörning! Därefter fick vi se en härligt fight mellan dom båda i 40 varv där dom presterade mer eller mindre identiska varvtider! Niklas låg bakom och pressade Robin ganska hårt och efter 58 varv kom ett litet misstag av Robin igen och Niklas kunde ta sig om och hålla första platsen i mål på det 106e varvet! Bakom dom tog sig Niklas teamkollega Richard Nordblad i mål på en 3e plats på 103 varv, Rickard var nere på en 7e plats på det 5e varvet för att sakta men säkert köra sig upp på en 3e! Per Fosselius hade hållit 3e platsen mer eller mindre konstant i 86 varv och kört väldigt stabilt när han tappade ett bakdäck och förlorade ungefär 1 minut i depån, med det var också hans finalchanser körda! Kim Lindgren körde in på en 4e efter att startat 1a och haft problem med däcken mer eller mindre hela semin, hans strategi att köra på sämre begagnade däck för att sätta på nya i finalen var nära att straffa sig! Roland Nilsson som gjorde sin första tävling för säsongen hade en tuff Lördag i kvalen men lyckades köra i mål på en 5e plats efter att varit nere på 8e och tog sig vidare på tid. Våra debutanter i Sverige cupen Jörgen Andersson och Eric Fosselius som gjorde en bra insats missade tyvärr final då dom körde i mål på 97 respektive 90 varv och fick ladda om för B final! Förare vidare från SEMI B: Niklas Andersson, Robin Lindgren, Richard Nordblad, Kim Lindgren, Roland Nilsson (på tid) Fosse hade svårt att få däcken på rätt plats! Semi B redo för start!

10 GT Semi A I Semi A startade sin vana trogen Melvin Gotthardsson längst fram (han har inte bytt nr på bilen på hela säsongen) och precis som vanligt så gjorde han en bra start och skapade redan på dom inledande varven en lucka på ett par sekunder, av 109 varv var 99 av dom på under 20 sekunder och inget varv över 21 sekunder vilket betyder att han inte gjorde ett enda misstag på 35 minuter, imponerande! Bakom honom hände desto mer i starten när Henrik Hilleborg och Stefan Hellberg körde ihop redan i den 4e svängen och blev stillastående vilket betydde att jag själv kunde ta mig förbi båda 2 och ta mig upp på en 2a plats som jag höll hela vägen i mål! Henrik Hilleborg jobbade sig tillbaka från en 6e plats efter smällen i starten och tog 3e platsen i mål. Värre var det för Stefan Hellberg även hade en tuff helg senast i Trollhättan, smällen med Henrik innebar att han låg sist! Dock var han uppe på en 8e plats redan varvet efter och han fortsatte sedan i den takten, efter 44 varv hade han faktiskt tagit sig hela vägen till en 3e plats förbi Henrik Hilleborg men tappade positionen till honom igen 48 varv senare! Sista finalplatsen på tid togs i semi B av Mikael Olsson och därmed var hela ligan med Mikael Olsson, Niklas Andersson och Richard Nordblad klara för final! Massimo Salvini som gjorde sin första tävling i Largescale fick nöja sig med 90 varv och att köra b final, dock körde han väldigt lugnt och stabilt samt släppte föredömligt förbi snabbare bilar på ett smart sätt så han tappade minimalt med tid själv men lämnade ändå gott om plats! Han stod för en fin utveckling under sin första tävling! Förare vidare från SEMI A: Melvin Gotthardsson, Peter Hägg, Henrik Hilleborg, Stefan Hellberg, Mikael Olsson (på tid) Bike Final 1 I Söndagens första final släppte faktiskt Kalle 1a platsen en gång på det 3e varvet men tog snabbt tillbaka den på varvet efter och kunde ännu en gång köra i mål som vinnare före Raymond! Mikael Bredberg hade fått upp bra fart och var endast 10 sekunder efter Raymond efter 26 varv och knep en 3e plats! Robert Manitta som fått tillbaka sin hoj av mig igen för att köra söndagen tog 4e platsen och han intygade att jag inte hade förstört den fullständigt för honom. Däckvärmning inför start!

11 Touring Semi B I Touring var det inga fulla semi finaler och i Semi B var det 6 startande, till skillnad från GT där 4+4 och dom 2 bästa tiderna i dom 2 semifinalerna går vidare så går 5+5 vidare i Touring (EFRA regel som ej blivit uppdaterad i årets regelbok dessvärre), vilket betydde att en förare skulle slås ut i Semi B. Detta blev tyvärr Jonas Nilsson som startade 6a och slutade 6a, han var dock uppe och vände på 4e platsen i 5 varv men lyckades inte hålla kvar den positionen och tappade ner till 5e, en placering han höll fram tills det återstod 2 minuter (nerverna slog till?)och tappade sin finalplats till Anders Olsson som tog sig till final i sin första tävling för säsongen! I toppen hände inte speciellt mycket utan Simon och Torsten drog iväg ganska omgående och hade en härligt fight i 25 varv med Torsten som 1a och Simon 2a, men minsta lilla misstag kostar och Simon kunde ta över ledningen och hålla den till målflaggan efter 94 varv! Till final från Semi B: Simon Bruce, Torsten Nilsson, Erling Olsson, Thomas Lillieqvist, Anders Olsson. Touring Semi A Förare sugna att komma ut på banan! I den andra semi finalen var egentligen frågan vem som skulle knipa den 5e och sista finalplatsen, att cupledarna Micael Fredriksson och Samuel Hermans (1a & 2a) skulle ta sig till final var mer eller mindre ett måste för att inte tappa viktiga poäng i slutresultatet! Sedan hade vi även Daniel Bjerg och Magnus Olsson som visat grym fart under hela helgen i Semi A, så länge ingen av dessa fick problem så borde dom ta sig till final och det gjorde dom också! Med undantag av 9 varv i inledningen av racet så höll Samuel Hermans 4e platsen under 30 minuter, Micael Fredriksson hade sin 3e plats från start till mål! Längst fram stod Magnus och Daniel för imponerande körning där dom bytte position inte mindre än 8 gånger under semi finalen, till slut var det Daniel som tog över 1 platsen och vägrade släppa den vilket betydde att Magnus fick nöja sig med 2a platsen efter 93 varv, drygt 1 varv bakom Daniel. 5e platsen och sista chansen till final hölls av Alf Åberg när han var inblandad i en incident med Daniel Bjerg vilket resulterade i en Stop n Go och Affe valde att bryta racet och gav därmed sista finalplatsen till Henrik Lindström som med det tagit sig till final i samtliga 3 race han ställt upp i denna säsongen!

12 GT B Final För första gången denna säsongen så fanns möjligheten till en full B Final, dock valde Anders Lindberg att inte köra den men vi fick trots det 9 startande bilar! Längst fram startade Johan Sjögren och det var också han som tillsammans med Per Fosselius drog iväg i starten och Johan lyckades hålla emot Pers om påstötningar i ett varv innan han fick se sig passerad! Per hade sedan full kontroll på händelserna innan han på varv 79 tappade ett däck igen! Han tappade därmed ner till en 4e plats som också blev hans position i mål. Som segrare i B- finalen fick vi se Sverige Cup debutanten Jörgen Andersson som startade så långt ner som på 5e plats, därifrån tog han sig snabbt upp på en 4e, på varv 19 var han uppe på en 3e för att 20 varv senare tappa ner till 4e igen, han bet dock ihop och jobbade sig tillbaka med lugn och stabil körning och var uppe på en 1a plats på det 80e varvet, när han väl var uppe på 1a platsen blev han hårt jagad av Johan Sjögren men lyckades hålla undan hela vägen! Bra kört! På en 3e plats i B-finalen hamnade Rune Duccé endast 5 sekunder efter Jörgen, hade Rune hållit sig lugnare (och inte fått 2 stop n go) så hade han utan tvekan kunnat utmana om segern då han visade bra fart. Jörgen Andersson segrare i B Finalen!

13 Bike Final 2 Äntligen var det dags för Raymond att plocka hem en seger och det var därmed helt öppet inför den 3e finalen vem som skulle plocka hem Söndagens deltävling. Raymond gjorde 27 varv utan att ramla eller vara av en enda gång, snyggt! Kalle Helgen tog sig in på en 2a plats efter att varit nere en runda på 3e. På en 3e plats hittade vi Robert Manitta som verkade glad att ha tillbaka sig hoj! Touring Final Start Touring final! I Touring var det upplagt var en riktigt spännande final där Daniel, Simon, Magnus och Torsten visat sig ha väldigt jämn fart! Dessutom hade vi ju Micael Fredriksson som leder cupen och säkert ville blanda sig i toppstriden! Spänningen uteblev dock något då Daniel Bjerg ganska omgående tog kommandot över finalen, han höll 1a platsen från start till mål och var aldrig direkt hotad, Simon Bruce som startade 2a höll också sin position i mål på det 95e varvet 1 varv efter Daniel. Magnus och Torsten hade 1 positionsbyte på det 46e varvet men förutom det så låg Magnus 3a och Torsten 4e genom hela finalen! Vi fick dock se prov på extremt snygg och kontrollerad körning från alla fyra! Micael Fredriksson då? Hans motor rasade dessvärre redan efter 2 minuter, en motor som han lagt mycket tid och energi på, hoppas han får bra ordning på den till finalen! Thomas och Samuel som visat bra fart och framsteg under säsongen såg aldrig riktigt bekväma ut med bilarna och körde in på en 6e respektive 9e plats. Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen om det inte ska sluta såhär

14 Slutresultat Touring Finalen: 1a Daniel Bjerg 96 varv 30:10 2a Simon Bruce 95 varv 30:14 3a Magnus Olsson 94 varv 30:04 4a Torsten Nilsson 94 varv 30:10 5a Erling Olsson 91 varv 30:13 6a Thomas Lillieqvist 89 varv 30:16 7a Henrik Lindström 87 varv 30:08 8a Samuel Hermans 86 varv 30:15 9a Anders Olsson 80 varv 30:18 10a Micael Fredriksson 7 varv 2:08 GT Final Skulle någon kunna utmana Melvin Gotthardsson idag? Svaret blev återigen nej och han tog sin 5e seger på lika många tävlingar! Precis som vanligt startade han 1a och fick en flygande start och hade omgående skapat en lucka ner till övriga! Själv startade jag 2a och hade en tydlig strategi, Niklas Andersson skulle inte ta mig i första svängen! Vi kom iväg ungefär samtidigt och jag lyckades svänga in framför honom så han inte kunde trycka sig förbi, däremot körde han lätt in i bakvagnen på mig och tappade för ett ögonblick kontrollen på sin bil vilket betydde att Robin Lindgren kunde ta sig förbi från en 4e plats! Lyckades hålla Robin bakom mig i 2 varv men sedan blev det för jobbigt att hålla nerverna i styr och han passerade! Problemen slutade inte där utan var inblandad i 2-3 incidenter som betydde att jag tappade ner till 7e, väl längre ner i fältet fick jag ordning på mig själv och bilen och på det

15 71e varvet var jag uppe på 3e för att 10 varv senare få helt okontrollerbar sladd på bilen och Henrik Hilleborg kunde passera mig igen! Robin Lindgren stod för väldigt bra körning och tog sig i mål som 2a 1 varv efter Melvin, Henrik Hilleborg lyckades försvara sin 3e plats kommande 24 varven och tog sista pallplatsen! Stefan Hellberg som hade en misslyckad helg i Trollhättan var nog inte helt nöjd med denna helgen heller då han placerade sig på en 6e plats! Niklas Andersson som jag hade en del härligt fighter med under finalen gick till slut i mål som 7a efter bra körning, blott 2a tävlingar i Largescale och endast 3 varv bakom pallplaceringarna! Slutresultat GT Finalen 1a Melvin Gotthardsson 109 varv 35:01 2a Robin Lindgren 108 varv 35:06 3a Henrik Hilleborg 106 varv 35:14 4a Peter Hägg 105 varv 35:01 5a Kim Lindgren 105 varv 35:12 6a Stefan Hellberg 105 varv 35:16 7a Niklas Andersson 103 varv 35:00 8a Roland Nilsson 101 varv 35:03 9a Richard Nordblad 99 varv 35:11 10a Mikael Olsson 82 varv 35:10 Bike Final 3 Dagens sista körning och Raymonds chans att slå Kalle Helgen! Varv 7-9 så hade Raymond första platsen men var sedan av en kort runda och Kalle tog tillbaka den och höll den i mål vilket betydde att Kalle vann även helgens andra tävling och Raymond fick nöja sig med ytterligare en 2a placering! Bakom dom körde Robert Manitta in på en 3e plats igen vilket betydde en pallplacering på Söndagen!

16 Med detta tackar vi Växjö för en härlig helg och bra arrangerad tävling! Dom problemen vi stod inför under helgen tycker jag att arrangörerna löste på bästa möjliga sätt! Precis som under tidigare race så ett extra plus för lyhördheten när förare kom med åsikter och synpunkter. Även trevlig med hemmalagad mat som komplement till hamburgare och korv! Pasta med köttfärssås på Lördagen och Korv och stroganoff på Söndagen, dessutom till väldigt bra pris! Nedan följer status i Cupen och förutsättningarna inför finalen Efter deltävling 5 i Sverige Cupen är Topp 5 följande i våra 2 klasser (tidigare placering inom parantes) GT Touring 1a. Melvin Gotthardsson 204p (1a) 1a.Micael Fredriksson 192p (1a) 2a. Stefan Hellberg 183p (3a) 2a.Samuel Hermans 183p (2a) 3a. Peter Hägg 179p (2a) 3a.Erling Olsson 177p (4a) 4a. Per Fosselius 158p (9a) 4a.Thomas Lillieqvist 174p (3a) 5a.Johan Sjögren 155p (4a) 5a.Henrik Lindström 130p (6a) Kompletta tabeller finns på largescale.radiostyrdbilsport.nu Förutsättningar GT För att Stefan Hellberg ska kunna ta sig förbi Melvin Gotthardsson så bör Stefan vinna tävlingen i Örkelljunga, om han gör det så får inte Melvin placera sig bättre än 17e plats! För att inte tappa 2a platsen så måste Stefan Hellberg vara 5 platser framför mig. (lite beroende på TQ poäng, 1,2 plats, missad final då poängskillnaden där är större än 1 poäng) Per Fosselius ser ut att stå inför en omöjlig uppgift att knipa 3e platsen då han mest troligt behöver vinna tävlingen och jag inte placera mig bättre än 17e. Däremot är han hårt uppvaktad bakifrån av Johan Sjögren. Johan som sedan har ett försprång på 11 poäng ner till Tomas Larsson. Förutsättningar Touring Skulle Samuel Hermans vinna i Örkelljunga så behöver Micael Fredriksson bli 8a eller sämre för att inte tappa 1a platsen i cupen, skulle Samuel ta TQ poängen så är det 7a eller sämre som gäller. Samuel är även hårt uppvaktad av både Erling Olsson och Thomas Lillieqvist, Thomas som behöver vara 4 platser bättre än Erling för att ta tillbaka 3e platsen (skulle Thomas bli 2a så räcker det med 3 platser) Erling behöver i sin tur vara 7 platser före Samuel för att kunna 2a.

17 Detta är ungefärliga förutsättningar, eftersom 1an får 50, 2an 47, 3an 45, TQ 1 poäng, missar man final så är hoppet ner till 11e från 10onde 3 poäng. Med det sagt så är mycket fortfarande öppet inför finalen i Örkelljunga om drygt 1,5 vecka, September är det dags så ni som ej anmält er se till att gör det så gör vi sista tävlingen till den bästa på hela säsongen! Ses där!

Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4

Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4 Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4 Fredag 31 Juli Fri träning Efter 1,5 månad var det äntligen dags för andra halvan av Largescale säsongen och denna gången var det SC 4 av 6 i Trollhättan som stod på

Läs mer

Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1

Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1 Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1 Fredag 8 Maj Fri träning Under fredagen ankom stora delar av helgens startfält och depån fylldes på fort! Uppskattningsvis 15-20 förare fanns på plats redan

Läs mer

Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2

Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2 Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2 Fredag 29 Maj Fri träning Eskilstunas helt nybyggda anläggning! Denna racerapporten kan inte börja med något annat än en bild på Eskilstunas anläggning! Banan mäter

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

Largescale i Örkelljunga Sep SC6/RM

Largescale i Örkelljunga Sep SC6/RM Largescale i Örkelljunga 12-13 Sep SC6/RM Fredag 11 Sep Fri träning Då var det dags för tävlingen man både längtar till men samtidigt inte vill att den ska komma! Finalen och avgörandet i Sverige Cupen,

Läs mer

Largescale i Trollhättan Maj RM2

Largescale i Trollhättan Maj RM2 Largescale i Trollhättan 21-22 Maj RM2 Fredag 20 Maj Fri träning Trollhättan stod som värd för årets andra deltävling i RM serien. Precis som i Staffanstorp så var det dessvärre väldigt ostadiga väderprognoser

Läs mer

Largescale i Staffanstorp April RM1

Largescale i Staffanstorp April RM1 Largescale i Staffanstorp 23-24 April RM1 Fredag 22 Sep Fri träning Fantastisk anläggning i Staffanstorp! Då var det äntligen dags! Årets första tävling i Staffanstorp! Liten chansning att ha den så tidigt

Läs mer

Largescale i Lidköping Sep RM6

Largescale i Lidköping Sep RM6 Largescale i Lidköping 10-11 Sep RM6 Fredag 9 Sep Fri träning Dags för final i årets RM serie i Largescale! Precis som tidigare år så känns det som säsongen precis har startat! Fredagen i Lidköping bjöd

Läs mer

Largescale i Eskilstuna Juni SC3

Largescale i Eskilstuna Juni SC3 Largescale i Eskilstuna 13-14 Juni SC3 Fredag 12 Juni Fri träning Sista racet i Sverige Cupen innan sommaruppehållet och Lidköping bjöd på strålande väder direkt från start! En del dök upp på campingen

Läs mer

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015 Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015 1 Mötets öppnade Peter H hälsade alla välkomna 2 Val av mötesordförande Till mötesordförande valdes Peter Hägg 3 Val av sekreterare för mötet Till sekreterare

Läs mer

Dubbelseger i Sturup

Dubbelseger i Sturup Dubbelseger i Sturup I helgen så lossnade det ordentligt för Joakim och teamet. Det var dags för den 3:e deltävlingen i det Danska mästerskapet och den andra deltävlingen i Sverige. Platsen var Sturup,

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen avklarad

Första Formel Ford tävlingen avklarad Första Formel Ford tävlingen avklarad Hej på er, Nu har vi äntligen kommit igång med vår race säsong och vi valde att ställa upp i premiär racet i det Danska mästerskapet för att få så mycket rutin och

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5

Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5 Bergsåker Onsdag 10 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V86-1 GIVET BUD TROTS LÄGET A: 8 B: 3-6-2-4-7-1-11-9 C: 10-5 Ett lopp över sprinterdistans inleder V86 och vi ger förstatipset till

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

Bättre Självförtroende NU!

Bättre Självförtroende NU! Bättre Självförtroende NU! AV: Dennis Danielsson En bok om att hitta, skapa eller ta tillbaka ett självförtroende på topp. Boktitel: Bättre Självförtroende NU! Copyright 2012, Dennis Danielsson Omslagsdesign:

Läs mer

- Min helg som racerförare -

- Min helg som racerförare - - Min helg som racerförare - Prolog Efter 7 år i kartingstolen började vi se oss omkring efter en utveckling, helt enkelt något nytt. Formelbil eller standardbil? Möjligheterna att få testa på något kändes

Läs mer

Tävlingsrapport 16 juni 2012

Tävlingsrapport 16 juni 2012 Tävlingsrapport 16 juni 2012 Efter två cuptävlingar i rad i Trollhättan med hårda vindar och mycket tuff paddling fick vi äntligen ett år med perfekt väder för tävling! Relativt svaga vindar och solen

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg Kalle Anka längd Cup 2013 Upplands äventyr i Sveg Resan mot Sveg 2013 började ett år tidigare när finalen 2012 avslutades med Upplands fina framgångar i Ski-cross stafetten. Många timmars träning hade

Läs mer

Sverigecupen & Nitrorace 2016

Sverigecupen & Nitrorace 2016 Sverigecupen & Nitrorace 2016 Hej och välkomna till årets upplaga av Sverige Cupen med Nitrorace. Nitrorace är en fristående tävling som kan köras samma helg som Sverige Cupen. Tävlingsupplägget för Sverigecupen

Läs mer

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2016

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2016 Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2016 1 Mötets öppnade Peter H hälsade alla välkomna 2 Val av mötesordförande Till mötesordförande valdes Peter Hägg 3 Val av sekreterare för mötet Till sekreterare

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

Sverigecupen & Nitrorace 2012

Sverigecupen & Nitrorace 2012 Sverigecupen & Nitrorace 2012 Hej och välkomna till årets upplaga av Sverige Cupen med Nitrorace. Nitrorace är en fristående tävling som kan köras samma helg som Sverige Cupen. Tävlingsupplägget för Sverigecupen

Läs mer

Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2

Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2 Halmstad Lördag 27 februari 2016. Eksperttips af Team Trav & Tips AB V75-1 KAN MYCKET VÄL ÖVERRASKA A: 3-1-11 B: 12-6-9-8-5-10-4-7-2 Förstatipset till 3 West Wing som har visat rejäl form och stabila takter

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

Då var vårt kvalspel tidsatt det blir på Baltiska Bowlinghallen söndagen den 10 maj kl. 09,00 mot T-nabben från Trelleborg.

Då var vårt kvalspel tidsatt det blir på Baltiska Bowlinghallen söndagen den 10 maj kl. 09,00 mot T-nabben från Trelleborg. 2015-05-13 Idag höll BK GS sitt årsmöte på Glorias i Lund. Till ordförande för ytterliggare ett år omvaldes Åke Lindelöf och övriga avgående styrelseledamöter omvaldes. Prisutdelning för de interna tävlingar

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Några små tips om att träna på utsatt fågel

Några små tips om att träna på utsatt fågel Några små tips om att träna på utsatt fågel Att träna sin fågelhund på utsatt fågel, vanligen rapphöns eller fasan, har blivit rätt populärt. Gör man rätt kan det vara en effektiv och förhållandevis enkel

Läs mer

Fasta situationer under match. Johan Schoultz

Fasta situationer under match. Johan Schoultz Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs (ETU) Fasta situationer under match Va f-n vad det som hände Johan Schoultz Handledare: Göran Lindqvist Sammanfattning Att kunna använda sig av vissa taktiska eller snarare

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

RS DM 2016 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2016-01-10

RS DM 2016 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2016-01-10 RS DM 2016 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2016-01-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNNA REGLER 2. ANMÄLAN TILL TÄVLING 3. VARVLOPP 4. TÄVLINGAR 5. DELTAGARE 6. KLASSINDELNING 7. ANMÄLAN och GALLRING 8. POÄNGBERÄKNING

Läs mer

www.perramotorsport.com www.ejes.nu

www.perramotorsport.com www.ejes.nu i samarbete med: www.perramotorsport.com www.ejes.nu RALLYCROSS Rallycross är en hastighetstävling på sluten arena med grus- och asfaltsunderlag. Banans längd är ca 1 000 m. En rallycrosstävling består

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Bygge mitt i semestern, idag Inför Sommarcupen behöver vi fixa till en del grejer. Vi kör därför ett byggrace idag onsdag den 25 juli från kl 17, kom gärna dit och hjälp till. Vi hoppas bland annat på

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Schack-SM 2014. Rond 2/4: Håkan, Peter K. och Henrik vann sina partier. Mattias förlorade medan resten tog remi.

Schack-SM 2014. Rond 2/4: Håkan, Peter K. och Henrik vann sina partier. Mattias förlorade medan resten tog remi. Schack-SM 2014. Årets SM spelades i Borlänge i dalarna. Fem tappra samlades vanlig stil hos Daniel för avfärd, dessa var Henrik, Peter K, Peter H samt nykomlingen Håkan. Mattias var redan på plats i Borlänge

Läs mer

Personlig funktionalism

Personlig funktionalism Personlig funktionalism Solens strålar kastas runt i den ljusa lägenheten på Mälarhöjden. Här bor den skånska familjen som består av Julia Nilsson, Magnus Bengtsson och deras 1,5 åriga dotter Polly Nilsson

Läs mer

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE

10MILA 2009. Äktaboden, SKÅNE 10MILA 2009 Äktaboden, SKÅNE När kaveln så fjärran från fädernet hamnat, i marker runt Klippan och Perstorp den landat. Att trehundrafemtio årsvarv har förflutit, sen Skåne med danskarna banden brutit,

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

BMX tränings- kompendium

BMX tränings- kompendium 2014 BMX tränings- kompendium Skapat av: Mikael Johnsson, Filip Svanberg och Robin Mattsson Innehåll 1. Uppvärmningar... 4 1.1 Uppvärmning på bana variant 1... 4 1.2 Uppvärmning på bana variant 2.... 4

Läs mer

TJUVSTARTER I AGILITY - en kamp i envishet

TJUVSTARTER I AGILITY - en kamp i envishet TJUVSTARTER I AGILITY - en kamp i envishet Av Marie Hansson När det handlar om tjuvstarter är det ofta en kamp mellan en ivrig hund och dess förare. Men ju mer psykologi man använder, desto större övertag

Läs mer

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Huvudpartner Racehelgpartner Race rapport # 6 Porsche Sports Cup Scandinavia Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Inledning Lördagen på Mantorp delades

Läs mer

Lajf Racing F1 Norrlandsträffen 2012

Lajf Racing F1 Norrlandsträffen 2012 Lajf Racing F1 Norrlandträffen 2012 Tekniska regler Chassie Alla på marknaden förekommande F1 chassin i skala 1:10, det måste vara F1 chassi och INTE sticka ut utanför karossen. Utväxling ** Total utväxling

Läs mer

r-z AIK 2 2-l 2-4 8-1 2-L 1-0 1-3 0-6 Håven Trådet Folkabo Dalum Brandstorp Rapid Åsatp Slutarp Furusjö

r-z AIK 2 2-l 2-4 8-1 2-L 1-0 1-3 0-6 Håven Trådet Folkabo Dalum Brandstorp Rapid Åsatp Slutarp Furusjö Div VI FalköPingsgruPPen BrandstorP-RaPid - Folkabo-Dalum - Falköpings AIK-Furu:ji: 6- Slutarp-Håven -3 Trädet-ÅsarP - Falköpings AIK Håven Trådet Folkabo Dalum Brandstorp Rapid Åsatp Slutarp Furusjö -l

Läs mer

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012

AUGUSTI 2012. Fin helg. den 27 augusti 2012. Vilovecka. den 23 augusti 2012 AUGUSTI 2012 Fin helg den 27 augusti 2012 Nu är det slut på vilan och det blir lite hårdare körning en dryg vecka innan vi packar väskorna och åker till Österrike på läger igen. Ser fram emot att få åka

Läs mer

Sheriff Joel. Down. under. på fotboll i Australien. Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall

Sheriff Joel. Down. under. på fotboll i Australien. Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall Sheriff Joel Min fru var upprörd efter första matchen i Sundsvall under Down på fotboll i Australien Dessutom: Giffare är vi allihopa, bildextra från den allsvenska premiären och Lunkans krönika! Foto:

Läs mer

RS DM 2014 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2013-11-15

RS DM 2014 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2013-11-15 RS DM 2014 SÖDRA BILSPORTFÖRBUNDET UTGÅVA 2013-11-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNNA REGLER 2. VARVLOPP 3. TÄVLINGAR 4. DELTAGARE 5. KLASSINDELNING 6. ANMÄLAN och GALLRING 7. POÄNGBERÄKNING 8. PRISER

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 2: Toppa formen till din snabbaste mil För dig som är van att springa milen och som nu vill förbättra din tid. Start vecka

Läs mer

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott.

Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Rapport från årets lopp 2007 Berättelserna från 2006 års lopp hittar du under: löpsedlar/annat smått och gott. Lucialoppet 8 december 2007 Det var inte med någon större entusiasm man gav sig iväg till

Läs mer

Äntligen har jag fått livskraften tillbaka!

Äntligen har jag fått livskraften tillbaka! för individuell utveckling Äntligen har jag fått livskraften tillbaka! Följ Stinas väg till nytt jobb och Pelles resa till praktik Vägknuten är ett nytt projekt och en väg till individuell utveckling för

Läs mer

sommaraktiviteter för DiG som GÅr i Årskurs 6 9

sommaraktiviteter för DiG som GÅr i Årskurs 6 9 sommaraktiviteter för DIG SOM GÅR i årskurs 6 9 Äventyr under hela sommaren Drama / TEATER Vecka 27 Tänk dig att stå på en riktig scen med kostym, rekvisita, ljud, ljus och scenografi. På 4 dagar läser

Läs mer

Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012

Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012 Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012 Vi hade klarat av att kvala in 2 singelspelare, via ranking 1/1 2011, och ett lag, via OS-kval i april 2012 där Jens tog en plats och genom vår 6:e plats

Läs mer

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop.

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop. Självkänsla Självkänsla är lika med att bottna i sitt innerst. Självkänslan finns i varje människa och söker plats att få fäste i och växa ur. Vissa ger den utrymme medan vissa inte låter den gro. Det

Läs mer

Carlstads Ungdomsallians Karlstads fotbollsframtid

Carlstads Ungdomsallians Karlstads fotbollsframtid Reserapport från Tipshallen Futsal Cup 2006. Jönköping Visst var det ett förväntansfullt gäng som samlades på Klasmossen fredagen den 24:e mars för att åka iväg och för första gången få spela en tävlingsmatch

Läs mer

Fr v Andreas Wallner, Lotta Olsson, Peter Jalsing och Rigmor Grahn

Fr v Andreas Wallner, Lotta Olsson, Peter Jalsing och Rigmor Grahn Vinnare Startslaget Fr v Andreas Wallner, Lotta Olsson, Peter Jalsing och Rigmor Grahn Tre klubbor Resultat Klass A B C 1 Charlie Cavonius 1 Tommy Jern 1 Suzanne Hederén 2 Albin Hellström 2 Bror Bergqvist

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11

Avigajl. 1 Sam 25:6b-11 Avigajl Förra söndagen sa jag att denna söndag skulle det handla om Avigail och de flesta av er såg ut som frågetecken. Och vem vet, det kanske ni kommer att göra idag också efter den här predikan. Jag

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 32 Fredag 29 oktober 2010 NORRBOTTEN Poliser grep utpressare Många maskerade poliser stoppade en bil i centrala Piteå i lördags. Poliserna hade vapen i händerna när dom drog ut två

Läs mer

Hur kommer man igång?

Hur kommer man igång? Hur kommer man igång? Alla har någon gång varit nybörjare. Här ger Per Alexanderson, lovsångsledare från Örebro, många enkla och praktiska råd för dig som vill komma igång som lovsångsledare och som mer

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Idrottspsykologi. OBS, du frågar din tränare angående termer som du inte förstår och övningar till att träna dina mentala färdigheter.

Idrottspsykologi. OBS, du frågar din tränare angående termer som du inte förstår och övningar till att träna dina mentala färdigheter. Idrottspsykologi OBS, du frågar din tränare angående termer som du inte förstår och övningar till att träna dina mentala färdigheter. Jag har missat mer än 9000 skott i min karriär, Jag har förlorat nästan

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Så får du bättre. självkänsla. Experter Frågor och svar Intervjuer Steg för steg-guider Praktiska tips SIDOR

Så får du bättre. självkänsla. Experter Frågor och svar Intervjuer Steg för steg-guider Praktiska tips SIDOR Så får du bättre 1234 självkänsla Experter Frågor och svar Intervjuer Steg för steg-guider Praktiska tips 8 SIDOR Självkänsla Våga ta steget mot ett bättre självförtroende och ett rikare liv! En dålig

Läs mer

Marcus Nilssons syn på försvarsspel

Marcus Nilssons syn på försvarsspel Matchdax #4/2011: http://matchdax.se/allsvenskan/marcus-nilssons-syn-p%c3%a5-f%c3%b6rsvarsspel Marcus Nilssons syn på försvarsspel 2011-06-08 14:07 Tio omgångar in i allsvenskan och precis som förra året

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADELS FÖRSTA KLUBBMÄSTERSKAP

VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADELS FÖRSTA KLUBBMÄSTERSKAP VÄLKOMNA TILL BROMÖLLA PADEL FÖRTA KLUBBMÄTERKAP 19-20 september 2015 INFORMATION OCH LOTTNING Bromölla Padels Klubbmästerskap Ni är alla hjärtligt välkomna till Ivöstrand och Bromölla Padels första klubbmästerskap

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc.

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc. Verksamhetsberättelse 2013 Årsmöte Plats: Ädelfors folkhögskola 15/3 2014 kl.15.00 Kallelse Härmed kallas du/ni till s ordinarie årsmöte som hålls Lördagen den 15 mars 2014 kl.15.00 Plats: Ädelfors folkhögskola

Läs mer

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar finns, finns inte. En så mycket bättre värld. Den var vadderad, full av förmildrande omständigheter. Hon ville aldrig vakna mer och behöva återvända till det där andra till verkligheten. Nej, hellre då

Läs mer

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord...

Resultatet kan man ju ana, det är som vanligt.. en bild säger mer än tusen ord... Marknadsnatta... denna återkommande höjdpunkt för den inbitne rallyentusiasten.. oavsett vilken sida man står på.. som uppladdning i år började vi en hel vecka innan tävlingen och träffades hos den förlorade

Läs mer

Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014.

Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014. Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014. Året 2014 var det året då vi växte så att det knakade och då vi bytte klubblokal hela tiden men vi tar det väl från början.. Träningarna startade

Läs mer

I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15

I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15 I-1995-matchreferat-07/08 Senast uppdaterad 2008-03-15 TEAM-95 Matchreferat 2007-2008 080315-16 Cupspel i Mariestad Mariestad - SIS 4-1 SIS - Fagersta 1-5 SIS - Vaxholm 6-2 En mycket bra första dag på

Läs mer

Bokslut 2011 Så var då årets säsong till ända och jag ska här försöka ge en lite samlad bild av säsongen 2010/2011. Innan dess vill jag skicka ett JÄTTETACK till er alla för all hjälp med material, skruvning,

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen GOLFINSPIRATION 2015 Inledning Släpp kontrollen En golfsving är en komplex rörelse. Med många tankar, muskler och flera kroppsdelar involverade ska vi träffa en liten boll med ett verktyg som bara är 1

Läs mer

Jona. Jona bok är en profetbok, men en väldigt annorlunda sådan, och också en väldigt kort, du läser ut den snabbt hemma i em.

Jona. Jona bok är en profetbok, men en väldigt annorlunda sådan, och också en väldigt kort, du läser ut den snabbt hemma i em. Jona Det är gött att Jona bok finns med i Bibeln. Det berättas om många män och kvinnor i Bibeln som upplever att Gud kallar dem och vill dra dem in i sitt uppdrag, men som inte tror på sig själva, Jeremia

Läs mer

Dags att börja tävla?

Dags att börja tävla? Dags att börja tävla? Det är både roligt och nyttigt att tävla i tennis, man lär känna jämnåriga från andra klubbar och får chansen att spela mot andra än de man vanligtvis tränar med. Hur gör man om man

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 September, en månad med stora arrangemang Som alla förhoppningsvis vet så genomförs de två största arrangemangen de kommande helgerna. Vi inleder med Kyrkhamnsdagen och därefter Hobbymässan. Utöver detta

Läs mer

MARIA NYTT. 29 september 3 oktober. Här ser vi Hanna som skapat ett Dumma mig -flygplan i Lilla Skapande Coolt!

MARIA NYTT. 29 september 3 oktober. Här ser vi Hanna som skapat ett Dumma mig -flygplan i Lilla Skapande Coolt! MARIA NYTT 29 september 3 oktober Här ser vi Hanna som skapat ett Dumma mig -flygplan i Lilla Skapande Coolt! aktiviteter på MMK 29 sept 3 okt LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Kalaha

Läs mer

Formula Dice Regelverk

Formula Dice Regelverk Formula Dice Regelverk Innehållsförteckning Sida Grunder Principer för ett bra spel 1 Förkortningar 1 Inför loppet Före loppet Under loppet Efter loppet Startordning 2 Väder 2 Spelarkortet 3 Däck 3 Vinginställning

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

VINGÅRDSARBETARNAS LÖN

VINGÅRDSARBETARNAS LÖN VINGÅRDSARBETARNAS LÖN 25:E SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG A) (21 SEPTEMBER 2014) Tidsram: 20-25 minuter. Matt 20:1-16 Vingårdsarbetarnas lön Med himmelriket är det som när en jordägare vid dagens början

Läs mer

LYCKAD FÖRENINGSDAG ***************************************************************************

LYCKAD FÖRENINGSDAG *************************************************************************** LYCKAD FÖRENINGSDAG Juli 2011 Många medlemmar tog chansen att vinna priser i tipsrundan, grilla korv, lyssna på Limpans rock-trio och sist men inte minst låta barnen rida ponny Familjen Peterson som vann

Läs mer

Malin Sandstedt. Smuts

Malin Sandstedt. Smuts Smuts Smutsen bränner i såren på flickans bara fötter. Döda rosentaggar river och färgar hennes ben i rött. Hon vandrar till ljudet av sin egen viskande röst. Den vita klänningen är inte längre vit utan

Läs mer

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute:

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute: Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2016 Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra. Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan.

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Välkomna till Solna Korv Vårcup 2015 SKÅ IK Hockey Team 01 28-29 Mars

Välkomna till Solna Korv Vårcup 2015 SKÅ IK Hockey Team 01 28-29 Mars Välkomna till Solna Korv Vårcup 2015 SKÅ IK Hockey Team 01 28-29 Mars Vi ser fram emot en trevlig hockeyhelg med många spännande och fartfyllda matcher. Cupansvarig: Fredrik Grahn: 070-20 20 700, fredrik.grahn@live.se

Läs mer

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering UPPLYSANDE» för säkrare hantering Första-hjälpen modiga till hästar Hur vi hanterar hästars rädslor kan variera väldigt och resultaten blir inte alltid som vi önskat. Svante Andersson, erkänd hästtränare,

Läs mer

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar!

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! #7-2005 MÅL 10SM Medaljer (0) & 50DM Medaljer (33) Hej alla!

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 14 maj Stenungsunds Open XXVIII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer