Largescale i Eskilstuna Juni SC3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Largescale i Eskilstuna Juni SC3"

Transkript

1 Largescale i Eskilstuna Juni SC3 Fredag 12 Juni Fri träning Sista racet i Sverige Cupen innan sommaruppehållet och Lidköping bjöd på strålande väder direkt från start! En del dök upp på campingen redan torsdag kväll/natt medan de absolut flesta kom fredag förmiddag. Lidköping har en anläggning som håller otroligt hög klass och en bana som är grymt kul att köra men samtidigt väldigt utmanande. När jag körde här första gången för 4 år sedan var min spontana kommentar: Den går upp, den går ner, den är doserad till höger, den är doserad till vänster, vilket beskriver banans karaktär ganska bra. Det Lidköping dock fått lite kritik för senaste åren är att greppnivån i banan varit lite för dålig, något som man verkligen tagit åt sig och gjorde allt i sin makt för att alla denna gången skulle vara nöjda med sitt besök hos dom! Johan spred ut en extrem mängd sockerlösning på banan! Fredagen bjöd på ovanligt mycket körning för att vara fri träningsdag och det strålande vädret gjorde att stämningen verkligen var på topp! I Lidköping finns en depå på varje sida av förarställningen, under fredagen så tryckte verkligen alla sig in i den ena depån vilket skapade en härlig atmosfär!

2 Totalt hade vi 31 förare anmälda till helgens race, varav 7st bike, 7 i Touring, där vi fick se 2 förare göra säsongsdebut. Henrik Pettersson från Skövde MK, som var anmäld till Eskilstuna men aldrig körde, samt hemmaföraren Marcus Von Elling som gjorde comeback i helgen! I GT hade vi ett väldigt bra startfält bestående av 17st startande och 4 förare som gjorde debut i Sverige Cupen i Largescale, hemmahoppet Adam Westlin som gjorde sin första tävling någonsin! Niklas Andersson och Rickard Nordblad från Staffanstorps HS samt Mikael Olsson från Tomelilla MK! Hjärtligt välkomna till Largescale Familjen!:) Tyvärr fortsätter negativa trenden i Touring och vi har nu haft 11 unika startande på 3 tävlingar mot 20 förra året, det positiva är att vi går från 19 förra året i GT till 24 unika startande detta året! Är det något som kan föda flera startande i Touring på sikt så är det definitivt att vi fortsätter öka antalet GT förare, då GT är en klass som är relativt enkel att komma igång med! Mer info om skillnaderna mellan Touring och GT finns under basfakta på largescale.radiostyrdbilsport.nu. Sedan Hoppas vi givetvis att några av dom 9 som körde förra året och inte deltagit i årets cup ännu ska köra avslutningen efter uppehållet! Mycket skratt och glada miner i depån hela helgen!

3 Lördag 13 Juni Kvaldag! Inför tävlingen så kontaktade Marcus Von Elling mig och visade ett förslag på ett nytt kvalsystem, efter en del diskussioner fram och tillbaka så beslutades att om samtliga startande är överens om att testa systemet så skulle det provas i Lidköping. Kvalsystemet visades och förklarades för dom som kom på fredagen och övriga fick info under förarmötet på lördagen, slutade med att ingen motsatte sig att testa det och testet genomfördes. Ska tilläggas att detta var för nu endast en test under Lidköpings tävlingen för utvärdering, i Trollhättan som är nästa deltävling så är det ordinarie kval som gäller! GT hade som sagt 17 startande och delades in i 2 kvalgrupper, med 9 i en och 8 i den andra, Touring hade en kvalgrupp. Istället för vanliga flest antal varv på bäst tid under 10 minuter så fick man ett kvalfönster på 40 minuter där det gällde att sätta 3 snabba varv i följd! Dvs att man kunde ta ut bilen på banan, köra t ex 10 minuter, ta tillbaka bilen till depån och ändra inställningar, testa andra däck osv för att sedan ut och köra ytterligare 10 eller 20 minuter. Totalt så fick man 3 kvalfönster under lördagen så den totala körtiden blev 3x40 minuter om man önskade, jämfört med ordinarie 4x10. Lugn stämning i depån! Största fördelarna med systemet uppfattades som följande: Ingen stress och mycket lugnare stämning i depån under lördagen, mer tid till att titta på körning, prata skit, hjälpa varandra eller att fixa sin egen bil! Största fördelen tyckte dom flesta var att man fick köra 3x40 minuter om man önskade istället för ordinarie ca 40 minuter som lördagen i vanliga fall innebär. Även möjligheten att testa bilen under kortare stinter uppskattades. När man kör 10 minuters kvalen så innebär ett misstag att kvalet är kört, under dessa kvalen så innebar bara en miss att man fick börja om igen! Naturligtvis så innebär en test av något nytt även negativa feedback, dock var den mesta feedbacken konstruktiv och bra! En del tyckte att väntetiden mellan sina körningar blev för lång och att man kunde minska ner fönsterna till min, att 3 varv var i minsta laget och att det istället borde varit 5-10 varv i följd som räknades, tävlingsledningen tyckte det kunde bli lite lång tid att hålla koncentrationen uppe men i övrigt så var det väldigt uppskattat test!

4 Bike Kval Först ut att kvala var Bike där Marcus Von Elling var tillbaka för att konkurrera med brorsan Fredrik! Men det var faktiskt Karl Helgen som var snabbast på banan till att börja med då han redan efter 4 varv hade satt sin snabbaste kvaltid på 1:31:054, en tid som ganska omgående putsades till av Marcus och efter 16 varv satte Marcus sin bästa kvaltid på 1:23:467, en TQ tid han fick behålla i 6 varv innan Fredrik tog över den! Efter 20 körde minuter hade Fredrik slagit Marcus med 0,3 sekunder! Visade sig redan i kvalet att denna helgen skulle stå mellan dom båda bröderna i Bike! En av många härliga fighter mellan Marcus och Fredrik! Här Marcus i ledningen! Touring Kvalomgång 1 Inför Touring kvalet var frågan om nuvarande cup ledaren Micael Fredriksson skulle kunna utmana Marcus Von Elling som gjorde comeback, Micael Fredriksson med sin som bekant hemmabyggda Touring bil och Marcus som var den första att köra med en Genius i Sverige Cupen som annars domineras av RS5or. Det som var kul att se i första kvalet var att mer eller mindre alla utnyttjade möjligheten att köra, gå in i depå, ändra något och sedan ut och köra igen, vilket var lite av grundtanken med systemet! Micael Fredriksson visade dock i första kvalet att han tänkte inte ge sig så lätt och på 3 varv var han endast 0,3 sekunder efter Marcus! Ner till 3e plats där vi hittade Thomas Lillieqvist var det dock ett rejält hopp på nästan 4 sekunder, så var tydligt vilka denna helgen skulle handla om! Absolut flest varv i första kvalet kördes av Samuel Hermans som körde hela 73 varv, 25 mer än Henrik Pettersson. GT Kvalomgång 1 I första kvalgruppen så kördes det mycket! Niklas Andersson som debuterade valde att köra hela 76 varv följt av Mikael Blomdahl på 63 varv, snabbast var dock 16 åriga debutanten Adam Westlin på tiden 1:16:614 nästan 3 sekunder före Anders Lindberg på 1:19:844! Imponerande körning av Adam! Var mycket körning även i kvalgrupp 2 då Joakim Aspblad körde 68 varv följt av mig på 60! Melvin Gotthardsson tog dock över TQ ganska omgående

5 och var dryga sekunden snabbare än Adam på 3 varv med tiden 1:15:627. Joakim Aspblad tog hand om 3e platsen efter första kvalfönstret på tiden 1:16:769. Touring Kvalomgång 2 Kanske går att köra andra hållet också? I omgång 2 var det återigen Samuel Hermans som valde att köra absolut mest då han åkte 62 varv men lyckades inte förbättra sig från första kvalet! Topp 3 fortsatte även i detta kvalet att handla om Marcus, Micael och Thomas! Thomas förbättrade sig med hela 1,8 sekunder över 3 varv medan Micael inte fick till en bättre tid, vilket betydde att avståndet mellan dom nu hade minskat till 2 sekunder! Första platsen fortsatte innehas av Marcus Von Elling som även drog ifrån Micael då han förbättrade sin bästa tid med nästan 1 sekund och slutade på 1:11:587. Bike Final 1 Nu var det upp till bevis om Marcus skulle kunna utmana Fredrik om segern! För att det skulle stå mellan dessa 2 i bike var ganska klart! Första 7 varven turades dom om att ha ledningen och bytte positioner, imponerande säker körning från båda 2 då dom ofta låg inom ett par meter ifrån varandra, körde någon ifrån den andra så väntade dom! Nästa fråga var om Joel Karlsson skulle kunna utmana Karl Helgen om 3e platsen och det var inte långt ifrån! 1 sekund bakom Kalle gick han i mål! En eloge till den fantastiska kiosk personalen!

6 GT Kvalomgång 2 Adam Westlin som gjorde en imponerande tid i första kvalomgången lyckades inte förbättra sig i andra rundan utan tappade en placering till Stefan Hellberg som körde 3 varv på 1:16:003 i sitt andra kval, drygt 0,4 sekunder efter Melvin som även denna helgen visade vem som är snabbast även om han inte lyckades förbättra sig i andra kvalet. Niklas Andersson som körde 76 varv i första kvalet passade nu på att köra 79 varv, totalt 155 varv på 2 kval! Topp 3 efter andra kvalomgången. 1a Melvin Gotthardsson 1:15:627, 2a Stefan Hellberg 1:16:003, 3a Adam Westlin 1:16:614. Touring Kvalomgång 3 Gäller att ha koll på prylarna! Allt från inställningar till att allt sitter fast! I 3e och sista kvalomgången för Touring var det ganska tydligt att värmen och fästet i asfalten hade blivit sämre framåt kvällen då vi inte fick se någon förare förbättra sina tidigare tider. Samuel Hermans fortsatta att ha mycket tid på banan och körde näst flest varv i kval 3, 53 varv betydde att han på 3x40 minuter hade kört hela 188 varv på banan! Bra träningen inför lördags final! TQ togs därmed hem av Marcus Von Elling i sin comeback! Resultatet efter lördagens kval i Touring. 1a.Marcus Von Elling 1:11:587 2a.Micael Fredriksson 1:13:031 3a.Thomas Lillieqvist 1:15:146 4a.Samuel Hermans 1:17:840 5a.Henrik Pettersson 1:19:863 6a.Henrik Lindström 1:22:167 7a.Jan Edvalius 1:28:423 Bike Final 2 Final 2 i Bike fortsatte ungefär som den första där Marcus och Fredrik låg och fightades med Kalle på en 3e plats! Trots att Marcus bröt efter 8:39 så lyckades han knipa 3e platsen i

7 finalen! Segern tog inte oväntat Fredrik hand om medan Kalle utnyttjade att Marcus bröt och knep 2a platsen 2 varv efter Fredrik! Joel som gav Kalle en bra match i första finalen lyckades inte upprepa det och slutade 4a 2 varv efter! Segern för Fredrik innebar att han tog hem helgens första bike deltävling! GT Kvalomgång 3 Full koncentration! Precis som i Touring så var det nästan inte heller i GT någon som förbättrade sina tider med undantag av Mikael Blomdahl som lyckades kapa 0,6 sekunder på sin bästa tid! Niklas Andersson var den som fortsatte att utnyttja kvalfönstret absolut mest och körde nu 79 varv! 234 varv körde han totalt fördelat på 3 kval! Detta betydde att även att Melvin Gotthardsson fortsatte att dominera årens kval och tog 3e TQ på lika många tävlingar! Stefan Hellberg fortsätter att prenumerera på 2a platsen medan Adam Westlin måste framhållas då han slutade 3a i kvalet i sin första tävling efter väldigt imponerande körning. Topp 5 i kvalet: 1a.Melvin Gotthardsson 1:15:627 2a.Stefan Hellberg 1:16:003 3a.Adam Westlin 1:16:614 4a.Joakim Aspblad 1:16:769 5a.Örjan Nilsson 1:17:164 Melvin visade prov på grym fart även denna tävlingen!

8 Bike Final 3 Fredrik var klar segrare redan efter 2 segrar i dagens 2 första finaler! Däremot var det öppet om 2a platsen som såg ut att stå mellan Marcus och Kalle, men så blev det inte! Kalle fick problem redan innan start och tog sig bara 2 varv på drygt 6 minuter och när Fredrik bröt efter 12 varv och Marcus hade problem så betydde det att Joel Karlsson kom från ingenstans och tog hand om segern i sista finalen och 2 även knep 2a platsen i första tävlingen, Marcus fick därmed nöja sig med en 3e plats! Grattis till 1a Fredrik Von Elling, 2a Joel Karlsson, 3a Marcus Von Elling Grillmästare Johan Blomqvist fixade mat till 30 personer! Lidköping bjöd samtliga startande på grillat på Lördags kvällen, ett väldigt uppskattat inslag!

9 Söndag 14 Juni Finaldag! Bike Kval I helgens andra bike kval fick Fredrik aldrig riktigt till det och blev slagen av Marcus med 0,7 sekunder! Drygt 2 sekunder bakom Fredrik hittade vi Kalle som i sin tur hade drygt 4 sekunder ner till Joel på en 4e plats! GT Semi B 8 bilar redo för start i semi B! För första gången denna säsongen så körde vi semi finalerna under förhållandet Torr bana vilket betyder att 4 förare från varje semi går till final, de 2 sista finalplatserna tas av dom 2 förarna som har bäst tid i de båda finalerna. Dagens första semifinal körde jag själv och det blev för egen del en lyckad körning! Kom iväg bra i starten och tog mig från 5e till 3e på 2 varv för att böra jaga Mikael Olsson även han fått en bra start och tagit sig upp på en 2a plats! I 12 varv låg jag i hans bakvagn och gjorde vad jag kunde för att stressa honom, när han sedan gjorde en liten miss och drev för långt ut passade jag på att smita om på insidan och var snabbt ikapp även Stefan Hellberg som hade en del problem med fästet i däcken! Låg bakom honom 6 varv och såg ganska snabbt att han hade problem att få ner bilen i dom svepande doserade kurvorna, i sista dosen kom han för långt ut i utgången av kurvan och jag lyckades köra om honom på insidan ut på efterföljande raksträcka! Fick sedan köra ganska ostört i drygt 50 varv innan nerverna slog till! Hade ett halvt var ner till Günther Von Elling när jag missade på samma ställe 3 varv i rad! Helt plötsligt så var han inom en meter och det var bara att börja köra defensivt och hindra honom från att komma om, det höll i mål med en marginal på 0,4 sekunder! Günther som stod för en imponerande uppkörning då han låg sist efter 1 varv och fått en stop n go för påkörning! Även Joakim Aspblad stod för en bra upphämtning då han tappade från 2a till 7e plats på 2 varv och gick i mål på en fin 3e plats! Till Final från Semi B: Peter Hägg, Günther Von Elling, Joakim Aspblad, Stefan Hellberg, Rickard Nordblad (på tid), Mikael Olsson (på tid). Kul att 2 nya förare tog sig till A Final! (Rickard och Mikael)

10 GT Semi A I dagens 2a semi final startade Melvin Gotthardsson längst fram och det var också han som kom iväg bäst i starten! Bakom honom jagade debutanten Adam Westlin! Melvin som inte riktigt trivdes med bilen i semin blev ikapp körd av Adam efter drygt 30 varv och för att inte riskera något för egen del valde han att släppa förbi honom och bevaka sin 2a plats in i mål. Adam höll ihop nerverna och behöll ledningen i mål på det 80e varvet! Niklas Andersson som gjorde sin första tävling i Largescale startade 8a och gjorde med undantag av det första varvet mer eller mindre inte ett enda misstag på 35 minuter och lyckades avancera upp i fältet till en slutgiltig 3e plats i semin, kul att se! Var även en spännande fight om 4e och sista direkt platsen till final mellan Anders Lindberg och Bill Andersson, Anders låg strax bakom Bill i 17 varv innan han lyckades ta sig om! Efter ett av Niklas Anderssons få misstag lyckades han ta sig upp även på en 3e plats men blev stressade av Niklas 4 varv senare och tappade 4 sekunder samtidigt som Niklas gjorde ett av sina snabbaste varv för semin och Anders höll sedan 4e platsen resterande 20 varv! Örjan Nilsson som bröt för diffras i Eskilstuna bröt även denna semin efter 4 minuter med ett servoras. Från denna semin blev det 4 förare som tog sig vidare till final då dom 2 övriga bästa tiderna blev i Semi B. Förare till Final: Adam Westlin, Melvin Gotthardsson, Niklas Andersson och Anders Lindberg. Bike Final 1 I dagens första bike final var det Marcus tur att starta 1a följt av Fredrik! Var dessa 2 den första finalen handlade om och dom stod för väldigt kontrollerad körning där dom precis som igår vid flertalet tillfälle väntade på varandra för att få till ett bra race! Var Marcus som i slutändan drog det längsta strået och gick i mål som 1a framför Fredrik! På 3e plats fanns Kalle Helgen som låg 3a från start till mål drygt 1 varv efter! GT B Final Örjan Nilsson fick inte ihop bilen till B Finalen och avstod, annars hade man nog fått se honom som favorit att ta hem den! Istället var det Mikael Blomdahl och Johan Sjögren det stod om till att börja med Johan i ledning! Efter 10 varv började Johan bli stressad och till synes valde att släppa förbi Micke! Sedan fick vi se en extremt roligt fight då Patrik Nilsson kom ifatt Micke efter att han gjort ett misstag! I drygt 20 varv låg Patrik strax bakom Micke och stressade honom men Micke vägrade släppa insidan och körde otroligt tight genom varenda kurva så Patrik aldrig fick en lucka att köra om! Att ligga och jaga så hårt som Patrik gjorde kostade soppa och efter 32 minuter var tanken tom och han fick parkera i gräset! Mickes körning och tid i B finalen hade med god marginal räckt till en final plats i båda semi finalerna!

11 En nöjd segrare i B Finalen! Bike Final 2 Dags för bike final 2! Seger för Marcus här och han hade varit klar segrare i andra bike tävlingen! Detta var dock inte något han verkade fundera allt för mycket på utan det var viktigare att ha ett bra race med brorsan Fredrik! 11 varv hade ledningen innan Fredrik gick passerade och med undantag av ett varv höll ledningen i mål och det var öppet inför den sista finalen! Marcus gick in på 2a och Kalle Helgen som 3a, en 3a plats som han även denna finalen höll från start till mål! Första svängen efter starten i GT finalen! GT Final För egen del så startade jag 3a och fick en bra start och ryckte iväg lite tillsammans med Melvin och Adam tills vi kom till 180 graders kurvan ut på rakan, Melvin gjorde en liten miss (för ovanlighetens skull) fick ett litet kast på bilen och jag klippte honom i sidan vilket kostade en stop n go och nere på 7e! Lyckades ta mig upp på 4e plats efter 14 varv men blev vilt jagad av Günther bakom! Günther som tyvärr precis som i semin fick strul i inledningen,

12 denna gången i samband med att jag själv körde på Melvin och han blev stående dumt i utgången till rakan! Günther körde väldigt kontrollerat bakom mig och i flertalet kurvor under ca 10 varv låg han mindre än 10 cm bakom mig! När jag fick en sämre utgång ur kurvan ut framför förarställningen passade han på att smita om! Han fortsatte sedan att stå för väldigt stabil körning och tog sig upp på 3e plats vilket även var hans position i mål! Melvin som tyvärr blev offer för min påkörning var nere på 5e efter att även han fått en stop n go när han försökte ta sig om Jocke Aspblad! Men Melvin höll ihop det och var efter 13 varv uppe på en 2a plats bakom Stefan Hellberg! I 19 varv lyckades Stefan försvara sig innan han gjorde ett misstag och Melvin kunde ta sig upp på 1a platsen och håll den till mål flagg! Adam Westlin som startade 1a lyckades inte ha nerverna på rätt plats och tappade ledningen efter 12 varv! Han gick i mål på 6e plats vilket ändå måste ses som ett otroligt bra resultat för att vara första tävlingen, bra kört! Rickard Nordblad som gjorde sin första Largescale tävling fick tyvärr bryta efter motorproblem efter drygt 11 minuter! Väldigt imponerande körning av Melvin Gotthardsson som tog 3e raka TQ och 3e raka segern för säsongen! Lika spännande som det var under finalen blev det efter finalen då först Günther Von Elling blev diskad pga för stor tank, 710cl mot godkända 700, han hade mätt den på fredagen och då höll den sin inom måtten för vad som är godkänt! Tror att han i fortsättningen väljer att mäta den på finaldagen istället då det kostade en pallplats efter väldigt bra körning! Joakim Aspblad skulle då vara ny 3a, men han hade bråttom hem och hade inte besiktigat bilen vilket ledde till att även han blev diskad och jag var själv helt plötsligt ny 3a! Slutresultat GT Finalen: 1a. Melvin Gotthardsson 81 varv 35:14 2a. Stefan Hellberg 81 varv 35:21 3a. Peter Hägg 79 varv 35:08 4a. Adam Westlin 78 varv 35:15 5a. Niklas Andersson 76 varv 35:06 6a. Anders Lindberg 76 varv 35:10 7a. Mikael Olsson 72 varv 35:17 8a. Rickard Nordblad 24 varv 11:27 10a. Günther Von Elling DSQ 10a. Joakim Aspblad DSQ

13 1a Melvin Gotthardsson, 2a Stefan Hellberg, 3a Peter Hägg Bike Final 3 Så dags för helgens 6e och sista bike final och även denna finalen stod mellan Marcus och Fredrik, även Kalle Helgen fick faktiskt komma upp på första platsen vid 2 tillfälle i denna finalen, Kalle bröt dessvärre efter 9 minuter och Joel knep 3e platsen i den sista finalen. Längst fram fortsatte det som tidigare och Marcus och Fredrik bytte positioner med varandra 5-10 gånger! Dock lyckades inte Marcus denna gången heller att slå brorsan utan Fredrik gick i mål som 1a 7 sekunder före Marcus. Touring Final Grattis till 1a.Fredrik Von Elling, 2a Marcus Von Elling, 3a Carl Helgen Sist i tävlingen var Touring finalen, stora frågan var om Micael Fredriksson skulle kunna utmana Marcus Von Elling om segern! Faktum var att dom höll hyfsat jämt tempo hela vägen till varv 48 där Micael gjorde ett misstag och tappade drygt 8 sekunder! På varv 65 var det definitivt kört då Micael spenderade 1:38 i depån med kopplingsproblem så var segern klar för Marcus som stod för mer eller mindre helt felfri körning i sin comeback! 3 av 71 varv var på över 27 sek med en medeltid på 25,8, imponerande! Bakom Marcus och Micael hade

14 Samuel Hermans passerat Thomas Lillieqvist och det fighten var över efter 16 varv då Thomas bröt, även Samuel stod för fin körning och när Micael bröt tog han över 2a platsen för att sedan även han bli diskad med för stor tank! Detta betydde att ny 3a blev Henrik Lindström som tog sin första pallplats i Largescale, Grattis! Slutresultat Touring: 1a.Marcus Von Elling 71 varv 30:21 2a.Micael Fredriksson 66 varv 30:06 3a.Henrik Lindström 64 varv 30:12 4a.Henrik Pettersson 63 varv 30:15 5a.Thomas Lillieqvist 16 varv 7:08 6a.Jan Edvalius 7a.Sameul Hermans DNS DSQ 1a Marcus Von Elling, 2a Micael Fredriksson, 3a Henrik Lindström Efter deltävling 3 i Sverige Cupen är Topp 5 följande i våra 2 klasser GT Touring 1a. Melvin Gotthardsson 153p 1a. Micael Fredriksson 147p 2a. Stefan Hellberg 141p 2a. Samuel Hermans 132p 3a. Peter Hägg 130p 3a. Thomas Lillieqvist 126p 4a. Joakim Aspblad 128p 4a. Erling Olsson 95p 5a. Johan Sjögren 115p 5a. Henrik Lindström 89p

15 Med detta lämnar vi Lidköpings tävlingen bakom oss och kan minnas en väldigt bra arrangerad tävling gällande allt från arrangemangen och anläggningen till kiosken! Marcus höll även en uppskattad Setup Skola under lördags kvällen där han gick igenom vilka inställningar som påverkade vad på bilen, ett uppskattat inslag som vi ska försöka upprepa på fler tävlingar! Vi fick även testa ett nytt kvalsystem och fått bra feedback på detta. Framförallt vill jag framhäva den fantastiska stämningen som rådde i depå och övriga området hela helgen! Så ett stort tack till, Lidköping R/C Klubb, funktionärer, publik och deltagare med respektive! Nästa tävling är nu Nordiska Mästerskapen i Staffanstorp den 4-5 Juli, så passa på att anmäla er nu! Nästa anhalt i Sverige Cupen är Trollhättan den 1-2 aug, här finns en plan för ett roligt inslag på Lördagskvällen, återkommer till detta när det är bekräftat om det går att genomföra! /Peter Hägg

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

Largescale i Trollhättan Maj RM2

Largescale i Trollhättan Maj RM2 Largescale i Trollhättan 21-22 Maj RM2 Fredag 20 Maj Fri träning Trollhättan stod som värd för årets andra deltävling i RM serien. Precis som i Staffanstorp så var det dessvärre väldigt ostadiga väderprognoser

Läs mer

Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4

Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4 Largescale i Trollhättan 1-2 Aug SC4 Fredag 31 Juli Fri träning Efter 1,5 månad var det äntligen dags för andra halvan av Largescale säsongen och denna gången var det SC 4 av 6 i Trollhättan som stod på

Läs mer

Largescale i Lidköping Sep RM6

Largescale i Lidköping Sep RM6 Largescale i Lidköping 10-11 Sep RM6 Fredag 9 Sep Fri träning Dags för final i årets RM serie i Largescale! Precis som tidigare år så känns det som säsongen precis har startat! Fredagen i Lidköping bjöd

Läs mer

Largescale i Örkelljunga Sep SC6/RM

Largescale i Örkelljunga Sep SC6/RM Largescale i Örkelljunga 12-13 Sep SC6/RM Fredag 11 Sep Fri träning Då var det dags för tävlingen man både längtar till men samtidigt inte vill att den ska komma! Finalen och avgörandet i Sverige Cupen,

Läs mer

Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2

Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2 Largescale i Eskilstuna 30-31 Maj SC2 Fredag 29 Maj Fri träning Eskilstunas helt nybyggda anläggning! Denna racerapporten kan inte börja med något annat än en bild på Eskilstunas anläggning! Banan mäter

Läs mer

Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1

Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1 Largescale Premiär i Norrköping 9-10 Maj - SC1 Fredag 8 Maj Fri träning Under fredagen ankom stora delar av helgens startfält och depån fylldes på fort! Uppskattningsvis 15-20 förare fanns på plats redan

Läs mer

Largescale i Wäxjö 29-30 Aug SC5

Largescale i Wäxjö 29-30 Aug SC5 Largescale i Wäxjö 29-30 Aug SC5 Fredag 29 Aug Fri träning Då var det dags för årets näst sista tävling i årets upplaga av Sverige Cupen och denna gången var det Wäxjö som stod för arrangemanget! Vi var

Läs mer

Largescale i Staffanstorp April RM1

Largescale i Staffanstorp April RM1 Largescale i Staffanstorp 23-24 April RM1 Fredag 22 Sep Fri träning Fantastisk anläggning i Staffanstorp! Då var det äntligen dags! Årets första tävling i Staffanstorp! Liten chansning att ha den så tidigt

Läs mer

Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup

Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup nr 14 20101004 Tomas Engström - Mästare i 2010 Hansen Racing Camaro Cup Det blev en riktigt nagelbitarhelg för oss Gulf race fans. Men till slut visade Tomas upp mästerlig körning och säkrade cupsegern.

Läs mer

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2016

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2016 Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2016 1 Mötets öppnade Peter H hälsade alla välkomna 2 Val av mötesordförande Till mötesordförande valdes Peter Hägg 3 Val av sekreterare för mötet Till sekreterare

Läs mer

Padborg Park, Deltävling 5 i danska mästerskapet

Padborg Park, Deltävling 5 i danska mästerskapet Padborg Park, Deltävling 5 i danska mästerskapet Denna helg har vi varit och tävlat i Danmark igen i den 5:e deltävlingen i Danska Mästerskapet. Platsen var absolut längst ner i landet på banan Padborg

Läs mer

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti

Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Huvudpartner Racehelgpartner Race rapport # 6 Porsche Sports Cup Scandinavia Deltävling #11-12 Porsche Service Center Haninge Race weekend, Mantorp Park 12-13 augusti Inledning Lördagen på Mantorp delades

Läs mer

Säsongens sista race, en fartfylld helg med många nya erfarenheter

Säsongens sista race, en fartfylld helg med många nya erfarenheter Säsongens sista race, en fartfylld helg med många nya erfarenheter Nu har vår första säsong i formel Ford kommit till ända. Det har varit ett mycket lärorikt år både för chafför och team. Det roliga var

Läs mer

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015

Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015 Protokoll Grenmöte Large scale RB konf. 2015 1 Mötets öppnade Peter H hälsade alla välkomna 2 Val av mötesordförande Till mötesordförande valdes Peter Hägg 3 Val av sekreterare för mötet Till sekreterare

Läs mer

Dubbelseger i Sturup

Dubbelseger i Sturup Dubbelseger i Sturup I helgen så lossnade det ordentligt för Joakim och teamet. Det var dags för den 3:e deltävlingen i det Danska mästerskapet och den andra deltävlingen i Sverige. Platsen var Sturup,

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Nu kör vi ingång med 1:10 banan

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Nu kör vi ingång med 1:10 banan Nu kör vi ingång med 1:10 banan Ingen har väl undgått att 1:10 banan ska byggas ut i vår? Arbetet är redan påbörjat och fler tillfällen blir det. Redan nu i påsk kommer bla banchefen Veli sätta igång med

Läs mer

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2017

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2017 RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2017 1. Generellt Cupen består av fem stycken tävlingar plus finalen och totalresultatet är rankinggrundande. Cupen körs som en SM/RM serie 2017.

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen i Sverige

Första Formel Ford tävlingen i Sverige Första Formel Ford tävlingen i Sverige Nu var det dags igen, Endast en vecka efter vår formel ford premiär så var det dags att tävla igen, nu på Svensk mark och platsen var Anderstorp nere i småland. Vi

Läs mer

Premiär turen och första testet

Premiär turen och första testet Premiär turen och första testet Hej, Äntligen har vi kommit i gång med säsongen. Vi körde en liten kort test på Sviesta banan i Linköping förra onsdagen, mest för att känna på bilen och se att allt var

Läs mer

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012.

Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Ett stort tack till dig och ditt företag som har stöttat och gett mig möjlighet att utvecklas och prestera under säsongen 2012. Min säsong 2012 Jag skulle vilja säga att min säsong har varit helt fantastisk.

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 Premiär inomhuskörning ons 5 okt 17.00 Nu är det äntligen dags för inomhuskörningen. Den kör vi varje onsdagkväll i Gamla skolan Lövsta. Dit tar man sig genom att köra förbi banan i Lövsta, fortsätt ner

Läs mer

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2016

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2016 RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2016 1. Generellt Cupen består av fem stycken tävlingar plus finalen och totalresultatet är rankinggrundande. Cupen körs som en SM/RM serie 2016.

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Silly Season i 1300RallyCup

Silly Season i 1300RallyCup Silly Season i 1300RallyCup Säsongen börjar närma sig med stormsteg, många har kämpat med renoveringar och uppgraderingar hela hösten/vintern. Nu får man lite extra tid på sig att putsa till det sista

Läs mer

Rotax Max Challenge, deltävling 1, Uddevalla, 23 april

Rotax Max Challenge, deltävling 1, Uddevalla, 23 april Rotax Max Challenge, deltävling 1, Uddevalla, 23 april Inför årets första tävling hade vi en hektisk period med att få ihop pengar och planera för klassbytet. Vi hade planerat ett köp av ett 06 chassie

Läs mer

Nästa år hoppas att vi på att få se några fler båtar på startlinjen. Upplägget och banan blir det samma även nästa år.

Nästa år hoppas att vi på att få se några fler båtar på startlinjen. Upplägget och banan blir det samma även nästa år. Orust Runt I år så möttes återigen en liten tapper skara på 7 båtar upp för att få segla den anrika seglingen Orust Runt, en härlig dag i början på juni. LYS-talen sträckte från 1,02 till 1,29 så man kan

Läs mer

CHCS Classic Honda Club Sweden 1(5) Att köra i grupp.

CHCS Classic Honda Club Sweden 1(5) Att köra i grupp. CHCS Classic Honda Club Sweden 1(5) Att köra i grupp...1 Kortfattat...1 Innan vi åker iväg, bensin, karta och så...2 Körning på större vägar...2 Använd din blinkers...2 Omkörningar...3 Körning på småvägar...3

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler TÄVLINGSDATUM Grundserien omgång 1, söndag 12 maj. Grundserien omgång 2, söndag 9 juni. Grundserien omgång 3, söndag 25 augusti. Finaler, söndag 29 september. Pris

Läs mer

EMSAC deltävling 2 ( ) - Bidrag från Web Master - Senast uppdaterad ( )

EMSAC deltävling 2 ( ) - Bidrag från Web Master - Senast uppdaterad ( ) EMSAC deltävling 2 (2005-03-16) - Bidrag från Web Master - Senast uppdaterad (2007-01-22) Deltävling 2 Teamtävlingen deltävling 2 Grundomgång: 1 x 3min. Tom Clarqvist 80 direkt till A-final Kent Gustafsson

Läs mer

Gbg december 2018

Gbg december 2018 23 december 2018 Gbg1000 2018 1-2 december 2018 Slotracers! Äntligen var det dags för lite race på hemmabanan och årets stora race i Partille. Tyvärr var anmälningarna inte i närheten av fjolårets 56 st.

Läs mer

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Folksam cup 2016 Smålandslaget 2016 D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson Elisabet Mikkelsen Alma Haag Elsa Melin H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Ludwig Axelsson Fabian Flaa Melker Elofsson Loke Östangård

Läs mer

SM inalerna i Road Racing

SM inalerna i Road Racing SM inalerna i Road Racing Av Tomas Eriksson 15 % raba! på besiktning, ej registreringsbesiktning (gäller i hela landet). 0771-44 22 33. www.carspect.se Sista helgen i augus så gick finalerna i Road Racing

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Lajf Racing F1 Series Innehåll

Lajf Racing F1 Series Innehåll Innehåll Tekniska regler... 2 Tävlingsform... 3 Tävlingslängd, Depåstopp... 4 Antalet förare... 5 Poängberäkning i Lajf Racing F1 Serie... 5 Tekniska regler Chassie Alla på marknaden förekommande F1 chassin

Läs mer

Folkbladet BRC 2011-2012. korpserien i gokart

Folkbladet BRC 2011-2012. korpserien i gokart Folkbladet BRC 2011-2012 korpserien i gokart Racekalender fram till jul Race 1 Måndag den 17 oktober, division 1 och 2 (utomhus) Tisdag den 18 oktober, division 3 och 4 (utomhus) Race 2 Måndag den 31 oktober,

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Touring mod

Touring mod Touring mod 1 Daniel Carlsson Hässleholms MK N 48 0 48 0 0 0 96 2 Rasmus Karlsson Örebro RBC N 46 0 44 0 0 0 90 2 Andreas Johansson Skövde MK N 44 0 46 0 0 0 90 4 Magnus Vässmar MK Eskil N 52 0 0 0 0 0

Läs mer

Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020

Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020 Page 1 of 6 19 september 2019 Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020 Första DTM-tävlingen någonsin på svensk mark Audi, BMW och Aston Martin till Anderstorp den 12-14

Läs mer

SM 1:8 OR 2015 Gröndal Ring Eskilstuna

SM 1:8 OR 2015 Gröndal Ring Eskilstuna INFORMATION/SLUTINSTRUKTION SM 1:8 OR 150724 150726 Vägbeskrivning: E 20 avfart 129. Därefter skyltat Motorstadion. Ta därefter in till Eskilstuna Motorsportarena i den kommande rondellen Funktionärer:

Läs mer

Lajf Racing F1 Series Innehåll

Lajf Racing F1 Series Innehåll Innehåll Tekniska regler... 2 Tekniska regler från 2016 (Uppdateras vintern 15/16!)... 3 Tävlingsform... 4 Tävlingslängd... 5 Antalet förare... 5 Poängberäkning i Lajf Racing F1 Serie... 5 Tekniska regler

Läs mer

Bike Week ändrar skepnad! Scandinavian Open 2015 på Bike Week är det Nordiska Mästerskapet!!!

Bike Week ändrar skepnad! Scandinavian Open 2015 på Bike Week är det Nordiska Mästerskapet!!! Bike Week ändrar skepnad! Första helgen i Bike Week består av Norskt och Svenskt Mästerskap! Det innebär att det kan bli fulla startfält och viss utkvalning! Där möjligt är så kommer det att erbjuds extra

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Medlemsavgift! Nu är det dags att förnya Ditt medlemskap. Se sista sidan. Det går bra att betala på plats på årsmötet också. Årsmöte söndagen 29 jan kl 15,Gamla Skolan På söndag kan du göra din röst hörd

Läs mer

Snart slut på årets säsong

Snart slut på årets säsong Snart slut på årets säsong Nu var det ett tag sedan jag skrev något om skotercrosscirkusen. Årets cross SM slutade som bekant med en sjätteplats i Pro Stock (med mycket mersmak!) trots en del strul under

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Medlemsbrev #8.

Medlemsbrev #8. M H F S K A R P N Ä C K Medlemsbrev #8 www.skarpnack.nu Ordning & Reda I styrelsens strävan att bringa ordning på bl.a. de administrativa uppgifterna som måste skötas inom klubben, så har höstens och vinterns

Läs mer

EMSAC deltävling 3 ( ) - Bidrag från Web Master - Senast uppdaterad ( )

EMSAC deltävling 3 ( ) - Bidrag från Web Master - Senast uppdaterad ( ) EMSAC deltävling 3 (2005-03-16) - Bidrag från Web Master - Senast uppdaterad (2007-01-22) Deltävling 3 Resultat Deltävling 3 Grundomgång 1 x 2 min Anders Ekberg 90 direkt till A-final Kenth WiklundÂ

Läs mer

Supermoto of Nations 2013 Årets mest prestigefyllda race

Supermoto of Nations 2013 Årets mest prestigefyllda race Svemo presenterar: + Supermoto of Nations 2013 Årets mest prestigefyllda race Lag-VM är en tävling där nationer från alla världens hörn samlar sina tre bästa förare för att representera sin nation och

Läs mer

KNIX på Gröndal. Jag har provat på något rikgt kul: KNIX-kurs på Gröndal som SMC arrangerade.

KNIX på Gröndal. Jag har provat på något rikgt kul: KNIX-kurs på Gröndal som SMC arrangerade. KNIX på Gröndal Av Tomas Eriksson Jag har provat på något rikgt kul: KNIX-kurs på Gröndal som SMC arrangerade. En KNIX-kurs är!ll för a" man ska lära känna sin mc bä"re, a" få in i skallen hur man ska

Läs mer

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER 1 INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER HUVUDANSVARIG FÖR CUPEN: DELTAGARE: Anders Billred, Vetlanda RRC. Tävlingarna är öppna för alla förare med för 2015 giltig SBF-licens Nationell, D- eller utbildningsintyg.

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

1. Grunder. 2. Framvagn. Teknik Kurs Karting. UAK Karting

1. Grunder. 2. Framvagn. Teknik Kurs Karting. UAK Karting Teknik Kurs Karting 1. Grunder Även om det finns en del likheter mellan en kart och en bil är de ändå väldigt olika. De två största skillnaderna är att en kart inte har några diffar (differentialer eller

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

Kinnekulle Ring Under bron

Kinnekulle Ring Under bron REJSA.NU Sida 1 Kinnekulle Ring Under bron Den svaga men snabba svängen under bron är blind, dvs du ser inte utgången och var du vill hamna när du redan en bra bit innan bron måste bestämma din fart in

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Tilläggsregler för SKCC 2015

Tilläggsregler för SKCC 2015 Tilläggsregler för SKCC 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.1 SKCC ORGANISATIONSKOMMITTÉ... 2 1.2 KONTAKTPERSONER KLUBBAR... 2 1.3 SKCC TÄVLINGSORGANISATION... 2 1.4 KALENDER... 3

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

13/12-2014. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling. Plats: Klasser: Träning: Reglemente: Deltagare: Startavgift: Anmälan: Tomelilla indorr.

13/12-2014. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling. Plats: Klasser: Träning: Reglemente: Deltagare: Startavgift: Anmälan: Tomelilla indorr. TMKRaceway bjuder in till SSIC deltävling 13/12-2014 Plats: Tomelilla indorr. Klasser: 1:10 Modified (SSIC reglemente) 1:10 Stock (SSIC reglemente, 17,5 motor blinky) Träning: Fredag den 14/11. 15.00-20.00

Läs mer

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE Av Marie Hansson När man är nybörjare i agility, eller ser sporten utifrån, är det lätt att tro att just den runda tunneln är det allra lättaste hindret! Och det

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

på VÄg mot seger Publicerat med tillstånd Vilmers första tävling Text Sussanne Bengtsson Bild Johan Unenge Rabén & Sjögren 2011

på VÄg mot seger Publicerat med tillstånd Vilmers första tävling Text Sussanne Bengtsson Bild Johan Unenge Rabén & Sjögren 2011 11 på VÄg mot seger Åkarna står med ylande motorer på startlinjen. När grinden äntligen fälls ner stormar ett tjugo-tal knattar ut på den ny - vattnade cross-banan. Vilmer får en perfekt start. Han far

Läs mer

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan).

Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Banblogg för 2014 Luftning... igen! 2014-07-25 Måndagen den 28:e juli kommer vi lufta och lättdressa greenerna... igen. Alla förutsättningar är dom samma som förra gången (läs inlägg nedan). Frivilliggruppen...

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

Banrekord och solsken!

Banrekord och solsken! Läs om hur hemmatävlingen WSK-Spelen gick Banrekord och solsken! Den 29 maj fick vi äntligen arrangera vår egna tävling WSK-Spelen. Vädret var med o s s h e l a d a g e n o c h temperaturen var perfekt

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Informationsblad och inbjudan till Körmöte i Vartofta den 20/10 2012 Efter bollracet. Här med inbjuds alla kuskar och groomar till en höst träff där vi tackar för året som

Läs mer

MATCHPROGRAM 2018/2019

MATCHPROGRAM 2018/2019 MATCHPROGRAM 2018/2019 #VIÄRSKOGHALL HERRAR DIV. 1 VÄSTRA SVEALAND VI VILL RIKTA ETT STORT TACK TILL DAGENS MATCHSPONSOR VI HÄLSAR DAGENS MOTSTÅNDARE OCH TILLRESTA SUPPORTRAR VÄLKOMNA TILL HAMMARÖ ARENA!

Läs mer

Västerås MS inbjuder till Svenskt Mästerskap i Crosskart maj 2019.

Västerås MS inbjuder till Svenskt Mästerskap i Crosskart maj 2019. Västerås MS inbjuder till Svenskt Mästerskap i Crosskart 18-19 maj 2019. Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser, SM-reglementet, samt

Läs mer

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:8 OFFROAD, 2014

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:8 OFFROAD, 2014 RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:8 OFFROAD, 2014 1. Generellt Cupen består av fyra stycken tävlingar och totalresultatet är rankinggrundande. OBS! ingen deltävling är obligatorisk Tävlingarna

Läs mer

Rapport slutspel H35 Jonas Nilsson

Rapport slutspel H35 Jonas Nilsson Rapport slutspel H35 Jonas Nilsson Vi spelade semifinalerna i Enebyberg och vill härmed tacka Anders Lindgren & co som ordnade med mat/dryck, bollar, banor och bananer! Det blev konstigt nog exakt samma

Läs mer

- Min helg som racerförare -

- Min helg som racerförare - - Min helg som racerförare - Prolog Efter 7 år i kartingstolen började vi se oss omkring efter en utveckling, helt enkelt något nytt. Formelbil eller standardbil? Möjligheterna att få testa på något kändes

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

Medlemsbrev #7. Vad gäller? RB-konferensen. Kom ihåg datumet! Årsmöte. Org träning

Medlemsbrev #7. Vad gäller? RB-konferensen. Kom ihåg datumet!   Årsmöte. Org träning M H F S K A R P N Ä C K Medlemsbrev #7 www.skarpnack.nu Vad gäller? Det finns en del medlemmar, kanske främst nya medlemmar som inte varit med i sporten sedan tidigare, som undrar vad det är som gäller

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010!

Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Här kommer en liten reseberättelse om när jag hämtade hem min notchback 2010! Allt började med att jag sålde min 51:a T 1 lilljulafton 2009. Att jag sålde den efter nästan 15 år i min ägo berodde mycket

Läs mer

SM GULD!!!!! Blivande fortåkare på Totel testar mälmen i Vemdalen

SM GULD!!!!! Blivande fortåkare på Totel testar mälmen i Vemdalen SM GULD!!!!! ÄNTLIGEN kan man väl säga. Efter all bedrövelse i Umeå vid crossfinalen så gick allt i lås när det väl gällde den här gången. Men det var väl inte helt enkelt skulle man kunna säga Det började

Läs mer

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 ****

Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld Rapport fredag den 6 januari 2017 **** Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld 2017 - Rapport fredag den 6 januari 2017 I dag inleddes Veteran EM för äldre veteraner i Seefeld. **** Aktuell information om klasser och dess lottning finns här:

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation

Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Svenska Brottningsförbundet Swedish Wrestling Federation Fédération Suédoise de Lutte Rapport från Fristilslandslaget tävling och träningsläger i Järvenpää Finland. Fredagen den 14 juni reste fristilslandslaget

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

ISRACING-MÖTE I Östersund

ISRACING-MÖTE I Östersund SVENSKA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET ISRACING-MÖTE I Östersund 2007-05-05 Närvarande: Christer Gustavson, SVEMO Annika Halvarsson, Bollnäs MK Sören Johansson, Bollnäs MK Peter Lundqvist, SMK Gävle

Läs mer

Sverigecupen & Nitrorace 2015

Sverigecupen & Nitrorace 2015 Sverigecupen & Nitrorace 2015 Hej och välkomna till årets upplaga av Sverige Cupen med Nitrorace. Nitrorace är en fristående tävling som kan köras samma helg som Sverige Cupen. Tävlingsupplägget för Sverigecupen

Läs mer

Några små tips om att träna på utsatt fågel

Några små tips om att träna på utsatt fågel Några små tips om att träna på utsatt fågel Att träna sin fågelhund på utsatt fågel, vanligen rapphöns eller fasan, har blivit rätt populärt. Gör man rätt kan det vara en effektiv och förhållandevis enkel

Läs mer

Att säga att vi hade en bra säsong 2013 är minst sagt ett understatement...

Att säga att vi hade en bra säsong 2013 är minst sagt ett understatement... Att säga att vi hade en bra säsong 2013 är minst sagt ett understatement... Säsongen puffade redan i vintras in oss på vinnarspåret. Semifinal i Juldagscupen (ut mot Värmdö) fäljdes upp av två finalsegrar

Läs mer

Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen.

Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 22/3 2015 H3 Älvstranden Burås Period 1: Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 3.00 så räddar Max kontring två ggr på raken innan han får kontroll

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

Årsmöte i klubblokalen 12:e februari 2012 kl.15.00

Årsmöte i klubblokalen 12:e februari 2012 kl.15.00 Verksamhetsberättelse 2011 Årsmöte i klubblokalen 12:e februari 2012 kl.15.00 Kallelse Härmed kallas du/ni till s ordinarie årsmöte som hålls Söndagen den 12 februari 2011 kl.15.00 i klubblokalen, Industrigatan

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll.

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Idén att göra en resa till södra Sverige kom upp när det visade sig att Alexandras lag Skuru skulle spela i Kristianstad på fredagkvällen 26/1

Läs mer

God Jul och Gott Nytt år

God Jul och Gott Nytt år God Jul och Gott Nytt år F02 i Hjo Kenneth rapporterar: I söndags var vi DF-02 och spelade en miniturnering i Hjo. Vi var representerade med 2 lag, Tibro också med 2 lag samt att Guldkroken hade 1 lag.

Läs mer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Resultat i fallande ordning från samtliga deltävlingar. 14 tjejer gick till final. Som ni ser är jag alltså 2 reps från finalplats! Resultat i fallande

Läs mer

Squash gruppspel i Spånga

Squash gruppspel i Spånga Squash gruppspel i Spånga Spelform: Gruppspel, nio spelare i varje grupp, alla möter alla en gång under 9 veckor. Varje spelare har en spelledig vecka. Rak räkning till 11, efter 10-10 gäller vinst med

Läs mer

NYÅRSSTAFETTEN :a upplagan ULRICEHAMNS MOTORKLUBB

NYÅRSSTAFETTEN :a upplagan ULRICEHAMNS MOTORKLUBB NYÅRSSTAFETTEN 2017-12-31 21:a upplagan ULRICEHAMNS MOTORKLUBB Ulricehamn MK, Nyårsstafetten, Endurotävling 20171231 TilläggsRegler TÄVLINGENS ART: Enduro stafett, 2 manna lag, typ 2 Internationell, o-reg

Läs mer

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR:

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: STOCKHOLMSCUPEN 2011 ARRANGÖR & KONTAKTPERSONER Datum Arrangörsklubb 29:e maj MHF Skarpnäck Kontaktman: Peter Glas Telefon:

Läs mer