being responsible is our foundation thinking ahead makes it possible innovation is the essence

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "being responsible is our foundation thinking ahead makes it possible innovation is the essence"

Transkript

1 being responsible is our foundation thinking ahead makes it possible innovation is the essence GRUNDFOS AB Angeredsvinkeln 9 Box Angered Tel: Fax: SV

2 INNOVATION INSIDE GRUNDFOS CR RANGE

3 Innovation inside För att kunna erbjuda våra kunder det aktuella programmet av CRpumpar, har Grundfos frågat professionella användare och köpare av pumpar om vilka förbättringar de skulle vilja ha i flerstegspumpar. Under våra diskussioner återkom vissa besvärliga faktorer och nu har vi gjort en insats för att rätta till dessa. Eftersom ni bad om det Den aktiva dialogen med kunder och användare visade oss på de områden som är viktigast för er. Ett direkt resultat av denna dialog är de förbättringar vi presenterar här, nämligen: Överlägsen driftsäkerhet Mycket låga totalkostnader för användaren Marknadens bredaste program Genom att kontinuerligt förutse och möta de allt mer rigorösa krav marknaden ställer, har Grundfos skaffat sig ett rykte som trendsättare inom pumpindustrin. Fortlöpande investeringar i forskning och utveckling gör att vi behåller den positionen. CR-serien har nu varit ledande bland flerstegs centrifugalpumpar i mer än 25 år. Det råder inga tvivel om att den nya generationens CR-pumpar representerar märkbara framsteg, som du kommer att uppskatta. Innovation utgör själva kärnan i CR-konceptet därför Innovation inside.

4 Grundfos-motor Grundfos egna MG-motorer har låg ljudnivå och hög verkningsgrad. De finns i självreglerande MGEkonfiguration med inbyggd frekvensomformare. Torrkörningssensor Grundfos LiqTec kontrollerar kontinuerligt att det finns vätska i pumpen, vilket eliminerar risken för torrkörning. Axeltätning av patrontyp Grundfos utvecklade axeltätningen av patrontyp för att öka driftsäkerheten samt förenkla service och tillgänglighet. Axeltätningslösningar Patronkonstruktionen finns i många olika material och som spolad tätning, dubbel tätning och magnetdriven tätning. Temperaturer från -40 till 180ºC. Högeffektiv hydraulisk konstruktion Grundfos höga tekniska nivå, när det gäller den hydrauliska konstruktionen och produktionstekniken, optimerar pumpens verkningsgrad. Hållbara lager Slitagebeständiga material och många olika alternativ för svåra vätskor, ger lagren i CR-pumparna längre livslängd. Anslutningsmöjligheter Ett stort urval av anslutningsmöjligheter gör det möjligt att tillgodose varje systembehov. Materialalternativ Det finns fyra olika materialalternativ för de vätskeberörda delarna: Titan, rostfritt stål AISI 316, rostfritt stål AISI 304 och AISI 304/gjutjärn.

5

6 25 % av pumprelaterade stopp orsakas av torrkörning Överlägsna säkerhetsåtgärder ger dubbel driftsäkerhet

7 Slitagebeständig och intelligent teknik CR-serien har alltid varit känd för sin stora driftsäkerhet. Eftersom vi hela tiden strävar efter att förbättra CR-serien tänker vi längre än till pumpens konstruktion. Vi tar vår del av ansvaret för att säkerställa att en korrekt vald pump ger samma driftsäkerhet, oavsett hur extrema eller påfrestande driftsförhållanden pumpen utsätts för. Torrkörning tillhör det förflutna Oro för att pumpen skall gå torr är berättigad. Upp till 25 % av pumphaverierna orsakas av just detta. Det är den vanligaste orsaken till pumpfel. Kort efter att vätskan slutar strömma genom pumpen, skär axeltätningen och lagren. Man skulle egentligen behöva stå bredvid pumpen för att hinna stoppa den i tid. Vi har inte givit upp tanken på att utveckla en axeltätning och ett lager som aldrig slits ut. När vi lyckas med detta, kommer vi att berätta det för er. Genom att testa nya och alternativa material, kan vi under tiden utrusta CR-pumparna med axeltätningar och lagersystem som tål extrem värme och friktion under längre tid. Detta gör dem lite tåligare om pumpen skulle gå torr. Eller ännu bättre vi kan erbjuda en lösning som skyddar mot torrkörning helt och hållet! Grundfos LiqTec ett finger på stoppknappen Det enda säkra sättet att undvika de förödande konsekvenserna av torrkörning, är att hela tiden ha ett finger på stoppknappen. Med LiqTec har Grundfos tagit fram ett sådant finger och erbjuder det som tillbehör till alla CR-pumpar. LiqTec är ett prefabricerat torrkörningsskydd, som efter enkel montering kontinuerligt kontrollerar att det finns vätska i pumpen. I samma ögonblick som sensorn känner att det inte finns vätska, stoppar LiqTec pumpen. Med ett enda enkelt handgrepp kan du alltså helt eliminera risken för torrkörningsskador. Överlägsen driftsäkerhet med den unika axeltätningen av patrontyp Slitagebeständiga tätningsmaterial förhindrar onödiga och långvariga stillestånd. Tätningens driftsäkerhet ökas ytterligare av konstruk- Grundfos LiqTec övervakar hela tiden att det finns vätska i CR-pumpen. Skulle vätska saknas, stoppar den pumpen omedelbart.

8 tionen, eftersom det inte finns någon risk för att tätningskomponenterna monteras fel, att fjädern sätts i felaktigt eller att man får feta fingeravtryck eller smuts på känsliga ytor allt sådant som förkortar tätningens livslängd. Konstruktionen gör också att det går snabbt att byta ut tätningen när den till sist behöver bytas. Produktionsstopp minimeras vilket betyder avsevärda besparingar, både på lång och kort sikt. Titan korroderar aldrig Lika snabbt som metaller av järn korroderar i en pump till följd av kontakt med salthaltiga vätskor, försvinner pumpens driftsäkerhet och verkningsgrad. Näst efter torrkörning är korrosiva vätskor den vanligaste orsaken till förkortad livslängd för pumpar. Rostfritt stål av hög kvalitet bidrar mycket till att göra CR-pumparna korrosionsbeständiga, men extrema förhållanden kräver extrema åtgärder. CR är den enda pumpen i sitt slag som har en version helt i titan CRT. Titan är helt korrosionsfritt. Efter 10 år nedsänkt i saltvatten, är metallytan opåverkad. På några minuter kan du avlägsna den gamla tätningen, sätta i den nya och starta pumpen igen. Allt görs utan specialverktyg och med Grundfos CR behöver du inte demontera pumpen. Dessutom kan motorer på mer än 35 kg sitta på plats medan tätningen byts.

9 Elektricitet är den dyraste delen av pumpen

10 CR reducerar strömförbrukningen med mer än 20 % * Beräkning baserad på CR 5

11 Vätska från A till B till lägsta möjliga kostnad Endast toppen på ett isberg syns över vattenytan. Det är enkelt att navigera runt den delen men det är de vassa kanterna under ytan som sliter upp botten på fartyget. Elektricitet 85 % av livscykelkostnaden Historien om isberget påminner lite om kostnadsfördelningen när det gäller en pump. Mindre än 15 % av användarens totalkostnad för en hårt arbetande pump, är de mer synliga kostnaderna för inköp och underhåll. Pumpens energiförbrukning lurar under ytan och kan stjälpa ett i övrigt sunt projekt. Energiförbrukning handlar inte bara om CO2-utsläpp, även om det är en nog så viktig aspekt. Körs pumpen många timmar om dagen, kan en höjning av verkningsgraden med tio procent, snabbt bli en ekonomisk besparing, som återkommer varje månad under pumpens hela livslängd. Pumpens verkningsgrad [%] 80 Grundfos CR Q [m 3 /h] Hur stor skillnad utgör CR i praktiken? Applikationstyp Typisk driftpunkt Drifttimmar Genomsnittlig per dag energibesparing per år med CR Vattenförsörjning 80 m 3 /h vid 6 bar 24 timmar kwh Pannmatning 40 m 3 /h vid 15 bar 15 timmar kwh Vattenbehandling 2 m 3 /h vid 15 bar 15 timmar 3200 kwh Industritvätt 6 m 3 /h vid 15 bar 5 timmar 1600 kwh och rengöring Allmän industriell 6 m 3 /h vid 10 bar 10 timmar 2200 kwh pumpanvändning Användarens låga totalkostnad för CR är unik.

12 Rätt storlek för jobbet De små intervallerna mellan CRpumparnas storlek, ökar den totala verkningsgraden. Den större överlappningen reducerar den försämring av verkningsgraden som upplevs med överdimensionerade pumpar. Genom att minimera differensen mellan pumpens kapacitet och de krav anläggningen ställer på systemtryck och volym, får man en pump som arbetar närmare sin optimala driftpunkt. Fysisk teori bakom verklig förbättring Extremt små marginaler utgör skillnaden för pumpens verkningsgrad. Därför har vi omsorgsfullt studerat hydrodynamikens lagar, för att finna nya sätt att förbättra verkningsgraden hos CR. Resultatet av detta intensiva utvecklingsarbete är att pumpens verkningsgrad nu förbättrats med 10 procentenheter. För det första minimerade vi invändigt läckage, orsakat av tryckskillnader inne i pumpen. Tester och beräkningar har visat att ett spaltavstånd vid pumphjulshalsen på 0,1 mm, d.v.s. mellan pumphjulet och kammaren i en pump motsvarande CR 3, resulterar i att verkningsgraden sjunker med 5 % (se diagram). För att reducera invändigt läckage till ett absolut minimum, använder Grundfos nu en flytande tätningsring mellan kamrarna, vilket ger en nästan perfekt tätning. % Den bästa tekniken ger minsta möjliga läckage i pumpen och optimerar verkningsgraden. Sammantaget betyder ofta en ökning av pumpens verkningsgrad med 10 procent att man kan använda en mindre motor för att driva pumpen vid varje given driftpunkt. En mindre motor ger lägre kapitalinvestering och lägre driftkostnader. Pumphjulskonstruktion nära teoretisk perfektion möjliggörs av Grundfos lasersvetsteknik. För det andra har en förbättrad konstruktion av pumphjulet givit mer strömlinjeformat flöde vid pumphjulet och reducerat virvelströmmar och friktionsförluster. Eftersom felmarginalerna är så små, har Grundfos utvecklat en synnerligen specialiserad lasersvetsteknik, som är ojämförligt exakt. Tack vare denna teknik har vi kunnat finjustera utformning och konstruktion till teoretisk perfektion. För det tredje har vi uppnått ett högre Nq-värde genom en liten reducering av trycket, som genereras i varje pumpsteg. Pumpens verkningsgrad m 3 /h Spaltavstånd vid pumphjulshals på noll (teoretiskt) Spaltavstånd vid pumphjulshals på 0,1 mm Spaltavstånd vid pumphjulshals på 0,3 mm 4 5 Genom att fortsätta tillämpa ny och befintlig kunskap, sätter teamet bakom CR standarden för verkningsgrad och prestanda hos flerstegspumpar.

13 Begränsat pumpprogram begränsar möjligheterna

14 CR erbjuder individuella lösningar för individuella behov

15 Om någon har rätt pump, så är det vi För anläggningar som kräver upp till 120 m 3 /timma vid upp till 40 bar, har du inte råd att bortse från Grundfos. CR-programmet är det mest omfattande på marknaden idag, med tio pumpstorlekar i fyra olika grundmaterial och tusentals konfigurationsmöjligheter. Den finjusterade CR-serien omfattar många pumpstorlekar med små intervall emellan. Det gör det lättare att hitta just den pump som motsvarar kraven i ditt system varken mer eller mindre. Genom att undvika överkapacitet för pumpen, ökas CR-pumparnas redan imponerande energibesparingar ännu mer. Antalet alternativ ökar ytterligare genom de energieffektiva CRE-pumparna, som har inbyggd frekvensomformare och trycksensor. Den elektroniska sensorn bevakar trycket i rörledningen och frekvensomformaren reglerar automatiskt motorns varvtal efter behovet. På detta sätt optimeras kapaciteten efter varierande förhållanden i anläggningen. Hela CR-programmet finns med CRE-konfiguration. Materialvalet är avgörande Det finns en rad alternativa material att tillgå för att anpassa CR till arbete med många av de olika vätskor man stöter på idag från dricksvatten till aggressiva processvätskor. CR Rostfritt stål AISI 304 med topp- och fotstycke av gjutjärn CRI Helt i rostfritt stål AISI 304 CRN Helt i rostfritt stål AISI 316

16 Icke korrosiva vätskor CR tillverkas av rostfritt stål AISI 304 och gjutjärn av hög kvalitet. CRI är tillverkad helt i rostfritt stål. CR och CRI är främst avsedda för att pumpa vatten och andra icke korrosiva vätskor. Aggressiva vätskor I CRN används rostfritt stål AISI 316 för att tåla aggressiva vätskor inom industrin. Salthaltiga vätskor CRT är tillverkad av titan, vilket gör den helt korrosionsbeständig i salthaltiga vätskor till skillnad från alla andra pumpar i sitt slag. Bara CRT ger så god driftsäkerhet under så krävande förutsättningar. Specialbyggd CR vi levererar det ni beställer Standardprogrammet av CRpumpar kompletteras med ett specialprogram som är allt utom standard. Vi har ett helt utvecklingsteam som bara arbetar med att specialbygga CR-pumpar för tillämpningar utöver det vanliga. Genom att arbeta tillsammans med användarna, har vi kunnat tillhandahålla unika lösningar, som därefter kan ingå i specialprogrammet. Med åren har många användare av flerstegspumpar kontaktat oss och berättat om problem de haft i specifika pumpsituationer. Vi är glada för dessa kontakter, eftersom de lägger grunden för en framtida utökning av CR-programmet. Aggressiva eller korrosiva vätskor Havsvatten, hypoklorit, saltsyra, järnklorid, salpetersyra, kromsyra, fosforsyra Slipande vätskor Giftiga eller explosiva vätskor Rengöringsmedel med innehåll av metasilikat, slipande alkaliska rengöringsmedel, fosfater Trikloretylen, toluol, bensin, etanol, metanol Hög-viskösa vätskor Härdande vätskor Kristalliserande vätskor Höga tryck Extrema temperaturer Glykol, karboxylat (för kyla), smörjoljor, rapsolja Vattenbaserad färg, lim, vegetabiliska oljor Glykoladditiver, naftalin, sockerprodukter (t.ex. dextran), salter Vattenbehandling, rengöring/tvätt Petrokemikalier, oljor, pannmatning, sekundära kylvätskor CRT Helt i titan Genom att finna den rätta kombinationen av motorstorlek, axeltätning, pumpmaterial och lagermaterial, kan man konfigurera en CR-pump för att klara många olika svåra vätskor.

17 Förståelse Den viktigaste delen av innovationsprocessen är att förstå kunderna vilka krav de ställer på våra pumpar och hur deras processer fungerar. Först då kan vi tillämpa våra omfattande kunskaper rörande material, pumpar och pumpsystem för att konstruera den rätta pumpen. Konstruktion Med fokus på användarens behov, konstruerar och inarbetar några av de bästa teknikerna i branschen nya detaljer, som bygger på Grundfos innovativa historia. Vi satsar på att leva upp till vårt rykte som leverantör av de mest driftsäkra pumparna, att vara ledande inom pumpteknik och att bygga pumpar som våra kunder behöver. Detta är din garanti för kvalitén på vårt arbete. Test Konstruktionsprocessen är inte klar förrän pumpen visat sig fungera där den är avsedd att arbeta och under extrema förhållanden. Våra pumpar testas extremt hårt tills något går sönder. Sedan åtgärdar vi svagheten, så att samma fel inte uppstår igen. Produktion Alla delar av Grundfos produktionssystem är underkastade ett mycket strängt kontrollsystem. Ingenting lämnas åt slumpen. Varje pump testas innan den lämnar fabriken, för att säkerställa att den uppfyller högsta standard. Alla våra produktionsanläggningar uppfyller samma standarder för kvalitet och miljö, oavsett var i världen de finns. Teknisk support Grundfos erbjuder alla kunder teknisk hjälp för att finna rätt pump till den aktuella anläggningen samt att ta den i drift. Vi strävar efter att kunna erbjuda den bästa tekniska hjälpen i branschen. Hos våra företag, världen över, finns alltid rätt folk tillgängliga för att ge service och utbildning. Driftsäkerhet är adelsmärket för en Grundfos-pump. De material och de komponenter som används i en CR-pump kan du lita på, dag efter dag, utan irriterande haverier. Och du kan lita på att den kommer att hålla länge i din anläggning.

18 Säkerställer topprestanda

19 Kapacitetskurvor H [m] CRNE 1 HS CRNE 3 HS CRN 8 SF CRN 16 SF 2 x CR 45 2 x 2 C x R CRN x CRN 32 2 x CR 64 2 x CRN 64 2 x CR 90 2 x CRN Hz CR 3 CRI 3 CRN 3 CR 8 CR 32 CR 64 CRN 8 CRN 32 CRN CR 1 CRI 1 CRN 1 CR 5 CRI 5 CRN 5 CR 16 CR 45 CR 90 CRN 16 CRN 45 CRN Q [m 3 /h] [%] Q [m 3 /h]

20 Tekniska data CR 1 CR 3 CR 5 CR 8 CR 16 CR 32 CR 45 CR 64 CR 90 Program: Nominellt flöde (m 3 /h) Flödesområde (m 3 /h) Max. pumptryck (bar) 22 (47) 24 (47) (42) 23 (44) 28 (39) 26 (40) 20 (39) 20 (39) Motoreffekt (kw) Temperaturområde -20 to to to to to to to to to +120 (-40 to +180) (-40 to +180) (-40 to +180) (-40 to +180) (-40 to +180) (-40 to +180) (-40 to +180) (-40 to +180) (-40 to +180) Max. pumpverkningsgrad (%) Version: CR (AISI 304/gjutjärn) x x x x x x x x x CRI (AISI 304) x x x CRN (AISI 316) x x x x x x x x x CRT (titan) x x x x x CRN-HS x x CRN-SF (x) (x) x x x x x x CR röranslutning: BSP (invändig gänga) 1" & 1 1/4" 1" & 1 1/4" 1" & 1 1/4" 1 1/2" & 2" Fläns DN25 & DN32 DN25 & DN32 DN25 & DN32 DN40 DN50 DN65 DN80 DN100 DN100 (DN80) (DN100) (DN125) (DN125) CRI röranslutning: BSP (invändig gänga) 1" & 1 1/4" 1" & 1 1/4" 1" & 1 1/4" Fläns (DIN, JIS, ANSI) DN25 & DN32 DN25 & DN32 DN25 & DN32 PJE (Victaulic) x x x Klämma x x x Unionkoppling (++GF++) x x x CRN röranslutning: Fläns (DIN, JIS, ANSI) DN25 & DN32 DN25 & DN32 DN25 & DN32 DN40 DN50 DN65 DN80 DN100 DN100 (DN80) (DN100) (DN125) (DN125) PJE (Victaulic) x x x x x (x) (x) (x) (x) Klämma x x x x x Unionkoppling (++GF++) x x x x x CRT röranslutning: PJE (Victaulic) x x x x x

VMS vertikala flerstegspumpar

VMS vertikala flerstegspumpar vertikala flerstegspumpar Vanliga användningsområden Våra högeffektiva vertikala flerstegspumpar är lämpliga för många användningsområden inom hantering av rent vatten och andra vätskor. Ej avloppsmiljöer.

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

GRUNDFOS UNILIFT CC. Mångfunktionella dränkbara grund- och gråvattenpumpar

GRUNDFOS UNILIFT CC. Mångfunktionella dränkbara grund- och gråvattenpumpar GRUNDFOS UNILIFT CC Mångfunktionella dränkbara grund- och gråvattenpumpar Unilift CC Mångfunktionella dränkbara grund- och gråvattenpumpar Utmärkta grund- och gråvattenpumpar Grundfos nya Unilift CC är

Läs mer

GRUNDFOS Commercial Building Services. Grundfos pumpar för och kunskaper om. tryckstegringssystem

GRUNDFOS Commercial Building Services. Grundfos pumpar för och kunskaper om. tryckstegringssystem GRUNDFOS Commercial Building Services Grundfos pumpar för och kunskaper om tryckstegringssystem Planerar du ett tryckstegringssystem? Ring Grundfos först! Det som börjar bra, slutar bra Om du planerar

Läs mer

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS DET FINNS EN SOLOLIFT+ FÖR VARJE BEHOV Små avloppspumpstationer Grundfos Sololift+ Grundfos Sololift+ är konstruerad speciellt för att hantera

Läs mer

Dränkbara läns- och slampumpar av rostfritt stål för gruvor, processindustrier och andra korrosiva applikationer.

Dränkbara läns- och slampumpar av rostfritt stål för gruvor, processindustrier och andra korrosiva applikationer. Dränkbara läns- och slampumpar av rostfritt stål för gruvor, processindustrier och andra korrosiva applikationer. Länspumpar: Minette INOX Major INOX Master INOX Slampumpar: Salvador INOX Senior INOX Sandy

Läs mer

GRUNDFOS TRYCKSTEGRING. Hydro MPC tryckstegringssystem

GRUNDFOS TRYCKSTEGRING. Hydro MPC tryckstegringssystem GRUNDFOS TRYCKSTEGRING Hydro MPC tryckstegringssystem Överlägsen tryckstegring med Hydro MPC Grundfos CR-pumpar det senaste inom driftsäkerhet och verkningsgrad Grundfos Hydro MPC tryckstegringssystem

Läs mer

Serie se och Sl. Driftsäker spillvattenhantering

Serie se och Sl. Driftsäker spillvattenhantering grundfos se & sl serie spillvattenpumpar för dränkt eller torruppställd installation 0,9-30 kw 2, 4, 6 polig 50Hz Serie se och Sl Driftsäker spillvattenhantering be think innovate optimal teknik för spillvattenpumpar

Läs mer

www.nordicsprinkler.se

www.nordicsprinkler.se Beskrivning Tryckhållningspumpar används för att hålla ett jämt tryck i sprinklersystemet, detta för att undvika onödiga starter av de automatiska sprinklerpumparna. De har en kompakt konstruktion, hög

Läs mer

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Länspumpar: Minex Minette Minor Major Master Matador Master S Maxi Magnum Slampumpar:

Läs mer

e-hm SKRÄDDARSYDD FÖR INDUSTRIN

e-hm SKRÄDDARSYDD FÖR INDUSTRIN e-hm SKRÄDDARSYDD FÖR INDUSTRIN För tillfällen då en p är av största vikt. Temperatur kontroll Elektronisk data insamling Laserutrustning Industriell nedkylning Uppvärmning och nedkylning i industriella

Läs mer

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit GRUNDFOS PRODUKTbroschyr Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Avskiljning av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Med Grundfos Cleanvent og Magvent löser man detta. Luftavskiljning

Läs mer

Vertikala centrifugalpumpar

Vertikala centrifugalpumpar Vertikala centrifugalpumpar Driftsäkra pumpar till bland annat cirkulation, fjärrvärme och klimatanläggningar samt industriapplikationer. Pumphus och pumphjul i gjutjärn, segjärn, brons eller rostfritt

Läs mer

GRUNDFOS VARVTALSREGLERING. Grundfos koncept för elektronisk varvtalsreglering

GRUNDFOS VARVTALSREGLERING. Grundfos koncept för elektronisk varvtalsreglering GRUNDFOS VARVTALSREGLERING Grundfos koncept för elektronisk varvtalsreglering 2 Användargränssnitt Frekvensomformare Programvara Styrenhet Standardmotor Givare Pump Grundfos koncept för varvtalsreglering

Läs mer

Upptäck Mono EZstrip Family

Upptäck Mono EZstrip Family Upptäck Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place teknik! Titta på demonstrationer på smartphone: Fördelar med produktfamiljen EZstrip Maintenance In Place Snabbt och enkelt byte av förbrukningsdelar,

Läs mer

PX-pumpar. Kostnadseffektiva flerstegs centrifugalpumpar

PX-pumpar. Kostnadseffektiva flerstegs centrifugalpumpar PX-pumpar Kostnadseffektiva flerstegs centrifugalpumpar Sänk dina kostnader för pumpning Hur du än ser på det är PX-pumpar ett bra köp. Mindre elräkningar PX-pumparna sänker elförbrukningen på tre sätt:

Läs mer

Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information

Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information Products Pumpar Excenterskruvpumpar Nova Rotors excenterskruvpumpar Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information Användningsområde Nova Rotors excenterskruvpumpar serie Diamond är speciellt

Läs mer

Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar

Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar TEKNISK ARTIKEL FRÅN GRUNDFOS Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar Av Lars Bo Andersen, Global Product Manager, Grundfos Wastewater Pumpsystemet kanske inte är den största enskilda investeringen

Läs mer

GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES

GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES Grundfos pumpar och kunskap om värmesystem Vänta inte för länge med att kontakta Grundfos! Vi hjälper dig att planera för framtiden När du planerar ett värmesystem

Läs mer

TA REDA PÅ FAKTA AGERA DÄREFTER GRUNDFOS PUMP AUDIT

TA REDA PÅ FAKTA AGERA DÄREFTER GRUNDFOS PUMP AUDIT TA REDA PÅ FAKTA AGERA DÄREFTER GRUNDFOS PUMP AUDIT pumputvärdering TA REDA PÅ FAKTA GÖR SEDAN NÅGOT ÅT DEM DE GJORDE EN PUMP AUDIT NU GÖR DE STÖRRE VINSTER Många pumpsystem slösar energi och pengar dag

Läs mer

GRUNDFOS MAGNA. Grundfos MAGNA. Otroligt flexibel. intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem

GRUNDFOS MAGNA. Grundfos MAGNA. Otroligt flexibel. intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem GRUNDFOS MAGNA Grundfos MAGNA Otroligt flexibel intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem Grundfos MAGNA: Otroligt produktprogram Ett komplett program av cirkulationspumpar med permanentmagnetmotor

Läs mer

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Självsugande pumpautomat 50 Hz

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Självsugande pumpautomat 50 Hz GRUNDFOS DATAHÄFTE Självsugande pumpautomat 50 Hz Innehållsförteckning Allmänna data Användningsområden 3 Typnyckel 3 Pumpade vätskor 3 Driftsförhållanden 3 Tekniska data 3 Funktioner och fördelar 3 Manöverpanel

Läs mer

Dränkbara Mixers typ ABS XRW 400 och 650

Dränkbara Mixers typ ABS XRW 400 och 650 Dränkbara Mixers typ ABS XRW 400 och 650 Vanliga användningsområden Den dränkbara mixern typ ABS XRW är en kompakt mixer med många användningsområden, t.ex. frätande och slitande vätskor. När du väljer

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Kracht Kugghjulspump KF 0 Doseringspump

Kracht Kugghjulspump KF 0 Doseringspump 1 (7) är enkel och robust i sin konstruktion. Det är en så kallad ytterkugghjulspump som klarar att skapa höga tryck. Pumphuset är tillverkat i gjutjärn kugghjul och axlar av stål som är kemiskt nickelpläterad

Läs mer

Dränkbara Mixers typ ABS XRW 210 och 300

Dränkbara Mixers typ ABS XRW 210 och 300 Dränkbara Mixers typ ABS XRW 210 och 300 Vanliga användningsområden Den dränkbara mixern typ ABS XRW är en kompakt och mångsidig mixer med många användningsområden, bland annat för frätande och slitande

Läs mer

Grundfos CUE Energieffektiva, väggmonterade frekvensomformare GRUNDFOS CUE

Grundfos CUE Energieffektiva, väggmonterade frekvensomformare GRUNDFOS CUE Grundfos Energieffektiva, väggmonterade frekvensomformare GRUNDFOS en VÄGGMONTERAD Energieffektiv lösning Enkelhet, flexibilitet och utimat kontroll Gör de energieffektiva lösningarna ännu bättre Grundfos

Läs mer

HYDRAULIKENS GRUNDER OCH PUMPARS PRESTANDA ORSAKER TILL MINSKNING AV PUMPENS PRESTANDA

HYDRAULIKENS GRUNDER OCH PUMPARS PRESTANDA ORSAKER TILL MINSKNING AV PUMPENS PRESTANDA HYDRAULIKENS GRUNDER OCH PUMPARS PRESTANDA ORSAKER TILL MINSKNING AV PUMPENS PRESTANDA Orsaker till minskad verkningsgrad Minskad verkningsgrad för pumpar kan uppstå på grund av följande orsaker: Kavitation

Läs mer

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit GRUNDFOS PRODUKTbroschyr Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Mikrobubblor, föroreningar och magnetit. Med Grundfos Cleanvent eller Magvent löser man det här problemet. Luftavskiljning

Läs mer

SIL in-line centrifugalpumpar i enstegsutförande

SIL in-line centrifugalpumpar i enstegsutförande SIL in-line centrifugalpumpar i enstegsutförande SIL in-line pumpserie driftsäkerhet som du kan lita på Sulzers nya serie in-line pumpar är konstruerade för att uppfylla normerna för energieffektivitet

Läs mer

Skydda din process mot skador och stillestånd. Emotron M20 axeleffektvakt

Skydda din process mot skador och stillestånd. Emotron M20 axeleffektvakt Skydda din process mot skador och stillestånd Emotron M20 axeleffektvakt Din försäkring mot skador och stillestånd Emotron M20 axeleffektvakt hjälper dig att spara tid och pengar. Den skyddar pumpar och

Läs mer

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Länspumpar: Minex Minette Minor Major Master Matador Maxi Magnum Mega Slampumpar:

Läs mer

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET 1 Nya torktumlare av kompromisslös kvalitet PODAB erbjuder torktumlare av toppkvalitet. Varje detalj är genomtänkt och den unika

Läs mer

442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING

442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING 442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING Enkel Varför använda Chestertons delade tätningar? Patronkonstruktionen ger enklare installation

Läs mer

DSC. Slangpump. DSC slangpump. 3 storlekar Kapacitet 2-68 m 3 /h Tryck upp till 15 bar DSC 65 DSC 80 DSC 100

DSC. Slangpump. DSC slangpump. 3 storlekar Kapacitet 2-68 m 3 /h Tryck upp till 15 bar DSC 65 DSC 80 DSC 100 DSC Slangpump 3 storlekar Kapacitet 2-68 m 3 /h Tryck upp till 15 bar DSC 65 DSC 80 DSC 100 Höga tryck Trögflytande och slitande produkter Bättre miljö kring pumpen Hela konstruktionen är mycket robust,

Läs mer

Med nya SOLOLIFT2 slipper du smutsiga händer

Med nya SOLOLIFT2 slipper du smutsiga händer Med nya slipper du smutsiga händer Nya ligger generationer före Kompakta sanitärpumpar har fått dåligt rykte, men nu är den nya generationen här! Grundfos, sanitärpumpar med skärsystem, utgör ett enormt

Läs mer

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Fire NBF, Fire NKF. Grundfos brandskyddssystem. Brandpumpenheter med el- eller dieseldrivna pumpar enligt EN 12845 och EN 12259-12

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Fire NBF, Fire NKF. Grundfos brandskyddssystem. Brandpumpenheter med el- eller dieseldrivna pumpar enligt EN 12845 och EN 12259-12 GRUNDFOS DATAÄFTE Fire NBF, Fire NKF Grundfos brandskyddssystem Brandpumpenheter med el- eller dieseldrivna pumpar enligt EN och EN 29- Innehåll Kapacitetsöversikt Förberäknade pumpar 3 Beräknade pumpar

Läs mer

*Pumphusfot kataforbehandlad 40 µm (gäller MVI 16../32.., MVI 50 av gjutjärn).

*Pumphusfot kataforbehandlad 40 µm (gäller MVI 16../32.., MVI 50 av gjutjärn). Beskrivning Multivert-MVI - typ 16../6 /16.. /32.. /50.. Multivert-MVI Normalsugande pumpar Specifikation Exempel: MVI 1609/6 MVI Flerhjulig, normalsugande vertikal centrifugalpump med alla vätskeberörda

Läs mer

INNEHÅLL: DTH takfläkt, horisontell avluft DTH

INNEHÅLL: DTH takfläkt, horisontell avluft DTH INNEHÅLL: DTH takfläkt, horisontell avluft DTH DTH takfläkt, horisontell avluft Hämta alla produktdata om DTH takfläkt Kapacitet överblick DTH Kapacitet l/s Min Max. DTH160-4-1 16 102 DTH200-4-1 33 222

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

GRUNDFOS SQ/SQN. Grundfos 3 djupbrunnspumpar - säker vattenförsörjning

GRUNDFOS SQ/SQN. Grundfos 3 djupbrunnspumpar - säker vattenförsörjning GRUNDFOS SQ/SQN Grundfos 3 djubrunnsumar - säker vattenförsörjning Valet är ditt Grundfos SQ är standardversionen när det gäller 3" dränkbara djubrunnsumar. Tack vare seriens breda kaacitetsområde, kan

Läs mer

Version 2. Sondex WP pumpar. Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz

Version 2. Sondex WP pumpar. Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz Version 2 Sondex WP pumpar Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz Sondex-WN Sondex-WP1 Sondex-WP4 Sondex pumpar för avloppsvatten Sondex Avloppsvattenprogram Sondex WP-serie kombinerar

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

Horisontella propellerpumpar För stora flöden vid låg uppfordringshöjd

Horisontella propellerpumpar För stora flöden vid låg uppfordringshöjd Horisontella propellerpumpar För stora flöden vid låg uppfordringshöjd Horisontell pumpning Horisontell pumpning Tänk i sidled Det kortaste avståndet mellan två punkter När det gäller att transportera

Läs mer

Företagsnamn: Grundfos AB Skapad av: Annika Engman Tel: Datum:

Företagsnamn: Grundfos AB Skapad av: Annika Engman Tel: Datum: Position Antal Beskrivning 1 HYDRO MPC-E 3 CRIE15-2 Tel: 31 332 23 93 Art.nr.: 9916698 OBS! Bilden på produkten kan avvika från aktuell produkt Tryckstegringssystem, levereras som kompakt enhet enligt

Läs mer

Självsugande pumpar. Pålitliga avvattnings- och dräneringslösningar

Självsugande pumpar. Pålitliga avvattnings- och dräneringslösningar Självsugande pumpar Pålitliga avvattnings- och dräneringslösningar Pålitliga lösningar för krävande applikationer Som leverantör av lösningar har Flygt ett stort sortiment av extremt mångsidiga, självsugande

Läs mer

Water & Wastewater. Flygt Hydrovar. Ny generation för effektivare pumpning

Water & Wastewater. Flygt Hydrovar. Ny generation för effektivare pumpning Water & Wastewater Flygt Hydrovar Ny generation för effektivare pumpning Ökad multipumpskapacitet Vi har gjort pumpningen effektivare än någonsin med energibesparingar på upp till 70 procent. Äntligen

Läs mer

GRUNDFOS DRÄNKBARA PUMPAR SB&SBA. Dränkbara pumpar. för vattenförsörjning från grävda brunnar, sjöar och vattendrag

GRUNDFOS DRÄNKBARA PUMPAR SB&SBA. Dränkbara pumpar. för vattenförsörjning från grävda brunnar, sjöar och vattendrag GRUNDFOS DRÄNKBARA PUMPAR SB&SBA Dränkbara pumpar för vattenförsörjning från grävda brunnar, sjöar och vattendrag GRUNDFOS DRÄNKBARA PUMPLÖSNINGAR Grundfos har allt från små dränkbara pumpar för en- och

Läs mer

INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV

INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV DTV Takfläkt, vertikal avluft Hämta alla produktdata om DTV takfläkt Kapacitet överblick DTV Kapacitet l/s Min Max. DTV160-4-1 16 88 DTV200-4-1 33 189 DTV250-4-1EC

Läs mer

Borrhålspumpar HELA VÅRT SORTIMENT FRÅN 4 TILL 12

Borrhålspumpar HELA VÅRT SORTIMENT FRÅN 4 TILL 12 Borrhålspumpar HELA VÅRT SORTIMENT FRÅN 4 TILL 12 Ett brett och djupt sortiment av borrhålspumpar Eftersom vatten är det överlägset vanligaste ämnet på jorden är det naturligt att produkter för grundvattenpumpning

Läs mer

inom avloppsrening Hur kan du uppnå det?

inom avloppsrening Hur kan du uppnå det? inom avloppsrening Hur kan du uppnå det? Mono EZstrip gör pumpunderhållet snabbt och enkelt Vi kontaktades av kommunens tekniker som lagt ned många timmar på att reparera matarpumpar som ständigt blockerats.

Läs mer

Borrhålspumpar HELA VÅRT SORTIMENT FRÅN 4 TILL 12

Borrhålspumpar HELA VÅRT SORTIMENT FRÅN 4 TILL 12 Borrhålspumpar HELA VÅRT SORTIMENT FRÅN 4 TILL 12 Ett brett och djupt sortiment av borrhålspumpar Eftersom vatten är det överlägset vanligaste ämnet på jorden är det naturligt att produkter för grundvattenpumpning

Läs mer

Energieffektivitet. ... med varvtalsreglerade drivanordning med frekvensomformare

Energieffektivitet. ... med varvtalsreglerade drivanordning med frekvensomformare Energieffektivitet... med varvtalsreglerade drivanordning med frekvensomformare Tomi Ristimäki Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 08 I 2008 På grund av ständigt stigande energipriser är företagen

Läs mer

Lutz B70V Sanitary. Säkerhet är vårt motto

Lutz B70V Sanitary. Säkerhet är vårt motto Lutz B70V Sanitary NYHET: Varsam, pålitlig och hygienisk enligt 3-A Sanitary standard. För optimal pumpning av tunnflytande till högviskösa medier. 02-10 Livsmedel Läkemedel edel Kosmetik Säkerhet är vårt

Läs mer

Kracht Kugghjulspump KP 1 Högtryckspump Aluminium

Kracht Kugghjulspump KP 1 Högtryckspump Aluminium Kracht Kugghjulspump KP 1 Datablad 1 (8) Kracht Kugghjulspump KP 1 är enkel och robust i sin konstruktion. Det är en så kallad ytterkugghjulspump som klarar att skapa höga tryck. Pumphuset är tillverkat

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

Airpel enkeloch dubbelsilar.

Airpel enkeloch dubbelsilar. Airpel enkeloch dubbelsilar. För filtrering av vätskor upp till 270 m 3 /h AIRPEL silar är en gjuten konstruktion. Silarna är framtagna för att rena produkter och skydda pumpar, rörsystem och processutrustning

Läs mer

Flygt Hydrovar Ny generation För effektivare pumpning

Flygt Hydrovar Ny generation För effektivare pumpning Flygt Hydrovar Ny generation för effektivare pumpning Ökad multipumps-kapacitet Vi har gjort pumpningen effektivare än någonsin med energibesparingar på upp till 70 procent. Äntligen är den här den nya

Läs mer

Grundfos Produktguide SOLOLIFT2

Grundfos Produktguide SOLOLIFT2 Grundfos Produktguide VÄLKOMMEN TILL EN NY GENERATIONEN Innehåll 2, PRODUKTGUIDE Inspirerad av proffs, konstruerad för proffs. uppfyller såväl dina som kundernas krav. Det här är ett snabbt och enkelt

Läs mer

Ingvar Ingrids AB Lekomberg Grangärdevägen 61 771 92 LUDVIKA Sweden. Tel 0240 39225 Fax 0240 39568 info@ingrids.se www.ingrids.se

Ingvar Ingrids AB Lekomberg Grangärdevägen 61 771 92 LUDVIKA Sweden. Tel 0240 39225 Fax 0240 39568 info@ingrids.se www.ingrids.se Ingvar Ingrids AB Lekomberg Grangärdevägen 61 771 92 LUDVIKA Sweden Tel 0240 39225 Fax 0240 39568 info@ingrids.se www.ingrids.se Ingvar Ingrids AB Lekomberg Grangärdevägen 61 771 92 LUDVIKA Sweden Tel

Läs mer

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Sololift+ Små avloppspumpstationer 50 Hz

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Sololift+ Små avloppspumpstationer 50 Hz GRUNDFOS DATAHÄFTE Sololift+ 50 Hz Innehåll Inledning Användning 3 Produktprogram 3 Funktion 3 Godkännanden 3 Sololift+ WC Sololift+ WC 4 Användning 4 Pumpad vätska 4 Egenskaper 4 Komponenter 4 Tekniska

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

Helautomatisk injusteringsventil CIM 790

Helautomatisk injusteringsventil CIM 790 TEKNISK INFORMATION Helautomatisk injusteringsventil CIM 790 Beskrivning Injusteringventil CIM 790 är konstruerad för automatisk balansering av värme- och kylanläggningar. Den automatiska balanseringen

Läs mer

En kraft att lita på. 5100/5150 den nya generationen dränkbara slurrypumpar

En kraft att lita på. 5100/5150 den nya generationen dränkbara slurrypumpar En kraft att lita på 5100/5150 den nya generationen dränkbara slurrypumpar KOSTNADSEFFEKTIV KONSTRUKTION När det gäller besvärliga pumpningsuppgifter kan du lita på Flygts dränkbara pumpar 2 I många branscher

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR AT M O S P H E R ATM FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR TÄCKER ALLA BEHOV Med 42EM erbjuder Carrier ett brett urval av lösningar inom luftkonditionering, anpassade

Läs mer

Flygt Bibo länspumpar. Tuffa, driftsäkra och slitstarka dränkbara pumpar

Flygt Bibo länspumpar. Tuffa, driftsäkra och slitstarka dränkbara pumpar Flygt Bibo länspumpar Tuffa, driftsäkra och slitstarka dränkbara pumpar Konceptet Flygt Bibo dränkpumpar. Sparar tid. Hela tiden. Flygt Bibo sparar tid, hela tiden. Bibo-pumparna är erkänt tuffa, driftsäkra

Läs mer

SMÅ BÄRBARA PUMPAR. Självsugande bärbara centrifugal- och membranpumpar.

SMÅ BÄRBARA PUMPAR. Självsugande bärbara centrifugal- och membranpumpar. SMÅ BÄRBARA PUMPAR Självsugande bärbara centrifugal- och membranpumpar. SMÅ BÄRBARA PUMPAR Vi har valt utbudet av små pumpar noga för att täcka in så många tillämpningar som möjligt. Balansen mellan bärbarhet

Läs mer

BRINEOL. Köld- & Värmebärare

BRINEOL. Köld- & Värmebärare BRINEOL Köld- & Värmebärare Enkla och trygga val av kemtekniska produkter Sedan 1973 är Kemetyl en välkänd leverantör av kemtekniska produkter. Med 270 anställda i arton länder, utgör Kemetylgruppen idag

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

GRUNDFOS TP IN-LINE. Grundfos nytänkande beträffande in-line pumpar

GRUNDFOS TP IN-LINE. Grundfos nytänkande beträffande in-line pumpar GRUNDFOS TP IN-LINE Grundfos nytänkande beträffande in-line pumpar Nytänkande för in-line pumpar betyder Grundfos är en av världens ledande leverantörer av pumpar och pumpsystem till byggindustrin. Vi

Läs mer

Centrifugalpumpar med axiellt inlopp, serie LS, LC och LCP. för flöden upp till 5 100m 3 /h enligt ISO 5199

Centrifugalpumpar med axiellt inlopp, serie LS, LC och LCP. för flöden upp till 5 100m 3 /h enligt ISO 5199 Centrifugalpumpar med axiellt inlopp, serie LS, LC och LCP för flöden upp till 5 100m 3 /h enligt ISO 5199 Tekniska data LS Prestandaintervall Flöde upp till 5 100 m 3 /h Uppfordringshöjd upp till 120

Läs mer

ARO EXP Membranpumpar Tryckluftsdrivna Metall

ARO EXP Membranpumpar Tryckluftsdrivna Metall ARO EXP Membranpumpar Tryckluftsdrivna Metall Datablad 1 (14) EXP är AROs nya serie tryckluftsdrivna membranpumpar (EXPert-serien). De finns i många storlekar med en mängd olika materialkombinationer som

Läs mer

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER Mixons system för separat limning av bärande konstruktioner används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det

Läs mer

Muffin Monster avloppskvarnar med rakt genomlopp och för kanalinbyggnad

Muffin Monster avloppskvarnar med rakt genomlopp och för kanalinbyggnad avloppskvarnar med rakt och för kanalinbyggnad Vanliga användningsområden avloppskvarnar är konstruerade för att skydda pumpar och annan utrustning genom att mala sönder allt slags avfall i avloppsvattnet.

Läs mer

LAMELLIMNING START/STOPP SYSTEM. Mixon Lamellimning Start/Stopp System 2600/2700 Serien

LAMELLIMNING START/STOPP SYSTEM. Mixon Lamellimning Start/Stopp System 2600/2700 Serien LAMELLIMNING START/STOPP SYSTEM Mixons system för lamellimning med start/stopp används för olika produkter där trälameller sätts samman och limmas ihop ovanpå varandra genom att applicera limmet på den

Läs mer

Grundfos PrOdukTguIde SOLOLIFT2 VÄLKoMMEn TILL En ny GEnErATIon

Grundfos PrOdukTguIde SOLOLIFT2 VÄLKoMMEn TILL En ny GEnErATIon Grundfos Produktguide VÄLKOMMEN TILL EN NY GENERATION 2 Innehåll, PRODUKTGUIDE Inspirerad av proffs, konstruerad för proffs. uppfyller såväl dina som kundernas krav. Det här är ett snabbt och enkelt verktyg,

Läs mer

Frekvensomriktare dedikerad pumpning och hantering av avloppsvatten. Emotron FlowDrive

Frekvensomriktare dedikerad pumpning och hantering av avloppsvatten. Emotron FlowDrive Frekvensomriktare dedikerad pumpning och hantering av avloppsvatten Emotron FlowDrive Energibesparing upp till 30 % Kärnan i Emotron FlowDrive är den automatiska tanknivåregleringen. Emotron FlowDrive

Läs mer

Datablad: Wilo-SiBoost Smart 1 Helix VE 405

Datablad: Wilo-SiBoost Smart 1 Helix VE 405 Datablad: Wilo-SiBoost Smart 1 Helix VE 405 Kurvor Effekt Max. medietemperatur T 50 C Max. omgivningstemperatur T 40 C Maximalt driftstryck p max Nominella anslutningar för röranslutning på sugsidan RPS

Läs mer

Datablad (13) Kracht Kugghjulspumpar KF 2,5 KF 200 Transportpumpar Gjutjärn

Datablad (13) Kracht Kugghjulspumpar KF 2,5 KF 200 Transportpumpar Gjutjärn 1 (13) är enkla och robusta i sin konstruktion. De är så kallade ytterkugghjulspumpar som klarar att skapa höga tryck. Pumphusen är tillverkade av gjutjärn, kugghjul och axlar av härdat stål samt specialbelagda

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 10-110 Driven vändskiva 180º HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 14 35 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

DÖRR-PANEL APPLICERING. Mixon Dörr-Panel applicering 2500 Serien

DÖRR-PANEL APPLICERING. Mixon Dörr-Panel applicering 2500 Serien DÖRR-PANEL APPLICERING Mixons system för dörr- och panelapplicering används för olika produkter där träpaneler eller dörrblad limmas fast ovanpå föregående skiva eller ovanpå honeycomb -materialet som

Läs mer

Flygt PumpSmart, PS200. Skräddarsydd lösning för drift av pumpar

Flygt PumpSmart, PS200. Skräddarsydd lösning för drift av pumpar Flygt PumpSmart, PS200 Skräddarsydd lösning för drift av pumpar Färre driftproblem, högre produktion En normal frekvensstyrd motor kan användas för en massa olika uppgifter. Att styra en pumpmotor är inte

Läs mer

KANTLIMNINGSAPPLICERING. Mixon Kantlimningsapplicering 2300 Serien

KANTLIMNINGSAPPLICERING. Mixon Kantlimningsapplicering 2300 Serien KANTLIMNINGSAPPLICERING Mixons kantlimningsystem används för olika produkter där trälameller limmas ihop på den vertikala kanten av träet. Fördelar med vår kantlimningssystem: Kan användas vid alla typer

Läs mer

Energieffektiva motordrifter

Energieffektiva motordrifter Energieffektiva motordrifter Energieffektiva motordrifter Ungefär 2/3 av all elförbrukning i EU går åt för att driva elektriska motorer. Potentialen för energieffektivisering i motordrifter är stor. Energieffektiva

Läs mer

MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1

MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1 MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 1 Dränkbara pumpar TALLAS ACI 125 TALLAS ACI 200 Fig. A Fig. B MONTERING, DRIFT OCH SKÖTSEL TALLAS ACI 125, ACI 200 2 1. SÄKERHETSÅTGÄRDER Läs först

Läs mer

Gå längre och öka kylmediernas livslängd. Alfie 500 för rening av kylmedier

Gå längre och öka kylmediernas livslängd. Alfie 500 för rening av kylmedier Gå längre och öka kylmediernas livslängd Alfie 500 för rening av kylmedier Färre produktions -stopp Bättre produktkvalitet Inga kladdiga verktyg Ingen dålig lukt Minskade allergiska reaktioner Mindre verktygsslitage

Läs mer

Alla funktioner i en och samma ventil! INNEHÅLL

Alla funktioner i en och samma ventil! INNEHÅLL FILTERKULVENTIL Alla funktioner i en och samma ventil! HISTORIK Impel har utvecklat produkter för värmeoch tappvattensystem i nästan 40 år. Produktserien med Filterkulventilen togs fram 2006 och den är

Läs mer

Slangpump. Z Slangpump. 8 Storlekar Kapacitet 0.6-17 m 3 /h Tryck upp till 1.5 bar

Slangpump. Z Slangpump. 8 Storlekar Kapacitet 0.6-17 m 3 /h Tryck upp till 1.5 bar Z Slangpump 8 Storlekar Kapacitet 0.6-17 m 3 /h Tryck upp till 1.5 bar Bättre miljö kring pumpen För en mångfald vätsketyper Utmärkt resistens mot kemikalier Slangpumpen är tätningslös och hermetiskt tät.

Läs mer

17 % bättre dämpning av vätskeslag än branschstandard. Skydda ditt system Pressa dina priser. ia.danfoss.com

17 % bättre dämpning av vätskeslag än branschstandard. Skydda ditt system Pressa dina priser. ia.danfoss.com Skydda ditt system Pressa dina priser Magnet-, snedsätes- och termostatventiler en översikt över produkter för vätskeregleringar 17 % bättre dämpning av vätskeslag än branschstandard ia.danfoss.com Tre

Läs mer

Monteringsbox VM Beskrivning. Varianter. stål DN PN 10 fläns

Monteringsbox VM Beskrivning. Varianter. stål DN PN 10 fläns Beskrivning Monteringsbox för vätskor. Monteras mellan armatur och rörfläns för att underlätta montering respektive demontering. För justering av avståndet mellan ventil och rör med max ±20 mm för DN 50-150

Läs mer

Fakta om oljeskimmers

Fakta om oljeskimmers Oljeskimmer. Det enkla sättet att avskilja olja från vatten Fakta om oljeskimmers Förhållandet mellan vatten och olja styrs av välkända principer Densitet: De flesta oljor är lättare (har en lägre densitet)

Läs mer

getinge k-serie bänkautoklaver Always with you

getinge k-serie bänkautoklaver Always with you getinge k-serie bänkautoklaver Always with you HigH-sPeeD sterilization Överlägsen kapacitet och effektivitet Getinge K-serie är en serie exceptionellt snabba bänkautoklaver. Faktum är att kapaciteten

Läs mer

Företagsnamn: Skapad av: Tel: OBS! Bilden på produkten kan avvika från aktuell produkt

Företagsnamn: Skapad av: Tel: OBS! Bilden på produkten kan avvika från aktuell produkt Tender Text Art.nr.: 97924298 MAGNA3 65-12 F OBS! Bilden på produkten kan avvika från aktuell produkt MAGNA3 - Mer än en pump Med sin oöverträffade effektivitet, brett program och med inbyggd funktionalitet

Läs mer

Kracht Kugghjulspump KP 0 Högtryckspump Aluminium

Kracht Kugghjulspump KP 0 Högtryckspump Aluminium 1 (5) är enkel och robust i sin konstruktion. Det är en så kallad ytterkugghjulspump som klarar att skapa höga tryck. Pumphuset är tillverkat i högvärdig aluminiumlegering, kugghjul och axlar av härdat

Läs mer

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik R GYRO Den perfekta lösningen för avgradning och slipning Oscillerande slipteknik För stål, rostfritt och metaller - ett starkt och effektivt maskinkoncept..! Ett karakteristiskt kännetecken för varje

Läs mer

COS luftkylda kylaggregat

COS luftkylda kylaggregat 1.1401.13 COS luftkylda kylaggregat Nu även med Bitzer Allmänt COS tillverkar kylaggregat för industriella och kommersiella installationer. Aggregaten är avsedda för utomhusplacering och är korrosionsskyddade

Läs mer

HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL. ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar

HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL. ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar ecocirc PRO Varmt vatten ur kranen direkt! Nu med automatisk avluftning,

Läs mer

Att hålla oljan borta från skär och kylvätskor har många fördelar

Att hålla oljan borta från skär och kylvätskor har många fördelar Oljeskimmer för processvatten såsom kyl och skärvätska, tvättvätska mm Att hålla oljan borta från skär och kylvätskor har många fördelar Kvalitet Skärvätska Färre kassaktioner och mätfel på grund av kladdiga

Läs mer