GRUNDFOS TP IN-LINE. Grundfos nytänkande beträffande in-line pumpar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GRUNDFOS TP IN-LINE. Grundfos nytänkande beträffande in-line pumpar"

Transkript

1 GRUNDFOS TP IN-LINE Grundfos nytänkande beträffande in-line pumpar

2 Nytänkande för in-line pumpar betyder Grundfos är en av världens ledande leverantörer av pumpar och pumpsystem till byggindustrin. Vi erbjuder heltäckande pumplösningar, inklusive in-line pumpar för såväl klimatanläggningar som för vätsketransport i industriprocesser. Vi har ett nära samarbete med våra kunder, för att de lösningar vi tillhandahåller verkligen skall uppfylla alla krav kunderna ställer på de olika delarna av pumpanläggningen själva pumparna, styrprogramvaran, reglersystemen och sist men inte minst, service och support. Som en del av den ständigt pågående innovationsprocessen har Grundfos in-line pumpar omarbetats och vidareutvecklats in i minsta detalj. Resultatet är en lång rad små förbättringar och väsentligt förbättrad verkningsgrad och tillförlitlighet. Koppling och axel har en överlägset stabil konstruktion, som minskar slitaget på axel och lager och samtidigt ökar både verkningsgrad och driftsäkerhet. Optimerad pumphjuls- och pumphusgeometri ger minimal bakströmning och högre verkningsgrad. In- och utvändig ytbeläggning med kataforese ökar både korrosionsmotståndet och verkningsgraden. EFF1-motorer bidrar till att göra Grundfos in-line pumpar till marknadens mest tillförlitliga och effektiva, inte minst vid dellast. Det breda produktprogrammet av elektroniskt varvtalsreglerade pumpar gör det möjligt att välja en energioptimal lösning på nästan vilket flödesproblem som helst. Kompakt utformning gör installationsarbetet enkelt och sparar värdefull golvyta.

3 3 Små hydrauliska förbättringar betyder stora förbättringar av verkningsgraden Optimerad geometri Pumphjulets och pumphusets geometri är konstruerade för att ge optimal vattenströmning. Det innebär att vattnet passerar genom pumpen utan virvelbildning och med minimal bakströmning. Den välgenomtänkta hydrodynamiska utformningen av pumphjul och pumphus är av stor betydelse för cirkulationspumpens verkningsgrad. Perfekt passning mellan pumphjul och pumphus Samspelet mellan pumphjul och pumphus har också stor betydelse för pumpens verkningsgrad och prestanda. Det är därför inte tillräckligt att förbättra enbart den ena av dessa båda komponenter. Vi har utvecklat och anpassat pumphjulets och pumphusets geometri till varandra, för att de skall bli en perfekt samverkande och maximalt effektiv enhet. Mekaniskt balanserat och hydrauliskt avlastat pumphjul Pumphjulet i en in-line pump är balanserat på ungefär samma sätt som ett bilhjul, för att det skall rotera så stabilt och vibrationsfritt som möjligt. Dessutom har pumphjulet ett nätverk av små hål, som minskar den motorlagerbelastning tryckökningen i pumpen orsakar. Detta är ytterligare två mycket viktiga bidrag till ökad livslängd. Grundfos nya in-line pump TPE serie 2000 Verkningsgrad Efficiency % i % Specifikt varvtal Grundfos nya in-line pumpar Marknadsmedelvärde Väsentligt högre verkningsgrad resultatet av Grundfos nytänkande för in-line pumpar.

4 4 Skarven mellan koppling och axel har på traditionella konstruktioner varit in-line pumpens svaga punkt. Undermålig sammankoppling orsakar slitage både på motorns lager och på den mekaniska axeltätningen. I Grundfos nya in-line pump är kopplingen och axeln speciellt konstruerade för att lösa detta problem. Kopplingen och axeln är friktionssvetsade till en enda mycket stabil enhet. Pumphjulet i en in-line pump är balanserat på ungefär samma sätt som ett bilhjul, för att det skall rotera så stabilt och vibrationsfritt som möjligt.

5 5 Kopplingens och axelns konstruktion ger ökad tillförlitlighet Minskat avstånd mellan pumphjul och pumphus Den mycket stabila axel- och kopplingsenheten medför att deformationsrörelserna minskar. Vi har därför kunnat minska avståndet mellan pumphjulet och spaltringen. Det innebär minskad bakströmning, vilket i sin tur ger högre verkningsgrad och lägre energiförbrukning. Bättre driftförhållanden för axeltätningen Den mycket stabila axel- och kopplingsenheten medför att axeltätningen får renodlad, ostörd rotationsrörelse. Radiella rörelser minimeras och vibrationer och slitage minskas till ett absolut minimum. Minskat lagerslitage Vibrationer och andra belastningar överförs alltid till och upptas av motorns lager. Den mycket styva konstruktionen och de minskade vibrationerna skonar motorns lager. Överlägset stabil koppling och axel Kopplingen och axeln samt skarven mellan dem, är en välkänd akilleshäl för in-line pumpar. Därför har vi lagt ner mycket utvecklingsarbete här. Resultatet är en mycket styv konstruktion, i vilken koppling och axel genom friktionssvetsning är sammanfogade till en enda stabil enhet i rostfritt stål. Konstruktionen ger inte bara minskat slitage på lager samt på den mekaniska axeltätningen. Den ger också högre verkningsgrad och bättre driftsäkerhet. Minskat avstånd mellan pumphjul och pumphus är möjligt tack vare stabil rotation utan deformationsrörelser. Det innebär minskad bakströmning, vilket i sin tur ger högre verkningsgrad och lägre energiförbrukning.

6 6 Kataforesebehandling högre verkningsgrad och bättre korrosionsskydd In- och utvändig ytbehandling med kataforese Pumphus och pumphjul ytbehandlas både in- och utvändigt genom kataforese, vilket ger perfekt täckning och helt slät och hållbar yta. Ojämnheter som ofrånkomligen uppstår vid sprutmålning, även om man lägger på två skikt, undviks. Kataforesebehandling: Pumphus efter 672 timmar i saltdimma, testresultat: 6 Traditionell målning: Pumphus efter 24 timmar i saltdimma, testresultat: 0 >0,5 <1 6 >10 < timmarstestet I ett officiellt test, baserat på ISO , hamnar Grundfos kataforesebehandlade in-line pumpar på nivå 6, medan ytor med traditionell sprutmålning i ett skikt hamnar på nivå 0 (nivå 0 = flest defekter, nivå 10 = inga defekter) efter 672 timmar i saltdimma. Traditionell sprutmålning av ytor i två skikt hamnar på nivå 2. Grundfos har dessutom testat in-line pumparna enligt ISO Enligt dessa test ligger pumparna i korrosionsklass C3. Katodisk behandling med Powercron Katodisk ytbehandling med Powercron ger en fullständigt jämn beläggning på pumphus och pumphjul, även över ojämnheter och skarpa kanter, vilket ger perfekt täckning över hela ytan. Zinkfosfatering För att ytterligare förbättra korrosionsmotståndet och för att ge Powercron -skiktet bättre vidhäftning, grundbehandlas alla pumpkomponenter genom zinkfosfatering. Minskad friktion Den släta yta som uppnås genom kataforese ger minskad friktion. Energi, som skulle gått förlorad i pumpar med sämre invändig ytjämnhet, tillförs i stället den pumpade vätskan. Resultatet är 1 2 % högre pumpverkningsgrad. Kataforeseskikt Gjutjärn Kataforesebehandlingen ger ett helt slätt skikt på alla ytor. Friktionsförlusterna minskar och pumpens verkningsgrad ökar med 1 2 %. Powercron appliceras genom kataforese och täcker alla ytojämnheter.

7 7

8 IN-LINE PUMPAR

9 9 Ett heltäckande sortiment betyder att det alltid finns en lösning En enda pumpleverantör Grundfos är en av världens ledande tillverkare av in-line pumpar för såväl klimatanläggningar som för vätsketransport i industriprocesser. Vårt pumpprogram och vår kunskap täcker alla tillämpningar - från enstaka småpumpar till kompletta system för stordrift. Om du väljer Grundfos som samarbetspartner, behöver du inga andra pumpleverantörer. En enda leverantör, som tar ansvar för att de mest ändamålsenliga komponenterna väljs och kombineras på optimalt sätt. Heltäckande sortiment betyder 2- och 4-poliga upp till 30 kw. Enkelpumpar och dubbelpumpar. Standardpumpar och elektroniskt varvtalsreglerade pumpar. Flänsmått DN Serie 2000 och serie 1000 upp till 22 kw. Temperaturer från -25 till 140 C. PN6, PN10, PN16 och PN25 från DN 80. Två serier varvtalsreglerade pumpar Vi erbjuder två serier varvtalsreglerade in-line pumpar med frekvensomformare: Serie 2000 som har inbyggd trycksensor och är förkonfigurerad för reglering av tryck efter flöde, och serie 1000 som är avsedd för valfri konfiguration och valfri reglerprincip (saknar inbyggd trycksensor). Vardera serien omfattar ett brett produktprogram. Produkttyp Systemtyp TPE serie 2000 (Elektronisk varvtalsreglerad pump med inbyggd sensor) TPE serie 1000 (Elektronisk varvtalsreglerad pump utan sensor) TP Serien (Konstant varvtal) Huvudpumpar Pannshuntar Shuntar Värmeytor Värmeåtervinning Tappvarmvattencirkulation Tappvarmvattenproduktion Pump med konstant varvtal kan användas, men i regel är elektroniskt varvtalsreglerad pump att föredra.

10 10 Grundfos ger dig valuta för pengarna Analys av livscykelkostnad (LCC) som verktyg för pumpval När vi vidareutvecklat in-line pumparna, har vi analyserat livscykelkostnaden för att få ett tillförlitligt mått på vad förbättringarna verkligen är värda. Dessutom är analysen av livscykelkostnaden (LCC) ett viktigt verktyg vid val av in-line pump för ett givet system. Med denna metod kan kostnaden för ett pumpsystem beräknas med hänsyn tagen till maskinvarans inköpspris, installationskostnader, underhållskostnader och energikostnader. Något som kan ha verkat vara en komplicerad och svår beräkning har nu blivit ett relativt enkelt förfarande. LCC-analys: Beviset för varvtalsregleringens lönsamhet! En 20 år gammal understation behöver renoveras, samtidigt som både kunden och de konsulterande ingenjörerna vill fokusera mer på låga driftkostnader. Total uppvärmd area: m² Totalt värmeeffektbehov: kw Beräknat flöde: 129 m³/h Beräknat pumptryck: 18 m Grundfos in-line pumpar - 4-poliga/50 Hz Grundfos in-line pumpar - 2-poliga/50 Hz

11 11 Befintlig pumpinstallation (20 år gammal): 1 pump med konstant varvtal och 1 reservpump (växling mellan pumparna). Livscykelkostnaden baseras på två nya alternativ: System 1: 1 pump med konstant varvtal, samt 1 reservpump. System 2: 2 varvtalsreglerade pumpar, samt 1 reservpump. Jämförelse/fördel Beroende på elpriset är återbetalningstiden mycket kort för den extra kostnad det varvtalsreglerade pumpsystemet medför. Vid en kostnad på 0,1 euro per kwh, blir återbetalningstiden cirka 1,7 år. Årlig energibesparing: kwh, dvs. 50 %. LCC-analys: De nya TP pumparna med konstant varvtal betalar sig på bara ett år! Pumparna i ett fjärrvärmesystem är i drift cirka timmar per år vid ett flöde om 40,7 m ³ /h och ett tryck om 47,5 mvp. Slutanvändaren vill minska energikostnaden genom att byta till effektivare pumpar. Jämförelse/fördel Trots kostnaden för att byta ut de befintliga pumparna, blir återbetalningstiden endast omkring ett år. Energibesparingarna uppnås genom högeffektiva pumpar och motorer. Årlig energibesparing: kwh, dvs. 22,6 %

12 12 EURO 120, ,000 80,000 60,000 40,000 20,000 0 Energiförbrukning Driftår Återbetalningstid Livscykelkostnad - 20 års drift System 1 System 2 105,642 53,032 Energikostnad 1,500 1,500 Underhållskostnad 5,200 7,300 Investering System 1 1 pump med konstant varvtal + 1 reservpump Vald pump: 2 x normpump Manöverpanel: Motorskydd Tillgång till systemdata: Nej Prisindex: 100 (4 500 euro) Årlig energiförbrukning: kwh System 2 2 varvtalsreglerade pumpar + 1 reservpump Vald pump: 3 x TPE Styrning: PMU Tillgång till systemdata: Ja Prisindex: 162 (7 290 euro) Årlig energiförbrukning: kwh EURO 140, , ,000 80,000 60,000 40,000 20,000 0 Energiförbrukning Driftår Återbetalningstid Livscykelkostnad - 20 års drift System 1 System 2 125,000 96,700 Energikostnad 1, Underhållskostnad 0 2,030 Investering System 1 1 pump med konstant varvtal Vald pump: LP / kw (gammal Grundfospump) Motortyp: EFF2 Prisindex: 0 Årlig energiförbrukning: kwh System 2 1 pump med konstant varvtal Vald pump: TP /2 11 kw Motortyp: EFF1 (hög verkningsgrad) Prisindex: 100 (2030 euro, inklusive installation) Årlig energiförbrukning: kwh

13 HELTÄCKANDE SORTIMENT

14 14 EFF1-motorer innebär betydligt lägre energi- och underhållskostnader EU-klassade lågenergimotorer: EFF1 Alla Grundfos in-line pumpar förses numera med EFF1- motorer. Dessa motorer hör till den mest energieffektiva kategorin enligt den nya europeiska normen CEMEP. Tillsammans med hydrauliska förbättringar bidrar dessa motorer till att göra Grundfos in-line pumpar till de mest effektiva och tillförlitliga på marknaden. Verkningsgraden är bättre än hos vanliga motorer, speciellt vid dellast. Eftersom en pumpmotor nästan alltid arbetar vid dellast är detta särskilt fördelaktigt. Mindre förlustvärme - mindre kylfläktar Den höga verkningsgraden betyder att mindre förlustvärme genereras, varför motorn får mindre kylbehov och alltså inte behöver lika kraftig kylfläkt som andra motortyper Verkningsgrad i % Standard verkningsgrad Hög verkningsgrad % Axelbelastning 4-polig 30 kw Låg ljudnivå - ökad lagerlivslängd Med en mindre kylfläkt blir ljudnivån lägre. Den lägre drifttemperaturen är fördelaktig för motorns lager, som får längre livslängd. Långa smörjintervall Den låga drifttemperaturen gör också att motorns smörjintervall kan förlängas. Detta sparar både tid och pengar i underhållsbudgeten. Enkel och exakt anpassning av motoreffekten Grundfos EFF1-motorer lagerförs som standardprodukt, vilket gör det enkelt för Grundfos att välja rätt motor till driftförhållandena i de mest skiftande system. Om man i t ex ett luftkonditionerings- och kylsystem använder glykol, ökar pumpmediets viskositet. En något starkare motor måste då väljas. Verkningsgrad i % 95 2-polig 95 Verkningsgrad i % 4-polig ,1 2,2 4,0 7, Axeleffekt (kw) 75 1,1 2,2 4,0 7, Axeleffekt (kw)

15 15 Kompakt utförande enkel installation In-line pump Erforderlig golvyta Standardpump Varken betongfundament eller omfattande rörarbeten krävs En av de mest påtagliga fördelarna med in-line pumpar är att de är små och kompakta och därför lätta att hantera. Det radiellt riktade inloppet gör det enkelt att utan omfattande rörarbeten bygga in pumpen i ett befintligt rörsystem. Pumparna kan installeras stående med vertikalt inbyggda motorer. Det betyder att betongfundament och komplicerad rördragning, som tidigare hört till ordningen för dagen vid pumpinstallation, inte längre behövs. Dessutom kräver pumparna mindre golvyta. Som om inte det vore gott nog, bortfaller det komplicerade precisionsarbetet med uppriktning av pump- och motoraxlarna det har Grundfos redan gjort när pumpen levereras. Grundfos in-line pumpar: De blir bara mindre De systematiska förbättringarna av hydraulisk och mekanisk utformning och av motorns konstruktion som Grundfos gjort, har lett till att in-line pumparna blivit allt mindre. Tack vare den väsentligt ökade verkningsgraden, är relativt små pumpar nu tillräckliga i tillämpningar som tidigare krävde stort utrymme. Dubbelpumpar dubbla fördelar Grundfos dubbelpump med en reservpump ger extra säkerhet i händelse av haveri. Även här är motorn vertikal, varför aggregatet kräver utrymme i höjdled i stället för värdefull golvyta. Grundfos varvtalsreglerade dubbelpumpar har som standard en inbyggd styrenhet. Om den ena pumpen havererar, startar automatiskt den andra varvtalsreglerade pumpen.

16 16 Gränssnitt Frekvensomformare Filter Programvara Styrenhet Standardmotor Sensor Serie 2000 Pump

17 17 Elektroniskt varvtalsreglerade pumpar den optimala lösningen Elektronisk varvtalsreglering Grundtanken bakom vår varvtalsreglering är att integrera all elektronik som krävs för att pumpen skall kunna reglera sin kapacitet efter rådande driftförhållanden, så att den aldrig förbrukar energi i onödan. Genom att automatiskt reglera sitt varvtal kommer pumpen kontinuerligt att reglera trycket, så att det vid varje tillfälle är optimalt anpassat till vad anläggningen kräver. Minskning av energiförluster genom anpassning till dygns- och säsongsvariationer Med denna kontinuerliga anpassning av flödet, elimineras energiförluster orsakade av dygns- och säsongsvariationer i förbrukningen. Detta ger tillförlitlig vätskeförsörjning och hög komfort. En allt-i-ett-lösning som är enkel att installera Grundfos varvtalsreglerade in-line pumpar levereras med motoreffekter upp till 22 kw. Motorn levereras med inbyggd frekvensomformare och erforderlig programvara ett färdigt paket. Detta säkerställer inte bara optimal flödesanpassning och därmed minskat energibehov. Det ger även lägre installationskostnader och minskad risk för fel, eftersom komponenterna är särskilt anpassade till varandra och redan är integrerade med varandra. Över 22 kw: Kompletta lösningar med extern frekvensomformare För högre flödeskapacitet och parallellkoppling av pumpar utformar vi lösningar med externa frekvensomformare och reglersystem. Även om dessa lösningar inte är sammanbyggda till en enda fysisk enhet, är de fullständigt integrerade med avseende på funktion en verklig allt-i-ett-lösning. Proportional pressure Constant flow Temperature control Proportionellt tryck Konstant flöde Temperaturstyrning Pumparna i serie 1000 ger möjlighet att välja önskad metod för konfigurering och reglering, t ex konstant tryck, proportionellt tryck, temperaturstyrning eller konstant flöde. Man kan välja en konfiguration efter rådande driftförhållanden och ändra den när förutsättningarna ändras. Två serier: serie 2000 och serie 1000 Vi erbjuder två serier varvtalsreglerade in-line pumpar: serie 2000 som är förkonfigurerad för att kontinuerligt reglera tryck efter flöde, och serie 1000 som är avsedd för valfri konfigurering och reglerprincip konstant tryck, proportionellt tryck, temperaturstyrning eller konstant flöde. Vardera serien omfattar ett brett produktprogram. Integrerad dubbelpumpreglering Dubbelpumparna i såväl serie 1000 som serie 2000, har en inbyggd styrenhet som möjliggör olika driftsätt, t ex alternerande drift där vardera pumpen går 24 timmar åt gången, så att slitaget fördelas jämnt mellan pumparna. Om den ena pumpen havererar, startar den andra automatiskt. Pumparna i serie 2000 är förkonfigurerade för att med hjälp av en inbyggd trycksensor kontinuerligt reglera trycket efter flödet. Tack vare detta bortfaller behovet av programmering, varför installationsarbetet blir synnerligen enkelt. Æp Pumpar med inbyggda sensorer Förinställning för cirkulation, konstant tryck eller proportionellt tryck.

18 18 Nytänkande för in-line pumpar betyder också tillförlitliga system för komfortkyla Axeltätningar Vilket material fungerar bäst i axeltätningen? Det är inte alltid självklart vilket material som passar bäst i ett givet system och under givna driftförhållanden. Här kommer Grundfos erfarenhet av och kunskap om in-line pumpar till hjälp. Grundfos rekommenderar specialaxeltätningar för system som innehåller glykol eller andra frysskyddsmedel. För att säkerställa fullgod tätning när sådana media används, är axeltätningarna i Grundfos in-line pumpar tillverkade av kiselkarbid. Dessutom är tätningens glidytor mindre, så att kontakttrycket är större än i standardutförandet. Enkel anpassning av motoreffekt Den högre densiteten och viskositeten hos de vätskor som används i luftkonditioneringssystem ställer ofta stora krav på motoreffekt. Originalmotorn, för vilken pumpen ursprungligen konstruerades, kan enkelt bytas ut mot en större redan i tillverkningsskedet. Lågenergimotorn EFF1 är en standardmotor och den lagerförs av Grundfos. Okänslig för kondensat Korrosionsskyddet som kataforesebehandlingen ger ytan på Grundfos in-line pumpar är särskilt värdefullt i luftkonditioneringsanläggningar, där det ofta bildas kondens på pumpens utsida. Kataforesebehandlingen bidrar alltså till att göra driften särskilt tillförlitlig och problemfri.

19 19 Grundfos står för tillförlitlighet, service och support Tillförlitlighet ett adelsmärke för Grundfos För Grundfos har ordet tillförlitlighet flera betydelser: driftsäkerhet, hållbarhet, energieffektivitet och lång livslängd. När vi vidareutvecklat in-line pumparna, har vi ökat tillförlitligheten i ordets alla betydelser. Ett par exempel på detta är den överlägset stabila kopplings- och axelenheten och pumphusets förbättrade geometri. Servicevänlighet Service- och underhållsfrågor har inte ignorerats då inline pumparna konstruerades. Det kataforesebehandlade pumphuset är t ex försett med bronsfoder i spalttätningsringen. Själva pumphuset är därigenom skyddat mot slitage endast spalttätningsringarna behöver bytas ut. Beställningar effektueras inom 24 timmar Grundfos tillförlitlighet sträcker sig bortom själva pumparna. Den omfattar även ett väl utvecklat distributions- och servicesystem. Vi skickar till exempel beställda pumpar inom 24 timmar efter att vi fått beställningen. Systemkunskap och Flow Thinking Varje enskild pump är central för att säkerställa optimalt flöde i ett system. Men vi vet också att en pumps kvalitet endast kan bedömas mot bakgrund av hela det system den arbetar i. En pumps värde, oavsett om den är varvtalsreglerad eller inte, är ett resultat av samverkan med resten av systemet. Därför är det vi kallar för Flow Thinking den filosofi som ligger bakom vårt sätt att arbeta. Flow Thinking innebär en helhetssyn vi skapar lösningar utifrån hela pump- och flödessystemet. Besök oss på Grundfos utförliga systemguide ger en översikt över olika system i kommersiella byggnader. Den är avsedd att vara en källa till idéer och information beträffande dimensionering av olika lösningar. Grundfos WinCAPS är vårt effektiva elektroniska verktyg för pumpval. Med hjälp av programmet kan du välja pump utifrån tekniska kriterier. Du kan också utföra en analys av livscykelkostnaden (LCC) och få detaljerad information om varje pump. Verktyget innehåller också ritningar och elscheman. En enklare version av WinCAPS är WebCAPS, som finns tillgänglig på vår webbsida

20 Being responsible is our foundation Thinking ahead makes it possible Innovation is the essence GRUNDFOS AB Box 63 (Angeredsvinkeln 9) Angered Tel: Fax:

GRUNDFOS VARVTALSREGLERING. Grundfos koncept för elektronisk varvtalsreglering

GRUNDFOS VARVTALSREGLERING. Grundfos koncept för elektronisk varvtalsreglering GRUNDFOS VARVTALSREGLERING Grundfos koncept för elektronisk varvtalsreglering 2 Användargränssnitt Frekvensomformare Programvara Styrenhet Standardmotor Givare Pump Grundfos koncept för varvtalsreglering

Läs mer

Grundfos CUE Energieffektiva, väggmonterade frekvensomformare GRUNDFOS CUE

Grundfos CUE Energieffektiva, väggmonterade frekvensomformare GRUNDFOS CUE Grundfos Energieffektiva, väggmonterade frekvensomformare GRUNDFOS en VÄGGMONTERAD Energieffektiv lösning Enkelhet, flexibilitet och utimat kontroll Gör de energieffektiva lösningarna ännu bättre Grundfos

Läs mer

GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES

GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES GRUNDFOS COMMERCIAL BUILDING SERVICES Grundfos pumpar och kunskap om värmesystem Vänta inte för länge med att kontakta Grundfos! Vi hjälper dig att planera för framtiden När du planerar ett värmesystem

Läs mer

GRUNDFOS SQ/SQN. Grundfos 3 djupbrunnspumpar - säker vattenförsörjning

GRUNDFOS SQ/SQN. Grundfos 3 djupbrunnspumpar - säker vattenförsörjning GRUNDFOS SQ/SQN Grundfos 3 djubrunnsumar - säker vattenförsörjning Valet är ditt Grundfos SQ är standardversionen när det gäller 3" dränkbara djubrunnsumar. Tack vare seriens breda kaacitetsområde, kan

Läs mer

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

Användningsbroschyr. Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer.

Användningsbroschyr. Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer. Användningsbroschyr Wilo-lösningar för distribution av släckningsvatten. Brandsläckningssystem för byggnadstekniska installationer. 0000002449.indd 1 18.11.2015 10:04:34 02 Löftet Wilo Pioneering for You.

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning Två av de viktigaste faktorerna som påverkar inomhusluft är lufttemperaturen och luftfuktigheten, men att

Läs mer

Företagsnamn: Skapad av: Tel: Datum:

Företagsnamn: Skapad av: Tel: Datum: Position Antal Beskrivning 1 MAGNA3 32-12 F Art.nr.: 97924259 OBS! Bilden på produkten kan avvika från aktuell produkt MAGNA3 - Mer än en pump Med sin oöverträffade effektivitet, brett program och med

Läs mer

Långsamtgående omrörare. En serie med överlägsen prestanda

Långsamtgående omrörare. En serie med överlägsen prestanda Långsamtgående omrörare En serie med överlägsen prestanda 2 Effektivare omrörning och lägre effektförbrukning Dränkbar omrörning Om jetstrålen får utbredas så långt och obehindrat som möjligt leder det

Läs mer

Unik automatisk flödesbegränsning

Unik automatisk flödesbegränsning Unik automatisk flödesbegränsning Möt Max Skäggagamens små, mycket känsliga ägg måste hållas vid perfekt reglerad temperatur för att det ska kläckas. För en vanlig radiatorventil hade detta varit en tuff

Läs mer

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Fire NBF, Fire NKF. Grundfos brandskyddssystem. Brandpumpenheter med el- eller dieseldrivna pumpar enligt EN 12845 och EN 12259-12

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Fire NBF, Fire NKF. Grundfos brandskyddssystem. Brandpumpenheter med el- eller dieseldrivna pumpar enligt EN 12845 och EN 12259-12 GRUNDFOS DATAÄFTE Fire NBF, Fire NKF Grundfos brandskyddssystem Brandpumpenheter med el- eller dieseldrivna pumpar enligt EN och EN 29- Innehåll Kapacitetsöversikt Förberäknade pumpar 3 Beräknade pumpar

Läs mer

Excenterskruvpumpar. För effektiv pumpning av viskösa medier

Excenterskruvpumpar. För effektiv pumpning av viskösa medier Excenterskruvpumpar För effektiv pumpning av viskösa medier Effektiv pumpning av viskösa vätskor Oavsett om du behöver pumpa vätskor med hög andel fast material, eller dosera vätskor, neutrala till aggressiva,

Läs mer

Version 2. Sondex WP pumpar. Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz

Version 2. Sondex WP pumpar. Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz Version 2 Sondex WP pumpar Dränkta, torruppställda och portabla avloppsvattenpumpar - 50 Hz Sondex-WN Sondex-WP1 Sondex-WP4 Sondex pumpar för avloppsvatten Sondex Avloppsvattenprogram Sondex WP-serie kombinerar

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Välj en högeffektiv elmotor

Välj en högeffektiv elmotor Välj en högeffektiv elmotor 1 Välj en högeffektiv elmotor Elmotorer står för 40 procent av elanvändningen i samhället och så mycket som 70 procent inom industrin. Genom att välja en högeffektiv motor gör

Läs mer

INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV

INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV INNEHÅLL: DTV Takfläkt, vertikal avluft DTV DTV Takfläkt, vertikal avluft Hämta alla produktdata om DTV takfläkt Kapacitet överblick DTV Kapacitet l/s Min Max. DTV160-4-1 16 88 DTV200-4-1 33 189 DTV250-4-1EC

Läs mer

GRUNDFOS MAGNA. Grundfos MAGNA. Otroligt flexibel. intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem

GRUNDFOS MAGNA. Grundfos MAGNA. Otroligt flexibel. intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem GRUNDFOS MAGNA Grundfos MAGNA Otroligt flexibel intelligenta varvtalsreglerade pumpar för värmesystem Grundfos MAGNA: Otroligt produktprogram Ett komplett program av cirkulationspumpar med permanentmagnetmotor

Läs mer

Motordrifter. Ny standard 2011-04-26. Motorer (pumpar) Stödprocess. Effektiva motorer

Motordrifter. Ny standard 2011-04-26. Motorer (pumpar) Stödprocess. Effektiva motorer Motorer (pumpar) Stödprocess Motordrifter Ca 65 % av industrins elbehov inom EU används av elektriska motorer Situation idag: Mindre än en tiondel av alla installerade växelströmsmotorer är varvtalsreglerade

Läs mer

Energieffektivitet. ... med varvtalsreglerade drivanordning med frekvensomformare

Energieffektivitet. ... med varvtalsreglerade drivanordning med frekvensomformare Energieffektivitet... med varvtalsreglerade drivanordning med frekvensomformare Tomi Ristimäki Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 08 I 2008 På grund av ständigt stigande energipriser är företagen

Läs mer

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS

GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS GRUNDFOS SOLOLIFT+ SOLOLIFT+ SKAPA NYA FACILITETER DÄR DE BEHÖVS DET FINNS EN SOLOLIFT+ FÖR VARJE BEHOV Små avloppspumpstationer Grundfos Sololift+ Grundfos Sololift+ är konstruerad speciellt för att hantera

Läs mer

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM Mixons fingerskarvningssystem med separat applicering används för olika produkter där trälameller limmas ihop i kortändarna. Detta görs

Läs mer

Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner

Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner Effektiva och säkra fläktar, kompressorer och blåsmaskiner Tillförlitlig drift sk yddar din process Tillförlitlig drift Energibesparing Låg driftkostnad Ökad livslängd på utrustningen Vill du skydda din

Läs mer

GRUNDFOS Commercial Building Services. Grundfos pumpar för och kunskaper om. tryckstegringssystem

GRUNDFOS Commercial Building Services. Grundfos pumpar för och kunskaper om. tryckstegringssystem GRUNDFOS Commercial Building Services Grundfos pumpar för och kunskaper om tryckstegringssystem Planerar du ett tryckstegringssystem? Ring Grundfos först! Det som börjar bra, slutar bra Om du planerar

Läs mer

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara!

Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning. Vi kan hjälpa er att spara! Energieffektivitet Schneider Electric är involverade i 72% av slutanvändarnas energiförbrukning Vi kan hjälpa er att spara! Schneider Electric - Segment Industri & Automation - Augusti 2009 2 Byggnader

Läs mer

Grundfos pumpar och systemsupport för komfortkyla

Grundfos pumpar och systemsupport för komfortkyla GRUNDFOS KOFORTKYLA Grundfos pumpar och systemsupport för komfortkyla Att uppfylla kraven på komfortkyla Komfort en förutsättning för resultat Kraven på hög komfortstandard ökar ständigt för moderna kontor,

Läs mer

Bakgrund till Miljömärkning av Kompressorer. Version 1.0 2003-10-09

Bakgrund till Miljömärkning av Kompressorer. Version 1.0 2003-10-09 Bakgrund till Miljömärkning av. Version 1.0 2003-10-09 1 Inledning...2 2 Relevans...2 3 Potential...2 4 Styrbarhet...4 5 Marknad....5 5.1 Produktion...5 5.2 Andra märkningar...5 2 Bakgrundsdokument 1 Inledning

Läs mer

Monterings- och skötselanvisning

Monterings- och skötselanvisning Innehåll 1 Allmän information 1.1 Användning 1.2 Tekniska data Monterings- och skötselanvisning Cirkulationspumpar Typ: Wilo-IPL, -DPL, -LP, -LPR, -LPRC, -ZPR samt Perfecta torra (C-pumpar) 2 Säkerhet

Läs mer

GEIGER-SoftPlusWireless

GEIGER-SoftPlusWireless Produktdatablad GEIGER-SoftPlusWireless radiomotorn som är skonsam mot duken i kassettmarkisen Innehåll Problem och lösning...1 Utformning och särskilda egenskaper...2 Funktioner...5 Kortfattad instruktion

Läs mer

Produktkatalog. AL/AT ALH/ALS/ALP Torra centrifugalpumpar DN32 - DN300

Produktkatalog. AL/AT ALH/ALS/ALP Torra centrifugalpumpar DN32 - DN300 Produktkatalog / H/S/P Torra centrifugalpumpar DN32 - DN300 Innehåll Introduktion...3 Design.....5 A 32......8 A 40......11 A 50......14 A 51......17 A 52......20 A 53......23 A 65......26 A 66......29

Läs mer

Dränkbara slurrypumpar för stenbrott, gruvor, muddring och andra mycket slitande applikationer

Dränkbara slurrypumpar för stenbrott, gruvor, muddring och andra mycket slitande applikationer Dränkbara slurrypumpar för stenbrott, gruvor, muddring och andra mycket slitande applikationer Slurrypumpar: Bravo Bravo 3 Bravo 4 Bravo Bravo 6 Bravo 7 Bravo 8 Bravo 9 Hz Dränkbara slurrypumpar för pumpning

Läs mer

Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information

Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information Products Pumpar Excenterskruvpumpar Nova Rotors excenterskruvpumpar Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information Användningsområde Nova Rotors excenterskruvpumpar serie Diamond är speciellt

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Boon Edam har 140 års erfarenhet av att leverera snygga, miljövänliga entrélösningar av hög kvalitet och kan tillgodose i stort sett alla behov inom

Boon Edam har 140 års erfarenhet av att leverera snygga, miljövänliga entrélösningar av hög kvalitet och kan tillgodose i stort sett alla behov inom Karuselldörrar En entré är det som ger besökare tillgång till deras destination, vilket gör den till ett centralt element av byggnaden. Entrén är besökarens första kontaktpunkt i byggnaden byggnadens visitkort

Läs mer

DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION

DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION 442 DELAD MEKANISK TÄTNING HÖGA PRESTANDA ENKEL INSTALLATION 442 442 DELAD MEKANISK TÄTNING PATENTERAD Tydlig skillnad Chesterton är världsledande på delade tätningar och har flest installerade produkter

Läs mer

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik R GYRO Den perfekta lösningen för avgradning och slipning Oscillerande slipteknik För stål, rostfritt och metaller - ett starkt och effektivt maskinkoncept..! Ett karakteristiskt kännetecken för varje

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB

Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB Med globalt erkända OMEGA-PROFILEN Kapacitet 0,5 till 74 m³/min övertryck upp till 1 000 mbar, vakuum ner till 500 mbar COMPACT-blåsmaskiner Ett vägvisande

Läs mer

Värme, klimat och kyla

Värme, klimat och kyla Högeffekti cirkulationspump (enkelutförande) Wilo-Stratos Kapacitetsöersikt H[m] ()/- Wilo-Stratos ()/- p[kpa] (, )/- /- /- /- /- /- Specifikation ()/- ()/- /- ()- /-9 /-9 Ex. Wilo-Stratos /- Stratos Våt

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

Danfoss Nessie. Vattenhydraulik i kraftverk och nivåreglering DANFOSS HIGH-PRESSURE WATER SOLUTIONS

Danfoss Nessie. Vattenhydraulik i kraftverk och nivåreglering DANFOSS HIGH-PRESSURE WATER SOLUTIONS Danfoss Nessie Vattenhydraulik i kraftverk och nivåreglering DANFOSS HIGH-PRESSURE WATER SOLUTIONS Varför väljer man Danfoss Nessie High-Pressure Water Solutions? Fakta Flera fall av oljeläckage har inträffat

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning

Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning Ett unikt sätt att enkelt och energieffektivt generera kyla till ett kylbaffelsystem. Combi Cooler är ett integrerat system som består av en

Läs mer

AC- OCH DC-LUFTKONDITIONERING MED KAPACITETSREGLERING VS. ON/OFF- REGLERING FÖR ELEKTRONIKKYLNING

AC- OCH DC-LUFTKONDITIONERING MED KAPACITETSREGLERING VS. ON/OFF- REGLERING FÖR ELEKTRONIKKYLNING AC- OCH DC-LUFTKONDITIONERING MED KAPACITETSREGLERING VS. ON/OFF- REGLERING FÖR ELEKTRONIKKYLNING EHSAN B. HAGHIGHI Fil. dr., värmespecialist Dantherm Cooling AB CHRISTIAN SAKSTRUP SENIOR PROJEKTLEDARE,

Läs mer

Den traditionella spisen

Den traditionella spisen MK och MKM Den traditionella spisen Serien tillåter kombination av olika typer av kokplattor. Mycket robust spis Stor och flexibel kapacitet tack vare stor, slät kokyta Lång livslängd Stativ helt i rostfritt

Läs mer

Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar

Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar TEKNISK ARTIKEL FRÅN GRUNDFOS Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar Av Lars Bo Andersen, Global Product Manager, Grundfos Wastewater Pumpsystemet kanske inte är den största enskilda investeringen

Läs mer

Lamellpumpar från Blackmer. Pålitlig och robust konstruktion

Lamellpumpar från Blackmer. Pålitlig och robust konstruktion från Blackmer Pålitlig och robust konstruktion Marknader Lamellteknologi: Så här fungerar den ENERGI Blackmer är världsledande inom transportprocesser för petroleum, där pumparna och kompressorerna används

Läs mer

PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv

PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv Pump från M-tec brukspump P50! Allsidig pump med kapacitet upp till 150 l/min. Pumplängd upp till 120 meter och pumphöjd upp till 40 meter med 30 bars max tryck. Enkel att

Läs mer

Roth Minishunt. För reglering av golvvärme i enstaka rum

Roth Minishunt. För reglering av golvvärme i enstaka rum För reglering av golvvärme i enstaka rum Roth Minishunt är avsedd för mindre golvvärmeytor. Shunten kan anslutas ute i anläggningen på samma sätt som en radiator och kan förses med en duofördelare för

Läs mer

Datablad. Kundens-pos.-nr.:Prevent Systems. Antal: 1 Date: 2011-04-07 Sida: 1 / 6. MovitecV 010/10 B4A13ES04025CW Version nr: 1 Högtryck-Inline-Pump

Datablad. Kundens-pos.-nr.:Prevent Systems. Antal: 1 Date: 2011-04-07 Sida: 1 / 6. MovitecV 010/10 B4A13ES04025CW Version nr: 1 Högtryck-Inline-Pump Datablad Sida: 1 / 6 MovitecV 010/10 B4A13ES04025CW Version nr: 1 Driftsdata Pumpmedia Vatten Flöde 10,08 m³/h Rent vatten Uppfordringshöjd 85,01 m Angriper ej materialet kemiskt Verkningsgrad 67,5 % och

Läs mer

HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL. ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar

HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL. ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar HÖGEFFEKTIVA CIRKULATIONSPUMPAR FÖR TAPPVARMVATTEN MED AUTOMATISK AVLUFTNINGSFUNKTION OCH ISOLERSKAL ecocirc PRO tappvarmvattenpumpar ecocirc PRO Varmt vatten ur kranen direkt! Nu med automatisk avluftning,

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012 Takfläktar DA 2900 Nyhet 2012 Produktfördelar Con@ctivity Mieles unika automatikfunktion Con@ctivity är en automatikfunktion för fläktar. Med hjälp av Con@ctivity-modulen kan fläkten kommunicera med hällen

Läs mer

Energieffektiv teknik

Energieffektiv teknik Energieffektiv teknik Exempel på hur vi kan göra vårt samhälle mer hållbart Stellan Rosenquist, produktchef lågspänningsmotorer En av framtidens tuffa utmaningar Efterfrågan på el bara ökar och ökar ABB

Läs mer

Datablad 3.308 1 (12) Kracht Kugghjulspumpar KFF 2,5 KFF 112 Drivmedelspumpar Segjärn

Datablad 3.308 1 (12) Kracht Kugghjulspumpar KFF 2,5 KFF 112 Drivmedelspumpar Segjärn 1 (12) är enkla och robusta i sin konstruktion. De är så kallade ytterkugghjulspumpar som klarar att skapa höga tryck. Pumphusen är tillverkade av segjärn, kugghjul och axlar av härdat stål samt specialbelagda

Läs mer

Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare

Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare Northern Nature Energy 1 02/2009 Innehåll Allmänt om solvärmeanläggningar 3 Allmänna råd 6 Placering 7 Dimensionering 7 Montering på tak

Läs mer

DVU-HP. Integrerat reversibelt värmepumpsystem

DVU-HP. Integrerat reversibelt värmepumpsystem Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Luftkonditionering Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Integrerat reversibelt värmepumpsystem 2 Integrerat reversibelt värmepumpsystem

Läs mer

Pumpprogram. www.swedenborg.se

Pumpprogram. www.swedenborg.se Pumpprogram Tel 031-26 24 85 info@swedenborg.se www.swedenborg.se AB GF SWEDENBORG INGENIÖRSFIRMA grundades 1964 som ett traditionellt agenturföretag. Genom vårt breda pumpprogram garanteras Ni alltid

Läs mer

Maskin typ beteckningar och namn på RUF Brikettpressar

Maskin typ beteckningar och namn på RUF Brikettpressar RUF Brikett Pressar är indelade I 8 olika serier. RUF Brikett Systems for trä och organiskt material > Serie 1 RUF Brikett Systems för metall > Serie 2 och 3 RUF Brikett Systems för slipmull slam -stoft

Läs mer

BROMSIDÉER FÖR VINDKRAFTVERK

BROMSIDÉER FÖR VINDKRAFTVERK BROMSIDÉER FÖR VINDKRAFTVERK Utvecklingen av ren energi fokuseras allt mer på vindkraftverk, vilket innebär att det blir allt viktigare att få ut största möjliga verkningsgrad av dessa. Mängden användbar

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Belysning för krävande miljöer

Belysning för krävande miljöer E2 Belysning för krävande miljöer 2 ETAP Kapslade armaturer E2 I fuktiga och/eller mycket smutsiga utrymmen krävs kapslade armaturer. Med E2 tillhandahåller ETAP en belysningslösning med LED för bland

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex Användarvänliga kvalitetsprodukter för professionella storkök Driftsäkerhet, ergonomi, hygien Index InFlex 4-5 KE 800 6-7 KE 700 8-9 MK och MKM 10-11 KSF 12-13 Tekniska

Läs mer

Frekvensstyrda vätskekylaggregat för indirekta kylsystem

Frekvensstyrda vätskekylaggregat för indirekta kylsystem Frekvensstyrda vätskekylaggregat för indirekta kylsystem DEM user friendly, top quality products will never let you down q Inledning Införandet av frekvensomformare med ett konstant moment för kylkompressorer

Läs mer

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL

DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL . DYSKANALEN ROL ROL-S JUSTERINGS- OCH DÄMPNINGSDEL www.climecon.fi Den snygga, tystgående dyskanalen ROL är konstruerad för rum där stora luftvolymer behöver fördelas jämnt och dragfritt. ROL-S justerings-

Läs mer

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Sololift+ Små avloppspumpstationer 50 Hz

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Sololift+ Små avloppspumpstationer 50 Hz GRUNDFOS DATAHÄFTE Sololift+ 50 Hz Innehåll Inledning Användning 3 Produktprogram 3 Funktion 3 Godkännanden 3 Sololift+ WC Sololift+ WC 4 Användning 4 Pumpad vätska 4 Egenskaper 4 Komponenter 4 Tekniska

Läs mer

eq Hygien Air Magic by Fläkt Woods PLUS

eq Hygien Air Magic by Fläkt Woods PLUS eq Hygien Air Magic by Fläkt Woods PLUS När kravet på hygien är extra viktigt I vissa situationer krävs ett hygieniskt inneklimat, garanterat fritt från bakterier för att verksamheten ska fungera. Fläkt

Läs mer

TA REDA PÅ FAKTA AGERA DÄREFTER GRUNDFOS PUMP AUDIT

TA REDA PÅ FAKTA AGERA DÄREFTER GRUNDFOS PUMP AUDIT TA REDA PÅ FAKTA AGERA DÄREFTER GRUNDFOS PUMP AUDIT pumputvärdering TA REDA PÅ FAKTA GÖR SEDAN NÅGOT ÅT DEM DE GJORDE EN PUMP AUDIT NU GÖR DE STÖRRE VINSTER Många pumpsystem slösar energi och pengar dag

Läs mer

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT NEWS NEWSNEWS 2014 Ger dig full koll på det senaste Växel 0470-75 88 00 Styrsupport 0470-75 89 00 www.ivprodukt.se FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT Vi har sparat på jordens resurser i över fyrtio

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12. Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12. Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12 UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR PUSH 12/ ELPUSH 12 Uponor Push 12/ Uponor ElPush 12 02 2008 509 2 Uponor Push 12/Uponor ElPush 12 Pump- och shuntgrupp för golvvärme i enstaka rum Uponor Push 12/Uponor ElPush

Läs mer

Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service. Automatiska dörrsystem. Automatiska skjutdörrar

Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service. Automatiska dörrsystem. Automatiska skjutdörrar Rådgivning Försäljning Produktion Montage Service Automatiska dörrsystem Automatiska skjutdörrar Automatiska dörröppnare Dörrpartier Xxxxxx Vänerfasader montage AB montage Vänerfasader AB, din samarbetspartner

Läs mer

Econet. Systemet som gör alla till vinnare

Econet. Systemet som gör alla till vinnare Econet Systemet som gör alla till vinnare Vårt innovativa Econetsystem sparar energi på flera sätt I Fläkt Woods innovativa system Econet är komponenterna sammankopplade för att ge en säkrare och effektivare

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

Installationsmanual ML40 Plus

Installationsmanual ML40 Plus Installationsmanual ML40 Plus 1. Beskrivning ML40Plus är en speciellt konstruerad drivenhet för autopiloter på båtar. Den passar de flesta typer av segelbåtar, även sådana med ror-kult. ML40Plus kräver

Läs mer

0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER

0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER 0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER Öberg Innovation har tillsammans med Norgren ett unikt program av tryckvakter och sensorer, som uppfyller de krav som industrin har på tillförlitliga kontrollinstrument.

Läs mer

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer?

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer? PROCESS / OEM Nyfiken på hur våra funktionslösningar förbättrar dina processer? Armatec är ett renodlat kunskapsföretag på tekniska system inom processindustrin. Av naturliga skäl är det därför människorna

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? 1 www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi - för brukningen genom

Läs mer

30HX GLOBAL CHILLER VÄTSKEKYLARE I HARMONI MED MILJÖN

30HX GLOBAL CHILLER VÄTSKEKYLARE I HARMONI MED MILJÖN GLOBAL CHILLER TM VÄTSKEKYLARE 30HX I HARMONI MED MILJÖN GLOBAL CHILLER 30HX:AVANCERAD STOR PÅLITLIGHET KOMPAKT STORLEK - HÖG PRESTANDA LÖ Fler än 50000 Carrier skruvkompressorer sålda över hela världen

Läs mer

Automag. Självrenande helautomatiskt magnetfilter

Automag. Självrenande helautomatiskt magnetfilter Automag Självrenande helautomatiskt magnetfilter Fördelarna med automatisk magnetfiltrering Inga förbrukningsartiklar behövs Automag behöver bara liten mängd tryckluft för att driva filtreringsprocessen.

Läs mer

Golvvärme för alla typer av golv

Golvvärme för alla typer av golv Golvvärme för alla typer av golv T2Röd självbegränsande värmekabel T2Reflecta energismart isolerskiva + T2Reflecta isolerskiva Energibesparing 65 % 20 % vid uppvärmning minskad nedåtgående värmeförlust

Läs mer

Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning. Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig

Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning. Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig Kompakta VRV IV värmepumpar för bostäder och kommersiell tillämpning Fortsätt leta - du kommer aldrig att hitta mig Varför välja Daikin VRV IV S-serierna? Du kan installera extremt effektiva och tillförlitliga

Läs mer

Serie se och Sl. Driftsäker spillvattenhantering

Serie se och Sl. Driftsäker spillvattenhantering grundfos se & sl serie spillvattenpumpar för dränkt eller torruppställd installation 0,9-30 kw 2, 4, 6 polig 50Hz Serie se och Sl Driftsäker spillvattenhantering be think innovate optimal teknik för spillvattenpumpar

Läs mer

Nyhet! EcoCooler. Helt nya möjligheter med luftburen kyla

Nyhet! EcoCooler. Helt nya möjligheter med luftburen kyla Nyhet! EcoCooler Helt nya möjligheter med luftburen kyla IV Produkt IV Produkt utvecklar, tillverkar och säljer miljö- och energieffektiva luftbehandlingsaggregat. Detta har vi gjort sedan 1969. Produktutveckling

Läs mer

Enkeltätningspatron för slurry. Typ 5840

Enkeltätningspatron för slurry. Typ 5840 Enkeltätningspatron för slurry Typ 5840 Typ 5840 Slurrytätning för mineral- och processindustrier Slurrytätning - Typ 5840 Tryck: Upp till 21 bar(g)/300 psi(g) Temperatur: Upp till 75 C/167 F eller 120

Läs mer

Installations- och skötselanvisning

Installations- och skötselanvisning OPEX Installations- och skötselanvisning 2009-05-01 www.trebem a.se Innehåll Leveransomfattning...2 Komponentförteckning...2 Installation Pannrum och skorsten...3 Rökrörsanslutning...3 Elektrisk installation...3

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Sverige (83) Deposition av mikroorganism: ---

Sverige (83) Deposition av mikroorganism: --- ..G I s 7 4, x, l ' _, (45) Patent meddelat: 2013-04-02,f s, i-3,--1,

Läs mer

Pumpar med tillbehör för vattenbrunn och bergvärme

Pumpar med tillbehör för vattenbrunn och bergvärme pumpar & tillbehör Pumppaket Komplett pumppaket Grundfos SQ 3" 1 x 230 V SANT Levereras med: 60 l membrantank, rördelssats, adapter, borrtopp, backventil, färdigkrympt elkabel, tejp, kopplingar och G25

Läs mer

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Självsugande pumpautomat 50 Hz

GRUNDFOS DATAHÄFTE. Självsugande pumpautomat 50 Hz GRUNDFOS DATAHÄFTE Självsugande pumpautomat 50 Hz Innehållsförteckning Allmänna data Användningsområden 3 Typnyckel 3 Pumpade vätskor 3 Driftsförhållanden 3 Tekniska data 3 Funktioner och fördelar 3 Manöverpanel

Läs mer

Bosch Compress 5000/7000 AA Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat

Bosch Compress 5000/7000 AA Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat osch Compress 5000/7000 Luft/luftvärmepumpar för nordiskt klimat Vill du ha extra trygghet när du istallerar en osch värmepump? Då ska du välja en VärmePartner. De är installatörer med stor erfarenhet

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

FM Mattsson. Kök. Trycksak nr 251/3

FM Mattsson. Kök. Trycksak nr 251/3 FM Mattsson Kök Trycksak nr 251/3 Tillgång på sand och kunskapen om metallbearbetning var en förutsättning när FM Mattsson grundades i mitten av 1800-talet. Kunskapen har gått i arv och sanden är fortfarande

Läs mer

Värme att längta hem till

Värme att längta hem till LK Golvvärme LK GOLVVÄRME KOMPLETTA SYSTEM INDIVIDUELL RUMSREGLERING Värme att längta hem till Lättlagda och smarta lösningar för vattenburen golvvärme Ett golv som sprider värme och välbehag Om du är

Läs mer

Vogel Sekamatik pump och pumpstation i ett

Vogel Sekamatik pump och pumpstation i ett INtegrerad avloppslösning för ENKEL montering inomhus Vogel pump och pumpstation i ett Det enkla sättet att installera avlopp inomhus De kompakta avloppslösningarna Vogel för inomhusmontering är perfekta

Läs mer