Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro"

Transkript

1 Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:30-12:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är ersättare meddelar om du kommer att närvara. Tänk på våra allergiker och undvik starka dofter. Ledamöter kallas Andreas Svahn (S), ordförande Jihad Menhem (V), vice ordförande Ola Karlsson (M), 2:e vice ordförande Anders Ceder (S) Karin Sundin (S) Irén Lejegren (S) Roger Rådström (S) Kerstin Bergström Persson (S) Bengt Storbacka (S) Mats Gunnarsson (MP) Sebastian Cehlin (M) Anna Ågerfalk (L) Behcet Barsom (KD) Torbjörn Ahlin (C) Elin Jensen (SD) Nina Höijer (S) Daniel Andersson (S) Ersättare underrättas Azra Prepic (S) Thomas Andersson (S) Gunnel Kask (S) Dennis Begic (S) Joakim Carlsson (S) Anneli Mylly (V) Kenneth Lantz (V) Monika Aune (MP) Camilla Hansén (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Oskar Svärd (M) Sara Dicksen (M) Elin Adebo (KD) Jonas Kleber (C) Per Söderlund (SD) Carina Dahl (S) Per Eriksson (S) Marie Holm (KD) Sven-Erik Sahlén (KD) Charlotte Edberger Jangdin (C) Lars-Göran Zetterlund (C) 1 (14) Postadress Region Örebro län Box 1613, Örebro E-post: regionen@regionorebrolan.se

2 1. Protokollsjustering att jämte ordförande justera dagens protokoll utse Karin Sundin (S) och Ola Karlsson (M) med Anders Ceder (S) och Anna Ågerfalk (L) som ersättare. Protokollet ska vara justerat senast den 2 januari Svar på medborgarförslag om kartläggning gällande förekomst av könsstympade flickor och kvinnor Diarienummer: 18RS7036 att medborgarförslaget ska anses besvarat. Det har inkommit ett medborgarförslag om att införa olika åtgärder för att upptäcka könsstympning, genom att flickor och kvinnor ska erbjudas kostnadsfri undersökning, att skolhälsovård och socialtjänst ska agera utifrån barnets rättigheter om det finns motstånd från föräldrar och att det på regionens sjukhus om möjligt ska införas obligatorisk screening. Region Örebro län arbetar förebyggande mot könsstympning. Just nu pågår dessutom arbete med att ta fram en övergripande riktlinje för hälso- och sjukvårdspersonal. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på medborgarförslag om kartläggning av könsstympning av kvinnor och flickor Svar på medborgarförslag om kartläggning av könsstympning av kvinnor och flickor Medborgarförslag om kartläggning gällande förekomst av könsstympade flickor och kvinnor 3. Anmälan av medborgarförslag om att bevara den fasta ensemblen på Örebro Länsteater Diarienummer: 18RS9014 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att ta anmälan till protokollet. Ett medborgarförslag har inkommit till Region Örebro län den 23 november om att bevara den fasta ensemblen på Länsteatern i Örebro. Medborgarförslaget har överlämnats för beredning till staben för ekonomi. 2 (14)

3 FöredragningsPM regionstyrelsen , anmälan av medborgarförslag om att behålla den fasta ensemblen på Örebro Länsteater Medborgarförslag om att bevara den fasta ensemblen på Länsteatern i Örebro 4. Anmälan av motion från Monika Aune (MP), Mats Gunnarsson (MP) och Fredrik Persson (MP) om att Länsteatern ska få en realistisk budget för sitt uppdrag Diarienummer: 18RS9347 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att ta anmälan till protokollet. Anmäls att en motion har inkommit från Monika Aune (MP), Mats Gunnarsson (MP) och Fredrik Persson (MP) om att Länsteatern ska få en realistisk budget för sitt uppdrag. Motionen har överlämnats till Ekonomistaben för beredning. FöredragningsPM regionstyrelsen , Anmälan av motion från Monika Aune (MP), Mats Gunnarsson (MP) och Fredrik Persson (MP) om att Länsteatern ska få en realistisk budget för sitt uppdrag Motion från Fredrik Persson, Monika Aune och Mats Gunnarsson (MP) om att Länsteatern ska få en realistisk budget för sitt uppdrag 5. Anmälan av motion från Monika Aune (MP), Mats Gunnarsson (MP) och Fredrik Persson (MP) om att alla partier ska vara representerade i revisionen Diarienummer: 18RS9348 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att ta anmälan till protokollet. Anmäls att en motion har inkommit från Monika Aune (MP), Mats Gunnarsson (MP) och Fredrik Persson (MP) om att alla partier ska vara representerade i revisionen. Motionen har överlämnats till staben för administration, juridik och säkerhet för beredning. FöredragningsPM regionstyrelsen , anmälan av motion från Monika Aune (MP), Mats Gunnarsson (MP) och Fredrik Persson (MP) om att alla partier ska vara representerade i revisionen Motion från Mats Gunnarsson, Fredrik Persson och Monika Aune (MP) om att alla partier ska vara representerade i revisionen 3 (14)

4 6. Val till regionstyrelsens arbetsutskott och Réseau Européen des Villes et Régions de l Economie för mandatperiod Diarienummer: 18RS6563 att utse följande ledamöter och ersättare till regionstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden Ledamöter Andreas Svahn (S) ordförande Torbjörn Ahlin (C) vice ordförande Anna Ågerfalk (L) 2:e vice ordförande... Ersättare Karin Sundin (S) Irén Lejegren (S).... Mats Gunnarsson (MP) att utse följande ledamot och ersättare till Réseau Européen des Villes et Régions de l Economie för mandatperioden Ledamot Torbjörn Ahlin (C) Ersättare Eva-Lena Jansson (S) Val till regionstyrelsens arbetsutskott och till Réseau Européen des Villes et Régions de l Economie att gälla för mandatperioden FöredragningsPM regionstyrelsen , Val till regionstyrelsens arbetsutskott och Réseau Européen des Villes et Régions de l Economie 7. Nominering av ledamot till Viltförvaltningsdelegationen i Örebro län Diarienummer: 18RS7697 att till ledamot i Viltförvaltningsdelegationen i Örebro län nominera för tiden (14)

5 Regionstyrelsen har tidigare nominerat Inga Ängsteg (C) som ledamot till Viltförvaltningsdelegationen i Örebro län. Då den nominerade inom kort tillträder en chefstjänst vid Länsstyrelsen i Örebro län önskar Länsstyrelsen att Region Örebro län inkommer med ny nominering. FöredragningsPM regionstyrelsen , nominering av ledamot till Viltförvaltningsdelegationen 8. Val av ledamot till stiftelsen Activa Diarienummer: 18RS8303 att utse Karin Haster till ny ledamot i stiftelsen Activa efter Erik Sjöberg. Karin Haster, områdeschef inom psykiatri, föreslås som ny ledamot i stiftelsen Activa då Erik Sjöberg ska gå i pension. FöredragningsPM regionstyrelsen , kompletteringsval till styrelsen i stiftelsen Aktíva 9. Tilldelningsbeslut för upphandling av Framtidens vårdinformationsstöd Diarienummer: 16RS2022 Handlingar skickas ut senare. 10. Svar på remiss om rekommendation för screening med PKU-provet Diarienummer: 18RS7372 att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Socialstyrelsen. Alla nyfödda barn i Sverige screenas för 24 medfödda behandlingsbara sjukdomar med det så kallade PKU-provet. Provet har funnits sedan 1965 och antalet sjukdomar som ingår i screeningen har succesivt ökat. Screeningen har dock aldrig bedömts utifrån Socialstyrelsens bedömningskriterier för nationella screeningprogram. Socialstyrelsen har nu genomfört en bedömning. Rekommendation utifrån bedömningen blir att hälso- och sjukvården bör erbjuda screeningen och att informationen till deltagarna förbättras. Region Örebro län ställer sig i sitt yttrande bakom Socialstyrelsens rekommendation. 5 (14)

6 FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på remiss om rekommendation för screening med PKU-provet Svar på remiss om rekommendation för screening med PKU-provet Remiss - Rekommendation för screening med PKU-provet 11. Rekommendation om kompletterande budget för Arbets- och miljömedicin Uppsala samt om Politisk viljeinriktning för vård vid stroke från Samverkansnämnden i Uppsala-Örebro sjukvårdsregion Diarienummer: 18RS7960 att följa Samverkansnämndens rekommendationer att anta nationella riktlinjer för vård vid stroke. - Fortsätta utveckla samverkan med kommunerna för att säkerställa en tidigt initierad och uthållig rehabilitering, oavsett huvudmannaskap, med individuellt maximerad livskvalitet som målbild - Fastställa och använda Socialstyrelsens indikatorer och målnivåer inom området, samt att för Arbets- och miljömedicin Uppsala tillstyrka ett budgettillskott med 733 tkr till en extra ST-läkartjänst för Den politiska viljeinriktningen är ett för sjukvårdsregionen förtydligande av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård vid stroke och utgör Samverkansnämndens rekommendation till landstingen/regionerna. Den har som syfte att bidra till en mer likvärdig vård av stroke. Arbets- och miljömedicin Uppsala har äskat medel för en tillfällig utökning med del av en ST-tjänst. På Samverkansnämndens möte den 31 maj beslutades om budget även för en tillfällig ST-tjänst, men den ingick dock inte i beslutat belopp. Ett kompletterande beslut om en tillfällig budgetutökning med 733 tkr för en ST-läkartjänst behöver därför tas. FöredragningsPM regionstyrelsen , Rekommendation om kompletterande budget för Arbets- och miljömedicin Uppsala samt om Politisk viljeinriktning för vård vid stroke från Samverkansnämnden i U Komplettering till protokoll från Samverkansnämnden Uppsala-Örebro sjukvårdsregion Protokoll från Samverkansnämnden Uppsala-Örebro sjukvårdsregion 12. Periodrapport november 2018 Diarienummer: 18RS2282 att godkänna periodrapporten per november (14)

7 Helårsprognosen per november ligger kvar på samma nivå som per delår 2 och uppgår till 150 mnkr (150 mnkr helår 2017). Verksamheternas helårsprognoser räknas samman till -38 mnkr. Det prognostiserade resultatet består främst av reserven för framtida utmaningar. Verksamheternas kostnader har hittills i år fortsatt att stiga, om än i en något dämpad takt jämfört med föregående år. Den prognostiserade nettokostnadsutvecklingen för helår 2018 uppgår till 2,4 procent. Lönekostnaderna förväntas öka med 3,6 procent. Nettokostnaderna utgör 98,3 procent av skatteintäkter och generella statsbidrag i prognosen. Det prognostiserade resultatet uppgår till 1,6 procent av skatter och statsbidrag, och når därmed inte riktigt upp till 2-procentsmålet för god ekonomisk hushållning. FöredragningsPM regionstyrelsen , periodrapport november 2018 Periodrapport november Klassificering av driftsstöd till Örebro läns Flygplats AB enligt allmänna gruppundantaget (GBER) Diarienummer: 18RS8432 att stödet till Örebro läns flygplats AB om 20,5 miljoner kronor för 2018, ges med hänvisning till bestämmelserna i kommissionens förordning (EU) nr 651/2014 av den 17 juni 2014 genom vilken vissa kategorier av stöd förklaras förenliga med den inre marknaden enligt artiklarna 107 och 108 i fördraget, artikel 56 a) samt att anse att villkoren i kommissionens förordning är uppfyllda på sätt som framgår av bilaga A. Örebro Läns Flygplats AB ( ÖLF ) är ett delägt bolag där Region Örebro läns förvaltnings AB äger 44,95 procent, Örebro Rådhus AB 44,95 procent, Kumla kommun 5,05 procent och Karlskoga kommun 5,05 procent. ÖLF har erhållit driftbidrag på sammanlagt 43,8 miljoner kronor för 2018, varav Örebro kommuns och Region Örebro läns andel är 20,5 miljoner kronor vardera, medan Karlskoga och Kumla kommuners andel är 1,4 miljoner kronor vardera. EU-kommissionen har från och med den 1 januari 2018 beslutat att inkludera driftsstöd för flygplatser i den allmänna gruppundantagsförordningen för statligt stöd ( GBER ), som medger att flygplatser som har färre än passagerare per år kan ges stöd som täcker flygplatsens rörelseförluster. Regionkansliet gör bedömningen att de tillämpliga villkoren i GBER är uppfyllda och att GBER därför ska åberopas som rättslig grund för det driftsbidrag som har utbetalats under (14)

8 FöredragningsPM regionstyrelsen , rapportering av driftstöd till Örebro Läns Flygplats AB Bilaga A Grund för rättslig bedömning 14. Återrapportering av utökad neonatal intenstivvård vid Universitetssjukhuset Örebro Diarienummer: 18RS8494 att tillföra Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 1,2 miljoner kronor för 2018 för att täcka mellanskillnaden mellan kostnad för utökning av tjänster och ökade utomlänsintäkter för den neonatala intensivvården, samt att tillskottet disponeras ur regionstyrelsens planeringsreserv. I september 2017 uppdrog regionstyrelsen åt Hälso- och sjukvårdsförvaltningen att förstärka bemanningen för neonatal intensivvård vid Universitetssjukhuset i Örebro med upp till åtta tjänster, samt att återrapportera den utökade verksamheten och det ekonomiska utfallet till regionstyrelsen under Utökningen med åtta tjänster har genomförts och fungerat enligt plan. Den bedömda ökningen av utomlänsintäkter som skulle finansiera kostnaden för utökat antal tjänster har ännu inte realiserats, och prognosen för 2018 visar en skillnad på 1,2 miljoner kronor mellan ökade intäkter och kostnader. FöredragningsPM regionstyrelsen , återrapportering av utökad neonatal intensivvård 15. Resurstillskott för köpt vård Diarienummer: 18RS8611 att tillföra Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 35 miljoner kronor för 2018 för ökade kostnader avseende köpt vård, samt att tillskottet disponeras ur regionstyrelsens planeringsreserv. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har kostnadsansvaret för köpt somatisk vård och psykiatrisk vård. Den köpta somatiska vården utgörs av högspecialiserad vård som inte utförs på Universitetssjukhuset samt rikssjukvård. Gemensamt för rikssjukvård och viss köpt högspecialiserad vård är att enskilda vårdtillfällen kan kräva stora resursinsatser. Vårdtillfällen överstigande en miljon kronor kan förekomma. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har vidtagit åtgärder för att minska köpt vård. Bland annat har operationsvolymerna inom ortopedi ökat, vilket medfört minskade kostnader för köpt vårdgarantivård med cirka 10 miljoner kronor per år. Vidare har etableringen av viss 8 (14)

9 neurokirurgisk vård på Universitetssjukhuset medfört att sådan vård inte behöver köpas av annat universitetssjukhus. Trots detta har kostnaderna för köpt vård ökat under Detta beror på ovanligt många resurskrävande vårdtillfällen inom segmentet rikssjukvård och högspecialiserad vård. Den sammanlagda kostnaden för vårdtillfällen överstigande en miljon kronor uppgick 2017 till 65 miljoner kronor. Motsvarande summa beräknas för 2018 till 100 miljoner kronor. FöredragningsPM regionstyrelsen , resurstillskott för köpt vård 16. Nytt attestreglemente för Region Örebro län Diarienummer: 18RS3779 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att anta nytt attestreglemente för Region Örebro län. Attestreglementet anger hur ekonomiska transaktioner ska hanteras inom Region Örebro län med hänsyn till kraven på en god intern kontroll. Reglementet gäller samtliga ekonomiska transaktioner samt i tillämpliga delar för medel som Region Örebro län har ålagts eller åtagit sig att förvalta och/eller förmedla. FöredragningsPM regionstyrelsen , nytt attestreglemente för Region Örebro län Nytt attestreglemente för Region Örebro län 17. Delegationsordning för regionstyrelsen Diarienummer: 18RS9125 att fastställa delegationsordning enligt förslag. En nämnd/styrelse får uppdra åt presidiet, ett utskott, en ledamot, ersättare eller en anställd att besluta på nämndens/styrelsens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. Sådana uppdrag brukar samlas i en delegationsordning. Mot bakgrund av att regionfullmäktige har fattat beslut om en ny politisk organisation, med delvis förändrat ansvar politiskt ansvar för olika områden, behöver regionstyrelsens delegationsordning revideras. Nämnderna kommer att fatta beslut om sina respektive delegationsordningar. FöredragningsPM regionstyrelsen , delegationsordning för regionstyrelsen Delegationsordning för regionstyrelsen att gälla från (14)

10 18. Samverkansdokument Kunskapslyft barn och unga , inklusive aktivitetsplan, fråga om finansiering genom användande av medel från Regionförbundet Örebro län (regional utveckling) Diarienummer: 18RS9104 att använda kronor från de medel som avsattes för regionalt utvecklingsarbete i samband med att Regionförbundet Örebro län avvecklades, som finansiering för genomförande av intentionerna i samverkansdokument Kunskapslyft barn och unga , inklusive den reviderade aktivitetsplanen För att förverkliga målen i den regionala utvecklingsstrategin (RUS); höja måluppfyllelsen i grund- och gymnasieskolan samt intentionerna i den regionala samverkan kring skolan i Örebro län, har det tidigare tagits fram en aktivitetsplan med konkreta utvecklingsåtgärder/insatser. Flertalet av aktiviteterna i den befintliga planen avslutas dock vid årsskiftet 2018/19, varför en revidering av planen varit aktuell. Under senhösten 2017 och våren 2018, har Region Örebro län, kommunerna i länet och Örebro universitet (sakkunnigstöd för samverkansdokumentet Kunskapslyft barn och unga, ) gemensamt arbetat grundligt med revideringen. Utifrån målen i samverkansdokumentet, RUS (Regional utvecklingsstrategi), RDA (Regional Digital Agenda) samt resultat från behovsanalyser, utvärdering av tidigare aktivitetsplan, samt diskussioner, utarbetades prioriterade områden där deltagarna i sakkunnigstödet ser gemensamma behov. Med dessa prioriterade områden som grund arbetades sedan den reviderade aktivitetsplanen fram. Planen har förankrats och fått bifall i Tjänstemannastödet och Specifika samverkansrådet för skola, utbildning och kompetensförsörjning, KC/RD samt i det Regionala samverkansrådet. För att kunna realisera utvecklingsåtgärderna i den reviderade aktivitetsplanen behövs medel från kvarvarande eget kapital från Regionförbundet FöredragningsPM regionstyrelsen , reviderad aktivitetsplan för samverkansdokumentet kunskapslyft barn och unga Reviderad aktivitetsplan för samverkansdokumentet kunskapslyft barn och unga Samverkansdokument version Finansiering från det statliga anslaget 1:1 Regionala tillväxtåtgärder Riktlinje Diarienummer: 18RS7062 att riktlinjer för finansiering från det statliga anslaget 1:1 Regionala tillväxtåtgärder antas, 10 (14)

11 samt att nämnden för regional tillväxt får, vid särskilda skäl, besluta om avsteg från riktlinjerna avseende kriteriet om egen kontant medfinansiering. Syftet med riktlinjerna är att ange ramarna för anslaget utifrån de förordningar som styr användning av det statliga anslaget 1:1 Regionala tillväxtåtgärder. Vad gäller projektverksamhet är också syftet att ange ytterligare kriterier för projektfinansiering. Mot bakgrund av att en ny regional utvecklingsstrategi beslutades har riktlinjerna reviderats. Förutom nya prioriterad områden är den stora skillnaden att kraven på ett aktivt jämställdhetsarbete i projekten har höjts med utgångspunkt i det arbete som sker på nationell nivå inom jämställd regional tillväxt. Utifrån att barnkonventionen inom kort kommer att bli lag så har vi redan nu valt att där så är relevant även ta med detta perspektiv. FöredragningsPM regionstyrelsen , riktlinjer - finansiering från det statliga anslaget 1:1 Regionala tillväxtåtgärder Protokollsutdrag nämnd för regional tillväxt , Riktlinjer - Finansiering från det statliga anslaget 1:1 Regionala tillväxtåtgärder Riktlinjer för finansiering från det statliga anslaget 1 1 Regionala tillväxtåtgärder 20. Bidrag till föreningen Livsgnistan stöd för cancerpatienter i Örebro län Diarienummer: 18RS9246 att bevilja projektmedel för åren med totalt kronor, att överföra kronor till Regionkansliet för utbetalning av föreningsbidraget, samt att finansiering ska ske från regionstyrelsens planeringsreserv Föreningarna T-pro Prostatacancerföreningen i Örebro län, Bröstcancerföreningen Hilda, Blodsjukas förening I Örebro region samt Lungcancerföreningen har gemensamt bildat föreningen Livsgnistan stöd för cancerpatienter i Örebro län som nu ansöker om projektmedel för att under 3 år kunna erbjuda en fysisk mötesplats för cancersjuka, anhöriga och närstående. Arbetet ska bedrivas av volontärer från olika patientorganisationer som själva har erfarenhet av cancersjukdom samt olika professioner från vården. Projektet hoppas kunna erhålla delfinansiering genom Regionalt Cancer Centrum (RCC). FöredragningsPM regionstyrelsen , bidrag till föreningen Livsgnistan stöd för cancerpatienter i Örebro län Ansökan om bidrag från föreningen Livsgnistan stöd för cancerpatienter i Örebro län Beskrivning av föreningen Livsgnistan stöd för cancerpatienter i Örebro län Budget för projektet åren Revidering av förfrågningsunderlag för psykoterapi inom LOV (lag om valfrihetssystem) Örebro län (14)

12 Diarienummer: 18RS9235 att godkänna den reviderade versionen av Förfrågningsunderlag Psykoterapi inom LOV (lag om valfrihetssystem) Örebro län, att den reviderade versionen ersätter tidigare version daterad , samt att den reviderade versionen gäller från och med den 1 januari Region Örebro län har sedan den 2 oktober 2014 ett vårdvalssystem för psykoterapi benämnt förfrågningsunderlag Psykoterapi inom LOV (lag om valfrihetssystem) Örebro län. Förfrågningsunderlag Psykoterapi inom LOV (lag om valfrihetssystem) Örebro län beskriver uppdrag och anger ekonomiska ramar för psykoterapi inom LOV. En revidering har gjorts av förfrågningsunderlaget med bilagor för år 2019 gällande uppdraget samt besöksersättning till följd av ekonomisk uppräkning av ersättningsnivån. Besöksersättningen höjs med 1 procent. FöredragningsPM regionstyrelsen , revidering av förfrågningsunderlag psykoterapi inom LOV 2019 Reviderat förfrågningsunderlag psykoterapi inom LOV Reviderad Krav- och kvalitetsbok för Hälsoval 2019 Diarienummer: 18RS9189 att anta reviderad Krav- och kvalitetsbok för Hälsovalet i Region Örebro län med tillämpning från 1 januari 2019, samt att den reviderade versionen ersätter tidigare beslutad Krav- och kvalitetsbok från Det förfrågningsunderlag som anger förutsättningarna för att bli godkänd och bedriva primärvårdsverksamhet i Region Örebro län framgår av Krav- och kvalitetsbok för Hälsovalet. Den årliga revideringen har nu gjorts utifrån ändrade förutsättningar i omvärlden och ekonomisk uppräkning av ersättningen. FöredragningsPM regionstyrelsen , revidering av Krav- och kvalitetsbok Hälsoval Örebro län år 2019 Krav- och kvalitetsbok Hälsoval Anmälnings- och meddelandeärenden 12 (14)

13 Diarienummer: 18RS186 att godkänna redovisningen. Anmälningsärenden: 1. Regionstyrelsens ordförande och regiondirektören har undertecknat utökad borgensram för Länsgården Fastigheter AB, enligt beslut av regionfullmäktige , 18RS Regiondirektören har undertecknat avtal med Unilabs AB avseende Bröstradiologisk verksamhet till Region Örebro län, 18RS Regiondirektören har undertecknat avtal med European Telemedicine Clinic S.L. avseende Distansgranskning radiologi, 18RS Regiondirektören har undertecknat avtalsöverlåtelse med Karlskoga Dentaltekniska Aktiebolag avseende Tandtekniska tjänster för folktandvårdens kliniker i Örebro län, 17RS Regiondirektören har undertecknat avtal med Örebro universitet avseende Verksamhetsförlagd utbildning för studenter vid Socionomprogrammet. 6. Regiondirektören har undertecknat avtal med Roche AB avseende läkemedlet Perjeta, 18RS Regiondirektören har undertecknat tilldelningsbeslut avseende Revisionstjänster, 18RS Administrativa chefen vid Regional utveckling har beslutat om tillsvidareanställning, 18RS Områdeschefen för Social välfärd vid Regional utveckling har beslutat om tillsvidareanställning, 18RS Områdeschefen för Energi och klimat vid Regional utveckling har fattat beslut om tillsvidareanställning, 18RS Områdeschefen för Trafik och samhällsplanering vid Regional utveckling har fattat beslut om tillsvidareanställningar, 18RS9006, 18RS Områdeschefen för psykiatrin har fattat beslut om neddragning av vårdplatser avdelning 5, 18RS Bitr. områdeschefen för psykiatrin har fattat beslut om neddragningar samt tillfällig stängning av vårdplatser, avdelningarna 1 och 5, 18RS Verksamhetschefen för beroendecentrum har fattat beslut om tillsvidareanställningar. 13 (14)

14 16. Hälso- och sjukvårdsdirektören har fattat beslut om avskrivning av dödsbo, 18RS Hälso- och sjukvårdsdirektören har fattat beslut om avskrivningar av fordran, 18RS , 18RS , 18RS Hälso- och sjukvårdsdirektören har fattat beslut om prisjustering i avtal med ApoEX avseende läkemedelsförsörjning, 14OLL5023. Meddelandeärenden: 19. Sveriges Kommuner och Landsting har överlämnat - cirkulär 18:44, Pensionsnämndens beslut om omräkning av pensionsbehållning och intjänad pensionrätt enligt PFA samt värdesäkring av förmånsbestämda pensioner enligt PFA och KAP-KL under år 2019, - cirkulär 18:52, AFA:s styrelse har beslutat om premier för år 2019, - cirkulär 18:59, Arbetsmiljöverkets föreskrifter 2018:4 Smittrisker. FöredragningsPM regionstyrelsen Regiondirektörens information Målbild hälso- och sjukvården 2030, Magnus Persson Regionstyrelsens verksamhetsplan med budget (14)

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2018-08-29 Tid: kl. 10:00-11:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-09-30 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (8) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-12-02 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

1. Protokollsjustering

1. Protokollsjustering KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE Staben Administration juridik och säkerhet, Kristina Berglund DATUM 2016-02-16 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen,

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2018-04-24 Tid: kl. 09:30-17:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2017-10-18 Tid: kl. 10:00-15:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöten: kl 9.00-10.00 Majoriteten i Linden, Alliansen

Läs mer

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Sammanträdesdatum: 2017-05-31 Tid: kl. 09:00-15:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöte Majoriteten: Linden Gruppmöte Alliansen:

Läs mer

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April

Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April Periodrapport Ekonomisk sammanfattning April 2015 Ekonomi l Resultat januari april 37 mnkr (67mnkr) l Nettokostnadsökning 8,1 % (1,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,7 % (4,9 %) l Helårsprognos 170 mnkr

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-10-13 Tid: kl. 10:00-16:00, Gruppmöten kl. 9.00-10-00 Plats: OBS! Kävesta folkhögskola, Sköllersta,

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2017-02-02 Tid:

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 1 (6) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl 10.00-12.00 Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: fredag den 27 oktober 2017, kl 13:15-15:15 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Andreas Svahn

Läs mer

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Sammanfattning Årets resultat 150 mnkr (budget 20 mnkr) Nettokostnadsökning 5,7 % (3,9 %) Verksamhetsresultat -139 mnkr (31 mnkr) Lönekostnadsökning

Läs mer

Nämnd för samhällsbyggnad

Nämnd för samhällsbyggnad Kallelse Sammanträde med: Nämnd för samhällsbyggnad Sammanträdesdatum: 2017-09-20 Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Husaren Kumla Folkets hus Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som

Läs mer

3. Medborgarförslag om att låta buss 303 svänga av R 50 vid Lilla mon för av- och påstigning för anslutning till buss 302 Diarienummer: 15RS5372

3. Medborgarförslag om att låta buss 303 svänga av R 50 vid Lilla mon för av- och påstigning för anslutning till buss 302 Diarienummer: 15RS5372 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-10-20 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Ärende 10 Driftsstöd till Örebro läns Flygplats AB enligt allmänna gruppundantaget (GBER) 2019

Ärende 10 Driftsstöd till Örebro läns Flygplats AB enligt allmänna gruppundantaget (GBER) 2019 Ärende 10 Driftsstöd till Örebro läns Flygplats AB enligt allmänna gruppundantaget (GBER) 2019 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2019-07-23 KS 2019-00319 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas

Läs mer

Periodrapport Maj 2015

Periodrapport Maj 2015 Periodrapport Maj 2015 Ekonomi l Resultat januari maj -20 mnkr (26 mnkr) l Nettokostnadsökning 7,7 % (2,8 %) l Skatter och statsbidrag 4,5 % (5,3 %) l Helårsprognos 170 mnkr (246 mnkr) Omvärldsanalys I

Läs mer

Regionstyrelsen. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-12:00. Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn

Regionstyrelsen. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-12:00. Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2017-08-31 Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro. Andreas Svahn (S) Ordförande

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro. Andreas Svahn (S) Ordförande 1 (5) Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl 09.00 12.00 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Andreas Svahn Ordförande Justerare: Torbjörn Appelqvist Justerat den: 26 september

Läs mer

Regionfullmäktige. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-17:00. Plats: Sessionssalen, Rådhuset Örebro

Regionfullmäktige. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-17:00. Plats: Sessionssalen, Rådhuset Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionfullmäktige Sammanträdesdatum: 2019-02-12 Tid: kl. 09:00-17:00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är

Läs mer

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Tjänstgörande ledamöter Bengt Storbacka (S) (ordförande) Catrin Steen (MP) (vice ordförande) Torbjörn Ahlin (C) (2:e vice ordförande) 25-27

Läs mer

Lars Ingvarsson ers. Monica Lundin (L) Anna Granlund ers. Peter Henriksson (M) Patricia Hansén ers. Peter Henriksson (M) 248

Lars Ingvarsson ers. Monica Lundin (L) Anna Granlund ers. Peter Henriksson (M) Patricia Hansén ers. Peter Henriksson (M) 248 1 (7) Plats och tid Hotell Galaxen Borlänge kl. 08:00-08:15 Beslutande ledamöter Jan Bohman Karin Örjes Agneta Nyvall 249-250 Mari Jonsson Anita Nordström Lena Hjort Hultqvist Elina Brodén Nicole Skoglund

Läs mer

Periodrapport Juli 2015

Periodrapport Juli 2015 Periodrapport Juli 2015 Ekonomi l Resultat januari juli 194 mnkr (213 mnkr) l Nettokostnadsökning 6,9 % (3,3 %) l Skatter och statsbidrag 4,3 % (5,8 %) l Helårsprognos 170 mnkr (246 mnkr) Omvärldsanalys

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Sammanträde med: Kallelse Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Revidering av handling i ärende nr 9 och 10, Verksamhetsberättelse med bokslut 2016 samt Verksamhetsplan med budget 2017 -

Läs mer

Periodrapport OKTOBER

Periodrapport OKTOBER Periodrapport OKTOBER 2013 l Resultat januari oktober -102 mnkr (219 mnkr) l Nettokostnadsökning 3,0 % (2,7 %) l Skatter och statsbidrag 2,3 % (3,3 %) l Helårsprognos -190 mnkr (136 mnkr) Omvärldsanalys

Läs mer

3. Val av ledamot till Region Örebro läns läkemedelskommitté Diarienummer: 16RS151

3. Val av ledamot till Region Örebro läns läkemedelskommitté Diarienummer: 16RS151 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2016-01-27 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Nämnden för funktionshindrade

Nämnden för funktionshindrade Ärendelista Nf 27/2017 OBS! Av hänsyn till dem som är allergiska/ överkänsliga: Undvik dofter, tack! Nämnden för funktionshindrade Datum: 2017-01-19 Klockan: 9.00 12.00 Plats: Dojan Vänster, Ringgatan

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX ORG.NR PLUSGIRO

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX ORG.NR PLUSGIRO 1 (5) Protokoll kompetensförsörjning Tid: Fredag 28 september 2018 kl 09:00 12:00 Plats: Konferenslokal Lärken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Anna Elverskog Sekreterare Justerat den: 2018-10-12

Läs mer

Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017

Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017 1 (8) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017 Tid: 09:30 13:25 Plats: Lokal Styrhytten, Campus Nya Varvet, Göteborg Beslutande Monica Selin, ordförande

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 10.45. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-01-31

Läs mer

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Projekt Region 2015 Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) 150305 Rev 160128 Tjänstemannastöd för Specifika samverkansrådet

Läs mer

Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 45-54

Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 45-54 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Beslutande: Torbjörn Eriksson (KD) ordförande 45-50 Malin Olsson (M) ordförande, närvarande 51-54 Lars Carlborg (M) ers Malin Olsson

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2015-11-12 Plats: Närvarande: Landstingshuset, Karlstad Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Vivianne Macdisi, Landstinget i Uppsala län Fredrik

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: REGIONSTYRELSEN Sammanträdesdatum: 2016-10-19 Tid: kl. 09:30-13:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) 1:e vice ordf. Jeanette Söderström (S) 2:e vice ordf. Berry Lilja (S)

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Lokala nämnden Varberg

Lokala nämnden Varberg Lokala nämnden Varberg Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunhus B, lokal B3, Östra Långgatan 18, Varberg Ledamöter Göran Gunnarsson (S), vice ordförande Madelene Thomsen (M) Peter Sjöholm (M) Helén Andersson

Läs mer

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016 Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2016 Sammanfattning Årets resultat 261 mnkr (budget 20 mnkr) Nettokostnadsökning 3,9 % (7,3 %) Verksamhetsresultat -92 mnkr (-208 mnkr) Lönekostnadsökning

Läs mer

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus INNEHÅLLSFÖRTECKNING 12 Anmälan av entledigande och fyllnadsval från medlemsorganisation 6 13 Regionförbundets delårsrapport 2013-08-31, dnr

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunstyrelsen 2008-11-10 250 476 Arbets- och personalutskottet 2008-10-27 238 592 Dnr 08.444-04 novkf14 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Bil 2

Bil 2 Bil 1 Bil 2 Bil 3 Bil 4 Bil 5 Bil 6 PROTOKOLL 31 RSAU 2017-09-20 t o m sid 34 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 20 september

Läs mer

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö 21-36

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö 21-36 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Gyllene uttern, Gränna Närvarande: ande: Marcus Eskdahl (S) ordförande Leif Andersson (C) 1:e vice ordf. Eva Nilsson (M) 2:e vice ordf. Jeanette Söderström (S) Simon

Läs mer

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö 1 (7) och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 7 juni 2018, kl 09.00-12.00 Plats: Nobelmuséet, Alfred Nobels Björkborn, Karlskoga Andreas Svahn

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde PROTOKOLL 19 24 Datum 218-11-23 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 218-11-23 kl. 1. - 13. Plats: RådRum, Kristianstad Beslutande Ida Nilsson (MP), ordförande Tony Rahm (M), vice

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: REGIONSTYRELSEN Sammanträdesdatum: 2016-09-29 Tid: kl. 09:30-14:30 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Vänligen meddela nämndsekreteraren om du kommer att närvara

Läs mer

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg Plats och tid Linden kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Ulla Berg (S) (ordförande) Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2014-10-22 1 (5) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-03, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 15-27

Driftnämnden Psykiatri 15-27 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-03-01 Driftnämnden Psykiatri 15-27 Tid: Onsdag 1 mars kl. 10:00 16:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2016-01-20 Plats: Närvarande: SKL, Stockholm Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Börje Wennberg, Landstinget i Uppsala län, 1-5e Fredrik Larsson,

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2016-09-28 Siv Ahlstrand Vice Ordförande Magnus Andersson Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Bil 1 Bil 2 Bil 4 PROTOKOLL 6 RSAU 2018-02-14 t o m sid 9 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 14 februari 2018 Ledamöter Övriga

Läs mer

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2016-12-08 Tid: kl. 10:00-16:00 Gruppmöten

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 56-66

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 56-66 PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal C, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Övriga: Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör Kristina

Läs mer

Regionfullmäktige 52-64

Regionfullmäktige 52-64 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 54. Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 52 Presentation av goda exempel från medarbetare och verksamheter Presentationer görs för följande områden: Britt-Marie

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2019-01-31 Tid: kl. 09:30 - cirka 12:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreterare

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-18 Ärendelista 102 Dnr 2016-000219 Översyn av kommunens köksorganisation 103 Dnr 2016-000169 Rekommendation om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Sammanträdesdatum: 2018-04-05 Tid: kl. 10:00-16:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.15. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE , Sessionssalen i Örebro rådhus

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE , Sessionssalen i Örebro rådhus REGIONFULLMÄKTIGE 2014 12 04, Sessionssalen i Örebro rådhus INNEHÅLLSFÖRTECKNING 14 Årets Eldsjäl Utdelning av pris 6 15 Anmälan av entledigande från medlemsorganisation 7 16 Budkavle Lärdomar från nio

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 56-66

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 56-66 PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 56-66 Tid: 2016-06-15, kl 08:00-10:00 Plats: Sal C, Regionens hus 60 Granskning av årsredovisning 2015 Diarienummer: RJL2016/1149 (Samordnat

Läs mer

Kallelse 2015-03-19. Socialnämnden SN 2014/610. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30

Kallelse 2015-03-19. Socialnämnden SN 2014/610. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30 Kallelse 2015-03-19 Socialnämnden Socialnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30 Sekreterare Ordförande Per Marcusson Gunnel Kask Ledamöter Gunnel Kask (S) Margareta Engman

Läs mer

Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer

Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer 1 (2) Regionrådsberedningen SKRIVELSE 2019-08-14 RS 2019-0382 Regionstyrelsen Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer Föredragande regionråd: Ella Bohlin Ärendebeskrivning

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-05-20 Tid: kl. 10:00-16:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 i Örebro Vänligen meddela nämndsekreteraren

Läs mer

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 82-94

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 82-94 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) 1:e vice ordförande Jeanette Söderström (S) 2:e vice ordförande Berry Lilja (S) närvarande

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande Kerstin Bergström Persson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal B Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör Carl-Johan

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-11-01 RS120124 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Ärendelista 11 Internbudget 2015 12 Bruttobudgetförändring 2015 13 Lokalansvarig tjänsteman för socialnämnden 14 Kommunala handikapprådet 15 Återrapportering

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-06-18 1 (8) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Projekt Region 2015. Vår Region. Fredagsakademin 130531

Projekt Region 2015. Vår Region. Fredagsakademin 130531 Projekt Region 2015 Vår Region Fredagsakademin 130531 1 Vilket beslutsunderlag skall tas fram? Roll och uppdrag Styrmodell Politiska organisation Lednings- och kansliorganisation Samarbete och gränsdragning

Läs mer

Göran Karlström, Anna Boman Sörebö Regionala utvecklingsgruppen för nationella riktlinjer

Göran Karlström, Anna Boman Sörebö Regionala utvecklingsgruppen för nationella riktlinjer Göran Karlström, Anna Boman Sörebö 2018-06-01 Regionala utvecklingsgruppen för nationella riktlinjer Politisk viljeinriktning för vård vid stroke Inledning Den politiska viljeinriktningen är ett för sjukvårdsregionen

Läs mer

Protokoll specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Protokoll specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård 1 (7) Specifika samverkansrådet folkhälsa, social välfärd och vård Tjänsteställe Förvaltningen regional utveckling Sekreterare Ann-Louise Gustafsson Protokoll specifika samverkansrådet för folkhälsa, social

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 55/2014 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2014-10-21 Klockan: 09.00 10.00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Ia Malmqvist (MP) Roger

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE

Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE Uppsala m KOMMUN STYRELSEN FOR TEKNIK OCH SERVICE 1(6) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Venus, Verkstadsgatan 3 B, kl. 17.00-18.30 Ledamöter: Lars-Gunnar Karlsson (M), Kerstin Westman (S), vice Göran

Läs mer

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Linda Svahn (S)

Läs mer