Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro"

Transkript

1 Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:30-17:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är ersättare meddelar om du kommer att närvara. Tänk på våra allergiker och undvik starka dofter. Ledamöter kallas Andreas Svahn (S), ordförande Jihad Menhem (V), vice ordförande Ola Karlsson (M), 2:e vice ordförande Anders Ceder (S) Karin Sundin (S) Irén Lejegren (S) Roger Rådström (S) Kerstin Bergström Persson (S) Bengt Storbacka (S) Catrin Steen (MP) Katarina Tolgfors (M) Anna Ågerfalk (L) Behcet Barsom (KD) Torbjörn Ahlin (C) Elin Jensen (SD) Ersättare underrättas Azra Prepic (S) Thomas Andersson (S) Gunnel Kask (S) Dennis Begic (S) Joakim Carlsson (S) Anneli Mylly (V) Kenneth Lantz (V) Mats Gunnarsson (MP) Camilla Hansén (MP) Pär-Ove Lindkvist (M) Oskar Svärd (M) Sara Dicksen (M) Elin Adebo (KD) Jonas Kleber (C) Per Söderlund (SD) 1 (9) Postadress Region Örebro län Box 1613, Örebro E-post: regionen@regionorebrolan.se

2 1. Protokollsjustering att jämte ordförande justera dagens protokoll utse Anders Ceder (S) och Elin Jensen (SD) med Karin Sundin (S) och Torbjörn Ahlin (C) som ersättare. Protokollet ska vara justerat senast den 8 maj Svar på medborgarförslag om skytteltrafik på USÖ-området Diarienummer: 17RS6638 att medborgarförlaget inte ska leda till någon åtgärd. Medborgarförslaget innebär att skytteltrafik skulle ske mellan alla husen och parkeringarna på USÖ-området. Med skytteltrafik menar förslagsställaren att det ska finnas bussar som erbjuds gratis på sjukhusområdet och parkeringarna i likhet med det system som finns på flygplatser. På grund av all byggtrafik på området och för att säkra utryckningsfordonens framkomlighet är det i närtid inte lämpligt att belasta Södra Grevrosengatan med ytterligare trafik i form av skyttelbussar. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på medborgarförslag om skytteltrafik på USÖ-området Svar på medborgarförslag om skytteltrafik på USÖ-området Medborgarförslag 3. Entledigande från politiskt uppdrag som ledamot i rådet för funktionshinderfrågor från Jesper Sjöberg Räftegård (MP) samt val av ny ledamot Diarienummer: 18RS1822 att entlediga Jesper Sjöberg Räftegård (MP) som ledamot i rådet för funktionshinderfrågor, samt att till ny ledamot i rådet för funktionshinderfrågor efter Jesper Sjöberg Räftegård (MP) utse Agneta Nilsdotter (MP) för tiden (9)

3 Jesper Sjöberg Rätegård (MP) har begärt entledigande från uppdraget som ledamot i rådet för funktionshinderfrågor. FöredragningsPM regionstyrelsen , val av ledamot till rådet för funtionshinderfrågor Begäran om entledigande från politiskt uppdrag som ledamot i Miljöpartiet de gröna i Rådet för funktionshinderfrågor från Jesper Sjöberg Räftegård (MP) 4. Nominering av ledamot och suppleant till styrelsen för LEADER Mellansjölandet Diarienummer: 15RS2788 att nominera Malena Pirsech till ledamot. Regionstyrelsen ska nominera ny ledamot till styrelsen för LEADER Mellansjölandet. Leader Mellansjölandet, Malena Pirsech Regionkansliet - administration, juridik och säkerhet FöredragningsPM Regionstyrelsen Nominering av ledamot till LEADER Mellansjölandet 5. Nytt ekonomisystem Diarienummer: 18RS2389 att regiondirektören får i uppdrag att tillsätta en projektorganisation i syfte att upphandla ett nytt ekonomisystem, inkluderande modul för e-handel och hantering av leverantörsfakturor, att projektet ska drivas med inriktningen att driftstart för det nya systemet är den 1 januari 2021, samt att projektets utveckling återkommande ska redovisas för utskott till regionstyrelsen. Regionens ekonomisystem MEA och system för e-handel och hantering av leverantörsfakturor IoF är utvecklade under tidigt 1990-tal. Båda systemen är byggda i gammal systemkod. Avtalet med Visma Commerce AB avseende IoF löper ut den sista december (9)

4 Modernare ekonomisystem finns som inkluderar moduler för e-handel och hantering av leverantörsfakturor. Ny teknik och mera integrerade system ger fördelar i form av högre funktionalitet, större möjligheter att själv påverka systemuppbyggnad, högre tillgänglighet och förbättrad användargränssnitt. Jämförelser av nuvarande kostnad för de båda systemen och andra upphandlingar i landstingssektorn visar att ett nytt ekonomisystem inte är högre än nuvarande kostnader. De ekonomiska och funktionella effekterna av att byta ekonomisystem, inkluderande modul för e-handel och hantering av leverantörsfakturor, bedöms nu så stora att ett nytt ekonomisystem ska upphandlas. Förslaget till beslut innebära att pågående process i syfte att upphandla ett separat system för e-handel och leverantörsfakturor avbryts och i stället får ingå i upphandlingen av nytt ekonomisystem. Avtalet med Visma Commerce AB avseende IoF förlängs till och med driftstart av det nya systemet. FöredragningsPM regionstyrelsen , nytt ekonomisystem 6. Periodrapport mars 2018 Diarienummer: 18RS2282 att lägga periodrapporten per mars 2018 till handlingarna. Helårsprognosen per mars uppgår till 150 miljoner kronor (150 miljoner kronor). Verksamheternas helårsprognoser räknas samman till -20 miljoner kronor. I prognosen ingår preliminärt beräknade intäktsförstärkningar från regeringens vårändringsbudget för 2018, vilken presenterades 16 april. Verksamheternas kostnader har hittills i år fortsatt att stiga, om än i en något dämpad takt jämfört med föregående år. Den prognostiserade nettokostnadsutvecklingen för helår 2018 uppgår till 2,2 procent. Lönekostnaderna förväntas öka med 3,0 procent. Prognosen förutsätter dock att verksamheterna vidtar de åtgärder man har ålagt sig för att nå en ekonomi i balans, och att åtgärderna har förväntad effekt. FöredragningsPM regionstyrelsen , periodrapport mars 2018 Periodrapport mars Handlingsplan för hållbara arbetsplatser Diarienummer: 18RS1131 att anta handlingsplan för hållbara arbetsplatser (9)

5 Region Örebro läns handlingsplanplan för hållbara arbetsplatser ska kvalitetssäkra regionens arbetsmiljöarbete. Den ska ge stöd till chefer och medarbetare så de kan samverka för att skapa en hälsofrämjande och långsiktigt hållbar arbetsmiljö. FöredragningsPM regionstyrelsen , handlingsplan för hållbara arbetsplatser Handlingsplan för hållbara arbetsplatser efter personalutskottets sammanträde den 18 april 8. Svar på remiss om förslag till en treårig utbildning för tandhygienister Diarienummer: 18RS1436 att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Utbildningsdepartementet. Utbildningsdepartementet har översänt promemoria för remiss angående förslag om en treårig tandhygienistutbildning. I promemorian föreslås att kraven på utbildning för en tandhygienistexamen, som nu omfattar 120 högskolepoäng motsvarande 2 år, ska ökas med 60 högskolepoäng vilket motsvarar ytterligare ett års heltidsstudier det vill säga totalt 3 år. Förslagen i promemorian är avsedda att höja kvaliteten på tandhygienistutbildningen och ge de studenter som erhåller tandhygienistexamen bättre förutsättningar att möta de krav som yrkesverksamheten ställer på tandhygienister i dag. Förordningsändringen föreslås träda i kraft den 1 januari Region Örebro län ställer sig positiv till att tandhygienistexamen blir treårig utifrån promemorians intentioner. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på remiss om förslag till en treårig utbildning för tandhygienister Remissvar angående förslag till treårig utbildning för tandhygienistexamen Remiss - Förslag till en treårig utbildning för tandhygienistexamen 9. Region Örebro läns miljöpris 2018 Diarienummer: 18RS267 Malin Isaksson att delegera till regionstyrelsens ordförande att mot bakgrund av diskussionen vid styrelsemötet besluta om vem/vilka som ska få Region Örebro läns miljöpris Varje år delas ett eller flera miljöpris ut på sammanlagt kronor. I år har det inkommit fyra nomineringar till 2018 års miljöpris: 5 (9)

6 1. Pilotprojektet Digitala vårdmöten: Medicinmottagning 1 på Universitetssjukhuset Örebro, Ungdomsmottagningen Knuffen, samt Vivalla vårdcentral 2. Nytt arbetssätt för ogräsbekämpning, Driftgrupp Park, Område fastigheter, Regionservice 3. Koldioxidscreening av aktieportföljen, Caroline Hansson, finanscontroller, ekonomistaben, Regionkansliet 4. Projektet TolkDirekt, Tolkcentralen för teckenspråk På sammanträdet kommer förslag om vem som ska få priset att redovisas. För att ett beslut inte ska riskera att avslöjas i förtid, genom att komma i protokollet, föreslås att styrelsen vid sitt sammanträde diskuterar, och informellt beslutar om vem priset ska gå till och att man sedan delegerar till ordföranden att fatta det formella beslutet. FöredragningsPM regionstyrelsen , Region Örebro läns miljöpris 2018 Sammanställning av nomineringar till Region Örebro läns miljöpris Tillsyn av verksamheten vid allmänpsykiatrisk öppenvård och psykiatrisk akut- och heldygnsvård, Område psykiatri Diarienummer: 18RS2246 Karin Haster att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar på Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) frågor. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har initierat ett ärende för tillsyn av psykiatrin i Region Örebro län. I tillsynen kommer IVO att följa patientens väg genom den psykiatriska vårdkedjan och närmare granska bland annat styrning och ledning, tillgänglighet, kontinuitet, vårdmiljö, självmordsprevention, samverkan, kompetens och kommunikation. Den aktuella tillsynen inriktas i nuläget på verksamhetsområdena allmänpsykiatrisk öppenvård och psykiatrisk akut- och heldygnsvård. Urvalet har skett mot bakgrund av bland annat granskning av tidigare ärenden hos IVO. Inspektionen för vård och omsorg (IVO), Avdelning Mitt Hälso- och sjukvårdsförvaltningen FöredragningsPM regionstyrelsen , tillsyn av verksamheten vid allmänpsykiatrisk öppenvård och psykiatrisk akut- och heldygnsvård Svar på Inspektionen för vård- och omsorgs begäran med anledning av planerad verksamhetstillsyn inom område psykiatri Aktivitetsplan 2018 för område Psykiatri Kvalitetsberättelse 2017 för område Psykiatri 6 (9)

7 11. Svar på remiss Ett fönster av möjligheter stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende, SOU 2017:112 Diarienummer: 18RS1214 att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Socialdepartementet. Utredningen har haft uppdraget att föreslå åtgärder för att stärka barnrättsperspektivet för barn som vistas i skyddats boende tillsammans med en vårdnadshavare. Utgångspunkt är barnets grundläggande mänskliga fri- och rättigheter och barnets bästa enligt FN:s konvention om barnets rättigheter. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på remissen Ett fönster av möjligheter - stärkts barnperspektiv för barn i skyddat boende Svar på remissen Ett fönster av möjligheter - stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende remiss 12. Svar på revisionsrapport Vård för de mest sjuka äldre Diarienummer: 17RS7539 att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till revisorerna. Revisorerna i Region Örebro län har överlämnat rapporten Vård för de mest sjuka äldre. Den samlade bedömning som revisorerna gör är att regionstyrelsen i begränsad omfattning säkerställer att vården till de mest sjuka äldre är tillgänglig och ändamålsenlig. Bedömningen baseras framför att på brister vad gäller den akuta vården. På grund av bland annat vårdplatsbrist blir vården fragmentiserad med korta vårdtider och det finns en upplevelse av att patienterna aldrig blir tillräckligt färdigutredda. Omhändertagandet utanför sjukhuset räcker heller inte till enligt revisorerna som presenterar fyra rekommendationer för att förbättra vården. Regionstyrelsens samlade bedömning är att omhändertagandet på akutmottagningarna behöver förbättras, även om vissa förbättringar gjorts efter revisionen. Dessutom instämmer regionstyrelsen i att omhändertagandet utanför sjukhusen måste förbättras men betonar samtidigt att ett omfattande förbättringsarbete pågår med anledning av den nya lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård som trädde i kraft vid årsskiftet. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på revisionsrapporten Vård för de mest sjuka äldre Svar på revisionsrapporten Vård för de mest sjuka äldre Revisionsrapport - Vård för de mest sjuka äldre 7 (9)

8 13. Besvarande av motion om tredimensionellt ultraljud för att upptäcka förlossningsskador Diarienummer: 17RS2880 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att motionen avslås. I en motion föreslår Alliansen i Region Örebro län genom partiföreträdarna för M, L, KD och C att Region Örebro län investerar i den utrustning och kompetensutveckling som krävs för att kunna erbjuda kvinnor i Region Örebro län med misstänkt dolda förlossningsskador ett tredimensionellt analt ultraljud. En rapport från SBU (Statens beredning för medicinsk och social utvärdering) har visat att om ultraljud används som undersökningsmetod direkt efter förlossning skulle fler skador på ändtarmens slutmuskler upptäckas och åtgärdas. I sitt svar på motionen skriver regionstyrelsen att rapporten från SBU visar att det skulle krävas en stor investering i apparatur och utbildning för att kunna erbjuda ultraljud av ändtarmen rutinmässigt. Ett alternativ är därför enligt SKL att utveckla mer tillgängliga rutinmetoder för att utesluta stora förlossningsskador hos alla födande kvinnor. På kvinnokliniken finns i dag en sådan utrustning som motionen handlar om. Investeringen har gjorts med anledning av en forskningsstudie. Om den fortsatta forskningen skulle leda till en rekommendation om rutinmässig screening med ultraljud skulle produktionsbortfallet för utbildningen motsvara 1,5 års heltidstjänst för en läkare på kvinnokliniken. Kvinnoklinikens beräkningar stämmer väl med SBU:s bedömning att ett generellt erbjudande om ultraljud förutsätter omfattande investeringar. För att en undersökningsmetod ska erbjudas alla, så kallad screening, behöver dess sammanlagda fördelar överväga nackdelarna. SBU:s slutsats är som redan nämnts att när det gäller förlossningsskador i ändtarmens slutmuskler behövs det mer forskning för att kunna avgöra vilka undersökningsmetoder som bör användas rutinmässigt. Regionstyrelsen ser ingen anledning att göra någon annan bedömning. Regionstyrelsen föreslår med hänvisning till det resonemang som förs i svaret att motionen avslås. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på motion från Alliansen om tredimensionellt ultraljud för att upptäcka förlossningsskador Svar på motion från Alliansen om tredimensionellt ultraljud för att upptäcka förlossningsskador Motion till Regionfullmäktige, Region Örebro län från (M), (C), (KD) och (L) om tredimensionellt ultraljud för att upptäcka förlossningsskador 14. Remissvar till betänkandet Etikprövning en översyn av reglerna om forskning och hälso- och sjukvård 8 (9)

9 Diarienummer: 18RS947 att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Utbildningsdepartementet. Region Örebro län har beretts tillfälle att avge remissvar avseende utredning om nya etikprövningslag. Utredningen innehåller förslag avseende förtydliganden, utökningar och klarlägganden avseende vad som ska omfattas av forskningsetisk prövning. Utredningen har också haft till uppgift att föreslå förtydliganden avseende regelverket för den kliniska utveckling som sker i gränsområdet mellan klinisk forskning och etablerad hälso- och sjukvård. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på remissen Etikprövning - en översyn av reglerna om forskning och hälso- och sjukvård Svar på remissen Etikprövning - en översyn av reglerna om forskning och hälso- och sjukvård remiss etikprovning--en-oversyn 15. Skandionkliniken, ekonomiska förutsättningar Diarienummer: 18RS3060 Vid sammanträdet kommer ledamöterna att få information om läget beträffande verksamhet och ekonomi i Skandionkliniken. Ledamöterna ges sedan tillfälle att mot bakgrund av styrelsens uppsiktsplikt diskutera ärendet. 16. Regiondirektörens information 1. Projekt Hälso- och sjukvård målbild 2030, Magnus Persson 2. Ekonomisk uppföljning för hälso- och sjukvårdsförvaltningen samt Folktandvården 3. Övergripande information om sommarplanering inom hälso- och sjukvården 4. Hantering av hot och våld mot förtroendevalda, Niklas Tiedermann 5. Region Örebro läns vision, Marjetta Leijonhufvud 6. Almedalen 2018, Marjetta Leijonhufvud 7. Utredning Närsjukvårdscentrum i Örebro, Ewa-Lena Sjöberg, Tommy Larserö 9 (9)

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2017-02-02 Tid:

Läs mer

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (8) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-12-02 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2018-08-29 Tid: kl. 10:00-11:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: fredag den 27 oktober 2017, kl 13:15-15:15 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Andreas Svahn

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-10-13 Tid: kl. 10:00-16:00, Gruppmöten kl. 9.00-10-00 Plats: OBS! Kävesta folkhögskola, Sköllersta,

Läs mer

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-09-30 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 1 (6) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl 10.00-12.00 Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Sammanträdesdatum: 2017-05-31 Tid: kl. 09:00-15:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöte Majoriteten: Linden Gruppmöte Alliansen:

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2017-10-18 Tid: kl. 10:00-15:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöten: kl 9.00-10.00 Majoriteten i Linden, Alliansen

Läs mer

Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg

Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträde med personalutskottet den 19 augusti 2014 Plats: Blå salongen, Residenset, Vänersborg Tid: Kl. 09.00-15.00

Läs mer

Yttrande över motion Grön Rehabilitering

Yttrande över motion Grön Rehabilitering 1(2) Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-12-17 RS140276 Regionfullmäktige Yttrande över motion Grön Rehabilitering Förslag till beslut Regionfullmäktige avslår motionen. Motionen I en motion om

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg Plats och tid Linden kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Ulla Berg (S) (ordförande) Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro. Andreas Svahn (S) Ordförande

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro. Andreas Svahn (S) Ordförande 1 (5) Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl 09.00 12.00 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Andreas Svahn Ordförande Justerare: Torbjörn Appelqvist Justerat den: 26 september

Läs mer

Regionstyrelsen. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-12:00. Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn

Regionstyrelsen. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-12:00. Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2017-08-31 Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2018-12-19 Tid: kl. 09:30-12:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Nämnd för samhällsbyggnad

Nämnd för samhällsbyggnad Kallelse Sammanträde med: Nämnd för samhällsbyggnad Sammanträdesdatum: 2017-09-20 Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Husaren Kumla Folkets hus Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 56-66

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 56-66 PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Närvarande: Sal C, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Övriga: Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör Kristina

Läs mer

Regionstyrelsen 67-80

Regionstyrelsen 67-80 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 67-80 Tid: 2015-04-21, kl 13:00-15:10 Plats: Regionens hus, sal A 75 Dnr RJL2015 /88 Yttrande över Granskning av allmänpsykiatrin för vuxna, LJR2014/21 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Regionkontoret den 18 maj 2018, kl , Storgatan 27, Uppsala. Bertil Kinnunen (S) Bengt-Ivar Fransson (M)

Regionkontoret den 18 maj 2018, kl , Storgatan 27, Uppsala. Bertil Kinnunen (S) Bengt-Ivar Fransson (M) Protokoll 1 (10) Plats och tid: Regionkontoret den 14 maj 2018, kl. 13:00 15:00 ande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson (M) Börje Wennberg

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 24 29 Datum 2019-09-23 1 (4) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-09-23 kl 09.00-15.00 Plats: Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina

Läs mer

Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3

Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eiderbrant Ulf Datum 2015-05-27 Diarienummer SCN-2015-0183 Socialnämnden Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3 Förslag till beslut

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård

Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård 9/2017 1 (6) Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård Datum Tisdagen den 12 december 2017 Tid 15.10-16:15 Plats Södertörnssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) (L) (M) (M) (KD) (C) (S) (S) (V)

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Ett fönster av möjligheter - stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende

Ett fönster av möjligheter - stärkt barnrättsperspektiv för barn i skyddat boende Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjestöd Sida 1 (5) 2018-03-12 Handläggare Patricia Hamberg Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-04-12 Svar på remiss

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus INNEHÅLLSFÖRTECKNING 12 Anmälan av entledigande och fyllnadsval från medlemsorganisation 6 13 Regionförbundets delårsrapport 2013-08-31, dnr

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: REGIONSTYRELSEN Sammanträdesdatum: 2016-10-19 Tid: kl. 09:30-13:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-05-20 Tid: kl. 10:00-16:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 i Örebro Vänligen meddela nämndsekreteraren

Läs mer

9 Yttrande över Utbildningsdepartement ets promemoria med förslag till en treårig utbildning för tandhygienistexamen LS

9 Yttrande över Utbildningsdepartement ets promemoria med förslag till en treårig utbildning för tandhygienistexamen LS 9 Yttrande över Utbildningsdepartement ets promemoria med förslag till en treårig utbildning för tandhygienistexamen LS 2018-0311 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-05-02 LS 2018-0311 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Sammanträde med programberedningen för akutsjukvård

Sammanträde med programberedningen för akutsjukvård 1 (10) Kl. 14:00-14:45 34-41 Sammanträde med programberedningen för akutsjukvård Marie Ljungberg Schött (M) Dag Larsson (S) Plats Karolinska Universitetssjukhuset Solna Hus Q1, Lilla salen Närvarande ledamöter

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Sammanträde med: Kallelse Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Revidering av handling i ärende nr 9 och 10, Verksamhetsberättelse med bokslut 2016 samt Verksamhetsplan med budget 2017 -

Läs mer

1. Protokollsjustering

1. Protokollsjustering KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE Staben Administration juridik och säkerhet, Kristina Berglund DATUM 2016-02-16 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen,

Läs mer

Ändrade övergångsbestämmelser för den föreslagna lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Ändrade övergångsbestämmelser för den föreslagna lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (5) 2017-03-31 Handläggare: Joakim Olsson, 08 508 19 207 Pia Sundqvist, 08 508 18 161 Till

Läs mer

K a l l e l s e o c h f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Fastighets-, teknik- och miljöutskottet

K a l l e l s e o c h f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Fastighets-, teknik- och miljöutskottet Tid: 13:30-16:00 Plats: Tjädern, Regionkontoret Ledamöter Karin Jansson (MP), ordförande Jan Lahenkorva (S), vice ordförande Kristina Sjöström (V) Patrik Stenvard (M) Richard Carlsson (SD) Ersättare Marcus

Läs mer

Remissvar avseende För barnets bästa? Utredningen om tvångsåtgärder mot barn inom psykiatrisk tvångsvård (SOU 2017:111)

Remissvar avseende För barnets bästa? Utredningen om tvångsåtgärder mot barn inom psykiatrisk tvångsvård (SOU 2017:111) Remissvar 1 (5) Datum Vår beteckning 2018-04-23 SBU2018/53 Regeringskansliet Socialdepartementet Er beteckning S2018/00232/FS Remissvar avseende För barnets bästa? Utredningen om tvångsåtgärder mot barn

Läs mer

Västra Götalandsregionen 1 (3) Yttrande Datum 2015-01-14 Diarienummer RS 1705 2014 Ärende 4 och HS 150-2015 Regionstyrelsen Yttrande över motion av Linn Brandström m.fl. (M) om mödrahälsovård och gynekologi

Läs mer

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Tjänstgörande ledamöter Bengt Storbacka (S) (ordförande) Catrin Steen (MP) (vice ordförande) Torbjörn Ahlin (C) (2:e vice ordförande) 25-27

Läs mer

3. Motion till Region Örebro län från Kristdemokraterna om att skapa ett heltäckande regionpaket för turist- och besöksnäringen Diarienummer: 15RS3502

3. Motion till Region Örebro län från Kristdemokraterna om att skapa ett heltäckande regionpaket för turist- och besöksnäringen Diarienummer: 15RS3502 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-08-25 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland 1(2) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Bengt Widgren, FoUU-chef Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130446 Regionfullmäktige Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-18 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 09:00 12:00 Plats Regionens hus - Södra vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: REGIONSTYRELSEN Sammanträdesdatum: 2016-09-29 Tid: kl. 09:30-14:30 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Vänligen meddela nämndsekreteraren om du kommer att närvara

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Tid 2017-05-16 13:00-15:25 Plats Lokal Rottnen/Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö ande ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 15-27

Driftnämnden Psykiatri 15-27 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-03-01 Driftnämnden Psykiatri 15-27 Tid: Onsdag 1 mars kl. 10:00 16:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Sammanträde med programberedningen för akutsjukvård

Sammanträde med programberedningen för akutsjukvård 1 (16) Kl. 14:05-15:50 52-63 Sammanträde med programberedningen för akutsjukvård Marie Ljungberg Schött (M) Dag Larsson (S) Plats Mälarsalen, Landstingshuset Närvarande ledamöter Marie Ljungberg Schött

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.15. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Socialutskottets betänkande Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Sammanfattning Utskottet ställer sig bakom regeringens förslag till lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso-

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Regionfullmäktige. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-17:00. Plats: Sessionssalen, Rådhuset Örebro

Regionfullmäktige. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-17:00. Plats: Sessionssalen, Rådhuset Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionfullmäktige Sammanträdesdatum: 2019-02-12 Tid: kl. 09:00-17:00 Plats: Sessionssalen, Rådhuset Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är

Läs mer

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017 Protokoll 1 (12) Plats och tid:, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson

Läs mer

Regionstyrelsen 1-25

Regionstyrelsen 1-25 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 1-25 Tid: 2018-01-30, kl 09:00-14:45 Plats: Regionens hus, sal A 8 Motion - Hur ska framtidens sjukvård ges i Region Jönköpings län? Diarienummer: RJL 2016/3444 Beslut

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Sammanträde i Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Sammanträde i Landstingsstyrelsens arbetsutskott Central förvaltning Sammanträde 2016-03-29 Sida 1 (11) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2016-03-29, kl 09:30 Plats: Falun, Landstingshuset, Futurum Dessa handlingar finns att tillgå

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Sammanträdesdatum: 2018-04-05 Tid: kl. 10:00-16:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAI'vfMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid ande Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1 :e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e

Läs mer

Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg

Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg Regionstyrelsen Svar på revisionsrapport Granskning av avvikelsehantering Region Kronoberg Ordförandes förslag till beslut Föreslås att regionstyrelsen beslutar att godkänna svar på revisionsrapport Granskning

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Datum Dnr 2015-02-12 RS140413 RHR140013 Region Hallands revisorer Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Regionstyrelsen har noterat revisorernas synpunkter och avger härmed svar på vilka

Läs mer

Svar på remiss av betänkandet Ett fönster av möjligheter

Svar på remiss av betänkandet Ett fönster av möjligheter Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Analys och kvalitet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-27 Handläggare Susanna Juvas Hagbjörk Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLL 46 54 Datum 2015-10-29 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Plats: Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2016-12-02 1 (7) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2016-12-02 kl.09.00-16.00 Plats: Representationsvåningen, C-Block,

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2016-09-28 Siv Ahlstrand Vice Ordförande Magnus Andersson Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 41-53

Driftnämnden Psykiatri 41-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri 41-53 Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Bengt Kjellgren (M) Axel

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Lokal barnombudsman och handlingsprogram för att stärka barns rättigheter

Lokal barnombudsman och handlingsprogram för att stärka barns rättigheter HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-03-11 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Susanne Forss-Gustafsson Telefon: 08-508

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013

Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013 Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013 FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträde med personalutskottet 15 januari 2013 Plats: Blå salongen, residenset, Vänersborg Tid: Kl.

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Kerstin Lindell Medicinsk rådgivare 040-6753025 Kerstin.H.Lindell@skane.se YTTRANDE Datum 2018-04-04 Dnr 1800326 1 (5) Remiss. För barnets bästa? Utredningen om tvångsåtgärder

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 1429/2016 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-01-17 Klockan: 09:00-11:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Fisun Yavas (S) Per-Åke

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (11) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (11) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-14.00 Med avbrott för lunch 11.30-12.30

Läs mer

Nämnd för folkhälsa och sjukvård 15-32

Nämnd för folkhälsa och sjukvård 15-32 PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Hooks Herrgård, Hok Närvarande: Beslutande: Rachel De Basso (S) ordf. Martin Nedergaard-Hansen (BA) 1:e v ordf. Thomas Bäuml (M) 2:e v ordf. Erik Wågman (S) Eva Eliasson

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD)

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Lindeskolans aula, kl. 15:30-16:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Margareta

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-02-11

KALLELSE. Datum 2015-02-11 KALLELSE Datum 2015-02-11 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson För kännedom: Landstingsfullmäktiges ledamöter Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Planeringsdelegationen 1-15

Planeringsdelegationen 1-15 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén Marcus Eskdahl (S) Carina Ödebrink (S) Övriga:

Läs mer

Ny övergångsbestämmelse i lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Ny övergångsbestämmelse i lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Socialutskottets betänkande 2017/18:SoU11 Ny övergångsbestämmelse i lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Sammanfattning Utskottet föreslår att riksdagen antar regeringens

Läs mer

Revisionernas granskning av upphandling

Revisionernas granskning av upphandling 1(2) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130077 Region Hallands revisorer Revisionernas

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus 1 (6) Programberedning 3-4/2017 Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri Datum Tid 13.30-16.30 Plats Gästmatsalen, Restaurang 61:an, Huddinge sjukhus Ledamöter (L) (C) (S) (S) Jessica

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Jessica Ericsson (L)

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Jessica Ericsson (L) 1 (8) Programberedning 3- Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri Datum Tid 14.00-17.05 (Sammanträdet ajourneras 14.30-14.40) Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 3 mars 2015, kl. 09.30-16.00 (lunchuppehåll kl 12-13) Plats: Kallade: Konferensrum Balgö, Sjukhuset i Varberg, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta:

Läs mer