Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse"

Transkript

1 Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Sammanträdesdatum: Tid: kl. 10:00-16:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöten kl 9:00-10:00, Majoriteten i Linden, Alliansen i Granen, Eklundavägen 2 Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är ersättare meddelar om du kommer att närvara. Tänk på våra allergiker och undvik starka dofter. Ledamöter kallas Bengt Storbacka (S), ordförande Catrin Steen (MP), vice ordförande Torbjörn Ahlin (C), 2:e vice ordförande Ewa Viktorsson (S) Peter Björk (S) Margareta Scherlund (S) Inga-Britt Ritzman (S) Gunilla Pihlblad (S) Muris Beslagic (S) Stefan Backius (V) Sara Dicksen (M) Håkan Söderman (M) Anna Stark (M) Magnus Lagergren (KD) Virosa Viberg (SD) Ersättare underrättas Veronica Ulfgren (S) Lasse Sjöberg (S) Jessica Carlqvist (V) Jan Grounes (MP) Geoffrey Lameck (M) Birgitta Borg (L) Amanda Höjer (C) 1 (6) Postadress Region Örebro län Box 1613, Örebro E-post: regionen@regionorebrolan.se

2 1. Protokollsjustering att jämte ordföranden justera dagens protokoll utse Anna Stark (M) med Virosa Viberg (SD) som ersättare. 2. Information till fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor 1. Konstprojektet "Bortom de blå bergen" - Ulrika Stigbäck 2. Workshop om kulturplanen - Rikard Åslund/Lena Adem 3. Politiska mål (stående punkt): - Kultur och hälsa - Rikard Åslund - Alla barns rätt till professionell kultur i skola/förskola - Rikard Åslund 3. Komplettering av sammanträdesdatum för år 2018 fokusnämnd för kultur, bildning och ideell sektor tillika folkhögskolestyrelse Diarienummer: 18RS2272 att utöka fokusnämndens ordinarie sammanträden under år 2018 med den 14 september, i och med detta ska sammanträdena äga rum klockan följande datum: torsdagen den 1 februari, torsdagen den 1 mars, torsdagen den 5 april, onsdagen den 30 maj, torsdagen den 13 september, fredagen den 14 september, torsdagen den 11 oktober, torsdagen den 22 november. Fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor beslutade den 12 oktober 2017 om sammanträdestider för år Nu finns ett behov av att utöka detta med fredagen den 14 september Komplettering av sammanträdesdatum (6)

3 4. Ändring av rapportörskap i fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor Diarienummer: 18RS2273 att utses som rapportör efter Sven-Erik Sahlén (KD), i Bildning och i Folkhögskolor, att utses som rapportör efter Reza Javid (S) i Ideell sektor, samt att utses som rapportör efter Carina Östrand (S) i Riksteatern Örebro. Det är viktigt att fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor får ta del av omvärldskunskap och nyheter inom olika områden som nämnden ansvarar för. Ett sätt att tillgodose detta kunskapsbehov är att utse rapportörer som med viss regelbundenhet besöker nämnden eller på annat sätt delger aktuell information kopplat till respektive område. Fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor har senast den 3 mars valt rapportörer bland fokusnämndens ledamöter efter olika verksamhetsområden. Med hänsyn till att Sven-Erik Sahlén (KD), Reza Javid (S) och Carina Östrand (S) har entledigats från uppdraget i fokusnämnden görs nu en uppdatering av rapportörskapen. I övrigt är uppdragen och förutsättningarna för rapportörskapet oförändrade. Ändring av rapportörskap i fokusnämnd för kultur, bildning och ideell sektor Riktlinjer för rapportörskap för uppdrag i fokusnämnd för kultur, bildning och ideell sektor 5. Redovisning av delegationsbeslut Diarienummer: 18RS1723 att godkänna redovisningen. Fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor har överlåtit sin beslutanderätt till ordförande eller tjänsteman i enlighet med gällande delegationsordning. Dessa beslut ska redovisas till den nämnd som har fattat beslut om delegering. Följande beslut redovisas: 3 (6)

4 Bidrag beslutat av utvecklingsledare film, diarienummer 18RS1723 bilaga Redovisning av delegationsbeslut Delegationsbeslut Stipendium filmproduktion En enda bokstav 6. Svar på remiss om fler filminspelningar till Sverige Diarienummer: 18RS2216 Rikard Åslund att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Kulturdepartementet. 1.1 Regeringen vill ha fler filminspelningar i Sverige. Tillväxtverket och Svenska Filminstitutet, har utrett vad staten kan göra för att fler filminspelningar ska ske i Sverige, på uppdrag av regeringen. Fler filminspelningar skulle kunna utveckla Sveriges regioner både ekonomiskt och kulturellt, och stärka konkurrenskraften hos svenska företag och branscher som är inblandade i film- och teveproduktioner. Regeringen har särskilt velat att det utreds om Sverige bör införa ett så kallat produktionsincitament, och hur det i så fall skulle kunna se ut. 1.2 Film- och teveproduktioner får skattereduktioner i många länder. Produktionsincitament är en subvention för den audiovisuella sektorn. Det innebär att film- och teveproduktioner kan få skattereduktioner eller ekonomisk kompensation för sina kostnader inom ett specifikt land eller en del av ett land (en region eller en delstat). I dag erbjuder 27 stater i Europa produktionsincitament i någon form, liksom många delstater i USA med flera platser i världen. År 2018 väntas Sverige, Danmark, Luxemburg och Liechtenstein vara de enda länder i EU- och EES-området som inte har någon form av produktionsincitament. 1.3 Sverige missgynnas i internationell konkurrens. Tillväxtverket och Svenska Filminstitutet drar slutsatsen att det finns en snedvriden konkurrens för den svenska film- och tevebranschen och för Sverige som inspelningsland. Andra länder erbjuder nämligen billigare lösningar än vad den svenska film- och tevebranschen kan göra, tack vare produktionsincitament. Sverige missgynnas därför i konkurrensen om inspelningsplatser för internationella filmer. Detta urholkar kompetens och kapacitet i Sverige. Film- och tevebranschens samlade tillväxt är svag, och vi ser dessutom tecken på en hårdnande konkurrens med risk för utslagning. Antalet filmproduktioner i Sverige har ökat mindre än i både resten av EU och resten av världen. Denna utveckling ser ut att kunna fortsätta. Situationen ger en rad negativa konsekvenser och uteblivna effekter för hela sektorn kulturella och kreativa näringar, för regional tillväxt och utveckling och för Sverigebilden i utlandet. Några exempel på uteblivna effekter: Transaktioner som sker mellan film- och tevebranschen och i princip alla övriga 4 (6)

5 delbranscher inom kulturella och kreativa näringar, till betydande värden. Dessa samarbeten driver ofta innovationer, inte minst för digital produktion. Regional tillväxt och stärkt attraktionskraft. På lång sikt genererar filminspelningar till exempel export: Internationella filmturister bidrar till konsumtionen i regionerna, och både regionernas och hela Sveriges internationella attraktionskraft och synlighet stärks. Många internationella filmturister kan exempelvis tänkas vilja resa till flera platser i Sverige för att följa i Ingmar Bergmans fotspår under 2018, när det är 100 år sedan hans födelse. 1.4 Tillväxtverket och Svenska Filminstitutet föreslår en produktionsrabatt. Ett samlat förslag ges för att förändra situationen, med delarna: Inför ett statligt produktionsincitament i form av en produktionsrabatt till företag på minst 25 procent. Säkerställ att den statliga produktionsrabatten ger positiva samhällsekonomiska effekter. Region Örebro län (regionen) ser positivt på rapporten och dess förslag. Sverige behöver produktionsincitament för att locka till sig inspelningar. Regionen blir i annat fall missgynnade i förhållande till grannländer och andra länder i Europa. Filminspelningar till Sverige Svar på remiss om fler filminspelningar till Sverige av remiss om fler filminspelningar till Sverige 7. Verksamhetsberättelse med bokslut 2017 för Fellingsbro folkhögskola Diarienummer: 18RS2164 Jan Carlsson att fastställa verksamhetsberättelse och bokslut för 2017 för Fellingsbro folkhögskola. Fellingsbro folkhögskola har med utgångspunkt från Folkbildningsrådets direktiv och uppdraget från Region Örebro län genomfört 2017 års verksamhet. Verksamhetsberättelsen beskriver hur Fellingsbro folkhögskola arbetat för att uppnå syften, mål och uppdrag. FöredragningsPM till fokusnämnd för kultur, bildning och ideell sektor , Verksamhetsberättelse 2017 Fellingsbro folkhögskola Verksamhetsberättelse och bokslut 2017 Fellingsbro folkhögskola 8. Verksamhetsberättelse med bokslut 2017 för Kävesta folkhögskola Diarienummer: 18RS1994 Lisa Rosander att fastställa verksamhetsberättelsen med bokslut för 2017 för Kävesta folkhögskola. 5 (6)

6 Kävesta folkhögskola har med utgångspunkt från Folkbildningsrådets direktiv och uppdraget från Region Örebro län genomfört 2017 års verksamhet. Verksamhetsberättelsen beskriver hur Kävesta folkhögskola har arbetat för att uppnå syften, mål och uppdrag. Verksamhetsberättelse med bokslut 2017 Kävesta folkhögskola Verksamhetsberättelse med bokslut 2017 Kävesta folkhögskola 9. Information till folkhögskolestyrelsen Anders Nordström Folkhögskolornas ekonomiska läge - Anders Nordström 10. Information till fokusnämnden för kultur, bildning och ideell sektor 1. Information från Regionbiblioteket - Peter Alsbjer 2. Besök av föreningar/organisationer - Janni Bohman - Riksteatern i Örebro län, Lena Backlund - Scouterna i Örebro län, Michael Bergen 6 (6)

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-10-13 Tid: kl. 10:00-16:00, Gruppmöten kl. 9.00-10-00 Plats: OBS! Kävesta folkhögskola, Sköllersta,

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2017-02-02 Tid:

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Sammanträde med: Kallelse Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Revidering av handling i ärende nr 9 och 10, Verksamhetsberättelse med bokslut 2016 samt Verksamhetsplan med budget 2017 -

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-05-20 Tid: kl. 10:00-16:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 i Örebro Vänligen meddela nämndsekreteraren

Läs mer

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Tjänstgörande ledamöter Bengt Storbacka (S) (ordförande) Catrin Steen (MP) (vice ordförande) Torbjörn Ahlin (C) (2:e vice ordförande) 25-27

Läs mer

Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige

Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige Avdelningen för främjande länskulturfunktioner 2018-05-24 KN 2018/395 Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige Ärendebeskrivning I ärendet behandlas svar på remiss på rapporten Fler filminspelningar

Läs mer

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-16:00

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-16:00 Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bengt Storbacka (S) (ordförande) Catrin Steen (MP) (vice

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2018-08-29 Tid: kl. 10:00-11:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2017-10-18 Tid: kl. 10:00-15:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöten: kl 9.00-10.00 Majoriteten i Linden, Alliansen

Läs mer

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Sammanträdesdatum: 2017-05-31 Tid: kl. 09:00-15:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöte Majoriteten: Linden Gruppmöte Alliansen:

Läs mer

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2016-12-08 Tid: kl. 10:00-16:00 Gruppmöten

Läs mer

Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige

Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige Avdelningen för främjande länskulturfunktioner TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2018-05-24 KN 2018/395 Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige Ärendebeskrivning I ärendet behandlas svar

Läs mer

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-09-30 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2017-12-07 Tid: kl. 10:00-16:00 Plats: Konferensrum Kumla i Stadshuset, Kumla kommun Gruppmöten: kl 9.00-10.00: Majoriteten i

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (11) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (11) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-14.00 Med avbrott för lunch 11.30-12.30

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, onsdagen den 26 april 2017 kl. 9.00 i Näset, kommunhuset OBS! Tänk på våra allergiker och använd inte

Läs mer

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Sammanträde med: NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2017-01-23 Tid: kl. 10:00-16:00 Gruppmöten kl 9:00-10:00: Majoriteten i Linden, Alliansen i Granen Eklundav. 2, SD i Persiljan,

Läs mer

NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Sammanträde med: NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2016-05-30 Tid: kl. 10:00-16:00 Plats: Folkets Hus i Hällefors Vänligen meddela nämndsekreteraren om du kommer att närvara vid sammanträdet

Läs mer

Malin Hagström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet.

Malin Hagström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet. 1 / 12 Plats och tid Lagergrens gata 2, Karlstad. Lokal: Skeppet, entréplan, kl.09:30-16:00 Beslutande Stina Höök (M) (ordförande) Anton Bengtsson (M) Sara Kihlström (KD) Marianne Åhman (L) Sebastian Hidén

Läs mer

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Tjänstemän: Ricard Söderberg ANSLAGSBEVIS: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: Socialnämnden 2019-01-02 1/5 Sammanträdestid: 2019-01-02 kl. 9.00 10.00 Lokal: Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Ricard Söderberg (S), ordförande Ronny Hammargren (LP), vice ordf. Charlotte Wendel

Läs mer

Nämnd för samhällsbyggnad

Nämnd för samhällsbyggnad Kallelse Sammanträde med: Nämnd för samhällsbyggnad Sammanträdesdatum: 2017-09-20 Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Husaren Kumla Folkets hus Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som

Läs mer

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus INNEHÅLLSFÖRTECKNING 12 Anmälan av entledigande och fyllnadsval från medlemsorganisation 6 13 Regionförbundets delårsrapport 2013-08-31, dnr

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Torbjörn Jerlerup (S) Karl-Gustav Stegermark (KD) Linda Hedlund, utredare Magnus Juhlin, plan-och byggchef Ulf Grandin, byggnadsinspektör

Torbjörn Jerlerup (S) Karl-Gustav Stegermark (KD) Linda Hedlund, utredare Magnus Juhlin, plan-och byggchef Ulf Grandin, byggnadsinspektör 8 1(11) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, plan 3, Borgholm, kl 10:00-10:15 ande ledamöter Joel Schäfer (S), ordförande Tomas Zander (C), 1:e vice ordförande Marcel Anthonie van Luijn (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE , Sessionssalen i Örebro rådhus

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE , Sessionssalen i Örebro rådhus REGIONFULLMÄKTIGE 2014 12 04, Sessionssalen i Örebro rådhus INNEHÅLLSFÖRTECKNING 14 Årets Eldsjäl Utdelning av pris 6 15 Anmälan av entledigande från medlemsorganisation 7 16 Budkavle Lärdomar från nio

Läs mer

3. Motion till Region Örebro län från Kristdemokraterna om att skapa ett heltäckande regionpaket för turist- och besöksnäringen Diarienummer: 15RS3502

3. Motion till Region Örebro län från Kristdemokraterna om att skapa ett heltäckande regionpaket för turist- och besöksnäringen Diarienummer: 15RS3502 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-08-25 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Fler filminspelningar till Sverige

Fler filminspelningar till Sverige Fler filminspelningar till Sverige genom stärkta konkurrensvillkor för internationell filmproduktion Rapport 0239 Rapport i regeringsuppdraget Produktionsincitament och finansieringsstimulanser för filminspelningar

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 mars 2018 TN-2018/7 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 20 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-18.00, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (8) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-12-02 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Protokoll Socialnämnden. 8 januari 2019

Protokoll Socialnämnden. 8 januari 2019 8 januari 2019 SON 2018/929 Plats och tid Ösel, 8 januari 2019, klockan 14.00 16.00 Närvarande Beslutande Ersättare Rolf Öström (M), ordförande Johan Malmros (C), 1:e vice ordförande Håkan Ericsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-02 1-12

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-02 1-12 Socialnämnden 2015-01-02 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren kl. 11.00-12.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45

Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45 Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel Lindblom (V) (vice ordförande) Håkan Söderman (M) (2:e vice ordförande) Fredrik

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för kultur Tid: 17 maj 2016, kl 14.00-16.00 Plats: Lärken, Eklundavägen 1, Vid protokollet Mia Eriksson Justerat den: 20 maj 2016 Bengt Storbacka - - Ordförande

Läs mer

Sammanträde: Revisorskollegiet Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg

Sammanträde: Revisorskollegiet Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg Protokoll Sammanträde: Tid: Tisdagen den 11 december 2012 kl. 09.30 15.30 Plats: Konferensrum: Framtiden, Regionens Hus, Vänersborg Beslutande Ulf Sjösten, ordförande Bernt Sabel kl. 09.30 14.00 Tomas

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2009-01-28 Ärendeförteckning Sid nr 1 Justering...3 2 Anmälan om arbetsutskottets protokoll...4 3 Ansökan om bidrag till Föreningen Norra Berget...5 4 Information

Läs mer

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 AN-2018/27 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-17:30, Växthuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 1/3 Disponentvillan, 2018-10-15 18:00-18.40 111-119 Beslutande Erik Ezelius (S), Anna-Karin Skatt (S), Bengt Karlsson (S), Lena Andersson (S), Tony Pettersson (S), Anna Zöögling (S), Mathias Ezelius (S),

Läs mer

Plats och tid. Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00. Beslutande Ledamöter

Plats och tid. Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00. Beslutande Ledamöter 2015-01-21 1 (14) Plats och tid Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00 ande Ledamöter Björn Andreasson (M), Ordförande Susanne Andersson (M) Ola Kollén (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(14 ) Plats och tid Kommunhusets tingssal måndagen den 8 januari 2007 kl 08.30-09.30 Beslutande Ej beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Patrik Köhler (m)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Tekniska nämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-01-08 08:30-12:00 Plats Sessionssalen (S 7045), stadshuset, August Palms plats 1 Gruppmöte M och C 2019-01-07 kl. 16.30

Läs mer

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: fredag den 27 oktober 2017, kl 13:15-15:15 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Andreas Svahn

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 13:00 17:00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, onsdagen den 7 januari 2015 kl. 9.00 i Leja, kommunhuset Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Regionstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Regionstyrelsen 1(9) Plats: Närvarande: ande Sekreterare: Övriga närvarande: Träcentrum, Nässjö Erik Lagärde, Kd, Lennart Bogren, C, Tommy Bohman, S, Maria Frisk, Kd, Björn Fälth, Sd, Britt-Marie Glaad, S, Anders Karlgren,

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö PROTOKOLL 35 39 Datum 2015-05-21 1 (4) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2015-05-21 kl. 10.00-11.45 Plats: Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö Beslutande Torbjörn Lövendahl (S), ordförande

Läs mer

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Tilläggshandlingar KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Socialnämnden kallas till beslutande sammanträde torsdagen den 14 april 2016 kl. 09.00 i Kindla, hus Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Öresten, kommunhuset i Kinna, klockan 13.18-15.05 Beslutande S S S C C C L M M KD SD V Birgitta Andersson Andreas Augustsson (tjänstgör för Per Rosendahl)

Läs mer

PROTOKOLL Närvarande

PROTOKOLL Närvarande ST inom Sveriges Domstolar PROTOKOLL OMBUDSÅRSMÖTE DEN 9-10 NOVEMBER 2016 OMBORD PÅ BIRKA CRUISES Närvarande Avdelningsstyrelsens ordinarie ledamöter Anette Jellve Stockholms tingsrätt Marie Gustafsson

Läs mer

Valnämnden. Protokoll Vn 18/2018. Datum: Klockan: 09:30-12:00 Plats: Dialogen, Rådhuset

Valnämnden. Protokoll Vn 18/2018. Datum: Klockan: 09:30-12:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Vn 18/2018 Valnämnden Datum: 2018-05-25 Klockan: 09:30-12:00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Karl-Gustav Granberg (S) Arne Christianson (KD) Krister Tornberg (M) Birgitta Nordlöw

Läs mer

Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 45-54

Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 45-54 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Beslutande: Torbjörn Eriksson (KD) ordförande 45-50 Malin Olsson (M) ordförande, närvarande 51-54 Lars Carlborg (M) ers Malin Olsson

Läs mer

Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 8-19

Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 8-19 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer och attraktivitet 8-19 Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: ande: Malin Wengholm (M), Torbjörn Eriksson (KD), Maria Hörnsten (S), Jonas Magnusson (S), Martina Jansson, (S),

Läs mer

Närvarolista. Kommunfullmäktige. Beslutande. Övriga närvarande

Närvarolista. Kommunfullmäktige. Beslutande. Övriga närvarande 2(12) Närvarolista Beslutande Ledamöter Barbro Gustafsson (M), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S), 1:e vice ordförande Christer Aronsson (C), 2:e vice ordförande Bengt Viktorsson (M) Maria Radivoj

Läs mer

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg Plats och tid Linden kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Ulla Berg (S) (ordförande) Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt PROTOKOLL 1(13) Plats och tid, Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00 ande Se nästa sida Övriga deltagare Se nästa sida Plats och tid för justering Avser paragrafer 72-80 Sekreterare Martha Anderstedt Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-08 kl 10:00 10:40 1-7 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

Örebro Läns Bildningsförbund

Örebro Läns Bildningsförbund Örebro Läns Bildningsförbund 2017-2018 Ordförande Katarina Hansson Hammarberg 10 692 32 KUMLA 070-867 47 50 katarina.hansson@kumla.se Vice ordförande Susanna Stark Hällefors folkhögskola Klockarvägen 16

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-11-08 175 Plats och tid Kommunhuset, måndag 8 november 2010, kl. 19.00 19.50 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte Karlsson

Läs mer

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Protokoll Tn 5582/2015 Tekniska nämnden Datum: 2016-01-21 Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Närvarande ledamöter Charlotte Edberger Jangdin (C) Ida Eklund (S) Patrik Jämtvall (L) Eva Järliden (S)

Läs mer

Parlamentariska nämnden 27-36

Parlamentariska nämnden 27-36 PROTOKOLL 1(4) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), ordförande, Hans Toll (S), vice ordförande, Martin Hytting (M) Lennart Bogren (C) Per Hansson

Läs mer

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering.

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering. PROTOKOLL 1(6) Tid och plats Kl 18.00 18.45 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 18.00 18.20 ajournering. Omfattning 1-12 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf M) Bertil Myhrberg, 1:e

Läs mer

Ärenden. Sessionssalen

Ärenden. Sessionssalen Kallelse 1 (7) Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2018-12-07 KS 2018/968 Tid Torsdagen den 13 december 2018 klockan 16.00 Plats Sessionssalen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 350 Upprop 351 Fastställande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2007-12-12 1 (7) Tid Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Onsdagen den 12 december kl.09.00 14.50 med ajournering kl. 12.00 13.00 Karl Birger Blomdahlsalen, konserthuset i Växjö Marie-Louise Hilmersson,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 2011-01-13 1(6) Ärendeförteckning vid Miljö- och byggnadsnämndens sammanträde den 13 januari 2011 1 Val av ledamöter till miljö- och byggnadsnämndens arbetsutskott samt ersättare 2 Informationer 3 Övriga

Läs mer

Kungsholmens. stadsdelsnämnd

Kungsholmens. stadsdelsnämnd 1 4 Sida 1 (6) Tidpunkt: Måndag den 2 januari 2017, kl. 17.00 Lokal: Sammanträdesrummet Häggen, Justeras:, 2017-01-04 Maria Johansson (L) Tjänstgörande ordförande Mårten Svensson Risdal (S) Justerare Christin

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 24 29 Datum 2019-09-23 1 (4) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-09-23 kl 09.00-15.00 Plats: Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Protokoll 1(5) Valberedningen Tid och plats för Onsdagen den 19 juni 2019, Kl Folkets hus, Östersund.

Protokoll 1(5) Valberedningen Tid och plats för Onsdagen den 19 juni 2019, Kl Folkets hus, Östersund. Protokoll 1(5) Valberedningen Tid och plats för Onsdagen den 19 juni 2019, Kl. 08.00-08.25 Sammanträdet Folkets hus, Östersund Beslutande Britt Carlsson (S) Jan-Olof Andersson (M) Sonny Hoffman (V) Stefan

Läs mer

Till ordförande i arbetsutskottet för perioden utses Robin Gustavsson (KD).

Till ordförande i arbetsutskottet för perioden utses Robin Gustavsson (KD). S.AM:MANTRÄDESPROTOKOLL 4 (10) Hässleholms kommun Sammanträdesdatum 2019-01-02 1 Val av arbetsutskott Beslut beslutar följande: Till ordförande i arbetsutskottet för perioden 2019-01-01-2022-12-31 utses

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Fred den 27 april 2012, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg.

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Fred den 27 april 2012, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg. Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Fred den 27 april 2012, kl. 9.15 13.00 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S), ordförande Harriet

Läs mer

3. Val av ledamot till Region Örebro läns läkemedelskommitté Diarienummer: 16RS151

3. Val av ledamot till Region Örebro läns läkemedelskommitté Diarienummer: 16RS151 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2016-01-27 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 2015-05-29 8/2015 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sid nr 79 Sammanträdets öppnande och justering... 2 80 Godkännande av dagordning... 2 81 Föregående protokoll... 2 82 Arbetsordning

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-22 kl 13:30 15:10 8-12 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2/2016 LS 2016-0039 Personalutskott Torsdagen den 25 februari 2016 Kl 10.00-12.00 9-16 Sammanträde med landstingsstyrelsens personalutskott Datum

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Ann Christin Hamrén. att utse Sonia Seidevall att jämte ordföranden justera protokollet.

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Ann Christin Hamrén. att utse Sonia Seidevall att jämte ordföranden justera protokollet. 9-14 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Ann Christin Hamrén 2017-04-05 17RS1672 (6) Tid: 2017-04-05 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Jan-Olov Häggström (S) ordförande

Läs mer

.,~, Protokoll från sammanträde med Regionstyrelsen 32-44. Öppnande. REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPING$ län. Tid: 2014-09-25, kl13-15.

.,~, Protokoll från sammanträde med Regionstyrelsen 32-44. Öppnande. REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPING$ län. Tid: 2014-09-25, kl13-15. .,~, 1(7) JÖNKÖPING$ län 2014-09-25, kl13-15 Plats: Träcentrum, Framtidsvägen l, Nässjö Närvarande: Beslutande Margareta Andersson, Kd, Lennart Bo gren, C, Tommy Bohman, S, Anders Carlsson, S, Nils-Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration. Sid nr Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning 2008-10-21 Ärendeförteckning Sid nr 107 Justering...3 108 Arbetsutskottets protokoll...4 109 Information om projektet Kvalitetslab...5 110 Förändringar i Mål

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL EXTRA KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till ett extra sammanträde med kommunstyrelsen, måndagen den 10 december 2012 i direkt anslutning till beredande kommunstyrelsen i Smedjan,

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 24 september 2013 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd väster

Vård- och omsorgsnämnd väster Vård- och omsorgsnämnd väster Tid: Torsdag den 8 juni kl. 09.00-12.00 Plats: Ringgatan 32, lokal: Dojan (höger), 3 tr. Av hänsyn till dem som är allergiska/ överkänsliga Undvik dofter, tack! Gunhild Wallin

Läs mer

Tekniska nämnden. Sven-Inge Eriksson. Sekreterare... Paragrafer 1-6 Ewa Sallova. Ordförande... Suzanne Michaelsen Gunnarsson

Tekniska nämnden. Sven-Inge Eriksson. Sekreterare... Paragrafer 1-6 Ewa Sallova. Ordförande... Suzanne Michaelsen Gunnarsson Sammanträdesdatum ande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Vänersalen kl. 17.00 18.05 ande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande Linn Brandström

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 91-100

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 91-100 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Rune Backlund (C), Jeanette Söderström (S), Per Hansson (FP), Berry Lilja (S), Peter Holkko (S) ersätter Elin Rydberg

Läs mer

Driftnämnden kultur och skola

Driftnämnden kultur och skola Driftnämnden kultur och skola Tid: kl. 09:00-15:00 Plats: Katrineberg, Sörbysalen, Granhem Ledamöter Maud Lanne (S), vice ordförande Anders Ekström (M) Sven-Anders Svensson (C) Christina Corin (MP) Camilla

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(5) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 19:08 Plats och tid 61-70 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Gunilla Palmgren (S) Daniel Dellenmark

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Södra Ågatan 4 kl. 16:30-17:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bernt A Runberg (S) (ordförande) Anna-Maria Saastamoinen (S) Mona Berglund

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL

Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL 2016-08-23 KFN 66 Region Gotland kulturplan 2017-2020 Bilaga KFN 67 Övrigt ärende. Rapport från förvaltningschef PROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 1 / 9 Plats och tid Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 ande Stina Höök (M) (ordförande) 15-16, 18-20 Åsa Johansson (S) (vice ordförande) 15-16, 18-20 Erik Evestam (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Protokoll från Personalutskottet den 18 april 2017

Protokoll från Personalutskottet den 18 april 2017 1 (11) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från Personalutskottet den 18 april 2017 Tid: 09:15-14:00 Plats: Sessionssalen, Residenset Närvarande Beslutande Gunilla Levén, ordförande (M) Karin

Läs mer

Förskolenämnden. Protokoll Fö 618/2015. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr

Förskolenämnden. Protokoll Fö 618/2015. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr Protokoll Fö 618/2015 Förskolenämnden Datum: 2016-10-18 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr Närvarande ledamöter Marie Magnusson (KD) Ulrica Solver-Gustavsson (L) Kenneth Hallén (S) Gunilla Muhr

Läs mer

Arbetsordning för Övervakningskommittén

Arbetsordning för Övervakningskommittén Beslutad av ök: Diarienr: 12-11 2014/00387 Arbetsordning för Övervakningskommittén 2020 Upprättande och sammansättning 1.1 Upprättande Socialfondens övervakningskommitté (framöver kommittén) är upprättad

Läs mer