Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45"

Transkript

1 Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel Lindblom (V) (vice ordförande) Håkan Söderman (M) (2:e vice ordförande) Fredrik Persson (MP) Christina Pettersson (C) Virosa Viberg (SD) Susanne Stenlund (S) ersätter Tomas Dahlberg (S) Magnus Lander (MP) ersätter Camilla Sörman (S) Lennart Carlsson (M) ersätter Anniette Lindvall (M) Elin Adebo (KD) ersätter Tomas Dahlberg (S) Närvarande ersättare Elin Adebo (KD) Övriga närvarande Utses att justera Marcus Olofsson (Sekreterare) Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45 Gunnel Lindblom (V) Håkan Söderman (M) Justeringens tid et omfattar ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Demokratiberedning Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Regionkansliet, Eklundavägen 2, Örebro... Marcus Olofsson 1 (9) Datum för anslags nedtagande

2 Underskrifter Sekreterare... Marcus Olofsson Ordförande... Torgny Larsson (S) Justerande.... Gunnel Lindblom (V) Håkan Söderman (M) 2 (9)

3 Innehållsförteckning 41 från föregående möte 42 Information om patientnämndens verksamhet och nytt uppdrag 43 Diskussion och återkoppling från det senaste regionfullmäktigemötet 44 Rapporter och skrivelser 45 Regionbibliotekets uppdrag 46 Avslutning och sammanfattning av möte 3 (9)

4 41 från föregående möte et från sammanträdet den 4 oktober 2017 godkänns efter att justering gjorts i 39 "Övrig information och rapporter". 4 (9)

5 42 Information om patientnämndens verksamhet och nytt uppdrag Carolina Israelsson från patientnämndens kansli och Canita som studerar på socionomprogrammet, gästar idag demokratiberedningen för att informera om patientnämndens arbete och dess nya uppdrag efter årsskiftet. Patientnämndernas uppdrag handlar huvudsakligen om att ta emot synpunkter och klagomål på all offentligt finansierad sjukvård samt tandvård och bistå enskilda med stöd i form av information och vägledning, att komma i kontakt med personal och rätt myndigheter, samt rapportera avvikelser och iakttagelser. Carolina beskriver att antalet ärenden successivt har ökat från ca 900 st år 2010 till ca 1250 st år Generellt är det fler kvinnor än män som söker vård och därmed också fler kvinnor som söker hjälp. Det är dock svårt att säga vad ökningen beror på, t ex om det är fler som lider skada i vården eller om det är fler som känner till patientnämnden och dess uppdrag efter att olika marknadsföringsinsatser genomförts. Efter årsskiftet träder en ny lag i kraft som innebär förändringar i patientnämndernas uppdrag och arbete. Då den nya lagen träder i kraft kommer det troligtvis bli en skriftning då patientnämnder och vården kommer att få fler klagomål att hantera. 5 (9)

6 43 Diskussion och återkoppling från det senaste regionfullmäktigemötet Vid fullmäktigesammanträdet den 31 oktober 2017 var två ärenden uppe för beslut som tidigare beretts i demokratiberedningen. Det ena handlade om att införa ett system med politiska lärlingar och det andra handlade om en revidering av riktlinjer för medborgardialog. Det kan konstateras att de båda ärendena engagerade ledamöter i fulllmäktige då flera var uppe och i talarstolen och pratade. Vid fullmäktigesammanträdet behandlades även ett ärende om antalet valkretsar i länet vilket inte hade beretts i demokratiberedningen. Ledamöterna diskuterade i vilken utsträckning ärenden och frågor av denna art också borde beredas av demokratiberedningen. Utifrån samma fullmäktigemöte diskuterade beredningen också samtalstonen och replikväxlingen som skedde i samband med en interpellationsdebatt. 6 (9)

7 44 Rapporter och skrivelser Tomas Dahlberg, tidigare ledamot i beredningen, har bjudits in särskilt för att rapportera utifrån sitt deltagande på en SKL-konferens den 4 oktober som handlade om hur man genomför medborgardialoger i de nordiska grannländerna. Tomas berättade om följande exempel: i Finland har man experimenterat med medborgarpaneler genom att slumpvis lotta fram ett antal medborgare och ställa frågor till dem och där svaren sedan blir vägledande i olika beslutsprocesser. På Island har man bland annat använt sig av en digital plattform för att nå medborgare i arbetet med att på olika sätt göra Rejkavik till en bättre stad att bo i. I Norge hade VR-teknik använts som metod för att få barnens medverkan i stadsutveckling. Tomas medskick till beredningen handlar om att lyfta betydelsen av kontinuitet och systematik när man genomför medborgardialoger samt att man måste veta vad man vill med dialoger och ha ett tydligt syfte. Christina Pettersson (C) informerar utifrån sitt deltagande på SCBs demokratidag 2017 där temat var den nordiska demokratiska modellen. Christina berättade bland annat att nöjdheten för de demokratiska systemen är högt i de nordiska länderna i jämförelse med övriga europeiska länder, vilket t ex yttrar sig i att valdeltagandet mellan länder i norden och länderna i södra europa skiljer sig markant. Det finns dock vissa utmaningar för de nordiska demokratiska systemen i likhet med övriga demokratier och ett exempel på en sådan är att det är få personer som väljer att bli förtroendevalda. Enligt forskare behövs ca som ställer upp och är politiskt aktiva i Sverige för att det demokratiska systemet ska spegla befolkningen och vara vitalt. I övrigt berättade Christina om de sociala normernas betydelse för hur man röstar i allmänna val, som t ex betydelsen av föräldrarnas åsikter, samt att valet 2018 kommer att ha ett ökat antal röstberättigade, men färre förstagångsväljare i jämförelse med föregående val. 7 (9)

8 45 Regionbibliotekets uppdrag Peter Alsbjer, chef för regionbiblioteket, har bjudits in till demokratiberedningen för att informera om regionbibliotekets uppdrag och arbete utifrån ett demokratiperspektiv. Regionbibliotekens verksamhet styrs utifrån bibliotekslagen, den regionala kulturplanen samt den regionala biblioteksplanen och består av 34 folkbibliotek samt tre bokbussar i länet. Totalt finns 160 anställda varav 80 % är kvinnor. Av länets befolkning är det 26 procent som är aktiva låntagare. Regionbiblioteken har ett tydligt demokratiskt uppdrag och ska verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och åsiktsbildning, stödja människors egenmakt och att utveckla människor att uttrycka sina åsikter och yttranden. Biblioteksverksamhet ska vara tillgänglig för alla och prioriterade grupper är personer med funktionsnedsättning, de nationella minoriteterna samt personer med annat modersmål än svenska. Peter avslutar med att berätta om de utmaningar som folkbiblioteken står inför, vilket bland annat handlar om att tydliggöra folkbibliotekets roll lokalsamhället, främja läsande bland barn och unga samt de nyanländas medieförsörjning. Vid sidan av detta måste man hänga med i den digitala utvecklingen, vilket bland annat innebär ökade kostnader för e-böcker och ställer krav på andra kompetenser. 8 (9)

9 46 Avslutning och sammanfattning av möte Magnus Lander (MP) har fått i uppdrag av ordföranden att avsluta mötet genom att göra en sammanfattning utifrån sina intryck: "Jag tycker det är roligt att många kommer till oss och informerar på beredningens sammanträden. Det har fungerat bra och det gör att vi kan ta med oss informationen tillbaka till grupperna. Jag vill dock framföra att jag tycker det är viktigt att även större frågor som t ex valkretsindelning och organisationsfrågor också kommer upp på demokratiberedningens bord. Jag är tacksam för Tomas och Kristinas rapporter som var intressanta. När det gäller folkbibiliotekens utbud kan jag konstatera att jag inte tillhör den grupp som anser att om det ena finns så måste det andra också finnas, exempelvis när det gäller politisk och ideologisk litteratur. Avslutningsvis så vill jag lyfta betydelsen av vilka kommunikationskanaler vi som offentlig aktör använder. Rapporten svenskar och internet visar att ca % av alla personer i Sverige mellan 12 och 55 år använder internet i mobilen, att 95 % av alla 6 åringar använder internet i hög utsträckning, samt att 75 % av befolkningen använder Facebook. Detta har stor betydelse för deltagandet nu och i den nära framtiden. Vi måste tänka över hur vi vill nå människor och hur vi får ut viktiga frågor ur ett demokratiperspektiv." 9 (9)

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (9) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (9) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (8) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (8) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (11) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (11) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-14.00 Med avbrott för lunch 11.30-12.30

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Rosa, Tegelbruket, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (9) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (9) Plats: Sammanträdeslokalen Stora konferensrummet, Föreningen Trädet, Brickebacken, Örebro Tid: 09.00-12.00

Läs mer

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg Plats och tid Linden kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Ulla Berg (S) (ordförande) Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2018-09-27 1 (9) Plats och tid B-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 14:00 16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 11-15 Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Patientnämnden Datum: 2017-11-16 Tid: 09:00-14:00 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Marie-Louise Hilmersson (C) Susanne

Läs mer

Biblioteket, Vänersborg

Biblioteket, Vänersborg 2009-02-05 1 (11) Plats Biblioteket, Vänersborg Tid Torsdagen den 5 februari 2009, kl. 15.00 17.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 31-38 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Sessionssalen, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Sessionssalen, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2015-05-20 13:00 16:00 Plats Sessionssalen, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Michael Öberg (MP), ordförande

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Tjänstgörande ledamöter Bengt Storbacka (S) (ordförande) Catrin Steen (MP) (vice ordförande) Torbjörn Ahlin (C) (2:e vice ordförande) 25-27

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg

Anna Trankell, sekreterare Anders Badner, kommunikationsstrateg Tid och plats 17 januari 2019, kl. 09:00 10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Tomas Delgado Pinto Beslutande Ledamöter Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Kommunhuset, 212 våning 2, trapphuset

Kommunhuset, 212 våning 2, trapphuset 2012-09-10 1 (10) Plats Kommunhuset, 212 våning 2, trapphuset Tid Måndagen den 10 september 2012, kl. 13.00 16.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl.

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 4 TIERPS 2016-04-14 1 (7) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-17:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-11 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Justeringens

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2017-11-17 Administrativa avdelningen Peter Helgesson Tfn 018-611 61 06 E-post peter.helgesson@lul.se Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration Kallelse till sammanträde med beredningen för

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordf Gunnar Bengtsson (S) 1:e v ordf Fredrik Jönsson (C) 2:e vice ordf Bedrija

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(6) Plats och tid Solgården, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Kim Hellström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-06-18 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 juni 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG TIERPS 2016-03-03 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Gunilla Wisell Justeringens plats

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2017-02-16 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-09:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice

Läs mer

Konfererensrum ZEUS, CLV

Konfererensrum ZEUS, CLV Patientnämnden Tid 2015-06-08 09:00-11:45 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Konfererensrum ZEUS, CLV Bo Dalesjö (S) (ordförande) Rolf Sällryd (KD) (vice

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00- Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars Peter Hållstrand Paragrafer 14-21 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll 1 (8) Plats och tid Vävaren, klockan 10:00 12:10 Beslutande Mats Wahrén (K), ordförande Anders Hedeborg (S), förste vice ordförande Arne Sjöberg (M), andre vice ordförande Magnus Gustafsson (S) Jane Råsten

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2016-06-02 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Cafeterian, Högbergsskolan kl. 11.00-14.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Paragrafer 41-44 Justeringens plats och tid Tisdag 23 januari,

Läs mer

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 18.30-21.00 Ajournering kl. 19.20-19.30 Beslutande Ann Pettersson (M) Julius Hansson (S), tjg ers för Afrim Goxhuli (S) Gösta Nilsson (FP) Björn Nordström (C), tjg

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 2017-03-27 FÖREDRAGNINGSLISTA Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl. 9.00-13.00 Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 1 Information från överviktsenheten 2 Öppnade av mötet

Läs mer

Konferensrum Apollon, CLV

Konferensrum Apollon, CLV FoU-beredningen Tid 2015-06-10 13:00-16:00 Plats Konferensrum Apollon, CLV e Lennart Värmby (V) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Elizabeth Peltola (C) (2:e vice ordförande) Chreyl Jones

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Nina Bergman, utredare, kommunledningskontoret

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Utses att justera Inger Wenneberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (7) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (7) ANSLAG/BEVIS 2014-03-03 1 (7) Plats Kommunhuset, 214 våning 2. Tid Måndagen den 3 mars, kl. 13.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden 1 s sammanträde 2010-11-09 1 Val av ordförande, vice ordförande, ledamöter och ersättare till BUN:s arbetsutskott för mandatperioden 2011-2014 Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, Alingsås, den 11

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionstyrelse

Sammanträdesdatum Regionstyrelse Plats och tid Bollnäs folkhögskola kl. 08:45-09:15 ande ledamöter Eva Lindberg (S) (ordförande) Marie-Louise Dangardt (S) (vice ordförande) Tommy Berger (S) Jan Lahenkorva (S) Magnus Svensson (C) Fredrik

Läs mer

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Demokrati- och integrationsberedningen 2006-08-31 1 (8) Plats och tid Integrationsforum, Trollhättan, 31 augusti, klockan 08.30 11.30 Närvarande ledamöter Madelaine Johansson (v) ordförande Hans-Jürgen

Läs mer

en liten guide om medborgardialog

en liten guide om medborgardialog en liten guide om medborgardialog i Medborgardialog handlar om att ta till vara människors kunskaper och goda idéer Vad är Medborgardialog? Medborgardialog är ett sätt för Gislaveds kommuns förtroendevalda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.35 Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl L Niklas

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg

Solange Lagerkvist (KD) 22 Nils Baptist (L) Desirée Björk (Ö) Sebastian Persson (SD) Anna-Maria Svensson Gun Lindh Klara Löwenberg Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Fleming Pedersen Dambo (M) Gustaf Axelsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-08 1 (14) Plats och tid Psykiatrins hus/akademiska sjukhuset, ingång 10, Uppsala, 2014-04-08, kl. 14.00-17.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Biblioteket, Örbyhus kl. 17.00-18.45 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Alfred Mujambere Paragrafer 22 28 Justeringens plats och tid Kommunhuset, Tierps kommun,

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren NORRTÄLJE KOMMUN Bygg- och miljönämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Kommunhuset, Rådmansö-rummet kl 08:45-09:00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sara Helmersson, bygg- och miljöchef Tore

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.00, Schaktet Peter Högberg, (S) ordförande Magnus Danlid, (C) vice ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Magnus Gustafsson, (M) ledamot Olle Hjertqvist, (S) ledamot Per

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (8) Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (8) Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20 Kultur- och fritidsnämnden 2015-12-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20 Beslutande Elisabeth Moborg, S Ann Albrektsson, KD, ersätter Maud Steen, C Kristin Kellander, FP Elin Bäckström,

Läs mer

Parlamentariska nämnden 27-36

Parlamentariska nämnden 27-36 PROTOKOLL 1(4) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), ordförande, Hans Toll (S), vice ordförande, Martin Hytting (M) Lennart Bogren (C) Per Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(8) Plats och tid Bysjön, kommunhuset, kl 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), Ordförande Carl Donnér (M), 1:e vice ordförande Kenneth Hallberg (S) Lotta

Läs mer

Inger Hult BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Inger Hult BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag VALNÄMNDEN 2017-04-18 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, klockan 16.00-16.45. Beslutande Annie-Marie Carlsson (M) ordförande, Michael Hagberg (S) 1:e vice ordförande, Katarina Rosenlund-Svensson (S)

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2016-11-24 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Jan Lorentzon (SD) Susanne Borgström (V)

Läs mer

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret.

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret. Kommunstyrelsen 2012-02-07 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.30 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Annaklara

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden 1 (9) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 16:25 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordförande KD Katarina Gustavsson, 2:e vice ordförande C Kristina

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionfullmäktige

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionfullmäktige Plats och tid OSD (fd Folkets Hus) kl. 08:00-09:30 Beslutande ledamöter Margareta Winberg (S) Ann-Marie Johansson (S) Bengt Bergqvist (S) Anders Frimert (S) Jenny Sellsve (S) Robert Uitto (S) Anton Hammar

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Röda rummet, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

Patientnämnden. Protokoll Datum: Röda rummet, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö Patientnämnden Tid 2015-04-21 09:00 12:00 Plats Röda rummet, regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bo Dalesjö (S), ordförande

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Valberedning. Plats: Utvandrarnas hus. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:05-10:15

Valberedning. Plats: Utvandrarnas hus. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:05-10:15 Valberedning Datum: 2019-04-24 Tid: 10:05-10:15 Plats: Utvandrarnas hus Ledamöter Eva Johnsson (KD) (ordförande) Peter Freij (S) (vice ordförande) Catharina Winberg (M) Carina Bengtsson (C) Michael Sjöö

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 KF 215 9 oktober 2017 Diarienummer KSN-2016-1303 Kommunfullmäktige Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats Rum 604 Tid Kl. 16.00-16.30 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Justerande Justeringens plats och tid Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga Janson (L),

Läs mer

Lars-Åke Svensson, stk, sekreterare Ulla Freijd, stk Maria Borgström, stk. Lars-Åke Svensson. Veronica Eisfeld. Dag Thulin

Lars-Åke Svensson, stk, sekreterare Ulla Freijd, stk Maria Borgström, stk. Lars-Åke Svensson. Veronica Eisfeld. Dag Thulin JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-01 1(8) Plats och tid Tvetasalen, Rådhuset, Jönköping, kl 14:00-15:40 Beslutande Veronica Eisfeld (M), ordförande Tommy Bernevång-Forsberg (KD)

Läs mer

Lars-Göran Ståhl (S) Kenneth Axling (S) 23-28

Lars-Göran Ståhl (S) Kenneth Axling (S) 23-28 Plats och tid Regionkontoret, lokal Tjädern plan 5, Gävle kl. 10:15-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Linnéa Wickman (S) (ordförande) Robert Sten (S) (vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.00, Lokal Schaktet, Landstingshuset Peter Högberg. (S) ordförande Magnus Danlid, (C) vice ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Hélène Carlsson, (V) ledamot Olle Hjertqvist,

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-06-07 1 (17) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-06-07, kl. 09.00-12.00 ande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Inga Alm (C) 2:e vice ordf Erzsebét

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

FoU-beredningen. Protokoll Datum:

FoU-beredningen. Protokoll Datum: FoU-beredningen Tid 2016-12-01 13:00-16:30 Plats Konferensrum Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Plats och tid Dubbelgöken 1, den 11 november 2015, kl Charlotte Lindström, kommunekolog Ulrika Östhall, sekreterare

Plats och tid Dubbelgöken 1, den 11 november 2015, kl Charlotte Lindström, kommunekolog Ulrika Östhall, sekreterare : Plats och tid Dubbelgöken 1, den, kl. 10.30-12.00 Beslutande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), förste vice ordförande Torgny Larsson (S), ersättare för Inger Åbonde (S) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.00 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstenson (M), ordförande Kerstin Strandberg (M) Lars-Erik SondelI (C) Annelie Nilsson (S) Claes Hagström (S) Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Anderson Tomas Datum 2017-08-24 Diarienummer KSN-2016-1303 Valnämnden Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 Förslag

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Bert Johansson (S) ordförande Gunilla Magnusson (KV) Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare. Eva Nordgaard, sekreterare

Bert Johansson (S) ordförande Gunilla Magnusson (KV) Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare. Eva Nordgaard, sekreterare Valnämnden 2014-10-27 1 (3) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 17:30 18:30 Beslutande Bert Johansson (S) ordförande Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Läs mer