Plats och tid Emmaboda Folkets Hus, , kl. 13:00 16:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Emmaboda Folkets Hus, 2014-02-24, kl. 13:00 16:00"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Emmaboda Folkets Hus, , kl. 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Tema Ann-Marie Fagerström (S) ordförande Maria Ixcot Nilsson (S) Jan-Olof Jäghagen (S) Bo Eddie Rossbol (S) Gullvi Dahllöv (S) ersätter Per Sigvardsson (S) Inger Bark-Lagergren (MP) Nicke Grozdanovski (V) Sten-Olof Johansson (M) Emma Åhlander Hansson (M) Karin Rask (C) ersätter Johan Jonsson (C) Bo Sunesson (C) Anja Karlsson Granlund (C) ersätter Anders Johansson (KD) Mikael Svärdshammar (SD) Tommy Persson, kommunsekreterare Anette Strömblad, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef Maria Holgersson, personalchef Ann-Sofie Nylander Jonsson, controller Erling Karlsson, teknisk chef, Maja Heuer, museichef KKiK Tommy Persson och Ann-Sofie Nylander Jonsson Utses att justera Sten-Olof Johansson (M) Justeringens plats och tid Järnvägsgatan 28, Emmaboda, , kl. 09:00 Underskrifter sekreterare Paragrafer Tommy Persson ordförande justerare Ann-Marie Fagerström (S) Sten-Olof Johansson (M) Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd/styrelse Kommunstyrelsen Datum för anslags Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda Nils Malmberg

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (19) Innehållsförteckning 19 Ombyggnation av Brukskontoret i Boda glasbruk 20 Kommunledningen informerar 21 Besvarande av Medborgarförslag Innehållsförteckning på protokoll från kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och bygg- och miljönämnden på webbplatsen 22 Förslag på internkontrollplan för Kommunledningskontoret Remissvar Förslag till cykelsstrategi för Kalmar län 24 Förslag till ny arbetsmiljöpolicy 25 Deltagande i bildandet av Vård- och omsorgscollege 26 Återkoppling av beslut (KS/2012:270) 27 Meddelanden (KS/2015:10)

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (19) 19 Dnr KS/2015:66 Ombyggnation av Brukskontoret i Boda glasbruk Bakgrund Vid ett möte i november 2014, som Ann-Marie bjudit in till, träffades verksamhetsansvariga, kommunledning och fastighetsägaren. Bland annat kom vi fram till att en lite projektgrupp skulle undersöka möjligheterna till att renovera brukskontoret för att öka uthyrningen av denna byggnad, och få till en verksamhet som kopplas till övrig verksamhet i hyttan. Tanken är att om dessa förändrade lokaler tillskapas, så tillhandahålls de till verksamheten som själva får svara för andrahandsuthyrningen. Det vill säga Maja och Christer som har kontakterna med aktuella hyresgäster tecknar sen kontrakt och tar hand om hyresintäkterna vilka tillförs verksamheten. Ärendets beredning Projektgruppen bestående av Maja Heuer, Christer Augustinsson, Ivan Lindmark, Vincent Johansson och undertecknad, har träffats och kommit fram till ett förslag till ombyggnad. Utöver ombyggnadsförslaget så kräver byggnaden utvändigt underhåll som EMFAB skall utföra försommaren Ombyggnadsförslaget redovisas på bilagda ritning samt beskrivs i rumsbeskrivning. Kostnadskalkyl för ombyggnadsförslaget har upprättats av EMFAB och slutar på ca :- utöver underhållsarbeten. Förvaltningens roll Tekniska kontoret hyr lokaler för kommunens verksamhetsbehov, investeringen ovan kommer att öka hyran för lokalerna i brukskontoret med uppskattningsvis :-/år inkluderande ökat värmebehov. Vi yrkar på motsvarande driftramsförstärkning. Konsekvensbeskrivning Se Maja Heuers bilagda beskrivning i projektansökan. Ekonomiska konsekvenser Se förvaltningens roll. Sammanfattning av ärendet Förslaget bygger på att genom en renovering och en mindre ombyggnad skapa förutsättningar för en uthyrning av ateljéer i brukskontoret till konstnärer som också hyr glashyttan. Övernattning kan också bli aktuell. Beslutsunderlag Maya Heuers beskrivning av projektet på Glass Factory och kopplingen till brukskontoret. Planritning på ändringsförslaget.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (19) Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig bakom ombyggnad av brukskontoret vid The Glass Factory i Boda glasbruk samt att driftkostnaden för 2015 tas från kostnadställe Kommunstyrelsens förfogande och att driftkostnader efter detta läggs in i budgetram.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (19) 20 Dnr KS/2015:5 Kommunledningen informerar Kommunchefen informerar LRF bjöd in till en träff där representanter från Kalmar och Kronobergs länsstyrelser och kommuner deltog angående Svenska kraftnäts planerade dragning av 400 kv kraftledning. Kommunledingskontoret har flyttat till gamla Post och Bankhuset i Budgetberedning 30 och 31 mars 2015 Kommunkoncernkonferens 27 mars och 6 mars utbildning för förtroendevalda. Före detta socialchefen blir avtackad vid KF den 16 mars. LUPP genomförs återigen under oktober Eleverna i årskurs 8 Bjurbäcksskolan och årskurs 2 Vilhelm Mobergsgymnasiet kommer att fylla Sverigeförhandlingarna pågår. Kommunchef och kommunsekreterare träffade Linnéuniversitetet Anders Nilsson och Gunilla Åkesson angående deras pågående förstudie som under våren kommer presenteras för de förtroendevalda. Personalchefen informerar Den totala sjukfrånvaron har under 2014 ökat från 4,1 % till 4,3 %. Ökningen av sjukfrånvaron är främst inom Teknik- och fritidsförvaltningen och inom Socialförvaltningen. Långtidssjukfrånvaron ökar markant inom bildningsförvaltningen trots att den totala sjukfrånvaron har minskat från föregående år. Teknik- och fritidsförvaltningen står för den största ökningen av långtidssjukfrånvaron. Främsta anledningen till långtidssjukfrånvaro är utifrån psykosociala orsaker. Lönerevisionen är i full gång. Ambitionen är att ny lön ska betalas ut under april månad Trots det ekonomiska läget har förhandlingsdelegationen beslutat att göra vissa satsningar för olika yrkesgrupper och höja lägstalönerna. Förskollärare, lärare och fritidspedagoger kommer att få de största utrymmena i löneöversynen även Förskollärarna genererar ett litet större utrymme än övriga. Förhandlingsdelegationen har vidare beslutat att även rektorerna prioriteras vid årets löneöversyn. Yrkesgrupper som arbetar med administration genererar även litet extra.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (19) En annan yrkesgrupp vars kreativitet har synts i kommunen är gata-parkarbetarna på Teknisk service, vilka också genererar ett litet extra utrymme. Förhandlingsdelegationen har även beslutat att arbetskläder till förskolorna ska prioriteras och erbjudas till medarbetarna. Ekonomichefen informerar Befolkningen i kommunen ökade med 45 medborgare under Detta är första gången på 34 år som Emmaboda kommun ökar sin befolkning. Totalt är vi nu Vi är i slutfasen av årsbokslutsarbetet som visar att nämnderna gör ett mycket bra resultat på plus 6,8 mkr. Tyvärr gör de kraftigt ökade pensionskostnaderna att kommunen ändå kommer att visa ett minusresultat men detta kan vara en engångseffekt. Om vi skulle ta en försäkringslösning på pensionsskulden kan vi eliminera dessa negativa svängningar. Vi har också 600 ha produktiv skogsmark som är kraftigt undervärderad ( 10 mkr). Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att anteckna informationen till protokollet.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (19) 21 Dnr KS/2013:84 Besvarande av Medborgarförslag Innehållsförteckning på protokoll från kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och bygg- och miljönämnden på webbplatsen Medborgarförslag 2014:84 med förslag om innehållsförteckning på protokoll från kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och bygg- och miljönämnden på webbplatsen. Förslagställaren menar att den som vill veta vad som har beslutats i en viss fråga borde inte behöva läsa hela protokollet för att söka svar. Emmaboda kommun startade under 2013 olika utvecklingsgrupper med syfte att utveckla, samordna och få en gemensam syn i olika verksamhetsområde och då bl.a. inom ärendehantering. Ärendegruppen bildades där alla kommunens sekreterare, registratorer och arkivarie deltar. Gruppen tittar regelbundet på utformningen av kallelser, protokoll och andra handlingar som berör den politiska ärendeprocessen. Mallar för kallelse, kungörelse, protokollsförslag, tjänsteskrivelse och remiss har tagits fram, presenterats för kommunens ledningsgrupp och används numer i framtagandet av handlingar till olika ärenden och sammanträden. Förslaget som kommit in är positivt och har bidragit till att förbättra utformningen av kommunens protokoll. En innehållsförteckning i början av protokollen gör det lättare för den som vill veta vad som har beslutats i en viss fråga att hitta var i protokollet den finns utan att behöva läsa hela protokollet för att söka svar. I linje med medborgarförslaget finns från och med juni 2014 en innehållsförteckning i alla kommunfullmäktiges- kommunstyrelsens- och byggoch miljönämndens protokoll. Beslutsunderlag Medborgarförslag 2014:84 Innehållsförteckning på protokoll från kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och bygg- och miljönämnden på webbplatsen. Tjänsteskrivelse Kommunchef och kommunsekreterare _ Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att ställa sig positiv till medborgarförslaget 2014:84 och att det i linje med förslaget idag finns innehållsförteckning i samtliga av kommunsens protokoll för

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (19) kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och nämnder att anse medborgarförslaget som besvarat.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (19) 22 Dnr KS/2015:25 Förslag på internkontrollplan för Kommunledningskontoret 2015 Sammanfattning av ärendet 2013 påbörjades ett förnyat arbetssätt rörande kvalitetsledningsarbetet i Emmaboda kommun där bl.a. internkontrollplan framtagits. Verksamheten avser att följa upp det interna arbetet och olika delar kommer att följas upp olika år. Vidare anges i internkontrollplanen vem som följer upp och vem man rapporterar till samt frekvens och på vilket sätt uppföljning skall ske. Eventuella avvikelser skall rapporteras och åtgärdas. Delegat får inte ensam kontrollera sitt eget moment. Uppföljning och redovisning kommer att göras i samband med delårsbokslut och årsbokslut. Vår målsättning är att detta ökar kvaliteten på verksamheten men också medvetenheten om verksamhetens mål, rutiner och handlingsplaner mm. Beslutsunderlag Internkontrollplan 2015_KLK Kommunstyrelseberedningens förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att anta föreslagen internkontrollplan 2015 för kommunledningskontoret.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (19) 23 Dnr KS/2014:364 Remissvar Förslag till cykelsstrategi för Kalmar län Sammanfattning Regionförbundet i Kalmar län har kommit in med Förslag till cykelstrategi för Kalmar län 201:364. Remissen är remitterad till Teknik- och fritidsnämnden för handläggning som har kommit in sitt yttrande. Även Kommunstyrelsens forum Hållbar Hälsa och Miljö har inkommit med synpunkter på remissen. Teknik- och fritidsnämndens yttrande inkommit Sammanfattning av ärendet Regionförbundet har tillsammans med kommunerna och andra aktörer tagit fram ett förslag till regional cykelplan. Önskemål om säkra cykelvägar är mycket större, än det finns möjlighet till finansiera. Därför behövs en utbyggnadsordning i olika stråk, enligt förslag på sid Inget förslag i utbyggnadsordningen omfattar någon sträcka i Emmaboda kommun. Bakgrund Hösten 2012 presenterade regeringen sin utredning om framtidens cykling. Under 2012 hölls också en cykelkonferens, som utgjorde startskottet till att ta fram en cykelstrategi. Regionförbundet i Kalmar län har lämnat förslag på cykelstrategi för hela Kalmar län. Alla kommuner i länet samt KLT, Trafikverket, länsstyrelsen och regionförbundet har deltagit i arbetet med framtagandet av materialet och har i dialog framfört synpunkter under arbetets gång. Syftet med materialet är att skapa mål och strategier för hur vi långsiktigt ska kunna utveckla cykelvägnätet och turistcykellederna ur ett regionalt perspektiv. Strategierna är vägledande och rådgivande för kommunal och regional cykelplanering, och styrande för finansiering kopplad till Regionala transportplanen för Kalmar län. Ärendets beredning Remissen har först presenterats på Hållbar Hälsa och Miljös sammanträde den 8 dec Hållbar Hälsa och Miljös synpunkter har arbetats in i tjänsteskrivelsen. Tekniska kontoret tjänsteskrivelse utgör ett förslag till teknik- och fritidsnämnden, som i beslut föreslår kommunstyrelsen om yttrande från Emmaboda kommun. Förvaltningens roll Materialet har tagits fram som ett underlag för bedömning av finansiering enligt den Regionala transportplanen Den Regionala transportplanen talar tydligt om att länet ska satsa på cykelvägar, och för att tydligt särskilja vilka

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (19) cykelstråk som ska prioriteras i regionen har cykelstrategin tagits fram. Regionförbundet vill, utöver övriga synpunkter, speciellt ha svar på: - Är det rätt strategi i kapitel 6 angående kollektivtrafik, pendling och turism. - Är det rätt att ge hög prioritet till möjligheten att skapa långa sammanhängande turistcykelleder som samtidigt kan ingå i ett pendlingsnät? - Kan kommunerna medfinansiera cykelbanor utanför tätorter med upp till 50%? En viktig infrastrukturfråga som framkommit under 2014 är Svenska kraftnäts förslag om att förlägga 400kV ledning mellan Nybro och Hemsjö, med dragning genom Emmaboda kommun. Kommunen har i samrådsskedet till Svenska kraftnät tagit ställning för att kabeln ska grävas ner istället för luftledning. Vidare har kommunen föreslagit att markabeln kan förläggas utmed väg 120. Vid en sådan förläggning blir möjligheten att bygga cykelväg på ledningen mycket intressant, och väldigt värdeskapande ur ett nationalekonomiskt perspektiv. Kommunen framför detta, trots att det inte ingår i samrådsunderlaget för cykelstrategin Konsekvensbeskrivning Kopplat till den Regionala transportplanen finns en miljöbedömning framtagen. En regional cykelstrategi stämmer väl överens med Emmaboda kommuns arbete med miljömålen och för folkhälsoarbetet. Ekonomiska konsekvenser Den huvudsakliga finansieringen kommer från den regionala transportplanen avsatta medel. Enligt samma plan ska kommunen finansiera cykelvägar i tätorter oavsett väghållare. Önskemål om GC vägar överstiger väsentligt de tillgängliga ekonomiska resurserna. Tekniska kontorets synpunkt/ståndpunkt Emmaboda kommun ser positivt på framtagandet av en regional cykelstrategi som kan identifiera vilka stråk i länet vi ska satsa på för att bli en stark cykelregion. Som framgår i dokumentet ökar cyklandet både i våra medborgares vardag i form av resor till och från jobb och skola men även på fritiden i form av turismcykling. Det är en trend som samhället ska stödja och uppmuntra till förmån för folkhälsa och miljöförbättringar. Emmaboda kommun ställer sig fortfarande (enligt Kommunstyrelsens yttrande på Regionala transportplanen daterad )frågande till påståendet att det är kommunens ansvar att planera och bekosta cykelvägar i tätorter oavsett väghållare. Kommunens ekonomiska möjlighet i en avfolknings- och glesbygdskommun medger inte detta. Beslut om investering med avskrivning kan endast tas på kommunal mark. Om kommunen tar beslut om medfinansiering av gång- och cykelvägar på annans mark, innebär det att kostnaden bokförs som driftkostnad för kommunen. Detta finansieringssätt blir samhällsekonomiskt mycket dyrbart, och ogynnsamt i förhållande till andra investeringar för respektive kommun.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (19) Emmaboda kommun konstaterar att inga sträckor i Emmaboda finns med i den föreslagna utbyggnadsordningen på sidan 19. Emmaboda kommun föreslår dock att i stråk 2 lägga till, att stråket bör ansluta till glasmuseet i Boda Glasbruk. Gällande Regionförbundet frågor: -Är det rätt strategi i kapitel 6 angående kollektivtrafik, pendling och turism? Emmaboda kommun anser att strategierna gällande kollektivtrafik, pendling och turism är rätt formulerade. Det viktiga är att bygga tydliga och starka stråk där kollektivtrafik fungerar och kopplat till kollektivtrafik behövs goda och säkra förbindelser för gång- cykeltrafiken. -Är det rätt att ge hög prioritet till möjligheten att skapa långa sammanhängande turistcykelleder som samtidigt kan ingå i ett pendlingsnät? Emmaboda kommun anser att strategin att kombinera starka turiststråk med starka pendlingsstråk är en bra, och bör koordineras med desamma utanför länet. -Kan kommunerna medfinansiera cykelbanor utanför tätorter med upp till 50 %? Nej. Vårt förslag är att använda Skånes finansierings regel med 50/50 mellan kommun och regional transportplan för alla cykelvägar oavsett var de går. Beslutsunderlag Remiss - Förslag till cykelstrategi i Kalmar län daterad Remissbrev - Inbjudan till samrad om regional cykelstrategi for Kalmar lan Tjänsteskrivelse cykelstrategi för Kalmar län Anteckningar Hållbar Hälsa och Miljö 8 december 2014 justerad Karta över cykelvägar i Emmaboda och Lindås Teknik- och fritidsnämnden beslutade att föreslå kommunstyrelsen besluta att lämna synpunkter på remissen enligt tekniska kontorets tjänsteskrivelse beträffande Cykelstrategi för Kalmar län. Hållbar Hälsa och Miljös har genom Teknik- och fritidsnämnden också lämnat synpunkter inkomna Hållbar Hälsa och Miljö har , 2 i fråga om Samråd om regional cykelstrategi för Kalmar län, velat framföra sina synpunkter, -enligt nedan - mot bakgrund av den fokusering HHM gör i arbetet för oskyddade trafikanter, särskilt under 2015, enligt den inriktning HHM har tagit vad bör göras 2015? : Oskyddade trafikanter: - Cykelvägar Hur vi går vidare med att utveckla cykelvägar i Emmaboda kommun - Europeiska trafikantveckan september: barntema, information och cykelvimplar, barnbilstolar, cykelhjälmar mm. Frivillig organisationer? Vad har skolorna ett erbjuda? I denna fokusering ingår också att lämna synpunkter i aktuella ärenden: 2 Samråd om regional cykelstrategi för Kalmar län Regionförbundet har skickat ut förslag till cykelstrategi för Kalmar län till kommunerna för yttrande senast 31 mars Facknämnden Teknik och

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 (19) Fritidsnämnden har fått ärendet på remiss. Oavsett detta kan Hållbar Hälsa och Miljö lämna synpunkter till TFN/KS. Efter genomförd remissgenomgång kommer regionförbundet att fatta beslut om strategin och planen. Syftet med den regionala cykelstrategin är att skapa mål och strategier för hur vi långsiktigt kan utveckla cykelvägnätet och turistcykelleder i ett regionalt perspektiv. Strategierna är vägledande och rådgivande för kommunal och regional cykelplanering. Cykelstrategin är styrande för finansiering av cykelvägsinvesteringar i det statliga vägnätet kopplat till genomförandet av Regionala transportplanen för Kalmar län Förslaget har tagits fram av en arbetsgrupp med representanter för samtliga kommuner i länet, KLT, Trafikverket och länsstyrelsen. Man kan lämna synpunkter på vad som helst i förslaget, men vi vill gärna ha svar på följande frågor: Är det rätt strategi i kapitel 6 angående kollektivtrafik, pendling och turism. Är det rätt att ge hög prioritet till möjligheten att skapa långa sammanhängande turistcykelleder som samtidigt kan ingå i ett pendlingsnät? Kan kommunerna medfinansiera cykelbanor utanför tätorter med upp till 50 procent? Åsa Albertsson har arbetat i länsprojektet och lokala delen i Emmaboda och redovisar förslaget. Av föreslagna 6 åtgärder i infrastrukturplanen hamnar inga inom Emmaboda kommun. Hållbar Hälsa och Miljö anser i förslaget till remissvar: Emmaboda anser det rätt att skapa sammanhängande pendlingscykelnät som kan användas även för cykelturismen. Emmaboda kommun föreslår att i stråk 2 lägga till att, stråket bör ansluta till glasmuseet i Boda. Kommunledningskontorets yttrande I länsturismgruppen vilka består av representanter från kommuner och destinationsbolag i Kalmar län som har som uppdrag att samordna turistfrågor har strategin presenterats av representanter från Regionförbundet. I det forumet kom ett antal synpunkter fram som rör det turistiska perspektivet av att planerar cykelleder. Ett svar gällande strategin kommer att inlämnas av länsturismgruppen. Turistnäringen är den störst växande näringen i länet, vår region är den 4:e största regionen i landet när det gäller antal besökare med ett flertal attraktiva destinationen där Glasriket är ett av dem. När det gäller Emmaboda kommun och det turistiska perspektivet i frågan är det viktigt att i planeringen av cykelleder räkna in möjligheten av att kunna förflytta sig, bagage och cykel längre sträckor med kollektivtrafiken. Det ökar

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 (19) attraktionskraften och intresset hos den cyklande besökaren att välja vårt område. Ex. Låt oss säga att man cyklar i Astrid Lindgrens fotspår runt Vimmerby och vill fortsätta sin runda i Mobergs fotspår. Hur kan man på ett tryggt och smidigt sätt förflytta sig mellan dessa platser med kollektivtrafik då främst buss och tåg? Helst ska man redan innan kunna boka in detta på ett enkelt sätt i sin färdrutt. Detta gäller även för våra kommuninvånare och möjligheten till arbetspendling. Ex. Man bor i Lindås och jobbar på Hansa city i Kalmar. Man tar cykel till Emmaboda järnvägsstation där man hoppar på tåget med cykeln. Väl framme på Kalmar station tar man cykeln ut till Hansa city. Ansvarig för destinationsutveckling i Emmaboda kommun föreslår att man i framtida planer nationellt, regionalt och lokalt beaktar denna fråga som är så viktig för attraktivitet och etablering i vår kommun. Beslutsunderlag Remiss - Förslag till cykelsstrategi för Kalmar län Remissbrev - Inbjudan till samrad om regional cykelstrategi for Kalmar lan Cykelstrategi for Kalmar län Tjänsteskrivelse cykelstrategi för Kalmar län Anteckningar Hållbar Hälsa Miljö anteckningar 8 december 2014 Tjänsteskrivelse - Kommunledningskontoret _ Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att som eget yttrande översända Teknik- och fritidsnämndens yttrande med komplettering av Kommunledningskontorets yttrande som Emmaboda kommuns yttrande på Remiss Förslag till cykelsstrategi för Kalmar län inkommen

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 (19) 24 Dnr KS/2015:39 Förslag till ny arbetsmiljöpolicy Sammanfattning av ärendet Nuvarande Arbetsmiljöpolicy antogs av Kommunstyrelsen den 1 december Arbetsmiljöpolicyn har omarbetats för att anpassas till dagens förutsättningar gällande arbetsmiljön. Enlig den nya policyn ska alla avvikelser i form av tillbud och olyckor rapporteras i kommunernas informationssystem om arbetsskador, KIA. Målet med arbetsmiljöarbetet är att skapa verksamheter som upplevs utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Genom att integrera hälsa och säkerhet i det dagliga arbetet och ett ledarskap som främjar säkerhet och hälsa ska målet med en bra och säker arbetsmiljö uppnås. Konsekvensbeskrivning Viktigt att arbetsgivaren har rutiner och för ett aktivt arbete kring arbetsmiljöfrågor. Om inte arbetsmiljöarbetet fungerar kan det ge stora kostnader i form av sanktionsavgifter. Storleken på sanktionsavgiften är beroende på försummelsens art. En väl fungerade arbetsmiljö skapar säkra och effektiva verksamheter för medarbetare och verksamheter. En bra arbetsmiljö är en effektivitetsfråga och ett konkurrensmedel för en attraktiv arbetsgivare och kommun. Beslutsunderlag Förslag till ny Arbetsmiljöpolicy Tjänsteskrivelse KLK Arbetsmiljöpolicy Presentation av IA-systemet Kommunstyrelseberedingens förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till Kommunfullmäktige KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTAR att med upphävande av beslutad Arbetsmiljöpolicy anta ny Arbetsmiljöpolicy, inkommen samt att ny Arbetsmiljöpolicy skall även gälla för de kommunala bolagen.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 (19) 25 Dnr KS/2014:158 Deltagande i bildandet av Vård- och omsorgscollege Sammanfattning Västerviks kommun har kommit in med en inbjudan till Emmaboda kommun att delta i bildandet av Vård- och omsorgscollege i Kalmar län, VOcollege. Västervik har gjort 2 förstudier om förutsättningarna att inrätta ett så kallat Vårdoch omsorgscollege i Västerviks kommun. Förstudie två är en fördjupad förstudie av redan befintlig förstudie om förutsättningarna att inrätta ett så kallat Vård- och omsorgscollege i Västerviks kommun. Västervik har under tiden för förstudien kontaktat samtliga kommuner i Kalmar län, Kalmar gymnasieförbund, landstinget och regionförbundet. Samtliga har tillfrågade har visat intresse att delta i bildandet av VO-college. En processledare är anställd av Västervik kommun. Ambitionen är att certifiering av regionalt VO-college ska kunna genomföras under 2015 till Västervik har meddelat i sin inbjudan att de emotser svar senast 30 juni 2014 och att Emmaboda samtidigt meddelar val av kontaktperson. Emmaboda kommun har meddelat via bildningschef att Emmaboda Bildningsnämnd är positiv till att ansluta sig till VO-college i Västervik och även meddelat, efter förslag från Västervik, att person att ingå i den interimistiska styrguppen blir socialförvaltningens verksamhetsutvecklare. Konsekvenser Kostanaden för processen fram till certifiering av regionalt VO-college samt tre lokala VO-college där samtliga vård- och omsorgsutbildningar på gymnasieskolan, Komvux samt yh-utbildningar i länet ingår har i fröstudien beräknats till 900 tkr per år under tre år. Landstinget och regionförbundet har meddelat att de står för en 3:e del av kostnaden vardera. Kostanden för varje kommun blir kronor per år i tre år. Beslutsunderlag KS_2014_158 - Vård- och omsorgscollege (VO-college) - inbjudan till att delta i bildandet Bilaga till inbjudan - Västervik kommunstyrelses beslut Bilaga till inbjudan - Västerviks kommun tjänsteskrivelse Bilaga till inbjudan - förstudie 1 Bilaga till inbjudan - förstudie 2 Svar från Emmabodas bildningschef om deltagande och förslag på person till den intermistiska styrgruppen Tjänsteskrivelse Kommunsekreterare och Kommunchef Kommunstyrelsen beslutar

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 (19) att ställa sig positiv till deltagande i bildandet av Vård- och omsorgcollege och uppdra till Bildningsnämnden att meddela Västerviks kommun att uppdra till Bildningsnämnden att åt Emmaboda kommun ansvara för deltagandet i bildandet av Vård och omsorgcollege att kostnaden kronor/år i tre år för deltagande i projektet Vård- och omsorgscollege tas ur befintlig budgetram med lika delar från Bildningsnämndens och Socialnämndens budgetramar

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 (19) 26 Dnr KS/2012:270 Återkoppling av beslut I anledning av Kommunstyrelsens beslut om Granskning av kommunens protokoll och kallelser granskad av Pwc ges denna återkoppling till Kommunstyrelsen. Ledningsgruppen startade 2013 en utvecklingsgrupp inom ärendehantering med uppdrag att utveckla och samordna ärendehanteringen. Ärendegruppen består av kommunsekreterare, alla nämndssekreterare, alla registratorer och kommunens arkivarie. Gruppen har arbetat fram olika rutiner för ärendehanteringen och tagit fram mallar för protokoll, protokollsförslag, kallelse, kungörelse, tjänsteskrivelse och remiss. Vidare har Ärendegruppen under hand rapporterat arbetet till ledningsgruppen. Då detta är ett utvecklingsarbete kommer ärendegruppen att fortsätta arbeta för att i Emmaboda kommun ha ändamålsenliga rutiner och mallar för protokoll, protokollsförslag, kallelse, kungörelse, tjänsteskrivelse och remiss. Yrkanden Sten-Olof Johansson (M) yrkar tillägg med följande attsats: att information om ärendehanteringsrutiner ges till Kommunstyrelsen vid lämpligt tillfälle. _ Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att med kännedom lägga återkopplingen till handlingarna. att ärendegruppen skall lämna information över sitt arbete på kommunande Kommunfullmäktige att information om ärendehanteringsrutiner ges till Kommunstyrelsen vid lämpligt tillfälle.

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 (19) 27 Dnr KS/2015:10 Meddelanden M.1 Kungörelse samråd och utställning översiktsplaner Nybro kommun M.1.1 Yttrande samråd och utställning översiktsplaner Nybro Kommun M.2 Pressrelease angående sammanslagningen av de två bolagen IUC Kalmar län AB (IUC) och Sustainable Sweden Southeast M.3 Cirkulär 15_02 - Utfall i utjämningssystemen 2015 M.4.1 Cirkulär 15_03 - Slutligt utfall av 2013 års kommunala fastighetsavgift M.4.2 Cirkulär 15_03 Bilaga 1-7 M.5 Cirkulär 14_46 - Riktlinjer för kommunala markanvisningar och exploateringsavtal M.6 Hjälpmedelsnämnden 2015 M.7 Cirkulär 15_04 Övergång av verksamhet M.7.1 Cirkulär 15_04 Bilaga 1 M.7.2 Cirkulär 15_04 Bilaga 2 M.7.3 Cirkulär 15_04 Bilaga 3 M.7.4 Cirkulär 15_04 Bilaga 4 M.8 Fråga och svar kring Hjälpmedelsnämnden 2015 M.9 Cirkulär 15_05 - Gävle tingsrätts dom i mål T , avskedad ambulanssjuksköterska M _11 Meddelande om val av ledamöter Hjälpmedelsnämnden M.11.1 Cirkulär 15_06 M.11.2 Cirkulär 15_06 Bilaga 1 M.12.1 För kännedom_ Motion till SKLs kongress 2015 från Degerfors kommun M.12.2 Motion till SKLs kongress 2015 angående interndemokratin M.13 Utbildningsstöd för förtroendevalda M.14.1 Orimligt höga busspriser M.14.2 Pm-Busspriser _ Kommunstyrelseberedningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att anteckna informationen till protokollet.

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S)

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 17:30-18:30 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten 2012-06-25 58 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2012-06-25, kl. 18:00-20:10 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c), Emma Åhlander Hansson(m), Christer Jonsson(c), Inger

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

Plats och tid The Glass Factory, Boda glasbruk, 2014-11-11, kl. 13:00 16:30

Plats och tid The Glass Factory, Boda glasbruk, 2014-11-11, kl. 13:00 16:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 137 (20) Plats och tid The Glass Factory, Boda glasbruk,, kl. 13:00 16:30 Beslutande Ann-Marie Fagerström (S) ordförande Stig-Ove Andersson (S) Erik Fors(S) ersätter Bo Eddie Rossbol

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-08

Sammanträdesdatum 2014-10-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Bjurbäcksgården matsal, kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Stig Skruvik, (S) Anders Fransson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-09-29. Leif Karlsson (M) vice ordförande, Per Sigvardsson (S), Gunvor Karlsson (S)

Sammanträdesdatum 2014-09-29. Leif Karlsson (M) vice ordförande, Per Sigvardsson (S), Gunvor Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 112 (20) Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 18:00 19:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordförande, Ann-Marie Fagerström (S) Ann-Charlotte Filipsson (C), Emma Åhlander

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 2013-03-25 18 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Per Sigvardsson(s), Christer Jonsson(c), Hans Fransson(sd), Maria Svensson(s),

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Ann-Marie Fagerström 11-19 Sten-Olof Johansson 20-23

Ann-Marie Fagerström 11-19 Sten-Olof Johansson 20-23 2013-02-05 17 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-02-05, 13:00 14:10 Beslutande Ann-Marie Fagerström (s) ordförande 11-19 Lena Holmqvist (s) ersättare för Ann-Marie Fagerström(s) 20-23

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-15

Sammanträdesdatum 2015-06-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 15:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Christer Norrby (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson,v 465-478 Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18) 2014-10-15 1 (18) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen den 15 oktober 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Ann

Läs mer

Kommunfullmäktige Nils Malmberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

Kommunfullmäktige Nils Malmberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Samlingssal, Idrottsvägen Boda Glasbruk,, 18:00-21:15 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M)

Läs mer

Koncernkontoret Avdelning för samhällsplanering

Koncernkontoret Avdelning för samhällsplanering Avdelning för samhällsplanering Enheten för infrastruktur Lars Brümmer Infrastrukturstrateg 044-309 32 03 lars.brummer@skane.se Datum 2013-08-18 1 (8) Inriktning för fortsatt cykelutveckling i Skåne Bakgrund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(15) Plats och tid Töllstorp, kl. 14.00-15.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-10

Sammanträdesdatum 2015-06-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Moberg i Kommunhuset, Avslutade med att titta på utställning på Centrumtorget kl.08:30 12:00. Per Sigvardsson, (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson Kommunstyrelsen 2015-08-12 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Kjell Gustafsson, S, (ersättare för Thony Andersson, S), Monika Gideskog,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Datum för anslags Nedtagande

Datum för anslags Nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl.18:00 18:20 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(12) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) Övriga närvarande

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Freddy Tönnesen(sd) deltar från 3. Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2011-01-31 1 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2011-01-31, 18:00 19:00 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Maria Ixcot Nilsson(s), Hans Fransson(sd), Anne Thuresson(kd),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 13.50-16.40 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Gunilla Nilsson, c Arne Fäldt, s Lennart Eklund, c Carola Nilsson, s Eréne

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (16) Plats och tid Selma, 2016-02-16, kl. 17.00 18.40 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Malin Klasson, Utvecklingsingenjör gata/trafik, 13-16 Håkan Svensson, Driftchef, 13-16 Julia

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd Plats och tid Beslutande 2007-05-30 Sidan 1 av 11 Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363), onsdag 30 maj 2007 kl 08.00-11.55. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Övriga deltagande Margareta

Läs mer

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.25 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S)

Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 16:30 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena Gotthardsson, (S) Daniel

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-09-24 1 (25) Plats och tid Simrislundsskolan kl. 18.00 21.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Isabell Korn (M) 28-33, 35-37 Natalya Raad (S)

Isabell Korn (M) 28-33, 35-37 Natalya Raad (S) 1(14) Plats och tid: Barnkammaren, kommunhuset Alafors kl 09.00 12.00 Beslutande Jan Skog, ordf (M) Lennart Dahl (C) 28-33, 35-37 och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard Paulin (S) Isabell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2016-02-24 1 () Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, klockan 9.00 10.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Marijo Edlund (S) ordförande Aliki

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Plats och tid Kommunhuset den 23 september 2014 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-06-18 1 Plats och tid Emmaboda kommunhus Karl-Oskar, 2018-06-18, 16:00-17:00 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Plats och tid Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (S) Dag

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) 2009-10-19 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 200-212 ( 210 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 14.20 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik

Läs mer

Förslag till yttrande planerad 400kV ledning mellan Nybro och Hemsjö

Förslag till yttrande planerad 400kV ledning mellan Nybro och Hemsjö TJÄNSTESKRIVELSE 1 Bygg- och miljönämnden 2014-08-28 Förslag till yttrande planerad 400kV ledning mellan Nybro och Hemsjö Bakgrund Svenska kraftnät har inkommit 2014-06-12 med en inbjudan till samråd för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2013-12-18 Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2013-12-18 Kommunstyrelsens arbetsutskott (22) Tid och plats 203-2-8 - Kommunhuset klockan 3.30-6.50. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre vice ordförande Gunnar Edvardsson

Läs mer

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kommunfullmäktige. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, kl. 18:00-19:45 Beslutande Se närvaroförteckning sidan 2 Övriga deltagande Tema Tommy Persson kommunsekreterare Anders Svensson ekonomichef,

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsens utskott. Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsens utskott. Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15 för utveckling och beredning 2007-05-23 1 (25) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00; 13.00-15.15 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Ingela Bröndel (kd)

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Ärende 2 Dnr 2014/000001 Aktuella kommundirektörsfrågor Föredragande: Jan Lagerqvist, kommundirektör Under ärendet informeras

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15)

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Plats och tid Moberg torsdagen den 17 mars 2011 kl 15.00-15.45. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Mickael Fransson (s) Erik Fors (s)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorp, kl 13.00 16.35 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) Närvaro/Frånvaro N/F

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-04-19

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-04-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-19 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-10:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2016-03-07

Omsorgsnämndens protokoll 2016-03-07 Datum: Måndagen den 7 mars Tid: 15.30 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 mars Paragrafer: 14-25 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.45 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

2010-03-31 Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

2010-03-31 Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2010-03-29 26 Plats och tid Boda Samlingslokal vid Biblioteket, 2010-03-29, 18:00 20:30 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Gunvor Karlsson(s), Berthold Andersson(m), Hugo Grönlund(v), Birgitta

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-02-18 1. (21) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 15.35. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunchefen Tommy Jansson och kommunsekreterare Eva Kristina Andersson.

Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunchefen Tommy Jansson och kommunsekreterare Eva Kristina Andersson. Kommunstyrelsen 1 (5) Plats och tid Centrumgården, Karlavägen 1, Kungsör, måndagen den 26 oktober 2009, klockan 17.00-17.45. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren

Läs mer