SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(28) Teknik- och servicenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(28) Teknik- och servicenämnden"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(28) Tid, kl , paus Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Fredrik Turesson, tjänstgör för Tuula Vähäniemi (S) C Kent Persson C Jessica Carlund L Paul Brusk M Pär-Erik Johansson M Niklas Friberg KD Bruno Engström SD Kathrin Larsson, tjänstgör för Lennart Svensson (SD) SD Jarl Krüger Övriga deltagande Ej tjänstgörande ersättare S Björn Kärrhage L Rolf Hallberg M Caj Svedberg Tjänstemän Magnus Palm Förvaltningschef Jenny Forsberg Verksamhetschef teknik Sofia Sörqvist Enhetschef rörnät 48 Marcus Jonsson Enhetschef gata/park 49 Tomas Arvidsson Verksamhetschef lokalförsörjning 50 Markus Hagman Trafikingenjör Kerstin Furth Trädgårdstekniker 54 Johan Eriksson Projekttekniker 55 Rakel Martinsson Avfallsingenjör Johan Ihalainen Upphandlare Linda Eliasson Projektledare Catarina Modin Nämndsekreterare Utses att justera Pär-Erik Johansson (M) Justeringens plats och tid Teknik- och serviceförvaltningen, , kl Underskrifter Sekreterare Catarina Modin Ordförande Bo Petersson (S) Justerande Pär-Erik Johansson (M)

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(28) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Teknik- och serviceförvaltningen, Kinnaström Underskrift Catarina Modin

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(28) Innehållsförteckning Förnyelseplan VA-ledningar information 48 Beläggningsplan 2019 information 49 Rivning av scenen i Stationsparken 50 Medborgarförslag om gatubelysning i korsningen mellan Danska 51 vägen och Kronogärdesvägen i Fritsla Medborgarförslag om hastighetsbegränsning i Skogshöjdsområdet 52 i Sätila Nyttjande av offentlig plats i Kinna och Skene 53 Köp av fastigheten Botaskår 1:28 för kommunal lekplats 54 Motion för att undvika problem med igensatta rör 55 Samarbete med grannkommuner om nyttjande av återvinnings- 56 centraler Upphandling grovavfallstur 57 Detaljplan för Hotellet 1 och del av Kinna 24:83 samråd 58 Detaljplan för Sätila 3:32 (etapp 2 av dpl för Sätila 3:3, Sätila-Hede 59 6:2 och 6:5, samt del av Sätila 4:3 och 5:15), Sätila-granskning Ombyggnation av akvedukt Hedbo, Skene begäran om 60 igångsättningstillstånd GCM-väg samt överföringsledning Berghem - Skene begäran om 61 Igångsättningstillstånd och utökad investeringsbudget Medfinansieringsavtal GCM-väg Berghem Skene 62 Styrgruppsinformation 63 Personal- och verksamhetsinformation 64 Redovisning av meddelanden 65 Redovisning av delegationsbeslut 66

4 48/2019 Dnr Förnyelseplanering VA-ledningar information Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(28) Arbetet med att ta fram en förnyelseplan för VA-ledningar har pågått under ett par års tid och grundar sig på ett föreläggande från miljönämnden från Metoden har varit enligt Svenskt vattens handbok och man började med nulägesanalys och har därefter tittat på det långsiktiga förnyelsebehovet, områdesbaserad förnyelsplanering och slutligen tagit fram en åtgärdsplan. Nulägesanalysen visade på att vattensystemet var mest eftersatt och hade störst förbättringspotentiel. Medeltakten var låg i jämförelse med Sverigemedel och kommunens egna mål. Det långsiktiga förnyelsebehovet bygger på materialfördelning per årtionde och förväntat livslängd för olika kategorier av ledningsmaterial. Slutligen har man tagit fram en åtgärdsplan som anses trovärdig och realistisk med en stegvis ökning av förnyelsetakten och därmed också ett ökat behov av resurser. Det uppskattade investeringsbehovet är 24 mnkr för 2020 och 30 mnkr för tar del av informationen.

5 49/2019 Dnr Beläggningsplan 2019 information Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(28) I investeringsbudgeten finns 4 mnkr avsatta för beläggningsunderhåll Under året kommer det bland annat att utföras förstärkning av Assbergsgatan och Sigårdsgatan i Skene och beläggning av rondellerna på Backagårdsgatan i Kinna och Industrigatan i Skene, Skogshällsvägen i Sätila och del av Lunnaliden i Horred. tar del av informationen.

6 50/2019 Dnr Rivning av scen i Stationsparken, Kinna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(28) s beslut föreslår att scenen och tillhörande bänkar i Stationsparken i Kinna rivs och att platsen iordningställs för mobil scen. Rivningen finansieras via kommunstyrelsens driftbudget och iordningställandet inom ramen för gata/parks investeringsbudget. Ärendet Kultur- och fritidsförvaltningen har under en längre tid slagit larm om missbruk och skadegörelse av scenen och bänkarna i Stationsparken. Efter en upprustning under 2018 har scenen återigen råkat ut för grov skadegörelse och klotter. Med anledning av den säkerhetsrisk som scenen utgör intill den nya lekplatsen föreslås en rivning. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 26 mars I samband med rivningen behöver marken iordningställas förslagsvis så att en mobil scen kan etableras vid speciella tillfällen. Kostnaden för rivning och återställning av markytan bedöms uppskattningsvis till 200 tkr. Rivningen finansieras inom kommunstyrelsens driftbudget och iordningställandet inom ramen för gata/parks investeringsbudget. Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 44, och då föreslagit följande: föreslår att scenen och tillhörande bänkar i Stationsparken i Kinna rivs och att platsen iordningställs för mobil scen. Rivningen finansieras via kommunstyrelsens driftbudget och iordningställandet inom ramen för gata/parks investeringsbudget. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Ledamöternas förslag Pär-Erik Johansson (M) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om Pär-Erik Johanssons (M) förslag kan antas och finner att så sker.

7 51/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(28) Medborgarförslag om gatubelysning i korsningen mellan Danska vägen och Kronogärdesvägen i Fritsla s beslut Teknik- och serviceförvaltningen tar till sig önskemålet och kommer att ta med sig frågan om belysning när det blir aktuellt med andra åtgärder i området. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Ärendet Marks kommun har fått ett medborgarförslag från en Fritslabo som önskar att den borttagna belysningen i korsningen Danska vägen- Kronogärdesvägen, Fritsla åter uppföres. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 25 mars Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 33, och då föreslagit att teknik- och serviceförvaltningen tar till sig önskemålet och kommer att ta med sig frågan om belysning när det blir aktuellt med andra åtgärder i området. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

8 52/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(28) Medborgarförslag om hastighetsbegränsning i Skogshöjdsområdet Sätila s beslut Hastighetsbegränsning 40 km/h har införts i Skogshöjdsområdet under Enligt gällande detaljplan skall området inte ha trottoarer, och utförda trafikmätningar ger inte stöd för ett behov av utbyggda farthinder. Medborgarförslaget anses härmed besvarat. Ärendet En boende i Skogshöjdsområdet i Sätila har inkommit med önskemål om sänkt hastighet i området. När medborgarförslaget inkom var det bashastighet 70 km/h i området. Det påpekas även att området inte har trottoarer och farthinder. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 25 mars Under den tid som förflutit mellan att medborgarförslaget inkom till kommunfullmäktige i april 2018 och överlämnades till teknik- och serviceförvaltningen i mars 2019 har en hastighetsbegränsning på 40 km/h införts i Skogshöjdsområdet, TSN Au 32/2018, Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 34, och då föreslagit att hastighetsbegränsning 40 km/h har införts i Skogshöjdsområdet under Enligt gällande detaljplan skall området inte ha trottoarer, och utförda trafikmätningar ger inte stöd för ett behov av utbyggda farthinder. Medborgarförslaget anses härmed besvarat. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

9 53/2019 Dnr Dnr Nyttjande av offentlig plats i Kinna och Skene SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(28) s beslut Marks kommun avstyrker, med stöd av 3 kap. 2 ordningslagen (1993:1617), den inkomna ansökan. Kommunen ser ingen möjlighet att tillstyrka den inkomna ansökan sett till hur den är utformad då den avser alla dagar under ett års tid mellan kl I det fall kommunen skulle tillstyrka den inkomna ansökan skulle det exempelvis inte finnas möjlighet för kommunen att bevaka kommunens intresse i fråga om skötseln av den offentliga platsen, markanvändning, stadsbild, miljö och trafik. Inte heller ser kommunen möjlighet att tillstyrka användning av högtalarsystem mellan kl alla dagar på aktuella platser. Då ansökan är så omfattande finns ingen möjlighet för kommunen att villkora ansökan till i vissa delar. Sökanden uppmanas om denne söker på nytt att begränsa sin ansökan. Ärendet En ansökan om nyttjande av offentlig plats alla dagar i veckan mellan kl under ett års tid har inkommit till Marks kommun. Ansökan är omfattande och den sökande vill även använda högtalarsystem alla dagar mellan kl Ärendets behandling Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 36, och då föreslagit följande: Marks kommun avstyrker, med stöd av 3 kap. 2 ordningslagen (1993:1617), den inkomna ansökan. Kommunen ser ingen möjlighet att tillstyrka den inkomna ansökan sett till hur den är utformad då den avser alla dagar under ett års tid mellan kl I det fall kommunen skulle tillstyrka den inkomna ansökan skulle det exempelvis inte finnas möjlighet för kommunen att bevaka kommunens intresse i fråga om skötseln av den offentliga platsen, markanvändning, stadsbild, miljö och trafik. Inte heller ser kommunen möjlighet att tillstyrka användning av högtalarsystem mellan kl alla dagar på aktuella platser. Då ansökan är så omfattande finns ingen möjlighet för kommunen att villkora ansökan till i vissa delar. Sökanden uppmanas om denne söker på nytt att begränsa sin ansökan. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(28) Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

11 54/2019 Dnr Köp av fastigheten Botaskår 1:28 för kommunal lekplats SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(28) s förslag till kommunstyrelsen föreslår kommunstyrelsen att fastigheten Botaskår 1:28 i Harpebo köps in för att säkerställa plats för kommunal lekplats i området. Ärendet Inriktningsbeslut gällande inköp av tomt för att befintlig lekplats i Harpebo, Botaskår 1:28 blir säkerställd. LB-hus planerar att köpa fastigheten för att bygga villa på denna tomt. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 2 april Fastighet Botaskår 1:28 finns inom tättbebyggt område och enligt detaljplanen från 1932 är den tomtmark. Lekplatsen har funnits på denna plats åtminstone sedan 1960-talet så den är väletablerad i området. Kommunen har en antagen ambition att tillhandahålla lekplats på kommunal mark inom detaljplanelagt område med 500 m radie. För närvarande bor det 19 barn i ålder 0-12 år inom 500 m radie och eftersom området planeras att byggas ut så kommer troligen antalet barn öka. Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 37, och då föreslagit att teknik- och servicenämnden föreslår kommunstyrelsen att fastigheten Botaskår 1:28 i Harpebo köps in för att säkerställa plats för kommunal lekplats i området. Dagen sammanträde Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

12 55/2019 Dnr Motion för att undvika problem med igensatta rör SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(28) s beslut Teknik och serviceförvaltningen får i uppdrag att utföra en mer omfattande utredning. Utredningen ska ge klarhet i metodiken för omhändertagandet av fett samt omfattningen och finansieringen av åtgärden. Utredningen ska vara klar april Motionen anses härmed besvarad. Kommunfullmäktige fattar slutligt beslut Ärendet Bengt Ferm (M) föreslår i motion, daterad 15 januari 2019, att dela ut gängade plasttrattar med lock till varje hushåll i Marks Kommun för att undvika problem med igensättningar av rör pga. fett. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 14 mars Arbetsutskottet har behandlat ärende den 4 april 2019, 38, och då föreslagit att teknik och serviceförvaltningen får i uppdrag att utföra en mer omfattande utredning. Utredningen ska ge klarhet i metodiken för omhändertagandet av fett samt omfattningen och finansieringen av åtgärden. Utredningen ska vara klar april Motionen anses härmed besvarad. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

13 56/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(28) Samarbete med grannkommunerna om tillträde till återvinningscentraler s beslut Förvaltningschefen för teknik- och serviceförvaltningen får mandat att teckna avtal med andra kommuner för att ge kommuninnevånarna tillträde till varandras återvinningscentraler. Ärendet Teknik- och serviceförvaltningen har för avsikt att ingå avtal med andra kommuner för att kommuninnevånare ska kunna besöka varandras återvinningscentraler. Ärendets hantering Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 27 mars Återvinningscentralerna i Sveriges kommuner drivs med intäkter från respektive kommuns renhållningsavgifter och normalt är det därför bara de egna kommuninnevånarna som ska få besöka dessa. I praktiken har dock kommunövergripande besök alltid skett mellan kommuner som saknar inpasseringssystem. Men i takt med att allt fler kommuner inför inpasseringssystem i form av bommar så har frågan kring hur man ska hantera dessa besök kommit upp. Det blir allt vanligare att kommunerna tecknar avtal sinsemellan för att reglera detta. Avtalen går ut på att den besökande lämnar gratis, den besökta kommunen fakturerar sen den besökandes hemkommun med en överenskommen summa. Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 39, och då föreslagit att förvaltningschef för teknik- och serviceförvaltningen får mandat att teckna avtal med andra kommuner för att ge kommuninnevånarna tillträde till varandras återvinningscentraler. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

14 57/2019 Dnr Upphandling av grovsopsturen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14(28) s beslut upphäver det tidigare beslutet TSN 25/2019. Teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att upphandla grovsopsturen till en omfattning av 54 stopp med ett maxtak per stopp. Ärendet Enligt beslutet TSN 25/2019 fick Teknik- och serviceförvaltningen i uppdrag att upphandla grovsopsturen enligt redovisad neddragning av antalet stopp per år och oförändrad grovavfallstur. Ärendets behandling Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 46, och då gett förvaltningen i uppdrag att, i enlighet med arbetsutskottets diskussioner, till nämndens sammanträde ta fram nytt förslag för upphandling av grovsopsturen. Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 11 april Förvaltningens förslag till beslut upphäver det tidigare beslutet TSN 25/2019. Teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att upphandla grovsopsturen till en omfattning av 54 stopp med ett maxtak per stopp. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet, antalet stopp och formen för upphandlingen. Frågor ställs och får svar. Ledamöternas förslag till beslut Ordföranden föreslår att teknik- och servicenämnden upphäver det tidigare beslutet TSN 25/2019 och att teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att upphandla grovsopsturen till en omfattning av 54 stopp med ett maxtak per stopp. Förslaget antas.

15 58/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15(28) Detaljplan för Hotellet 1 och del av Kinna 24:83 samrådsyttrande s beslut vill att man i Planbeskrivningen förtydligar att ändamålet för bostadsplanerna i Hotellet 1 är till för seniorboende. begär att man tar bort texten om att kommunal parkering kan hyras ut. kräver en anpassning av parkeringar till gällande parkeringsnorm. begär att man tar bort texten om utomhusteatern i Stationsparken. Ärendet Denna detaljplan syftar huvudsakligen till att pröva att nyttja befintlig byggnad på fastigheten Hotellet 1 i Kinna för bostäder i form av seniorboende samt att behålla befintliga verksamheter. Planen tillåter centrum- och bostadsändamål. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 5 mars Teknik- och serviceförvaltningen har noterat att man använder olika benämningar på boendeformen: äldreboende samt seniorboende. De olika formerna ställer olika krav på utformning och tillgänglighet och man bör därför vara konsekvent i Planbeskrivningen och hålla sig till en av benämningarna. Beträffande parkering måste texten eller hyras ut från kommunen under kvällstiden tas bort. Detta beror på att kommunens allmänna parkeringsplatser inte kan hyras ut för specifika ändamål eller till specifika nyttjanderättshavare. Dessa parkeringsplatser kan alltså inte räknas in att tillhöra planområdet varför förvaltningen vill att man hänvisar exploatören till gällande parkeringsnorm. Under rubriken "Lek och rekreation" bör man ta bort texten om utomhusteatern då den inte ska stå kvar. Fastigheten är ansluten till vatten-, spillvatten- och dagvattennätet. De VAledningar som ligger inom planområdesgränsen är reserverade genom U- område och vi ser inga andra förändringar i och med planförslaget som kan påverka Va-anläggningen. Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 40, och då föreslagit följande: vill att man i Planbeskrivningen förtydligar att ändamålet för bostadsplanerna i Hotellet 1 är till för seniorboende.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16(28) begär att man tar bort texten om att kommunal parkering kan hyras ut. kräver en anpassning av parkeringar till gällande parkeringsnorm. begär att man tar bort texten om utomhusteatern i Stationsparken. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

17 59/2019 Dnr Detaljplan för Sätila 3:32 granskningsyttrande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17(28) s beslut begär att planbeskrivningen kompletteras med att förvaltningen behöver reviderad driftbudget för utökad skötsel av naturområde. begär att planbeskrivningen kompletteras med att exploatören bekostar utbyggnaden av gatan. förordar att vändplatsen i plankartan justeras till en diameter på 20 meter. Teknik- och serviceförvaltningen begär att man kompletterar planbeskrivningen med att exploateringsavtal även ska reglera antalet anslutningar till Vanätet. Ärendet Förslag till detaljplan för Sätila 3:32 (Etapp 2 av detaljplan för Sätila 3:3, Sätila-Hede 6:2 och 6:5 samt del av Sätila 4:3 och 5:15), Sätila, Marks kommun, har upprättats av Samhällsutvecklingsenheten. Denna detaljplan syftar huvudsakligen till att skapa nya bostäder i centrala Sätila. Planen möjliggör för småhus; villor, parhus, kedjehus i upp till två våningar. Syftet med planen är också att säkerställa tillgängligheten till angränsande natur-/rekreationsvärden och de gångstigar som finns öster om planområdet. Bestämmelser på plankartan syftar även till att säkerställa lokal fördröjning av dagvatten. Ärendets behandling Teknik och serviceförvaltningens skrivelse daterad 21 mars Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 41, och då föreslagit följande: Teknik- och serviceförvaltningen vill framhålla att ett nyinrättat naturområde som allmän platsmark kräver en utökad driftbudget för skötsel. Det ska därmed framgå under stycket om Ekonomiska frågor att gata/park får en ökad driftkostnad som konsekvens av genomförandet av detaljplanen. För att avfallshämtningen ska kunna fungera i det nya planområdet behövs en yta för vändplatsen med diametern 20 meter plus en hindersfri remsa runt om på ca 1,5 meter. Vi hänvisar till dokumentet Tips på hur du kan underlätta sophämtningen som finns på kommunens hemsida. Enligt plankartan skall dagvatten fördröjas inom kvartersmark. Teknik- och serviceförvaltningen ansvarar för att avvattna gatan och avleder det mot anslutning till befintligt dagvattennät ner mot Gunnesvägen. I exploateringsavtalet skall det regleras antalet anslutningar till det kommunala Va-nätet.

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 18(28) I Planbeskrivningens stycke om Ekonomiska frågor vill Teknik- och serviceförvaltningen att man lägger till att exploatören bekostar utbyggnad av gatan. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

19 60/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 19(28) Ombyggnation akvedukt Hedbo, Skene - begäran om igångsättningstillstånd s beslut begär av kommunstyrelsen igångsättningstillstånd för optioner till överföringsledningsprojekten i nordvästra Mark gällande omläggning av spillvattenledning med tillhörande ny akvedukt vid Hedbo. Ärendet Syftet med projektet Renovering akvedukt, Hedbo, är att säkerställa att spillvatten från nordvästra Mark når Skene avloppsreningsverk och samtidigt minimera risken för att befintlig akvedukt går sönder och orsakar miljöfarliga utsläpp i Skrålabäcken. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 21 mars Investeringsbudget för projekt Renovering akvedukt, Hedbo, är beslutad av kommunfullmäktige till tkr. Tabell 1. Budgetfördelning över huvudaktiviteter för projektet Renovering akvedukt, Hedbo Aktivitet Budget (tkr) Utredning/projektledning/upphandling Markfrågor, ersättning markkonsulter 50 Entreprenad ÄTA/Entreprenadarbeten 0 Byggledning/kontroll 250 Tillstånd/bygglov/miljödomar mm 100 Totalsumma Projekteringen som är i slutskedet av fas 1 har nått så pass långt att bygghandlingar ämnas vara klara den 1 juni och byggstart ska sedan ske efter sommaren. För att klara tidplan med färdigt projekt till juni 2020 måste ett igångsättningstillstånd erhållas från kommunstyrelsen senast den 4 september Konsekvensen av ett sent beslut om igångsättningstillstånd kan få till följd att akvedukten rasar och orsakar stora utsläpp av avloppsvatten i biflödet till Skrålabäcken och därefter Viskan. Därmed vill förvaltningen trycka på vikten av att få en snabb handläggningstid som leder till att vi kan säkra upp denna viktiga ledning.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 20(28) Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 arpil 2019, 42, och då föreslagit att teknik- och servicenämnden begär av kommunstyrelsen igångsättningstillstånd för optioner till överföringsledningsprojekten i nordvästra Mark gällande omläggning av spillvattenledning med tillhörande ny akvedukt vid Hedbo. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

21 61/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21(28) GCM-väg och överföringsledning Berghem - Skene - Begäran om igångsättningstillstånd och utökad investeringsram s beslut begär av kommunstyrelsen igångsättningstillstånd för optioner till överföringsledningsprojektet i Nordvästra Mark gällande projekten: Överföringsledningar Skene - Berghem och GCM-väg Berghem-Skene. begär av kommunstyrelsen utökade investeringsmedel för projektet Överföringsledningar Skene - Berghem om kronor till totalt kronor. begär av kommunstyrelsen utökade investeringsmedel för projektet GCM-väg Berghem-Skene om kronor till totalt kronor. Ärendet Teknik- och Servicenämnden har , beslutat anlägga en gångoch cykelväg som ska samförläggas med en överföringsledning (ÖFL) mellan Berghem och Skene. begär härmed igångsättningstillstånd hos Kommunstyrelsen. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 20 mars Kostnadsökningen, vilket föranleder denna begäran om utökad investeringsram, beror främst på: - ökning av entreprenadindex på framförallt ledningsmaterial, pumpstation och passage över Skrålabäcken - inventering av miljö (Skrålabäcken, förorenad mark/massor) samt - förfinad kalkyl med bättre underlag och ökad kunskap om det aktuella området. Denna strategiska partnering innebär att Veidekke tar ett helhetsgrepp om utredning, kalkylarbeten, projektering och byggnation. Arbetet har påbörjats i fas 1 (projektering) och produktionskalkyler uppdateras kontinuerligt. Ett igångsättningstillstånd krävs omgående för att arbetet i fas 2 ska kunna påbörjas direkt efter att fas 1 är klar. Den kalkylerade utgiftsnivån för VA-ledningen stämmer väl med det riktpris som Marks kommun har från erfarenheter ifrån tidigare projekt med nyanläggning av VA-ledningar utanför tätort. Detta med hänsyn taget till samordningsvinster GCM-väg, en besvärlig passage över Skrålabäcken samt att en större pumpstation ingår i projektet. Riktpriset är ca 6 tkr/m. Den kalkylerade utgiftsnivån för GCM-vägen stämmer väl med riktpriset för GCM-vägar från Trafikverket. Detta med hänsyn taget till samordningsvinster VA-ledning samt en besvärlig passage över Skrålabäcken. Riktpriset är 5,5 tkr/m.

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 22(28) I samband med byggnationen av GCM-vägen krävs vissa åtgärder med anledning av GCM-vägens placering vid sidan av järnvägen. Det handlar om byggnation av ett panelstängsel och plankorsning i Berghem. Anläggningarna kommer att tillhöra Trafikverket och kostnaden för dessa åtgärder delas mellan Trafikverket och kommunen i enlighet med förslag till medfinansieringsavtal. Medfinansieringsavtalet hanteras i särskild ordning. Tabell 1. Kalkyl överföringsledningar, mars 2019 (Gemensamt = uppdelad kostnad mellan VA och Gata/Park 70:30) Objekt Belopp ÖFL GCM GCM väg GCM väg 3,0 m bred m Belysning GCM väg 50 st stolpar Total entreprenadkostnad GCM ÖFL VA ledningar m Pumpstation LTA pumpstation Total entreprenadkostnad ÖFL Gemensamt Åtgärder förbi Skrålabäcken (m) Detaljprojektering Fas Summa gemensamt Summa Entreprenad FAS Riskpåslag entreprenad Totalsumma Entreprenad Övriga tillkommande projektkostnader Projektering FAS 1 Tillkommande Kostnader MEX Projektledningskostnader Tillstånd/bygglov/miljödomar mm Summa övriga tillkommande kostnader Tidigare upparbetade kostnader Totalkostnad Avrundade belopp Övriga kostnader som belastar kommunens drift Panelstängsel Plankorsning i Berghem

23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 23(28) Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 arpil 2019, 43, och då föreslagit att teknik- och servicenämnden begär av kommunstyrelsen igångsättningstillstånd för optioner till överföringsledningsprojektet i Nordvästra Mark gällande projekten: Överföringsledningar Skene - Berghem och GCM-väg Berghem-Skene. begär av kommunstyrelsen utökade investeringsmedel för projektet Överföringsledningar Skene - Berghem om kronor till totalt kronor. begär av kommunstyrelsen utökade investeringsmedel för projektet GCM-väg Berghem-Skene om kronor till totalt kronor. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

24 62/2019 Dnr Medfinansieringsavtal gcm-väg Berghem-Skene SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 24(28) s förslag till kommunstyrelsen Medfinansieringsavtalet för projekt anläggande av GCM-väg Berghem- Skene godkänns. Kommunens del av kostnaderna för Trafikverkets plankorsning och stängsel, som beräknas uppgå till totalt 3,6 mnkr, finansieras inom kommunstyrelsens budgetram. Ärendet För att genomföra projekten VA-ledning och GCM-väg mellan Berghem och Skene behöver ett avtal med Trafikverket upprättas eftersom anläggningen hamnar inom både vägområde (RV 41) och järnvägsområde (Viskadalsbanan). Dessutom ingår en befintlig plankorsning i sträckningen. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 25 mars Trafikverket har standardavtal för denna typ av projekt. Avtalet anpassas i den omfattning som är nödvändig för respektive projekt. I detta fall kan nämnas ett planerat stängsel längs järnvägen där Trafikverket är anläggningsägare och där Trafikverket betalar 10 % och kommunen 90 %. Stängslet beräknas kosta kronor. Dessutom kräver Trafikverket att kommunen betalar hälften av en ny plankorsning vid stationen i Berghem, ca tre miljoner kronor. Den ska ersätta befintlig plankorsning och byggs av Trafikverket tidigast Kostnaden bokförs i så fall som en driftskostnad det år avtalet undertecknas och föreslås finansieras inom kommunstyrelsens budgetram då en sådan driftkostnad inte ryms inom gata/park ordinarie driftbudget. Detta är dessutom i linje med andra projekt där Trafikverket är anläggningsägare, till exempel den kommande GCM-vägen i Ubbhult. Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 4 april 2019, 45, och då föreslagit att medfinansieringsavtalet för projekt anläggande av GCM-väg Berghem-Skene godkänns. Kommunens del av kostnaderna för Trafikverkets plankorsning och stängsel, som beräknas uppgå till totalt 3,6 mnkr, finansieras inom kommunstyrelsens budgetram. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

25 63/2019 Dnr Styrgruppsinformation SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 25(28) Teknik- och serviceförvaltningen redogör kortfattat från senaste styrgruppsmötet där man bland annat diskuterade första spadtaget för nya Lyckeskolan, om- och tillbyggnad Horredshallen, Skene vattentäkt, Hyssna vattenskyddsområde samt Björketorps avloppsreningsverk. tar del av informationen.

26 64/2019 Dnr Personal- och verksamhetsinformation SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 26(28) Teknik- och serviceförvaltningen redogör bland annat för det nya beredskapsavtalet som nu har samverkats med de fackliga organisationerna. Det centrala avtalet är ännu inte klart. Vidare informerades om pågående rekryteringar i form av en enhetschef, en förvaltare och en projektledare till lokalförsörjningen. Slutligen informerades om innehållet i årets strategidagar som äger rum den 27 och 28 maj. tar del av informationen.

27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 27(28) 65/2019 Redovisning av meddelanden s beslut Redovisningen av meddelanden godkänns Kf 31/2019 revidering av reglemente för Kommunala funktionshinderrådet Ekonomisk uppföljning per den 31 mars Region Kronoberg bjuder in till Tylösandsdagarna 2019.

28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28(28) 66/2019 Redovisning av delegationsbeslut s beslut Redovisningen av delegationsbeslut godkänns. Dnr Ärende Delegat /1--3 Beslut avseende gemensam sopbehållare /1 6 Beslut avseende uppehåll i sophämtning Enhetschef Maria Granieri - -

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid, kl 15.30-16.10, (Studiebesök kl 13.30-15.30) Plats Sätilaskolans aula, Sätila Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M) C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Kl 13.30 14.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson L Paul Brusk, tjänstsgör för Pär-Erik Johansson (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johanson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 16.00 18.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent Persson (C) MBP Henry Sandahl FP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 15.00 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Bo Petersson S Helena Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Tid Kl 13.30 14.55 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson, 80-82 S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson KD Henry Piirainen S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Bo Petersson (S) 94-96

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) M Tomas Ekberg, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 13.30 14.20 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) KD Bruno Engström, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.00 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid, kl 13.30 16.05, paus 14.50 15.10 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Tuula Vähäniemi C Leif Andersson, tjänstgör för Kent Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10 Tid, kl 13.30 16.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande KD Gunnar Lyngsaa, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Tuula Vähäniemi C Pernilla Abrahamsson, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 08.30 10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Jessica Carlund, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M), 99-102 M Pär-Erik Johansson, 103-112, kl 14.05-15.15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 17.05 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Tid Kl 13.30 16.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08 Tid, kl 13.30 15.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M), 111-112 M Rolf Skarin, 113-125, kl 13.35

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 14.50 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(26) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) L

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 08.30-11.50. Paus klockan 09.45-10.00. Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset Kinna, klockan 13.30-14.10 Paus 13.50-13.55 Beslutande S Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher Thorsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering) Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Omfattning 42 (omedelbar justering) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl 15.00 15.05 Beslutande Lars-Inge Andersson (KD), tjänstgör för Lars-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 13.30 14.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Plats Torsdag 29 september 2016, klockan 13.15 18.00. Paus klockan 14.50-15.15. Svansjörummet, kommunhuset Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet och Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30-12:15 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Jessica Carlund, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin C Kent Persson MP Jessica Pettersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 09.00 12.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP), 40-41 MBP Henry Sandahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 1 juni 2017 kl. 13.30 14.10 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för Ann-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 09.00 11.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden (11) Miljö-, byggnads- och teknikförvaltningen, Ommavägen kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden (11) Miljö-, byggnads- och teknikförvaltningen, Ommavägen kl. Tekniska nämnden 2012-05-31 1 (11) Plats och tid Miljö-, byggnads- och teknikförvaltningen, Ommavägen 30 2012-05-31 kl. 17:30-20:00 Beslutande Tjänstemän och övriga Bror Ahlin (M), ordförande Jörgen Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Kl 13.30 16.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Tid Klockan 09.00 10.00. Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna. Närvarande Beslutande KD Per-Olof Hermansson, ordförande M Lars-Bertil Rystrand C Anette Nilsson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.10 Beslutande S Gunnar Nilsson tjänstgör för Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 oktober 2016 kl. 13.30 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Katrin Johansson Vice ordf (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD) Stig Johansson Ledamot (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(30) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(30) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(30) Tid Kl 13.30 17.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, tisdagen den 22 augusti 2017 kl 17:20-17:30, 19:00-19:40 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.20 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande LarsÅke Magnusson (KD) ersätter Karolina Sköld

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 september 2016 kl. 13.30 14.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör

Läs mer

Annette Knutsson. Carl-Göran Svensson Samhällsbyggnadsförvaltningen, Björkegrenska gården

Annette Knutsson. Carl-Göran Svensson Samhällsbyggnadsförvaltningen, Björkegrenska gården 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Christer Akej Rådhuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 14.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Owe Eglinger,

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt L Rolf Hallberg tjänstgör för Henry Sandahl (MBP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdagen den 12 april 2018, klockan 13.15-18.30 Ajournering 14.50-15.20 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson - Ylva Höglund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.50. Paus 16.10-16.20. Beslutande S Bodil Wennerström C Bengt Axbrink L Eva-Lena Andersson M Kerstin Weimman-Lindén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Omfattning 60 Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13.30 13.50 Beslutande Övriga närvarande Lars-Åke Åkesson (M) Pontus Johansson (C) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.30. Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Johnsson (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.00. Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl MBP

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Miljönämnden 2017-10-05 28 Reviderad budget för 2018-2020 för miljönämndens verksamhet... 39 29 Yttrande över detaljplan för Torestorp 1:300 m.fl. i Mullsjö kommunl... 40 30 Redovisning av deligationsbeslut... 42 31

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00-15.50. Paus klockan 14.25-14.30. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt KD Lars-Inge Andersson tjänstgör

Läs mer

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 17:00 tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Leif Zetterberg (C), ordförande Christian Nordberg (MP) Agneta Hägglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 08.30 11.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga deltagande Ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stora Orren, vån 7, Folkets Hus Ludvika, kl. 14.00-16.35 Beslutande ledamöter Åsa Wikberg (MP) Sören Grandelius (S) Jesper Gustavsson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-10-04 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 8 Mars 2018, klockan 13.15 16.00, paus klockan 14.45-15.00 Plats Kinnaborgssalen, Kommunhuset Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson C Linda Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Öresten, kommunhuset i Kinna, klockan 13.18-15.05 Beslutande S S S C C C L M M KD SD V Birgitta Andersson Andreas Augustsson (tjänstgör för Per Rosendahl)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:35-18:30 Mötet ajournerades mellan 18:24 till 18:28 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15. 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 10-11 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers Övriga närvarande: Sune Höglander, teknisk chef, 40, 42 Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Äldreomsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Klockan 13:15 15:05 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande S Ulf Dahlberg, vice ordförande M Jörgen Hagman-Lindén MBP Henry Sandahl,

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Marina Fallai (MP) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Marina Fallai (MP) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-14 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S)

Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Idalarummet Klockan 08:00 09.20 ande Ledamöter Lars Thelén (M), vice ordförande utom 69 på grund av jäv Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-24 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset kl 14.00-16.10 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Bosse Linde (S) Laila Andersson (S) ersätter

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson.

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson. Protokoll 1 1 (10) Diarienummer TN 2017/0002-200 Tekniska nämnden Plats och tid Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede, kl 08.30 09.20 Ledamöter Övriga närvarande Se nästa sida. Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) 2010-02-10 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset Esarp torsdagen den 10 februari 2011 kl 13.00-15.30 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30

Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Tekniska nämnden 2011-11-03 1 (9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Dimbo, kl 13.30-15.30 Paragrafer 87-90 BESLUTANDE Ledamöter Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer