SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli Kuitunen Övriga deltagande Ej tjänstgörande ersättare KD Bruno Engström L Paul Brusk MP Jessica Pettersson S Fredrik Turesson Tjänstemän Magnus Palm Förvaltningschef Ann Höök Trafikingenjör 20 Markus Hagman Gatuingenjör Kerstin Furth Trädgårdstekniker Stefan Fogelberg Enhetschef Gata/Park 26 Tomas Arvidsson Verksamhetschef lokalförsörjning 27 Catarina Modin Nämndsekreterare Utses att justera Pauli Kuitunen (S) Justeringens plats och tid Teknik- och serviceförvaltningen,, kl Underskrifter Sekreterare Catarina Modin Ordförande Pär-Erik Johansson (M) Justerande Pauli Kuitunen (S)

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(16) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Teknik- och serviceförvaltningen, Kinnaström Underskrift Catarina Modin

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(16) Innehållsförteckning Rätt fart i staden 20 Medborgarförslag om att anlägga ett övergångsställe samt utöka 21 förbudet mot genomfart på Nedre Kammarbergsvägen Medborgarförslag om att avstängningen vid Nedre Kammarbergs- 22 vägen flyttas till korsningen Gamla Rydalsvägen/Övre Kammarbergsvägen Medborgarförslag om belysning bakom äldreboendet Stomsåker 23 i Hyssna Medborgarförslag om hundrastplats i Kinna 24 Motion om naturstig utmed Viska mellan Näringsbro och 25 Assbergs raviner Medborgarförslag om att flytta en belysningsstolpe på Solhaga- 26 vägen i Fritsla Förstudie för inre ombyggnation Kunskapens Hus 27 Delegationsordning teknik- och servicenämnden revidering nr 3 28

4 20/2018 Dnr Rätt fart i staden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(16) Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Hastighetsplanen genomförs under Under 2018 kommer först en hastighetsbegränsning till 30 km/tim vid förskolor och skolor i hela kommunen genomföras. Därefter ses hastighetsbegränsningarna över i Horred, Björketorp, Torestorp, Älekulla och Öxabäck. Kostnad för skyltning av de förändrade hastigheterna i alla kommunens tätorter, ca kronor, tas ur ordinarie investeringsbudget. Hastighetsanalysen Rätt fart i staden är genomförd. Alla kommunens tätorter är dokumenterade och redovisade. Teknik- och serviceförvaltningen har efter samrådet med de reviderade hastigheterna sammanställt synpunkterna som inkommit. s behandling har behandlat ärendet den 3 mars 2016, 38, och då beslutat om samrådsutskick. har behandlat ärendet den 23 november 2017, 101, och då beslutat om granskning av hastighetsplanen. Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 16 februari 2018 samt samrådsredogörelse daterad 12 februari Hastighetsplanen genomförs under Under 2018 kommer först en hastighetsbegränsning till 30 km/tim vid förskolor och skolor i hela kommunen genomföras. Därefter ses hastighetsbegränsningarna över i Horred, Björketorp, Torestorp, Älekulla och Öxabäck. Kostnad för skyltning av de förändrade hastigheterna i alla kommunens tätorter, ca kronor, tas ur ordinarie investeringsbudget. Frågor ställs och får svar. Ordföranden föreslår att hastighetsplanen genomförs under Under 2018 kommer först en hastighetsbegränsning till 30 km/tim vid förskolor och skolor i hela kommunen genomföras. Därefter ses hastighetsbegränsningarna över i Horred, Björketorp, Torestorp, Älekulla och Öxabäck.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(16) Kostnad för skyltning av de förändrade hastigheterna i alla kommunens tätorter, ca kronor, tas ur ordinarie investeringsbudget. Förslaget antas.

6 21/2018 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(16) Medborgarförslag om att anlägga ett övergångsställe samt utöka förbudet mot genomfart på Nedre Kammarbergsvägen Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att utreda de förändrade trafikförhållandena runt Backagårdsparken samt ta fram förslag på lämpliga åtgärder på Gamla Rydalsvägen. Fram till dess skall den tillfälliga stängningen av in- och utfart från Nedre Kammarbergsvägen mot Gamla Rydalsvägen kvarstå i ytterligare 6 månader. Teknik- och servicenämnden har den 24 april 2017, 43, bland annat beslutat att en stängning av in- och utfart från Nedre Kammarbergsvägen mot Gamla Rydalsvägen kommer att ske på prov under 6 månader. s behandling Teknik- och servicenämnden har den 28 april 2017, 43, bland annat beslutat om att på prov under 6 månader stänga av in- och utfart från Nedre Kammarbergsvägen mot Gamla Rydalsvägen. Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 19 februari Under vår/försommar 2018 kommer den nya lekplatsen vid Backagårdsbadet att färdigställas. Detta medför att fler kommer att vilja besöka lekparken. Med anledning av färdigställandet av den nya lekplatsen bör en studie genomföras för att bland annat se hur trafiken kommer att röra sig till och från Backagårdsparken. Det finns även förslag på att bygga gång-, cykel- och mopedvägar i de närliggande områdena i den Trafiksäkerhetsplan som antogs För att säkra hastigheterna i området kommer troligen någon form av fysiska hinder att behövas anläggas på Gamla Rydalsvägen. Fram till dess bör den tillfälliga stängningen av in- och utfart från Nedre Kammarbergsvägen mot Gamla Rydalsvägen kvarstå. Teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att utreda de förändrade trafikförhållandena runt Backagårdsparken samt ta fram förslag på lämpliga åtgärder på Gamla Rydalsvägen. Fram till dess bör den tillfälliga stängningen av inoch utfart från Nedre Kammarbergsvägen mot Gamla Rydalsvägen kvarstå. Ledamöternas förslag till beslut Ordföranden föreslår som ändrings- och tilläggsförslag att avstängningen skall kvarstå under ytterligare 6 månader.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(16) Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottet kan anta förslag till beslut med Pär-Erik Johanssons (M) ändrings- och tilläggsförslag och finner att så sker.

8 22/2018 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(16) Medborgarförslag om avstängningen vid Nedre Kammarbergsvägen flyttas till korsningen Gamla Rydalsvägen/Övre Kammarbergsvägen Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Medborgarförslaget om att flytta avstängningen på Nedre Kammarbergsvägen till Gamla Rydalsvägen avslås med hänsyn till att teknik- och serviceförvaltningen har i uppdrag att utreda de förändrade trafikförhållandena runt Backagårdsparken samt ta fram förslag på lämpliga åtgärder på Gamla Rydalsvägen. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. En Kinnabo har inkommit med ett förslag om att flytta avstängningen på Nedre Kammarbergsvägen till Gamla Rydalsvägen söder om Övre Kammarbergsvägen. Detta skulle förhindra smittrafik till och från Kammarberg på nedre delen av Gamla Rydalsvägen. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 19 februari Under vår/försommar 2018 kommer den nya lekplatsen vid Backagårdsbadet att färdigställas. Detta medför att fler kommer att vilja besöka lekparken. Med anledning av färdigställandet av den nya lekplatsen bör en studie genomföras för att bland annat se hur trafiken kommer att röra sig till och från Backagårdsparken. Det finns även förslag på att bygga gång-, cykel- och mopedvägar i de närliggande områdena i den Trafiksäkerhetsplan som antogs För att säkra hastigheterna i området kommer troligen någon form av fysiska hinder att behövas anläggas. Medborgarförslaget om att flytta avstängningen på Nedre Kammarbergsvägen till Gamla Rydalsvägen avslås med hänsyn till att teknik- och serviceförvaltningen har i uppdrag att utreda de förändrade trafikförhållandena runt Backagårdsparken samt ta fram förslag på lämpliga åtgärder på Gamla Rydalsvägen. Ordföranden föreslår att medborgarförslaget om att flytta avstängningen på Nedre Kammarbergsvägen till Gamla Rydalsvägen avslås med hänsyn till att teknik- och serviceförvaltningen har i uppdrag att utreda de förändrade trafik-

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(16) förhållandena runt Backagårdsparken samt ta fram förslag på lämpliga åtgärder på Gamla Rydalsvägen. Förslaget antas.

10 23/2018 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(16) Medborgarförslag om belysning bakom äldreboendet Stomsåker i Hyssna Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Utbyggd belysning enligt medborgarförslaget finns med i teknik- och serviceförvaltningens budgetplan för de närmsta åren. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Förslaget innebär att man gör att öka trygghet/säkerhet kompletterar befintlig belysning utmed GC-vägen Lockövägen väster om Förskolan och Lockövägen öster om förskolan, samt nyanlägger förbi äldreboendet Stomsåker fram till korsningen Hålsjövägen/Lockövägen. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 29 januari Utbyggd belysning enligt medborgarförslaget finns med i teknik- och serviceförvaltningens budgetplan för de närmsta åren. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Ordföranden föreslår följande: Utbyggd belysning enligt medborgarförslaget finns med i teknik- och serviceförvaltningens budgetplan för de närmsta åren. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Förslaget antas.

11 24/2018 Dnr Medborgarförslag om hundrastplats i Kinna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(16) Arbetsutskottets beslut Förslaget avslås med hänvisning till att det idag finns en stor hundrastgård på Assberg i Skene med hög tillgänglighet, ordningsregler och tillgång till TiksPac station med gratis hundbajspåsar. överlämnas till kultur- och fritidsnämnden för hörande. Flera medborgare från Kinna och Skene har föreslagit att kommunen gör om tennisplanen vid Muraregatan i Kinna till hundrastgård. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 19 februari Förslaget avslås med hänvisning till att det idag finns en stor hundrastgård på Assberg i Skene med hög tillgänglighet, ordningsregler och tillgång till TiksPac station med gratis hundbajspåsar. överlämnas till kultur- och fritidsnämnden för hörande. Ordföranden föreslår att förslaget avslås med hänvisning till att det idag finns en stor hundrastgård på Assberg i Skene med hög tillgänglighet, ordningsregler och tillgång till TiksPac station med gratis hundbajspåsar. överlämnas till kultur- och fritidsnämnden för hörande. Förslaget antas.

12 25/2018 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(16) Motion om naturstig utmed Viskan mellan Näringsbro och Assbergs raviners naturreservat Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att utreda möjliga stigdragningar och dess konsekvenser gällande stabilitet, tillgänglighet, trafiksäkerhet och kostnader. Medel för utredningen tas med i teknik- och servicenämndens budgetarbete för Ulf Dahlberg (S) föreslår i motion att kommunen anlägger en naturstig längs Viskan från Näringsbro till Assbergs raviner, infallsvinkeln att Viskans dalgång tillhör ett av de mest imponerande naturområdena i vår del av Sverige. I Mark har vi lyckan av att kunna ta del av denna naturrikedom genom hela kommunen. I tätorten är dalgången sverigeunik med dramatiska betade raviner och växlande landskap. I många delar har vi gjort dalen tillgänglig för att Markborna ska kunna uppleva och ta del av naturupplevelsen. I Skene finns dock ett område som skulle kunna göras mer tillgängligt för att kunna ströva och motionera utmed Viskan. Från Näringsbro där gång och cykelvägen utmed Viskan viker av mot gymnasiet och fram till Assbergs naturreservat. Där finns mycket av vår tidiga industriella historia och rester av tidig civilisation att beskåda förutom den hänförande naturen. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 16 februari Teknik- och serviceförvaltningen har skickat motionen på remiss till Miljönämnden och Kultur- och fritidsnämnden för svar senast den 24 nov Vid hörandet så har olika förslag och synpunkter som behöver utredas vidare kommit in så som: Geotekniska förutsättningar och dess eventuella konsekvenser, bl a skredrisker längs Viskan Trafiksäkra passager över/ under kommunala vägbroar på Varbergsvägen och Industrigatan, som även går att nyttja vid högt vattenstånd, då brovalvet under Industrigatan är endast ca 1 m över vattenytan. Trafiksäker passage över/under järnvägen. Fördjupad studie med hörande av trafikverket och tillstånd från trafikverket för möjlighet till byggnation över eller under järnvägsbro kräver vidare utredning Markägarförhållanden. En del av marken är privatägd. Här behöver servitut för stig upprättas och en konsekvens av stigdragning på denna mark är att del av jordbruksmarken kommer tas i anspråk. Utformning av stig gällande material, grad av tillgänglighetsanpassning och vilken sträcka som beslutas ger olika kostnader Beräknad kostnad för fördjupad utredning av konsult är ca kr kr.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(16) Anläggning/Ekonomi Sträckan är ca 2,5 3 km lång beroende av sträckning. Arbetet kan delas upp i etapper Kostnad ca 1000 kr/löpmeter om stigen anläggs ca 2 m bred. Summa ca 3 miljoner kronor för anläggning av stigen med grusning och dränering/ markrör där detta krävs samt byggnation av spångar, enklare träbroar över surdråg och grindar där behov finns. Röjning/gallringskostnad tillkommer, ca kr Utredning av rasrisk samt geoteknisk analys tillkommer, ca kr Kostnad och arbete med servitut över privata fastighetsägares mark, tillkommer (uppdrag ges till exploateringsavdelningen vid aktualisering) Kostnad för övergångsställe med refug och skyltning, ca kr/ st x 2 st, summa ca kr Kostnad för markering av stig och snitsling längs stigen ca kr kr Totalsumma för projektet ca 3,9-4,0 miljoner kronor Teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att utreda möjliga stigdragningar och dess konsekvenser gällande stabilitet, tillgänglighet, trafiksäkerhet och kostnader. Medel för utredningen tas med i teknik- och servicenämndens budgetarbetet för Frågor ställs och får svar. Ordföranden föreslår att teknik- och serviceförvaltningen får i uppdrag att utreda möjliga stigdragningar och dess konsekvenser gällande stabilitet, tillgänglighet, trafiksäkerhet och kostnader. Medel för utredningen tas med i teknik- och servicenämndens budgetarbetet för Förslaget antas.

14 26/2018 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14(16) Medborgarförslag om att flytta en belysningsstolpe på Solhagavägen i Fritsla Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Teknik- och serviceförvaltningen kommer till vinterväghållningssäsong begära att entreprenören använder ett mindre fordon på sträckan för att få en fullgod snöröjning. Skyltningen av gång- och cykelvägen kommer att ses över för att undvika biltrafik. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. En kommunmedborgare har i medborgarförslag föreslagit att kommunen skall flytta en belysningsstolpe på Solhagavägens gång- och cykelväg för att få en bättre snöröjning på aktuell sträcka. Skyltningen av sträckan behöver även ses över. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 16 februari Teknik- och serviceförvaltningen kommer till vinterväghållningssäsong begära att entreprenören använder ett mindre fordon på sträckan för att få en fullgod snöröjning. Skyltningen av gång- och cykelvägen kommer att ses över för att undvika biltrafik. Ordföranden föreslår följande: Teknik- och serviceförvaltningen kommer till vinterväghållningssäsong begära att entreprenören använder ett mindre fordon på sträckan för att få en fullgod snöröjning. Skyltningen av gång- och cykelvägen kommer att ses över för att undvika biltrafik. Förslaget antas.

15 27/2018 Dnr Förstudie för inre ombyggnation Kunskapens Hus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15(16) Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Teknik- och servicenämnden godkänner förstudien och skickar den till Barnoch utbildningsnämnden för vidare behandling och till Kommunstyrelsen för information. Kommunstyrelsen beställde i april 2017 av teknik- och servicenämnden en förstudie av inre ombyggnad av Kunskapens hus (KS ). grundar sig i att barn- och utbildningsnämnden påtalat ett behov av att göra en förstudie gällande en inre ombyggnation av Kunskapens hus ( ), i första hand ytorna vid Kristallsalen och trapphuset i anslutning till denna. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 15 februari Förstudien är tagen så långt att en första kalkyl kan göras. Därmed anses studien kunna överlämnas till Barn- och utbildningsnämnden för vidare hantering avseende om de är intresserade av att genomföra projektet eller inte. Teknik- och servicenämnden godkänner förstudien och skickar den till Barnoch utbildningsnämnden för vidare behandling och till Kommunstyrelsen för information. Ordföranden föreslår att teknik- och servicenämnden godkänner förstudien och skickar den till Barn- och utbildningsnämnden för vidare behandling och till Kommunstyrelsen för information. Förslaget antas.

16 28/2018 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16(16) Delegationsordning för teknik- och servicenämnden, revidering nr 3 Arbetsutskottets förslag till teknik- och servicenämnden Delegationsordning för teknik- och servicenämnden, revidering nr 3 fastställs. Särskild förteckning över administrativa ärenden, revidering nr 3 fastställs. Teknik- och servicenämndens delegationsordning inklusive verkställighetsförteckning och särskild förteckning över administrativa ärenden antogs av teknik- och servicenämnden den 2 mars 2017, 32. Därefter har delegationsordningen reviderats två gånger. Förslag till ny revidering har nu tagits fram. s behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 20 februari Revideringen innebär hänvisning till ny lagstiftning, komplettering av ärenden, förtydligande samt anpassning av beloppsgränser inom projekt så att det bättre harmoniserar med den beslutade attestordningen. Delegationsordning för teknik- och servicenämnden, revidering nr 3 fastställs. Särskild förteckning över administrativa ärenden, revidering nr 3 fastställs. Ordföranden föreslår att Delegationsordning för teknik- och servicenämnden, revidering nr 3 fastställs. Vidare föreslår ordföranden att Särskild förteckning över administrativa ärenden, revidering nr 3 fastställs. Förslaget antas.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson L Paul Brusk, tjänstsgör för Pär-Erik Johansson (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid, kl 15.30-16.10, (Studiebesök kl 13.30-15.30) Plats Sätilaskolans aula, Sätila Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Kl 13.30 14.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 14.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Owe Eglinger,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M) C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Kl 13.30 14.20 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson S Fredrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Tid Kl 13.30 14.55 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson, 80-82 S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 13.30 14.20 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) KD Bruno Engström, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 16.00 18.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent Persson (C) MBP Henry Sandahl FP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Jessica Carlund, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M), 99-102 M Pär-Erik Johansson, 103-112, kl 14.05-15.15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 14.50 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10 Tid, kl 13.30 16.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande KD Gunnar Lyngsaa, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson KD Henry Piirainen S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Bo Petersson (S) 94-96

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 08.30 10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 1 juni 2017 kl. 13.30 14.10 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för Ann-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Tid Kl 13.30 15.45 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 15.00 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Bo Petersson S Helena Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johanson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Tid Kl 13.30 16.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.00 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) M Tomas Ekberg, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 08.30 11.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga deltagande Ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Kl 13.30 16.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 oktober 2016 kl. 13.30 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Abbotsalen, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 18.00-20.10. Paus klockan 18.30-18.45. Beslutande M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson M Pär-Erik Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 17.05 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Örestensrummet och Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08:30-12:15 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 09.00 11.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Tid Kl 13.30 16.00 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson 11-22,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Tuula Vähäniemi C Pernilla Abrahamsson, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

ø/øâø :im Underskrifter Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB

ø/øâø :im Underskrifter Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB ' Mark Plats och tid Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-10.00 M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl S Tommy Karlsryd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00-15.50. Paus klockan 14.25-14.30. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt KD Lars-Inge Andersson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 23 februari 2016 kl. 08.30 11.55 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 5 oktober 2017 kl. 13.35 15.15 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 26 januari 2016 kl. 13.30 16.30 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB 2015-09-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB 2015-09-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 09.00 11.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson MBP MP S S Henry Sandahl kl. 09.00-10.40 37-40 Lo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 26 november 2015 kl. 08.30 10.05 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Tid Klockan 09.00 10.00. Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna. Närvarande Beslutande KD Per-Olof Hermansson, ordförande M Lars-Bertil Rystrand C Anette Nilsson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 september 2016 kl. 13.30 14.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 09.00 12.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP), 40-41 MBP Henry Sandahl,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Omfattning 60 Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13.30 13.50 Beslutande Övriga närvarande Lars-Åke Åkesson (M) Pontus Johansson (C) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.50. Paus 16.10-16.20. Beslutande S Bodil Wennerström C Bengt Axbrink L Eva-Lena Andersson M Kerstin Weimman-Lindén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset Kinna, klockan 13.30-14.10 Paus 13.50-13.55 Beslutande S Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats och tid Assbergssalen, Kunskapens hus, Skene, klockan 16.00-17.30. Beslutande M Tomas Johansson M Elise Benjaminsson, klockan 16.10-17.30 182-197 M Pär-Erik Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08 Tid, kl 13.30 15.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M), 111-112 M Rolf Skarin, 113-125, kl 13.35

Läs mer

Protokoll för tekniska nämnden

Protokoll för tekniska nämnden 1(11) Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset, Harrie-salen, 14 april 2015 ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Sofia Lindblom (M) Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-16.00 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Ola Ahlqvist (M) tjg. ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Tid Kl 13.30 18.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson S Pauli Kuitunen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

J Utdragsbestyrkande

J Utdragsbestyrkande ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-12.00 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl 5 Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Plats och tid Ramslättsrummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16.00, rast klockan 14.50 15.10. Beslutande s Gunnar Nilsson, ordförande kd Per-Olof Hermansson, vice ordförande

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 24 mars 2016 kl. 08.30 9.20 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.00. Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl MBP

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.10 Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Pesjv. Underskrifter Sekreterare ?lm Tomas. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB

Pesjv. Underskrifter Sekreterare ?lm Tomas. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Spinnerskan i Mark AB ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 * 10.45 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande C Anders Andersson MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:00, rast klockan 14:50-15:10 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Urban Jernberg S Ann-Sofi Tureson KD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.20 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), ordförande/sed Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 08:30-09:45 S C MP S C C S Hanne Jensen ersätter Claes Redberg, Västra Götalandsregionen Sandra Eliasson ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 10:00-11:45 S M MP S M C S Claes Redberg, Västra Götalandsregionen. Ersättare Hanne Jensen ChrisTina Yngvesson,

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-10.15 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 08.30-11.50. Paus klockan 09.45-10.00. Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer