SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid, kl , paus Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Tuula Vähäniemi C Leif Andersson, tjänstgör för Kent Persson (C) L Rolf Hallberg, tjänstgör för Jessica Carlund (C) L Paul Brusk M Pär-Erik Johansson M Niklas Friberg KD Bruno Engström SD Lennart Svensson SD Jarl Krüger Övriga deltagande Ej tjänstgörande ersättare S Fredrik Turesson S Björn Kärrhage M Tomas Ekberg M Caj Swedberg KD Stig Nilsson SD Kathrin Larsson V Anders Svensson Tjänstemän Magnus Palm Förvaltningschef Marielle Neander Kommunjurist 68 Kerstin Furth Trädgårdstekniker 69 Markus Hagman Trafikingenjör Jenny Forsberg Verksamhetschef teknik Tomas Arvidsson Verksamhetschef lokalförsörjning Katarina Lindgren Förvaltningsekonom 74 Katarina Valeria Petersson Verksamhetschef kost- och städ Petra Redin Verksamhetschef verksamhetsservice Catarina Modin Nämndsekreterare Utses att justera Pär-Erik Johansson (M) Justeringens plats och tid Teknik- och serviceförvaltningen,, kl Underskrifter Sekreterare Catarina Modin Ordförande Bo Petersson (S) Justerande Pär-Erik Johansson (M)

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2(17) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Teknik- och serviceförvaltningen, Kinnaström Underskrift Catarina Modin

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 3(17) Innehållsförteckning Förändring av ärendelistan 67 Årlig redovisning av dataskyddsarbetet 68 Medborgarförslag om att sätta upp en basketkorg vid Örnvägen, 69 Kinnahult Medborgarförslag om att måla förbud-att-stanna -markeringar 70 vid övergångsstället utanför Tingvallaskolan och Skene bibliotek Önskemål om att Marks kommun tar över Hjälltorps vägförening 71 i Fritsla Medborgarförslag om en roligare skolgård vid Öxabäckskolan 72 Om- och tillbyggnad Horredshallen ändrade förutsättningar 73 och begäran om utökad investeringsram Aprilrapport Styrgruppsinformation 75 Personal- och verksamhetsinformation 76 Redovisning av meddelanden 77 Redovisning av delegationsbeslut 78

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 4(17) 67/2019 Förändring av ärendelistan s beslut Följande ärende tillförs ärendelistan: - Årlig redovisning av dataskyddsarbetet Ordföranden föreslår att följande ärende tillförs ärendelistan: - Årlig redovisning av dataskyddsarbetet. Förslaget antas.

5 68/2019 Dnr Årlig redovisning av dataskyddsarbetet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 5(17) Kommunjuristen, tillika dataskyddsombudet, redogör för kommunens dataskyddsarbete i enlighet med kommunens riktlinjer för personuppgiftshantering. Personuppgiftsansvarig, i detta fall teknik- och servicenämnden, ansvarar för att dataskyddsförordningens regler följs. Ett dataskyddsombuds uppgift är bland annat att informera och ge råd till den personuppgiftsansvarige kring vilka skyldigheter som gäller enligt dataskyddsförordningen. Men ombudet ska också bevaka att reglerna följs. Enligt dataskyddsförordningen är alla personuppgiftsansvariga skyldiga att föra en förteckning över behandlingar av personuppgifter. Dessa förteckningar ska upprättas skriftligen, vara tillgängliga i elektroniskt format och hållas uppdaterade. På begäran ska förteckningen göras tillgänglig för datainspektionen. För teknik- och servicenämnden finns 21 personuppgiftsbehandlingar och 4 personuppgiftsbiträdesavtal angivna i förteckningen. Det är viktigt att denna förteckning uppdateras löpande. För teknik- och servicenämnden finns inga inrapporterade personuppgiftsincidenter. Det har sedan maj 2018 kommit in en begäran om registerutdrag, vilken gällde hela kommunen. Arbetet gick bra och i samband med detta upprättades mallar och rutiner för en sådan begäran. Personuppgiftsansvariga riskerar vite i det fall man behandlar personuppgifter på fel sätt. Sammanfattningsvis är det viktigt att anställda ute i organisationen har kunskap om GDPR. Att det finns en medvetenhet om att personuppgifter ska hanteras varsamt och att det görs med eftertanke. tar del av informationen.

6 69/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 6(17) Medborgarförslag om att sätta upp en basketkorg vid Örnvägen, Kinnahult s beslut Teknik-och servicenämnden avslår medborgarförslaget med hänvisning till att det är olämpligt att placera basketkorg i anslutning till väg eftersom det kan orsaka att någon blir påkörd eller skadad. Medborgarförslaget anses härmed besvarat. Ärendet En medborgare i Kinnahult boende på Örnvägen önskar att en basketkorg placeras vid Örnvägens lekplats vänd mot vändplats för där får ju ändå inga bilar stå, alternativt sätta den på nära gångavstånd, för hen vill kunna spela basket varje dag och för att den närmsta basketkorgen är på Stommenskolan. Det finns fler personer i närområdet som också vill kunna spela basket. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 26 april Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 2 maj 2019, 50, och då föreslagit att teknik-och servicenämnden avslår medborgarförslaget med hänvisning till att det är olämpligt att placera basketkorg i anslutning till väg eftersom det kan orsaka att någon blir påkörd eller skadad. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

7 70/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 7(17) Medborgarförslag om att måla "förbud-att stanna"-markeringar utanför Tingvallaskolan och Skene bibliotek s beslut Teknik- och serviceförvaltningen målar en 10 m gul linje (M21) framför övergångsstället på östra sidan. En dialog skapas med skolan om deras möjlighet att kommunicera med föräldrar om situationen. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Ärendet En medborgare har inkommit med ett förslag om att markera stoppförbud vid övergångstället på Gästgivaregatan vid Tingvallaskolan i Skene med text och ränder. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 25 april Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 2 maj 2019, 51, och då föreslagit att teknik- och serviceförvaltningen målar en 10 m gul linje (M21) framför övergångsstället på östra sidan. En dialog skapas med skolan om deras möjlighet att kommunicera med föräldrar om situationen. Härmed anses medborgarförslaget besvarat. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

8 71/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 8(17) Önskemål om att kommunen tar över Hjälltorps vägförening i Fritsla s beslut Marks kommun skall inte ta över driftansvar för Hjälltorps vägförening. Ärendet Hjälltorps vägförening har till Marks kommun framfört önskemål om att kommunen ska ta över Hjälltorps vägförening. Alternativt har föreningen önskat att Hjälltorps vägförening ska bli del av Fritsla vägförening som kommunen idag sköter som entreprenör. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 25 april När man studerar den i Sverige använda principen för väghållaransvar konstateras följande: Trafikverket uppger att principen för väghållaransvarets fördelning är: - Staten, genom Trafikverket, bör ha ansvar för allmänna vägar på landsbygd och för ett övergripande vägnät i tätort. - Kommunerna bör ha huvudansvar för väghållning i tätorter med undantag för det övergripande statliga vägnätet. - Enskilda vägar bör ha ansvar för vägar på landsbygd med främst nytta för fastighetsägare i deras närhet. Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 2 maj 2019, 52, och då föreslagit att Marks kommun inte skall ta över driftansvar för Hjälltorps vägförening. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

9 72/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9(17) Medborgarförslag om roligare skolgård vid Öxabäckskolan s beslut Naturvårdslaget får i uppdrag att under året utföra ett par mindre åtgärder på Öxabäckskolans skolgård. Övriga önskemål tas med i kommande budgetprocess. Medborgarförslaget anses härmed besvarat Ärendet Elever på Öxabäckskolan har i medborgarförslag föreslagit att skolgården blir lite roligare och utrustas med möjlighet att bygga en koja, större rutschkana, gräsfotbollsplan, målat plank, blommor, buskar och träd, platsbyggd bil med mera. Eleverna tror att det blir roligare att vara ute på rasterna och att man kommer att röra sig mer och därmed även jobba bättre i skolan. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 23 april Arbetsutskottet har behandlat ärendet den 2 maj 2019, 48, och då föreslagit att Naturvårdslaget får i uppdrag att under året utföra ett par mindre åtgärder på Öxabäckskolans skolgård. Övriga önskemål tas med i kommande budgetprocess. Medborgarförslaget anses härmed besvarat Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om arbetsutskottets förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

10 73/2019 Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 10(17) Om- och tillbyggnad Horredshallen - förändrade förutsättningar och begäran om utökad investeringsram s beslut begär av kommunstyrelsen igångsättningstillstånd samt utökad investeringsbudget om 6 mnkr till totalt 26,25 mnkr för projekt Om- och tillbyggnad Horredshallen. Ärendet Kultur- och fritidsnämnden gav i december 2017 teknik- och servicenämnden i uppdrag att projektera om- och tillbyggnad av Horredshallen (KFN 124/2017). Kommunstyrelsen har med beslut den 25 april 2018, 64, beviljat igångsättningstillstånd för projektet under förutsättning att kommunfullmäktige utökade investeringsbudgeten till 20,5 mnkr. Kommunfullmäktige har med beslut den 17 maj 2018, 83, utökat investeringsbudgeten för projektet till 20,5 mnkr och samtidigt uppmanat kultur- och fritidsnämnden att beakta investeringens driftkostnadseffekter i kommande budgetprocess. Miljönämnden har med delegationsbeslut D 170 från den 19 april 2017 förelagt teknik- och servicenämnden att åtgärda omklädningsrummen i Horredshallen. Förändrade förutsättningar gör nu att teknik- och servicenämnden måste begära igångsättningstillstånd och utökad investeringsbudget för projektet. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens skrivelse, daterad 24 april En upphandling genomfördes under hösten 2018 som fick avbrytas på grund av för höga anbud. Innehållet i projektet förändrades för att inrymmas inom av kommunfullmäktige beslutad budget. Förändringen innebar att renovering av omklädningsdelen istället skulle utföras genom underhållsinsatser och den planerade planlösningsförändringen avseende omklädningsrummen togs bort och därmed behålls även befintliga bastuanläggningar. Efter denna projektförändring genomfördes en ny upphandling och avtal är nu tecknat för byggstart av etapp 1 i maj månad Utgiften vad gäller entreprenaden för denna del av projektet beräknas nu till 13,8 mnkr. Utgifter Anbud (Serneke) Mnkr Anmärkning Ny aktivitetshall 13,8 Förlängning av bef hall 6,9 För innebandy Summa anbud 20,7 Option Golvbyte 0,85 För innebandy Byggherrekostnad 1,7 Projektering, byggledning, projektledning Summa exkl omklädningsrum 23,25 Renovering omklädningsrum 3 Ev. underhållsmedel Summa Totalt 26,25

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 11(17) Total utgift för hela projektet förutom omklädningsrum och ventilation är 23,25 mnkr. Byggherrekostnaden är beräknad på totala projektet. Total utgift för projektet inkl omklädningsrum är 26,25 mnkr. Den beräknade kostnaden för omklädningsrummen är dock osäker då det finns gamla skador som kan fördyra. Bidragen uppgår till totalt 6,9 mnkr (5 mnkr + 1,5 mnkr + 0,4 mnkr) och är villkorade. För att kunna slutföra projektet med ett kostnadsneutralt resultat är det viktigt att ett nytt beslut om en utökad investeringsram fattas. Beroende på om befintliga underhållsmedel nyttjas eller ej är behovet av investeringsmedel totalt 23,25 mnkr alternativt 26,25 mnkr. Arbetsutskottet har behandlat ärende den 2 maj 2019, 49, och då föreslagit att teknik- och servicenämnden av kommunstyrelsen begär igångsättningstillstånd samt utökad investeringsbudget om 6 mnkr till totalt 26,25 mnkr för projekt Om- och tillbyggnad Horredshallen. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Åtgärderna i omklädningsrummen har funnits med i teknik- och serviceförvaltningens planering sedan 2017 och måste genomföras oavsett om projektet i sin helhet genomförs eller inte. Ledamöternas förslag till beslut Pär-Erik Johansson (M) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag om att teknikoch servicenämnden av kommunstyrelsen begär igångsättningstillstånd samt utökad investeringsbudget om 6 mnkr till totalt 26,25 mnkr för projekt Om- och tillbyggnad Horredshallen. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om Johanssons (M) förslag till beslut kan antas och finner att så sker.

12 74/2019 Dnr Aprilrapport 2019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 12(17) s beslut Aprilrapport 2019 för teknik- och servicenämnden godkänns. Ärendet har sammanställt aprilrapport för 2019 innehållande uppföljning av uppdrag, viktiga händelser, personalredovisning, utfall per april och prognos per helår avseende drift och investeringar samt analys och kommentarer kring dessa underlag. Aprilrapporten innehåller dessutom en särskild redovisning avseende Vatten- och avloppsförsörjningsverksamheten. Ärendets behandling Teknik- och serviceförvaltningens tjänsteskrivelse, daterad 7 maj 2019 samt aprilrapport 2019, version till TSN. Förvaltningens förslag till beslut Aprilrapport 2019 för teknik- och servicenämnden godkänns. Teknik- och serviceförvaltningen redogör för ärendet. Frågor ställs och får svar. Ledamöternas förslag till beslut Pär-Erik Johansson (M) med instämmande av Bo Petersson (S) föreslår att aprilrapport 2019 för teknik- och servicenämnden godkänns. Beslutsgång Ordföranden ställer frågan om Johanssons (M) och Peterssons (S) förslag om att aprilrapport 2019 för teknik- och servicenämnden godkänns kan antas och finner att så sker.

13 75/2019 Dnr Styrgruppsinformation SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 13(17) Teknik- och serviceförvaltningen redogör kortfattat från senaste styrgruppsmötet där man bland annat diskuterade idrottshallarna vid nya Lyckeskolan, förskola i Skene, planeringen för Ubbhultskolan, överföringsledningsprojektet samt aktuell status avseende budget, tidplaner och risker för övriga pågående projekt. tar del av informationen.

14 76/2019 Dnr Personal- och verksamhetsinformation SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 14(17) Teknik- och serviceförvaltningen redogör bland annat för omorganisation inom lokalförsörjning samt nyligen genomförda rekryteringar i form av en enhetschef och två förvaltare till lokalförsörjningen. Vidare inforeras om att det pågår ett digitaliseringsarbete inom kommunen. tar del av informationen.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 15(17) 77/2019 Redovisning av meddelanden s beslut Redovisningen av meddelanden godkänns Kf 57/2019 Årsredovisning 2018 godkänns. 2. Förslag från kommuninvånare om att tillskapa en sandstrand Kf 55/2019 Överföring av investeringsanslag Kf 30/2019 Ändring av reglementen avseende bland annat tillgänglighets- och folkhälsofrågor Ks 87/2019 Kungabergsbadet åtgärdsval Ks 92/2019 Publicering av handlingar till sammanträden

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 16(17) 78/2019 Redovisning av delegationsbeslut s beslut Redovisningen av delegationsbeslut godkänns. Dnr Ärende Delegat Tillsvidareanställning samordnare kost Enhetschef Helena Hjalmar Falk Tillsvidareanställning projektledare VA Enhetschef Maria Granieri Tillsvidareanställning kock Enhetschef Lisbeth Hultin Tillsvidareanställning ekonomihandläggare samt ekonomiadministratör Verksamhetschef Petra Redin Tillsvidareanställning Kock Enhetschef Lisbeth Hultin Tillsvidareanställning Kock Tillsvidareanställning handläggare gata Verksamhetschef Jenny Forsberg Säsongsanställning gata/park, 8 st Enhetschef Marcus Jonsson Tillsvidareanställning kock Enhetschef Lisbeth Hultin Visstidsanställning kock Enhetschef Maria Engelbrektsson Tillsvidareanställning kock Tillsvidareanställning drifttekniker VA Enhetschef Rickard Pontén Visstidsanställning kock Enhetschef Lisbeth Hultin Visstidsanställning servicepoolpersonal kost och städ Tillsvidareanställning måltidspersonal - - Enhetschef Maria Engelbrektsson

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17(17) Visstidsanställning måltidspersonal Enhetschef Lisbeth Hultin Tilldelningsbeslut stabilitetshöjande åtgärder Ramslätt vattentäkt / /008 beslut avseende gemensam sopbehållare / /012 beslut avseende uppehåll i sophämtningen Förvaltningschef Magnus Palm Enhetschef Maria Granieri - -

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid, kl 15.30-16.10, (Studiebesök kl 13.30-15.30) Plats Sätilaskolans aula, Sätila Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M) C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 16.00 18.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent Persson (C) MBP Henry Sandahl FP

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande S Bo Petersson L Paul Brusk, tjänstsgör för Pär-Erik Johansson (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.00 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 15.00 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Bo Petersson S Helena Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter Beslutande S Bo Petersson S Pauli Kuitunen S Tuula Vähäniemi C Pernilla Abrahamsson, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) M Tomas Ekberg, tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Kl 13.30 14.30 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson (S) S Pauli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Jessica Carlund, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M), 99-102 M Pär-Erik Johansson, 103-112, kl 14.05-15.15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johanson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl FP Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 13.30 14.20 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) KD Bruno Engström, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-11-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson KD Henry Piirainen S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Bo Petersson (S) 94-96

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämnden 2015-09-10 Tid, kl 13.30 16.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande KD Gunnar Lyngsaa, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin MBP Kenny Lagergren, tjänstgör för Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Teknik- och servicenämnden 2015-10-08 Tid, kl 13.30 15.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M), 111-112 M Rolf Skarin, 113-125, kl 13.35

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kinna 11 maj 2016 kl. 13.30 16.00 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson 38-39 L Egon Svensson tjänstgör för Elise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-10-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Tid Kl 13.30 14.55 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Cecilia Samuelsson, tjänstgör för Bo Petersson, 80-82 S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Tid Kl 13.30 16.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP) S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Omfattning 60 Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13.30 13.50 Beslutande Övriga närvarande Lars-Åke Åkesson (M) Pontus Johansson (C) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdagen den 12 april 2018, klockan 13.15-18.30 Ajournering 14.50-15.20 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson - Ylva Höglund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 08.30 10.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Jessica Carlund, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset i Kinna, klockan 08.30-11.50. Paus klockan 09.45-10.00. Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.10 Beslutande S Gunnar Nilsson tjänstgör för Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 september 2016 kl. 13.30 14.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 8 Mars 2018, klockan 13.15 16.00, paus klockan 14.45-15.00 Plats Kinnaborgssalen, Kommunhuset Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson C Linda Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 oktober 2016 kl. 13.30 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset Kinna, klockan 13.30-14.10 Paus 13.50-13.55 Beslutande S Lisa Dahlberg S Peter Landgren S Anita Lomander S Christopher Thorsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Plats Torsdag 29 september 2016, klockan 13.15 18.00. Paus klockan 14.50-15.15. Svansjörummet, kommunhuset Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP)

Läs mer

OrdförandeG-ø/ Underskrifter Sekreterare /M5 6%. 20"29 Tomas Persso. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB

OrdförandeG-ø/ Underskrifter Sekreterare /M5 6%. 2029 Tomas Persso. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB ' Mark SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 09.15-10.50 Beslutande M Tomas Johansson, ordförande MP Lo Göthberg Larsson tjänstgör för Anders Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Öresten, kommunhuset i Kinna, klockan 13.18-15.05 Beslutande S S S C C C L M M KD SD V Birgitta Andersson Andreas Augustsson (tjänstgör för Per Rosendahl)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering) Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Omfattning 42 (omedelbar justering) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl 15.00 15.05 Beslutande Lars-Inge Andersson (KD), tjänstgör för Lars-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 16.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Owe Eglinger, tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 13:30-15:55 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(25) Plats Runnabönninga, Rydal Beslutande M Pär-Erik Johansson C Jessica Carlund, tjänstgör för Rolf Skarin (M) C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Tid Klockan 09.00 10.00. Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna. Närvarande Beslutande KD Per-Olof Hermansson, ordförande M Lars-Bertil Rystrand C Anette Nilsson tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-11-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Kl 08.30 11.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MBP Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga deltagande Ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-15.20 Del av ordinarie sammanträde vid samma tid Beslutande S Lisa Dahlberg C Leif Sternfeldt (C) tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Äldreomsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Tid Klockan 13.15 14.00 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Ulla-Maj Persson M Jörgen Hagman Lindén MBP Ylva Höglund C Erika Arnell tjänstgör för Rolf Hallberg (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.50. Paus 16.10-16.20. Beslutande S Bodil Wennerström C Bengt Axbrink L Eva-Lena Andersson M Kerstin Weimman-Lindén

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 14.50 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson L Paul Brusk, tjänstgör för Henry Sandahl S Bo Petersson S Pauli Kuitunen Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.00. Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl MBP

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Äldreomsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Klockan 13:15 15:05 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande S Ulf Dahlberg, vice ordförande M Jörgen Hagman-Lindén MBP Henry Sandahl,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) Plats och tid Rydal den 5 april 2017 kl. 13.30 17.15 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson C Ann-Christine Andreasson MBP Henry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2013-05-02

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2013-05-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Kl 13.30 17.05 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson S Tuula Vähäniemi, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 5 oktober 2017 kl. 13.35 15.15 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 13.30 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(31) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande C Jessica Carlund, tjänstgör för Pär-Erik Johansson (M) M Rolf Skarin C Kent Persson MP Jessica Pettersson,

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-10-04 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan 18.00 18.25 Beslutande Närvarande icke tjänstgörande ersättare Ulla Börjesson (S) ordf Tommy Larsson (S) Sandra

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Anders Axelsson, räddningschef Yvonne Thelin Karlsson, nämndsekreterare Ulrika Dagård, projektledare, 24. Ordförande Bertil Valfridssson

Anders Axelsson, räddningschef Yvonne Thelin Karlsson, nämndsekreterare Ulrika Dagård, projektledare, 24. Ordförande Bertil Valfridssson Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp onsdagen den 13 juni 2012, kl. 14.00 17.00 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson

Läs mer

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant

Arne Höglund, teknisk chef och sekreterare Annette Sjöberg, ekonom Dan Seger, Gislaved Energiring AB, 20 Ulf Enochsson, personalrepresentant 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15-17.30. Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Magnus Sjöberg (C) Carlos Cevallos (KD) Yvonne Johnsson (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 26 november 2015 kl. 08.30 10.05 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Teknik- och servicenämnden Tid, kl 09.00 11.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson M Rolf Skarin C Kent Persson MBP Henry Sandahl L Paul Brusk S Bo Petersson S Cecilia Samuelsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

Annika Molldén och Gudrun Bengtsson. Kommunhuset (omedelbar justering)

Annika Molldén och Gudrun Bengtsson. Kommunhuset (omedelbar justering) 1(6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 14.55 15.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Annika Molldén

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.55. Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2015-04-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Kl 09.00 12.10 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson C Kent Persson MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl (MBP), 40-41 MBP Henry Sandahl,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-11-17 67 (73) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 17 november 2010, kl. 14.00-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Ola Lindgren (S) tjänstg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Örestads golfklubb, Stora konferensrummet Tid Måndagen den 12 december 2016, kl. 18.40-19:50 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 1 juni 2017 kl. 13.30 14.10 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för Ann-Christine

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl.15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson

Läs mer