Anders Brännström, sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anders Brännström, sekreterare"

Transkript

1 Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Malin Laurberg (c) Magnus Nordkvist (m) kl Sivert Juneholm (v) Sven Zachrisson (fp) Hans-Olof Hake (s) Annika Andersson (s) Hans S Eriksson (s) Nafih Mawlod (s) Maj-Britt Jansson (s) Liesel Zetterlund (c) tjg. ersättare , ej tjg Gunnar Lindström (s) ej tjg. ersättare Thomas Lundkvist (s) ej tjg. ersättare Övriga deltagande Anders Brännström, sekreterare Utses att justera Malin Laurberg Justeringens Kulturkontoret, måndag den 9 februari, kl plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-16 Ordförande... Justerare... ANSLAG - BEVIS Organ Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplat s för protokollet Underskrift...

2 Innehållsförteckning Dagordning 2 Delgivningar 3 Kurser och konferenser 4 Fastställande av verksamhetsmål för sattestanter med ersättare Bergs- och järnvägshistoriskt Centrum - ansökan om bidrag till programverksamhet på Siggebohyttans bergsmansgård säsongen NBV Örebro län - ansökan om driftbidrag till musikhus i Frövi 8 IFK Lindesberg - ansökan om bidrag till iordningställande av omklädningsrum, expeditionslokaler m m vid Fritidsbyn i Lindesberg 9 Guldsmedshytte SK - ansökan om bidrag energisparande åtgärder i Råsshallen 10 Peter Larsson - förslag om utställning 11 Underhållsplan för fritids- och idrottsanläggningar SMK Arboga - ansökan om stöd till Kägleborgsbanan 13 Ansökan om bidrag till deltagare i skridskoskola 14 Preliminärt bokslut 15 Kulturcheckar 16 Unga kulturutövare

3 3 KFN Dagordning att stryka punkten 11 på dagordningen, förslag på avveckling av naturbadplatser, i avvaktan på en utredning från Bergslagens Kommunalteknik, samt att efter förslag från Malin Laurberg lägga till punkten Kulturcheckar för ungdomar samt efter förslag från Thomas Lundkvist lägga till punkten Lokaler och förutsättningar allmänt för ungdomars kulturutövande.

4 4 KFN Delgivningar 1. Bergslagens Kommunalteknik: Budget för 2009 antagen den 12 december Kommunfullmäktige: Protokollsutdrag , 154, med beslut om driftbudget för 2009 och VP Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott: Protokollsutdrag , 272, med beslut om att uppdra till berörda förvaltningar att arbeta fram konkreta förslag om bl a framtida fritidsgårdsverksamhet. 4. Kulturrådet: Utlysning av en ny ansökningsomgång för bidrag till Skapande skola med sista ansökningsdag 1 mars Boverket:, , om att bevilja Bygdegårdsföreningen Sveaborg ett bidrag med kronor. 6. Förvaltningen: Inbjudan till möte mellan länets norra kommuner om samverkan på kulturområdet, Lindesberg 19 mars. 7. Förvaltningen: Utlånings- och besöksstatistik. 8. Förvaltningen: Filmåret 2008.

5 5 KFN Kurser och konferenser 1. Regionförbundet Örebro och Landstinget Västmanland: Kulturting 2009, mars i Örebro. att anmäla Nafih Mawlod och Maj-Britt Jansson till 2009 års Kulturting i Örebro.

6 6 KFN Delges: Kommunstyrelsen Fastställande av verksamhetsmål för 2009 att fastställa nämndspecifika mål för 2009 i enlighet med bifogad bilaga. Kultur- och fritidsnämnden har redan tidigare, , 57, antagit en SIMON-plan för 2009, men i likhet med tidigare finns ambitionen att förfina de nämndspecifika målen för att skapa både klarhet om förvaltningens samlade uppdrag och att göra delårsoch helårsuppföljningarna så konkreta och mätbara som möjligt. Vid sammanträdet i december mötte nämndens politiker all förvaltningspersonal i en diskussion om verksamhetsmål för Vid det ordinarie sammanträdet därefter beslutades att avvakta med beslut i ärendet till det första sammanträdet 2009 samt att uppdra till sekreteraren att dessförinnan sammanställa ett förslag som skulle bygga på den avrapportering som gjordes av respektive grupp under mötet mellan politik och förvaltning.

7 7 KFN Delges: Ekonomikontoret sattestanter med ersättare 2009 i enlighet med förvaltningens och arbetsutskottets förslag. Förslag Från arbetsutskottet föreligger följande förslag till attestantförteckning avseende 2009: Ansvar 405 Nämnd Bo Jönsson 400 Administration Anders Brännström 410 och 420 Badhus och anläggningsskötsel Anders Brännström 401 Föreningsbidrag Andreas Wåhlander 460 Allmänkultur Gunilla Dovsten 470 Bibliotek Karin Blomqvist Ersättare Birgitta Duell Karin Blomqvist Andreas Wåhlander Anders Brännström Anders Brännström Karin Blomqvist Anders Brännström forts.

8 8 forts. på KFN Ansvar 475 Mediainköp Per Andersson 480 Museiverksamhet Lennart Hedberg Ersättare Karin Blomqvist Anders Brännström Ing-Marie Nilsson-Tarkkanen Anders Brännström

9 9 KFN Bergs- och järnvägshistoriskt Centrum - ansökan om bidrag till programverksamhet på Siggebohyttans bergsmansgård säsongen 2009 att ta ställning till ärendet senare i vår i avvaktan på kompletterande information. Bergs- och järnvägshistoriskt Centrum/ Örebro läns museum ansöker om ett bidrag med kronor till programverksamheten på Siggebohyttans bergsmansgård under sommaren Förutom de traditionella programpunkterna, spelmansstämma, midsommarfirande och hantverksdagar, aviseras ytterligare insatser för att locka nya besökare. Under sommaren 2008 besöktes bergsmansgården av ca personer.

10 10 KFN Delges: NBV Örebro län NBV Örebro län - ansökan om driftbidrag till musikhus i Frövi att bevilja NBV Örebro län ett hyresbidrag med kronor för Studieförbundet NBV bedriver sedan många år tillbaka en omfattande musikverksamhet i Örebro län med tyngdpunkt i Örebro. Nu har man beslutat att etablera ett musikhus i Frövi med start inom kort. Efter att ha sonderat marknaden och undersökt flera olika alternativ har nu NBV inlett en ombyggnad av en fastighet på Norra Bangatan 38 och ett 5-årigt hyresavtal har tecknats med fastighetsägaren. Musikhuset kommer att innehålla 6 replokaler med plats för 10 grupper. Avsikten är också att starta en rock- och musikskola för nybörjare samt instrumentalundervisning. Varje lokal blir utrustad med en PA-anläggning. Undervisningsrummet kommer, förutom en PA-anläggning, att innehålla en komplett instrumentuppsättning. Från NBV Örebro län föreligger en ansökan om ett årligt driftbidrag med kronor. NBV:s musikkonsulent Göran Lindén gav en detaljerad information i ärendet vid arbetsutskottets sammanträde den 15 januari.

11 11 KFN Delges: Kommunstyrelsen IFK Lindesberg IFK Lindesberg - ansökan om bidrag till iordningställande av omklädningsrum, expeditionslokaler m m vid Fritidsbyn i Lindesberg att hänskjuta ärendet till kommunstyrelsen på grund av 1. att nämndens totala budget för s k förbättringsbidrag skulle överskridas med råge om bidraget beviljades 2. att nämnden saknar insikt om vilka beslut som fattats kring hur Fritidsbyn med angränsande områden ska användas i framtiden 3. att frågan om hur behovet för andra fotbollsklubbar i Lindesberg ska hanteras är oklar. IFK Lindesberg ansöker om ett bidrag med kronor för flyttning, förvaring och, så småningom, uppsättning av den paviljong, M-huset på Lindeskolan, som föreningen fick utan kostnad av kommunen i december Huset är tänkt att rymma 12 omklädningsrum med vardera 3 duschar, ett kansli, förvaringsutrymmen, lokaler för möten samt ett café. Totalt har föreningen uppskattat den totala kostnaden för projektet till ca kronor. Någon definitiv plats för paviljongen har inte anvisats av kommunen. Tills vidare har den placerats på Fritidsbyns parkeringsplats.

12 12 KFN Delges: Guldsmedshytte SK Guldsmedshytte SK - ansökan om bidrag energisparande åtgärder i Råsshallen att bevilja Guldsmedshytte SK ett bidrag med totalt kronor, varav kronor avser installation av värmepumpar i två omklädningsrum samt kronor till installation av rörelsesensorer. blev bordlagt vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde , 65, i avvaktan på att 2009 års budget skulle fastställas. Nämnden beslöt vid sammanträdet , 82, att ånyo avvakta med beslut i ärendet. Bakgrunden till föreningens ansökan är den analys som gjorts för att försöka minska energiförbrukningen i Råsshallen. De föreslagna åtgärderna, installation av fyra värmepumpar, rörelsesensorer och byte av dörrar, har beräknats kosta totalt ca kronor. Föreningen ansöker om ett bidrag som täcker hela kostnaden. Enligt gjorda kalkyler kommer de föreslagna åtgärderna att väsentligt minska både föreningens och kommunens energikostnader och dessutom bidra till en betydande miljövinst. Dessa tre åtgärder föreslås: 1. Anskaffning och installation av 4 värmepumpar :- - 2 till cafeterian - 2 till omklädningsrum 2. Anskaffning och installation av rörelsesensorer 9.445:- 3. Byte av dörrar för bättre isolering :- Summa :-

13 13 KFN Delges: Peter Larsson Barn- och utbildningsnämnden Peter Larsson - förslag om utställning i enlighet med arbetsutskottets förslag. Från Peter Larsson, Lindesberg, har inkommit ett förslag om konstutställning/utsmyckning längs Kristinavägen under sommaren Genom beslut av kommunstyrelsens ordförande har ärendet överlämnats till kultur- och fritidsnämnden för handläggning. Peter Larsson föreslår att kommunen tar initiativ till en utställning för och med barn. Grunden i denna utställning längs Kristinavägen, med slutstation vid Järnvägsparken, skulle utgöras av silhuetter av olika djur, bilar etc, gärna med förvrängningar av normalperspektivet. Silhuetterna skulle kunna kompletteras både med teckningar och illustrationer samt en faktadel. Vid nämndens sammanträde , 61, uppdrogs till kultursamordnaren, Gunilla Dovsten, att till ett senare sammanträde förbereda ett förslag till beslut. Till dagens sammanträde föreligger ett yttrande samt ett förslag till beslut enligt följande: Förvaltningen har sedan början av 2008 målmedvetet, och på uppdrag av nämnden, arbetat med framför allt olika samverkansformer mellan skolan och oss själva. Koncentrationen ligger på att utveckla olika insatser inom skolans ram, allt för att nå alla barn. Hit hör t ex skolbio, teater för olika stadier och konstvisningar samt nu senast en omfattande ansökan om statligt bidrag till Kultur i skolan, som under det här året kommer att skapa helt nya förutsättningar för högstadieskolorna i kommunen. Utöver denna samverkan mellan skolan och oss har förvaltningen sedan ett år tillbaka också intensifierat de utåtriktade, offentliga insatserna genom bl a barnteaterföreställningar utanför Lindesberg, forts.

14 14 forts. på KFN samt allmänt en utökad satsning på programverksamhet vid biblioteksfilialerna. Det projekt förslagsställaren skisserar är fullt möjligt att genomföra, men också resurskrävande, varför förvaltningen föreslår att spara idén tillsammans med ett otal andra projektuppslag som finns både inom förvaltningen och bland utomstående intressenter. Samtidigt kan man med fördel också höra med företrädare inom skolan, om det där finns personal, medel och intresse för att genomföra just det här projektet. Förvaltningens förslag till beslut: att tills vidare avstå från att genomföra det projekt Peter Larsson lämnat förslag till samt att låta ärendet gå vidare till barn- och utbildningsnämnden för eventuella uppslag kring projektet. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet tillstyrker förvaltningens förslag.

15 15 KFN Delges: Kommunstyrelsen BKT Underhållsplan för fritids- och idrottsanläggningar 2009 att föreslå kommunstyrelsen att den godkänner föreliggande förslag till underhållsplan för 2009 att Bergslagens Kommunalteknik innan respektive delprojekt påbörjas ansöker om tillstånd från kultur- och fritidsnämnden. Bergslagens Kommunalteknik har efter samråd med förvaltningen lämnat följande förslag till underhållsplan för Totalt uppgår kostnaden till 1 miljon kronor. Förslag tkr 1. Elljusspår i Frövi Stadsskogsvallen (fönster) Stadsskogsvallen (rivning av kur 20 och staket) 4. Stadsskogsvallen (ytskikt i omklädningsrum) Stadsskogsvallen (asfaltytor) Fröjevi (renovering omklädningsrum) Fellingsbro (omklädningspaviljong) Fellingsbro (våtutrymmen) Smedvallen (klubbhus) Munkhyttan (paviljong) Elljusspår Akut underhåll 300 Summa 1 000

16 16 KFN SMK Arboga - ansökan om stöd till Kägleborgsbanan att lägga ordförandens information till handlingarna. SMK Arboga planerar att arrangera Lilla SM i rallycross i juli En förutsättning för att detta ska kunna göras är att föreningen beviljas ett bidrag med kronor till asfaltering. Föreningens uttalade förhoppning är att Arboga kommun och Lindesbergs kommun tillsammans ska svara för bidraget. Ordföranden och sekreteraren var på plats i Kägleborg i somras för en första överläggning med Arboga kommun och representanter för motorklubben. Ordföranden informerar vid dagens sammanträde om att ytterligare ett möte har skett, den här gången tillsammans med representanter för Arboga kommuns kultur- och föreningsförvaltning. Ordföranden kommer att ta ärendet vidare till kommunledningen.

17 17 KFN Delges: Alice Lunak Ansökan om bidrag till deltagare i skridskoskola att avslå Alice Lunaks ansökan om bidrag med hänvisning till arbetsutskottets invändningar. Alice Lunak, Lindesberg, ansöker om ett bidrag till kostnader för sin dotters deltagande i en konståkningsskola i Örebro. Det handlar om kostnader för resor t o r 4 gånger per vecka samt träningsavgifter. Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår att nämnden avslår Alice Lunaks ansökan med hänvisning till de prejudicerade effekter ett beviljande av bidrag skulle kunna medföra.

18 18 KFN Preliminärt bokslut att lägga förvaltningschefens rapport till handlingarna. Förvaltningschefen redovisar det preliminära bokslutet för 2008, som visar ett underskott med ca 200 tkr. Ett definitivt bokslut samt förslag till årskommentarer kommer att presenteras vid sammanträdet i februari

19 19 KFN Kulturcheckar att uppdra till förvaltningen att analysera möjligheterna för ett införande av ett liknande system av kulturcheckar i Lindesbergs kommun samt att därefter inkomma med ett förslag i ärendet. Malin Laurberg informerar om det system med kulturcheckar som införts för ungdomar i Nora kommun med början under Systemet vilar på ett samarbete mellan kommunen och fem studieförbund. De senare anordnar kurser/cirklar i ett stort antal estetiska ämnen, som t ex mangateckning, digital fotohantering, musik i olika former, teater och slöjd. Den check var och en tilldelas har ett värde på 500 kronor och kan utnyttjas för att välja valfri inriktning. Kurserna i det nu aktuella utbudet kostar mellan 270 kr (skrivarverkstad) och 995 kr (ljudteknikerkurs).

20 20 KFN Unga kulturutövare Thomas Lundkvist uttalar en förhoppning om de unga kulturutövarna i kommunen ska ges större plats. Enligt Lundkvist är det en disparat, men ganska stor skara, men som av olika skäl inte har några starka röster. Det handlar om skapa nya förutsättningar och dit hör bland annat tillgången till lokaler/scener/ateljéer. Något formellt beslut fattas inte i ärendet. Dock informeras det om att de ungas fritidsvanor är på väg att bli kartlagda - nämnden kommer under våren att informeras om en nyligen genomförd enkät. Några ledamöter framhåller också det rimliga i att kunskapen om olika ungdomars behov förbättras och det sannolikt är önskvärt med ytterligare kartläggning och dokumentation.

Anders Brännström, sekreterare. Nafih Mawlod. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.55. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Nafih Mawlod. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.55. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.55 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Annika Andersson(s) Hans S

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare Andreas Wåhlander, idrottskonsulent. Birgitta Duell. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.

Anders Brännström, sekreterare Andreas Wåhlander, idrottskonsulent. Birgitta Duell. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.50 Beslutande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Malin Laurberg (c) Magnus Nordkvist (m) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof Hake (s) Hans S Eriksson

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Annika Andersson. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Annika Andersson. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 15.00-16.00 Beslutande Bo Jönsson (C) ordförande Birgitta Duell (M) Malin Laurberg (C) Sven Erik Larsson (M) Sivert Juneholm (V) Sven Zachrisson (FP) Hans-Olof

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Hans-Olof Hake. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.40. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Hans-Olof Hake. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.40. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.40 Beslutande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Malin Laurberg (c) Sven Zachrisson (fp) Hans-Olof Hake (s) Annika Andersson (s) Maj-Britt

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg kl. 14.00 16.45 ande Carina Östrand (S) Nafih Mawlod (S) Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Ulf Lager (C) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD) Sven-Ove

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 23 oktober 2013 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson Birgitta Ringshagen Lennart Wall

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 08:30-11:20 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD)

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-02-21 1 (15) Plats och tid Beslutande Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Heikki Perttula (s) Kerstin Eriksson (s) Ivan Abrahamsson (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Luoto

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.25 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00. Övriga deltagande: Ulla-Britt Ljung Förvaltningschef

Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00. Övriga deltagande: Ulla-Britt Ljung Förvaltningschef Sammanträdesdatum Sidan 1(13) Plats och tid: Lärcenter, Järnvägsgatan 53, Norberg, kl. 18.00-20.00 Närvarande: Eva Pålsson (S) Ordförande Elizabeth Pettersson (S) Ola Jonsson (S) Åke Andersson (V) Stefan

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Kl 09:00 10.45 Åke Uddén, ordförande (C) Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-09-20 27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-14.30. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare Arne Tschentscher, stadsträdgårdsmästare, 17.20-17.30 Anders Karlsson, Musik Över Gränserna, 17.00-17.

Anders Brännström, sekreterare Arne Tschentscher, stadsträdgårdsmästare, 17.20-17.30 Anders Karlsson, Musik Över Gränserna, 17.00-17. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.35 ande Bo Jönsson (C) ordförande Birgitta Duell (M) Malin Laurberg (C) Sven-Erik Larsson (M) Sivert Juneholm (V) Sven Zachrisson (FP) Hans-Olof Hake

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 4 april 2016, kl. 08.15-09.15. Hans Jildesten (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) Inger Nordström (V) Håkan Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Tid Onsdag 22 april 2015, kl. 13.15-21.15, ajournering 14.00 14.30, 17.15 18.00 samt19.10 19.30. Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, tisdag den 9 december 2014 kl. 14.30-16.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Julia Sjöberg, överförmyndarhandläggare 1-2. Kommunkontoret 2016-01-27

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Julia Sjöberg, överförmyndarhandläggare 1-2. Kommunkontoret 2016-01-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 Beslutande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Maria Lagerman (S), Lindesbergs

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-11-11. Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-11-11. Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby, kl 18.00 19.25 Beslutande Ingemar Oscarsson, s Hugo Savmyr, s Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter Bowin, v Ann-Kristin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(23)

Sammanträdesprotokoll 1(23) Sammanträdesprotokoll 1(23) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 19:30 ande Gunnar Tiger (S) ordförande Annika Hedberg Roth (S) Åke Andersson (V) Nancy Ibarra (V), tjg ersättare Torsten Jansson (S),

Läs mer

Hörsalen, Partille Kulturum, 18:00 19:30

Hörsalen, Partille Kulturum, 18:00 19:30 1 Hörsalen, Partille Kulturum, 18:00 19:30 1-10 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (FP) Eva Magnusson (S) Peter Hultman (M) Henning Pipkorn (M) Marianne Janson (KD) Thomas Jägebratt (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S)

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-04-23 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20

Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20 2007-08-15 1 (9) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.00 17.20 Beslutande Lars Ragnarsson (m) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (m) Christer Grankvist (s) Carl-Göran Svensson (c) Lennart Månsson (s)

Läs mer

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Regionförbundet södra Småland, lokal Insikten

Regionförbundet södra Småland, lokal Insikten 2014-01-22 1 (16) Tid Onsdag den 22 januari 2014 kl. 08.30-12.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Övriga förtroendevalda Tjänstemän Regionförbundet, lokal Insikten Sven Sunesson

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17 Överförmyndarnämnden 15-17 2 15 Information från presidiedialog med kommunstyrelsens arbetsutskott...4 16 Månadsuppföljning för överförmyndarnämnden 2015...5 17 Kostnadsersättning för utbildning av gode

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma. ordförande Gunilla Tynell (fp) vice ordförande Karl-Gustav Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma. ordförande Gunilla Tynell (fp) vice ordförande Karl-Gustav Nilsson (s) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2007-04-16 Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset, Lomma Tid Måndagen den 16 april, kl. 07 30-09 00 Beslutande Linda Wahlqvist (m)

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm Socialnämnden 2004-06-15 1 (15) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 14 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 18.00-20.45 Beslutande Tommy Andersson, s, ordf. Anna Östergaard, fp, tjänstg. ersättare Jörgen Osbäck,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(16) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, Ale gymnasium, Nödinge kl. 08.30-11.30 Beslutande Monica Samuelsson (s), ordf Kent Carlsson (s) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (fp) Dennis Larsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17 Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17 1(5) Plats och tid Hotell Nissastigen kl 09.00-17.00 Beslutande Ylva Samuelsson (S) ordförande Bosse Linde (S) Therese Sjöström(S) Marcus Holmbom (S) Björn Björkman

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 april 2012 kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren,

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2008-02-19 1 (13) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2008-02-19, kl. 15.00 17.40. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 14 maj 2013, kl. 15.30-17.15 Beslutande Övriga deltagande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Kajsa Håkansson Monica

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2016-04-05 1 (9) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2016-04-05, kl 13 00 15 30 Beslutande Sylvia Samuelsson ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Malin

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

Lars-Hugo Pettersson (MP) Anita Rydberg. Elin Andersson Pia Westlin Kerstin Nordin Anette Ivarsson Magnus Pettersson

Lars-Hugo Pettersson (MP) Anita Rydberg. Elin Andersson Pia Westlin Kerstin Nordin Anette Ivarsson Magnus Pettersson 1(16) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (3) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.00-17.20 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) 37-42 Claes-Göran Borrman (S) Ordf. 32-36 Ingemar Urborn (M) Tero Ruohonen

Läs mer

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75)

Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund. Se bifogad sammanträdeslista (Bilaga Kf 75) Kommunfullmäktige 2015-03-31 1 (20) Plats och tid Stensdalens ordenshus, kl. 18.30-20.30, med ajournering för allmänhetens frågestund Beslutande Ledamöter Övriga deltagare Tjänstemän/övriga deltagare Se

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 arbetsutskott 2006-01-31 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 19.00 20.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Bertil Rudberg (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13)

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2005-12-15

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2005-12-15 2005-12-15 Plats och tid Brunnsparken, Örebro, torsdagen den 15 december 2005 kl. 17.00 18.00 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Liselott Rehnman (s) Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s)

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel (s) Från kl 14.00 Britt-Marie Kärngren (s)

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel (s) Från kl 14.00 Britt-Marie Kärngren (s) Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Plats och tid Beslutande Socialpsykiatrins dagcentral Gnistan, Biblioteksgatan, kl 13.15-16.30 Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Sven Zachrisson. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Sven Zachrisson. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Magnus Nordkvist (m) Sivert Juneholm (v) Sven Zachrisson (fp) Hans-Olof Hake (s) Hans S Eriksson (s) Nafih Mawlod

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg (s) Aimo Konttinen (v) Peter Bökman (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Ringshagen (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Kommunkontoret 2013-03-18

Kommunkontoret 2013-03-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.30 14.05 Beslutande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors, vice ordförande Jerry Elvin (S), Lindesberg

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av ledamöter och ersättare till nämnden för bildning, fritid och kulturs arbetsutskott 2 Val av

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05 1 (14) Plats och tid Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05 Beslutande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s) Håkan Rosenqvist (m), tjänstgör för Margreth Bengtsson (c) Gunilla Aastrup-Persson

Läs mer

2013-10-29. Gilbert Nilsson (C) tjänstgörande ers

2013-10-29. Gilbert Nilsson (C) tjänstgörande ers Sammanträdesprotokoll 1(6) 2013-10-29 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 09.00- Beslutande Roger Fredriksson (M) Kenneth Michaelsson (C) Malin Norfall (S) Lena Karstensson

Läs mer

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013.

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013. Plats och tid Aulan på Fellingsbro Folkhögskola, kl. 17-19.30 Beslutande Se bilaga Övriga deltagande Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Utses att justera Irja Gustavsson och Pär-Ove

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-28 28 (40) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, torsdagen den 28 maj 2015, kl. 17.00-18.55 Beslutande Caisa Sävheden Larsson (S) ordf Kent Jönsson (C) Daniel Helmersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-11-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 november 2006 kl. 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2005-01-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Aimo Konttinen

Kultur- och Fritidsnämnden 2005-01-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Aimo Konttinen Kultur- och Fritidsnämnden 2005-01-24 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Inge Ståhlgren

Läs mer

Thomas Lundkvist (S) för Jonas Bernström (S) Bertil Jansson (M) för Anna Öfverström (M) Tommy Söderqvist (-) för Farhia Ahmed Shekh (S)

Thomas Lundkvist (S) för Jonas Bernström (S) Bertil Jansson (M) för Anna Öfverström (M) Tommy Söderqvist (-) för Farhia Ahmed Shekh (S) Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 15.50 1 ande Carina Östrand (S) Nafih Mawlod (S) Gunnar Lindström (S) Inger Griberg (MP) Ulf Lager (C) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-05-05 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Thor-Erik Rydén (VF) ordförande Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström (S)

Sammanträdesprotokoll. Thor-Erik Rydén (VF) ordförande Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström (S) Sammanträdesprotokoll Tekniska nämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-02-19 1 (15) Plats och tid 14,00-17,00 Beslutande Thor-Erik Rydén (VF) ordförande Percy Karlsson (S) Conny Axelsson (S) Daniel Lundström

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare 2012-01-12 kl 13.30-17.10 i Skånes Fagerhultsrummet Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-03-25, kl13.00-15.45. Susanne Kurtsson, tf kultur- och fritidschef Marianne Andersson, sekreterare

Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-03-25, kl13.00-15.45. Susanne Kurtsson, tf kultur- och fritidschef Marianne Andersson, sekreterare 14 Plats och tid Beslutande Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-03-25, kl13.00-15.45 Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 13.30 15.00 ande Gunilla Abrahamsson Pär Edgren Ove Klingstedt Ingela Gustafsson Tommy Rälg Lars Nilsson Eva Didriksson

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens personal- och arbetsutskott - delegering 2012-01-23 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.15. Beslutande Jerry

Läs mer

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare)

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare) Plats och tid Kalkningsförbundets kontor 12:45-15:00 Beslutande Ej närvarande Anders Eriksson, Forshaga Helena Anshammar, Sunne Irene R-Karlsson, Hagfors Gerd Karlsson, Arvika Bengt-Olov Persson, Filipstad

Läs mer

Sammansträdesprotokoll 2016-02-24. Kultur- och fritidsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00

Sammansträdesprotokoll 2016-02-24. Kultur- och fritidsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 ande ledamöter Nils Lundqvist (M) Gunilla Lindberg (L) (ordförande) Sivert Åkerljung (KD) (vice ordförande) Per Sjödin (S) (2:e vice ordförande)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-09-18 ( ) Kommunhuset, kl 16.00-18.20 Beslutande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Jennie Wernäng (M) tjg ers Gun Simonsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-08-31 1 (13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Allhelgona/Skeppsås, Stadshuset, Mjölby kl 14.00-16.30 Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Södergatan 2 i Gislaved, tisdagen den 22 april 2014, kl. 14.00-15.45, med ajournering mellan kl. 14.25-14.35. Beslutande Niclas Palmgren (M),

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.30 1 (15) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Övriga deltagande Stefan Didrik,

Läs mer

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert

Anna Lövgren Berndt Franzén. Socialkontoret 2007-03-01 Paragrafer. Lena Nockert 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Boken kl 14.00 16.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Lövgren (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Vuxenutbildningsnämnden

Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-03-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 17:15 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer