Verksamhetsberättelse 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt. Funktionärer 1 Post Distriktsordförande Distriktssekreterare Distriktskassör DS ledamot DS ledamot Valberedning Auktoriserad revisor Medlemsrevisor Revisorssuppleant Distriktskonsulent Namn Linus Enroth Hansson Birthe Wetter Hanna Carlsson David Dahlborn Natalia Kazimirovskaja Amanda Birkenfalk David Huber Rasmus Engblom Strucke Perry Göransson Karolin Axelsson Jonatan Ringenson Gunilla Wirén PwC Elsa Mellin Michael Axelsson Helena Martinsson

2 2 1 Ungt ledarskap Distriktet har verkat för att öka fokus på ledarskap hos unga. Att utbilda medlemmarna i föreningskunskap är en viktig del av RUM:s arbete. Detta görs genom Ledarskolan. 1.1 Ledarskolan Ledarskolan har under året arrangerat tre kortkurser av VardagsRUM. Dels två inom Musik på Ekebyholm, dels en för styrelsen i Södra Latins Unga Musiker. 1.2 SPETS Ingen av distriktsstyrelsens medlemmar hade möjlighet att delta i årets SPETS-utbildning. 2 Orkester på lovet 2.1 STORK STORK hölls den oktober. Repetitionerna ägde rum fre-sön i Kulturskolan Stockholms lokaler i Högdalen och sedan hölls rep och konsert på Musikaliska både måndag och tisdag. Konserten Musikresan genomfördes med sångerskan Margareta Bengtsson på måndagen med efterföljande instrumentprovning för barnen i publiken. Avslutande konsert hölls på sedvanligt vis sista kvällen med ett strålande resultat och många positiva kommentarer från föräldrar, lärare och andra besökare. Dirigent var Merete Ellegaard, instruktörer från Blåsarsymfonikerna och Kulturskolan Stockholm samt från kulturskolan i Uppsala (Fredrik Ström, viola). Distriktskonsulenten presenterade konserten som bjöd på musik som Finlandia av Sibelius, filmmusik ur Frost, Antika danser av Respighi, ur Prins Igor av Borodin mm. 49 deltagare. 2.2 Musik på Ekebyholm på sommarlovet Orkesterkursen hölls för 40:e gången, för fjärde gången under ledning av Håkan Säfvestad. 57 deltagare från olika delar av landet, men främst från Stockholmsregionen deltog. En avslutande konsert hölls och under kursen besökte distriktsordförande och konsulenten kursen med en kortversion av VardagsRUM för de lite äldre deltagarna.

3 3 3 Kurser under terminen 3.1 UFiS, Ungt Folk i Stockholm En ensemblekurs med fokus på folkmusik och gehörsspel på Stallet. 4 söndagar på våren med 31 deltagare. En förening startades av deltagarna i UFiS och samtliga anmälda betalade därför samma pris, 600 kr. Sommarkursen på Hesselby Slott hade 10 deltagare och kortades till en dag och avslutades med konsert på en av scenerna i slottsparken inom Stockholm Folk Festival. Höstens UFiS hade 27 deltagare och höll till på Stallet. 3.2 Körledarkurs i samarbete med UNGiKÖR Ingen kurs under Ny ledning inom UNGiKÖR, initiativet går över till RUM i Örebro om en ev kommande kurs där 2015 tillsammans med UNGiKÖR. 3.2 Scenisk Gestaltning På prov genomfördes en kurs i scenisk gestaltning för musiker på Södra Latin. Elisabet Ljungar ledde den, hon är operaregissör och dessförinnan professionell violinist. Tanken var att unga musiker som ska provspela till skolor och/eller behöver verktyg att hantera sin nervositet när de ska spela upp på konsert skulle få det genom att grundligt få gå igenom hela framträdandet från det man kliver in i salen till dess man spelat klart och tackar för applåderna. Hur man presenterar, hur man talar, kroppsspråk, blickar och riktningar. Det blev en mycket lärorik dag där ungdomarna vann mycket större medvetenhet om sitt uttryck och sin presentation. 5 deltagare under en kursdag i masterclass-form. Tanken är att göra kursen större, under 2 dagar och att kursidén ev ska kunna gå på turné i flera distrikt. 3.3 Orkester Mälardalen Orkesterkursen planlades enligt tidigare upplägg, som dock var lite oklart i sin budget med antal lärare mm från Arboga Musik- och Teaterskolas sida och därför kom vi ut med info lite sent. Kursen med stråk- och blåsorkester hade 18 anmälda vilket dock var för få för att köra. Södermanland och Stockholm i första hand var beredda att gå in med pengar och vi jobbar ännu mera för att få igång kursen kommande vinter.

4 4 4 Ljudlig musik i länet 4.1 Unga musikanter i samarbete med Oscarskyrkan Efter samarbete med Musik- och Teatermuseet och senare Historiska museet har vi nu fått igång ett konsertsamarbete med Oscarskyrkan. Två konserter hölls där med våra föreningar under hösten. Södra Latins Unga Musiker med symfoniorkestern Symfan framförde bl a Mozarts Requiem tillsammans med kör från Södra Latin och en ungdomskör från Tyskland den 9 oktober. Stockholms Ungdomssinfonietta hade konsert tillsammans med cellisten Svante Henryson den 6 november. 4.2 Uppmuntran av lokala konserter och evenemang Distriktet har under året erbjudit föreningarna assistans, marknadsföringsmöjligheter och ekonomiskt stöd för att genomföra egna evenemang, exempelvis kurser, repetitionsläger och konserter. Se även punkt 9.1 Ekonomiskt stöd för närmare information. 4.3 Nationaldagståget 2012 RUM Stockholm deltog i det årliga nationaldagståget mellan Kungsträdgården och Skansen tillsammans med Nacka Symphonic Band. 4.4 Medlemskonserter Under 2014 har en medlemskonsert med Bromma Hässelby Suzukiförening genomförts i Kulturfyren på distriktets bekostnad. 5 Större evenemang 5.1 MusikRUM i Västerås Föreningar sökte och beviljades projektbidrag och enskilda medlemmar resebidrag för att åka till MusikRUM i Västerås Konsert till förmån för Världens barn i Eric Ericsonhallen För andra året hölls en konsert till förmån till Världens barn. Denna gång med SUSO och sångsolisten Jakob Stadell. Ett musikalprogram som varvades med klassisk orkestermusik. Överskottet på kr donerades till Världens barns arbete.

5 5 6 Möt instrumentstjärnorna 6.1 Samverkan med musikern Svante Henryson Konsertsamverkan med cellisten Svante Henryson både vid Kulturnatten tillsammans med Södra Latins Unga Musiker och med Stockholms Ungdomssinfonietta på konsert i Oscarskyrkan. En offentlig workshop hölls av honom också på Södra Latin inom detta samarbete. 7 RUM för musiklärare 7.1 Ledarträffar En inspirations- och fortbildningsresa har börjat planeras för distriktets ledare som avses att genomföras hösten Fortbildning via förbundet Ett blåsledarsymposium har hållits i Nässjö via förbundet och där deltog närmare 10 ensembleledare från Stockholms län. 8 Kansli, administration och konsulenttjänsten Helena Martinsson har arbetat som distriktskonsulent under Årsmöte Distriktets årsmöte hölls den 8 mars 2014, på Kulturfyren. Vid mötet valdes en ny styrelse. Frågan om ansvarsfrihet för den avgående styrelsen kunde inte behandlas, då revisorerna inte var klara med sin granskning. Ett extra årsmöte hölls den 26 november 2014 på kansliet på Skeppsholmen. Mötet beslutade att ge den avgående styrelsen ansvarsfrihet för Styrelsemöten Under verksamhetsåret har styrelsen träffats vid sju tillfällen. Utöver detta har kontakt har hållits via mail. Alla möten har protokollförts och protokollen finns att tillgå på Club On Web. 8.3 Kansliet på Slupskjulsvägen 34 RUM-kansliet ligger i kontorslokaler på Slupskjulsvägen 34 på Skeppsholmen.

6 6 9 Bidrag och ekonomiskt stöd 9.1 Ekonomiskt stöd Antal bidrag som sökts och beviljats under året: Arrangemangsbidrag: 3 Projektstöd: 7 Inträdesbidrag: 0 Resebidrag till enskilda medlemmar: 0 Föreningar som nyttjat Kulturfyren: 1 Kursrabatter till landslagsdeltagare och tävlingsdeltagare i SIMC 9.2 Information och kontakt Mailinfo till medlemmar och kontaktpersoner via både direktmail och nyhetsbrev ca 3 tillfällen per termin. Besök hos Stockholms Gosskör i nov. Telefon och mail i samband med medlemsredovisningen under hösten med många föreningar. 9.3 Medlemsrabatter RUM fortsätter att ge sina medlemmar förmånliga medlemsrabatter hos Brass Specialisten och Jonas Näslund AB samt Stråkton. Info går ut i varje nyhetsmail. Vi ska förmedla dessa rabatter ännu tydligare. 9.4 Kommunalt stöd och stipendier Distriktet har under året sökt verksamhetsstöd från landstinget på regelbunden basis. 10 Samarbete med andra regionala organisationer 10.1 Länsmusiken i Stockholm Distriktet har ett nära samarbete med Länsmusiken i Stockholm, vilket under året resulterat i bland annat STORK höstlovsorkester och Stockholm Youth Big Band Stockholms Läns Ungdoms Samarbetsorganisation (Stockholms ungdom) är medlem i samarbetsorganet Stockholms ungdom, och har deltagit i årsmötet och hållit sig à jour med deras verksamhet Knyta band för framtiden har under året samarbetat med många olika organisationer och institutioner inom kulturområdet, exempelvis Ax, SSO, Musik- och Teatermuseet m.fl. Vi verkar också hela tiden för att hitta nya samarbetspartners.

7 Diskussioner har också förts om att försöka samverka mer med de närliggande distrikten, exempelvis att utnyttja varandras kurser och kurskoncept. Alla distriktskonsulenter har i samband med personalmöte utbytt idéer och erfarenheter om kurskoncept som kan gå på turné och om bidragsformer, vilket lett till att utarbetat bidragsreform som ligger till förslag till årsmötet. Ett mindre möte hölls på MusikRUM Västerås med några av Mälardalsdistriktens representanter kring Orkester Mälardalen som tyvärr ändå inte fick tillräckligt många anmälda detta år. Vi har nu dock ett bättre underlag för att annonsera ut kursen tidigare nästa gång. 7 Linus Enroth Hansson Hanna Carlsson Natalia Kazimirovskaja Birthe Wetter David Dahlborn

Årsredovisning. för räkenskapsåret 2012. www.rum.se

Årsredovisning. för räkenskapsåret 2012. www.rum.se Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 www.rum.se Innehållsförteckning Förbundsordförande har ordet 3 Verksamhetsberättelse 5 MusikRUM Västerås 5 Ledarskolan 7 Landslagen 8 Information 9 Påverkansarbete

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014. Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd

Verksamhetsberättelse 2014. Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd Verksamhetsberättelse 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd Följande verksamhetsberättelse från föreningens olika verksamheter är sammanställda från verksamheternas insända svar till personalens

Läs mer

1. Program... 1. 2. Praktiska anvisningar... 2. 3. Mötesregler... 3. 4. Föredragningslista... 4. 5. Röstlängd/Delegater... 5

1. Program... 1. 2. Praktiska anvisningar... 2. 3. Mötesregler... 3. 4. Föredragningslista... 4. 5. Röstlängd/Delegater... 5 Innehåll 1. Program... 1 2. Praktiska anvisningar... 2 3. Mötesregler... 3 4. Föredragningslista... 4 5. Röstlängd/Delegater... 5 6. Styrelsens verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014... 7 (6.1)

Läs mer

ÅRSMÖTE I SMU GAMLA UPPSALA, 2009-09-20. Förslag till föredragningslista

ÅRSMÖTE I SMU GAMLA UPPSALA, 2009-09-20. Förslag till föredragningslista Årsmöteshandlingar SMU i Gamla Uppsala 2008-2009 ÅRSMÖTE I SMU GAMLA UPPSALA, 2009-09-20 Förslag till föredragningslista 1 Årsmötet öppnas 2 Val av ordförande för mötet vice ordförande för mötet sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Kyrkans Unga i Uppsala stift 2012 Sida 1 av 12 Funkisdygn Den 21-22 januari träffades distriktets funktionärer för teambuilding i Valbo. Där gick de igenom Första hjälpen

Läs mer

Styrelsemöte 5 - Sverok Stockholm

Styrelsemöte 5 - Sverok Stockholm Protokoll från styrelsemöte 5 2007-05-15 1( 15) Styrelsemöte 5 - Närvarande: Nina Högberg, Petter Blomberg, Tobias Landén, John Lundhgren, Frida Åhlvik, Kristoffer Lindh, Olivia Totemark-Lindström, Anneli

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2014-2015

Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2014-2015 Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2014-2015 Innehåll INTRODUKTION... 3 VI UNGAS UTBILDNINGSOMRÅDEN... 3 UTBILDNINGSOMRÅDE 1: FÖRTROENDEVALDA... 3 UTBILDNINGSOMRÅDE 2: LEDARSKAP... 4 UTBILDNINGSOMRÅDE

Läs mer

Inledning... 4 Mervärde, hållbarutveckling & ledarfokus 2011 års verksamhet har börjat!... 4 Medlemmar och utveckling...

Inledning... 4 Mervärde, hållbarutveckling & ledarfokus 2011 års verksamhet har börjat!... 4 Medlemmar och utveckling... Inledning... 4 Mervärde, hållbarutveckling & ledarfokus 2011 års verksamhet har börjat!... 4 Medlemmar och utveckling... 6 Utveckling & inspiration... 6 Medlemsutveckling... 6 Rekryteringskampanjer...

Läs mer

Svenska Kyrkans Unga i Täby

Svenska Kyrkans Unga i Täby ÅRSMÖTE 2014 Svenska Kyrkans Unga i Täby 8 februari Karlberg Årsmöteshandlingarnas innehåll s. 3 Schema och praktisk information s. 4 Stadgar för Svenska Kyrkans Unga i Täby s. 6 Sammanträdesordning s.

Läs mer

Vinnarbilden i Fototävling på Facebook - Fotograf Maria Lindstedt

Vinnarbilden i Fototävling på Facebook - Fotograf Maria Lindstedt Vinnarbilden i Fototävling på Facebook - Fotograf Maria Lindstedt UPPLANDS RIDSPORTFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VISION Upplands Ridsportförbund (URF) skall vara ett ledande distrikt inom Svenska

Läs mer

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Klubbledare En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Till kursledaren I arbetet med att skapa en klubbledarutbildning (styrelsefunktionärskurs) kom vi till slutsatsen att

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. HOPP Stockholm

Verksamhetsberättelse 2012. HOPP Stockholm Verksamhetsberättelse 2012 HOPP Stockholm 1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Prioriterade områden... 3 3. Roller och ansvar... 4 4. Verksamhet... 5 5. Projekt... 5 6. Utåtriktade aktiviteter... 6 7. Samverkan,

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till Vi Unga-föreningen.

Läs mer

KONFERENS- HANDLEDNING

KONFERENS- HANDLEDNING KONFERENS- HANDLEDNING SAU 2015 årskonferens 15 SAMTAL 1 Välkommen till SAUs ombudsmöte 2015 Hej Vänner! Nu kör vi, dags för årskonferens på Gullbrannagården tillsammans med SAM. Det kommer bli en konferens

Läs mer

Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén?

Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén? Enkät sammanfattning Vad var dina förväntningar på Gomorron Sverige som projekt innan turnén? Att det skulle bli kul, bra och peppande. Väcka hela Sverige typ. Jag hoppades att jag skulle möta lokala arrangörer

Läs mer

Föreningen Diplomerade Teknikmäklare DTM Verksamhetsberättelse 2012

Föreningen Diplomerade Teknikmäklare DTM Verksamhetsberättelse 2012 1 (5) Föreningen Diplomerade Teknikmäklare DTM Verksamhetsberättelse 2012 Årsmötet 2012 hölls vid YKI Ytkemiska Institutet den 21 mars i Stockholm med deltagande av 8 Teknikmäklare. Efter de formella Årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Handlingar till styrelsemöte 8 2007-08-01

Handlingar till styrelsemöte 8 2007-08-01 Handlingar till mote 7 2007-07-31 1( 12) Handlingar till styrelsemöte 8 2007-08-01 Dagordning 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av justerare 1.5 Mötets

Läs mer

Vill ni också bli en Utmärkt förening i nacka?

Vill ni också bli en Utmärkt förening i nacka? Vill ni också bli en Utmärkt förening i nacka? Utmärkt förening i Nacka Det är viktigt att alla barn och ungdomar som deltar i olika fritidsaktiviteter upplever att de är välkomna och att de kan känna

Läs mer

Här kommer handlingarna till årsmötet. Ta med dem när ni åker på konferensen och årsmötet.

Här kommer handlingarna till årsmötet. Ta med dem när ni åker på konferensen och årsmötet. Välkomna till FSUMs Årsmöte i Strömstad 7 maj 2015! Här kommer handlingarna till årsmötet. Ta med dem när ni åker på konferensen och årsmötet. Styrelsen har ett förslag till verksamhetsplan tyck till om

Läs mer

årsmöte 2014 i FSKF Du kallas och välkomnas varmt till årsmöte i FSKF den 13 mars 2013.

årsmöte 2014 i FSKF Du kallas och välkomnas varmt till årsmöte i FSKF den 13 mars 2013. fskf Föreningen storstockholms kultur- och fritidschefer 2014-02-20 Kallelse till årsmöte 2014 i FSKF Du kallas och välkomnas varmt till årsmöte i FSKF den 13 mars 2013. Datum: 13 mars Tid: 16:00 Plats:

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till er Vi Unga-förening.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Innehåll: 1 INLEDNING... 1 2 STYRELSEN... 2 3 EKONOMI... 2 3.1 SOCIALSTYRELSEN... 2 4 PR, MEDIA OCH HEMSIDA... 3 4.1 SOCIALA MEDIER... 3 5 SAMARBETE INÅT OCH FÖRENINGSVÅRD...

Läs mer

Samtliga årsmöteshandlingar

Samtliga årsmöteshandlingar S Samtliga årsmöteshandlingar ks i R s n a l Fri ET Ö M Å-R-S---- 2014 nsalen) edé lm (H il ho Stock den 3 apr i t e s u n BF-h Torsdage A : s t : m Pla Datu 1 Dagordning 1 Mötet öppnas (kl 10.00) 2 Val

Läs mer

Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2012-2013. Reviderad 2012-01-27

Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2012-2013. Reviderad 2012-01-27 Förbundet Vi Ungas Utbildningsplan 2012-2013 Reviderad 2012-01-27 Innehåll INTRODUKTION... 3 VI UNGAS UTBILDNINGSOMRÅDEN... 3 UTBILDNINGSOMRÅDE 1: FÖRTROENDEVALDA... 3 UTBILDNINGSOMRÅDE 2: LEDARSKAP...

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sverok Gävle-Dala Falun 2014-02-23. Protokollstext: Närvarande: Mötesordförande Linnea Risinger

Protokoll fört vid årsmöte med Sverok Gävle-Dala Falun 2014-02-23. Protokollstext: Närvarande: Mötesordförande Linnea Risinger Protokoll fört vid årsmöte med Sverok Gävle-Dala Falun 2014-02-23 Närvarande: Mötesordförande Linnea Risinger Från styrelsen: Jonas Nordlander Lina Weingård Linus Lindgern Robin Hallberg Isak Tegmark Micke

Läs mer

Så mycket. bättre. Verksamheter med engagemangsguider 2010 UNGDOMSSTYRELSENS SKRIFTER 2011:2

Så mycket. bättre. Verksamheter med engagemangsguider 2010 UNGDOMSSTYRELSENS SKRIFTER 2011:2 Så mycket bättre Verksamheter med engagemangsguider 2010 UNGDOMSSTYRELSENS SKRIFTER 2011:2 Så mycket bättre Verksamheter med engagemangsguider 2010 Förord Under 2010 hade Ungdomsstyrelsen i uppdrag att

Läs mer

Stockholm 3 mars-2010

Stockholm 3 mars-2010 Stockholm 3 mars-2010 GS-rapport Rapporten avser tiden från 23 november 2009-3 mars 2010 Kansli och personal Under denna period har vi anställt Thomas efterträdare, Karin Sundström. Hon tillträdde den

Läs mer