TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Kommunfullmäktige [33] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare Utses justera Reidun Lorentzon (KD) och Hans Strandberg (S) Justeringens plats och tid Kommunkontoret kl Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist Ordförande Justerare Gjert Magnusson (S) Reidun Lorentzon (KD) Hans Strandberg (S) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens expedition Underskrift Carina Eliasson

2 Kommunfullmäktige [33] KF 35 FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING fastställa dagordningen med följande tillägg: 22. Begäran från Marianne Sundling (M) om entledigande från uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. 23. Begäran från Morgan Englund (M) om entledigande från samtliga politiska uppdrag.

3 Kommunfullmäktige [33] KF 36 Dnr. 2008/ SVAR PÅ MOTION OM DEMOKRATIUTVECKLING PÅ TJÖRN Anita Andersson (S) har lämnat in en motion med följande lydelse: Demokrati Begreppet demokrati är mångfacetterat. I en demokrati får alla vara med och bestämma, det handlar om människors lika värde och rättigheter. Rättigheterna finns angivna i den svenska grundlagen - All makt utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Majoriteten bestämmer i en demokrati, men det är viktigt påminna om även minoriteten har rättigheter. Majoriteten får aldrig förtrycka minoriteten. Tryck- och yttrandefrihet är ytterligare en grundläggande rättighet i en demokrati. Här får man ge uttryck för egna tankar och känslor i tal och skrift. I kommunerna motsvaras riksdagen av kommunfullmäktige (KF). KF är det högsta beslutande och det enda direktvalda politiska organet i kommunen. I den bemärkelsen finns det ett särskilt nära förhållande mellan väljarna och deras representanter i KF. Demokratin är ofta långsam till sin form, men ger bestående resultat då man under den demokratiska processens gång har övertygat tillräckligt många. Omistliga inslag i ett öppet och demokratiskt samhälle är samtal, deb och respekt för varandras åsikter. Målet Målet med den demokratiska processen i Tjörns kommun borde enligt min åsikt vara alla medborgare, politiker och tjänstemän skall känna de är delaktiga och har möjlighet påverka nutid och framtid i vårt samhälle. Ledorden skall vara insyn, öppenhet, delaktighet och helhetssyn. Demokratiberedning under KF Vår kommun lider i nuläget av ett demokratiskt underskott. Allting bestäms och utförs i en rasande takt utan varken förankring eller eftertanke är möjlig. Partier, ledamöter och nämnder får orimligt kort tid på sig läsa utredningar och behandla komplicerade frågeställningar. I tidningar kan folk läsa om framtida planer och byggnationer, som från ena dagen till den andra byter skepnad. Vad skall medborgarna tro? Hur skall dom få något grepp om det hela? Hur kan de vara delaktiga?

4 Kommunfullmäktige [33] För råda bot mot det demokratiska underskottet föreslår jag: Att en Demokratiberedning tillsätts under KF. Beredningen skall bestå av 9 ledamöter, d.v.s. en politiker från varje parti och uppdraget skall vara lägga grunden till ett väl fungerande, stimulerande och engagerande demokratiskt arbetssätt i kommunen. Alla beredningspolitiker behöver inte sitta i KF. Det är dock viktigt beredningsledaren är ledamot av KF. Några ämnen som bör diskuteras i beredningen: Rollerna politiker tjänstemän medborgare. Vitalisering av KF Allmänhetens frågestund vid varje möte. Intressanta teman med föredragningar. Heta ämnen. Införande av medborgarförslag. Inbjudande annonsering. Ibland personliga inbjudningar till allmänheten. Utveckling av den teknik som möjliggör en modern och professionell ärendebeskrivning av ett ärende. Sammanfande ärendebeskrivning från handlingar KS/KSAU/berörd nämnd. Kommundelsstämmor Finns det behov av införande av kommundelsstämmor? Barns och ungdomars inflytande Barns och ungdomars inflytande måste diskuteras och i vilka former det skall ske. Nämnder och bolag Se över hur demokratin ser ut i nämnder och bolag utifrån de fyra ledorden. Vad kan vi göra för vidga öppenheten och informationen från nämnder och bolag? Hur skall offentlighetsprincipen praktiskt tillämpas? Hur använder vi ny teknik för säkerställa öppenhet och tillgänglighet förbättras? Kanske kan nämnderna/bolagen mer direkt via hemsidan kommunicera sin verksamhet mot medborgarna? Förutom ovan nämnda synpunkter finns det säkert andra förslag på hur vi skall kunna nå det tilltänkta målet alla medborgare, politiker och tjänstemän skall känna de är delaktiga och har möjlighet påverka nutid och framtid i vårt samhälle. Härmed yrkar jag motionen upptas av KF och snarast utreds.

5 Kommunfullmäktige [33] Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 152 överlämna motionen till kommunfullmäktiges presidium för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 41. Kommunstyrelsens beslut , 43. Beredning Kommunfullmäktiges presidium har behandlat motionen och lämnat förslag till beslut i skrivelse Yrkanden Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Benny Andersson (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Inrätta en demokratiberedning bestående av nio ledamöter; en från varje parti representerat i kommunfullmäktige Den person som utses som sammankallande för demokratiberedningen bör vara ledamot av kommunfullmäktige Demokratiberedningen får i uppdrag ta fram förslag på handlingsplan om demokratiutveckling enligt de i motionen nämnda ledorden; insyn, öppenhet, delaktighet och helhetssyn Slutredovisning av ovanstående uppdrag skall senast ske vid kommunfullmäktiges junisammanträde samt motionen med detta anses besvarad.

6 Kommunfullmäktige [33] KF 37 Dnr. 2008/ SVAR PÅ MOTION OM SAMLAD EXPLOATERING OCH UTVECKLING PÅ SYDVÄSTRA TJÖRN Benny Andersson (S) och Nils Lackfors (S) har lämnat in en motion med följande lydelse: Sydvästra Tjörn d v s Rönnäng, öarna, Bleket och Klädesholmen behöver en vitamininjektion för främja befolkningsutveckling, arbete och tillväxt. Det behövs en ökad bostadsbebyggelse utöver antagna planer. Detta är avgörande för ett stabilt underlag framöver för kommunal service som t ex barnomsorg och grundskola. Vårt förslag är koncernen Tjörn tar ett samlat grepp för exploatera och utveckla ett område där många synergieffekter kan uppnås och ett bättre kapacitetsutnyttjande kan ske av gjorda investeringar. Förslag: Bygg en ny Kustskola med marin inriktning i området norr om Ishallen (istället för lappa och bygga till Bleketskolan). Högstadiet har idag ca 350 elever. Inom området går ca 200 elever på stadierna innan. Bygg en modern gymnastikhall/motionscenter i direkt anslutning till ishallen för bl a energisamordning och som kan bli ett välutnyttjat fritids-, aktivitetsoch motionscentrum året om. En effektiv miljöinvestering som kan bidra till förverkliga kommunens uppsa klimatmål. Sälj nuvarande mark där Bleketskolan ligger eller och använd den för t ex seniorbostäder med gemensamhetsservice. Vissa lokaler skulle kunna bibehållas. Köp in mark och låt Bostadsbolaget bygga hyres- och bostadsrätter i form av två till tre punkthus på 5-8 våningar mellan skolan och vägen mellan Bleketkurvan och ishallen. Befolkningsutveckling sydvästra Tjörn Istället för som önskvärt öka har befolkningen minskat med 50 under de senaste tio åren. Det är Klädesholmen och Åstol som står för den dominerande minskningen. För samhällsplaneringen är det viktigt det bl a kommer fler unga och barnfamiljer. En allt åldrande befolkning skapar problem för samhällsservice som barnomsorg och skola.

7 Kommunfullmäktige [33] Diff Rönnäng Bleket/Aröd Klädesholmen Åstol Dyrön Tjörnekalv Summa Rätt tillfälle nu Detaljplanearbetet för Mossholmen där privata intressen planerar bostäder mm för över 600 miljoner kronor är i slutfasen. Detta kommer påverka detta område högst påtagligt. Barn- och utbildningsnämnden har lagt ett uppdrag till Bostadsbolaget utreda renoveringar mm av Bleketskolan. Nuvarande skollokaler är ett lappverk av många olika byggnader inklusive baracker. Den senaste stora ombyggnaden av Bleketskolan kostade ca 30 miljoner, idag är bara gymnastikhallen kalkylerad till denna summa. Det är tekniskt svårt och dyrt hitta ett bra sätta modernisera skolan. Mycket talar för ett nybygge skulle bli mer ändamålsenligt med möjligheter bygga lokaler anpassade efter morgondagens krav på klimat-, energi- och miljötänkande. En modern skola måste också vara anpassad till lagens krav för funktionshindrade vilket Bleketskolan knappast är. Nybygget skulle geografiskt kunna ligga snett emot Ishallen med förbindelse via gångtunnel/bro över vägen. Området kan lätt nås med befintlig kollektivtrafik och bra och säkra hållplatser kan ordnas. Inte bara en skola. En ny skola skulle också kunna fungera som ett kultur- och fritidscenter för sydvästra Tjörn med funktioner som; Bibliotek med utställningar Fritidsgård Samlings- och möteslokaler Café

8 Kommunfullmäktige [33] Ishallen brottas, som flera anläggningar, med ekonomiska problem där kommunen är engagerad med stöd för säkra verksamheten. Det hindrar inte hallen är mycket välbesökt, uppskad och där pågår aktiviteter året om. Samtidigt har skolan länge väntat på en modern gymnastikhall. Genom bygga gymnastikhall (motionscenter i direkt anslutning till ishallen) kan samordnings- och miljövinster uppnås. Sydvästra Tjörn får ett slagkraftigt motionsoch fritidscenter. Samlokaliseringen med skolan skapar utrymme för lägerverksamhet på somrarna och många olika slags möten över generationsgränserna övriga delar av året. Samverkan kanske kan ske med privat intressent som vill bygga enklare boende för lägerverksamheter. Skulle det gå med t ex privat engagemang och en ansvarsfull finansiering och drift gå bygga en simhall i området, till nytta för barn och äldre, ser vi positivt på detta. Bostäder Kommunala Bostadsbolaget har idag inga byggprojekt i Bleket/Rönnängsområdet. Här har inte byggts lägenheter sedan länge. Det kommunala lägenhetsbyggandet sker med tyngd i Almösund/strand och i Skärhamn. Detaljplaner finns för t ex Veberga, Löfbergs varv, Motorverkstaden men det handlar om privata villor. Att bygga ett hundratal lägenheter (hyres- och bostadsrätter) i området med närhet till skola, fritid och kultur och bra kollektivtrafik skulle lyfta hela sydvästra Tjörn och placeringen bör göra dessa bostäder mycket raktiva med närheten till havet och skärgården. Många skulle få egen havsutsikt. Därför behövs lägenheter Åstadkomma verklig valfrihet i boendet. Genom förtätning av befintliga tätorter skapa underlag för bättre kollektivtrafik. Underlätta bostads- och generationsbyten inom befintliga samhällen Behålla ungdomar som arbetar kvar i kommunen eller vill flytta hit och jobba eller studera Underlätta för äldre sälja hus till åretruntboende. Utökat kundunderlag för livsmedelaffärer och övriga näringsidkare i området. Genom bostadsbyggande av flerfamiljshus främjas fler skebetalare och barnfamiljer bosätter sig på Tjörn. Motverka social- och ekonomisk segregation.

9 Kommunfullmäktige [33] Klara sociala förpliktelser om tillgänglighet/delaktighet för funktionshindrade, sociala förturer, en ansvarsfull flyktingmottagning, kunna undvika människor som separerar tvingas flytta från kommunen Hela Tjörn ska kunna leva och utvecklas. Samverkan mellan olika exploatörer Vi är inte främmande för pröva om ett sådant här sammans projekt kan utföras av flera aktörer, kommun och privata för få bättre ekonomi på det men också tillföra bra driftlösningar. Inte minst ser vi ett konceptet Ishall, gymnastikhall/motionscenter som intressant men också bostadsbebyggelse kanske kombinerat med kontorsarbetsplatser och vissa servicefunktioner eller butiksytor. Mot bakgrund av vad som ovan anförts hemställes kommunfullmäktige måtte besluta; ge kommunchefen i uppdrag enligt motionens intentioner utreda ett samlat paket för exploatering och utveckling av Bleket/Rönnäng inkluderande en ny högstadieskola, gymnastikhall/motionscenter, markköp och bostadsbyggande; i utredningsarbetet belysa synergi- och samordningseffekter/möjligheter avseende bl a lokalförsörjning, bibliotek, uppvärmning, energi- och miljöfrågor, VA- och kollektivtrafik samt fritids- och kulturaspekterna. förutsättningslöst undersöka privat medfinansiering och/eller joint venture till delar av projektet (ej skolan) i syfte säkerställa finansiering och drift långsiktigt men också uppnå mervärden, samtliga berörda nämnder och styrelser redovisar tjänstemannaförslag till forts hantering och ställningstaganden som bifogas utredningen. utredningen presenteras, inför forts politiska ställningstaganden på kommunfullmäktiges sammanträde i november vidare projektering av ny idrottshall i anslutning till nuvarande Bleketskolan avbryts. Tjänsteutlåtande Kommunchef Bo Svenssons tjänsteutlåtande

10 Kommunfullmäktige [33] Tidigare beslut Kommunfullmäktige beslutade , 109 överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 177. Kommunstyrelsens beslut , 2. Kommunfullmäktiges beslut , 4 minoritetsåterremiss. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 42. Kommunstyrelsens beslut , 44. Yrkanden Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Bo Bertelsen (KA) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Nils Lackfors (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. med hänvisning till innehållet i kommunchefens tjänsteskrivelse (bilaga) anse motionen besvarad.

11 Kommunfullmäktige [33] Bilaga till kommunfullmäktiges beslut , 37 Sid 1 (2)

12 Kommunfullmäktige [33] Bilaga till kommunfullmäktiges beslut , 37 Sid 2 (2)

13 Kommunfullmäktige [33] KF 38 Dnr 2009/ REDOVISNING AV EJ FÄRDIGBEREDDA MOTIONER I arbetsordningen för kommunfullmäktige står i 33 Kommunstyrelsen skall två gånger varje år redovisa de motioner som inte har beretts färdigt. Redovisningen skall göras på fullmäktiges ordinarie sammanträden i april och oktober. Motion om byggnation av ett ekohus. Dnr 2006/ Motionär: Centerpartiet Status: Ärendet behandlas av samhällsbyggnadsnämnden Motion om vindkraftsetablering i kommunal regi. Dnr 2007/ Motionär: Lars Thorsson (M) Status: Ärendet remitterades till partierna Påmint och Motion om ovidkommande ven i det kommunala avloppssystemet. Dnr 2007/ Motionär: Lars Carlsson och Karl-Erik Persson (KA) Status: Motion ang Klimatfrågan kräver nytänkande om kollektivtrafiken på Tjörn Dnr 2008/ Motionär: Benny Andersson, Nils Lackfors (S) Status: Ärendet remitterades till samhällsbyggnadsnämnden Påmint

14 Kommunfullmäktige [33] Motion angående revidering av budget 2009 samt förslag till investeringsprioriteringar 2009 Dnr 2008/ Motionär: Socialdemokratiska fullmäktigegruppen Status: Motion angående byggande av gång- och cykelbana utefter väg 160 från Almösund till Skåpesundsbron Dnr 2008/ Motionär: Benny Andersson, Nils Lackfors (S) Status: Ärendet remitterades till samhällsbyggnadsförvaltningen/- trafiknämnden Yrkande Lars Öfverström (M) yrkar bifall till liggande förslag. notera redovisningen.

15 Kommunfullmäktige [33] KF 39 Dnr 2009/ REVISIONSBERÄTTELSE OCH ANSVARSFRIHET FÖR KOMMUNSTYRELSEN OCH NÄMNDERNA 2008 Revisorerna har granskat verksamheterna och räkenskaperna för Öhrlings Pricewaterhouse Coopers har biträtt vid revisionen. Revisorerna förordar ansvarsfrihet för kommunstyrelsen, övriga nämnder och de förtroendevalda. bevilja kommunstyrelsen och övriga nämnder samt förtroendevalda ansvarsfrihet för 2008.

16 Kommunfullmäktige [33] KF 40 AJOURNERING Kommunfullmäktige ajournerar sig kl för genomförande av allmänhetens frågestund.

17 Kommunfullmäktige [33] KF 41 Dnr. 2009/ ÅRSREDOVISNING 2008 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 43 överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag. Kommunstyrelsens beslut , 45. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. godkänna årsredovisning 2008.

18 Kommunfullmäktige [33] KF 42 Dnr. 2009/ BUDGETUPPFÖLJNINGSPROGNOS 1 FÖR 2009 Ekonomiavdelningen har upprättat budgetuppföljningsprognos 1 för Tidigare beslut Kommunstyrelsens beslut , 46. notera budgetuppföljningsprognos 1 för 2009.

19 Kommunfullmäktige [33] KF 43 Dnr. 2008/ ANSÖKAN FRÅN RENOVA AB OM KOMMUNAL BORGEN Enligt gällande ägardirektiv för Renova AB anges beslut i verksamheten, som är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt, skall föregås av ställningstagande av respektive ägarkommun. Renova AB ansöker nu om kommunal borgen, i enlighet med konsortialavtalet 6 tecknat mellan kommunen och Renova, för uppförande av en ny förbränningslinje på värmekraftverket i Sävenäs. Beloppet för det totala borgensåtagandet inklusive aktiverade räntekostnader under byggtiden beräknas uppgå till 650 Mkr. I enlighet med konsortialavtalet kommer beloppet fördelas mellan Renovas ägarkommuner med vad som motsvarar respektive kommuns aktieinnehav vilket innebär Tjörns kommuns borgensåtagande uppgår till kronor. Tjänsteutlåtande Ekonomichef Katarina Hillbergs tjänsteutlåtande Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 48. Kommunstyrelsens beslut , 47. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. bevilja Renova AB:s ansökan om kommunal borgen på kronor för uppförande av en ny förbränningslinje på värmekraftverket i Sävenäs Renova AB skall erlägga en årlig avgift på 0,25 procent på aktuellt lånebelopp samt beslutet gäller under förutsättning övriga ägarkommuner beviljar kommunal borgen.

20 Kommunfullmäktige [33] KF 44 Dnr. 2009/ ANSÖKAN FRÅN TJÖRNS KOMMUNALA FÖRVALTNINGS AB OM KOMMUNAL BORGEN Riksdagen har antagit en lag som innebär vårt kommunala moderbolag inte får avdrag för ränta på interna lån som använts för förvärv av aktiebolag från kommunen. Enligt kommunfullmäktiges beslut per har kommunen upprättat en revers på kronor till Tjörns Kommunala Förvaltnings AB. Räntan på det lånet är inte avdragsgill för bolaget under Tjörns Kommunala Förvaltnings AB avser uppta ett externt lån på kronor istället för det interna lånet till kommunen. I syfte hålla ned räntekostnaden ansöks om kommunal borgen för motsvarande belopp. Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 49. Kommunstyrelsens beslut , 48. Yrkanden Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Benny Andersson (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. bevilja kommunal borgen på till Tjörns Kommunala Förvaltnings AB samt bolaget skall erlägga en årlig avgift på 0,1 procent på aktuellt lånebelopp

21 Kommunfullmäktige [33] KF 45 Dnr. 2009/ FASTSTÄLLANDE AV BOLAGSPOLICY FÖR TJÖRNS KOMMUN OCH GODKÄNNANDE AV ÄGARDIREKTIV FÖR DE KOMMUNALA BOLAGEN Kommunfullmäktige beslutade , 175 nya och reviderade ägardirektiv för samtliga kommunalägda bolag ska utarbetas, gälla senast från den 1 maj Till följd av kommunfullmäktiges beslut har förslag till ägardirektiv för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB, Tjörns Miljö AB, Tjörns Måltids AB, Wallhamnbolagen AB och Tjörns Bostads AB tagits fram. Vidare har förslag till bolagspolicy upprättas. Tjänsteutlåtande Kommunchef Bo Svenssons tjänsteutlåtande Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 46. Kommunstyrelsens beslut , 50. Yrkande Lars Öfverström (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. godkänna reviderade ägardirektiv för Wallhamnbolagen AB och Tjörns Bostads AB godkänna nya ägardirektiv för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB, Tjörns Miljö AB och Tjörns Måltids AB fastställa bolagspolicy för Tjörns kommun samt ägardirektiven och bolagspolicyn ska gälla från och med den 1 maj 2009.

22 Kommunfullmäktige [33] KF 46 Dnr. 2008/ ANTAGANDE AV DROGPOLITISKT HANDLINGSPROGRAM FÖR TJÖRNS KOMMUN Kommunfullmäktige beslutade , 105 anta drogpolitiskt handlingsprogram för Tjörns kommun Rådet för folkhälsa och hållbar utveckling har under 2008 tagit fram ett reviderat drogpolitiskt handlingsprogram för Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 44. Kommunstyrelsens beslut , 51. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. anta drogpolitiskt handlingsprogram för Tjörns kommun.

23 Kommunfullmäktige [33] KF 47 Dnr. 2009/ ANTAGANDE AV ÖVERGRIPANDE PLAN RÖRANDE VÅLD I NÄRA RELATIONER Våld i nära relationer omfar olika former av fysiskt, psykiskt, sexuellt, ekonomiskt våld och förtryck. Rådet för folkhälsa och hållbar utveckling har tagit fram en övergripande plan rörande våld i nära relationer. Syftet med planen är presentera Tjörns kommuns målsättningar och de aktiviteter som kommer genomföras. Den övergripande planen rörande våld i nära relationer, ska revideras en gång per mandatperiod. Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 45. Kommunstyrelsens beslut , 52. Yrkanden Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Rosita Runegrund (KD) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Benny Andersson (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Emilio Cotroneo (V) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. anta övergripande plan rörande våld i nära relationer.

24 Kommunfullmäktige [33] KF 48 Dnr. 2009/ INFÖRANDE AV FUNKTIONEN TJÄNSTEMAN I BEREDSKAP (TIB) INOM TJÖRNS KOMMUN Införandet av Tjänsteman i beredskap (TIB) är på nationell nivå beslutat i riksdagen och igångs av Länsstyrelsen. Under devisen Säker och trygg kommun inrättade Tjörns kommuns chefsgrupp, ett projekt under 6 månader med start den 1 juni 2008, en tjänst för förbättra säkerhet och service för kommuninvånare. Vi kallar det Tjänsteman i beredskap, TIB. Tjänsteman i beredskap ska ta hand om sådana frågor som inte kan vänta till nästa dag och är i tjänst på de tider som man normalt inte kan få hjälp via medborgarkontoret eller kommunens växel. Exempel på frågor som tjänsteman i beredskap ska ta hand om är sådant som: Utgör fara för allmänheten Allvarliga synpunkter på kommunal service Miljö- och djurskyddsärenden Skador på kommunala byggnader och anläggningar Att TIB-funktionen har blivit en stor framgång under försöksperioden råder det inga tvivel om och funktionen bör därför permanentas. Kostnaden beräknas till cirka kr/år. Tjänsteutlåtande Räddningschef Carl-Ian Bissmarks och Säkerhetssamordnare Thorbjörn Berndtssons gemensamma tjänsteutlåtande Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 50. Kommunstyrelsens beslut , 54. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

25 Kommunfullmäktige [33] inrätta funktionen Tjänsteman i beredskap (TIB) samt kostnaden fördelas mellan kommunens förvaltningar och bolag.

26 Kommunfullmäktige [33] KF 49 Dnr. 2009/ VAL AV DEMOKRATIBEREDNING Anita Andersson (S) har lämnat in en motion rörande demokratiutveckling på Tjörn. Kommunfullmäktiges presidium har behandlat motionen och bland annat föreslagit kommunfullmäktige beslutar Inrätta en demokratiberedning bestående av nio ledamöter; en från varje parti representerat i kommunfullmäktige Den person som utses som sammankallande för demokratiberedningen bör vara ledamot av kommunfullmäktige Under förutsätter kommunfullmäktige far ovanstående beslut skall denna demokratiberedning utses. Nominering Majoriteten, representerad av Karl-Erik Persson (KA), nominerar följande personer: Håkan Bergstam Moderaterna Birgitta Adolfsson Folkpartiet Sammankallande Bo Bertelsen Kommunalt Alternativ Lars Andersson Kristdemokraterna Dennis Msson Samhällets Bästa Inga Olsson Centerpartiet Oppositionen, representerad av Nils Lackfors (S), nominerar följande personer: Jan-Evert Halldin Jan-Erik Etander Emilio Cotroneo Socialdemokraterna Miljöpartiet Vänsterpartiet

27 Kommunfullmäktige [33] välja följande person till demokratiberedning Håkan Bergstam Birgitta Adolfsson Bo Bertelsen Lars Andersson Dennis Msson Inga Olsson Jan-Evert Halldin Jan-Erik Etander Emilio Cotroneo Moderaterna Folkpartiet Kommunalt Alternativ Kristdemokraterna Samhällets Bästa Centerpartiet Socialdemokraterna Miljöpartiet Vänsterpartiet samt utse Birgitta Adolfsson (FP) som sammankallande för demokratiberedningen.

28 Kommunfullmäktige [33] KF 50 Dnr. 2009/ FYLLNADSVAL AV LEDAMOT I ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN (M) Kommunfullmäktige beslutade entlediga Marianne Sundling (M) från sitt uppdrag som handläggande ledamot i överförmyndarnämnden per den 1 april Kommunfullmäktige skall därför välja ny ledamot i överförmyndarnämnden. Nominering Majoriteten, representerad av Karl-Erik Persson (KA), nominerar Inga-lill Hast (M) välja Inga-lill Hast (M) som ny ledamot i överförmyndarnämnden.

29 Kommunfullmäktige [33] KF 51 Dnr. 2009/ VAL AV NY LEDAMOT I ARVODESBEREDNINGEN (KA) Kommunfullmäktige beslutade inrätta en arvodesgrupp där en ledamot från varje parti ingår. I dagsläget ser arvodesgruppens sammansättning ut enligt följande: Sammankallande: Ledamöter: Torsten Gustafsson (S) Gunnemar Olsson (FP) Inga Olsson (C) Lars Öfverström (M) Robert Johansson (MP) Gösta Andersson (SB) Reidun Lorentzon (KD) Emilio Cotroneo (V) Tage Nilsson (KA) Samtliga partier har rätt välja en ersättare när ordinarie ledamot har förhinder. Tage Nilsson (KA) har tidigare begärt och blivit entledigad från samtliga sina politiska uppdrag. Kommunfullmäktige skall därför välja ny ledamot i arvodesgruppen för Kommunalt Alternativ. Nominering Kommunalt Alternativ nominerar Göte Jönsson som ny ledamot i arvodesgruppen. välja Göte Jönsson som ledamot i arvodesberedningen för Kommunalt Alternativ.

30 Kommunfullmäktige [33] KF 52 Dnr. 2009/ BEGÄRAN FRÅN KJELL MYRBERG (FP) OM ENTLEDIGANDE FRÅN UPPDRAG SOM ERSÄTTARE I KOMMUNFULLMÄKTIGE Kjell Myrberg (FP) har begärt få bli entledigad från sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till liggande förslag. entlediga Kjell Myrberg (FP) från sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige.

31 Kommunfullmäktige [33] KF 53 Dnr. 2009/ BEGÄRAN FRÅN MARIANNE OLSSON (SB) OM ENTLEDIGANDE FRÅN UPPDRAG SOM LEDAMOT I SOCIALNÄMNDEN Marianne Olsson (SB) har begärt få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. entlediga Marianne Olsson (SB) från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden.

32 Kommunfullmäktige [33] KF 54 Dnr. 2009/ BEGÄRAN FRÅN MARIANNE SUNDLING (M) OM ENTLEDIGANDE FRÅN UPPDRAG SOM LEDAMOT I KOMMUNFULLMÄKTIGE Marianne Sundling (M) har begärt få bli entledigad från sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. entlediga Marianne Sundling (M) från sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige.

33 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll 1 (2) Ledamöter närv tjg 1 närv ej tjg x 1. Yvonne Andersson (m) 1 2. Mikael Andersson (m) 1 3. Lars Öfverström (m) 1 4. Marianne Sundling (m) - 5. Lars Thorsson (m) 1 6. Sture Sandström (m) 1 7. Eleonore Andersson (m) 1 Morgan Englund Kent Axelsson (m) (m) Robert Heyman (m) 1 Simone Axelsson (m) 8. Mats Kristensson (c) 1 9. Henry Hermansson (c) 1 Inga Olsson (c) x Jörgen Hansson (c) x 10. Martin Johansen (fp) Hans Kristensson (fp) Birgitta Adolfsson (fp) Gunnemar Olsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Daniel Hjerpe (fp) 1 Anette Wallin Kjell Myrberg (fp) (fp) Elisabeth Hansson (fp) Rosita Runegrund (kd) Reidun Lorentzon (kd) Roland Flyckt (kd) Berne Petersson (kd) 1 ej närv Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst Jan-Åke Axelsson Ingalill Lorentsson (kd) (kd) 20. Benny Andersson (s) Eva Lind (s) Torsten Gustafsson (s) Margareta Larsson (s) Nils Lackfors (s) 1

34 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll 2 (2) Ledamöter 25. Anita Andersson (s) Robert Bull (s) Gjert Magnusson (s) Inger Bengtson (s) Claes Jansson (s) Hans Strandberg (s) Rigmor Friis (s) Bo Isaksson (s) - Marion Johansson (s) Kenneth Lind (s) 1 Rikard Larsson (s) 1 Christer Olofsson (s) 1 Owe Berntsson Birgitta Bengtsson Göran Andersson (s) (s) (s) 33. Emilio Cotroneo (v) 1 närv tjg 1 närv ej tjg x ej närv Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst Eva Alhbin Möller (v) (v) 34. Robert Johansson (mp) 1 Marita Nyström Niklas Larsson (mp) (mp) 35. Gösta Andersson (sb) Marianne Olsson (sb) 1 Marie Oscarsson Mathias Färdigh (sb) (sb) 37. Bo Bertelsen (ka) Louise Marklund (ka) Karl-Erik Persson (ka) Lars Carlsson (ka) Lars-Erik Lennartsso (ka) - Berndt Wångstedt (ka) 1 Björn Holm (ka) Göte Jönsson (ka) Summa: 36

35 Kommunfullmäktige [33] KF 55 Dnr. 2009/ BEGÄRAN FRÅN MORGAN ENGLUND (M) OM ENTLEDIGANDE FRÅN SAMTLIGA POLITISKA UPPDRAG Morgan Englund (M) har begärt få bli entledigad från samtliga sina politiska uppdrag; ersättare i kommunfullmäktige, ledamot i valnämnden samt ersättare i valberedningen. entlediga Morgan Englund (M) från samtliga sina politiska uppdrag; ersättare i kommunfullmäktige, ledamot i valnämnden samt ersättare i valberedningen.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2008-05-22 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet kl 18.30 18.50 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2009-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret kl.15.00 18.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande Tjänstemän Utses justera Martin Johansen (fp) ordf Anders Wernesten

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist BEVIS

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-03-12 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.30 Sida Beslutande Martin Johansen (fp) ordf Lars Thorsson (m) Louise Marklund (ka)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-04-12 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.55 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-01-27 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Tjörns Kommunala Förvaltnings AB 2009-03-17 1 [12] Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses justera Martin Johansen, ordförande Lars Thorsson, ledamot

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret 23 juni kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Justeringens plats och tid Kommunkontoret 23 juni kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare Kommunfullmäktige 2010-06-17 1 [18] Plats och tid Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan kl 18.30 22.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 09.15. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 176-185 Carina Eliasson BEVIS

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 09.15. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 176-185 Carina Eliasson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-12-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 09.15 Sida Beslutande Lars Thorsson (m) Louise Marklund (ka) Martin Johansen (fp) ordf

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-12-13 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.35 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD)

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD) Kommunfullmäktige 2010-03-11 1 [13] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset , kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Gjert Magnusson (S) Justerare

Justeringens plats och tid Kommunhuset , kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Gjert Magnusson (S) Justerare Kommunfullmäktige 2010-02-11 1 [26] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 21.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-20 1 [10] Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 20.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Marianne Olsson (SB), 1:e vice

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-03-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl.13.00 15.00 Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Nils Lackfors (s) Martin Johansen (fp) Anders

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 17.00

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 17.00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 13.00 14.30 Utses att justera Robert Johansson (MP) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-06-16 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 23.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-02-24 1 [30] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.40 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 13 februari 2003 kl 17.00.

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, torsdag den 13 februari 2003 kl 17.00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2003-02-06 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30-19.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-05-26 1 [28] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2005-10-13 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 21.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef, Bo Svensson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 13:30 15.15 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset den 22 december 2016 Paragrafer 50-62 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19. Underskrifter Sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19. Underskrifter Sekreterare Sida Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19 Utses att justera Dan Gustavsson (KD) och Martin Johansson (SD) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2018-04-27 Paragrafer

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-10-26 1 Plats och tid Sagahuset, Skärhamn, kl.17.10 19.00 Beslutande Martin Johansen (fp) Gudrun Ivarsson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) Vilgoth Wilhelmsson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36. Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10.

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36. Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10. Bolagsstämma 2013-05-16 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36 Närvarande aktieägare Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10.000 röster Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset Alafors, kl 18:30-21:10 Beslutande Stina-Kajsa Melin (s), ordf Ewa Johansson (ad) och tjänstgörande ersättare Roland Wall (c) Anita Ahlberg (ad) Hasse Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-23 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. TJÖRNS KOMMUN 2017-11-30 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 15:00 16:20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2017-11-30 Paragrafer 206,

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

Tjörns Kommunala Förvaltnings AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr 5 2009-12-18 1 [8] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 13.00-15.05 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande Övriga närvarande Utses att justera Martin Johansen, ordförande Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S) Nämnd Plats och tid Utses att justera Rådhuset, 18:00-20:20 Sven-Erik Lindestam (S) Justeringens plats och tid Rådhuset,, kl. 21:00 Paragrafer 155-161 Underskrifter John Staffas (S), ordförande Stéphanie

Läs mer

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (8) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-06-17, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Stora Vetteberget kl 08:30 10.20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-06-30 09:00 Paragrafer 13-26 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl 2010-03-17 1 [14] Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 15.20 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lars Thorsson (M), ordförande Jan-Åke Axelsson (KD) ers för Hans Kristensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-10 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50 Utses att justera

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-18.50 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Lars Kyrkeryd (m) och Linda Danielsson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Robert Johansson (MP) Gunilla Nordberg (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare. Robert Johansson (MP) Gunilla Nordberg (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-09-08 Kommunstyrelsens säker- och tryggutskott Plats och tid Räddningsstationen i Skärhamn kl. 09:00 11:30 Utses att justera Gunilla Nordberg (S) Justeringens plats

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-12-27 1 [10] Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 17.30-18.05 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Bo Bertelsen (M) Yvonne

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Sida (12)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Sida (12) 2014-11-06 4 1 (12) Plats och tid Aulan, Åre gymnasieskola, Järpen kl 18.00 18.30. Beslutande Thomas Hägg, S, ordförande Övriga, se deltagarförteckning, sida 2 Övriga närvarande Richard Högström kommunchef

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Kommunsekreterare, Jytte Grundberg

Kommunsekreterare, Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2005-04-14 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Blad Övriga deltagande T f kommunchef Kristina

Läs mer

Kommunfullmäktige protokoll

Kommunfullmäktige protokoll Datum: Onsdag 12 september 2018 Tid: 18:00-18:15 Plats: Folkets hus, Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 18 september 2018, kl 16.00 Paragrafer: 63-69 Utses att justera: Michelle Winkel (L) och Stephan

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-09-25 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.10 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer