Manual Invånaradministratör

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual Invånaradministratör"

Transkript

1 Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm,

2 Innehåll 1. Inledning Stöd och behandling Roller och Behörigheter Förutsättning för att kunna arbeta som Invånaradministratör i Stöd och behandling Invånaradministratör Beskrivning av roll Invånaradministratör i Stöd och behandling; Support vårdpersonal På telefon Via formulär Logga in i Stöd och behandling som Invånaradministratör på enhet Starta moment på en Invånare Kontroll av startat moment Invånaren har aldrig loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Invånare har varit inloggad i 1177 Vårdguidens e-tjänster men har inte avisering påslagen Invånaren har skyddad identitet Invånare är avliden Byta behandlare på invånare i moment Övervaka moment på enhet Typer av flaggor i listan över alla invånare Ett moment kan innehålla följande typer av flaggor Generella flaggor Flaggor om meddelande och kommentarer Flaggor specifika för momentet som designer/utgivare skapar för momentet Flaggor som behandlare skapar för en invånare i ett moment Flagga med Prioritet Filtrera Alla listan Tfn vx Organisationsnr sid 2 (18)

3 8.1. Utifrån moment Utifrån ansvarig behandlare På sökord Avslutade moment Innehållskatalog Tfn vx Organisationsnr sid 3 (18)

4 1. Inledning 1.1. Stöd och behandling Via Stöd och behandling kan invånare och vårdpersonal bedriva internetbaseradstöd och behandling Roller och Behörigheter I Stöd och behandling har vårdpersonal roller som styr behörighet och vad du får utföra för funktioner i systemet. Denna manual beskriver rollen Invånaradministratör på en aktiv enhet i Stöd och behandling och de funktioner som den rollen ger behörighet att arbeta med Förutsättning för att kunna arbeta som Invånaradministratör i Stöd och behandling Behörighetsadministratör på enhet där personal ska arbeta som Invånaradministratör, måste ha lagt till personal på enhet i Stöd och behandling och tilldelat rollen Invånaradministratör till personal. Medarbetaruppdrag kopplad till enhet. SITHS-kort eller engångslösenord (SMS) Tfn vx Organisationsnr sid 4 (18)

5 2. Invånaradministratör 2.1. Beskrivning av roll Av verksamhetschef utsedd person får rollen Invånaradministratör på aktiverad enhet i Stöd och behandling. (En roll som Behörighetsadministratör på enhet tilldelar) 2.2. Invånaradministratör i Stöd och behandling; Är obligatorisk roll på enhet Kan starta Moment för en Invånare genom att tilldela Invånaren ett moment och en Behandlare. Kan överblicka och bevaka lista och händelser för alla invånare och pågående Moment. Kan vid behov byta behandlare på ett pågående Moment. Kan se publika moment i Innehållskatalogen. 3. Support vårdpersonal 3.1. På telefon Vid problem, frågor eller synpunkter vänder du dig till supporten som nås på telefonnummer , alla dagar kl Via formulär Du kan också skicka en fråga till supporten via e-postformulär. 1. Gå in på internet och skriv in webbadressen 2. Klicka på Kontakt via mail i menyn till höger. 3. Fyll i formuläret, klicka på Skicka. Tfn vx Organisationsnr sid 5 (18)

6 4. Logga in i Stöd och behandling som Invånaradministratör på enhet Följande URL: När du är inloggad i stöd och behandling ser du vid informationen Inloggad som : Ditt namn, den enhet som du är inloggad på samt ifall enheten kommer att upphöra så visas även detta datum (enligt HSA). Som Invånaradministratör har du tillgång till flikarna: Alla Avslutade Innehållskatalog Tfn vx Organisationsnr sid 6 (18)

7 5. Starta moment på en Invånare Som Invånaradmin kan du starta moment på och tilldela invånare behandlare. Gå till fliken Alla Ange invånarens personnummer i fältet under Starta moment Välj Sök Om rätt personuppgifter visas för det angivna personnumret. Kryssa i Personuppgifter stämmer En lista med enhetens alla aktiverade moment visas under Välj moment Välj det moment som invånaren ska aktiveras på En lista med enhetens alla behandlare visas under Välj behandlare. Välj den behandlare som ska kopplas till momentet och invånaren. Du får en översikt över dina val om informationen stämmer Välj Bekräfta och starta moment Tfn vx Organisationsnr sid 7 (18)

8 Du får en bekräftelse att momentet har startats Din vy under fliken Alla uppdateras Kontroll av startat moment Försöker du starta exakt samma moment (moment och versionsnummer) på en invånaren som den redan är startad i så får du följande meddelande Invånaren har aldrig loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Invånare når ett startat moment i Stöd och behandling via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Om du försöker starta ett moment på en Invånare som aldrig har loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster så kommer du att få en varningstext. Du kan fortfarande bekräfta och starta momentet men Invånaren kommer inte påbörja momentet förrän denne har loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Tfn vx Organisationsnr sid 8 (18)

9 Du ser sedan i listan att invånare är startad på ett moment och har en röd symbol vid invånarens namn, som visar texten invånaren har aldig varit inloggad på 1177 Vårdguiden Denna försvinner när invånaren har loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Behandlaren får notis om att du startat en ny invånare och ser också symbolen Invånare har varit inloggad i 1177 Vårdguidens e-tjänster men har inte avisering påslagen Invånaren styr om den vill ha avisering påslagen och också vilken typ av avisering (SMS eller e-post) från sin profilinställning i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det är viktigt att det förs en dialog med invånaren när moment startar om avisering och hur de styr detta. Om du försöker starta ett moment på en Invånare som inte har avisering påslagen under sin profilinställning så kommer du att få en varning. Du kan fortfarande bekräfta och starta momentet för invånaren men diskutera med Invånaren om denne vill ha aviseringar i form av SMS och eller e-post under stöd- och behandlingstiden Invånaren har skyddad identitet Om invånaren har skyddad identitet så kommer namnet inte att synas när du söker på personnummer. Det står istället Skyddad identitet vid Namn: 5.5. Invånare är avliden Tfn vx Organisationsnr sid 9 (18)

10 Om du söker på ett personnummer för Invånare som är avliden så kommer du att få en varning och det är inte möjligt att starta ett moment Det finns andra orsaker till att en person kan vara avregistrerad än avliden. Tfn vx Organisationsnr sid 10 (18)

11 6. Byta behandlare på invånare i moment Om en behandlare av någon anledning inte kan fullfölja den Invånare som den är ansvarig för (exempelvis sjuk, semester, slutar) kan du som Invånaradministratör styra om ansvaret till annan behandlare på enhet, detta gäller även om invånaren är under vidmakthållandefas och när invånares moment ska avslutas. Gå till fliken Alla Välj att filtrera listan på den ansvariga behandlare som du ska styra om invånarna ifrån. Klicka på Plustecknet till höger på raden för de invånare som aktuell behandlare ska bytas på. Du får du upp ett nytt val med rubriken Byt behandlare En lista med enhetens alla behandlare visas Välj i listan vilken behandlare som ska bli tilldelad invånaren i momentet. I exemplet byts behandlare Emma Gustafsson till Per Johansson Kryssa i Personuppgifterna stämmer Tfn vx Organisationsnr sid 11 (18)

12 Du får en översikt av dina val. Kryssa i Bekräfta och byt behandlare Översikten under Alla har nu uppdaterats med ansvarig för invånaren. Se exempel nedan. Tfn vx Organisationsnr sid 12 (18)

13 7. Övervaka moment på enhet Som Invånaradministratör kan du på vyn under fliken Alla se alla händelser (Flaggor) i invånares pågående moment på enheten. På detta sätt kan du övervaka alla invånares händelser och vara ett stöd för flödet av invånare på enheten Typer av flaggor i listan över alla invånare En designer sätter egenskaper när den skapar ett moment, exempelvis om det ska vara möjligt att skicka meddelande och kommentarer i momentet. Det betyder därför att alla flaggor som listas i manualen kanske inte visas i momenten som du har aktiverat på din enhet i Stöd och behandling. Under rubriken Flaggor ser du händelserna för respektive invånare. Flaggorna ser olika ut beroende på vilken händelse de ska uppmärksamma Ett moment kan innehålla följande typer av flaggor. Nytt moment Nytt moment tilldelat Varning Meddelande Kommentar Påminnelse Utgånget Generell Generella flaggor Är flaggor som visas för invånaradministratör och behandlare oavsett hur designer/utgivare har skapat moment. Tfn vx Organisationsnr sid 13 (18)

14 Nytt moment startat Flaggan syns när ett nytt moment är startat för en invånare och kopplar till en behandlare. Nytt moment tilldelat Flaggan syns om du som invånaradministratör startar, tilldelar eller byter behandlare för en Invånare på ett moment Flaggor om meddelande och kommentarer Flaggor som syns i moment om meddelande och kommentarsfunktions finns i momentet. Invånaren skickar ett meddelande En flagga som ser ut som ett brev skapas om en invånare skickat eller besvarat ett meddelande till sin behandlare, om meddelandefunktion är påslaget för momentet. Tfn vx Organisationsnr sid 14 (18)

15 Invånaren skickat en kommentar En flagga som ser ut som en pratbubbla när invånare skickat eller besvarat en kommentar från sin behandlare, kommentarsfunktionen är påslagen generellt i momentet eller för ett specifikt formulär Flaggor specifika för momentet som designer/utgivare skapar för momentet Sen finns det flaggor som skapas och styrs av designer/utgivare och som notifieras utifrån automatiserade händelser i momentet. De ser olika ut och betyder olika saker för alla moment. Det är därför viktigt att du som invånaradministratör får en tydlig bild över vilka flaggor som kan dyka upp i olika moment och vad de betyder samt hur du ska agera på den Flaggor som behandlare skapar för en invånare i ett moment Och till sist är så kan flaggor visas som behandlare själv skapar utifrån automatiserade händelser Flagga med Prioritet Om en flagga har ställts in med prioritet blir flaggan röd. Tfn vx Organisationsnr sid 15 (18)

16 8. Filtrera Alla listan 8.1. Utifrån moment Om listan av invånare blir lång så kan du filtrera listan att endast visa ett moment i taget om enheten har flera aktiva moment. Klicka på listan under Visa Moment och välj det moment som du endast vill se 8.2. Utifrån ansvarig behandlare Om du vill se vilka invånare och moment som en specifik behandlare är ansvarig för så kan du filtrera listan av invånare på behandlarens namn. Bra att använda om du behöver styra om alla invånare från en behandlare till en annan behandlare. Klicka på listan under Visa ansvarig och välj den behandlare som du vill se en översikt för På sökord Du kan snabbt och enkelt söka i listan om du exempelvis har namn, personnummer eller flaggtyp. Börja skriva i fältet under Filtrera invånarlista Tfn vx Organisationsnr sid 16 (18)

17 9. Avslutade moment Under fliken avslutade finner du moment som är avslutade av behandlare. De är ännu inte gallrade av Data-administratör. Tfn vx Organisationsnr sid 17 (18)

18 10. Innehållskatalog I fliken Innehållskatalog som du som invånaradministratör har tillgång till så ser du alla moment som utgivare har satt som publika i innehållskatalogen för Stöd och behandling Se det som ett skyltfönster och ta kontakt med din vårdgivaradministratör om du ser moment som skulle kunna vara intressant att starta med på din enhet. Klicka på Info för att få mer information om respektive moment. Tfn vx Organisationsnr sid 18 (18)

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Manual Vårdgivaradministratör

Manual Vårdgivaradministratör Manual Vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25 Manual Behandlare Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Stöd och behandling... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättningar för att kunna arbeta

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör

Manual Behörighetsadministratör Manual Behörighetsadministratör Stöd och behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättningar för

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-24 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2019:1 2019-03-12 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2018:3 2018-05-29 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Manual vårdgivaradministratör

Manual vårdgivaradministratör Manual vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 1.11 0.2 Jenny Axelsson Tillägg om: Inaktivera enheter Radera

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2019:1. Stockholm,

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2019:1. Stockholm, Manual Behandlare Stöd och behandling release 2019:1 Stockholm, 2019-03-06 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Dokument uppdaterat

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2018:3. Stockholm,

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 2018:3. Stockholm, Manual Behandlare Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Dokument uppdaterat

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17)

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17) Manual Invånare Stöd och Behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 sid 1 (17) Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Designverktyget... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättning för att kunna arbeta

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release1.8 2016-09-30 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterat dokument utifrån förändringar

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release 1.11 2017-05-22 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.4 Elin Åkerblom Lagt till om inaktivering av moment 1.5 0.5 Elin Åkerblom Kopiera

Läs mer

Release notes. Stöd och behandling version 1.8. Stockholm,

Release notes. Stöd och behandling version 1.8. Stockholm, Release notes Stöd och behandling version 1.8 Stockholm, 2016-09-29 1. Sammanfattning Releasen av Stöd och behandling och Designverktyget innehåller i övergripande drag: Tidslinjens funktion har förbättrats

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Bruksanvisning Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Allmänt... 4 1.1. Inledning... 4 1.2. Begrepp... 4 1.3. Dokumentation... 5 1.4. Tillverkare... 5 1.5. Nationella

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa lärare (Uppdaterat ) Sida: 2 av 10 Innehållsförteckning WEBBSTÖD FÖR ARBETSMARKNADSUTBILDNINGAR...

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04 Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innan du börjar... 3 Logga in... 3 Registrera... 5 Avbryta en registrering... 9 Pausa en registrering... 10 Patientlista...

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release 2018:3 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.4 Elin Åkerblom Lagt till om inaktivering av moment 1.5 0.5 Elin Åkerblom Kopiera

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

Manual att registrera i 2015-09-23

Manual att registrera i 2015-09-23 Manual att registrera i 2015-09-23 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Personal Version 1.0 Innehållsförteckning Inloggning för Personal... 3 Status... 3 Här och Nu... 4 Hitta Barn... 4 Vem är Var... 4 Information om Barn... 4 Avtal... 5

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal 2017-03-20 Enheten för e-hälsa Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal Hur man loggar in, fördelar ett ärende, besvarar ett ärende och ändrar sina personliga inställningar. Support för vårdpersonal

Läs mer

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com Användarmanual 1.x Page 2 of 18 Innehållsförteckning BookitWise... 3 Systemkrav... 3 Logga in... 4 Kalenderförklaring... 5 Enkelt bokningsformulär... 6 Anvancerat bokningsformulär... 7 Avancerat Lägg till

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa

Läs mer

Skapa en kursvärdering

Skapa en kursvärdering Skapa en kursvärdering Tanken med ett kursvärderingssystem är att ställa frågor till studenterna och automatiskt sammanställa deras svar för presentation. En kursvärdering består av ett eller flera frågeformulär.

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Anordnarwebben. Manual

Anordnarwebben. Manual Anordnarwebben Manual sida 1/34 Innehållsförteckning 1 Beskrivning...3 2 Överblick...3 3 E-tjänsten...3 3.1 Information...4 3.2 Beläggning...5 3.3 Kö...6 3.4 Placeringar...8 3.5 Ersättningar... 11 3.6

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.1. Stockholm, 2015-05-04

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.1. Stockholm, 2015-05-04 Bruksanvisning Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.1 Stockholm, 2015-05-04 Innehåll 1. Allmänt... 4 1.1. Inledning... 4 1.2. Begrepp... 4 1.3. Dokumentation... 5 1.4. Tillverkare... 5 2. Säkerhetsinformation

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Marval MSM. Internt ärendehanteringssystem Manual Rev Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun

Marval MSM. Internt ärendehanteringssystem Manual Rev Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun Marval MSM Internt ärendehanteringssystem Manual Rev 1 2016-10-10 Martin Samuelsson Serviceenheten Nacka kommun Skapa nytt ärende Håll pekaren över Skapa nytt ärende och klicka på Begäran Ekonomisupport

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Inloggning i Pascal med engångslösenord

Inloggning i Pascal med engångslösenord Inloggning i Pascal med engångslösenord Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Uppgifter i HSA... 3 3. Skapa personlig pinkod... 4 4. Inloggning i Pascal... 6 Revisionshistorik Version Författare Kommentar

Läs mer

www.grade.com LUVIT Kompetens Manual

www.grade.com LUVIT Kompetens Manual www.grade.com LUVIT Kompetens Manual Innehållsförteckning 1. KOMPETENS 3 1.1. MEDARBETARENS KOMPETENSVY 3 1.1.1. Personlig utveckling 3 1.1.1.1. Profil 3 1.1.1.2. Kompetensanalys 4 1.1.1.3. Mål- och utvecklingssamtal

Läs mer

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment.

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment. Användarfall Uppgift: Lägg till moment för en kurs Beskrivning: Läraren lägger till moment i en kurs för att kunna hantera betygen i Ladok på webb. Tillkommande användarfall: Lägg till betyg för student

Läs mer

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se Manual för Kalmar kommuns Nya intranät piren.kalmar.se Innehåll Inloggning och aktivering av ditt konto... 3 Inställning vid första inloggning... 3 Arbetsytan på Piren... 4 Hjälp... 4 Dina profilinställningar...

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

[MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER]

[MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER] 2011 Eslövs kommun Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen [MANUAL TILL LUVITS GRUNDFUNKTIONER] Manualen vänder sig till dig som är studerande vid Yrkeshögskolan, Komvux, Sfi, Särvux, Gymnasiet och

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Handbok för lokal administratör

Handbok för lokal administratör Handbok för lokal administratör ÄRENDEHANTERING I 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1 Innehåll Inledning... 2 Logga in... 2 Personliga inställningar... 3 Ändra signatur... 3 Aviseringar... 3 Inställningar för

Läs mer

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014 Manual för BPSD-registret Version 7 / juni 2014 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för fakturagranskare Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Granskarens roll...

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Min Vårdplan via nätet

Min Vårdplan via nätet Min Vårdplan via nätet Du har blivit erbjuden Min Vårdplan via nätet. Det är ett nytt sätt att få information om din behandling och kommunicera med din vårdgivare. Min vårdplan Min vårdplan får du för

Läs mer

Landstingsadministratör. version 18.01

Landstingsadministratör. version 18.01 Landstingsadministratör version 18.01 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto... 3 Logga in på ditt användarkonto... 4 Logga

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR

Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR 2014-01-28 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

MANUAL HSB PORTALEN MINA SIDOR

MANUAL HSB PORTALEN MINA SIDOR MANUAL HSB PORTALEN MINA SIDOR FÖRTROENDEVALD INNEHÅLLSFÖRTECKNING: INNEHÅLLSFÖRTECKNING:... 2 HSB MINA SIDOR... 3 INLOGGNING... 3 INLOGGNINGSPROBLEM... 4 STARTSIDAN - ATT GÖRA... 5 STARTSIDAN - NYTT ÄRENDE...

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyheter och nyhetslista 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyheter 4 Nyhetslista 4 Dela nyhetslistor med andra organisationer eller arbetsrum 6 Skapa en nyhetslista till

Läs mer

Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Du kan logga in till 1177 Vårdguidens e-tjänster via dator, surfplatta eller mobiltelefon. Man loggar in via webbsidan 1177. Gå till webbadress:

Läs mer

Landstingsadministratör. version 7.10

Landstingsadministratör. version 7.10 Landstingsadministratör version 7.10 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter)... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto med e-legitimation (kort)...

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - användare

Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - användare Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - användare Vad är digitala tillstånd? Digitala tillstånd är samma sak som ett tryckt parkeringstillstånd i papper, bara på ett nytt sätt. Digitalt. Det betyder

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte Version 1.2, uppdaterad mars 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna

Läs mer

Manual för att registrera i kvalitetsregistret BipoläR 2014-11-20

Manual för att registrera i kvalitetsregistret BipoläR 2014-11-20 Manual för att registrera i kvalitetsregistret BipoläR 2014-11-20 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Webbapplikation för extern uppdatering

Webbapplikation för extern uppdatering SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS ADRESS- OCH MEDLEMSREGISTER Webbapplikation för extern uppdatering ANVÄNDARMANUAL Ansvarig för innehåll Karl Johansson, Avdelningen för administration Tel.: 08-452 74 92

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Jämför med rutinen Övertagande av SITHS-kort som bör användas om personen redan har uppdrag hos utförare i Uppsala kommun

Jämför med rutinen Övertagande av SITHS-kort som bör användas om personen redan har uppdrag hos utförare i Uppsala kommun Dokumentnamn Beställning av SITHS-kort 1 Syfte Beskriver ansvarsförhållanden och rutin inom Uppsala kommun för att beställa SITHS-kort och initialt medarbetaruppdrag. Rutinen gäller både beställning av

Läs mer

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Instruktion för Behörighetsadministratörer www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Grunder... 3 2.1 Logga in... 3 2.2 Gränssnittet...

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.3. Stockholm, 2015-09-21

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.3. Stockholm, 2015-09-21 Bruksanvisning Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.3 Stockholm, 2015-09-21 Innehåll 1. Allmänt... 4 1.1. Inledning... 4 1.2. Begrepp... 4 1.3. Dokumentation... 5 1.4. Tillverkare... 5 2. Säkerhetsinformation

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER 117 7 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18.

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18. Innehållsförteckning Avdelning Sida Användaradministration 2 Notiser 10 Nyheter 11 Meddelande 12 Annonsering 14 Design 15 Inställningar 18 Profilsida 19 1 Användaradministration Under Användaradministration

Läs mer

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du.

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Välkommen till internetbanken företag Med internetbanken får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport (Uppdaterat

Läs mer

Användarmanual. Webcert Fråga/Svar

Användarmanual. Webcert Fråga/Svar Användarmanual Webcert Fråga/Svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Bakgrund... 2 1.2. Syfte och målgrupp... 2 1.3. Definitioner och benämningar... 2 2. Användning av Webcert... 3 2.1. Att logga

Läs mer

Nya 1177 Vårdguidens e-tjänster för personal

Nya 1177 Vårdguidens e-tjänster för personal Nya 1177 Vårdguidens e-tjänster för personal Funktioner per behörighet Lokal administratör Invånare Vårdpersonal Aviseringsinställningar Inställningar Ärendetyper Mallar för invånarärenden Ärendemottagare

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Webbmejlens gränssnitt

Webbmejlens gränssnitt SoftIT Webbmejl Denna manual ger dig information om hur du använder ditt e-postkonto via webbläsaren. Webbmejlen når du via vår hemsida http://www.softit.se. Välj sedan webbmejl från menyn eller gå via

Läs mer

MOA MANUAL VERSION 1

MOA MANUAL VERSION 1 MANUAL VERSION 1 MOBIL OMSORG En manual för dig som använder mobil omsorg app i telefonen Besök. Tidsregistering / kvittens. Kundinformation. Anteckningar. Personal. Karta, telefon, SMS. 2 (22) GRUNDER:

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer