Manual Nationell- och systemadministratör

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual Nationell- och systemadministratör"

Transkript

1 M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm,

2 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom Slagit ihop manual för nationell och systemadmin 0.2 Jenny Axelsson Förtydligat hur egenskaper för utgivarenheter läggs på (7.2.2) Lagt till info om att gemensamma formulär blir momentspecifika formulär i kopior och importer. 0.3 Anne-Louise Nordqvist Uppdaterat info om nationell administratör Lagt till info om inaktivering av vårdgivare utan aktiva enheter (4.5) 0.4 Elin Åkerblom Ändrat i bilagan pga att CSV-filen är rensad sid 2 (25)

3 Innehåll 1. Inledning Plattformen för Stöd och behandling Roller och Behörigheter Nationell Administratör Nationell Administratör i plattformen för Stöd och behandling; Nationell Administratör i Designverktyget; Systemadministratör Systemadministratör i plattformen för Stöd och behandling Systemadministratör i Designverktyget Logga in som Nationell administratör i Stöd och behandling Hantera nationell administratör Hantera systemadministratörer Anslut ny vårdgivare i Stöd och behandling Felaktigt HSA-id vårdgivare Inaktivera vårdgivare som saknar aktiva enheter Tilldela roll vårdgivaradministratör Lägg till fler vårdgivaradministratörer Ta bort vårdgivaradministratör Nationell admin kan läsa vårdgivares innehållskataloger Statistik Översikt Statistik per vårdgivare Statistik per enhet Exportera statistik Logga in som Nationell Administratör i Designverktyget Nationell administration Utgivare Anslut ny utgivarenhet i Designverktyget Tilldela egenskaper på en utgivarenhet Tilldela ansvarig på utgivarenhet Lägg till behörighetsadministratör på befintlig utgivarenhet sid 3 (25)

4 Inaktivera utgivarenheter Förvaltning Exportera och importera moment på utgivarenheter Kopiera moment Statistik Logga in som Systemadministratör Tjänster - Externa tjänster Svarstider Antal anrop Tjänster - Interna tjänster Svarstider Antal anrop Driftinfo Info till användaren Felsökning Loggning Loggade fel Bilaga. Kolumndefinitioner sid 4 (25)

5 1. Inledning 1.1. Plattformen för Stöd och behandling Via plattformen för Stöd och behandling kan invånare och vårdpersonal bedriva internetbaserad- stöd och behandling Roller och Behörigheter I plattformen har personal roller som styr behörighet och vad du får utföra för funktioner i systemet. Denna manual beskriver rollen Nationell Administratör och Systemadministratör och de funktioner som de rollerna ger behörighet att arbeta med. 2. Nationell Administratör Person som i sin roll arbetar som förvaltningsledare, tjänsteförvaltare och systemförvaltare i Nationell Förvaltning på 1177 Vårdguiden Nationell Administratör i plattformen för Stöd och behandling; Kan aktivera vårdgivare i Stöd och behandling Kan tilldela person rollen Vårdgivaradministratör hos aktiverad Vårdgivare Kan lägga och ta bort andra personer som ska ha rollen nationell administratör. Kan lägga till och ta bort systemadministratörer för Stöd och behandling Titta på statistik Ta ut statistik för hantering i externt system 2.2. Nationell Administratör i Designverktyget; Kan skapa utgivarenhet i Designverktyget Tilldela roll ansvarig på utgivarenhet som också blir första behörighetsadministratören på utgivarenheten. Kan exportera och importera moment mellan olika utgivarenheter. Titta på statistik Ta ut statistik för hantering i externt system sid 5 (25)

6 3. Systemadministratör Person som i sin roll arbetar som förvaltningsledare, tjänsteförvaltare, systemförvaltare eller applikationsförvaltare i Nationell Förvaltning på 1177 Vårdguiden Systemadministratör i plattformen för Stöd och behandling Kan övervaka svarstider och antal anrop för anrop till externa tjänster Kan övervaka svarstider och antal anrop för interna REST-anrop Kan hantera driftsinformation till personal och invånare Kan styra applikationens loggningsnivåer 3.2. Systemadministratör i Designverktyget Kan övervaka svarstider och antal anrop för anrop till externa tjänster Kan övervaka svarstider och antal anrop för interna REST-anrop Kan hantera driftsinformation till personal och invånare Kan styra applikationens loggningsnivåer 4. Logga in som Nationell administratör i Stöd och behandling Följande URL för att nå Stöd och behandling: Vid informationen Inloggad som framgår det vem som är inloggad och att det är nationell enhet Hantera nationell administratör Som nationell administratör kan du lägga till och ta bort andra personer som har rollen som nationell administratör. sid 6 (25)

7 4.2. Hantera systemadministratörer Systemadministratören kan övervaka systemet och lägga till driftmeddelanden i verktyget Anslut ny vårdgivare i Stöd och behandling För att ansluta en ny vårdgivare i Stöd och behandling välj Vårdgivare i fliken Nationell Administration, längst ner på sidan finns knappen Lägg till klicka på den och skriv in HSA-id. Vårdgivare definieras i HSA av ansluten HSA-organisation Lägg in HSA-id på den vårdgivare som ska anslutas till Stöd och behandling Klicka Sök sid 7 (25)

8 En sedan tidigare tillagd vårdgivare kan du söka efter. Vårdgivarens namn hämtas upp utifrån HSA-id Obs! Stöd och behandling kan inte validera att det är en vårdgivare enligt utifrån HSA-id 4.4. Felaktigt HSA-id vårdgivare Följande felmeddelande visas om du matar in ett felaktigt HSA-id som inte får träff i HSAkatalogen. sid 8 (25)

9 4.5. Inaktivera vårdgivare som saknar aktiva enheter 4.6. Tilldela roll vårdgivaradministratör Lägg in HSA-id på den person som ska få rollen vårdgivaradministratör Välj Sök personal Personens namn hämtas upp från HSA-katalogen OBS! Ingen automatiskt kontroll görs om personen finns i vårdgivarens HSA-gren sid 9 (25)

10 Du får en sammanfattning av dina val Om informationen stämmer Välj Bekräfta och lägg till Lägg till fler vårdgivaradministratörer Det är önskvärt att en vårdgivare har flera vårdgivaradministratörer och samordnat arbete utifrån ansvarsområdet. För att lägga till fler vårdgivaradministratörer. Sök på vårdgivarens HSA-id eller välj vårdgivare i rullistan under eller välj befintlig Upprepa stegen under Tilldela roll vårdgivaradministratör Ta bort vårdgivaradministratör Om person hos vårdgivare inte längre ska ha rollen vårdgivaradministratör Klicka ta bort vid personens namn Observera! Det måste finnas minst en vårdgivaradministratör för en vårdgivare. sid 10 (25)

11 5. Nationell admin kan läsa vårdgivares innehållskataloger Som nationell administratör kan du läsa alla vårdgivares innehållskataloger. Du har dock enbart läsrättigheter och kan inte redigera, publicera eller radera något. Det gör under fliken Innehållskatalogen. 6. Statistik Fliken Statistik har två flikar, Historisk statistik samt Just nu. För att välja att se historisk statistik väljer man tidsintervall via datumväljaren. Därefter kan man välja att visa statistiken alternativt exportera statistiken. Fliken Just nu visar en ögonblicksbild, för att se en vårdgivare kan en vårdgivares sektion expanderas. OBS! Antal inloggningar som visas när man har valt en tidsperiod inkluderar också nationell och systemadmins inloggningar Översikt sid 11 (25)

12 Statistik per vårdgivare Överst visas en översikt för samtliga vårdgivare för det angivna tidsintervallet. Om man vill ha information per vårdgivare kan en vårdgivares sektion expanderas Statistik per enhet Om man vill ha information per enhet kan en enhets sektion expanderas. I den expanderade vyn kan användningen av olika moment studeras. sid 12 (25)

13 Exportera statistik Utöver att granska statistiken i webbläsaren så kan data hämtas ut i en fil som går att öppna i till exempel Excel. För att göra en export 1. välj det tidsintervall som är intressant 2. klicka på Exportera statistik 3. spara filen Formatet för den exporterade statistiken återfinns i avsnitt Logga in som Nationell Administratör i Designverktyget Följande URL för tillgång till Designverktyget: För att ansluta en ny utgivarenhet välj Lägg till 7.1. Nationell administration Hantering av nationell administratör och systemadministratör görs på samma sätt som i Stöd och behandling, se 5.1 och Utgivare Anslut ny utgivarenhet i Designverktyget En utgivarenhet är en enhet som endast finns som benämning i designverktyget och inte i HSAkatalogen. På utgivarenheter sker själva innehållsutvecklingen, dvs. skapandet av moment samt att möjligheten att verifiera sitt moment utifrån invånar- och vårdpersonalperspektiv. Lägg till namn på utgivarenhet Lägg till internt ID för utgivarenheten som du skapar. Observera! Det görs ingen kontroll av namn eller internt id mot något underliggande system som HSA, detta är en egen katalog i Designverktyget. Kom därför ihåg att se till att inte dubbletter av namn eller internt id förekommer. Utgivarenheter som är till för utbildning ska inte kunna publicera till innehållskatalogen. sid 13 (25)

14 Tilldela egenskaper på en utgivarenhet I samband med att utgivarenheten läggs till kan även egenskaper väljas för utgivarenheten. Som nationelladministratör kan man välja mellan: Utgivarens moment ska kunna publiceras till innehållskatalogen Utgivarenheten ska ha tillgång till Min vårdplan -egenskaper Aktivera Min vårdplan-egenskaper avser kontakter samt planering. Dessa egenskaper kan även ändras i efterhand: Gå in på fliken utgivarenheter Klicka på den lilla pennan för att komma i redigeringsläge sid 14 (25)

15 Kryssa i eller kryssa ur de egenskaper som utgivarenheten ska ha Klicka på den gröna sparaknappen Tilldela ansvarig på utgivarenhet Den roll/er som en person kan få på utgivarenhet styr personens behörighet i Designverktyget. Den person som du lägger till vid anslutning av en utgivarenhet rekommenderas vara ansvarig på utgivarenheten och MÅSTE få alla roller tilldelade vid skapande av utgivarenheten. Som behörighetsadministratör på utgivarenhet kan personen sedan ta ansvaret och administrera vilka som ska ha tillgång till Designverktyget på utgivarenheten samt vilken roll. Observera! Person med roll utgivare i Designverktyget har tillgång att publicera innehåll i innehållskatalogen. Lägg in HSA-id på den person som ska vara ansvarig på utgivarenheten i ALLA fält och klicka lägg till: Ange en eller flera utgivare Ange en eller flera behandlare Ange en eller flera designers Ange en eller flera behörighetsadministratörer Klicka Bekräfta och lägg till Din skapade utgivarenhet: Namn, ID samt vilka personer som har behörighet på utgivarenheten för tillgång till Designerverktyget syns på din startsida Lägg till behörighetsadministratör på befintlig utgivarenhet. Välj fliken Utgivare. Genom att klicka på plustecknet till höger på utgivarenhetens rad fäller du ut utgivarenheten och kan lägga till en behörighetsadministratör på utgivarenheten. sid 15 (25)

16 Inaktivera utgivarenheter Genom att klicka ur aktiverad i listan kan du inaktivera utgivarenheter. Detta kan du göra om t ex en privat innehållsleverantör inte längre har ett avtal med något landsting. Du kan aktivera utgivarenheten igen genom att klicka i aktiverad. Endast behörighetsadministratören får tillbaka sin roll per automatik när du aktiverar en utgivarenhet igen. Behörighetsadministratören får i sin tur dela ut rollerna på nytt. sid 16 (25)

17 7.3. Förvaltning Exportera och importera moment på utgivarenheter Som nationell administratör kan du exportera ett moment för flytt och felsökning till andra miljöer som utvecklingsmiljö, systemtestmiljö och acceptanstestmiljö. Välj den utgivarenhet som avses Välj det moment som ska exporteras från utgivarenheten Välj exportera och du får en zip-fil som du ska spara ned Välj till vilken utgivarenhet som du vill att momentet ska till Klicka Välj fil och hämta upp den zip-fil som du just sparat ned. Välj importera och du ska få en bekräftelse med en lång sträng OBS! Gemensamma formulär blir momentspecifika formulär i det importerade momentet Kopiera moment Du kan som nationell administratör kopiera moment mellan utgivarenheter. Välj vilken utgivarenhet du vill kopiera momentet ifrån. Välj vilket moment du vill kopiera. Välj till vilken utgivarenhet du vill kopiera momentet till. Kryssa i Kopiera och tryck sedan kopiera. Få bekräftelse att momentet blev kopierat. OBS! Gemensamma formulär blir momentspecifika formulär i det kopierade momentet. sid 17 (25)

18 7.4. Statistik Samma möjligheter finns som i Stöd och behandling, se Logga in som Systemadministratör För att nå Stöd och behandling använd denna länk: För att nå Designverktyget använd denna länk: Vid informationen Inloggad som framgår det vem som är inloggad och att det är nationell enhet. Som Systemadministratör har du tillgång till flikarna Tjänster Driftinfo Felsökning 8.1. Tjänster - Externa tjänster För att övervaka de tjänster som Stöd och behandling och Designverktyget är beroende av visas antal anrop samt tiden för anropen. Informationen presenteras både i tabell och diagram. Om endast vissa tjänster är intressanta kan ett urval göras och endast de tjänsterna kommer visas i diagrammet. Diagrammet visar den tidsperiod som valts i kontrollerna ovanför själva diagrammet. Svarstider representeras med medelvärden medan anrop är antalet anrop i faktiska tal. sid 18 (25)

19 Svarstider sid 19 (25)

20 Antal anrop 8.2. Tjänster - Interna tjänster För att kunna övervaka Stöd och behandling samt Designverktyget visas de interna REST tjänsterna med antal anrop samt tiden för anropen. Informationen presenteras både i tabell och diagram. Med denna information kan tider före och efter driftsättningar jämföras. sid 20 (25)

21 Om endast vissa tjänster är intressanta kan ett urval göras och endast de tjänsterna visas i diagrammet. Diagrammet visar den tidsperiod som valts i kontrollerna ovanför själva diagrammet. Svarstider representeras med medelvärden medan anrop är antalet anrop i faktiska tal. För att underlätta urvalet av anrop finns möjligheten att filtrera dem Svarstider sid 21 (25)

22 Antal anrop sid 22 (25)

23 9. Driftinfo 9.1. Info till användaren Vid problem och uppdateringar finns behov av att informera invånare och personal. För att göra detta kan meddelanden läggas upp i både Designverktyget och Stöd och behandling. OBS: Det måste göras i bägge verktygen. För varje meddelande anger man meddelandet, målgrupp samt start och sluttid. Möjlighet finns att även ange en länk till mer information. Redan upplagda meddelanden kan sedan ändras och tas bort. sid 23 (25)

24 10. Felsökning Loggning Vid driftstörningar och felsökningar kan loggnivåerna behöva justeras. Detta görs i fliken Loggning där applikationens loggningsnivåer kan justeras. I rullgardinsmenyn väljs en nivå och då markeras de loggnivåer som kommer sparas att markeras med bockar i rutorna Loggade fel De fel som visats för användaren med ett id kan återfinnas under denna flik. Antingen söker man på ett specifikt felid eller så studerar man listan med fel.bilaga 1: Format för exporterad statistik Den statistik som samlas in i tjänsten kan exporteras i tabellformat som en CSV-fil. sid 24 (25)

25 M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Bilaga. Kolumndefinitioner Kolumnrubrik Värde Beskrivning Datum Händelsens typ PROCESS Händelsen avser ett moment CAREGIVER Händelsen avser en vårdpersonalaktivitet RESIDENT Händelsen avser en invånaraktivitet Händelsens status INPROGRESS Händelsens typ är av status pågående, t.ex. en modul sätts till pågående DONE Händelsens typ är av status avslutad, t.ex. en modul sätts till avslutad MAINTAIN Händelsens typ är av status vidmakthållande, t.ex. ett moment sätts till vidmakthållande DELETED Händelsens typ är av status borttagen, t.ex. ett moment tas bort LOGIN Händelsens typ är av status inloggad, t.ex. användare loggar in PROCESS_OPEN Händelsens typ är av status moment öppnat, t.ex. en invånare öppnar ett moment Momentmallens unika id Mallens identifierare. Samma för alla versioner av mallen Momentets namn Momentets majorversion Momentets minorversion Momentets unika id Sessionens unika id Vårdgivarens HSA-ID Vårdgivarens Namn Vårdenhetens/Enhetens HSA-ID Vårdenhetens/Enhetens namn Vårdpersonals HSA-ID

Manual vårdgivaradministratör

Manual vårdgivaradministratör Manual vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 1.11 0.2 Jenny Axelsson Tillägg om: Inaktivera enheter Radera

Läs mer

Manual Vårdgivaradministratör

Manual Vårdgivaradministratör Manual Vårdgivaradministratör Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2019:1 2019-03-12 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-24 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör

Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Manual Behörighetsadministratör Invånaradministratör Dataadministratör Stöd och behandling release 2018:3 2018-05-29 Release Version Författare Kommentar 0.1 Linda Ahlqvist Upprättat dokument. Sammanslagning

Läs mer

Manual Dataadministratör

Manual Dataadministratör Manual Dataadministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Plattformen för Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17)

MANUAL INVÅNARE. Manual Invånare. Stöd och Behandling release 2018:3. Stockholm, sid 1 (17) Manual Invånare Stöd och Behandling release 2018:3 Stockholm, 2018-05-29 sid 1 (17) Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 1.3 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Landstingsadministratör. version 18.01

Landstingsadministratör. version 18.01 Landstingsadministratör version 18.01 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto... 3 Logga in på ditt användarkonto... 4 Logga

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (9) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänst Se och ändra ansvar för ensamkommande Senast uppdaterad: 2018-03-09 2 (9) Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2.

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Landstingsadministratör. version 7.10

Landstingsadministratör. version 7.10 Landstingsadministratör version 7.10 Innehåll Innehåll... 2 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter)... 1 Support... 1 Behörigheter... 2 Skaffa konto... 3 Skaffa konto med e-legitimation (kort)...

Läs mer

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar Fronter 19 snabbguide för administratörer I Fronter 19 har vi gjort det enklare att administrera systemet. Om du tidigare har administrerat Fronter kommer du troligen uppleva att du i Fronter 19 lägger

Läs mer

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com Användarmanual 1.x Page 2 of 18 Innehållsförteckning BookitWise... 3 Systemkrav... 3 Logga in... 4 Kalenderförklaring... 5 Enkelt bokningsformulär... 6 Anvancerat bokningsformulär... 7 Avancerat Lägg till

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet

Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet Revision 4-2012-03-23 Innehållsförteckning Inledning... 3 Skapa delkurser... 5 Skapa moment... 6 Skapa grupper och undergrupper... 7 Skapa grupper...

Läs mer

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation SMS Webb Handbok Logga in Du loggar in till SMS Webb via https://www.generic.se och kundlogin som du finner i det övre högra hörnet. Välj sedan SMS Webb i rullgardinsmenyn. Logga in genom att ange ditt

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

Manual för Readsoft Online Admin användare

Manual för Readsoft Online Admin användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online Admin användare Användarinstruktion för administratörer i Readsoft Online 0 Innehåll Administratör i Readsoft Online... 2 Välkommen till Readsoft

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release 1.11 2017-05-22 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.4 Elin Åkerblom Lagt till om inaktivering av moment 1.5 0.5 Elin Åkerblom Kopiera

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN

Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN Hej Vi har bokat in dig 2018-02-01 kl 14.00. Om tiden ej passar ring oss senast 24 timmar innan utsatt tid på 031-400 500. Med vänliga hälsningar /Närhälsan Innehållsförteckning

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator Inläsning av bokföringsorder via Excelerator EA mailar ut mallar till redovisningsansvariga. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna Appcenter via https://appcenter.user.ki.se/rdweb/pages/en-

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Den här manualen beskriver i 7 steg inrapportering i verktyget Signe för mätning av tillgänglighet inom första linjen. Om

Läs mer

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T Behörighetshantering Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen 1 Innehållsförteckning Allmänt 3 Logga in 4 Behörighetshantering 5 Skapa ny användare 6-7 Tilldela

Läs mer

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Bruksanvisning. Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Bruksanvisning Stöd och Behandling & Designverktyget v 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Allmänt... 4 1.1. Inledning... 4 1.2. Begrepp... 4 1.3. Dokumentation... 5 1.4. Tillverkare... 5 1.5. Nationella

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Handbok för lokal administratör

Handbok för lokal administratör Handbok för lokal administratör ÄRENDEHANTERING I 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1 Innehåll Inledning... 2 Logga in... 2 Personliga inställningar... 3 Ändra signatur... 3 Aviseringar... 3 Inställningar för

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

WISEflow Guide för Administratör

WISEflow Guide för Administratör WISEflow Guide för Administratör Version 2.6.0 Innehåll SIDAN ÖVERSIKT...1 SKAPA ETT FLOW...1 FLOWTYPER... 2 INSTÄLLNINGAR FÖR FLOW...2 FLIKEN ALLMÄNT... 2 FLIKEN TENTAMENS/PROV-INNEHÅLL... 4 RELATIONER...

Läs mer

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer Version 1.0 2011-08-17 Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer 2011-07-11 2(8) Gå till http://extranet.torkelson.se. 1. Inloggning 2. Skapa ny reklamation Tryck på Skapa reklamation

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Manual Designverktyget

Manual Designverktyget Manual Designverktyget Stöd och behandling release 2018:3 2018-05-29 Revisionshistorik Release Version Författare Kommentar 0.4 Elin Åkerblom Lagt till om inaktivering av moment 1.5 0.5 Elin Åkerblom Kopiera

Läs mer

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Webbanmälan Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Webbanmälan... 1 1.1 Användningsområde... 1 1.2 Inställningar för Webbanmälan... 1 Fliken Anmälan... 1 Fliken Frågor... 2 Fliken E-post...

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

Manual Svevacadministratör

Manual Svevacadministratör SVEVAC Manual Svevacadministratör Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1,0 111121 Första utgåvan Anna Skogsberg 1,1 120116 Lagt till ändra lösenord Anna Skogsberg Sida 2 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

Cloud. Manual. Version

Cloud. Manual. Version Cloud Manual Version 1.0 2016-10-31 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Kom igång... 3 Skapa konto... 4 Navigering, vad är det du ser... 5 Användning... 6 Vad ser du när du INTE är ansluten... 6 Anslut

Läs mer

MANUAL - ADMINISTRATION

MANUAL - ADMINISTRATION MANUAL - ADMINISTRATION SVEVAC Version 2.0 Informationssystem för vaccinationer Webbadress: https://www.svevac.smi.se Webbadress demoversion: https://www.svevac.smi.se/demo (användarnamn/demo - login/demo)

Läs mer

Date Version Document id Page. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10. Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus.

Date Version Document id Page. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10. Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10 Syfte Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus. Klarmarkerande av reparationsstatus 1. Inställningar i CAB Plan Organisationsinställningar

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Manual. Föreningsadministratör i medlemssystemet

Manual. Föreningsadministratör i medlemssystemet BRUKSANVISNING 1 (28) Manual Föreningsadministratör i medlemssystemet BRUKSANVISNING 2 (28) Innehållsförteckning Rubrik sida 1. Inledning 4 1.1 Målgrupp...4 1.2 Syfte...4 1.3 Omfattning...4 2. Bakgrund

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Senast uppdaterad

Senast uppdaterad Senast uppdaterad 2015-10-20 Manual- projekt 1 Starta ett projekt 2 Lägga till information om projektet 4 Bygga upp en mapp-struktur 6 Översikt av projektet 8 Lägga till en produkt från systemet 9 Lägga

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten

Administration av landstingsstatistik. Statistiktjänsten Administration av landstingsstatistik Statistiktjänsten Målgrupp Detta dokument beskriver hur ett landsting kommer igång med att använda landstingsstatistiken. Dokumentet vänder sig till dig som har behörighet

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt

Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt Instruktion för att kunna använda Säkerhetstjänsternas administrationsgränssnitt Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. SITHS kort... 4 3. Förutsättningar för åtkomst till Säkerhetstjänsten... 4 4.

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Användarmanual för Administratör. Rollbeskrivning och stödjande instruktion.

Användarmanual för Administratör. Rollbeskrivning och stödjande instruktion. 1 (7) Användarmanual för Administratör Rollbeskrivning och stödjande instruktion. E-tjänst för kommuner Senast uppdaterad: 2017-10-05 Innehåll 1. Inledande information 3 2. Rollen som administratör 3 2.1

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

Manual Behörighetsadministratör

Manual Behörighetsadministratör Manual Behörighetsadministratör Stöd och behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Stöd och behandling... 3 1.2. Roller och Behörigheter... 3 1.3. Förutsättningar för

Läs mer

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik Tele2 Växel Användarmanual Statistik Innehåll 1. Tele2 Växel Statistik... 3 1.1 Få tillgång till Tele2 Växel Statistik... 4 1.2 Översikt Tele2 Växel Statistik... 5 2. Tele2 Växel Statistik Bas... 7 2.1

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare... Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister... Standardrapporter

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Manual - Inloggning. Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo)

Manual - Inloggning. Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Sysadmin Dexter P&B och O&U v2.4.x Användarmanual för systemadministratör i Dexter

Sysadmin Dexter P&B och O&U v2.4.x Användarmanual för systemadministratör i Dexter Sysadmin Dexter P&B och O&U v2.4.x Användarmanual för systemadministratör i Dexter 1 1 Innehållsförteckning 2 Användargrupper... 3 2.1 Se och ändra befintliga användargrupper... 3 2.2 Rättigheter till

Läs mer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer Användarguide Rapporter För systemadministratörer 1. Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Målgrupp... 3 1.2 Mål och syfte... 3 1.3 Vad är rapporter i Netcompetence Talent Portal?... 3 1.4 Rapport eller system-sida?...

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Lokal administration kommun Cosmic

Lokal administration kommun Cosmic Dok-nr 28643 Författare Version Carina Lundahl, systemförvaltare, Systemförvaltning A 3 Godkänd av Giltigt fr o m Carina Engerström, förvaltningsledare, Verksamhetsutveckling vård och hälsa 2019-06-03

Läs mer

Manual Enkät. Senselogic AB Version 2.1.1

Manual Enkät. Senselogic AB Version 2.1.1 Manual Enkät Senselogic AB Version 2.1.1 Innehållsförteckning 1 Användningsområde...1 2 Inställningar för enkät...1 2.1 Fliken Allmänt...1 2.2 Fliken frågor...2 2.2.1 Gemensamma inställningar:... 2 2.2.2

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron.

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron. Under menyalternativet Frånvaro kan tre möjliga funktioner finnas tillgängliga beroende på vad skolan valt att aktivera. Dessa är Ta del av frånvaro, Frånvaroanmälan och Grafisk översikt. Skolan kan också

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning - Manual för användare Version: 1.0.1.2013 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur

Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur Uppdaterat 2016-06-03 1 Manual för hantering av abonnemang från Natur & Kultur... 1 Inledning... 3 Registrera dig... 3 Logga in... 5 Federerad inloggning...

Läs mer

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Instruktion för Behörighetsadministratörer www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Grunder... 3 2.1 Logga in... 3 2.2 Gränssnittet...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.3.1 Dokument: MobProUpd331 Rev. A Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer